A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi!
Nem is írtad, hogy jó lett e a hordozó.... :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:53-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Nanáhogy megérte, az nem is kérdés!! :)
Előtte már kevéssé kommunikatív Lois voltam, utána meg ismét roppant szórakoztató lett minden :roll:
Odalent?? Azt nem tudom, mert én Eda nélkül nem szültem ki magamból gyereket. Nem tudom a különbséget, csak a vajúdást tudom e szempontból megítélni. Az gyógyszer adagolását is csökkentik mikor jönnek a tolófájások, fáj persze, de számomra nem volt semmi sem kibírhatatlan. A varráshoz kaptam külön még helyi érzéstelenítést. A gátmetszést alig éreztem.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Atyaég, kicsit nem nézek ide és már milyen sokat írtatok, kis grafománok!

KépKép

KépKép
kispocok13

Lois,

akkor Te mint egy szarka :lol: :lol: :lol: minden ami csillog 8)

Familys izét asszem én ajánlottam be... ma este én is olyat ettem, de a negyedénél feladtam, nekem túl édes volt. Apa viszont kb fél perc alatt ette meg amit meghagytam :roll: :roll: :roll:

Dodi,

jó, akkor majd igyexem nem lefejelni a szélvédőt :lol:
Bár ma reggel majdnem sikerült, egy barom megállt előttem az Állatkerti krt-on... padlófék, nyikorgás, csúszás... épphogy megálltam... még jó hogy van Besafe-em (köszi Leo) mert most tuti megrántotta volna a pocakom az öv.

Cipős taktika tecc...

Boo,

szép kis nap... komolyan blogot kellene írnod, téged tényleg minden hülye ember és helyzet megtalál :lol: :lol: :lol:

Képekeeeeeeeeeeeet!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Miron harapása nagyon kedves :roll: :roll: amúgy cuki lehet! Én gyerekem klasszik puszit ad: odajön, átkarolja a nyakam, pofit az arcomhoz dugja és cuppant :oops:

Apanap... hehehe... rá is fért egy kicsi, én is ezt mondtam tegnap Apának, amikor ketten hoztuk el a bölcsiből Nimródot aki hulla nyűgös volt, mert alig aludt bennt délután... hogy most legalább látja, miért vagyok néha kiakadva. Konkrétan gyermekem mindenért sírt, ha felvettük azért, ha letettük azért... és így mentünk parfümöt meg zoknikat venni apának... mókás volt.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok - Nimród összebeszélt Leával tegnap. Elindultunk reggel az állatkertbe, mire óriás hiszti, hogy ő a babakocsival akar menni (amivel egyébként sosem) és nem száll be a kocsiba. Hiába magyarázom, mint logikus racionális anyu, h az állatkert k...va messze van és majd ott beleül. Ott tartottam, h kap két pofont és nem megyünk sehova....

Boo - öreg nyanyesz nagyon gáz, szerintem irigykedett a pocakodra meg a fiatalságodra....

Kép

Kép
leo50

Leo,

végül mi lett? Meggyőzted v agresszor-anya lettél? :roll: :roll:

(én eddig csak egyszer csaptam rá a kezére, amikor a banánfa leveleit tépkedte, és ötödik felszólítás után sem hagyta abba, hanem kiröhögött... ilyenkor berakom a kocsiba, óriás bőgés, aztán imádkozom, hogy sikerüljön elterelni vmivel a figyelmét...)

Tényleg, Crocs-al mi legyen?

KépKép

KépKép
kispocok13

Beleraktam őrjöngve az ülésbe és kapott ropit....meg várt a bébiszitter az állatkertnél, úgyhogy ez motiváló tényező

Crocs-ot kitalálom ma, csak főzök még egy kv-t :D

Hova mennénk shoppingolni? Én csak 2 gyerkőccel tudok menni......de tőlem mehetünk, ha tolod Ábelkét....amúgy is rákattantam a C&As nacidra és akarok olyat.....

Kép

Kép
leo50

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 13:58-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:00-kor.

KépKép

KépKép
boo

Én már csaptam rá a kezére-fenekére nem is egyszer :oops:
Nem mondom, hogy büszke vagyok rá, de olyankor egyszerűen nincs más eszközöm. Meg megy gondolkodni a szobájába...azt nagyon tudja, már magától szalad be bőgve, én meg kergetem :roll:

Boo!
2 gramm Kalcium?? Anyám, az bazi sok :shock: :shock: Én 500 mg-ot szedtem, azzal kordában lehetett tartani az izomgörcsöket. Homokevésed :arrow: Hadd ne kommenteljem :lol: :lol: :lol:

Pocok!
Jaja, szarka vagyok, bár Zétény óta csökkent ez azért (amúgy olcsó lány vagyok, mert csak ezüstre meg bizsura "gerjedek"). Mostanság a gyereknek halmozok mindenfélét :roll: Most pl. kinéztem a kövi csúszdáját, meg házikót a kertbe és nagggyon viszket rá a tenyerem :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Formabedobó :arrow: Nekünk FP Csiga van, abban 3féle forma van, azok mennek. Meg nemrég kapott egy fatornyot, amit csak egyféleképp lehet illeszteni, néha kirakja csont nélkül pedig még én is elbíbelődöm vele, macerás összerakni.

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Rapid! (majd este jövök, csak eddig takarítottam, és megyek szunyálni 8))

Lois!

Azért nem mondtam a hodozót, mert eddig nem is próbáltam rá :oops: . El volt pakolva a babkocsi a garázsba, és lusta voltam elővadászni, de most megnéztem, és jóóó :D :D :D :D ! Vagyis rácsatlakoztatni nem lehet, de tökéletesen belecuppan, és a karfa is pont úgy támasztja meg, hogy lehetetlen, hogy eldőljön, vagy vmi :wink: . Szóval szertnénk megvenni :roll: :D ! Tényleg le fogjuk lakni, ha meg csak kölcsön van, akkor tiszta bűntudattal használnám :roll: . Max. ha mégsem lakjuk le nagyon, akkor visszavásárolod, meg akkor már talp is lesz hozzá :wink: . (Nektek nincs hozzá, ugye?)
Találjátok ki teapával :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Lois!

Ja, és szinben is passzol :wink: .
Ez a Graco Logico S, ugye? Hogy jó talpat keressek :wink: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Annyit írtatok, hogy csak felületesen olvasrtam át, majd talán este rendesen...

Dodi: köszi a módszereket, ki fogjuk próbálni. :wink:

Nálunk is kapott apa ma elevenségből ízelítőt, mire végeztünk az uh-n szinte hisztizett, hogy ő nem bír ezzel a gyerekkel :lol: :lol: :lol:

És akkor az eredmény:
crl:5,86 cm
NT:1,27 mm
orrcsont látható, plexus chorioideus cysta nem látható
sablon szöveg
számított terminus: 11.22 ( utolsó menstruáció alapján 11.29 - szóval nem lesz kicsi ő sem)

levették a vért a kombinált teszthez, és Babóca olyan mozgékony volt, hogy csak lestem az uh-n, akkorákat rúgott páros lábbal :shock: :lol:

Most fokozatos utro elhagyás és 3 hét múlva vizsgálat. Mondtam, hogy időnként fájogat a hasam, nem is igazán görcs. Valószínű a növekedéstől, de ne hagyjam abba a magnéziumot és nospát.

Kép

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

ja és Csibe: nem igaz, hogy feltétlenül fájni kell a magzatvíz kukucskának, nekem az utolsó héten naponta volt és csak az első fájt, sőt akkor meg sem tudták nézni :arrow: megoldás: keresünk egy vékonyabb csövet, mert annyira zárt még a méhszáj, na itt van ez már tényleg hajszálvékony :arrow: és csodák csodájára semmit nem éreztem belőle és az utána következő napokon sem :wink: :arrow: megemlíthetnéd a dokinak, hogy nincs esetleg vékonyabb eszköz?

tike

Boo!

Gratulálok a szép nagy bébikédhez :wink: :D !
Miron alvásához meg pláne juhuuuu-juhuuuuu!!! :D :D :D :D :wink:
Most mondták a Fókuszban, hogy egy felmérés szerint a kétgyerekes felállások közül a két fiú a legrosszabb. Már előre nagyon sajnálom magunkat :twisted: :lol: :lol: . Mondjuk 4 gyerek közül meg a 4 fiú a legjobb, 4 lány a legrosszabb, szóval nem igazán értem én ezt :roll: .
Merthogy szerintük a fiúk nem játszanak el egyedül, rosszabbak, nehezebb velük... sztem meg ez max. általánosítás lehet, mert én ahány kislányt ismerek, mind nagyon öntudatosak, talpraesett, akaratosak, hisztisek( :roll: ), szóval olyan kis tűzrőlpattantak :lol: . Ehhez képest a fiam órákig elvan egyedül a kertben, vagy a járókában (pedig én már rég nem raknám be, de bekéretzkedik (hát ezt meg hogy kell írni?!), nagyon jó alvó, és evő...egyszóval nem egy problémás kölök. Még ha szülök is mellé egy rémrossz természetű babát, majd azt jóóól megregulázom:twisted: . De neeem, a második baba mindig jobb fej! Uuuugye? IGeeen! Szóval a felmérés bekaphassa :twisted: :lol: :lol: .

EDA - nanááááá :wink: :lol: :lol: :lol:

Fegyelmezés:
Nálunk eddig figyelmeztetés volt :arrow: hangerő fokozás :lol: :arrow: gardrób. De ez most már befuccsolt, mert tojik a gardróbra :twisted: . Ma pl. nézett a szemembe és ütni kezdte a kiskutyát. Rászóltam szépen. Tovább nézett a szemembe, ment a kutya mellett, és direkt ütötte, és figyelte mit szólok :shock: :evil: , rászóltam "csúnyán", és mondtam, hogy gardrób lesz. Tovább csinálta szemrebbens nélkül! :shock: :shock: :shock: :evil: Vittem a gardróbba. Bent síri csend, 2 perc múlva kiengedem, őfelsége apa cipőivel barál, rámnéz, majd halálos közönnyel kérdezi: Akkor hami? Keksz?
:shock: :lol: :lol: :lol:
Szóval komolyabb szankcióra lesz szükség, mert ez a mai eléggé kudarcnak minősíthető :oops: :? . Ugyan rászóltam, és következetes voltam, de a kiszabott bünti neki nem volt bünti, ergo "ha megverem a kutyát, két percig molyolnom kell a gardróbba csendben" :? .
Csak épp nem tudom, hogy akkor mi?! Apa azt mondta állítsuk a sarokba. Ja, én meg körmösre gondoltam :lol: :lol: . De viccen kívül, kell most már vmi fix hely, ahová le kell ülnie ilyenkor, mert most már megérti. Az eszeveszett kiabálást minden könyv "tiltja", mert az a gyereket is indulatossá teszi később, meg látja, hogy "gyengék" vagyunk, meg blabla, szóval az nem jó, megütni meg nem fogom minden ilyen esetnél.
Botond a kezére kapott párszor, pl. ha megütött vkit, vagy ha vmiben kárt akart tenni. De logikátlannak tartom, hogy azzal büntessem, amiért büntetem, értitek. :roll: . Pár napja ütöttem meg a fenekét, csupaszon ( :oops: ), mert egyik nap nekiállt parádézni a pelenkázón, többször megrúgott, meg ilyenek. akkor vhogy lezavartam a dolgot, de másnap megint csinálta, és hiába próbáltam jópofizni, aztán meg erényesen jobb belátásra bírni, megint többször megrúgott (ráadául hason is :? ), és akkor többszöri figyelmeztetés után kapott egy taslit a seggére. Kicsit virnyákolt, de nem sírt, inkább csak zokon vette, és mivel úgy ahogy volt, leraktam és elküldtem magamtól, egyből jött bocsánatkérő arccal, és mászott a nyakamba, meg bújt belém. A kis szaros :twisted: :lol: .

Tike!

Babához juhuuuuu-juhuuuu :D :D :D !
Na mostmárasztán vonalzót, meg táblát, meg készülődést kérünk :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

sziasztok!

Tike!
de jó-de jó...tényleg írd meg most már az adatokat gyorsan,h megcsináljam
a táblát még szülés előtt...
nekem is Kiarával több csövet használtak,de nekem mindegyik fájt...
de remélem több ilyen kukucska már nem lesz...

mi ma voltunk uhun és a szonográfus csaj nagyon édi volt...
Kiara kapott egy képet kisöcsiről és mivel a CTG-vel mindig volt valami
probléma,ezért áramlást is nézett és mindent rendben talált...
kisöcsi már 3300gramm...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:01-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
szerintem sógorodék kicsit nagyon túlspirázzák...május 28 a mi napunk,
bár remélem még mindig,h hamarabb jön kisöcsi,akinek hétvégén
vitatjuk meg a nevét,m mondtam apának,h nem a szülőszobán akarom
a szülésznővel és vele megvitatni...
és az új babakocsit is végre összerakjuk :D :D :D :D

Kép
Kép
csibe83

Boo!

Na, én az ilyenektől kivagyok :evil: . Az én egyik ismerősöm is már "kint látta" a babáját 28. héttől, mert neki jajjdenyűgös hordani, (meg keményedett is 22. héttől) de azt nem fogta fel a csökött agyával, hogy egy koraszülött mennyivel "nyűgösebb" meló, ha csak ezt a részét nézem, hogy az életem értelmének (lsd. gyerekem) érdekeiről, egészségéről, kényelméről, boldogságáról ne is beszéljünk...
Végül 38. héten született, de így is gondok voltak vele (nem komolyak), amik miatt persze mégjobban kivan az anyuka :twisted: .
Amúgy meg sztem ezt ők kicsit túlragozzák, mert ha goni akarok lenni, akkor közlöm, hogy az én méhem a 15. hét óta akativitást mutat (azóta keményedek), de ha meg jófej akarok lenni, akkor az viszont tényleg idevág, hogy mi a 33. héten megjártuk a kórházat, mert rendszeres 7 perces "fájásokig" jutottam, és a dokim is azt mondta, azonnal kórház. Onnantól minden áldott este jóslóim voltak, 15-7 percesekig, de Botond csak 38+6-on született :wink: . Viszont addigra már olyan edzett voltam a jóslók miatt, hogy fel sem tűnt, hogy már élesben vajúdok, csak akkor jöttem rá, mikor a víz is elfolyt :oops: :lol: :lol: :lol: .
Szóval ha ebből indulok ki, akkor azért még egy 6-8 hetet én szavazok nekik, és remélem is hogy minimum lesz annyi :wink: . Persze ez nem törvényszerű, és lehet, hogy tényleg koraszülés lesz, de akkor viszont meg kel velük értetni, hogy ez nem játék, és ha maholnap megszül, akkor hetekig azt kell néznije, ahogy a kisbabája csepp testéből csövek lógnak mindenhonnan, nem ölelheti magához, nem szoptathatja, és minden percben aggódhat, hogy ne legyen maradandó károsodása. :(

Passzív terror nálunk:
Csúnyán nézek :arrow: utánoz (kifiguráz) :arrow: röhögve elszalad :twisted: :lol: :lol:
Nálunk ami bevált, az az, ha apával egyszerre szólunk rá (nem direkt, csak reflexből), olyankor mindig komolyan veszi, és elsírja magát. De hát nem lehetünk mindig együtt :lol: . Ha meg apával van (állítólag) nincs miért rá szólni, vagy elég ha előveszi az agresszor-tekintetet, és Botond inkább elvonul :lol: .
Részemről a terelés, amit viszonylag hatékonyan be tudok vetni, ennél keményebb eszközöm nincs :roll: :lol: .

A múltkor, mikor írtad, hogy bementél betakarni, és felkelt.... egyből az jutott eszembe, hogy "bementééél?!?!" :lol: . Merthogy ott nálunk vége a bulinak :lol: . A gyerek nálunk konkrétan melegítőben, vagy plüsspizsiben alszik, mert úgy használja a takarót, mint a terhesek a szopipárnát (lábközött :lol: ), bár mostanában már látom, hogy betakarózik, de eddig szinte soha. Viszont ahogy beléptem, egyből felült, és sírt :? . Szóval mi nem zavargásszuk a gyerek álmát :lol: . Üveges az ajtó, azon keresztül csekkolom (bár sokmindent nem látok :roll: :lol: ), oszt megyek jóízűtaludni :wink: :lol: .
Na, az már tuti, hogy nálunk a gyerek választ ágyat :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csibe!

Név: éppen időben :twisted: :lol: . BÁr én kussoljak :oops: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Leo,

bocsibocsibocsi, én elrohantam ügyet intézni és már nem láttam hogy írtál... :oops: :oops: de jövő héten bepótolhatjuk vmikor. Valami Sholl referenciaüzlet kellene, ahol nagy a választék... :wink:

Állatkert végül jól sikerült?

Boo,

Állatkerti randi nagyon jól hangzik, jövő héten benne lennék! Vmikor délután? Vagy most hogy jó a csipet csapatnak? :roll:

Miron elalvásának óriási hurrá! Édes lehet!

Könyvek :arrow: félelmetes, hogy mennyire mások ezek a manók... enyémgyerek kiválasztja a könyvet amelyiket olvasni akarja (már tudja, melyikben kik a szereplők), odahozza nekem, felül mellém a kanapéra, bekucorodik és olvasunk...
Viszont nem motorozik olyan tudományosan, mint Miron :lol:

Formabedobó: az FP Sütifaló bödön már nem kihívás - ebben 5 forma van, azt már 2-3 hónapja tudja. Viszont van egy kocka, amiben oldalanként legalább 4-5 forma van, azon még néha én is elgondolkozom... de mostanában nem formabedobóztunk, holnap fel is ajánlom neki :lol: :lol: Jelenleg a kismotor, a milliónyi kisautó meg a Duplo a sláger, és a plüssállatok itatása-etetése-lefektetése és betakargatása.

Akartam már kérdezni a tali meg a múltkori játszi után - neked most a körmöd meg van csinálva? Zselével? Olyan szép.... csak mert kitaláltam hogy kipróbálom a lakk-zselét, hátha az van neked, és akkor jól elmeséled a tapasztalatokat.

Tike,

naaaaaaaaaaaaagyon jó hírek, annyira örülök! Vonalzóóóóóóóóóóóóóóót!!!!!!!!!!

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, Boo,

július 6ra vagyok kiírva...

Szerintem túlpörgik a rokonék a dolgot...

KépKép

KépKép
kispocok13

Korababák: Zugolvasom a 2o11es júliusiakat.
Az egyik baba 29 valamennyin megszületett, mert anyukája bevérzett... pár nap után vették le a lélegeztetőgépről, talán ma, de most nem működik az emésztése... eddig 6g-ot meg tudott emészteni, most kb a felét.
Viszont ha meghallja anyukája hangját, mosolyog...

Szóval, nem játék ez, tényleg ne akarják hamarabb azt a picit...

Fegyelmezés:
Csúnya nézés nálunk sem jön be, mert utánoz (pedig azt hittem, ez jó lesz, a beosztottaknál működött :roll: :lol: :lol: )

Dodi,

mi sem megyünk be miután leraktuk aludni, ajtó becsuk, bébiőr bekapcs, ennyi... Max ha nagyon gáz van, beteg v vmi, és már tuti mélyen alszik, akkor bemegyünk csekkolni, de amúgy nem.
Viszont Nimród betakarózik :arrow: délután lerakjuk, bevackolja magát (hason fekve, láb felhúz, fenék kidug) és mutogat a hátára a kezével, hogy "Ta-ta" azaz takarjuk be :lol: :lol: :lol: éjszaka hálózsákozunk, akkor nincs takaró, csak két kisautó amit szorongat elalváskor.

Név: képzeljétek, mi lehet hogy visszatérünk az eredetihez, bogarat ültettem ma Apa fülébe... Hiába tucatnév, de amikor összejöttünk, ezt beszéltük meg, ez az eredeti ötlet (Panna)

Ja, és az autó.... coooooooooooool.... nagyon vicces az automata... kb 1o perc után megszoktam, a pedálozással nincs gond, viszont néha még nyúlkálok a váltó felé, de ennyi.
Apa viszont rálépett a fékre keményen egyszer, anyáztam is... na az durva volt.
De amúgy állati jó, akkora nagy mint egy busz, én rohadtul élvezem a nagy autókat, úgyhogy megint eljött az én időm ... szülésig :twisted: :twisted: aztán Apa élvezkedik rajta.

KépKép

KépKép
kispocok13

Kispocok!

Mi is így mesélünk :wink: . És hol én, hol ő :D ! Mondom neki, akkor most te mesélj nekem, meg a babának vmit, és nekiáll ezerrel karattyolni, de csak a hangsúlyból meg a minden 3. értelmes szóból szűröm le, hogy mi lehet a sztori :lol: . Nagyon édes! Meg amin most a napokban nagyokat kacarászott, az az, hogy rámutat a dolgokra, ahogy eddig én, és várja, hogy mondjam, hogy mi micsoda, aztán meg nagy vidáman közli, hogy "Anya jóóó", és tapsol :lol: . Ergo megfordítja a játékot, mikor én kérdezgetem őt, aztán meg megdícsérem. Remélem érthető volt. :roll: Nagyon cuki, és ő fetreg ezen, hogy milyen vicces :lol:.

Lakkzselé?! Azmiaz? :roll:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Pocok!

Nagy automata...Nekem ne mondd, szerelem! :oops: :lol: :lol: Minden csaj azt kérdezi, nem nehéz-e parkolni, de ahová beférek, oda berakom :twisted: :lol: :lol: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

Botond édes! Ő tanítja Anyát :lol: :lol: :lol:

Lakkzselé: olyan mint kvázi egy átmenet a körömlakk és a zselés műköröm között - vékonyabb réteg mint a zselés köröm, ergo teljesen természetesen néz ki, viszont UV lámpa alatt köt meg, tehát tartós mint állat. Ha lenő a köröm, ugyanúgy tölteni kell mint a műkörmöt, viszont azzal ellentétben otthon acetonnal leoldható...

Parkolás: na azt ezzel még szokni kell, egyenlőre még nem érzem a seggét :roll: Pedig én is olyan helyekre be szoktam parkolni, hogy csuda :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Énisakaroook :roll: :lol: . De nem találok szép hússzínűt, pedig az én Fiona kezeimen hosszítani kell a körömágyat+ francia és csak úgy néz ki vhogy :roll: .

KépKép

KépKép
kicsidodi

manikűrös? :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:02-kor.

KépKép

KépKép
boo

Mármint hogy manikűrössel csináltassam? :roll:
Nekem pont az tetszik ebben, hogy nem kell manikűröshöz menni :oops: . Most is azért nincs körmöm (pegid találtam egy csajt, aki nagyon szépen és tartósra meg tudta csinálni pedig problémás vagyok :oops: ), de egyszerűen mindig konliktus volt belőle itthon, mert apa napjai kiszámíthatatlanok, a csaj meg nagyon elfoglalt, így nehéz volt egyeztetni :? . meg én szívesen elmolyolok ezzel, meg kézügyességem is van hozzá (sztem), csak nem értek a márkákhoz :? .
Boo?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Hú, micsoda belsős szakértőnk van körömügyben :lol: :lol: :lol:

Szerintem én jövő héten megcsináltatom magamnak, akkor meg tudjátok szakérteni hogy az milyen...
Aztán Boo lehet a fórum manikűröse :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Szerintem motorozós oktatófilmet kellene forgatni Mironnal :lol: :lol:

Kamupara nem tesz keresztbe, nem hagyjuk! Ha minden kötél szakad, egy hazafuvart fel tudunk ajánlani - odafelé nem műxik, mert nem Pestről megyünk.
Teapa meg drukkoljon Sóginak itthon :lol: :lol: Vagy csak simán eljöttök Mironnal és elhozod a kocsit...

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:08-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:09-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois Szülifeli maratont tartott :oops:

Körmözés :arrow: TesómVéleménye->Magadnak akkora szívás, hogy nagyon.

Lakkzselét nem lehet acetonnal leoldani, csak csiszolni. Aceton csak a porcelánt oldja. Legalábbis szerintem.

ÉnSzépkörmöm :arrow: Akkor volt nekem utoljára, mikor terhes voltam, vagyis ahogy terhes lettem, már növesztettem le. Nekem mondjuk a kutya sem mondta meg, hogy nem igazi, mert olyan csutka volt, mint senkinek. Nekem csak azért volt, mert különben tépkedem a körömágyamnál a bőrt.... :oops:

Boo!
HA jún 19.-re van kiírva, akkor hogy szülne most 30.-ik hétre?? Akkor már 35.-ik körül jár nem??

Tike!
Cukibabó :)

Dodi!

Eladni nem akarom a hordozót, még nekem is kell majd remélem :wink:
De mégis mit akartok vele csinálni, hogy le fogjátok lakni?? :shock: Abban még nem esznek, nem ugrálnak a Dedek. Tessék rá vigyázni irgumburgum :wink:

Nem is írtam még, Zétény már teljesen egyedül belemászik az ülésébe, az alsó bekötőt, a csatot szépen el is igazgatja a lába között. Na jó kicsit koszosabb így az egész művelet, de azért meglehetősen kényelmes :roll:

Anyám, lépek aludni, holnap egész napos buliba megyünk :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Bár most hogy így elolvastam rendesen, rájöttem hogy lövésem sincs mi ez a gél -lakk, szóval lehet oldja az aceton, és zöldséget írtam :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Lois: Hédi is kénytelen önállóan bemászni az ülésbe, legalább nem kell emelgetni. É scsináltam már olyat is, hogy nem kötöttem be :oops: ( na jó csak a szomszéd utcába mentünk és falun lakunk :lol: ), ki akart szállni, mondom neki ülj vissza mert jön a rendőr bácsi és megbüntet. Azóta ezt hajtogatja az autóban :lol: :lol: :lol:

Alvás téren akkor mi valamit nagyon elcsesztünk, most elég gáz a helyzet, már apa is azt mondta valamit változtatni kell. :twisted: :roll: :twisted:

Boo: Én is azon gondolkodtam, hogy jún 19-el, hogy lenne most a 30. héten :roll: :roll:

Én Hédivel végig azon paráztam nehogy korábban meglegyen és most is, mivel már most a 12. hét környékén is van méhaktivitásom :roll: NA jó nem kell 41-ig húznunk ismét egy 38-al is megelégszem :lol:

Csibe adatok a táblához, menstruáció szerint számolva:
szülés várható ideje: nov.29
kor: 11+4
nem:?
név:?
kórház: Kaposi Mór, Kaposvár
tesó: Hédi

Boo: Alsó kisképen jobban látszik, egyébként monitort nézve jobbról fej, feje előtt a keze :wink:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:11-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!

Este már utánaolvasgattam, és láttam, hogy ez a cucc valójában nem a a lakk helyett van, hanem a zselé helyett, de gyakorlatilag ugyanolyan szívás :? .
Nekem 7 évig volt műkörmöm, de mindig csak szolid francia, szóval a folyamattal képben vagyok, de magamnak nem állnék otthon építeni, mert eddig egyetelen embert találtam, akié nem levegősödött fel pár nap után - nagyon zsíros a körmöm (a hajam, meg a bőröm is zsíros kategória :? ). Én meg rosszul vagyok egy gázos műkörömtől, szóval annak nem állnék neki, mert 2-3 naponta korrigálgatni kéne :S. Lakkozni viszont szeretek, meg tudok is :roll: :wink: . Azt tényleg el tudtam lesni, meg mindig kikérdeztem a csajt a festés technikájáról, szóval az megy, még a hosszított francia is, szóval ha ez tényleg inkább lakk lenne, nem lenne gond, de így... :? .

Értem amit írsz, és sztem sincs ilyen szoros összefüggés a baba méretei, és a korábbi szülés között :wink: . Lsd. bnőm 42. héten szülte meg a 4050 g-os lányát. Esetleg annyiban látok összefüggést, hogy ha még úgy is fekszik, hogy nagyon feszít, akkor hamarabb repedhet a burok, vagy a méh "deadja a derekát" :lol: . De ez csak pár nap sztem, nem 1-1,5 hónap.
Viszont a 35. hét már nem olyan vész :wink: . Betöltött 35. héttől már sima újszülöttre felveszik, főleg ha 2500 g fölött van (és gondolom igen). Viszont még akkor is számolni kell fokozott sárgasággal, refluxra való hajlammal, szopási nehézségekkel, alvási problémákkal (a koraszülöttek idegrendszere kevésbé stabil, kiegyensúlyozott, és ez még 37 heteseknél is igaz!). Szóval még egy 2-3 hétig nagyon is bent lenne a helye annak a babának, de így már jobban el tudom képzelni, hogy mondtak nekik ilyet...

Ezen a témán meg ne kattogj előre :wink: . Én sose csináltam titkot abból, hogy nekem szükségem van, és lesz is apára a babák mellett. NEm azért, mert ne tudnám megoldani, de így kényelmesebb és kész :twisted: . Tudom, te nem élsz az én fegyvereimmel, de én simán sajnáltatnám magam ha kell, sőt még könnyeket is tudnék ejteni nagy magányomban :twisted: . És ez nem feltétlenül színház, mert én tényleg érzékeny vagyok, főleg terhesen, meg szülés után... :roll: Nyílván a sógornőd is él ezekkel, mert hidd el, egy pasi szereti érezni, hogy férfi lehet a "gyámoltalan" felesége mellett, akármit is mond :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.19 14:12-kor.

KépKép

KépKép
boo

Lois,

Húúúúúúúúúúúúúúú,

egy ilyen maraton rám is rám férne... csak vesszük fel folyamatosan a részeket, és meg sem nézem őket :twisted: :twisted: :twisted:

Autósülésbe egyedül bemászás :arrow: Nimród pont tegnap próbálta először, de most hogy írjátok, ráfekszünk a témára, nem kell majd emelgetnem 8) 8) 8) 8)
Csatot ma enyémfiam kikapcsolta :shock: :shock:

gél-lack: nekem manikűrös mondta, hogy oldja az aceton... persze nem csak áttörölgetéssel, hanem kicsit dunsztolni kell, de legalább otthon le tudja magának szedni az ember, ha nagyon kell :wink: :wink: :wink:

nem is mondtam, megjöttek a Converse-ek... de fél számmal kisebbek mint az eddigiek, és csak ez alapján sejtem hogy lehet hogy tényleg nem eredeti, de igazából nem tudom eldönteni.... viszont megszakad a szívem...

Boo,

na, én pont ilyen körömre pályázok :arrow: és azért kattantam rá a gel-lack-ra, mert így olyan, mintha szépen ki lenne lakkozva a körmöm, csak nem jön le 2 nap után, mint amúgy :lol:

Dodi,

jól emlékszem, hogy Botond Bíta-nak mondja a békát? Nimród is :lol: ma beindult, reggel mondtam neki hogy béka, közölte hogy bíta, kicsit később meg elismételte hogy kombi. (mondjuk a krumpli-gumi-kombi még kicsit katyvaszos, összevissza keveri a szavakat :lol: )

:arrow: csicsi 8) 8) 8)

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo. Név: elírás, ? ? akart lenni :lol: :lol: :lol:

Értem az aggályaidat, de én is már a 36. héttel bármikorszülhetünk sokkban tartottam a családot, pedig nem voltak jóslóim, egyszerűen csak nagyon aggódtam,izgultam,vártam :lol: :lol:
Apa unokatesója nemrég szült a 37. héten, teljesen egészséges fiút, mondjuk már a 32.héttől fektették mert külső-belső méhszáj nyitva volt.

tike

Alvás téma: ma délben nehézkes elalvás után, 1 óra alvás után hallom, hogy szól, hogy fejébredtem...én csöndben lapítottam a hálóban, 3x elismételte, hallottam valami mozgást, azóta csönd van, visszamászott az ágyba és durmol :lol:

tike

Boo!

Sógor tőlük nézve: :twisted: , tőletek nézve: :evil: . Tömören :lol: .

A francia lakk egyből megy fel, ha van egy kis körmöm (pl. most is
:wink: ), de:
1. Ahhoz, hogy egy mm-nél hosszabbra nőljön, vagy terhesnek kell lennem, vagy szoptatnom kell :twisted: :lol: :lol: :lol: :? .
2. Olyan hamar zsírosodik, hogy hiába a felbolyhosítás, vagy zsírtalanítás 2-3 után(!!) vállalhatatlan :( :evil: . Annyiért meg csak akkor pöcsölök vele, ha alkalom van (még ha gyorsan meg is van).

Jobb híján korábban "whitener"-lakkokat használtam (van egy-két nagyon jó :wink: ), vagy mostanában elkezdtem polírozni, amitől magától, lakk nélkül is tök fényes. És ennyi. Majd ha "nagy leszek" (vagyis a gyerekek nagyobbak), akkor megint lesz széppicifrancia körmöm, addig evvan :? .

Papából mi is szarul állunk :( . Elméletileg van négy (apám, anyum pasija, Ricsi apja, anyja 2. férje), de a gyakorlatban SENKI! M itt volt Ricsi apja (aki mellesleg a szomszédban lakik, de "beszélt" vagy 10-szer a gyerekkel :? ), és Botond közölte vele, hogy "Szia bácsi!" :twisted: . Remélem vette a lapot.

Folyt....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Csajok lenne egy kérdésem...Kinek milyen biztonságiöv terelője van? Hédivel nem kellett vezetnem, most viszont annál többet és tekintve a pocak méretét minél előbb szeretnék egyet beszerezni. Használtban gondolkodtam, mert brendonban néztem, de 9000-ért nem akarok erre a pár hónapra...Mire érdemes odafigyelnem? nehogy úgy járjak, mint a babakocsival :twisted:

tike

Megérkeztem...

Boo!

Én azért annyira nem szültem korán, 38+2 voltam. Valóban azért nem vártunk tovább, mert úgyis császár lett volna a faros volta miatt, és már a 37. héttől meszesedett a méhlepény, és a 37. hét végén már a ctg-k se voltak mindig jók. De a 38+2 szerintem teljesen jó! :wink:

Gel-lakk: a múltkor voltam a pedikűrösömnél, és ő kérdezte, hogy lakkozzunk-e azzal. Hát mondom lakkozzunk! Azt gondoltam, hogy valamivel drágább, de b@szki, ezt 2.500 Ft-tal drágább, mint a sima lakkozás! :shock: :shock: Mondtam, hogy köszi, inkább mégse kérem! :lol: :lol: :lol: Nekem a lábamon a sima lakk is simán kibírja 3 hétig, utána meg úgyis megyek pedikűröshöz (nyáron).

Hiszti:
Hát Lányok, az én lányom a héten olyanokat alakított, hogy nem hittem a szememnek! Valamelyik bölcsi után be kellett mennünk a Brendonba, mert nagy lett a fürdőbugyi, amit vettem neki és ki kellett cserélnünk. Már mikor beértünk, menni akart csúszdázni, mondtam, hogy ha végeztünk, akkor megyünk.
A pénztárnál már olyan mérhetetlenül hisztis volt, hogy egyszerűen nem tudtam vele mit csinálni. Természetesen a néni, aki a fél boltot felvásárolta és előttünk állt, nem engedett minket maga elé az 1 db fürdőbugyinkkal. :evil: :evil:
A pénztáros meg megkérdezte, hogy "mindig ilyen nyughatatlan?" :shock: Majdnem tarkón vágtam, baromira nem hiányzott a beszólása. :evil: :evil:
Aztán mikor végre végeztünk a kasszánál, Petra már olyan hisztis volt, hogy jól földhöz vágta magát. :shock: Ez az a jelenet, amit amikor eddig láttam, azt gondoltam magamban, hogy basszus miért nem nevelik már meg azt a gyereket? :? :?
Őszintén szólva fogalmam sem volt, hogy mit kéne csinálnom azon kívül, hogy felnyaláboltam a gyereket és gyorsan kivittem az üzletből. :roll: :oops: :oops: :oops:

Hiszti általában eddig csak itthon volt, nálunk is gondolkodás a szobájában, és néha pelusra csapás is. (ma ebédnél is volt, mert kb. 100x mondtam el neki, hogy a kezét ne tegye a levesbe, kanállal egyen, de ő 101x is kézzel halászta ki a tésztát a levesből. Mondtam neki, hogy akkor biztos nem vagy éhes és kivettem a székből. Na, erre jött egy olyan hiszti, amibe még meg is izzadt, aztán jött bocsánatot kérni tőlem, össze-vissza ölelgette a combomat, bemászott a lábam közé, legszívesebben felvettem volna, de még pár percig tartottam magam.

Amúgy meg megzabálom, olyanokat mond már nekünk. Tegnap pl. felültettem magam mellé a konyhában a pultra, hogy nézhesse, ahogy zöldséget pucolok. Ott volt a kávés bögrém is, kávé már nem volt benne, csak a kanál. Elvette, elkezdte kavargatni, kivette a kanalat, úgy csinált, mint aki iszik belőle, majd azt mondta:
- Anya, ez finom volt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tegnap voltunk az állatkertben, pont úgy értünk oda, hogy meg tudtuk nézni a fókashow-t. Nagyon tetszett neki minden. Utoljára akkor volt kint, amikor együtt voltunk veletek tavaly nyáron. Akkor még csak délutáni alvásra használta fel az időt, most meg egy csomó állatot egyedül felismert. Az elefánton picit csodálkozott, hogy miért olyan nagy, a könyvekben nem szokott ilyen nagy lenni, de tetszett neki.
A majmoknál mondta, hogy eszik a majom, és ezen nagyon jókat nevetett. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Tike!
Örülök, hogy rendben van minden, csak így tovább!!!! :D :D :D

Kép
katy76

Tike!
Én Besafe-et használtam, nekem az jó volt. Nem tudom, hogy jártok-e Bp-re, de a Minimanóban régen bérelni lehetett. Én is béreltem, ami azt jelentette, hogy le kellett tenni érte 13.e ft kauciót, de amikor visszavittem, le lehetett vásárolni az összeget. Így gyakorlatilag ingyen használtam az övterelőt.

Kép
katy76

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?