Sziasztok Lányok!
Jó régen nem voltam már itt, aminek megvolt az oka......
Kicsit izgalmasan telt az elmúlt két-három hét, és mivel visszaolvasva láttam, hogy szó esett köztetek a Dévai-féle amniocentézis őrületről is,meg riasztgatásról, így leírom, hogy velünk mi volt.
Szóval voltunk a 20.héten Elekesnél genetikai uh-n, és normális eredményeket kaptunk, azzal, hogy egy icipicit többnek látja a magzatvizet, meg a baba agyi oldalkamrája és vesemedencéje picit tágabb mint az átlag, de minden érték a határértéken belül található. Felvetette, hogy esetleg kellene parvovirusra szűrés meg TORCH-vizsgálat (ismét rubeola, toxoplazma, herpes stb....az elmúlt évben, ez a 3., mindenem rendben volt eddig is), de ENNYI.
Elekestől mentünk is tovább pihizni Tatára-ahol másnap reggel láttam a telefonomon, hogy Dévai írt, hogy azonnali visszahívást kér- és amikor visszahívtam, közölte, hogy felhívta őt Elekes, és mondta ezeket a minor eltéréseket, és bár ő még nem látta a leletemet, de azért azt javasolja, hogy menjek el egy genetikai tanácsadóba, és kérjek egy papírt arról, hogy MEGTARTHATÓ-E A TERHESSÉG VAGY SEM?? Hát lányok, gondolhatjátok, hogy ettől a pozitív hozzáállástól és kellemes reggeli beszélgetéstől lerakva a telefont megállíthatatlanul zokogni kezdtem...........És én tudtam, hogy nincs is semmi baja ennek a babának, közben meg D. így rámtámadt, ráadásul ezzel a szöveggel!! Én is tényleg azt éreztem, hogy csak magát védi, mivel egyébként Elekes előtt másfél héttel voltunk nála, és ő semmit nem látott.
Mindenesetre - bár rendkívül rossz lelkiállapotban, de - folytattuk a tervezett utazást Pozsony felé, próbáltuk elterelni a gondolatainkat, de ez nem volt pihenésnek nevezhető kirándulás
Hétfőn elmentem ahhoz a dokihoz, akit Dévai helyett egyébként is akartam terhesgondozónak itthon, ő azt mondta, hogy nem látja indokoltnak az eredmények alapján az aggódást, de menjek el másnap még az utolsó előjegyzett időpontomra Dévainál, és ha ismételten javasolja a genetikát vagy magzatvízvételt, akkor segít, és van egy jó ismerőse, aki genetikus professzor, ahhoz beszervez minket.
Másnap Dévaihoz mentünk, aki megnézte a leleteket, ismét szorgalmazta az amniot (mi amúgy nem akartuk volna megcsináltatni) , meg sem akart ultrahangozni!!! azt mondta, hogy minek amikor elekes látott múlt héten - basszus ha én lennék az orvos, már csak azért is látni akarnám a saját szememmel hogy mi van a magzattal! végül könyörögtem neki és LELET KIADÁSA NÉLKÜL csinált uh-t, annyit mondott, hogy ő is látja, de ennyi.
Elköszöntünk tőle, minden jót kívánt, és én is elérzékenyültem a búcsúnál, mert amúgy szerettem mindig is-de most azt éreztem, hogy nem...és nem azért, mert mondott bármi rosszat, hanem
ahogy mondta!
Másnap elmentünk egy magánklinikára az itthoni dokim által beszervezett professzorhoz, aki azt mondta a leleteinkre, hogy a párom kora és korábbi rossz spermaképe miatt javasolja az amniot, biztos ami biztos. Nagyon rendes és figyelmes volt. Megbeszéltük a párommal, és úgy döntöttünk, megcsináltatjuk, mert további 4 hónap bizonytalanságot nem bírunk ki, megkeserítené az egész terhességet. DE: csak azért döntöttünk mellette, mert a professzor nagyon-nagyon tapasztaltnak és szakmailag hozzáértőnek tűnt, és ő maga csinálta az amniot is - tehát nem D. miatt. És egyébként ha nem egy magánklinikán csinálta volna az orvos, ahol annyi figyelmességet szántak rám ( a rengeteg pénzünkért) akkor nem biztos hogy meg merem csináltatni egy másik kórházban, futószalagszerűen.
Utána otthon feküdtem másfél hétig, és rettegtem a vetéléstől...de azon kívül, hogy keményedik a hasam, eddig hála istennek semmi baj. 8 nap múlva hívtak, hogy NINCS KROMOSZÓMARENDELLENESSÉG! nagyon nagy megkönnyebbülés volt, alig bírtam ki azt a 8 napot.....nem tudom mi lett volna ha 4 hetet kell várnom, mint máshol.
Még azt hozzátenném, hogy azért is kellett magánúton intézni, mert a legközelebbi kórházban hozzánk, ahol csinálnak amniot, azt mondta a doki, hogy ilyen terhességi korban már nem fogják nekem megcsinálni.
Szóval ez történt........remélem most már nem lesz baj, és a torch és parvovizsgálat sem mutat ki majd fertőzést (annak kb egy hónap múlva lesz csak eredménye) . Holnap megyünk vissza a profhoz kontrollra, meg agykamra és szívvizsgálatra. De egyébként mondtuk mindegyik dokinak, hogy mind a páromnak, mind az én apukámnak rendkívül nagy feje volt kiskorában, így ez csak attól lehet
Ja és a keményedések miatt mostantól hetente szurit fogok kapni , hogy ne legyen koraszülés
Egyébként a baba nagyon szépen nő, a pocakommal együtt, és nagyon rugdosódik, esténként alig tudok tőle elaludni

Szerintem semmi baja sincs - és hát a vizsgálat szerint nincs is genetikailag semmi szerencsére!
Nem azért írtam nektek le a sztorinkat, hogy elriasszak bárkit bármitől, főleg nem a kismamikat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...csak egyrészt reflektáltam arra, hogy írtátok, hogy Dévai bizony sok mindenkit feleslegesen riogat a saját hátsója érdekében (jaaa velünk meg biztos különösen azért volt ilyen, mert a párommal jogászok vagyunk) , másrészt meg azért is, hogy ugyanakkor igazoljam is őt annyiban , hogy sajnos tényleg "őserdőről" van szó.. A szuper 12. heti vizsgálat ( down: 1:25000, edwards 1 : 274000 stb.), a szuper afp és egyebek ellenére a 20. héten találtak eltéréseket.....
Ugye nem nehezteltek rám amiatt, hogy leírtam......?
(Lehet, hogy blogot kellene nyitnom, olyan hosszú lett, ennek ellenére nem állom meg, hogy néhány szót még szóljak hozzátok is....

)
Először is Bari, nagyon örülök, hogy jó volt Elekesnél, és a down szűrés is ilyen jó lett ! Láttam a képeket FB-n is ám!
Nene, Momelcsi, Nyuszika, a gyerkőceitek csodálatosan szépek!!!!
(Melcsi, a pénztárosnő egy nagy bunkó.....erre nem lehet mit mondani...vagyis leehtne, de úrilány vagyok...)
Kagyló, biztosan csodás volt az utazás, gyönyörűek a képek, irigyellek!
Zafír, neked mikor kell tesztelned???? Jaaa, és miattad megkívántam a hambit....
Szélkisasszony, vigyázz el ne vessz a leletbeszerzés tengerében....még emlékszem, én mennyit rohangáltam! És hamarosan ti is egy kis csodát fogtok a karotokban tartani!
Mné, hajrá hajrá tüszőcskék! Szurkolok nagyon! Ez az új csaj dokijelölt szintén szerinted? vagy ápolónő?
Kretty, utólag is boldog névnapot, és most zavarban vagyok, hogy pirit kívánjak-e vagy nem....de inkább azt kívánom, hogy NE JÖJJÖN MEG, BABA MIATT
Katapetra, sajnálom, hogy megint a párod nélkül vagy..

gondolj arra, milyen édes lesz a viszontlátás............és szerezz be újabb vadító fehérnemű szettet
Kriszto, jöhetnél hozzánk is sütni.....annyira jól néznek ki! Bár az én párom is nagy szakács, de mostanában nincs sajnos ideje se sütögetni.
Csuti, én is várlak skype-on!
Parane, örülök, hogy nálatok sincs semmi gond, jöhetnél többször, kíváncsi vagyok rá, hogy vagytok, hogy érzed magad!
Jajjj, biztos kihagytam valakit, még sokat kell visszaolvasnom, régóta nem voltam......én mindenesetre jó sokat artam nektek
mindenkinek ölelés! puszi