A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Kretty!

Hanyadik napon vagy?
Nagyon régóta késik?

kriszto

Lilypie Pregnancy tickers
kriszto82

Katapetra, nagyon szépek a képek! :D
A zöldborsófözelék a kedvencem! És a milánoi is....nem küldenél nekem is? :wink:
Zafir, sajnos a hamburgert is szeretem! :lol: Nagyon drukkolok! Még napközben is eszembe vooltál, hogy de jó lenne ha sikerülne Nektek!
Csuti, ez tényleg jó hír, hogy két hétig még szabad lábon lehetsz! :lol:
melcsike, :lol: puszi! A baba úszás jóóóóó. Bár nagyon megoszlanak a vélemények, mert sokan gondolják, hogy mivel felnöttekkel együtt megy az úszás a babák csomó mindent pl. gombát elkapnak-elkaphatnak. Pedig, szerintem, jó ha már kicsiként megtanulnak úszni....olyan aranyosak, láttam videót babaúszásról, tünemények! :D
Kretty, sajnálom, hogy Neked sem jött meg és még a teszt is negatív! :cry: Hasonló cipőben vagyunk.... :cry: Te mész talpmasszáshoz, jársz hozzá? Mert az segít!
Az én talpmasszásnőm szabin van! Az akupunktúrás doktornőm is!
Segítsééééég!
emerenc

Kriszto, a 38. napon vagyok most. kb 6 napja kesik. Most nem tudom, hogy felhivjam-e D-t. Ugysem tudna semmit sem csinalni velem.... :cry:

Ja, tegnap rozsacsokrot, taskat es borostyankoves lancot kaptam (hogy ne fajjon tobbet a bolcsessegfogam :D )

Emerenc, jo hogy mondod, lehet benevezek egy talpmasszazsra. :wink:
Vendég

Sziasztok!

Már-már elveszem az eü útvesztőjében, de nem...

Csuti drága ez nagyon jó hír!!!! Drukkolok tovább, hogy 9-ig maradhassatok otthon. De tényleg tessék sokat pihenni. :D :D :D

Zafír: a 7vége is nagyon-nagyon közeleg. :D :D Tuti zebrás leszel ennyi hústól :roll: :roll: :roll: :wink: :wink: :D :D :D

Kretty: utólag is gratulálok a névnapodon! Ez a fránya piri. Hányadik napon vagy? Van valami tünet? Képzeld, nekem úgy változott meg a stimu óta, hogy előjele csak annyi van, hogy olyan evésrohamok jönnek rám, hogy lassan lakatolni kellett a hűtőt. :roll: Most is 25 napra jött, és sokkal kevésbé görcsöl.
A talpmasszázson neked mit talált? Én is járok és az enyém azt mondta semmi nincs a női szerveimmel, csak az emésztésemmel. Azon meg most dolgozunk! :lol: :lol: :lol: De olyan jó pihentető...

Krisztó: csak ámulok és bámulok. Azok a sütik!!!! :shock: :shock: :shock: :shock: Mondjuk a mi családunkban több generációra visszamenőleg nem nagyon tudunk sütni. Illetve, engem nem hoz lázba, mert nem vagyok egy édesszájú. Nem sokszor száll meg az ihlet... Pedig milyen csodásak! És egész biztos nagyon finomak is!!! Nagyon ügyes vagy! És már megint laptetőd lett!!! Ez is jelent valamit! :wink:
Beírnád a táblázatba, hogy 2. ICSI, hozzánk. Csak, hogy abszolút hiteles legyen. :lol: :lol: :lol: :lol:

Katapetra: nagyon jók a képek! És én sem látom, honnan kellene fogynod. Sajnálom, hogy egyedül vagy megint, de olyan szépen írtad, hogy a párod mellett állsz. Ölelés. Én csak a tizedét töltöttem nemrég külön Szélúrfitól és már meg voltam bolondulva. Kitartás! Egyre kevesebb és kevesebb van hátra!

Mné: nagyon szép számok!!! Nagyon drukkolok! Csak pozitívan.

Bari: veletek mi újság? Hogy vagytok? Állatkerti fotók esetleg?

Kagyló: csuda szép helyen voltatok. Remélem, minden úgy alakul köztetek, ahogy nektek a legjobb. Talán okoska majd segít! Puszi neked is!

Velünk annyi van, hogy belevetettem magam a lelet beszerzésbe teljesen. Nagy labor meg volt múlt héten, hétfőn mell UH. Ott találtak egy pici cisztát a jobb mellemben Remélem, ezért D nem halasztja el a kezdést! Volt már ilyen valakinek? A dokinő, aki csinálta azt mondta nincs teendő vele, de a lombik miatt is nagyon-nagyon kihangsúlyozta az évenkénti kontrollt.
:shock:
Tegnap reggel Podmaniczky vérvétel a 2 cn-on, este talpmasszázs. Ma reggel HIV, HEPA vérvétel, este kineziológus.
Szóval nem nagyon van időm leülni és lógatni a lábam. :D
A főnök hála az égnek jövőhéttől szabin lesz, így majd tudok többet jönni. Mert jelenleg csak ritkán jutok el ide. Pedig a függőség... :twisted: :twisted:
Ne haragudjatok kicsit hosszú lett!
szélkisasszony

Sziasztok!

Kretty: Ezek igazán szép ajándékok. Sajnálom, hogy negatív lett a teszt. Nem is tudom, hogy most mit kívánjak: Ne jöjjön meg, és tudjál menni D.-hez, vagy jöjjön meg?

Emerenc: ezek szerint nálad is várat még mindig magára piri? Drukk, hogy megjöjjön.

Szélkisasszony: Nálam is találtak kicsi cisztát a mellemben, de D. nem igazán foglalkozott vele. Ügyi vagy a leletbeszerzésekkel. Nem semmi a napirended! Kitartás!

Zafir: Hogy vagy? Ma is hamburger lesz a menü?

Bari: Nagyon eltűntél. Remélem, nincsen baj. Te/Ti hogy vagytok?

Katapetra: Nagyon jó a kép kettőtökről. Igazán helyes pár vagytok! Kívánom, hogy minél hamarabb elrepüljön az idő, amit egymás nélkül kell eltöltenetek.

Nálunk a helyzet a következő: Összesen van 15 tüsző. Ebből a jobb oldalon 4, a többi pedig a bal oldalon. A méretek pedig 5-től 9-ig minden féle. A legtöbb 5-ből és 6-ból van. Mnyh csak 7,5mm. És ma nagyon meglepődtem Dévain. Anniyra aranyos volt, hogy majd elolvadtam.Természetesen Kisdoki vizsgált, és ISZONYATOSAN fájt. Elmondani nem tudom, hogy mennyire. És mikor látta Dévai, hogy már mindjárt elsírom magam, elékezdett puszikat dobálni nekem. Úgy meglepődtem, hogy már nem is tudtam a fájdalomra figyelni. :-) Nagyon édes volt. Gyógyszerekből áttértünk az egész merionálra, és pénteken kiderül, hogy hogy állunk.

További szép napot mindenkinek!

Mné
mné

Sziasztok!

Köszönöm lányok :oops:

Emerenc :küldenék, csak már mind befaltam :oops: megtanultam 1,
1 1/2 adagokat főzni :( hajrá piri!!!!

Mindig olvasom, hogy milyen finomakat főztök...én meg csak ilyen "nagyi konyháját" :D, az az igazság, hogy soha nem csináltam még ilyan szűzérmés cuccot, meg dagadót, meg töltött kápit..stb, szóval le vagyok maradva.....Általában rakott krumpli, ill mindenféle rakott zöldség.....töltött paprika, milánói, főzelékek, tárkonyos levesek, és husileves az állandó....gyakorolnom kellene....

A fogyival kapcsolatban...nem vagyok kövér, ezzel én is tisztában vagyok, de önmagamhoz képest soha nem voltam még ennyi, főleg télen.....mikor D-hez mentünk decemberben, azt hittem lefordulok a váróteremben a mérlegről :82kg-ot mutatott, heti 4x 2órás edzés mellett....itt már sejtettem, hogy nincs valami rendben.
Szóval elsősorban az inzulin miatt muszáj....még 8 kg minusz :oops:
Volt egy lány aki 53-ról indult, olyan magas volt, mint én..nem lehetett babája, és muszáj volt az Ir-ét rendbe tenni, lement 48 kg-ra ,és terhes lett!!!!persze elsősorban az volt a fontos, hogy az inzulinja álljon be a normálba.

Jaj bocsi a sok fecsegésért.....

Kretty: nagyon szép dolgokat kaptál! Kivánom, hogy piri beköszöntsön végre!!!!!!

Mné: szegény!!!!!!de miért fáj mindenkinek, ha a kisdoki vizsgálja?
De a tüszőcskék gyönyörűen alakulnak! jaj drága annyira szoritok!!!

Szurika: merre jársz? hogy vagy nagymami?

Szélkisasszony: a ciszta miatt ne aggódj, ezek sajnos jönnek, és hál' istennek mennek is! nagyon ügyes vagy a leletbeszerzést illetően...a főnök pedig menjen szabira, és maradjon jó sokáig :wink: pihenjen a "drága" :lol:
Te gyere közénk minél többet! Mikorra is várható a kezdés?

Zafir: hogy vagy? mi jót csinálsz?

Barika: babócák? Hogy birod ezt a frontális frontot?

Leeda: szomorúan olvastam,hogy vannak gondok.....bármiben ha kell segitek....de tudom, hogy ezt nektek kell rendbe tenni
Puszillak!

Krisztóm? te küzdesz az újjoncokkal? :)

Melcsi, Nene, Csuti, Kagyló, Nyuszi, Kisalag, Kvzsuzsi, Ancsi, Almendra nektek sok sokpuszi, és nagyon szép napot kivánok....jaj , remélem nem hagytam ki senkit......
katapetra

nagyon szép számok mné!! Gratulálok! Mikorra várható az inszem? Sajnálom a fájdalmakat, de talán a sokaság miatt van...

annyira jó nézni a képeket a kajákról és olvasni h ki mit főzicskél, kedvet is kaptam hozzá, mindet felfalnám :) de ma nekem szigorú tea napom van amitől este egy kis húslével eltérek majd :twisted: :evil: :?

kriszto, egyfoéytában laptetőd van! figyeld csak meg! :)

Katapetra: azért a valódit nem cserélném le arra a viaszosra ;), na jó, egy fénykép erejére ;) ;)

én is láttam az év tortáját, nem tudom, milyen lehet az a rozsos süti? valaki evett már hasonlót? egyébként nagyon guszta volt ahogy a cukrász csinálta.. nyami..

sziasztok
kisalag
Fót

Én még nem is láttam az év tortáját. Mindjárt utána is nézek. :-D

Nem tudom, hogy miért fáj ennyire. Azt érzem, hogy amikor hozzányomja az UH-ot a petefészkemhez, akkor megpusztulok a fájdalomtól. És ráadásul utána még mozgatja is, hogy az összes tüszőt le tudja mérni... Számításaim szerint már csak 2 UH, és 2-3 évig elfelejtjük a reggeli UH-ot, és a vele járó kínokat. :-) Úgyhogy nagyon remélem, hogy jövő héten szerdán vagy pénteken lesz az inszem. Egyenlőre a doki semmit nem mondott.

Mné
mné

Sziasztok Lányok!

Jó régen nem voltam már itt, aminek megvolt az oka......

Kicsit izgalmasan telt az elmúlt két-három hét, és mivel visszaolvasva láttam, hogy szó esett köztetek a Dévai-féle amniocentézis őrületről is,meg riasztgatásról, így leírom, hogy velünk mi volt.
Szóval voltunk a 20.héten Elekesnél genetikai uh-n, és normális eredményeket kaptunk, azzal, hogy egy icipicit többnek látja a magzatvizet, meg a baba agyi oldalkamrája és vesemedencéje picit tágabb mint az átlag, de minden érték a határértéken belül található. Felvetette, hogy esetleg kellene parvovirusra szűrés meg TORCH-vizsgálat (ismét rubeola, toxoplazma, herpes stb....az elmúlt évben, ez a 3., mindenem rendben volt eddig is), de ENNYI.

Elekestől mentünk is tovább pihizni Tatára-ahol másnap reggel láttam a telefonomon, hogy Dévai írt, hogy azonnali visszahívást kér- és amikor visszahívtam, közölte, hogy felhívta őt Elekes, és mondta ezeket a minor eltéréseket, és bár ő még nem látta a leletemet, de azért azt javasolja, hogy menjek el egy genetikai tanácsadóba, és kérjek egy papírt arról, hogy MEGTARTHATÓ-E A TERHESSÉG VAGY SEM?? Hát lányok, gondolhatjátok, hogy ettől a pozitív hozzáállástól és kellemes reggeli beszélgetéstől lerakva a telefont megállíthatatlanul zokogni kezdtem...........És én tudtam, hogy nincs is semmi baja ennek a babának, közben meg D. így rámtámadt, ráadásul ezzel a szöveggel!! Én is tényleg azt éreztem, hogy csak magát védi, mivel egyébként Elekes előtt másfél héttel voltunk nála, és ő semmit nem látott.

Mindenesetre - bár rendkívül rossz lelkiállapotban, de - folytattuk a tervezett utazást Pozsony felé, próbáltuk elterelni a gondolatainkat, de ez nem volt pihenésnek nevezhető kirándulás :(
Hétfőn elmentem ahhoz a dokihoz, akit Dévai helyett egyébként is akartam terhesgondozónak itthon, ő azt mondta, hogy nem látja indokoltnak az eredmények alapján az aggódást, de menjek el másnap még az utolsó előjegyzett időpontomra Dévainál, és ha ismételten javasolja a genetikát vagy magzatvízvételt, akkor segít, és van egy jó ismerőse, aki genetikus professzor, ahhoz beszervez minket.

Másnap Dévaihoz mentünk, aki megnézte a leleteket, ismét szorgalmazta az amniot (mi amúgy nem akartuk volna megcsináltatni) , meg sem akart ultrahangozni!!! azt mondta, hogy minek amikor elekes látott múlt héten - basszus ha én lennék az orvos, már csak azért is látni akarnám a saját szememmel hogy mi van a magzattal! végül könyörögtem neki és LELET KIADÁSA NÉLKÜL csinált uh-t, annyit mondott, hogy ő is látja, de ennyi.
Elköszöntünk tőle, minden jót kívánt, és én is elérzékenyültem a búcsúnál, mert amúgy szerettem mindig is-de most azt éreztem, hogy nem...és nem azért, mert mondott bármi rosszat, hanem ahogy mondta!

Másnap elmentünk egy magánklinikára az itthoni dokim által beszervezett professzorhoz, aki azt mondta a leleteinkre, hogy a párom kora és korábbi rossz spermaképe miatt javasolja az amniot, biztos ami biztos. Nagyon rendes és figyelmes volt. Megbeszéltük a párommal, és úgy döntöttünk, megcsináltatjuk, mert további 4 hónap bizonytalanságot nem bírunk ki, megkeserítené az egész terhességet. DE: csak azért döntöttünk mellette, mert a professzor nagyon-nagyon tapasztaltnak és szakmailag hozzáértőnek tűnt, és ő maga csinálta az amniot is - tehát nem D. miatt. És egyébként ha nem egy magánklinikán csinálta volna az orvos, ahol annyi figyelmességet szántak rám ( a rengeteg pénzünkért) akkor nem biztos hogy meg merem csináltatni egy másik kórházban, futószalagszerűen.

Utána otthon feküdtem másfél hétig, és rettegtem a vetéléstől...de azon kívül, hogy keményedik a hasam, eddig hála istennek semmi baj. 8 nap múlva hívtak, hogy NINCS KROMOSZÓMARENDELLENESSÉG! nagyon nagy megkönnyebbülés volt, alig bírtam ki azt a 8 napot.....nem tudom mi lett volna ha 4 hetet kell várnom, mint máshol.

Még azt hozzátenném, hogy azért is kellett magánúton intézni, mert a legközelebbi kórházban hozzánk, ahol csinálnak amniot, azt mondta a doki, hogy ilyen terhességi korban már nem fogják nekem megcsinálni.

Szóval ez történt........remélem most már nem lesz baj, és a torch és parvovizsgálat sem mutat ki majd fertőzést (annak kb egy hónap múlva lesz csak eredménye) . Holnap megyünk vissza a profhoz kontrollra, meg agykamra és szívvizsgálatra. De egyébként mondtuk mindegyik dokinak, hogy mind a páromnak, mind az én apukámnak rendkívül nagy feje volt kiskorában, így ez csak attól lehet :lol:

Ja és a keményedések miatt mostantól hetente szurit fogok kapni , hogy ne legyen koraszülés :shock:

Egyébként a baba nagyon szépen nő, a pocakommal együtt, és nagyon rugdosódik, esténként alig tudok tőle elaludni :D Szerintem semmi baja sincs - és hát a vizsgálat szerint nincs is genetikailag semmi szerencsére!

Nem azért írtam nektek le a sztorinkat, hogy elriasszak bárkit bármitől, főleg nem a kismamikat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
...csak egyrészt reflektáltam arra, hogy írtátok, hogy Dévai bizony sok mindenkit feleslegesen riogat a saját hátsója érdekében (jaaa velünk meg biztos különösen azért volt ilyen, mert a párommal jogászok vagyunk) , másrészt meg azért is, hogy ugyanakkor igazoljam is őt annyiban , hogy sajnos tényleg "őserdőről" van szó.. A szuper 12. heti vizsgálat ( down: 1:25000, edwards 1 : 274000 stb.), a szuper afp és egyebek ellenére a 20. héten találtak eltéréseket.....

Ugye nem nehezteltek rám amiatt, hogy leírtam......?

(Lehet, hogy blogot kellene nyitnom, olyan hosszú lett, ennek ellenére nem állom meg, hogy néhány szót még szóljak hozzátok is.... :) )

Először is Bari, nagyon örülök, hogy jó volt Elekesnél, és a down szűrés is ilyen jó lett ! Láttam a képeket FB-n is ám!

Nene, Momelcsi, Nyuszika, a gyerkőceitek csodálatosan szépek!!!!
(Melcsi, a pénztárosnő egy nagy bunkó.....erre nem lehet mit mondani...vagyis leehtne, de úrilány vagyok...)

Kagyló, biztosan csodás volt az utazás, gyönyörűek a képek, irigyellek! :)

Zafír, neked mikor kell tesztelned???? Jaaa, és miattad megkívántam a hambit....

Szélkisasszony, vigyázz el ne vessz a leletbeszerzés tengerében....még emlékszem, én mennyit rohangáltam! És hamarosan ti is egy kis csodát fogtok a karotokban tartani!

Mné, hajrá hajrá tüszőcskék! Szurkolok nagyon! Ez az új csaj dokijelölt szintén szerinted? vagy ápolónő?

Kretty, utólag is boldog névnapot, és most zavarban vagyok, hogy pirit kívánjak-e vagy nem....de inkább azt kívánom, hogy NE JÖJJÖN MEG, BABA MIATT :D

Katapetra, sajnálom, hogy megint a párod nélkül vagy..:( gondolj arra, milyen édes lesz a viszontlátás............és szerezz be újabb vadító fehérnemű szettet :wink:

Kriszto, jöhetnél hozzánk is sütni.....annyira jól néznek ki! Bár az én párom is nagy szakács, de mostanában nincs sajnos ideje se sütögetni.

Csuti, én is várlak skype-on!

Parane, örülök, hogy nálatok sincs semmi gond, jöhetnél többször, kíváncsi vagyok rá, hogy vagytok, hogy érzed magad!

Jajjj, biztos kihagytam valakit, még sokat kell visszaolvasnom, régóta nem voltam......én mindenesetre jó sokat artam nektek

mindenkinek ölelés! puszi
Vendég

Poszi: Atyavilág........min mentetek kersztül!!!!! :shock:
Nagyon-nagyon örülök, hogy a végén megnyugodhattatok!
Szegényke, szörnyű lehetett az az időszak.......
Nagy ölelést küldök, és problémamentes pocakodást kivánok! Köszi, hogy megosztottad velünk
katapetra

Poszi: Ez borzasztó! Én is örülök, hogy túl vagytok rajta! Nem lehetett könnyű végigcsinálni! Köszönöm, hogy leírtad, és megosztottad velünk a történteket. Ezek szerint Dévaihoz már nem mentek többet? Ti hogy álltok nevekkel? Eldöntöttétek már, hogy hogy fogják hívni a kicsi fiút?

Jaj, nem is mondtam, ma nem volt már a fehér köpenyes lány a dokinál. Csak Dévai volt és Kisdoki. Viszont pénteken lehet hogy csak Kisdoki lesz.

Mné
mné

Poszi
Ez szörnyú!! :(
Hála Istennek túl vagytok rajta!!!!Megnyugodhattok!!!!!
Mné
Akkor aki szeretne egy sima natur uh-n szenvedni pénteken mehet... :wink: :lol: :lol:
Sajnálom,hogy ennyire rossz volt!Már csak pár uh-t bírjál ki...
Gondolj arra,hogy a cél érdekében mindent. :lol: :lol: :D

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Poszi, durva story..... De a legfontosabb, hogy minden rendben van Veletek!!!! Nagyon vigyázzatok Magatokra!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers

Lilypie Kids Birthday tickers
nyuszika85

Poszi,

Ez borzalmas. Átérzem, hogy min mentél keresztül.
Nálunk Elekes egy kis tágulatot látott a vesében, én már ettől totál kivoltam, és bőgtem.
Aztán mikor mentünk D.-hez, ugyanaz a duma volt, hogy nem néz meg UH-on, mert Elekes pár nappal előtte nézett meg, és ha Ő rendben talált mindent, akkor fölösleges :cry:

Szóval bízz az érzéseidben, hogy minden rendben van!!!!!

Örülök, hogy az amniónak jó eredménye lett.

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Szélkiasszony: Ciszta? Ez rosszul hangzik, nagyon remélem, hogy ettől még tudtok majd kezdeni.

Mné: Ma eszem meg a hambi maradékát. Szerintem is a tüszők sokaságától fájt. Engem mindig Paragi UH-zott (kivéve amikor nem volt) és csak akkor fájt, amikor már sok és nagy tüszőm volt, meg amikor elbújtak. :lol: A punkció előtt már akkor is fájt amikor Dévai csinálta. Gyönyörű számaid vannak! HAJRÁ!!!!!

Katapetra: Jól vagyok köszönöm. Dolgozgatok, dolgozgatok. Sajnos bent nagyon lassú a net, így onnan nem tudok írni. Te hogy viseled az egyedüllétet? Mikor tudtok kegközelebb skypolni?

Kisalag: Nem kölestorta? Én kölesre emlékszem.

Poszi: Ez borzasztó.
:cry: :cry:
Tesztelni szombat reggel fogok.

Zafír
Lilypie Premature Baby tickers
zafir100

Poszi! Nagyon örülök, hogy végül minden rendben van veletek! És nagyon jó, hogy megosztottad ezt velünk, mert nagyon tanulságos! Én azt hittem, D csak az ICSI babáknál szorgalmazza az amniot, no de hogy MINDENKINÉL, aki terhes... :shock: De én még mindig azt mondom, hogy hálát adhatunk, hogy ennyire alapos, és nem olyan, mint a barátnőm orvosa (aki mellesleg osztályvezető egy pesti klinikán) és a terhessége alatt még cukrot sem nézett neki, összesen 1 vérvétele volt, 12 heti AFP+akkor a vírusszerológia! :shock:

Mné, remélem jövőhét végén már terhesedsz! :wink:

Szélkisasszony, mindjárt én is követlek, nekem is indul a leletbeszerzés... :(

Puszi mindenkinek!
Vendég

Ma Bálint nagyon mosolygós volt, gondoltam rakok fel képet, hátha mosolyt csal a Ti arcotokra is :lol:

Kép

Kép

Kép

Szép estét mindenkinek!

Kép
nene2
Budapest XXI. kerület

Nene, zabálnivaló!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:

nyuszika85

Uhhhh Nene, úgy meggyömöszölném ! :D Annyira cuki!
Vendég

Nene: Bálint nagyon édes! És ezek a mososlyok! Teljesen elolvadok tőlük.

Mné
mné

ittvagyokittvagyokittvagyokittvagyokittvagyokittvagyokittvagyok :lol:

Mné, hajrá tüszőcskék. Ami a fájdalmat illeti valóban a több tüsző miatt lehet, ill. a petefészek elhelyezkedése miatt. Nekem pl. csak a bal oldal fájt és teljesen mindegy volt,h ki csinálja. Mikor az poz.teszt utáni első uhu-n voltunk, azt hittem betojok, úgy fájt...
Kisdoki engem tavaly kb. ilyenkor vizsgált először kisdoki és szerintem rengeteget fejlődött a keze :lol:
Várunk holnap a hírekkel, de addig is megy a tüszőnövesztő drukk!!!

Poszi, nagyon sajnálom a kálváriát! Örülök,h minden jóra fordult és jól van a kiskrapek :lol:

Parane??? Merre vaaaaaaaagy??? Megint eltűntél,pedig annyira várlak,h mi volt Dévisznél!!! Remélem veletek is minden OK!!! :wink:

Nene, nagyon cuki Bálint :lol: Kis MÓKA-MIKI :lol:

Melcsike, jól értettem,h minden nap van melletted segítő? Tejcid van még bőven? A hozzá táplálást mikortól javasolják? Nálam nagy terv a téli sütőtök fagyasztás :lol: Más sem lesz a hűtőben :lol: mert mire ehetik majd akkor még csak mag formájában lesz sütőtök :roll:

Emerenc, Kretty mizu piri téren? Küldöm a pirimeghozó drukkot, de azt hiszem Szurikáta varázslata lenne az igazi :lol:

Szurikátaaaaa, merre vagy? Ezer éve nem jártál erre :cry:

Katapetra, szép a Big Ben, de Ti jobban néztek ki :lol: Gyere ide sűrűbben és talán gyorsabban fog telni az idő ;)

Leeda, nagyon sajnálom,h nem juttok egyről a kettőre. Szerintem mindannyiunk életében voltak hullámvölgyek, remélem kimásztok belőle és minden jóra fordul. :wink:

Kagyló, nagyin drukkolok,h okoska apuka segítsen Nektek! Remélem Te is visszatalálsz majd a férjedhez lélekben,mert amiket írsz róla tuti,h őszintén, tiszta szívéből szeret téged! Amúgy nem hiszem,h itt mindenki mindig szerelmes lenne a zurába?! Nem csajok? Ha ez megnyugtat, nálam változó és volt is mindig. Hol fellobban a szerelem,hol pedig simán szeretem, de a zuramnál is ezt tapasztaltam...ami sztem nem baj....szóval hajráááá!!!

Zafír, nagyon drukkolok,h szombaton reggel jó hírrel jelentkezz. Nem tudom emlékszel e, de én állandóan rántott húst ettem :lol: Anno még mondtuk is,h a gyerekünk neve Kovács Rántotthús lesz :lol:

Csutikám, itt is írom,h nagyon örölök,h otthon maradhatsz és ne aggódj! Eddig is nagyon ügyi voltál, ezután sem lesz gond!!!

Krisztokám, cuppantalak Téged is és örülök,h ennyire bejön a talpmasszázs :wink:

Emerenc, Te végül Gabihoz jársz? Hívtam, de nem vette fel, ezek szerint szabin lehet?

Ági, merre vagy? Te is rég jártál erre :(

Andi, segített a gyógyszer? Jobban vagy?

Szélkisasszony, húúú Ti is hamarosan kezdtek :lol: Jó,h írtad a mell UHU-t,majd Én is rákérdezek Dévisznél,h mikor voltam,metr azt hiszem most telik le az egy év...sztem a ciszta miatt fog majd engedni, max. annyit kér,h sűrűbben menj és nézesd meg. Mikor mentek hozzá vissza?

Kisalag, Én is megörültem az év tortájának és alig várom,h lehessen máshol is venni. Dévisz amúgy mondott kg-t,h mennyitől kéne megszabadulni?

Nyuszi, nyomom a pontot Dórira minden nap ;)

Nálunk minden OK ;) Néha fáj, néha szúr... Azt hiszem Katapetra Te kérdezted a remek időjárás hatását...nos talán jobban fáj a pocim mikor hideg van. Ja róka koma nem volt azóta csak jelzi,h a közelben van...amire rájöttem,h sokkal jobb lenne egyszer-kétszer róka komázni mint a jelenlétével küszködni :oops: Amúgy a nap nagy részét pihivel töltöm, bár Elekes doki azt mondta,ha vérezni akarok akkor az fekve is fog menni... :shock:
Csajok el kell mesélnem...nem egy jó történet, de úgy felhúztam magam rajta,h csak na....Battán keddenként van kismamás vérvételes nap. 2 ablak van, az egyikhez ilyenkor előre hívják a kismamákat. Nos jött 2 kb. 16-17 év körüli kiscsaj és beálltak a sorba. Na majdnem dobtam egy hátast és már frankón volt pocakjuk is....na megvolt a vérvétel és még vártam a kezemmel és mellettük foglaltam helyet. Az egyik kisccsaj reklámszatyorral a kezében ült amin átlátszódott,h cigi és gyufa van benne...no comment, majd azon tanakodtak,h Ők márpedig leszarják,h mindenki Őket nézi....tudjátok mikor kijöttem majdnem elbőgtem magam és felvetődött bennem a kérdés,h már megint miért Ők és miért nem Mi (mármint az itt jelenlevők-fórum) Nagyon kiakadtam... :shock:
Egy kicsit más, jobb hír :) Ma reggel megkaptam Eleked dokiéktól írásban is az eredményt és a 13+18 as kromoszómára is nagyon szép eredmények születtek, szinte hihetetlen :roll: Ha nem baj, megosztom veletek :) A 13-ra 1:456786 a 18-ra 1:194042 :lol:
Húúú, jó sokat írtam :oops: bepótoltam a hiányzásomat :shock:

Szép napot mindenkinek!!!

Pusza,
Bari

bari6

Bari: Nagyon örülök a szép eredményekhez! Most akkor lehet a fellegekben járni, és repkedni. De sajnos eléggé tudatlan vagyok, így elmondod nekem, hogy mi az a 13-as és 18-as vizsgálat?

A két kiscsajhoz pedig csak annyit, hogy felháborító. Én is szoktam látni kismamákat dohányozni, és mindig elszorul az én szivem is. Érthetetlen a dolog. Sőt EZEK azt sem képesek felfogni, hogy a gyereküknek ártanak vele, és lehet, hogy életük végéig majd ápolniuk kell majd. Tudom, ne így legyen, de sajnos benne van a pakliban. És tudod mi még a bosszantó? Hogy nem tudsz semmit tenni ellene. Ha rászólsz, az sem érdekli.

Neked mikor kell legközelebb menned dokihoz? Nem tudom, hogy írtad-e már, de maradsz Dévainál?

Mné
mné

Bari, köszönöm :) Persze nyerni nem fogunk, mert ahhoz nagyon sok szavazat kellene még, de már az is csoda, hogy a kislányomat benevezhetem :)
Nagyon szép számokat produkáltak a gyerekek. Most lazuljatok és növekedjetek!!! :)

Én tegnap voltam a 6 hetes vizsgálaton a nőgyógyászomnál, minden rendben, így újra ülhetek kádba!!! :) Éppen tegnap nosztalgiáztam, hogy tavaly ültem utoljára vízben :) Szóval, ezennel lezárult teljesen a várandósságom. De jeleztem a dokinak, hogy remélem, egyszer meglep egy teszt két csíkkal. Most van két évünk, mert ugye fogamzásgátlásról nem beszéltünk.... Minek.................

Olyan szomorú az idő.... Nem éppen nyárias.... :(

nyuszika85

Mné, ezeket a betegségeket szűrik

Edwards-kór (18-as triszómia)

Az Edwards-kór ritka és általában halálos rendellenesség, amely a magzat 18-as kromoszómájának számbeli többletére vezethető vissza. Az érintett magzatok 95%-a magzati korban elhal. Szűrővizsgálat hiányában a rendellenesség minden 3 000. terhességben fordul elő.

Patau-kór (13-as triszómia)

A Patau-kór ritka, az élettel össze nem egyeztethető rendellenesség, amely a magzat 13-as kromoszómájának számbeli többletére vezethető vissza és a legkülönbözőbb fejlődési rendellenességekkel jár együtt. Az érintett magzatok csupán 1%-a születhet meg. Szűrővizsgálat hiányában a rendellenesség minden 10 000. terhességben fordul elő.

Ill. van még a Down-kór a 21-es kromoszóma triszómiája.

Legközelebb Déviszhez Aug.8-án kell mennünk. Úgy tervezem,h akkor elköszönünk Tőle...
És igen, ami a kiscsajokat illeti, nagyon ott volt a számon...de csak magamat hergeltem volna fel...

Nyuszika, igen, biztos jó érzés lehet benevezni :lol: Örülök,h minden OK volt kontrollon. Húúú a terhesség utáni védekezés az nagy kérdés....mert ugyebár minek...de mégis ott van,h mindketten megnyugodtatok...szóval jöhetne a csodababa :lol:

bari6

Bari: Jaj ezeket a betegségeket még olvasni is borzasztó. Köszönöm szépen a részletes tájékoztatást. Mostmár legalább én is tudom, hogy milyen vizsgálatokat kell majd megcsináltatni. :-)

És meg van már a másik doki? Végül Paragihoz fogtok járni Battán?

Mné
mné

Igen, jobb ezekről a betegségekről nem tudni...
Paragi doki a terv és itt Battán. Kényelmesebb lenne, 20 perc alatt le tudok hozzá sétálni vagy ha már az nem megy akkor valamelyik családtagom ledob autóval vagy szomszéd....nem kéne a férjemnek annyit hiányozni a melóból. Sajnos az Ő munkája után akkor van pénz,ha dolgozik....márpedig most a pénzre szükségünk lesz, báááár a barátnőm már most egy csomó mindent odaígért, így egy csomót fogunk tudni spórolni :) Anyukám (hiába mondom,h még neee) már vett ruhát is :roll: Szóval ahol tudunk ott spórolunk és ilyen a Déviszhez járás is. Nem tenném,ha nem Paragiról lenne szó. Dévai tuti nem hiába tanítja...biztos nagyon jó orvos, így nyugodt szívvel mennék hozzá.

bari6

Bari: Puszzantalak én is :D
örülök, hogy minden rendben volt, ezek a betegségek tényleg félelmetesek, de jó, hogy ilyen fejlett az orvostudomány, és ki lehet szűrni.

A két kislányról mi a véleményem? Hát csak sajnálni tudom őket,
de komolyan....tudod nekik ez az egész terhesesdi nem igazi áldás,
vagy ajándék, hanem kolonc.....Igy, emiatt nem is irigylem őket! De a gyermeküket méginkább nem.

De a mi gyerkőceink majd olyan helyre fognak születni, ahol nagyon-nagyon fogják szeretni őket, neveln fogjuk, hogy olyan, szülők lehessenek majd egyszer, mint mi vagyunk (vagy jobbak)...leszünk!

Nene: Bálint egy kis mosolyalbum, egyszerűen folyamatos mosolyt csal az ember arcára....naggggyon cukika! :D

Nyuszi: te jó ég, egy év kádasdi nélkül? Szeretek zuhizni, de télen olyan jó elnyúlni egy kád meleg-habos vizbe.....DE megértelek! :D most be lehet pótolni.....esetleg apával? :wink:
Védekezés? aj-jaj, na igen, az egyetlen pozitivum, ha lehet ilyet mondani, hogy eddig akkor és ott lehettünk együtt a párunkkal, ahol csak lehetett...na igen, ilyenen mi még nem is gondolkoztunk, hogy mi lesz majd akkor?
Még ráérünk :wink:
Puszi Dórikának

Mné: NAGY DRUKK HOLNAPRA
Puszi
katapetra

Teljesen megértem, hogy spórolni akartok. Édes lehet, anyukád, hogy már babaruhát vásárol. Milyen nagy öröm lehet neki is, hogy vehet ezt-azt a kis unokáinak. Milyen büszke lehet!

És Paragi doki melyik kórházhoz tartozik? Bocsánat, de nem tudom, hogy ott Battán van-e kórház...

Mné
mné

Katapetra, megríkattál amit írtál és igazad van :lol:

Mné, kérdezz nyugodtan ;) Paragi a SOTE 2-n van...sztem János vagy SOTE nem sok különbség van...bár még nem szültem egyiken sem :roll:

bari6

Sziasztok
Nene
Nagyon aranyos mosolya van Bálintnak.! :lol:
Mné
Parragi a sotéhoz tartozik,ezért is csodálkozok rajta,hogy ennyire fájt nála a vizsgálat.Sajnos ezt én is tapasztaltam,mert nem egy kellemes,érzés az uh-ja.
:roll: :(

Barikám
Köszi!De hová legyek én szerelmes ilyen hosszú idő után? :(
Meg tökre nem is érdekelne,ha lenne egy kisbabám! :wink:
Amint látod a mi kapcsolatunkat tönkre fogja tenni,ha nem lesz baba...ez az egy ami miatt tele vagyok teljesen már mindennel. :evil:
Amúgy nem rossz,mindig jól megvoltunk...Csak annyira nehezen tudom elfogadni a donort,hogy az el nem mondható.Hogy nem lesz saját babánk!Ezért szinte semmi nem is érdekel már,
elvagyok és kész! :oops:
Nagyon szenvedek,de amint látod megyek még,erre az utcsóra. :lol: :wink:

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Kagyló: mikor kezdtek?
Nagyon sok sikert kivánok!
katapetra

sziasztok,

csodás Bálint!!!! micsoda mosolygós kiskrapek, szerintem már most elnyerte egy csomó hölgy kegyét :)

valóban, az ország tortája kölesből van http://www.radiototal.hu/orszag-torta-2011-kecskemeti-barackkal-toltott-koles-torta

igen, szomorú ez az idő, viszont én ilyenkor élek, a nagy melegben nem tudok magammal mit kezdeni, így én imádom az ilyen sétálásra, tenni-vennire való időt :)
a ború ellenére azért egy kis napsütés valóban lehetne :lol: szép napot mindenkinek!
kisalag
Fót

Kisalag: Nagyon irigyellek ám, hogy tudsz ebben az időben pörögni, tenni-venni. Nekem mindjárt leragad a szemem... :roll:

Kagyló: Én sem értem, hogy ha ő UH-zik miért fáj, de ez sajnos tény, és független a tüszők méretétől. De sebaj már csak 2 UH és vége. Megkérdezhetem, hogy mióta vagytok együtt a férjeddel, hogy írod, hogy ennyi év után már nincs szerelem? Nagyon drukkolok, hogy sikeres legyen az inszem, és megszülessen a Ti gyermeketek is.

Katapetra: Mivel töltöd napjaidat? Mi jót csinálsz? Te készíted a konyha terveket? Nagy kalappal a felújításhoz! És persze kitartást kívánok!

Mné
mné

Kagyló, értelek, csak azért írtam,mert Mi is lassan 12 éve nyúzzuk egymást és sok mindenen keresztül mentünk együtt, de ennek ellenére eddig mindig sikerült vissza találnunk egymáshoz. És hidd el, problémák mindig lesznek és viták is,ha ott van a baba ha nincs...de tényleg őszintén drukkolok,h sikerüljön és teljes legyen az életetek!!!

Kisalag, kicsordult a nyálam. Ha minden jól megy akkor ma hoz a zuram eszterházi tortát...napok óta kívánom :oops:

Kriszto, merre vagy???

bari6

Kretty, Emerenc: Mi újság van pirivel? Küldöm mindkettőtöknek a PIRIMOSTMÁRAZTÁNTÉNYLEGGYEREMEGHANEMVAGYOKTERHES drukkot!

Mné
mné

jó kis drukk :)
kisalag
Fót

:-D Tudok ám még ilyet. 8)

Mné
mné

Sziasztok!

Kisalag! Én is szeretem az ilyen időt, de most valahogy depisebb leszek tőle, mint máskor...napozni szeretnék és pancsizni, ha már lehet :( :(

Poszi! Jaj, és ugyanakkor hurrá! Biztos iszonyú lehetett várni, izgulni, DE rendben van a kiskrapek és ez a lényeg!!!!
Érdekes dolog ez a magzatvíz-vizsgálatos kérdés...
Elég sok orvos van a környezetemben, család, barátok és igen csak támogatják a magzatvíz vizsgálatot. Vagyis szorgalmazzák szinte mindenkinek, függetlenül lombik vagy nem lombik. Nagyon-nagyon nehéz döntés, de az tény, amit Dévai is szokott mondani, hogy egy gyermeket fel kell nevelni, egy beteg gyerkőcnek egyszer nem lesz anyukája és akkor mi lesz vele? Erre is gondolni kell...és a másik amit mindig hangoztat, az, hogy nem egy ember élete ilyenkor a tét, hanem minimum 2-3 emberé, az anyuka és az apuka élete is másként alakul egy beteg gyerekkel....
Hát tudjátok sok-sok érv és ellenérv van de csuda tudja... ott abban a percben abban a helyzetben nehéz meghozni a döntést, az tuti. Mindenesetre egészséges kisbabákat kívánok mindannyiunknak és akkor nincs is miről beszélni!
Egyébként azért irtó sokszor vagytok Ti kismamik "vizsgálva", ha jól tudom egy normál terhességben van 4 kötelező vizsgálat és max. 1-2-szer megnézik még, hogy minden oké, ennyi. Dévainál pedig ha jól számolom a szülésig 10-12 alkalom van...

A másik dolog, hogy igen, D túlbiztosítja magát, az tuti, DE maximálisan megértem! A múltkor mesélték az asszisztensek, hogy két pár is kiakadt és a váróban hisztizett, hogy feljelentik, meg majd elhíresztelik, hogy itt mennyit kell várni, hogy nem halad a sor... stb... (teszem hozzá, D egyedül volt, punkció, transzfer, kismamák és problémás hölgyek, na és a folyamatos telefonok közepedte).. és ez milyen gáz. Nos erre én csak annyit mondanék, hogy nem kötelező hozzá járni! Egészen biztos vagyok benne, hogy nagyon sok zűrje lehetett már az emberekkel és azért a rengeteg papír, és a folyamatos stresszeltetés... Inkább minden legyen mega-giga brutálul megszabva, de ne legyen zűr...

Huh, jó sokat filozofáltam...

Nene! Bálint cukker nagyon!

Barika! Pusza!

Csuti! Ma én nem tudtam jönni, azt sem tudom hol áll a fejem, azért elég megterhelő napi 6 órában 3lánnyal foglalkozni, lekötni őket, felügyelni... unnnnnnnnnnnnnnnnnnooooooooooommmmmmmmm.

Katapetra! Telnek a napooooook... lassan, de telnek!

Zafír! Szombaton fél hatkor kelek! Te??????

Mné! Holnapra drukk. Nem fog fáááájni.... hidd el! Nekem a múltkor már teljesen ügyi volt. Csak belejön! Szerintem egyébként ha többet beszélne picit és néha elengedne egy mosolyt, akkor komoly vetélytársa lehetne Apánknak... csak még mindig olyan, mintha feszengne D közelében...

Kagyló! Kezdéssel hogy állsz? Kb.

Csajok a táblit igyekszem pótolni, de elég sok melóm lett...
Ha hamarabb nem, akkor vasárnap tudok vele sokat foglalkozni, mert egyedül leszek :( Na, csak két napot... :D

Kellett elkezdenem írni... :roll: :roll: megyek dolgozni tovább.... pááááá puszaaa

kriszto

kriszto82

katapetra,barika!
Köszi a hiányolást,itt vagyok,voltam is :) csak nagyon zugban. Minden nap elolvastam,csak már nem volt energiám írni is.
Ha nem baj akkor nem írnék névre szólóan,elég fáradt vagyok.
kretty,emerenc
Küldök pirimeghozó varázslatot,hátha.......segít :lol:
Kép :arrow: :)
Kép :arrow: :)
Puszi mindenkinek,drukkololok kinek -mihez kell :arrow: :arrow: :)
És persze olvasok továbbra is minden nap :)

szurikáta
szurikáta56

Barikám itt vagyok! A Daubnerből (ez itt a reklám helye) kérd!!! Az esküvői tortánk volt onnan, többek közt az egyik íz, az eszterházy volt.... mennyei... de ott mi nem??? :roll: :roll:

Kretty!!!!!!!! Hoooooooooool vaaaaagy????? Egy igazi függő nem hagy ki ennyit!!!!!

Mné! Nekem küldj egy álljonhelyreacilusoméslegyencsodababánk-drukkot!!! :lol: :lol:

kriszto

kriszto82

Szurika és egy kis nyaralás???? Nem lesz?????

kriszto

kriszto82

kriszto, akkor ne felejtsd el az otthoni gépedre is átküldeni a táblicskut - mert ugye nem a munkahelyeden leszel hétvégén??!!!!?
kisalag
Fót

Jaj, elfelejtettem : Szélkisasszony! Mit írtak a papírra? Hogy évenkénti kontroll javasolt? Ennyi, akkor nem hinném, hogy D fennakadna rajta....
Nekem nem ciszta, csak "vmi" volt, de csak tapintásra, uhu-n nem is látszott és beírták, hogy a további teendő a következő éves vizsgálat eredményétől függően... D nem is kérdezte mi ez....
Remélem nálad is így lesz.
Mikor várható kezdés?

kriszto

kriszto82

Piri sehol....gyerek sehol.... :(
Ma megyunk a genetikaert....felek egy picit, kiderul, hogy mutans vagyok... :lol:
Majd este jovok!
Vendég

szia KisMutáns ;) - viszont akkor a vonalzódon jelzett nyaralásra mi megyünk :lol:
kisalag
Fót

Kisalag!

Kép

Cukker vagy! Pusszantlak: Kép

kriszto

kriszto82

no, ez már egy kellemesebb Tigris!!! várjuk ám vissza :)

mondom én, most lelőhetetlen vagyok ;)
kisalag
Fót

Krisztokám, na oda tuti nem megy...örülök,ha itt a közelben beszerzi és nem felejti el... :roll:

Kretty, jól megnevettettél. Várunk este a hírekkel!

Szurikáta, pihenned kéne egy kicsit :roll:

bari6

Jaj, egy fél pillanatra elfordítom a szeme, és menniyt írtok. No igen, ilyena függőség. :lol:
Szurika: Örülök, hogy itt vagy, és jól vagy. Jó pihenést kívánok!

Kriszto: A csodababás drukkot kérned sem kell, azt mindig sugárzom feléd/felétek, még akkor is, ha nem írom! Azért küldöm neked a PONTOSANJÖJJÖNMEGÉSLEGYEKAZONNALTERHES drukkot!

Kretty: Jaj, nagyon kíváncsi vagyok. Várunk este a szupcsi eredménnyel! És már miért lennél mutáns?

Mné
mné

Lelőhetetlen... :lol: :lol: :lol: 4szer futottam neki, hogy kiolvassam :lol: :lol: :lol:

Kretty! Mutáns.... gyagya! Minden ok lesz meglátod!

Barika! Összeszedem magam hamarosan és valamelyik hétvégén már összehozhatnánk egy randit.... (vasárnap egyedül leszek:roll: :roll: .....) Százhalombatta felé menet beugrok majd én és viszek neked sütiiiiiiiiit :D :D

kriszto

kriszto82

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?