A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Ezt írtam nektek éjszaka fél 2kor, de mindig akkor karbantartják a rendszert. Így már elküldeni nem tudtam...

Szaisztok!

Nagy filmnézőktől kérdem: otthon lehetetlen 3D-ben nézni filmeket? HP-t megnéztem én is, de kicsit kíváncsi vagyok rá, milyen 3D-ben. Bár azért annyira nem kedvelt filmem, hogy feltétlenül megnzzem még egyszer, de ha már még egyszer, akkor 3D-ben. Viszont moziba most bajosan jutnék el...

Mostlefekszem, már nembírok ásítás nélkül létezni, így szinte lehetetlenség gépezni... :D

Jó éjt

Szegény Bercó! Jobbulást mostmár végre!

Szép napot!

Kép
Kép
Kép
zdori

Maggie: 1-5 ig,de tervezzük db-i és hortobágyi kirándulást is :)

Dóri,ha van 3d-s szemüveget és úgy lesz meg HP akkor meg tudod nézni :)

nekem mozis első élményem :Az erdők kapitánya :) úgy szerettem :)

:arrow:

KépKép
viranka

Halihó!

Maggie, szegény Bercó, sajnálom, hogy még mindig kínozza a herpeszvírus. De most már biztos hamar vége lesz, szorítok!!!
Remélem, jó bérlőt találtok a lakáshoz!

Dóri, én még nem láttam otthon 3D-ben semmit, csak moziban. Van ugye a sajátos vetítési módból előálló 3D (ez megy tipikusan a moziban), és van az igazi (ahhoz talán szemüveg sem kell, de ebben nem vagyok biztos), de ez még ritka, nem tudom, kiadtak-e így már filmet.
Nekünk van itthon 3D-s szemüveg, a legutóbbi mozizásból maradt (el lehetett vinni, kifizettették). Már várom, hogy itthon valamin kipróbálhassam. Majd utánanézek azért, érdekes a téma.

Gica, de jó hallani rólatok! :-)
A Bogyó & Babóca nálunk is megy, moderáltan, aranyos, de Ádi mérsékelten kedveli.
irina

Herpesz :(

Dóri, a torrent oldalakon már a filmek 3D-ben is fenn vannak, ehhez kell egy szemüveg. De ha jól tudom, nem minden szemüveg jó :roll:
Ennyit tudok hozzátenni a témához :roll:

Gica, már régen jártál erre :P
Bányában korbácsolnak. Ja, a Vuk sokkoló, különösen az eleje szomorú.

De G. például hetekig úgy aludt el az E.T. után, hogy benézett az ágya alá, véletlenül nem lapul-e ott E.T. :lol: :lol:

Az erdők kapitánya az állatos rajzfilm?

Kép
vindolanda

Gica, igen, magunknak kerestünk szállást. Egy sor címre küldtünk emailt, és ahol sikerült foglalni jó árban, oda mentünk.

Kép
vindolanda

http://videa.hu/videok/film-animacio/az-erdo-kapitanya-reszlet-dargay-attila-Erjh386nWfYTpdgH#b
itten van Vindo :) Állatos nyomozós :)

Anno R. csinált itthon 3D-s képeket fényképezőgéppel :) annyira klasszak lettek :)

KépKép
viranka

s erdŐ kaptánya :oops:

KépKép
viranka

Jó reggelt!

Tegnap káoszba fulladt a napunk.

1. du. az angolom elmaradt, ami azért volt gáz, mert ma van a nemzetközi kutatás feltöltési határideje, és ha én csinálom az anyagot, abban még lesznek hibák bőven. Vad telefonálgatás árán találtam egy srácot, aki mára elvállalt pár ezer karaktert.

2. otthon problémák vannak nagypapámmal egy ideje. 89 éves, parkinson-kóros, de szinten tartott. Kb. 20 éve beállítottak neki egy gyógyszer-kombinációt, ami jól működik. Viszont most az egyik alkotóelemének leállították a gyártását, és nincs a pótlására semmi azonos hatóanyaggal. Vagy másfél hete nem kapja, és elkezdett bezavarodni (nem alszik éjjel, járkál, nem tud nyelni, nem tudja, hol van éjszaka). Senki nem mondott semmi okosat. Gábor felidegesedett (a nagyapja is egy kórházi "baki" miatt halt meg pár éve, és szerintem újra felhúzta magát rajta), és az összes db-i gyógyszertárat feltelefonálta, és talált is egy táblával. De nem volt receptünk. Bement Rugóval a gyógyszertárba, és elhozták a receptköteles gyógyszert :shock: Este fél nyolckor kocsiba pattantunk, és haza is vittük. Rugó is jött velünk, végig szakadt az eső. Egy órára értünk haza.
Ráadásul a gyógyszertáros azt mondta, hogy ha nem is gyártják a gyógyszert, por alakban felírják az alkotóelemeket, és ő majd kikeveri. Adott névjegykártyát is. Most gyorsan kell intézkedni, mert tíz napra elegendő gyógyszer van.
Remélem, javul az állapota valamelyest :roll:

Viranka, tudom már, melyik is ez :wink:

Kép
vindolanda

És mindezek tetejébe a fagyis bácsi átment Enci farkán a kis elektromos motorjával :lol:

Kép
vindolanda

Kinn 16 fok van és szakad az eső.
Most pedig egy elegáns mozdulattal begyújtjuk a kályhát :roll: :wink:

Kép
vindolanda

Bazé, beszakadt a szennyvízgödör teteje (az előző tulaj jól megcsinálta, mi meg öt éve várjuk a szennyvizet, hogy betemethessük, de a szennyvíz öt éve nem készül el). Egy három méteres lyuk van a ház háta mögött :shock: :shock: :shock: :shock:

Kép
vindolanda

Szerencsére szombat van, G. meg tudja venni a szükséges dolgokat. Tetőt kell csinálni neki.

Kép
vindolanda

Velünk mindig történik valami. Olyanok vagyunk, mint egy valóság-show :roll:

Bloglás befejezve :arrow:

Kép
vindolanda

Vindo,itt meleg szél fúj és süt a napocska :) :) megy is a mosógép :)
milyen jó,h. vannak rendes gyógyszerészek :) de nagyon durva,ami nagypapáddal történik :(
szennyvízgödör :evil: tényleg jó h. szombat van :)

:arrow:

KépKép
viranka

Sziasztok!

Vindo, több évadnyi sorozatcselekményt zsúfoltatok egy napba, ez igen :lol:
A viccet félretéve: nagyon sajnálom, hogy a hazai eü-viszonylatok miatt kell a nagypapád miatt idegeskedni. Az eszem megáll néha... de nagyon ügyesek elintéztétek (szerintem G fellépése nem lehetett semmi), és tényleg vannak rendes patikusok (a környéken egy patikát kerülök általában, mert ott a BNO-kódokon lovagoltak, mert lemaradt, ezen még soha nem rugózott senki).
Sajnálom a szennyvízgödör beszakadtát is. Apuéknál is az van, 40 éve (!) nuku csatornázás, ő lebetonozta a tetejét.

Megyek, ebéd, aztán jövök.
irina

Vindo: sajnálom, de remélem a patikus segítségével megoldódik,

szennyvíz: :evil:

enci farka: :?

Tisztára ősz van. 17 fok, eső.

4d képek, aku fb-n nincs..:-)

Dalma aludt végig, engem ossze vissza forgattak h hátha elkapjuk, a lábai a nyakában,keze is az arca előtt...aludt. befelé fordulva....nehogy lássunk belőle vmit. :-(
medence fekvésű de remélem megfordul időben.

Kép Kép Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, nagyon szép az alvó kishercegnőtök! :-)

Tényleg, Encián farkának hogyléte engem is nagyon érdekelne.
irina

Dalma nagyon kis szép 8)

Nem lett semmi baja a macskának, kicsit csavargatta, és kész.

KOnzultáltunk a szippantós bácsival a beszakadt gödör kapcsán.

Mi befűtöttünk.

Kép
vindolanda

Itt jó idő van, a szél fújt, de általában süt a nap, ablak tárva, bent 26 fok :shock:
Főztem, ettünk, mozdulni is alig bírok. Délután jön egy régi bnőm, akivel utoljára akkor láttuk egymást, amikor Ádival terhes voltam. Most Ő terhes, mindenórás 8) Meg is beszéltük, hogy innentől kezdve vmelyikőnk várandós lesz, ha találkozunk. :lol:
irina

Na, akkor jó találkát.
Itt kinn 19 a maximum ma. Esik változatlanul.

A beszakadt szennyvízgödör. A teteje, amit az előző tulaj csinált, most látszik csak, hogy palából meg vékony deszkákból állt. A probléma az, hogy a faluban öt éve töketlenkednek a szennyvízzel, és már csak pár házat nem tudnak rákötni (pl. minket). MOst nincs értelme egy komplett betonozásnak, mert mi van, ha három hónap múlva beindul? Tiszta gáz.
Valami eonos ellenőrzést akarnak összehangolni a faluban, és azután állítólag. De olyan régóta húzódik, hogy páran meghaltak az alatt az öt év alatt, másokat nem lehet előkeríteni, az eon meg csak egyszer jönne ki. Patthelyzet :x A garázs előtt Encián cica látható.

Kép

A mai nap csúcsjátéka, a benzinkutas. Fedett benzinkutat kellett építeni, mert esett a jégeső.
Kép

Rugónak ihlete van két napja, és minden nap egyszer kéri a vízfestékét. Látta a babaneten, hogy Kaqk-ék Emma rajzait kiteszik, és azóta nálunk is fel kell függeszteni a galéria lépcsőjére.
Szerintem alakul a dolog. Felső kép: piros hajú bácsi sárga autóval. Alul: Rugó és anya egy piros autóval, nappal és talajjal.
Kép

Kép
vindolanda

:?:

Kép
vindolanda

Halihó :)

Vindo Jó nagy gödör :shock:
Hogy bírja Rugó, hogy nem mehet a közelébe?
Találtatok végülis valamilyen megoldást?
Ez így rossz lehet, hogy nem dől már el az a fránya csatornázás :?
Nagyon ügyes Rugó, szuperek a képek :D

Kaqk Dalma nagyon cuki :lol:

Itt most is hűvöskés az idő, néha esik is. A vadasparkba akartunk menni de így nem lehetett. A gyerekek viszont nagyon menni akartak (Gergőke a cipőjét és sapkáját fogva ült a lépcsőn és úgy várta az indulást) így elmentünk a camponába a játszóházba. Nagyon szuper volt. A legkisebbektől a nagyokig mindenkinek jó, még én is beálltam ugrálni :oops: Hétköznap meg még kedvezmény is van és akkor egész napra 2000 ft. Ma kicsit drága volt, de megérte. Gergi és Gréti is hatalmasat tombolt. Én meg beszereztem egy szuper felsőt 8)

KépKép
Kép Kép
l.móni

nem dől már=nem dől már el végre :oops:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hát, nem tudom, hogy történt, de szépen megértette, hogy ha beleesik, nem tud kijönni belőle, és meg sem közelítette.
Kaptunk a szomszédból nagy fákat, és G. lefedte szépen.
Most azon gondolkodunk, hogy úgyis oda jönne a hátsó terasz, és lehet, akkor le kellene betonozni, és egy lendülettel a terasz is meglenne.
Szerintem mi még évekig nem leszünk rákötve a rendszerre.

Felső 8)
HOgy ugráltál?
Legalább jól kifáradtak.

Nekünk a héten az egyetemi könyvtárba lenne egy utunk Rugóval, meg el kellene mennem rákszűrésre is :oops:

Most jön a kisebbik bátyám mindjárt, elviszi a teknősöket.

Kép
vindolanda

Nagypapám jobban lett a gyógyszer után. Éjjel állítólag jól aludt, reggel meg elkezdte a dugi pénzét számolni. Nála ez jót jelent, nagy zsugori az öreg 8) :lol:
Hátha jobban lesz :) Jó lenne, ha még élne pár évet, bár a 89 év is igen szép kor már.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

VINDO, örülök, h a nagypapád állapota javult :-) Tényleg szép kora van :-)
Nem semmi a pöcegödrötök mérete... de egy terasszal már szépen fog kinézni. 8)
Rugó csodás, a játékaitokért meg mindig odavagyok.

MÓNI, nagyon jó programotok volt :-) egy kép Rólad az új felsőben? ;-)

Nagyszülőztünk ma. Még két hétig leszünk Ádival itthon (MÓNI, ha van kedvetek, gyertek el hozzánk, örülnénk Nektek!).
irina

Ja, Rugó festményei szerintem szuperek -- és abszolút menők. :-D

Hű, kissé unom a "meló a szabadidőmben" c. projektet :?
Nem mintha lenne választás.
Azért néha pihenünk egy-két filmmel.
irina

Vindo szuper, hogy jobban van a nagypapa :D
Terasz szuper ötlet, tavasztól-őszig maximális kihasználtsággal be van vonva a lakásba :)
Ott majdnem minden játék úgy van megcsinálva, hogy felnőtteket is elbír.
Egy nagy tranbulinon ugráltam a gyerekekkel 8) Meg sok 100 labda között kergetőztünk Gergőcivel :lol: Szóval visszamentem gyereknek.

Irina igérem lesz kép hamarosan. Nyertem egy fotózást egy nagyon jó fotósnál (van olyan jó mint Vera férje) és szombaton fog fotózni. Lesz sok kép rólam meg a gyerekekről. Szabadtéri fotózás lesz :D
na arra az alkalomra meg egy esküvő miatt vettem a blúzt.
melyik részén laktok a kerületnek? reggelente mikortól vagytok fogadóképesek?

KépKép
Kép Kép
l.móni

Móni, hú, ez nagyon jól hangzik!!! Akkor láthatunk majd képeket?
10-től már tuti ráérünk, kb. 2-kor megy aludni Ádi. Szerdától jön a jó idő állítólag 8)
irina

Jó reggelt.

Móni, megnéztelek volna :wink:
Fotókat kérünk majd :D

Vagyok ma, de Rugó igénybe vesz komolyan. Rendes, csak mindig csinálni kell vele valamit :roll:

Kép
vindolanda

Halihó!

Gyorsan helyzetjelentek. Nem nagyon van változás. Az egyetlen pozitívum, hogy péntek este volt utoljára láza Bercónak. De a szája még mindig brutálisan néz ki. Tegnap utánaolvastam, aloe verát ajánlottak, el is mentünk, vettünk neki. Most azt is itatom vele, + azzal kentem be a hólyagjait, sebeit. Már nagyon éhes a drága, de szinte semmit nem hajlandó enni, minden fáj. Ráadásul meg nyűg van ezerrel, ami érthető is, de pl. aludni sem hajlandó. Aztán meg attól is baja van, hogy fáradt. Szóval nem egyszerű. Én meg hol itthon, hol a másik helyen romeltakarítok. Nem unatkozom. A saját munkámmal meg nem haladok semmit. Pedig voltak terveim.

Megyek is, vasalok tovább.
dmaggie

Telefonálgatok a patikákba,
még találtam egy táblával az ominózus gyógyszerből, félre is tetettem.
Anyáék közben beszéltek az otthoni patikussal, szívesen kikeveri majd a gyógyszert, ha már nem találunk gyártottat :D

Ja, egy teraszra már nagyon vágyok. Egy nagy hintaággyal :roll: 8)

Irina, mi az új X-men-t néztük a múltkor. Éjfélkor kezdtük, és kettőre lett vége :roll:

Kép
vindolanda

Szegény Bercó... De legalább már láza nincsen. Nem csoda, hogy nyűgös.

Kép
vindolanda

Kimegyünk az udvarra :arrow:

Kép
vindolanda

Mégsem, elkezdett benzinkutat építeni a kockákból.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, nagyon sajnálom, szegény Bercó, megszenved ezzel a vírussal. Remélem, 1-2 nap, és minden a régi lesz! Neked pedig sok erőt!

Hát érdekes, minden nap kb. ugyanannyi fok van kint, 18-19-20, borús idő alapvetően, néha szemerkélő esővel. Láttunk már ilyen őszt tartósan nyáron? De nem vekengek rajta, a kánikulánál sokkal jobb (nekem).

Voltunk boltban, postán, parkban, most itthon ejtőzünk. Ádi zoknifagyit árul (= a zoknik a fagyigombócok), nagyon komolyan veszi. Megyek is venni tőle.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.10 17:54-kor.
irina

Zoknifagyi 8)

R.nak is állandó játék-szereplője a fagyibácsi és a jégkrémbácsi. Erről fantáziál :wink:

A szomszédban is térköveznek, most jött egy nagy autó, azt néztük.

Ebédelni akartam, de kinn ragadt R.

Kép
vindolanda

Azt még le akartam írni, hogy amikor néztük az X-ment éjjel vagy két napja, olyan hangokat hallottunk a hálóból, mintha valaki mozogna ott, de R. nyugodtan aludt. Kilenc körül jöttünk be az udvarról, és kettő után feküdtünk le. Mikor az ágyba másztam, még valami le is esett, puffant. Bebújok, erre hallom az ágy alól a nyávogást. Enci :lol:
De ügyes volt, sem bepisilés, sem más. Öt órát volt ott néma csendben. Altattunk, fürdettünk, ő meg csak sunyított az ágy alatt :lol:

Kép
vindolanda

Szegény Bercó! Remélem hamar meggyógyul a szája.

Mi de-t csavarogtunk..Emma olyan édes Nagy lány..:-) élvezet menni vele akárhova..olyan ügyesen szépen viselkedik..a bankban is olyan édes volt elbeszélgetett, még rajzolt is egy szál virágot a pénztárosnak...:-)
visszerem húzódik le..már a térdemig..:-( nem jó.

Emma folyton menne vhova...de nem mindig tudunk ..:-( gondolom lassan uncsi lesz neki itthon.

KépKép
kaqk
Debrecen

Irina, hogy van az orchideád?

Visszér. Mit mondott az orvos rá?

Emma aranyos.

Kép
vindolanda

nem sokat. felpóckolni, nem állni sokat, nem lógatni, kenhetem, de szülés után majd elmúlik...jó esetben..:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, mikor indul az ovitok?

Vindo, köszi, h kérdezed: szerintem szarul van. Egy levelét eldobta, kettő van még, de egy már sárgul. Szerintem tetves lett vagy berothadt. Azért még nem adom fel. Egy másik virágom biztosan tetves, de arra találtam tök jó ápolószert (növényi olaj, semmi szintetikus).
Encicica nagyon kis ravasz... :-)

Akartam kérdeni, Ti ilyen DVD-n ki nem jött filmeket azért jó minőségben tudjátok nézni? Nekem gykoromban még elment a rángatozós VHS-s, ötször másolt hangalámondásos mondjuk Gremlins vagy Vissza a jövőbe, de most már ezektől kifexem. 8)
irina

Rossz minőségben már nem nézünk meg semmit, mi is válogatósak lettünk.
Az alsó kategória az R5-ös, az a mozis verzió teteje, már teljesen nézhető, hiába na, sokat fejlődtek a kalózok is (de ezt biztos tudod). Mióta szuper tévénk van, néha egy Blueray ripet is letöltünk (vagy mit), de általában dvd-ripeket nézünk.

Most éppen egy Ben Foster-féle vámpíros filmet töltök éppen. Amíg fürdünk, le is jön szépen.

Sajnálom az orchideát.
Olyan elszáradtan dobta le a levelét? Ha van a tetején zöld, akkor az talán nem baj. Tetűben nem vagyok otthon.

Kép
vindolanda

Ó, ennyire nem szakértem én ezeket, csak gondoltam, h rossz minőségűt nem néztek, csak akkor mit. :-)

Majd figyelem a virágomat, hátha magához tér, köszi a tanácsokat!

Ádi már alszik, remélem, most egy kis munka és hátha belefér még más is. :D
Jó éjt mindenkinek!
irina

Halihó!

Beró megint a kakasokkal ébredt, hogy csinálja??? Napközben semmi alvás, éjszaka kinlódás, de azért zöldhajnalban kipattan a szeme.

Tegnap megint sikeresen elfáradtam. Nyolckor jöttünk haza, természetesen, ahogyan gondoltam, itthon tányérhalom, stb. fogadott, kezdhettem a pakolást. Egész nyáron csak takarítok, pakolok, de egyik helyen sincs rend.

Bercó talán javulgat, most éppen gabonapelyhet eszik.

Kaqk, még nem dicsértem meg a kis hercegnőtöket. Gyönyörű kislány lesz ő is. A képeken felbuzdulva elővettük Bercó videóját is, de nem sokáig érdekelte.

Rugó képein meg behaltam. Nagyon-nagyon ügyes. :roll:
dmaggie

Irina, hogyan döntöttél? Bevállalod a nappali képzést?
Nekem meg be kellene fizetnem a diákigazolványhoz a csekket.
dmaggie

Jó reggelt!

Rugó még alszik - tegnap este kilenc óta :roll: :roll: :roll:

Maggie, ha gabonapelyhet eszik, az már jó :) Akkor alakultok.

Neked meg pihenned kellene.
A mosogatás utálatát megértem... Mikor költöztünk, egy feltételem volt, hogy legyen mosogatógépünk. Használjuk is rendesen.

Rugó képeinek én is örülök, mert eddig semmi nem akart kikerekedni belőlük, most meg már alakulnak :D

Mennyibe kerül a csekk?

Irina, annyi a lényeg, hogy a legjobb kamerás verziók már jó minőségűek. Csak pár hónapot kell rájuk várni - néha egy fél évet a premier után.

Felkelt.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Maggie, örülök, h Bercó jobban van és már tud enni! :-)
Sajnálom a sok takarítást, milyen gyakran kell?

Nappali: nehéz ügy, a levelező ugye egy napra van téve, azért lett volna jó, de majd később megpróbál(hat)ok átmenni rá (asszem jó teljesítmény esetén ez működhet). Két nap tanítok, most sok órám sem lesz (annál több másfajta meló, de azok zöme itthon csinálható), a többire gondoltam beilleszteni az egyetemet. Sajnos az lutri, hogy mivel kis egyetem, hány kurzust hirdetnek meg egy tárgyból, tudom-e őket passzítani stb. Mindegy, ez lesz a kísérleti félév, megnézem, megy-e így a dolog. Sajnos levelező nincs egész Bp-en másutt (sőt a PPKE-n is megszűnt), és ide a legnehezebb bejutni, most is még 442 pont volt. Szóval ha van rá esély, átmegyek levelezőre, vagy ha nagyon nem jó időben, az ELTE-re jövőre, mert oda többen járnak, elvileg több kurzus van több időpontban egy tárgyból. A tandíj meg fájdalmas, de hát én már nem tanulhatok ingyen. Erre a félévre különmunkából és a reálhozamból (elvileg) összejött a pénz. Sebaj, az álmokat nem mindig könnyű teljesíteni.

Vindo, Forráskódot néztünk éjjel, nekem tetszett, bár a kvantumfizikában mindig elveszek.
irina

Maggie, elfelejtettem kérdezni: neked hol és milyen gyakran lesz a képzésed?
irina

A mi torrentes helyünkön az még csak koreai beégetett felirattal volt meg pár hete :lol:

Egy kalappal a tanulóknak :D

Rugó bezárkózott az első szobába zenét hallgatni (mostanában tanulja kezelni a cd-t, kazettás magnót stb.), engem elzavart, hogy ő most Börcsök bácsi, a derecskei tüzép tulajdonosa, és ott az irodája.

Legalább pakolok addig :roll:

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?