Ronmay!
Bunyó cuki

.
Leo!
Botond 8,5 hónapos koráig felkelt hajnalban enni, pont 4-5 körül. Én hiába próbáltam leszoktatni, vagy "átállítani", ez volt az egyetlen dolog, amiben "kudarcot vallottunk" (lehet, hogy közre játszott, hogy apa ebben nem vett részt, én meg ellágyulósabb vagyok

). De annyira nem is zavart a dolog, mert ő pikkpakk lezavarta a kaját, és aludt is tovább. Úgy voltam vele, hogy ha ő ennyire igényli az az 5-10 percet, akkor legyen... Aztán amikor magától eltolta a cicimet 8,5 hónaposan, nem is kelt fel többet

. Én próbálkoztam párszor álometetéssel, mert tejem az volt, csak ő nem kérte már, de úgy is ellökte, álmában

. Viszont, ha Ábel 1,5 koráig szopni fog mondjuk, akkor az szívás így, szóval én is mindenképp megpróbálnám leszoktatni. De a teát, vagy a vizet sztem se adj neki, mert az csak egyik rossz szokás kiváltása a másikkal

. Apa is, meg a sógorom is 5-5 éves korukig felkeltek éjszaka teázni, anyósom imádta

.
Egy ilyen korú babának, ahogy Tikééknél is, általában 3-5 nap alatt sikerül a "leszokás". Ha viszont egy hét után is felkel, sztem ne erőltetsd. Botond mindig jó evő volt, meg nagy, erős baba, mégsem bírt ki 6-8 óránál többet kaja nélkül. De sztem ez vhol normális. Általában a tápis babákról hallom, hogy 12 óráznak

. Persze próbáld meg, mert már nem indokolt egészen az ébredése, és légy következetes, és kitartó. Aztán meglátjátok

.
Tike!
Örülök, hogy Hédi jól alszik

.
Botond is "megjavult"

. Továbbra sem tudom, mi lelte akkor, de most megint vigyorogva fekszik, alig akar kijönni a kiságyból, és ha álmos, kéreckedik be

. Továbbra is kimászik, ha olyanja van, aztán meg röhög rajta, és hiába veszem ki a rácsokat, követeli, hogy tegyem vissza. Neki móka, hogy kimászkálhat

. De ha rászólunk nem jön ki, szóval így remélem nem lesz majd akkor harc, ha lekerül a rács

.
Vitamin: Én Hipp Natalt ittam, és szuper volt a vérképem tőle, pedig Botonddal full vashiányos voltam. De most pont elfogyott pár napja, és nem is fogok venni sztem, mert sok gyümit eszem, és így is nagy a baba, hátha tényleg számít vmennyit a vitamint is...
Mi ez- nálunk nincs (még). De azt mondta a védőnő, hogy az olyan gyerekeknél gyakran ki is marad ez a korszak, akiknek az anyukája eleve nagyon beszédes, és kérdés nélkül magyaráz, szóval nem lepődne meg, ha Botondnál nem lenne. (Nem értem mire alapozza, hogy én ilyen vagyok

). Bár mostanában kicsit kisebb a lelkesedésem (

), de alapból én az a típus vagyok, aki úgy beszél a gyerekhez, hogy Ádámtól és Évától magyarázom a dolgokat, gyakorlatilag nincs mire rákérdezzen

. Aztán simán lehet, hogy nem ússzuk meg, főleg ha a kicsi mellett nem leszek ilyen lelkes mesélő.
Most nézem menniy az idő

. A gyerekem egy órája alszik, azt hittem egy órával később van, elnéztem

. ehhez képest egy hang nélkül elaludt

.