A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Nagyon örülök, hogy mindenkinél minden ok, én most kezdek nagyon terhes lenni még magam számára is, ráadásul hétvégén olyan fura itt-ott fájásaim voltak, hogy parázok nehogy nyíljon a méhszáj :twisted: Csütörtökön doki, drukkoljatok :arrow: addig is nem rinyálok, hanem olvasgatom a lávlibjutiful történeteket :twisted: :lol: :lol: :lol:

Ja és persze még mindig kettesben Hédivel, immár 12. hete és apa szerint " már csak" 3 hetet bírjak ki egyedül.....

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Na mi van mindenkit elijesztettem a hormonzizimmel? :twisted: :roll:

tike

Egy kis ízelítő az esténkből :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Ful6DFcvI4Q

Nyuszi: ottalvás hogy sikerült?

Dodi: programcsászárnál is hagytak valamennyit vajúdni? 12 vagy 24 órát kellett feküdnöd utána?

tike

Tike: Én drukkolok :lol:
Apa távol: nekem a gyerek 2 hónapos korában ment el 3 hónapra 1200km-re.....megértem a helyzetet teljesen.......... :roll:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Hédi naaaaagyon édi és naaaaaaaagyon beszél :shock: :shock:

Lilypie Pregnancy tickers

Lilypie Fifth Birthday tickers
mokibuci

Tike
Én is veled érzek!Mi is egyedül nyomjuk a heteket! :twisted:

Dodi
Szuper hogy minden gyönyörűséges és jóóó! :wink: :lol:
Tejcsidért meg irigy irigy :lol:

Roló 3. napja este fosik. Arra kelt hogy kakálnia kell és fosik, vagy a fele belement a pelusba. Szuper, hogy a lányom este 8-tól reggel 6.30ig alszik a fiam meg négyszer ötször felkel fosni. Hulla vagyok reggelre, így egyedül meg pláne. Tegnap este véres volt, elvittem orvoshoz. Adott antibogyót ami tüdőgyuszis meg léguti problémákra jó :twisted: mellékhatás fosás, hányás :arrow: szuper :arrow: nyilván doktornéni is tudta mi a baja. Mindenesetre mintát kell vennem a kakiból mer valszeg fertőzéses. Valószínű a játsziházból szedte össze amit a múlt héten kezdtünk el heti 2szer délelőtt megint. koplalni ne koplaljon, ennek mondjuk örültem, mert Roló a 11,5kg ból nem szerettem volna leadni, mert évek mire visszajön.
Pro kidet is kell szednie. olyan furi őt betegnek látni, mert olyan ritka nála. És az a furi hogy napközben semmi baja, estére jön a fosi.
Szuper dolog ez a "szobatisztaság", mert ha egy kis pukival bemegy egy kis maszat már síkit hogy ANya gyeje kakkka :twisted: :lol:
Ma taliztam egy Anyukával a játszótéren, kinek fia októberben lesz kettő éves, és szobatiszta. Csak úgy kerekedett a szemem, hogy húha de bátor hogy ennyivel a kettő éves kor előtt elkezdte, de mondta hogy van egy nagyobb tesó és így sokkal fogékonyabb rá. Hát gondolom. Roló is Szonibaba Marcijával versenyt pisil, Bodza is jön éédes ahogy állva akr pisilni ahogy a fiuk. :lol:

Boo

160 :arrow: királyságos! :wink:

Ma mindkét gyerekem hintázott, olyan furcsa volt, hogy már ilyen nagyok!
Úgyhogy sokat fotózzatok, mert úgy rohan az idő!!

És még meg is jött, na ennek aztán nagyon nem örültem.De hogy lehet hogy nekem mindkét gyerekkel fél éves korban jött meg?Így most még jobban kell majd koncentrálni a védekezésre, bááár így könnyű, hogy az Uram itthon sincs :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Tike! Nagyon ééédi Hédi! Nem is tudom hogy bírod egyedül vele nagy pocakkal... Le a kalappal előtted :wink: Én megőrülnék,ha apa két napnál tovább lenne távol.

Bölcsi: köszi a kérdést,sikerült elaltatnom,simán befeküdt az ágyba,de annyi érdekes dolog volt ott,hogy csak 3/4 óra után aludt el,de elaludt :lol: Másfél órát szunyált,úgyhogy nem lehet egy szavam se. Mindegyik gondozónő azt mondta,hogy ez szuper,hogy így elalszik az első alkalommal, ügyes Lili.

Ronmay! Ó szegèny Roló :cry: Jobbulást neki!

Dodi! Jó volt olvasni a soraidat,örülok,hogy ilyen nagy az idill otthon :D

KépKép
KépKép
nyuszi81

Lois,

aztaaaaaaaaaaaa, nem semmi méretek :shock: :shock: :lol: :lol: :lol:

Nyuszi,

Lili ügyes az ottalvással, grat! Te altattad amúgy? :shock: :shock:
Nálunk ez szóba sem került, eleve a gondozónő fektette le őket, az első nap is már. De ez tetszik, ahogy nálatok csinálják!

Kérdést köszi, Nimród már jobban. Vírusos torokgyuszi... Már ugye múlt hét közepén taknyos volt, de csak ennyi, nem is tulajdonítottam neki nagyobb jelentőséget, mígnem szombaton lázasan kelt. De tegnap meg ma már csak 37,5 volt, azért dokinéni látta tegnap, de ugyanazt a gyógyszert írta fel neki, amit én már magánszorgalomból adtam, plusz orrcseppet valami speckót. Szóval már múlóban a kórság, csütörtökön mehet bölcsibe.

Tike,

Hédi zabálnivaló kis cserfes nőci!
Egyedüllétért én is megemelem a kalapom előtted!
Azért a reggeli hsz-od még igencsak messze áll a hormonzizitől, nyugi! Remélem, dokinkál minden rendben lesz +++++++

Ronmay,

szegény Roló! De ez milyen furi, hogy csak este tör rá... fura egy vírus :shock: :shock:

Dodi,

ez a vérnyomáspara nem hangzik túl jól "belehúztak a kiemelésbe" :arrow: furi, nekem úgy tűnt, hogy miután felfektettek a műtőasztalra, kb 1 perc múlva ki is emelték Borit, aztán a többi már minden utána volt, a húzás-vonás érzés. De ez engem szerencsére nem zavart.
jesszus, kivették a méhünket aztán visszarakták? Dejó hogy nekem nem közvetítettek :oops: :oops: :oops:

Kisembered még mindíg imádnivalóan nagyon cuki :lol: :lol: :lol: Álombabaság meg 8) 8) 8) 8) királyság!

Boo,

eszedbe ne jusson akár egy fél gyereket is magaddal vinnni a nőgyógyihoz :evil: :twisted: de tényleg... nálunk ez fel sem merült... max annyi, hogy mindannyian megyünk, együtt :oops: :oops:

Rólunk:
Manók tegnap kiborítottak... Nimród ugye betegen-nyűgösen volt itthon, mindíg akkor csinált valamit, mikor Bori a kezemben volt, és épp nyűgösködött vagy szoptattam vagy valami. Mindenért hisztizett, teljesn kezelhetetlen volt. Egyikőjük szinte mindíg sírt (Bori nem is tudott délelőtt aludni, mert Nimród mindíg hangoskodott, vagy játszott vagy hisztizett amikor épp elaludt volna) :twisted: :twisted: Volt fél óra csönd dél körül, mikor mindkettő aludt, erre jött a postás, amire mindketten felébredtek :twisted: :twisted: és folytatódott a reggeli szenvedés... Teljesen kifáradtam estére...

Nimródon egyre inkább látom hogy azért mégis megviseli Bori érkezése, meg az hogy osztoznia kell rajtam...
- megint nagyon anyás lett (mondjuk ennek azért Hurrá, mert élvezem), Apát egy csomószor elutasítja, kiküldi a szobából, és engem akar
- Este az a szokás, hogy fürdés után velem issza az esti tejet, addig Apa fürdeti Borit - utána ők elvonulnak mesét olvasni, én meg szoptatok :arrow: tegnap is és ma is csak bohóckodott, míg Bori fürdött, és akkor kezdett hozzám bújni meg tejet inni, mikor mondtam, hogy mindjárt jön Bori és adjon jóéjtpuszit , utána meg sírva csimpizett belém
- ma mikor délutáni alvásból felkelt, bementem hozzá, pár perc múlva Bori is felsírt, mondtam hogy kimegyek hozzá: csimpaszkodott a kezembe és nem engedett ki
- Valamelyik nap ültem vele a földön és legoztunk, egyszercsak feláll, odajbújik hozzám, és csimpaszkodik szó nélkül a nyakamba, nem akar elegedni :oops: :oops:

Az éjszakai felsírásokra meg egyre inkább úgy gondolom hogy a bölcsiben kell keresni az okot :arrow: most hogy nem jár, nyugodtan alszik :shock: :shock: :shock: kíváncsi leszek, mi lesz csütörtöktől és jövő héten.

KépKép

KépKép
kispocok13

Bocsi, rapid :oops: .

Tike!

Nem vajúdtam semmit, bementünk, kaptam két adag infúziót, aláírtam egy valag papírt, és utána mikor sorra kerültem, vittek a műtőbe, és ott kaptam a spinált...
Nekem a műtét végéhez képest 6 órára fel kellett állnom! Azt mondják, minél tovább fekszel, annál rosszabb, túl kell lenni rajta!
Ja, és kérdeztem az anesztes dokit, hogy mi van a "fejnememeléssel", azt mondta szte ez csak "legenda", és ha vékony tűvel, jó helyre van szúrva, akkor nem lehet migrén! Azt mondta ő már szúrt 1-2-t ( :twisted: ), de még sose volt senkinek fejfájása utána.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Tike, Dodi,

nálam is ugyanez volt, bementem, aláírtam, infúzió :arrow: műtő, spinál és műtét :arrow: őrző, és itt már az ágyban mocorogni kellett, forgolódni, csípőt felemelni (jött a nővér és cseszegetett keményen) és hat óra múlva felállni, zuhanyozni és átsétálni a végleges szobámba. (kértem a nővért, hogy a földön lévő bőröndömből segítsen pár cuccot kivenni, aki közölte, hogy nem, és ha magamat sem tudom ellátni, akkor hogy akarom a babámat ellátni?)

Fejemelést én is kérdeztem :oops: :oops: ugyanez volt a válasz, hogy max régen lehetett a gond, amikor vastagabb tűvel szúrtak, ma már nincs ilyen.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ööööö, köszöni a dekoltázsom a bókokat, nem ez volt ám a cél, a kedvenc alvóhelyzetet próbáltam szemléltetni. Mondjuk van egy csomó kép amit így csináltam magam, na ott frankón kitakarja a gyereket a mellem :roll:
Nekem akkor valahogy fel sem tűnt, terhesség alatt már hozzászoktam hogy növekszik, bár az uram persze nem nagyon reklamálva konstatálta, hogy ugrottam pár méretet :roll: Mondjuk akkor sem sírdogált mikor elmúlt, vagy legalábbis előttem nem :)

Dodi!

Nagyon jó olvasni boldogságos soraidat :) :) :)
Botondtól mondjuk nem is vártam mást, jófej KisPasi :) Képeket folyton folyvást csodálom FB-n :)
Én annyira nem tudom Zétény hogy élné meg ezt, szerintem inkább Nimródosan, csak ő kezdetektől csimpaszkodna.... bár igazából kistesó nélkül is ezt csinálja :oops:
'A belehúztak a kiemelésbe" mondatra...áááá, be sem vallom mit értettem először...nagyon szőke gondolat volt :oops: ....de most már Pocok által megvilágosodtam :roll:
Most komolyan kivették a méheteket és felcsapták az asztalra??? :shock: :shock: :shock: Becarás durva :shock: Esküszöm megnézek most már egy császáros videót, hogy ne legyek ennyire hülye a témában :oops:

Boo!
Na én tuti nem vinnék egy gyereket sem nőgyógyászhoz... bár az én dokim rendelőjében van gyereksarok, meg mesecsatorna, szóval lehet a Kölköm élvezné :roll:
Thomasos szerkó nagyon kúúl :D A vigyor meg hozzá... Joker csak jelenthet :wink:
Apa-Vencel fotográfia meg csúcs :)

Tike Kedves!
Neked ilyen egy hormonzizis hsz??? Hát te Boo meg Dodi terhes hozzászólásait mindig átugrottad??? :lol: :lol: :lol: :lol: Bocsi lányok :wink:
Egyedüllét :arrow: 3 hónap?? Tejóég :?
Hédi nagyon édes :) Dumáján mindig elámulok :)
Amúgy Zétény is eszméletlen módon fejlődik, már olyanokat mond hogy karkötő, meg hóember :roll:

Ronmay!
ilyen napszakhoz kötődő hasmenésről még sosem hallottam :shock:

Nyuszi!
Lili ügyes. Mikor alszik először nélküled?? Amúgy én sem tudtam hogy ilyen van. Mármint hogy anyuka altat.

Pocok!
Szegény Nimród, fránya torokgyuszi :? Ospen?
Bori képei eszméletlenek. Mintha nem is alig 3 hónapos lenne, okos szemlélődő nagylány :)
Szandi megvan már?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

frankón kitakarja a gyereket a mellem
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

császáros videót majd meséld el, én nem merem megnézni :oops:
:idea: ja, azt mondtam anno, hogy nekem szétnyílt a varratom? Ez volt az "akvárium szindróma" ami másnéven "néma hegszétválás" :arrow: bele sem merek gondolni, hogy mi lett volna, ha spontán elindul valami... tuti szétdurran a méhem :evil: :evil: :evil: én azt hittem, hogy ilyenkor az uh alatt nézik a hegvastagságot is, de ezek szerint nem :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:

NImród :arrow: Ospen-re is allergiás lett a múltkor már szegényem, az Augmentin után :arrow: tuttinyerő a Cataflam, ez a Joker, amit mindíg bedobunk, a gyerekorvos is és én is.

Bori :arrow: Szemlélődés :arrow: durva, tuti a Dévényezés miatt. Rettentő sokáig tartja magát hason kinyomva, magasan és stabilan. Ma majdnem átfordult :shock: :shock:
Tegnap helyesek voltak Nimróddal :arrow: Bori fújta a szokásos nyálbubikat, amiket Nimród örömmel konstatált, majd bemutatta Borinak, hogy ilyet ő is tud, mire Bori mosolygott, aztán gügyögött valamit, és Nimród válaszolt neki :lol: :lol: :lol:

Szandi megvan, pont olyan nyomi, mint a képeken :cry:
Ma kellett volna visszamenni hogy belőjék a szöget és hordhassuk, de a doki akinél voltunk és aki visszarendelt magához, rettentően unszimpatikus volt, hozzá nem akarok járni rendszeresen. Ajánlott a dévényes srác valakit, annak viszont csak jövő szerdán tudok menni a magánrendelésére :twisted: :twisted: Tehát most vadászom, hátha a srác (fiatal doki) csinál a héten még a Heim-ben csípőszűrést, hogy oda beugorjak Borival.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok: Nem próbáltátok az echinaceat Nimródnál? Mi augusztus elején kezdtük el, ugye a nyári húgyuti fertőzés és 3x-i mandulagyulladás utáni 3 hétig itthon fogtam után és a héten kezdte a 6. hetet (kopp-kopp) a bölcsiben. Amit a doki írt neki immunerősítőt ki sem váltottam és ha ez beválik nem is fogom :lol:

Bori fejlődése: biztos vagyok benne, hogy a Dévény nagyon sokat számít ilyen szempontból, én erre fogom azt hogy Hédi így belehúzott a fejlődésbe és a gyógytornászunk is megerősített ebben, annyit van ugyanis stimulálva a torna közben az idegrendszerük, hogy ez később is kihat.

Dodi: Nem lehet kölcsönkérni ezt az anesztest majd nekem egy csaszi erejéig? Mondjuk nekem elkcseszett a gerincem, de azért parázok már most, mert ugye a féloldalasra sikerült érzéstelenítés után, 24 óra mozdulatlan fekvés és 6 napig tartó migrént még az idő sem képes megszépíteni :twisted: :twisted: Nálunk egyébként nem nagyon beszéltek műtét közben, nekem is úgy tűnt, hogy Hédit pikk-pakk kikapták és utána jött a java. Amit én hallottam, hogy még itt vérzik, meg ott vérzik, meg még mindig vérzik, most jó lesz - szóltam, hogy nagyon hányingerem van - tudják, mindjárt elmúlik - aztán ugye a szar érzéstelenítés miatt fél oldalon jött a fájdalom - kérdezgettek, doki közölte, hogy pedig már kiszálltunk a hasból - mikor észrevették, hogy mozgatom az egyik lábam kaptam valamit az infúzióba és onnantól vannak filmszakadásos részek :roll:

hegvastagság: ezért is aggódom ,mert mostanra a hasam mérete kb3 héttel nagyobb, mint Hédinél ilyenkor :shock:

Nyuszi: Lili tényleg nagyon ügyes :wink:

Nálunk: tegnap sem voltam túl jól, estefelé volt egy fura fájászserűségem ( vagyis én nem tudom milyen a jóslófájás, mert Hédinél nem volt, a szüléskor levők m eg nem ilyenek voltak)A hasam felső része fájdult meg félkörívben, olyan görcsös fájdalom volt, tartott kb 1-2 percig és elmúlt. Arra is gondoltam, hogy lehet, hogy a beleim görcsöltek be a főtt kukorica-szőlő- ásványvíz - rántott karfiol után :roll: Bogi tegnap óta nagyon sokat mozog, kicsit olyan, mintha fordulni szeretne-olyan mindenhol a gyereket érzem érzés, egész fennt is és egész lennt is egyszerre.Majd holnap kiderül, remélem azért, hogy legalább november elejéig kihúzzuk :roll:

tike

majd elfelejtem nhány napja beértünk a miért korszakba. Na a mi ez sem volt egyszerű, de ez.....hát fárasztó :lol: :lol:

tike

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:17-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo

koszmóval Natinál rohadt sokat küszködtem. Nekem a Babe sampon jött be, de az is úgy hogy közvetlen fürcsi után szó szerint vakartam a fejét. Már olyan vastag kéreg volt rajta. Neki meg látszott hogy jól esett.

Játszizós szopi :arrow: naugyehogyugye :arrow: ennél egyszerűbb kajáltatás nincs a világon, kéznél van és meleg!Ne foglalkozz másokkal, egyszer kétszer belefér :wink:

Amúgy furi ez a testvérség. Roló változatlanul segít mindenben úgy mint nálatok, de például előszeretettel provokál Natin.(rárakja a lábát...stb.)A kiscsaj amúgy hihetetlen sokat bír. Nálunk ez a bírkózás nagy probléma, Roló már nagyon nagyon bírkózna vele, de mivel vigyáznia kell ezért körülötte kergézik. Cuki.
AMúgy meggyógyult és újra tele van energiával :twisted: :lol:

Dodi

Milyen érzés két gyerekes Anyukának lenni? Nekem még mindig olyan furi :oops: mikor rájuk nézek, hogy Úristen ezek belőllem lettek :oops: :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:18-kor.

KépKép

KépKép
boo

Rapid

Boo,

Koszmóra anno mi a Babe sampont használtuk Nimródnál, nekünk bejött. Borinál nem is kellett, még megvan a cucc itthon, K átléphet érte valamikor, vagy holnap bedobom este a műhelybe - megyünk a gasztrodokihot, ha időben el tudok indulni, beviszem (tök drága, és alig kell belőle, nem érdemes megvenni).
Valaki anno asszem valami olajos pakolást csinált - esetleg keress vissza.

Ügyik vagytok mindketten K-al!!!!!! Jó olvasni :-)

Elzárást értem... Utólag is bocs, és megkövetlek...

Veno láb :-( hívd fel a dévényes fiút!

Ronmay,

Ezeken én is sokszor filózgatok még... Nekem is furi :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:19-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Nekem is a Babé jött be, de én is elkaptam az elején. Semmi mást nem csináltam vele. Utána használtuk a sampont míg el nem fogyott (értsd vagy 15 hónapig), sose többet nem jött elő.
K-nak nagynagy piros pont :lol: :lol: :lol:
Meg neked is hogy túlléptél a saját szégyenlősségeden :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

szuper! Ha mégis kellene, sikíts!
Jövő héten jöhettek már, remélem, addigra minden okés lesz. Elvileg ma már mehetett volna bölcsibe, de még köhög, így itthon tartottam.

Lois,
[quote]d írta:e én is elkaptam az elején

hosszan gondolkodtam, hogy felnőtt elkaphatja-e a koszmót, és mégis hogyan egy babától... aztán rájöttem. :lol: :lol: :lol: :lol:

Tike,

de, mi is használjuk az Echinacea-t... Ti hogy szeditek? Én az 5 napig öt golyó naponta, majd 2 nap szünet verziót követtem, amit Katy ajánlott. Hátha ti máshogy, és az jobban bejönne nekünk.

Hogy vagy? Ma mész dokihoz, ugye? Majd gyere a hírekkel!

Húúúúúúú, lányok, érdekes reggelünk volt. Nimród kelt ahogy szokott, de már az ágyában elkezdett hisztizni, 8-kor. Mindezt 4o percig csinálta, olyan igazi taknya-nyála-könnye egybefolyós, ordítós-csapkodós hiszti. Ha kimentem, az volt a baj, és ordított értem, ha bementem, akkor kiküldött, stb.
Mikor Bori is felébredt, beültem Nimródhoz szoptatni, aki 9 előtt visszaaludt, és még most is alszik... (tegnap este 9 kor raktuk le) ilyen még sosem volt, gondolom buktam az ebéd utáni alvást, ahogy kell. (ez azért szupi, mert hármasban csináljuk az egész napot és az estét a picurokkal, Apu jön segíteni fürdetni, anyósom meg jön Nimródra vigyázni, amíg mi gasztrodokinál vagyunk Borival)
Szóval Nimród elviselhetetlen hisztis lett, szinte minden nap van ez a műsor... szerintem magával és az akaratával sem tud mit kezdeni, és most jön rá, hogy Bori itt lesz mindíg, és bizony osztozni kell vele Anyán és Apán... pl ma reggel nem akart hozzá kiengedni, mikor sírt, és nem akarta hogy bevigyem hozzá.
Valakinek okos ötlet, tanács hogy ezt hogyan kezeljem? Mert sajna én is hamar befeszülök, az meg csak olaj a tűzre, de az sem segít, ha higgadt maradok és úgy beszélek hozzá, a'la okos könyvek.
Ronmay, Csibe, nálatok volt ilyen?

basszus, NImród másfél órája alszik... mi a fene lehet vele, már kezdek komolyan aggódni... most még azt sem mondhatom, hogy tuti fáradt a bölcsitől, mivel egész héten itthon volt.

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok: Mi is így szedjük, ti milyen higítást használtok? Én feloldom neki babavízben a délutáni alvása alatt és alvás után rögtön megissza, így se előtte,se utána fél óráig nem eszik -iszik semmit. Állítólag ez is számít ezeknél a homeos cuccoknál. Hisztire sajna nincs javaslatom, nálunk is vannak hasonlók, pedig még Bogi csak tetézni fogja :twisted: :twisted: Én ha nagyon belelovalja magát otthagyon és mondom neki, hogy csak akkor jövök vissza, ha befejezi, megpróbálom olyankor az ölembe hívni, hogy beszéljük meg, ha csapkodni kezd elküldöm és nem jöhet ki a szobájából, 1x még az ajtót is becsuktam rá :oops: :oops:

Egyébként telihold van, sztem az időjárás sem normális, meg ugye még a betegség mellékhatása is lehet...

Ma megyek délután dokihoz, keresztapu jön velünk, addig ő Hédivel játszóterezik, m aéppen jól vagyok, de most kicsit az aggaszt, hogy a tegnapi nagy ramazuri után ma még alig mocorgott. Ja és hogy ne legyen egyszerű napom, délelőtt kopognak...A szomszéd srác hóna alatt a zsebtakszi kutyánkkal, aki a kerítés mellett levő farakáson átmászva szökik át hozzájuk és ma már taccsra tett egy tyúkot. Persze 3 hete szóltam apának, hogy valamit ki kéne találni, én akkor körbebarikádoztam a farakást, de mára megoldotta az eb. Mire megjöttünk a bölcsiből ismét onnan jött haza, most figyelgetem, hogy hol megy ki....annyira még nem is aggasztana a dolog, de a szomszédéknak előre nincs kerítésük és így simán az utcára tud onnan menni :twisted:

tike

Hát, ezt nem gondoltam volna...

Miután Nimród még fél11-ig szunyált, a szokott időben ebéd után 1-kor ugyanúgy le tudtam rakni... és az ébren töltött kemény 2 és fél óra alatt viszont tündér volt. Totál ki lehetett ütve :shock:
(eszem is egy csokit az ijedtségre :lol: :lol: :lol: :lol: )

Tike,

Ne aggódj, minden rendben lesz. A frontokat a pocaklakók is érzik, szerintem most piheni ki a tegnapiakat :lol: :lol: :lol: :lol:

Echinacea-t mi D4 - ben szedjük.
Én reggelente bölcsibe indulás előtt adom neki, imádja kicsipegetni a kezemből :lol: :lol: A fél óra talán így is megvan, bár erre nem figyeltem eddig, de akkor most már fogok, köszi :lol:

Hisztinél én is ki szoktam menni néha, vagy otthagyom, vagy tettetem hogy alszom és nem látom/hallom :arrow: ilyenkor a legédesebb az volt, hogy ment Apához folytatni a mű-műsort :lol: :lol: :lol: :lol:
Az ajtót meg mostanában Nimród csukja ránk... szerencsére nem a hiszti alatt, csak játékból, de erre figyelnem kell majd, nehogy rászokjon a "rácsapomazajtótaszüleimrehanemtetszikvalami" dologra.

:arrow: megyek, ledőlök amíg mindkét ördögfióka csöndben van :oops: :oops:

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Nálunk nem volt még ilyen kopp kopp. De amit én tennék az a semmi. :oops: Mivel nem tudsz változtatni a helyzeten, neki el kell ezt fogadnia, hoyg ez van. A hisztizik be kísérem a szobájába és azt mondom neki, hogy ha lenyugszol kijöhetsz. Általába ez bejön. HA alszik Bori CSAK vele foglalkoznék. Minnél több időt kettesben.
Lehet nálunk az is van, hogy Roló inkább apás mint anyás. Ilyen elküldős dolgok nekünk is vannak. ha ott vagyok meg az a baj. Ilyenkor ott hagyom és eg yidő után ő jön ki, vagy oda mintha mi se történt volna.
Azt mondják ez a féltékenység vkinek 3 hónapos kortól jön elő vkinek az első 3 hónap a zúzda. Mi egyenlőre ezt megúsztuk, báár nem tom majd mi lesz a játékokkal, hisz Roló már ugye építget, legózik, Nati meg mindent lebukik és megeszik és rombol. Egyenlőre ezt úgy orvosoljuk, hogyha Roló nem akarja hogy Nati is játszon akkor a kisasztalánál legózik vagy gyurmázik, így Nati nem éri el még. Aztán ha eléri nem tom mi lesz :lol:

Átmeneti zavar, el fog múlni. Amint teheted legyél vele kettesben.

mondjuk erről a felkeltésről még annyi jutott eszembe, hogy nálunk ez se megy. Ha Nati alszik, Roló be se megy a szobájába. Elmondtam neki, hogy ha alszik Nati akkor tudunk kettesben is játszani, felfogta hogy ez neki jó. De a kiscsaj is olyan, hogy üvölthet a füle melllett nem kel fel. Nagyon mélyen alszik.

Szal nem tom, mit csinálj, ezek csak ötletelgetelések.
Gyermekeim alszanak :arrow: szundi

KépKép

KépKép
ronmay

Én azért is oldom fel, mert elvileg ugye szopogatni kéne a golyócskákat, ő meg szerintem élből lenyelné :roll: Mi a boiron cég által gyártott echinacea angustifolia 5ch - s golyócskákat szedjük. Gyógyszerész nagynéni hozta, nem is tudtam, hogy van másféle is :roll:

Most hoztam haza ötödszörre az ebet, tuti valami macska volt az őse, de hogy vadászvérből több jutott neki a kelleténél az biztos :twisted: Állatvédők ne olvassanak tovább: kikötöttem egy 4 méteres spaniferrel a terazoszlophoz, raktam elé vizet, elszídtam az összes fel és lemenőjét és felhívtam apát, hogy lesz szíves távsegítségben sűrgősen kitalálni valamit estére, mert így nem maradhat éjszakára, most persze ugat mint a veszedelem :twisted: :twisted: :twisted:

ő lenne a vérengző szabadulóművész :twisted: :lol: :twisted:
Kép

tike

Szundit buktam, Bori ébredt...

Ronmay,

Köszi az ötletelést :-)
Igaz, én még nem is magyaráztam még el neki, hogy ha Bori alszik, az a "mi időnk". :-)

Felkeltés nálunk sem direkt volt, csak pl épp akkor kezdett el valamivel zörögni, vagy a hiszti Bori ajtaja előtt ment full hangerőn...

KépKép

KépKép
kispocok13

Kutty nagyon édes!!!!!!!

Higítàshoz nem értek :arrow: Rákeresek majd :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Murphy törvénye: Hédi dél óta úgy alszik, mint a bunda...ma, amikor én nem tudtam lefeküdni, amikor lassan keltenem kell, mert uzsi és indulás a dokihoz :twisted:

ja és az állatvédők megnyugtatása miatt: kutty elfogadván a helyzetet lefeküdt az ólja elé és alszik, másik kutyánk szolidaritásból el sem mozdul mellőle azóta :lol:

tike

Megjöttünk a dokitól :lol: Méhszáj teljesen zárt szerencsére, viszont ezentúl rendszeresen kell szednem a nospát és többet pihenni. Mondom, hogy tegnap nagy volt a mozgás, mint aki fordulni akar, ma viszont nagyon lightosban nyomja :arrow: uh: valóban fordulni akart és többé-kevésbé sikerült is: csakúgy, mint a nővére anno a 30. héten lett faros, bár Boginak még nem sikerült teljesen megfordulni. Köldökzsinór még mindig a nyakán :twisted: :twisted: Ezek tükrében 120% császár, doki szerint ezt senki nem merné megkockáztatni simán. Megkérdeztem, hogy a heg bírni fogja-e, mivel már most is jóval nagyobb a hasam, mint Hédinél. Válasz: akit ő varr össze, nem szokott gond lenni. Kiselőadás a néma hegszétválásról. 36. héten uh ellenőrzés, ha 3mm vagy alatta van, akkor 37 vagy 38. héten programcsászár, de ennek ellenére láttak már olyat, mint Pocok esete :roll: Következő kérdés, hogy most akkor va mensihez vagy az uh-s eredményekhez számolunk. Elmondom, hogy bár 2 héttel sztem nincs, 1-el viszont tuti el van számolva, mivel már a mensi előtt pozitív lett a teszt. Akkor nagy valószínűséggel nekem van igazam, ilyenkor a 12. heti uh-t veszik alapul, elkéri a papíromat, előveszi a tekergetős papírját és ezek szerint 2 nap múlva betöltöm a 31. hetet :arrow: jövő pénteken fél 1-re menjek uh-ra. Ez a lehető legszarabb időpont, bölcsibe nem tudom vinni, mert nincs aki hazahozza, velem nem jöhet, mert ki vigyáz rá a vizsgálat alatt, dédire tudom itthon hagyni, ha vállalja, viszont nem tudom, hogy fogják elaltatni, még soha nem aludt el nélkülem :roll:

tike

Tike,

hurráhurráhurrá, hogy minden okés!

Mit mesélt a doki a néma hegszétválásról? Baromira érdekelne, mert nekem semmit nem mondott a doki :twisted: :twisted:

Nem tudna a dokid más időpontot adni? :shock: :shock: :shock:

Mi is megjöttünk a gasztrodokitól, Borinál is minden rendben, szervi baja nincs, csak simán renyhe a bélmozgása... Az orvos szerint a napi 7 kakitól a 7 napi egy kakiig bármi normális, extrém esetekben ennél ritkább is, pl volt betege aki 21 naponta kakilt :shock: :shock:
Viszont gyümölcsöt szerinte 4 hónapos koráig semmiképp ne adjak...

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, azt találtam a higításról, hogy alacsonyban kell szedni, és mindkettő az :lol: :lol: :lol:

A homeopátia is kihasználja a növény immunstimuláló és gyulladásgátló hatását 2-4-6 DH-s, illetve 5 CH hígításban, ennél nagyobb töménységben azonban a kasvirágból készült szer csökkenti az immunrendszer működését. A kísérletek alátámasztották az Echinacea jelentőségét a súlyos fertőzések és gennyedések kezelésében, nagyon előnyösen egészítheti ki ugyanis a súlyos és makacs gennyedéssel járó elváltozások hagyományos vagy homeopátiás kezelését.

A gyerekeknek a gyermekkorban átvészelt betegségekre immunrendszerünk megfelelő működése érdekében szükségük van. A homeopátiás kezeléssel azonban megadhatjuk nekik annak lehetőségét, hogy a szervezetük felkészültebben várja a fertőzéseket. Ezért javasolható az Echinacea nevű szer a fenti hígításokban. Naponta kétszer öt golyót kell két hétig adni, majd két hét szünetet kell tartani és utána ismét adni. Ezt a szert soha nem szabad ilyen potenciában folyamatosan, megszakítás nélkül adagolni.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay!

Hááát, olyan érzés, hogy nem tudok betelni vele :oops: :D :D :D 8) 8) 8) . Mindig olvasgatlak titeket, de írni nincs kedvem, jönnének az emeberk látogatni, de mindenkit lerázunk, és a telefont is alig veszem fel :oops: :oops: :oops: . Nem akarok bunkó lenni, de annyira lila köd van, és annyira el vagyok tőlük ájulva, hogy momentán carok minden másra :twisted: (bocsi az őszinteségért, de ha már rákérdeztél... :lol: ) .
Pedig becsúzik egy-egy szélgörcs, és Botond is több figyelmet igényel, de én sokkal "rosszabbra" számítottam :oops: :D. Persze, ez csak a kezdet, és egyre nagyobb lesz biztos az igénybevétel, de sztem fokozatosan jól fogjuk már venni az akadályokat. Én az első nagy változástól tartottam kicsit, de ez nemhogy nem félelmetes, hanem full eufória 8) :D. Mindkét gyerekembe totál szerelmes vagyok :P :D :D.
Botond amúgy most már nem annyira tündér :twisted: . A kicsit imádja, nagyon finoman bánik vele, nem féltékenykedik közvetlen módon, szóval erre egy szavam nem lehet! Viszont sokat hisztizik, de ez szerintünk nem is elsősorban Andor miatt van, hanem mert sokat volt a mamikkal, és velük mindent lehet, plusz én is úgy voltam hazajövetel óta, hogy jajszegénymostmindentlehet, és frankón a fejemre nőtt :shock: . Vagyis csak szeretne, mert mától minden szépen visszakerül a régi kerékvágásba (anyu ma ment haza, nem volt itt végig csak ki-ki jött, meg anyósom is besegített a kórházas napok alatt). Nem is akartam, hogy tovább bárki itt legyen, mert így Botond könnyebben megérti, hogy ez most nem egy különleges szitu, hogy itt a baba, hanem mostantól ez a természetes, de attól még a szabályok nem változnak, hiszti nincs...stb. Persze többet foglalkozunk vele, és én azért többet is szeretgetem :wink: .
Ma délután egyedül voltam velük, sőt egydül nyomtam le az esti vacsi-fürdetés-fektetés kört mindkét gyerekkel, és semmi gond nem volt 8) :D . Botond kicsit sikongatott fürdésnél, hogy vele foglalkozzak, aztán mindenáron bele akart mászni a babakádba, de bevontam a fürdetésbe, meg az öltöztetésbe, és úgy elvolt. Enni egyszerre ettek, Botond a székében, Andor cicin, aztán együtt letettük Andort, és egy mese után, meg a tápika után ő is lefeküdt, bár tiltakozott, de aztán ahogy betakargattam, elhalgatott és simán elaludt :wink: . Utána még Andor tekergett egy kicsit, ezért meghőmérőztem (ez nála annyit tesz, hogy a krémes hőmérőt a fenekéhez érintem, és kirobban belőle a cucc :lol: ), mert a mérleg szerint 150-et evett :shock: , amit nem tudom elhiggyek-e, de ha igaz, akkor nem csoda, hogy kicsit megviselte a pocakját :roll: . De ez is két perc volt, aztán kinyúlt, mint egy béka :lol:. Szóval nagyon büszke vagyok magamra 8) :lol: :lol: :lol: :lol: .

Ja, és ma kivették a varratomat, és Andornak leesett a köldökcsonkja, szóval minden szülési fájdalmon, nyűgön, nyavaján túlvagyunk 8) :D .

:arrow: zuhany, VV ( :oops: ), szundi :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi

Jujj de jóóó, hogy jóóó! :lol: Igen, Olyan kerek lesz minden! Én is most hogy négyen vagyunk most érzem, hogy naa ez hiányzott, pedig én nem vagyok Anya típusú :roll: :wink: :lol:
150 :shock: Te hogy a péróba termelsz már ennyit!!!Mákos :lol:
Vonalzót azért pakolsz majd?Csak hogy tudjam mennyi idős a kis szumósod :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!

Nálunk ugyanaz van, amit Ronmay is csinál: ha hisztibe kezd, azonnal (!!!) megy a gardróbszobába, vagy a szobájába! Megmondjuk neki, hogy ha megnyugodott kijöhet. Legtöbbször ahogy becsukódik mögötte az ajtó, ő már nyitja is ki huncutul vigyorogva, és jön ki hiszti nélkül, és nem is folytatja :shock: :lol: . Ez gondolom annak köszönhető, hogy tényleg azonnali visszajelzés van: ha megemeli a hangját, vagy dobálni kezdi magát, vagy akármilyen hisztikelléket bevet, akkor rászólunk, hogy ha hisztizik, akkor be kell mennie a gardróbba. HA nem fejezi be, azonnal bevisszük, így nem lovallja bele magát. Tapasztalat, hogy minél később ráagálunk így, annál több idő, míg lenyugszik. De a max így is 15-20 mp, amit bent tölt, aztán jön is ki, max. ha nagyobb volt a hiszti, akkor nem huncut fejet vág, hanem kicsit szipog, de mosolyog :wink: . Ma volt olyan, hogy egy pohár vízbe áztatta a kisautóját, amit persze elvettem tőle, erre visítós hisztibe kezdett :shock: . Mondtam, hogy így nem viselkedhet, fejezze be, különben be kell mennie a szobába. Erre egy határozott mozdulattal ellökte a kezem (nem mondanám, hogy megütött, mert erő nem volt benne, csak szándék :? ). Na, ez az amit semmilyen körülmények között nem csinálhat! Egyből lehordtam szegényt nagyon, és vittem a gardróbba. Kb. 10 mp. múlva jött volna ki, de most én nem engedtem, és mondtam is neki, hogy miért. Akkor tökre elkezdett sírni, kb. fél perc után kiengedtem, "megbeszéltük" a dolgot, szipogva a nyakamba borult, és szent volt a béke :wink: .
De nálunk sztem azért vált be ez a módszer tök jól, mert gyakorlatilag a legelső alkalomtól ezt csináltuk. Nem tudom mennyire hatásos ha vki később vezeti be...
Mi utána mindig elmondjuk neki, hogy nem baj, ha mérges, de akor adja ki máshol a mérgét, és hogy mi nagyon szeretünkvele lenni, de csak ha nem veszekszik...stb.

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ronmay!

Ja, igen vonalzó.. :oops: .
150 - és egy ciciből :oops: :lol:
Ez kicsit elégtétel nekem a sorstól, hogy ha már a terhességekben, meg a szülésekben ilyen kripli vagyok, legalább a szoptatás megy :wink: . De azért igyekszem tenni is érte, nagyon figyelek, hogy minimális csökkenés se legyen, inkább túltermeljek :roll: . Pl. ha 70-et eszik, pedig 90-110 az adaja, akkor mindig lefejem, hogy 110-re jöjjön ki, nehogy emiatt egy kicsit is kevesebb legyen legközelebb... :wink:

Hát, én eléggé Anya-típusnak érzem magam, vagy leglábbis mindig ez volt a fő életcélom, meg korán akartam szülni, meg tudatosan gyúrtam erre...meg mittomén. Szóval ilyen értelemben :wink: . (De mondjuk azért azt magam sem gondoltam volna, hogy 23 évesen 2 gyerekes anya leszek... :roll: :lol: ).
Nekem a minimum volt a 2, de inkább 3 gyerek. Apának max. a 3. Most ő forszírozza, hogy 3-at szeretne, és minél előbb azt is, ergo két év múlva, én meg most azt mondom, hogy meglátjuk hogyan boldogulunk, és annak fényében lőjük be a következő baba idejét (én amúgy most azt mondom, megvárnám vele, mire Andor oviba megy, mert így a terhesség sem volt könnyű :roll: ).

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

mindenre carni :arrow: full megértem, nekem a kórházban volt ez, rühelltem ha hívtak, nem vettem fel, és még utána háromszor-négyszer megcsörgettek két percenként... baaaaaaaaaaaaaaaa
Bár ez az itthoni eurfória-érzés nekem nem volt, gondolom a mindenféle bajaim miatt, a túlélésre játszottam.
De olyan jóóóóóóóóóóó, hogy nálatok ez van :lol: :lol: :lol: :lol:

TündérBotond :lol: :lol:

Hisztikezelést köszi :arrow: lehet hogy mi is bevetünk akkor valami hasonlót, és tanulmányozom a Szuperdada-t... Bár az eheti egyértelműen a betegség miatt van, tegnap hogy kialudta magát, ismét a régi Kistündér volt, meg ma is, amíg el nem fáradt.

15o egy cicibőőőőőőőőőőőőőőőőől????? Jesszus... hát, én tuti nem fejnék :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
De szerintem neked amúgy felesleges is... minek sorvasztod a kezed vele? De tényleg, ha egyszer 2o ml-vel kevesebb lesz, az semmit sem jelent, legközelebb meg majd 2o-al több lesz megint.

23 évesen két gyerekesnek lenni :arrow: azt ugye tudod, hogy ezért rohadtul irígyellek? Én kb 18 éves korom óta erről álmodtam, csak nem ezt dobták :cry: :cry: :cry: (Tudom, biztos megvan az oka, és tuti jól van ez így, stb...) de akkor is, nekem már nem nagyon sanszos a harmadik, pedig én is hármat terveztem, úgy, ahogy most te írod.

Szóval, hurráhurrá boldogság!

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:21-kor.

KépKép

KépKép
boo

Haha, most akartalak hiányolni :-)

Olvasok...

KépKép

KépKép
kispocok13

Te szegény....

Vencelt kendőbe otthon magadra kötni? Elszívó, hajszárító?

Miron feje... Na, ennyitől én is kifeküdtem volna...

Igyál egy pohár bort :-)

KépKép

KépKép
kispocok13

Nálunk pl az is bejön, ha Nimródot odafektetem Bori mellé, és mindkettőn cserélek pelust, vagy azt mondom, hogy Borinak tetszik a póló, amit ő nem akar felvenni :-)

Apa-feszkó: miért nem vesznek valakit fel ilyen esetekre?

KépKép

KépKép
kispocok13

Két órája mindkettő alszik, én meg nem tudok elaludni :twisted:

KépKép

KépKép
kispocok13

Boo: Hát erre én is csak egy pohár bort tudok javasolni vagy miután teapa hazaért zárt magadra a fürdőajtót és vegyél egy kellemes meleg fürdőt és szard le mi van odakint :wink:

Mi lett Miron sebével? Nálunk Hédi reggel óta zanza, fél 2kor aludt el és a bölcsibe is állítólag egész délelőtt esett-kelt ( most meg felébredt, majd folytatom :twisted: )

tike

Köszi a velem örülést :oops: :D :D .

Pocok!

Tudom, hogy nem kéne fejnem, de (főleg látva Boo nehézségeit), igyekszem nagyon megbecsülni, hogy ennyi van :roll: . Ráadásul (nálam) tényleg nagyon direkten működik ez az egész, mondom Botonddal egyszer kimaradt két szopi, de előtte-utána csutkára lefejtem mindkét cicit, mégis napokba telt, hogy újra legyen elég tejem :shock: :( . Ezért figyelek nagyon :wink: .

Persze, Nimród mostani hisztije tuti a betegség miatt van, igazi pasi :twisted: :lol: :lol: . Ezt csak általánosságban írtam :wink: .

Nyílván én is úgy voltam vele, hogy akkor legyen korán gyerekem, ha minden körülmény adott (és nem feltétlenül anyagiakra gondolok). Máskülönben én sem vállalltam volna csak azért, hogy legyen. Szóval teljesen jól csináltad! Persze, megértem, hogy van benned egy kis szomorúság emiatt, de ezért még ne zárd ki a 3. baba lehetőségét :roll: . Nekem gyerekkoromban még azt mondták, hogy a cukor miatt csak egy, max. két gyerekem lehet, és én ebben nőttem fel. De örültem, hogy egyáltalán lehet. Most úgy tűnik nem lesz akadálya a 3.-nak, de csak pár éven belül lehet, mert a cukrom miatt (az ereim, a szemem veszélyeztetettsége miatt), nekem 30 után nem nagyon lenne szabad szülnöm :( . Tehát nagyjából ott vagyok, ahol te, mert nekem a 30 a 40...

Megyek is, próbálok vhogy segíteni a picinek, mert hasfájós napunk van :( .

folyt...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Elaludt :wink: .
Szegénykém dél óta nem tudott visszaaludni :( . Nem sírt (sose sír, 9 nap alatt konkrétan 3x hallottam sírni, és abból is csak egy volt olyan igazi hangos sírás, mikor éhesen fürdettük :oops: ), csak feszengett, nem tudott aludni, folyton cicit keresett, pukizgatott, de semmi sem volt jó, szóval úgy vergődött csórikám :( . Hiába futottam le jópár kört, nem akart javulni, aztán a harmadik jó kakis pelus után végre cicin el tudott aludni :wink: . De az Infacolt mindenesetre elkezdem adni neki, mert Botondnál két hetesen kezdődött ugyanez, de vele nagyon megszenvedtük, és ez napokba telik mire hat, és meg továbbra sem szeretném sírni hallani a kisbabámat :roll: :lol: . Tök egyértelmű jelzései vannak mindenre, tényleg nem kell megvárnom, hogy sírjon :wink: .

Amúgy gondolom a 150-es adag viselte meg, ami nem is normális, szóval nem fogom neki nappal hagyni, hogy 4-4,5 óráig ne egyen, mert annál még én is gyakrabban eszem, szóval inkább gyakrabban kap majd kevesebbet (ha ő is úgy akarja :roll: ) :wink: .

:arrow: babanézők. Hátam közepére pedig... :twisted: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!

Szegény Miron...szegény te... :( :( :( :( .
Én is Tike ötletét szorgalmazom :oops: :wink: . Én Botonddal néha olyan kimerült és feszült voltam, mikor hasfájós volt főleg, hogy azt hittem szétrobbanok, szó szerint feszített az ideg :shock: :oops: :oops: . Néha bejött, hogy bementem a hálóba és ahogy bírtam beleordítottam egy párnába :oops: :lol: . De ha ez sem ért semmit, akkor jött egy kis pia :twisted: . A stressz sokkal többet árt a tejtermelésnek, a babának, és neked is, mint az a nagyon kevés alkohol!

Szopi: Légyszi, próbáld már meg tudomásul venni, hogy ez legfőképp nem rajtad múlik!!! Ne butáskodj, nem utálhatod magad emiatt!!! Ahogy írod mindenkinek más okoz az anyává válás, és az anyaság buktatói közül problémát! Akinek meg semmi, az egyrészt bekaphasssa, másrészt meg eljön majd a kamaszkor mindenkinél... :twisted: :lol: :lol: :lol:
Nyílván az ember mindent megtesz, hogy ezeken a dolgokon változtasson, vagy a legtöbbet hozza ki belőlük, de hiába gyötröd magad, ha nem tudsz változtatni, bele kell törödni! :wink: Sokan annyi tejért is a karjukat adnák, amennyit te tudsz adni Vencelnek :wink: :D ! Tudom Ronmay most biztos nem ért velem egyet ( :oops: ), de mivel már így is vegyesen szoptatsz és tápiztatsz nagyrészt, én a helyedben inkább ebbe vinnék rendszert, hogy végre kicsit kiszámíthatóbbak legyenek a napjaitok, beállhasson egy rendszer, rólad lekerüljön ez az bazinagy nyomás, kicsit kevesebb legyen a stressz... Én továbbra is azt gondolom, hogy az anyatej hihetetlenül fontos, de nem a kizárólagosság a lényeg! Hiszen vannak babák, akiknek újszülöttként 40 az adagja, másoknak 80. Akkor aki többet eszik még egészségesebb lesz?! Kétlem :roll: . A lényeg, hogy minél tovább kapjon, lehetőleg minél többet, de azzal, hogy pótolsz, nem semlegesíted az elfogyasztott anyatej jótékony hatását :P :lol: .
Remélem érted mire gondolok... :roll: :wink:

...apa gépet bitorol....

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi, Boo

Tévedsz ezzel egyet értek :lol: Én csak azt mondom, hogy egy szopit se hagyjon ki, mert nem gyűjtögetni kell(mert ugye ha kihagy két nap után visszaesik a tejtermelés, mint te is tapasztaltad), s minden pótlást szopi előzze meg, illetve én nem adnék annyi pótlást hogy eltömítse, csak MAx. este.
VAn egy ismerősöm, két hetes kisfia van Debrecenbe szült császárral(köldökzsinor kiesése volt, azonnal ki kellett venni a gyereket). Képzeld Debiben egy műtő van :shock: és foglalt volt ebben az SOSs helyzetben, mert őssejt levétel volt és egy órán keresztül nem érkezett meg a doboz. NA de nem is ezt akartam mondani, csak ezen tökre megdöbbentem. :lol: Na, szal neki si úgy van teje mint nekem volt, hogy kevéske 10-20, lassan indulgat. Jár hozzá egy 80 éves fejős néni, mert állítólag a csatornák el vannak dugulva, s kifejt 60-at délután, úg yhogy a csaj géppel semmit se tudott fejni.Most elkezdett kézzel, és a szemem láttára, jött le 40 szopi után :shock: FEjővel semmi :shock: Már bánom hogy én se kézzel fejtem, s erősen gondolkozok, hogy lefekvés előtt lefejem a maradékot. Kíváncsi vagyok mennyire nő az adag.Persze a csajnak első gyerek van ideje :lol:
A fejős néni azt mondta, egyen köménylevest meg gyümi levest 2litert/nap :shock: most a csaj kulacsból issza levest, de már a háta közepére se kívánja. Mondjuk nem tom ez mennyire tejfakasztó, én mondjuk tuti tartanék bnenne szünetet, mert egy gyomorrontás se lenne jó.. :lol:

Boo

Nyugi van ilyen nap, és szar de lesz is. Én is sokszor akkor kapok agyvérzést ha indulnék de ROló még mindig rohangál, NAti full nyűg, öltözés ez+az. NAgy levegő kifúj..Menni fog ez! :wink:

Natus ma felállt a járókába, amit kedves URAM 3 hete nem képes lerakni az alsó fokra. Még mindig fenn van, pedig pár hete már mászik s azóta mondom. Úgy ledöbbentem, ő meg vigyorgott mint a tejbetök. Nagyon kemény a kiscsaj.

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo!
Az összes gyógyszerre ez van írva, mert a terheseknél meg a szoptatós anyukáknál nem végeznek gyógyszerkísérleteket. Érthető okokból.
Első trimeszterben a gyógyszerek teratogén hatása miatt semmit sem szabad, ezt is sokan lazán értelmezik, pedig ezt komolyan kéne venni.

NA mára ennyi, mert ki vagyok purcanva, fejben mindenre reagáltam :oops:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 12:32-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?