A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2012.Márciusi babavárók

Timci!

Tényleg szép nagy a pocakod! És tényleg jól áll! Mint írtad nem híztál semmit, akkor meg nem a hájtól van. Ne aggódj! Ekkora és kész. :) A második babánál előbb látszik, mint az elsőnél, mivel már nem olyan feszesek a hasfaladon az izmok. Lehet, hogy fel is vagy fújódva, mint Dincus meg én is. Este nekem kb. 2x akkora, mint reggel a fújódás miatt.
És különben is ! Nem vagyunk mi Rubint Rékák! :D
Nagyon klassz a kocsid! Ha hiszed, ha nem én is piros-ezüst-fekete színkombinációt nézegetek. Nekem is nagyon tetszik a piros! ( 35 éve vagyok a Ferrari csapat szurkolója :D )
Annak ellenére, hogy szinte minden ruhám nekem is az ősz színeiben van, a piros az egyetlen szín, amit még ezeken kívül szeretek.

Bazsa!
Nem akartalak megijeszteni! Én mindenkit megpróbálok rábeszélni a légzésfigyelőre. (meg persze a hozzá tarozó tanfolyamra), azért írtam le.
A hátán fektettem. Az első babámat meg a hasán. Háton állandóan sírt.
Az oldalán nem, mert a mi gyerekorvosunk azt mondta, hogy ha az oldalán fekszik, akkor a lába súlya húzza a csípő izületet és az nem jó.
Mindegyiknek van előnye, meg hátránya is.
A hason alvásnál nagyobb az esélye a bölcsőhalálnak, a háton alvásnál lenyelheti a tüdejébe a felbüfizett tejet, az oldalfekvésnél meg sérülhet a csípője. Ezek után legyen okos egy anyuka! :)

Dincus!
A Praxis a Bartók Béla úton van. 10000 Ft egy vizsgálat. Ha regisztrálsz itt a babaneten, akkor 1000 Ft-ot elengednek.
A dr. nő nagyon profi. Genetikus is egyben. Bálintkámnál 0.6 volt az AFp-m. Mentem egyből a SOTE-ra, de mire sorra kerültem, addigra már betöltöttem a 21 hetet is és nem csinálták meg az amniot. Akkor mentem hozzá. Mindent megnézett töviről-hegyire és azt mondta, hogyha az ő lánya lennék, akkor el sem küldött volna amniora. Akkor megnyugodtam végre.
Azt hiszem, hogy még mindig rendel a Praxisban, fel fogom hívni.

Babci!
Nyugodj meg, egészen biztosan nem lesz baj!

Bea

KépKép

KépKép

KépKép
bea720818
Budapest

timci,
a fb-on kitöröltem amit írtam... úr isteeeen,azt írtam,hogy milyen kicsi vagy a csini helyett :-D halljátok én ma nagyion nem vagyok a toppon...
jó volt a babalátogató,nagyon édes az anna baba :-) már totyog és annyira cuki,h még olyan bizonytalan :-) és szinte majdnem szobatiszta... az elejétöl fogva biliztek,amóta ülni tud. és most ha pisi vagy kaki van,akkor mutogat a pelusra és már mennek is a bilire :-) ügyes ötlet,majd lehet én is így csinálom,csak én egyböl a wcre szoktatom.

babci,
a párodnak csak akkor mond meg, ha már tuti a rossz hír,addig ne idegeskedjen feleslegesen... fontos,h te se tedd,mert a baba mindent érez... maradj pozitív,hidd el,h minden rendben lesz...
a névválasztásban egyetértek a timcivel,ui én is magyar nevekhez ragaszkodom... de szerencsére nem vagyunk egyformák :-)
az a lényeg,h te és a párod meg legyetek elégedve a névvel...

én már írtam a neveinket? réka vagy attila
Vendég

bea,
nem ijesztettél meg,csak nagyon rossz volt olvasni, és köszönöm,h felhívtad rá a figyelmemet... mindeképpen veszek légzésfigyelöt :-)
Vendég

bazsa- hehe wc-re, nem semmi.Kemény dió lesz, sok siker hozzá. :wink: Nekem ha fiam lesz újra,ráér őket 2,5 évesen rászoktatni a bilire.Ha kislány,akkor hamarabb.De semmi képen nem 1 éves korában, vagy ahogy már ül. :shock:

bea-köszönöm szépen. :wink: Én Atticy-t 2 hónapos koráig a hátán fektettem, de nagyon nem akart így alukálni, néha oldalra fordítottam, hogy a fejecskéje ne legyen lapos,és hála gyönyörű fejformája lett.Majd 2 hónapos korában hátára fektettem és attól a perctől kezdve át is aludta az éjszakákat. :lol: 8) Így fogok csinálni most is. 8) Nekem a világos színek nem állnak jól.Egyébként is tűz hölgyemény vagyok, ahogy afiam is tűzgyerek,és neki is szuperül állnak az erős színek.Neki egyébként a kedvenc színe a piros.Mindenből a pirosat akarja.
Igaza is van.Szuperül áll neki.A kocsi si gyönyörű ebben a kombinációban,és szerintem mindenik kocsinak jól áll.És unisex szín.

Na muti már te is pocak képet!!!

Friss pocakos képeket szeretnék látni csajok!!!! :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

timci,
miért? olyan babaülökével??? szerintetek nem fog müködni? a tesóm sem használt bilit soha...
Vendég

A wc szűkítős menetet nem minden gyerek szereti, főleg ha még kicsi.Atticy is 3,5 éves korába kezdett megbarátkozni vele. Előtte rá se mert ülni csak a bili...Szerintem kicsit drasztikus módszer már akkor rászoktatni egy gyereket,mikor már ül.Túl korai. De ez az én és a kórházban dolgozó nővérkék véleménye, ahol nemrég voltunk, mert rendesen kiveséztük a szobatisztaság menetét.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Szerintem meg gyerekfüggő ez a szobatisztaság. A legkisebb fiam nem használta a bilit, csak sátorozáskor, otthon mindig a Wc-n, mint a nagyok. Sőt nagyon hamar lemondott a szűkítőről is.
Nyugodalmas éccakát.

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68

természetesen ha gyerek nem akar ráülni vagy nem érzi jól magát,akkor nem kell eröltetni. ez az ismerösöm,ráültette a bilire mikor már tudott a baba ülni. fennt volt a bili a pelenkázón,játszottak közben,és amikor véletlenül belepisilt,akkor nagy taps és öröm volt. és megvolt az eredménye hisz másfél évesen szól,ha pisilni kell.
én a wcre rászoktatásra azért gondoltam,mert sok gyerek a bili után nehezen akar a wcre ülni. de ha az elejétöl fogva oda van szoktatva,akkor ilyen gond nincs :-) gondolom én... majd kipróbálom és elmesélem egy másfél év múlva :-)
Vendég

Timci: én nem gondoltam, hogy ekkora gond az, hogy hogy altatom a babát. Na, most jól elgondolkodtam. Én tökre azt hittem először hason kell altatni.

Légzésfigyelőt én is be fogok szerezni, szerintem jó dolog. A bilire szoktatáson még nem gondolkoztam, nem is tom hogy lesz:)

Babakocsi: tök tanácstalan vagyok, timci a tiéd milyen márka?
http://bolthely.hu/meseszep/id/00649_RA ... babakocsik
én ezt néztem ki, de nem tudom. Szerintetek???? Első babásként nem tudom mi lenne a jobb, mit nézzek elsősorban rajta.

Kép
babci86
Tatabánya

Sziasztok!

Timci! Szerintem akkor ugyanolyanunk volt, angelcare, nem? :D Akkoriban az volt a sláger! De jó is volt teljesen, elégedett voltam vele. Egy olyan pihenőszéket, hintát mi is mindig szerettünk volna,e addig-addig nézegettük, míg már késő volt venni. :lol: Na majd hátha most.
Gratulálok a vizsgához! A pocakos fotó is nagyon szép, jól néztek ki! :lol:
Babci! Borzasztó ez az egészségügy, hogy ennyit kell az embernek járkálnia...mindig kiadok, hogy valahogy csak nálunk nem működik olajozottan a gépezet. :roll:
A fiúneveitek tetszenek, a lányok már kevésbé, de ez persze csak az én véleményem. :D Szóval fiúcska, kíváncsi vagyok!

Baba fektetése: Én is anno azt hallottam, hogy hason nem jó altatni a fulladásveszély miatt, de Emmus jobban is szeretett a hátán. A kórházban meg mindig oldalt fektették, de úgy nem maradt meg. :lol: Igazából úgy hogy van figyelő, szinte mindegy hogy alszik, jelez, ha bármi baj lenne. De persze arra kell vigyázni, hogy jól kibüfizze magát, mielőtt lefektetik. Amikor már tudott forogni, akkor kezdte szeretni a hason alvást. Azért a matractól is sok függ, pl. sokkal biztonságosabb a kókusz matrac, na abba nem lehet belefulladni, a szivacs ebből a szempontból nagyobb veszélyforrás.

Bili: Mi elkezdtük két évesen, Emmus ugye nyári gyerek, már éppen sikerült volna egyszer-kétszer bele a dolog, de aztán abban az évben olyan hideg volt szeptembertől, hogy nem erőltettem tovább, meg is fázott rögtön. Úgyhogy megvártuk a jó időt, és akkor secc-perc alatt, mert már elég érett volt rá. Én sem gondolnám, hogy amint ül, irány a bili, de tényleg gyerekfüggő. Az ismerőseim közül is volt, aki próbálta (valamilyen módszer épül erre), hogy már kisbabakorban, és szép eredményeket ért el vele. Csak kicsit azt érzem, hogy felesleges, nem kell még neki akkor ilyenekre figyelnie, csak játsszon. :lol: De mindenki fogja látni és érezni, hogy az ő babájának, mi a jó.
Én nem szeretem speciel a bilit, mert azt mégis mindig takarítgatni kell, úgyhogy amint tudta már a bilibe, gyorsan vettünk egy szűkítőt is, anyabarát megoldás. :lol: Meg általában szeretik a gyerekek is, olyan felnőttes dolog. :lol:

Pénteken megyünk fotózásra, remélem jól sikerülnek majd! Arra gondoltam, lehetnénk bordóban, kicsit összeöltözve! :lol:

dincuska

Babci- Az én véleményem, hogy mit is kéne nézni a babkocsi vásárlásnál:

Ez attól függ, hogy tömbházban laktok-e vagy házban?Ha tömbházban,akkor, hogy van-e lift vagy nincs?
Könnyű vázas kocsit kell nézni, mert néha azért gyerekestől együtt kell emelgetni pár lépcsőfokot,mint én a postán...a második szempont, hogy legyen kényelmes a babának,ne üthesse bele a fejét a kocsi szerkezetébe, legyen mindenhol kipárnázva.
Az autó csomagtartójában kis helyet foglaljon el.Legyen a hordozóhoz bázistalp,amit az autóba kötsz be,és arra rá pattintod majd a hordozót.Legyen bababarát az anyaga.Ne menjen tönkre pár hónap után.A hátsó kerekek minimum legyenek felfújhatóak.Ja és olyan legyen a sport ülése, hogy a gyerek ne csúszkáljon ki belőle, hogy folyton a nyakán üljön ne a popsiján.Mert volt olyan barátnőm,aki vette egy Pierre Cardin babakocsit és minden 5 lépés után megálltunk, hogy felültesse a gyereket, mert az mindig lecsúszott és kényelmetlen volt neki.Én a helyedben az Espiro Vector 4 Air-t venném.Az minden elvárásnak megfelel.Könnyű,kényelmes,és nem is nagyon drága.És hasonlít ehhez,amit te néztél.Csak picit finomkáb kivitel.
Az én kocsim Graco Simbio. :wink:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timcike81 2011.10.05 10:02-kor.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Dincus-köszönöm szépen. :oops: Igen Angelcare volt, még anyós küldte, mert itt túl drága volt.A hintát meg ugyancsak Ő, de úgy, hogy a pénzt elküldte én meg itt megrendeltem.Nagyon hasznos volt és most is az lesz szerintem.A mérleget sem dobtam ki, az is megvan.Úgyhogy minden van ami csak kell, még a gőz sterilizációm is megvan.Semmit sem adtam el.
Aztán tessék velünk is megosztani a képeket.Mi sose megyünk fotóshoz...pedig én szeretnék.

Ma vettem ki az AFP eredményt.Minden a legnagyobb rendben van.Hála Istennek.Hétfőn irány Kecskemét az Uh.

Uram Atyám, még 2 hét és félidős vagyok, el sem hiszem...

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

babci,
én elmentem egy-két üzletbe kipróbálni babakocsi fajtákat,h melyiket milyen tolni meg ilyenek. ami szerintem egy nagyon fontos tényezö a kocsi kereke. ha lehet levegös legyen,mert azt minden fajta talajon jó tolni...
na meg azóta látom timci ebben profibb:-)

timci,
tényleg hamarosan elérjük a félidöt :-) én úgy kicsinylem a hasam... olyan mintha megállt volna a növésben... remélem nincs baj...
én is hétfön megyekn uh-ra már nagyon várom...
Vendég

Bazsa, nincs baj nyugi, én hízni sem híztam vagy egy hónapja, de lehet hogy több, a hasam se nőtt, és minden rendben! :lol:

dincuska

Sziasztok Kismamák !

Ne haragudjatok ha zavarok van egy 3éves fiam és egy 11hós lányom és az ő kis és nagyobbacska ruháit árulom. Az egészen picitől nagyobb méretig van ez meg az , hátha valami megtetszik.

Keressetek bizalommal vmiraeszter@gmail.com ha valaki szeretne valamit! Budapesti vagyok de szívesen is postázok. Több ruha vásárlása esetén engedmény vagy posta fele.

További szép napot nektek!

Vagyok itt is
http://www.facebook.com/media/set/?id=1 ... 5757892149

és itt is
https://picasaweb.google.com/1078773812 ... zeptember9

https://picasaweb.google.com/1078773812 ... jToltes369

https://picasaweb.google.com/1078773812 ... sOverallok

https://picasaweb.google.com/1078773812 ... oRuhakFius

https://picasaweb.google.com/1078773812 ... EladoRuhak

Üdv MEcsi

Mecsi :D
Kép

KépKép[/url]
mecsi

bazsa- ne aggódj, neked azért nem nőt a pocakod, mert első baba.Atticy-nál nekem sem volt ekkora,mint most 18 hetesen.Semmi baj nincsen! :wink:

Ma a védőnő azt mondta, hogy egyek, mert keveset híztam. :lol: Még ilyet...dehogy,nem fogok zabálni, mert terhes vagyok, csak enni, falatozni. :lol:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Most nézem a Disney on ice jegyeket, volt már valaki? :) Emmának már tavaly megígértem, most el akarom vinni, hát nem olcsóság.

Meg még csak most főzök, tárkonyos zöldségleves hamis májgaluskával, borsófőzelék oldalassal. :D

Baromi éhes vagyok már!

Nem semmi Timci, hízókúrára parancsolt a védőnő! :lol:

dincuska

Babci, a babakocsid nagyon jónak néz ki, és ráadásul mindene megvan(értem ezalatt a mózest, hordozót+ egy csomó extra). Én megnézném, tologatnám, ahogy bazsa is írja. Persze nem vagyunk egyformák, de engem még a kocsi fogantyúja is érdekelt, és vannak anyagok, melynek a puszta tapintásától kiráz a hideg. Így nem tudni a kocsi pontosan milyen, de nekem a képek alapján nagyon tetszik. És az ára sem rossz.
Mi csak a kicsinél használtunk bébiőrt, mert elég nagy a lakás, így nyugodtabban tudtam a dolgom végezni. Légzésfigyelőm nem volt, gyermekorvos barátnőm azon a véleményen volt, hogy ezt csak problémás esetben, pl. koraszülött babánál, fontos használni. A 34 hétre született fiamnál sem volt, mert az ő esetében sem kellett, azt leszámítva, hogy a koponyája még nem volt "benőve", hála istennek minden rendben volt vele. És mindegyik hason szeretett-szeret aludni. Nagyon picinek oldalukra fektettem őket, de ahogy tudtak mozogni hasra fordultak. Szerintem kell hagyni a babát, hogy "találja meg" a helyét. Ja, és mostanában lehet kapni speci párnát, ami "vigyáz" a baba fejének formájára. Ez jó szolgálatot tett nekünk. Merem ajánlani. És nem is volt túl drága.
Pussz

Lilypie Fifth Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickersLilypie Kids Birthday tickers
kukucsi68

Babci, a babakocsid nagyon jónak néz ki, és ráadásul mindene megvan(értem ezalatt a mózest, hordozót+ egy csomó extra). Én megnézném, tologatnám, ahogy bazsa is írja. Persze nem vagyunk egyformák, de engem még a kocsi fogantyúja is érdekelt, és vannak anyagok, melynek a puszta tapintásától kiráz a hideg. Így nem tudni a kocsi pontosan milyen, de nekem a képek alapján nagyon tetszik. És az ára sem rossz.
Mi csak a kicsinél használtunk bébiőrt, mert elég nagy a lakás, így nyugodtabban tudtam a dolgom végezni. Légzésfigyelőm nem volt, gyermekorvos barátnőm azon a véleményen volt, hogy ezt csak problémás esetben, pl. koraszülött babánál, fontos használni. A 34 hétre született fiamnál sem volt, mert az ő esetében sem kellett, azt leszámítva, hogy a koponyája még nem volt "benőve", hála istennek minden rendben volt vele. És mindegyik hason szeretett-szeret aludni. Nagyon picinek oldalukra fektettem őket, de ahogy tudtak mozogni hasra fordultak. Szerintem kell hagyni a babát, hogy "találja meg" a helyét. Ja, és mostanában lehet kapni speci párnát, ami "vigyáz" a baba fejének formájára. Ez jó szolgálatot tett nekünk. Merem ajánlani. És nem is volt túl drága.
Pussz

Mi a becses neve ennek a spéci párnának?

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

dincus,
huuuuu,én is baromi éhes vagyok,a sütöben ott a pulykacombi répával és hagyival,nyammmi nyammmi
huuuu borsó fözelék oldalassal, jó ötlet... de mi az a hamis májgaluska? nincs benne máj... de akkor mivel helyettesíted?

az oldalra fekvést a családom úgy oldotta meg,h kitámasztotta elöl hátul párnával :-)
Vendég

bazsa-úgy eléggé veszélyes az altatás,mert elég egy pillanat és a gyerek belefullad a párnába...én nem reszkíroznám.Én takarót tettem oda összetűrve, de csak a hátához.Mikor a hasán feküdt akkor ugye mindig oldalt volt a kis feje,mert nézett kifele.A szopi után lábtól tettem, hogy a másik fele is a fejecskének legyen szép,mert ugye mindig felénk nézett a kis drága.

kukucs-én azért vennék légzésfigyelőt a rendesen időre született babáknál is,mert Atticy-nál pl. 3x riasztott, pedig Ő a 41 hétre született.És nem tévesen.

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

a légzésfigyelöt én is maxialisan támogatom minden babának...
a barátnömnek a babája is egészséges volt,nem volt koraszülött,de annyira mélyen aludt sokszor,h elfelejtett levegöt venni... be is riasztott és fel kellett rázni,h levegöt vegyen... ez nem játék...
Vendég

a légzésfigyelöt én is maxialisan támogatom minden babának...
a barátnömnek a babája is egészséges volt,nem volt koraszülött,de annyira mélyen aludt sokszor,h elfelejtett levegöt venni... be is riasztott és fel kellett rázni,h levegöt vegyen... ez nem játék...

Igen igen!!!Ez volt nálunk is!

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Babci, a babakocsidra elfelejtettem reagálni, pedig nagyon rendben van! A kerekei is jók, az enyém egy tipikus városi darab sokkal kisebb kerekekkel, de azért éppen elvagyok vele még. A tied mindent tud, amit tudnia kell! :D

A légzésfigyelővel nekünk is ugyanaz történt, mint Timciéknél vagy akár Beáéknál, beriasztott, és tényleg elfelejtett levegőt venni, fel kellett venni, és megrázni kicsit...

A hamis májgaluska májkrémből készül, kevésbé intenzívebb mint eredeti verziója, nekem jobban bejön! :lol:

Ma már egyedül vagyunk itthon Pocilakóval, apa elment dolgozóba!

Kértem időpontot 4D-re, jövő hét szerdán este megyünk, nagyon várom! :lol:

Holnap izotópos vizsgálata lesz Emmának, megnézik 3 év után hogy változott a vesék állapota, nem romlott-e, mert ez sajnos csak romolhat. Remélem maradt ugyanúgy, mert anno alig volt különbség a működésükben.

Aztán jön a fotózás, persze majd hozok képeket! :lol:

dincuska

dincus,
mennyibe kerül a 4d otthon és mit kapsz érte?
Vendég

A Kleopátra-házba megyünk itthon, amit a múltkor belinkeltem. Van egy 8000 ft-os csomag, ami tartalmazza a 20 perces nézelődést, dvd-t, fényképet, ha kérsz, akkor cd-re is kapsz képeket, de ez tényleg csak a sima mozizásról szól.
Van egy 11.000 ft-os, ebben van genetikai rész, írásos szakvéleményt is adnak meg jól átnézik. Szerintem ezt nekem még érdemes lenne a 19. héten. Bár az is igaz, hogy most volt genetikai szűrés, és minden ok volt, akkor lehet hogy felesleges. Majd még meggondolom. Nekünk az a lényeg, hogy lássuk Őt, oszt kész. :D Nekik valami nagyon klassz kis gépük van, szinte egyedülálló Eu-ban, ez akkor még nem volt meg, mikor Emivel voltunk, de akkor is maximálisan elégedett voltam.
Te nézted már ott mi a helyzet?

dincuska

Köszi mindenkinek a tanácsot! Sokat segítettetek nagyon, annyira kész voltam, hogy nem tom mit kell nézni. Akkor kipróbálom élőben, és ha oké megrendeljük neten. Bár először tudjam meg, hogy milyen színben kell:)

A neveket illetően megértem akinek nem tetszik. Nem igazán magyar nevek, de nekem tetszenek, én szeretnék valami különlegeset. Persze a ti véleményeteket is megértem.

Bazsa: nekem is kicsi a hasam. Ne aggódj minden okés. Ja, főleg azért ne, mert nekem nálad kisebb a pocakom:)

Timci: mennyit híztál eddig, hogy hízókúrára fogtak??én 16 hét alatt 60 dekát. Persze az elején hánytam is sokat. De nem mondta a védőnő, hogy nem oké így. Pedig kérdeztem tőle, hogy ez nem kevés, és hogy jól van-e ettől a baba. De azt mondta minden ok. Sportos kismama vagyok. (Gondoltam magamban az voltam előtte, de azóta hogy baba van nem is sportoltam semmit)

Tegnap voltam fodrásznál, új hajat csináltattam. Utána anyu le is fényképezett pocakkal. Majd fel is töltöm. Persze lehet, hogy csak én látom a pocakot:)

Nézegetem a bababútorokat, annyira szépek vannak. Egy tuti fehér lesz, és szeretnék rá zsiráfos matricát. Annyira édes:)

Kép
babci86
Tatabánya

még nem,majd most akarom a dokimat hétfön megkérdezni...
Vendég

babci,
zsiráfos bababútor,ez cuki nagyon :-)
Vendég

Timcike a párnáról csak ezt találtam. Én anno a Wolf-boltban vettem 1790 ft volt.
http://bambino.hu/spd/BLK/Lovenest_kopo ... leni_parna Ez most drágább, de a wolf oldalán nem találtam. Attól még lehet, hogy ott is kapni.
Pussz

kukucsi68

kukucs-köszöntem szépen az oldalt.

Dincus-ha itt is ennyibe kerülne a4D akkor én is elmennék, de itt még a doki is drágább,mint nálatok,így meg se próbálom. :cry:

babci-1 tejes kg-ot híztam 18 hét alatt...De nem is szeretnék sokat, mert Atticy-val is csak 5 Kg-ot híztam 41 hét alatt.Ma azt olvastam, hogy 18 hét alatt egy kismama átlagba 4-5 kg-ot szed magára...hát akkor én még jól állok... :lol:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sajnos nincs most erőm írni, nagyon fáradt vagyok, de gondoltam ezt megosztom veletek:
KISLÁNYOM LESZ!!!!! :D

KépKép

KépKép

KépKép
bea720818
Budapest

bea,
jupppiiii :-) és két bátyus is fog rá vigyázni :-)
Vendég

bea-GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!! Itt valóban úgy néz ki a dolog, hogy ebben a topikban csak csajok fognak születni. :lol:

Ma kidekoráltam a szobáját.Nem bírtam magammal... :oops: :lol:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Bea, itt is gratulálok, nagyon lányosak vagyunk eddig tényleg! :lol:
Remélem más fronton is minden rendben van! :D
Na Timci, még hogy fenruárig vagy mit írtál korábban... :lol:

Szép napot lányok! :D

dincuska

Timci: az nem sok (1kg), de szerintem is hülyeség, hogy 2 helyett kell enni. ha éves vagyok eszek, de nem tömöm magam. Amúgy milyen lett a szoba??? Te még akkor nem tudod, hogy milyen nemű a pici?

Bea. gratula itt is neked!

Tényleg jó sok a lány!:) kíváncsi leszek ezek után a miénk mi lesz:) Alig várom a jövő hetet, remélem megmutatja magát.

Amúgy tegnap óta kicsit szarul vok, vagy megfázás vagy influenza. Remélem gyorsan túl leszek rajta. És tök fura, de este 1-2 körül mindig felébredek és átfordulok a hátamra, mert oldalt nem jó.

Kép
babci86
Tatabánya

Dincus- hát nem bírtam magammal, mert anyumék is hoztak dekorokat, aztán mindig beleütközött a szemem.Nem bírtam ki. :lol: Még veszek meg Ők is, csak tudjam már meg a nemét.
Nem akarom túlzsúfolni a falat, de eddig nagyon cuki.
Majd csinálok képet, csak rumli van a szobába.Egy csomó kicsomagolatlan babaholmi... :oops: azzal már tényleg várok. :wink:

babci- nem még nem tudjuk a nemét, mert kis furfangos a drága.Vagy elbújik, vagy maga alá húzza a lábait. :lol: De remélem hétfőn csak sikerül megkukkantani...Már nagyon várom.Igyál sok teát mézzel.Az nagyon sokat segít.Jobbulást.Lassan már a kocsiba is nehéz beülnöm, pedig még csak 18 hetes...mi lesz később?Az én kocsim alacsonyabb, mint Attiláé,mert az övébe simán beülök...lehet cserélnünk kéne egy darabig.Csajok,aki vezet-vett magának ilyen övlehúzó kütyüt a kocsiba?Én nem,engem nem is zavar az öv,mert mindig lehúzom hehhe...

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok, csatlakozhatok? :)

Majd próbálok visszaolvasni, bár jó sokat írtatok :)

Addig is kicsit rólam: 33 éves vagyok, egy multinál dolgozom - terveim szerint egészen decemberig - és ma 14+6 hetes a mi kis lombikbabánk. (UH szerint már egy héttel nagyobb 15+6hetes, nem tudom végülis melyikkel kéne számolnom)
Szóval eredeti számítás szerint márc 31-re várjuk az érkezését.
A nemét még nem tudjuk, okt. 18-án megyek legközelebb UH-ra remélem akkor már megmutatja magát :)
jucus31

jucus- SZIIIIIIIAAAAAAAAA!!!!!!De jó, hogy jöttél!Mindig nagyon örülök, ha újak csatlakoznak hozzánk!GRATULA a picurhoz.Első baba?
Hát ameddig 14 oldalt végigolvasol, hát nem irigyellek...remélem te is Aktív hozzászóló leszel. :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Sziasztok!

Hát ezt nem hiszitek el... reggel ugye indultunk az izotópos vesevizsgálatra...én már 5-kor felkeltem, hogy hajat mossak, mert hiába lesz idő hazajönni a fotózás előtt, annyi nem lesz, hogy még sérót lövögessek.
Szegénykémnek reggel nem találták a vénáját, annyira bénák voltak, hogy az elmondhatatlan, amikor végre felkerült a branül, akkor meg már totál el voltunk késve a vizsgálatról. (Ja mert a Madarászban rakják fel a branült és a Honvédban van az izotóp--- ugye, milyen logikus?) Odaértünk 20 perc késéssel, persze már nagyon vártak, amikor bejelentkeztünk, megemlítettem, hogy én babát várok, gondolom nem mehetek be. A nő úgy nézett rám kb. mint egy gyilkosra, és közölte, hogy nemhogy nem mehetek be, de nem is kéne a gyerek közelében lennem... :evil: Gondoltam ok, ez csak egy asszisztens (elnézést kérek az asszisztensektől, de nagyon sok helyen találkoztam már olyannal, akinek fogalma sem volt az egészről), gondoltam, majd Sándor bent megkérdezi. Na ott a vizsgáló azt mondta, hogy ez így igaz, mivel a felezési idő 6 óra, ezért sok idő mire kiürül belőle, tényleg nem kéne egy légtérben tartózkodnunk. Holnap már megközelíthetem egy-két méterre, ma sehogy. Olyan durva, pedig azt olvastam ez a vizsgálat nagyon kisdózisú sugárral dolgozik, de úgy látszik egy magzatra ez fokozottan veszélyes. Betartjuk, úgyhogy haza is jöttem, ők még mennek vissza 1-re, akkor csinálják a röntgenképet, mert most még csak a kontrasztanyag van benne. Egyem is meg őket, elmentek a Közlekedési Múzeumba. Szegény Emmának nagyon rosszul esett ez az egész (persze hát ahogy nekem is), remélem nem a kistesóra fog haragudni, de igyekeztem úgy interpretálni a dolgot... Mama is riasztva lett, hogy jöjjön fel, segítsen Emmát könnyebben elkerülni, de lehet hogy átkéreckedek majd a szomszédba is.
Fotóst felhívtam, előadtam...majd valamikor október végefelé megyünk csak.

Timcike! Kivi vagyok a képre, muti!
Babci! Jobbulást, a tea tényleg segít.
Jucus! Légy üdvözölve minálunk! :D

dincuska

Jucus! Üdv közöttünk. Én nem vagyok olyan aktív hozzászóló, de azért követem az itteni eseményeket. :)
Azt hiszem babaszületési időben sorstársak vagyunk, ugyanis én márc. 29-re vagyok kiírva. Kíváncsi vagyok melyikünk lesz a fürgébb... :)

Én talán okt.19-én leszek okosabb a baba nemét illetően.
Addig is annak örülök, hogy úgy tűnik vége a reggeli hányásos időszaknak. Van azaz volt helyette egy jó kis megfázás, de már jövök ki belőle.
Tényleg Babci, a tea mézzel tényleg nagyon jó és ha még az ember torka is fáj :( akkor a fokhagyma elrágcsálása is jótékony...

További szép napot mindenkinek!
Emese
emi79
Dömsöd

Dincus- hát igen, Atinak sem találták másodjára a vénáját és olyan ügyesen tűrte...Hát nem semmi, és akkor most mi lesz?Egy házban vagytok és nem mehetsz hozzá közel?Ez nagy kicseszés.Hogy oldod meg?Nagyon sajnálom :(

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

emi- jöhetnél gyakrabban is :)

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

bazsa- babakocsi?Még nem jött?Hát honnan hozzák neked, a világ másik végéről? :lol: Hova vagy eltűnve?Vagy ma érkezett és tologatod Garfield-el? :wink:

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

hát nem tudom mi van ezzel a babanettel,de sem a kedvenceket nem adja be,sem nem tudok írni csak ha valahol a válaszra kattintok... én ezt nem értem
a babakocsi ma megjött, összeraktuk, megmondom öszintén,h nem vagyok 100 %-osan megelégedve... dehát ennyi pénzért nem tudom mit vár az ember... képeket nem volt kedvem csinálni...
nem vagyok jól...
a derekam bemondta az unalmast... alig bírok menni,ma voltam ortopédusnál,de ugye mivel nem tudnak röntgenezni sem meg mrt-t sem csinálni így nem lettem sokkal okosabb... kedden megyek vissza és fizikoterápát kapok... majd meglátjuk,h segít e...
meg nagyon kedvtelen is vagyok... itthon sem jó a hangulat, uh most nem fogok annyira pörögni,majd ha jobban leszek...
Vendég

jucus,
üdvözölve légy köztünk...
én is lombikos vagyok,így elvileg nálunk teljesen pontosan tudniuk kell a korát...
az elsö lombikod volt? hova jártál?mi volt a meddöség oka? nagyon örülök,h neked is sikerült...
nekem elsöre sikerült... nagy csoda ennyi idösen :-)
Vendég

Hát Timci, fent voltam az emeleten egész délután, ő meg lent a mamáékkal, néha szóltam nekik fentről, hallgatóztam úgymond. Hát ez van, majdcsak megközelíthetem. :)
Emma végigbőgte a branül berakását, nem csodálom, iszonyat bénák voltak... még ő is mondta, hogy a Soten ügyesebbek voltak, és nem is sírt. :)
Emi! Hát igenis lehetnél aktívabb hozzászóló! :D Jobbulást neked, előbb-utóbb úgy látom, mindenki megfázik, nem csoda ebben az időben!
Bazsa! Már hiányoltalak, sajnálom, hogy vacakol a derekad, az később szokott jönni... próbálj valami tornát, vagy nem is tudom, mit lehetne csinálni, pocakosan olyan kevés gyógymód van. Jobbulást, és fel a fejjel!
Mi az, ami nem tetszik a babakocsiban?

dincuska

bazsa-én is azt szerettem volna kérdezni, hogy mi nem tetszik a kocsiban? Ő vette el ennyire a kedved? Pedig azt mondtad már láttad,kipróbáltad, mert a tesódnak is ilyen volt...A derék, hát igen az nagy Úr!Nekem Atticy születése után pár hónappal jelentkezett és mai napig megvan, mikor sokat hajolok,utána alig bírok felállni...Jobbulást neked!!!!

Dincus- hát nem egyszerű most a helyzeted, de még jó, hogy van segítséged!Mázlista vagy!Ezt a pár napot kibírod, aztán utána annyit lesztek együtt, hogy csak na.De most ez mire is jó ez a vizsgálat? Bocsi, ha már írtad...

Itt is bazi hideg van és esik.Még szerencse, hogy délbe kimentünk sétálni.

Most töltök fel 2 friss képet a fiamról.Annyira édin aludt ma el, hogy muszáj volt megörökítenem, már a második napja, hogy adok rá hálózsákot is,mert reggelre mindig nagyon hideg volt a kis drágám....

Kép

Kép

Kép

Kép

Cs.K.T.
timcike81
Nagykőrös

Dincus!
Egész este te jártál az eszemben. Nem a különválásod Emmusal, mert az előbb-utóbb elmúlik. Hanem a csak félig teljesítő vesék. Az értem, hogy javulni nem fog, de elég ez a teljesítmény ahhoz, hogy leéljen vele egy életet?
Ne haragudj meg a kérdésért, nem akarok tolakodó lenni, vagy ilyesmi.
Nem is kell válaszolni, ha nem akarsz.
De engem mindig nagyon elkeserítenek az ilyen történetek. És csak most fogtam fel igazán ezt az egészet.
:cry:
Bea

KépKép

KépKép

KépKép
bea720818
Budapest

Bea, aranyos vagy, apukám is félreértette a dolgot, és megijedt amikor írtam... :lol:
Szóval a vesék működése normális embernél 50-50 %, ők egyben adják ki a 100 %-ot... De teljesen egészséges embernél is tűrőhatáron belül van ha pár százalékkal az egyik többet teljesít mint a másik. Ahhoz képest, hogy Emmának van ez a húgyúti problémája, ami folyamatosan fennáll, ez a veseműködés csodálatra méltóan gyönyörűséges. Így leélhet egy teljes életet boldogan és egészségesen. :D

dincuska

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?