A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2009 júliusi babavárók

Dodi,

Ez kemény... De vissza fog jönni!

Nálam csak estére van egyenlőre kevesebb, most 60-al raktuk le aludni (délután még 110et evett) kb 11-es kelésre tippelek...

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:29-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok

De jó hogy Bori elvan 110el négy hósan.Úgy látszik csak az enyémek zabáltak 150-200 között. :evil: Szerencsés vagy! Én meg mindig vért izzadtam, hogy jól lakjanak :?

Milyen volt a vacsi meg a hely?

KépKép

KépKép
ronmay

Boo

De, nálunk igen. Mondjuk ma már normálisan keltek, vagyis a NAti, Roló ugye normál időben. De kíváncsi vagyok mi lesz holnap.

Nálunk meg volt egy pár hete, hogy Roló félt a sötétben vagyis azt mondta. Nyitva hagytuk az ajtót mert azt kérte. Ennek az lett az eredménye hogy a félhomályban eljátszott még egy-másfél órát, úgyhogy ajtót becsuktuk, megmondva neki, hogy nem, mert játszol. Három napos hiszti lefekvésnél, most két napja nincs. Ergo nem is félt, mert nincs baja most már, olyan mint régen. Furi nekem, hogy így bepróbálkozik, nem is feltételezném. A másik változás nála, hogy provokál és a legjobban a húgán tud. Iszonyat durván játsza(na) vele, de közben végig engem figyel mi a reakció. Van büntiszékünk, de amint ráül, mondja hogy anya, soha többet nem csinálom- Ez kb egy óráig tart. És nem a húgát akarja bántani mert utána puszilgatja meg minden, abszolút nekem szól. Pedig bazi sokat játszok vele, Sőt már NAtit érzem sanyarú sorsúnak.
És persze továbbra is menő a minden nem, gyakorlatilag ellentétesen kell vele beszélni.És ezt követi a Mi ez, meg a Miért szöveg. Estére kész vagyok.
NAti meg megáll pár másodpercre egyedül, próbálgatja elengedni a bútorokat és nagyon örül magának. :)

KépKép

KépKép
ronmay

Boo! Nálunk most nem zavart be az óraátállítas,ugyanúgy 7 körül kel és 8-kor ő mondja,hogy szeretne aludni menni :lol: Biztos Miron is vissza fog állni,nálunk ugyanez volt a nyári állításnál,de két nap után visszállt a régi rend.

Ronmay! Nálunk Lili nyitott ajtónál alszik elég régóta,pont ezért mert azt jezdte el mondogatni,hogy fél. Szerencsére nem zavart be,sőt így alszik el ehy hang nélkül,hogy hallja,hogy mi kint teszünk veszünk,megy a tv stb.

Dodi! Sajnálom a tejedet,de bízzunk benne,hogy tényleg csak a mensi kavar be,és visszáll. Fejjél ezerrel!! :wink:
Lili is taknyos,úgyhogy ma nem is visszük még bölcsibe,mert ugye ott nem szívják neki,szóval neki 1 nappal több pihi jut :lol:

KépKép
KépKép
nyuszi81

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:30-kor.

KépKép

KépKép
boo

Boo: Kösziköszi :lol: Most egyébként amióta gyakorlatilag bármikot jöhet Bogi, elszállt a parám, hogy koraszülök, kis vizesedést leszámítva tök jól vagyok :lol: :lol: Még a védőnőm is megjegyezte ma, hogy milyen jól nézek ki, főleg az elmúlt hetekhez képest...ja és amióta szedem a vasat (péntek óta) képzeljétek normalizálódott a vérnyomásom és a pulzusom. Valószínűleg a normál 120-as vérnyomi nekem sok volt és ugye a 110-es pulzus sem épp átlag.

Nálunk az óraátállítás nem zavart be, Hédi eddig is 5:20-kor kelt és most is 5:20-kor kel :twisted: :twisted: :lol: Óraátállítás napján mondom neki, hogy reggel nincs ám korán kelés, kakaózás, pihenés van. Új idő szerint hajnal 5:20...anya...anya...anya vájlak :lol: belépek, első szava: nincs kakaózás?

A temetőben sikeresen összeégette 3 ujját, egyen van hólyag is, amikor be akartam neki kenni égésre való krémmel közölte, hogy nem kell majd meggyógyul. ( persze a temetőt és az aznap estét végig ordította, sirdogálta, hogy nagyon fáj)

Ja és valószínűleg van 1 egerünk a konyhában, csapdák kirakva és csak akkor megyek be, ha nagyon-nagyon végszükség van :twisted: :twisted: :twisted:

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Ronmay,

nem ám... aztán lehet, hogy a mérleg a hülye, de pl ma 1kor 2oo-at evett, de előtte reggel meg 4o-et csak. Nagyon nem értem már a dolgot...
Éjjel viszont standard kel háromszor, már egy hónapja, azért is kezdtem el méricskélni, de ez így nem segít.
Mondjuk tuti a foga miatt is sír fel éjjel, meg a nyomi-szandi is zavarja. De három kelésből egyszer eszik is rendesen, a többit megpróbálom Dentinox-al átvészelni.

Roló provokációja :arrow: nálunk Nimród ugyanezt csinálja, no para :lol: :lol:

Boo,

őszi takarításért irígyellek... nekem erre rohadtul nincs energiám, meg idegrendszerem, hogy Apát rávegyem...

Nálunk az óraátállítás nem kavart be, kicsit eltolódott az ébredés 1-2 napra, de tegnap pl Apa reggel 9.15-kor ment be az amúgy 8 körül ébredő gyerekhez. Mondjuk előző éjjel szarul aludt meg napközben egyáltalán nem, így azért érthető...

Lustanyut már kiolvastam :oops: :oops: :oops: :oops: :oops: De a púztál-osra én is emlékszem, egyike a legjobbaknak :lol: :lol: :lol: :lol:

Miron elalvása nem semmi... nálunk teljesen változó, van hogy hasonlóan szuper, de van hogy megy a hiszti.

Tike,

egér :arrow: az cukiiiiiii... na jó, így messziről. Nem tudom, akkor is ilyen édesnek tartanám-e ha társbérlőnk lenne.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ja, Ronmay,

a vacsi teljesen okés volt, a megszokott Pata Negra minőség :lol: fini és jó, hogy sokfélét lehet enni, ez ugye a tapas természetéből adódik :lol: :lol: :lol:

A kiszolgálás elég gyatra volt, nem nagyon néztek felénk a pincérek, de kibírtuk :? :? A budai jobb volt :roll: :roll: :roll:

KépKép

KépKép
kispocok13

Nem tudom már kinek magyaráztam róla, de ilyen volt a mi hordozózsákunk:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=32

Kép

Kép

Kép

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

sziasztok!

Dodi!
tejcsidet sajnálom és hát én teljesen megértelek,de remélem neked nem
végződik úgy mint nekem...

óraátállítás:
én Benettet már előtte 2 nappal elkezdtem trenírozni,m régi idő szerint
fél7-7 között aludt el és az a mostani idő szerint eléggé durva lett volna
és olyan jól sikerült az átállítás,h most már fél8kor alszik el :D ,
bár a reggeli kelése még mindig húzós nekem,de majdcsak változik ez is :)

Boo!
csak azért kerestelek ma,h megkérdezzelek a fotóalbumról,amit még anno
csináltál a dédinek,h az milyen volt és mennyi volt???

nekünk megvolt a fényképezésünk...Kiara nagyon édes volt,Benett elég hamar
elálmosodott,de azért jó volt :)
viszont megbeszéltük apával,h 2 év múlva megismételjük ezt a családi fotózást,
akkor már a Benett is fogja bírni :)

Kép
Kép
csibe83

sziasztok!

Nem nagyon tudok írni, ellégé mélyponton vagyunk :twisted: :evil: .
Mindkét gyerek beteg, bár Andor sztem csak empátiából van szarul :twisted: :lol: , de most már reggeltől nagyon sokat sír, és rengeteget bukik is, anyu szerint vlsz. a vírustól, de ez pont annyira hiányzott, mint amennyire gondoljátok :twisted: :? .
Ricsivel mi is egyre carabbul vagyunk, homeogent szopogatok, meg teázom...remélem nem csúszok bele nagyon :roll: . Tegnap 20:40-kor aludtam már :shock: :lol: . Mondjuk utána meg nem vmi sokat :twisted: :lol: .
Na mindegy, nem ragozom, nem akarom sajnáltatni magam, el tudjátok képzelni mi van...

Ronmay!

Írtad, hogy egy ismerősöd csak éjszakára tápit adott a babájának...
Ő napközben tudott utána szoptatni rendesen? Nem apadt el a teje, vagy nem kellett kevésbé a kicsinek?
Mert Andor éjszaka is sokat bukik, miután evett, ami azt jelenti, hogy 10 perc alatt lezavarja a szopit, de utána 1-1,5 órán át nem tud visszaaludni, mert 5-10 percenként hány, büfög, csuklik...stb. Azt javasolta egy ismerősöm, hogy éjszakára adjak neki refluxos babáknak való tápszert, mert nekik attól elmúlt...
Szóval most még várok, hogy lecsengjen a betegség, de utána megpróbálnám esetleg, ha így marad :roll: .
De a szopit nem szeretném elcseszni, bár sokaknak átalussza a baba az éjszakát, ergo 8-10 órán át nem éri inger a ciciket, mégsincs a szopival gond. Meg le is fejhetem a késő esti adagot, legalább jó lesz Botondnak :lol: ...

Mit gondoltok?

KépKép

KépKép
kicsidodi

Ja, hogy örömködjünk is: Botond leszokott a cumiról! 8) :D :D :D :D :D :D :D :D Már 5. napja semmi cumi :wink: . És nem volt semmi hiszti, sírás, vagy kérlelés. Tudjátok, meséltem, hogy már 1-2 hete csak rágcsálta, meg forgatta a szájába, ha egyáltalán bevette, de direkt nem szóltam rá sosem, csak ha nem értettem mit mond, akkor kértem, hogy addig vegye ki. Aztán vasárnap este megbeszéltük vele, hogy ma este ne aludjon cumival, mert úgysem kap jól levegőt (kicsit akkor már szörcsögött), és sokkal jobb lesz a cumi nélkül aludni...stb., de ha szeretné, akkor odaadjuk. Nem szerette volna :P :lol: . Szóval azóta nincs cumi egyáltalán :wink: .Párszor Andorét bevette, de ahogy felhívtam rá a figyelmét, egyből kivette :wink: . (Általában elviccelem, hogy 'nahááát babacumi van a szádban...', és akkor elneveti magát és kiveszi.)

Én pont így szoktam le anno: 2,5 évesen egy takonykórnál kidobtam a kukába :lol: .
Ja, és igaza van az okosoknak: nem kell erőltetni, tudják ők, hogy meddig van rá szükségük :wink: (kivéve Gáspár Virdzsikét :twisted: :lol: :lol: )

KépKép

KépKép
kicsidodi

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:31-kor.

KépKép

KépKép
boo

Dodi

Nem csinálta meg, hanem azt mondta a következő gyereknél azt fogja tenni. DE sajna még nincs következő gyerek.
Nem tom, tudod én félek a pótlásoktól, de ha minden utat végig jártál, egy próbát megér.
Éjjel most akkor hányszor szoptatsz?

Boo

húú de ismerős. Nálunk mondtam hogy volt ilyen, hogy qva messze ment, bennem is megállt az ütő, s persze a János kórház előtt üvöltöttem mint egy állat. Nálunk működött a 2 nap motormegvonás. De Roló motor fun. Már van hátsó lámpánk első is és verdás dudánk. Tegnapelőtt mondtam nézzünk mesét, mondta jó. Verdákat? Mondta nem, azt nem. Mióta látta (egyszer)nem akarja megnézni de mindennek verdásnak kell lennie. Ki érti ezt? :?: :lol:

Én még mindig nem értem, hogy a cumisok és az ujjszopók hogy a toszba vesznek levegőt ha náthásak. Nati megint náthás és este óránként keltem mert kiborult hogy nem kap levegőt.Orrszívás orrcsepp de amint hasra fordul, márpedig ő csak úgy alszik már szörcsi van és kiborulás. Fogalmam sincs mit csináljak már. Amúgy tuti éjszaka fázott meg, nem öltöztettem fel annyira, gondolván elég a bélelt hálózsák hosszú ujjú body+polártakaró nem lehet ilyen hideg éjszaka.Hát de. :evil: Ma már nagypaplan lesz..
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ronmay 2011.11.03 17:36-kor.

KépKép

KépKép
ronmay

Lois,

ez a zsák nagyon fantasztikus! Nem is tudtam, hogy van ilyen :shock: :shock: :shock: :shock:

Csibe,

mutimutimeg a képekeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeet...

Dodi,

ajvé, nem hangzik túl jól a történet... Remélem, hamar rendbejöttök családilag :roll: :roll:

Éjszakára tápi nekem pont ma reggel fordult meg a fejemben...szóval szerintem jó ötlet :lol: :lol: :lol: persze fejéssel lefekvés előtt megspékelve.
Én általában 6-7 körül etetek, utána fürdés és 8-fél9 körül rakjuk le, előtte még van egy szopi. Ilyenkor az a gáz, hogy már hulla fáradt, ugyanis általában du 5 óta már ilyenkor fennt van, nagyon ritka az, amikor sikerül 7 körül egy fél órácskára bealtatni. Tehát hullafáradt gyerek, plusz egy alig megtelt cici :arrow: tök hamar beájul, pocak félig üres marad. Erre kel 11-éjfél körül, de nem kajál rendesen, mert hamar beájul... (most éjjel kelt éjfélkor, 3kor és 6kor és ez megy már egy hónapja...).
Ezért gondoltam, hogy
- vagy bealtatom 8 körül szopi nélkül, hogy rendesen éhezzen meg és akkor hátha eszik normálisan 1o-11 körül :arrow: tegnap 1o perc ordítás után nem bírtam tovább, és cicin bealtattam
- vagy eszik tápit este és meglátjuk, mi lesz...

Boo,

Mironos motorral megindulás :arrow: teljesen átérzem, én ezért nem merek velük egyedül elindulni, néha Nimród is megiramodik. Bölcsiből hazafelé fellépőztünk, de mostanában már hazasétált, ergo a 12 perces út 4o-5o perc volt, de közben megvitattuk az élet nagy dolgait, gesztenyét szedtünk, cicát néztünk, csatornafedélen ugráltunk, számoltuk a mikoszbuszt (mikrobusz :lol: ), stb. Ahhoz is kell idegrendszer...

Nem is mondtad, hogy megvettétek a fellépőt :x :x akkor bejött?
Ja, nem túl kényelmes, a két gyerkőnek van súlya rendesen... nekem a kanyarodás szokott nehézkes lenni :lol: :lol: ráadásul nekem egybetolókaros a babakocsim, tehát még Nimród is beveri néha a buksiját :lol: :lol: de jobb lesz, ha már nem mózesezünk Borinak, mert akkor jobban elfér, remélem.

Viszont pont ma gondolkodtam rajta, hogy télen ezt hogy a tökömbe fogom tolni? Hóban szerintem konkrétan sehogy... lehet hogy az lesz a testvérkocsis időszak? Mert ugye a séta nem túl vicces latyakban-hóban, motor szintén kilőve. Te erre gondoltál már?

Nimród nem bölcsizik... a hétvégi betegség után itthon tartottam megint, szerintem nem is fog menni tavaszig. A gáz csak az, hogy így elveszíthetjük a támogatást (csak 1/3-ot fizetünk jelenleg), mert nincs a támogatott hely kihasználva. A full árat meg nem fogom tudni fizetni, meg hát nem is lenne értelme egy valag pénzt kidobni az ablakon, ha nem jár... viszont úgy meg elveszítjük a helyet...

Vendégeskedés :arrow: neked legalább megmaradtak a barátnők... nekem a gyerektelenek elkoptak...

KépKép

KépKép
kispocok13

Ruhaszanálás :arrow: na, ezt már fel akartam hozni rég.
Nekem is van rengeteg ilyen ruhám... Mind márkás, van hordottabb, játszós, de egy csomó, amit megvettem, de nem fogytam bele sosem, vagy épp a fazonja nem áll jól (sokat vásároltam próba nélkül), vagy csak már nem volt rajtam évek óta, és nem akarom tárolni már. A PeCsa-ban van bolhapiac, poénból gondoltam, hogy elmegyek eladni :lol: :lol: :lol: :lol: vagy csinálhatnánk csereberepartit :arrow: mindenki elhozza az ilyen-olyan nem hordott ruháit, és hátha valakinek megtetszik, az meg hazaviszi :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay,

Borival ezt mi is megszívtuk anno mikor full takony volt, ő sokat kelt. De Nimród a mai napig tud taknyosan szörcsögve, ujjszopva aludni. Szerintem a kor a kulcs, amikor elég nagy, már ki tudja venni az ujját akaratlagosan álmában is, ha akarja, de a minik még nem. Más ötletem nincs...

Mi hosszú ujjú body plusz leggings zoknival, bélelt ujjatlan hálózsák plusz polártakaróban altatjuk, kb 2o-21 fokban éjszaka. Nálatok hány fok van?

Most az a problémám, hogy Nimródot a krupp miatt 18 fokban kellene altatni, de úgy mi meg szétfagyunk... főleg hogy az ő szobájában van a termosztát (legkisebb szoba), ergo ha ott a beállított hőfokot eléri, akkor már nem is fűt :arrow: nála hamar meleg lesz, mi meg a nagyablakos, erkélyajtós nappaliban és a sarokablakos hálóban kockára fagyunk.

KépKép

KépKép
kispocok13

Ronmay!

1x, de azt 2 óráig :twisted: . 8 körül eszik utoljára, és 4-kor kel hajnalban enni. Most nem csinálom az álometetést, mert amíg fáj a pocakja addig úgysem tudom leszoktatni az éjszakai kelésről, akkor meg felesleges. Úgy gondoltam, hogy 11 körül kapna tápit álmában (úgy kevésbé is zavarja össze, azt olvastam), így csak a hajnali 4-es szopi maradna ki, de ahelyett meg lefejném a cicimet lefekvés előtt, hogy csak ugyananyi órát legyen inger nélkül. Meglátjuk. Most ez nagyon gáz, mert napközben is alig tud szegény aludni. Mire elmúlik a bukogatás, elkezdődik a hasfájás, és mire belealudna éhes lesz megint... és minden folyamatot sírás vagy nyüglődés kísér :( . Ma jó arc, nem ordít, csak panaszkodik, de ez ahhoz képest cukiság :lol: .

Tök sokat olvasok mostanában erről - ha van időm- é sképzeljétek, tök érdekes dolgot olvastam ma: a kólika általában 1-2 hetes korban kezdődik, de koraszülötteknél nem a szüléshez képest 2 héttel, hanem a kiírt időponthoz képest :shock: . Viszont a koraszülöttség nem hajlamosít rá, ellenben a túlhordás igen :shock: (Lsd. Ancsurti).
Ja, és a kedvencem: Dr. Karp nyugtató módszere kólikás babáknak:
http://www.youtube.com/watch?v=LXqOxQKSCaU
Pólya+rázás+cumi+"sistergés"+alkaron fektetés. Nyugtassatok meg: ugye szerintetek sem normális? :roll: :lol:
Illetve ez tuti bejön 2,5 percig, de ez a problémát nem fogja megoldani. Megnézném, ahogy napi 3-4 (de inkább több) órában et csinálja egy babával :twisted: :lol: .
Amúgy a pólya nem hülyeség, de nálunk sztem arról már lekéstem (na meg ugye 1-2 hétig miért nem zavarta. hogy "szabadon" van? :roll: )

...

KépKép

KépKép
kicsidodi

Nekem eltűnt egy korábbi hsz-em :shock: :evil: . Pedig megírtam, az ziher, és el is küldtem... Vagy már ennyire a végét járom?! :roll: :oops: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

mindezekkel együtt a tejed hogy áll? (én ma mérem rendesen, eddig evett 9kor 9o, 12-kor 13o,4-kor 14o-eket, plusz 1-kor valami keveset elalváshoz. Még kb fog enni egyszer, plusz az esti elalváshoz :arrow: ergo, ha az normál mennyiség lenne, szerintem nem lenne gáz... ugye anno azt írtad, hogy testsúlykilogrammonként kb 15o ml az átlag teljes napi adag?)

Szegény Andor, azért ez nagyon gáz lehet neki...

Módszer :arrow: hja, de ha működik... persze, csak tüneti enyhítés...

Pólya igen, az egészen miniknél szokták mondani, Borinál nálam is felmerült, mert szegényem sokszor ébredt a saját mozgására anno.

8-4-ig alvás :arrow: nagyon visszasírom ezeket az időket már... rohadtul unom a három óránkénti kelést...
És ami most tudatosult bennem: Bori rögtön sír, ahogy felébredt, Nimród meg olyan kis békésen elnézelődött már anno is... Kispukkancslány...

Boo,

közben eszembe jutott a megoldás :arrow: átküldöm Nimródot porszívózni hozzád :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: még mindíg nagyon lelkes, tegnap délelőtt ez volt a közös "játékunk" - én porszívóztam, ő meg jött utánam és a saját Tesco-s porszívójával csinálta amit én. De nem viccelek, minden kis zegzugba ugyanúgy... hihetetlen...

KépKép

KépKép
kispocok13

Pocok

Igen, tuti kor, bár Natinak sincs benn mindig a szájában, hanem mikor félálomba van berakja majd kiesik. Na, és most mikor félálomba került akkor borult ki mert ugye nem kapott levegőt. Orrszívás :arrow: még jobban felébredtünk. Amúgy Nati is elmolyolva ébred, soha nem sír, van hogy 30 perc múlva szólongat. Sztem azért mert ujjszopós :wink:

Dodi

Ez jól hangzik, kíváncsi vagyok. Az tuti ha nem pihen nem alszik még gázabbak a napok.

Pocok

Te ötször szoptatsz napközben?Nálunk hat hóig mind a kettő 6-7szer szopott egy nap, és este már nem. Hajnal 4-5 volt az első.
Nem lehet hogy ezért(is) kell többször este?Amúgy nyomi szandi mindig rajta van?Javult a lába, használ?
Kb 20 fok van reggel, hajnalban hidegebb, mert este nem megy fűtés. Rolónál reggel 19fok. Ergo hajnalban sztem olyan 18 körül lehet. Igazából nem akarunk jobban befűteni, mert a hideget szeretjük, legalábbis hárman, s azt gondolom Natinak is ezt kellene megszoknia, mint Rolónak. DE ő extra hülye ebben, mert fürdeni is langyos vízben szeret, ha meleg nem ül bele. Ez a leggings ez jó ötlet. Mondjuk nekem még mániám, hogy ne legyen rajta zokni, nehogy gombás legyen, én is utálok zokniban aludni. :roll:
Most tök jó leggingseket találtam amúgy a teszveszen:

http://www.teszvesz.hu/harisnya_labfej_ ... 50890.html

lois

Ezt tök jó ez a bundazsák, kár hogy kinőttük a hurcibát. DE nagyon tetszik! :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Jéé ma vagyunk 8 hósak. Atyagatya mindjárt egy éves....én kis törpillám :cry: :roll: 8) :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

Pocok!

Ma már egész jól van tejem, már pótolni nem kell, de 2-3 óránként eszik, és 2 ciciből. De ez is vmi :wink: . (Pedig 2 napja nem fejtem, szó szerint nem volt időm :oops: . Még mikor ide írok, akkor is általában rajtam van a kicsi. Most is :lol: .)
A méhem görcsölget, és a jobb petefészkem is szurkál. Kíváncsi vagyok megjön-e végül :roll: .

Nekem is az jutott eszembe, hogy azért kel Bori éjszaka, mert nem eszik eleget :roll: . Ez így elég kevésnek tűnik a korához képest, bár minden baba igénye más. De a tápi sztem nem rossz ötlet éjszakára, meg nappal esetleg, ha tudsz, kicsit szaporíthatnád, hátha... :wink: Vagy lenne még tejed, de nem kéri? Vagy annyit eszik, amennyi van?

Ronmay!

Ma végülis aludt a délelőtti sétánál fél órát, ebéd után 2-t, akkor 2-3 alkalommal sírt fel, és most délután másfelet, de azalatt felsírt min.10x :twisted: . De legalább aludt vmit :wink: . Sokszor azt hiszem csak "kamuzik", de cicin is fel-felsír, na meg álmában nem terveli ki gondolom, hogy 'na most jóóól felkelek' :roll: :lol: . Hjaj de várom már, hogy elmúljanak a bajai, és lehessen "trenírozni" normálisan :twisted: :lol: :lol: .

Na jó, most nagggyon röhögök:
Botond mögöttem játszott a járókában, amiből úgy mászik ki, hogy rálép a fotelra. Most túl messze volt a fotel és nem tudott átlépni. Ezért egyszercsak azt hallom a hátam mögül a hozzá dukáló hangsúllyal, hogy:
- Basssszuspuuulcs! :?
Bacartam, annyira édes volt! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Boo!
hát elhiszem,h el vagy havazva...hasonló cipőben járok már lassan,mint te,
m apa sosincs otthon...:(

Pocok!
képeket elméletileg jövőhét végén kapjuk meg,de utána majd teszek fel...

Dodi!
ez a susogós rázás elég durva.igaz én is ringattam Kiarát is és Benettet is,
de nem így ez elég durva...
Botond írtó cuki lehetett :):):)
tejcsidnek hurrá-hurrá!!!!

ronmay!
de durva!!!tényleg olyan mintha nemrég szültünk volna,pedig igaz
Benett meg tegnap volt 5 hós :)

valaki megy a bababörzére???

Kép
Kép
csibe83

Pocok!

Most jutott eszembe, h én most még anytejjel fogok pótolni éjszakára, mert még van a fagyasztóban. Hátha azzal is elég, ha megtömöm :twisted: :lol: . Neked nincs fagyasztós tejed? Hátha most még elég lenne, és kihúznátok még tápi nélkül. :wink:

KépKép

KépKép
kicsidodi

Dodi,

de, van fagyis tejem valamennyi (most direkt nem fejtem, nehogy az legyen mint Nimródnál, amikor három rekesznyit fagyasztottam le, és alig használtam belőle, plusz még adtam le Anyatejgyűjtőbe, mikor már nem fért sem apukám, sem a mi fagyasztónkba...) - kb 1o adag.
Most elkezdtem fejni, amikor úgy érzem hogy nem ürítette ki teljesen, akkor lefejek. És elkezdtem az Urtica Urens szaporító kúrát is, meg figyelek hogy igyak elég folyadékot, mert nyárhoz képest ezt is hanyagolom, alig iszok valamit.

Még persze próbálkozok a tápizás előtt...ma pl trükköztem az etetéssel: 4-kor evett 14o-et, utána 6-kor megetettem, evett 11o-et, majd tudtunk várni 9.3o-ig, mert 7kor Apa elaltatta, így most rátolt 16o-at. Kíváncsi vagyok, mikor kel, és eszik-e majd...

Szerintem tej van, délután a 11o után bukott, és ma reggel ébredésnél fél8kor pl ő nem kért (jó, mondjuk előtte 6 körül evett) :arrow: a napi etetések száma 5-6 plusz a hajnaliak (ez most legutóbb 3 volt), amikor nem mérem, nem tudom mennyit eszik, de ha csak 5o-6o-at számolok, három ébredésnél az is kiteszi a 15o-18o-at.
Meg olyan hurkás a lába, mint a bátyjának sosem volt, csak nem éhezik? :lol:
De megpróbálok még egy etetést valahogy belerakni, lehet hogy ez lesz a kulcs...

Bocs a nem-babásoktól az off-ért :oops: :oops:

Tejednek hurráhurrá!!!!!

Basszuspulcs :lol: :lol: :lol: :lol:

Ronmay,

nyomi szandi elvileg non-stop rajta kell hogy legyen, jövő héten megyünk kontrollra. Szerintem is és a dévényes szerint is javul :lol: :lol: Mondjuk a jobb lábáról a nagy rúgkapálásban állandóan lejátssza a cipőt, naponta kb 15o-szer rakom vissza, és reggelente meg legtöbbször a hálózsákban találom meg...

Leggings is ezért van rajta :arrow: a szandi miatt zokni kell :? :? én is utálnék zokeszban aludni, de itt most nem találtam más megoldást, ugyanis a rugi varrása felsebzi a lábát, ha ráadom a szandit :twisted: :twisted:
Ha nem lenne szandi-para, akkor rövidujjú body plusz lábfejes rugi lenne az éjjeli szerkó, és így raknám az ujjatlan hálózsákba. Anno Nimródnál is ez volt.
(most ő vastag hosszú ujjú hálózsákban alszik, alatta rövidujjú body)

Ez a leggings, amit te néztél, szerintem inkább harisnya, legalábbis én is rendeltem ilyet és az kötött harisnya lábfej nélkül. Amire én gondoltam, az a pamutos tapi-naci inkább, ez lehet hogy már túl meleg lenne, meg túl szoros is.

Csibe,

börzére nem megyek, tuti tömeg lesz, és a tavalyi sem volt túl nagy szám.

KépKép

KépKép
kispocok13

Nembabások.....hmmmmm...kire gondolsz???? A nembabások az én vagyok magamban.... :lol: :lol: :lol:

(na jó, meg Nyuszi :wink: )

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

ja, jó kis hétvégi kirándulós-ebédelős-kimozdulós programötlet:

http://www.bonuszbrigad.hu/Vasarnapi-eb ... kedvezmeny

Anno ide jártam lovagolni, teljesen jó hely, lehet pacikat nézni, a környéken kirándulni, és utána nagyot ebédelni...

És a másik, amit már beterveztem jó idő esetére:
http://seszi.com/

Olvastátok Lustanyut? :shock: :shock: :shock: :shock: kemény... én pont pár napja találtam ki, hogy megnézetem magam, mert már rég voltam szűrésen...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kispocok13 2011.11.03 23:37-kor.

KépKép

KépKép
kispocok13

Na, pont rátok kettőtökre :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kispocok13

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:33-kor.

KépKép

KépKép
boo

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:46-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok!
Na most miattad elolvastam soron kívül, mert még év elején tartok (beosztom, ne fogyjon el túl hamar :roll: )
Én szombaton megyek 8) De én lelkiismeretes kislány vagyok, járok ezer éve, Anyu óta meg a tesómat is ráncigálom magammal.
Amúgy neked a családi kórtörténet miatt nem is szabad ellinkelni :?

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo,

igazad van fullra, tényleg nem kellene visszafelé haladni, DE mentségemre legyen mondva, három hónaposan kezdődött a felkelés, és azt hittem, hogy:
- fejlődési ugrás
- nyomi-szandi miatt van
- beteg volt, taknyos volt, amiatt ébredt fel
és mostanra lett elegem... bár múlt héten volt egy nap, mikor aludt végre megint 5-6 órát egyhuzamban, és nem volt rajta a szandi. De lehet hogy csak véletlen egybeesés, tökömtudjamár...
Úgy vagyok vele, hogy a szandit már nem veszem le, kibíjuk még azt az egy hetet a kontrollig, nehogy most csesszem el (így is volt egy hét meg pár nap, amíg nem hordta a kórház miatt, meg még régebben egyszer sebes lett tőle a lábija).
Megtömés :arrow: hogy tömjem meg, ha elalszik? No meg 16o-ra már nem mernék ráetetni...

Fellépő :lol: :lol: :lol: :lol:

Tél :arrow: Dodi, Csibe, Ronmay?
Ólmok - tiszta dilis vagy :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Lustanyu téééééééééényleg nagyon jól ír :lol: én is igyekeztem beosztani az olvasnivalót, de olyan hamar elfogyott így is... :roll: :roll: :roll:

Lois,

nagyon ügyes vagy, én közelsem vagyok ennyire lelkiismeretes :roll: :roll: illetve eddig nem voltam, de most hogy már családom van, igyekszem komolyabban venni a dolgot. Mert eddig valahogy elkönyveltem, hogy nekem ez a sorsom, úgysem tehetek ellene semmit... tudom, hülyebarom vagyok...

KépKép

KépKép
kispocok13

ja, még egy,

Boo,

köszi ha megnézed :lol: :lol: :lol: :lol: kíváncsi vagyok!
Pont ma beszéltem egy régirégi kedves baráttal, aki szerint a gyakori felső-légúti megbetegedések a szülő-gyerek közötti feszkó megtestesülései... hajlamos vagyok hinni ezekben, de Nimródnál mind a "szezonra" esik, ahogy a nagykönyvben meg van írva... mondjuk az is hozzátartozik, hogy anno tavaly télen kezdtem dolgozni, most meg ugye bővült a család... nemtom...

KépKép

KépKép
kispocok13

ÉnKölköm hosszú ujjú bodyban, vékony scampos melegítőnadrágban, zokniban és vastag ujjatlan hálózsákban alszik. Néha vékony pizsirugiban, de abból csak pár van, meg lassan ki is kerülnek végleg a képből, mert már nincs méret. De nem is baj, rájöttem hogy nem is volt sosem praktikus. Nem is értem, miért ragaszkodtam hozzá :oops:

Én a telet simán lenyomnám, nekem a terepverdám átmegy a hóátfúváson is 8) Ah lenne egy minibb kölköm, azt meg felkötném, vagy az ülne a kocsiban, a nagy meg küzdjön meg az útviszonyokkal... életre nevelés kérlek 8)

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Boo!
Olvastam a "vesszőfutásod" :? Kemény.
Zétény egyszer futtatott így meg engem, de olyan sárkányállat tört ki belőlem, mikor elértem lerántottam a motorról, a motort elhajítottam a picsába az egyik kezemmel, őt meg egy kézzel "feldobtam" az útról a fűbe az út szélére. Na meg mindehhez üvöltöttem ami a csövön kifért ..... nincsenek is magamra szavaim :oops: Utána persze tartós motorelkobzás, kocsiba elrakás, meg hosszúúúúúú szájtépés az esetről.
Sose többet nem csinálta :roll:

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

Pocok!
No igen, én is tisztában vagyok vele, hogy engem is könnyen megtalálhat ezek kib....tt kórság, de ha úgy is esik a dolog, belehalni nem szándékozom :roll:
Megadom a tündibündi dokinénim számát, és nincs kifogás, elmész, slusszpassz!!

Kép

KépKép
Notes:

KépKép
loislane
Metropolis

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:47-kor.

KépKép

KépKép
boo

sziasztok!

pocok!
tegnap elfelejtettem,h én úgy tudom egy nap a testsúly 15%át kell megenniük
és ez nálunk be is jött az éjszakai jól alvás terén,m amikor elkezdett apadni a
tejem akkor Benett 7 kiló körül volt és 6*120akat tudott csak enni,
ezért egy idő után éjszaka egyre többször kelt...

igaz én téli gyerek vagyok,de a nyarat joban bírom...
itt nálunk úgy befűtenek,h Kiara egy szál pelusba alszik és a Benett
meg csak egy bodyba...
Boo neked biztos tetszene az itteni időjárás :wink: :wink: :lol:
nekünk brutál meleg...
nekünk pl a hálóba letekertük a fűtést teljesen és így is 22 fok van...
Benettnél 26este és reggelre 23...

Boo!
enyémapa a keresztapja grillbárjában dolgozik,mint "szakács" és
reggel 10re megy és este 10kor végez...2nap meló 2nap pihi,de amikor meg szabadnapos lenne,akkor mindig vmit intézkednek a keresztapjával,
m meg akarja tanítani mindenre és ő lesz a jobb keze,viszont ezért
be kell áldoznia minket,h sosincs velünk szinte...
tegnap is szabadnapos volt és mégis ment reggel 9re és este fél7re ért haza,
ma meg holnap viszont dolgozik a bárban...
mondtam apának,h vasárnap ne tervezzen semmit,m el kell menni már nagyon bevásárolni,m szinte semmi nincs itthon...

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:48-kor.

KépKép

KépKép
boo

Pocok: Ma meséltem apának a gondotokat a termosztáttal, mire közölte, hogy ééés? Ha nem akartok falat vésni, hogy áthelyezzétek a termosztátot és a gyereket sem szándékoztok költöztetni akkor jöhet szóba a .... ( elfelejtettem a nevét :oops: ) termosztát. A másikat kiköttetitek a kazánból, ez amit mondott meg valami digitális, amit úgy tudsz hurcibálni a lakásban, mint a bébiőrzőt. Ha érdekel szívesen rákérdezek mégegyszer, ja és csak gázkazánnál van ez, de gondolom nektek az van :wink:

Boo:egér: na ha nem a szomszéd tyúkjait hajkurászná a vadászeb, akkor be sem jött volna az egér :twisted: A másik kutya meg csak papíron vadászeb, egyébként ha tehetné fel sem állna a cserépkályha elől :twisted: :lol: Csapdák eddig érintetlenek, Hédi reggelente lelkesen ellenőrzi, hogy megette-e az egérka a diót :lol: :lol:

Enyémapa ma pirospontot kapott tőlem, kivett egy fél nap szabit, hogy elvigyen az orvoshoz. Nst volt, vannak apróbb méhtevékenységek, nem vizsgált meg most a doki. Jövő héten ismétlés, ha 20-ig nem történik semmi, akkor 21-re beírt császárra. ( Basszus az már csak 2 hét :shock: )

Lilypie - Personal pictureLilypie Second Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
tike

Tike!

Te 2,5 hét múlva szülsz?! :shock: :shock: :shock: :D :D :D
Juhuuuuu :lol: :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
kicsidodi

tike!
akkor 3 hét múlva már tuti babázol :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Boo!
ne is mond!!!
mondjuk az este tegnap leteszteltem,viszonylag könnyű,m Benett
végülis csak annyira kel fel,h kicsit nézelődik-fürdik-kicsit nézelődik-eszik
és már megy is vissza aludni,szóval amíg még nem kel addig vacsi Kiarának,
majd Benett fürcsi és kajcsi végül Kiara pancsizik...
már napközben is tudok aludni egy órát nagy nehezen,m Benett 11kor fekszik,
de ilyenkor 1ig alszik és Kiarát mostanság sikerül 12kor ágyba imátkoznom és így
alszom velük 12-13ig, nem sok de a semminél több :roll: :roll: :roll:

pocok!
az én barátnőim is eltűntek sajna.most már a babások is,szóval
átérzem milyen rossz neked,de úgy vagyok vele már,h nem tudják mit veszítenek :wink: :wink: :lol:
az egyik imserősöm dumája elég komoly volt,h megkérdeztem mizu és miért nem talizunk mostanság erre benyögte,h én már anya
vagyok és ezért :shock: :shock: :shock: :shock:
nem értem ezt,lehet hogy anya vagyok,de attól még ugyanaz az ember
maradtam...
ezt a régi fodrászom is megállapította 4 év után...

Kép
Kép
csibe83

Pocok

Nálunk a tél nem sok mindent változtat. Terep háromkerekűmmel mindenhol utat török magamnak, akkor is ha nem jár a kotró, márpedig itt hegyen ez nem ritka :twisted: Roló jön ahogy tanulta. :lol: Őt amúgy se a testvérfellépőre nem lehet felvarázsolni se a babakocsiba már ezer éve. Így jön szó nélkül. :wink:

Nati mostanában így alszik:
Kép

És Roló így aludt télen a Quinnybe, ami már nincs de helyette van egy sokkal jobb(JAné)
Kép

Én most egyedül jövő hét vasárnapig. Kezdem úgy érezni mintha egyedül nevelném a gyerekeimet a férjem csak szinte annyira van itthon, hogy heti vágyaimat kielégítse :twisted: :roll: :lol:

CSibe

26fok? :shock: én megfulladnék ilyen melegben. Nyáron is kész vagyok...

Rolónál már nem használunk bodyt, mert ha kell pisilnie nehéz kihámoznom, ott meg minden perc számít. Estére mondjuk majd ha nagyobb hideg lesz lehet ráadom. Most ő hálózsákban alszik, viszonylag közepesben, és még így is melege van, legalábbis azt mondja :lol:
Jelentem Roló hízott egy kilót. 12,5kg. Úgy örülök neki! :lol:

Boo

Ez a zokniban alvás nálam olyan para mint nálad a más anyateje. Lehet nincs alapja, de mégis vhogy furi nekem zokniban aludni.

Tegnap a Hand Mbe vettem 16 évesekre való sztreccs farmert. SOha nem gondoltam volna hogy én ilyet fogok venni vmikor, de most tökre bejön, főleg hogy van egy bazi jó outdooros csizmám. Azon is meglepődtem hogy rámjött. :lol: Azt még nem tom hova veszem fel, és mikor. De jó volt végre magamra vásárolni és nem a gyerekeimre... :lol:

KépKép

KépKép
ronmay

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:50-kor.

KépKép

KépKép
boo

ronmay!
bodyja már Kiarának sincsen pont azok az okok miatt amit felsoroltál...
Kiara egy pelusba alszik éjszaka...
Boo tudja milyen forró vérű vagyok,szóval ez a 26 fok minket is megizzaszt
rendesen,
főleg hogy mindkét gyerek a mi vérmérsékletünk örökölte...

Kép
Kép
csibe83

Boo

Jó holnap fotózok de akkor rittyentek egy sminket is :lol: úgyse csinálom sűrűn, legalább van alkalom :lol: köszi! :wink: :lol:
Harisnya, azt én se de a termo alsó az megy..
Kislány :arrow: hát tényleg más :arrow: gyúrjatok egyet :wink: :lol:

Akkora hiszti volt délután hogy csak na. Egyszerűen kiborulok, hogy Rolónak mostanában az a heppje, hogy mindenhol leveszi a cipőjét, de mikor hazaérünk, hozzáér mutatóujjal és azt mondja, Anya ez nehéz nem tudom levenni. De mindenhol máshol félpillanaton belül leveszi. És ez megy egy hónapja. Én meg mondom hogy de letudod venni. Most már ott tartunk hogy nem jöhet be. Úgy vagyok vele hogy amit tud azt most már csinálja, ne fejlődjünk már vissza! :roll:
Én úgy szégyellem magam mikor elfogy a türelmem, de basszus másfél órát bírok utána már robbanok. Ti hogyvagytok ezzel?

KépKép

KépKép
ronmay

ronmay!
türelmem sajna nekem is fogytán van :oops: :oops: :oops: :oops: :roll: :roll: :roll: :roll:

Kép
Kép
csibe83

...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára boo 2012.01.23 20:52-kor.

KépKép

KépKép
boo

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?