Kaptam egy kupont, amivel 50%-os kedvezménnyel mehetek el 4d-re a Kútvölgyi Magánklinikára. Azért akartam elmenni, hogy megmondják a baba nemét. Most már látom kár volt, soha ilyet nem kívánok senkinek.
A nő, aki a vizsgálatot végezte, közölte, hogy sok a magzatvíz, az átlagnál kisebb az orrcsontja, nyújtogatja a nyelvét, nagy a tarkóredője, szerinte kromoszóma rendellenessége van, a Dawn kórosok ilyenek. Na, én már a vizsgálat alatt sírtam, kértem is, hogy hagyjuk abba!
Ki a kocsiba, bömböltem mint akinek eljött a világ vége. A dokim szabadságon. Felhívtam a Praxis magánrendelőben Győrfi Mátyást (akit egy istennek tartok és tartanak a szakmában). Nála voltam 12. heti UH-on, ahol mindent rendben talált. Szó nélkül soron kívül fogadott (ingyen).
Amint bejött a képbe a baba, már mosolygott és rázta a fejét, hogy itt nincs semmi gubanc. Szabályos fej, megfelelő mennyiségű magzatvíz, orrcsont van. Hogy kicsi vagy nagy, az nem árul el semmit, nekem mindkét gyerek pörge orrú volt.
Tarkóredőt ilyenkor már nem is lehet mérni, semmilyen bőr többletet nem látott - és én sem. A koponyája tojásdad alakú, nem kerek, mint a Dawn-osoknak.
Kérdezte az AFP értékemet. Mondtam nem tudod, a nőgyógyászomnál van az eredmény. Hívjuk fel. Telefonom a kocsiban hagytam, erre adja az övét, hogy telefonáljak arról.
AFP és MOM értékek határértéken belül!
Erre hívja az Istenhegyi Géndiagnosztikán Dr. Hajdu Krisztina főorvosnőt, ketten arra jutottak, hogy nincs ok az aggodalomra.
A Kútvölgyiben a p.csa rögtön amniocentézist javasolt, amit Győrfi Mátyás és a doktornő szerint sem a korom, sem az eredmények nem indokolnak. Ráadásul ugye a vetélés kockázata...
No de elküldtek az Istenhegyi útra egy 4-es kombinált tesztre (22e Ft). Mátyás megkérdezte, hogy adjon-e rá pénzt, el tudok-e menni? Istenem ilyen egy lelkiismeretes embert! Mondtam, hogy nem kell köszönöm, kiveszek automatából.
Elmentem, levették a vért, pénteken 11-re megyek a Praxisba, ahol Győrfi Mátyással és Dr. Hajdú Krisztinával fogok találkozni.
Hívtam a terhesgondozáson Julikát (őhozzá járok), ő is azt mondta, hogy a leleteim alapján nem kell aggódnom!
Borzasztó kálváriát jártunk meg, én a kocsiban sírtam, Apa itthon...
De az én babám nem lehet beteg, nem lehet semmi baja!
Ráadásul a fotó a fejéről olyan gnóm, hogy Mátyás nem is értette, milyen keresztmetszet szerint készült...
Már itthon vagyok a gyerekekkel, beszéltem Virankával is, és szép lassan teljesen megnyugszom.
Nem lehet semmi baj! Úgy látszik rosszkor voltam rossz helyen és kifogtam egy kontárt.
De Mátyás is megerősítette, hogy Kisfiúnk lesz.
És olyan kis csupi szája van, mint Geginek.
No összebújok a csöppjeimmel, hogy feltöltődjek!