A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Köszönjük, csajok!

Reginának boldog névnapot kívánunk :D

Őszi cipő - nekünk sincs még. Tegnap reggel, mikor jött a hűvösebb idő, szerencsére találtam az unokatesóm által küldött ruhacsomagban egy vászon tornacipőt, pont jó volt a lábára.
De kell neki egy olyan, ami jobban bírja az esőt.

G. hozott tegnap egy tortát, R. többször is belekukkantott a dobozába, és még este az ágyból is ki akart menni a hűtőhöz.

Kikötötte, hogy úgy ébreszthetem reggel, hogy: Jó reggelt, szülinapos:lol:

Tegnap éjjel elég jól haladtam, de sokáig fenn voltam.

Ma megyek Bösz-be busszal, aztán du. lehet Gáborral együtt elnézünk a lego boltba.
De előbb még dolgoznom kell egy kicsit, készülnöm kell a holnapi órákra.

Most ennyi, de jövök még ma:D

Emese, micsoda kékszemű család :P
Röplabdát szeretnéd majd újrakezdeni?

Kép
vindolanda

Rugónak BOLDOG SZÜLINAPOT! :) :) :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, köszi, itt csak nagy méretek vannak, Gábor lába még csak 21-es :) Most mindegy is, télig jók vagyunk, csizmából simát veszünk, aztán meglátjuk, kell-e még egyáltalán.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vindo!

RUGÓNAK BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!!!!!!!!!

És, úgy ébresztetted, ahogy kérte?

Regi!
Boldog névnapot!!!

Kaqk!
Hogy ízlett a torta?

Maggie!
Hát jó sokat szenvedsz ettől az allergiától. Már tetőzött, vagy még most várható?

Emese!
De szépek vagytok!

Irina!
Hogy vagy ma? Álomkór?

Piroska!
Jól értettem, Didri lebetegedett? Szegénykém. Jobbulást!

Kép
gica1

Sziasztok!

Rugónak nagyon boldog születésnapot kívánunk!!!

Regi, boldog névnapot!

Vindo, mire gondolsz tömbösítés alatt, a pszichós óráknál? Fogalmam sincs, mi lesz, dolgozni nem fogok visszarohanni 1 év után, most így tervezem. A pszichót meglátjuk, folytatnám mielőbb.

Maggie, hát én nagyon támogatom, hogy belevágjatok egy 4. babába :-)

Anitja, köszi szépen!!! Ez a C-vitamin & magnézium nagyon jó ötlet!

Mesi, köszi!!! Majd meglátjuk, őszibarackos lesz-e :-D
Milyen 25 kg, csajszi??? Nagyon szépek a srácaid, Barnát egyenesen meg kell zabálni!

Piroska, köszi + puszi! :-)

Gica, aranyos vagy, köszi, jól vagyok. A hasam akkora, mint egy 3-4 hónapos terhesé :-) Igazából az émelygés gyakori meg az álmosság, a többi tünet csak szolidan van jelen.

Most 3 napig pihengetek, S. viszi-hozza Ádit is, nem akarom kísérteni a sorsot. A jövő hét viszont elég rohangálós lesz, kaptam még plusz egy kurzust, nem vagyok túl boldog.

Dolgozom, vagyok.
irina

Ui:
Piroska, Didrinek jobbulást -- mi a baja?
irina

Ja, ha vki tud vmi jót hányinger-émelygésre, ne habozzon megírni. Lassan napi 1 liter kólánál tartok, de már az sem hat igazán, meg nem is szeretem (és egészségtelen is). Most más szénsavassal próbálkozom (de a szénsavtó meg a gyomrom fáj). :?
irina

Vindo, ha még nem láttátok: The cabin in the woods.
irina

Hú, hát itt ma nem tengünk túl...
irina

Irina! Nálam a citromos Gösser vált be!!!

Kép
Kép
Kép
gremese

Mesi, köszi, jó tipp! 7végére sör, hétköznapokra/munkába csak citrom(lé).
irina

Irina, van alkoholmentes is :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hali,
Túl egy pörgős mapon. Edzes, hajmosas, vasalas, munka, bevasarlas, emmaval szuloi a tornan, bevasarlas2, haza..estinrutin.....es vegre agyban... :-)

Holnap buli....remelem a holnapi tortavis jo lesz. Az pvis cuki georgos lett, tetszett..izgultam,h jol ertettek e, de jo lett, estere mogyorokremes kortes torta fondannal bevonva m&m cukorkakkal diszitve. :-)) imadja bar evete ha 1x eszik. :-)
Aposekkal vacsi jol sikerult. :-) ovis szulinap is jo volt, annyira izgul Emma.

Kepek a fb n.

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Rugót Isten éltesse! Nagy-nagy ölelést, sok puszit küldök neki.

Jaj, reggel/hajnalban bekapcsoltam a gépet a kávém mellé, de nem volt mit olvasnom, azóta nem is tudtam bekapcsolni.

Hihetetlen, ahogy hazajöttem, csináltam valami kaját, aztán beraktam egy agymosós, édes kis sorozatot, azt bambultam, de olyan fáradt lettem, hogy nem bírtam felkelni a szivacsról. :oops: Alig bírtam összekaparni magam, hogy elinduljak Bercóért. Az oviból meg egyenesen Józsára mentünk, a barátnőmékhez, Bercó nagyon megkedvelte a lányokat. Egyébként egy termékbemutatón voltunk. :lol:

Elég későn jöttünk haza, utána meg gyorsan elmentünk a Kedvessel vásárolni, még azt is kértem, hogy ő vezessen, mert már a fejem is fáj a fáradtságtól. Szerintem ma nem is dolgozok, mindjárt megyek és lefekszek.

Didrinek jobbulást!

Piroska, de jókat írsz, majd kipróbálom, tényleg rossz az íze. Köszi, köszi. Akkor ez a féléved sem lesz piskóta. :roll: Sok sikert!
Anatómiával mi lett végül? Dóriról tudsz valamit?

Vindo, egyem is meg Rugót, olyan szép lelke van. Tündérke. Szerintem Bercó is kinőtte a tavaszi cipőjét, vehetünk újat, én az eső ellenére egy szandálféleséget adtam rá. Ja, pont olyan, mint ami az Ádi lábán volt. :lol:

Gica, de aranyos vagy, hogy aggódsz. Szerintem már tetőzött, de a parlagfűre ugye erősen allergiás vagyok, ezért is ilyen rossz. Most a nagy szárazság, szél miatt szerintem még azok is szenvednek, akik egyébként nem allergiásak.
Az esték, a hajnalok, reggelek az igazán rosszak. Hajnalban, ha kinyitom egy kicsit is a szemem, kezdek felébredni, akkor már indul is kaland: hapcik, orrfolyás... :lol: Már nem tart sokáig, eddig is kibírtam, ezután is menni fog.

Irina, szegénykém. Mintha nekem azt mondták volna anno, hogy rágcsáljak mandulát. Bercóval én is szörnyen émelyegtem, szédültem, emiatt alig ettem, mindaddig, amíg az orvosom rám nem ijesztett, el nem mondta, hogy mit kockáztatok. Azt mondta, hogy mindig rágcsáljak valamit, az segít majd.
Ádi mit szólt hozzá? Ha írtad már, akkor bocsánat. :oops: :lol:
Hát, ha rajtam múlna, akkor már egy focicsapatnyi gyerekünk lenne, ráadásul irtó könnyen teherbe tudok esni, elég, ha felém kacsint a férjem. :lol: Érdekes, amikor elmeséltem a történetet, a Kedves azt mondta, ha lenne elég helyünk, akkor akár bele is vághatnánk. Már most is kinőttük ez a lakást is. :lol:
dmaggie

Kaqk, nyugi, szupi csajszi vagy! Táncos szülőin találkoztatok a keresztlányommal? :lol:
Hú, mogyorókrémes, körtés???? De megkóstolnám! :lol:
Képet, légyszi ide is, néhányan nem vagyunk fb-on.
dmaggie

Rugónak boldogat :)

KépKép
viranka

Hahó, csak rohanok éppen.
Tegnap Böszből hazajöttem, porszívóztam, aztán G. hazaért Rugóval. Közösen elmentünk a legoboltba, megvettük a lakókocsit megy egy búvár-figurát. Aztán G. munkahelye, posta, müller, tankolás - este nyolcra értünk haza. Kilenckor ágyba, én meg ki sem másztam, mert fáradt volta.
Ma dolgozok estig, ide viszont egy rakat vendég érkezik.

Most semmi másra nincsen időm, de délben, ha lesz netem, a konzultációk között majd felnézek.

Köszönjük a köszöntéseket.

Jövök ám :D

Kép
vindolanda

Irina
nekem a gyömbért mondták. Csináltam gyömbér teát és egy kicsit jobb volt tőle. Hidegen még jobb, a hideg is jót tesz, azért eszik az anyukák a fagyit. :) A sör is jó. Alkoholmentes van bőven, annyi féle, hogy csak győzz választani. Meg fizetni. :) :) :)

Hív a leány... :)
piroska.103

Lányok, sziasztok!

Panndi, tényleg? de jó? Ádival rengeteg alkoholmentes sört ittam, igaz, nyár volt 8)

Maggie, Piroska, köszi a tippet!

Kaqk, majd okvetlenül mesélj a máról! :-)

Maggie, drágám, Ádi nagyon örült (egy ideje szolidan nyomta már a tesótémát), bár kissé hitetlenkedett először, hogy tényleg az van-e, amit mondunk.
Tudom, a helyhiány tényleg komoly. Nálunk sincs vmi sok, de szerintem 2 gyerekkel még éppen oké.

Vindo, hú, jó sok dolgod van. Kitartás! Majd várjuk a beszámolót Rugi szülinapjáról :-)

A fiúk épp SW-t néztek, remélem, még ma kijutunk sétálni. :-)
Tegnap már nem görcsölt annyira a hasam, de az émelygés csúcsokat döngetett. Mindegy, úgyis el fog múlni.
irina

Halihó!

Hú, én is álmos vagyok. Keltem a szokásos időben, megfőztem az ebéd nagy részét, aztán a kis szomszédommal elmentünk Érmihályfalvára. A cipőválaszték most nem volt az igazi, de találtam magamnak két pár gyönyörűséget, gyakorlatilag szinte csak ezek voltak a méretemben. :lol: Így tízezerét vettem két pár Ara cipőt. Itthon egy darabot vennék érte, egy pár egyikjét. :lol:

Mióta megjöttem, meg az ebéd befejezésén fáradozok. :lol: Remélem alszik Bercó, mert tisztára kába vagyok. :oops: :lol:

Irina, tényleg a gyömbér. Miért nincs homlokra csapós emotikon?! Maaaargit! :lol: Próbálkozz, Drága, hátha valamelyik segít. De jó, hogy Ádi ilyen lelkes. Egyem a pici lelkét. :lol:

Vindo! 8) MIndent bele!!!!
dmaggie

Vindo, tényleg nálatok mikor lesz aktuális a tesótéma? :wink: :lol:
dmaggie

Irina, a görcsök a beágyazódás miatt vannak vagy a hematóma miatt? :roll:
dmaggie

Maggie-m, passz, nem tudom. Elvileg beágyazódási görcsök és hozzá kapcsolódó vérezgetés a menzesz megjövetele előtti héten szoktak lenni (tehát amikor kb. 3 hetes a terhesség és 1 hetes az embrió). De hogy utána a méhgörcsök mi mindenről szólhatnak... amennyire tudom, sok mindenről (méhszalagok húzódása, méh tágulása, nincs elég progeszteron: méh görcsös húzódása).
De majd Piroska kiokosít minket.
Amúgy érdekes, mert estefelére teljesen megszűnik az émelygés, 6 után már semmit nem is eszem (bezzeg tegnap, mint egy testépítő, annyit faltam, de úgy éreztem, menten éhenhalok).
Jó, hogy írod a cipőket, nekem is nézni kéne. De ami tetszik, drága (Fönícia), a Deichmannról írtam korábban, hogy most szerintem nagyon gáz a kollekció. Nekem legalábbis. Mondjuk nehéz eset is vagyok (a cipő legyen 41-42-es, egyszerű, tiszta bőr, nem magas sarkú, de legyen sarka, klasszikus stílusú, ne legyen túldíszítve stb.):
irina

... és ne egyen velúr, mert állja a vizet, tehát ne legyen rajta lyuk sem, a bokát lehetőleg takarja. Még nem vagyok kész a szempontokkal! :lol: De a vicc az, h ezt a régebbi, hagyományos cipők nagyjából mind tudták.
irina

Képzeljétek, Fruzsi megtanult két keréken biciklizni :) Azt hittem anno, hogy Zsófi kezdte korán 3,5 évesen, de ezek szerint nem :D

Fruzsi ráült, tekert, és egyszer nem esett el :)

Kép

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, a lányaid egyszerűen fantasztikusak ezzel a biciklizéssel! Na de ez, hogy csak felül és megy!!! :shock: Hihetetlen...

Hoztam egy szülinapos képet :-)

Kép
irina

Képek szuperek :D

Hát, Rugónak nem megy a biciklizés :wink: Szerintem Fruzsi is korán kezdte.

Maggie, jövőre lesz aktuális. Ősszel olvasnom kell még, januártól meg tudnám írni a habilitációs dolgozatot, és közben már akár lehetek is terhes. Ha Gábort sikerül rábeszélnem, mert nem nagyon akar kötélnek állni.

Gyomorégés - hát, csak kólával próbálkoztam.

Van Roibos-tea gyömbéres. Mindjárt iszok is egyet (pedig nem teázok), mert a hangom totál elszállt nyolc óra tanítás után. Fáradt vagyok :?

Kép
vindolanda

Irina, Rugó kér egy pocakfotót :P
Látni szeretné.

Kép
vindolanda

Vindo, Ádi sem tud bicózni, de majd csak fog egyszer.
Elhiszem, h fáradt vagy, én behaltam volna, ha ma tanítanom kellett volna...
Ruginak csinálok majd képet a hasamról, de vmelyik délelőtt inkább, mert estére már 1 léggömb vagyok, ami ugyan látványos, de nincs korrelációban azzal, hogy a méhem tojásnyi, a baba meg kb. 8 mm. :lol:
irina

Vindo, az ütemterved igen jó :-)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára irina 2013.06.08 17:23-kor.
irina

Panndi
De ügyi! :) :) :)

Irina
most gyorsan, aztán hátha éjszaka lesz időm...
Ha menszesz van, akkor van egy felső hámréteg, ami leválik, a stratum functionale, azért vannak a görcsök. A beágyazódásnál szerintem azért lehet, mert olyankor vannak olyan kis bolyhocskák, amik az anya ereit mondhatnám úgy, hogy szétverik és ott az anya vérében vannak a bolyhok, úgy tudja a placentán keresztül a tápanyagot és az oxigént felvenni a picur. Azok a bolygocskák ott lötykölődnek az anyuka vérében, amíg ez a folyamat kialakul, tehát belénk ágyazódnak, addig ez fájhat. Gondolom, erre vonatkozhat a dolog. De a mi vérünk nem keveredik a magzat vérével, mert a bolyhokat kesztyűszerűen körbeveszi egy burok. De azon keresztül fel tudják szedni, amire szükségük van. :)

Lányok,
ma olyan zűrös napunk volt... De túl vagyunk a nehezén - remélem... :)

Maggie
itt nincs, de itt mutatja, hogy van még... Nem tudom. :) De elképzeltük. :)

Menni kell... majd még jövök...

Ja, Dórival pont beszéltem, megvannak, tárgyfelvétel van náluk is, meg ide-oda ingázik, de jól vannak. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Piroska, remélem, semmi komoly nem történt nálatok ("zűrös nap"). Gondolok Rátok!
Köszi, ezek a leírások lenyűgöznek, bolyhocskák meg minden 8)
Ahogy korábban írtam, a beágyazódásnál erős görcseim voltak, de minden tünetem tökéletesen azonos volt a menzesz előtti heti produkciókkal, úgyhogy folyton lestem is magam, mikor kezdek vérezni, annyira olyan volt minden (elég erős PMS-ezős vagyok). Aztán nem jött meg. :lol:
irina

Halihó!

Megjöttünk a "buliból". Bercóval ovis társakkal találkoztunk. Jó volt. Megint rohangáltak a szökőkutakban, szerencsére vittem még ruhákat, szükség is volt rá. Mondjuk törölközőre nem gondoltam, meg váltócipőt sem vittem. :oops: Bízom benne, hogy megússzuk nátha nélkül.

Fruzsi nemcsak gyönyörű, de nagyon fitti is. Hihetetlen. Volt futóbiciklije? Csak gratulálni tudok.

Irina, szépségesek vagytok. A kismamákból mindig árad valami titokzatosság, valami ragyogás, ezt látom is.

Vindo, szegénykém. Pihentesd is a hangszalagjaidat. Amikor leírtam ezt a kérdést és elküldtem, utána jutott csak eszembe, hogy nem túlzás-e. De akkor ezek szerint nyitott ajtókat döngetek. :lol: Hajrá, hajrá!

Piroska, ez de érdekes. Imádom ezeket. :lol: Mesélj!
dmaggie

Irina, szépek vagytok :) Ádi tortája tök jó, látom, örült neki :) Jól emlékszem, hogy anno az első szülinapján voltak valami fejféle lufik? Az tök jó volt :)

Maggie, igen, volt futóbiciklije, májusban kezdett el azzal menni, addig nem érdekelte. Amúgy minden téren hihetetlenül sokat fejlődött nyáron, sokszor csak lesünk, hogy milyen nagylány lett!

Tényleg, a mi szeptemberi gyerekeinkkel már foglalkozik az ovis logopédus, vagy csak a nagycsoportosokkal? Kíváncsi lennék, mit mondanak Zsófira, az r betű még elég hiányos :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Maggie, Panndi, aranyosak vagytok, köszi!

Panndi, ma is láttam egy pici kissrácot futóbiciklin, iszonyú ügyes volt. Szóval ebben a műfajban van valami :-)
Logopédus: egyes középsősöknek volt már, de nem tudom, ez mennyire általános.
Ezekre a komoly lufisrácokra gondolsz? :-) Sajnos azóta sem kaptam ilyeneket:

Kép

Maggie, biztos nem lesz gond a pancsizásból, nem tudom, felétek milyen idő volt ma, itt elég meleg.

Hm, most konkrétan egy gömbhal vagyok, annyira fújodom.
A hétfői tanszéki értekezletre szerintem zsákruhában megyek.
:wink:
irina

irina, ez az, köszi :D Hát ezek még mindig nagyon tetszenek! :D

Én is gömbhal vagyok, de én egész nap ettem 8)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, micsoda memóriád van! :-)
na de Te 27 hetes kismama-gömbhal vagy :-)
én is ettem egész nap... ;-)
ezen még dolgoznom kell, mert most +8 kg-ról indulok, úgyhogy nem akarok annyit hízni, mint anno. komoly odafigyelésre lesz szükség
irina

irina, a jó dolgokra emlékszem ;)

Én pénteken voltam védőnőnél, öt kilót híztam eddig, ennek örömére kb azóta eszem :D

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, én ezzel az 5 kilóval a 27. hétre bármikor kiegyezem :-)
szerintem egyél, amennyi belédfér, jó alkatod van, nem fog ártani.
irina

Hááát, azért a három szülés látszik rajtam, hiába vagyok kilóban kevesebb, mint Zsófi előtt :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Rajtam egy is, de még mennyire. :-) Á, igazából nem a szülés csinálta, azt tudom.
Nem akarom elpoénkodni a dolgot. Engem a súlyom jobban szokott zavarni, mint a striák, és a kitágult hasammal sincs mit kezdeni, de legalább van hely a mostani babának. :-)

Megyek S-zni. Jó éjt Mindenkinek!
irina

Boldog névnapot kívánunk Ádámnak!

Irina, a tömbösítést úgy értettem, hogy a jövő félévi oktatott tárgyaidat. Szóval belevágsz-e a következő félévbe, és lezavarod kb. két hónap alatt. Nálunk szoktak ilyet, ha valaki terhes.

Maggie, nem korai, már 34 éves vagyok.
Kialakítottam magamnak ezt az ütemtervet, aztán meglátjuk, mi lesz belőle.

Gömbhal - ezen jót röhögtem :lol:

Panndi, azt hiszem, hivatalosan csak a nagycsoportosoknak "jár" a logopédus. Nekünk azért kellett pszichológushoz járni egy csomó ideig, hogy eljussunk középső csoportban a logopédiai szakszolgálathoz. De nem tudom, mennyire általános ez.

Piroska, mi volt tegnap?

Amíg tegnap távol voltam, jöttek a bátyámék meg apu. Elmentek a játszóházba (a nagyobb Titanicba), és ott a gyerekek randalíroztak, még a rodeo-lóra is felültek. Jól lefáradtak.
Hazaértem, aztán jöttek anyósomék, még itt vannak.
Rugó legokat kapott szülinapjára - lakókocsit meg egy kukáskocsit gyűjtött be. Volt torta, gyertya, pókemberes marcipánfigura.

MOst ennyi.
Tegnap este kidőltem, aludtam, mint a bunda.

Kép
vindolanda

Halihó!
Vindo, nagyon köszi, átadtam Ádinak a jókívánságot :-)

Tömbösítés: szerintem nálunk ez nem dívik, de nem lenne rossz ötlet. Mondjuk ahogy magamat ismerem, a 7-8-9. hónapban már finoman szólva sem voltam a topon. Most az a terv, h februártól itthon lennék, írnám a kéziratot (a bolyais vállalás), amíg tudom. De ez még sok mindenen múlik, anyagilag persze nem lenne a legjobb.

A legónak biztos örült Rugó :-) Csináltam pocakfotót, még ma este megpróbálom felrakni amoda.
irina

OK, tettem fel. :-)
irina

Odaát...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

éééééééééés A LÉNYEG:

ISTEN ÉLTESSE AZ 5 ÉVES GRÉTUST NAGYON SOKÁIG!!!!
irina

Grétinek boldog szülinapot! :)

Irina
cipőre akartam írni: az Örsön van egy jó cipőbolt, Pink cipőbolt. Oda nekem van 10%-os kedvezménykártyám. Most vettünk cipőt ott, egy Siesta cipő 8-9 ezer, szerintem nagyon jó kis üzlet.

Mendi az ölemben, majd még jövök...

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Grétának boldog születésnapot :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Drága Gréti! Boldogságos születésnapot kívánunk mi is. Isten éltessen!
dmaggie

Boldog születésnapot kívánunk Grétának!

Sajna R. már elaludt, de holnap megmutatom neki. Mindjárt át is nézek.

Tök fáradt vagyok. Kb. fél óra múlva megyek aludni, mert eldőlök.

Hát, esetleg rákérdezhetsz, meg lehet-e csinálni.

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?