A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Maggie, nagyfiadnak nagy kalappal a nyelvvizsgára!

Anitja, hát ez az autókeresés nem lehet semmi... de szorítok hozzá!

Vindo, korán kelő Rugó :-(
hogy tetszettek a filmek?

Nálam már egy költözés is kiveri a biztosítékot, nemhogy egy építkezés.

Verus, biztos, mert növésben van :-)

Gica, túrótorta:-)

Katicico, a fő, hogy ízlett nektek, nagyon aranyos a fiad, hogy a lényegre tudott koncentrálni :-)

Ádi Sam tűzoltót néz, aranyos, csak nem értem, miért Körmöspálcásnak hívják a helyet, ahol játszódik. :shock:
irina

Lányok, a másik topikban, ahová járok (olvasni, mert írni nemigen van időm), az egyik kismama hármasikreket vár :shock: nagyon drukkolok nekik.
irina

Hát, a hármasikres édesanyának ismeretlenül is drukkolok 8)

Tetszettek, a MIB3 olyan egyszer nézős volt, de kellemes, a másik meg jó értelemben véve érdekes :wink:

A Moonrise Kingdomot várom már nagyon, de még nincs meg. Wes Anderson a szívem csücske.
Tényleg a Tenenbauomot láttad már tőle?
http://www.imdb.com/title/tt0265666/

R. a szobájába vonult egy adag kisautóval és legofigurákkal. Azt hiszem, követnem kellene
:arrow:

Kép
vindolanda

Ja, Rugó csak akkor koránkelő, ha alhatnánk. Ha megyünk dolgozni, nagyhalál van reggelente :roll: :lol:

Kép
vindolanda

Vindo, a Holdfény királyság engem is érdekel. A Tenenbaumot szerintem régen láttuk v. belefutottunk, de alig emlékszem rá, majd újra előveszem. A Cabin sokaknak tetszett és párnak nagyon nem, én nem vagyok a műfaj rabja, ezért prekoncepcióim sem voltak, de nekem bejött. :-)

Na, épp most ég le egész Körmöspálcás.... :? ...ámde megfordult a szél iránya, jön az eső. :D Viszont a fura helyi lakosokon semmi nem tud segíteni (alapvetően van kb. 5 hihetetlenül ellenszenves szereplő, meg 3 jópofa tűzoltó, angol mese természetesen).
irina

Hát, nálunk talán a Peppa pig az egyetlen, amit nyugodt lelkiismerettel mi is meg tudunk nézni. Meg ha Bud Spencer/Terence Hill filmeket néz, azon még mi is szórakozunk.

A Woods-ban jó volt, mikor a sok szörny előjött 8)

Matricákat kell ragasztgatni a Rugó szobájának az ajtajára :arrow:

Kép
vindolanda

Jó mulatást! :-)
Könyvet vadászok a neten munkához.
Ó, tényleg, még egy fontos kérdés: a Prometheus hogy tetszett nektek?
irina

Hát, egy kicsit jobbat vártam összességében, de nem volt rossz.

Kép
vindolanda

A Pepa nagyon aranyos 8)
irina

A Prometheust én nagyon vártam, ahhoz képest elsőre megnézve nagy csalódás volt (a film 1. fele viszont hibátlan, és hát a képek... fantasztikusak). Másodszorra S-val néztem meg, már jobban bejött, bár a hülyeségektől a fejem fogtam ott is. Szerencsére a színészek nagyon jók voltak. Várom a folytatását.
irina

Most megy a Klimt-ruhás tündéres mesesorozat a Minimaxon. Látványra klassz, Ádi szereti. :D
irina

Ja, tudom melyik az.
Az vizuálisan tényleg rendben van.

Azért Ripley-t nem lehet pótolni...

Azon gondolkodom, elmegyek a kínaiba, veszek egy adag kaját.
Meg vízkőoldó is kéne.

Kép
vindolanda

Gica, túró torta morzsái...-) nem hisztis...csak nem fogad szót, vagyis nem tudja kezelni a lelki bajait..:-( APAHIÁNYT! de reggel óta mindkét csajszi fülig érő szájjal rohangál!!! :-))))

Anitja, annyira cukik a gyerekeid! , SZupi hgy jó helyen fogsz szülni! Örülök hogy jobban vagy!!!
jobbkormányos autó: drága :evil: , vezetés..hamar megszokjátok...én élveztem..bár folyamatosan figyelni kellett, hogy akkor most hova???:-))) de szupi! ++++++remélem találtok vmit jó árban, állapotban!!

Maggie, biztos sikerülni fog a vizsgája a fiacskádnak!!!

Katicicó: biztos jó lett a torta...Emma is ilyen, akárhogy is sikerül, Ő PONT ILYET szeretett volna...tündériek!!!!!!:-)))

Vindo, építkezés...elhiszem hogy eleged van belőle, de biztos jó lesz, tanya..jó is az csendes,,,de amilyen gyáva én vagyok ...tuti iszonyat félnék ott, főleg mikor I nincs itthon..:-(((

Viranka, vmi van a levegőben, eddig Emmába is max 9-10 kor tudtunk némi kajat diktálni, erre mostanában éhesen ébred..Ő is vacsizik rendesen!!!:D
Gratula a 2. helyhez....

Nálunk még mindig Barney a menő ( jim jam) meg angelina balerina, meg George a majom...:-))))

Ma van anyu névnapja, megyünk du-án hozzájuk, meg lakást is nézni..:-)))

tegnap du-án Emmával shoppingolni voltunk, vettünk pár cuki rucit nekik....

Este I hazaért...Emma mellettem aludt, I vitte át, erre Emma: apa Te vagy???? annyira megörült neki!!! :-)))

KépKép
kaqk
Debrecen

Kaqk, akkor nagy a boldogság :D
Merre néztek házat?

Kép
vindolanda

Kaqk, éljen, h otthon van Apa :-)

Takarítani kéne, jáj

Jobb oldali kormányos vezetésről jut eszembe, hogy nekem még utasként is sokkot okozott (Skóciában taxival mentem éjjel a szállásra a reptérről). Gyalogosként is pánikszerűen néztem mindenhová, mert annyira belémidegződött, hogy honnan jöhet autó, ott meg mindenre tudatosan kellett figyelni. De biztos meg lehet szokni. 8)
irina

Hazaértünk, végül R. is jött velem.
Talált magának egy mcqueenes papucsot, azt megkapta, úgyis kell neki új benti cipő. Egy volt jó, az meg az óvodában van.
Túl az ebéden, épp kávézok.

Kép
vindolanda

Sziasztok

Utólag de annál nagyon sok szeretettel kívánok minden kis szülinaposnak nagyon sok boldog szülinapot.

Anyám hogy rohan az idő.... már 5 évesek el sem hiszem

Irina: Gratulálok,de jó.

Úgy látom már nem sok egy gyermekes anyuka van itt.

:shock: :D

Kép

Kép
agica1126

Vindo, éljen az új papucs!
Mi is túl az ebéden. Porszívózás majd némi pihenés után.
Na, az eddig 2 utcányira lévő SW-bolt most 2 utcával közelebb jött, Ádi tegnap szúrta ki (vmi ilyesmi a neve, hogy SW csodák boltja 8)). Nagyon jó kis makettek meg bábuk vannak benne (a kirakatban is), csak méregdrágán.
irina

Ágica, szia, de jó, hogy jöttél!
Köszi! :-)
Mizújs Veletek, Petrussal? A FB-on láttam, milyen szép nagylány már.
irina

Itt most 28 fok körül van, kellemes árnyékban, de napon meg lehet főni, délelőtt is szédelegtem amikor teregettem a tetőn.

Vindo A magántanulóság működik Mo.-n, választasz egy iskolát, megérdeklődöd, hogy van-e rá lehetőség, ha igen, akkor kérvényezned kell, és megmondják milyen sűrűn kell vizsgázni, miből, hogyan, persze még kell nevelési tanácsadóba is menni, de manapság egyre gyakoribb a magántanulóság, így már sztem be van járva ez az út. Különösen még csak megindokolnod sem kell miért akarod, mondjuk nekünk elég erős az indokunk, hogy ideiglenesen külföldön élünk, szóval nekünk rögtön rábólintottak, de mivel a Gyerekek egyenlőre nagyon akarnak itt menni iskolába nem kezdtük el a procedúrát, csak ha itt gondok lesznek, és nem tudnak beilleszkedni, akkor visszatérünk rá, otthon lesznek beiskolázva, és félévente (nekünk akkor) kell menni velük haza vizsgázni, amit meg amúgy is megteszünk (mármint, hogy néha hazamegyünk).
Még nem válaszoltak az itteni iskolából egyébként, csak októberben kezdődik a tanítás 8) nem kapkodják el :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Fúú Petrus tényleg gyönyörű Kislány, nem mertem a FB-on írni múltkor, mert családi kép volt :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

NAgyon szépen köszönjük köszöntést és a jókívánságokat:-)

2 naposra sikerült a szülinap, pénteken oviban, tegnap pedig a család.

Hoztam képet is a nagyfiúról:-)

Kép Kép

Heni
KépKép
heni81

Anitja, kíváncsi leszek, milyen a suli Máltán és hogy tetszik Nolkának és Natasának!

Heni, szépek a fiúk, és ez a focipályás torta nem semmi... hány szeletes volt?
irina

Isten éltesse a szülinaposokat, ikreket, Nolkát, Péterkét :)

Én gimiben szerettem volna magántanuló lenni, volt egy komoly térdműtétem negyedikben (az volt a harmadik), hetente kétszer délelőtt gyógytornára kellett járnom, na meg nem tudtam egyedül közlekedni, így egyszerűbb lett volna, de nem engedte az igazgató :roll: Így végül amire tudott anyu, elvitt kocsival, év végén kellett azt hiszem két tárgyból osztályozó vizsgát tennem, mert azokból sokat hiányoztam, a többi tanárt nem érdekelte a hiányzás.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

83 nap és itt van Peti :shock:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Anitja, értem.
Szerintem simán be fognak illeszkedni. Ha várják, akkor pláne :D

Panndi, ez a 83 nap már tényleg nem sok :shock:
Megértő pedagógusok mindenhol vannak :roll: :x

Fiúk az udvaron voltak, papírsárkányt reptettek, meg valamit barkácsoltak. Most bejöttek jégkérmet enni.
Másfél órája nyomulok excel-ábrákkal, kicsit unom :roll:

A 28 fok... Hát, most hogy hűvösebb van, nem hiányzik a meleg.
Kicsit már sok volt.

Heni, Te alkottad a tortát?
Jó nagy volt, és csinos darab.
Focifanok a gyerekek?

Kép
vindolanda

b]Panndi[/b], nagyon izgalmas ez a visszaszámlálás :-)

Ágica, a másik topikban, amit nézek, ott meg mindenki szinte sokgyerekes, és az elsőgyerekes igazi kuriózum. A mi topikunkban szerintem épp az volt a meglepő, hogy a többség anno az első gyerekét várta, érdekesen jött össze.

Vindo, akkor pihenj egyet az ábrák világából ;-)

Ez az idő valóban kész megváltás a korábbihoz képest.
Van egy mindenórásnak kinéző kismama az évfolyamomon, tök kíváncsi vagyok, hogy tervezte ezt a félévét. 8) lehet, egyéni tanrenddel... elképzelhető, nekem is az jön majd be (szemináriumokból egyedi megoldást kérni, ha nem tud vki bejárni, csak a tanáron múlik, mi sül ki belőle)
irina

Szia Ágica :D
Műtétet sikerült kihevernetek gyorsan?

Ja, most fejeztem be, este majd megírom az értelmezését is.
Három óráig tartott.

Vacsora - hezitálok, mi is legyen.

Rugó kókad. Nem csoda a hatos keléssel :x

Kép
vindolanda

Halihó!
Hát nagy az elfoglaltság, itt meg a csönd :-)
Csak bejelentkezek, hazaértem, mennünk kell majd státusvizsgálatra Ádival.
Írtam nektek a privát fórumon, ha van időtök, reagáljatok, pls.
irina

Sziasztok :)

Gyors körkérdés: a gyerekeitek (az öt évesek) rajzolnak az embereknek ujjakat?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, Ádi igen. De nem baj, ha még nincsenek ujjak ennyi évesen, az a lényeg, hogy minél több testrész és részlet jelenjen meg idővel, de teljesen változó, mi mikor (pl. szempilla). Kéz azért jó, ha van. :D
irina

Csinike van, hogy rajzol, van, hogy nem rajzol.
Nem tudom mitől függ nála :)

Minden szülinaposunknak sok boldog születésnapot :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Van keze, lába, feje, köldöke, cicije, néha füle, ha engem rajzol, kisbaba a hasamban, de a státuszon azt mondták, gáz, hogy nincsenek ujjai :roll:

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi sztem nem gáz! Kinek mi a fontosabb, neki a pocaklakó fontosabb mint hogy kezed is legyen :-))

KépKép
kaqk
Debrecen

Panndi, ahogy mi tanultuk az ovisok rajzelemzését, ott semmi ilyen kritérium nem volt (nyilván fej meg végtagok legyenek, az alap dolgok). Arra járt pont, hogy hány részlet jelent meg, de nem volt kikötve, hogy mik legyenek azok! Ha utána akarsz nézni: Goodenough-féle emberrajz, részletenként pontoz. És ha pl. van orrlyuk, arra ad 1 pontot, ha nincs, az 0 pont, az ujjakra dettó ez áll.
Plusz vegyük hozzá, hogy lehet, hogy a gyerek lerajzolta volna, de épp zavarban volt v. sietett, és amúgy lerajzolja (otthon le szokta?).
Ilyenről tehát én nem hallottam, hogy gáz, hogy nincs, legalábbis 5 évesen biztos nem. Egy 7 évestől már furcsább lenne.
irina

Panndi, szerintem ezen ne parázz.

A részletesség igénye szerintem a hasadban lévő babával már megmutatkozott.

Rugó rajzol, de sokszor inkább gereblyének tűnik...
Ha egyáltalán sikerül rávenni a rajzolásra. Nagyon nem kedveli.

Én még Bösz-ben vagyok, de lassan indulok, begyűjtök mindenkit, és olyan ötre haza is érünk.

Kép
vindolanda

Ui: a státuszon ugye nem diplomás gyermekpszichológus pontozta a lányodat? Vagy igen? ;-)
irina

Nem, a gyerekorvos mondta, és beírták a kiskönyvébe, hogy fejlesztésre szorul rajza alapján. Amit én el is fogadok, de nem érzem gázosnak a rajzait. Megnyugtattatok, köszi :) Irfina, köszi, utánanézek azért, de a múltkor valakinek még szőrt meg kukit is rajzol, mi az, ha nem részletesség? :D AMúgy ujjakat nem szokott, volt már, hogy rajzolt, de nem szokott.

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, én el vagyok képedve azon, amit írsz (nem azért, mert okoskodni akarok), mert mi most értünk haza a státuszról, megkaptuk a papírt, amit vinni kell az oviba, és azon konkrétan az szerepel a rajznál, hogy "emberrajzán a fejen kívül 5 testrész van".
Az ujjak nem ábrázolása miatt fejlesztést javasolni nekem nagyon dilettánsan hangzik (hacsak nem gondoltak másra is, de mire?). :-(
irina

mármint a papíron lévő rész a standard szöveg, az ebben leírtakat kell (gondolom) megütni 5 évesen.
irina

Nem gondoltak másra. Jó, cipőt kötni még nem tud teljesen egyedül, elvileg azt is öt évesen kell tudniuk, na de még csak holnap lesz öt :roll: ja, meg ezt nem is kérdezték. Megkérdzetük az óvónőt is, ő is kiakadt, azt mondta, ha Zsófi nem a korának megfelelően rajzol, akkor az egész csoport béna, mert hogy ő az egyik legügyesebb. A kiskönyvben is amúgy az van, hogy öt testrész szerepeljen a rajzon, az szerepel.

Ja, és a feje az elmúlt két évben két centit összement a mérésük szerint. Csoda, hogy nem tud ujjakat rajzolni, hát kisebb lett a feje is :)

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Panndi, szerintem kicsit túlzásba vitték magukat (nálunk meg kicsit alullőttek, mondom, mit kérdezett a védőnő az imént tőlünk: cipőjét fel tudja egyedül venni? Mondom: igen, a tépőzárasat. Válasz: az elég. :-D)
Igen, a fejünk nekünk is 3 cm-rel kisebb, mint szokott lenni :-)))
Szerintem az óvónőnek higgy.
Elképesztő, mivel riogatnak szülőket. :-((
irina

Megáll az eszem, komolyan...
Ezen a fejméreten jót röhögtem :wink:

Odaküldeném én Rugót nekik, rajzolna olyan kígyókat :lol: Ja, és menne vele G. is szülőnek.

Amúgy mi a jövő héten megyünk. Tanítok, G. fogja vinni :lol:

Altatás :arrow:

Kép
vindolanda

Ez az, Rugó és a kígyók!!! :lol:
Kíváncsi vagyok, mi lesz a történet vége.

Kész vagyok az álmosságtól, még egy kis készülés, aztán eldőlök szerintem, mint a fák.
irina

Hát, én is kidőltem tegnap.
Ma azért benézek napközben.
Hazafelé nem lesz kocsim, busszal jövök, épphogy beesek Rugóért óvodazárás előtt.
:arrow:

Kép
vindolanda

Panndi,boldog szülinapot Zsófinak :) :)

na akkor Bálint szellemileg visszamaradott :) komolyan,Ő nem szeret rajzolni,nagy ritkán kalózhajó és virág amit alkot :) :)
Míra sem rajzolt ujjakat sokáig,aztán 3 ujj volt,majd akkorák lettek,mint a pillangószárnyak :) :) aztán Apja megmutatta neki :)

:arrow: ma Balu szabin,bejárati ajtót cserélnek az oviban,s mivel nem dolgozom,marad ő is itthon :)

KépKép
viranka

Isten éltesse az 5 éves Zsófit nagyon sokáig!!! :-)

Tanítós napom van, jövök estefelé.
irina

Boldog Szülinapot Zsófi ( és névnapot ) :-))) puszii

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Zsófinak boldog szülinapot! Isten éltesse sokáig!

Barni se igazán rajzol ujjakat az embereknek. Ellenben autókat már nagyon részletesen rajzol. :) Lámpa, indexlámpa, stb. De a hétvégén egy várostromot rajzolt, ahhoz képest, hogy ő is későn kezdett rajzolni elég jó lett.
Cipőt se tud kötni, de ez a mi hibánk is, mert mindig tépőzáras cipőt veszünk neki.
Mi ma megyünk státusz vizsgálatra, kíváncsi vagyok, mit mond a védőnő.

Móni!
Köszi a privit, és a tanácsokat, ki fogom próbálni! Nagyon aranyos vagy! Nem tudtam, hogy ott hogyan kell válaszolni.

Megyek lassan a dolgomra! Puszi!

Kép
Kép
Kép
katicico

Ágica,csak nem jön nálatok ketteske? Csak úgy bevillant ma de. ez a gondolata fejembe 8) :oops: :oops: :oops: 8)

KépKép
viranka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?