A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Halihó!

Én még továbbra is vagy már megint hullaként. :lol: Ma délben arra ébredtem, hogy Gergő beszél hozzám. Azt sem tudtam, hogy alszok, meg azt sem, hogy hazajött. :lol:

Képekhez kis türelmet kérek, lesznek, ígérem.

Kaqk, nem semmi lagzi lehetett. Valahogy nem emlékszem, hogy szó lett volna róla, hogy Romániában lesz, de mostanság az agyam...
12 centi, atya!

Miléna, remélem most jó dolgok következnek. Szívből gratulálok a kis tökös-mákoshoz. :lol: Tényleg, kitaláltátok már a nevét?
Kész horror, amiket írtál. Jajjjjjj!

Vindo, oksi. Nekem is kellene egy kis segítség, az egyik dolgozatomhoz. A témája: családon kívüli szocializálódás. Tudsz-e ajánlani valamit a témában? Családpedagógia c. tárgyhoz kell.

Mi meg ma a gyerekekkel kimentünk az erdei iskolásokhoz. Kalandos lett megint. Az eső azért nem kedvez az ilyen helyzeteknek. :lol:
dmaggie

Maggie, végül elfelejtettelek felhívni, mert valaki miatt a legoboltban kötöttünk ki :x :roll:
Ha lesz egy kis időm, utánanézek az irodalmaknak 8)
MOst esi rutin :arrow:

Válaszoltál is Gergőnek?

Kép
vindolanda

Vindokám, nagyon köszönöm. Sokat segítenél.
Van már vagy öt beadandóm a szakvizsgához, gyűjtöm az anyagot. :lol:

Milyen legot vettetek?
dmaggie

Rendőr és betörő páros. Átépíthető közlekedési eszközök (repülő, hajó, traktor, autó - párokat lehet belőle kialakítani, plusz van egy kis börtön). 2100 ft volt.

Attól félek, elalszok este :roll:

Kép
vindolanda

Én itt vagyok. :lol:
dmaggie

Sziasztok!

Miléna!
Hú, tényleg nehéz két hónapon vagy túl. Remélem, most már jobb időszak jön! Gratula a fiúcskához!

Maggie!
Elalvás délben :), de ez azért azt jelenti többet kéne pihenned, nem?

Vindo!
Szuper lehet az a lego, amit vetettek, és az ára is tök jó.

Kép
Kép
Kép
katicico

Maggie, én hősöm 8)

Nekem sz---ral meszeltek tegnap este.

Kata, hát, a legobolt egy kicsit olcsóbb, mint a nagyáruházak legoi. És van benn egy kutya is, R. megkérdezte, hogy megsimogathatja-e.
És külön lehet kérni a legofigurákat (amelyeket zacskókban veszel, és nem tudod, hogy mi van bennük), abból meg egy robotot választott.

Erről jut eszembe, Enci eltűnt öt napja :(

Kép
vindolanda

Sziasztok,
nemsokára kezdődnek a pszichós óráim, gondoltam, beköszönök előttük (van gépterem). :-)

Miléna, sajnálom a bajokat, remélem, mielőbb minden rendbe jön, Anyukádnak és Neked is a legjobbakat kívánom!
Gratulálok a kisfiúhoz!!!:-)
Jól értem, h a kinti szülészorvosoddal írtok szülési tervet?

Vindo, ez a betörős legó nagyon jól hangzik. :-)
Amin elámultam, h a gyerekcsatornán reklámozzák a "Penészes Kukabúvárok" c. játékot, ami kicsi, gusztustalanra dizájnolt bábukat jelent. Találkoztatok már vele?
Szegény Enci... remélem, előkerül.

Maggie, legalább aludtál egy jót végre :-)

Nálunk minden oké, ma van az ovis szüret, reggel mentem gyümölcsbeszerző útra, mert a gyümölcsnaposak is mi vagyunk.
A héten lesz az ADHD-ról egy kétnapos konfi, hallgatóként jelentkeztem rá, remélem, el is jutok. Jövő héten nőgyógyász, utána való héten genetikai vizsgálat az Istenhegyin. Finoman szólva sem vagyok még nyugodt, majd ha ezeken mindent rendben találnak.
Szép napot Nektek!
irina

Jó reggelt!

Maggie, remélem éjjel azért aludtál :) :)

Vindo,hol van aza legobolt? van honlapjuk?

:arrow: B. nagyon fáradtnak érezte magát reggel,nem ment oviba :( már hőemelkedése is van :( :( állítólag most vírusos torokgyuszi járvány van.... még jó,h. csüt-pénteken szabadnapos vagyok :(

KépKép
viranka

Verus, jobbulást Bálintnak!!!
irina

Még nem láttam honlapjukat, de a Kika mellett van, a 33-asról kell lekanyarodni.

Jobbulást Bálintnak.

R.nek is folyt az orra reggel, de azért beadtuk az óvodába.

Kukabúvárok, igen, találkoztam vele.
Rugó szókincsébe is bekerült.
Pl. - R. nem maradhatunk itthon, dolgoznunk kell, mert így keresünk pénzt.
R.: - Akkor igazi kukabúvárok leszünk?

Elég érdekes :shock:

Maggie, írtam privit.

Kép
vindolanda

Irina, minden rendben lesz, ne izgulj!

Kép
vindolanda

Miléna!
Gratulálok a kisfiú pocaklakóhoz! :)
Hát tényleg jó, hogy már túl vagytok az elmúlt két hónapon. Sajnálom a történteket...
Az jó, ha Zéti szereti az ovit. Akkor ezek szerint most itthon is maradtok egy ideig, vagy csak szülésig?

Kaqk!
Hű, jó kis lagzi lehetett!

Irina!
Elhiszem, hogy izgulsz, de minden rendben lesz!
Mi le vagyunk maradva a mesecsatornákról. CSak mamával nézik, itthon inkább dvdzünk...
Képzeld, ugye a múltkor írtam, hogy hiányolom, hogy nem mennek sehova a gyerekekkel az óvónénik, erre másnap nagy tájékoztató az ajtón, hogy 3 alkalommal is mennek majd bábszínházba... :)

Vindo!
De jó ez a legobolt!
A musttól nem megy a hasuk - mondjuk csak Zsuzsu issza, Gergő csak egy kicsit ivott, aztán azóta nem kér(t). Emlékszem Rugó nem bírta tavaly...

Viranka!
Jobbulást Bálónak! Hátha nem a torokgyuszi lesz!

Maggie!
Na én is mosolyogtam a déli bealvásodon. Tényleg kimerült lehetsz... Vitaminokat szedsz?

Kép
gica1

Halihó!

Ma délben nem aludtam el, mondjuk az éjszaka viszonylag jól pihentem, bár álmodoztam hülyeséget. Sajnos nem bírtam sokáig, hn. 11-kor leragadt a szemem, így abba kellett hagynom. Ráadásul ez is jó kis molyolós meló.

Irina, minden a legnagyobb rendben lesz! Nyugi. Jók voltak az órák?

Vindo, tuti játékok. Köszönet a szakirodalomért. Szerintem tudom majd használni, még van rá időm szerencsére. Egyébként csak halkan jegyzem meg, kicsit bepánikoltam, nem tudom, hogy csinálok meg majd ennyi mindent. :roll: De ha összejön, akkor meg 8) :lol: :lol: Össze kell jönnie!!!!

Viranka, jobbulást a szépséges királyfinak!

Gica, a Bercóék csoportja is menős. Gyakorlatilag minden héten sétálnak, meg jó kis programok is vannak.

Én ma kiakadtam a MÁK-ra. Úgy döntöttek önhatalmúlag, hogy a 18 éves gyerekünk nem tanul, ergo nem jár utána a családi adókedvezmény. Csak azt nem értem, hogy akkor miért ők tartják nyilván a családipótlékos dolgokat is, ha nem találkoznak a szálak. Másrészt meg A. időben beadta az ő ügyintézőjükhöz az iskolalátogatási igazolást + a cs.pótlékos papírt is. :twisted: :twisted: Csak elszórta az ügyintéző, így nemcsak tőlem, de A-től is levontak egy csomó adóelőleget, így rendesen mínuszba vágtak bennünket, + A.-éknál nem fizetnek most pótlékokat, stb. Gyakorlatilag kiesett egy fizetés. Most ketten kaptunk annyit, mint amennyit A. szokott kapni. :twisted: :twisted: Éljen!
dmaggie

Kukabúvár :lol: :lol: Egyem a kis logikáját!

Jaj, viszont a nap jó híre: Dávidnak sikerült a nyelvvizsgája. :lol: :lol: :lol:
dmaggie

Maggie, MAK :evil:
Nyelvizsga, nagy gratula!

KépKép
kaqk
Debrecen

Gratulálunk Dávidnak!

Hát, ez a MÁK :x :evil:
Mikor korrigálnak?

Hát, én már le sem írom, hogy este újfent elaludtam. Nem is tudom, mi van velem. Még film is volt letöltve (The expendables 2).

Ma logopédia, de R. itthon marad délután is. Tegnap az óvodában ment egy kicsit a hasa.

Holnap viszont itthon vagyok, és tudok végre haladni. Szombaton konfi egész nap.

Gica, éljen a bábszínház :D

Kv :arrow:

Kép
vindolanda

B.nak semmi baja :shock: vírusos vmit szedett össze,ma már rosszalkodni is volt ereje :) :)

Gica,de jó :) :) bábszínház :)

Vindo,akkor ez ott van felétek ugye jól értelmezem? :)

Maggie :shock: :evil: ez nagyon durva :( :( remélem gyorsan megoldódik minden :)

:arrow:

KépKép
viranka

Haliho,

Balo :-)) kis rosszcsont! :-),

Mi jol, Emma tegnap úszni volt az ovival. Tetszett neki nagyon, mi is megneztuk Dalmaval.:-) kis picurkam, a nyakaig ert a viz. Voltunk statuszon is. 15 kg, 103 cm, balerina alkat, eleg picurka, a sulya se nagy....etetni kellene , azt mondjak...pedig eszeget...na jo nem zabal..de mozog is eleget.

Ma tornan voltunk, mar vidaman megy :-)), du an meg csaladi bicozas a tocoskert korul.

Dolgozgatnek, de olyan rovid az alvas ido :-((( este meg...elalszok..en nem birok ejszakazni. :-(

KépKép
kaqk
Debrecen

Hahó :D

Tegnap G. megnyert egy licitet a vaterán - igaz, senki másnak nem kellett az ominózus lestrapált pedálos hókotró :roll:
2000ft volt. Viszont meg kell hegeszteni, és rendbe kell tenni.
Rugó annyira boldog, hogy folyton kérdezi, mikor hozza majd a posta.
Elhatározták, hogy kemény munkával rendbe teszik ketten, csiszolnak, festenek, hegesztenek és minden mást, amíg használható nem lesz.

Kaqk, akkor Rugóra mit mondanának?
15 kg és 110 cm.
Nekünk semmit nem mondtak a súlya miatt.
Ne idegeskedj!

Éljen az úszás és a torna.

És éljen a gyógyult Bálint!

Viranka, igen, itt van Db-ben a legobolt.

Tegnap a logopédia után R. kitalálta, hogy menjünk el a Titanic játszóházba. Egy fél órában megállapodtunk. Tudjátok, lányok (akik már voltatok ott), van az a nagyon nagy csúszda, amire eddig úgy kellett alulról feltolni Rugót. Most csak odament, és felosont rá a kötélbe kapaszkodva, nem is értettem :shock:

Ma sok dolgom van, holnap konfin fogok előadni, és meg nincsen kész az sem, amit mondani fogok :?

Kép
vindolanda

Rugó a kis osonó! :-)))

Hát nem tudom....Rugó si nagyon kis vékonyka, de Ti is! :-)

Ma hajmosás vár rám..brrr. de utálom, mosni, szárítani, csavarni, búra....kész tortúra. De addig míg szárad kivasalok! :-)

Ma elhoztuk a dokitól is a státuszos papírt..végre! :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Helló, drága lányok!

Kaqk, nem is írtam még, bocs, hogy örülök, h ilyen jól sikerült a nagyváradi esküvő és hogy a lányok is élvezték! :-)
Ne aggódj a súly miatt, ha amúgy jó kedélyű Emma, nem fáradékony, akkor semmi jelentősége.

Vindo, a 110 cm szerintem 5 éves gyereknél nem kevés :-) (legalábbis a mérettáblázatok szerint).
Konfi: sok sikert holnapra, biztos jó leszel. Rutinos rókáknak, mint te is, már biztos nem kunszt nulla anyagból egy óra alatt kész előadást csinálni. :-)
Ez a hókotróvétel alighanem az év vétele :lol:

Verus, örülök, h Báló jól van! :-)

Gica, Zsuzsuék járnak furulyára? úgy rémlik nekem... csak arról jutott eszembe, h most nálunk is az oviban hirdettek furulyaoktatást (helyben, délután), Ádi nagyon belelkesült, úgyhogy vettem neki furulyát, jövő héten el is kezd járni rá. (S. és Ádi most teljesen bele is vetette magát a furulyázás rejtelmeibe :-))
Bábszínház: örülök, h lesz :-)

Maggie: Hatalmas gratula Dávidnak, ügyes fiú!!! Angolból ment?
Köszi, a szerdai órákat mindig élvezem, főleg a szocpszichókat, vetésforgóban van a Gyerekek lélektani változásai a 21. sz-ban-nal az egyik, így utóbbira kéthetente jutok el, de nagyon jókat mond a tanár. Áltpszichóból az érzelmek az egyik fő téma, gyakorlatokon konkrétan állandóan sajátélményezünk, néha relax van, néha meg az érzelmeink felderítése. :-)
Milyenek a szegedi óráid ebben a félévben?
irina

Maggie, ja, ma voltam az ADHD-konferencián, itt is nagyon izgalmas dolgokat mondtak, kicsit helyrekerült bennem, mi mindent sorolnak ide, mi is van a jelenségek hátterében. Gyarmathy Éva pszichológust meg egyszer örökbefogadom. :-)
irina

Halihó!

Sajnos nem nagyon van időm, éppen megjöttem Szegedről. Egyébként meg sokkot kaptam. A szakdolimról van szó. Óránként 4000 fölötti szóval kellene dolgoznom. :shock: :shock: Most rakom össze az anyagot a konzulensemnek, hátha a programjával tud segíteni. Remélem menni fog, mert majdnem 50000 szót besorolni, stb.!!!!!!

Irina, én csak érintőlegesen ismerem a témát. Gyarmathy Éva 8)
Irinám, lehet, hogy tőled is kérek majd segítséget, mert így jövő ilyenkorra sem végzek.
dmaggie

Éljenek a furulyázó férfiak :D

Gyalog hoztam Rugót, már majdnem sötét lett, mire hazaértünk.

Tanulóknak kitartást :D

Ma már igyekszek fenn lenni és filmet nézni.
Kész a ppt-m, egyszer azért el kéne mondanom hozzá az anyagot is.

Emma amúgy nem is vékony. Szerintem.

Én is utálok hajat mosni és szárítani.

Fürdővizet csinálok Rugónak :arrow:

Kép
vindolanda

Maggie, persze, bármiben szívesen segítek, amiben tudok.:-)

Vindo, akkor hajrá holnap! És jó mozizást mára!

Hát Ádi nagyon fájlalja a fülét, egyelőre várjuk, h a Cataflam hasson, de márciusban bontottuk, lehet, h már nem is hat... holnap meg ügyelet (Állatkertezés helyett a nagyszülőkkel). Szegénykémnek állítólag egész nap fájt, de nem szólt az óvónőknek (nem tudom, miért nem...), bár én délután egy tök vidám, fájdalommentes gyerekért mentem az oviba. Remélem, kapunk rá gyógyszert, mert a legutóbbi fülgyulladásnál 2 hetet dekkoltunk itthon, mert az orvos a kivárás módszerét használta (ami Ádinál sosem jött be). Ha nem várjuk ki, 5-7 nap alatt rendbejön.

Jó éjt mindenkinek!
irina

Irina, nagyon köszi. Neked is van korpusz elemző programod? Olvastam valahol, hogy van ilyen.

Jajjjjj, szegény Ádi. Gyors gyógyulást neki!

Vindo, mindent bele!

Na, már alig látok, tegnap, ill. ma f. 1-ig dolgoztam. Most még két órából ki kell másolnom azt, amit vizsgálnék, aztán zip-elni kell és küldés. Már alig várom, hogy lefekhessek!
dmaggie

Hahó!

Jobbulást Ádinak!

Maggie, szegény Te.

Most még készülök valamennyit, mert tegnap elaludtam :roll: :arrow: A férfiak még alszanak.

Kép
vindolanda

Sziasztok!
Lányok, most kicsit magam alatt vagyok, nem nagyon fogok olvasni és írni sem... Leírtam a másikban... :arrow:

Irina
gyógyulást Ádinak! Nekünk azt mondták anatómián, hogy sokszor azért van a fülgyulladás, mert a gyerek elkezdi fújni az orrát és nagy lendülettel fújja, és épp akkor fogja be a kezével, ezért a trutymó hátramegy. Bár lehet, hogy ezt már mondtam, akkor bocsi... Csak az fontos, hogy az orrát ki tudja tisztítani. De van valami kütyü, ami olyan, hogy valami sós zuhanyszerű, az átmossa az összes orrmelléküreget, egyik orrlyukán bemegy a sós víz, átmossa az orr melléküregeit és a másikon kijön. Nálunk az egyik gyereknek volt mindig gyulladt a füle és az egyik maszek orvos adta ezt, azóta minden rendben van vele. Azóta nincs fülgyulladása. Ez olyan erővel nyomja fel, hogy átmegy a melléküregeken! Ezt nagyon ajánlom nektek, mert ez nagyon rendben van! Természetes módszer, nem kell kínlódni vele, évekig elég az a mennyiség, amit megveszel, egyszer kifizeted a hatezer forintot és utána már nem kell ezzel kínlódni.
Ezeket találtam:
http://orrmoso.hu/index.php?menupont=holkapommeg
http://www.mommo.hu/media/Orrzuhany
http://www.nasipur.hu/nasipur-indulo-keszlet

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Irina! Éna mai napig meglepődöm milyen csodás hangokat lehet kihozni a furulyából :) :) Míra egyre szebben fújja :) :) és lelkes is,mert egy csúcs tanára van :) :)

Kaqk,de jó h. jó volt az esküvő :) látnád Bálintot... olyan,mint egy etióp kisgyerek(komolyan ahogy kilátszanak a bordái...) de 17 kg :) felett van :)

tegnap varrtam magamnak egy tárcát,erre lányom nem elkunyerálta :shock: 8) :lol:

:arrow:

KépKép
viranka

Ádi gyógyulj meg!!!!

Maggie kitartás ..szegénykém!!

Piroska köszi az ötletet..veszek egyet.:-)

Mi ma eljegyzési buliba megyünk, gyerekek meg anyósommal lesznek!
hű és mondták hogy taxival menjünk hogy én is koccintsak...fura lesz " bulizni" ezer éve...:-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Halihó!

Szokás szerint rohanásban, már voltam boltban, fő az ebéd, Dávid korán indul Gödöllőre, meccs lesz.

Tegnap 11kor kimerülten ágyba rogytam, sajnos nem tudtam befejezni a dolgomat, egyszerűen már összeakadt a szemem, az agyam nem forgott. :cry:

Viranka, ne aggódj Te sem a kilók miatt, Gergő kicsiben volt ilyen, a gy.orvos, amikor megemlítettem, hogy kilátszanak a bordái, azt mondta, anyuka egy kicsit túloz. Utána meg olyan kis husis lett, igazi sűrű gyerek, aggódtunk is, hogy majd valami problémája lesz, most meg megint csinoskább.

Piroska, azért olykor kukkants be! Elolvastam, felháborító. :twisted: Ja, egyébként Dávid a legnagyobb, utána jön Gergő, majd Bercó. :lol:

Hú, és valaki kérdezte, igen angolból csinálta a nyelvvizsgát, így most már C-je van. :lol: Ami kiakaszt, hogy alig készült, tanult. Milyen agya van? De nem él vele!

Irina, mi van Ádival????
dmaggie

Kaqk, jó szórakozást! :lol:

Vindo, ügyesen ma! (Bár ezt nem kell mondani sem, megy az rendesen)
dmaggie

Helló, lányok!

Kaqk, nagyon jó mulatást! Mint egy régi buli, olyan lesz, ugye? :-)

Verus, el is felejtettem, h Míra furulyázik. Nekem is tetszik, S-t kicsit győzködni kellett, mert ő kapásból "valami komolyabb" hangszert akart a gyerek kezébe, szerintem meg elsősorban szeresse meg, és érdeklődés alapján döntsön először.

Piroska, nagyon köszi, a linkeket is, ez az orrmosás szuper ötlet!!! Még nem tudom, Ádit hogy fogom rávenni, de rá fogom, azt biztos.

Vindo, milyen volt a konfi?

Végül a nap jól alakult, délelőtt fülészet, bal fül gyulladt, kaptunk gyógyszert. Láz, fájdalom most nincs. Az orvos mindenáron rá akart minket beszélni az orrmandulaműtétre (hiába mondtam, hogy egy éve volt fülgyulladása utoljára és 7 hónapja nem volt beteg a gyerek, ami nálunk világrekord).
Mivel Ádi jól volt, délután állatkerteztünk is a szüleimmel, nagyon jól sikerült, a fókabemutató külön csúcs volt (véletlenül értünk oda a kezdésére). :-)
Most mindenki ki van tikkadva, megyünk is fürdetni.
irina

Maggie-m, az a jó, hogy ilyen agya van a fiadnak, csak így tovább a derék fiatalembernek! :-)

Na tényleg fürdetés. :arrow:
irina

Irinám, ez jó hír. Örülök és remélem, hogy Ádi nagyon hamar meggyógyul.

Állatkert 8)

Én éppen mondatokat számlálok lelkesen. :lol: Azt még azért meg akartam kérdezni, hogy ezek a korpuszelemzők mi mindent tudnak?
dmaggie

Sziasztok!

Maggie!
Dávidnak óriási gratula a nyelvvizsgához!

Irina!
Örülök, hogy Ádi jobban van (gyors gyógyulást neki!) és jól sikerült végül az állatkertezés is. Ez az orrzuhany, amit Piroska ajánlott, tényleg jó ötletnek tűnik. Nálunk Barni még nem tud orrot fújni. :oops:
A furulyázás klassz, és lesz sikerélménye is Ádinak, nem úgy, mint valami komolyabb hangszerrel. Plusz jó alap is, szerintem.

Vindo!
Milyen volt a konferencia?

Kép
Kép
Kép
katicico

Irina
bocsánat, kicsit elírtam, bár a lényegen nem változtat.
Az orrfúvásos probléma, hogy befogja az orrát és úgy fújja, az nem a fülbe megy, hanem a szemhez, van ott egy járat és azon keresztül, attól lehet kötőhártyagyulladás.
A fülgyulladás attól lehet, hogy mivel az orr tele van, a fül nem tud szellőzni, mert a fülkürtnél tudna szellőzni, de ha tele vannak a melléküregek, meg a torka meg mindene, akkor előbb-utóbb a bacik feljutnak a fülkürtön keresztül, mivel az csak ott szellőzne, ha tudna, de így nem tud.
Nem tudom, hogy most mennyire érthető, de nagyon fáradt vagyok, ma egész nap pakoltam, vásároltam, kész vagyok... Holnap ugrálóvár lesz a Didri szülinapján, remélem, hogy fogja élvezni. :)

Piroska

picibaba.hu vonalzó

picibaba.hu vonalzó
piroska.103

Halihó!

Na, én belépve maradtam az éjszaka. :lol: Piroska, köszönet a felvilágosításért. Szeretem ezeket.

Jó fáradt vagyok, éjjel egyig dolgoztam.
dmaggie

Maggie-m, köszi! hősies vagy ezzel az éjszakai munkával
ne haragudj, nem válaszoltam egy kérdésedre: én nemigen használok korpuszelemzőket (max. a nemzeti szövegtár szerkezetre keresőjét), manuálisan szoktam elemeket vadászni, kikeresni, tartalomelemezni, úgyhogy ehhez nincs sok lövésem (a morfológiai, szintaktikai keresők az adott szerkezetre, formára keresnek). Milyet ajánlottak Neked Valiék?

Piroska, köszi a többi infót is!
DIDRI DRÁGÁT ISTEN ÉLTESSE SOKÁIG!!!
Biztos szuper lesz az ugrálóvár!!! Jó mulatást Nektek mára!

Katicico, köszi :-) Orrfújás: Ádinak is hol megy, hol nem, próbáljuk tanítani, hogy mikor melyik orrlyukát fogja be. Fülsapkázunk.
Lehet, h makacsnak tűnök, de továbbra sem látom az orrmandula-kivételnek komoly okát az esetünkben. Az orvos maga is mondta, hogy lehet, hogy a gyulladásokat nem szünteti meg, csak enyhíti. (Félek is a műtétektől, ez is benne van, de ha a gyerek életén ez sokat könnyítene, bevállalnánk. Viszont tényleg szépen javult az évek alatt a füle, már alig van problémánk vele. Amúgy meg annyira "jó", hogy ahány orvossal beszéltem, mind mást mondott: két fülész is a beavatkozást, a madarászos fülészek ellene voltak, tehát nem minden fülész támogatta, a gyerekorvosunk nagy ellenzője -- mi meg döntsük el S-val, mi legyen.)
irina

Didrit Isten éltesse!

Irina, muszáj csinálni, lassan haladok. Ez, az. Én is manuálisan próbálkozok, de így egy örökkévalóság meghatározni, hogy hányszor fordul elő egy-egy szó. Ehhez kértem segítséget. Nem tudom, hogy milyen program, ő csinálja majd meg. :lol: Én csak elküldtem az anyagot. Bár, ez meg időközben változott. Most, hogy a mondatokat számlálgatom, javítok is még mindig. Hú, közben meg egyre érdekesebb kezd lenni. :lol: Már most elgondolkodtat néhány dolog. Izgi! Ezért is alig tudom abbahagyni.

Műtét: így tényleg nem lehet eldönteni. De szerintem nem véletlenül vannak ott a szerveink, szükség van rájuk.
dmaggie

Nagyon jó hírt kaptam. Sokat gondolkodtam, aztán írtam az egyik tanáromnak, hogy elfogad-e egy tárgyat. És igen!!!!!! Így már 10 tárgyból tudok kreditátvitelt csinálni! :lol: Bocs a csúnya fogalmazásért, örülök, hogy forog az agyam valamennyire.

Másik jó: holnap este színházba megyek. :lol:
dmaggie

Sok boldogságot kívánunk Didrinek!

Maggie, interjúk meg más szövegek tartalomelemzésére az ATLAS programot is szokták használni. De ezt még én sem használtam soha, nincs is meg...

Éljenek az elfogadott tárgyak.

Jobbulást a betegeknek!

Rugó kb. egy hónapja újra profin fúj orrot. Korábban is tudta, de direkt nem csinálta.

A konfi elég vegyes volt. Voltak olyan emberek, akiknek ismertem a nevét, meg olvastam is tőlük, és hát, az előadásuktól nem voltam lenyűgözve... De a szendvicstorta nagyon finom volt. Meg volt bio kirakodós vásár is, ahol vettem padlizsánkrémet :roll:

Rugó újabb pályamódosítást hajtott végre, rendőr akar lenni.
Így aztán az egyik legofigurát kineveztük Rugónak, a másikat Petrának, és G. épített egy rendőrkapitányságot. Azzal nyomultunk egész délelőtt, Rugó járőr és Petra járőr sok bűnözőt elfogtak motorral.

Ma még lenne egy-két elintéznivalónk is Debrecenben.

Piroska, nagyon sajnálom, ami történt. Van valami ötletetek???

Kaqk, milyen volt a buli?

Kép
vindolanda

Na, megint bejelentkezve maradtam. :lol: Hiába, közben meg főzök.

Vindo, jó kis játék lehetett. Jó lenne, ha ilyen hatékony lenne az igazi is! :lol:
dmaggie

Maggie, arra gondoltam, ha megírod, konkrétan mit is szeretnél elemeztetni, megkérdezem egy-két korpusznyelvész ismerősömet, hogy tudnak-e rá valami elemzőt (persze ha Szegeden mondanak-adnak jót vagy tudnak segíteni, akkor ez a szál felesleges).
Örülök, h élvezed! :-)

Vindo, jó kis játék lehetett...
Nekem is volt már ilyen élményem: hatalmas név a szakmából és pocsék előadó (és fordítva is), meg aztán az emberi tényező is vegyes. Valahol azokat "irigylem", akik a semmit is nagyszerűen tudják el(ő)adni. 8)

Ádi építi a javából az egyik legbonyolultabb dolgot, nem tudom, miért épp ez a cél, de szorítunk neki :-)
Ma ejtőzés van, nekem meg este még egy színház. Munka is lenne bőven, bár igyekszem tartani a fogadalmamat, hogy hétvégén család, nincs munka, max. tanulás, amikor muszáj.
irina

Ja, a játékkal nincs is baj, de egy óra másfél óra után már kicsit lankadni szokott a figyelmem :lol:
De G. közben kiporszívózta a lakást, nagyon rendes volt. Igaz, hogy egy kicsit noszogatni kellett.

Mit épít Ádi?

Maggie, Rugó és Petra járőrök a ti betörőiteket kapásból elfogták volna :wink:

Irina, hát, itt a tartalmával is baj volt, meg a plenáris előadás úgy nézett ki, hogy felolvasta az illető papírról :roll:
A nagy semmi jó előadására születni kell.

A köv. konfim okt. 24-én lesz, az sajnos angolul :?

Kép
vindolanda

Vindo, fogalmam sincs, mit épített, alulról kosárszerű a cucc, felül mint egy malomszerűség, olyan, mint egy erőmű :-)
G. milyen kis rendes :-) itt is takarítani kéne, de egyikőnk sincs a topon, pedig aludtunk is, szerintem a tegnap hatása. Ádikám meg az imént fejreesett a kanapéról :-( egyelőre úgy látjuk, semmi baja nem lett, már nem tudtuk elkapni szegénykémet. itthon csak azzal szoktunk viccelni, hogy "izgalmas életre vágyik? legyen kaszkadőr vagy neveljen kisgyereket!"
Konfikat nem semmi mennyiségben nyomod.
Jövőre csak kettőt tervezek be, ha egyáltalán, egy még a szülés előtt, egy meg őszre.
Most sakkoznak a fiúk
irina

Felébredtem. :lol: Jaj, nagyon jól esett.

Irina, köszi a felajánlást, majd meglátom, hogy mi lesz a vége. Igazából az a legnagyobb falat az egészben. Megnézni, hogy egy-egy szó hányszor szerepel a szövegben. Az összes szót megmondja a word is. Nekikezdtem, de alig haladtam, molyolós nagyon. Azt mégnem döntöttem el, hogy szófajokként is ki kellene-e gyújteni, de az előzőből az már menni fog szerintem. A mondatok számolgatásával is jól haladok, azokat besosorlni sem lesz nehéz. Gyorsan a végére jutok, majd a szószerkezeti elemzést meglátom. De szerintem azt is átbogarászom. Bár van olyan óra, ahol 1200 mondat szerepelt. De sok csak egy-egy szóból áll. Na, nem merülök bele jobban. Ha gondolod, olykor átküldöm a részeredményeket. :lol:

Vindo, ezt a csalódást! :roll:
Petra és Rugó 8) Szerintem is elfogták volna őket. :lol:

Ádi, szegénykém. Remélem nem lesz baja. Bercó meg köhécsel, bár a calcium után nem annyira. Most még alszik. Tetszik ez a mondás. :lol:

Vindo, tartottál már előadást angolul. Ez is menni fog. Én annyira irigykedek, sajnos én sokat felejtettem angolból. Meg addig sem nagyon mertem megszólalni. Tipikus.
dmaggie

Majd még be kellene festeni a hajamat.
dmaggie

Maggie, ezt találtam, ha van időd, nézd meg, egy csomó elemzőprogram fel van sorolva:
https://regiszter.nekifut.hu/ki/844
Neked szerintem a HUMor program kéne, de egyszerűen nem bírtam a netről kibogozni, hol érhető el (a Morphologic cég gyártotta, de az ő honlapjukon keresve sincs rá találat).
Esetleg ez érdekes lehet (igaz, nem tudom, szóstatisztikát ad-e):
http://mokk.bme.hu/resources/huntoken/
Meg vannak mindenféle nyílt forráskódú cuccok:
http://hunspell.sourceforge.net/
És talán ez tényleg jó is lesz:
http://www.csgnetwork.com/documentanalystcalc.html

Én azért nem használok ilyeneket, mert vagy fix, mások összeállította korpuszon keresek, vagy mert olyan nyelvi egységekkel dolgozom, amikre nincsenek elemzők (a pragmatikaiak tipikusan ilyenek, itthon még csak elkezdett valami készülni rájuk).

Bercó tud aludni? Mije betegeskedik most?
irina

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?