Sziasztok!
Boldog Mikulást kívánok mindenkinek, Főleg a gyerekeknek
Az jutott erről eszembe, hogy jövő ilyenkor lesz a Pocakbabáink első Mikulása, milyen megható
Olika nálunk érdekes ajándékot kapott, tegnap ugyanis a genetikai vérvétel után vettem Neki egy gyerekszéket, olyan magasítottat, amiről eléri az étkezőasztalt.
Még este összeszerelték az Apjával, aztán alig bírtuk lefektetni, mert nem akarta otthagyni a konyhában, annyira örült neki

...
Ma reggel (a tegnapi késői fekvés után) jót lustiztunk, aztán persze kiderült, hogy a kiscsizmában is lapul némi meglepetés
Pár apró játékot még fog kapni majd este, ha az Apja hazajött a munkából, szeretjük együtt átadni az ajándékokat
És mi is kaptunk Tőle ajándékot, képzeljétek, két napja a saját ágyában (!!!) átalussza az éjszakát, hát ez nekünk hawaii

(tudom, hogy valószínűleg ez nem végleges, de nagyon örülünk neki

)
Veronika,
Cuki lehetett Pámika, ahogy örült az ajándéknak, rögtön ki is szaladt érte, de édes
Régen nem voltak (elérhetőek) a tápszerek, így ha nem volt az anyukának teje, a tehéntejet higították (jó esetben Oriza rizsnyákkal, innen amúgy az Oriza Triznyák mese

) vagy rizsnyákot főztek, és tényleg már 4 hónapos kor körül elkezdték a hozzátáplálást, elvileg krumplival, répával, almával...
Aztán néha becsúszott más is
Ma már 6 hónapos kor előtt nem ajánlott a hozzátáplálást elkezdeni, ha nincs (elég) anyatej, jó minőségű tápszerekkel helyettesíthető, de a legjobb a babának természetesen az AT ...
Pár éve a lisztes dolgokat csak egy éves kor körül engedték. Ez azonban változott, ma inkább újra előbb adják, fél éves kortól akár...
Pálmikának szerencsére nem lett baja attól a pár szem keksztől, édes lehetett ahogy rágcsálta
A hozzátáplálást azért ajánlják a megfelelő sorrendben és időben elkezdeni, mert még éretlen a babák emésztőrendszere, illetve az allergiákat akarják megelőzni.
Ez is egy "forró" téma, remélem itt nem alakul ki vita ezzel kapcsolatban (mint a Mg esetén, amit nem is gondoltam volna

)
A magzati hosszkülönbségekre én is azt terveztem írni, amit Bozza, hogy valószínűleg egyik helyen az ülőmagasságot, a másikon a teljes testhosszt írják, csak a fordítók ezt kifelejtik (sokszor angol szövegből veszik az infokat).
Hétfőn majd meglátod, melyik adat volt helyes abból, amit ovastál
Az ujjamat annak idején őrölt (nem erős) piros paprikával (másnap sóval

) kenték be, és a kutya popsijába bedugással is fenyegettek... Tiszta horror, de engem nem tudtak meggyőzni

Aztán egyszercsak magamtól abbahagytam, nem maradtam úgy, tök felesleges volt az egész
Mellesleg én a Kisfiammal soha nem tennék ilyet, ha szeretnék valamit elérni, inkább észérvekkel próbálom meggyőzni, még akkor is, ha tudom, hogy nem mindig érti. Pl. elmeséltem Neki, hogy a fogorvos barátnőm nem ajánlja a cumit, mert előre fognak állni tőle a fogacskái, ezért csak alváshoz kapja meg...
Ő is keresi azért időnként a cumit amikor fárad -ahogy Pálmi is tette-, de akkor jönnek az érvek. És tudja, hogy alváskor odaadom... Ma reggel éppen magától tette le, amikor kiszaladt a csizmájához

máskor meg egyszerűen kiveszem amikor felkelünk ha szükséges, nem tiltakozik
Bozza,
gyere csak gyakrabban, írj hogy mi van Veletek...
Jövőre már Te is a Kicsidnek rendezed a Mikulást, mégha csak pár hónapos lesz is
Azt mondják, hogy első babánál később érezni a mozgásokat, de a 16. héttől számíthatsz rá
Hogy állsz a babakelengyével, mitek van eddig?