A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi,
Ez a "Dunaban uszik" jo :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
nagyon köszönöm a szobatisztasággal kapcsolatos segítséget!

Veronika,
igen, én is úgy tudtam eddig, hogy a 3 éves kor körüli nyáron érdemes a gyerekeket leszoktatni a pelusról, mert könnyebben öltöztethetők.
Ezért még nem is aggódtam volna, de mostanában sokan kérdezik -többek között a védőnő :wink: - hogy na, van-e még pelus??...
Emiatt kezdtem stresszelni, de ha Ti is azt mondjátok, hogy nem gond, akkor megnyugszom 8)
Jé, azt nem is tudtam, hogy van ilyen bugyi-pelenka, jó ötlet!
Esetleg van ötletetek hol lehet kapni?
Négyes tesztre holnap megyek vérvételre, bízom benne, hogy péntekre kapok majd eredményt, és az végre jól alakul, mert nagyon félek a hasbaszúrástól :(

Ildi,
klassz, hogy Lottinak ilyen erős az immunrendszere, biztos hogy a hosszú szoptatás hozzájárult ehhez, mert az nagyon jó. Meg persze a levegőzés is!
A "Dunában úszós kaki" írtó klassz szöveg, én is jót nevettem azon, hogy utána Lotti visszamondja amikor a Duna mellett vagytok :lol:
A bilit már próbáltuk, de még csak pisilni sikerült bele. Van szűkítőnk is, de azon inkább még csak játszik Oli, "produkció" nem volt.

Ti használtok valamilyen krémet a pocakcsíkok ellen?
Nekem Olival volt ilyen krémem (Clarins), nem is lett csíkos a hasam :lol: Bár azt mondják, ez inkább az ember genetikájától függ...
Még nem kezdtem el használni (csak a sima testápolót), mert -bár sokkal nagyobb a pocakom, mint Olival volt ilyenkor- még nem érzem, hogy feszülne :lol: , de hamarosan elkezdem majd...
Tényleg Nektek is gyorsabban nő a pocak?
Másik kérdésem, hogy érzitek-e kívülről a Babátok mozgását amikor a hasatokra teszitek a kezeteket? Mert én még mindig elvétve érzem csak kívülről, belülről pedig -számomra is meglepő módon- már a betöltött 12. héttől...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli
Szerintem van bugyipelus mindenhol ahol sima pelus is... Tesco, DM, stb.
Mi Pamperst vettunk, van kulon fiuknak es lanyoknak valo, a pelenkak kozott kell keresni.

Nekem kb. 2 hete lehetett eloszor kivulrol is erezni a bebit, szoval mostansag lesz aktualis nalad...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
köszi, tényleg rémlik fiú meg lánypelus a DM-ből, csak nem tudtam, hogy mire való, de akkor az lesz az, majd megnézem!
Már alig várom, hogy kívülről is érezzem, illetve tudjam mutatni Apának, meg a Nagyfiamnak, olyan izgi! :lol:

Kép
Kép
magnoli

Igen :)
Palminak nagy elmeny, bar eddig csak ketszer erezte :)
Elsore el is rantotta a kezet, meglepodott nagyon, pedig tudta mi lesz :)
Elhataroztuk hogy mindharman megyunk a jovo hetfoi II. Genetikai UH-ra, Apa es Palmi most fogja eloszor latni kepernyon :)

Kép

Kép
sz.veronika

Hú, de izgi Veronika, hogy Pálmi és Apa először láthatja majd hétfőn a Kistesót mozogni a monitoron, az nagyon jó élmény lesz!
Édes lehetett Pálmi ahogy először elhúzta a kezét a hasadról amikor megérezte a Baba mozgolódását :lol: , biztos meglepődött :wink:

Nálunk Oli már kétszer, Apa egyszer volt vel(ÜNK)em, Oli nagyon élvezte a babamozit, akkor még nem volt aki vigyázzon Rá, ezért nem volt választásom, hogy viszem-e. Kicsit féltem is, hogy nyugton marad-e, aztán én lepődtem meg legjobban, amikor mozdulatlanul csodálta a képernyőt :lol: és utána folyamatosan mesélte, hogy látta a "Pipibabát", Ő így hívja még...

Kép
Kép
magnoli

Pipibaba :lol: :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van.
Nekem vasárnap este letört a fogam :( . Szerencsére nem látszik annak ellenére hogy elől van, mert a zománc tört le függőlegesen.
A férjem szerint a terhesség miatt van kálciumhiány, de nem vagyunk szakemberek.
Magnoli, neked mi a véleményed, lehet vitaminhiány?

Csütörtökön megyek fogorvoshoz, de kivagyok, mert nekem idáig a bölcsességfog kihúzáson kívül nem volt gond a fogaimmal, s azokat is csak helyhiány miatt kellett kihúzni.
Ez a fogpótlás olyan nyanyásan hangzik ....

Én holnap megyek a második vérvételre, de csak 18-án tudom meg az eredményt. Ti hogy hogy ilyen korán tudjátok már?

Kép
Kép
mmc

Magnoli,
ez a pelenka dolog engem is kikészít. Már nekem is kb 4-5 hónapja kérdezgetik, hogy mikor biliztetem már....
Bírom azokat a beszólásokat az idősebb ismerősöktől, hogy Ádámka már 3 hónaposan főzeléket evett és Lacika ( a tesóm férje) 6 hónaposan szobatiszta volt.
Liza 6 hónaposan még nem is ült egyedül, nemhogy szóljon, hogy pisilnie kell.. :shock:

Akinek már szobatiszta a gyereke, hogy oldottátok meg, ha a gyerek az autópálya, pláza, villamos stb. közepén közölte hogy most kakilni/pisilni kell? Ilyenkor nem lehet azt mondani, hogy Pistike bírd ki a következő megállóig ott majd leszállunk és keresünk egy tiszta WC-t!! Ilyenkor mi a megoldás????

Nusildi,
Liza augusztusban lesz 2 éves, a nyáron én is azt tervezem, amit írtál, hogy akkor lehet vagánykodni pelenka nélkül. Te hogy kezdtél neki?

A pocakomra én most Liza maradék babaolaját használom. Ha elfogy lehet, hogy veszek mandulaolajat és Baleás kismama krémet.
Szerencsére az előző terhességnél nekem sem lett csíkom, de szerintem is inkább genetika, mint drága krém kérdése.
Lizánál nekem a 9. hónapban 6 hónaposnak megfelelő hasam volt, nem akarták elhinni, hogy CTG-t jöttem csináltatni.
Hát most nem lesz ez.

Liza is látta már a tesóját az UH-n, de nem sokat értett belőle azon kívül, hogy orvosnál voltunk és doktor bácsitól félni kell és kicsit pityergett.

Kép
Kép
mmc

Szia mmc,
jót mosolyogtam a családi "csodagyerekeken", hogy Nálatok mindenki milyen ügyes :lol:
Képzeld, Oli csak 8 hónaposan volt hajlandó elfogadni bármi ételt az anyatejen kívül, sőt forogni is csak akkor kezdett, igaz ahhoz már gyógytornászi segítség kellett (Dévény-módszerrel), mert mint kiderült egy kis tónuseloszlási zavara volt, feszesek voltak a hát- és arcizmai... Na, aztán gyorsan behozta a lemaradását, egyévesen már járt ahogy kellett... De nem félévesen :lol:
Amúgy engem is a hasonló beszólások idegesítenek, van még egy kedvencem: EKKORA gyereknek MÉG CUMI??? Na az igaz, hogy két hete csak az elalváshoz kapja meg Oli a cumit a fogorvos barátnőm tanácsára, mert kicsi az állkapcsa és kezdenek picit előre állni a fogai (nekem nem tűnt fel)...
Amúgy engem nem zavart volna hogy még cumizik, ha Ő igényli, előbb-utóbb gondolom elhagyta volna magától is, még senkit nem láttam ugyanis 18 évesen cumizni :lol:
A fogad miatt érdemes lenne kis Calciumot pótolni, tej, tejtermék, vagy jó szokott lenni a Ca pezsgőtabletta, van C-vitaminnal kombinált is. Csak a Mg-ig várj 2-3 órát majd.
Pocakra jók az olajok is :lol:
Olinál én olyan lapos hasú voltam, hogy szégyelltem magam, amikor a 16 hetes AFP-re mentem, azt hittem haza fognak küldeni, mert az ottlévőknek már mind látszott pocak, nekem meg semmi :(
A 18 hetes Uh-on pedig nem értettem hol van bennem az a hatalmas Baba amit a képernyőn mutattak???
Aztán a 20. hét tájékán végre elkezdtem domborodni :lol:
Most kb a 9. héttől én már észleltem a változást, ma pedig már látható, ha egy kicsit passzosabb felső van rajtam... :lol:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2012.12.04 23:44-kor.

Kép
Kép
magnoli

Na meg beneztem fekves elott... :)

Magnoli,
En 10 eves koromig szoptam az ujjam elalvashoz... akkor a neveloapam mondta, hogy a ferjem mellett is igy lesz meg?
Na ettol ugy elszegyelltem magam, hogy leszoktam... szoval nem biztos, hogy az ember magatol lejon a "szerrol" :)
Amugy se az ujjamnak, se a fogamnak semmi baja (ezeket szoktak mondani... persze ha a fogorvos lat valtozast, az mas...)

En is hagytam Palmit cumizni alvashoz, de aztan egyreszt egy ejjel 4-5-szor felsirt, es csak annyi kellett, hogy visszaadjam a cumit a szajaba, masreszt elkezdte kiharapdalni a cumikat... igy elegem lett...
Makom volt, mert vagy egy hetig nem tudott cumizni, mert nem kapott az orran levegot egy ilyen taknyos nyavalyatol, ennyi meg epp eleg volt, hogy utana nem kovetelte annyira, hogy nem adtam vissza mikor meggyogyult...
Egyebkent en is hagytam volna...

Mmc,
Mi magan uton csinaltattuk ezert gyorsabb...
Attol en is hulyet kaptam, hogy az anyukak mit ossze versenyeztek, hogy az o gyerekuk mi mindent csinal, es szerintuk mit hogy kene az enyemmel... anyam is mondta, hogy a hugom 4 honaposan porkoltet evett... :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
és a Férjed mellett is így van még??? :lol: :wink:
Én is nehezen szoktam le róla, nekem sóval, meg paprikával kenték be a "kedves rokonok" az ujjam nyaraláskor, de nem sokat ért, reggelre ugyanúgy használtam :lol: és utáltam, hogy szidnak érte...
Viszont a végén fogszabályozás kellett (gondolom tőlem örökölte a Kisfiam a fogsorát :lol: ), sebaj...
Pálmikának nagy "szerencséje volt" hogy a nátha miatt elfelejtette a cumit :lol:
Hát ezen a pörköltös történeten behalok :wink:
Bár ha a gyerek tej helyett kapja, el tudom képzelni, hogy olyan éhes lehet, hogy már bármi jöhet... (Nade melyik szülő ad ilyet?????)

(Javítottam kicsit az előző írásomon, szóval persze hogy a szűk ruhákban látszik jobban a hasam)

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Eladásra kínálok kislány badykat 15 db,(rövid-h.ujjú vegyesen)Szépek,nem foltosak vagy szakadtak 1500 Ft egyben.

Illetve 2 db farmer nacit
1 db bársony nacit
3 db legginst

Kiságyra plüss játék kígyó+ hordozóra plüss játék.
Megkímélt minden.

További szép napot.

Ancsa
linus999

Sziasztok!

Jópár nap után végre gépről tudok írni :)

Mmc,
Ismerek gyerekeket, akiket korán próbáltak bilire szoktatni, eleinte ment is, aztán annyira bekavart, hogy még éretlenül "kényszerítették" rá, hogy most mikor már tényleg szobatisztáknak kellene lenniük, még mindig nappal is bepisilgetnek...

Magnoli,
régen azért korábban adtak mindenfélét enni a kicsiknek, manapság van csak az, hogy óvatosan kezdjük el adagolni és enyhén a kajákat, hogy hozzászokjon az emésztőrendszerük...
Én akárki idősebbel beszélek, mind azt mondják, hogy 4-5 hónaposan már kajáltak a gyerekek...
Persze azt azért anyám is elmondta, hogy csak pár falatot evett a hugi a pörköltből, ami omlóssá volt főzve és jó apróra feldarabolva :)
Ezt annak kapcsán mondta el, mikor én Pálmi 4 hónapos korában aggódtam, hogy biztos jó-e, hogy háztartási kekszet majszolgat :)

Imádta :) Foga nem volt egy sem, de mégis eleszegette :) Csak aggódtam, hogy akkor a lisztes dolgot most szabad-e vagy sem... azt hiszem 6 hó után mondták akkor... azóta meg már olvastam, hogy inkább mégis korábban... szóval igazodjon ki az ember... :)

Sóval meg paprikával bekenték az ujjad? Jajj... :( Arra nem gondoltak mi van, ha a paprikát belekened a szemedbe?

Azért el nem felejtette Pálmi pár nap alatt a cumit, de nem követelte annyira erőteljesen, így meg lehetett lovagolni az ügyet :)

Ma reggel jött a Télapó :) Pálmit iszonyú nehéz reggel kiverni az ágyból, de mikor említettem, hogy a nappaliban az ablakban a cipőjébe tett valamit a Mikulás, úgy kipattant az ágyból, hogy csak lestem :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Amúgy jók ezek a netes leírások a terhességi hetekről... az egyik szerint a magzat 18 hetesen kb. 20 centi, a másik szerint csak 15... Azt hiszem a 20 lesz a nagyjából helyes érték...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! Örülök, hogy mindenki jól van és üdv az "újaknak" is. lassan már én leszek új, olyan ritkán jövök. Viszont be-benézek hozzátok, követem az eseményeket, csak a gyerekekkel kapcsolaban nem tudok túl sokat hozzászólni. :oops: Majd pár év múlva!

Veronika, ma még én is kipattantam az ágyból, amikor apa (mármint a férjem) reggel ébresztett, hogy volt itt a Mikulás... :lol:
Amúgy a terhességi hetes beszámolókat én sem nagyon értem, összevissza írnak mindenfélét. Meglehet azért van az 5 centi különbség, mert az egyik az ülőmagasságot adja meg, a másik pedig hozzászámolja a lábát??

Mi nagyon jól megvagyunk, még nem igazán érzem mozogni a babát, de remélem, hogy már nem kell sokáig várni. Jövő kedden lesz AFP vérvétel, másfél hét múlva pedig végre UH, alig várom. :)

Kellemes babavárást és boldog Mikulást mindenkinek!

Üdv, bozza

Kép
bozza

Sziasztok!

Boldog Mikulást kívánok mindenkinek, Főleg a gyerekeknek :lol:
Az jutott erről eszembe, hogy jövő ilyenkor lesz a Pocakbabáink első Mikulása, milyen megható :D

Olika nálunk érdekes ajándékot kapott, tegnap ugyanis a genetikai vérvétel után vettem Neki egy gyerekszéket, olyan magasítottat, amiről eléri az étkezőasztalt.
Még este összeszerelték az Apjával, aztán alig bírtuk lefektetni, mert nem akarta otthagyni a konyhában, annyira örült neki :lol: ...
Ma reggel (a tegnapi késői fekvés után) jót lustiztunk, aztán persze kiderült, hogy a kiscsizmában is lapul némi meglepetés :wink:
Pár apró játékot még fog kapni majd este, ha az Apja hazajött a munkából, szeretjük együtt átadni az ajándékokat :lol:
És mi is kaptunk Tőle ajándékot, képzeljétek, két napja a saját ágyában (!!!) átalussza az éjszakát, hát ez nekünk hawaii :lol: (tudom, hogy valószínűleg ez nem végleges, de nagyon örülünk neki 8) )

Veronika,
Cuki lehetett Pámika, ahogy örült az ajándéknak, rögtön ki is szaladt érte, de édes :lol:
Régen nem voltak (elérhetőek) a tápszerek, így ha nem volt az anyukának teje, a tehéntejet higították (jó esetben Oriza rizsnyákkal, innen amúgy az Oriza Triznyák mese :lol: ) vagy rizsnyákot főztek, és tényleg már 4 hónapos kor körül elkezdték a hozzátáplálást, elvileg krumplival, répával, almával...
Aztán néha becsúszott más is :(
Ma már 6 hónapos kor előtt nem ajánlott a hozzátáplálást elkezdeni, ha nincs (elég) anyatej, jó minőségű tápszerekkel helyettesíthető, de a legjobb a babának természetesen az AT ...
Pár éve a lisztes dolgokat csak egy éves kor körül engedték. Ez azonban változott, ma inkább újra előbb adják, fél éves kortól akár...
Pálmikának szerencsére nem lett baja attól a pár szem keksztől, édes lehetett ahogy rágcsálta :lol:
A hozzátáplálást azért ajánlják a megfelelő sorrendben és időben elkezdeni, mert még éretlen a babák emésztőrendszere, illetve az allergiákat akarják megelőzni.
Ez is egy "forró" téma, remélem itt nem alakul ki vita ezzel kapcsolatban (mint a Mg esetén, amit nem is gondoltam volna :( )

A magzati hosszkülönbségekre én is azt terveztem írni, amit Bozza, hogy valószínűleg egyik helyen az ülőmagasságot, a másikon a teljes testhosszt írják, csak a fordítók ezt kifelejtik (sokszor angol szövegből veszik az infokat).
Hétfőn majd meglátod, melyik adat volt helyes abból, amit ovastál :wink:

Az ujjamat annak idején őrölt (nem erős) piros paprikával (másnap sóval :oops: ) kenték be, és a kutya popsijába bedugással is fenyegettek... Tiszta horror, de engem nem tudtak meggyőzni :wink: Aztán egyszercsak magamtól abbahagytam, nem maradtam úgy, tök felesleges volt az egész :roll:
Mellesleg én a Kisfiammal soha nem tennék ilyet, ha szeretnék valamit elérni, inkább észérvekkel próbálom meggyőzni, még akkor is, ha tudom, hogy nem mindig érti. Pl. elmeséltem Neki, hogy a fogorvos barátnőm nem ajánlja a cumit, mert előre fognak állni tőle a fogacskái, ezért csak alváshoz kapja meg...
Ő is keresi azért időnként a cumit amikor fárad -ahogy Pálmi is tette-, de akkor jönnek az érvek. És tudja, hogy alváskor odaadom... Ma reggel éppen magától tette le, amikor kiszaladt a csizmájához :wink: máskor meg egyszerűen kiveszem amikor felkelünk ha szükséges, nem tiltakozik :lol:

Bozza,
gyere csak gyakrabban, írj hogy mi van Veletek...
Jövőre már Te is a Kicsidnek rendezed a Mikulást, mégha csak pár hónapos lesz is :lol:
Azt mondják, hogy első babánál később érezni a mozgásokat, de a 16. héttől számíthatsz rá :lol:
Hogy állsz a babakelengyével, mitek van eddig?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Minket is meglátogatott a Télapó reggel. Megbeszéltük, hogy felkeltem manókát, hogy együtt nézhessük meg, hogy mit kapott, mert mentem dolgozni. Nagyon gyorsan kipattant ő is, szedegetett ki mindent a csizmából nagy boldogan :lol: Én meg iszom a levét a sok ajándéknak, csokinak, mert rám jött valami csokiroham és 1 órája azt eszem :oops:

Szerintem nem kell siettetni semmit, sem az evést, sem a bilizést... jön minden magától. Én figyeltem a könyveket és azt és akkor adtam, amikor ajánlották, bár nálunk Lotti 6 hónapos koráig csak anyatejet kapott és 1 éves korában sem tudtunk kiváltani "csak" 2 étkezést, utána hagyta el hamarosan a harmadikat és a végén a reggeli-estit.

Pocakkrémezés, semmit sem használok :oops: Lottinál sem használtam. Megmondom őszintén, nagyon jó bőröm van, nekem nem volt rajta semmi, terhesség után sem maradt és ugyanolyanra visszaalakult, mint anno. Persze ebben az évben sokat tornáztam is és egészségesen táplálkoztam. Most azért nem kenem, mert utálok minden krémet. Párommal vetettem illatmentes testápolót a gyógyszertárban, na nekem az is illatos :roll:

Hasméret, nekem hatalmas :shock: Lottinál kb. 18. héten volt ekkora vagy később. De állítólag 2. terhességnél hamarabb látszik. Nekem ez beigazolódott, már mondogatom minden ügyfelemnek, mert úgy sem tudom elrejteni :lol:

MMC, de jó hogy ilyen jók a fogaid, irigy-irigy, az enyémet ramatyok, 2 hiányzik, nemrég lett koronám is így 34 évesen :( Nekem nagyon erőteljes kálcium hiányom van. Van egy ügyfelem, aki nagyon egészségmániás, azt mondta, hogy napi egy kiskanál szezámmagot egyek meg, a legjobb kálcium forrás. Szedtem vitaminban is, simán törhet le azért fog sajnos.

1 éves 3 hós baba nem lehet még szobatiszta, nem is tudná tartani... ne foglalkozz hülye kérdésekkel... ha bárhol kellett Lottinak, ált. volt nálunk pelenka mindig és akkor ráadtam, játszón kimentünk és felemeltem, bevásárlóközpontban szintén kimentünk és rátettem a pelust, addig bírta tartani. Mindig van nálam vécére papír, DM-ben szoktam venni, iszonyat olcsó, rá kell tenni a vécére és akkor bárhol rá tudom ültetni manót, mert pl. kakinál már nem tudnám tartani annyi ideig a vécé fölött, mert néha szeret trónolni :lol:
Jó időben, nyáron kezdtük, bugyiban volt itthon, többször ráültünk a bilire, hogy szokja, ha sikerült termelnie bele, nagy dicséret és boldogsághullám, hogy érezze, hogy ez jó, de minden gyerek máskor érik meg rá, nem szabad erőltetni, nem hajt a tatár.

Magnoli, gratula Olika egyedül alvásához, még ha csak időszakos is :lol: Nálunk 2 éves 3 hós volt mikor megkapta a saját ágyát és még akkor sem aludt benne sokáig, hanem a mi ágyunkban. Hozzá kell tennem, hogy akkora az ágyunk, mint a szoba, amiben van, tehát elférünk benne. Aztán a nagyágyat kicseréltük a kisággyal (helyileg) és észre se vette, hogy abban van, mert helyileg ugyanott volt. Persze ott voltunk mellette közvetlenül, úgy nem volt nehéz. Imádtam vele aludni egyébként 8)

Nekünk van még mindig alváshoz cumi. Éjjel nincs a szájában sokszor és el tud aludni cumi nélkül, de nem akarom erőszakkal elvenni tőle. Nálunk úgy jött le róla, hogy amikor már nagyobb volt és beszélt, mondtam neki, hogy ne legyen a szájában, mert nem értem hogy mit mond, csak alvásnál, és így történt. Most már mondom neki, hogy Karácsonykor le kéne szokni, mert nálunk sokszor volt gombás a popó és a doki szerint a cumi hibás, mert bevisz minden bacit a szájába. Meglátjuk, hogy sikerül...

Na megyek, mert kidurran a hasam a sok édességtől, amúgy én már érzem mozogni, nem erősen, de érzem kívülről, csak összpontosítanom kell, feküdni és odafigyelni.

Kép

Kép
nusildi

Bozza,
örülök, hogy előkerültél te is :)
Igazatok lehet Magnolival, hogy az egyik ülő- a másik teljes magasság lesz, csak félrefordítgatják... sokszor csak úgy írják, hogy "hossza", nem úgy hogy "teljes hossza". Csak valahogy már az volt a fejemben, hogy ilyenkor már nem az ülőmagasságot szokták nézni, legalábbis az egyik terheskönyvemben ez áll, lehet az is hülyeség :D

Majd szólj, ha megérzed a mozgását! :)

Magnoli,
Cuki lehetett Oli, ahogy örült a dolgoknak :) Nem csodálom, hogy együtt akarjátok átadni az ajándékokat, mindketten szeretnétek látni az örömét :)

Gratula az alváshoz!! Alakul ez! :)

Igen, tudom, hogy az emésztőrendszer és az allergiák miatt ajánlják a hozzátáplálás megkezdésére a sorrendet / időpontokat, csak régen még ezt nem tudták, ezek viszonylag új fejlemények :)
Nagyon sokat változott ez is az elmúlt 30-50 évben...

Ildi,
Csokiroham... hmmm... hát nem mondom én is belekóstolgattam Pálmi mikulás édességeibe... :D Gyomrod bírta a kiképzést? :)

Érdekes amit a cumi - gombás popóról írsz... én pont azért adtam neki anno cumit, hogy ne a koszos kezét vegye a szájába...

Szobatisztaság:
hát csak szép fokozatosan, nem viszed ki rögtön az utcára, eleinte csak otthon próbálgatja az ember, és ha már valamennyire megy, akkor próbálsz meg kimenni a játszóra pelus nélkül, stb.

Láttam anyukát a villamosmegállóban is gyereket pisiltetni, hát ez van... :) Ezért is nyáron kell elkezdeni, télen befagyna a popója :)

A másik trükk, hogy én állandóan pisiltetem, indulás előtt közvetlen, aztán amint van lehetőség, sose hagyom, hogy egy óránál tovább legyen úgy, hogy nem pisilt. Főleg ha iszik is közben, akkor még hamarabb...
Ha elmegyünk Tescoba, akkor ott még a bemenetel előtt is kimegyünk WC-re (és még így is voltak kifutások... :) )

Ja és javaslom még, hogy rendszeresen szólni a gyereknek, hogy most pisiljünk, mert magától belemerül a játékba, stb.
Az oviban is úgy csinálják, hogy meg van határozva, hogy mikor kell mindenkinek pisilni, mert ha rájuk hagynák, akkor jönnének a balesetek.

Nálunk az oviban ki kell menni érkezéskor, aztán reggeli után, aztán udvarra menetel előtt, utána ebéd után, felkelés után... szóval nem bízzák ők sem a véletlenre a dolgokat... :)
sz.veronika

Lefotóztam a pocakom, próbáltam összehasonlítani az előző terhességgel :) Nekem is nagyobb :)

Az első képen vagyok 5 hónapos terhes Pálmival:

Kép

a második a mostani 4 hónaposan :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok, üdv az újaknak! :)

Igen, én is ugy érzem magam mint Bozza, hogy néha én vagyok az új. Én is olvasó üzemmódban vagyok, mivel az 1. babát várjuk, így én se tudok hozzászólni a babás témákhoz :oops:
Dec. 2. este éreztem először a bébikém mozgását :o Nagyon nagyon jó érzés, de nálam nincsen "pillangó" hatás. 21.-én megyünk legközelebb a nődokihoz, 28.-án pedig a kórházba bejelentkezni+uh.
Én használok pocak krémet, mert nagyon nő a hasam. Komolyan, ez valami hihetetlen!!!!! Így ahogy most látom Veronika pocakfotóját, megmerem kockáztatni, hogy az enyém nagyobb! Pedig azt sem lehet mondani, hogy nagy darab vagyok, mert 47 kg.-al kezdtem a terhességemet. :lol:
Kelengyelistám már megvan, de vásárolni majd az Ünnepek után, jövőre kezdünk el.
Így hírtelen ennyi jutott most eszembe :D

További szép babavárást mindenkinek!!!!

Kép
dina1985
Ausztria

Sziasztok,

köszönöm Veronika a drukkot, szerencsére tökéletes eredményt kaptunk tegnap a genetikai vérvételi teszten, annyira örülök!!!

Szépek a pocakfotóid, most tényleg nagyobb a babalak :lol:

Veronika és Ildi, nagyon szépen köszi a szobatisztaságra vonatkozó tanácsokat, összeírom, és megfogadom őket! Így fogom próbálni, ahogy írtátok! :lol:
Ildi, délután én is szeretek Olival aludni (simi, bújás, stb...), de éjjel pihenni szeretnék, olyankor nem vágyom a kis ficánkámra 8) elég a pocaklakó :lol:

Elsőbabások, ne keressetek kifogásokat, írjatok bátran még akkor is, ha nekünk a nagyobbik gyerekkel kapcsolatosan is vannak kérdéseink.
Nem is olyan soká Nálatok is aktuálisak lesznek ezek a gondok (is) :wink:

Dina,
a testsúlyodból azt gondolom, hogy nem vagy túl magas (ahogy én sem :lol: ), ezért gondolom, hogy kisebb a hely a Babádnak, mint a magasabb lányok esetén, így hamarabb domborodik a poci :lol:
Ugye milyen jó érezni, ahogy ficánkol a Kicsikéd???

Kép
Kép
magnoli

Igen Magnoli nagyon jó érzés!!!!!!!
Lehet van benne valami, mivel elég törpe növésű vagyok a magam kis 156 cm.-ével :D :D :D

Kép
dina1985
Ausztria

Dina,
nekem is az az érzésem, hogy élőben még nagyobb a hasam, mint a képen :) De lehet, hogy csak felülről másképp látom :D

Én sima testápolót használok, fürdés után bekenem, ennyi. Pálminál se volt csíkom, anyunak 2 terhessége volt, neki se lett... reménykedjünk :)

Magnoli,
Nekem az egyik jó barátnőm 152 cm, én meg 173 :lol: Jól mutatunk egymás mellett :lol:
Erre nem is gondoltam, de abban tényleg lehet valami, hogy a testmagasság összefüggésben van azzal, hogy mekkora a poci :)

Amúgy ki hogy van? Engem nagyon aggaszt, hogy én ennyire nyeszlettül... ki se mozdulok emiatt... végül elmentünk pénteken a Tescoba és 10 perc után ki kellett jönnöm leülni, mert nem bírtam... Csütörtökön megyek majd dokihoz, rákérdezek...
sz.veronika

Veronika, megmondom őszintén, én most ezerrel tudok pörögni, szerintem egy euforikus állapot, hogy már nincs hányingerem, nem hányok, és ez olyan felszabadulttá tesz, hogy pénteken is kettesben elmentünk manókával Árkádba, tegnap de. és du. is vásároltunk, mászkáltunk 8) Mi az, hogy nyeszlettül vagy? Fáradt vagy? Mert az emellett én is vagyok, ma du. is aludtam Lottival fél3-tól 5-ig.
Hasam kb. nekem is ekkora :lol:

Dina, nem baj, ha a babás témákhoz nem tudtok hozzászólni, írjatok ettől függetlenül minél többet!

Képzeljétek, tegnap nekiláttunk a cumi nélkül alvásnak! Megbeszéltük, együtt aludtunk, ment tegnap is, este is, ma du. is, úgyhogy pár nap múlva lehet, hogy eljön cumitündér és elviszi mind az 5 cumit, ami eddig forgott és hoz valami szép ajándékot helyette :lol: Persze még érzem manón, hogy nagyon szeretné a cumit, de beszélünk róla sokat, meséltem neki arról, amikor én szoktam le a dohányzásról pl., meg hogy ő már nagylány és az oviban se cumizik már senki, remélem a kis lelkének nem lesz törés ez! :? Igaz, csak alváshoz ment a cumi,de akkor is fontos dolog volt az életében...

Viszont nagy csalódás, hogy nem esett a hó nálunk, nagyon szeretett volna szánkózni :roll: A hideg viszont nagyon durva.

Csokizabálás, nem ártott meg, tegnap is rám jött, de most már visszafogom magam, mert nem akarok elhízni :oops:
Jövő hét kedden megyünk nőgyógyászhoz, ott rá kell állnom a mérlegre :? Aztán vérvételre is be kéne jelentkeznem+védőnő...

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
Nagyon ugyesek vagytok a cumival! :)

Nyeszlettul: 5-10 percnel tovabb nem birok allni-menni, le kell ulnom...
Penteken kimereszkedtem a Tescoba - apaval, Palmival autoval - 10 perc utan ki kellett jonnom es leulni az etterem reszben.

Egyreszt a szivem erzem, masreszt a hasam alja kezd el fajni es majd leszakad a derekam... En csutortokon megyek dokihoz, rakerdezek...

Neked meg minden jot keddre! :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Már a kezdetek óta zugolvasok, vártam, hogy megnyissa valaki ezt a fórumot, de írni eddig még nem volt időm - illetve folyamatosan vártam a pozitív híreket :) Most már kezdek megnyugodni :) Május 5re vagyok kiírva, már van egy 2 éves fiam, Bence. "Kettecske" is kispasas, már 3x láttam az uhán a bizonyítékot, Marci (Marcell) nevet választottuk neki. Már a 12 hetes uhn mondták, hogy 90%, hogy fiú :) :) Én is voltam az istenhegyin kombinálton, nekem nagyon bejött. Bencével még a sejtbankosnál voltam. Ott az eredményre és a magyarázatra is sokat kellett várni...
Új vonalzót még nem csináltam.... :S
Veronika, teljesen olyan, mintha az első terhességemről írnál! Folyamatosan :) Én általában teljesen enervált vagyok, szívdobogás, nehéz légzés, fáradékonyság stb, szerintem ez a vashiány miatt van. Tavaly télen kezdtem el céklát enni (mert egészséges) és nagyon hamar elmúltak ezek a tünetek, most átváltottam céklalére (nem bírom már a reszelést), az eddig bevált, de egyre többet kellene belőle innom, most keresek majd vmi természetesebb vaspótlást. Bencével végig a doki által felírt tablettát szedtem, de ha 10%ban jobban éreztem magam tőle akkor sokat mondok. És szedem a magnéziumot rendületlenül!!!! Nekem a MagneB6 nem vált be, Bencével a Magnerot volt hatásos a végé, de azt rágni kell és nem annyira kellemes, most Bérest szedtem, tegnap pedig a dmben vettem saját márkásat. Majd kiderül, melyik a jó. A dokim szerint amúgy a magnézium nem segít a koraszülés ellen, ezt nem tudom, de én érzem hogy hat és nekem kell (alapból érzem, ha kihagyom, feszültebb és ingerlékenyebb leszek + izomgörcs).

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok Lányok!
Már jó régen írtam, "nyaralni" voltam a nagymamámnál, jó volt, friss hegyi levegő és pont esett is a hó, nagyon szeretem :) Kaptam én is mikucsomagot :P de persze jövőre már Babuci lesz a főszereplő. már alig várom!
A héten megyek uh-re, jó lenne ha megmutatná, hogy piros alma vagy mogyoró van e a zsákocskámban :D már nagyon kíváncsi vagyok,a vérvételes eredményeket is a héten tudom meg elvileg, úgyhogy lehet szurkolni :wink:
A bilizős- cumizós dolgokhoz sajnos és sem tudok hozzászólni, illetve a cumihoz annyit, hogy én is sokáig cumiztam, középsős, vagy talán már nagycsoportos voltam oviban, mikor leszoktam, persze előtte is már "csak" alváshoz kellett. Én nyaralni mentem és véletlenül otthon hagyták anyáék a cumimat, persze ma már tudom, hogy nem volt az véletlen :)
Veronika jók a pocak fotóid! Nekem is elég nagy, talán még picit nagyobb is, bár nekem előtte is volt egy kis hasam, nem laposan indultam :P
A karácsonyi bevásárlással hogy álltok? Hogy tervezitek az ünnepeket, elutaztok, vagy ti vártok vendégeket vagy esetleg szűk családi körben?
Vigyázzatok magatokra, csúsznak az utak, járdák!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Ma szabadságon vagyok, így napközben tudok egy kicsit Babanetezni.
Lizának hasmenése van, most nem ment bölcsibe,nehogy elkapják a többiek. Annyira nem vészes, mert naponta csak 1x kakil, de akkor olyat, hogy teljes ruhacsere és ágynemű csere ( délutáni alvás közben jön rá rendszerint).
Bevallom volt 2 olyan alkalom, amikor azt mondtam, hogy én ezt a body-t nem vagyok hajlandó kimosni (kevesebb volt rajta a tiszta felület, mint a koszos) és úgy ahogy van a pelenkával együtt kidobtam....
Valószínűleg engem is megfertőzött, mert szombat éjszaka 3x hánytam, anyukám meg vasárnap csinálta ugyanezt. De most már mindenki jól van. :)
A fogamat is megcsinálták, egyszerűen betömték a hiányzó részt. Mivel elől van és a rágáshoz használom, lehet hogy fél évig, de lehet hogy évekig bírja, majd meglátjuk.
Amint viszont teljesen ledöbbentem, hogy a doki (magán) nem fogadott el érte pénzt.

Kép
Kép
mmc

Akartam irni bovebben, de megint nem jon ossze, csak roviden egy dologra reagalnek...

Amidaalah,
Szia, orulok hogy csatlakozol!

Tegnap olvastam a vashianyos verszegenyseget, amit irtal, gyorsan beszereztem a hozzavalokat es el is kezdtem tegnap :) Mondtak hogy vagy 3 honap mire javulas eszlelheto... csutortokon megbeszelem a dokimmal is, gondolom elkuld verkepre, de artani biztos nem art,ha mar addig is megkezdem a potlast. Koszi!!!

Majd bovebben jovok valamikor...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika,
Túl vagyok az integrált teszt 2. vérvételén. Én is magán úton csináltatom a nőgyógyászomnál, aki a Magzatdiagnosztikai Központtal szerződött le. Ki is akadtam, mert megbeszélt időpont ellenére 1 órát várattak a vérvételre miatt, úgy hogy az asszisztens ott volt, csak szülésfelkészítőt tartott, ami elhúzódott. Én meg emiatt majdnem elkéstem a bölcsődei Mikulásünnepségről.

A fáradtságodat megértem, a múltkor én is ültem a Tescoban az étterem részen pihegve...
Én azt vettem észre, hogy egy helyben állni nem bírok, ha gyalogolni kell, vagy a munkahelyen 5 percenként felugrálni a nyomtatóhoz az ok, de állni nem tudok 2 percet se.
Jó lett a pocakfotód, nekem is hasonló lehet a hasam, de valószínűleg felülről nagyobbnak látom. Vékony vagy te is nem sokat hízhattál idáig. Majd én is rakok fel összehasonlítós képet, csak a fejemet kell leoperálni a fotóról.

Bozza, Dina, Csiscsi
örülök, hogy jöttetek. Igazatok van a fórum egy kicsit eltolódott gyereknevelős beszélgetésbe. Valahogy most úgy alakult, hogy az elsőbabások nem csatlakoztak sokan hozzánk...
De ezért ne érezzétek kirekesztve magatokat!! Tessék gyakrabban írni és akkor nem mindig cumi és a bili lesz a téma. :D
Meddig terveztek dolgozni? Én február-márciust mondtam bent, majd meglátjuk.

Nusildi,
köszi a ülőkepapír ötletet. Amikor írtad rögtön tudtam, hogy mire gondolsz, mert a kórházban szülés után és előtt ( 3 hétig bent voltam) ezt használtam, mert nagy pocakkal/szülés után közvetlenül nem tudtam volna olyan csajosan föléhajolni... :oops:
Elsőbabások, a kórházba ilyet mindenképp javasolt magatokkal vinni,jól fog jönni..

Amidalaalah és Gabi üdv köztünk, gyertek gyakrabban.
Liza előtt én is spinningeltem és imádtam, de most valahogy nem esne jól. Járt hozzánk egy várandós lány, mindig pulzusszámlálóval tekert, hogy ne szálljon el a pulzusa.

Magnoli,
hogy álltok az alvással?

mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Tegnap voltam UH. Minden rndben. A bal kezèvel teljesen kitakarta mi van a
làba között, pedig a doki most ràèrt, ès majdnem negyed óràt bűvölte, hátha làt valamit. Majd januàrba talàn. Èn estère dőlök ki, sokat kemènyedik a hasam, amire a vàlasz az volt, hogy minden rendbe, fogadjam el, ès szedjek magnèziumot. Ezt tettem eddig is, de azèrt nem jó. Próbàlok pihenni, amikor Bàlint alszik, de egyèbkènt visszajött ez energiàm, csak a kishapsi szívja le estère.

KépKép
KépKép
kat78

Amidaalah,
Azt nem tudom, hogy konkrétan a koraszülés ellen segíte-e a magnézium, de nekem az első terhességnél elkezdett rövidülni a méhnyak - kvázi elkezdtem kinyílni (lehet hogy most is ez van és a hasfájás, görcsölgetés egy része ebből adódik), és arra a 3*2 MagneB6 jó volt, megállította a további tágulást.

Érdekes, hogy neked is ilyesmi volt, mint most nekem az első terhességednél... tegnap egész nap rosszul voltam, de most már nem csak ha felálltam, hanem már ülve is... érzem a szívem folyamatosan... éjszaka már annyira rosszul voltam (fekve az ágyban!), hogy már azon gondolkodtam, hogy bemegyek a kórházba... ma is nagyon rosszul vagyok, és ma se segít már az ülés, ülve is nyomás van a szívemen... Holnap ha félholt leszek is elmegyek a dokihoz, mert ez már durva...

Csicsi,
kellemesen hangzik a kikapcsolódás és a szép havas táj! :)
Majd írj, hogy mit mondtak a nemére!!!
Én se lapos hassal indultam... :lol:

mmc,
most többfelől hallom ezt a hasmenéses dolgot... valami járvány lehet...
Fogad: nahát! mindenesetre jól jártál, hogy még fizetni se kellett! :) Reméljük azért tovább bírja mint fél év...

Hát igen, magánban nem várná az ember, hogy ennyit kell várakozni, pont azért fizet az ember többek között, hogy időpontja van és nem kell sokat várni...

Na tessék, akkor nem én vagyok az egyedüli, aki a kajáldában ücsörög :D

Kat78,
Örülök, hogy minden rendben volt az UHn!
Szóval rejtegeti magát :)
Hát anno az én dokim se tudott mást mondani rá, csak hogy magnézium...
sz.veronika

Felhivtam a dokimat, azt mondta, hogy ezzel a korzetihez menjek.
Ugyhogy most itt ulok mert delig van rendeles.. majd irok mi volt...

Kép

Kép
sz.veronika

Ekg-m jo lett, holnap reggel vervetel, du-ra eredmeny a korzetinel... varom mi lesz...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika: :S Remélem hamar kitalálják, hogy mi okozza és adnak rá valamit!!!! Holnap este már nincs messze!
Nekem a sok magnézium sem akadályozta meg a nyílást, 36. héttől 2 ujjnyira nyitottan mászkáltam. Végül a 39. hét elején született meg Bence (2 óra alatt). Most félek, hogy csak úgy "kipottyan" :D
AZ első még annyiban hasonlított a Tiédhez, hogy nekem sem lett annyira jó a kombi-integrált tesztem (nem volt szerencsére határon sem, a végső 1:2500 lett, de csak 29 éves voltam), a vérmarkerek nagyrésze számomra értelmezhetetlen értéket ért el - túl az egészségesen, a Downoson, vhol a legszélén.... Megmagyarázni sajnos nem tudták.

Kat78: Kis szemérmes babó!

Babakocsira visszatérve: Nekem még nem sikerült megtalálnom az igazit, mindegyik kompromisszum :(. Ma is megyünk egyet nézni (használtan), pedig 2 már van itthon.

A szobatisztaság pedig még várat magára, jobb időben szeretném elkezdeni, addig hadd melegítse a body a derekát! Mi régóta bugyipelust használunk, nehezen bírom rá, hogy lefeküdjön pelusozáshoz.

Kép

Kép
amidaalah

Babakocsizás helyett mondjuk sokáig hordoztam, az segített... :)

Kép

Kép
amidaalah

Veronika,
most sietek csak gyorsan reagálok neked.
Az első három hónapban nekem is nagyon erős szívdobogásom volt, főleg fekve, nyugalmi helyzetben. Azt hittem kiugrik a szívem a helyéről, volt úgy hogy éjjel erre ébredtem.
Anyósom pont itt volt, megmértük a vérnyomásom és 80/60 volt 100 fölötti pulzussal. Az EKG-m nekem is tökéletes volt.
Állítólag azért van a heves szívdobogás, mert alacsony a vérnyomásod és a szervezetnek több munkára van szüksége pumpálnia a vért, ami ráadásul a terhesség miatt 1,5x-se az eredeti mennyiségnek.
Nem vagyok szakember, ha hülyeséget írok javítsatok ki nyugodtan.
Nekem segített a kávé, és a mozgás ( kicsit megemeli a vérnyomást). Igazából a zöld tea lenne jó, mert a kv pulzusnövelő, de azt én nem szeretem.

Jobbulást
mmc

Kép
Kép
mmc

Ja még valami a derékmelegítéshez:

Amidalaah, a múlt héten voltam a KIK textildiszkontban és ott láttam olyan bugyit már szobatiszta gyerekeknek fiú és lány mintával is, ami olyan, mintha a bugyi és egy derékmelegítő össze lenne varrva.
Nagyon jó ötletnek tartom, nálunk még nem aktuális a téma, de ha az lesz biztos, hogy kipróbálom ezt. A minőséget nem tudom milyen, mert még nem vásároltam ott soha.

Kép
Kép
mmc

mmc,
Koszi, de nekem nem szivdobogasom van, hanem nyomast erzek a szivemen.
Vernyomasom ma a dokinal 104/70 volt, 80-as pulzussal.
Palmival sokszor volt 90/50, de attol nem voltam rosszul... de a pulzusom se akkor, se most nem volt magas... mas lesz ez... most leginkabb erre a vashianyos verszegenysegre gyanakszom, holnap delutan kiderul a vervetel eredmenybol! De azert koszi, hogy adtal tippet, minden jol jon :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Veronika: Jobbulást, és remélem mielőbb kiderül, hogy mi okozza ezt nálad, és könnyen orvosolni is fogják! :)

Én tegnap délután a halálomon voltam szinte. Reggel felkeltem, semmi bajom nem volt, szokásos napi rutin, délbe ebéd, aztán lefeküdtem aludni. Felkeltem délután, ettem megínt, káposztás tészta volt a kaja, ami csinált egy kis savat nálam. Délután filmeztem, közben éreztem, hogy valami nem jó, szarul lettem. Kijött a kaja, erős savas ízzel. Aztán visszafeküdtem, szopogattam egy Rennie-t, később ettem piritóst teával. Fél óra és az is kijött. Csináltam kamilla teát, kortyolgattam 1 pohárral, 10 perc mulva még melegen, gőzölögve visszajött az is. Ezután erőszakoltam magamba egy kis vizet, meg még egy kis teát, mert nagyon száradt a szám is, de a végén, estére már ott jártam, hogy epét hánytam. :( Nagyon rossz és keserű volt :( Hajnalban arra keltem, hogy fáj az egész hasam alja, nem nagyon tudtam visszaaludni, kimentem a konyhába, ettem csupasz zsemlét teáva. Hálistennek ez már bennem maradt. 1,5 óra forgolódás után sikerült visszaaludnom. Reggel is fájt még a hasam alja, de hálistennek elmúlt. Nem tudom mi lehetett vele, de nagyon rossz volt...... :(

Kép
dina1985
Ausztria

Dina: ez lehet, hogy a mostani vírus. Nàlam is ez volt 10hetesen, egy dèlelőtt minden kijött, aztàn ennyi, utàna dièta pàr napog. Van ennek egy másik fajtàja, a hasmenèses, de az eltarthat egy hètig is. Szóval lehet, hogy ennek semmi köze nincs a terhessèghez

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok,
úgy tűnik mostanában kicsit nehezebben vagyunk :(

Veronika,
nagyon drukkolok a mai dokilátogatásokhoz, és hogy kiderüljön mitől vagy ilyen gyenge :oops:

mmc,
jobban van már Liza? Ez a hasmenés elég rosszul hangzik, mit javasolt rá a gyerekorvosotok?
Sajnos Olika alvása még hullámzó, gondolom erre a karácsony előtti stresszes hangulat is rátesz, ma mondjuk 6-ig bírta az ágyában. Csak egy kis baleset keltette fel, átengedett a pelusa és át kellett öltöztetnem...

Aha, tehát ha két pocis lányt látok majd a Tesco éttermében pihenni, akkor azok Ti lesztek Veronikával, majd jövök hozzátok én is :wink:

Dina,
rémesen telt a tegnapod, jobbulást Neked! :shock:
Korábban nem volt gondod az epéddel? Mert a káposzta (és a "k" betűsök) jól meg tudják kínozni, főleg terhesség alatt, amikor amúgy is lustul... De persze lehet egy egyszerű kis gyomorrontás is, lényeg, hogy túl vagy rajta!!

Ildi,
na, hogy bírja Lotti cumi nélkül?
Nálunk Olika mostanában néha újra kéri nappal is, amikor kicsit fáradt. Nem szívesen, de inkább odaadom neki, csak ne sírjon 8) ...
Klassz hogy tele vagy energiával, gondolom mostanában nagy szükség lesz rá a karácsonyi készülődések miatt :lol:

Kat,
szupi hogy Te is energiabomba lettél :lol:
Milyen szégyenlős a Pindurkád, takargatja magát :lol: csak nem Kislány lesz???
Nálunk Oli (és a Kisöccse is...) egyből a LÉNYEGET mutatta, bezzeg az arcát takargatta Oli 8) A végefelé azért egy mosolygós képet sikerült Róla elkapni :lol:

Amidaalah,
szia, üdvözöllek! Gratula a második Kispasihoz is!
Nálunk is hasonló a felállás, pedig én kislányt reméltem a Kisfiam mellé :wink:

Csicsi,
jól tetted hogy pihiztél, használd ki az utolsó időket baba nélkül :lol: Amint megszületik, csak RÓLA fog szólni az életed, igaz én utólag már nem is értem hogy élhettem Nélküle :lol: Leszámítva a nyugodt pihenéseket :wink:

Kép
Kép
magnoli

Veronika remélem gyorsan kiderül, hogy mi a baj és hamar találnak is rá megoldást!
Dina neked is jobbulást kívánok, bár ha minden igaz már túl is vagy rajta, azért még ne egyél nehéz kaját egy pár napig szerintem!
Remélem az én Picúrom nem fogja takargatni magát :P
Vásárlás végére már sokszor én is úgy érzem magam, mint aki lefutotta a maratont...nem tudom mi lesz itt még később, kell valami kismamatornás dvd-t szerezni, hogy kicsit helyre rakjam a kondimat, mert ez így nem lesz jó :)
Mindenki vigyázzon magára és a gyerkőcökre (kintlakókra és bentlakókra) !! Jó hétvégét

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kedves Kismamák!

Egészségpszichológus végzősként végzek kutatást a terhesség élményeivel kapcsolatban. Azt szeretném megtudni,kitöltenétek e a kérdőívemet, illetve belinkelhetném-e, érdekel-e Titeket?

Előre is köszönöm a válaszokat.
Üdv:
Magdi
bmakti
Kaba

Kedves Magdi!
Szerintem nyugodtan belinkelheted és akinek lesz kedve kitölti, akinek nem az nem tölti, veszteni valója senkinek nincs :) Üdv

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

:) köszönöm előre is mindenkinek aki segít! Egyébként tegnap azt álmodtam, hogy 4 hónapos terhes vagyok, és annyira jó volt!:))

https://docs.google.com/spreadsheet/vie ... aU81enc6MQ
bmakti
Kaba

Sziasztok!

Dina, ú, ez nagyon rosszul hangzik, szegénykém :? Remélem már jobban vagy!

Veronika, nem hangzik túl jól amit írtál, próbálj meg pihenni és akkor nem mászkálni sokat, csak amennyit nagyon muszáj!

Üdv újak!

Mi megvagyunk, kedden voltunk nőgyógyásznál, UH volt csak, minden oké, de ült, úgyhogy a nemét nem tudtuk meg. Lottinak nagyon tetszett, integetett neki :lol:
Tegnap pedig kora reggel már az Uzsokiban voltam vérvételen, aztán rohantam be a mh-re, az egész hét rohanás volt. Legközelebb január 8-án megyünk a dokihoz.

Tényleg mindenki, nektek a dokinál UH van vagy vizsgál is a dokitok mindig??? Mert nálunk még kézi vizsgálat nem volt, csak UH. Nem mintha bánnám, megkérdi, hogy van-e panaszom, aztán UH.

Cumi, jött a cumitündér, elvitte a cumikat, itt hagyott egy unicornist :lol: Lotti imádja, szuper ügyesen alszik cumi nélkül.

Holnap meló, úgyhogy megyek pihenni, jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Veronika, mi a helyzet? Mondtak vmit?

Magnoli, mi is vegyes párosra hajtottunk (egyenesen Emesének készült), talán majd a 3. Amúgy meg tök mindegy, azt hiszem :) :) Csak a cuki lánykaruhák fognak hiányozni.... ;) ;)

Dina, ez brutál lehetett... :( :(

Mmc, köszi a tippet! Jónak hangzik - bár nálunk nem csak ez a döntő szempont, Bence még nem igazán ért meg a dologra...

Nusildi, engem vizsgál is + UH. Annyira nem örülök neki, sőt, pluszba hüvelyi UHval is vizsgálgat..... Én egy máhszájpolippal nyitottam a terhességet, ezt ellenőrizte a 14. héten (szerencsére eltűnt), most meg a méhnyakam is lemérte, állítólag protokoll lesz, meg ugye éreztem összehúzódásokat.... :( Hát ez van, legközelebb nem tudom mi lesz.

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Újak vagyunk, nem bánnátok, ha csatlakoznánk? :)
picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?