A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

...ja es priviben dobhatjatok a hianyzo adatokat...

A terhessegi hetes/napos oszlopok nem lesznek azt csak azert irtam egyelore, mert nem mindenkinel volt vilagos a kiirt idopont...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ha lehet, csatlakoznék hozzátok.
36 éves vagyok, már van egy 4 éves, és egy 21 hónapos kisfiunk. Most várjuk a harmadik babánkat, aki eddig úgy tűnik, szintén kisfiú. Nevet még nem találtunk neki, eddig a Bálint és a Márk került szóba.

Május végére vagyok kiírva. A dátum állandóan változik, hol egy héttel fiatalabbnak, hol egy héttel idősebbnek nézik a kis manót. Viszont ha úgy érkezik, mint a testvérei, akkor május közepén már a karomban tarthatom őt.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Hellómindenki! :)

Veronika, én 30 hetes leszek holnaptól, és (eddig) Álmos a befutó. Szuper, hogy már táblázatba vagyunk foglalva! :)

Ancsa, üdv néked, gratula a fiúcskához!

Reggel megyünk a kötelező ultrahangra, remélem mindent rendben talál a doki. Már nagyon kíváncsiak vagyunk rá. :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Hú mennyi fiú...

Én május 16-23 közötti időre vagyok kiírva.
Botond lesz a neve és a SOTE1-en fogok szülni.

mmc

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Eltűntem pár napra, mert a pénteki új doki nagy csalódás volt, kiborultam egy kicsit, mert annyira bíztam, hogy végre nem kell ezért izgulnom, de a keresés folytatódik. Hazafelé végig bőgtem a kocsiban, igazából magamra sem ismerek, hogy így megviselt a dolog, de a hormonokra fogom... Én többet nem megyek öreg pasi dokihoz, most fiatalt keresek, mert egyszerűen kivagyok attól, hogy mindegyik olyan baromi okosnak hiszi magát, pedig egyik sem volt még sosem terhes. Sajna elég sokat görcsölök, nem minden nap, de van, amikor elég nehezen bírom, kérdezem, hogy emelhetem-e a magnéziumot,erre az volt a válasz, hogy minek szedem, tök felesleges, a megoldás az hogy ne figyeljem magamat... na basszus és hogy ne fogjam a hasam, mert nem tesz jót. De hát imádom a pocakomat, és persze, hogy fogdosom. Máshol meg azt hallottam, hogy a babát megnyugtatja az édesanya keze... és hogy ő utálja az EDA-t. Hát mégis mit nem szeret? Nem neki fáj a szülés? És nem azt mondom, hogy mindenképpen szeretnék kérni érzéstelenítést, de ha mégis, nem akarom hogy úgy nézzenek rám, mint egy gyenge nőre, és hallgassam, hogy más is kibírta nélküle. Fúúú de ki voltam... Persze rögtön elmondta mennyi a szülés és mennyi a szülésznő. Na de ez már a múlt, holnap indul tovább a keresés, nem adom fel. Csak találok egy normális dokit.

Nusildi de szuper, hogy egy idősek vagyunk! Szerintem én a kiírt időponthoz képest később fogok szülni, de hát majd meglátjuk. :)

Mindenkinek szép estét!

Kép
savariaa
Érd

Veronika, köszi a táblázatot és boldog Névnapot Neked! :lol:
Nálam még nincs név, állandóan találgatunk, van pár favorit, de eddig csak 2 olyan van, ami mindkettőnknek tetszik :roll:

Savariaa, jaj, nagyon sajnálom a rossz tapasztalatot a dokival kapcsolatban! De jobb még most túlesni a váltáson, keresésen, mint a vége felé, ne add fel! Amúgy merre akarsz szülni, mármint van kórház, ahová mennél és onnan keresel dokit vagy inkább a doki személye a lényeg? Árban, anyagilag, magánrendelés stb.?
Amúgy ez a ne fogja a hasát, nem is értem :roll: EDA meg egy lehetőség, nem kéne neki megítélnie, hogy kell-e vagy sem. Ne törj le, fel a fejjel, ajánlunk mi is dokit neked ha tudjuk, milyen kell, kórház és egyéb téren!

Ancsa, üdv közöttünk! Nem semmi, hogy nálad is a 2 fiú után megint kiskrapek jön :lol: Merre laktok, hol fogsz szülni?

Na megyek, mert most iszonyat aktív a gyerek, szétrúgja az alhasam :shock:

Kép

Kép
nusildi

Savariaa, ne add fel, többünknek volt már ilyen tapasztalata... Engem szétbőgetett az egyik ilyen okostojás a 12 hetes ultrahangon (tarkóredő, ciszta, echogens bélrendszer). Ha tehette volna, ott helyben szerintem el is vette volna a babát. Komolyan. Iszonyatosan kikészültem, de aztán rájöttem, hogy ha én idegelem ki magam, akkor azt Picur is megsínyli, és azt nem akarom. Apa akkor egész éjjel a hasamon tartotta a kezét, és "beszélt" hozzá, és lám-lám, a következő (1 héttel későbbi egy másik orvosnál) ultrahangon nem látszódtak azok a problémák, amikkel kiidegelt ez a "nemnevezzükanevén". A redővel semmi gond nincs, a ciszta felszívódott, az echogens bélrendszer meg azt jelenti, hogy működik. Na csak ezeket felejtette el közölni velünk. Úgyhogy én azt mondom, nyugodtan keresgélj tovább, ha nem tetszik, nem kötelező elvállalnia téged! És nagyon fontos, hogy ne idegeskedj! A magnéziumot nem érdemes emelni (saját tapasztalat), mert a túladagolás hasmenést okozhat! ;)

picuralmos

Sziasztok!

Bocsi, kicsit eltűntem, még nyalogattam azért a lelki sebeimet, apával egész hétvégén lelkiztünk, átbeszéltünk minden jövőbeli projektet....most jobban vagyok. :)

Ancsa üdv a klubban, ti kislányt szerettetek volna vagy kifejezetten fiút??? Nálunk is a 3. fiúka jön úgy tűnik, bár megesküdtem volna, hogy kislány lesz, annyira más ez a terhességem, mint az előző kettő. :?

Szerencsére a görcsök is elmúltak. Nekem már december eleje óta, kb 16. héttől kezdve fáj a medencém, szeméremcsontom, combtövem a hüvely mellett......úgyhogy megértek mindenkit, akinek fáj.....magnoli...a reumás csigát is értem, én is néha nehezen indulok, szinte kell egy kezdőlökés, aztán, ha már elindultam jó.....csak a kezdőmozdulatok nehezek :) Most a változatosság kedvéért a bal szemem körül gyulladhatott be valami, vagy maga a szemem fog, mert ég, csíp, bök, mar.......de már nem emlékszem, de igaz, terhesen mindig fáj valahol. :)

Nem tudom Ti hogy vagytok vele, de nekem előre nem nől a hasam, csak oldalra.....bébi még mindig egészen lent van, de olyan nyomott a hasam és oldalra 'vállasodom'.

Nekem Zalánnal volt mózesem, imádta, mindig abban aludt. Zétivel csak puha, én mindig féltem, hogy kiesik, ő sem lelkesedett érte. Eldönthető volt a babakocsi teljesen, na de kb 3-4-5 hónapos korukig - pedig az enyémek elég nagy babák voltak - nem tudtam bekötni őket, mert lötyögtek.....hordozóba pedig csak akkor tettük, hogyha utaztunk, nem is igen szerették, fél évesen már ki is nőtték a maxi cosi cabrio-t. :?

Én most egy hordozókendőn gondolkodom, mivel ugyan testvérkocsink van, de még Zalánó is szívesen beül, mivel mi csak gyalog közlekedünk, ő biciklivel, tesó motorral, én a babakocsival....de ha elfáradnak, beülnek.....így majd a picurit is cipelnem kell.....őt gondolom magamra kötöm és indulhat a menet. :)

Vera, köszi a táblázatot. Nekem eddig tartotta magát manóka a ciklus szerinti kiíráshoz, most megyek megint uh-ra csütörtökön, megint ellenőrzik a béna lepényemet, akkor talán megint okosabb leszek, méretügyileg. Szerdán 380g volt és kb 28-30 centi. :)

Most megyek, mert Zétivel kaját főzünk.
Szép napot mindnekinek!
üdv

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Köszönöm, hogy befogadtok.

Nusildi mi pestmegyében lakunk, és a Bajcsyban fogok szülni. Feltéve, ha beérünk . :lol: Bár az első fiam farfekvés miatt császárral született, a kicsi a természetes utat választotta. Vele épphogy beértünk a kórházba. Mire apa elintézte a felvételemet, már túl is voltunk mindenen :D
Sandie mi nagyon kislányt szerettünk volna, de valahogy tudtam, hogy nekünk ez nem fog sikerülni, éreztem, hogy kisfiú. Anyósom arcára leszek kiváncsi, mi lesz ha megtudja, hogy tévedett, mert ő biztos benne, hogy kislány, mert megálmodta, meg az ingája is kislányt mutatott. Volt bennem azért egy kis remény, mert nekem is más ez a terhesség, mint az előző kettő volt. Az első 14 héten végig kisértva rosszullét, csak akkor voltam jól, ha ettem.
Savariaa szerintem is keress tovább nyugodtan. Nőinőgyógyászt nem próbáltál még? Az első terhességemet egy fiatal doktornő kisérte végig, nagyon megnyugtató volt. Most ugyan férfi az orvosom, de ő is fiatal, kicsi gyerekei vannak. Szerintem is jobb egy fiatal orvos, az idősekkel nekem se volt szerencsém,.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Időm most nincs, csak ezt beszúrom :) Időrendbe tettem, ahol nem volt dátum számoltam, ahol több dátum volt kiválasztottam egyet :D Akinek nem tetszik valamelyik adata, szóljon :) Aztán ha már kialakult nem fogom betenni ilyen sűrűn :D

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Ancsa, mi is nagyon kislányt szerettünk volna, sajna nem jött össze....én elég nehezen fogadom/fogadtam el, hogy nem valósul meg az álmom. Fura, hogy kislányként mindig úgy gondoltam, hogy lányaim lesznek....erre 3 fiú. Nekem az előző kető terhességem nagyjából egyforma volt, most ez teljesen más. Én is kb 16-18 hétig erős hányingerrel küzdöttem, volt olyan nap, hogy fel sem tudtam kelni. A mai napig édeset, főleg tésztát kívánok, meg gyümölcsöket.....a hasam is lányos....mégis fiúcska van benne.....pedig mindenki lányt jósolt már. Persze tudom, hogy ezek nem számítanak, de már annyira beleéltem magam hülye fejjel, hogy majdnem leestem az asztalról, amikor megláttam/tuk a kukacát. :D Ti bevetettetek bármilyen praktikát az összeghozatalnál??
Az vigasztal, hogy ez az egész úgyis addig számít, amíg meg nem látjuk. :)

Vera, én majd pontosítok csütörtökön az akkor kapott méretek alapján. 28 napos ciklus alapján 21re vagyok kiírva, de nekem 30 napos a ciklusom így én 23-ra számolom, de szerintem előbb fog jönni, én valamiért május 8 körülre érzem......Mindenki azt mondogatja, hogy a többedik baba gyorsabban/előbb jön. Nekem Zalán 39 héten magától jöt, Zétit 41. héten indították.... :) MOst kíváncsi leszek, úgy tűnik én magam vagyok a kivétel, ami erősíti a szabályokat. :)

Most jön az influenzaszezon, Ti nem tartotok tőle pocisan??? Mit tesztek ellene???

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie nem volt időnk praktikázni. Augusztusban voltunk egy esküvőn, ahol mindenki a harmadik babával nyaggatott minket. Mi még régebben beszéltünk már erről, akkor úgy gondoltuk, nem lesz harmadik baba. Hazafelé viszont apa nagyon elgondolkodó volt, és közölte, hogy nem is bánná, ha lenne még egy gyerkőc. Kicsit meglepődtem, kicsit ellenálltam a gondolatnak is. Aztán gondoltam, legyen, de nem gondoltam, hogy rögtön összejön, a két nagyobbra is hosszú hónapokat vártunk. Az én ciklusom elég rendszertelen, van hogy egy hónap kimarad,így már a nyolcadik hétben voltam, amikor rájöttem, hogy most elsőre sikerült. :D . Akkor már jó ideje állandóan aludtam volna, szédelegtem és rosszul is voltam, ezért vettem tesztet is.

Az influenzát remélem sikerül elkerülni, és hogy a nagy fiam nem hozza haza az oviból.

Oltatni nem oltatok, sok rosszat hallani, és az orvosom és védőnőm se erőlteti. Így marad a fokozott vitaminbevitel.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Na megvolt a kötelező, "naaagy 30. heti ultrahang". Egy merő csalódás volt. Az első kettő kötelező uh-t máshol végezték, ott le a kalappal, olyan litániát írtak, hogy győztem keresgélni mi mit jelent... Itt most a babának három (!!!) adatát vetette oda a doki (BDP, AD, FL), átlagos magzatvíz, elöl tapadó, jobb oldali lepény. Ennyi. Ja, meg "valószínűleg fiú gyermek". Meg sem kérdezte, hogy akarom-e tudni. Se súly, se hossz, se várható szülés időpontja. Én nem láttam a gyereket, mert kontroll monitor nem volt, apa nem jöhetett be, undokok voltak, és még rosszul is lettem. Vízszintesen kellett feküdni, párna nélkül, majdnem elájultam. Alacsony vérnyomásnál ez elő szokott fordulni. Szóval jól döntöttünk, mikor bejelentkeztünk egy 4D-s ultrahangra. Ez lesz egy hét múlva...

Az influ szerencsére ritka vendég nálunk, úgyhogy mi nem oltatunk, remélem nem idén kopog be hozzánk.

Praktika? Nálunk nem volt. Teszt reggelén lezajlott párbeszéd:
Apaapapapapaaaapapaa, gyere be!!!! Miért? Mert pluszos a tesztem!!!! Hát így történt... :D Na jó, előtte éjjel álmodtam Picurral.

picuralmos

Sziasztok,
nagyon örülök hogy így beindult a topic! :lol:

Veronika,
boldog névnapot kívánok Neked! :lol:
meggyógyultatok már Pálmikával? :roll:
Nagyon ügyesen megcsináltad a táblázatot, köszönjük szépen, csini lett! :D
Pont így gondoltam, és a színezés is szuper ötlet, így rögtön látszik a nemek aránya... :lol:
Esetleg még ha lesz erőd, beférhet egy tesó-és egy kórház-oszlop?
Nálunk tesó: Olivér 2,5 és a Szt. János Kh. ha lesz ilyen.

Kat,
mi 6-7 hónapig mózesoztunk.
Olyannyira, hogy amikor Oli 3 hónaposan beteg lett (megfázott), sajnos teljesen beleszoktattam, mert a lakásban is abban tologattam, ringattam amikor nyügizett. Így jól elrontottam, mert utána nem volt már hajlandó a kiságyában aludni, már akkor is "ágy-problémáink" voltak :lol: (most az emeletesben nem akar, sőt a kiságyából is átjár közénk) :shock:
Végül már azon röhögtünk a Férjemmel, hogy alig fért el Oli a mózesben, és ha nem tudtuk volna kiszoktatni onnan, kénytelenek lettünk volna a mózes végén két talpformájú lukat vágni, ahol kidughatja a tappancsát :lol: Szerencsére azért erre nem került sor :shock:
Klassz babakocsit néztél ki, mondjuk én magasabbnak olvastam a neten az új árát, inkább 100 körül...

Picur,
persze hogy ráértek még a szüléssel (akár bő 8-10 hétig is), mi sokkal később készítettük el Olinak a babaszobát mint Ti (kb. 6 héttel)... :shock:
Nőjön csak még odabent a Kiskirályfi... 8)
Szupi hogy ennyi mindent kaptatok! :lol:
Felejtsd el a mai Uh-ot, látod nem csak szülész orvost, hanem ultrahangost is választani kell...
Remélem a 4D-s nagyobb élmény lesz :lol:
Nemsokára élőben is gyönyörködhetsz Álmosban, és akkor már nem is emlékszel majd ezekre az ultrahangos "szösszenetekre" 8)

mmc,
az előző terhességemnél nekem sem vot gondom a melegítő gumijával meg a csípőgnadrággal, mostanra meg már igen... Talán a hasformától is függ? :shock:
Száraz bőrre a gyógyszertárban vettem Eucerin hialuronsavas kézkrémet meg Bioderma Atoderm arckrémet, testápolót illetve ajakstiftet. Nekem ezek most elég jól beváltak...

Ildi,
ha a váladék elüt a megszokottól akkor fontolj meg egy tenyésztés-kérést a dokidtól, mert baci lehet benne tünet nélkül is, és ha az följut, bánthatja a babádat... :oops:
Szegény Liza nem fért annak idején a bőrébe/pocakodba, hogy annyira igyekezett kibújni, már akkor ilyen kis csibészke volt??? :lol:
Száraz bőrre jó zsíros+hidratáló krém segít amit már én is beszereztem...
És: ITT a HÓ, hahóóóó!!! :lol: Mi is alig vártuk, Oli is imádja!!! :lol:

Ancsa,
üdvözöllek és gratulálok Neked a 3. fiúhoz! 8)
Így akkor Nálatok is aktuális lesz a "csakazértislányt" 4. baba-projekt? :roll:

Savariaa,
sajnálom a csalódást az újabb dokiban :oops: , de ne vedd a szívedre, keress addig, amíg meg nem találod a Neked "megfelelőt"! Mi sem vagyunk egyformák, ők sem azok. :? Tekintsd ezt egy szimpla üzleti kapcsolatnak, Te elvársz valamit, amit a másik vagy teljesít, vagy nem. Ha az utóbbi történik, válts bátran, de lelkizést ne tőlük várj, az csak "extra" ha összejön... :wink: Szerencsére még van elég időd keresni...
A Magnéziumot bizony emelni kell ha a szervezet igényli (feszülés, görcsök), nehogy baj legyen, ennek megítélésében hallgass a kiválasztott orvosodra. Addig meg a körzetid is tud tanácsot adni, amíg megtalálod a szülészed...

Sandie,
megértem a lányos-csalódottságodat, én is nagyon csajt szerettem volna, és alig hittem el, hogy megint fiam lesz, de folyamatosan igyekszem megemészteni a hírt... :shock:
Nagyon köszi a babakocsis tapasztalatokat, épp én is a textilmózesen dilemmáztam, meg leereszthető sportkocsiban... De amit írtál, azok alapján akkor marad az eredeti felállás, egy komplett szettet kéne megint vennünk... :oops: Csak az a gond, hogy nálunk (Mo-on) nem nagyon lehet Chicco szettet kapni, Olinál is Olaszból hoztuk. Illetve az új modellekben nem tetszik hogy duplakerekesek, én a szimplásat kedvelem, és ezekből az újak nekem most túl modernek (valamint méregdrágák :( ) Vagyis még mindig nem tudom, milyen lesz... :shock:
Érdekesen nő a pocakod, biztos szép kerek, cuki lehet :lol:
Épp a napokban csodálkoztam magamra, mert nekem meg kifejezetten előre, szinte csúcsosan nő a hasam. Majd teszek fel képet, ha eljutok végre addig 8) (Ismerőseim szerint még mindig van derekam, és hátulról nem is látszik, hogy szélesednék, hát ez furi...)
Sajna tényleg közeledik az influenza szezon, jó hogy felvetetted... :oops:
Én "körbeoltás"-párti vagyok, vagyis hogy a kismama azon családtagjai kapjanak, akik érintkeznek a külvilággal, és hazahozhatják a vírust.
(Ezért nálunk a Férjem lesz "leszúrva"... 8) )
Dolgozó kismamáknak szájmaszk, vitaminok, elővigyázatosság...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Ma voltunka 18-20 hetes genetikai Uh-n.
11:15re volt időpontunk,d e már 11kor behívtak,még jó, hogy korábban mentünk. Hát a fogorvosunk férje volt az ultrahangos doki, kicsi a világ. Minden rendben, egészséges baba. Mivel az AFp érték kicsit alacsonyabb, ezért ajánlják a genetikai tanácsadást, de nem kötelező. De mivel tudjuk, hogy ez azért van, mert nem a 16. hanem a 15. héten vették le, így persze, hogy alacsonyabb. De majd holnap azért rákérdezünk az új dokinál, hogy mi a helyzet, de tudjuk, hogy ezért van eltérés az AFP-nél. Szóval minden rendben. Sajnos én nem láttam egy pillanatig sem, mert csak egy monitor volt, de a férjem végig látta. És tuti biztos, hogy kisfiú. :D

Nusildi eddig kórház alapján nézegettem a dokikat, de már igazából mindegy, csak a doki legyen jó. Holnap a Szent János kórházba megyek egy fiatal férfi dokihoz, elég jókat írtak róla. Ma reggel felhívtam, kedves volt, rákérdeztem, hogy ennyi idős kismamát átvesz-e illetve elvállal-e, de erre csak megkérdezte mikorra vagyok kiírva, és mondta hogy jó. Én ezt beleegyezésnek veszem. :) De ez még nem jelenti azt, hogy személyesen bejön majd, de remélem. Annyit tudok, hogy mivel nincs magánrendelése, nincsenek árai sem, így a férjemmel azt beszéltük, hogy ha megfelel, akkor majd annyit fizetünk, amennyit eddig fizettünk a magándokinknak.

Picuralmos hát felháborító, hogy milyen orvosok vannak. Komolyan mondom, nem is tudom, miért választják sokan ezt a szakmát vagyis inkább hivatást, hisz ha már valaki unja, az ne csinálja. Én attól őrültem meg ma is, hogy amikor elkezdte az Uh-t egy szót sem szólt. Én meg fürkésztem a tekintetét, hogy vajon ez a pislogás mit jelenthet? Vajon rosszat? Ilyen helyzetben azért mondhatná hogy mit néz vagy mit csinál vagy ilyesmi. De hát ilyet sajna manapság kevesen csinálnak... Sajna ma én sem láthattam a babánkat, nem is értem, miért nem lehetett még egy monitort betenni. Még jó, hogy a férjem bejött velem, így legalább ő látta a doki monitorát.

Sandie nővérem először nem akart kendőt, de amikor megszületett a babája, csak akkor tudott megnyugodni, ha kézben volt, így rögtön mentünk és vettünk neki egy kendőt, amit azóta is nagyon szívesen használ. Csak megtanulni volt kicsit nehézkes, hogy hogyan kell megkötni, de már vannak a neten videók, meg tanfolyamok is, ahol meg lehet tanulni. Barátnőmnek három kisfia van, ő a legkisebbet mindig magára kötötte, és így tudtak jönni-menni. Az influenza elleni oltást én sem adattam be. Szedek vitamint, és próbálom a tömeget kerülni, nem utazom tömegközlekedéssel és ha valaki köhög, akkor tovább állok... remélem elkerül mindannyiunkat.

Ancsa hát öreg dokijaim voltak csak eddig, ne többet egyet sem akarok látni... nődokit is keresgettem, de aki jó, az már nem vállalt el. Most nagyon bízom a holnapi fiatal dokiban, remélem végre lesz kihez fordulnom és megnyugodhatok, hogy van orvosom.

Sz.Veronika szuper a táblázat! Mi már tudjuk a kisfiúnk nevét: Bátor lesz. :D

Magnoli a férjem pont azt mondta, amit te, hogy a doki szolgáltató, és ha nem felel meg, akkor tovább keresünk. Most én is próbálok így hozzáállni. Minden reményem a holnapi fiatal dokiban van, remélem szimpi lesz és el is vállal.

Mindenkinek szép estét!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

De jó, hogy ennyit írtatok. :D

Veronika, szuper a táblázat, de most látom, hogy te sem írtál be nevet. Te is titkolózol, mint Magnoli? :)
Tényleg az utóbbi vizsgálatokon nem volt más alakú a méhed, mint régen?

Savariaa,
sajnálom, hogy nem jött be a doki. Ez egy bizalmi viszony. Az én dokimnak is volt egy-két húzása a 3 hetes kórházi tartózkodásom alatt, amire teljesen kiakadtam. Ha nem lett volna Botond ennyire meglepetésbaba, lehet, hogy én sem hozzá mentem volna vissza.
Miből gondolod, hogy a kiírt időponthoz képest később fogsz szülni?

Nusildi,
sikerült szánkóznotok Lottival? Olyan hamar elolvadt, itt minden latyakos. A tavaszt már én is várom, de előtte síelni szoktunk február elején, az most nagyon hiányzik így a hóesésben. Ez lesz a harmadik év, hogy nem síelek, és valószínűleg jövőre sem fogok. De ez legyen a legnagyobb bajom. :)
Jó gyorsan megszületett Lotti, szerencsés vagy.

Picuralmos,
Most esett le a nickneved. :D Jobb később, mint soha.
A májusi esküvőn először elcsodálkoztam, de aztán írtad, hogy 2 hónapos lesz már a kisfiad, mindig elfelejtem. Reméljük a kiválasztott ruha jó lesz rá.
Sajnálom az uh-s "élményedet", de a 4D jó lesz majd meglátod. Ha megkapod DVD-n, akkor még otthon is nézegethetitek. Lizával anno a 4D-s videózáskor elkaptunk egy pillanatot, amikor ásított.. olyan volt mint az a bizonyos oroszlán a rajzfilmek elején. Azt a jelenetet vagy 30x megnéztem.

Sandie,
mi lett végül a szemeddel?
A Zénó jó név, de nekem erről egy eleve rosszcsont fiúcska jut eszembe, akinek a szeme se áll jól. :)
én is csütörtökön megyek dokihoz egy újabb vizsgálatra.
Én is tartok az influenzától, ráadásul én BKV-zom. Ma pont láttam egy szájmaszkos anyukát az aluljáróban, hát elég furán nézett ki, de biztos hasznos.

Magnoli,
benned egy rejtett bútortervező veszett el!
Kismamáknak való 3 lyukú ágy, talpkivágásos mózes :D lehet, hogy kéne egy vállalkozást csinálnod :)
Megértem a dilemmátokat, mert ha ez a baba lány lett volna, bennem is ott lenne a kisördög , hogy talán majd a 3. fiú lesz.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Reggel felhívtam az új dokit, 11:45-re megyek hozzá. Hát elképesztően izgulok...

MMC azért gondolom, hogy később fogok szülni, mert nem 28 napos ciklusaim voltak, hanem 32-60 nap közöttiek. Az ultrahangok alapján 1 héttel később fogant, ezért gondolom, hogy 1 hét különbséggel fogok szülni. De ez persze csak az én gondolatom... :D

Mindenkinek szép napot! Ha hazaértem, majd írok, mi volt a dokinál!

Kép
savariaa
Érd

Szép napot mindenkinek!

Savariaa, drukkolok, hogy szimpi legyen ez a doki és végre megnyugodhassál. :) Nekem öreg dokim van, de mivel családi barát, az más....én is nála születtem. :) Apukám csoporttársa volt, nagyon kedves és nyugodt, kész élmény volt vele szülni. :) Nagyon jól áll neki a zöld ruci, amit felvesznek közben..... :lol:
Itt Kaposváron a fiatal dokikkal van a gáz. Lekezelőek és pénzéhesek....mondjuk az öreg dokik meg nem élnek az új lehetőségekkel, de én igyekszem mindkét oldal előnyét kiélvezni....kicsit innen és onnan. :)

Magnoli, nekünk most Phil and Teds kocsink van, nagon bejött, bár nem a legegszerűbb tolni, de gyanítom az nem a kocsi hibája, inkább a fiúk 13 és 18 kilója okozza a bibit. Most még beújítok egy rugalmas hordkendővel és teljes lesz a repertoár. :) Mondjuk ebben a kocsiban az a gáz, hogy nincs hozzá merev mózes....ezért akarom magamra csatolni, mert a puhafalútól meg félek. Egyébként nekem a két kedvenc kocsim a Maxi Cosi Murám volt és a Quinny Buzz.....imádtuk őket, csak aztán mikor Zéti jött és Zalán még szeretett séta közben aluszkálni, nem volt nyerő. :)

mmc, a szemem körül lett most piros, nem tudom mi lehet ez, vándorfájás talán....olyan, mintha apa behúzott volna egyet. Tegnap egész este ezen röhögtünk. Remélem elmúlik, mert azért érzékeny is és nem túl szép látvány. :)

Én tegnap az eddigi nagy gyümölcsevés közepette, olyan csípős kívánós lettem, hogy csak na.....majdnem lekapartam a falat, pedig egyébként nem bírom a csípőset. Így vettünk tortilla chipset szószikával és befaltam.....remélem ma nem lesz hatása.
:shock:

Én az ovi miatt félek az influenzától. Zalán most kezdte októberben és eddig szerencsésen mindent hazahozott, ezt nem bánnám, ha otthagyná. :roll: Zétivel mi csak sétálgatni megyünk, motorozunk, kószálunk, de apa is járja a Dunántúlt, szóval ő is hazahozhatja valamelyik boltjából. :P Remélem megússzuk, mert én terhesen a fiúkkal elég nehezen másztam ki a kórságokból. :S

Megyek, mert kilométeres a vasalni valóm.... :(

további szépeket mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Sandie,
érdekes mi lehet a pirosság a szemed körül...

Influenza: tudom homeopátia ellenes a topik :), de én szedem az oscillococcinumot, szerintem érdemes... heti 1-szer kell bevenni... fontos, hogy koffeintől-mentolostól legalább 3 óra különbséggel kell bevenni...

Majd átírlak akkor május 23-ra. Szerintem amit most mérnek, az már nem irányadó...

Savariaa,
drukk a dokihoz, pont most vagy ott :)
Terhességi kor: ha a korai ultrahangokon 1 héttel kisebb volt, akkor szerintem az az irányadó... amiket most mérnek, az már nem, mert egyéni a növekedési tempó...
Bátor: ez igen! :) Majd beírom a táblázatba :)

mmc,
igen, én is titkolózom név-ügyileg :) Mi se mondjuk még a családban, ne innen tudják meg :D

A 18 hetes UH-n nem volt eltérés a méhemmel, azóta csak a saját dokim nézett (aki anno a miómát mondta), de most nem mondott ilyesmit. Úgyhogy úgy néz ki minden oké :)

Magnoli,
meggyógyultunk a náthából, igen :)

Mózesbe szokás:
nem tudom, hogy a nagy hely zavarja-e az ágyban, vagy a ringatás/tologatás hiánya... mindenesetre Pálmi sokkal jobban alszik, ha az ágyban körberakom párnákkal-takarókkal és így van egy kis vacka... ő már nagy ágyon alszik, 90*200-as és jó nagy helye lenne benne egyébként... a térszűkítést apa találta ki, és úgy tűnik sokkal kellemesebb így neki...

Gondolkodtam a "két-cici lukon" :lol: az a baj, hogy a feladat összetettebb, mert ugye magasság alapján máshova esik a has-cici távolság, így nehéz kialakítani... Én is jókon gondolkodom, mi? :D

Mostanában rám is rámtört, hogy elővegyem Pálmi babaruháit a raktárból, szeretném már kimosni, átnézegetni őket :D
Ja és a kajálás is rámtört... A gyomromnak bőven elég, de a szám annyira kívánja... :D Pont ilyenkor nem szabadna enni azt hiszem :D

Picuralmos,
borzalmas amit a 30 hetes UH-ról írsz... jó, hogy mentek 4D-re...

Ancsa,
hát ez jó, hogy így elsőre összejött... gondolom mert még nem görcsöltetek rajta túl sokat, nem volt ráállva az agyad :D

Én:
Sajnos megint erőteljesebbek a rosszullétek, harmadik napja vacakol a szívem... december közepén a körzetim beutalt kórházba, de nem mentem be, mert jöttek az ünnepek és féltem, hogy ott fognak...
Ma úgy döntöttem felhívom a körzetit, hogy mégis bemennék, mert ez nem állapot...
Csütörtökön tervezek befeküdni, aztán meglátjuk...

Azt hiszem Kat mondta, hogy az alacsony vérnyomást a szív a magas pulzussal kompenzálja, most sikerült megmérnem, hogy a rosszullétkor tényleg ez van... 90/50 körüli vérnyomás és 100-105 körüli pulzus... amikor vége a rosszullétnek, akkor a vérnyomás marad alacsony, 90/50, de a pulzus lemegy 75-80-ra, így az lesz a ludas...

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, az én vérnyomásom is alacsony, azért lettem rosszul a hanyatt fekvéstől az UH-n. Azt mondják, hogy ilyenkor már a méh súlya elnyomja a gerinc mentén futó vénát és aortát. Itt egy cikk erről: http://www.nlcafe.hu/csalad/20030128/sz ... t_fekudni/.

Amúgy nekem semmi más bajom nincs a hétköznapokban nem zavar. Se fejfájás, se semmi. Mondjuk engem is beutalt kardiológiára a körzeti dokim, de az én szívemet minden évben nézik a sportorvosok, és semmi baja. Remélem nálad sem lesz semmi gond.

Sandie, uborkás pakolást próbáltál a szemedre? Állítólag csodaszer, eltünteti a karikákat, hátha erre is beválik. :)

Azt tudjátok, hogy mit jelent, hogy a "lepény állapota: 1"? Ez volt az ötödik adat az uh-s leletünkön.

picuralmos

Húú, rég voltam már Ti meg jó sokat írtatok (ami persze nagyon jó ) , úgyhogy volt mit olvasgatni! Vizsgáim vannak úgyhogy kicsit le vagyok maradva itt.
Jó ötlet ez a táblázat és Veronika gyorsan meg is csinálta, ügyes :) Úgy látom benne, hogy már csak én nem tudom a babám nemét és még három hét mire legközelebb uh-ra megyek :( De ha akkor is bénázni fog a doki, elmegyünk 4D-re, amúgy is gondolkodunk rajta. Nekem nincs fogadott orvosom, valószínű ezért is nem nagyon izgatja, hogy megmondja a nemét, mikor ott vagyunk. Ancsa üdvözöllek én is! Tényleg jó sok fiú van a csapatban, a három fiúsok gondoljanak arra, hogy egy egész testőr gárda fogja őket védelmezni néhány év múlva :) A lyukas ágyon én is gondolkoztam már sokszor, hason alvós vagyok eredetileg és nagyon nehezen szokom meg, hogy már nem aludhatok úgy, de ugye mindennek ára van. A kiságyat megvettük múlt héten, csak azt nem tudom, hogy zsúfoljak be mellé egy pelenkázó szekrényt ( elég kicsi a háló) vagy csak tegyek az ágy tetejére pelenkázó lapot. Nektek hogy volt?
Veronika, sajnálom hogy rosszul vagy, sokáig kellene kórházban lenned vagy azt nem tudod még?
Ha van kedvetek írhattok pár fiú nevet nekem, leginkább magyar nevet szeretnék, persze nem ragaszkodom hozzá, a lány nevünk már megvan Luca lenne ( bár nekem a Zselyke is tetszik, de a Lucára egyből rábólintott apuka is, úgyhogy egyenlőre az van), de fiút nem sikerült találni. Páromnak a Nimród tetszene,nekem is tetszik, de egyik ismerősünk fiát is így hívják ( 1 éves) és nekem valamiért olyan, mintha őket utánoznánk, ha azt adnánk neki :P Nekem a Beke tetszett régebben de párom egyből leszavazta, meg a Bendegúz is aranyos de e-miatt is hülyének néztek a családban, úgyhogy tanácstalan vagyok. Igaz, hogy van még idő, meg lehet, hogy lány, de valamiért idegesít, hogy fiú nevünk nincs :)
Savaria remélem jól sikerült a randi a dokival!
Én sem tervezem beoltatni magam, ha dokihoz kell mennem is megpróbálok a legmesszebb állni másoktól, amúgy meg ha nem muszáj nem megyek sok ember közé.
Mindenkinek influenza mentes, szép napokat kívánok!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára csicsi85 2013.01.15 14:01-kor.

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picuralmos ezt találtam hirtelen neked a lepényről : http://piszenpisze.hu/terhessegi-proble ... -oregszik/

Ha nincs időd végig olvasni, az ellenőrzések, vizsgálatok alcímnél írnak erről a számozásról!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Köszönöm még egyszer mindenkinek, hogy ilyen kedvesen fogadtok.
Bevittük ma a családikedvezményes papíromat a munkahelyemre. Régi kolléganőm mikor meglátott, ennyit mondott: szia, már megint terhes vagy?
Kedvencem, amikor megtudják, hogy a harmadik is fiú: na, te is jól el leszel nyomva. Erre mondom én, hogy pont fordítva, arany életem lesz, mert négyen fognak kényeztetni .
Magnoli negyedik már biztosan nem lesz :D . Jó pár családot látok 4 fiúval - lánnyal, szerintem mi is így járnánk :) .
:wink:
A fiú nevekkel mi is bajban vagyunk, van ugyan eddig 2 név, de valahogy nem az igazi egyik sem.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Picur,
Koszi a cikket, de nekem nem hatonfekveskor van, hanem nappal ulo vagy allo helyzetben... es nem mulik el par perc alatt, hanem tegnap es tegnapelott kb. egy ora alatt, ma meg egesz delelott tartott a rosszullet...

Olvastam en is sokat utana, nem is erdekelne, ha nem okozna problemat, de ezek az allando rosszulletek nem tarthatoak... es mivel mutet elott allok - csaszar - fontos lenne hogy a szivem oke legyen...

Na mindegy, majd irok hogy hogy halad az ugy... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Szóval elég időben odaértünk, a szülészet a második emeleten van, ott van az ultrahang is és a műtő is, ott vártunk a dokira. Az ultrahangra sokan vártak, mi meg ültünk és vártuk a 11:45-öt, mert akkor kellett felhívnom a dokit. Felhívtam, de nem vette fel, de mivel mondta, hogy műteni fog, így nem akartam hívogatni, de higgye azt, hogy rászálltam. Szóval vártunk, és pont kijött, de egy másik nőhöz ment oda, de mikor megfordult a férjem is felállt és akkor bemutatkoztunk, elmondtuk, hogy kik vagyunk, és mondta, hogy 5 perc és jön. A másik nő bement vele a vizsgálóba. Egy másik pár is várt egy dokira, kismama volt a nő, de nagyon nagy fájdalmai lehettek vagy nem tudom, mert borzasztó nehezen mozgott és fal fehér volt, szerintem még annyi idős kismama sem volt, mint én, a hasa is talán még kisebb volt, de látszott, hogy babát vár. Szóval közben a dokijuk megjött, és engem is hívott a doki, kérdezte, hogy a férjem nem akar-e bejönni,én kiszóltam a férjemnek, de mire odaért, a másik doki a párral megkérte a dokit, hogy ha mi csak beszélgetünk, akkor had menjenek ők be a vizsgálóba. Remélem nincs semmi nagy baja a nőnek...Szóval kiültünk a váróba és ott beszélgettünk. Kikérdezett, hogy műtöttek-e, van-e betegségem, stb. Megnézte a leleteimet, a vérképemet is, el sem hittem, külön kérte is, pedig eddig egyik doki sem nézte még meg. Utána pedig rákérdeztem, hogy szülhetnék-e nála, és mondta, hogy igen. Mivel az a hülye AFP alacsony lett, és a tegnapi genetikai Uh-n a doki ráírta a papíromra, hogy genetikai tanácsadás szóba jöhet (pontosan ezekkel a szavakkal), és ezért a dokinak (aki már a dokim) kötelező elküldeni a genetikai tanácsadásra. Kaptam beutalót egy másik kórházba, felhívtam őket, majd a nő kioktatott, hogy ne menjek, mert túl jók az eredményeim, de ha nagyon akarok majd odamegyek és várhatok öt órát. Ezt mind olyan hangnemben, hogy az eszem megáll, mintha nekem ez lenne a legfőbb szórakozásom, hogy genetikai tanácsadásra járok. Szóval felhívtam a dokimat, aki azt mondta, hogy mindenképpen kell a papír a genetikustól, mert az UH leleten rajta van a konzultáció. Felhívtam a géndiagnosztikai központot, ugye ott voltam az integrált teszten, és kértem időpontot genetikai tanácsadásra, mert a másik kórházban 3 hetet kéne várnom, és már így is késésben vagyok. Szóval nagy szerencsém van, mert holnap fél11re van egy időpont, mert valaki lemondta, és tudjátok kihez megyek? Czeizel professzorhoz.... el sem hittem. Mondtam, hogy nekem mindegy kihez megyünk, csak minél hamarabb kapjunk időpontot, erre a nő, hogy csak a professzor rendel. Hát jó, nekem végülis megfelel Szóval holnap fél11re megyünk, és végre kapunk egy szakvéleményt. Visszatérve a dokimra, aki nagyon nagyon szimpi, úgy tudnál leírni, hogy halk szavú, kedves, és nagyon nyugtató a kisugárzása. Férjemnek is nagyon szimpi volt, ha megvan a papír a genetikáról, akkor kell hívnom. És mondta, hogy ne haragudjunk,d e ma nagyon káosz nap van, de majd legközelebb megmutatja az osztályt, végigvezet minket és mindent megmutat. Hát annyira aranyos, azt hittem, hogy majd a szülésznő fogja megmutatni, de nekem nagyon jó, hogy ő fogja. Szóval szuper volt.

Sandie hát ha ismerős a doki, az azért más, de én pl akinél születtem már annyira öreg, hogy nem vállal szüléseket, pedig előtte hozzájártam. Reméljük, hogy elkerül az influenza, de mondjuk nem csodálom, hogy az oviból minden fránya betegség hazakerül. Szerintem ezt nem is nagyon lehet megelőzni. De hátha sok gyümölccsel, vitaminnal meg lehetne próbálni.

Sz Veronika köszi, ha felveszed Bátort is a táblázatba. :D Nekem mitrális prolapsusom van, ez egy billentyű rendellenesség, még az is szóba került, hogy nem szülhetek csak császárral, de kivizsgáltattam magam, és kiderült, hogy nem olyan nagy az eltérés, így csak súlyemelő nem lehetek, de ez nem okoz törést az életemben. :D Mindenképpen vizsgáltasd ki magad, mert nem jó, ha ennyire rosszul érzed magad.

Csicsi mi az elejétől fogva csak a fiú nevet tudtuk, a lányt keresgélés után találtam, nálunk is a Zselyke volt a befutó. Aztán kiderült, hogy a fiú névre van szükségünk. :D De nekem is tetszik, jó választás!

Mindenkinek szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa nagyon örülök, hogy megtaláltad az orvosod. Tényleg fontos, hogy teljesen megbízzunk bennük, csak így lehet nyugodt igazán a terhesség és a szülés, ha tudjuk, van kihez fordulni.

Lányok, lehet, sikerül eladni a régi babakocsinkat. Igazából nagyon sajnáljuk, szerettem, de három gyerek mellé már nagy, sok helyet foglal az autó csomagtartójában.Így én is elkezdhetek keresgélni, esernyőre csukhatót szeretnénk, amihez van hordozó, és újszülött kortól használható. Még nem döntöttem el, ragaszkodjak-e a mózeshez, igazából a két nagyobbnál se nagyon használtuk ki, egyszerűen vízszintesre döntöttem a sportrész támláját.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Csicsi, köszi a cikket, elolvastam, egyelőre minden ok a lepénnyel. Ezek a kódok, számok, értékek is annyira jók... Te megkapod a leletedet, ha érdekel, nézz utána. Egyetlen szó annyira nehéz lenne? Na mindegy, mivel én informatikus vagyok, én is tudok sok-sok olyat mondani, amit más nem ért... :D

Veronika, akkor valóban irány a doki, reméljük semmi komoly probléma nem derül ki.

Fiúnevek... Mi vagy háromszor néztük át a teljes utónév listát, és komolyan mondom elcsodálkoztunk, hogy miféle neveket lehet már adni a gyerekeknek. Apa biztos volt benne, hogy kislányunk lesz, lánynevünk meg már évek óta megvan, fiúban meg nem is gondolkodtunk. Aztán megláttuk az "ékszereket", és kezdődött a fejtörés. Álmos mellett döntöttünk, először kóstolgattuk, aztán egyre jobban megtetszett. Sajnos már most sokat piszkálják (ha álmos, akkor aludjon bla-bla), és én utálom ezt. Úgyhogy lehet, hogy még márciusig változni fog...

Savariaa, látod, mindenki mondta, hogy meglesz a doki! :) Genetikai tanácsadáson mi is voltunk, sőt nekem két amniocentézisem is volt, korábban írtam erről. Ne aggódj, semmi gond nem lesz, bár én Czeizel doktortól kiütést kapok, túlságosan tudálékos nekem (szoktam nézni a 9. hónapot a TV2-n szombatonként).
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.01.15 18:24-kor.

picuralmos

Ancsa én is örülök, hogy végre meg van a dokim, hát azt hiszem, sosem fogom elengedni. :D

Picur majd nálunk is biztos megy a névvel való viccelés, ugye Bátor lesz, de nem érdekel, mert annyira jó név. Aki pedig viccelni mer, annak annyi, meg egy bambi. :D :D

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Kibővítettem a kért adatokkal (tesó, kórház). A tesóknál a betöltött fél éveket írtam.
A tesókat beszíneztem fiú/lány szerint, de lehet, hogy így kicsit zavaró... mit gondoltok kivegyem a tesók színezését vagy maradjon?

Néztem közben még korábbi oldalakat és találtam még 3 embert, akik most az utolsó 2 oldalon nem voltak, őket is beírtam... várom a hiányzó dolgokat...

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa,
örülök, hogy lett jó doki! Jaj de jó!!! :)

Köszi hogy írtad a szívbillentyű-problémádat, és hogy felmerült, hogy emiatt csak császárral szülhetnél... így kicsit megnyugodtam, mert nekem császár lesz és pont attól féltem, hogy esetleg ha gáz van a szívemmel, akkor bajos lehet a műtét...

Az ügyben annyit haladtam, hogy felhívtam a kórházat, a belgyógyászatot, ahova a körzetim utalt... azt mondták minek megyek oda, menjek a kardiológiai szakrendelésre... persze ha odamegyek a kórházba, akkor a beutalóval fogadnak, de szerintük a kardiológiára kellene menjek...

Így felhívtam a kardiológiát, jövő hét szerdán megyek... még be kell szereznem a körzetitől a beutalót, de már hívtam és csütörtökön megkapom.

Nekem jövő hét csütörtökön lesz az újabb vérkép és cukorterheléses teszt a terhesség kapcsán, így jó is ha előtte való nap lesz a kardiológia, hiszen ha még ott is akarnak nézni valamit a vérképen, akkor hozzá lehet venni, nem kell kétszer szúrni :)

A körzetim amúgy még decemberben nézett EKG-t, vérképet, nem tudom a kardiológián mivel tudnak többet... nézegettem magán kardiológusok honlapjait, azon volt olyan, hogy 24 órás befekvős megfigyelés, szerintem ezért akart a körzetim a kórházba küldeni... mostmár mindegy, kezdek a kardiológián... onnan még mindig átutalhatnak a kórházba ha kell...

Picuralmos,
igen, tök vicces, hogy nekünk magunknak kell utánanézni, hogy mi mit jelent a leleten...

Anyukám is Czeizelnél volt még X ezer éve a húgommal való terhességkor, mert 39 feletti láza volt és félt, hogy baja lehet a babának... de megnyugtatta :)

Ancsa,
gratula a babakocsi eladáshoz :)
Én is most nézegetek kocsikat, eddig csak neten, de már kinéztem 2 helyet, ahol élőben majd meg akarom nézni őket :)

Itthoni ruha: hát én megvettem a Brendonban egy szabadidőruhát, jó drága volt és ráadásul nagy, majd leesik rólam...

Csak 36-os volt meg 40-es, nekem pont 38-as kellett volna... gondoltam úgyis hízom, megveszem a 40-est... azért hordom, mert finom, meleg, plüss :)
sz.veronika

Sziasztok kedves kismamák!

Ha megengeditek csatlakoznék én is hozzátok. :roll:
Májusra várom a kislányom,aki ha minden igaz Maja lesz. Ez volt az első ötlet,bármivel próbálkozom mindig ide térek vissza. Sajnos tegnap kiderült,hogy elkezdett rövidülni a méhnyakam,ezért pihenésre lettem ítélve. Emelnem kell a magnéziumot,meg amikor csak lehet feküdnöm kell. Vége a munkának is,ami persze részben már jól is jött :) Próbálok elolvasni minden hozzászólást,hogy képben legyek veletek kapcsolatban. Na most végülis lesz rá időm :D

Üdv nektek,

Zorka

Kép
Kép
zorka86
Zsombó

Sziasztok!

Veronika, sajnálom, hogy gond van, remélem mihamarabb kiderül és kezelhető a problémád!
Táblázat nagyon szuper lett, köszönjük!

Savariaa, de jó, hogy végre megfelelő dokit találtál! Így már egészen más lesz terhesgondozásra járni, nem lesz benned görcs, inkább várod majd!

Nevek, én alapból lánynevekben voltam csak képes gondolkodni. Ott volt egy tucat nevem :lol: Fiúnevekkel bajban vagyunk. A Lotti nagyon különleges és szórványos név, így nem szeretnék tucatnevet adni a kiskrapeknak és azt is szeretném, hogy passzoljon a vezetéknévhez, így sok jó név kizárva, ami pl. sz-szel, z-vel, zsé-vel kezdődik és szeretném, hogy kéttagú legyen a név. Van olyan, ami nekem tetszik nagyon, pl. Dominik, Marcell vagy Patrik, de ezek páromnak nem, és neki is van farovit, pl. Nándor, Huba, Hugó, nekem meg ezek nem, szóval lesz még fejtörés emiatt, abban biztos vagyok. Várom azt a pillanatot, amikor meglátom a nevet és tudom, hogy ez kell, hogy legyen.
Nálunk Lotti sokáig Boglárka lett volna, aztán kb. az 5-6. hónapban a névkereső programban láttam meg a Lottit és egyből tudtam, hogy Lotti lesz és nem bántam meg, Lotti annyira Lottis, és mindenhol csak egy db van belőle :wink:

Influenza, nagyon ritkán vagyok beteg, biztos nem oltatom be magam, terhesség alatt pedig végképp nem, szedem az Elevitet, próbálok gyümit-zöldséget enni, C-vitamint, figyelek, hogy a tömeget elkerüljem, kb. ennyi. Lotti is nagyon erős szervezet, szinte sosem beteg - kopp-kopp - bízom benne, hogy most is megússzuk, ahogy minden évben!

Csicsi, amúgy nevek kapcsán a család mindig kritikus és valamelyik úgyis valakinek nem tetszik, ne azzal foglalkozz, hanem, hogy nektek mi az ami igazán tetszik! Biztos megtaláljátok a megfelelőt, amúgy a Bendegúz szerintem nagyon aranyos. A Nimród nagyon nagy favorit most páromnál :lol: A Mirkó is tetszik mindkettőnknek amúgy.

Magnoli, én régebben is sárgásfolyásos voltam :oops: Márhogy a terhesség előtt is nekem valahogy ilyen volt, ezért nem gondolom, hogy most ez extra, de legközelebb azért megkérdem a dokit, hogy érdemes-e kenetet venni. Lottinál is vett, mert ott is volt a sárga folyás, de semmit se találtak. :shock:

mmc, voltunk szánkózni, igen :lol: Most lesz rá alkalom, mert állítólag mától megint havazás. Nem bánom, Lotti imád szánkózni és ennyi mozgás nekem is kell, sajnos képes vagyok órákat tespedni az ágyban :oops:

Bocsi, ha nem reagáltam mindenkinek, megyünk gyógyszertárba, mert most itthon vagyunk Lottikával, van neki valami vírus a pociban, ezért fáj, meg rossz a kakája, meg sikerült neki reggel valami sötétbarnászöldes dolgot kifújnia :mrgreen: Ebben az időben nem is rossz itthon, védőnőt át kellett tennem holnapra, mert fájt a pocija manónak és nem tudtunk elmenni együtt hétfőn. Pénteken már megyek dolgozni, mert költözik a bankfiókunk (tényleg Veronika, kaptál róla levelet?) új helyszínre és pakolunk, így szombaton megint meló. Viszont pont kapóra jött, mert most 3 nap táppénz, de a 2 szombat miatt 1,5Xös mani, tehát sokkal több lesz így is a fizum, mint szokott :D

Én amúgy megvagyok, kiskrapek iszonyatosakat tud rúgni, lökni, kinyomódik nagyon, már kb. tudom, hogy mikor vannak az aktív időszakai és mikor alszik, mert nagyon pontosan csinálja :roll:

Kép

Kép
nusildi

Veronika, engem is küldtek kardiológiára csináltak egy alaposabb EKG-t, és egy szív-ultrahangot. Ott kiszúrta egyből a dokinéni, hogy sportoló vagyok, látszik a szívemen, és hogy semmi baja nincs. Szerintem nálad is ez lesz, csinálnak egy alaposabb EKG-t és egy ultrahangot. Ha valami eltérés van, ott megtalálják. Nálunk amúgy másfél hónapot (!!!) kellett várni az időpontra, úgyhogy szerencsés vagy, hogy jövő héten mehetsz.

Nálunk Álmos az első baba lesz, és a fehérvári Szt. György kórházban fogunk szülni (alig 68 nap múlva!!!). :)

Szép napot mindenkinek! :)

picuralmos

Picuralmos,
csak azért kaptam ilyen hamar időpontot, mert terhes vagyok, egyébként nálunk is sokára lett volna csak időpont :) A neten azt írták átlagosan 1,5 - 3 hónap a várakozás a szakrendelőkben kardiológiára...

68 nap!!! Wowww :)

Ildi,
igen, megkaptam az értesítést a költözésről :)

A Nimród név nekem is nagyon tetszik :)
Jobbulást Lottikának!

Zorka,
szia!
Ne aggódj, nekem is rövidülni kezdett a méhnyak az előző terhességnél a 6-ik hónapban, napi 3*2 MagneB6-ot rendelt a dokim és teljesen leállt a rövidülés-nyílás. Pedig én még ágynyugalomra se voltam ítélve :) De magamtól azért sokkal többet pihentem utána... te is pihenj, az biztos nem árt! :)

Csicsi,
a Bendegúz párom favoritja volt még az előző terhességemnél, ha fiú lett volna... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Mikor jon uj adat, akkor felteszem :) Megcsereltem a teso oszlopot, igy atlathatobb a szinezes :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok! Czeizel még szimpibb és kedvesebb, mint a tévében! Nagyon kedves és közvetlen volt, maximálisan meg voltunk elégedve. Azt mondta, hogy az AFP lószar, szó szerint, és hogy pont múlt héten volt nála az, aki feltalálta és nem értette, hogy nálunk miért csak az AFP-t nézik, mert az nem elég, sok minden mást kellene együttesen figyelni ahhoz, hogy használható eredményt kapjunk. Szóval nagy szaki az öreg, ugyanúgy mesélt, mint a tévében, és kiszámolta, hogy 0,0004 százalék az esélye, hogy gond lenne a babával, a magzatvízvizygálatnak pedig 1 százalékos vetélési esélye van, tehát egyáltalán nem ajánlja, mert hogy az egyik AFp-m 0,59 ami baromi alacsony, de mivel ez az intergált tesztnél kapott AFP, és ott több markert, tényezőt vizsgálnak, így szinte az nem is számít. Szóval minden rendben, kedves volt. A dokimat is hívtam, ahogy kijöttünk, köszönte hogy felhívtam és hogy majd a 23. héten hívjam és megbeszéljük a terhelésest. Szóval minden szuper!

Veronika én is azért kaptam viszonylag gyorsan időpontot, mert kismama vagyok, 3 hét volt azt hiszem. De jó, hogy utánanézel a dolgoknak. Nekem azért mondták,hogy császárral szoktál az ilyen billenytűrendellenességes szüléseket levezetni, mert a hüvelyi szülésnél nagyon nagy a megerőltetés, ami nem tesz jót a szívnek, a császárnál meg ugye ez nincs. De jövő héten akkor ezen is túl leszel.

Zorka üdv itt!!

Nusildi én is egyre jobban érzem a babát, annyira szuper. De előfordul, hogy a hólyagomat nyomja vagy nem tudom,mit csinál, de olyankor kicsit meg kell állnom, mert különben azt érzem, hogy baj lesz... :D Lottinak jobbulást!

Picur akkor már nincs sok hátra, jujj de izgi! :D

Lányok ti jártok vagy jártatok szülésfelkészítésre? Én még nem voltam, de lassan el kéne kezdenem, mert nem akarom az utolsó hetekre hagyni. De mindenképpen jó lenne eljárni, hisz első baba lesz, szóval minden újdonság lesz.

Szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Kardiológia... Én is terhesen kaptam időpontot! :D Másfél hónapot. Gondolták addig még nem szülök meg, de szerencsére már túl vagyok rajta. Mi járunk szülésfelkészítőre, mikor jelentkeztünk, azt mondták, hogy a terhesség 22. hetéig lehet jelentkezni. Egyelőre semmi olyan eget verő újdonság nem hangzott el, ami nélkül ne tudnék megszülni. Egyedüli érdekesség nekem a szülőszoba látogatás lesz, azt nagyon várom. Ami még hasznos, az a légzőtechnikák. A többi nekem csak reklámnak tűnik (köldökzsinórvér levétel, kapcsolatanalízis, kismamajóga, intimtorna, stb.). Mi köldökvért nem vetetünk le, a kapcsolat a babával remekül működik, és még jógázom is. :)

Savariaa, örülök, hogy hasznos volt a látogatás Czeizel dokinál. A terheléses cukorra nekem a háziorvos adott beutalót, és a 27-28. héten kellett mennem. Az nekem nem lett jó, a 7,8 helyett 7,9 lett (vártam volna még 10 percet, már belül lettem volna), úgyhogy újabb indok, amiért "vigyáznom kell magamra". Ez után (kb. 1 hónappal későbbre) kaptam egy másik labor beutalót, ott már komolyabb cukor-vizsgálatot kért a dokim, ennek tegnap volt meg a vérvétele, 5 nap múlva lesz eredmény. Azt olvastam, hogy a dió nagyon jól serkenti a hasnyálmirigy inzulin-termelését. Azóta rendszeresen eszem a diót... :)

picuralmos

Köszönöm a kedves fogadtatást :)

Ez a névkérdés nálunk is nagy fejtörést okoz,látom ezzel nem vagyok egyedül. :D

Annak aki Szeged környéki,csak ajánlani tudom a mi "Czeizel dokinkat", professzor Szabó Jánost. Ő itt a genetikai intézet igazgatója és bár nem olcsó,de olyan alapos,mint szinte senki. (vagy csak eddig mindig rossz helyen jártam) A 12.hetes ultrahangom eléggé elcseszte egy jött-ment a női klinikán,totális kétségbeesés uralkodott el rajtunk,mert Majácska nehezen adja magát,előtte már kétszer elvetéltem. Küldtek mindenhova,csak,hogy kirázzák a felelősséget a nyakukból. Már ott tartottunk,hogy aminocentézisre is mennem kell... Kész voltam... A lényeg,hogy elmentem a professzorhoz,aki konkrétan kiröhögte a klinikán kapott eredményt...ennyit erről. Teljesen egészséges ütemben fejlődik a kiscsaj. És a nemét a 13. héten megmondta. Na meg a 20. heti uh-t is megcsinálta a 18. héten. Mert,hogy akkortól lehet,csak a klinikán mire sorra kerülsz,simán betöltöd a 20-21. hetet. Legalább nem kellett olyan sokáig idegeskedni :)

Hamarosan menni kell cukorterhelésre,nálatok működik a zsemle+tej kombináció vagy ti is cukros vizet isztok? Miért van az,hogy valahol lehet,valahol meg nem?! Nem értem... :?

Nusildi,Savariaa én is most kb. egy hete kezdtem el erősebben érezni a babát,eddig csak motoszkálás volt odabent,pedig nekem a második gyerekem. El sem hiszem azt,hogy van aki a 12-13. héten érzi a magzatmozgást. Szerintem az lehetetlen. Annyira pici és gyenge még akkor.

Savariaa! Én Benivel a kisfiammal nem jártam szülésfelkészítésre,sőt akkor szülésznőt sem fogadtam. Meg voltunk teljesen ezek nélkül. A szülésfelkészítést most is kihagyom,immár rutinból,de most szülésznőt lehet,hogy fogadok. Még gondolkodom rajta.

Tudjátok-e,hogy hol lehet olcsón babakocsit venni? ( jó minőségű,márkás kocsikra gondolok,de lehet használt is )
Ti már elkezdtetek vásárolni vagy vártok még? Egyre nehezebb,de én még tartom magam :) inkább magamnak vásárolok :D

Veronika! Hogy a táblázatba be tudd írni,én a szegedi SZTE-ÁOK Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikán fogok szülni.

Amúgy megjártam a dokit,vett kenetet,hogy kizárja a bakteriális fertőzés miatti méhnyak rövidülést és írt fel magnézium-citritet. A Magnerot helyett ezt szedem. Magne+B6-ot nem szedek,mert ha csak ránézek hízok tőle,ezektől legalább nem... remélem :D

További szép napot nektek! :)

Kép
Kép
zorka86
Zsombó

Sziasztok!

Picur én még nem tudom, mikor kezdjük a szülésfelkészítést, mert erről még nem beszéltem az új dokival. Ahol én fogok szülni ott úgy van, hogy 6 alkalom, és folyamatosan megy, így bármikor be lehet csatlakozni. De én mindenképpen szeretnék elmenni. Nekem a háziorvos semmilyen beutalót nem adott eddig, mindig mindent a védőnő intéz, szuper egy nő, nem is tudom, mit csinálnék nélküle. :D

Zorka én kb a 16 hét körül kezdtem érezni a babát. De most már néha elég erőseket is rúg, sokszor meg is lepődöm, de nagyon szuper érzés. Már én is nézegettem a neten babakocsi ügyben és már a Brendonban is körbenéztünk, de még nem választottunk, majd tavasszal kezdjük a beszerzést. Elképzeléseink vannak már, de még nem döntöttünk. Eddig volt egy bolt, ahol nagyon jó árakon találtam babakocsikat, tegnap el is mentünk egy más dolog miatt, de annyira undorító volt a bolt, hogy a férjem mondta is, hogy innen semmit sem veszünk, annyira kosz van és rendetlenség és bűz... szóval oda nem megyünk. Ami biztos, hogy 3 funkciósat szeretnék, olyat, amivel terepen is lehet menni, ami nem nehéz annyira, és szép is. :D :D Szóval nem lesz könnyű, ja és persze ne legyen nagyon drága.

Szép délutánt nektek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Veronika, én a kaposvári Kaposi Mór kórházban fogok szülni. Én nem vagyok homeo ellenes, mi minidg is elég sok gyógynövényt használtunk betegségek ellen, ráadásul Zétivel a szülésnél is segített, mert a kissrác egyáltalán nem akart kijönni

Zorka üdv közöttünk, a Te neved a mi tuti befutó lánynevünk, csak sosem kell :P Ügyesek vagytok, hogy fiú után rögtön kisleány lett

Savariaa, irigyellek a Czeizeles találkozó miatt, én is úgy elmennék egyszer hozzá.....lehet, ha tényleg belevágunk majd a 4-be elviszem apát egyáltalán lányt is tud-e :)

Én nem tudom ma mi lelt, de ki sem tudok kelni az ágyból, szegény Zéti egyre csak hozta a játékokat.....nem bírom felemelni a fejem, mert úgy érzem hányni fogok......görcsöl is a hasam a göcsoldó ellenére, szegény bébi is egyfolytában rugdos, kalimpál.....semmi erőm......

megyek is, mert már ennyiben elfáradtam
üdv mindenkinek

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Savariaa, nálunk turnus-szerűen vannak ezek a felkészítők, ha nem jön össze 10-12 kismama, el sem indítják. Jó nektek, sokkal lazábban kezelik ezt nálatok.

Cukros víz volt a terhelésesen nálunk, amit ott a laborba kutyulnak össze. Azt mondják a zsemle+tej semmit sem ér, nem ad pontos eredményt.

Zorka, az olcsó és a babakocsi az nem ezen a bolygón szerepel egy mondatban... :D Mi is néztünk újat, találtunk is olyat, amitől elájultunk, aztán utána rögtön még egyszer, mikor az árát megláttuk. Szerencsére kaptunk egy nagyon szuper babakocsit, így ezt a kiadást megúsztuk.

Sandie, pihenj, amíg lehet! ;)

picuralmos

Köszönöm még egyszer mindenkinek, hogy ilyen kedvesen fogadtok.
Bevittük ma a családikedvezményes papíromat a munkahelyemre. Régi kolléganőm mikor meglátott, ennyit mondott: szia, már megint terhes vagy?
Kedvencem, amikor megtudják, hogy a harmadik is fiú: na, te is jól el leszel nyomva. Erre mondom én, hogy pont fordítva, arany életem lesz, mert négyen fognak kényeztetni .
Magnoli negyedik már biztosan nem lesz :D . Jó pár családot látok 4 fiúval - lánnyal, szerintem mi is így járnánk :) .
:wink:
A fiú nevekkel mi is bajban vagyunk, van ugyan eddig 2 név, de valahogy nem az igazi egyik sem.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Kedves olvasók, fórumozók!

A segítségeteket szeretném kérni az alábbi dologban:
Szakdolgozatomban azt vizsgálom, hogy hogyan vélekednek a szülésről azok a fiatal nők, akik még nem szültek.

Ennek érdekében olyan 18 és 35 év közötti nőket szeretnék megkérni egy kérdőív kitöltésére, akik jelenleg éppen első gyermeküket várják.

Ha Te magad megfelelsz ezeknek a feltételeknek, akkor kérlek, töltsd ki a kérdőívet!

Emellett kérlek, küldd tovább ezt a linket azoknak az ismerőseidnek, akikről úgy tudod, hogy első gyermekükkel várandósok, és kérd meg őket is a kitöltésre. Illetve kérlek, továbbítsd azoknak az ismerőseidnek is, akik – életkoruk, foglalkozásuk, stb. okán – ismerhetnek ilyen hölgyeket!

A kérdőív elérhetősége:
http://www.surveygizmo.com/s3/1083956/S ... -s-2012-v1

Előre is köszönöm a segítséget!

Bármilyen kérdést, véleményt szívesen fogadok a szuleskerdoiv@gmail.com címen!
szivarvany23

szülésfelkészítő, hát megmondom őszintén én anno 2008-ban elmentem egyre, az Uzsokiban volt, asszem évente 2X. Azt mondták el, amit én már az itteni fórumból mind tudtam. Beszéltek alap dolgokról, amit nem is értettem, hogy miért egy szülésfelkészítőn mondanak el (terhességi hetek, vizsgálatok... kezdve a legelsővel, én meg 34 hetesen voltam ott óriás hassal :roll: ). Egy igazán hasznos dolog volt, az a szülőszoba látogatás. Megmutatták azt is, hogy ha megindul a szülés, hol kell jelentkezni, becsengetni. Kb. ennyi. Szerintem ha jó fórumot találtok, ahol a kórházról írnak akik már ott szültek, hasznosabb, mint a szülésfelkészítő, a légzéstechnika pedig szerintem tanítható, de a szülésnél egyáltalán nem biztos, hogy képes leszel alkalmazni :D

cukorterhelés, Uzsokiban cukorszirup van. Nem tudom mitől függ, hogy kifli-tej vagy a cukros lötty, de nem olyan vészes az utóbbi se. Engem riogattak anno, hogy majd kihányom és milyen gusztustalan. Nem mondom, hogy minden nap meginnám, de ha viszel citromlevet vagy egy fél citromot és belenyomod, olyan mint egy full cukros limonádé. Inkább utána a 2 óra várakozás a komoly. Lottival anno hazajöttünk, mert kocsival 5 perc a kórház és párom vitt, de most egyedül megyek, úgyhogy ott fogok uncsizni, érdemes vinni könyvet, újságot és ált. jó ha egy helyben maradsz, nem mászkálsz és lehet már inni vizet is utána, az is jó ha van.

vásárlás, nekünk szinte minden megvan, ugye Lotti miatt amúgy is, sőt azóta két tesómnak is született gyereke, persze mindkettő lány,szóval ruhákból majd be kell szerezni pár pasis darabot, de amúgy a pelenkázó szekrény kell (mert párom rálépett egyszer a tetejére és beszakadt :lol: ) és a babakocsi. Utóbbinál nem fogok sokat költeni, anno 35 e forint volt a miénk és teljesen jól szuperált, utána pedig az esernyő babakocsit sokkal tovább-többet használtuk. A bergon.hu oldalon nézegettem, használtat nem szeretnék venni, inkább legyen árban jó és praktikus.

Sandie, lehet hogy a frontok miatt vagy ilyen rosszul. Nekem a vérnyomásom nagyon-nagyon alacsony, ált. 80/50 körül van, most is érzem a fejem, hogy szédülök. Próbálj pihenni! A görcsre nem igazán tudok mit mondani, feküdj, tedd fel a lábad, kb. ennyi.

Ma megyek a védőnőhöz is du., de nem várom, szeretnék túllenni rajta. Nálunk valahogy annyira nincs értelme ennek, főleg 2. gyereknél, neki nincs és csak könyvből mond mindent, ráadásul a mérlegre rá kell állnom ott is és anno megjegyezte, hogy inkább gyümölcsöt egyek :evil:

Egyébként megvagyok, tegnap valamiért rám tört egy kis hányinger estére. :shock: Alvással helyrejött. De hogy mi az oka még ilyenkor is félidő után, azt nem tudom, volt gyomorégésem, de ennyi, ráadásul már nem eszek 7 óra után...

Havat várjátok már? :wink:

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
pont tegnap voltam a Bergonban babakocsit nézni :lol:
Előtte én is neten nézegettem és úgy láttam érdemes kinézni az áruházba is.

Szerintem úgy érdemes menni, hogy előre kinézel pár fajtát a honlapról és azokat megnézed élőben, mert ott el lehet veszni a sok kocsi között, bár kicsit csalódás volt, mert a honlap alapján nagyobbra számítottam.

Ha mennél, akkor az Ázsia Centernél van, a China Markt épületben (én jó sokáig keresgéltem mire rájöttem, hogy ott lesz, mentünk a Szentmihályin fel-alá kocsival... utána már csak erdő van... :) )

Mondjuk én rohantam is, mert Pálmit otthagytam angol órán, így 40 percem volt össz-vissz odamenni, körülnézni és visszaérni az angol végére, úgyhogy a boltban nem volt 10 percnél több időm.

Én is ilyen árban keresgélek, mint te... még be akarok menni a Brendonba, ott is van azért ilyen árkategória, néztem párat, amit megnéznék élőben...

Gyomrom nekem is össze-vissza van... én se értem, hogy ilyenkor már miért...

Sandie,
jobban vagy mára?

Savaaria,
olyan jó, hogy van ilyen védőnő is, mint a tiéd... én még csak negatívumot hallottam a védőnőkről, legtöbb esetben azt, hogy nem is értik mire jó, csak egy felesleges teher, hogy oda is el kell mászni... de örülök, hogy létezik jó védőnő is :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Én is nézegetem a babakocsikat. Mi a Bergon mellett még a Bippa Kft-hez fogunk kinézni. Ez nem olyan nagy üzlet, de szoktak lenni jó akcióik. Most is van egy kocsi, ami nagyon tetszik náluk, csak még az ára nincs meg teljesen. Áprilisra tervezzük a vásárlást, addig nézelődök. Bár, ha találok valami jó akciót, akkor lehet hamarabb vásárolunk. :)

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Annyira érdekes, hogy pont most írjátok a Bergont, mert tegnap kinéztem, hogy jövő héten oda megyünk mi is. :D :D
Mi a neten ezt a babakocsit néztük ki.

http://www.babakocsidiszkont.eu/termek.php?ID=454

Ma megyünk 17:15-re 4D ultrahangra, de várom már!!

Sandie ma hogy érzed magad? Remélem jobban, mint tegnap.

Picur én majd viszek citromlevet a terhelésesre, és azt képzelem, hogy koktél iszogatok a tengerparton, csak nagyon rossz volt a mixer! :D

Nusildi múlt héten nekem is volt hányingerem esténként, pedig előtte sosem volt, lehet hogy a front vagy nem tudom, de szerencsére elmúlt, remélem neked is elfog.

Veronika kölcsönadom a védőnőmet, ha szeretnéd! :D De majd ha már nem kell, ad vissza nekem! :D :D :D Brendonban mi is voltunk a férjemmel a múlt héten, nem igazán találtunk olyat, ami többfunkciós és 150 ezer alatt van, de arra nagyon jó, hogy sokféle van, ki lehet próbálni, de mi biztos nem ott vesszük meg.

Mi márciusban költözünk a házunkba, így mindent akkor fogunk beszerezni, addig nem akarjuk a lakásba zsúfolni a cuccokat, de április végéig mindenképpen szeretnék mindennel végezni, hogy ne a legvégén kelljen jönni-menni. De persze majd kiderül, végül mi hogy alakul.

Mindenkinek szép délutánt! Jujj nemsokára indulunk a 4D-re! juppiii :D :D

Kép
savariaa
Érd

Én a Bippánál néztem egy kocsit, ez a Bergonban mindennel együtt kicsit drágább:
http://www.babaholmiolcson.hu/termek.php?ID=494

Cukorterhelésre gondolom, a hétvégén kapok beutalót, szombaton megyek a dokimhoz.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Savariaa most nézem, hogy amit te választottál is a Bippánál van. :D

Nekünk fontos, hogy minél kissebre lehessen csukni a sportrésszel együtt, ezért elsősorban esernyőre csukható kocsikat nézegetek.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Lányok,
én ma jártam a Brendonban és beleszerettem egy kocsiba... Hauck Viper Trio Set... hát nem 35-40, ahogy terveztem, hanem 74 ezer... de van egy hibás darab 67-ért... annyi csak a baja, hogy a kocsi és a mózes szürke-piros, a hordozó meg fekete-piros... talán túlélem :D ...eltetettem szombatig, addig még alszom rá... :)

Jó, hogy írjátok, hogy a puha falu mózesnek mi a hátránya, eddig meg pont azt akartam, mivel könnyebb... de akkor ezek szerint jobb a merev...

Ildi,
nálatok is jártam ma a bankban, de pont nem voltál ott... gondoltam rádcsörgök, hátha csak ebédszüneten vagy, de nem találtam a számod... na mindegy, csak gondoltam megtekintem a pocakodat :D
Költözés után úgyis megyek mégegyszer valamikor, akkor majd egyeztetünk :)

Kép

Kép
sz.veronika

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?