Sziasztok!
Picuralmos, jót nevettem! Én ma kb. a 3. napnál járok, kivéve, hogy ki kellett ásni az egyik céges kocsit (5. nap feeling). Most megint szakad, kavarja a szél... Eszméletlen hókupacok vannak erre, nem is emlékszem, mikor volt ekkora hó utoljára. Bentről elviselhető, de szerintem a mai mozit is le kell mondanunk.
Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van. A rossz gyomrosoknak és Veronikának jobbulást kívánok! Azért gondolom elég aggasztóak ezek a rejtélyes rosszullétek... Gondolok rád és remélem minden rendben lesz!
Elkezdtem kijegyzetelni, hogy kinek mit akartam mondani, de annyira pörög a fórum (éljen, éljen), hogy teljesen esélytelen. Örülök, hogy nagyjából végzek a visszaolvasással. De azért néhány reakció:
- Üdv az újaknak!
- Mmc: én a 16-20 héten valamiért nagyon szendvedtem az otthoni nacikkal, hiába van széles derekú, kényelmes nacim. Most viszont megint tök jól elvagyok velük, úgyhogy talán tényleg a has elhelyezkedésétől függ.

Amit még ajánlani tudok otthonra: terhes-leggings, nekem az is nagyon kényelmes (szokásos H&M mama beszerzés).
- Magnoli: még nekem is látszik a derekam, viszont nagyon durva ütemben elkezdtem hízni!!
Az elmúlt egy hónapban ez legalább +3 kiló - na most mihez kezdjek, ha diétázni nem állhatok neki? Így is nagyon figyelek, hogy mit eszem, sok gyümi, zöldség, teljes kiőrlésű, nem tömöm az édességet... A Magne-B6 tényleg gond lehet? Bár most épp sima magnéziumot szedek, mert épp külföldön voltunk, amikor elfogyott és ott nem is ismerték a Magne-B6-t (Németország).
- Savariaa: Czeizel rulez, én is szívesen találkoznék vele egyszer élőben, majd meséld el, milyen volt.

Nekem bejött a 9 hónap műsor is, bár jó ideje nem láttam... de örülnék egy jó dokinak én is, aki úgy mond el midnent, hogy kérdezni sem kell!
- Veronika: szuper a táblázat, szerintem maradhat színes, a lényeg benne van! Nagyon köszönjük, hogy összedobtad nekünk!

Én végül valószínűleg Sopronban szülök, de nevet sajna még nem tudok mondani neked, azóta nincs nálunk előrelépés.

Nálatok név? Egyébként hétfőn voltam a kötelező genetikai UH-n, még mindig lánynak tűnik.

Jóllehet most, hogy kezd biztossá válni, érzem, hogy inkább fiúra készültem. Csere valaki??

Na nem ám, semmi pénzért! Azért hihetetlen, hogy eddig 10:3 a fiúk javára.
- Zorka, a Maja név nagyon bejön nekem is, csudiszép! Én sem hiszem el, hogy vannak, akik már a 13. héten érzik a babát!

Én kb. január első hete óta érzem, hol többet, hol kevesebbet. Ma például már elkezdtem parázni, mert olyan csendben volt... Most érzem, hogy fenn van és mocorog, de semmi erőteljes mozdulat, rúgkapálás! Nálatok hogy megy ez?
- Babakocsi: részemről TELJES tanácstalanság.

Mi is nézegettünk már, az egyik boltban elmondták okosan mit miért ajánlanak, a másikban ugyanennek az ellenkezőjét. Én meg szerencsétlen elsőbabás anyuka, fogalmam sincs, hogy mennyit viszem terepre a gyereket és mivel költözünk, azt sem tudom, hányaikon fogunk lakni...
- Sandie, nagyot nevettem azon, hogy "apa tud-e lányt is"

Viszont a három srác olyan jól ellesz egymással, igazi barátok lehetnek, szerintem nem jártál rosszul! Amúgy nagyon bejön ez a Z-széria is!

Jobbulást neked, remélem, csak egy kis fáradtság...
- szülésfelkészítőt én is tervezek, itt állítólag 5 alkalom van, ideje lenne utánanéznem... annyira homály vagyok az ilyen dolgokban (is), csak akkor megyek, ha küldenek.

Erről jut eszembe: szerintetek milyen gyakorisággal kell / illik nőgyógyászhoz járni? Ugye havonta van terhesgondozás és védőnéni nálunk, de ott nem történik semmi. A dokim pedig nem modja, hogy akkor x idő múlva vár vissza. Most tűnt csak fel, hogy november közepe óta nem voltam nála...
- És egy bónusz kérdés, amin ma elkezdtem rágódni: van valami jele, ha elkezd kinyílni a méhszáj, vagy bármi hasonló? Én olyan vígan elvagyok, havat lapátolok (mert jólesik), tornázgatok, közben pedig lehet, hogy nem is lenne szabad????
További szép napot, óvatosan az utakon!
b.