A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Köszönöm a babakocsis hozzászólásokat. Igen, azért írtam, hogy csakis olyan sportrésszel, ami telljesen vízszintesig ledönthető, mert tudom, hogy a hordozó nem tesz jót a gerincének ha sokáig benne van.
Holnap ismét utazunk haza, de most nem 2 napra, hanem 1 hétre :)
Már bejelentkeztem hétfőre 4D-s ultrahangra, alig várom :D
Meg szeretnék bababoltokban/bababizikben körbenézegetni.
Megrendeltem Dávidkámnak egy 5 részes baldachin szettet, elvileg meg is érkezik amíg otthon leszünk:

http://babafelszereles.hu/media/catalog ... x600_3.jpg

Veronika: Nagyon jó a táblázat, az én időpontom május 17. És Korneuburg-ban (Ausztria) fogok szülni.

További szép babavárást mindenkinek!

Kép
dina1985
Ausztria

Hellómindenki! :)

Egy kis vidám OFF, remélem nem haragszotok meg érte... :)

1. nap
Elkezdett esni a hó. Az első teli hó, régóta nem esett ilyen gyönyörűen. Nejemmel forró rumos teát iszunk az ablak mellett és gyönyörködünk a puha pelyhek táncában, ahogy a fákhoz tapadnak és lágy paplanná válva, betakarjak a földet.

2. nap
Csodálatos reggelre ébredtünk. A kristályos fehér hó befedte a tájat. Micsoda látvány! Minden fa és a sövény szűzi fehér köntösben pompázik. Délelőtt havat lapátoltam, remek mozgás, évek óta először éreztem magam ilyen felfrissültnek. A garázsfeljárót is meg a járdát is megtisztítottam. Később jött egy sárga hókotró traktor és véletlenül rákotorta az útról az összenyomott havat a garázsfeljáróra. A hókotró sofőrje mosolygott és integetett, visszaintegettem, és újra kiástam a garázsfeljárót.

3. nap
Újabb 20 centi hó esett és a hőmérséklet lement mínusz tizenkettőre. Néhány faág letört a zúzmara súlyától. Megint ellapátoltam a garázsfeljárót, nem sokkal rá jött a hókotró traktor és ellentolta a buckát. A hóbucka barnásszürke színű.

4. nap
Mára kissé felmelegedett, nagy locs-pocs keletkezett, ami délutánra jéggé fagyott. Vettem mindkét kocsinkra szöges gumikat. Le akartam törni egy jégcsapot, de elcsúsztam a garázsfeljárón és hanyatt vágódtam. Az orvos 10.000 forintot kért, szerencsére nem tört el semmim. Az időjárásjelentés újabb havazást jósolt.

5. nap
Ma jó hideg van. Eladtam a nejem kocsiját és vettem egy négykerékmeghajtású terepjárót, hogy el tudjon menni bevásárolni. Megcsúsztam a kocsival az úton és nekimentem a korlátnak. A karosszéria jobb első része alaposan behorpadt. Éjjel újabb 25 centi fehér franc esett és mindkét kocsit teljesen ellepte. Ma is lapátolhatok. A nyavalyás hókotró ma kétszer is itt volt.

6. nap
Fogcsikorgató mínusz 19 fok. És szakad az az átkozott. Mar nincs egy fa sem a telken, amin van ép ág. Éjjel kivágott a biztosíték, és megpróbálva megmenekülni a megfagyástól, gyertyát gyújtottunk. Előszedtem a régi petróleum melegítőt is, ami felborult és majdnem leégette a házat. A tüzet sikerült eloltanom, de a kezemen másodfokú égési sebek vannak és leégett a szemöldököm és a szempillám. Az autó megcsúszott a zimankós úton a kórház fele és teljesen összetört.

7. nap
A kibaszott fehér nyavalya csak jön lefele, mintha fizetnének érte. A család összes ruháját fel kellett vennem, csak hogy a kurva levélszekrényig el tudjak menni. Ha megfogom azt a mocskot, aki a hókotrót vezeti, feltépem a mellét és kiszaggatom a szívét. Azt hiszem a sarkon túl bújik el a sárga dög és csak arra vár, hogy befejezzem a lapátolást, és akkor százzal végigsöpör és betemeti a garázsfeljárónkat. Az elektromosság már nem működik, a vécé befagyott és a tető egyes részei is elkezdtek rogyadozni.

8. nap
Egész k.rva éjjel rohadt k.rva fehér szar és jég és meg a f.szom tudja mi a franc szakadt a k.rva földre. A gennyláda hókotróhoz hozzávágtam a baltát, de nem találtam el. Nejem elköltözött. Az autó nem indul be. Azt hiszem, hóvakságot kaptam. Nem tudom mozgatni a lábujjaimat. Nem láttam a napot hetek óta. Az időjárásjelentés újabb havazást jósol.. Mínusz 28 fokos jeges szel söpör végig a letört fák között......

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Picuralmos, jót nevettem! Én ma kb. a 3. napnál járok, kivéve, hogy ki kellett ásni az egyik céges kocsit (5. nap feeling). Most megint szakad, kavarja a szél... Eszméletlen hókupacok vannak erre, nem is emlékszem, mikor volt ekkora hó utoljára. Bentről elviselhető, de szerintem a mai mozit is le kell mondanunk.

Örülök, hogy nagyjából mindenki jól van. A rossz gyomrosoknak és Veronikának jobbulást kívánok! Azért gondolom elég aggasztóak ezek a rejtélyes rosszullétek... Gondolok rád és remélem minden rendben lesz!

Elkezdtem kijegyzetelni, hogy kinek mit akartam mondani, de annyira pörög a fórum (éljen, éljen), hogy teljesen esélytelen. Örülök, hogy nagyjából végzek a visszaolvasással. De azért néhány reakció:

- Üdv az újaknak! :D
- Mmc: én a 16-20 héten valamiért nagyon szendvedtem az otthoni nacikkal, hiába van széles derekú, kényelmes nacim. Most viszont megint tök jól elvagyok velük, úgyhogy talán tényleg a has elhelyezkedésétől függ. :) Amit még ajánlani tudok otthonra: terhes-leggings, nekem az is nagyon kényelmes (szokásos H&M mama beszerzés).
- Magnoli: még nekem is látszik a derekam, viszont nagyon durva ütemben elkezdtem hízni!!
Az elmúlt egy hónapban ez legalább +3 kiló - na most mihez kezdjek, ha diétázni nem állhatok neki? Így is nagyon figyelek, hogy mit eszem, sok gyümi, zöldség, teljes kiőrlésű, nem tömöm az édességet... A Magne-B6 tényleg gond lehet? Bár most épp sima magnéziumot szedek, mert épp külföldön voltunk, amikor elfogyott és ott nem is ismerték a Magne-B6-t (Németország). :?:
- Savariaa: Czeizel rulez, én is szívesen találkoznék vele egyszer élőben, majd meséld el, milyen volt. :) Nekem bejött a 9 hónap műsor is, bár jó ideje nem láttam... de örülnék egy jó dokinak én is, aki úgy mond el midnent, hogy kérdezni sem kell!
- Veronika: szuper a táblázat, szerintem maradhat színes, a lényeg benne van! Nagyon köszönjük, hogy összedobtad nekünk! :D Én végül valószínűleg Sopronban szülök, de nevet sajna még nem tudok mondani neked, azóta nincs nálunk előrelépés. :roll: Nálatok név? Egyébként hétfőn voltam a kötelező genetikai UH-n, még mindig lánynak tűnik. :D Jóllehet most, hogy kezd biztossá válni, érzem, hogy inkább fiúra készültem. Csere valaki?? :D :D Na nem ám, semmi pénzért! Azért hihetetlen, hogy eddig 10:3 a fiúk javára.
- Zorka, a Maja név nagyon bejön nekem is, csudiszép! Én sem hiszem el, hogy vannak, akik már a 13. héten érzik a babát! :lol: Én kb. január első hete óta érzem, hol többet, hol kevesebbet. Ma például már elkezdtem parázni, mert olyan csendben volt... Most érzem, hogy fenn van és mocorog, de semmi erőteljes mozdulat, rúgkapálás! Nálatok hogy megy ez?
- Babakocsi: részemről TELJES tanácstalanság. :shock: Mi is nézegettünk már, az egyik boltban elmondták okosan mit miért ajánlanak, a másikban ugyanennek az ellenkezőjét. Én meg szerencsétlen elsőbabás anyuka, fogalmam sincs, hogy mennyit viszem terepre a gyereket és mivel költözünk, azt sem tudom, hányaikon fogunk lakni...
- Sandie, nagyot nevettem azon, hogy "apa tud-e lányt is" :lol: Viszont a három srác olyan jól ellesz egymással, igazi barátok lehetnek, szerintem nem jártál rosszul! Amúgy nagyon bejön ez a Z-széria is! :D Jobbulást neked, remélem, csak egy kis fáradtság...
- szülésfelkészítőt én is tervezek, itt állítólag 5 alkalom van, ideje lenne utánanéznem... annyira homály vagyok az ilyen dolgokban (is), csak akkor megyek, ha küldenek. :lol: Erről jut eszembe: szerintetek milyen gyakorisággal kell / illik nőgyógyászhoz járni? Ugye havonta van terhesgondozás és védőnéni nálunk, de ott nem történik semmi. A dokim pedig nem modja, hogy akkor x idő múlva vár vissza. Most tűnt csak fel, hogy november közepe óta nem voltam nála... :oops:
- És egy bónusz kérdés, amin ma elkezdtem rágódni: van valami jele, ha elkezd kinyílni a méhszáj, vagy bármi hasonló? Én olyan vígan elvagyok, havat lapátolok (mert jólesik), tornázgatok, közben pedig lehet, hogy nem is lenne szabad???? :shock:

További szép napot, óvatosan az utakon!

b.

Kép
bozza

Sziasztok!

Sajna mostanában kicsit el vagyok havazva :lol: , mármint képletesen, rohangálok, intézkedek, nincs időm semmire :lol:
Gondolom kitört rajtam a fészekrakási-ösztön, viszont még bírom (nagyjából) fizikailag, úgyhogy örülök neki :lol:

Csak pár szóban:
Lányok, a dokitoktól ne várjatok nagy érzelmeket, azt a családnak kéne biztosítani :lol: Ők szakmailag, emberileg legyenek megbízhatók, és ennyi. A többi csak szerencse kérdése. A megunásról annyit, hogy naponta 20 kismama után se erejük, se kedvük romantikázni, és nehéz nekik azonosulni a mi egyedi csodáinkkal, ezt nem kell tőlük várni 8) Ha kérdés van, azt érdemes ott rögtön tisztázni, esetleg fáradtság, betegség, bármi okozhatja, hogy nem mindjárt a vizsgálat kezdetén szólalnak meg, ŐK IS EMBEREK :oops:
Sőt, rengeteg nyűgös kismama zaklatja őket mobilon (persze nem mi a fórumról, hanem mások :wink: ) a buta kérdéseikkel éjjel-nappal, ez is borzasztó teher lehet... Szóval az éremnek két oldala van :wink:

mmc,
köszi a bútortervezős tippet, jó nagyot nevettem rajta, lehet hogy egyszer majd belevágok :lol: :lol: :lol:

A 75 grammos cukorterhelés benne van a szakmai protokollban, a zsemlés sztori már elavult... Én hétfőn megyek "koktélozni" :lol:

A Magne B6-ban lévő B-vitamin segíti a magnézium felszívódását (és hányinger ellen is jó :lol: ), viszont tényleg növeli az étvágyat :wink:
Minden tiszteletem azoké a kismamáké akik meg tudják állni a faló-rohamokat, hát én nem :( de majd fogyózunk utána :lol:

A szülésfelkészítős-témában is más a véleményem, szerintem igazán hasznos (a reklámok mellett is), főleg elsőbabásoknak! Még nekem is az volt, pedig nekem elég sok közöm van az egészségügyhöz...
A János kórházast én kinyomtattam és betettem a szülési pakkomba, még ott is olvastam bent a kórházban amikor Olika már mellettem pihegett.
Ha minden igaz, megvan a gépemen, és ha írtok a profilomban található mail-címemre, akkor szívesen elküldöm annak aki kéri (igaz pár éves már)...
A Szent János felkészítő időpontjai korábban fent voltak a honlapjukon, de telefonon biztos adnak róla felvilágosítást.

Látom nem hihető sokaknak, és korábban én sem tartottam az ilyet elképzelhetőnek, de én már a 12-13. hét óta érzem a Babám mozgolódását, igaz akkor sokkal gyengédebben, mint most.
Mára igazi kis rugibajnok lett, hihetetlen miket tornázik össze, nagyon Cuki!!! :lol: Mondom ezt most, aztán a vége felé majd jobb lenne ha finomabban csinálná, de erre ugye nem sok esély van :(
Ildit irigylem, aki rendszeresnek érzi a mozgolódásokat, nálunk bárhol, bármikor... :lol: Még akkor is, amikor én MÁR ALUDNÉK :lol:

Veronika,
jobbulást, majd írd meg, hogy mit mondtak...
Szép a kocsi amit találtál :lol:

Ja, és a Férjem már megkapta az influenza elleni oltását :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Most ertem haza, megvan a kocsi, hurra!!! :lol:

Ram is ramtott a feszekrakas, delelott felhoztam a raktarbol a babaruhakat, cuccokat es 3 oran keresztul valogattam, pakoltam. Olyan jo volt!!! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Én raknám már azt a fészket, de még nincs benne fűtés sem... na de már csak másfél hónap és én is belekezdek. :D

Magnoli mi egy kórházban fogunk szülni, de te már tapasztalt vagy! Majd ha van kedved, írsz nekem az élményeidről? Neked fogadott dokit és szülésznőd volt?
Szülésfelkészítőre mindenképpen menni szeretnék, lehet hogy hétfőn fel is hívom őket, mikor és hol lesz és el is kezdünk járni, mert utána beindul az építkezés is, és a költözés is, és akkor már nem nagyon lesz időnk rá.

Veronika megvettétek a babakocsit? Juppiiii!!! :D :D

Dina nagyon szép a szett, amit rendeltél!

Bozza hát óriási élmény volt a találkozó Czeizellel, úgy mesélt, mint a tévében, és kedvesebb volt,mint gondoltam. Szóval csak ajánlani tudom! Merre laksz, hogy ilyen nagy hó van felétek? Én Pesten, de itt ami leesik az rögtön el is olvad sajna...

Picur :D :D :D :D :D :D

Tegnap voltunk 4D-n kicsit csalódtunk, valahogy nem ezt vártuk, de gondolom a legfőbb oka a nő volt, aki csinálta, mert mindig volt valami baja, pl. pont nem úgy fekszik, pont ott a keze, pont ott a méhlepény... szóval sok baja volt. Pedig Bátor nagyon jó kisfiú volt, végig fent volt és megfordult, amikor kellett. De a lényeg, hogy láthattuk, és annyira édes. Az lett volna a legjobb,ha odaadja a vizsgálófejet és kimegy és úgy nézhettük volna, ahogy mi akarjuk. :D Milyen jó lenne, ha lenne ilyen... De legalább láthattam, már a 12. hét óta erre vártam. Előtte ittam kólát, hogy biztos fent legyen, és tényleg annyira jó kisfiú volt, végig mocorgott. Érdekes volt látni és érezni egyszerre. És amúgy úgy hirdetik, hogy a 10. héttől lehet menni, és hogy hiper-szuper, erre a nő végig azt magyarázta, hogy 32. héten kell jönni, meg ő még picike... hát akkor mi lehet azoknak, akik a 10. héten mennek el? Ja és kb. 15 percet vártunk az egyetlen képre, amit végül a férjem nyomtatott ki, mert persze az is pont akkor romlott el, és a nő nem értett hozzá, szóval a férjem megszerelte, aztán jöttünk is el. Most itthon pihizem, mindjárt vacsi.

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép
savariaa
Érd

Örülök, hogy tetszett nektek a téli napló. Én minden évben, ha ilyen idő köszönt be, elolvasom, és szétröhögcsélem magam. :D

Jó, hogy beindult a fészekrakás nálatok, nálunk már csak pár kép hiányzik a falról. Nem tudom, hogy lesz-e teljes mesefigurás fal az Úrfinak, mert most berendezve a legnagyobb fal mellett van az ágya a pelenkázóval, és az meg kitakarja a fal felét.

Mi hétfőn megyünk 4D-re. Érdekes, nekem meg azt mondták telefonba mikor jelentkeztem, hogy a 31. héten már annyira nagy a baba, hogy teljes képet nem fognak tudni készíteni, mert a vizsgálófej már nem tudja befogni egyben az egész babát. Hát majd meglátjuk. Én a legapróbb részleteire is kíváncsi vagyok, remélem sikeres lesz a vizsgálat. Amilyen aktív (már megvannak a fix időpontok, hogy mikor van ébren, és hihetetlen, de tartja a mágikus 3 órás időközöket), tuti lesznek jó képek! :) A korai (10-12 hetes) vizsgálatnak inkább genetikai okai vannak, a 4D-n jobban észrevehetők az esetleges elváltozások.

Magnoli, engem érdekelne a szülésfelkészítős olvasmányod! Minden ilyesmit többször átolvasok, próbálok tényleg felkészülni, ne érjen váratlanul egyik helyzet sem (akár normál szülés, akár császár, stb.). Nagyon megköszönném, ha elküldenéd. :)

További lapátolás-mentes szép napot nektek! :)

picuralmos

Sziasztok,

Veronika,
gratula a az új babakocsihoz, na, milyen, szép? :lol: De jó végre hazavinni, és beleképzelni a Kislányodat :lol:
Jó hogy már elővetted a babaholmikat is, ügyes vagy :lol:
Nekem is most jutott eszembe, hogy elő kéne már venni, és átnézni, hogy mi kellhet még, eredetileg későbbre gondoltam, hogy csak mosni kell majd...

Bozza,
eküldtem Neked a szülésfelkészítő jegyzetet, ebben nemcsak a szülésről, hanem a szülés utáni babagondozásról és a hazamenetel utáni első problémákról is van szó, nekem nagyon sokat segített :lol:

Savaria,
örülök hogy elmész a felkészítőre, a Szent János honlapján a következőket írják róla:
Szent János Kórház szülésfelkészítő tanfolyam:
Osztályunkon már több éve folyamatosan működik egy szülésre felkészítő ingyenes tanfolyam, melyet egy tapasztalt szülésznőnk, Héber Judit tart. Helyszíne a kórházi auditórium. A foglalkozás minden kedden 17.00h-kor kezdődik. A részvételhez nem kell előre bejelentkezni és a tanfolyamba bármikor be lehet kapcsolódni. A felkészítésen természetesen szeretettel látjuk a leendő apukákat is.
A tanfolyam témái:
1. Vajúdás, szülés
2. Relaxáció, légzés a vajúdás alatt
3. Az újszülött
4. Szoptatás
5. Gyermekágy, császármetszés
6. Hazamenetel, első napok otthon
Tájékoztató és térkép letöltése pdf formátumban (a honlapon) (1 MB).

Persze szívesen írok Neked a János kórházas tapasztalataimról, a profilomban találsz egy mail-címet, arra írj légyszi hogy milyen kérdéseid vannak az osztállyal kapcsolatban, és pluszban Neked is elküldöm a jegyzetet .
Hétfőn megyek cukorterhelésre, ha szeretnéd, megkérdezem Neked hogy most melyik témánál tart a tanfolyam.

Picur,
Neked is szívesen elküldöm a felkészítő anyagát, küldj egy e-mail-címet az enyémre amit a Profilomban találsz.

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Meg volt a mai orvosi vizsgálat, babával minden rendben, bár a doktorúr nem tudta megerősíteni, hogy kisfiú, mert nem mutatta meg magát. Három hét múlva kell mennem cukorterhelésre a Bajcsyba. Beszélgettünk a szülésről mondtam, hogy remélem most is tudok természetesen szülni. Az aszisztens is kérdezte, hogy nekem melyik volt a jobb, mondtam, hogy a természetes, csak az aranyeret jó lenne elkerülni, mert én azzal szenvedtem sokáig. Erre írtca doktor egy homeos bogyot, azt mondja, ez megelőzésre is jó, nem csak tüneti kezelésre, és terhesség alatt is lehet szedni, ez a Schüssler sók 1 és a 11. Ti hallottatok már róla?

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Ma egy órát sétáltam a térdig érő hóban a kutyámmal. Hát úgy élvezte, olyan volt, mint egy kisgyerek. Rohangált, túrta a fejét a hó alá, és mivel fekete, vicces lett a végeredmény. Jókat nevettem rajta, közben Álmos is jelezte, tetszik neki a séta és anya jókedve... :) Jövőre már ő is bukfencezhet. Kíváncsi vagyok mit fog szólni az első hóhoz... :)

picuralmos

Sziasztok!

Nagyon lefáradtam tegnap. Költözött a fiók, reggel 8-tól majdnem 17 óráig ott voltam és mire hazaértem, már csak feküdni bírtam :? Rájöttem, hogy egyre jobban érzem a terhességet :roll:

Ancsa, jó hogy írod ezt az aranyeret, nekem még sosem volt, erre tegnap nagyvécé után nagyon fájt ott, du. megnéztem és ez egyértelműen az :x Láttam a neten, hogy valami Hemorid kenőcsöt ajánlanak, amit terhesség alatt is lehet használni. Valakinek van tapasztalata ezen a téren még és tudna valami jó ötletet, hogy mitől húzódik ez vissza vagy múlik el? :cry:
Homeós bogyókban nem hiszek...
A babakocsi amit feltettél nagyon jó, kb. ilyesmit szeretnék! Viszont nekünk van egy nagyon szép és jó drága hordozónk, szóval talán felesleges ez a multifunkciós változat.

Veronika, Lotti miatt nem voltam 3 napig, hétfőtől már vagyok, 7-es pultban, nagyon labirintusos a fiók, de megtalálsz :) Szép az új kocsi! Nekem pl. nem lenne túl praktikus, mert nagyon nehezen hoznám le a lépcsőről nap mint nap és fontos, hogy kis bolygókereke legyen a közlekedés szempontjából.

Pl. ez már jobb lenne nekem:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

De majd meglátjuk, anno Lotti születése után vettük meg, most a kiskrapek születése előtt vesszük ebben biztos vagyok, főleg hogy most nem tudom betartani azt, hogy születés után pár nappal csak levegőztetek pár napig, utána viszem az első sétára, amúgy sem értem, hogy nyáron ennek mi értelme, amikor nyitva az ablak egész nap. Ráadásul én megyek Lottiért majd az oviba, szóval nem zárkózhatok be hetekre :roll:

fészekrakás, na ez az, ahol én még nem tartok egyáltalán. Valahogy még nem tud foglalkoztatni. Azt terveztem, hogy majd a 30. héten legyen már minden itt, akkor mosok kisruhákat stb. Most amúgy sem igazán tudnék, mert semmi időm a meló miatt :cry:

Picuralmos, mi Lottival anno a 20. héten voltunk 4D-n, teljesen jó volt minden, élvezni fogjátok!
Kutyával hóban, nagyon jó, annyira szerettem én is levinni a kutyinkat a hóban, úgy meg volt mindig bolondulva, zabálta a havat, rohant, mint egy őrült, persze ez jó rég volt, sajnos már 4 éve hogy el kellett altatni. Nagy kutyás vagyok én is :lol:

Savariaa, sajnálom hogy csalódtatok a 4D-ben :cry: Biztos hogy nagyon sokban függ attól, hogy ki csinálja!

Magnoli, érdekes, hogy most 2 napig, amíg bent voltam a fiókban a költözés miatt, össze-vissza rúgott, iszonyat aktív volt. Szerintem érezte a feszültséget bennem, 2001 óta dolgozom itt, aktívan 9,5 éve és most másik helyre megyünk, oké hogy én itt még 1,5 hónapot húzok le ha minden igaz, de azért lelkileg megviselt.
Igazad van a dokikkal kapcsolatban amúgy, de az sem megfelelő, ha mogorva, vagy nem mersz tőle kérdezni, főleg hogy ezek a magán dokik iszonyatosan sokat kérnek, a szülés nálunk kb. 100 e forint lesz. Tudod mindig arra gondolok, hogy én pl. ügyfelezek, de mindig, tényleg mindig nagyon kedves vagyok, segítőkész, ügyfélpárti, akármilyen is az, aki ott van előttem és akármennyire fáradt is vagyok. Tudom, két külön szakma, meg emberek vagyunk, de azért mindkettő elég bizalmi dolog...

Bozza, nálunk iszonyat erős rúgkapálás van, és néha erős kinyomódás, ami elég kellemetlen, de ez még istenes ahhoz képest, amikor már nagyon nagy lesz és ott csúszkál bent ide-oda :shock:

Dina, nagyon szép a szett! Nálunk amúgy a fejvédő esetében a gyerekorvos azt mondta, hogy nem jó, hogy így körbe van, mert elfogja a levegőt és a kilátást, úgyhogy elkötöttük azt a részét a tetejéhez, ami nem a fal mellett volt.

Na megyek reggelizni, szegény Lotti még mindig köhög, annyira hallani, hogy jön fel neki a trutyi, úgyhogy valami köptető még kéne, viszont holnap már muszáj mennie oviba. Annyira makacs ez a nátha, pedig 2 hete kúrálom :roll:

Kép

Kép
nusildi

Nusildi, minden elismerésem, hogy 22 hetesen még ennyit dolgozol! Lottinak jobbulást! Köhögésre a kakukkfüves köptetőt szokták ajánlani, nem tudom, hogy gyerekeknek adható-e.

Dina, a szett nekem is tetszik, de mi nem teszünk fel baldachint, pedig van hozzá tartó is. Hallottam pro (kuckó-érzés) és kontra (levegőt, kilátást elveszi) érveket, majd talán a kislánynak lesz. Megbeszéltük Apával, hogy kishúga lesz a királyfinak, és hát a baldachin mégiscsak lányos dolog. Vagy nem? Nem tudom...

Ti raktatok fel zenélős-pörgős-altatós játékot a kiságyra?

Képzeljétek, tegnap a séta után olyan virtustáncot járt Picur, hogy azt hittem már nem akar bent maradni. Eldeformálódott a hasam, hol fent a gyomromnál, hogy a hólyagomat tiporta, hol az oldalamat kaparta, feszültem, keményedtem, azt hittem tényleg ki akar jönni. Szerencsére nem görcsöltem, de feküdtem szinte egész délután-este. Persze pont tegnap nem volt itthon Apa, lehet ez zavarta, hiányzott neki.

Mostanában másik kedvenc időtöltés: madárles az ablakból. Etetjük a helyi madárvilágot, már komoly kolóniánk van cinkékből, rigókból, harkály is járt már nálunk, vörösbegy is, és olyan helyesek! Nem győzzük szotyival... :)

picuralmos

Dina,
akkor már javában itthon vagytok :) Hogy telik a kiruccanás?
Majd mesélj a 4D-ről!

Picuralmos,
már olvastam régebben ezt a havazós sztorit, de ismét mosolyogtam rajta :)

Bozza,
a cserén jót röhögtem!
Nemrég ajánlgatott valaki hasonlót :) Karácsonykor a párom családjánál voltunk és ott volt egy 2 kisfiús anyuka, aki mondta, hogy bevállalná a harmadikat, ha biztosan lány lenne... nekem meg ugye lesz 2 lány... mondom neki, ha a harmadik is náluk fiú, nálunk lány, akkor cserélünk! Erre azt mondja: pasit vagy babát? Akkorát röhögtem! :D Végülis igaza van, a pasin múlik, hogy fiú-e vagy lány! :D

Megerősítem Magnolit, a második babát tényleg hamarabb érezni... és Ildi beírásaiból ítélve az ő másodikja is sokkal nagyobbakat rúg... nekem is tutira nem rúgott ekkorákat Pálmi, nagyon erős... néha elgondolkodom, hogy nem fiú-e mégis? :lol:

Méhszáj rövidülés - nyílás jele lehet a görcsölgetés... ha szedsz elég magnéziumot, akkor nincs ok aggodalomra... ha jól esik a lapátolás, akkor lapátolj :) A szervezeted úgyis érzi, hogy mi jó, ha kell jelez, hogy pihenj!

Magnoli,
falás-roham: de nálad is olyan, hogy csak a szemed kívánja? Mert én már tele vagyok és még úgy kívánom, de csak a szám, lenyelni már nem kéne :D
Tegnap sikerült ebédre bevágnom dupla adagot :D Mondjuk ez 3-kor volt és éjfélig (amikor feküdtem) már nem bírtam semmit se enni, annyira tele voltam, csak 1db palacsintát kaptam be 8 körül, mert nem akartam, hogy kárba vesszen, Pálmi meghagyta...

Savariaa,
én még nem voltam úgy UH-n (se simán, se 4D-n), hogy ne panaszkodtak volna folyton, hogy ez-az nem látszik és hogy fekszik a baba :D
Ez jó, hogy a férjed szerelte meg a nyomtatót :lol:

Hupsz, most félbehagyom, mert felébredt Pálmi :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára sz.veronika 2013.01.20 12:50-kor.
sz.veronika

ancsa,
ugyan aranyerem nincs, de én kipróbálnám a helyedben. A Schüssler sók-ról hallottam már, szedem is a 3-asat, az segíti a vas felszívódását többet között... szerintem ártani nem árt, ha meg doki ajánlotta, akkor én beszedném mindenképp, jó lenne ha tényleg megelőzné.

Érdekes, hogy ezek nem egy dologra jók általában, fel van sorolva, hogy mikre.
Nekem idegbecsípődéseim voltak jópár hétig újra és újra, ez a 3-as só meg arra is jó többek között és elmúlt :) Pedig nem arra kezdtem el szedni, hanem a vas-felszívódás elősegítésére :)

picur,
cuki lehetett a kutyusod a hóban! :)

Ildi,
szegénykém, jó nagy meló lehetett ez a munkahely-költöztetés... én is átestem ilyenen még régen, nem volt egyszerű :)

Jó a kocsi, amit kinéztél, majdnem olyan, mint az enyém :) A 4 kis kereket értem a 3 nagy helyett, de miért egyszerűbb felvinni a lépcsőn? Súlyra az enyém még 1 kilóval könnyebb... mondjuk nálam tényleg nem szempont, mert kertes ház ugye... :)

Amúgy nincs valami tárolótok a földszinten? Mert erről a mózest egy kattintással le lehet emelni, a tárolóban otthagynád a babakocsi vázat és a mózessel felsétálsz a lakásba...

Annyi különbséget láttam még, hogy az általad nézett babakocsinál a sportrész rajta van a mózes - hordozó alatt is, az enyémnél csak akkor teszem fel, ha már azt használom.
Olvastam, hogy egy anyukának elromlott az a pöcök, amivel rá lehet csattintani a mózest és mikor lejtőn ment a kocsival, leesett a mózes... ez mondjuk a te kocsid esetében kevésbé valószínű, ha alatta ott van a sportrész is, és az is tartja...

A nagy kerék nekem meg pont jó, mert egyrészt szoktunk járni kirándulni, másrészt emlékszem egy ominózus esetre Pálmival, mikor 8 sarkot a hóban másfél óra alatt tettünk meg... a fele úton kézben vittem a kocsit, nem kívánom senkinek... és a következő télen még biztos kocsizunk...

Jobbulást Lottikának!

Picur,
nekem volt egy forgó Pálmi babaágyán, jó szerintem, mert el tudja nézegetni, meg nyúlkál felé. Én még egy posztert is tettem a falra ahol látja, egy jó színeset, amit el tudott nézegetni :)

Madáretetés :) Mi is kifüggesztettünk egy madáretetőt a kertbe, anyukám lelkesen töltögeti bele a cuccot :) Jönnek is a madárkák :)

Szerdán elkezdtem homeós stresszoldót szedni, és most jobban vagyok. Csütörtök-péntek nem is volt rosszullétem, egész nap pörögtem. Gondolom (remélem :) ) ma se lesz...

Szerdán megyek a kardiológiára, hétfőn meg pszichológushoz... valamelyik csak segít :D Mindenesetre a pszichológus is azt mondta, hogy először ki kell vizsgálni, hogy biztosan nem szervi baj-e.

December közepétől szedtem már 10 napig ezt a homeós stresszoldót, első héten akkor is segített, de aztán kevésbé... szóval most két oldalról támadom az ügyet, meglátjuk, valamelyik biztosan segít... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Csak gyorsan jöttem, köszönöm az UH-s tippet!!! Olyan sokat írtatok, hogy még mindig nem sikerült végigolvasnom.

Sajnos Bence nagyon beteg lett, 12 napig a kórházban voltunk tüdőgyulladással (és ott elkapott egy remek vírust is pluszba, hát senkinek nem kívánom :S :( ). Most itthon lábadozunk (én is elkaptam a vírust), remélem nem esik vissza, mert MÉG MINDIG KÖHÖG és hörgőtágítót is kapnia kell, nem bírta már a +vírust a tüdeje és így reagált. Állítólag nem marad asztmás, remélem nem újul ki neki. Hát, eddig pocsék ez az év, és még a védőnőnk is jól keresztbe tett nekünk, elég aljas az a nő. Most azt keresem, hogy hogy tudom lemondani, ill fű alatt váltani (hivatalosan nem lehet), de az őrületbe kerget az a tudat, hogy ez a nő fog hetente kijárni az újszülöttemhez. Ja, az történt, hogy fel akar dobni a gyermekvédelmiseknél, mert nem látogatom elég sűrűn. Szeptemberben voltam nála, akkor megbeszéltük, hogy majd novemberben megyek, nem mentem, ez az én saram, de az a legsűrűbb időszak a vizsgálatok miatt, és miatta nem tudott anyukám +1 szabadnapot kivenni. Kijönni nem hajlandó. Megjegyzem, hogy ő októberben volt nálunk Bence miatt. Decemberben felhívott, hogy mi a helyzet, tudom-e a vizsgálatokat stb, mondtam h igen, minden okés. Mondta, hogy decemberben már ne menjek, mert nem lesz. Majd januárban. Első alkalommal felhívott, hogy miért nem mentem (nekem a január egy egész hónapot jelent), mondtam, h kórházban vagyunk, szólok ha kijöttünk. Rá 1 hétre hív, mi még a kórházban, én nem tudtam felvenni a telefont, 20 percre rá jön az sms h akkor ő szól a gyermekvédelmiseknek. Se egy kérdés, hogy kijöttünk-e, élünk-e, mi van velünk.... Szóval aljas..... És küldött levelet, hogy vigyem Bencét 2 éves státuszra - ezt októberben megcsinálta. Szóval hülye is.

Kép

Kép
amidaalah

Még annyi, hogy a kórház alatt fogytam, remélem nem lett baja Marcinak. Azt tudom, hogy a szervezetem amúgy is őt részesíti előnyben, meg azért igyekeztem normálisan enni... És hétfőn megyek terheléses vércukorra - zsömi+tej. A dopkim azt mondta, hogy ha ezzel gond van, akkor kell komolyabb terheléses cukrot nézni, gondolom ez lenne a cukros víz.

Veronika, köszi a táblázatot, mi abszolút jól szerepelünk benne! Még annyi, hogy az Istvánban fogok szülni. :) Sógornőmnek volt baja a vérnyomásával, 24 órára rákötöttek egy vérnyomásmérőt.

A mózes részt használtuk Bencével (de keveset mert hamar kinőtte) 3:1-ben babakocsink volt, de most váltottunk. Itt nem olyan jól a járdák, ezért egy terepjáró kellett :) Graco Trekkot vettünk, használtan. Remélem bejön. Ami nekem fontos volt: bolygókerék, könnyen tolható legyen a rossz, feltöredezett aszfalton is, fel tudjam emelni az elejét 15 kg-os gyerekkel, ha a járdaszélénél vagyunk, a kosár könnyen hozzáférhető legyen vízszintes helyzetben is, vmilyen szinten megfordítható legyen, hogy felém lehessen az első hónapokban (itt a napellenző fordítható), majdnem vízszintesig fektethető legyen. Ami nem volt szempont, az a súly, mert már nem kell a 2. emeletre felcipelnem.
Magnoli: A duplakerekes babakocsi sokkal könnyebben veszi a terepakadályokat, nekem azok tetszenek!
Én hordoztam Bencét, először kendőben, majd csatosban, imádtam! Marcit is fogom, nekem a könnyű babakocsit is nyűg volt a 2. emeletről levarázsolnom a fiammal együtt. Nyáron kellett csak babakocsizni, amikor féltem, hogy a napon leég, ill én elájulok a melegtől :).

Én Marcira totál azt hittem, hogy lány - mindenben más ez a terhesség, mint az előző. Annyira könnyű, hogy szinte észre sem veszem! Úgyhogy a "jelek" nem jöttek be :). Meg a praktikák sem, mert több dologgal is próbálkoztunk (mondjuk a végén jól elrontottuk, de abból lett Marci, szóval nem bánom :) )

Ruha: Én a régi nadrágomat hordom, varrtam hozzá egy gumis gombtoldót (lehet kapni olyan gatyagumit, amiben vannak gomblyukak, a másik végére egy gomb kell, és nem csúszik a nadrág). Erre veszek fel még 1 bandázst és kész. Egyelőre. Terhes nacim van, de még lötyög. Pólókból tunikázom, hosszú pulcsizom. A terhesnadrágok amúgy engem is kiakasztanak, olyan randa szabásúak vannak, hogy brrrrrrr... Különösen a hatalmas fenekű répanacik akasztanak ki. A lábszáram bele se fér, de a hátsómat még egy párnával kitömhetnél (C@A).

Magnézium: A dokim azt mondja, hogy a koraszülés elkerülésében nem segít, de azért komfortosabb vele a terhesség, A keményedés nem feltétlen rossz jel, de ha a magnézium oldja (márpedig nekem jót tesz), akkor én annyit szedek, amennyi hat (és amennyi még nem árt). Én alapból szedem, ha nem vagyok terhes is mert görcsölök itt-ott, megérzem, ha kimarad.

A hasfogdosásról annyit tudok, hogy körbe-körbe simizni nem jó, mert a baba arra fordul, amerre anyuka keze megy és a nyaka köré tekeri a köldökzsinórt. Lehet, hogy hülyeség :)

Terhességi kor/szülés: Szerintem hülyeség egy irányadó dátumot tologatni, tök kevés baba születik pont a kiírt napon, addig meg csak nekem gond, hogy kiszámoljam az új dátum alapján holt tartunk. A túlhordás/koraszülés kiszámolásában se sokat segít, csak okot ad a dokiknak a "nagyobb óvatosságra".

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Veronika biztos kipróbálom. Azt olvastam, hogy ez visszér kezelésére is jó, nekem ez is van. Így remélem, mindkét problémámat megoldja. Ha végül megelőzni nem is tudom vele az aranyeret, de már az is jó lenne, ha nem lenne akkora, mint két éve, és gyorsabban gyógyulna.

Amidaalah sajnálom, hogy ilyen a védőnőtök. Mondjuk nálunk is meg van, hogy havonta menni kell terhesgondozásra, illetve a gyereket is vinni kell adott időpontokban, de soha nem csinált még problémát abból, ha nem pont akkor mentünk, amikor várt. Bencédnek és neked is kívánok gyors gyógyulást.

Nusildi Lottid is gyógyuljon meg hamar.

Nincs annál rosszabb, mint amikor beteg a gyerek. Nálunk Kristóf betegeskedik sokat. Ráadásul nagyon hamar ki tud száradni. Ha jön egy magas lázas betegség, egy kis hányással, már két-három keresztes a vizelete. Utoljára szeptember végén voltunk kórházban miatta, 8-12 órás infúzió ilyenkor az adagja. :(

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Rég nem jelentkeztem, de így munka és Liza mellett csak esténként lenne időn netezni, de akkor meg sokszor kidőlök.
Hétfőn voltam védőnőnél, csütörtökön pedig orvosnál. Szerencsére minden rendben van. A baba több, mint fél kiló már. :)
Abban maradtunk, hogy többször fognak ultrahangozni a szokásosnál, mivel az előző terhességemnél a végén Liza a 33. héttől már egyáltalán nem nőtt..
Február 12-én megyek a terheléses vércukorvizsgálatra.
Liza egy hete már nem ment bölcsibe, mert múlt hét vasárnap belázasodott, a doki a héten itthon tartotta, de szerinte a fogzás miatt kapott el valami kisebb vírusfertőzést. Erre tegnap este megint lázas lett, úgy hogy 1 hete nem volt közösségben, de még szinte az utcán sem a hülye idő miatt. Lehet, hogy a foga miatt?
A doki szerint fogzásnál nem lehet láz csak hőemelkedés. Tegnap popsiban 38,8 volt az visszaszámolva 38,3. ha beadok neki lázcsillapítót és lemegy a láza, mintha semmi baja nem lenne, nem köhög nem folyik az orra.
Nálatok volt, hogy a fogzás lázat okozott??

Kép
Kép
mmc

Fogzás, nem, sosem okozott lázat és én is úgy tudom, hogy attól max. kisebb hőemelkedés fordulhat elő. Ha láza van, azt nem szabad az fogzásra "fogni". Jobbulást a kis Lizának!

Veronika, nálunk van egy rámpa a lépcső mellett a háznál, talán emlékszel, ott a nagy méretű kerekes kocsit nehezebb feltolni, mint a kicsit. Van amúgy tárolónk, de el akarunk költözni innen, csak nem találtunk még olyat, amire azt mondanánk, hogy na akkor érdemes lenne hirdetni a lakást. Még nézegetek kocsikat, van rá pár hónap :wink:

Amidaala, úrég, ez a védőnő! :evil: Agyon csapnám az ilyet! :oops: Azért meg lehet neki mondani a magadét vagy jobb nem feszegetni a határokat? Nagyon aljas! Sajnálom a kórházat és a komoly betegeskedést, remélem mihamarabb túl lesztek rajta és csak egy rossz emlék lesz!
Ezt a has körbe-körbe simogatását nem is hallottam még :shock: Nem hangzik túl jól!

Picuralmos, igazából március végéig tervezem, hogy dolgozok, szóval még jobb ha bírom :roll: Inkább az a rossz, hogy nem tudok akkor felállni, amikor akarok, mert ez ügyfélfüggő.

Zenélős játék a kiságyra? Lottinál volt, de valahogy az nem jött be, úgyhogy most más fajtában gondolkodom. De érdekes, hogy ált. a gyerekek nagyon sokszor, főleg 1 éves kor előtt inkább olyan dolgokkal "játszanak", ami nem játék, nálunk nagy sláger volt a mobil, a távirányító, a papucsunk vagy az ásványvizes üveg :lol:

Ja, felteszek egy képet a ma reggeli hasamról, szerintem nagyon durva a mérete, de lehet hogy csak én gondolom így, akinek van képe és szívesen felteszi, várom, mert összehasonlítás végett (is) jó lenne :lol:

Kép

Kép

Kép
nusildi

Picur,
versenyszerűen sportolsz, hogy minden évben lát a sportorvos?
Azon ne izgasd magad, hogy az Álmos nevet csúfolni fogják.. Mindenkit lehet csúfolni, akár a vezetékneve miatt is ( nálunk ez lesz a valószínűbb) vagy bármi más miatt. Sajnos a gyerekek már ilyenek, ezt nem lehet elkerülni.
Azért nicknevet ne változtass ha mégis meggondolod magad névügyileg, mert nem fogunk megismerni !!:-)

Csicsi,
nálunk bevált a kiságyra rakható pelenkázó. Azt hiszem valahol a fórum első oldalain ez már volt téma és Veronika rakott képet róla.

Ancsa,
még nem is üdvözöltelek.
Neked és Sandienak csak azt tudom mondani, hogy
"Egy boszorka van..., három fia van..." :D Valamelyik nap ezt hallgattuk és ti jutottatok az eszembe.

Savariaa,
örülök, hogy szimpatikus volt a doki. Tök, jó hogy eljutottál Czeizel dokihoz.

Czeizelről jut az eszembe, Sandie írta, hogy el akartok majd menni hozzá lány ügyben. Régebben láttam vele egy riportot, hogy hogyan lehet fiút vagy lányt "csinálni". Biztos megoldást ő sem tud, de javasolta az együttlétek előtt a savas illetve a lúgos hüvelyöblítést, mert az egyiket jobban szeretik a fiú a másik közeget meg a lány hímivarsejtek. Azt már nem tudom, hogy lányra melyiket javasolta, de a neten biztosan meg lehet találni a riportot. Egy próbát megér, de nyilván ez főleg annak jön be, akinek pontos a ciklusa és tudja mikor van peteérése.

Szia Zorka,
sajnálom a rövidült méhnyakat, próbálj pihenni, hogy minél tovább bent tartsd a babát. Látom neked is van már egy fiad, így sokkal nehezebb pihenni.
A Maja is nagyon jó név.

Nusildi,
nagyon tetszenek nekem is azok a nevek, amiket írtál. Nálam is ott volt a listán a Marcell és a Patrik is. Az apákkal nehéz egyezkedni név téren, nálunk végül azért lesz Botond és nem Soma, mert Lizát a férjem választotta és mondta, hogy akkor most én választhatok, és a Botondra nem mondott vétót. Nekem még a Levente is tetszik, de a család nem volt elragadtatva tőle.
A költözésnél remélem nem engedtek cipekedni, pakolni a kollegák. Mire megszokod az új helyet, meg hogy mi hol van szinte el is jössz a bankból

Veronika,
jó lett a táblázat. Én a SOTE1-en fogok szülni.
Ez az oscillococcinum nagyon jó ötlet, hétfőn veszek is a gyógyszertárban.
csak segít rajtad a kardiológus vagy a pszichológus. Mire kiderítik mi a bajod lassan szülni fogsz és okafogyott lesz az egész.

Szülésfelkészítő.. A magánrendelés, ahova járok havonta összegyűjti a kismamákat és tart egy 90 perces felkészítőt, nekem az elég volt. Ezen kívül a dokim egyszer hétvégén behívott a kórházba amikor ügyelt és nem volt bolondok háza és megmutatta a szülőszobát. OKé, jó volt, hogy láttam a szülőszobát, de én akkortól kezdtem el félni a szüléstől, hogy láttam azt a helyiséget.. előtte minden olyan távolinak tűnt és akkor vált kézzelfoghatóvá.

Szerencsére a babakocsi vásárlást most kihagyhatom, nálunk azt hiszem "melegváltás" lesz, illetve leveszem a sport részt és visszarakom a mózest és felrakok egy testvérfellépőt.

Zenélős forgós játék helyett mi ilyet használtunk:

http://www.brendon.hu/Products/ViewDeta ... e&store=25

egy idő után Liza fel(le) tudta húzni magának. Olyan édes volt ahogy DJ-zett. Megszokta hogy erre a dallamra alszik el a mai napig, plusz ha nem otthon aludt, akkor mindig magunkkal vittük és egy kicsit így az utazóágyba "otthonérzést" tudtam neki varázsolni.

Dina
végül hazajöttetek a nagy hóhelyzet ellenére?

Amidaalah,
kórház :( jól kijutott nektek erre az évre már ne is legyen több. Hogy bírtál a kórházban aludni??
A terhesség alatti fogyás témában én Lizánál mindent elovastam, mert mindenki azzal nyaggatott, hogy biztosan azért lett kis súlyú, mert nem ettem eleget. A baba egy "élősködő" a szó jó és rossz értelmében is. Elveszi azt a tápanyagot amire szüksége van az anya szervezetének kárára is.

Kép
Kép
mmc

Nusildi,
jó a pocak kép. Most hogy láttam, én is a tükör elé álltam, de szerintem nekem még nem ekkora. Amúgy felülről szerintem nagyobbnak látja az ember.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok,

Picur,
cuki lehetett a kutyusod a hóban! :lol:
Mi is voltunk Olival szánkózni, nagyon élvezte! :lol:
Csak a Picim táncikált egyfolytában, aztán kicsit "húzott" is a hasam :shock:
Hoztak oda kistestű kutyusokat is, akik hemperegtek, futkároztak, odajöttek hozzánk hízelegni, ez Olinak nagyon tetszett :lol:

Ildi,
megértem hogy megterhelő lehetett a munkahey-költözés mind fizikailag, mint lelkieg :( gondolom ezért rugizott olyan sokat a Pocakbabád :shock:
Remélem azért nem cipekedtél... 8) Próbálj sokat pihenni, és ha szükséges, jöjjön a plusz magnézium :oops:
Nálunk a védőnő első séta határának a 3kg-os testsúly elérését tűzte ki, hiába volt nyár... addig csak az ablaknál levegőztünk, de egy hét után már mehettünk kifelé. Persze ha van nagyobb gyerek aki miatt menni kell, nemigen tud az ember óvatoskodni, legfeljebb jobban felöltözteti a Picikét...
Jobbulást Lottinak! Köptetőnek nálunk az Ambroxol vált be.
Igazad van, ha az orvos mogorva természetű, vagy nem szimpatikus, váltani kell amíg neki tetszőt nem talál az ember.
De az bárkinél előfordulhat, hogy néha-néha nem olyan türelmes, sok az ügyelet, nagy a terhelés, rengeteg a stressz, és sokszor egy éjszakai nemalvás és folyamatos munka után nehéz ugyanúgy összeszedettnek és kedvesnek lenni, mint amikor pihent és nyugodt az ember...
Nagyon szép és formás a pocakod, pont jó méretű szerintem, köszi a fotót! :lol:

Picur,
Olinál mi is vettünk zenélő forgót cuki kismacikkal, meg mintás fejvédőt (nem teljesen körbe, hanem átvarrtam elől nyitottra hogy lássuk mit csinál az ágyikóban). Aztán amikor a Kisfiam pár hetesen elkezdte megfigyelni a külvilágot, hatalmasokat csodálkozott a figurákra, mintákra, és hangosan Ó-zott. Jót röhögtünk rajta a Férjemmel, csak az volt a gond, hogy ezért nem volt hajandó elaludni, sőt volt hogy nevetőgörcsöt kapott a macikái láttán :lol: pár nap múlva így szomorúan leszereltük a forgót...

Bozza,
amikor a 12 hetes uh-on kiderült hogy megint fiúnk lesz, én ajánlottam egy lányos cserét, de persze csak viccből :lol:

Veronika,
a pasicsere eddig eszembe se jutott, nagyot nevettem :lol:
A falás-rohamokat nálam is korlátozza a befogadóképesség csökkenése, így nem az igazi :( szerintem egyél bátran ha jó esik, a képedet elnézve Neked aztán nem árthat némi pluszsúly :lol:
Tényleg hogy vannak a visszereid? Harisnyázol?
Az szuper, hogy jobban vagy kicsit, úgy tűnik a figyelem-elterelés (vásárlás, pakolgatás) segített és feldobott :lol:

Amidaalah,
jézus a védőnőd nem semmi... :oops:
Talán próbálj többet telefonálni, sms-ezni neki, hátha attól megnyugszik. Ha nem mész hozzá a megbeszélt időpontban, pl. hívd fel előtte hogy miért nem lesz jó most, illetve hívd többször tanácsért, hogy érezze hogy fontos!... Vagy menj az agyára sms-ekkel, hogy mikor mi történt veletek :wink:
Szegény Bence, borzasztó lehetett a kórházas kezelés, meggyógyult már? Vele voltál a kórházban, hogy viselte szegény?
A kismértékű fogyás nem fog ártani, ne izgulj! Most akkor szedd a vitaminokat és edd ami jól esik, kényeztesd kicsit magatokat :lol:
A hasfogdosás-köldökzsinór tekeredés között nincs összefüggés, sőt a késői simi és görcsölés között sem, amit már több helyen hallottam :( Mindenki annyit simizzen, amennyi jól esik neki :lol:

mmc,
Neked már nem kéne szabira menned lassan, hogy kímélhesd Magatokat? :roll:
Jó hogy most gyakrabban néznek majd a növekedés miatt, próbálj sokat pihenni, lazítani :lol:
A fogzás soha nem jár lázzal, az összefüggés fordítva igaz, ha a gyerek lázas, felgyorsulnak az anyagcserefolyamatok, és gyorsabban nőnek a várakozó fogacskák :lol:

Ildi kedvéért én is teszek egy 22 hetes pocakfotót, íme:
Kép

Kép
Kép
magnoli

Hűűű, mennyi infó! :)

Amidaalah, a védőnőnek küldök egy pörgő-forgó rúgást. Nekünk egy fiatal csaj jutott, mikor először kijött hozzánk, hozott szép nagy színes könyvet, és elmagyarázta, hogy hogy készül a baba... :D Amúgy aranyos, jön is hozzánk, mi is megyünk, leleteket ellenőriz, lemázsál, vérnyomást mér, szóval teszi a dolgát, feleslegesen nem liheg rajtunk szerencsére. Bencének gyors gyógyulást!

A babakocsit először "Greco Traktor"-nak olvastam... :D

A miénk is bolygókerekes, ráadásul nagy és dupla elől, ami itt a terepviszonyok miatt roppant előnyös.

Köszönöm a forgós-zenélős tippeket!

mmc, igen versenyszerűen sportolok, plusz még edzősködöm, és bíráskodok, no meg a csapatomat viszem ellenőrzésre, én sem maradhatok ki. Persze most egy kis szünet van, de nyáron már edzőtábor lesz július végén, oda már menni szeretnénk családostól. Nicknevet nem változtatok, Álmos nevet Apa választotta. Az enyém a lánynév volt, az megvan évek óta. :)

Cukik a pocakos fotók, én nem merek felrakni, mert már akkora, hogy már a kosárlabda sem jó szó rá... :D De persze minden percben imádom ám! ;)

Megyek, vár a séta. Szép napot nektek!

picuralmos

Sziasztok!

Magnoli nagyon szépen köszönöm, kérlek ha tudod, kérdezd meg, persze ha nem nagy fáradtság! Eddig minden vérvételt a körzeti kórházban csináltattam, de az új doki a cukorterhelést már a Jánosban fogja kérni, úgyhogy majd erről is kikérdezlek, ha nem gond. Én igazából a szülésélményedre lennék kíváncsi, hogy te hogy élted meg, fogadott dokid és szülésznőd volt-e, milyen bent a rendszer.
Remélem lesz kedden felkészítő, és tényleg folyamatosan megy, mert akkor kedden elkezdhetnék, férjem is el tudna velem járni. Köszi előre is a segítséget!

Picur nekünk is azt mondták a 4d-n hogy pont a legjobbkor jövünk, de persze ott már nem voltak úgy oda... remélem neked nem így lesz!

Ancsa nekem a Süssler sókat a védőnő ajánlotta fejfájásra, nem próbáltam ki, de sok helyről hallottam, hogy jók. Remélem neked is beválik.

Amidalah jobbulást a kisfiadnak!!

Kicsit eltűntem, a hétvége borzasztó volt. Tegnap délben amikor hazaértünk, a cicám fulladt... gyorsan elvittük az állatkórházba, az egyik helyen várni kellett, mert kezelés volt, így átmentünk egy másikba, ahol rögtön soron kívül a férjem be is ment vele. Tüdőembóliája van, kapott infúziót és oxigént, ott kellett hagyni, de nem kecsegtetnek... :-( Teljesen ki vagyok borulva, sajna amíg ott voltunk, Férjem ugye bement, én nem bírtam, addig sem sokat javult az állapota. Tegnap három órát maradtunk bent, ma pedig telefonon kellett érdeklődni, de persze Egész délelőtt hívtam a kórházat, mondták, hogy hívjam őket... hát ugye nem vették fel. 11re mentünk misére, utána is hívtuk őket, persze megint nem sikerült. Férjem mondta, hogy szerinte telefonon semmiképp nem tudjuk őket elérni, menjünk inkább oda. Szóval lementünk a kocsiért, odaértünk, ezren vártak, mondta a betegirányító, hogy várjunk. Persze utánunk jött olyan, aki kutyáért jött, és ő rögtön bemehetett, így a Férjem odament,erre a betegirányító elmondta, hogy hova menjünk, mert ugye ez a belgyógyászat, és Mirci a kórházban van. hát basszus, elsőre is mondhatta volna... Na odaértünk, és kihozták Mircit, aki nagy szemekkel meredt rám, persze bőgtem ezerrel, de sokkal jobban van, haza is hozhattuk, de kaptunk olyan injekciót, amit ha újra fullad, be kell adni neki, a kanült a kezében is hagyták, oda kell beadni, de remélem erre nem kerül sor. Holnap reggel 9re kell vinni ultrahangra és fél11re röntgenre, mert ugye most ki kell vizsgálni, mi lehet a gond, a doki azt mondta, hogy még limfóma is lehet, vagy áttét a tüdejében... szóval elég komoly dolgok. El akartunk menni délután, de nem lehet egyedül hagyni, nehogy megint baj legyen. Most sokat ivott, mert ugye vízhajtót kapott, evett is amióta hazaértünk, most pihen. Oxygént kapott egész éjjel, délelőtt már teljesen stabil volt. A doki és a nővérke is annyira aranyos volt, hogy csak na. Holnap tehát indul a kivizsgálás, remélem megtalálják mi a gond, vagyis hogy olyan gond van, amin könnyű segíteni. Bocsi, hosszúra sikeredett...

A babakocsiról annyit, hogy tegnap délelőtt elmentünk a Bergonba, hát nagy csalódás volt, drágák és nem túl jó minőségűek, pedig annyira fel voltam dobva amikor végre odaértünk, de hát 3 perc alatt végig is értünk. Úgyhogy folytatom a nézelődést, időnk még van.

Mindenkinek szép délutánt!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára savariaa 2013.01.20 17:35-kor.

Kép
savariaa
Érd

Magnoli nem tudom kinyomozni a címedet, bénázom... nem tudok a nevedre kattintani. :oops: :oops:

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, a hozzászólás alatt látsz egy pü (privát üzenet) és egy profil gombot. A privát gomb esetén megtalálod Magnoli e-mail címét. A privát üzenet meg itt a Babanet-es felületen jelenik majd meg Magnolinál. Cicusnak küldök "gyógysimit"! Nagy állatbarátként drukkolok, hogy rendbe jöjjön.

Magnoli, köszönöm a leírást! :) A szülésélmény (bárkié), ha nem titok engem is érdekelne, mert nekem is új lesz még minden.

Nektek mi a véleményetek a gátmetszésről/gátvédelemről? Olvasok erről is pro és kontra érveket...

picuralmos

Savariaa, nagyon sajnálom a cicusodat. Az ember tényleg úgy aggódik az állatokért, mintha a gyerekei volnának. Látszik, hogy maximálisan családtag a cicátok, úgy írsz róla mint egy emberről, azt írtad, hogy a kezében van egy kanül...

ha nem a fogzás miatt, akkor mi miatt lázas Liza?
január 8-a óta nem volt bölcsiben, nem volt közösségben, nem jött hozzánk senki, a családban sem beteg senki. Múlt hét hétfőn ment volna újra bölcsibe, de előtte este belázasodott, hétfőn elvittem dokihoz. akkor azt mondta, hogy kicsit piros a torka, kicsit folyik az orra, de a fogzás miatt ez hatványozódik, semmi komoly. A héten itthon volt Liza, de tulajdonképpen kedd óta kutya baja. Erre szombaton belázasodik, nem köhög, nem folyik az orra. Ha nem lázas eleven, mint máskor... holnap újra doki.

Magnoli,
a munka még nem fáraszt. lehet, hogy elítéltek, de néha fárasztóbb itthon Lizával, emelgetni 2 percenként, felállni vmiért, lehajolni valamiért.
Azt beszéltem meg bent, hogy van egy csomó szabim ( 30 nap) és januártól szerdánként fixen szabin leszek. 2 nap meló, 1 nap itthon 2 nap meló. De ha itthon vagyok kivételesen ekkor Liza a bölcsiben lesz, hogy tényleg pihenni tudjak és nem ilyenkor fogok ablakot pucolni meg vasalni stb.
Ez persze szép terv, de ezek a betegségek közbejöttek.

Egyedül az alvással vannak gondjaim és reggelente, amikor csörög az óra, akkor néha elgondolkodom, hogy jó lenne nem dolgozni és még aludni, de Liza így is fixen 7 és 7.30 között kel.
Nem tudom ti hogy vagytok vele, de én szörnyem alszom..
Csütörtökről péntekre virradó éjjel pl. 3.10-kor felébredtem kimentem pisilni és egészen 6 óráig nem tudtam visszaaludni. 6.45-kor csörgött az óra. Egész pénteken kóvályogtam, na ilyenkor jó lenne, ha nem dolgoznék és délután Lizával ledölhetnék. Amúgy én alvásidőben szoktam pl. főzni, mert máskor nem tudok Lizától illetve balesetveszélyes az amerikai konyha miatt.

Ti hogy alszotok?

Kép
Kép
mmc

Jelentkezem èn is.
Velünk minden rendben. Kiruccantunk egy kicsit hètvègén. Pènteken megyünk 4Dre, remélem ott biztosra mondjàk, hogy ki ő. Nekem meg van Bálint babakocsija, amit semmièrt nem adnèk, mózessel, sportrèsszel, és egy Maxi Cosi hordozóval. Elővettem èn is a babaruhàkat. Bàlintot nemsokàra beszoktatjuk rendes ágyba, így az àgy is kèznél. Valószínűleg egy mèrlegre ès egy bölcsőre lesz szükségünk.

A dokis témàról nekem az a véleményem, hogy ha sima rendelèsen van, és az állam fizeti, vagy ügyeletben szülnek nàla, akkor sem értem meg ha flegma vagy rossz napja van, de elfogadom. De már abban az esetben, amikor felajànlja a magán rendelèsèt, vagy tisztàzza a keretereket, és mobil számot ad, abban az esetben begye fel a telefont, és nyugtasson meg, ès vàlaszoljon a leghülyébb kèrdéseimre, mert akkor ez a kapcsolat màsról szól. Nekem szerencsém van, mert én maximàlisan bízom a dokiban, Bálintnàl màr bizonyított, hívtam anno este 10kor. Igaz én csak a magànba járok, de számlát is kapok, ès mindenki ismer, tudja hol tartok a terhessègben, szóval úgy érzem itt megéri a dolog, mert valamièrt valamit kapok.

Én sem tudok olyan jól aludni, bàr szerencsèm van, mert a hasam nem túl nagyo, második gyereknèl nagyobbra szàmítottam, de ha felébredek éjjel, akkor nehezen alszom vissza. Napközben hamar elfàradok, főleg Bàlint mellett, aki pesze îrtó èdes, ès nagyon nyugodt baba, csak éli a 2évesek mozgalmas életét, ami nekme ebben a helyzetben néha sok, és pörgős.

A jelek szerint nekem mázlim van a vèdőnőkkel. Aki Bàlintnàl volt, ő nagyon sokat segített, bàrmikor hívtam, kèzséges volt. Augusztusban szülni ment. A mostani meg nagyon fiatal, nem tud nagyon segíteni, de nem is zavar, és ő is kèszsèges, és nyitott mindenre. Szóval ezeket a kukacoskodó típusokat nem értem. Bár ilyen helyzetben belőlem is kihozza a harc legyen harc jelleget, èn tutti írnèk neki egy levelet, hogy fel lehet engem jelenteni, de akkor bejelentést teszek az ÀNTSZnèl az eddig végzett munkàjáról, pl.: stàtusz mèrèsekről jegyzőkönyv készül, melyet alà kell iratni a szülővel, ès egy példàny az ővè. Meg a terhessègnèl, ha jól tudom meg van szabva hàny pecsètnek kell lennie a kiskönyvbe( talán4) ez a dokival együtt, és pl velem az elején alàirattak egy együttműködèst, melyben benne vannak a feltételek, de az pl nincs benne melyik hetekben kell talàlkoznunk. Szóval én biztos bekemènyítenék

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Gondoltam olvasgatok egy kicsit veletek együtt :)
Én március közepére vagyok kiírva. Második baba, a Jánosban fogok szülni - az előző is ott volt, ha gondoljátok, kérdezhettek nyugodtan :)

Kriszta

Kép
mieza

Mieza szia! Én is a Jánosban fogok szülni, az első babámat várom. Elvileg holnap megyünk az első szülésfelkészítőre. Az orvosomat csak most találtam meg, de eddig maximálisan meg vagyok vele elégedve, nagyon szimpatikus.

Kép
savariaa
Érd

A cicám ma volt szív ultrahangon és röntgenen, vérvételt is csináltak, eddig minden rendben, még holnap délután lesz egy hasi ultrahangja is, remélem ott is minden rendben lesz. Köszi lányok a jó kívánságokat! Elért ide a hatása, mert már tegnap dorombolt is. :D

Nem tudom, ti hogy vagytok vele, de nagyon rosszul alszom mostanában. Legalább 8szor kelek fel pisilni, de ilyenkor csak az inger van meg, alig tudok valamit produkálni, visszafekszem, és egy rossz mozdulatnál újra kell. Napközben is ez van, ha felállok, rögtön mennem kell. Gondolom Bátor pont a hólyagomnál lehet... hát nem semmi, a fél éjszakát a vécén töltöm, lassan már ott alszom inkább, akkor legalább nem kell felkelnem. :lol:

Kat teljesen egyetértek veled doki témában. Ha választott dokim van, akkor elvárom, hogy el tudjam érni, és ne legyen az a görcs bennem,hogy jajj alig merem hívni. Pedig ez még most is bennem van. De jövő héten hívom, akkor beszéljük meg a cukorterhelést, és akkor fog először megvizsgálni, na az biztos vízválasztó lesz. Remélem utána is ilyen lelkes leszek! :)

Mmc hát nálunk tényleg családtag a cica! Az a nehéz, hogy hiába mondom neki, hogy az ultrahang nem fog fájni, nem érti meg, és ilyenkor megszakad a szívem, mert ugye lefogják, ő meg fúj és karmol... de remélem holnap vége ennek az orvosos kálváriának.

Lányok akkor látom, nem csak én kínlódok az alvással, remélem mindenkinek el fog ez múlni, és húzzuk majd a lóbőrt rendesen!
Szép délutánt!

Kép
savariaa
Érd

Picur köszi a segítséget, még nagyon nem ismerem az oldalt! :oops:

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Jók a pocakos képek, nagyon csinik vagytok!
Amidalah remélem gyorsan rendbe jön a kisfiad és Te is megnyugszol! Mmc a te lánykádnak is jobbulást kívánok, kiderült már, hogy mi a baj?
Savariaa szorítok a cicusodért, nekem is van kettő és imádom őket (meg úgy általában minden állatot) én is nagyon kétségbe tudok esni, ha valami gond van velük :( Nagyon remélem, hogy egy-kettőre meggyógyul!
Kat78 milyen volt a hétvégi kiruccanás? merre jártatok?
Én is szívesen olvasnék szülés történetet, ha valakinek van kedve megosztani velünk!
Veronika én a MISEK-ben fogok szülni (a táblázat miatt írom).
Nekem szerencsém van a védőnővel, nagyon rendes nő, legalább is eddig mindig kedves volt és segítőkész, mindent elintéz, adja a beutalókat megy a laborba az eredményért, nekem csak hozzá kell mennem. Az viszont elég gáz, hogy vannak szemét védőnők is, nekik szerintem megkönnyíteni kellene a kismamák dolgát, nem még hogy ők okozzanak idegeskedést meg megkeserítsék az ember napjait :(
26. héten megyek majd terheléses vércukor mérésre- nálunk a cukor oldatos megoldás van-blőőő és még hogy kétszer meg is szúrnak...úúútálom nagyon a vérvételt, de túl leszek rajta aztán ugyan azon a héten UH is, hátha végre megtudjuk ki lakik a pociba :lol: Megkapta az első játékait a kis kuckólakó (egy vagyont hagytam a boltban, nem gondoltam volna, hogy ilyen drágák a bébijátékok) van közte egy kutyafülű maci is aminek kilóg a fenekéből egy zsinór és zenél ha kihúzzuk, olyan kis kedves dallamot játszik, már fel is húztuk neki, mi apával majdnem elaludtunk rajta, Ő meg rúgkapálásba kezdett, úgyhogy vagy nagyon tetszik neki, vagy utálja, de elég hevesen reagált :P
Most hirtelen nem találom melyikőtök írta az Egy boszorka van, három fia van dalocskát a három fiús lányoknak, de mióta olvastam egyfolytában az jár a fejemben :) milyen érdekes, hogy még ovis koromban tanultam és emlékszem a szövegére is dallamára is, pedig azóta nem is hallottam sehol, most meg nem bírok szabadulni tőle, mindig csak azt veszem észre , hogy ezt dúdolom...
Az alvás....na igen, én is rettenetesen alszom, nincs egy éjszaka sem már egy jó ideje, amit végig aludnék, én is felkelek pisilni utána órákig nem tudok vissza aludni, pedig mindenki azzal jön, hogy most pihenjem, aludjam ki magam, amíg nincs meg a baba, mert utána nem fogok tudni..hát most sem.
Na jók legyetek, vigyázzatok a babákra, tesókra és magatokra!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Közben több oldalt végigolvastam és annyira szimpi a társaság - és most vettem észre, hogy májusi és nem márciusiak vagytok :(((
(Hát, így internetezzen az ember egy kétéveske mellett :))

Priviben kérdezzetek nyugodtan, ha van olyasmi amiben tudok segíteni :) és sok szerencsét mindenkinek!

Kép
mieza

Megvolt a 4D-s ultrahang. Óriási élmény volt!!! Igazi karatés kölyök, állandóan az arca előtt volt a keze, de sikerült egy olyat is készíteni, amikor cumizik. Bevallom, totál odavoltam a gyönyörtől... :D Álmos már most 1,8 kg, a méretei alapján inkább 33 hetes, mint 31, ahogy eddig számoltuk. Inkább lesz március közepe a szülés, mint vége, de majd kiderül.

Holnap megyünk a magándokinkhoz, leletértékelés, méhszáj-vizsgálat, és a többi "nyalánkság". Elvileg holnapra kész lesz a májfunkciós-cukros vérvételem eredménye is.

Alvás, sajnálom lányok, én úgy alszom, mint a tej, bármikor, bármennyit. Annyi, hogy háton nem megy, de az terhesség előtt sem ment.

Csicsi, vigyél egy kis citromlevet, és kész a limonádé. Komolyan, azt lehet vinni, nekem már csak ott mondták, megköszöntem az ötletet, de ugye nem vittem magammal...

Savariaa, a cilus meggyógyul, nyugi!

picuralmos

Helló Mieza, én vagyok csak márciusi a csapatból, voltak olyan kedvesek a lányok, hogy befogadtak. Szerintem maradj itt nyugodtan! :)

picuralmos

Köszi lányok, én is remélem hogy meggyógyul a cicám!

Picur nagyon örülök, hogy ilyen jó volt a 4D, de édes lehetett, ahogy szopja az ujját! Ilyenkor azért olyan jó lenne, ha lehetne bérelni utlrahang gépet, és úgy és annyit nézhetnénk, amennyit szeretnénk, persze normál kereteken is időn belül... Érdekes amúgy, hogy eddig azon a véleményen voltam, hogy az UH nem zavarja és nem is árt neki, de amikor néztük a 4D-n akkor olyan nyugtalan volt, és nekem ettől olyan lelkiismeret furdalásom lett, hogy mostantól nem is gondolkodom további ultrahangon, megyünk a kötelezőkre, amik hátravannak, és semmi extrát nem szeretnék. (most legalábbis így gondolom :lol: )

Mieza én örülök neked, gyere csak nyugodtan, ha van kedved, szerintem a lányok is így gondolják!

Csicsi én valahol azt olvastam, hogy háromszor vesznek vért a cukorterhelésen, éhgyomri, aztán 1 óra múlva és 2 óra múlva. Nem tudom, hogy ez kórháza, vagy orvosa vagy mi válogatja, hogy kinek milyet csinálnak.
A kórház ahova én megyek ezt írja a szülészetének honlapján:

gyógyszertárban vény nélkül kapható 75 gramm glükózt 3-4 dl szénsavmentes ásványvízben vagy csapvízben kell feloldani. Esetleg egy fél citrom levét bele lehet facsarni, a jobb íz kedvéért.

A vizsgálat reggelén éhgyomorra kell érkezni a központi laboratóriumba beutalóval, melyet kezelőorvosától kap a kismama. Javasolt legkésőbb 1/2 9-re odaérni, mert 11.00-ig van vérvétel a laboratóriumban, így az esetleges várakozással és a cukros oldat megivásával együtt jut idő a kétórás vizsgálatra. A kismama vigyen magával aznap reggeli középsugár vizeletet is.

Érkezést követően éhgyomorra van egy vérvétel, majd a cukros oldat (max. 10 percig tartó) ivását követően 60, valamint 120 perccel, tehát összesen 3 vérvételből áll a vizsgálat.

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, nekem "csak" 2 vérvételem volt, az éhgyomri és a két órával későbbi. És ott kotyvasztották a koktélt a laborba. Mennyei volt látni, hogy azt a poharat kaptam meg, amit ott öblítettek ki hideg vízzel, fene tudja ki után... :D Csodálom, hogy nem "rügyezett" ki a szám.

Nekünk sem lesz több uh, csak a kötelező 36 hetes. Addig csak növögessen okosan odabent! :)

picuralmos

Sziasztok,

nálunk a vérvétel a cukros lötyi után 1 db!!! Vesznek vért először, utána megiszod a löttyöt, ami nem 3-4 dl, csak kb. 2 dl, legalábbis Uzsokiban így keverik, citromlé kötelező, ha jót akarsz magadnak, utána pedig 2 órát vársz kint és utána egy újabb vérvétel. Az azért durva, ha 3X vesznek! :shock: Mi anno hazajöttünk és úgy vártuk meg a 2 órát, mert kocsival voltunk és 5 perc a kórház, de most meló előtt megyek, szóval ott fogok uncsizni :? Pisit nálunk minden vérvételre kell vinni, de adnak mindig új csövet, amibe kényelmesen tudom szállítani itthonról 8)

Picuralmos, de jó hogy ilyen jól sikerült a 4D és milyen szép mérettel rendelkezik a kicsi! Tartanék már ott ahol most te! :roll:

alvás, nálam is katasztrófa. Képes vagyok 3-4X menni pisilni, de nálam is előfordul sajnos, hogy nem tudok visszaaludni :cry:

Ma pl. 4 után már nem bírtam aludni rendesen, jó mondjuk ma kezdtünk az új fiókban és 7-re bent kellett lenni :evil: Amúgy iszonyat napom volt, annyi ügyfél volt és annyira túlhajtottam magam, hogy a hátam majd szétmegy, hasam kemény, nem szoktam, de most bevettem még egy magnéziumtablettát :cry: Hát már nem vagyok a régi, na...

Mieza, szia, ha akarsz, maradj nyugodtan!

mmc, Liza hogy van, lázas még? Nem tudom mi okozhatja, érdekes, hogy nincs közösségben, meggyógyul és visszajön a láz, doki mit mond?

Magnoli, csini vagy :wink: Neked is szép méreteid vannak, de valahogy nekem nagyobbnak tűnik az enyém, legalábbis én így látom, de mindenki mondja is, hogy 22 hetesen nagyon nagy :shock:

Bocsi, megyek, nagyon fáj a hátam és ma egész nap melltartóban voltam, a régiben, ami merevítős, na én nem gondoltam volna, hogy tud ennyire fájni fent a hasam tőle :roll:

Valaki tud valami jó helyet, jó fajta melltartót, amit lehetne hordani most? Amúgy sem tudom, hogy mi a jó ilyenkor, nekem csak merevítős van, mert amúgy 70A-s vagyok, most szerintem 2 mérettel nagyobb :roll:

Kép

Kép
nusildi

Picur de jó neked, én baromira utálom a tű látványát is, de hát a babáért bármit kibírok. Volt olyan, hogy az AFp-t máskor vették és a hepatis-t, így egymás után két nap is voltam, szóval kezdek hozzászokni a vérvételekhez. Na de 3 egy nap, az azért már luxus! :D :lol:

Bárcsak lehetne vinni poharat, tényleg ki tudja, mire használtál előtte, de ezt a gondolatmenetet itt be is fejezem, mert a végén eljutok oda, hogy, tudjátok mire használták... :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Nusildi pont egyszerre írtunk. A melltartóval nekem is problémáim vannak, mostanában kikapcsolódnak, hát baromira ideges szoktam lenni, mert persze mindig a legjobbkor. A múltkor pont vérvételre hívtak be, és ahogy beléptem, éreztem, hogy valami nincs rendben... persze ilyenkor csak erre tudok koncentrálni. Szóval nekem is lassan itt az ideje a váltásnak, de még nem néztem utána, milyet ajánlanak. Remélem a lányok majd megírják, hogy nekik milyen vált be!
Sajnálom, hogy így elfáradtál, remélem jobban tudsz aludni és pihenni!

Kép
savariaa
Érd

Nusildi, ennyire nem szabadna hajtanod!

Melltartó fronton én is bajban voltam, de egy sima sportmelltartó megoldotta ezt a gondot. Vastag pánt, varrás nélküli kosár, és nincs merevítő. Kééééényelmes! És jóval olcsóbb, mint a terhes melltartó mondjuk a Brendonban.

picuralmos

Sziasztok!

Bejelentkezem, nem tűntem el, igaziból baj sincs, csak állandóan alszom......minden szabad percben elszundítok, teljesen álomkóros lettem.

Olvasgattalak Benneteket néha, de válaszolni nem volt erőm, és képben sem vagyok igazán. Megpróbálom felvenni a ritmust újra....

jelentkezem, ha visszaolvastam mindent. :)
üdv :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Nálunk is 2 vérvétel van, első éhgyomorra aztán ivás, aztán 2 óra múlva megint szívás..mármint vér szívás :) de ez is épp elég :S Kérdeztem a védőnőt, hogy vihetek-e citromot, azt mondta nem tudja, hogy engedik-e, de azért szerintem viszek..hátha.
Én is pont a sport melltartót akartam írni, azt hordok már egy ideje, sokkal kényelmesebb!
Szia Mieza! Felőlem is maradhatsz, üdv nálunk :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Amidaalah,
szegénykém, jobbulást Bencének!
Ez a védőnő tényleg kemény... én elmondanám neki nagy vonalakban, amit ide leirtal nekunk... (nyugodt hangnemben)... hogy decemberben beszeltetek es o mondta hogy mar ne menjetek, januarban meg korhazaztatok...
De ha meg tudod oldani a valtast, akkor hajra...

ancsa,
na ezt jó tudni, hogy viszérre is jó, nekem is van... akkor be is szerzem azt hiszem...

mmc,
tényleg érdekes ez a visszatérő láz... fog miatt csak hőemelkedés lehet, én is úgy tudom...
A látnok szóljon belőled, hogy a szüléssel elmúlnak a rosszulléteim! :)
Amúgy most elkezdtem múlt hét szerdán a Sedatif homeopátiás stresszoldót és azóta nem voltam rosszul... ma voltam a pszichológusnál és megerősítette, hogy simán lehet attól, amiket elmondtam neki, dolgok, amik szeptember óta stresszelnek... most 2 hónap terápiát javasolt, heti 1 alkalommal, meglátjuk... szimpi volt amúgy a nő... szerdán meg kardiológia :) Arra is kíváncsi vagyok :)
Csütörtökön meg vérkép + terheléses vércukor...

Ildi,
A terheléses vércukornál a cukros lötyi előtti vérvétel az első és utána vagy 1 vagy 2 vérvétel van még. Nekem csak a 2 órás cukrot kérte a dokim, így két szúrás lesz összesen aznap.

Tényleg szép méretű a pocid :) Én is fényképeztem egyet, úgy ahogy te :)

Kép

Magnoli,
a te pocakod is szépen alakulgat :)
Olika hogy van?

Picuralmos,
"elmagyarázta, hogy hogy készül a baba" - hát ezen behaltam! :lol:

Savariaa,
jobbulást a cicuskádnak!
Na akkor a Bergon neked is csalódás volt... én sokkal nagyobbnak képzeltem a képek alapján...

mmc,
alvás... mintha Pálmi születése utáni időt olvasnám... éjjel 3 óránként etetés, utána képtelen voltam visszaaludni vagy 2-3 órán át... ha el is aludtam, kelhettem a következő etetés miatt...
Most még istenes a helyzet, csak 1-2-szer kelek egy éjjel és csak ha reggelhez közeli az időpont, akkor nem tudok visszaaludni...

Nagyon jó ez a 2 nap meló - 1 nap szünet - 2 nap meló! Mekkora ötlet! :)

Kat,
egyetértek... azért fizetek magándokit, hogy normálisan bánjon velem (és ne kelljen sokat várni)... persze becsúszhat 1-1 kevésbé jó nap, de nagyobb általánosságban, azért vegyen komolyan...

Csicsi,
várjuk az eredményt, hogy ki lakik a pociban! :)

Savariaa,
én azt olvastam, hogy a sima UH nem zavarja a babát, de a 4D-t nem lehet akármeddig csinálni, csak pár percig, mert felmelegíti és nem jó a babának... én is éreztem, hogy nem esett jól a 4D mikor átkapcsolt rá a doki... persze aztán, hogy ebből mennyi igaz, azt nem tudom.

Melltartó: na akkor nem vagyok egyedül, bár nekem más a problémám, egyszerűen képtelen vagyok elviselni magamon mióta terhes vagyok... mostanság sikerült csak újra felvenni hónapok óta... persze nem merevítőset, attól minden bajom van...

Sandie,
ha úgy érzed aludnod kell, akkor aludj! :)

Kiegészítettem a táblázatot az elmúlt másfél oldal adataival:

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
tegnap megtörtént a vércukor terhelésem, szerencsére már tudom is az eredményét, minden rendben és ennek nagyon örülök! :lol:

A János kórházban 3x vesznek vért OGGT-nél (75g-os glucose terhelés): egyet előtte, egyet 1 és egyet 2 óra múlva.
Néhány perce ezügyben beszéltem egy diabetológus specialistával, szerinte elég a 0 és a 120 perces is a WHO ajánlásai szerint.
Javaslataim: a cukrot kimérve patikában lehet kapni, azt célszerű előző este 3 dl vízzel jól összekeverni, és reggelig hűteni, egy félliteres üvegben elfér. Én vittem SAJÁT poharat is :lol: (amibe előtte garantáltan senki nem pisilt bele :lol: ), és citromlevet (jobb a friss citrom :lol: ). Az első vérvétel után elkészítjük a koktélt (citromot a lötyibe), majd a babára gondolva hősiesen felhajtjuk. Miután legördült az utolsó korty, nézhetjük az időt.
Vizet lehet utána inni, de enni, mászkálni tilos, vigyetek olvasnivalót...
Savariaa a Jánosban a laborban kismamáknak nem kell sorbaállni, a beutalóval menj előre nyugodtan, az ismételt szúrásoknál pedig majd egyenesen a vérvételesekhez kell bemenni. (Nekem az osztályon vették le, mert protekciós vagyok :lol: )

Savariaa,
ma lesz szülésfelkészítő 17 órakor az auditoriumban (neten ill. a bejáratnál van térkép), a témáját a szülőszobán megmondják, a száma: 458-46-90. Ezt a számot a későbbiekre mentsd el a telefonodba, ha ott fogsz szülni :lol:
Majd írj, hogy milyen volt, és mi volt a téma.
Privit sajna nem kaptam Tőled, de ha rákkattintasz a Profil feliratra az üzim alján, akkor megtalálod a mai-címemet amin több infót írhatok, mint itt nyilvánosan. A kérdéseidre is nemsokára válaszolok majd, csak most nincs időm. És persze megírom szívesen a szüléstörténetemet is hamarosan, bár nálam sürgős császár volt...
A cicusodat nagyon sajnálom, és jobbulást kívánok neki. Nekünk is van egy sziámink, ő a legelső "gyerekünk", imádjuk, bár egy rosszaság :wink:

Veronika,
gyönyörű a babalak, szépen gömbölyödik :lol: , köszi a fotót!
Szuper hogy jól sikerült a pszichológus, csak így tovább :lol:
Köszi, Olika már jobban van, csak másfél napig volt hőemelkedése meg picit köhögött, de Nurofennel és Ambroxollal helyrejött, még szánkózni is voltunk hétvégén :lol:
Én viszont elkaptam Tőle, már totál náthás lettem, alig élek :oops:
Lehet hogy úgy lesz, megint mint legutóbb amikor beteg volt, Ő meggyógyult 3 nap alatt, mi meg 2 hétig szenvedtünk mert elkaptuk Tőle :shock:

mmc,
az alvás nálam is botrányos, sokszor felébredek, pisilni járok, aztán nem tudok visszaaludni :(
Már meg se lepődtem rajta, mert Olinál is ez volt, szülés után meg persze Oli nem hagyott aludni, ezért nagyon irigylem a jóalvókat 8)
Még jó hogy én GYES-en vagyok Olival és délután kicsit tudok Vele pihenni :shock:
Liza lázát ki kéne vizsgáltatni hogy mitől van, esetleg vizeletet is érdemes nézni...
Megértem hogy fárasztóbb otthon mint dolgozni ha nincs túl sok stressz a melóhelyeden, ezt a szerdai pihenőt pedig jól használd ki, jó ötlet :D

Picur,
nincs kedved fotót tenni a 33 hetes pocakodról, olyan kíváncsi lennék rá...
Hú de nagyfiú már Álmos, 1,8 kg, ez igen! :shock:
A neve miatt ne aggódj, a gyerekek mindenkit csúfolnak, bárhogy hívják... Aki szereti, annak Ő (lesz) a legszebb Álmos a világon! :wink:
(Én legalábbis így állok hozzá, mert nekünk meg tucat-vezetéknevünk van.)

Ildi,
lassan érdemes letenni a merevítős melltartót, mert nemcsak kényelmetlen, hanem állítólag elnyomja a mirigyeket is :(
Még én is erőltetem kicsit, mert az formáz igazán, sajna már kicsit nyúltak a szövetek az első szoptatás után, és közelsem olyan hetyke, mint gyerek előtt volt :(
Én próbáltam a sportmelltartóimat is hordani annak idején, de mivel a méret is nőtt, nekem gazdaságosabb volt mindjárt szoptatós melltartót venni ( a Mária Bababoltban vettem elég jó áron), ami ugyanúgy néz ki, csak lehajtható az eleje szükség esetén :wink:
Ezeket egy idő után már éjszakára is hordtam, mert kényelmesebb volt...

Kép
Kép
magnoli

Magnoli köszi szépen az információkat, én is akkor itthon elkészítem a varázsitalt :D és ott akkor már csak felturbózom egy kis friss citrommal, mint a koktélokat szokták. :lol: Már csak a menta levél hiányzik, na és persze én is viszek poharat, mert hát ahogy te is írtad, nem lehet tudni, mi volt benne előtte.... :shock:
Azért nem írtam még, mert meg akartam várni az első szülésfelkészítést, mert ahogy ismerem magam, gyűjteni fogom a kérdéseket... :)
A Mária bababoltot én is megnézem melltartó ügyben, mert én merevítőseket hordok mindig, és hát mivel méretnövekedést tapasztalok :D :D újakat kell beszereznem.

Veronika nagyon szép a pocakod!

Csicsi hát tényleg szívás... vérszívás! :lol: :lol:

Sandie akkor alukálj! Jól teszed, kell is a pihenés!

Picur én is ráállok a melltartó keresésre, mert engem is nagyon zavar már, most több ötletet is kaptam itt.

Szép délutánt, este majd írok, milyen volt a szülésfelkészítő!

Kép
savariaa
Érd

Szép napot! Ma túl vagyunk egy nagykörös hisztirohamon, ami Bálintra egyáltalán nem jellemző. Persze ezt az utcán nyomta, és a vizben fetrengett, felemelni nem nagyon ment, de valahogy hazajutottunk. Nehezen aludt el, és remélem alszik sokat. Igaz itthon már nem volt vele gond.

Én pénteken megyek 4D-re, remélem ott biztosra mondják, hogy Ő Balázs vagy Bori.

Melltartó ügyben anno én is bajban voltam, de most megvannak Bálint alatti több méretek. Én is merevítősöket hortam, de nem bírtam terhesen, mert beleállt mindig az oldalamba, így én a Tezenisbe vettem szivacs nélküli merevítős melltartót, amiből kivettem a merevítőt. Ebben tudtam szoptatni is. Most a Marks And Spencer-be vettem. Én nem bírom a csipkéket. Szoptatós melltartót a kínaiban vettem,meg a Kékgolyó utcai Anita fehéárneműs boltba. De szülés után nagyon bedurrant a mellem, csak melltartóban tudtam aludni, és akkor Anyum egy Medela melltartót vett, ami egy atomvillanás, vastag, nagy pánttal, olyan sportmelltartó szerű, de akkor az életemet mentette meg.
Én anno pizsamanadrágot és melegítő nadrágot sem akartam venni, de a végén muszáj volt, így mindkettőből van kettő, de nekem is a terhes leggingsek jönnek be. Ezt hordom ruhához csizmával, meg itthon hosszú polóval. Sajnos a terhes harisnyákat nem bírom, mert a gyomorszájamnál van a gumijuk, ami kikészít. Nekem jó szabású, csinos nadrágjaim vannak, min itt vettem a Lövőház utcai kismamaboltokban(Hello Baby, B.boom) sőt szülés után, amikor órákat sétáltam Bucival a hidegbe, akkor a B.boomba visszamentem és vettem egy nadágot, amit előző télen nagyon sokat hordtam, mert a pocakrész feljött a hasamigm, így tutti nem volt kint a derekam, ami eengem nagyon idegesít, és nem fáztam. Télen meg az ember, úgyis pulcsikat hord, így rálógott a pulóver a gatyára, senki nem látta, hogy ez terhes nadrág, csak azt kellett megszokni, hogy le kell húzni, és nem kigombolós.A C und A-s nadárgok tényleg tramplik, a H und M-es meg nincs a közelembe, én meg nem bumlizom sehova ezért. Bár szerencsém van, mert anno eltettem mindent, így nem sok mindent vettem eddig.

KépKép
KépKép
kat78

Savariaa,
a Mária Bababoltot érdemes egyszer személyesen is megnézni, mert nem minden van fent a neten, pl. én Olinál 2 db-os melltartót vettem annyiért amit most hirdetnek, bár lehet hogy már máshogy van...

Kép
Kép
magnoli

Na megvan a 3. labor eredményem is, és minden rendben. A máj- és a cukorértékek normalizálódtak, nem kell mennem hasi ultrahangra (amire a szülésem után kaptam volna időpontot). A doki szerint minden rendben, picit vérszegény vagyok (mindig is az voltam), úgyhogy a vasat szednem kell továbbra is. Voltunk a magándokinknál is, méhszáj szigorúan zárva, kenet levéve, anya megdicsérve, hogy szép méretes a gyermek, és a lakosztálya is. És jó lenne, ha nem híznék tovább... :D Legközelebb 1 hónap múlva megyünk, akkor már NST-re! Úristen, az elején ez olyan távolinak tűnt, most meg itt kopogtat a kapuban.

Pocakfotót nemsokára teszek fel. :)

Sandie, aludj, amennyit csak bírsz! Én is azt teszem. Minden délután pihi van.

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?