A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ancsa,
ha fiam lenne, nekem is Ádám lenne, vagy Dani :)

Savariaa,
nagyon sajnálom :(

Ildi,
Hát nem kímélnek bent, úgy látom... :(
Az oviban csak középső csoporttól vannak különórák, ő meg még csak kiscsoportos, mivel évvesztes lesz...
Érdekes, nálunk csak 1 tornaóra van egy héten... de 7:45-re kellene beérni hozzá, mi meg 9-re is alig érünk be...

Nekünk a külön torna 5-től van, és az angol is...

Nem is tudom írtam-e a cukorterhelésem, ma megjött az eredmény, jó lett :) Pici vérszegénység van, ennem kell a vasat, amit elhanyagoltam az utóbbi időben...

Picur,
nagyon cuki a talpa és az arcocskája! :)

Sandie,
nem csodálom, hogy kiakadtál... bennem felmerült az elkötés, ha már úgyis császár és felnyitnak, de aztán elvetettem, mert tényleg olyan visszavonhatatlan... de hogy más mondja, hogy csináljak ilyet, hát azon kiakadnék nagyon!!!
Lehet, hogy rögtön mondtam volna, hogy focicsapatot tervezek! :lol:

A tápszeres és húsvétos sztoriból az jön le, hogy nagyon a saját feje után megy, pedig meg kellene értenie, hogy ők a te gyerekeid, neki kell alkalmazkodnia ahhoz, ahogy te akarod őket nevelni. Biztos erős természet...

A férjed meg nem akar ütköző lenni, inkább lapít... nehéz neki is, mert két szerette két ellentétes dolgot akar... és ha te kiállsz magadért, arra hogy reagál? Akkor szól, hogy anyámmal ne viselkedj így, vagy nem?

Kat,
hát igen, ez jó, hogy apa szenvedjen az öltözőben a fiú gyerekekkel :lol:
sz.veronika

Úgy látszik begyűjtöm a laptetőket... már az előzőn is én voltam... :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sandie,áááááááááááááááááááá, amiket írtál anyósról :x Ettől én is felhúzom magam. Már a tápszeres dolgon is, csokin végképp, az meg hogy a kórházból egyenesen hozzá felmenni... iszonyat önző egy nő lehet... és mi lett volna, ha nem mentek fel???? Én biztos nem mentem volna! Az elköttetés dolog pedig érzéketlenségre vall és tapintatlanságra, és még szépen fejeztem ki magam. Sajnálom, hogy a párod nem fejti ki az anyjának a véleményét. De ezt ne úgy fogd fel, hogy nem áll melléd. Szerintem eszébe sem jut, hogy összezördüljön az anyukájával, de biztos érzi, tudja, hogy az anyja már túllépett egy határon. Amúgy te oda szoktál szólni az anyósnak? Mármint úgy keményebben? Mert lehet, hogy egyszer le kéne hűteni őt, hogy befogja :twisted:

Nálunk is vannak gondok anyóssal, én sosem szerettem, mert mindig túl túlbuzgó volt, mindig jót akart, de erőszakosan és nem értett a szóból. De ő nem direkt gonosz, hanem egyszerűen nem veszi észre magát. Nem vagyunk egy hullámhosszon és szinte nem is beszélünk egymással, ha családi összeröffenés van, én manóval foglalkozok és ennyi. Persze ilyen durva dolgok nálunk nem fordultak elő, nálunk máshogy... pl. jártunk az állatkerti játszóházba zenebölcsibe Lotti 9 hós korától. Nagyon el akart oda jönni, hogy ő meg szeretné nézni, hogy mit csinál a gyerek, stb. Mondtuk hogy jó, de ne videókamerázzon (volt egy időszak, amikor állandóan azt nyomta és én utálom ha felvesznek, kértem, hogy ne, max. a gyereket). Erre persze hozta, aztán a körmondókáknál, amikor ölembe ült a gyerek, persze videózott, utána felmentünk az emeleti részre, párommal leütünk beszélgetni, mondván majd anyós akkor játszik manóval, hiszen úgyis nagyon akart jönni, erre basszus, ment utána a videókamerával és a gyerek már majdnem elindult lefelé a csigalépcsőn (ekkor volt picit több mint 1 éves), én kiáltottam, hogy vigyázzon már rá, ő meg csak kamerázott, arról nem beszélve, hogy kiskosztümbe jött, a többi nagyi meg csúszott-mászott az unoka után farmerban :? Nekem mindig az az érzésem nála, hogy ő szeret kérkedni az unokával, pl. amikor először tolták a babakocsit, előre rohant, hogy lefotózza a férjét, ahogy tolja a babakocsit :roll: Hogy aztán a barátaiknak tudja mutogatni. Lehet, hogy én vagyok negatív már vele kapcsolatban és ez nem olyan nagy probléma, mint nálatok a beszólogatás, de én kész vagyok tőle, egy időben még attól is rosszul voltam, ha felemelte manót, megölelte...

Veronika, hát inkább azt mondanám, hogy nem ők hajtanak ki, hanem a körülmények nem teszik lehetővé, hogy nyugiban dolgozzak és felezzek a munkatempón. Tudom, hogy feltehetném a lábam az asztalra és március végéig ülhetnék úgy, mert nem tudnak kirúgni, de én nagyon nem ilyen vagyok, szóval csinálom a dolgom, csak egy bankban sosem becsülnek meg, főleg ezen a területen nem...
Nálunk is a középső csoportosok részére írták ki a pompont is, de Lotti annyi idős már, mint a középsősök, így én megkérdeztem, mehet-e és megy a saját korosztályával simán. Kérdezd meg, hátha csatlakozhat valamilyen kis csoporthoz!
Grat a jó eredményhez!

Picuralmos, nagyon cuki képeket hoztál, milyen jól látszik már az arcocskája is!

Páratlan számú gyerek, igen, van benne valami. Mi 3 lány vagyunk és mindig párosban nyomtuk, akkor a harmadikat kiszorítottuk és el volt hanyagolva, aztán valami miatt párt váltottunk, de sosem volt az, hogy hárman együtt vagyunk úgy igazán. Most már igen, mert felnőttünk, és felnőtt fejjel már ezen könnyen túljutunk, de gyerekként, kamaszként nekem voltak ilyen szempontból rossz heteim.
Én szerettem volna még egy gyereket, de amiatt, hogy ennyire iszonyat rosszul voltam, plusz hogy annyira nem szeretek terhes lenni :oops: nem hiszem, hogy vállalnék még egyet.

Megyek tovább, jó hétvégét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Próbálom magam összeszedni, de még sajnos nem megy, sok időre van hozzá szükségem. Nagyon aranyosak vagytok, köszönöm az együttérzéseteket! Borzasztó nehéz volt meghozni ezt a döntést, de önzőség lett volna tőlünk tovább vizsgáltatni, mert így is sokat szenvedett. Még fiatal volt, kiesett az ablakon a másodikról, akkor meg kellett műteni, aztán 1 éve olyan szemgyulladást kapott, amiből nagyon kevés százalékkal épülnek fel a cicák, szinte alig látott, de meggyógyult, többször kellett a szemébe szurit kapnia, utána meg most decemberben vettek ki egy emlőtumort egy nagy műtéttel, és akkor most jött ez. És az a nehéz, hogy kivizsgálták a héten, és mondta is tegnap a doki, hogy minden alap dolgot kizártak, továbblépni már csak úgy lehet, ha elkezdik a ritka betegségeket kiszűrni, de hát ahhoz stabilizálni kéne, mert hogy tegnap amint beértünk vele kapott oxigént és sokkal több gyógyszert mint múlt hét szombaton, és légzéskönnyítő sprayt, és semmi nem segített. Nagyon kedves volt a dokinő, de amikor eldöntöttük, hogy mi legyen, megkérdeztem az ő véleményét is, szükséges volt az ő megerősítésére is, mert valahogy nem tudnék elszámolni a lelkiismeretemmel, hogy döntöttem egy állat életéről. És azt mondta, hogy maximálisan egyetért velünk szakmailag és emberileg is. Nem mondom,hogy így könnyebb volt, de jó volt hallani a véleményét, kicsit talán nyugodtabb lenne, mert ha ő látna reményt, akkor mondta volna. Ott hagytuk a kosarát is, férjem mondta a dokinak, hogy felajánljuk azoknak, akiknek nincs, hátha valakinek szüksége lesz rá, nem bírtuk volna üresen hazahozni. Ne haragudjatok a részletes leírásért, csak jól esik kiírni magamból...

Sandie fúúú én is kiakadnék az anyósodtól. Hogy szólhat bele így az életetekbe? és a te testedről akar ő dönteni? mégis hogy képzeli? én sosem gondolnék az elkötésre, mert végleges dolog, nem lehet visszacsinálni, annyi féle fogamzásgátlás létezik, hogy tényleg nincs szükség ilyen visszafordíthatatlan dologra. Jó, hogy mondtad neki, hogy akkor inkább a férjed köttesse el magát, gondolom meglepődött, de az, hogy még ezen is kiakad, hogy az ő fia ilyenen nem mehet keresztül, ne mert persze te igen... Nem csodálom, hogy utálod, ahelyett, hogy örülne neki, hogy lesz még egy unokája, még így kiakad. Fúúúúú.... sok erőt kívánok hozzá, nem lehet könnyű neked, de hátha a férjed beszél bele, és megérti, hogy ilyenbe nem lehet beleszólni. Bár sajna az én nagymamám ilyen, és neki hiába magyarázzuk el a dolgokat, ha valamit ő így gondolom, akkor semmiképpen nem lehet meggyőzni az ellenkezőjéről, így csak nyelünk és nyelünk tőle. Szóval együttérzek veled maximálisan!

Kat erre nem is gondoltam még, hogy lesz, aki cipel helyettem? :lol: Ez igaz, de milyen jó is lesz, hogy ennyi férfi vesz majd téged is körül? Én az első babámat várom, de olyan klassz lesz, ahogy majd elnézem, ahogy Apával szerelnek a kertben, és elmennek a barkácsboltba, stb. Szuper lesz!

Veronika örülök, hogy rendben van a cukorterhelésed. Én is szedek vasat, most egy újat, folyadék, és nem okoz egyáltalán székrekedést, az új doki javasolta, mert a másik sem volt olyan rossz, de azért így komfortosabban érzem magam. Nem olcsó, és nem is finom, de csak egy picit kell belőle naponta meginni, sokáig eltart. Ha érdekel, megírom, mi a neve.

Nusildi sajnálom, hogy neked is ilyen az anyósod... nem lehet így könnyű. Ahelyett, hogy megkönnyítenék a mindennapokat, még ők tesznek rátok terhet.

Az én anyósom egy főnyeremény, sajnos majdnem 300 km-re lakik, amit sajnálok, mert ő tényleg szuper. Sajnálom, hogy nem tud majd velünk annyit lenni, amennyit szeretne, ha megszületik a baba. De majd gyakrabban jön hosszabb időre.

Mindenkinek szép hétvégét!

Kép
savariaa
Érd

Hellómindenki! :)

Köszönöm lányok Álmos nevében is a bókokat! :)

Húúúú, ez az anyós-sztori, ez nagyon kemény. Nekem is érzékeny lelkű anyósom van, de imádom, nagyon laza, néha ugyan felkapja a vizet, mert Apa nem olyan türelmes vele, de aztán megbeszélik, és rendben a dolog. Már alig várja az unokáját. De ha olyan lenne, mint Sandie-é, vagy Nusildié, hááááát nem lennék ennyire türelmes.

Savariaa, úgy sajnálom! Nekem kutyám van, márciusban lesz öt éves, imádom (sokak szerint túlságosan is), és már most rosszul vagyok, ha arra gondolok, hogy mi lesz, ha majd eljön az ideje. Néha igazságtalan az élet.

3 gyerek... Én ebbe bele sem gondoltam, hogy mindig kettesével alakulnak ki a szorosabb kötöttségek. De igazatok van. Úgyhogy hajrá négyeskék! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Annyit írtok, nem bírok lépést tartani!!!!!

A pocakfotók nagyon jól sikerültek!!! Én már nagyon régen csináltam, pedig kellene...

Savariaa, részvétem :( :( Most már jó neki, csak Nektek nehéz :(.
Mi a neve a vaskészítménynek, amit szedsz? Engem nagyon érdekel... :)

Sandie, ez az anyós-dolog brutál. Nagyanyám volt ilyen anyámmal - és csak élete vége felé kezdte el értékelni, amikor már kb magatehetetlen volt és ő meg kiszolgálta :(. Addig mindennek elmondta, keresztbe tett neki stb. Amikor kicsi voltam engem is megpróbált ellene manipulálni :S :S. Én is csak erőt és türelmet kívánok Neked!!!!!! A férjeddel is ilyen zsarnok? Azért nem szól vissza? Lehet, hogy jobb nem szítani a viszályt, ki tudja milyen amikor bedühödik.
Az én anyósom nagyon jófej, de a csoki és nassolás dologban én is mérges vagyok rá.

Nusildi, hümm, hát évek múlva azért biztos jó lesz visszanézni azokat a képeket és videókat!!!!!!! Persze idegesítő, amikor az ember megmondja, hogy mit szeretne és nem veszik figyelembe.

Fiú-lány: Én is a ruhákat nézegetem, ezzel hangolódom az újabb kiskrapekra! Mi is ugye lányra pályáztunk (kínai horoszkóp, fogamzás napjának számolgatása, magnézium elhagyása), de nem jött be. Persze az a fontos, hogy egészséges legyen, de azért egy lánnyal csak másabb az embernek a kapcsolata, mint egy fiúval. Mármint igen, a közös programok, lelkülete is más stb. Jó lenne azt az oldalt is megismerni!

Babakocsi: A Touragoot én is sokáig néztem és tologattam a Brendonban! (Csak féltem, hogy nem elég terepbabakocsi.)

Barátnőmék is 3-an vannak testvérek, ő a középső, mindig ő volt a fekete bárány a családban....

Veronika, örülök, hogy nincs szervi bajod!!!!!! A stressz oka majd lassan elmúlik remélem, addig is hasson a bogyó!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok,

Picur,
nagyon szép és férfias Álmos, szupi a kép ami Róla készült :lol:

Savariaa,
nagyon sajnálom a cicusotokat (még meg is könnyeztem), de ha az orvosok nem tudtak rajta segíteni, akkor szerintem jó döntést hoztatok azzal, hogy nem hosszabbítottátok meg a szenvedéseit :cry: Egy kis hős volt azok alapján amiket átélt, de elfogyott a hetedik élete is :cry:
Tudom nagyon friss még a fájdalom, de gondolkodtatok másik cicakölyök beszerzésén, vagy a Baba miatt inkább nem (vagy később...)?

Veronika,
gratu a kardio- és a cukoreredményhez, nagyon klassz hogy mindened ok lett! És én is köszi a cukorgratut :lol:
Szépen gyűjtöd a laptetőket, gondolom ez hozza a szerencsédet :wink:
A Brendonban múltkor én is kordgatyót vettem (microcordot, sötétbarnát), szerintem nagyon szép és divatos, na az nem jutott eszembe, hogy azért mert kord, már retro :(

Sandie,
sajnálom az anyósos történetet, szerintem is nagyon bántó azt mondani valakinek, hogy köttesse el magát, ezen szóhoz se jutnék... Nekem is az jutott eszembe, mint Veronikának, hogy azt mondanám: eszem ágában sincs, mert még HÁROM gyerekünk lesz, na ezzel kezdjen valamit! :wink:
Mellesleg ilyen végleges megoldást senkinek nem javaslok (Veronikának sem), mert sose tudhatjuk mit hoz még az élet... :roll:
Nálunk a férjemre bízom hogy rendezze a vitás helyzeteket az anyjával, ha ilyen adódna (nem előttem), mégiscsak az ő anyja...
De ha számomra megoldhatatlan a helyzet, akkor inkább jobb elkerülni a találkozást. Ha mégis muszáj, akkor meg előre szólnék, hogy: vigyázhat a gyerekre, de: most kérem, hogy ne adjon csokit, tápszert, stb. és hozza ki a Babát ha kéred...

A PP történet nekem egyáltalán nem tetszett, egyrészt mert szerintem is sarkított, másrészt mert ha lehet nem szeretnék babahalálról (szenvedésről, fájdalomról) olvasni, mert engem ez mélyen érint most, és megráz...

A fiú-lány kérdés szerintem is gond, ha más érkezik, mint akit várunk, de ugyanúgy igyekszünk majd szeretni a kistököst is, legfeljebb majd lesz még utána is babasírás az újabb próbálkozás eredményeképp :lol:
Én a fél életemet odaadtam volna annak idején hogy gyerekem lehessen, teljesen mindegy hogy milyen nemű, az már csak hab a tortán, ha a kívánságom is teljesül :lol:
Érdekelne, hogy ki MIÉRT akar(t) kifejezetten kislányt/kisfiút?
Nekem az a vágyam teljesült volna egy kislánnyal (a lányruhák vásárlásának örömén kívül természetesen) hogy valaki folytathatja majd az én nőiességemet, szép és okos lehet majd egyszerre :wink: , és átélheti mindazt, amit csak egy NŐ érezhet, és amit már én is átéltem :wink: :lol: , például anyának lenni...
Úgyhogy nálunk is a "majd a következő lány lesz" gondolat marad, persze csak ha a körülmények ezt majd lehetővé teszik :wink:
Viszont annyira, mint a Kisfiam szeret (NAGYON-NAGYON!!!), nem tudom hogy szereti-e egy kislány az anyukáját, vagy a lányok inkább apaimádók???
Hmmm, lányos anyukák, hogy van ez?...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Hazaértünk a babakocsi körútról. Az M5 melletti Brendon ugyanolyan csalódás volt, mint a Bergon, véletlenül sem találtuk meg azokat a kocsikat, amit a honlapjukon kinéztem. Viszont a Bippa kft-nél a Giraffe Club SH-689 babakocsi nagyon tetszett, lehet, ez lesz a befutó.

Savariaa sajnálom a cicátokat. Nálunk a hugom golden retrievere tűnt el novemberben, az egész család kedvence volt. Tudom, ez más eset, csak azt akarom ezzel mondani, tudom milyen az, amikor elveszítünk egy kedvencet, aki már családtag volt.

Anyós téma: :evil:
Sajnos nálunk se rózsás a helyzet. Ami érdekes, az én anyósom szemtől szembe soha nem mond semmit, hátulról támad, a fiát próbálta régen ellenem hangolni. Aztán rájött, hogy ezzel csak az ellenkezőjét éri el, mert a párom annál jobban ragaszkodik hozzám, legfeljebb annyira jutott, hogy hónapokig nem látott minket. A kedvességére példa, hogy az első karácsonyunkra mindenféle használt rossz rongyot kaptam tőle, mindez begyűrve egy szatyorba, tetején egy használt tanga bugyival, amit az egyik albérlője hagyott a lakásban. :(

Veronika jó, hogy jók lettek az eredményeid, megnyugodhatsz egy kicsit.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Ma jövős-menős napom volt, jól elfáradtam, át is fáztam, jó most a meleg lakásban.

Amidaalah a készítmény nevét nem tudom kimásolni, bonyolult :lol: , de belinkelem. Én sima gyógyszertárban vettem meg, szerintem bárhol be lehet szerezni.

http://www.provitamin.hu/salus-krauterb ... 28038.html

Én meg vagyok vele elégedve, 15 ml-t iszom egy nap belőle.

Magnoli megnéztem, amit átküldtél a szülésfelkészítésről, szerintem ugyanaz a nő tarthatta akkor is, mert szinte szó szerint ugyanazok és ugyanúgy hangzottak el nálunk is, mint amik a te anyagodban vannak. :D Már alig várom a keddit, akkor a gyermekágy és a császármetszés lesz a téma, jó, hogy nem csak a dokitól fogok erről hallani (már ha lesz előre erről szó) , hanem itt is. Viszem a jegyzetedet, és ha van valami új infó,akkor megírom.

Ancsa én az M1/M7 melletti Brendonban voltam, ott elképesztő sok babakocsi van, de a Bergon egy nagy átverés, kicsi és sok a gagyi, amik drágák is. Én a neten nézelődöm, de úgy semmiképpen nem szeretnék venni, hogy nem látom, nem próbáljuk ki, a webáruházakkal ez a baj. Így ha ott kinézek valamit, akkor valahol mindenképpen személyesen is megnézem, de találtam már olyan babakocsit, amit csak webáruházban lehet kapni, és nem lehet sehol sem megnézni.

A fiú/lány témához annyit, hogy nekünk mindegy volt, sokan kérdezték az elején, hogy mit érzek, de őszintén mondom, semmilyen megérzésem nem volt. A család lányt jósolt, de hát tévedtek... :D Szerintem is csak egy a fontos, hogy egészséges legyen! Nővérem kisfia 5 hónapos, ők nem akarták tudni a nemét, jó kis meglepi volt az utolsó pillanatig, én nem bírtam volna ki így a 9 hónapot, de ennek is meg van a csodája.
Beszereztem az első bababútort, a teszveszen egy használt kiságyat vettem tegnap 3600 Ft-ért, ez majd anyósoméknál lesz, így ha odamegyünk, nem kell vinni utazós kiságyat, ami többször ennyibe kerül. Lassan nekiállok körbenézegetni, mert 1 hónap és itt a költözés, utána pedig áprilisban szeretném berendezni a babaszobát, és mindent beszerezni. Nővéremtől megkapjuk a kisfia összes ruháját, így azokat nem is kell nagyon venni, mert szinte még az évszak is egy, amikor az ő kisfia és a miénk születik, de azért úgy sem tudom magam visszafogni, pár dolgot biztos fogok venni. :lol:

Mindenkinek szép estét kívánok! Nekem süthetnékem van, most az édes dolgokat kívánom, pedig sosem voltam nagy édességpárti, a csokit egyszerűen utálom, nem bírom megenni, de holnap valamit sütnöm kell, mert édességhiányom van! :lol:

Kép
savariaa
Érd

Ancsa, előkerült a kutyus? Azért kérdezem, mert a retriver-vonalon esetleg tudnék segíteni. Anyósnak simán visszaadtam volna az "ajándékát"...

Magnoli, neked is köszi a bókot, én konkrétan odavagyok a gyönyörtől, de gondolom, ezt érzi minden anyuka, aki meglátja a kis lurkóját.

Savariaa, mit fogsz sütni? Én is sokszor sütök, Apa és Álmos nagy örömére, és az én orvosaim "bánatára". :D

Indul az esti mozi, szép estét lányok!

picuralmos

Szeép jó reggelt Mindenkinek.!

Fő a húsleves, én megbkezdem mindjárt a tegnap elmaradt nagytakarítást, csak le kellett ülnöm, mert beállt az oldalam.

Savariaa biztos, hogy ellátogatunk mi is arra, ha a váci úti Brendonban sem találom meg, ami tökéletes. Látatlanban én sem szeretek vásárolni, én is úgy szoktam, hogy megnézem, kipróbálom élőben, amit szeretnék, és ha neten olcsóbban be tudom szerezni, akkor rendelek.

Picur nem lett meg a kutyánk. Nem volt már egyébként fiatal, 8 éves volt. Az a fajta, aminek a hátán fát lehetett aprítani. Ha hazamentünk, ő volt az első, aki üdvözölt, és szedte ki a kezünkből a csomagot, szeretett cipekedni. Az unokahugomat cigány fiúktól mentette meg, beállt Liza elé, támadó állásba, és addig morgott, amíg a fiúk el nem szaladtak. Az érdekes az, hogy nem volt igazán tanítva, ösztönösen védett.
Na megyek, mert így ma se végzek, pedig megígértem Kristófnak hogy sütök almáspitét. Én is szeretek sütkérezni, a fiúk is nagyon sütisek.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Ancsa, írok neked privit, hátha tudok segíteni a kutyussal kapcsolatban.

Szép és pihenős vasárnapot lányok! :)

picuralmos

Most nem tudok visszaolvasni, csak annyit, hogy hihetetlen Adrika mekkorakat rug... ferjem is meglepodott tegnap este... az tuti, hogy Palmi fele ekkorakat se... remelem, hogy a 30-ik hetesUH-n nem dobbenunk meg, hogy nem Adrikank van, hanem Danink :lol:

Tegnap ota meg elkezdtem igazan terhesnek erezni magam... most ert el a pocakom akkora meretet, hogy mar nem tudok lehajolni, rendesen mozogni... meg 3 honap... tekernem mar... :D

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, nem is írtam, hogy a férjem Dániel Ádám.... :) :)
Nekem is most kezdett el terhes lenni a várandósság, mostanában kezdtem el érezni, hogy nő a hasam (marhára fáj alul, néha szurkál, de legalább nem görcsöl...)
Nálunk fordítva van, én Bencét jobban éreztem, erősebbnek. És kívülről is jobban látszott a mozgása, ténykedése! De Marcit is érzem rendesen :).

Ancsa, sajnálom a kutyust nagyon. Én inkább kutyás vagyok, mint cicás.

Picur, nem is írtam a pocaklakó képről, pedig akartam!!!!! Nagyon édes kis pofija van, és tényleg, olyan jó meglátni és nézegetni!!!!

Én mindkét Brendonban voltam (M5, Váci út), szerintem mindkettőben jó sok babakocsi van, nekem a választék is kb egyformának tűnt. Mi még az Elefániban voltunk kocsit nézni, az egy nagyon pici hely (szintén itt dél-Pesten), de más márkák is vannak. Amúgy most szerintem sokkal jobb a kínálat, mint 2-3 éve volt!!!! Már ha ez bárkit is boldogít :D :D Meg az első babakocsinkat a babaszafariban vettük, chipolino márkájú. Egész jó volt, ahhoz képest, h nem egy nagy márka, bár akkor is drága volt. Barátnőm pedig a Minimanóban vásárolt. Csak azért írom, ha valaki kifogyna az ötletekből :) :)

Mi tegnap mákos palacsintáztunk!

Kép

Kép
amidaalah

Szülésfelkészítőre akartam még reagálni - én anno egy nőnél voltam, aki a lakásán tartott felkészítést (elég drága volt, és elég "érdekes"), de sikeresen ráhangolt a szülésre. Az első órán az állva vajúdást gyakoroltuk, majdnem elbőgtem magam, hogy úristen, tényleg, ez vár rám, de a végére teljesen megszoktam a gondolatot. Pedig mióta tudom, hogy hogyan készül a baba, rettegtem a szüléstől....

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

De jó, hogy így pörög a topik. :)

Ma találtam egy cikket ezzel a címmel: Farsang terhesen. Korábban pont ezen vicceltünk, hogy minek lehet beöltözni:

http://divany.hu/poronty/2013/01/27/farsang_terhesen/

Szerintem a Thomas-os jelmez még mindig jobb mint ezek

Picur,
komoly az 5 hetes hasfotód, ez igen :)

Veronika,
Ezek szerint most már hivatalos az Adrienn?
Ilona név most eléggé furán hangzik, de a szüleink korosztályában ez volt a természetes és lehet hogy 20 év múlva újra ez lesz a trendi, mint a Csenge, Zselyke stb.
A baráti társaságban van Mária és Károly nevű baba is. Nekem fura, de ha ők felnőttek lesznek, mindenki azt fogja mondani, hogy milyen különleges a nevük.

A biztonsági övről: szerintem nagyon kényelmetlen lehet kézzel fogni egész úton az övet és ez csak akkor lehetséges, ha utas vagy vezetni így már nem lehet. Én kaptam kölcsön övterelőt, ha valakit érdekel a Minimanóban bérleti díj nélkül, kaució ellenében lehet kölcsönözni:

http://www.minimano.hu/kolcsonzes/besaf ... informacio

Ha nincs kedvem átszerelni az anyósülésről az övterelőt, akkor ideiglenesen egy egyszerű ruha-csipesszel lazítom megy a biztonsági övet, fent a kimenetnél ügyelve arra, hogy hirtelen fékezésnél még fogjon az öv.

Savariaa,
nagyon sajnálom a cicádat. Jobban vagy már egy picit?

Sandie,
anyós :( Én is nagyon kiakadtam volna a helyedben.

Nusildi,
megértem a munkához való hozzáállásodat, mert én is ilyen vagyok. Október 1-én kezdtem el dolgozni és okt 6-án felmondott egy kolleganőm. MIvel én vagyok a csoportvezető tisztában vagyok vele, hogy nem terheltem a többieket már, akik így is 150%-ra le vannak terhelve, így 4 órában tképpen 2 ember 8 órás munkáját láttam el, már amennyire ezt meg lehet tenni. De a felelősség az enyém volt, hogy minden rendben legyen a csoportban. Most jött január 15-én valaki a helyére, de őt még be kell tanítani.
Ildi, ráadásul, ha jól tudom te fiókban vagy, ott szerintem nem lehet megtenni, hogy egy csomó ügyfél vár az ügyintézésre és te nem hívsz a te pultodhoz ügyfelet, mert pihensz, biztos nagy felháborodás lenne ismerve az ügyfeleket.

Magnoli, Kat és az összes többi fiús anya!
Igen jól gondoljátok, hogy egy fiú szerelemes az anyjába. Nálunk ez épp fordítva van. Liza az apukájába szerelmes, de nagyon. Volt már hogy emiatt nekem rossz kedvem is volt. Reggel az az első szava, hogy apa. Ha megyek érte a bölcsibe detto. Mintha én láthatatlan lennék. Na jó ez így nem igaz, mert ha valami baja van akkor persze én kellek neki. Van olyan napja, amikor annyira apás, ha a férjem bemegy a fürdőbe pl. kezet mosni, már kiakad, hogy hova tűnt, vagy múltkor közértben voltunk és egy sorral arrébb ment a férjem... amíg vissza nem jött addig hajtogatta, hogy apaapapapapapa.
Talán mintha most lenne egy kis változás és már engem is emlegetne és hiányolna, ilyenkor persze repes a szívem. Szerintem ez életkoronként változik, de nem vagyok hozzáértő.
Liza nem annyira bújós, nekem sokkal több ígényem lenne a szeretgetésre. A múltkor vendégek voltak nálunk és jött velük egy 15 hónapos baba, akit előtte 1x láttam. A kisfiú beült az ölembe átölelt és a hajamat simogatta.. hát én olvadoztam, Liza ilyet soha nem csinált. Remélem Boti majd fog.
Úgyhogy csajok süssétek csak a rántotthúst !! :D :D

Kép
Kép
mmc

mmc,
Adri, de nem Adrienn :) Egy masik valtozata :)

Nekem Palmi nagyon anyas :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sütés annyira meghozta a kedvem, hogy túrófánkot készítettem ma ebédre egy kis házi lekvárral. Most csak szuszogunk Apával... :) Álmos köszöni szépen, finom volt, mindjárt szundizunk. :D

Övterelő: csak akkor fogom ám az övet, ha utas vagyok. Ha vezetek, szigorúan a csípőmön van az öv. Bár már ekkora puttonnyal viszonylag ritkán vezetek, és csak itt a városban. Bár egy szavam nem lehet, mert eszméletlen kényelmes az autónk. A pesti amniok után hazafelé szinte feküdtem az ülésen, el is ringatott.

Amidaalah, köszi a bókot! :)

Közben a farsangon még agyaltunk, és jött az ötlet! Én török basa leszek, Apa meg a háremhölgyem (192 centi magas, körszakállas, háááát lesz móka). Szerintetek jó ötlet?

picuralmos

Sziasztok,
képzeljétek ma este pezsgőt bontunk a Férjemmel (nekem persze csak egy kortyintás erejéig), ugyanis ma töltöm be a bűvös 24. hetet, ami a Kicsifiam életképességének a határa! (Mármint pocakon kívül) :lol:
Annyira örülök, hogy már itt tartunk mindenféle bonyodalom nélkül!!! :lol: :lol: :lol:

Picur,
jól megnövesztetted a kockás hasizmodat, nagyon szép lett, és én sem ijedtem meg ám :lol:
Meglátod miután kibújt Álmos, hamarosan visszanyered az eredetihez nagyon hasonló formádat, ha újra sportolsz majd :lol:
A korod (és Veronikáé is :lol: ) szerintem nem vészes 8) hozzám képest biztos nem :wink: Kíváncsi leszek, ha Álmos megszületik, mennyire fog hasonlítani szerinted a 4D-s fotójára?
Mi többször visszanéztük Oli képeit, és nagyon hasonlít ám rá születés után, sőt a 34. héten készült róla mosolygós 4D-s kép is, nekem ez a kedvencem (már akkor jókedvű Fiú volt) :lol:
Klassz, hogy rendeződtek a laborértékeid :roll:
A védőnőd jó fej lehet, 8 hetesen olyanokat mesélt neked, ami vagy MÁR nem aktuális (hogyan készül a baba), vagy MÉG nem (szoptatás), hahaha :lol:
A kátyu-mellrázkódásnál csak a kátyu-pocakrázkódás lesz "finomabb" élmény, Neked hamarosan ez is aktuálissá válik :shock:

Veronika,
gratulálok a névválasztáshoz, nagyon szép és kedves név az Adri :wink:
Nagyon tetszett az "itt csak vékony lányok vannak" gondolatod, hát én inkább "átlagos" testalkatú vagyok, vékony lenni csak szeretnék :wink:
A 40 perces "kupakjátékot" én is elirigylem mmc-től, Pálmikához hasonlóan az én Fiam is "Mamifüggő" és igényli a társaságunkat, ha pár percig elvan egyedül, már ránézek, hogy minden ok-e (mert általában amikor csendben van, akkor csinál rosszaságokat :wink: )?!...
Jó hogy Pálmi ennyire "anyás", akkor mégis van ilyen a lányok között is?!...
A nagy pocak már nálam is akadály sokmindenben, alig bírom felhúzni a zoknimat, csizmámat és az ágyról csak féloldalra gurulás után tudok felkelni, simán felülni már régen nem... Pont a múltkor gondolkodtam azon, hogy milyen nehéz lehet felöltözni a télen szülő kismamáknak :shock:
Adrika focistának készül, hogy ilyen nagyokat rugizik? Biztos finom kajákat kaphat Tőled ha ilyen erős lett :lol:
Tényleg, vágod már a centit? (én már megírtam, de csak 1,5 hét múlva lesz aktuális)

Ildi,
a Te anyósod sem semmi, "kedves" Tőle a videózós sztori :? kitartást hozzá...

Az én anyósom júliusban, miután az utolsó nőgyógyászati műtéten átestem a kistesó érkezésének érdekében (Ő vigyázott akkor Olira), kifejtette, hogy szerinte "hülye az aki X éven felül szül" (persze ő 18 és 30 évesen, korán szült). Én akkor már "X" éves voltam...
A következő hónapban pedig már a szívem alatt viseltem a Babámat akiért annyit kűzdöttem 8)
A Férjem még a mai napig nem mondta el neki hogy jön a Kistesó, mert akkor engem ezzel a megjegyzéssel nagyon megbántott... (még nem is tudom, vajon mikor tervezi elújságolni, amikor már megszületett??? :shock: )

mmc,
aha, tehát Liza is "apaimádó", jól gondoltam hogy a lányok inkább az apjukhoz vonzódnak 8)
Annyira cuki lehet ahogy csüng az Apján :wink:
Persze azt is megértem, hogy Neked hiányzik a simizés, ölelgetés, de ne félj, a Kisfiad majd többszörösen kárpótolni fog ezért!
Oli például mindig hozzámbújik, úgy alszik el, gyakran álmában is megsimogat. Ha mérges vagyok Rá, odajön és megölelget, én meg elolvadok... :wink:
Gyakran dícsérem, és mondom Neki hogy tündér, erre képzeld 2 hete közli velem, hogy "Mami tündéj, nem Oli", azt hittem megzabálom :lol: sőt, pár napja odajött hozzám, és csak úgy azt mondta: "Mami szép"! Én teljesen kész voltam ettől, az első férfi az életemben, akinek otthon kócosan, smink nélkül, pocakosan -mindig és mindenkor- szép vagyok, ez isteni érzés!!! :lol:
Majd Te is meglátod, ez milyen finom érzés egy anyának :lol:
Köszi a kérdésed, a megfázásom sajna elkezdett az alsó légutaimra húzódni és egyre rosszabbul voltam, ezért antibiotikumot és köptetőt igényelt végül, de így már javul lassan...
Oli forgójátékos videója talán a telefonomon megvan, majd előkeresem és kigondolom, hogy tudnám elküldeni :wink:
Sajna az emeletes ágy még mindig csak játszótér :shock:

Savariaa,
szívesen a szülésfelkészítős anyagot, örülök hogy segíthettem :D
A gyerekágyas, császáros téma is nagyon izgi lesz :wink:
Az odajutáshoz (felmászáshoz :)) majd hagyjál magadnak elég időt :wink:
A kiságyat nagyon jól vetted :)

Kat,
sajnálom a Bálint-hisztit, én ilyenkor nagyon zavarban tudok lenni nyilvános helyen, bár szerencsére nálunk még kevés ilyen alkalom adódott, és csak a figyelem-elterelés, vagy súlyosabb esetben a hazacipelés segített :oops:
A "tonna-rántotthúson" jót röhögtem, bárcsak már ott tartanánk, az én Kisfiam nagyon rossz evő sajna (legalábbis eddig még) :shock:
Remélem, hogy én sem leszek "sárkányos" anyós 8)

Sandie,
aha, tehát a Zénó név maradhat az állatoknak (kutya, cica), hajrá Zolta! :lol: Szép név és ritka!
Én is imádom nézni, amikor a Fiam az apjával szerel, és "férfias" dolgokat művelnek, annyira cukik :lol:
Ezen a páratlan-gyerek kérdésen még nem is gondolkodtam, érdekes felvetés :wink:

Ancsa,
Neked is nagyon szép a pocid :D
Ügyes vagy, hogy élőben megnézed a kocsit, aztán választasz csak ha kipróbáltad, mert a neten csalóka lehet a kép... Az is szupi ha neten megtalálod ugyanazt olcsóbban, én is így szoktam vásárolni alkalomadtán :lol:
Nagyon aranyos lehetett a kutyusod, hátha még megtalálod Picur segítségével, drukkolok...
A Te anyósod ruha-ajándéka is elképesztő volt... :oops:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Na jovok most bovebben, sikerult szervalnom egy laptopot, de ez megint az, amelyiken nem tudom hogy vannak az irasjelek...

Ildi,
Persze, ertem hogy nem tudod megtenni a munkahelyeden, plane gondolom, hogy utana is szeretnel oda visszamenni... kolleganok hogy fogadtak

savariaa,
en is folyadekkent szedem a vasat, Ferroglobin a neve. De majd megnezem amit belinkeltel, csak errol a geprol nem tudom.

Magnoli,
most hogy irtad a Brendonos barna mikrokord gatyat, jol elvorosodtem... az egyik nekem is pont az! Szoval csak a masik van a CandAbol... Hat ugye a terhes hormonok... ize...

En mindig is lanyt akartam, nem tudom hogy alakult ki... azt viszont tudom, hogy mikor bebiszitterkedtem, akkor a lanyokkal mindig megtalaltam a hangot, a fiukkal nem annyira... persze a sajat biztos mas...

Savariaa,
de furi hogy nem akartak tudni a nemet a noveredek
De jo, majd tudtok egyutt babazni... kesobb meg, ha mar mindketto jar, mar tarsasagnak is jok egymasnak

Ancsa,
szegeny kutyatok. De tunderi, hogy igy vedte az unokahugodat

Amidaalah,
hat ez jo, hogy a ferjed pont Daniel Adam, ami az en ket fiunevem
Nekem is fajdogal a hasam alul...

Picuralmos,
ez szerintem meg nagyobb otlet, torok basa es haremholgy, nagyon vicces

Magnoli,
en is mostansag olvasgattam, hogy ilyenkor mar rohamosan no az eletbenmaradas eselye... meg annak az eselye is, hogy egeszseges lesz... Egeszsegetekre a pezsgot

Nalunk ez valoszinuleg csaladi vonas, mert en is nagyon anyas voltam

Ezt a centivagast nem hallottam elotte, csak toled mikor eloszor irtad Picuralmosnak

Igen, az autos pocakrazkodasra emlekszem, nem finom...

Micsoda bokok Olitol... ez igen

Nekem is volt mar Palmival cikis helyzetem, de nem hisztibol... utaztunk a villamoson, es egyszer csak elkezdte mondani hogy CICI es mindenaron meg akarta fogni. Hangosan ismetelgette es birkoztunk, nem birtam vele... neki meg nagyon tetszett a jatek, en meg egtem es sehogy se tudtam leallitani...

Ancsa,
en apamtol kapom mindig az uj felesege mar nem hasznalatos ruhait...
sz.veronika

Hogy tudtok ennyi mindenre figyelni... Mindig mindenkire kitérve alapos válasz, ez igen. Én meg csak írkálok, de ne haragudjatok, ha valaki kimarad esetleg. Jól esik olvasni a hosszú beszámolókat. Én egyedül vagyok kismama itt a környéken, jó kicsit sztorizni, és mások sztorijait olvasni. Az ötletek (babakocsi, ruha, egyéb) meg külön hasznosak.

Ez a "nem akarom tudni a nemét" dolog érdekes volt a 30. heti UH-n. Vizsgált a doki, és rutinból mondta, hogy "minden valószínűség szerint fiú gyermek", bla-bla, mondta tovább. És ha mi nem akartuk volna tudni? Bár gondolom, akkor előre szólni kell, hogy ne árulja el.

"Mami tündéj, nem Oli", na itt elolvadtam... Remélem engem is szépnek talál majd a fiam. Most még olyan elképzelhetetlen nekem, hogy nemsokára megérkezik hozzánk. Szinte minden éjjel vele álmodok. Ma éjjel pl. pelenkázni akartam, és nem volt a méretében itthon pelenka. Minden méret volt, de mind hatalmas volt rá. Hogy álmodhat az ember ilyen hülyeségeket? :D

Emlékszem, a 24. hetet mi is nagyon vártuk. De azért mindig megbeszéljük az Úrfival, hogy még ráér, pihengessen csak a mamihotelben. Úgy látszik tetszik neki, mert ilyenkor határozott ficánkolásba kezd. :)

Remélem tényleg hasonlítani fog az UH-s fotóira, mert én már most oda vagyok a gyönyörtől, az apja dagad a büszkeségtől, és persze "reklámozza", hogy rettegjenek a csajok a környéken... :D Volt két eladó régi motorunk, még mielőtt kiderült, hogy babás vagyok, el akarta adni őket. Aztán kiderült, azonnal vészfék, jó lesz a gyereknek! Aztán amikor kiderült, hogy fiú, na azt az arcot látnotok kellett volna... :D Így még kb. 16 évig kerülgetjük a motorokat, hogy a gyereknek legyen majd mit szerelgetni.

Veronika, te is küldd vissza a ruhákat sűrű "köszönöm, nem kell" kíséretében... Nem is értem az ilyen anyósokat. Velük is így bánt az ő anyósuk???

picuralmos

Sziasztok!

Már kicsit jobban vagyok, de azért még sok időre van szükségem, hogy feldolgozzam, ami a cicámmal történt.

Ma nem vagyok a topon, végül nem sütöttem semmit, de jól döntöttem, mert a főzés sem sikeredett valami jóra, még jó, hogy a férjem időben hazaért, és segített befejezni.
Én pár napja érzem, hogy nagyot nőtt a pocakom, pedig még azért sok idő van hátra, de eddig szinte semmi sem látszott, most meg nagyon beindult. Nem valami jó hajolgatni, na és a cipőbekötés is külön atlétikai bemutató, mi lesz velem a végén? :D
Nekünk mindkét első ülésen van övterelő, mert sokat vezetek, és a férjem is, így nem kell állandóan átrakosgatni. A terhességem elején vettük meg őket, nem akartam kockáztatni egy fékezést, főleg, mert a legtöbbet a belvárosban vezetek, sok az őrült.
Nektek szokott görcsölni a hasatok? Olyan érzés középen alul a hasamban, mintha megkeményedne, pár másodpercig tart, aztán elmúlik, de napjában többször is tapasztalok ilyet. Szedek magnéziumot 250 mg-t reggel. Mivel az első babámat várom, nincsen ilyen tapasztalatom, hogy mi a normális és mi a nem. Amikor a múltkor voltam annál a dokinál, akitől a hideg is kiráz, én megkérdeztem tőle és azt mondta, hogy ez nem valós érzés, csak sokat figyelem magam... :evil: Hát már mégis mi az, hogy nem valós? Komolyan mondom, bírom, amikor egy férfi magyaráz a terhességről úgy, mint aki eddig 20 gyereket szült...

Picur sajna nem sütöttem, pedig érdekes, most az édességekre vagyok rákattanva. A terhességem elején pedig a parasztkajákra, állandóan füstölt sonkát, hurkát kolbászt kívántam... :D Túrófánkot én is szeretem, most ötletet adtál, olyan régen csináltam, lehet hogy a héten neki is állok.

Ancsa nagyon sajnálom, hogy nem lett meg a kutyád... borzasztó lehet. A babakocsit nehéz kiválasztani, most van egy, ami eléggé befutónak tűnik...

http://bababoltolcso.hu/spd/233024/Bebe ... szurke_206

Van egy másik is, csak a színei nem tetszenek.

http://bababoltolcso.hu/spl/809687/Izacco_babakocsi

Amidalaah szerintem is sok minden van a Brendonban, érdemes ott mindent megnézni és kipróbálni, és az eladók is nagyon segítőkészek. A múltkor elcsábultam a kismama részlegre, hát ott aztán voltak árak, mit ne mondjak, volt, amit kétszer is megnéztem, hogy jól látom-e mennyibe kerül. De szerintem is jó dolgok vannak, és sokszor tényleg jók az akciók is.
A szülésfelkészítőtől én is féltem, és talán ezért is jó, hogy a szoptatás téma volt az első, amin voltunk, mert ha nálam is rögtön a vajúdásba kezdett volna bele az előadó szülésznő, akkor szerintem rendesen beparáztam volna... mondjuk azért ha őszinte vagyok bevallom, picit azért izgulok a szülés miatt, remélem ez természetes...

Mmc aranyos Liza, hogy így rajong az édesapjáért. A farsangos cikket én is olvastam, vannak benne jó ötletek az egyszer biztos. Nekem a világítós töklámpás az egyik kedvencem! Na meg azért mondjuk a kosárlabdás sem rossz!

Magnoli gratulálok a 24. héthez!!! Igyál gyerekpezsgőt, azzal le is ihatod magad, ha van kedved! :lol: :lol: :lol: A szülésfelkészítőre most autóval megyünk, a múltkor is azzal voltunk mondjuk, csak akkor a főbejáratnál álltunk meg, de most már tudjuk hol kell megállni, hogy ne kelljen az egész Mount Everestet megmásznom.
:D

Veronika mi nehezebben bírtuk, hogy a nővéremék nem akarták tudni, mert ugye nagyon kíváncsiak voltunk, de hát így szerették volna, tiszteletben tartottuk. Mesélte, hogy minden ultrahang előtt szólnia kellet, nehogy az orvos elszólja magát. :D Hogy érzed magad? Remélem már jobban vagy!

Én kedden hívom a dokimat, és szerintem a héten megkapom a beutalót a várva várt koktélpartira, a cukorterhelésre. hipp-hipp-hurrá! :D
Lányok arra lennék kíváncsi ha nem baj, hogy titeket amikor megvizsgál a doki, akkor csak a kezével teszi, vagy használ kacsát is? Mert a múltkor az undok doki kioktatott, hogy nem elég csak kézzel vizsgálni, és az én régi dokim mindig csak úgy tette... Bocsi, ha túl intim a kérdés.

Mindenkinek nagyon szép estét kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Picur most kifejlesztettem azt a levélírási technikát, hogy egyszerre két oldalban nyitom meg a topikot, az egyikbe írok, a másikban pedig követem a hozzászólásokat. 8) Kezdek belejönni!! :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

A lap tetejen van egy "jegyzetfuzet" funkcio, abba lehet irni es nezni a hozzaszolasokat egyszerre. Ahogy gorgetsz lefele, a jegyzetfuzet jon vele :)

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika na akkor most is tanultam valamit! 8) 8)

Kép
savariaa
Érd

Savariaa: Nekem voltak jóslófájásaim a 23. héttől kezdve, sajnos. Az úgy nézett ki (hasonlóan ahhoz, amit írtál), hogy egyszer csak elkezdett keményedni a hasam, majd az egész egy kőkemény golyóvá zsugorodott, majd visszament normál állapotba, majd golyó.... És így ismételgette. Az egész hasamra kiterjedt és szabad szemmel is látni lehetett, érezni és tapintani is. Szerencsére csak később kezdett el nyílni a méhszáj, viszont így a szülésem nagyon gyors és könnyű volt.
Most is fáj alul, de nem az egész, és nem lesz kemény az egész pocakom, viszont ugyanúgy felébredek rá éjjel - ez csak a hirtelen növéstől van szvsz. Én most elég sok magnéziumot eszem, őszintén szólva inkább igény mint leírás szerint.
Az én hasam amúgy egyszerre nő sokat, aztán stagnál.

Kép

Kép
amidaalah

Hát ez mekkora ötlet (a jegyzetfüzet)!

Savariaa, nekem is keményedik a hasam, de ezt akkor érzem, ha a lurkó nekinyomja valamilyét a hasfalamnak. Nem kellemetlen egyáltalán, nem is mondanám görcsnek, egyszerűen ott megkeményedik a hasam. Akkor találgatunk, hogy ez most vajon a buksija, vagy a popsija, vagy a térde? Aztán megsimogatom, és mondom neki, hogy kirúgja a ház oldalát, akkor egy kicsit odébb vackolódik. :)

Az én dokim csak a rákszűréskor használt kacsát, ott meg kellett vizualizálnia a dolgokat odabent. Azóta csak a méhszáj állapotát vizsgálja, de kacsa nélkül. Még a mostani kenetvételhez sem használta azt a hideg vackot (úúúúúúúúúútálom).

Szülésfelkészítő, nálunk holnap lesz az utolsó elméleti oktatás és már csak a szülőszoba látogatása marad hátra. Nálunk semmi gyakorlati dolog nem hangzott még el a légzéstechnikákon kívül. A legutóbbi előadáson vezette le egy rezidens (gyakornok?) doki a szülés folyamatát. Ennyi. Sokat segít a Magnoli által küldött jegyzett. :)

A farsangos cikket én is olvastam, a kosárlabdás tetszett nekem is a legjobban, de szerintem maradunk a törökbasa-háremhölgy kombónál. :)

picuralmos

Sziasztok Kismamik!

Én ma reggel ijedtem meg, mert nekem is elkezdett fájni az alhasam, közvetlenül ébredés után. Viszont nem keményedés volt, amit írtatok, hanem olyan, ami a mensi elején szokott jelentkezni. Nem fájdalom, nem görcs, de azért elég jellegzetes "érzet". Kicsit aggódom, hogy a méhszáj lehet? Mindenestre megpróbálok e hétre időpontot kérni a dokitól.

Sandi, Ildi, részvétem az anyósok miatt, nagyon megnehezítheti az életet... Sajnos nem egyszerű kiiktatni őket, mert azon túl, hogy anyósok, megszülték a férjeket és nagymamái az unokáknak is. Én is előre félek, hogy lesz, mint lesz... Nálunk iszonyú mézesmázos az anyóspajtás, így látszólag problémamentes a viszony, de tudom (a férjemtől), hogy a hátam mögött azért be-beszól. Ráadásul ki tudja, mit akar kompenzálni, de elhalmoz babaajándékokkal (általában kirakó, legó, amivel egy négyéves is csak segítséggel játszik el...). Persze ez legyen a legnagyobb bajom, de tényleg kellemetlen volt, hogy a karácsonyi látogatás alkalmával (közel egy hét) a standard ajándékokon felül minden nap hazaállított valamivel. Máskor meg túlzó ódákat zeng a csodálatos és gyönyörűségesen fennséges hajamról, meg hogy milyen tökéletes az alakom - miközben semmi extra barna hajam van, az alakom pedig még 18 évesen sem volt éppen hibátlan. Tehát vagy elmebeteg, vagy vak, vagy... Talán az álszent a legjobb kifejezés rá, és mivel én egy kimondottan őszinte ember vagyok, hát nehezen kezelem. :D Az vígasztal, hogy nagyon messze lakik! 8)

Picur, tényleg jó lett a 3d fotó, de örülnék én is egy ilyennek! Mi is jártunk 3d ultrahangon, de alig látszott valami, még a nemét sem tudta igazolni a doki. Úgyhogy egyelőre kislány, de Veronika táblázatában még lehetnek változások. :)

Savaria, jaj szegény cicus, sajnálom nagyon... :(
Most én is iszonyúan rá vagyok állva az édességekre, ami furi, mert korábban sós-savanyú párti voltam. Így most elég nehéz, mert a kissé kövérkés védőnéni szerint pedig diétáznom kellene. Teszek fel majd én is képet, hogy lássátok mennyire "dagadt" vagyok. (Értem ezt úgy, hogy szvsz hagyjon békén a nagyfenekű védőnéni,... :twisted: )

Érdekesek a történetek, amit az apa / anya szerelemről írtatok. Ránk teljesen igazak is, nekem anyukámmal elég sok konfliktusom volt (na nem komolyak, hanem olyan csípkelődések, sértődések), de apukám az szent volt és sérthetetlen - nem tudatosan, de azt hiszem mindig az ujjam köré csavartam őt. Az öcsém épp fordítva. Lehet, hogy én pont ebből a "szeretetönzőségből" fakadóan szerettem volna inkább fiút? Egyébként érdekes, hogy ha bajban voltam - de még a mai napig, ha fáj valamim - akkor anyaanyaanyuci! :D Mindenesetre kezdek nagyon átállni a kislányra, jobb így gondolni a babára, kommunikálni vele, hogy legalább a neme alapján van az embernek egy elképzelése.

Ancsa, nagyon sajnálom a kutyust, én mindig ledöbbenek, hogy micsoda ragaszkodásra képesek az állatok, hihetetlen, mit meg nem tesznek a gazdikért. Igazi kincs, remélem megkerül! Almáspite! a kedvencem... Alig várom, hogy engem is sütiért nyagasson valaki! :)

Ildi, mmc, akkor ti is a szorgalmasan dolgozó kismamák közé tartoztok. Nekem most kezd lelkiismeretfurdalásom lenni, hogy jó-e ez így, Igazából eddig nem nagyon tudtam visszavenni a munkahelyi tempóból, bár nem is tűnt úgy, hogy szükség lenne rá. Elég kicsi cég vagyunk, ha én nem csinálom, senki sem csinálja helyettem, nem is igazán tudom átadni a feladatokat, vagy legalább megosztani. Egyelőre nem tudom, mit csináljak, nem akarok itt hagyni csapot-papot (pedig a főnököm néha annyira felidegesít, hogy legszívesebben msnaptól táppénzre mennék, úgymond büntiből! :twisted: )

mmc, de cuki lehetett a vendég baba!

Később még benézek, de most ki kell csekkolnom...
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.01.29 07:06-kor.
bozza

Sziasztok!

Délelőtt babáztam a nővérem kisfiával, 2 hét múlva lesz fél éves, hát elolvadok tőle. Ma kapott először sütőtököt, hát volt ám fintorgás. :lol: Holnap hívom a dokit a cukorterheléses beutalóért, és akkor megtudom, mikor esem túl az első vizsgálaton nála.

Amidalaah pont olyan görcseim vannak, amiket elmondtál, kb. a 18.héttől kezdve. Akkor szólok majd az új dokimnak, azért tudjon róla. Remélem nem lesz semmi gond emiatt. Remélem nekem is gyors szülésem lesz, mint neked, ha ez az eredménye ezeknek a görcsöknek, akkor vállalom. :D

Picur nekem nagyon tetszik a szülésfelkészítő, én is arra járok, amire Magnoli, és tényleg szuper! Ha bármi plusz infót hallok, majd továbbadom.

Bozza most sütöttem egy nagy adag túrófánkot, küldök neked is! Nem bírtam tovább édesség nélkül... :lol:

Szép délutánt mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Picuralmos,
jó ez az álmod a nagy pelusokkal :) Ez csak azt jelzi, hogy rá van már állva az agyad nagyon, már minden gondolatod körülötte forog :)

Nekem apukám adja a felesége leselejtezett holmiját, nem anyósom. Évente egyszer (max. kétszer) látom őket, ebből a biztos a karácsony, arra kapom meg a ruhákat :D Mindegy, nem érdekel... :)

Savariaa,
igen, mindenféléket csinálhat mostmár a has, de azért tényleg jobb megnézetni a dokival, hogy nem rövidül-e a méhszáj, az a biztos!

Nem valós a fájás? Hát ez tiszta hülye...

Én nagyon féltem a szüléstől Pálmi előtt... de képzeld, az utolsó 3 hét már olyan nyüglődős volt a nagy pocakkal, minden bajom volt, hogy eljutottam addig, hogy már alig vártam, hogy vége legyen a terhességnek... már ugráltam, lépcsőztem, mindent csináltam, hogy meginduljon a szülés... úgyhogy ez a legyen már vége a terhességnek érzés elnyomta a szülés iránt érzett félelmemet :D

Amidaalah,
eszembe jutott a leírásodból, hogy Apával elmentünk étterembe a házassági évfordulónkra, akkor voltam Pálmival a 8-ik hónapban, és végig úgy jöttek a fájások, hogy azt hittem az étteremből egyenesen a kórházba megyünk :) De aztán vége lett :) És Pálmi teljesen időre jött :)

Picuralmos,
Adrikám is nagyon dugja magát mindenfelé... ma már pulcsin keresztül is látszódott ahogy rúgdos és ugrál... hihetetlen :)

Kacsa: az enyém is csak kenetvételhez használja, méhszáj vizsgálatkor nem. Viszont vicces, mert nekem meg meleg volt :D Szegény tisztára kikészült, mert előttem meg mások mondogatták, hogy hideg, ezért ő infra lámpa alá tette melegedni. Nekem meg így túl meleg lett... szóval tanácstalan volt utána, hogy akkor mivel melegítse :lol:

Jaj, most látom, hogy Bozza írta, hogy megy dokihoz a mensis fájások miatt... akkor a korábbi neked szólt :) Olyanokat én is érzek amúgy néha... pluszban az egész derekam le akar szakadni, mint amikor megvan. Szóval az a biztos ha megnézeted, hogy megnyugodhass.

Bozza,
nehogy már mi is átváltozzunk lányból fiúba, mert akkor nem marad lány baba a topikban! :D

Szerintem az a lényeg, hogy te mit gondolsz a hízásodról, ne foglalkozz a védőnővel, csak feltétlen úgy érzi mondania kell valamit :D

Én most totál döbbenet vagyok... múltkor írtam, hogy hirtelen 61-ről 62 lettem, aztán másnap 62-ről 63... akkor írtam, hogy megijedtem mi ez a hirtelen hízás... rá egy napra visszament 63-ról 62-re, ma reggel meg megint 61-et mértem... totál nem értem mi van...
sz.veronika

Igen, mindenki nézesse meg magát orvossal, inkább, mint hogy valami baj legyen!! Abból baj még nem lett!!!!
Azért hasznos lehet utánanézni a Braxton-Hicks összehúzódásoknak is (ez állítólag nem fáj, csak kellemetlen..... már akinek :S)!

Nekem a mensi-előtti érzés/fájdalom a növekedéstől van szerintem, olyan, mint amikor helyezkednek a dolgok. Remélem legalábbis :D :D De én is csütörtökön megyek orvoshoz!!!!! És pénteken UHra a Genesisbe :) :) Várom nagyon!!!!!! Azt írják mellső lepénynél a 26. hétig látszik jól a baba, nos nekem az van... :(. Pedig később biztos másabb a pofija :).

És megtudtam a cukorterhelés eredményét, az okés, de nagyon vérszegény vagyok. A céklalé úgy látszik semmit sem ér :S A doki majd ír vasat is :( Hát megkérdezem az ilyen alternatívabb szerekről is.... Meg hogy mi ennek a következménye, mert per pill teljesen jól érzem magam, energikusnak, nem úgy mint anno Bencével amikor csak feküdtem egész nap - a vastabi mellett....

Veronika, biztos a víz mászkál benned!!!! De azért egyél meg egy kakaóscsigát helyettem is :D :D Vagy vmi jófej kolbászt :D Vagy nyammmmm...... :) :) Bármi mást :)

Kép

Kép
amidaalah

Kép

Kép
amidaalah

Szóval ott tartottam, hogy...

Amidaalah, de jó lehet, hogy már kívülről is érezni, főleg látni a mozgást. Tény, hogy az én pocakom sosem volt olyan kockás és lapos, mint Picuré - respect! - de egyelőre én magam sem érzem kívülről. Persze lehet, hogy igen, csak nehéz megkülönböztetni, hogy akkor ez most kívülről jött, vagy belülről, mert azért már ügyesen ficánkol a a kis pupák. Csak Apával még nem sikerült elcsípni. :)

Kitartást a babakocsi vásárlóknak, nem egy leányálom ennyi modell közül kiválasztani a legeslegigazibbat. Nekem legalábbis meggyűlik vele a bajom rendesen.
Jót nevettem azon, hogy "mióta tudom, hogy készül a baba, rettegek a szüléstől"! :D

Nem is tudom, ki írta, hogy a 3d képeken tényleg hasonlítanak magukra a később megszülető babák. Hát én csak remélem, hogy ez nem mindig igaz, mert az egyik képen a lányunk kimondottan olyan, mint egy kismajom. :DD

Magnoli, én is egyre többet gondolkodom azon, hogy most, ilyen kis decens pocakkal már ennyi bajom van (szintén a lehajolás, cipőhúzás, ágyból-ágyon kecmergés), akkor mi lesz később? És már nagyon várom a jó időt, mert a szép kabátom nagyon hülyén áll, feszülnek a gombok, a sídzsekimről nem is beszélve - pedig szeretünk így télen is kirándulgatni, oda az kell. Sajnos a szánkózást nagy duzzogva le kellett mondanom idén, más kedvéért nem tettem volna, de a baba kedvéért persze mindent. :)
Mami szép és mami tündér!!! Hát zabálnivaló!! :lol:
Még nem volt alkalmam megnézni a szülésfelkészítőt, de már most köszönöm, ezer puszi érte!

Veronika, a cicis sztorin is mekkorát nevettem! Áááá de kellemetlen. Én egy barátnőmtől hallottam, hogy amikor a kislányával a dokira várakoztak, a csajszi hangosan bejelentette a váró közönségének, hogy "anya bepukizott". Persze nyilván nem, de ő sem tudott erre mit reagálni. Ahogy mondani szokták, az volt, aki tagadja. :D

Savariaa, jöhet a túrófánk is, nyammi, köszi!!

Veronika, rossz a mérleg, a mérlegek már csak ilyenek, van jó napjuk és van rossz napjuk. :) Ugyanezen paráztam én is, hogy tutira toxikózis, mert naponta + 1 kg-t mutatott, de három nap múlva pedig ugyanúgy visszament. Csak sajnos én tizenikszel feljebb mozgok, mint te. ( :oops: Shame on me - lehet hogy tényleg a védőnéninek van igaza...)

Ami, köszi a linket, el fogom olvasni! Nekem is mellső a lepény és már most is jól elbújt mögé a baba a 3d idejére , remélem, nektek több szerencsétek lesz!

Hű, ezzel a jegyzetfüzet megoldással végtelen mennyiséget lehet írni, köszi az ötletet Veronika. Viszont most már tényleg kijelentkezem! Szép estét, jóccakát mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.01.29 07:12-kor.

Kép
bozza

Túltengek, de ez a fájás-téma érdekel, nekem Bencével nagyon sokat fájt a hasam, és azért most is kijut... :( Ez a folyadék a cikkben igaz is lehet, mert először a legnagyobb hőhullámban volt ilyen összehúzódásom. Mostantól többet iszom!!!!

Kép

Kép
amidaalah

Hellómindenki!

Egyetértek, a fájósoknak tessék elmenni dokihoz, az a tuti. Nálam eddig minden nőgyógyászati vizsgálat rendben volt (zárt méhszáj, jó helyezkedés, stb.), remélem a 36. hetes is az lesz.

Amidaalah, nekem is mellső lepényem van, és 31 hetesen tökéletes fotókat és dvd-t készített a doki. Úgyhogy ne aggódj, nektek is sikerülni fog! :) Majd tegyél fel te is képet, no meg persze a többiek is. A sok folyadék amúgy is kell, csak ne lefekvés előtt, mert akkor nem fogsz aludni éjjel, az tuti! ;)

Veronika, nekem bőven elég, ha a védőnő lemázsál havonta egyszer, az is elég sokkot okoz, az otthoni mérlegeléssel már nem is stresszelem magam... :D

Képzeljétek, megvettük az első csomag pelenkát (remélem ez jó méret lesz rá, nem mint álmomban :D), vettünk még két sapkát és két apró kesztyűt az Úrfinak. Hallottatok már a Scamp webáruházról? Nagyon jó minőségű, magyar babatermékek kaphatók megfizethető áron. Nézzetek körül: www.scamp.hu. Én onnan fogok rendelni törölközőt és hálózsákot, mert ezeket vagy horror áron, vagy egyáltalán nem lehet kapni.

picuralmos

Sziasztok!

Délelőtt beszéltem a dokimmal, jövő héten amikor szeretném akkor be kell mennem hozzá reggel, megkapom a beutalót a terheléses vérvételre, és utána mehetek is. És kérte, hogy vigyem magammal az innivalót... hát én úgy értelmeztem, (mert persze akkor nem jutott eszembe megkérdezni) hogy akkor kikeverve vihetem. De majd addig még gondolkodom ezen. Kedves volt, pedig rohant, így kicsit megnyugodtam, mert hát ugye még csak pár hete az orvosom, és féltem felhívni is, de nem csalódtam.Remélem nem is fogok.

Veronika remélem én is így leszek a szüléssel, hogy a végén már várom, bár azért ha belegondolok, most is várom, csak elég sok bennem a félelem, mert hát első szülés, minden ismeretlen, szóval talán a kiszámíthatatlanság rémiszt meg a legjobban és az, hogy nem tudom mi hogy fog történni. Olyan típus vagyok, aki mindig mindent előre eltervez, hát itt azért ez nem lesz így teljesen. De majd erős leszek és sippsupp túl leszek rajta. :lol:

Amidalaah de szuper lesz a 4d! Majd tegyél fel képeket!! Ha lehet, szerintem kérdezz rá a dokinál arra a folyadékra, amit én is iszom, nekem semmi bajom sincs tőle, hátha ettől neked sem lesz!

Bozza képzeld már nekem is látszik kívülről. Férjem is már látta és érezte is, és az első ilyennél, amikor pont jókor volt a pocakomon a keze és érezte a babát, teljesen meg volt hatva. Csodás pillanat volt. Azóta megpróbálok minden nap szólni neki, amikor érzem, hogy a baba fent van, de sokszor kicselezik minket, mert amikor ráteszi a hasamra a kezét, akkor nem mozog, és amikor elveszi, akkor újrakezdi. De már minden nap elcsípünk egy-két rúgást! :D Kívánom hogy minél hamarabb átéljétek ezt!

Picur biztos jó méretű pelenkát vetteket! :D Én is elkezdtem nézelődni mindenféle babaholmit, elképesztő nagy a választék, szerintem a héten vagy jövő héten megvesszük a babakocsit, mert le van árazva, és nagyon tetszik, de még személyesen nem láttuk, csak a webáruházba, persze előtte mindenképpen megnézzük.

Ma van a második szülésfelkészítés: császármetszés és gyermekágy. Izgalmas, majd mesélek, milyen volt, és hogy van-e valami plusz Magnoli jegyzetéhez képest!

Kép
savariaa
Érd

Bozza,
Babapofi: hát nekem nem hasonlított Pálmi a magzati képére mikor megszületett... mondjuk nem is vagyok egy jó megfigyelő, de hiába néztem, nem láttam olyannak :)

cipőhúzás: én úgy csinálom, hogy a lábam emelem fel és úgy veszem fel, nem lehajolok :D

Dokiváró pukizás: na ez se rossz :) És úgy látom közben jókat mulatnak, amikor próbálod leállítani őket :D

Toxikózisra nem gyanakodtam, jó hogy írtad! :lol: De nem, nem stresszelem magam... nem... nem! :D

Amidaalah,
Gratula a cukorterheléshez és üdvözöllek a vérszegények csapatában! :D
A vas jó felszívódásához folsav is kell, majd nézd meg hogy van-e az adott készítményben vele, vagy szedni kell mellé...

Köszi a kolbász tippet, de eszem rendesen, sőt azért álltam rá a mérlegre, mert úgy éreztem túl sokat eszem... :) De lehet tényleg csak a víz... :)

Picuralmos,
2-5 kg-ig való pelussal nem igazán tévedhetsz :D Nekem abból a súlycsoportból a Huggies vált be (próbáltam minden félét), később pedig nagyobb pelusból a Pampers (ez jó vékony, nem zavarja a mozgásban)
Köszi a linket! Én nem ismertem!

Savariaa,
igen, én is utálom, ha valamire nem tudok felkészülni 100%-osan...
Örülök hogy jó az új dokid! :)
sz.veronika

Savariaa, ezek olyan édes pillanatok! De ne aggódj, nálunk még most is van, hogy kicselez a kölyök, engem szétrúg, ahogy Apa odateszi a kezét, leáll a focimeccsel. Elveszi a kezét, újrakezdi. De azért sikerül ám sokszor elkapni még így is. Apa ilyenkor elveszi a kezét "héééé, Picur, ez fájt!" :D

Amidaalah, szintén üdv a vérszegények csapatában! :D Talán nincs olyan kismami, aki ne lenne vérszegény. Nekem is kell szednem vasat, meg még D vitamint is. Ez mellé még önszorgalomból szedem a Kálciumot, hogy a fogaim is kibírják a terhességet... :) Én már Magnéziumot nem szedek, nehogy a végén túlságosan le legyen szabályozva az izommunkám a szülésnél.

Veronika, 2-5 kg-os pelust vettünk, de Pampers-t, remélem, hogy jó lesz rá. Nem vettünk nagy csomagot, nehogy befürödjünk, ha mégsem válik be.

Bozza, pocak-ügyben mondanám, hogy könnyebb lesz, de nem. :D Lassan nekem is problémás lesz a sídzseki, de még bírja a cipzár. Tegnap vettünk egy hótaposót nekem, hát vicces volt a próba, szuszogtam, mint egy defektes gőzmozdony... :D

Képzeljétek, ma annyira a topon voltam, hogy kimostam kb. 485 Ft-ot apróban (csörömpölt szegény mosógépem), és három papír zsebkendőt. Naná, hogy a sötétekkel! Pffffffffff... :oops:

picuralmos

Sziasztok!

Időhiányban szenvedek nagyon durván, úgyhogy próbálok reagálni amire tudok, de nem névre szólóan, ezért bocsi!

Veronika, a jegyzettömb nekem is új, tök jó, köszi a tippet!

Munka, igen, a bank egy külön faj :) Én lelkiismeretes vagyok, viszont ezzel szerintem képesek visszaélni sajnos. Az ügyfelek miatt vagyok gondos és kedves és türelmes, amúgy néha már sok, főleg, hogy egész nap ülök, de még kitartok. A március végét belőttem, remélem addig bírni fogom azért!

Fiú-lány, valahogy én mindig lányt akartam. Miért? Annyira jó csajos programokat csinálni, együtt pl. vásárolni, a boltokban Lotti úgy nézelődik, ahogy csak csajok tudnak pl. :D De öltözködés tekintetében, hajfésülés-frizura, és mi hárman vagyunk lányok, talán ez is közrejátszott. Most hogy a második fiú, már nem "zavar", de én elsőre kizárólag lányt szerettem volna. Persze ha nem jött volna össze, akkor a kisfiú lett volna a természetes, most még el sem tudok képzelni, hogy fiam lesz :O

Egyébként nálunk Lotti nagyon anyás. Tudni kell, hogy apja sokkal szigorúbb és türelmetlenebb, sajnos sok vitánk is van emiatt... Viszont manóka bújós, simogat, puszilgat, mondja állandóan, hogy én vagyok a legszebb, legjobb anyuka a világon, gyöngyvirága vagyok stb., nagyon édes, hízelgős, bújós cicamica :)
Szóval magnoli, biztos vagyok benne, hogy szeretheti az anyukáját annyira egy kislány, mint egy kisfiú ;)

Örülök, hogy másnál is van anyóshelyzet :D

Brendon, a Soroksári nem jó, anno mi se találtunk semmit. A Váci úti a legtutibb (nekünk, főleg hogy hozzánk elég közel is van), az Elefáni nagyon pici tényleg, a Kenguru goldban voltunk még, de ott semmit sem találtunk, amit venni akartunk :O Minimanó jó még! Amúgy sok dolgot pl. CORA-ból is be tudtunk szerezni, vagy pl. Tescoban vannak igazán jó és olcsó babaruhák!

Én kókuszos kockát csináltam, mézes piskótát sütöttem, full tele volt csokimázzal és kókuszreszelék, erre Lotti rájött, hogy ő a kókuszt nem szereti, apja szintúgy, így én ettem meg az egészet :O Viszont képzeljétek, kilóóóóóóóóóóóóóóó, majd megőrültem, már 8 kilónál tartok! Azt hittem, hogy 6, de most feljött 2 kiló. Totál letörtem, mert összesen terveztem 12 kilót :( De egyszerűen képes vagyok bármikor enni. Most azt találtam ki, hogy este 7 után már nem eszek, hátha segít.

Babarugdosás, nálunk is nagyon-nagyon durva! :O Kész is vagyok. Legjobban attól - és ez kicsit ijesztő, anno Lottinál is az volt - amikor úgy érzem, hogy kirúg a puncimon (bocsi, de csak így tudom megfogalmazni), olyan mintha már majdnem kidugná a lábát, másnak is van ilyen? Furi, hogy még mindig ennyire lent van, nem? :O

Terhesség, nekem kezdetektől terhes a terhesség :D De most azért már a csizmám nehéz behúzni és sokszor pl. ha hajolok, a cicim alatt fáj valamiért, olyan mintha már a gyomrom feljebb lenne és az fájna vagy nem tudom.

Vizsgálat, nekem eddig még nem volt kézi vizsgálat, mióta terhes vagyok. Augusztusban voltam rákszűrésen. Amúgy anno manónál ha vizsgált, mindig simán kézzel vizsgált a doki, kacsát nem használt.

Haskeményedés, megmondom őszintén, én keverem ezt. Amikor lent nagyon oda nyomódik a bébi alul, akkor sokszor arra gondolok, hogy az haskeményedés, aztán betudom annak, hogy ő rakta oda magát, de igazán nem tudom, melyik az igaz.
Picuralmos, látom pont te is ezt írod, szerintem én is erre gondolok haskeményedés tekintetében :)

Bozza, hogy vagy???

Szülés, nem féltem tőle, mert 35 hétre született, hirtelen, 1,5 órán belül, így nem volt időm félni :) Most pedig azért nem félek, mert már tudom, hogy mire számíthatok. Remélem most is sikerül ilyen sebességgel szülni!

Nekem a hátam fáj, középen. Szerintem az egész napos ülés miatt :( Tegnapelőtt pedig a derekam fájt lent jobbra úgy, mint amikor felfázik az ember és reggelre elmúlt. A terhesség alatt mindig fáj valami :)

Pelus, nálunk a Libero vált be, maradunk most is annál szerintem.

Hétvégén kiválogattam a babaruhák közül azokat, amik jók kisfiúnak, így is elég sok volt, úgyhogy babaruci sem kell már nagy mennyiség. Nekünk babakocsi és pelenkázó kell és ennyi, meg az apróságok, pelus, törlőkendő, fürdető stb.
Meg nekem a sport vagy kismama melltartó, mert napok óta egy szál semmiben nyomom mindenhol :D

Na megyek, mert a hátam leszakad :(
nusildi

Ildi,
nekem is van, hogy lefele rugdos,az nagyon rossz, belenyillalgat... azt se tudom hogy terelgessem el onnan...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Bocsi, hogy eltűntem, de kicsit sokkot kaptam anyósomtól, kellett pár nap, hogy újra felvegyem a ritmust. Még mindig nem értem, egyszerűen honnan is vehette a bátorságot. A férjemmel is átbeszéltük párszor, bár már sokszor beszéltünk róla, de soha semmi nem változik.....valahogy a férjem is úgy érzi, hogy egyszerűen nem változik semmi, hiába próbáljuk betörni 'őkegyelmét'.....nagyon harsány, akaratos és meggyőzhetetlen nőszemély....amikor próbálsz neki mondani valamit, olyan érzésed van, mintha nem is hallana.....komolyan, néha elgondolkodom, hogy ép-e. :O De abban igazatok van, hogy tényleg szeretném, ha a férjem jobban kiállna értem....mondtam már neki többször, de lefagy, ha helyzet van....ahogy én is, csak állunk, mint 'sz*r a gazban'......ő kerüli a konfliktusokat, kivéve velem, és könnyebb ráhagyni anyósomra....pedig néha azért próbálkozik is, de látom, hogy hiába, anyósom meggyőzhetetlen.....De a férjem is úgy gondolja szerencsére, ahogy én, és ő is eléggé kiborult a pénteki akción.....nem tudom mi lesz ennek a vége....lehet nekem kell felvenni a kesztyűt, ahogy nusildi is mondja.... :S Csak engem nem így neveltek.....világéletemben kerültem a harsogó, erőszakos embereket. :D Ezért nagyon köszönöm a támogatásotokat és az együttérzéseket.....tényleg nagyon-nagyon jól estek! Nusildi, hogy Neked is.....remélem mi nem leszünk ilyen anyósok, fiús anyukák!!

Nusildi, fura, amit hármótokról írtál, hogy egyet mindig kizártatok. Pont erre gondoltam én is. Mondjuk ezután a terhesség után, már én sem rajongok ezért az állapotért....az előzőkkel nem volt ennyi gondom....de egy kislányért őszintén szólva bevállalnám....annyira vágyom rá. :)

Savariaa, én örülnék, ha a mienk 300km-re lakna!!! De a Holra való kilövésnek még jobban. Apukám csak annyit szólt hozzá a témához, hogy 'lányom, mindig mondtam, a legjobb anyós, a porhanyós'.....mindezt úgy, hogy ő jól kijött mindkét anyósával. :)
Nem tudom a tesódék hogy bírták ki, engem már az elsőnél is nagyon érdekelt a neme, mondjuk azért nem ennyire, mint most. :) Mi felújítottunk az első terhesség alatt...én is az utolsó másfél hónapban vásároltam csak be....a védőnőm már aggódott készen leszek-e.

Amidaalah, az én anyósom várhatja, hogy én ellátom, gondozom. Majd a kedves, hasonlóan viselkedő kisleánya. :) Abban reménykedem, hogy ő előbb-utóbb szül egy gyereket és akkor talán, van egy halvány esély arra, hogy leszáll egy picit rólunk. De nem tudom ez mikor történhet meg, már 6-7 éve együtt vannak a párjával, 33 évesek, és állítólag nem akarnak gyereket.....fene. Mond meg nekem légyszi, hogy mi az a szvsz, mert nem bírtam rájönni. :D

Magnoli, hát mi sem jutottunk szóhoz sem....épp tejet melegítettem, majdnem kicsúszott a kezemből a flakon...mi is arra jutottunk apával, hogyha megint előjön a téma - mert azért ezzel biztosan kell még számolnunk - akkor megmondjuk neki, hogy mi egy vízilabdacsapatot tervezünk. Én igyekszem elkerülni a találkozásokat, már csak, ha muszáj, akkor megyünk, ő meg nem jön....de így is bőven elég. :P Anyukámtól féltem jobban, még az első terhességem alatt, mert volt elég sok vitánk előtte....de le a kalappal....ő nagyon jó nagyi lett, pedig a 3 másik tesómnál nem annyira sikerült neki az unokákkal.
Miért akartam/akarok kislányt? Egyrést ugye írtam apukám miatt, de ez elenyésző amellett a vágy mellett, hogy vágyom arra, hogy megértse, amit én értek és szerintem egy férfi nem, a közös álmodozásokra, a közös kreativitásokra, vásárolgatásra, a pink ruhákra (vessen meg bárki, de én vágyom a habos-babosra), arra hogy nekem is legyen társam....mert azért akármennyire is imádnak minket a fiúk, az más, mint egy kislány, akivel partnerek vagytok. De legfőképp arra vágyom, hogy amikor ő anya lesz, akkor engem hívjon, hogy mit és hogyan csináljon, hogy átadhassam neki, amit én tudok....mert azért menyekkel más....de nagyon-nagyon szeretném, ha én nem lennék olyan anyós, mint az enyém.
De nagyot nevettem, hogy még nem tudja anyósod, hogy terhes vagy. :) Kíváncsi lennék mit szól majd.

Nálunk Zalán már pár napos korától kezdve nagyon önálló volt. Nem szeretett kézben lenni, ő menni akart és felfedezni a világot. Kb 18 hónapos korig volt nagyon anyás, aztán lecsatlakozott és apás lett, amitől majdnem megszakadt a szívem, akkor szültem Zétit is és összetörtem, milyen rossz anya vagyok, hogy elhagytam a nagyobbikat. Szinte került, csak az apját hívta. Mostanra már anyásabb, hozzám jön, ha baj van, ha kell valami, ha törődés/szeretgetés kell és az apjával programozik (épít, szerel, kergetőzik). Zéti az első naptól kezdve bújik, oylan szeretetgombóc, hogy az csak na, simogatja a hajam, puszilgat, mostanában a hasamra puffogtat puszikat (tudjátok, amikor durran egyet miközben a levegőt kifújja), szóval imád. Apjával meg szintén inkább a csibészség van. Zalán is azóta is bújik jobban, mióta látja Zétitől. Kíváncsi leszek, milyen lesz hármaska. :) Mondjuk nálunk a férjem nagyon jó apa és szerencsére általában felváltva vagyunk türelmetlenek, hol ő, hol én. De én jobban rá vagyok hangolva az érzelmi dolgaikra, mint apa....én már a szemükön látom, hogy mit akarnak/gondolnak....fura az anyai ösztön. :) De talán az is igaz, amit mmc mondott, hogy életkoronként is más.

Ancsa, én nem tudom mit mondhat mögöttem anyósom....szerintem a férjemnek nem sokat, mert talán szidni nem mer neki....vagy csak nem mondja apa. :) Kedves a ruhaadománya. :S

Lányok, jó, hogy nálatok ennyi helyre el lehet menni vásárolni. Nálunk itt egy kisebb Brendon van, meg a Tesco, ja és egy Müller....azt hiszem nem hagytam ki semmit.....ezekből kell beréni, ezért én általában neten vásárolok, pl babakocsit mindig Angliából.....

picuralmos, látom Te is az édességeket kívánod.....én mostanában meghalok a finomságokért, pedig nem vagyok édesszájú......a farsangi jelmezetek tök jó lesz, majd képeket kérünk :)

Nálunk Zalán azzal hoz kellemetlen helyzetbe, hogyha olyan valaki jön szembe, akiről nem biztos, hogy nő vagy férfi, akkor ő elég hangosan megkérdezi.....anya ez a bácsi.....miért......és van, hogy az a bácsi egy néni volt....de volt olyan is, hogy valakire azt mondta, hogy 'apa'.....szegény srác csak nézett rám nagy szemekkel :D

Veronika, köszi a jegyzetfüzetes ötletet, bár így én most szinte abba sem tudom hagyni az írást......mindenkitől elnézést, hogy ennyit írok.....

Engem mindig kézzel is megvizsgál a dokim, de annyira óvatos, hogy nem is igen érzem. Kacsát nem használ, csak rákszűrésnél.
Mostanában nekem is jobban fáj a hasam, néha volt olyan fájdalmam, mintha repedne a hasam. :O Hirtelen beleszúrt és olyan volt, mintha szakadnék.....nagyon megijedtem. A picit is alig éreztem pár napig, de most tegnap óta megint kicsit jobban. Inkább csak olyan apró rezgéseket érzek most, esetenként kisebb kopogásokat, ritkán pedig mintha bent mocorogna a gerincem felé. Ennyi. Biztos ő is sokkot kapott anyósomtól. Vajon átveszik az érzéseimet felé?? :) Gonosz vagyok, mert az kívánnám, hogy ne szeressék. :P
Babó még mindig vízszintesen fekszik, azt olvastam, hogy ettől is fájhat jobban. Komolyan olyan, mintha belülről kifordulnék alul. :S
A szüléstől valahogy én sosem féltem igazán. Persze aggódtam, mert új helyzet, amit nem ismerek, és szeretek mindenre felkészülni, de mindig arra gondoltam, hogy ezen túl kell esni.....én az elsőnél és a másodiknál még jobban, az utána következő időtől féltem. Megvan a baba, hazamész és aztán.....valahogy erről nem sokat beszélünk....szülést még a neten is végignézhetsz.
Most kicsit félek, hogy ennyi fájdalom után, és még csak 24. hetet töltöttem, mennyire fog fájni a szülés, megfordul-e, császározni kell-e.....és, tudom, hogy ez már üldözési mánia, de nehogy anyósom elintéztesse, hogy lekössenek, ha nem sikerül az én dokimat utolérni...... :S

De az tuti, hogy nekem is egyre terhesebb ez az egész. Ha erre gondolok, akkor nagyon nem várom a 4-et. Bár valamelyikőtök azt mondta a terhesség alatt mindig féj valahol.....ezzel tökéletesen egyetértek! Én még mindig reménykedem, hogy mi viszont nemetcserélünk és berózsaszínüsödünk, szépen magyarul. :)

Gratula mindenkinek aki már túl van a cukorvizsgálaton. Nekem ez a februári programom, vérvizsgálatra is kell majd mennem, de elmegyünk 4d-re is. A srácokról is van videónk, most picuriról is lesz.

Nektek nem fázik a melletek??? Nekem olyan, mintha már facsarna a tejci és még fázik is..... :S

Most meg elmászom aludni és bocsi, hogy ennyire hosszú voltam. :P
sandie
Kaposvár

hah az előbb lemaradt a vonalzóm

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie,
én nagyon örülök, hogy hasznos volt a jegyzetfüzet funkcióra való rávilágításom, így van mit olvasgatnom! Hajrá! :D

Örülök, hogy a férjed is azt gondolja anyósról amit te...

Igazad van, hogy a menyekkel más... meg valószínű a lányok a saját édesanyjukkal fognak mindent megbeszélni, nem veled az anyóssal...

Biztos, hogy valamilyen szinten átveszik a gyerekek az érzéseidet az anyós felé... De azért jól jön egy anyós, ha rá tudod bízni a gyereket, tud segíteni... nem tudom a tiéd vállal-e valami szerepet...

Igen, én is egyetértek, hogy terhesen mindig van valami nyűgje az embernek... nekem most nagyon feszül a hasam (gondolom növöget) majd kidurran... a derekam meg majd leszakad. Szúrkál itt-ott, és a gyomrom se 100%-os... Most az van, hogy kívánnék enni, de nem ehetek egy bizonyos határon túl, mert akkor meg hányingerem van...

Fázik a cicid? Na ez érdekes... az még nekem hál istennek nem :D

Ma voltam a körzetimnél, aki homeopátiás orvos is magánúton. Szépen felmért és kaptam szereket a lelki bajaimra, azt mondta, hogy 1-2 héten belül hatniuk kell... na kíváncsi leszek :)
Végülis az eddig szedett homeós bogyó is hatott, de sajna csak egy hétig, utána visszaestem (december közepén és január közepén szintén). Remélem, hogy most a konkrét alkati szerek jobbak lesznek.
Azt mondta az a cél, hogy 3-4 hónap alatt el is hagyhassam a szereket. Jó lenne :)
sz.veronika

Szegény Sandie! Nem lehet könnyű, az biztos. Ha vigasztal, gondolj arra, mi lenne, ha együtt kellene élnetek vele. Annál csak jobb a mostani helyzet, még ha ez sem egy leányálom. Szó szerint meg tudja mérgezni a családi kapcsolatokat egy ilyen anyós... Esetleg ritkább látogatás? Ha kérdezi miért, akkor válasz, azért, mert így áll hozzátok és a harmadik babához. Ebből csak kell értenie.

Amúgy bennem is sokat motoszkál, hogy mi lesz a szülés alatt, de főleg, hogy utána mi lesz, hogy lesz, hogy állok majd helyt a babával kapcsolatos dolgokban. A legutóbbi szülésfelkészítőn erről beszélgettünk, hogy mi fog történni a babával közvetlenül a megszületése után (orvosi vizsgálatok, fürdetés, stb.). Szerencsére a fehérvári kórházban velünk lehet a baba 24 órában, és minden segítséget megadnak majd a csecsemős nővérek, megmutatják a fürdetést, a köldökápolást, öltöztetést, pelenkázást a szülés utáni 3 napban, amíg bent leszünk. Segítenek majd a szoptatásban is. Ez egy kicsit megnyugtatott.

Veronika, remélem használnak majd a bogyók! :)

picuralmos

Sziasztok!

Veronika én a cipőhúzást úgy csinálom, hogy (baromira szenvedek :D :D ) de lehajolok és superman gyorsasággal ahogy csak tudom bekötöm. Ez az egyik típus, a másik, hogy a férjem megköti. :lol: :lol: 8) 8) 8) Na ez ám a luxus nálam! 8)

Picur én a múltkor a kocsikulcsot mostam ki... de működött utána. (azért nem kicsit voltam betojva) :? :shock: Biztos jó méretű pelenkát vettetek!! :lol:

Nusildi én is sokszor nagyon lent érzem a babát, meg is lepődöm, hogy ennél lejjebb már nem is lehetne.
Én sem jöttem rá, mi az az szvsz. :oops: :)

Tegnap voltunk a második szülésfelkészítőn. Bevezetésképpen az őssejtek fontosságáról hallhattunk egy reklámszöveget... hát erre nem voltunk kíváncsiak, valahogy nem volt szimpi a helyzet. Ezután kezdődött a feketeleves. Bevallom, tele lett a gatyám, de nem kicsit... :roll: Hát talán túl részletesen történt a gyermekágy és a császármetszés bemutatása... férjem is nézett, hogy vajon hogy reagálok, hazáig meg sem szólaltam a kocsiban, sokkot kaptam. De úgy vagyok vele, hogy szeretek mindent részletesen megtervezni, szeretem tudni, hogy mi fog történni, és ehhez elengedhetetlen ezeket a részleteket is megtudnom. Csak ez a tömény dózis picit megviselt. Valahogy az van bennem, hogy ott elvesztem a méltóságomat, szóval nem tudom, értitek-e hogy pontosan mire gondolok. Nővéremmel beszélgettem erről, mondta, hogy benne is volt ilyen félelem, és soha nem hitte el, amikor mondták neki, hogy majd nem fogja érdekelni, de hogy ez tényleg így van, abban a helyzetben ezzel nem foglalkozik az ember. De hát ez is egy tényező a szülés során, és ugye mint első babát várónak, minden új, minden ismeretlen. De ami nagyon jó ebben a felkészítésben, hogy nem csak ímmel-ámmal mondja el, mikor mi, hanem szinte óráról órára lebontja, mi fog velünk történni nem csak a szülés, hanem a kórházban tartózkodás során. A gátmetszésről elég hosszan beszélt, annyit mondott hogy sokszor úgy érzi, nagyobb félelmet generált az internet és a szóbeszéd, mint amilyen igazából, és hogy ne olvassunk semmit az interneten, mert általában csak azok írják le a tapasztalataikat, akiknek rossz élményeik vannak. Elmondta, miket érdemes még vinni a listán szereplőkön felül, hogy az a papírbugyi (vagy nem tudom mi a pontos neve) nem jó, ne ajánlja, és elmondta, hogy a tapasztalatai szerint mi az ami be szokott válni. A császármetszésnél talán számomra a legrosszabb az, hogy a férjem nem lehet bent, nélküle olyan elveszettnek érzem magam, főleg ilyen helyzetben, és az is rossz, hogy nem láthatom, amikor először meglátja a kisbabánkat. Persze utána egy életen át együtt leszünk, de akkor is, ez olyan rossz. A császármetszés után elmondta, mit kell csinálni, mikor lehet felkelni stb. Szóval jó volt a felkészítés, mert tényleg részletes bemutatást kaptunk a témáról, csak hát pöttyedt megijedtem. De azért próbálok a pozitív gondolatokra összpontosítani, mert tudom, ez sokat segíthet. Bocsi a hosszú beszámolóért... de jó volt kiönteni nektek a szívem.

Jó éjt mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sandie mi körülbelül február végén költözünk, még nem ismerem az új védőnőt,mert sajna nagyon betartják a lakcím szerintihez járást, de majd őt is megismerem. Remélem május végére mindent sikerül rendben berendezni, és hogy a festékszag is kiszellőzik...
Kölcsönadom neked az anyósomat, tényleg olyan jó. Amikor hazautazunk annyira el vagyunk kényeztetve, hogy hazafelé csak gurulunk... :lol: Mindig a kedvünkbe jár, van hogy éjszakáig beszélgetünk. Szóval tényleg főnyeremény. Szerintem akkor legyen az, hogy a tiédet kilőjük a Holdra, és akkor írunk egy anyós kölcsönadási szerződést, és akkor neked is ilyen szuper anyósod lesz. Jó? :D :D :D :D :D :D :D

Kép
savariaa
Érd

Nem tűntem el, csak a pàrom siel, mi meg Anyumèknàl vagyunk, mert egy kicsit renovàljuk a lakást. Páromra ràtört a fèszekrakàs. Itt sajnos akadozik a net, így csak olvasni tudlak titeket.
Eddig azt hittem az èn anyósomat nem lehet űberelni, de visszaszívom a Tietekhez kèpest egy földre szállt angyal. Nem lehet rà szàmítani sokat, a pàrommal és a tesójával sem foglalkzott/foglalkozik sokat, kicsit negèdes. De nem rosszidulatú, de nem is zavar be. Szóval nekem a hozzààllàsa a gyerekeihez, meg az unokàjához fura, pl.: miutàn megtudta, higy terhes vagyok kb egy hètre felhívottt, hogy remèli elfogadom mostmàr az ő segítsègèt, mert minden pénteken szabad, na azóta sem jött. Most meg 4nap utàn felhívott szószerint: gratulálok, hogy Balàzs. Ennyi semmi érzelgés, hogy neki is ez a Balázs az unokàja, kb ilyeneket mondtak nekem a munkahelyemen. Szóval egy kicsit önző, de ott a csalàdba sokan, a fèrjem a kivétel. De tényleg a leírtakhoz kèpest ez egy álom. Én sokszor ütközöm a párommal miatta, de belàttam őt is sok dolog bàntja, ès tudja, hogy hiába szól nem fog vàltozni, anyósom olyan depresszív alkat, így nem piszkálom érte. De ha bántó lenne, vagy beszólna tutti robbanék. Sajnos robbanèkony alkat vagyok.

Savariaa: én tudtam előre, hogy programozott csàszàr lesz. És nekem anesztes a barátnőm a Jánosba, így a 7.hónapban leültettem, hogy percre pontosan mondja el mi lesz, ès ő megtette. Én ott az étteremben lecsúsztam a székről, és közöltem, hogy ez a gyerek onnan nem jön ki, ès pont. Majd tènyleg eljött az a pont, amit a többiek is emlegetnek, hogy elég , mostmàr kèrem a régi alakom, alvàsom, èletem, gyerek ki onnan ès kész. Persze mindent tudva is be voltam szarva az egésztől, de nekem nagyon sokat segített, hogy tudtam mi fog törtènni, és tényleg nem értek meglepetések. Ok, mostnis tudom, hogy maga a császàr kb 8-10perc, ami vacak, mert kb olyan mint a fogorvosi èrzéstelenítő, azaz nem fàj, de azt érzed, higy turkálnak a szádban, és a maradék fél óra azzal telik el, hogy visszapakolnak, ami tényleg semmi. Utàna én fèltem, hogy mi lesz ha kimegy az érzéstelenítő, de semmi gond nem volt. Az első felülést, és felállást nem kívànom vissza, de utàna minden simán ment. De ennek ellenére most is be vagyok rezelve tőle. Aki nem fél az nem vallja be:)

Én pl örültem, hogy visszatolhattam Bálintot a csecsemősnek, igaz Bàlint egyedüli gyerek volt az osztályon, és én egyedül voltam egy szobàba, ès ott aludt velem a pàrom, de tudtam, hogy itt tudok csak aludni, sehol màshol, mert hazamegyünk és az alvásnak lőttek

KépKép
KépKép
kat78

Kat köszönöm, hogy leírtad az érzéseidet! Elmúlt éjjel a szülésről álmodtam, és ahhoz képest, hogy mennyire sok félelem van bennem, elképesztő jó volt az álmom. Remélem így is lesz! :D

Kép
savariaa
Érd

Kép

Kép

Kép

Itt van a pocim, ma délelőtt csináltam a képeket. Szerintem kisebb, mint a fiúkkal - mármint az előző fiúkkal - volt. Szélesebb és feljebb is van.....mondjuk én nagyobbnak érzem, mert már mindenhol nyom és zavar a mindennapokban.....bár érdekes, hogy cipőt én még fel tudok húzni......de menni úgy megyek, mint egy kacsa. :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Megpróbálom megint ezt az "ömlesztett" válaszadást.

sandie, igen, megértem, hogy kiborultál, de tényleg fel kéne venni a kesztyűt. Engem sem úgy neveltek, hogy tisztelettudó vagyok, nem harsogó és erőszakos, szerintem finoman, de igen határozottan is meg lehet mondani a magunkét :)
Akkor jó löket volt a páratlan gyerek nem jó? :) És vállalsz majd egy negyediket? :D
Apukád, ááááááá, ez az anyós, porhanyós, nagyon jóóóó!
Cicim nem fázik :)
Szép a pocid! :)

Veronika, ha túleszem magam, nekem is lesz hányingerem :/ Persze ez az állapot már istenes ahhoz képest, ami az elején volt, de néha nem bírok figyelni és zabálok...

szülés-felkészülés-kórház... nagyban függ attól, hogy melyik kórház, hányan szültek aznap és milyenek a csecsemősök. Nálunk anno a 2. nap jött egy csecsemős és mutatta meg, hogy kell pelenkázni és a 3. nap, hogy hogyan kell köldökcsonkot ápolni... 4ágyasban voltam és mindegyik anyukának 2. gyereke volt, így tőlük lestem.
A szégyenérzet valóban elmúlik a szülés után, én pl. sosem gondoltam volna, hogy egy nő meg fog fejni :) Szóval fura dolgok ezek, a hormonok, hogy szültél, hogy anyuka lettél, mintha egy álomba csöppentél volna. Amikor otthon voltunk, én már sokkal magabiztosabb voltam, mint a kórházban, a fórumban is sokat kérdeztem, de anyut nem hívtam át, nekem valahogy jobb volt itthon "egyedül". Ráadásul Lotti sokat cicizett és volt hogy a sárgaság és emiatt az aluszékonyság miatt egy órát is cicin volt, így kényelmesebb és nyugisabb volt, hogy magunk vagyunk. Amúgy az ösztön nagy úr és sok minden jön automatikusan, úgyhogy első babások ne féljetek, de tényleg és ráadásul ha bármi van, itt segítünk!!!!!!!!!

Gátmetszés, meg se éreztem, mert annyira fájt a többi :D Nekem utána nagyon fájt a seb és ülőpárnát használtam a kórházban. A papír bugyi jó hogy kidobhatod, de nekem több is elszakadt, úgyhogy vittem a nagyobb menszeszbugyikat és azok jobbak voltak és a Tenna (mert az nekem kellett pl. 2-3 napig) abba jobban beleragadt.

Én jövő hét csütörtökre fogok bejelentkezni a terheléses cukorra, előre utálom a löttyöt és a 2 óra várakozást egyedül :(
Jövő hét kedd pedig nőgyógyász. Annyira hamar eltelt megint ez a 3-4 hét :O
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?