A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Szvsz= szerény véleményem szerint.... :D A szerintemet rövidítem így...

Szégyenérzet: hát nekem nem nagyon múlt el, csak elnyomtam magamban, mert a szükség nagy úr :) Csak akkor nem érdekelt semmi, amikor Bence a pocakomon pihizett szülés után.... :) De amikor be akart velem jönni az ápolónő pisilni, mert félt h elájulok, akkor kiakadtam.... Engem is megfejt egy éjszakás nővér... Na azt nem éltem meg túl jól, de kellett és őt láthatóan nem zavarta. Szóval ez azért emberfüggő is.... De ettől függetlenül az orvosoknak, nővéreknek, ápolóknak, csecsemősöknek ez már mind természetes, nem hiszem hogy újat tudunk mutatni!

Megkérdeztem a folyékony vasat (nem akartam konkrétan a Krauterblutról kérdezni), azt mondta a dokim, hogy nincs bennük annyi vas, ill ha sokat iszom belőlük, akkor ugyanolyan mellékhatásai lesznek. Azért vettem egyet, és megiszom. Aztán esetleg a vastabi... Bár nem akarok ezzel nagyon variálni, mert ha nagyon vérszegény az ember akkor még vért is adhatnak neki :S Azt meg nem akarom - szülés után majdnem kellett h kapjak.... áááá

Picur, akkor Neked is a bogyók körül forog az életed? :) Én folyton azt lesem, hogy épp melyiket vehetem be, hogy ne üsse a többit (meg a reggeli tejeskávét).

Sandie, pedig jó lenne még baba a családban. Azért az fura, hogy ennyi ideje együtt vannak és nem akarnak gyereket, pedig már elvileg túl vannak a tomboló időszakon :)

Holnap találkozom az új védőnőmmel (aki nem hivatalosan lesz az enyém, a részleteket akkor fogom megtudni).

Kép

Kép
amidaalah

Hellómindenki! :)

Hááááát, ezen az "engem is fejtek már meg" gondolatmeneten nagyot nevettem, de tudom, hogy ez nem vicc, és valószínű, hogy én sem fogom megúszni. De az tuti, hogy március végén elárasztalak benneteket kérdésekkel, készüljetek! :D Jó, hogy írtátok a papírbugyit, mert akartam venni, de így nem fogok, csak irgalmatlan méretű nagyibugyikat...

Képzeljétek, megáll a pohár a hasamon! :D

Kép

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Veronika, anyósom annyi szerepet vállal, hogy ha nagy ritkán megkértük, hogy vigyázzon a gyerekekre, akkor jött, de soha semmi kérésünket nem tartja be, tömi őket édességgel, minél több édesség =annál jobban szeretik a gyerekek elvet vallja, úgy, hogy a férjét (férjem apukáját) cukorbetegség vitte el hosszú-hosszú évek szenvedése alatt....és a gyerekek semmit nem csinálhatnak, mert annyira félti mindentől, nem tud cd-t, tv-t....semmit sem bekapcsolni nekik, hiába mutatjuk.....néha főz ránk, de baromi zsírosan......valamint a kórházban volt ott, amíg bent voltunk (nem hozta ki, megtápszerezte, titokban körbevitte a kórházba megmutatni az ismerősöknek, jah és szülés közben, amikor már folyt belőlem a magzatvíz és pont a dokival vittünk be adatokat a gépbe, ott erősködött, hogy Péternek (az apa után/férjem után) hívják a bébit, mert ő már rá is írta a kartonjára.....), a gyerekek csak a férjemre hasonlítanak, egyszer közölte is velem, hogy de hát én már nem is számítok, csak a gyerekek.....még szülés után, amikor valami seb eléggé fájt, és csak apa tehet arról, hogy szépen mondókáznak, beszélnek, érdeklődnek.......igaziból és csak egy 'kétlábonjáró' méh vagyok, aki most teljesítette a kötelezettségeit és el lehet kötni..... :D
Már komolyan mondom előre rettegek ettől a szüléstől, hogy mit talál most ki, a lánya mivel fog megint belém rúgni, de igazatok van, ez volt az utolsó csepp, és ha a férjem nem, akkor én fogok kiállni, mert ez így nem mehet tovább. :S
Remélem a homeós bogyók segíteni fognak! :)

Picur, ha együtt kéne élnünk, már valamelyikünk halott lenne, szvsz :).
Nálunk a kórházban nem sokat segítettek, de nekem szerencsére jól jött, hogy én 'gyerekneveléssel' nőttem fel, apukám miatt, így nagyrészt mindent tudtam már, 3 nagyobb tesóm van, mindenhol gyerek (8 éves korom óta vigyáztam rájuk), ráadásul anyukámat is hívhattam. De én is jobban éreztem magam egyedül, kipróbálni ezt-azt a saját tempóban, nem alkalmazkodni. Ha kedvem volt pizsiben voltam egész nap, az első hetekben, melleim szabadon, mert gyógyultak.....de nem volt kínos senki előtt sem. :)

Savariaa, én is aggódtam a méltóság, meg a kínos, túl intim helyzetek miatt, de valahogy ott nem ez érdekelt és én is azt gondolom, hogy nekik ez olyan, mintha a gyerekorvos belenéz a gyerek torkába....Mondjuk a wc-re nem jöttek utánam, csak az ajtó előtt álltak és beszéltek hozzám, hogy megvagyok-e még. Szülés után amikor az első zuhany volt, akkor viszont ott voltak, hogy nehogy összeessek, de nem engem néztek direktbe, hanem csak álltak és beszéltek az ajtófélfának vagy a levegőbe. Én nem éreztem a gátmetszést, sőt a kézzel való tágítást sem, de utána én 4 hónapig szenvedtem a varratokkal (ezért aggódom a császártól), mert akkor derült ki, hogy érzékeny vagyok a varrócérnára......előtte sosem varrtak. :S
Én csak az első szülésnél használtam papírbugyit, aztán tényleg a fehér, hipózható vagy kidobható mensi bugyikat vittem, tena ladyvel illetve a brendonban kapható gigászi betéttel, az első 2-3 napban nekem is az kellett. Ami még baromi hasznos volt, az a körömvirág krém a gátsebre, a nedvestörlőkendő/fertőtlenítőkendő, a nedves wcp-papír és a papír wc-ülőke a rossmannból. Amikor nagyon fájt a varrat Panadolt szedhettem be, jó ha van nálatok, mert nem szokás adni a kórházban fájdalomcsipszit, illetve egy gumikesztyűben fagyasztottak le vizet, úgy nézett, ki, mint egy fagyasztott tőgy, azt tehettem oda a sebhez egy kicsit, sokat nem engedték azért.
Szerintem az első 1-2 hét rossz, általánosságban, utána azért már újra fürge az ember leánya, fürgébb, mint terhesen.
A második szülésnél, már gátvédelemmel szültem, utána saját lábamon hagytam el a 2 óra megfigyelés után a szülőszobát, szinte meg sem éreztem, hogy szültem, pedig 4160 volt Zéti.....mindenkinek ilyet kívánok!!!

Anyós kölcsönben benne vagyok, már intézem a holdra szállást! :)

Kat, sajnálom, hogy Neked is kijutott, bár én örülnék, ha ilyen érdektelen lenne.....jobban szeretném, ha nem lelkesedne és bolondulna bele az anyósságba és nagymamaságba. :P

Nusildi, most azt mondom, hogy bevállalnám, de majd meglátjuk mit mondok, a szülés után és ha már hármaska része a kinti világnak. :) Ráadásul akkor sincs semmi biztosíték, hogy lány lesz négyeske. Bár most kaptam két könyvet angolul, amiben valami lánydiéta és az összes állítólag bevált lánypraktika van összegyűjtve.....ha aktuális lesz, akkor kitanulmányozom. Legalább a lelkiismeretem nyugodt lesz. :)

Amidaalah, szerintem nekik nem volt tombolós időszakuk, sógornőm jégkirálynő, de tényleg abszolút érzelemmentes, amikor 1 naposan megfogta a Zalánt, akkor is olyan volt, mint egy robot.....semmi érzelem, megfogta, megnézte, tartotta pár mp-et, aztán visszaadta......a pasija meg sem fogta, mert túl kicsi.... :D

Zalán ma ette élete első rágóját, és véletlenül lenyelte, hiába figyelmeztettük, de olyan édes volt, teljesen tágra nyílt szemekkel rágta, de egy óvatlan pillanatban lecsúszott. Mondtam neki, hogy beragad majd a feneke.....de ettől annyira kétségbeesett, hogy azt kívántam bárcsak visszaszívhatnám. Sírt, hogy szedjük ki onnan, nem akarja, hogy lufit fújjon a feneke, nem akar többet rágót, és kakilni sem akar többet......olyan édes volt...elég nehezen aludt el, de volt egy jó mondása: anya a fenekem olyan, mint egy ajtó, a kakim ajtaja.... :D

Ma igyekszem időben lefeküdni, mert a férjem tegnap este elég verekedős volt álmában...kaptam egy-két sallert, meg úgy belerúgott a térdembe, hogy majdnem bepisiltem....komolyan futnom kellett utána a wc-re. :)
Szóval jó éjt!!!!
sandie
Kaposvár

Sandie, széééééép pocak! :) Az anyósnak tessék tisztességesen beolvasni. De komolyan. Az ilyen nem ért másból. Ne haragudj, lehet, hogy nyers vagyok, de az ilyen nőtől engem a hideg kiráz. Köszi az élménybeszámolókat lányok, tényleg sok hasznos dolgot leírtatok! :) De édi lehetett Zalán a rágóval! Azért sikerült megnyugtatni, ugye? :)

Lánybaba: egy ismerős házaspárnak a Czeizel doki hozta össze két fiú után a kislányt... Bővebbet nem tudok, csak annyit, hogy "elmentek hozzá, hogy két fiú után kislányt szeretnének, és a doki összehozta valamilyen módszer szerint".

Amidaalah, ne is mondd, és még így sem elég a bogyókból, még mindig kevés a vasam, de már nem emelnek az adagon.

Savariaa, én is álmodtam már a szülésről, de érdekes, akkor nem fájt... :D

picuralmos

Csak gyorsan:
Voltunk babamozin, ott nagyon jó élmény volt, bár Marci mindent megtett, hogy ne lássuk rendesen a pofiját (két kéz, köldökzsinór, aztán amikor ez nem volt elég bebújt a lepénybe.....) Szerintem azért születtek jó képek!!!! Láttuk, ahogy nyaldossa a kezét és a magzatvizet is, meg az egész ökle benne volt a szájában. :) :) Vicces volt :) :)
Viszont itthon látom a papíron, hogy talált 4mm-es pyelon tágulatot a veséjén, csak ezt szóban nem mondta - a nődokim tegnap meg nem talált semmit.... Felhívtam a szonográfust (dokim épp síel), azt mondta, h 1cm alatt nem foglalkoznak vele, majd kinövi. Próbálom nem túlparázni, de ennek nem egy babamozin kellett volna kiderülnie.

Két kép:
Kép
Kép

Kép

Kép
amidaalah

Látszik a kép? :shock:

Kép

Kép
amidaalah

Amidaalah, nem látszik a kép... :( Nyugodj meg, kinövi a baba! Picurnál cisztát találtak, egy héttel később meg már nyoma sem volt, csak besz.rattak.

picuralmos

Majd visszaolvasok, most csak annyi, hogy nalam meg ugye miomat lattak, egy hettel kesobb meg nyoma se volt... csak ramhoztak a fraszt...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Sandie szép a pocakod! Nekem is most kezd picit nehezebbé válni a mozgás, a legviccesebb az, amikor a baba pont a hólyagomat nyomja séta közben, akkor mindig meg kell állnom, mert félek, hogy odapisilek. :shock: :D És ez minden nappal egyre gyakrabban van így.

Nusildi előre is köszi a segítséget! Mi is úgy tervezzük, hogy minden kettesben csinálunk a férjemmel az elején, nem szeretném ha más is lenne velünk, pedig Édesanyámmal remek a kapcsolatom, amikor a nővérem szült, otthon náluk mindenben segített, de én most úgy érzem, hogy ezt nem szeretném. Biztos lesznek nehéz napok, pillanatok, amikor nem tudom mi a baj, vagy mit csináljak, de szeretném ha mi oldanánk meg a férjemmel, és max ha tényleg nem bírjuk, akkor szólni a segítségért. Most így gondolom, hát meglátjuk, mi lesz ebből.

Amidalaah hát ezen a megfejésen én is nagyot nevettem... A szégyenérzetet majd megpróbálom legyőzni, leplezni, és törekedni arra, hogy ne egy teljes tanulócsoport asszisztálja végig a szülésemet. Férjemnek mondtam, is és ő is egyetértett, hogy rajtam nincs gyakorlás... :) Az pedig, hogy a babamozin láttak valamit szerintem nem jelent semmit, az csak egy szonográfus és nem orvos, aki csinálja, nem is ért hozzá. Ahol mi voltunk, hát nem volt valami nagy agy a nő, nem is tudott egy csomó kérdésünkre válaszolni, csak annyit mondogatott, hogy jajj ez a baba nem fordul ide, jajj ez a baba miért nem mutatja az arcát, jajj így nem lesznek jó képek... Ha pedig a nődokid nem talált semmit, akkor bízz benne, mert ő szakember!! Sajna nem látszik a kép...

Picur micsoda nagy pocakod van!! Szuper!!! :D A szülésznő aki mondta, hogy ne vigyünk papírbugyit azt mondta, hogy a tena-nak van olyan hálós anyagból készült bugyija, ami ilyenkor a legjobb, főleg az első két napban.

Sandie szerintem is az erő legyen veled, és vedd fel a kesztyűt az anyósoddal, veszíteni valód nincs, hisz maximum nem megy hozzátok, amivel igazából csak nyerhetsz. A férjed pedig meg fogja érteni, nem hagyhatja, hogy ennyit bántson. Valahogy az én nagymamámat fedeztem fel a szavaidban, ő szinte ugyanilyen, de a saját családjával... szóval ezek szerint minden családban van egy gonosz boszorkány. A Holdra lövést pedig csak szervezd, az anyóskölcsönadási programom még mindig él. :lol:

Én jól vagyok, a baba egyre többet mozog, este apa ráteszi a fejét a pocakomra, már elég komoly boxot kap az arcára, és közben mondja, hogy jujj jajjj. :lol: :lol: Annyira imádom.
Sajna egy ajakherpeszt bekaptam tegnap reggelre, fffúúú de baromira utálom, és úgy érzem hogy olyan a szám, mint ha szilikonnal lenne feltöltve. :twisted: Nekem ilyenkor legalább 1 hét mire normális fejem lesz, és utána 1 hét mire a szám is normális méretűre megy össze, szóval még nagyon sok van hátra. Szerintem a torkos csütörtöki kaja tette be a kaput...
Jövő héten vár rám a cukros koktélparty, szerintem szerdán megyek, már alig várom. 8) Jó lenne már egy kicsit a dokival is beszélni, mert ezer kérdésem van, és hát jó lenne ezekre tőle választ kapni. De majd meglátjuk, mikor akar megvizsgálni, azért gondolom havonta 1 vizsgálat mindenkinél van, és nekem 3 hete volt az utolsó, szóval épp itt az ideje. A középen gombócszerű görcsök még megvannak, naponta legalább 10x, ezt is jó lenne vele megbeszélni.
A hasam elkezdett gyarapodni, olyan jóóó! Nálunk beindult a hát befejezése, szeretnék a jövő héten be is költözni, férjem most is kint pakol és szerel, remélem sikerül mindent elintézni. Nagy cuccolásban azért nem veszek részt, de a napokban összerakom zsákokba a ruháinkat, amiket nem hordunk mostanában (ez nálam könnyű, hisz már nem sok régi ruhám jön rám, meg nem szeretném ha kinyúlnának) és minden nap egy körrel kikerülnek, amikor megyünk ki kocsival. Szóval beindul végre a dolog, amire már nagyon régóta várunk. :D

Kép
savariaa
Érd

Picuralmos,
szülés után mi lesz otthon a babával: többmillió embernek sikerült már... :lol: Neked is menni fog! :)

Amúgy meg ha logikusan végiggondolod mi kell? Ennie kell, aludnia kell - ezeket azért tudja az ember biztosítani :)

A pelenkázás, fürdés meg nem olyan nagy cucc ha nem sikerül első pár alkalommal tökéletesen, majd belejössz! :)
A köldökápolás csak 1-2 hét, ott se kell valami nagy dologra számítani, csak hogy fertőtlenítve legyen, ennyi az egész...

Szóval szerintem a babát ellátni nem ördöngősség, inkább az a nehezebb része, hogy te hogy viseled... az éjszakai felkeléseket, szoptatást, stb...

Savariaa,
hát ezen jót röhögtem, hogy te még lehajolsz cipőt venni, csak közben baromira szenvedsz :) Nincs valami magasabb széketek amire fel tudnád tenni a lábad?

Ó ne aggódjatok, én is kimostam múlt héten egy zsepit, minden csurom szösz lett... pedig amúgy nem szokott előfordulni...
De azért jó, hogy a kocsikulcs működik... :D

Herpesz... jaj szegényke... és nincs semmi ami felgyorsítaná? Nekem 4-5 nap alatt el szokott múlni... igaz nem a számon van...

Neked is drukk a cukros teszthez!

Kat78,
ja hogy nálatok megosztjátok az anyai gondokat? Párodra tört rá a fészekrakás? :lol: Amúgy olvastam, hogy ilyenkor az apukákra is hatással vannak a terhes hormonok, úgyhogy tessék őket sokat ölelgetni, hogy minél több átkerüljön hozzájuk :)

Anyós: na hát ha ilyen jól kitárgyaltátok őket, most akkor már én is elmondhatom a bébi nevét, mert sikerült elkotyognom anyós előtt és pont miatta nem akartam, mert anno Pálminál fél évig kampányolt a neve ellen... persze most is húzta a száját :)
De most egy szavam se lehet, mert sokat vigyázott Pálmira az elmúlt 2 hétben, nagyon jól jött, hogy nem kellett lemondanom az orvosokat, mert Pálmi itthon volt orrfolyással...

Szóval a név: Adria :) Pálmikám meg ragaszkodik a Rózához, úgyhogy Adria Róza... bár nem akartunk két nevet, de tetszik így...

Itthon már Adrikázzuk, úgyhogy pont ezért is kotyogtam el, csütörtökön mikor mentem a szülész dokimhoz, mikor itthagytam anyóssal Pálmit, mondtam neki, hogy megyek megkukucskálni Adrikát... persze rögtön felkapta a fejét, hogy Adrienn lesz? Így aztán elmondtam, hogy Adria... a Rózáról még nem tud... :)

Sandie,
szép a pocakod! :)
Ja értem, akkor vigyázna a gyerkőcökre, csak nem szereted, mert nem úgy csinálja, amiket kérsz... hát igen...

Ildi,
drukkolok a terheléses vércukorra!

Amidaalah,
igen, az én folyékony vasamban is kevesebb a vas, de 3-szor kell belőle bevenni és így már kiadja a kellő mennyiséget... székrekedést nem tapasztalok.

Picuralmos,
jaj de jót röhögtem a poharas képen! :D
Nekem teljesen jók voltak a sima bugyijaim is, azokba tettem a Tenát...

Kép

Kép
sz.veronika

Hogy bírjátok ezt az időjárást? Mi egész éjjel forgolódtunk, Picur úgy feszült, azt hittem bent sem marad. Nem csodálom, tegnap 12 fok, ma 1, és viharos szél. Grrrrrrrrrr...

Savariaa, húúúúú, együtt érzek veled, a herpesz engem is kiütött kb. 7-8 hetesen, de annyira, hogy vagy öt helyen sebesedtem ki (nekem nem a számon szokott lenni, hanem az államon), na akkor kijött a számon is és még a nyelvemen is, és annyira fájt, hogy sírtam. Kegyetlen rossz volt, azt hittem sose fog elmúlni. A hálós bugyit felírtam a listára, köszi a tippet! :)

Veronika, én is bízom benne, hogy menni fog (mindenki felnőtt valahogy :D), ha meg valahol elakadok, van itt segítség... ;) Adria Róza nagyon különleges név, nekem tetszik így egyben.

A terheléses koktél nem nagy szám, ne aggódjatok! Egy jó könyvet azért vigyetek magatokkal! :)

picuralmos

Sziasztok!

Hát ez a fránya herpesz nem akar elmúlni, és ami miatt igazán aggaszt az az, hogy pont a alsó ajkam közepén van, azaz nem tudok rendesen inni pohárból, csak szívószállal, ami még még is lenne baj, ha nem a héten kéne meginnom a fincsi cukros koktélt, és hát szívószállal lassabban tudok inni, és úgy terveztem, hogy nagy levegővel megiszom a löttyöt, hát ez nehezített lesz. De majd megoldom. Eljön velem a férjem, így talán gyorsabban telik az idő, mert ugye ahova én megyek, ott összesen 3 vérvétel van, nem kettő. :?
Várom már, hogy tudjak beszélni a dokival, mert mostanában úgy érzem, mintha többet görcsölne középen a pocakom, és így is 250 mg magnéziumot szedek, és mégis egy nap legalább 20 ilyen van legalább. Nem akarom, hogy valami baj legyen...
Borzasztó idő van kint, nincs is kedvem kimenni, pedig már olyan jó volt egy kis tavaszias idő. De hát ami késik, nem múlik, remélem hamarosan le lehet tenni a téli kabátot.
Tegnap elkezdtem összerakni a ruhákat a költözéshez, ma folytatom a pakolást, ma még a könyveket is megpróbálom összerakni dobozokba. Jujj de várom már az első éjszakát kint, bár akkor még nem lesz minden teljesen kész csak a mi szobánk és az egyik fürdőszoba, de hát más nem is kell. Majd eszünk zsíros kenyeret hagymával. :D :lol:

Veronika a cipőfelvétel még akkor talán jobb, ha felteszem a lábam valahova, de ülve már képtelen vagyok rá ... de jó lesz, ha már tavasz lesz és akkor a bebújós cipők ideje végre eljön és nincs több cipőbekötés :D A herpesz sajna nálam elég sokáig tart, még ma sem jobb, bár már kezd sebesedni, de hát innen még messze van a vége. De majd csak ez is eljön.
Nagyon tetszik a névválasztásotok! Még sosem hallottam, de nagyon tetszik.
Hogy érzed magad? Rosszulléteid vannak még?

Picur örülök, hogy segíthettem a hálós bugyival! :D Kedden megint lesz felkészítő, most az első pár nap otthon lesz a téma, ha valami extrát hallok, mindenképpen megírom.
Sajna ez a herpesz tényleg nagyon tud fájni, lüktet és szúr is, nagyon tudok szenvedni tőle. Remélem azért hamarosan elmúlik, mert ilyenkor még emberek közé sincs kedvem menni...

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, az új hálótokban a sarkokat lefekvéskor tessék megszámolni! ;) Állítólag szerencsét hoz... :)

picuralmos

Picur meglesz! :D :D :D

Kép
savariaa
Érd

Már nem tudom ki mit írt, csak leírom, mik jutottak eszembe. én hétfőn voltam a cukros dolgon. engem egyáltalán nem zavart ez a cucc, mert kb ilyen mennyiségű cukorral iszom a limonádémat, vagy a kávémat alapjáraton. Szóval aki szereti az édeset az ne parázzon tőle.
Én nem vettem semmilyen eldobható, hálós bugyit, mert nekem csak a pamut dolgok jönnek be, de lementem a kínaiba és vettem 500 ft/darabért mama pamut bugyit, ami feljött a hasamra, így tudtam nem fogja zavarni a sebemet, és úgy voltam vele, ha nagyon összekoszolóduk simán kidobom. N5öt vettem, és csak egyed dobtam ki. Szóval ez is egy lehetőség.

Én csütörtökről péntekre és pénteken voltam igen cudarul. Anno Bálinttal is nehezn vettem a frontokat, ki is akart bújni karácsonykor annno, pedig jan.14re voltam kiírva. De most azt hittem elpatkolok. Igazából a gyomromat éreztem, és az szúrkált, görcsölt, semmi köze nem volt a dolognak Baluhoz, de állni nem tudtam, majd szomat reggelre, mintha eltűnt volna. Ez már másodszorrra volt, és gondoltam elmegyk egy hasi Uh-ra, de mindig időjárásváltozáskor jön elő, és nem kajára. Na, majd honap megyek a 24.heti UH-ra a dokihpz, rákérdezek. De 3 vacak napom volt, most meg mindne simán megy.

Elővettem én is Bálint 56os rucijait, és zokon vettem, hogy nem kell Balunak semmi döncöt venni:(de azért nézelődöm, csak az a baj, hogy május második hete már inkább tavasz-nyár, most meg csak meleg dolgokat lehet kapni, amink elég sok van, mert Bálint december30i.
Jelentkezem holnap mi volt a dokinál

KépKép
KépKép
kat78

Nálam bevált dolog az első napora: ha kérdezik it hizzanak:pelust, és popsitörlőt: Abból fogy a legtöbb, és a többit úgyis az ember megveszi, és akkor olyat vesz, amilyent szeret. És nem tudom már ki írta, hogy ne jöjjön senki, megoldja a párjával. Ez is járható út, nekem jöttek és jó volt, mert egy fontos dolgot kikötöttem: hoznijuk kell kaját: melegételt, és hűtőbe valót, gyümölcsöt. Ez fontos volt, mert erre egyáltlaán nem volt időm, sőt eni is elfeéejtettem néha. És sokat segített az, hogyAnyukám ellátta a háztartást: mosás, vasalás, mosogatás: és én ehelyett aludhattam. Neki anno az anyósa sokat segített, és abban, ami neki anno nagyon bejött, és ő is ezt alkalmazta, hogy mindent ellátott a lakásban, csak a gyereket nem, így Anyu boldogan babázhatott, és amikor mi aludtunk, akkor aludthatott, mert a nagyim kifőzött mindent, megfőzött, és rendben tartotta a lakást. Majd amikor Apum hazajött, azonnal elment. Szóval nekem ez bevált.
Persze azt nehez vettem, ha Anyósom feljött, akkor mikor Bálint aludt, és leült velem suembe csacsogni. Na akkor aludhattam volna, de én rendes mennylánt bájologtam vele, persze megváram míg feléberd Bálint megnézte a szoptatást, amitől kikészültem, hogy a fotel mögött bámult minket(mam már nem hagynám, és szólnék, de akkor gyáva voltam), majd elment, én meg altattam mellszívóztam, sterilizáltam miután ezek kimaradtak az alvás alatt, és persze így nem sok időm maradt pihenésre. Ne, ez tényleg nem sgítség.

De nekem mégegyszer a meleg kaja szállítás volt a legnagyobb segítség az elején

KépKép
KépKép
kat78

Kat én írtam, hogy most úgy gondolom, nem szeretném ha bárki is odajönne, de persze majd meglátjuk, hogy boldogulunk.
Nővéremnek most lesz féléves a kisfia, ő is mindig pelenkát és popsitörlőt kér, tényleg jó ötlet, mert az tuti elfogy, persze ha lehetőleg olyan pelenkát hoznak, amilyet kérnek tőlük. De ez általában azért szokott sikerülni. A meleg étel hát igen, nem lesz könnyű ... persze minden attól függ, hogy milyen lesz a szülés, mennyire tudok utána jól mozogni, mert ha császár lesz (de nem lesz az :x :x nem és nem) akkor szinte biztos elkél a segítség. Na de majd tényleg meglátjuk.
Te minden hónapban mész Uh-ra? Én pont most néztem, hogy nagyon sokára lesz nekem a következő. Az új dokimmal még nem beszéltem ilyenről, hogy nála hogy vannak az ultrahangok, jó lenne, ha azért mostanában is lenne egy. De majd a héten erre is fény derül.

Mindenkinek szép vasárnap estét!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

gyors reagálás pár dologra, aztán mennem kell fürdeni és hamar ágyba, mert iszonyatosan ég a gyomrom :?

Ha van segítség, az nagyon jó dolog lehet, de le kell előre fektetni a szabályokat szerintem! Nálunk kizárt volt, hogy valaki napokra oda költözzön pl. hozzánk, lakás nagysága sem tette lehetővé, de nem is szerettük volna. Ha valaki jött az első pár hétben babalátogatóba, mindig hozott meleg ételt, amit el tudtunk tenni a hűtőbe, ez a legnagyobb segítség szerintem, főzés az elején kizárt :roll: Én azon is gondolkodtam, hogy most másodjára rendelni fogok kaját, a mh-en is rendelek és ált. egy hétre 3500 forint körül van, ez belefér, Lotti úgyis az oviban eszik ebédet.

A szoptatást én annyira intim, bensőséges dolognak tartottam (és most is persze), hogy nem szoptattam mások előtt, ha kajaidő volt, átmentünk a másik szobába. Ha anyós felettem állt volna, a tejem tuti elapad :wink: Viszont az is fontos, hogy a vendég tudja, hogy mikor kell hazamenni! Sőt, olyat is hallottam, hogy nagyszülő a gyereket vette gondozásba, míg anyuka takarított, főzött, stb. na ez sem játszana nálunk, inkább pont fordítva. Egyszer anyu és apu átjöttek és anyu főzött levest, mosogatott, pakolászott, az tök jó volt, etetés után böfiztetett, én kicsit lábat lógattam, de azért napokig nekem ez sok lett volna, mindenkinek más az igénye és persze az sem mindegy, hogy milyen a baba, nagyon sírós, hasfájós vagy jóalvó jólevő, szóval majd meglátjátok, hogy mennyire kell a segítség, de tényleg jó ha van kinek szólni, hogy jöjjön, ha úgy alakul.

Mi havonta járunk a nőgyógyászhoz, eddig mindig csak UH volt, most kedden megyünk megint, készülök hogy hátha megvizsgál :?

cipőfelvétel, nekem is katasztrófa, van egy bordásfalunk az előszobában, annak a legalsó lépcsőjére teszem a lábam és úgy húzom fel a csizmát és a cipzárat. Már úgy érzem magam most, mint egy defektes, nem is tudom, mi lesz pár hónap múlva. Amúgy tényleg iszonyat méreteket ölt a hasam, eddig mindenki megjegyezte, hogy ahhoz képest, hogy hol tartok, nagyon nagy. Én emiatt aggódok, apja meg büszke, hogy az utód milyen méretekkel lehet megáldva :roll:

herpesz, jaj jobbulást, utálom, nekem is szokott lenni, csak a számon, de nagyon kellemetlen, eddig terhesség alatt nem jött ki, remélem megúszom, bár én is úgy tudok enni néha, mint aki hetek óta nem kapott kaját :oops:

picuralmos, kép-has :lol: 8)

Veronika, tetszik a név, különleges!

Nekünk még mindig nincs :? Párom "jobbnál jobb" nevekkel lep meg, most az aktuális a Borisz :lol: És az a komikus, hogy ez nem vicc nála :roll:

időjárás, én bírom, egyelőre nem érzem, hogy bármit is hozna, ami a hasamat illeti. A baba nagyon sokat mocorog, ált. elég rendszeres időközönként. Én továbbra is hamar lefekszem aludni, 22-kor már biztos húzom a lóbőrt, hétvégén is aludtam sokat, de muszáj, mert jövő héttől megint meló és az nagyon kiveszi az energiámat :?

Ma inkább depi volt rajtam. Délelőtt bőgtem is sokat, sok hülye gondolat tőr rám, baromságok, néha magányosnak érzem magam, tudom vicces így kismamaként ezt érezni, de valahogy úgy vagyok néha amikor jön ez az elfuserált hangulatom, hogy egyedül vagyok ezzel a nagy hasammal, csak hízok (tök ciki, most tartok 9 kilónál :cry: :cry: :cry: ), eszek, mellette meg szégyenlem magam, hogy ilyen gondolataim vannak ahelyett hogy boldogan élném a kismamák életét...
Na elteszem magam holnapra, szép estét mindenkinek!

Kép

Kép
nusildi

Kat, én is pelust és popsitörlőt kérek mindenkitől, aki megkérdi, hogy mit hozzon. Persze tuti lesz 15 kis sapkánk, meg kis zoknink, de sebaj. Az biztos, hogy látogatás az első két-három hétben (hónapban? :D) nem lesz. Nem akarok tatárjárást. A kutyánkkal rendszeresen járunk sétálni, kirándulni, remélem a kezdeti zökkenőket ő sem veszi majd zokon... Meleg kaját meg tudjuk oldani szerencsére.

Cipőfelvétel, lehet, hogy hülyén hangzik, de próbáljátok meg terpeszben felvenni. Komolyan, akkor a két láb között elfér a pocak. Én így csinálom még most is, és ez a legkényelmesebb (próbáltam ülve, na akkor majdnem kijött a gyomrom a számon, hagyományosan állva meg már nem lehet csizmát húzni).

UH, minket annyit ultrahangoztak, hogy örültem, ha nem kellett mennem, mert a túl sok sem jó. Most már csak a kötelezők vannak, illetve már csak egy, a 36. hetes. De azt azért várom ám nagyon! :)

picuralmos

Savariaa: èn anno csàszáros voltam, ès sokkal hamarabb voltam jobban, mint a baràtnőm a vágott gátsebével. Engem nem a seb nehezített a főzésben, hanem Bàlint 3óránként evett, az kb 1/2óra, büfi, peluscsere, altatás, fejés, sterilizálás, és így a következő ezetésig marad kb 1-1 és 1/2 órád magadra, ami fürdés, hajmosás, alvás, vasalás. Szóval èn időben csúsztam mindig meg, így jól jött , hogyha van kaja a hűtőben. Igaz egy hónap után minden csoda lecseng, és akkor már nem volt mindig kaja, de nagyon bevált nekem a házhoszállítás. De nem akar
Ak ijeszgetni, félre ne értsd, nekem is sok volt a látogató, mamár máshogy tervezem, csak inkább a kajára tenném a hangsúlyt.

Nusildi: èn is bensőséges dolognak tartom a szoptatást, soha nem szoptattam nyilvános helyen, de kevdes anyósom egyszerűen utánam jött, ha elvonultam. Anyum /Apum előtt siman szoptattam, vagy a sógorom előtt, talàn azért mert velük bensőségesebb a kapcsolatom, de anyósom előtt mindig tartózkodó voltam, és anno sajnos nem szóltam, mert sok vita volt köztünk emiatt, hogy anyudnak lehet, anyàmnak miért nem.

Picuralmos: persze mindenki hoz majd mindent, èn játékot kértem, mert azt nem vettem , így volt. Ruhá nem kaptam szerencsére
kat78

Sziasztok!

Elnézést, hogy most nem reagálok semmire és csak magunkról írok, de most nincs erőm, időm energiám visszaolvasni, reagálni.
A történet ott kezdődik, hogy Liza múlt hét vasárnap 2 nap bölcsi után ismét beteg lett, hétfőn a szokásos orvos körünk megvolt, szerencsére most már írt fel antibiotikumot, remélem most már tényleg meggyógyul. Egész hétre kiírta a doki, így anyósom kedd este feljött Pestre ( 300 mk-re lakik), hogy vigyázzon Lizára. Általában 3-4 hetente jön hozzánk, de most mondtuk neki, ha meg tudja oldani akkor inkább most jöjjön, mert elkél a segítség, mivel dolgozunk.
Csütörtök délután stroke-ot kapott nálunk, úgy hogy Liza vele volt és csak a véletlennek köszönhető, hogy nem lett borzalmas vége.

Én még 13.30-kor beszéltem vele telefonon, hogy Liza evett-e, alszik-e stb, akkor még minden rendben volt. Anyu sütött valami sütit és aput elküldte ebéd utáni séta keretében, hogy hozza fel hozzánk. Apukám 14.30 körül arra lép be az ajtón, hogy anyósom félig lebénulva fekszik a földön, minden csupa vér és hányás. Liza meg mellette sertepertél...
Szerencse, hogy apu véletlentelül felugrott és az még nagyobb, hogy anyósom nem zárta magára az ajtót, így be lehetett jönni... Utána mentők, intenzív stb.
Szerencsére most már jobban van, és átkerült a sima neurógiára és mozgásán, beszédén már nem látszik semmi, de még vizsgálják.
Én azóta nem térek magamhoz. Fogalmam sincs mit csinálok, ha én találom meg kb. 15.15-re értem haza... Nem tudom mit látott, érzékelt Liza, nem tudjuk pontosan mi történt.
Ha ez otthon nála történik, lehet hogy csak másnap találják meg mivel egyedül él.
Hát röviden ennyi, majd még jelentkezem

Kép
Kép
mmc

Jó reggelt! :)

Azt nem is meséltem, hogy csütörtökön voltam dokinál, UH-ztunk.
Gyerkőc keresztben fekszik. Mondja a doki, hogy noszogassam, hogy forduljon függőleges helyzetbe.
Én meg csak lestem, hát itt van még 3 hónap, azalatt még 100-szor befordul, nem?
Ráadásul program császár lesz, már csak ezért se értettem... de mint kiderült a haránt fekvés császárnál se jó, mert legalul vágnak és akkor be-fel kell nyúlnia a gyerekért és átforgatni hogy ki tudja húzni...
Na mindegy... egyelőre nem noszogatom, nagyon jó ez így nekem, hogy nem lefelé rúgdos most és a gyomromat se nyomja...

Nem is gondoltam hogy ennyire elterjedt a herpesz, bár olvastam hogy igen... én pont a terhesség alatt kezdtem el foglalkozni vele, mert mostanában sűrűn kijövögetett... azt találtam, hogy ha huzamosabb ideig szed az ember rá antivirális szert (fél év - egy év), akkor vissza lehet űzni alvó állapotba.
De ezt csak doki rendelheti és csak akkor ha tényleg sűrűn (havonta - két havonta) jelentkezik.
Nekem 5 évig nyoma se volt, most meg kéthavonta... persze terhesen nem lehet kezelni... csak utána...

Savariaa,
kíváncsi vagyok mit mond a dokid a görcsölésre... ha szeded a magnéziumot és nem rövidül a méhnyak, akkor szerintem nincs gond...

Jaj, de izgi a költözés! :D

Én is a magas széket arra gondoltam, hogy állsz mellette és felteszed rá az egyik lábad amelyikre húzod a cipőt.

Adriát még én se hallottam soha :) Csak mikor végigolvastuk az utónévlistát és mivel én Adriennt akartam, így találtuk :D
Közben aztán párom felvilágosított, hogy de igenis hallottam, mert az egyik sci-fi sorozatunkban (csillagkapu) Adriának hívják az egyik faj vezetőjét :D Mi meg imádjuk a sci-fit :D
Az esküvőnkön a Star Wars nyitó zenéjére vonultunk be :lol: Volt jó nagy röhögés mikor felismerte a násznép :lol:

Kat78,
jót röhögtem, hogy te alapjáraton ennyi cukrot teszel mindenbe, mint a cukorterheléses lötyi :lol:

Ha ennyire megvisel a front, ajánlom a Béres Antifront-ot egy ismerősöm szedi és esküszik rá... (azt nem tudom terhesen lehet-e...)

Jó ötlet hogy pelust és popsitörlőt hozzanak! Köszi a tippet! :)

Savaaria,
engem havonta néz a doki, minden alkalommal rámnéz UHval is, de ez magándoki...

Ildi,
Én is rendelem a kaját, már most is :D Az elég sokat levesz az emberről, ha nem kell főzicskézni... kevesebb a bevásárlás is, stb.

"ha anyós felettem állt volna, a tejem tuti elapad" - ezen jót röhögtem, de nagyon igaz...

Borisz... :D Na ez honnan jött?? :) Nem tenisz rajongó? :)

A depit ez a hülye melegfront is hozhatta, én is sírdogáltam pár napig múlt héten... de olyan hülyeségeken is sírtam, hogy csak lestem... viszont a rosszullétek elmúltak, remélem nem a sírósság váltja fel... bár ez még mindig jobb :D

Picur,
normálisan az első 6 hétben nem is nagyon javallott hogy túl sok ember nézze meg a picit, mert még nagyon kis érzékeny az immunrendszere... Én anyámon és a férjemen kívül nem is engedtem be senkit az első 6 hétben. De megértették és tiszteletben tartották (főleg, hogy a férjem húga előttem fél évvel szült és ők is betartották a 6 hetet, így elő volt készítve a pálya :) )

mmc,
jézusom! Brutális! Hát tényleg isteni szerencse, hogy pont ment apukád! Úristen... :cry:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

De jó ez a jegyzetfüzet! Én is köszönöm a tippet.

Tudom, rég voltam, de a múlt héten nem igen történt semmi, írni se volt kedvem, csak olvasgattalak benneteket.
Sandie anyósod tényleg nagyon "gáz", nem csoda, ha nehezen emészted.
Az én anyósom a múlt héten tudta meg, hogy a harmadik gyerkőc is kisfiú. Nem hiszi el, mert neki az inga továbbra is kislányt mutat. Mondtam a páromnak, ha mégis igaza lenne, egyrészt nagyon boldog lennék, másrészt veszek neki egy seprőt, hátha elrepül.
Egyébként nagyon vékony vagy, és szép a pocid! hátulról látni hogy babát vársz? Irigykedek egy kicsit.

Anyósomat én is szívesen elcserélném, a régi barátom édesanyjára. Ő olyan volt, mintha a második anyukám lett volna. A férjemet viszont semmiért nem adnám.

Zalán édes lehetett a rágóval, jót nevettem rajta, pedig el tudom képzelni mennyire megijedt. Nagyon kétségbe tudnak esni.

Bugyiból én az előző szüléseknél a hálósat használtam az első napokban, a császárnál különösen jó volt. Tartotta a betétet, nem bántotta a sebemet, és mosható, gyorsan száradt.

Picur jó a pohártartód!

Cipőfelvétel nekem is csak ülve megy. A papírzsepi kimosása nálam mostanában rendszeres.

Veronika, nagyon szép név az Adria, és különleges.

Savariaa a herpesz nem egy kellemes dolog, én akkor szoktam elkapni, jellemzően, ha anyósomnál ebédelünk. Nem egy tipp-topp nő.

Kat én is sérelmezem, hogy nem kell babaholmit vásárolnom, pedig nagyon vennék ezt-azt, mindig látok valami nagyon édes ruhácskát, kis cipőt.

A babalátogatást eddig egyszer sem sikerült kitolnom, hiába kértem, hogy ne még, hagyjanak minket egy kicsit békén. Az első gyerkőcnél hazajöttünk szombaton a kórházból, császáros szülés után, másnap már itt ültek nagynénémék. Nagyon szeretem őket egyébként, de cseppet sem voltak tekintettel arra, hogy jobb lenne feküdnöm. Szerencsére itt voltak a szüleim, és segítettek, de akkor is. Nekem jó volt mind a két gyereknél anyumék segítsége, remélem, most is el tudnak jönni.

Szoptatni én sem szeretek mások előtt, én is mindig elvonultam.

Engem eddig az orvosom úgy 6 hetente rendelt vissza. Most nem mondta, mikor menjek legközelebb, úgy gondolom, megvárom az 5 hetet, addigra meg lesz a cukorterhelés eredménye is.

Még mindig nem döntöttünk a névről,kettő van befutó, az Ádám és a Márk. Nekem a Márk tetszik jobban, úgy érzem, ez az igazi.

Mmc sajnálom ami történt, remélem, már jobban van anyósod, és hogy a kislányodban nem hagy semmi nyomot, amit látott.

Nálunk a nagy fiam okozott nagy meglepetést a múlt héten. Szülinapomra azt kértem tőle, hogy költözzön ki az ágyunkból végre, legyen nagyfiú, és aludjon a saját ágyában. Azóta ott alszik, és nagyon büszke magára, egyszer sem jön át éjszaka. Mindenkinek azzal dicsekszik, hogy ő milyen nagyfiú már. :) :) :D :D

Kép

Kép

Kép
ancsa06

mmc, jobbulást az anyósodnak, és Lizának, és reméljük, hogy semmi nyomot nem hagy benne a történet.

Ildi, nyugi, én is bőgök mindenen, általában ha meglátok egy kutyát, vagy lovat a tévében, már végem van. Pedig aztán ennyire nem voltam érzékeny. Hízás miatt én is kezdek depis lenni, úgy érzem magam, mint egy bálna, pedig még van hátra másfél hónap legalább. Pedig nem eszek sokat, csak normálisan napi háromszor, és sok zöldséget-gyümölcsöt. Jó persze, nem sportolok, mert már ekkora hassal örülök, ha fel tudok mosni, meg el tudom látni a háztartást. Borisz? Hmmmm.. nyugi, van még időtök! ;)

Szoptatást én sem fogom "közszemlére" tenni, úgy gondolom, hogy ez Apa, Picur és az én dolgom, másnak semmi köze hozzá. Anyós felügyeletétől az én tejem is elapadna... :D

Viszont egyre többet keményedik a hasam, már fronttól függetlenül is. De nem görcsölök, csak iszonyatosan megkeményedik, aztán 5-10 mp, és "kienged". Tényleg normális ez?

Képzeljétek, újabb és újabb madárkák szoknak ide a madáretetőnkhöz. Úgy örülök neki, járnak ide cinkék, verebek, de járt már nálunk szajkó, zöldike, harkály, és a legújabb jövevényünk a tengelice. Élmény a nappali ablakából nézni őket.

picuralmos

Sziasztok!
Jó rég voltam már, de végre vége a vizsgáknak !!!juhéé
Úgy látom lesz mit vissza olvasnom, de ez jóó, hogy ilyen sok minden történt veletek :)
Ma letudtam a terheléses vércukor mérést. szörnyűű volt, pont ma olyan gyomorsavval keltem hogy majdnem behánytam tőle és pont most mikor nem ehettem semmit rá, hogy lenyomja egy kicsit , aztán a második vérvételt még jól el is cseszték, kifogtam magamnak a világ legbénább vérvételes nénijét, és kétszer szúrt, plusz még az egyik közben kiejtette a tubust és a keresgélte fél kézzel miközben a másikkal a karomban rángatta a tűt. Nem hittem el, hogy pont velem történik ez, mikor szerintem nincs ember aki nálam jobban fél a tűtől :P Na de túl vagyok rajta az a lényeg, remélem jó lesz az eredmény.
És a lééééényeg: voltunk ma uh-n is és végre megtudtuk, hogy kicsi lányunk érkezik :D Luca babánk lesz :)) Olyan jó már hogy végre tudom, hogy ki van odabent!!! Remélem veletek is minden rendben, bocs hogy most senkinek nem reagáltam semmit, majd holnap szorgosan vissza olvasgatok :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hát ezt már megírtam valamikor délelőtt, csak most látom, hogy nem ment el. Egy része már túlhaladott, de ha már ennyit körmöltem... :)

Szép napot! (hétfőn????)

Nálunk már megint szállingózik a hó, pedig olyan jó volt az a plusz tíz fok...!

Múlt héten panaszkodtam, hogy nekem egyáltalán nem érezni kívülről a mozgást. Hát úgy tűnik baba meghallotta, mert egy keddi megbeszélés kellős közepén azt vettem észre, hogy mozog a pocim, juhuu. Szóval béna anya nem vette észre, de azért már van mozgás nekem is, nagyon vicces. Gondolom nem néztek hülyének a partnerek, hogy a tárgyalás közepén elkezdtem meredten bámulni a hasamat... :D Ildi, nekem is sokat időzik lent a baba (vagy ott érezni a mozgásokat inkább, talán arra áll a lába?), oda meg már nem látok el, ugye. :D De ha felkóricál a köldökömhöz, nagyon viccesen tud dübörögni.

Veronika, toxikózis miatt ne stresszeld magad, a vérnyomásod - ha jól emlékszem - inkább alacsony, mint magas, úgyhogy minden oké. Remélem, hogy sikerül megtalálni az igazán hatásos szert a lelki bajokra is, szorítok, hogy mielőbb megoldódjon a helyzet!

Ildi, le a kalappal, másfél óra alatt megvolt Lotti!! Kérhetek én is ilyet? Mondjuk úgy, hogy azért még érjünk be a kórházba... :lol:
Sajnos én is 8 kilónál tartok a magam számítása szerint (a védőnénis kicsit kevesebb), sőt ezen a héten már fölötte is vagyok... Neked bevált a hét után nem evés? Sajnos én napközben jól bírom, de este és hétvégén olyan édességvágy van rajtam... Hát nem egyszerű ellenállni.

Sandie, olyat csak nem csinálna az anyós, hogy a tudtod nélkül leköttet. Ugye nem?? Bár az eddigi sztorik is elég húzósak. Ne aggódj, kizárt, hogy te ilyen anyós legyél! :) Főleg nem ilyen cuki pocakkal! :D
A második szülésed, de jól hangzik!
Szegény kis Zalán, hogy beijedt a rágótól, egyem a szívét. Remélem a trauma azóta elmúlt! :)

Én is szerdára tervezem a terheléses cukrot, most épp azon agyalok, hogy eljöhetek-e haza (kb. 10 perc séta nekem a kórház), utálnék ott a taknyos-leprás tömegben ülni két órát. Ilyenkor még ki sem lehet menni, hogy egy padon ülve, a virágzó hársfák alatt örüljek a pocakomnak. Vagy a büfében a napi sajtóval, egy jó latte és egy friss kakaóscsiga társaságában... Szóval sehogy se jó. :D
Viszont a múlt héten voltam az alhasi problémák miatt dokinál, szerencsére minden rendben, a méhszáj 3000-es. Viszont azt mondta a doki, szedjek a magnézium mellé nospát is. Hát nem tudom, annyira azért nem görcsölök, ráadásul mindenhol azt olvastam, hogy azt nem igazán ajánlják, mert a méhszájat is ellazítja. Szerintem kihagyom, nem érzem szükségét. Kicsit aggaszt is, hogy a dokim mindenre gyógyszert ír fel, ahogy egy kedves ismerősöm mondja mindig: ágyúval lő verébre...

Kat, jót nevettem azon, hogy "ez a gyerek onnan nem jön ki, és pont." :D Én még nem igazán néztem utána a szülésnek, egyelőre el vagyok foglalva a növekvő pocakkal. Ámde ma a szülésről álmodtam, nagyon megmaradtt bennem. A lényeg annyi volt, hogy már elindultak az események, de sehogy sem akart fájni. Egy doki ekkor odajött hozzám, és elkezdte mondani, hogy így meg úgy csináljak, és hopp egy fájás. Álmomban felkiáltottam, hogy jaj, ez tényleg fáj! (Valószínűleg a kiabálás valós volt, mert sokat hangoskodok álmomban... :D) És nagyjából ennyi. Remélem a görcs nem volt valós!

Picur, jófej a bögrés kép! Kipróbáltam én is, de majdnem az ölemben kötött ki a reggeli tejeskávé, szóval még gyúrnom kell. :D

Amidaalah, én sem látom a képet, pedig nagyon kívéncsi lennék rá!! Remélem a tágulat eltűnik, mint Veronika miómája... Talán azért a nagyobb felbontású babamozin jött elő, mert sima géppel észre sem vehető...
A vas is üt valamit, ezért kell ennyire figyelni? Én egyelőre csak pezsgőtabizok, kálcium+vasra, illetve magnéziumot szedek (reggel kettő, este kettő, közte a többi + tejeskávé). Kívácsi leszek, mi lesz a szerdai vérvétel eredménye.... :S

Hát lányok, ezek az eldobható bugyis, pelenkás részletek engem váratlanul értek, illetve nem gondoltam, hogy ennyire durván vérzik az ember a szülés után. A kis naív... Meddig tart ez az időszak? Ugye azért nem 6 hétig kell pelenkában járni...?

Savariaa, jaj a herpesz, utálatos! Nem tudom, itt írtam-e már a történetet, de nekem is kijött (életemben másodszor), amikor most karácsonykor a férjem családjánál voltunk. A sógornőm akkor már a 8. hónap környékén járhatott, és nagyon hipochonder, főleg terhesen, ezért szóltam neki, hogy kijött a herpeszem, ha zavarja, akkor inkább nem megyünk látogatóba. Hogy ezt milyen hisztéria követte, az még engem is meglepett... Azóta anyós és após, akikkel ugye egy légtérben voltunk, nem mehetnek látogatóba hozzájuk, idestova egy hónapja nem látták az unokájukat, a "fertőzésveszély" miatt. A férjem most volt náluk a hétvégén látogatóban, előre felhívta a húga telefonon, hogy elkapta-e a herpeszt (sosem volt még neki), különben nem mehet. Nekem ez agyrém...

De jó nektek, hogy már költözhettek! Én is alig várom... Addig is: ügyes legyél a vércukor teszten!

Veronika, szerintem nagyon szép nevet választottato
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.02.04 22:03-kor.
bozza

Na valamit elrontottam, mert a szó bennakadt... Veronika, nagyon tetszik a név és fanyalgók úgyis vannak, majd megszokják. Szerintem illik Pálmi nevéhez is!

mmc, csak most olvasom, tejóég! Fú, ilyenkor azért eszébe jut az embernek a Gondviselés... Remélem anyósod gyorsan és nyom nélkül rendbejön, Liza pedig... talán nem fogta fel egyáltalán. Bár a gyerekek lelke annyira érzékeny és kiismerhetetlen...

Köszi mindenkinek a cipőhúzós ötleteket, kipróbálom őket sorba. nekem is főleg az a bajom, hogy a gyomrom nem bírja a hajolgatást. Ami fura, mert jógán viszont semmi bajom vele...

Ildi, szerintem a Borisz nem olyan vészes, nekem tetszik - ha illik a vezetéknévhez. :D Nekünk azért nincs még nevünk, mert a zuram hajthatatlan az egyik név kapcsán, ami viszont nekem nem jön be egyáltalán.
Ildi, próbálj ki egy kismamtornát vagy valami mozgást (akár otthon, netről). Egyrészt megnyugtatja a habzsoló lelkiismeretet, másrészt jókedvre derít. 2in1! Csak vidáman! Amúgy ha jól hallom, eddig többen is közelítjük a 9 kilót, nyugi!

Sírás: mostanában énekelgetek a babónak, mert beszélni még furcsa hozzá. Mivel nem nagyon emlékszem a gyerekdalokra, a hétvégén megnéztem néhány Halász Jutka felvételt, hogy ihletet nyerjek. Hát azt a bőgést...

Szegény Kat, az erőszakos anyós szoptatás közben... :( Engem egyszerűen irritál néha (sokszor) anyós jelenléte, így megbeszéltük a párommal, hogy az elején mi sem fogadunk látogatókat (mármint az anyóst nem, hehe). Szerintem a 6 hetes gyermekágyi időszakra tényleg lehet hivatkozni, teljesen logikus! Anyukám viszont természetesen jöhet, ő teljesen más!! :) De mi elég messze is lakunk mindkét családtól, remélem, hogy bírni fogjuk kettesben a babát és a háztartást. Arra gondoltam, fagyasztott adagokkal és házhozszállítással elleszünk egy darabig, nálunk még nincs nagyobbik, akinek rendes ételt kell adni.

Csicsi!! Gratula a kislányhoz! :) Üdv a "klubban".

Vigyázzatok magatokra!

Kép
bozza

Csicsi, gratula Luca babához! Remek, hogy erősíted a lánycsapatot, mert a végén nem lesz ennek a sok fiúcskának párja később... ;)

Bozza, hidd el, neked is lesz még bögretartós képed! :D Nekem is tetszik, örülök, hogy megnevettettünk benneteket. A sógornőd nem kicsit hipochonder, kíváncsi vagyok, hogy mit fog majd csinálni, ha a bölcsődében eltüsszenti magát egy másik gyerek... :)

Képzeljétek, összeírtam a hétvégén a patikából beszerzendő dolgokat, úgy tervezzük, hogy ma megveszünk mindent. Ma még szülőszoba-látogatás is lesz, és a védőnő is vár. Jó sűrű program... :)

Szép napot!

picuralmos

Herpesz: nagyon veszelyes az ujszulottre, ha peldaul nemi herpesz, akkor nem is engedik az anyukat termeszetes uton szulni, mert szules kozben elkapja a baba es belehal. Ezert (is) lesz program csaszarom...

Szoval ez nem amolyan tulparazas, hanem valos felelem, megha neked a szadon is van, ha 8 honapos terhesen elkapja, majd vigyaznia kell, hogy meg ne fertozze a babat, mert nala. veszes kimenetelu... gondold el, meg se puszilhatja... es a herpesz meg eltunese utan is 2 hetig fertoz...

Kép

Kép
sz.veronika

Később jövök reagálni, csak a herpeszre gyorsan: nekem nagyon gyakran van, Bence születése óta havonta.... Most terhesen csak 2x jött ki :S Nekem a krémek nem sokat használnak, az egyik homeos bogyóval gyorsabban elmúlik (majd megnézem a nevét), amúgy tapaszt használok, az a csúcs nálam - így a fertőzésveszély is kisebb és ezzel gyógyul a legjobban. (Ha érzem a számon, h ki fog jönni, és gyorsan bekenem krémmel akkor az orromban jelenik meg :S :( :( :( )
Bencén még nem jött ki herpesz.

Kép

Kép
amidaalah

Herpeszről én azt hallottam, hogy "csak" a nemi herpesz veszélyes az újszülöttre, akkor fertőződhet, és ha a szülés előtt kijön, kizárt a természetes szülés, akkor bezony marad a császár.

Voltunk védőnéninél, meghallgattuk Picur szívhangját, és mocorgását (ezzel nem tudok betelni) lemért mindenhogy, lemázsált (pfffffffffffff... ne is beszéljünk róla), vizelet, vérnyomás rendben. Kaptam "magzatmozgás regisztráló lapot", a 35. héttől rendszeresen rajzolnom kell az X-eket.

Megvolt a szülőszoba látogatás is, hát az egy trauma volt. Épp vajúdott egy nő, ordított... Igaz, már a 12. órát gyűrte. Nem szeretnék így szülni, az biztos. A szülésznő nagyon kedves volt, megmutatta az egyik szülőszobát, az öltözőt, vizsgálót, elmondta hol és hogy fürdetik a babát, megmutatta az őrzőt, láttuk az inkubátorokat is. És a szülőszobára nem kell ruhát vinni a babának, csak pelenkát, popsitörlőt, krémet meg a köldökápoláshoz szükséges dolgokat. Nagyon remélem, hogy a mi szülésünk nyugis lesz...

picuralmos

Gyors bejelentkezés:
Herpesz: igen, a nemi herpesz okoz csak gondot, de nem mindig van tünete, így lehet a mèhnyakon is úgy, hogy tünetmentes a dolog, így akinèl valaha kimutattàk egyszer( mint nàlam is) az jobb, ha nem kockàztat, mert a szülőcsatornàba találkozhat a herpesszel a baba, mely vírust felszívhatja, ès így okoz agykárosodàst.

A cukorterhelésem jó lett, elmúlt a streptococcusom. Balu 810g, ès igen jól van. A fenek pont a jobb combhajlatomban van, amitől nehezebben mozgok, és hordok terrhesnadràgot, aminek a csípőtől jön a pocakpamut rèsz,mmert pont őt nyomja. Mondtam is a dokinak, hogyha nem tudnám, hogy fogja Balut a mèhem, akkor a császàrt nyugodtan végezhetnék a combomon, mert onnan nagyon könnyen kiszedhető a kisherceg. Nagyon kis is dudorodik is:)

KépKép
KépKép
kat78

Kat,
Errol egy gyerekszaj jut eszembe:
-Anyu, miert olyan nagy a hasad?
-Mert kisbaba van benne.
-A fenekedben is van baba?
:)

Szoval te meg a combodban hordod... erdekes :D

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok,
én is kihagytam kicsit az írást, mert eléggé összejöttek nálunk a problémák, most próbálom összeszedni magamat 8)
Először is a mi nagy hírünk, hogy mostmár hivatalosan is bejelenthetem, a Kisfiunk neve Lénárd (lesz), Lénónak becézzük.
Múlt héten tudattam "kedves" anyósommal és sógornőmmel Lénó érkezését (a férjem helyett), ezért attól fogva publikus a névválasztásunk :wink:
Azt most nem részletezném, hogy mit reagáltak, de kaptam hideget-meleget, mintha bármi beleszólási joguk is lenne a MI döntésünkbe... (Segítséget ugyanis eddig sem kaptunk semmiben, és eztán sem tervezzük hogy kérjünk...)

Képzeljétek, egy hete Olikám reggel odabújt hozzám és megsimogatta a pocakomat, sőt puszit is nyomott rá Lénónak (teljesen magától, soha nem mondtam neki, hogy így tegyen)... :lol:
Kicsit megkönnyeztem a dolgot, és nagyon meglepődtem, mert az álmaimban mindig vágytam ilyen giccses-pocaksimis képre a nagytesótól, de nem hittem, hogy ez valaha tényleg megtörténhet velem :lol:
Azóta meg folyamatosan "TESÓ"zza Lénárdot, sokszor eszébe jut, és emlegeti, időnként nevén is szólítja:-) pl. egyszer a köldökömhöz tette a saját cumikáját, hogy Ő most odaadja Lénónak, majdnem bepisiltem a röhögéstől, és attól a boldogságtól, hogy milyen jószívű Kisfiam van...

Veronika,
először is nagy-nagy gratula a két királynői névhez, Adria Róza, kitűnő választás :wink:
Jót nevettem, hogy ugyanolyan nadrágot vettünk a Brendonban, és a pelus-ízlésünk is megegyezik, én is Huggies-Pampers párti vagyok, sok a közös vonásunk! :lol:
Ügyes ötlet ez a jegyzet-funkció, én még a hagyományos toll+papír verziónál tartok csak :?

A centivágás ötletét én is a netről olvastam még Oli előtt, és már Lénárdét is megírtam, pénteken válik aktuálissá számunkra a visszaszámlálás (akkor lesz az utolsó 100. nap).
Szóval hasonló módon működik, mint régen a katonaságnál, fog az ember egy 100 cm-es papír szalagot, pl. az IKEA-ban van ilyen mérőszalag ingyen kirakva, az praktikus.
Kiszámolod, hogy melyik dátumra esik a 100. nap visszafelé, az lesz a 100-as számnál, a O-nál meg a szülés várható időpontja. Én bedátumoztam az összes számot, jelöltem a hetek és a hónapok számát is, a O-hoz pedig írtam pár kedves köszöntő szót Lénárdnak.
Péntektől minden nap (mondjuk az esti fürdetés után) együtt levágunk majd egy centit, így jól láthatóvá válik, hogy mennyi időnk van még hátra.
Olikánál 22 nap maradt, ezt a szalagot is őrzöm a fontos emékeim között :lol:

De jót nevettem a "cicis"történeten, bár gondolom élőben elég kínos lehetett :lol:
Haláli lehetett az esküvőtök a Star-Wars zenével, gondolom nagy sikeretek volt :lol:
A testsúlyt elég heti 1x mérni, mert 1-2 kg simán mehet le-föl az elfogyasztott étel vátozó sótartalma miatt, ami különböző módon köti meg a vizet.
A gyerek vízszintes fekvésén kár aggódni, nem véletlenül császározzák a harántos babákat, és még rengeteg idő van a befordulásra is 8)
A baba megszületése utáni 6 hetes látogatási tilalom csak egy szokás, de a hátterében nem a baba, hanem a mama sérülékenysége áll. Ugyanis az anyától a méhlepényen át kapott immunanyagok pont 6 hét után ürülnek ki a babából, vagyis pont ekkortól válik védtelenebbé a fertőzésekkel szemben.
A szoptatás során viszont szintén kap a baba immunanyagot, ami védetté teszi.
Ez a hagyomány inkább az anya állapota miatt alakult ki, aki kb. 6 hét alatt tud kilábalni a gyermekágyból...
Az étel-rendelés jó ötlet, Ti melyik céget ajánlanátok (hol jó a kaja???)?

Picur,
szenzációs a pocakbögre képed, jót nevettem rajta én is, köszi :lol:
A zagyva álmok gyakoriak terhességnél az ismeretlen helyzet miatti fokozott szorongás miatt, ügyet se vess rá :lol:
Szupifej lehet a Párod, hogy 16 évre elrakja a motorokat Álmosnak, nagyon gondoskodó Férfiember :lol:
Örülök ha hasznos volt a szülésfelkészítős jegyzet amit küldtem :lol:
Ügyesen beszerezted a patikaszereket a Kisfiadnak?
A szülőszoba-látogatás megértem hogy megijesztett, én is majdnem elájultam, amikor szülni mentem, és kihallatszódott egy másik szobából a hangzavar, úgy megrémültem :lol:
Aztán nálunk minden zökkenőmentesen alakult, igaz sürgős császárom volt, nem szenvedtem, hasonlóan éltem át, ahogy Kat is írta.

Savariaa,
időközben már biztos megtudtad a dokidtól, amit korábban itt is jól kiveséztünk, hogy a Magnéziumból bizony többet kell szedni hogy hasson, a napi 500 mg még csak a normál szükségletet fedezi.
Úgyhogy a napi 250 mg után nem csoda, ha nem éreztél hatást...
Mennyit kell akkor szedni?
Amennyit az orvosod javasol, illetve amennyi enyhíti a tüneteidet.
Hasmenés a hirtelen dózisemelésnél felléphet, akkor vissza kell csökkenteni, és 2-3 naponta, lassabb ütemben emelni (250-500mg-mal).
Vas, tejtermék (kálcium tartalmú) készítmények és magnézium bevétele között teljen el 2-3 óra, mert ütik egymás hatását ( a vas és a kálcium=tej között is!).
Sajnálom hogy stresszelt a túl részletes szülés-felkészítő, de ez normáis jelenség, és idővel enyhül...
Megjegyzem én annak idején már a kelengye listánál kiborultam, azt se tudtam, mi mit jelent...
Köszi a gyerekpezsgős tanácsot, nagyon jó ötlet :wink:
Ügyesek vagytok, hogy kocsival mentek a felkészítőre, és nem kell hegyet másznod, kíváncsi leszek, a tegnapi milyen volt??
Övterelő mindkét ülésre, szintén szuper ötlet!
A költözés miatt nem irigyellek, de amiatt igen, hogy szép új otthonotok lesz :lol:

Később még folytatom a Többieknek is, most mennem kell...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, Lénárd milyen különleges név! Olivér mit szólt a tesó nevéhez? Édes lehet, ahogy beszél hozzá, odaadja a cumiját, simogatja anya pocakját. Remélem nekünk is lesznek ilyen élményeink majd, ha összejön a kistesó is.

Kat, remek eredmények! :) Én is ma tudtam meg, hogy a streptococcus-szűrésem negatív lett.

Örülök, hogy tetszett a bögre-fotó, nemsokára mindannyian tudtok majd ilyet készíteni. :) Jó móka, nekem tetszik ez az "állapot". Jól viselem még mindig, néha ugyan zavar, hogy ég a gyomrom, és nem tudok úgy megfordulni az ágyban, ahogy régen. De már csak 47 nap! :) Összeírtam már a patika-szereket is, még ugyan nem jutottunk el, de holnapra már beterveztük. Képzeljétek, mehetek újra laborba. Ezek az okosok kétszer nézték meg a Hepatitis-t, viszont a Wassermann szűrést elfelejtették... A háziorvos elfelejtette a vizeletvizsgálatot ráírni a laboros papíromra, amiatt is újra kell menni, valamint hátravan még egy újabb ellenanyag-vizsgálat is. Annyira örülök így az influenza-szezon közepén...

picuralmos

Kép: Ha jobb gombbal rákattintok, akkor a megjelenítésre kattintva betölti nálam.

Kórházi pakk: Ezt nem tudom, írtam-e, de én a mellszívómat beviszem. Nekem nagyon nehezen ment a szoptatás, és a 4. napon, mielőtt kiengedtek kérdezték meg, hogy van-e otthon mellszívóm. Amikor igennel válaszoltam megkérdezte, hogy miért nem vittem be.... Hát ha előbb mondja valaki :S
Bugyi: Nekem a hálós nem jött be, inkább a saját nagyibugyik + Tena, a másik betét nagyon vastag volt.
Ami még sokat segített: Eva kúp (vastabi+gátmetszés után voltak bizonyos gondjaim... hümm) Nekem olyan gyors volt a szülésem, hogy semmi másra nem volt idő - pl beöntésre, aminek akkor örültem. Most is ezt a kúpot fogom megpróbálni ha beindulnak a fájások.....

Én a szülés után az ébredések miatt aggódom :) Nem bírom az alváshiányt. Remélem Marci nem lesz nagyon sírós :)

Cipő: Én leülök és oldalra dugom ki a térdem, így elfér a pocakom.

Alvás: Én már elővettem a szopipárnát, azzal támasztom a hasam éjjel.

Mmc: Gyors felépülést anyósodnak! Huhhh :( :( :( Remélem hamar kiengedik és nem lesz több!!!

Savariaa: Remélem a dokid megnyugtat majd a fájásokkal kapcsolatban!!! Mindjárt költöztök? Vigyázz magadra!!!!

Nusildi: Nekem Bencénél nagyon jó volt, hogy csak ketten voltunk a férjemmel (+Bence), meleg kaját anyukám főzött, de vagy csak felugrott, vagy férjem ment el érte. Nem zavart senki! Most viszont mindenképpen szeretném, ha sokan lennének itt, és Bencével ellennének - így én Marcira tudnék koncentrálni.

Veronika: Szép és különleges név az Adria Róza! Méltó kistesó-név a Pálma után :) Én Star Trek rajongó vagyok/voltam, már nincs időm ilyesmit nézni... :)
A vastabi nekem sem azonnal okozott problémát, a terhesség vége felé éreztem, hogy nem jó, szülés után volt a mélypont.

Csicsi: Még egy lány! Már ideje volt, úgy emlékszem a fiúk tarolnak!!! A vérvétel - brrrrrr :(

Bozza: Én így tudom: tej az üt mindent, a magnéziumot egyedül veszem be, a vasat c-vitaminnal.
Betegségekkel/herpesszel én is parás vagyok, na de azért ha az ember nem ad puszit és figyel a poharára és az evőeszközére akkor elkerülhető a fertőzés. Én úgy tudom, hogy csak addig fertőz, amíg gennyes :S. A nemi herpesz és az ajakherpesz meg két külön törzs (? vagy mi, szóval az egyik nem megy át a másik helyre).

Picur: Jó a poharas kép!!!!! A szülőszoba látogatás nekem is negatív élmény volt - én addig azt hittem, hogy ott mindenhol van külön wc, zuhanyzó, kis hely. Aztán rájöttem h csak egy ágy van és slussz (kivéve az alter szobát azt hiszem), no meg igen, a kiabálás. Nekem szerencsém volt szülés közben, nem ordított senki, egyszer ctg alatt hallottam és nagyon megijedtem én is.... Mi az a Wassermann szűrés??? Mikortól mész ctgre?

Magnoli: Látom közben megerősítetted a dolgokat (vas stb)! Oli nagyon jó nagytesó lesz!!!!!

Mi tegnap összeraktuk Bence új ágyát, nagyon féltünk, hogy mit fog szólni hozzá. Hát, imádja :) A matracon dobálta magát, ugrált rajta, majd amikor bekerült az új ágyba bemászott, rámutatott a régi ágyára - "ez nem kell!" :) :) Reggel 6-kor kelt, de utána velem még fél10ig aludt, gondolom azért csak fura volt neki reggel. De napközben vagy 3x megköszönte az ágyat és a matracot, a régi ágyáról (ami már a mi szobánkban van) megint kijelentette, hogy nem szereti. :)
A tágulatot én is remélem, hogy nem nagyon fogom látni :) :) Azt is olvastam, hogy a függőleges helyzet "jót tesz" neki, könnyebben elmúlik majd. Amúgy is készültem hordozni :)

Kép

Kép
amidaalah

Amidaalah, így már látszik a baba, és jááááááááááájjjj, de cuki! :) A Wasserman a vérbaj-szűrés (azt hittem már nincs is ilyen betegség), és képzeljétek, azt mondta a védőnő, hogy gyakoribb, mint gondolnánk! És a kórokozója károsíthatja a magzatot. Kötelező szűrés a terhességi vérvételkor, csak nekem valamiért ezt nem csinálták meg, viszont a Hepatitis szűrést kétszer is. Annyira jó ez....

NST-vel fogok kezdeni a 35. héten, aztán a 36. héten lesz az utolsó kötelező ultrahang. CTG gondolom a 37. héttől lesz, de ezt majd a dokink megmondja.

Bence is igazi nagyfiú már! ;)

picuralmos

Sziasztok!
Eddig csak csendes olvasótok voltam de most lenne egy kérdésem.
Harmadik gyermekemet várom papírforma szerint 26 hetes vagyunk de ultrahang szerint 27+6,kedden voltam ultrahangon és nagyon megijesztett az orvos azt mondta ,hogy a gyermek jobb oldali agyi oldalkamrája 6 mm el tágabb, azt is mondta ez még nem baj csak ne nőjőn mert 10mm felett kezdenek el vele foglalkozni .Járt már valaki így vagy hallott már valaki ilyenről ,mik a tapasztalatok?Nagyon félek hogy tágulni fog neki:(
loramatte
Bácsalmás

Loramatte,
En elmennek elso korben megnezetni masik orvossal is...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Végre géphez jutottam, az előző pár rövid hozzászólás csak mobilról volt :)

Ancsa,
Ha tényleg kislány lesz, akkor én tuti adnék anyósnak valamit :D

Ádám és Márk - mindkettő tetszik! :)

Hihetetlen ügyes a nagyfiad az alvással, hogy így, egyik napról a másikra a saját ágyában alszik! :)
És Máté még veletek alszik? Az nem zavarja Kristófot?

Picur,
a keményedgetések abszolút normálisak, készül fel a hasad a szülésre... nekem is sokat keményedget, főleg késő délután...
Azért a kórházi pakk legyen összepakolva! :D Az sosem árt...
Nekem volt olyan bőven egy hónappal szülés előtt, hogy már azt hittem irány a kórház... aztán mégsem :) De nem akkor kezdődött, hanem már a 6-7-ik hónaptól, ahogy most is... hiába mondom hogy ne erőlködjön a tréninggel, felesleges, mert úgyis császár lesz :lol:

Csicsi,
gratula a kicsi Lucához! :)
Na akkor te is jól megjártad a cukorterhelést, én is nagyon parázom a vérvételtől és én is pont kifogtam egy nagyon bénát... kétszer szúrta mind a két karomat...

Bozza,
babarugi a tárgyalás közepén... tud időzíteni :D
Na megvolt a terheléses cuki? Hazaengedtek közben?
Megnéztem a szülés utáni vérzést, mert már nem emlékeztem rá... elég sokfélét írnak, a zöme 4-6 hetet. De gondolom csak az első 2 hét az erősebb, aztán már csak gyengébben... hihetetlen, hogy nem emlékszem rá...

Picuralmos,
egy csomó patikai dolgot nekem a gyerekdoki írt fel, már nem így van? Na majd rákérdezek a védőnőtől...

Magzatmozgás regisztráló lap??? Na én erre képtelen lennék, hagyjanak békén... :D

Magnoli,
Oli tündéri :) Pálmi is puszilgatja a hasamat, meg az orrával dörgölődik oda, mintha "eszkimó puszit" adna neki :) Meg mindig elmondja, hogy milyen kis cuki lesz, majd ha kijön :) ...és hogy mikor jön már :D
De ez az "odaadom a cumimat", hát ez extra édes!

Igen, közben pont jött a heti hírlevél is a terhességről és pont írják benne, hogy 1-2 kiló simán megy le-fel, úgyhogy ne méregessük naponta :)

Nahát! Az anyuka miatt kell a 6 hét, nem a baba miatt? Most megdöbbentem...

Én most a Teletáltól rendelek épp, de én már évek óta rendelek és egy idő után mindegyiket megunom, és akkor kipróbálok egy másikat...

Picur,
erről a Wassermann szűrésről én se hallottam...
Jól összekutyulták akkor most neked a laborokat...

Amidaalah,
az alváshiány miatt aggódhatsz is... jól megnyugtattalak, mi? :) Én nagy alvó voltam mindig is, de akkor teljesen kész voltam... azóta sem alszom át egyetlen éjszakát sem, pedig már lehetne, de akkor valahogy felborult és azóta se rendeződött... most már istenes, mert "csak" felébredek és vissza tudok aludni utána...

Az alváshiány orvoslására a párom péntek-szombat estére átvette a bébi felügyeletét, olyankor tudtam aludni... persze ez szoptatás mellett nem igazán megy, Pálmi tápszeres volt, így a férjem is tudta etetni éjjel...

Bence is nagyon ügyes az új ágyikójával! Micsoda előrelépések! :)
sz.veronika

Sziasztok!

Ne haragudjatok, eltűntem picit, mert sok a tennivaló, rohangálunk egész nap a ház miatt, nővéremet tegnap műtötték, mert cisztát találtak a petefészkén, műtét közben kiderült, hogy a méhkürtön volt, és sürgősen kellett ez a műtét, doki mondta is utána, hogy nem csodálja, hogy erős fájdalmai voltak, kész csoda, hogy eddig kibírta. Fél éves a kisfia, így az is nehéz volt hogy legyen a szoptatás, altatás után mikor fejhet, szóval elég bonyolult volt a műtét előtti előkészület, meg most is, mert ugye nem veheti fel a kisfiát, Anya ment ki hozzájuk, és segít, így csak szoptatnia kell a babát, és Anya már veszi is el tőle, fürdet, pelenkát cserél és közben a nővéremet is kiszolgálja, szóval van sok tennivaló, de legalább már túl van a műtéten, nagyon aggódtunk érte.
Tegnap reggel voltam a cukorterhelésen, egy boszorkányhoz kerültem, aki üvöltött a többi nővel, aki vette a vért, hogy miért beszélnek hangosan... hát már előre rettegtem, máshoz nem mehettem, mert csak nála van vércukorszint mérő, és ő keveri ki a koktélt, ő a mixer. :D De amint odaültem, már nagyon kedves volt, így megúsztam egy kellemetlen vérvételt. A lötty nem volt valami túl jó, főleg mert nem fél citrom levét hanem egy egészet vittem és a nő beleöntötte az egészet, így picit savanyú lett, nem is tudtam egyszerre meginni, de azért három adagban lement, vittem poharat és kanalat, így átöntöttem abból, amibe adta, férjem pedig keverte, mert nézni sem bírtam, olyan tejszerű volt... A második és harmadik vv is egész gyorsan eljött, bár azért telhetett volna gyorsabban az idő, és baromi büdös volt a labor előtt, így nem is ott vártunk, hanem a kocsiban, és amikor letelt a 60 perc gyorsan bementem aztán újra ki a kocsiba. Most úgy néz ki a kezem, mint egy vénás droghasználónak, mert nekem eléggé megmarad a nyoma. 8)
Dokinál is voltam, hát egy angyal, nagyon kedves és türelmes volt, olyan jó, hogy rátaláltunk, férjemnek is nagyon szimpi. Méhszáj zárva, a keményedésekre azt mondta, hogy normális, szedjem a magnéziumot, és vasat is írt fel. Uh is volt, kérdezte, hogy tudjuk-e a nemét, mondtam, hogy igen, kisfiú, de kérdeztem, hogy még mindig az? Erre csak annyit mondott, hogy azért kérdezi, mert most úszott be egy fütyi a képbe!! :D :D :D Végre nem kellett felmásznom a vizsgálószékre, amit utálok, hanem az ágyon vizsgálta a méhszájat. Azt mondta, hogy nem lát semmi problémát, így nem gondolja hogy gond lenne. Engem megnyugtatott maximálisan. 30 hetesen kell UH-ra mennem hozzá, addig pedig nincs semmi vizsgálat. De annyira szimpi volt, megérte orvost váltani.
A herpeszem már seb, ami az elmúlást jelenti lassan, kicsit olyan a szám, mintha bevertek volna, de legalább már nem kell betapaszolnom.
A szülésfelkészítő többi részét elhalasztjuk, a következő körben szállunk be a folytatásba, mert nem volt időnk elmenni, a hát befejezése őrületes tempóban zajlik, mindent mi csinálunk és intézünk, így nem is értünk volna oda, de elvileg a héten a felső szint költözhető lesz, és végre kivihetünk mindent, és akkor nagy kő esik le a vállunkról.

Nusildi nálunk sem lesz nézőközönség a szoptatáskor, mert amúgy is elég szégyenlős vagyok, másrészt pedig szerintem nem tartozik másra csak az édesanyára, a babára és az édesapára, senki másnak nincs ott a helye. Cipőfelvételre jó ötlet a bordásfal, jó hogy nektek van, milyen praktikus megoldás. 8)

Picur te nagyon hajlékony lehetsz, ha terpeszben tudod a cipődet befűzni, és egyszerűen egyáltalán nem vagyok hajlékony, sosem voltam az, így maradnak a szenvedős cipőfelvételek és a várakozás a jó időre, amikor végre a bebújós cipők korszaka beköszönt. :D Nekem ugyanolyan görcseim vannak, mint amilyeneket te leírtál, hány van egy nap? Nekem akkor a leggyakrabb, ha fekszem este, akkor jön a legtöbb. Tegnap a doki azt mondta , hogy normális, ha nagyon kellemetlennek érzem, akkor mindenképpen hívjam. Te mikor mész dokihoz?

Kat hát igen, mindenkinek más a császár után és a hüvelyi szülés után, máshogy gyógyulnak, nem ugyanúgy viseli meg őket. Házhozszállításra én is gondoltam, már a férjem annyira szeretne mindenben segíteni, hogy tudom képes lenne minden este megfőzni, hogy tudjak másnap enni, egy angyal. :D De az is lehet, hogy a családi házhozszállítást választom, és Anya akkor úgy főz otthon hogy küld ki nekünk is. Ha pedig lesz egy kis szusszanásnyi időm, akkor pedig megpróbálok több napra főzni.

Mmc jobbulást kívánok az anyósodnak, borzasztó ami vele és a kislányoddal történt, de remélhetőleg nem viselte meg és nem is fog erre a szörnyűségre emlékezni. Erre szokták mondani, hogy minden rosszban van valami jó, mert így nem volt egyedül az anyósod, és még időben rátaláltak.

Veronika bőven van még idő arra hogy beforduljon a baba, és több trükköt is hallottam, hogy lehet noszogatni, de még ráérsz erre szerintem is.

Ancsa szép neveket választottatok, nekem mindkettő nagyon tetszik, de melyik lesz a befutó? De aranyos Kristóf, tényleg nagyfiú már, ha a saját ágyában alszik. Én minden éjjel egy ideig átjártam Anya mellé, aztán lassan leszoktam róla, a mai napig sokszor emlegeti, hogy utána is sokszor fent volt és várt engem, de nem mentem... :lol:

Csicsi gratulálok a vizsgáidhoz és még nagyon gratula a kislányotokhoz!!!!!!!

Bozza nekem is van olyan ismerős, aki meglátja hogy herpeszen van és legszívesebben vegyvédelmi ruhába öltözne be, mintha leprás lennék... :twisted: Én sajna nem mehettem messzire a cukorterheléses vérvételen, mert külön mondták, és mivel ahol én voltam van 60 percnél is egy, így nagyon messzire sem tudtam volna menni...

Amidalaah nekem is a tapasz vált be, amikor felragasztom, kicsit emberként érzem magam, amíg csak krém volt, addig legszívesebben ki sem mentem volna az utcára, mert egyáltalán nem volt komfortos érzés. Szóval még jó, hogy van ez a tapasz.

Kat hihetetlen, hogy ennyire látszik a babód, kis édes! :D Majd mond a dokidnak, hogy elég lesz a combodon egy kis vágást ejteni, és már kint is lesz. :lol:

Magnoli édes lehetett Olivér, micsoda boldogság lehetett ezeket a mondatokat hallanod!! Lénárd szép név, nem is értem miért szólnak bele sokan a névválasztásba, hisz ez csak a szülőkre tartozik... nekünk is sokan mondták, hogy miért ezt szeretnénk? Tök fura név, hogy fogjuk majd becézni... hát ez a mi dolgunk, és nem másé. 250 mg Mg szedek, most úgy szedem, hogy felet reggel felet délben vasat pedig este, és egész jó eddig, remélem nem kiabálom el. Hétvégén volt a legrosszabb, de így visszagondolva lehet hogy a hidegfront is közrejátszott, eddig nem is figyeltem ilyenre, de lehet, hogy ezután jobban megérzem. Este a legrosszabb amikor lefekszem, de a doki szerint minden rendben van, semmi nem jelzi azt,hogy gond lenne. Remélem így is van.

Loramatte én is azt tanácsolom, mint Veronika, hogy először egy másik orvos szakvéleményét kérjétek ki, nagyon sok tévedésről lehet hallani az ultrahangoknál.

Remélem mindenkinek sikerült válaszolnom, ha mégis, akkor ne haragudjatok. Puszi és vigyázzatok magatokra!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, jobbulást a nővérednek, nem lehet könnyű most... Nekem nem tértek ki külön a haskeményedésre, azt mondta a doki is meg a védőnő is, hogy normális dolog, amíg nem fájdalmas, addig nincs semmi baj. Naponta 8-10 ilyen biztos van, hol a jobb oldalon, hol a balon, hol felül, teljesen változó. Ha az egész hasam egyben megkeményedik, na az már a szülés közeledtét jelzi, ami nálam már előfordulhat. Azért remélem, hogy Picur még marad pár hetet. Nekem legközelebb már csak a 36. hetes kötelező uh van, addig már nem vizsgálnak, csak ha (ne legyen!) baj van (görcs, vérzés ilyesmi). 35. héten meg az NST. Viszont, ami feltűnt, hogy a hasam mintha lejjebb helyezkedett volna. Nem lógósan, csak mintha már nem nyomná annyira a gyomromat. Picur nagyon készülődik...

Wasserman, na az is megérkezett, valamiért később postázták a laborból, és persze negatív! :D Fura, hogy nem hallottatok erről, elvileg kötelező szűrni. Az is lehet, hogy csak nekem vannak ilyen túlbuzgó orvosaim... :)

Loramatte, én is azt mondom, hogy másik doki, lehetőleg uh-specialista (szonográfus). És a lényeg, hogy ne rettegjetek, mert az nem tesz jót a babának.

Veronika, felírja a doki is, pl. popsikrém, fürdetőkrém, alkohol, ezeket megveheted simán a patikában is, de a D- és a K-vitaminokat csak receptre adják. Úgy tervezzük, hogy jövő héten jelentkezünk be a gyerekorvoshoz, és rákérdezünk, hogy hogy megy ez. A többit (steril gézlap, lázmérő stb.) simán szintén patikában meg lehet venni.

picuralmos

Köszönöm szépen.hogy válaszoltatok.Most mindenképp megvárom a következő ultrahangot(2 hét múlva) akkor mit mond és utána feltétlen megyünk tovább.Azóta sokat bújtam a netet és sok kismama találkozott ezzel és hál'istenek mindenki egészséges gyermeket szült,remélem nálunk is minden rendben lesz és megpróbálok nem idegeskedni.
Ti készítitek már a baba kelengyét,kiságy be van már állítva?
Nekem is szokott keményedni a pocak de olyankor tudom ,hogy lassítani kell ami a 2 ördögfíókánál nem is olyan könnyű :)
loramatte
Bácsalmás

Loramatte, nálunk cisztát találtak, jól besz.rattak, aztán rá egy hétre nyoma sem volt. Picur makk egészséges hál' Istennek... Úgyhogy ne aggódj, minden rendben lesz! ;) Nálunk már készen áll minden, egyedül a kórházi pakkot kell még összerakni.

picuralmos

Sziasztok!

Ma hosszú napom volt, a terheléses vércukor vizsgálatra mentem kora reggel, de a hó miatt késtek, így hiába voltam ott 6:50-re, 7:40-kor ittam meg a cukros lötyit és 9:40-kor jött a 2. vérvétel. Aránylag jól bírtam, de amint kijöttem, már nyomtam is magamba a diós búrkiflit :D
Kedden voltunk nőgyógyásznál, megint nem volt vizsgálat, "csak" UH, minden oké amúgy. Legközelebb 4 hét múlva kell menni.
Amúgy jó lett a vérkép, cukor, minden hála, pedig annyit zabálok és nagyrészt édeset, édességet :O

picuralmos, én megpróbáltam ma terpeszben felvenni a cipőmet ahogy írtad, de nekem az fáj, amikor lehajolok, közvetlenül a cici alatt nagyon nyom, szerintem már full fent van a gyomrom vagy nemtom :(
Nálam az a baj, hogy én tényleg sokat eszek :((( Jogos,hogy ennyit híztam :( Már 10 kilónál tartok...
A keményedés most már ebben a szakaszban normális szerintem. Én is sokszor érzem, mindig azt hiszem hogy a baba az, de szerintem akkor keményedik a hasam.
Amikor én szültem, egy szobába kerültem egy olyan anyukával, akiről az járta, hogy végigvisította az egész szülést. Szerintem nagyon különbözően tudják lereagálni a nők ezt a fájdalmat, valaki némán szenved, valaki jajgat, de ha kiabálni kell, akkor kiabálni kell, ne aggódj, így is úgy is fájni fog ;)

mmc, úrég, ez borzasztó! Édes kis Liza reméljük nem szűrt le belőle túl sokat! Jobbulást anyósnak!

Veronika, már függőlegesbe a gyereket? Szerintem is ráér még bőven!
Nem tudom honnan jött páromnak a Borisz, mindig meglep valami tök furi béna névvel :) Borisz tuti nem lesz!

ancsa, nagyfiúnak gratula a saját ágyikóban történő alváshoz! :) Nálunk amikor elkezdtem rosszul lenni a terhesség elején, akkor szokott Lotti az ágyunkba, én imádok vele aludni, de most már féltem, hogy megrúgja a hasam, így mondtam, hogy szokjon vissza, hála pár napja megint ott alszik. De nekünk az ágyunk mellett van közvetlenül az ő ágya, így kb. olyan, mintha most is ott aludna :D

csicsi, sajnálom hogy ilyen tortúra volt a terheléses, a lényeg, hogy már túlvagy rajta! Gratula a kislányhoz! A Luca nagyon szép név!

bozza, azért nem volt olyan jó hogy ilyen hamar meglett Lotti, tudod ő 35 hétre született, bár jó súllyal és minden oké volt, de azért maradhatott volna. Azért örülni fogok, ha a második szülésem is gyors lesz :) A 7 után nem eszek dolog megy, ennek ellenére hízok :(
Dokimnak mondtam kedden, kérdeztem, hogy nem sok-e a 10 kiló, azt mondja nekem, mi az, rubintrékásodni szeretnék? :D Azt mondta még, hogy úgyis leadja, nem? :)
Csak ugye a nagy has miatt már amúgy is bálnának érzem magam, hát ha még meglátom a combjaimat a tükörben :/
Nyugi, nem vérzik olyan durván az ember szülés után! Az első 2-3 napban kellett a Tenna, de utána éjszakai betéttel elvoltam. Biztos mindenkinél más, de nekem olyan volt, mint egy nagyon erős menszesz az első pár napban, utána meg mint egy átlagos menszesz. Asszem 1-2 héten belül elmúlt a vérzés.

kat, gratula a jó eredményekhez!
Nálunk 786 g volt kedden a baba :)

magnoli, gratula hogy végre megvan a név! Olyan sosem lesz, hogy mindenkinek tetszik a név :) Cuki Oli! Nálunk Lottira néha rájön, hogy odajön, megsimizi a hasam, vagy megpuszilja és mondja, hogy ott a tesó de amúgy furi, mert nem igazán akarja megfogni, amikor múltkor mozgott a hasam, azt se akartam megnézni, vagy nem érdekli vagy nem bír várni pár mp-et se hogy érezze a mozgást, Lotti mindig jön-megy :)
Én az egészségkonyhából rendelek 2 éve, szerintem nagyon finom, főleg a tészták és jó az ára.

amidaalah, gratula a nagyfiúhoz, hogy ilyen szépen alszik az új ágyában!

loramatte, szia,üdv közöttünk, sajnos abban amit kérdeztél, nem tudok segíteni...

savariaa, na legalább te is túlvagy a cukros löttyön, én fél citromot vittem :) De alig olvadt a cukor, így a végén a cukordarabokat kanállal eszegettem ki :)
Szegény nővéred, jobbulást! :(

Babakelengye, kiságy, á, de hogy még sehol sem tartok. Megmondom őszintén, én még korainak érzem, hogy ezzel foglalkozzak. Még dolgozok, minden nap 7kor elmegyek és 17re érünk haza, otthon már semmire sincs időm, mert 9-kor már ágyban szeretek lenni, addigra nagyon elfáradok. Majd áprilisban, amikor befejeztem a melót, akkor fogok mindent pakolászni, eltervezni, de nekünk amúgy is szinte minden megvan.

Na most megyek, bocsi ha nem mindenre reagáltam, de le kell feküdnöm, nekem a hátam fáj nagyon az egész napos mh-i üléstől :/
nusildi

Savariaa,
jobbulást a nővérednek... 6 hónapos babával... jó nehéz lehet így...

Jó kis vérvétel...

Szuper, hogy továbbra is ilyen kis aranyos az új dokid! :)

Ildi,
gratula a jó eredményekhez! :)
Én meg is őrültem volna, ha ennyit kellett volna várni éhgyomorra...

"egy szobába kerültem egy olyan anyukával"...
erről eszembe jutott én milyen anyukával voltam egy szobában... egész éjjel sírt a kisfia, fel-alá sétálgatott vele 3 napon keresztül...

"alig olvadt a cukor, így a végén a cukordarabokat kanállal eszegettem ki" :lol: hát ez jó... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Látom már témában volt, hogy meddig van vérzés szülés után meg a bugyik, betétek stb. én arra is kíváncsi lennék, hogy mennyi idő alatt gyógyul be a gátseb, vagy ha nem is teljesen, de mennyi az az idő amíg kifejezetten kellemetlen?? Tudom, hogy mindenkinél más, de azért átlagban...
Veronika szép nagyon az Adria, jó kis nevet találtatok a hölgyeménynek!
Nekem állandóan melegem van, Ti hogy vagytok ezzel?
Picuralmos elég rémisztő lehetett a szülőszoba látogatás ha közben ott ordítoztak, bár ilyenkor tudja az ember, hogy nem teapartira megy, de azért félelmetes lehet. Én épp ezért még nem tudtam eldönteni, hogy menjek-e vagy sem, félek, hogy nagyon elriasztanak, bár sok választásom úgy sem lesz, amikor menni kell, de nem akarok teljesen beparázni :S
Kat érdekes lehet, hogy a combhajlatodnál van a baba :)
Magnoli a Lénárd különleges név, nem sűrűn hallottam eddig, az biztos, hogy nem lesznek majd osztályban öten Lénárdok, mint Veronikáéknak az Adria! az a cumi felajánlós dolog nagyon édes lehetett, majd pár év múlva mesélhetitek nekik, mikor nagyobbak lesznek :)
Magnézium: én a magnerotot szedem, napi 2-t általában de van mikor megfeledkezem róla és olyankor csak egyet veszek be :P de nekem nem is sűrűn van hogy keményedik a hasam, néha az is inkább este, mikor már az ágyikómban vagyok. Tényleg ti hogy különböztetitek meg, hogy a hasatok keményedik vagy a baba nyomja oda magát???
Olyan szokott lenni, hogy ha sokat sétálok vagy sietnem kell valahova és gyorsan megyek akkor két oldalt vagy csak az egyiken mikor hogy, de mindig oldalt kicsit feszül a hasam vagy nem is tudom, hogy írjam le az érzést, de nem görcs hanem nem tudom mi, de csak akkor ha megyek és ha leülök rögtön el is múlik....
Loramatte remélem minden rendeben lesz nálatok, sajna nagy ötlettel én sem szolgálhatok, de szintén azt javaslom, hogy kérjetek ki másik szakvéleményt is!
Kencék: nekem mondta is a védőnőm, hogy ne kezdjek el babaápolási cikkeket vásárolni, mert majd ő ad egy listát amit a patikában megvehetek!
Savariaa, hűű szétaggódhattad magad a tesódért, de a lényeg hogy túl van rajta, de biztos nagyon nehéz lehet a picivel műtét után, még jó, hogy anyukád tud segíteni!!
Nusildi nekem is úgy volt a cukorvizsgálaton hogy reggel 7re mentem és majdnem 8 volt mire behívtak --nem nagyon érdekelte őket , hogy ki miért van ott :S
Sőt sajna az eredményem sem lett a legjobb, úgyhogy majd mehetek szakrendelésre, bár azóta itthon mérem magamnak minden étkezés után ( van itthon vércukor mérőnk) és mindegyik eredmény jó volt ! Eddig a párom mérte nekem, ugye én meg a tűű, de ma már magamnak csináltam, tök büszke vagyok. De azért nem akarom elhinni, hogy az összes kismama nyavaja közül pont ez bír nekem előjönni, ahol szurkálgatni kell, elcserélném egy kis vashiányra inkább :P Majd kedden lesz szakrendelés, addig irkálgatom, hátha majd akkor nem akarnak bent tartani méregetni, ha látják, hogy magamnak is tudom csinálni, mert mondta a védőnő, hogy van hogy kb 3 napra bent kell maradni és ott nézegetik az étkezések előtt-után, hogy beállítsák a diétát :( Hát én nagyon nem szeretnék befeküdni, egy napra sem!!
csicsi85
Tiszaújváros

Csicsi, nyugi, ha nem kiugró a cukros eltérésed, akkor "csak" vissza kell fogni a szénhidrátot. Nálam ez volt. A 7,8 mg helyett 7,9 mg lett, erre mondta a háziorvos, hogy egy kicsit a fehér kenyeret, meg az édességet vegyem vissza. Én még kiegészítettem önszorgalomból egy kis dióevéssel, és a következő ellenőrzésnél már tökéletes lett. A dió ugyanis jótékony hatással van a hasnyálmirigyre, serkenti az inzulin termelését.

picuralmos

Kösz a tippet Picuralmos, a diót kipróbálom!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok,
próbálom folytatni, kiegészíteni a múltkoriakat amit nem vot időm befejezni :D

Mindenkinek köszönjük szépen a névdicsiket :)
Rájöttem időközben, hogy félreérthetően fogalmaztam előzőleg, szóval anyósom és sógornőm nem a Kisfiam nevével kapcsolatban akadt ki, hanem azért, mert MÉG EGY babát "merek" szülni.
Ugyanis eddig nem is tudták hogy terhes vagyok, a férjem "elfelejtett" nekik szólni, ezt én nem bírtam tovább, és bár nem az én rokonaim, tiszteletből felhívtam őket, hogy tudjanak Lénárd érkezéséről...
Na, ekkor kaptam meg a "beosztásomat", hogy ők már azt gondolták, hogy nem fogok többet szülni, mert eladtam tavasszal a babakocsit, és hogy biztos csak becsúszott, stb... Próbáltam magyarázni, hogy emlékezzenek rá, hogy 4x műtöttek Oli után, (az utolsónál anyósom vigyázott Olira, tehát emiatt is tudnia kellett róla), az újabb baba érdekében, akit nagyon is akartunk!...
Gondolom féltékenyek lehetnek, vagy nem is tudom, mindenesetre nem hiszem hogy lenne joguk beleszólni a döntéseinkbe! Azután, hogy nekünk soha semmiben nem segítettek, pláne nem, de a gyerekvállalás szerintem amúgy is kizárólag a szülők döntése, másra nem tartozik!
(Ugye Sandie???)
Azt meg se kérdezték, hogy mi lesz a Kicsim neve, vagy hogy vagyok, stb..., csak azt fejezték ki, hogy ők most mennyire sokkolódtak a hírtől :x
Azt hogy fiú babám van, bár nem kérdezték, elárultam nekik, de a többit már tényleg a férjemre fogom bízni...
Úgyhogy mi is befoglalnánk két jegyet a Holdra, de CSAK ODAútra!!! :evil:

Bozza,
gratu a mozgás érzékeléséhez, cuki lehettél ahogy megbabonázva figyelted a hasadat a tárgyalás alatt, nyugi, nem hiszem, hogy ez bárkit is zavart volna, max. belül somolyogtak a partnerek :lol:
Szerintem az a jó, ha egy doki alapos, inkább az legyen, mint úgy érezd, hogy nem vesz komolyan :wink: , legfeljebb kérdezz vissza, ha valamit túlzásnak érzel...

Ildi,
de édes lehet Lotti, én is szeretnék még egy ilyen kis "bújós kiscicát" majd a két Fiam mellé/ után :wink:
Klassz lehetett hogy olyan pikkpakk világra jött Lottika, csak az érkezési időpontot siette picit el :D
Veled is (ahogy Veronikával) nagyon hasonló problémáink vannak, én is csak 12 kg körül terveztem hízni, de sajna már nálam is +9-et mutatott a mérleg múlt héten, na azóta nincs is kedvem ráállni. Ha nem írtad volna, hogy Neked mennyi, én magamtól be se merem vallani :shock:
Emiatt és az egyéb családi gondjaim miatt együttesen nekem is gyakran nyomott a hangulatom, de próbálok a szép dolgokra összpontosítani, és a céljaimra, hátha az segít majd :roll:
Na meg élvezem Oli kedvességét, bókjait :lol:
Sőt, a minap Oli kiskori videóit néztük újra, azokon röhögtünk nagyokat, na az is feldobott, hogy lesz még egy ilyen szuper kispasim :wink:
Lénárdot ezért most már el sem cserélném kislányra, inkább imádkozom majd még egy babáért... 8)
Ezen a "nő megfejt" szövegen én is "besírtam" a röhögéstől! :lol:
Ha jó belegondolok, nekem is volt ilyen, amikor hazaértem a kórházból, és első alkalommal jött a védőnőnk, akkor tette meg velem, amíg élek hálás leszek neki ezért (is)... Akinek már volt tejtől bekeményedve a cicije, biztos érti, mire gondolok...

Lányok, papírbugyiról most hallok először életemben :shock: nekem elég volt a sima bugyi (ilyenkor én feketét használok 8) ) +Tena, illetve normál betét párosítás, igaz én soha nem véreztem átlagos módon életemben, mindig is mini, max. normál tampont használtam...
Ja, és a szövődményeim miatt a császár után rengeteg méhösszehúzót kaptam (elvérzés ellen, de ezt később fogom részletezni a szüléstörténetben), talán az is okozhatta, hogy nem öntött el a Niagara, valamint félve vallom be, hogy mikor hazaértem, már nem volt semmi vérzésem, igaz, 2 nappal tovább tartottak bent (összesen 5 napig), mert Oli nagyon sárgult :shock:

Ildi, Veronika nagyon köszi az ebédszállítós-tippet, ki fogom próbálni mindkét céget amit ajánlottatok, még szülés előtt :D

Sandie,
szép a pocifotód, nem is olyan vészesen hatalmas ahogy 3. gyereknél gondolnám, talán azért, mert jól lefogytál előtte?
Zalán rágós története csuda aranyos :lol: azért érdemes vigyázni, hogy mit mond a csöppeknek az ember lánya, nehogy félelmet, szorongást keltsünk bennük :oops:
Ez a "fázós mell érzés" nekem új, nem tudom miért lehet? :lol:

Kat,
jót nevettem a "gyerek márpedig nem jön ki és pont"-os sztorin :lol:
Nagyon jókat ötleteltél, szerintem is az egyik legjobb ajándék egy friss anyukának, ha meleg kaját hoznak neki!
Nálam ez, a takarítás, és az alvás biztosítása volt a három legfontosabb kérdés, de sajna nem volt segítségem... :cry:
Most már előre készülök, kaját fagyasztok előre a hűtőbe, kipróbálom az ételszállítókat, kerestem babysittert (pár órás pótalvás lehetővé tételére), illetve találtam takarítónőt is :lol:
Gratu hogy nincs már strepto-d!
A szoptatás szerintem is nagyon intim dolog, most majd ügyesebben vonulj el a Piciddel, ha megoldható...

Amidaalah,
a szégyenérzet szerintem sem múlik el, de amikor az ember szenved, képes háttérbe szorulni, aztán az állapot javulásával visszatér.
A folyékony készítményekben szerintem is kevés a vas, így vagy többet szed az ember belőle, vagy marad a jóöreg tablettás forma :D
Marcid édes lehetett a felvételen, nagyon cukin hangzik ez az "ujjnyaldosás" :lol:
A mellszívót jó ha beviszed a kórházba, mert nagy segítség lesz a tejecske beindításában, nálam is ott volt- ott lesz 8)
Bence nagyon ügyes NAGYFIÚ, hogy ilyen simán átengedte az ágyát a Kisöcsinek, irigykedem is Rátok, nálunk még mindig nem jött össze az átszoktatás :(

Savariaa,
nem csodálom hogy kifáradsz a költözésben, szerintem nagyon nehéz ez ilyenkor, még ha jobba megy az ember, akkor is, mert nagyon megterhelő pszichésen és fizikailag is... Drukkolok hogy gyorsan kész legyen a felső szintetek :lol:
Megértem, hogy nem szeretnél segítséget az első időkben, sokan vannak így, idő és tér kell az új család kialakulásához, aztán jöhetnek majd a látogatók...
Ha aztán mégis kell a segítség, ne félj kifejezni, hogy kitől mit vársz 8)
Nővérednek jobbulást kívánok!
Amikor engem 3 hónappal a szülés után először műtöttek, mielőtt betoltak a műtőbe, még fejtem kis tejecskét a Kisfiamnak, ezt még megkaphatta. Felébredéskor újra kezdtem a fejést, nehogy elapadjon, de azt ki kellett önteni a belejutott altatószer miatt, és csak az atatás megkezdését követően 24 óra múlva lefejt tejet kaphatta meg először Oli. Mondjuk nekem tervezett műtét volt, így igyekeztem arra a 24 órára előre betárolni friss és fagyasztott tejecskét, így könnyebben megoldottuk az átmeneti hiányt...
Milyen lett a terheléses cukor eredményed?
A szülésfelkészítőt majd folytatjátok ha lesz időtök, folyamatosan megy a program, úgyhogy ki tudod majd számolni, hogy mikor lesz megint új téma Nektek.

mmc,
a vér meghűlt bennem anyósod stroke-os történetének olvasása során, szegénynek jobbulást kívánok!
Micsoda szerencse a szerencsétlenségben, hogy apukád pont átment, és hamar tudott segíteni neki!
Szerintem Liza még picike ahhoz, hogy megértse, mi történt, és a leírt reakcióból ítélve nem ijedt meg túlságosan...
Hogy vagytok azóta???

Ancsa,
neked is nagyon ügyes a Kisfiad, hogy kiköltözött az ágyatokból :wink:

Csicsi,
gratulálok Lucához :lol:
Ez az állandó melegérzet, izzadás engem is gyötör, a terhességi hormonoktól van, meg a hízástól is sajnos, majd a szülés után elmúlik :lol:
Addig még lesz pár izzadós éjszakánk 8)

Loramatte,
üdvözöllek közöttünk :lol:
Látom már megnyugodtál ciszta-ügyben, gyakori jelenség, általában a vesében és az agyban szokott előfordulni, de általában fel is szívódik magától. Gondolom most gyakrabban fognak emiatt kontrollálni, kívánom hogy legközelebb már nyoma se legyen (küldjük el őt is a Holdra, ott neki való társaságban lesz az anyósainkkal együtt :wink: )!

Veronika,
Pálmi dörgölőzik a hasadhoz?!... Zabálnivalóan édes kislány :lol:

Herpesz: nálunk a férjem hordozza, nekem még nem volt ilyen szerencsére, csak 4-5 éve a zoster, de az a bárányhimlő maradványa az idegdúcokban, ami akkor bújik elő, ha gyengül az immunrendszer. Na az se kellemes, antivirális szer gyógyítja, ami persze terhesen nem szedhető.
Vigyázat: a herpes nagyon fertőzőképes, sajnos cseppfertőzéssel is terjed, ami azt jelenti, hogy bárki elkaphatja akivel egy légtérben vagytok, nem kell hozzá kizárólagosan a szorosabb kontaktus (puszi, egy pohárból ivás, stb) :(
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2013.02.09 20:24-kor.

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?