Sziasztok,
próbálom folytatni, kiegészíteni a múltkoriakat amit nem vot időm befejezni
Mindenkinek köszönjük szépen a névdicsiket
Rájöttem időközben, hogy félreérthetően fogalmaztam előzőleg, szóval anyósom és sógornőm nem a Kisfiam nevével kapcsolatban akadt ki, hanem azért, mert MÉG EGY babát "merek" szülni.
Ugyanis eddig nem is tudták hogy terhes vagyok, a férjem "elfelejtett" nekik szólni, ezt én nem bírtam tovább, és bár nem az én rokonaim, tiszteletből felhívtam őket, hogy tudjanak Lénárd érkezéséről...
Na, ekkor kaptam meg a "beosztásomat", hogy ők már azt gondolták, hogy nem fogok többet szülni, mert eladtam tavasszal a babakocsit, és hogy biztos csak becsúszott, stb... Próbáltam magyarázni, hogy emlékezzenek rá, hogy 4x műtöttek Oli után, (az utolsónál anyósom vigyázott Olira, tehát emiatt is tudnia kellett róla), az újabb baba érdekében, akit nagyon is akartunk!...
Gondolom féltékenyek lehetnek, vagy nem is tudom, mindenesetre nem hiszem hogy lenne joguk beleszólni a döntéseinkbe! Azután, hogy nekünk soha semmiben nem segítettek, pláne nem, de a gyerekvállalás szerintem amúgy is kizárólag a szülők döntése, másra nem tartozik!
(Ugye Sandie???)
Azt meg se kérdezték, hogy mi lesz a Kicsim neve, vagy hogy vagyok, stb..., csak azt fejezték ki, hogy ők most mennyire sokkolódtak a hírtől
Azt hogy fiú babám van, bár nem kérdezték, elárultam nekik, de a többit már tényleg a férjemre fogom bízni...
Úgyhogy mi is befoglalnánk két jegyet a Holdra, de CSAK ODAútra!!!
Bozza,
gratu a mozgás érzékeléséhez, cuki lehettél ahogy megbabonázva figyelted a hasadat a tárgyalás alatt, nyugi, nem hiszem, hogy ez bárkit is zavart volna, max. belül somolyogtak a partnerek
Szerintem az a jó, ha egy doki alapos, inkább az legyen, mint úgy érezd, hogy nem vesz komolyan

, legfeljebb kérdezz vissza, ha valamit túlzásnak érzel...
Ildi,
de édes lehet Lotti, én is szeretnék még egy ilyen kis "bújós kiscicát" majd a két Fiam mellé/ után
Klassz lehetett hogy olyan pikkpakk világra jött Lottika, csak az érkezési időpontot siette picit el
Veled is (ahogy Veronikával) nagyon hasonló problémáink vannak, én is csak 12 kg körül terveztem hízni, de sajna már nálam is +9-et mutatott a mérleg múlt héten, na azóta nincs is kedvem ráállni. Ha nem írtad volna, hogy Neked mennyi, én magamtól be se merem vallani
Emiatt és az egyéb családi gondjaim miatt együttesen nekem is gyakran nyomott a hangulatom, de próbálok a szép dolgokra összpontosítani, és a céljaimra, hátha az segít majd
Na meg élvezem Oli kedvességét, bókjait
Sőt, a minap Oli kiskori videóit néztük újra, azokon röhögtünk nagyokat, na az is feldobott, hogy lesz még egy ilyen szuper kispasim
Lénárdot ezért most már el sem cserélném kislányra, inkább imádkozom majd még egy babáért...
Ezen a "nő megfejt" szövegen én is "besírtam" a röhögéstől!
Ha jó belegondolok, nekem is volt ilyen, amikor hazaértem a kórházból, és első alkalommal jött a védőnőnk, akkor tette meg velem, amíg élek hálás leszek neki ezért (is)... Akinek már volt tejtől bekeményedve a cicije, biztos érti, mire gondolok...
Lányok, papírbugyiról most hallok először életemben

nekem elég volt a sima bugyi (ilyenkor én feketét használok

) +Tena, illetve normál betét párosítás, igaz én soha nem véreztem átlagos módon életemben, mindig is mini, max. normál tampont használtam...
Ja, és a szövődményeim miatt a császár után rengeteg méhösszehúzót kaptam (elvérzés ellen, de ezt később fogom részletezni a szüléstörténetben), talán az is okozhatta, hogy nem öntött el a Niagara, valamint félve vallom be, hogy mikor hazaértem, már nem volt semmi vérzésem, igaz, 2 nappal tovább tartottak bent (összesen 5 napig), mert Oli nagyon sárgult
Ildi, Veronika nagyon köszi az ebédszállítós-tippet, ki fogom próbálni mindkét céget amit ajánlottatok, még szülés előtt
Sandie,
szép a pocifotód, nem is olyan vészesen hatalmas ahogy 3. gyereknél gondolnám, talán azért, mert jól lefogytál előtte?
Zalán rágós története csuda aranyos

azért érdemes vigyázni, hogy mit mond a csöppeknek az ember lánya, nehogy félelmet, szorongást keltsünk bennük
Ez a "fázós mell érzés" nekem új, nem tudom miért lehet?
Kat,
jót nevettem a "gyerek márpedig nem jön ki és pont"-os sztorin
Nagyon jókat ötleteltél, szerintem is az egyik legjobb ajándék egy friss anyukának, ha meleg kaját hoznak neki!
Nálam ez, a takarítás, és az alvás biztosítása volt a három legfontosabb kérdés, de sajna nem volt segítségem...
Most már előre készülök, kaját fagyasztok előre a hűtőbe, kipróbálom az ételszállítókat, kerestem babysittert (pár órás pótalvás lehetővé tételére), illetve találtam takarítónőt is
Gratu hogy nincs már strepto-d!
A szoptatás szerintem is nagyon intim dolog, most majd ügyesebben vonulj el a Piciddel, ha megoldható...
Amidaalah,
a szégyenérzet szerintem sem múlik el, de amikor az ember szenved, képes háttérbe szorulni, aztán az állapot javulásával visszatér.
A folyékony készítményekben szerintem is kevés a vas, így vagy többet szed az ember belőle, vagy marad a jóöreg tablettás forma
Marcid édes lehetett a felvételen, nagyon cukin hangzik ez az "ujjnyaldosás"
A mellszívót jó ha beviszed a kórházba, mert nagy segítség lesz a tejecske beindításában, nálam is ott volt- ott lesz
Bence nagyon ügyes NAGYFIÚ, hogy ilyen simán átengedte az ágyát a Kisöcsinek, irigykedem is Rátok, nálunk még mindig nem jött össze az átszoktatás
Savariaa,
nem csodálom hogy kifáradsz a költözésben, szerintem nagyon nehéz ez ilyenkor, még ha jobba megy az ember, akkor is, mert nagyon megterhelő pszichésen és fizikailag is... Drukkolok hogy gyorsan kész legyen a felső szintetek
Megértem, hogy nem szeretnél segítséget az első időkben, sokan vannak így, idő és tér kell az új család kialakulásához, aztán jöhetnek majd a látogatók...
Ha aztán mégis kell a segítség, ne félj kifejezni, hogy kitől mit vársz
Nővérednek jobbulást kívánok!
Amikor engem 3 hónappal a szülés után először műtöttek, mielőtt betoltak a műtőbe, még fejtem kis tejecskét a Kisfiamnak, ezt még megkaphatta. Felébredéskor újra kezdtem a fejést, nehogy elapadjon, de azt ki kellett önteni a belejutott altatószer miatt, és csak az atatás megkezdését követően 24 óra múlva lefejt tejet kaphatta meg először Oli. Mondjuk nekem tervezett műtét volt, így igyekeztem arra a 24 órára előre betárolni friss és fagyasztott tejecskét, így könnyebben megoldottuk az átmeneti hiányt...
Milyen lett a terheléses cukor eredményed?
A szülésfelkészítőt majd folytatjátok ha lesz időtök, folyamatosan megy a program, úgyhogy ki tudod majd számolni, hogy mikor lesz megint új téma Nektek.
mmc,
a vér meghűlt bennem anyósod stroke-os történetének olvasása során, szegénynek jobbulást kívánok!
Micsoda szerencse a szerencsétlenségben, hogy apukád pont átment, és hamar tudott segíteni neki!
Szerintem Liza még picike ahhoz, hogy megértse, mi történt, és a leírt reakcióból ítélve nem ijedt meg túlságosan...
Hogy vagytok azóta???
Ancsa,
neked is nagyon ügyes a Kisfiad, hogy kiköltözött az ágyatokból
Csicsi,
gratulálok Lucához
Ez az állandó melegérzet, izzadás engem is gyötör, a terhességi hormonoktól van, meg a hízástól is sajnos, majd a szülés után elmúlik
Addig még lesz pár izzadós éjszakánk
Loramatte,
üdvözöllek közöttünk
Látom már megnyugodtál ciszta-ügyben, gyakori jelenség, általában a vesében és az agyban szokott előfordulni, de általában fel is szívódik magától. Gondolom most gyakrabban fognak emiatt kontrollálni, kívánom hogy legközelebb már nyoma se legyen (küldjük el őt is a Holdra, ott neki való társaságban lesz az anyósainkkal együtt

)!
Veronika,
Pálmi dörgölőzik a hasadhoz?!... Zabálnivalóan édes kislány
Herpesz: nálunk a férjem hordozza, nekem még nem volt ilyen szerencsére, csak 4-5 éve a zoster, de az a bárányhimlő maradványa az idegdúcokban, ami akkor bújik elő, ha gyengül az immunrendszer. Na az se kellemes, antivirális szer gyógyítja, ami persze terhesen nem szedhető.
Vigyázat: a herpes nagyon fertőzőképes, sajnos cseppfertőzéssel is terjed, ami azt jelenti, hogy bárki elkaphatja akivel egy légtérben vagytok, nem kell hozzá kizárólagosan a szorosabb kontaktus (puszi, egy pohárból ivás, stb)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára magnoli 2013.02.09 20:24-kor.