A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!!

Savariaa, nem már nem kell visszamennem a fogorvoshoz! Vége :D

Bozza,az aranyér nálam is régóta minden napos "vendég" ! Sajnos nem akar javulni mert ha egy kicsit is jobb lesz, újra és újra visszajön!
1300g biztosan jó,nem tudom :D erre sem mondott semmit a doki.

Amúgy szóltam neki hogy borzasztóan fáj a köldököm,kicsit megnyomkodta de különösebben nem fűzött ehhez sem semmit.

Ma voltam védőnőnél, minden rendben volt:D ! Lemért, kicsit furcsa arcot vágott,de mielőtt szólhatott volna ,mondtam neki hogy én JÓL érzem magam így és kész :D !Ennyibe maradtunk.

Sz.veronika,szép a pocakfotó :D !

Picuralmos,szerintem nem elképzelhetetlen hogy még gyulladás van a szervezetedben és az "szólt" közbe a vizelet vizsgálatodnál. Főleg ,ha amúgy semmi más tüneted nincs.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Köszönöm Magnoli a bókokat és a tippeket is! Az aranyérrel most épp megvagyok, meg már rutinos is vagyok, de ez a visszér nekem új és elég ijesztö. Hüpphüpp. Péntekre kaptam doki idöpontot. Viszont jó hogy írtad az Aurobint, mert nekem is írt fel a doki - a gyógyszermániás - hogy szükség esetén használjam. Remélem még kihúzom egy darabig panaszok nálkül.
Hü mekkora Lénárd baba! Kíváncsi vagyok, mi most épp hol tarthatunk...

Picur, jaj bacik! Remélem gyorsan túl leszel rajta és semmi komoly! Ezen a tüsszentésen én is jót nevettem! :lol:

Üdv, b.

Kép
bozza

Sziasztok!

Mi jól vagyunk, csak Liza sokat betegeskedik. Semmi komoly csak köhögés-orrfolyás, de arra pont elég, hogy a bölcsibe ne vihessem. Ha nem járna bölcsődébe valószínűleg el se vinném orvoshoz, de így viszont mindig ott dekkolunk órákat az orvosnál, én meg attól félek, hogy ott ne kapjon el ő vagy én valami komolyabb kórságot. Amúgy meg az orvosnál az én kiegyensúlyozott mosolygós gyermekem úgy üvölt, mint a fába szorult féreg még akkor is amikor csak a várakozórészben vagyunk.
Szóval a tél a hideg és a bacik/vírusok mondjanak le!!!

Így aztán a szerdai pihenős, terveim inkább beteg gyerek felügyelősre változtak. Ha jól emlékszem 2x tudtam 3 órára egyedül itthon lenni december vége óta, de sebaj. Március közepéig dolgozom utána már könnyebb lesz azért.

Rólunk még annyit, hogy ha minden igaz, a jövő héten megyünk egy családi fotózásra az egyik ismerősömhöz. Meg akarom normális körülmények között örökíteni a pocakomat és ezt jó lenne addig megtenni, amíg nem leszek bálna méretű felpuffadt arccal, plusz Lizáról is csinálnánk egy-két képet, abból sose elég.
Úgyis most lesz a nagyszülők szülinapja, majd kapnak egy jó kis albumot róla.

Tök jó, hogy ennyit írtatok és így pörög a fórum.

Írtátok sokan, hogy IKEA fun vagytok; én DM és Müller fun vagyok. A férjem már rosszul van, amikor a újabb kuponfüzet érkezik a postaládába, vagy a FB-ról nyomtatom a kuponokat, mert ez azt jelenti hogy megyünk nagybevásárlást tartani.

Magnoli,
jót nevettem a fürdési és hajmosási kisszékes rituálén. Én is csak a kád fölé hajolva tudok hajat mosni, de idáig a környezetemben mindenki röhögött, hogy miért így mosok hajat. Most "megnyugodtam"; mert többen is írtátok, hogy így mostok hajat. Nekem a lábamon a körömvágás esett a nehezemre a héten. Van egy barátnőm, aki a 7. hónaptól a férjével lakkoztatta ki a körmét terhesen, azóta ezzel tartom sakkban a férjemet.

Gurulós táska: én most ha Lizával megyek, akkor a babakocsi aljába nagyon sok minden el tudok süllyeszteni, ilyenkor nem az esernyő-kocsit visszük. Már mondtam a férjemnek, hogy úgy megszoktam, hogy nem kell cipekedni, hogy ha letesszük a babakocsit, akkor beszerzek egy ilyen gurulós csodát.

Hajdú Krisztina úgy látszik vicces kedvében volt, amúgy én nagyon szigorú és morcos dokinak ismertem meg. Azért az durva lenne, ha a 29. héten derülne ki az ikerterhesség. Én nem látom csúnya barna csíkot a hasadon, hanem csak egy helyes pocakot és szerintem nem is brutál nagy.

Picuralmos,
csak simán terpeszben ülök a tv előtt pózt kb. 2 hónapja én nem tudnám megcsinálni, mert leszakad a derekam. Le a kalappal előtted. Pontosan mikorra is vagy kiírva? Ez már nagyon izgi időszak.

Sandie,
jó a pocakfotó, szerintem egyáltalán nem vagy bálna, főleg a 3. terhességnél. Már akartam kérdezni tőled, mert Liza után Zétény a legkisebb első/második baba a fórumban. Te mennyit emelgeted a fiad, főleg úgy hogy kímélni kell(ene) magad? Nekem Lizát nagyon sokat kell emelni és nem mindig esik jól. Ő még csak 11 kg, de ágyból be, ágyból ki, pelenkázáshoz, öltözéshez, etetéshez, kézmosáshoz, babakocsiba, ölembe fel stb szinte állandóan emelni kell.
A terhességem elején kijött ínhüvelygyulladás persze még mindig megvan és nem tudom, hogy így hogy fog elmúlni.
Apukád jobban van?

Csalexandra,
sajnálom, hogy így jártál a dokiddal, ez egy bizalmi viszony és ezen a viszonyom ezek a helyzetek bizony nem javítanak-

Nusildi,
jó hogy áprilistól te is szabin leszel, ha jól számolom, akkor alig leszel táppénzen már a szülésig.. Nekem is ég a gyomrom, de itt többen kipróbáltuk a Salvus vizet és nekem ezt bevált. Ha a hidegen iszom, akkor nem is annyira borzasztó az íze.

Bozza,
írtad hogy még áprilisban is dolgozol. Anno Lizával a 35. hétig dolgoztam, de most ezt nem bírnám. Az a lényeg, hogy ha jól vagy és nem megerőltető a munka, akkor szerintem nyugodtam csináld.

Veronika,
én még így is irigyellek az alvási szokásaid miatt. Én továbbra is borzasztóan alszom. Most 4.30 óta fent vagyok és nektek írok, majd 6.45 kor "kelek" és indul a nap, megyek dolgozni. Ha csak fél 7-től kéne kuksolni nem lenne semmi bajom. Hányra jár Pálmi oviba, ha elég fél 9-kor kelnie?
Rólad is elmondható, mint rólam, hogy a második terhességednél jóval nagyobb a hasad, mint az elsőnél, úgy látszik ez a természet rendje.

Fura, amit a szülési szabiról írsz, mert nekem pl anyagilag jobban megéri táppénzen lenni ( Plusz GYES) mint a TGYÁS-t hamarabb elkezdeni, mert az fix idő, ha hamarabb kezded akkor hamarabb kell GYED-re menni, ami rosszabb, mint a TP.

Kat,
tök jó hogy írod ezt a cumi dolgot, mert az AVENT-es cumik egy újszülöttnek szerintem is nagyon kemények; én az elején NUK-ot használtam, aztán AVENT. Sajnállak a dackorszak miatt, nem lehet egyszerű nagy pocakkal, nálunk is látom jeleit ennek az időszaknak, de még működik a figyelemelterelés,

Szép napot nektek, mindjárt csörög az óra, hogy ébredjek fel!!! :D

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Veronika, még én is meg akartam neked köszönni a TGYÁS tippet*, viszont - ha jól kalkuláltam - mmc-hez hasonlóan nekem is jobban megéri először egy kis betegszabira+táppénzre menni, és majd csak a szüléstől a TGYÁSra. Ezt mondjuk már régen számoltam ki, majd lefuttatok egy önrevíziót.

* Megjegyzés és egyben hozzászólás a hajnali dzsámborikhoz: ma én is megébredtem 5 körül és visszaalvás előtt az ugrott be, hogy Veronika ezt írta és én nem is reagáltam rá. :D
Mmc vicces lehet, ahogy nesztelenül próbálsz pötyögni hajnalok hajnalán... Viszont egyetértek, az álmatlanság nagyon rossz és annyira tud ilyenkor pörögni az ember agya! Általában hülyeségeken... :roll:

Köszi, hogy megnyugtattál meló ügyben, egyelőre jól érzem magam, ha meg nem, úgyis otthon maradok. Persze érthető, nekem azért magamon kívül nincs sok nyűgöm!!

IKEA, Dm/Müller, Tesco hiper háztartási osztálya - ezek mind-mind nagyon veszélyes helyek. Sőt, mostanában a H&M bébirészlegét is ide sorolnám... :lol:

Legyen napsugaras a kedvetek, Lizának pedig jobbulást!!

Kép
bozza

NA akkor ma éjjel senki sem aludt... :)

Én fél 2-től fél 7-ig voltam fent... felhúztam magam egy dolgon amit anyu mondott és a fél 2-es szokásos éjszakai pisilés után nem tudtam visszaaludni, mert mentek a gondolatok a fejemben róla...

A végén írtam neki egy e-mailt, gondolván ha kiírom magamból akkor fogok tudni aludni :D Persze nem így lett, végül nekiálltam dolgozni (papírmunkák az itthoni szgépen) és majd most fogok nappal aludni... :)

A TGYÁS persze a táppénznél nem jobb, csak olyan szempontból írtam, hogy a TGYÁS fél év fixen, utána GYED 2 éves korig van, akármikor is kezdi az ember.
Tehát ha a TGYÁST a lehetőség szerint hamarabb kezdi 28 nappal a szülés előtt, akkor kb. egy havi GYED-del többet kap összességében... de persze nem ez a legjobb megoldás, csak annyira írta, hogy a végéig dolgozni akar, mert unatkozna otthon szülésig meg hülyeségeken agyalna :)

Az IKEA-ból még én se jöttem ki üres kézzel... de DM-ből se... :D

Alexandra,
fáj a köldököd? Az vajon mitől van?

mmc,
szerintem is mondjanak le! :D Pálmit nem vittem ma oviba, mert a legjobb barátnőjét tegnap magas lázzal vitték haza, influenzás... gondoltam legjobb, ha most nem megy be ha kezdődik az influenza járvány... 3 napot igazolhatok, szerintem hétfőn betelefonálok, hogy hány gyerek hiányzik, hogy még aznap visszatartsam-e... utána nem tudom ilyen esetben mit tehetnék, lehet-e többet igazolni, vagy a doktornéni közreműködő lesz-e, hogy ilyet kérek...

De jó, hogy fényképezkedtek! Majd mi is megnéznénk!

Kép

Kép
sz.veronika

Alexandra: az előszőmterhességemnél, nagyon fájt a köldököm, igaz akkor arra fogták, hogy fél évvel a terhességem előtt laporoszkópiàs műtétem volt a köldökömön keresztül, és talán nem gyógyult meg teljesen, de tipp szerint sérvre utal. Majd nyom nélkül elmúlt. A mostani esetben semmi gondom nincs vele.

Veronika: ez az igazolàsdi nekem nagyon fura. Csak a nagycsoport kötelező, így nem értem, ha te elutzol sielni,vagy nagyinál van a gyerek, akkor ki hogyan igazol. Ez olyan iskolás. Én kifejezetten örülnék, ha valaki azért tartja otthon a gyerekét, hogy nem fertőzze meg a többi gyerek.

Ma én is 6 kor keltem, pedig én eddig igen jól aludtam egyszer sem keltem fel eddig, és kb 7órát aludtam egyben. Ma 7kor màr a piacon voltam, mert úgy volt, hogy fèl9re jönnek a barátnőm a kisfiával, erre kapok egy sms-t, hogy 6.37kor megszülte a második babáját(37.hétre). Szóval biztos volt valami a levegőben

KépKép
KépKép
kat78

Hellómindenki! :)

Kialvatlan a társaság? :) Csatlakozom... Három napja olyan szinten zsibbadnak el a karjaim éjszaka, hogy nyöszörögve ébredek fel rá. Érdekes, a lábaim egyáltalán nem zsibbadnak, csak a karjaim, könyöktől az ujjakig, de azok brutál módon. Most már kezdek vizesedni is, bár még mindig istenes, tudok pl. cipőt kötni, hajat mosni ( :D ). Na a lábköröm vágása már necces nálam is, szuszogok, mint egy bálna.

Már csak 18 nap van hátra, de várjuk a jövő heti hidegfrontot, hátha előcsalogatja az Úrfit. A napsütés tetszik neki, ha sétálunk a kutyánkkal, ficánkol rendesen.

Írtátok a köldök-fájást, nem lehet, hogy sérv-gyanú? Nekem ez ugrott be, és olvastam is valahol, hogy ez terhességnél előfordul.

Az ovis igazolásba általában nem szoktak belekötni, a három napot csak a sulitól veszik komolyan. Oviba nem szokták feltétlenül kérni az orvosi igazolást. Bár lehet, hogy ezt is óvodája válogatja....

Kat, én is a 37. héten vagyok, én nem szültem meg, ez nem igazsááááááág! :D Úgy látszik, az én gyermekem ráérősebb... Meglátjuk a hidegfrontot. Ha más nem, hát kihúzzuk az eredeti dátumig, március 25-ig.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Azert nem lehet akarmennyiket igazolni, mert keves azovodai ferohely, es vannak akik nem jutnak be, pl. mi se jutottunk be az 1 sarokra levo oviba, hordhatom busszal par megallonyira, sokkal macerasabb... igy viszont kicseszes, ha mi csak ugy nem jarunk be, mas elol meg elvesszuk a helyet...
Ezert van a 3 nap szabaly, persze nagyritkan gondolom elfogadnak, ha elutaznank egy hetre, most szerintem ki is probalom jovo heten hogy jarvany miatt nem vinnem be, kivancsi leszek...

Junius 1-tol aug 31-ig tobb hetet is igazolhatok, mert az nem "nevelesi idoszak"

Kat,
nahat! Sok egeszseget a baratnodnek es a picinek!!!

Picur,
37-ik het, jajj de izgiiii!!! :)))

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Picur nagyon nagyon nagyon nagyon nagyon köszönöm a rácsvédőt, megérkezett!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Egyszerűen csúcsszupergigamegafantasztikusan jó! :lol: :lol: :lol: Ha nagy leszek, meghálálom!!!

Bozza előkerültem... de azért köszi, féltem hogy a végén kerestetni kell engem, de az okmányiroda pozitív csalódás volt. Nekem mostanában mintha kicsivel kevesebbszer keményedne a pocakom, remélem így is marad.

Veronika én sem bírom a párás és meleg helyeket, mert nem bírom ha nincs elég levegő. A figyelemelterelésre nálam az is bejön, ha elkezdek bevásárló listát készíteni, vagy telefonálok. Szóval sok mindent be lehet vetni szerintem.
Nem is értem, miért nem lehet minden egészségügyi intézetben a kismamákat soron kívül fogadni... de az tuti hogy ha egy egészségügyi dolgozó vár babát, na ő tuti soron kívül bemegy mindenhova...

Mmc mi sem vetetünk le köldökvért. Irreálisan drága, és nem is lehet sokféle betegségre használni, viszonylag kevés, amire igen. Én bízom benne, hogy nem is lesz rá soha szükségünk.

Kat én Aventes dolgokat szerzek be és szereztem be, nővérem ajánlotta, most vettem meg a sterilizálót és a mellszívót is, de még cumit is szeretnék és cumisüveget. Szóval még azért sok minden van hátra. A frontot érzed meg, vagy csak a hideget nem szereted? Remélem tudsz pihenni... gondolom Bálint mellett nem könnyű.

Magnoli jujj mi lett volna, ha az orvos bejelenti, hogy ikrek.... :shock: :D Nem semmi meglepődés lehetett volna. Biztos gyönyörű Lénárd! Ahogy látom, egyre gyarapszik az akrobata csapat, a végén egy cirkuszt is alapíthatunk! 8) :lol:

Csalexandra szupi, akkor vége a fogorvosos időszaknak!! Hipp-hipp hurráá!!

Szóval az okmányiroda egyszerűen szuper volt, sosem gondoltam volna hogy ilyen mondat elhagyja a számat, illetve az ujjaimat, de ez így volt. Negyed2-re volt időpontom személyire és jogsira, 2-re pedig a forgalmira, és 1re értem oda, mondom nem állok kint, bemegyek és leülök, készültem babaújsággal, megkaptam a sorszámomat és már fél2kor kész is voltam MINDENNEL!! 8) 8) El sem hittem. Egyszerűen fel sem fogom azóta sem, sőt még ezután volt kedvem a tb kártyámat is intézni a kormány ablakban, hát az is szuper volt, így nem kell Pestre bemennem ezért, úgyhogy egyszerűen el sem hiszem. :D :D Ezúton is köszönöm, hogy aggódtatok értem, jelentem nem szippantott be a rendszer, sőt idő előtt ki is dobott. :lol:
Már itt vagyunk anyósoméknál, most készül az ezer fogásos ebéd-vacsora. Hát nem panaszkodhatok... :lol: Délelőtt voltunk bevásárolni, kaptam kürtöskalácsot, forró volt... na nem is mesélek róla többet, mert akkor a végén még újra mehetek venni. :lol:
Nekem sajna eléggé fáj a farokcsontom, és a köldökömet is kezdem érezni, szóval alakulnak a nyavalyáim. De erős vagyok, és kibírok mindent, bár nem vagyok ősasszony, de azért úgy csinálok, mintha az lennék. 8)
Délelőtt elkezdett kicsit fájni a fejem, eléggé fúj a szél, ilyenkor capuccino a bevált gyógymód, olyan finomat vettem a Lidl-be, csokisat, hogy csak na, és megdíszítettem (csak dísz ezt itt hivatalosan is kijelentem) egy jó adag tejszínhabbal, olyan finom volt, hogy el is felejtem, hogy fáj a fejem. Szóval bevált. :D

Mindenkinek szép délutánt!!!

Kép
savariaa
Érd

Savariaa, nagyon szívesen! :) Fura, hogy az ember néha pozitívan csalódik valamelyik közintézményben! :) Az okmányirodában itt nálunk van egy vérmes nő, csak őrmesternek hívjuk. Kijön, végig intézkedi a folyosókat, fennhangon mindenkit elkezd irányítani, de jól csinálja, mert pikk-pakk felgyorsulnak az események. Ha olyan kedve van... Mert ha morcos, na akkor isten mentsen tőle, ha valamit nem tudsz, vagy rossz helyre húzol sorszámot, úgy leteremt, hogy csak pillázik az ember. Na meg innentől a pihi, ezerfogásos lakoma, tejszínhabos cappuccino, hát te tudsz élni! ;) De rád fér a lazítás a költözéses mizéria után! Az "ősasszony" dumán jót röhögtem... :D

picuralmos

Sziasztok!

Sz.veronika, hát ez jó kérdés ,hogy miől fáj ennyire a köldököm. Én is gondoltam már a sérvre,de amikor a doki megnyomkodta a hasamat éppen ezért mert mondtam neki,akkor a nyomástól fájdalmat nem éreztem,csak ha állok,vagy ha ülésből kiegyenesedek ilyesmi...

Kat78,akkor ha véletlenül tényleg sérv,akkor elmúlik szülés után? Picit megijeszt a dolog...!

Lányok,én sem tudok aludni!!Sehogy sem jó feküdni :)
Picuralmos,nekem is a zsibbadás jött most újra,egy ideig olyan szépen elkerült :),de 1 hete megint kezdi.

Képzeljétek el,lehet,hogy sikerül még a kicsi megszületése előtt költöznünk! Tegnap nézegettünk sok házat ami szóba jöhetne. És még maradna is 2 hónap kipofozni , rendbe rakni Apának :) ! Úgy örülnék ha ezt még a pici előtt meg tudnánk csinálni. Kicsit bele kéne húzni,de m ebbe jók vagyunk ,úgy is mindig mindent az utolsó utáni pillanatra hagyunk :D :D !

Szép napot mindenkinek!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Picur, 18 nap!!!Olyan izgi :D :D De jóó lehet már ott tartani :)

Kép
csalexandra
Sopron

Alexandra, tényleg jó már itt tartani, csak most meg már minden egyes pillanatban azon morfondírozok, hogy na, talán most? Ez már talán az? Ma éjjel? Milyen lesz? Észre fogom venni? Stb. stb. stb. Persze, tudom, hogy észre fogom venni. Igazából már nagyon várom. Viszont ma éjjel nem zsibbadtam el, vagy csak nem ébredtem fel? Azt olvastam, hogy a kálcium pótlása segíthet ezen a zsibbadáson. Be is vettem újra este 1-et, lehet, hogy ez használt?

A költözéshez kitartást! ;)

picuralmos

Picur, nekem is minden percben az járna a fejemben ,hogy akkor ez e az a nagy pillanat :D!
Mondjuk ez nálam mindig ugy van ,hogy ameddig nagyon várom és azon jár a fejem akkor úgy se történik semmi :D .

Jövő héten megérkeznek a rendelt babacuccok,alig bírom kivárni :D :D
!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Alexandra, ha álláskor és felüléskor fáj, engem az - abszolút laikusként - a visszérre emlékeztet. Lehet a köldök közelében visszér??
Az enyém egyelőre nem fáj, de már látszik az alja! :D Remélem marad azért a helyén... Ami nekem kellemetlen, hogy a köldököm általában nagyon érzékeny mindenféle érintésre - ez mindig is így volt, utáltam, ha a férjem hozzáért pölö - és most, hogy kisimult, elég nagy lett az érzékeny terület. És ne érjen hozzá senki! :lol:

Kat, a legjobbakat a barátnődnek!! Vicces lehet, hogy aznapra betervez az ember egy kis csajos programot, de helyette inkább elmegy szülni. :) A lényeg, hogy mindenki jól van!

Picuralmos, be vagyok sózva, mikor jössz már a jó hírrel! Idegőrlő, hogy nincs egy fix dátum, hanem egyszer csak megtörténik a dolog. Még az is lehet, hogy április 1-ig húzzátok - ami azért jó, mert egyrészt bolondok napja, másrészt a szülinapom (és soha senki nem felejti el... :D)
Viccesen hangzik, hogy "észre fogom venni"? De tényleg, erre már én is gondoltam. Mindig mindenről azt írják, hogy nagyon egyértelmű (pl. keményedés), de hát nekem nem volt az!! Gondolom majd a szivárgó magzatvíznél is ott tanakodok napokig, hogy akkor ez most mi?
Éljen a kálcium, örülök, hogy megoldotta a zsibbadást! Vagy talán behelyezkedett a baba és azért nem zsibbadtál ma éjjel...?? ;)

Egyébként a baba "dönti el", mikor indul meg a szülés, vagy mitől függ??

Veronika, szerintem biztos megértik az oviban, hogy kismamaként nem akarod vinni Pálmit, csak azért, hogy másnapra hazahozza az inflút... remélem legalábbis, hogy ennyire nem rugalmatlanok.

Alexandra, költözés?! De ügyesek vagytok!! Irigykedem nagyon, mert nekünk is nagyon kellene - de úgy tűnik egy fából faragtak minket: mi is mindig mindent az utolsó utáni pillanatra hagyunk... :roll:
Én ezért is parázok kicsit, remélem baba örökölte ezt a tulajdonságunkat és nem akar a 37. héten kibújni. Akkorra még tuti nem leszünk kész semmivel! :lol:

Úgy utálom a pénteket, ilyenkor már nincs kedvem az irodához, kész kínszenvedés... A hétfőt és a pénteket is el kellene törölni! :)

Boldog nőnapot!!

boz.

Kép
bozza

Sziasztok,
csatlakozom a rosszul alvós, forgolódós, éjjel merengős, zsibbadósok, fájósok táborához, nahát mi tényleg terhesek vagyunk 8)

Tegnap képzeljétek nagy nehezen eljutottam a (kb. huszonéve) megszokott fodrászatomba egy kis szépítkezésre, ahol jól pórul jártam :(
Már az eljutás sem volt egyszerű, mert új recepciós van, aki a múlt héten csak 3 hét múlvára akart időpontot adni... Na, ezt még némi kis dorgálással sikerült tegnapra módosítanom, azonban ugyanez a "hölgy" fizetéskor "VÉLETLENÜL" tízszeres összeget vont le a kártyámról :twisted: :evil: :twisted: :evil:
Amikor észrevettem, majdnem elájultam, mert épp vásárolni, számlákat befizetni készültem az új frizuval...
És természetesen amíg a levonás egy pillanat műve volt, addig a jóváírás fél napos rohangászásomba került, és azért CSAK ennyibe, mert a fodrásztulaj felesége és egy Erstés nagyon kedves ügyintéző hölgy minden erejét bevetve segített nekem...
Ezután mérgemben megleptem Leókámat egy zenélős-csörgős játékoroszlánnal :wink: , Olimat két mondókás-dalos könyvvel, magamat pedig egy új (szuper :shock: ) napszemüveggel... :lol:
Ügyintézésre, és hálóing beszerzésre persze már nem jutott időm :?

Picur,
már a finish-ben vagytok, ezért stílusosan csak annyit mondok: HAJRÁ :wink:
A nyehehén jót kacagtam :lol:

Bozza,
ahá, tehát szeméremtesti visszérre gondoltál, bocsi hogy félreértettem...
Amíg nem gyullad be, addig többnyire nincs vele teendő, de ha hirtelen fájni kezd, piros, meleg, duzzadt, esetleg kemény lesz, akkor spuri a dokihoz :shock:
Remélem ma megmutatod neki, látatlanban azért ne vedd 100%-ra senki véleményét, hogy nincs baj...
Mesélted, hogy a "gyógyszermániás" dokid Aurobint írt fel Neked, akkor úgy tűnik számomra, hogy nagyot nem tévedett, néha azért hallgathatnál rá :wink:
Most hogy írtad, hogy április elsején születtél, mindent értek :lol: :wink: :lol: mármint ami a jó humorodat illeti :wink:
A nőnapi jókívánságot köszi, és viszont kívánom Neked és minden ide író, vagy minket olvasó Hölgynek is! :lol:
A melóhoz kitartást, már csak pár óra van hátra a péntekből :lol:

Veronika,
az influenzát szerintem is jobb elkerülni, ha mód van rá...
Nem is tudtam, hogy már oviban is ilyen komolyan veszik a hiányzást :shock:

Alexandra,
a köldökfájdalom inkább feszüléses eredetű lehet szerintem is, és nem sérv.
A sérv jellemzően nem fáj a kialakulásakor, csak ha "kizáródik", de akkor sürgős orvosi segítségre van szükség...
Hajrá költözés, legyen sok erőtök hozzá :lol:

Savaria,
ügyesen ügyintéztél, ez igeeen!!! :lol:
A kismamákat szerintem is illene mindenhol előre venni, de mit várunk, ha pl. a tömegközlekedésben sem adják át nekünk a helyet, és ez -tapasztalatom szerint- főleg a férfiakra jellemző...
Imádom, amikor kibámulnak a fiatal fiúk az ablakon, csak hogy ne kelljen észrevenni a nagy pocakomat, ami a szemük előtt domborodik és nyugodtan pihizhessenek ülve tovább...

Jelentem, az "egészségügyis" kismamákat sem veszik soha előre a sorban, én legalábbis mindig kivárom a soromat, sőt ugyanúgy elvárják tőlünk a "hálát" mint mástól :shock:
Általában az asszisztensnők még a kis "plusz betűket" is lehagyják behíváskor a név elől, nehogy "megkülönböztetve" érezzük magunkat, mondjuk ez a része nem érdekel a dolognak...
Először furcsálltam ezt a hozzáállást, mert én máshogy kezeltem az egészségügyi dolgozókat, de mára megszoktam, hogy örülhetek, ha nem a sor végén hívnak be direkt...
Egyedül a vérvételnél részesültem kiemelt bánásmódban a kórházban, de az meg más miatt volt, ha értitek amire célzozgatok...

Pára: nekem normálisan is nehezíti a légzésemet, utálom például amikor felöntik a finn szaunát, akkor inkább kimegyek...
Egy helyzetben tudom elfogadni, ha tengerparton lehetek közben :lol: de sajna ez a "veszély" mostanában nem fenyeget :(

mmc,
jobbulást-puszit küldök Lizának :wink:
Nem írtad, hogy végül levetetitek-e a köldökzsinór-vért/szövetet, illetve Lizánál levetettétek-e korábban, kíváncsi lennék hogy döntöt/tetek/ök?
A pocakfotózás szép ajándék, ha lesz közte publikus, esetleg megmutathatnád nekünk is :lol:
Lábköröm-vágásra és egyéb "extrém sportokra" én a reggeli időszakot szoktam választani, amikor még frissebb vagyok, akkor még könnyebb 8)
A lábköröm lakkozásával való Férj-fenyegetés ötlete nagyon vicces :lol:
Sajnálom a virrasztást, sajnos én is érintett vagyok ez-ügyben :( de nekem megmozdulni sincs ilyenkor erőm, nemhogy szellemi munkát (mint az ide való írogatás) kifejteni :cry:
A gurulós táska a babakocsi utáni következő lépés, amikor próbálod fél kézzel kormányozni a csemetét, és az összes többi vackot a másik kezeddel hazavonszolni...
Poci-dicsit köszi, barna csíkom most még tényleg nincs, az az előző terhességemben jött elő, de gondolom idővel most is jelentkezni fog sajna :(
HK általában valóban nem egy viccelődős, jópofizós fajta, pont ezért döbbentett meg az "ikrespocak" bejelentése...
Velem amúgy mindig kedves, és az igaz, hogy pletyózni nem áll le az emberrel, szakmailag viszont vitathatatlanul CSÚCS :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

De aranyosak vagytok Lányok! :)

Alexandra, bent úgysem marad! :D

Bozza, remélem, hogy április 1-ig nem húzzuk, bevallom, én számítok a hétfői hidegfrontra, hátha meghozza a kedvét az Úrfinak. Meglátjuk. Fel a fejjel, már délután van, mindjárt vége a munkának! ;)

Magnoli, nem semmi sztorid volt a fodrásznál! Gondolom egy "bocs" sem hagyta el az asszisztens száját. Viszont a család kapott egy csomó meglepit cserébe! :)

Köldök, szerencsére nekem "csak" eltűnt, Apa mindig azon vihog, hogy "pöcsös" a hasam... :D A barna csíkról olvastam, hogy inkább a kreol bőrűeknél jön elő erősebben (én pl. hófehér vagyok, és épp, hogy csak látszik), de szülés után el fog tűnni. Ahogy a köldök is visszarendeződik. Addig meg mókás dolog, pl. én kifestettem a hasam egyszer, és a köldököm volt az orra az arcnak. :) Apa majdnem leesett a kanapéról a röhögéstől... :roll:

Ma újra átnéztem a csomagjainkat, persze ezt-azt még beletettem, az egyikből áttettem a másikba cuccokat, Apa dolgait külön táskába tettem. Kimostam a kis zoknijait meg a két új sapiját, naná, hogy azokat is elteszem a táskába, amint megszáradnak! :D

picuralmos

Magnoli,
ez a fodrász dolog nagyon durva.
Egyszer nekem is sikerült egy kabátot vettem 140eFt-ért, 14.000 Ft helyett.
Azért megnéztem volna a férjed arcát amikor hazaállítasz, majd közlöd, hogy aztán jól dicsérje meg az új frizurád, mert ennyibe került :D

Kép
Kép
mmc

Picur,
a fodrászos esetnél mindenki kérte az elnézéseket, ezzel nem volt gond, csak azzal, hogy az amúgy is borsos összeget még sikerült megtoldani egy 1-essel, amit még külön nem értek, mert ha elírja, és az utolsó egy nulla helyett kettő nullát nyom, az se gyenge, de az egyes tök máshol van a klaviatúrán :shock:
Cuki a pocakfestős sztorid, remélem lefényképezted :lol:
Tényleg, ne felejtsd el feltölteni előre a fényképezőgép, video stb. akksijait, illetve a telefontöltőt majd betenni a csomagba.
Nálam a táska mellett volt egy utolsó lista gyors indulás esetére, amin a be nem tett, de fontos cuccok szerepeltek, pl. terhes kiskönyv, utolsó leletek, személyi, töltő, stb. amit amúgy is mindig magánál hord az ember, ezért nem hagyható a polcon...
A csomag tartalma miatt egyébként ne izgasd magad, ha bármi kimarad, a Férjed meg a rokonok bármikor utánad viszik :wink:
Fontos még: szülés előtt még gyorsan egy utolsó pocakfotót csinálni 8)
Nekem az Oli szülése előtti indulás utolsó, reggel fél négy órás képe a kedvencem azóta is :lol: azt mondjuk nem részletezném, hogy a Férjem miket gondolt magában rólam, amikor még ezzel fárasztottam :?
Ja, meg hajat is mostam hajnalban indulás előtt még utoljára, mert tudtam, hogy most napokig nem lesz rá alkalmam, de hát egy nő, az mindig NŐ marad, minden helyzetben :wink:, még akkor is, ha sürgős császár előtt áll...

mmc,
Te ügyesebben vásároltad a kabátot, mint amilyen üzletet én kötöttem a fodrászatban :wink:
A DM nálam is favorit, tényleg a Fb-on vannak hozzá plusz kuponok is?
Ahhoz hogyan lehet hozzájutni?

Most megyek egyet barátnőzni :lol:
Erről jut eszembe, nincs kedvetek egy fórumtalihoz még "egyben"?
Jó lenne arcokat is ismerni a nevek mellé :wink:
A szervezésben a tapasztaltabb, ügyesebben szervező Lányok segítségét kérném :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Végre itt a hétvége, el sem hiszem! Ráadásul 3 napos lesz nekünk, mert hétfőn szabin leszünk, okmányt cserélünk+apasági nyilatkozatért megyünk...

aranyér, nagyon gáz! Nekem 2X jött ki, de a kenőcs visszahúzta hamar, azóta nagyon figyelek a törlésre és próbálok olyat enni, amitől nem lesz gond, de szerintem az Elevitben lévő vas miatt eleve kemény...

mmc, akkor neked sincs már sok hátra a melóból! Jobbulást Lizának! DM-et én is nagyon szeretem!
Jaja, kiveszem a szabikat, április 2-től leszek szabin és április 29-től táppénzen, ez így tök jó, mert majdnem teljes havi fizut még megkapok :)

alvás, én is egyre rosszabbul alszok, még mindig nagyon fáj a combcsontom oldalt, mindig fordulok ide-oda, a szopis párna egyelőre nem segített ezen... + pisijárat...

munka, szerintem mindenki addig maradjon, amíg bírja! Nekem most a fáradtság&hátfájás gond meló ügyileg, és persze kezd kicsit elmenni a türelmem, pedig az tényleg sok van ott bent, de ügyfél ügyfél hátán, ha nem akarok is beszélnem kell, szóval jó lesz végre leköszönni! Sokat számít az is, hogy egy iroda ahol felteheted a lábad egy székre, vagy ügyfelezel és mindig készenlétben kell állni.

igazolás, nálunk is mondták, hogy egy hónapban bizonyos db számot igazolhat a szülő, de azt is jelezték, hogy ez kiscsoportosoknál nem ilyen szigorú dolog, tehát ha valaki elutazik vagy bármi van, otthon maradhat a gyerek többet is, mint havi 2-3 napot...

picuralmos, de jó neked, hogy már itt tartasz, szeretném én is a 37. hetet elérni!

savariaa, csak nehogy rákattanj az okmányirodákra, ha ilyen jó élmény volt :D Remélem hétfőn mi is megússzuk, bár van időpontunk, de ki tudja...

bozza, szülés, hogy mitől indul? szerintem sok oka lehet, pl. nálunk nem tudták mitől jött előbb Lotti, de lehet fogban góc, valami baci, megerőltetés, rövidülő méhszáj, alkati, baba habitusa és még biztos sok minden. Szerintem a baba dönti el, kivéve ha programozott császár :)
Én ponthogy bírom a pénteket, mert tudom, hogy rövid nap, mi 3-ig vagyunk nyitva, meg utána hétvége :) Nekem a hétfő kritikus, mert 5-ig van nyitva a fiók :(

magnoli, nagy szerencséd volt a fél napos ügyintézéssel, mert ált. ilyenkor panaszt vesz fel a bank és az lehet 15 nap is, mire visszajut a pénz a számládra, szóval ügyesen intézted! Egy köv. ingyenes hajvágás kijárna, nem?

linea negra, asszem ez a neve a barna csíknak, szerintem iszonyat, nekem most kezd előjönni, de szerencsémre, hamar eltünt anno, húgomnak pl. sokáig megvolt, egy ideig be is volt tojva, hogy ott marad neki örökre :P

Mi megvagyunk amúgy, nagyon-nagyon sokat mocorog a baba, de tényleg. Mondjuk tegnap fura mód, egész nap alig, szerintem a front volt az oka, mert nekem annyira rossz hangulatom volt tegnap egész nap, hogy csak arra vágytam, hogy bebújjak az ágyba. Ma már jobb volt, de valószínűleg a péntek miatt. Hétvégén nagyszülőzünk, mert párom Zoli, én Ildi, úgyhogy névnap, bár nekem nincs nagy kedvem hozzá, de legalább nem kell főzni :)
Na megyek, mert a gyerek memóriázni akar...
nusildi

Sziasztok!

Picur akkor aztán nálatok van ám rend az okmányirodába, csak nehogy hibázzon az ember... de hát néha azért jó, ha van egy ilyen irányító ember, na de persze csak akkor, ha pont engem nem bánt. :) Fúú tényleg, már csak 17 nap!!! Aszta paszta!!! Akkor te tényleg a finishben vagy! :-)

Csalexandra de szuper lenne az új házikó! Amúgy mi is olyanok vagyunk a férjemmel, hogy mindig hirtelen elhatározásokat hozunk, és hál'Istennek, szoktak is sikerülni, és beválnak. A ház építése mondjuk nem ilyen volt, de a beköltözés ilyen, egy keddi napon kimondtuk, hogy akkor szombaton megyünk, és semmi sem állíthat meg bennünket, hát ez így is volt, mert hogy a házban csak 5 fok volt. De végre a saját házunkban hajthattuk álomra a fejünket, ennél szuperebb dolog nem is kell.
Majd mesélj, hogy áll a háznézés!!

Bozza szerintem is el kéne törölni a hétfőt és a pénteket, vagy nekem az is jó lenne, ha szombat vasárnap lenne munkanap és a hét többi napja a hétvége. :D Ha lenne erről szavazás, tuti nyerne is!

Magnoli fúúúú de ideges lettem volna én is. Nem semmi,hogy ilyen nagy összeget vontak le... és tényleg ilyenkor az a legnagyobb baj, hogy neked csinálnak vele macerát, és nem ők hozzák helyre. Jól tetted, hogy utána bevásároltál, kell is ilyenkor egy kis levezetés.

Mmc akkor aztán az valami nagyon szuper kabát lehetett! 8) :lol: :lol:

Én is sokat gondolok a szülésre, de éjjel nagyon rosszat álmodtam róla, még jó, hogy pontosan nem emlékszem a részletekre csak annyira, hogy rossz volt. Két hét múlva megyek a dokihoz, azért akkor már szeretnék vele részleteket is megbeszélni, szülésznőről faggatni, mert szeretném előre tudni ezeket. A múltkor azt mondta, hogy a szülőszobát is megmutatja, volt aki azt mondta, hogy inkább ne menjek, mert félelmetes, de kíváncsi vagyok rá, így biztos hogy elmegyünk. Ti láttátok?
Holnap megyünk a bababörzére, nagyon készülök, most külön listát készítek arról, mire van még szükség, azt újonnan mennyiért tudom beszerezni, mennyibe kerül használtan, mert csak akkor veszek bármit is holnap, ha tényleg megéri. Eddig mondjuk csak a babakádig és a kádállványig jutottam, na de valahol el kell kezdeni.
A farokcsont fájdalmamról férjem olvasott és azt írták, hogy normális, sok kismama szenved ettől, így azért megnyugodtam, hogy nem vagyok ezzel a problémával egyedül. A köldökömet mostanában kezdtem el érezni, mintha pont ott lenne a baba és nyomná kifelé, hát még az is lehet, hogy lassan ki is fogja nyomni. Nekem sincs sötét foltom, pedig nézegetem, de lehet, hogy azért, mert nekem is fehér bőröm van. Ma kicsit le vagyok merülve, anyósom dolgozik, így én csináltam ebédet, rántott karfiolt méghozzá két karfiolból, a végére azt hittem, befonom a hajam, úgy untam. :? :oops: Micsoda macera, és persze én az aprókat szeretem, nem amikor olyan nagy darabok vannak, de a végén már csak olyanokat csináltam, mert szerintem még holnap is ezt csináltam volna. De finom lett, megérte a sok munka.
Ti apás szülést terveztek? Én nagyon szeretném, ha a férjem bent lenne. Aki szült már, mik a tapasztalatai?

Mindenkinek nagyon szép hétvégét! Ja és ma olyan nagyot sétáltunk a Kőszegi erdőben, gyönyörű volt az idő, persze azért nem volt nagy túra, de jól esett. Sok helyen még nagy hó van, máshol pedig ezerágra sütött a nap. Én voltam az erdőben a medve, kb úgy éreztem magam, csak cammogtam... 8) :lol: Brumma brumma... :lol:

Kép
savariaa
Érd

Boldog Nőnapot Csajok!! :wink:
(majd holnap jelentkezem bővebben :) )

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Magnoli, minden egy dossziéban van, az összes leletünk, várandós kiskönyv, házassági anyakönyvi kivonat, a dosszié meg a táskák mellett, így csak nem hagyjuk itthon... :) Jó ötlet az utolsó pocakfotó, mindenképpen megkérem Apát, hogy készítsen képet. Így is egy fél winchestert elfoglal már az elmúlt 9 hónap. Többek között a kifestett pocak is meg van örökítve. :D

Savariaa, mi apás szülést tervezünk, Apa humora és lazasága jól fog jönni a nehéz órákban. Remélem azért az árnyékodtól nem ijedtél meg! Brumma-brumma... :D :D :D

Ma megcsináltam a tavaszi nagytakarítást, hááááát, "jól van" a csípőm... :D Na meg persze az elmaradhatatlan séta a kutyámmal, olyan gyönyörű idő volt itt is. Jött egy pici zápor, és akkora szivárványt karcolt az égre, olyan szép volt, hogy húúúúú!

Hétvégén mi is ünnepelünk, Apa forradalmár (március 15-ei), én szintén Ildi vagyok, úgyhogy duplán lakomázunk. Nusildi, neked és párodnak is boldog névnapot! :)

picuralmos

Sziasztok!!!

Bozza, a köldöksérv fóbiámról már letettem :) ,de maradt ugyan olyan érzékeny,kicsit bebarnult,ki is jött picit de szülés után csak elmúlik :D ! Én így állok a halvány csíkhoz is alatta, el kell múlnia :) !!!

Savariaa,tényleg szuper lenne a házikó! Mind a ketten a férjemmel vágyunk egy saját otthonra,és most ,hogy jön a pici talán még jobban. Itt is jó ahol vagyunk ,igaz kicsit szűkös ,nem nagy lakás de ez volt az első közös :D és tudod hogy van ez....már ezért is értékes :D ! De reméljük hamar ki tudjuk választani a megfelelő otthont amit már hárman avatunk fel :D :D !!!
Én is egy csomó mindent bababörzén vettem a kicsinek,szerintem megéri! Édes ,és nagyon szép és jó minőségű cuccokat vettem,Szinte újak!!
Mi is úgy tervezzük ,hogy Apa is ott legyen a szülésnél ( mondjuk tuti ,hogy munkából fog hazarohanni :D és nem is ér oda :D nálunk valahogy ez nem is lenne meglepő ),ő nem ellenkezett sőt ,teljesen rám bízta a dolgot. Ha szeretném ott lesz támaszként ha nem akkor nem! Őszinte leszek nem tudom ,hogy melyik a jobb :) !
Én is kíváncsi lennék a tapasztaltabbak véleményére :D !!!

Picur,én is éppen ma csináltam nagytakarítást,leszakadt a derekam :D ! Le a kalappal előtted így a hajrában :)

Magnoli, a fodrászos dolog nagyon durva! Nem csodálom,hogy "kissé" ideges lettél . De akkor sikerült megoldani ugye?

Boldog Nőnapot lányok!!!!!

Jó éjszakát mindenkinek!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Bozza,
írtad, hogy táppénz előtt még elmész betegszabira, arra vigyázz, hogy elvileg a kismamák a várandósság ténye miatt nem mehetnek BSZ-re, csak más indok miatt pl, influenza.
Nekem is megfordult a fejemben, hogy beszélek a háziorvosommal, hogy bevállalja-e a betegszabit, csak nem tudom mennyire számít ez pofátlanságnak.
Szerencsére nem olyan szoros a kapcsolatom a háziorvosommal, mert nagyon ritkán találkozunk. :D az elmúlt 3 évben 2x voltam nála, mindkettő alkalom a terheskönyvembe való pecsét miatt volt.

A pénteket nem engedem, az a legjobb nap a héten!!

Veronika,
ugye nem lett beteg Pálmi?

csalexandra,
de jó a költözés :D csak meg ne erőltesd magad arra vigyázz, meg hogy ne stresszelj a felújítás miatt, nehogy hamarabb jöjjön a baba.

Magnoli,
Lizánál mi levetettük a köldökvért, de most egyre jobban úgy gondolom, hogy nem tesszük meg, azért is kérdeztelek titeket.
A kabátvásárlás még ott az üzletben megoldódott. Szerencse hogy van sms értesítésem, mert akkor nyugodtam meg, amikor a jóváírásról kaptam sms-t.
A FB-on van egy csomó plusz kedvezmény, most pl. nőnapi végösszegkupon csak a FB-on és minden akcióról külön értesítenek most 25% kedvezmény van minden arckrémre stb.

A fórumtalálkozó ötletét már én is akartam kérdezni, csak féltem, hogy nem lesz nyitottság rá az inkognitó megőrzése miatt. Szóval szuper ötlet, én benne vagyok.
:D

Nusildi,
igazad van az ügyfelezős meló egy külön műfaj. Az irodában ugyan a lábam nem tudom feltenni, de tény hogy nem kell minden percben jópofiznom, meg azért az is számít hogy én csak 6 órában dolgozom te meg 8-ban!!
Boldog névnapot nektek!

Savariaa,
a szülőszobát mi megnéztük, én akkor kezdtem felfogni ( és parázni is) hogy ez a baba egyszer ki is fog jönni. De így utólag jó volt mert én olyan típus vagyok, hogy szeretem tudni, hogy mi vár rám.
Ha a híradóban azt halljuk hogy a Kőszegi erdőben medvét láttak akkor tudom már hogy kire gondolnak :)

Picur,
neked is boldog névnapot!! lehet hogy Álmos megvárja a férjed szülinapját! Tényleg marad végül a név, mert tudom, hogy még nem volt 100%?

Az ölemben van egy párna, azon a laptop, Boti meg úgy rugdos, hogy szinte nem tudok gépelni mert mozog az egész párna laptop együttes :D

Kép
Kép
mmc

Fórumtalálkozó remek ötlet! Bár lehet, hogy mi már "kettőben" megyünk, ha nem gond... :)

Mmc, maradt az Álmos, Apának nagyon tetszik. Most már bevallom, az Úrfi el lesz eresztve, mert két keresztnevű lesz. Így Csaba Álmos lesz, Apa nevét kapja elsőnek. Nekem már évek óta megvan a leendő kislányom neve, és mivel az is kettős, így a fiú sem maradhat második név nélkül. Még a megismerkedésünk elején elmondtam Apának a nevet, és ő is beleszeretett, úgyhogy a lánynevünk biztos volt. Apa tutira állította, hogy lánykánk lesz, nem is agyaltunk fiúneveken. Viszont bevállalta, ha mégis fiú lesz, majd ő választ nevet neki. Aztán kiderült, hogy kukacos a gyerkőc, így hetekig tanakodtunk, hogy mi legyen a második név. Apa egyszer úgy ébredt, hogy mi lenne, ha Álmos lenne, mert neki ez nagyon tetszik. És ennél a névnél maradtunk. Nálunk kizárt volt a külföldi név (Kevin és társai), a nagyon gyakori, most sláger nevek (Bence, Benedek, Barnabás stb.), és az értelmetlen nevek (pl. Csorna).

Savariaa, mi is megnéztük a szülőszobát, szép, tiszta, jól felszerelt (ha lehet ilyet mondani). 4 vagy 5 szoba van itt a szülészeten, mindegyik más színűre van festve, így ha szerencsés az anyuka, akkor a lánykát rózsaszín szobába, a fiút meg kékbe szülheti. :) Majd megírom, hogy nekünk milyen színű jutott. :D

Rugdosás: én a könyvemmel jártam így, oldalt feküdtem, oldalamon a könyv, és nem tudtam olvasni, mert járt a könyv a kezemben... :D

Köszönöm a névnapi köszöntéseket! :)

picuralmos

Boldog nevnapot minden unnepeltnek!

Parom es Palmi szulinapja kozott csak 5 nap van, egyutt szoktuk oket unnepelni :)

Egyelore nem betegedett le Palmi, de a lappangasi ido par ora - 5 nap, szoval meg akarmi lehet...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Picur én is így olvasok :) .Olyan édes amikor rugdos. Mindig megmosolyogtat ahogy ugrál a könyvem!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

szülőszobalátogatás, amikor szülésfelkészítőn voltam anno az Uzsokiban, akkor be lehetett menni megnézni a szülőszobát. Engem nem akasztott ki, valahogy nem éreztem semmit, viszont az jó volt és hasznos, hogy elmondták, hogy ha jövünk szülni esetleg éjjel-hajnalban, akkor merre kell menni, hol kell csengetni stb. De annyira nem tudtam még beleélni magam, pedig 1 hétre rá pont meg is szültem :O

apás szülés? anno párom azt mondta, hogy még nem tudja, hogy bejön-e. Azaz azt tudta, hogy a vajúdás alatt ott lesz, de utána nem biztos, hogy bírja azt, ahogy én szenvedek. A végén mégis bent maradt, mert csak úgy sodródtunk az eseményekkel. A fejem mellett volt, szóval premier plan nem látott bele a dolgokba és szerintem ez a jobb, amúgy sem tudom egy pasi mennyire akarja azt a területet látni olyankor, amikor úgy néz ki, mint egy csatamező. Nekünk ez így bevált, most is biztos így lesz. Ő se bánta meg, nincs rossz élménye sem.Sőt, ment nézni, ahogy fürdették le Lottit+még a nevet is tőle kérdezték meg :) Hála a megbeszéltet mondta ;)

Picuralmos, boldog Névnapot Neked is!!! :)

nagytakarítás, én szégyenlem a lakást, annyira kosz van :( De egyszerűen nincs időm és energiám se :( Arra gondoltam, hogy majd áprilistól szépen apránként összekapom a kecót, amikor már itthon leszek. Addig nem hívunk ide senkit :D

táppénz, én elviekben nem leszek sokat táppénzen, de akkor ha elmegyek a háziorvoshoz április 29-től írjon ki, nem fog csak úgy kiírni? Kell nőgyógyásztól szerintetek igazolás? Mert a sok szabim miatt csak onnan kéne a táppénz, nekem még jobb így, hogy teljes fizum meglesz.

fórumtalálkozó, mi anno találkoztunk, de már akkor, amikor babáztunk, az nagyon jó volt. Most nem tudom, hogy el tudok-e szakadni meló és Lotti mellett és a saját egész napos szenvedésem mellett :)

rugdosás, nálam állandó. Azt olvastam, hogy ilyenkor a baba nagyon sokat alszik, akár a nap 80-90%-át is átalussza. Na hát az enyém nem. Remélem amikor már kint lesz, többet alszik majd!

Amúgy képzeljétek, még mindig nagyon rosszul állunk a nevekkel, de most a Máté az, ami mindkettőnknek tetszik. De az sem az igazi, valahogy nem érzem, hogy igen, Máté kell hogy legyen, de már tényleg annyit agyaltunk és nem jutunk közös nevezőre :/

Megyek tovább, további jó pihit mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára nusildi 2013.03.11 08:09-kor.
nusildi

Sziasztok!
Olvastam, hogy többetek is Ildikó, úgyhogy Nagyon Boldog Névnapot kívánok nekik! :)
Hamarosan érkezem egy részletesebb irkálmánnyal, már tisztára szégyellem magam, hogy mindig csak elolvaslak titeket, írni meg sosincs időm mindig menni kell valahova, de jól vagyunk, Luca nagyon aktív, a 3 pontos vérvételem is jó lett megint, úgyhogy legközelebb csak uh-s papírt kell vinnem, remélem egy időre megúszom a szurkálást, bár 32. hétre meg a védőnő adott beutalót a laborba ( ellenanyag nézés megint azt hiszem), de az legalább csak egy szúrás :P
Picuralmos hamarosan el jön az időd...de a miénk is csajok, már egyre izgibb...és még annyi mindent kell beszerezni :oops:
Én sem alszom éjszaka---pisik--állandóan, aztán hajnalban meg már nem bírok vissza aludni :( Na majd jelentkezem . Vigyázzatok magatokra!!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Nusildi,
a háziorvos bármikor kiír táppénzre a terhesség miatt, csak a betegszabadságra nincs elvileg lehetőség.
Annyi a kettő között a különbség, hogy a betegszabi 15 napig jár ezt a munkáltató fizeti és magasabb összeget kapsz, mintha táppénznen lennél. ( plusz ez a 15 nap beleszámít majd a későbbi tgyás és gyed alapba, ez akkor számít ha nagyon oda kell figyelni a bérezett 180 napra )
De ha nem terhesség hanem más betegség miatt ír ki akkor szerintem lehet BSZ-en lenni ( más kódot ír a papírodra) Lehet, hogy pl a szabadságod megkezdése előtt "betegedsz" le, de ez nyilván a dokid hozzáállásától is függ.

A 15 nap letelte után már mindenképp táppénz van.
Nem vagyok tb szakértő, de remélem azért nem zavartalak össze.

mmc

Kép
Kép
mmc

Boldog névnapot Ildik!!

Mmc, jót nevettem azon, hogy "aztán jól dicsérje meg az új frizurád, mert ennyibe került..." :D
Persze örülök, hogy végül csak megoldották a dolgot. Van még egy-két hely, ahol a kártya lehúzásánál meg sem mutatják az összeget, szerintem ez illetlenség a vásárlóval szemben!

Magnoli, a fórumtalit én jó ötletnek tartom, csak hogyan lehet ezt kivitelezni? A nyugati végieknek Bp. például három óra autó/vonatút csak oda - én legutóbb február elején voltam, egy utolsót barátnőzni, de nem biztos, hogy ismét jól esne. Vagy alakítunk regionális frakciókat? :D A soproni különítménnyel tényleg beülhetnénk egy kávéra, ha van kedvetek! (Majd legfeljebb lövünk egy-két fotót, vagy élő közvetítéssel bekapcsolódik Bp is...)

Ildi, nem irigyellek az ügyfelekkel, hogy még udvariaskodni is kell a hátfájás mellé. Nekem ehhez képest arany életem van, tényleg. Mostanában én azt találtam ki, hogy a tárgyalónkban lefekszem a földre, ha már nagyon hasogat a hátam, felpakolom a lábam, ez sokat segít.
Sajna én csak az arányos szabimat vehetem ki, amit gyakorlatilag januárban el is lőttem. Majd meglátjuk, hogy a háziorvos mennyire jófej, nekem "erkölcsi aggályaim" ezen a téren nincsenek, legalábbis egy kérdést megér - azért lényegi a különbség a táppénz és a betegszabi
között!
Mmc jól írod, a betegszabi a fizud 70%-a és a munkáltató fizeti, a táppénz 60%, de legfeljebb kb. 6200 Ft/nap és a tb fizeti. A háziorvos rugalmasságán múlik, hogy a terhességtől független indokkal felvesz-e betegszabira...
Mi sajna nem vagyunk olyan jóban a házidokival, miután megtagadta a terheskönyves pecsétemet két óra várakozás után (a köhögő tömegben), pedig a védőnéni kimondotta hozzá küldött. Persze kissé feszült voltam, ami nálam általában bőgésbe torkollik, úgyhogy nem váltunk el szépen. :D De ha szerencsém van, nem emlékszik az esetre!

Savariaa, nálunk is apás szülés van tervben, részéről és talán részemről is egyértelmű, bár én azért kicsit aggódom, mert apa általában rosszul van a kórházaktól... :shock: Szóval ember tervez... :D

Picur, ünnepeljetek ügyesen és névnapodra kívánom, hogy múljon el a csípőfájás! :) De jó, már van szivárvány, az olyan tavaszias!!

Alexandra, örüök, hogy rendbe jött a köldököd, ezek a tünetek olyan ijesztőek néha... A csík tényleg elmúlik, legalábbis mindenki ezt állítja! :lol:
Itt a városban voltál bababörzén? Hogy működik, mikor van ilyen?? Legközelebb becsatlakoznék!

Picur, a Csorna tényleg egy fiúnév?? :D Az én kedvencem az Alpár. Olyan alpári... :lol:
Haha, jó ez a fiút kék szobába, lányt rózsaszínbe szülni! Savariaa, azért érdemes lenne megkukkantani a szülőszobát, hogy ne akkor sokkoljon. :D Nekem csalódás volt, azt hittem, valami kellemes hangulatú, szőnyeges színes szoba lesz, erre plafonig csempe, mint a vágóhídi csontozóban. Viszont, miután 10 percet kellemesen elbeszélgettünk a szülésznővel, már nem volt olyan ijesztő! :lol:

Veronika, a legjobbakat Pálminak, remélem megússza!

Ildi, ne aggódj, még nekünk sincs kompromisszumos nevünk, de két hónap alatt csak megegyezünk. Az nem jó, ha apa mondja be a nevet!!! :schock: :lol:

Csicsi, örülök, hogy jelentkeztél és a a cukrod oké lett!!

Engem most az ijesztett meg, hogy a doki pénteken C3100 értéket állapított meg. Azt mondta, hogy ez a 32. hét körül már normális - de hát én a 29. hetet tölöttem! - ja, akkor pihengessen többet. Szóval ő nem izgatta magát, úgyhogy Magnolira hallgatva próbálok én is leszakadni a paráimról. :) Baba feje már kerek 8 cm, te jó ég, ha belegondolok... :shock:

Szép vasárnapot mindenkinek!
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára bozza 2013.03.10 13:13-kor.

Kép
bozza

Köszi Lányok a köszöntést! :)

Azt hiszem a terhességem legrövidebb éjszakáján vagyok túl... Annyira zsibbadtam, azt hittem kiesnek a karjaim. Úgy látszik, a kálcium sem 100%os megoldás. Plusz 20 percenként befeszült a hasam, de úgy, már vártam, mikor lesz sűrűbb, és ébresztem Apát. Aztán maradtak ezek a kb. 20-30 perces feszülések, de pont annyira, hogy megébredjek rá. Viszont képzeljétek, éreztem a talpát!!!! Egy ponton kinyomta, mozgatta, hát azt hittem megzabálom. Tuti, hogy a talpa volt, mert már irányban van, fejjel lefelé, szóval más nem lehetett. Úgyhogy ébren és vigyorogva töltöttem az éjszakát. :D

picuralmos

Sziasztok!!!

Hétfőn megyek be a kórházba egy kis beszélgetésre a szülésznővel,és akkor ha van rá lehetőség megnézem a szülőszobát is. Én olyan vagyok,hogy az ismeretlentől jobban tartok,ugyhogy lehet ,hogy jót is tesz nekem ha látom hova megyünk majd :D !

Kimostam a kicsi összes ruhácskáját,hogy mire jövő héten érkezik a szekrénykéje már tisztán tudjam eltenni. Meg élvezem is nézegetni őket :D olyan édesek.

A fórumtali szerintem is jó ötlet :) ! Bozza, a legutóbbi autós kirándulásom óta,én is tartok a hosszabb utaktól. Csillagokat láttam már fél úton, :D kissé leszakadt,elzsibbadt,megmerevedett mindenem :D !
Igen itt a városban voltam Börzén. Nekem bevált nagyon :). A következő április 14-én lesz vasárnap 9-13 óráig a Vasvillában. Én is megyek,ha gondolod mehetünk együtt is :) !!
Igaz már megvan minden ruhácskája de sose lehet tudni mit látok még meg :D ! Nem tudok ellenállni!!!

Picur, már minden nap gondolok rátok ! :D Olyan közel vagytok már!!

Szép vasárnapot mindenkinek!!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Bozza, a Csorna komolyan fiúnév! És még milyenek vannak, hát komolyan néha csak szörnyülködtünk... :D Ezek alapján örülök, hogy nálunk hangulatosabb a szülőszoba, bár aztán amikor ott leszünk nem azzal leszek elfoglalva, hogy milyen színe van a falnak... :roll:

Alexandra, várjuk nagyon a jövő heti hidegfrontot, meglátjuk az Úrfi mit fog szólni hozzá. A Picur-ruhák mosás-vasalása volt a kedvencem a készülődésben! :) Börzére Apa bankkártyáját ne hagyd otthon! :D

picuralmos

Sziasztok!

Nincs sok időm, de gondoltam jelentkezek, hogy jól vagyunk. Szombat reggel írtam sokat, amíg aludtak a gyerekek, de amikor el akartam küldeni, elszállt az egész, és a család is felébredt, így nem tudtam újra írni. A hétvége elég zsúfolt volt, szombaton mi voltunk sógoromnál névnapot köszönteni, vasárnap meg itthon összerakruk Máténak a gardróbban a szekrényt, főztem, délután az öcsémék látogattak meg minket.
Kristóf megint peteg, igaz láza nincs, csak köhög, prüszköl fújja az orrát, de úgy döntöttünk, maradjon itthon, nehogy még betegebb legyen, nem hiányzik a múltkori tüdőgyulladás után hogy még betegebb legyen.

Alexandra nagyon jó, hogy sikerül költöznötök. Mire megszületik a babátok, már az udvarotokon élvezhetitek a jóidőt.

Picur hogy vagy? Még otthon? Sokat gondolok rátok, hogy vajon megszületett-e a babád.

Magnoli nem semmi a fodrászos sztorid, nekem is ezva legnagyobb parám a kártyás fizetéseknél, hogy többet vesznek le a kártyáról.

Bozza Máté is április 1-én született. Igazi kis mókamiki, pedig még csa 2 éves lesz.

Mennem kell, melegítem az ebédet, remélem, délután alszanak egyet a fiúk, és tudok jönni.
ancsa06

Sziasztok!

Most hogy közeledünk az első topik-baba születéséhez, feldobom a táblázatot.

Akinek van módosítani valója, vagy aki hiányzik (most nem tudtam átnézni a topikot ezügyben...) az légyszi dobjon egy privát üzenetet!

Köszi!

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!
Nàlunk minden rendben. Igaz ma jól voltam, így próbáltam mindent elintézni, amit kell, mert kicsit aggódom ettől a lehüléstől, mert eddig ettől nagyon kivoltam, főleg, ha nagyon magasról csökken le a levegő, és hó is esik. Most meg ezt harangozzák. Szóval kaja van, kimostam, vasaltam, tiszta a hajam, szóval ha innentől feksze is jó:)
Szerda este elutazunk a Balatonra együtt, így ott lesz segítségem.

Van még valaki, akinek nincs babakocsija, a barátrnőm eladnà az ővét. Puha mózeses, amit soha nem használt,, sportrésszel, jó állapotban, lengyel gyártmány. Fent van a jofogas.hu-. Rákeresek és beillesztem ide, hátha. És van egy kombi kiságya is eladó. Budán lakik.

KépKép
KépKép
kat78

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Picur én is azért szeretném, ha a férjem bent lenne, mert imádom a humorát, és azt hogy már a puszta jelenléte megnyugtat. Nélküle nem menne a szülés, jó tudni, hogy szívesen bejön velem. Boldog névnapot!!

Csalexandra most nagyon oda vagyok a bababörzékért, ha lesz a közelben, biztos elmegyek majd.
A ház választás nem könnyű dolog, de annál izgalmasabb. Kívánom, hogy megtaláljátok az igazit! :)

Mmc én is azért szeretném megnézni a szülőszobát, amiért te, mert jobb tudni hogy milyen előre, mint nem tudni, és így legalább nem lesz újdonság. Ha minden jól megy, szerintem jövő héten amikor megyek a dokihoz, majd rákérdezek, mikor nézhetem meg.

Nusildi boldog névnapot! Én is azt tervezem, hogy a férjem majd a fejemnél áll, de pl a nővérem mesélte, hogy az ő férje mindent látott, és nem viselte meg, sőt, utána szinte meg volt babonázva, hogy milyen szép is volt a szülés, pedig ők is úgy mentek be, hogy a fejénél fog állni, de aztán nem úgy alakultak a dolgok. Én úgy vagyok vele, hogy van egy elképzelésem, de ez persze változhat, ez nem rajtam múlik.

Csicsi én is a fél éjszakát a wc-n töltöm, szerintem már a szememet sem nyitom ki, úgy jövök-megyek. A szülésznő a szülésfelkészítőn azt mondta, hogy a szülés után nagyon sokat fogunk pisilni, erre rám nézett a férjem és megkérdezte, hogy ennél??? :lol: Szóval lehet, hogy még ezt a négy kelést visszakívánjuk. :lol:

Bozza szerintem ha a férjed szeretne melletted lenni a szülésnél, akkor nem fogja zavarni a kórházi légkör, csak te és a baba fog számítani, és nem is fogja észrevenni, hol is van.

Ancsa jobbulást Kristófnak! Jó lenne, ha már itt lenne a jó idő végleg, talán ez a sok megfázás és vírus is megszűnne.

Kat engem eddig nem viselt meg a front, kíváncsi leszek, hogy ez most is így lesz-e. Nekem járókára lenne szükségem, azt vadászok....

A szombati börze szuper volt, még jó, hogy időben értünk oda már nyitásra, mert különben már nagyon ki lett volna minden válogatva. Ruhából volt a legtöbb, nekünk az pont nem kell, így célzottan kerestünk dolgokat. Végül vettünk egy pihenőszéket 2500.- t és egy játszószőnyeget 2000.-t, szóval jó vásárt csináltunk. Nővérem kisfiának vettünk még melegítőket, mert most kezd el mászni és jön a jó idő., majd a kertbe fog mászkálni, szóval olyan nadrágot kerestünk neki, amit nem sajnálnak majd. Így egy adidas melegítő szettet 800.- egy vékony melegítő nadrágot 200.- és egy melegebbet 300.- ért vettünk meg neki. Férjem nagyon jól bírta a tömeget, szerintem jobban mint én. 1 órát voltunk csak ott, elég is volt, mert tele volt hisztiző gyerekekkel, akik meglátttak 1-1 játékot és toporzékoltak, volt olyan is, aki szerintem 6 éves lehetett, már vöröslött a feje, fúúúú borzasztó volt, az édesanyja pedig csak nyávogott neki, hogy kisfiam jajj van neked ilyen ott, jajj hát pedig te olyan okos kisfiú vagy.... a gyerek ezekre még hangosabban elkezdett üvölteni. Én meg csak néztem, hogy vajon ezt meddig lehet bírni, és tuti nem simogattam volna a gyerek arcát egy ilyen helyzetben. Na mindegy, szóval sok volt ilyen sajna, és hát azért akadt olyan kismama és kisgyerekes anyuka, aki mintha az életéért küzdene, tolakodott oda egy-egy asztalhoz. Én meg csak pilláztam, hogy mi hogy megy egy ilyen bababörzén, ja és azt persze mondanom sem kell, hogy mindezt 50 fok melegben. 1 óra alatt úgy kifáradtam, mintha letekertem volna a Tour de France-t. :lol: :lol: De a rossz dolgokat leszámítva érdemes volt kimenni, nem gondoltam volna, hogy ennyi minden lesz.
Tegnap délután értünk haza, nekiálltam mosni, pakolni, ma pedig vendégünk volt, már reggel 8kor a konyhában sürögtem, aztán nagytakarítottam, most pedig hullaként gépelek éppen.
A pocakom is egyre többet keményedik az utóbbi pár napban, nagyot is nőtt, most hogy nem itthon voltunk, nem is láttam, mert itthon a kádban pont látom magam a tükörben, és meglepődtem, milyen sokat is nőtt pár nap alatt.
Jövő héten megyek végre dokihoz, ezer kérdésem van, de előlem nem menekülhet, készítek listát, nehogy valami kimaradjon. 8)
Nekem is lenne kedvem egy találkozóhoz, bár a kivitelezés nehézkes. De van egy ötletem, kíváncsi vagyok, nektek hogy tetszik. Szóval én két éve megismerkedtem 3 lánnyal a ciklus.hu-n, és azóta napi kapcsolatban vagyunk, facebook-on van zárt csoportunk, és msn-partykat szoktunk tartani havonta. Nehéz összehozni, hogy mindenkinek jó időpontot találjunk, de azért mindig sikerül. És ilyenkor aztán ami a csövön kifér :lol: nyomjuk ám a szövegelést ezerrel. Képzeljétek, nekem tavaly nyár elején volt az esküvőm, és ők csináltak nekem virtuális leánybúcsút, szuper volt nagyon. Szóval szerintem ez működik.
Tehát nekem az lenne az ötletem, hogy egy ilyen msn-partyt mi is tarthatnánk, és akkor nem számít a távolság, tudnánk csacsogni. Ez persze nem zárná ki a személyes találkozást, csak mégis jó lenne, ha így meg tudnánk könnyíteni a dolgot. Várom a véleményeket! :D

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!!

Savariaa, nekem tetszik az msn-partyt-s ötlet :D ! Persze nem vagyok a találkozás ellen se,csak tényleg nehéz a kivitelezés.
A bababörzékre mi is leginkább nyitásra megyünk ,mert tényleg van egy két anyuka aki amazon módjára "ugrik" mindenre és szó szerint veszélyesek :D :D !!!
A ház választást nagyon élvezem,jó persze türelmetlen is vagyok kicsit,de nem lehet minden egyszerre tökéletes :D !

Mára volt megbeszélve a szülésznővel egy találkozó,egy kisebb beszélgetésre,és azt hiszem én is szeretném majd a szülőszobát is megnézni( jobb tudni mi vár rám :D ) .

Picur hogy vagy? Még egyben ? :D

Kép
csalexandra
Sopron

Iiiiiigen, jelentem még egyben vagyunk és jól vagyunk. Innentől heti két NST vár, plusz egy újabb vérvétel!!!! Hihetetlen, mindent bekarikázott az a majom háziorvos, csak a véralvadási akármilyen faktort nem, ami ugye fontos lenne a szülésnél. Na emiatt mehetek újra szúratni. Annyira boldog vagyok... Nekem nem gond a vérvétel, de már elegem van, ez lesz a hatodik vérvételem! Ráadásul még mindig látogatási tilalom van nálunk a járvány miatt, mehetek éhgyomorra reggel a sok göthös közé. No de lényeg, hogy rendben legyünk majd a szülésnél. Viszont a májfunkcióm és a cukrom tökéletesen középértékes lett, meg is dicsért a nőgyógyászom. :)

Savariaa, köszi a köszöntést! :) Nagyon jó vásárt csináltatok a börzén! Játszószőnyeget én is szeretnék majd a Picurnak. Utána nézek, itt Fehérváron mikor lesz ilyen börze, hátha mi is tudunk szerezni ilyen jó áron. :) A hisztihez csak annyit, hogy sajnos nagyon sok anyuka nem tudja, és nem is akarja kezelni a gyerek hisztijét.

Nekem is tetszik a dumaparti! :)

Alexandra, hogy álltok a keresgéléssel?

Ancsa, Kristófnak jobbulást, reméljük, hogy nem fog visszaesni.

A szülésnél Apa a fejemnél lesz szigorúan, nem akarom, hogy lássa a "csatamezőt". :roll:

Hétvégén tartottuk Apa születésnapját is, ez volt a meglepi-tortája... :)

Kép

picuralmos

Ez meg itt a pár nappal ezelőtti szivárvány...

Kép

picuralmos

Picur, nagyon édes a torta!!!! :D

A keresgéléssel jól állunk,találtunk is megfelelőt,de közbe meg jött egy lehetőség hogy Októberre készen lenne egy ami most épül. Nagyon helyes kis családi ház. Természetesen én abba szerettem bele :D ,miért is ne! És még alakítható is lenne mindenben ahogy nekünk tetszene. Igaz ,hogy így a pici utánra maradna a pakolászás de szerencsére van segítségünk ebben nagyszülő részről is!
De a másik is nagyon jó és az most van. Nem is tudom :D !

De szép szivárvány !!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Én (ha lehetőségem lenne) az újat választanám. Az olyan lesz, amilyennek elképzeltem/tük, alakítható még, és minden a saját ízlésemre tudnék formálni. A meglévő háznál tuti valahol kompromisszumot kell kötni. Ha segítségetek is van, az még jobb! Szóval én tuti az új mellett döntenék. ;)

Szivárvány, egyszer üldögéltem a kutyámmal a padunkon a kertben (ő mellettem, én vakargattam a fülét), és gyönyörű szivárványt láttunk. Van egy történet, miszerint a kutyák látják a szivárványt. Akkor, ott együtt néztük, és esküszöm, hogy ő is látta, szinte szuggerálta. Annyira békés volt az egész...

Szentimentális, tudom, és nem is tudom úgy visszaadni az egészet, de akkor, ott hihetetlen jó érzés volt. :)

picuralmos

Sziasztok!

Elszállt, amit az előbb írtam. :(
Magnoli és Veronika a Ti pocitok is nagyon szép, én valamiért az arcomra, karomra és a combomra hízom, az persze nem látszik a képeken, igazi mosónő karom lett.

Megnéztem Zalán 1550g, míg Zéti 1900gr volt a 30 hetes uh-on, de mindkettőt 2 héttel idősebbnek is tartották, 4 kiló felett is voltak. Kíváncsi leszek hármaska mekkora lesz, most megyünk 30 hets uh-ra szerdán. Kitartóan hármaskának hívom, mert nem találtuk még meg az igazi nevet...Zénó ugye ugrott ex-kutya miatt....és nekem igaziból nem is tetszett, de más sem.....nem tudok rá fiúként gondolni, tisztára ki vagyok ettől :(

Jó, hogy Ti már láttatok arcocskákat is az uh-on, nekünk eddig még csak a popóképek jutottak, remélem szerdán többe is mutat majd.

Nekem a hétvégén annyira lement a hasam, hogy nem tudok ülni sem igazán, ha megyek, akkor még fognom is kell, nehogy leessen.....olyan vagyok, mint egy tojógalamb...az eddigi hideg-meleg frontváltozásoknál mindig kidőltem, kíváncsi leszek most mi lesz....de már nem tudok több gyógyszert szedni, 3x2 Mg és 3x1 No-spa......pedig még jó lenne min 7 hetet kibírni, mindenkit irigylek, aki előttem jár. Én a 37. hetet lőttem be magunknak.....azelőtt és azután sem szeretnék szülni...

Mi sem vetettünk le köldökvért és most sem fogunk....valahogy nincs 'kedvünk' hozzá....így nem is jártam utána.

Én Salvus víz helyett Parádit iszom, ha kell, olcsóbb és jobb ízű is, mint a másik, de szerencsére ez a terhesség nem hozta még elő a gyomorégést.

Húúúú, elborzadva olvasom, hogy mennyiket vártok vérvételre, uh-ra.....nálunk ez szerencsére jobban megy....ráadásul a cukorterhelésen kívül éhgyomor sem kell, sőőőt még előre is engedik a kismamákat.....

Magnoli, szép lett volna, ha most derül ki, hogy ikreket vársz...nálunk az elején voltak ilyen találgatások.....volt aki még most is azt mondta, hogy biztos amiatt érzem magam ilyen rosszul a 16. hét óta.......mert nem szívódott fel rendesen.....én nem hiszek ebben

Szerencsére én baromi jól alszom, kb 6-ig, sehol egy pisijárat, pedig az előzőeknél már félálomban is tudtam, Zalán így is indult el.....

Nekem kint ragadt a köldököm (tán sérv) még Zalán után, és azóta is, de nem fáj. Doki látta, azt mondta, ha majd leállunk a gyerekprojekttel, akkor érdemes megcsináltatni. Mondjuk, ha fáj, akkor az más téma....nekem csak bután néz ki.

Mmc, nálunk a két fiú elég önálló....ennek minden pozitív és negatív elemével együtt, így nagyon nem kell emelgetnem Zétit, csak igen aprókat, de annyit még bírok...enni egy kis asztalnál eszik, pelenkázáshoz felfekszik a kanapéra, bár mostanában kijár a wc-re, néha sikerül is alkotni valamit, de általában csak szórakozni járunk oda, pedig igen sikeres örömtáncot jártam valamelyik nap, amikor sikerült kakkantania egyet oda...fürdésnél már itthon van apa, babakocsiba is beszáll egyedül, kézmosáshoz van egy pici létránk 2 fok, ikeás azt hiszem.....ami problémásabb,hogy nagyon szeret bújni, de mostanság a hasamtól nem fér oda, így ez okoz némi hisztit, mert néha inkább megadom magam, csak az meg eléggé fáj, úgy kb 10 mp után....valahogy úgy alakult már a Zalánnál is, hogy mellettük vagyok, de nem nagyon engedik, hogy én csináljam a dolgokat......hátránya, hogy sokkal többet kell így takarítani :(

Veronika, írassak apukámmal igazolást Pálminak??? :):)

Savariaa, örülök, hogy ennyire tetszett az okmányirodai kéjutazás :) Érik még meglepetések az ember lányát. :) És persze jó, hogy nem szippantott be a rendszer!

Mi még a ház festését szeretnénk megvalósítani még szülés előtt, persze ez hozza a takarítást és pakolást is...hurrááááá.....de legalább szép környezetbe érkezne a picuri. :) És még vár a kert is, na meg a már kibújó gazok. :( Szandra, olyan jó ez az álmodozós időszak.....remélem megtaláljátok az igazit!

Nálunk is bent volt a férjem mindkét szülésnél, bár Zétiről majdnem lemaradt, mert amikor megindították, akkor még elküldte a dokim, hogy menjen nyugodtan, ez még hosszú folyamat (apa mindenképp autót akart mosatni.....férfi logika azt hiszem), aztán úgy kellett utánatelefonálni 1 óra múlva, hogy siessen, mert már tolok. Zalánnál ott volt végig, amikor jöttek az első igazi oxytocinos fájások egy labdán ültem (nekem jobban bejött a csak fekszem szülés Zétinél), és szó szerint lekapartam az alkarjáról a bőrt....mintha megnyúztam volna....mondtam neki, hogy soha többet nem nyúlhat hozzám, eszébe se jusson többet a sex...mit csinált velem.....a szülésznőm meg csak rötyögött a szoba túlsó felén, mondta a férjemnek, hogy ne aggódjon innen már nem tart sokáig, negyed óra múlva meg is volt Zalán :) Én kértem a férjem, hogy ne is nézegessen lefele, nehogy kiábránduljon, csak a köldökzsinórt vágta el, de akkor nyilván nem a 'csatamezőre' koncentrált :) Egyébként meg engem nagyon megnyugtatott, hogy ott van, meg jól jött a segítsége is, mert ugyan a karommal elnyomnom kellett volna magam az ágy végétől, én valamiért húzódzkodtam felfelé, ő figyelte, hogy jól csináljam.....nekem ez elég nehezen ment, kb 2-3 tolófájásba került, mire össze tudtam hangolni amit kértek....Apa félt az elején, mert ő egy csepp vértől is elájul, de ezt simán bírta, én meg nyugis voltam, hogy amíg engem szervizelnek, addig apa ott van a babóval és nem veszik el. :D

A találkozó nálunk sem igazán menne, de az msn (bár én nem vagyok fent) vagy a facebook-os ötlet megoldható.

Boldog névnapot az Ildiknek így utólag is!!!

Picur, lehet egy kis segítség, én az első szülés előtti napon egész nap rosszul éreztem magam. Semmi konkrétum, csak rossz volt a közérzetem, sehogy sem volt jó. Azt hiszem mintha hasmenésem is lett volna. Elaludni sem tudtam, csak kb fél 2 körül.....fél háromkor meg elindult a magzatvizem....

Elnéztem ezt a táblázatot....hol vannak a csajok??? Eddig mi nők vesztünk össze a kevés férfin, most fordul a kocka??

Gyönyörű ez a szivárvány, mindig elámulok a tökéletességükön!

Én is az új házat választanám, a réginél sosem tudod mit rejtenek a falak, mi van a bútorok mögött. A picinek az elején úgyis mindegy hol van, csak Te ott legyél! :)

Nálunk most Zéti beteg. Múlt héten Zalán köhögött vagy inkább ugatott 2-3 napot, Zétinek most tiszta genny a szeme...fogalmam sincs hol szedte össze, persze mindketten náthásak már kb 2-3 hete...nem is értem hogy alszanak mégis ilyen jól.....a porszívót már el sem teszem. Ráadásul meghalt apukám édesanyja péntek hajnalban, elaludt 96 évesen. 4 éve volt egy agyvérzése, amiből úgy épült fel, hogy az addigiakra mind emlékszik, de onnantól kezdve semmire sem...viszont a teste és a szíve meg teljesen egészséges volt.....igaziból engem maga ez nem érintett meg igazán, mert szinte nem is ismertem (nem szerette anyukámat), alig találkoztunk, de apukám most állt fel, végre beállították a gyógyszereit, jól volt, most meg ez.......nagyon-nagyon remélem, hogy nem kerül megint padlóra.

Igyekszem ezentúl gyakrabban írni, hogy ne legyen egyszerre ilyen sokkkk....
Jó éjt mindenkinek! Aludjatok!!!
sandie
Kaposvár

vonalzó ellenőrzés :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, Apának felolvastam a "mosónő", a "popóképek" és a "nehogy leessen" mondataidat, olyan jót röhögtünk... :D :D

Én még jól vagyok, megjártuk reggel a labort, írattam fel vasat a háziorvossal, a derekam fájdogál, de ezen kívül semmi gond nincs szerencsére. Most fő a gulyásleves, amíg rotyog, pont tudok írni pár sort. A hasmenés nekem már napok óta "sztenderd", reggel ezzel ébredek, azt mondják, hogy a málnalevél tea hatása. Méregtelenítek. Viszont elkezdtem vizesedni, estére akkora lesz a bokám, mint egy elefánté... :shock:

Remélem a csütörtöki hidegfront meghozza a kedvét az Úrfinak, és Apa tényleg születésnapjára a karjaiba veheti... :)

picuralmos

Sziasztok!

Hajráá Picur :) !

Meg is született itthon a döntés és az új házikó mellett döntöttünk mi is. Igaz így kicsit csúszik a pakolászós projekt de nagyon jó lesz a végeredmény.El is kezdtünk már tervezgetni mi hogy és hol legyen :D ! És addig még spórolni is marad időnk :D!!!

Elmentem ma megvenni egy részét a kórházi csomagomnak. Nem mondom szép kis összegű csomag lett belőle :D :D ,és még hátra van a hálóing.Nem találok sehol jó szoptatós hálóinget( vagy annak használhatót ) normális áron.

Felhívtam a dokimat időpontot kérni tőle a terhesgondozásra,és megkérdezte tőlem hogy terhes vagyok-e !!!?? Annyira jó hogy halvány lila gőze sincs hogy ki vagyok :) Mondom neki csöppet az vagyok mindössze 31 hetes! Remélem a szüléskor betalál a kórházba!!! :D

Kép
csalexandra
Sopron

Apával romcsis hangulatban voltunk... :)

Kép

picuralmos

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?