A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Picur, örülök, hogy szereztem néhány kellemes pillanatot....tegnap igen leszedált állapotban voltam :) Nagyon jó a kép, baromira lent van a hasad....állítólag a szádat kell figyelni, ha dagad, akkor közel a szülés....már a lábdagadás is azt jelzi.....tik-tak, tik-tak......mindjárt itt van az idő!!! Ne felejtsétek el, apa írjon egy üzit, hogy kibújt a bébi, ne izguljunk itt halálra magunkat...gondolj az állapotunkra!!!
:lol:

Szandra, gratulálok, biztosan nagyon szép lesz....pláne jó érzés most, előtör a kismamából a fészekrakás :)

Én ma takarítottam, Zéti is előhozta a kis porszívóját, meg leszedtünk a még elöl lévő téli díszeket....már nagyon várjuk a tavaszt!! :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Voltam ma dokinal a sok kemenyedgetes, nyilallas miatt.
Kiderult, hogy a mehszaj ugyan zart, de a mehnyak mar teljesen eltunt.

Azt mondja a doki, hogy jo lenne meg 2 hetig bent tartani... neztem egy nagyot... aztan hozzatette, hogy legjobb lenne ha meg 5 hetig maradna (akkor leszek 37 hetes)

Adott gyogyszert, ami csokkenti a kemenyedgetesek szamat, meg pihennem kell...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!!!

Sz.veronika,pihenj sokat,amennyit csak tudsz!!Persze tudom, ez család mellett szinte kivitelezhetetlen.Jó lenne ha a kis picurka tényleg benn maradna még 5 hétig.

Kép
csalexandra
Sopron

Jujjj, Veronika, pihipihipihipihi és még sok pihi! Minden rendben lesz, nyugi! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Bozza,
azt nem tudod véletlenül a 6200 Ft-os táppénz korlát vonatkozik a 6 órás munkaviszonyra vagy az arányaiban kevesebb?

mmc

Kép
Kép
mmc

Veronika,
ez nem jó hír. Próbálj meg sokat pihenni és nem stresszelni. Egy pohár vörösbor esténként?
A táblázat nálam ok, annyi a változás, hogy Liza időközben 1,5 éves lett :)

Azt akartam már kérdezni bár így most nem ez gondolom nem aktuális: a fórum elején még említetted, hogy Pálminál sem hagytad abba a munkát és anyukád segített a gyerekfelügyeletben.
Dolgozol most is még az angol üzletembernek vagy miben maradtatok ?

Picur,
nagyon szép a torta! Ezt te sütötted??
A szivárványból kettő is van !! :)

Csalexndra
Orvosod :( Már nem emlékszem téged nem ismert meg a múltkor a dokid?

Kat,
a Balatonra bundabugyit vigyetek, mert állítólag nagyon zord idő lesz a hosszú hétvégén.

Az én férjem elmegy a haverokkal síelni, így én itthon maradok Lizával a 3 napban. Kicsit tartok tőle, mert egyáltalán nem lesz segítségem és estére azért már elfáradok, amikor már amúgy is nyűgösebb a gyerek.

Savariaa,
nagyon jó dolgokat vettetek a bababörzén. El tudom képzelni, hogy az embert elkapja ilyenkor a "vadászösztön"

Kép
Kép
mmc

Mmc, igen engem nem ismert meg,de úgy látszik ez már így is marad....

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Csalexandra mikor mész megnézni a szülőszobát? Én a jövő héten megyek a dokihoz, és azért már szeretném megbeszélni vele, hogy szeretnék szülésznőt, jó lenne időben megismerni, mert engem megnyugtatna, ha nem előtte pár pillanattal találkoznánk. Én is az új ház mellett döntöttem volna, mi teljesen új házat építettünk a férjemmel, a tervezéstől mindent mi álmodtunk meg, most picivel több, mint 1 hónapja lakunk bent, és most is van olyan, amin még változtatnék, ha lehetne. Nem tudom mi lett volna, ha kész házba költöztünk volna be, ahol csak kompromisszumokkal lehetne élni. Jó lesz így nektek is, hogy úgy alakíthatjátok ki, ahogy szeretnétek!

Picur micsoda szép torta!!! Gondolom finom is volt! 8) A szivárványról nem is beszélve, csodálatos lehetett! Kutyusod biztos megérezte, hogy ez egy csodás pillanat, és az is lehet, hogy ő is látta!

Sandie Zétinek jobbulást! Örülök, hogy nálatok bevált az apás szülés, a múltkor néztem egy műsort a neten, ahol a nődoki azt magyarázta, hogy nem érti, miért akarják a nők, hogy velük legyen a férjük, párjuk, mert hogy az egy intim pillanat és várhatóan tönkre fog menni a kapcsolatuk... húúú olyan ideges lettem... arra persze nem gondol, hogy ez nem így van, legalábbis nem mindig van így, remélhetőleg ilyenből van kevesebb, és egy nőnek az, hogy élete legcsodálatosabb és egyben egyik legnehezebb pillanatát megosztja élete párjával, ennél fontosabb nincs is. Fúúú de utálom az ilyen dokikat!! :x :x

Veronika most kicsit megijesztettél. Pár napja elég sokat keményedik a hasam, neked mennyire volt ez sűrű? És feküdnöd kell, vagy mit tanácsolt a doki? Nem akart bent tartani? Jobbulást!!

Mmc kitartás akkor a három naphoz, ügyes leszel, és azért ha tudsz, este iktassatok be egy kis mesenézést, közben akkor tudsz te is kicsit pihenni!!

Nekem az elmúlt 3 nap nem volt valami sétagalopp. Sajnos sokat keményedik a hasam, és olyan érzés, mintha Bátor nyomná a rekeszizmomat, és közben meg nagyon feszíti a pocakomat, szóval sok minden összejött. De ez az én hibám, mert nem pihenek, sőt, még a tempó is gyorsabb, mint szokott. Ejnye-ejnye nekem... szóval tegnap nagyon szenvedtem, alig bírtam megfürdeni, lehajolni egyáltalán nem ment, kicsit pityeregtem is a fürdőben, mert eddig minden nagyon klassz volt, nem volt semmi bajom, és ha már ennyit nehezen viselek, mi lesz velem később. Na és ekkor lépett be a férjem, aki megtörölgette a lábaimat, majd szépen megcsinálta az ágyikót, és utána még egy pedikűrt is megcsinált. :lol: :lol: :lol: Ez volt az első, hogy nem bírtam lehajolni, és ő segített, annyira imádom, hogy el sem tudom mondani. Aztán Bátor pozíciót váltott, ma már sokkal könnyebben mozgok. Este olyan nagy mozgások voltak odabent, férjem keze pont a pocakomon volt, ő is meglepődött, milyen erős a kisfia. 8) Mára pihenés van tervben, nem nagyon merek ugrabugrálni. Ne haragudjatok, nem akarok panaszkodni, meg azt is tudom, hogy még sok van hátra és lesz ez még rosszabb is, de jó kicsit kiönteni a lelkemet. De persze semmi nem rontja el a babavárásomat, imádom így is minden percét.
Sandie-vel egyetértek, Picur mindenképpen tájékoztasson a férjed minket, hogy mi a helyzet, mert itt fogjuk tövig lerágni a körmeinket!

Mindenkinek szép napot! És kitartás a fronthoz, remélem senkit nem fog megviselni, legalábbis nagyon!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!!Itt vagyok én is :)Tegnap voltam megint dokinál éééésss minden jó elment a tágulat :))))Boldogság van♥
Mondjuk össze szedtem valami bacikat hát még ilyen se volt velem a vizeletbe 3 félét ,hüvelybe 1 félét találtak
Babóca 2 kg felett jár már:)haladunk:)
Vásárolgatok gyűlnek a hiányzó rucik(Meg a nem hiányzók is ,függő lettem megint)Hízási súlyom ki se merem írni már pedig az útóbbi két hétben alig ettem egyszerűen nem esett jól semmi,de attól hiztam.

Picur nagyon jó képek és drukkolok már nagyon,Értetem a kutyusos történeted szép pillanatok ezek:)

Veronika én se tudok neked mást mondani csak azt hogy pihi és nyugi!!!!

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Sziasztok!

:( Veronika, sajnálom a méhnyakat, de remélem minden rendben lesz!!! Szorítok!! Doki vicces kedvében volt... :? Meg tudod oldani otthon a pihenést, van ilyenkor segítséged?
Nekem is azt mondta, hogy pihenjek sokat - remélem, az pihenésnek számít, ha az irodában ücsörgök kényelmesen. Vagy ez konkrét fekvést akar jelenteni? Tudom, nagyon amatőr kérdéseim vannak...
Köszönjük a friss táblát, én még egyelőre hagynám üresen a babanevet. :roll:

Mmc, a táppénz napi maximális bruttó összegét, az aktuális minimálbér 200 százalékának harmincad részében határozzák meg. 2013-ban ez 6533 Ft (tehát nem 6200, amit korábban írtam, elnézést). A részmunkaidő esetében a minimálbér is arányosan kevesebb, ezért gyanítom, hogy a táppénz maximális összege is. Egyébként jövedelemfüggő, tehát alapvetően a napi átlagkereset 60%-a (kórházi kezelés esetén 50%-a), de legfeljebb 6533 Ft.
A számítást egy csomó minden bonyolíthatja, ezért két linket még beszúrok:

http://adozona.hu/tb_jarulekok_nyugdij/ ... tat_RK9VOO

http://www.anyabarat.hu/2013/01/tgyas-g ... -2013-ban/

Alexandra, új ház nyami, szerintem sem fogod megbánni! Nálunk ma lesz az első élő lakásnézés, olyan jó lenne, ha mi is találnánk egy szép kis otthont, ahová még gyorsan beköltözhetünk! Nagyon bizsereg a talpam fészekrakás ügyben, de a lehet-költözés miatt egyelőre lógok a levegőben... :D
Viszont nem értem a dokit, honnan ez a demencia... :roll: Remélem, hogy a szülésznővel több szerencséd lesz, szerintem úgyis ők a fontosabbak! Ti már választottatok? Hogy megy ez itt nálunk?

Picur, de jó ez a szivárványos kép, meg a pocakos is! A torta zseniális, apa biztosan örült neki! :D Most már csak az ajándékát kell valahogy megoldani! ;)

Ancsa, akkor Mátéval nemsokára együtt szülinapozhatunk! :) Bolondok napján, úgy tűnik, ilyen mókamikik születnek! ;)

Sandie, jobbulást nektek!!

Savariaa, a férjed egy tünemény!! Örülök, hogy visszaállt a pocakod, még maradjon csak a helyén! :D

Most, hogy irkálok, elkezdett feszülni a hasam, hát lenézek mizújs - a jobb oldalt teljesen kinyomta a babó, nagyon viccesen csálé lett ! :D
Hm, már vissza is állt.

Lorematte 2 kiló, az szép! Vow. Főleg, hogy a tágulat is eltűnt, éljen éljen! :)
Nálatok rendszeresen van baci szűrés? Ez kicsit aggaszt, hogy nálunk még nem csináltak, csak egész az elején volt egy vizelet labor... Jobbulást neked is a csúnya bacik ellen!

Jók legyetek, a dolgozóknak üzenem, hogy kitartás - holnap már csütörtök, ami péntek, hurrá! A többség nyomására akkor nem töröltetjük el a pénteket, jó? :lol:

b.

Kép
bozza

Helló-belló!

Veronika sajnálom, hogy ilyen izgalmak érnek, beszéld meg azzal a kis hölggyel, hogy ráér még egy pár hétig! Nekem is két napja elég sűrű keményedéseim vannak, pedig eddig nem nagyon voltak, de én a közelgő hidegfrontra fogtam eddig, de most egy kicsit megijesztettél, minden esetre ha pár napon belül nem javul a helyzet meglátogatom én is a dokit, de remélem nem lesz rá szükség.
Voltam uh-n, fejjel a kijárat felé van a tündérkém..ilyenkor már nem nagyon fordulnak vissza, igaz? 1kg75-nek tippelte a doki, de fogalmam sincs, hogy az kicsinek vagy nagynak vagy normálnak számít, mert elég gyorsan "lerázott" most az orvos, úgyhogy nem tudtam kérdezgetni sok mindent.
Mindenkinek kellemes hosszú hétvégét kívánok és reménykedjünk, hogy megússzuk a havazást, én nagyon nem bánnám, ha elmaradna ez a beígért nagy lehűlés!! (szeretem a havat nagyon...na de nem ilyenkor már )

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Veronika, vigyázz magatokra, úgy tűnik mindkettőnk a 37. hétért imádkozik :)

Mmc, nem irigyellek 3 nap egyedül, biztos nem lesz könnyű, azért próbálj meg pihenni, ilyenkor jól jön némi tv is....csak nem szokik rá ennyi idő alatt, de Te pihenhetnél közben

Savariaa, pihengess, ne keseredj el a pityergés és a nehézségek szerintem természetesek ebben a korban, mert már minden olyan messze van a hasunk miatt :) gondolj bele mekkora élmény lesz újra saját kezűleg levágni a körmeid!

Csatlakozom, Picuron kívül mindenkinek kitartást a frontokhoz!!! Picurnál meg döntsön a pici, jön vagy marad még egy cseppet :)

Loramatte, gratulálok, hogy rendeződött a dolog, bacikat üldözzétek ki, nálunk majd 36 hetesen nézik, ne bántsanak Titeket, szép nagy a bébi már

Bozza, szerintem a pihenés az lóti-futi mentes időszakot jelent, ha azt akarná, hogy feküdj, azt mondaná.....remélhetőleg :)

Köszönjük, Zéti már jobban van, kedden már nem volt gond a szemével, lehet beletörölt valami trutyit, de elég megijesztett.
Ma voltam 30 hetes uh-on, a bébi elfordult ugyan, de sajna rossz irányba. A papír szerint 2es harántba fekszik vagyis a feje van a bordám alatt, a lábával meg tapossa az egyébként is mélyen fekvő placentát a méhszájnál. :( Bár legalább a placenta már kicsit feljebb ment, kb 1 cm-re van a belső méhszájtól....juhéééé, a bébi is befordulna, akkor talán menne már simán is a szülés. 1630g-ra saccolták, fejkörfogata 30 cm. Auuuuu

Most alszunk egyet Zétivel, szép délutánt mindenkinek!! :

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok,
minden kedves Ildinek és Zolijaitoknak nagyon boldog névnapot kívánok!
Akinek van kedve a "való világban" is talizni, írjon a magnolis mail-címemre ami a profilomban van, hogy meg tudjuk szervezni...
Soproniaknak üzenem, hogy 30-án Mosonmagyaróvárra utazunk, ha találunk közös helyszínt, benne lennék egy fincsi kávézásban :lol:
Valamint ismerkedhetünk Facebookon is, bár nekem elég szűk az ismerettségi köröm, Titeket szívesen bejelöllek, mégiscsak életünk legfontosabb pillanatait osztjuk meg egymással :lol:

Veronika vigyázz nagyon Magadra, nem kell úgy sietni, nehogy beelőzzétek már Picurékat 8)
Talán mégis jó lenne beiktatni némi kis délutáni pihenőt?
Reméljük a gyógyszer segíteni fog a keményedések kiküszöbölésében, ha szükségessé válik, akkor majd befektetnek, de a 32. héttől valószínűleg már jó erős a Kislányod, ha mégis elindulna...
Mikor mész kontrollra?
Gratulálok a 8. hónapba lépésetekhez :lol:
Képzeld, nálunk is csak 6 nap van a Férjem és Olim szülinapja között :lol:

Picur szép képeket tettél fel :lol:
Hamarosan még ennél is "romcsisabb" hangulatban lesztek, amikor az első OÁÁÁÁ-zást meghalljátok :wink:
Óvatosabban a nagytakarítással, remélem már kipihented a fájdalmakat :lol:
A szülőszoba falszínéről csak annyit, hogy adott pillanatban engem az se érdekelt volna, hogy ha a Moszkva tér közepén vagyunk, annyira nem tudtam másra koncentrálni, nemhogy a fal színén merengjek :lol:
Ezeken csak előre agyal az ember, ott már teljesen mindegy...
Ha még javasolhatok valamit unaloműzőként: mi összeírtunk előre egy kis listát arról, hogy kit hogyan (telefonon, postán írásos formában vagy e-mailben) értesítünk majd szülés után, ez jól jött amikor a nagy izgalomtól se láttunk, se hallottunk :lol:
Sőt, az értesítők szövegeit előre megtervezheted, hogy már csak az adatokkal kelljen kiegészíteni.
A postai formához mi Kreatív Hobby boltban vettünk színes papírt, ebbe egy másik színűt ragasztottunk a szöveggel és egy szép idézettel, amit az otthoni gépen nyomtattunk ki. Kicsit melós, de szép és egyedi lett...
Ha még mindig marad némi felesleges időd, vehetsz Babanaplót is, vagy készíthetsz magadnak, amit előre elkezdhetsz írni. Később annyira jó visszaolvasni, nagyon "romcsis" :wink:

Savaria az apás szülés ízlés kérdése, ha van hozzá kedvetek, akkor vágjatok bele bátran, jól jön majd a Férjed támogatása :lol:
Egyébként tényleg van aki egyedül szeret szenvedni, ez a végeredmény szempontjából teljesen mindegy, mindenkinek azt ajánlom, úgy csinálja, ahogy NEKIK JÓ...
A szülőszobát jobb mielőbb megnézni, hogy ezen már ne kelljen aggódni, és az esetleges ijesztő élmények (pl. vajúdás hangjai) elmúljanak mire odakerülsz :wink:
Látom kicsit Te is túlerőltetted magad, nehéz feldolgozni, hogy már nem annyit bír az ember, mint babátlanul, de -ahogy írod is- lesz ez még így se :lol:, pihenj többet :wink:
A furcsa feszítő érzés nálam Lénó helyzetváltoztatásakor jelentkezik, lehet hogy Bátor is forgolódik még, keresi a megfelelő pozíciót :D
A Férjednek kényeztetésből ajánlok egy ötöst (persze ötből) :D
A börzézéssel ügyesek vagytok, okosan vásároltál :wink:

Alexandra igen, végül visszautalták a fodrászos pénzt még aznap, szerencsére :?
A dokid kérdésén jót nevettem, hogy terhes vagy-e, hát eléggé úgy tűnik :lol:
Mivel ez már a második nagyobb baklövése volt, nem gondolkodtál még váltáson???
A házvételhez sok szerencsét, a réginek és az újnak is vannak előnyei, kérdés hogy nektek melyik jobb, de látom az új lesz az...

Bozza igen sajnos sok helyen a kártyás vásárlásnál meg sem mutatják a beírt összeget, csak a PIN kódot kérik, de ez teljesen szabálytalan... A fodrásznál megmutatták nekem, de annyi minden volt a kijelzőn egyszerre, hogy én is csak felületesen néztem meg, és ezzel én is hibáztam... Legközelebb figyelmesebb leszek ám :?
Te is pihizhetnél többet, pl. munka után vízszintesben :wink:
A munkahelyi stressz nem éppen az a nyugis környezet :oops:
"Mostani csütörtök az már péntek"? Hahaha :lol:

mmc a dm-es Fb-s ötletet nagyon köszönöm, sokat segítettél, mert dobtam nekik egy like-ot és máris kapom az új híreket az akciókról, szuper :lol:
Az "ugrálós kispárna" cuki lehetett, Botondod sem lesz egy unalmas Kisfickó :wink:
Férjed sielése miatt nem irigyellek, próbálj Lizával pár kimenős programot szervezni (pl. játszóterezés, fagyizás), hogy jól elfáradjon, és többet tudjatok pihenni 8)
Nálunk a Férjem hétfőtől szerdáig utazik külföldre, már én is szervezem a segítséget erre az időre :shock:

Ildi 15 napos kártyajóváírás, te jó ég!!!! Akkor tényleg nagyon nagy szerencsém volt a 4 órás ügyintézéssel, jesszusom :shock:
A következő ingyenes fájdalomdíjas hajvágás jó ötlet, majd fel is vetem legközelebb (bár szerintem simán elhajtanak melegebb éghajlatra :oops: )
A Máté szép név, kíváncsi leszek, mi lesz a végleges verzió???
Azért majd beszéld meg a Férjeddel, hogy egyet mondjatok, ha netán megint Őt kérdezik :wink:
Fájdalmaidra jobbulást kívánok :roll:
A nyanyásodásban már én is élen járok, kb. 1,5 óránkénti éjjeli forgolódás után nekem is kelnem kell "pisijáratra", akár tetszik, akár nem, elég fárasztó :?

Sandie "mosónőkar" hahaha, nem hiszem, biztos túlzol picit, nem tűnsz túlsúlyosnak 8)
A köldök (és egyéb leharcolt részecskék) szépítése szerintem ráér a gyerekproject után :D
A "szervizelős" dumán behaltam a röhögéstől, jó fej vagy Te is :lol:
Az ikergyanú tényleg elég ijesztő hír tud lenni, főleg a harmadik terhességnél, gondolom Nálatok is okozott pár álmatlan éjszakát :shock:
Fiaidnak jobbulást kívánok, reméljük a jó idő beköszöntével lassan eltehetitek végre azt a csúnya porszívót 8)
Apuddal együttérzünk, sok lelkierőt küldünk Neki ebben a nehéz helyzetben!
A II-es haránt vízszintes fekvést jelent (keresztben), fejecske jobbra, csülkök balra, az I-es pont fordítva, fej balra.
Úgy értettem amit írtál, hogy fej gyomornál, test függőlegesben, lábakkal lefelé a méhszájon, na az meg a farfekvés.
A súlya szép nagy, így Ő is 4 kg körül várható 8)
De jó hogy "elmászott" a placentád a méhszájról, ez nagyon klassz hír, csak így tovább :wink:

Ancsa ahá, tehát az április elsejei gyerekek mind "mókamakik", ahogy Mátéd is?... hehehe :lol:

Kat jó pihenést Nektek a Balcsin, irigy-irigy :wink:

Loramatte de jó hogy eltűnt a tágulat, már nem kell miatta aggódnotok, ha még a bacik is lelépnek, na akkor jöhet a nyugis babavárás a hátralévő időre :D
Szép nagy már a babád, 2 kg, azta :lol:
Hajrá vásárlás :wink:

Csicsi látom téged sem kerül el a "pisijárat" :?

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Loramatte de szuper, hogy eltűnt a tágulat!! Gratulálok! Én már nem is akarom tudni, mennyit híztam, csak azt látom, hogy a fejem olyan, mint egy labda... na de majd ezen is túl leszünk! :)

Bozza nálam sincs baci szűrés, de jövő héten megyek a dokihoz, és kérni fogom, mert aggaszt, hogy minden rendben van-e. Nekem is szokta a babó egyik vagy másik oldalra kinyomni magát, azért tudnak ám meglepetést okozni! :D

Csicsi akkor tényleg lehet a hidegfronttól a sok keményedés, mert én is kb 2-3 napja érzem. Remélem gyorsan elmegy ez a buta front, és ne is jöjjön új...Jövő héten megyek dokihoz, azért majd rákérdezek, mennyi a normális.

Sandie jó pihit nektek!!

Magnoli én mindenben benne vagyok, taliban és facebook-ban is! Te hogy vagy? A vajúdás hangjaira még nem is gondoltam, háromszor is elolvastam, amit írtál... fúúú hát tényleg meg kell néznem a szülőszobát, nekem ezekre fel kell készülnöm. :shock:

Én ma nem csinálok semmi extrát, de kezdek behülyülni (már bocsi a kifejezésért). Nem szeretek semmit sem csinálni. Na de legalább a levelezéseimet elrendeztem, elkezdtem megtervezni a húsvéti menüt, csacsogtam a barátnőimmel, és nemsokára megyek is fürdeni és otthonkában fogom kapcsolgatni a tévét. Fúúú de nagyon pihenek... 8) 8) Holnap megyünk babanézőben, barátainknál múlt héten született kisbaba, meghívtak bennünket, bár mondtam, hogy még korai, de ragaszkodtak hozzá, és ilyen meghívást nem illik visszautasítani. Jajj de jó lesz, ilyen pici babát látni!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Picur nagyon szép volt a tortája párodnak. Sütötted?
Amit még én figyelni fogok, ha eljön az időnk: Máténál bár nem görcsöltem,nem volt semmi fájdalmam, viszont nem tudtam összezárni a lábam. Akkor nem gondoltam rá, hogy ez azért van, mert babó teljesen lent van, és elindult kifelé, most már tudni fogom, hogy ez is lehet egy jel.
Olyan szépek a pocakfotóitok, kedvet kaptam Én is hozzá. Bár most érdekesen feküdhet a babóm, mert ferde a hasam.
Szandra egy új ház, hmmm...
Nagyon jó lesz, megéri várnotok. Mi sajnos használtat vettünk 5 éve, azóta is hol ezt kell javítani, hol azt, már nagyon unom. Szívesen eladnánk, de ez ma lehetetlen, ráfizetni meg nem szeretnénk, így maradunk. Persze próbálkozunk, de 0 sikerrel.

Veronika sajnálom, hogy így alakult nálad, de már nem sok az 5 hét, bár tudom egy kis 4 éves mellett nem könnyű a pihenést megoldani. A barátnőm 20 hetes kismama, őt befektették a kórházba, pedig teljesen zárt, csak sokat keményedett. Igaz nála súlyos előzmények voltak, kétszer mentek el a babái, másodszor pont így a 20. hét körül. Kitartás, minden rendben lesz.

Savaria ügyesek voltatok a bababörzén. Itt a szomszéd faluban lesz egy 24.-én, szeretnék elmenni. Tegnap átnéztem a ruhácskákat, és rájöttem, hogy semmi nyári holmi nincs a kicsinek. Párod egy angyal.

Loramatte szuper, hogy már nincs ott a tágulat, ti is megnyugodhattok. A baciknak meg útilaput lehet kötni a talpukra. Ezt akár magamnak is írhatnám, sikerült megint elkapnom valamit Kristóftól, így most ketten trombitálunk itthon.

Bozza Én nagyon szeretem, hogy Máté alapból nyugodt, de mégis egy kis bohóc, nagyon tudja magát produkálni.

Csicsi ügyes a babód, tudja mi a dolga, bár az enyém is lefelé fordulna már. Ő szerintem keresztben van még mindig, jobb oldalon, picit fent van a feje, és bal oldalon lent érzem a rúgásokat.

Nálunk annyi történt, hogy 2 napja felhívott a dokim, hogy nincs meg a hepa szűrés eredménye, így most mehetek egy újabb vérvételre. Ez azért izgalmas, mert Gödöllőre kell mennem, ahol csütörtökön vesznek le ehhez a szűréshez vért, és a diabetológiára is holnap kellene mennem, csak épp Kistarcsára. Így a diabetológia holnap kimarad, remélem, nem csinálnak ebből problémát.

És a képek:

Kép Kép
ancsa06

Loramatte én is nagyon gratulálok, hogy eltűnt a tágulat, ez szuper!!!
Savariaa, ha neked is pont akkor kezdődött, mint a nekem (a keményedéses időszak), akkor hátha tényleg csak az idő, de azért szépen odafigyelünk ..bár ma már kevesebb volt, mint tegnap, igaz a fél napot átaludtam :P A semmittevős pihenést próbáld szerintem kiélvezni amennyire tudod, mert pár hét és egy darabig nem nagyon lesz rá lehetőség :D
A személyes tali sajna nekem nem nagyon megoldható, mert én Miskolc mellett lakom ( elég messze mindőtöktöl :( ) viszont a facebook-os vagy/ és msn-es ( bár azt már újra kell telepíteni :) ) partiban benne vagyok!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Amit még akartam, a találka bármely formájában benne vagyok.

És tegnap Kristóf közölte, hogy enne valami diós fahéjas sütit. aranygaluska lett belőle, életemben először sütöttem, így sikerült (és persze diéta ide vagy oda, nem tudtam neki ellenállni)

Kép

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Jajj, Ancsa...ezt most miért mutattad meg????? :(
Nagyon jól néz ki, ügyes vagy :D de most csöpög a nyálam...és ugye nekem is a diétám, hmmm, nyammm :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hellómindenki! :)

Na egy napot nem nézek ide, és tessék, mennyi sok-sok infó! :) Elmentünk Apával Pécsre, ott műtötték a füleit, még a szülés előtt meg akarta nézetni, hogy állnak. Szerencsére csak 1 év múlva kell mennünk újabb kontrollra. Az út jó volt, bár itt-ott rázós, de Picur hősiesen bírta. Fészkelődött, már amennyi helye van még szegénynek, de ezen kívül semmi komoly jel nem mutatkozott az úton. Még vihogtunk is reggel, hogy milyen poén lenne a pécsi klinikán megszülni... :D

A tortát rendeltem, ilyen szépen sajna én nem tudok díszíteni. Örülök, hogy tetszett nektek. Finom volt, gesztenyés, és csak a külseje volt csokival bevonva, hmmmmm... :)

Apa feltétlenül írni fog, ha megérkezik Picur, bár úgy tervezem (tudom, aztán majd tuti máshogy lesz), hogy a vajúdás nagyját itthon töltöm, persze csak ha minden rendben fog zajlani.

Loramatte, úgy örülök, hogy rendben van a baba! 2 kiló? Az igen!!! Bacit nálam is találtak az utolsó labornál, ezért gyors ismétlés lett belőle, holnap lesz meg az eredmény. Rendesek a laborba, mert egyből a nőgyógyászomnak küldik az eredményt, és holnap úgyis megyünk NST-re.

Veronika, nyugi és pihi! ;)

Ancsa, pocak tuti helyes, az aranygaluska meg jáááájjj, de jól néz ki! :)

Sandie, ez a placenta-elmászós dolog remek! Már csak be kell fordulnia, és minden okés! :) Párodnak meg küldök egy megaelismerést! ;)

Csicsi, a te babócád sem éppen kicsi! Nekem a 30. héten már kijárattal irányba volt, azóta is úgy van, szerintem már nem fog elfordulni a tiéd sem.

Magnoli, köszi a tippeket! :)

Képzeljétek, a fészbúk "hatalma": Apa poénból feltett egy baba képét meg egy gólyáét, a következő szöveggel: a kép csak illusztráció, a miénk még a pocakban van. :D — ismeretlen szülők gyermeke a képen...

Ne tudjátok meg, el sem olvassák a szöveget, nyomják a lájkokat, jönnek az sms-ek, gratulálnak az ismerősök... :D :D

Hát így készülünk mi a szülésre... :D

picuralmos

Sziasztok!!

Savariaa, erre a hétre volt megbeszélve nekem az orvos és a szülésznő is, de mind a kettő átrakta jövő hétre :( ! De jövő héten végre " elbeszélgetünk " egymással. És akkor fogom megnézni a szülőszobát is, szeretném tudni mi vár majd rám.
Jövő héten megyünk ki a telekre :D megnézni hol fog állni a kis házikónk.Annyira várom már.Tényleg jobb lesz így hogy mi alakítunk ki rajta mindent. A tervrajzokat amiket kaptunk azt már teljesen átalakítottam :D :D saját ízlésre.

Loramatte,2 kiló :D :D ,az már szép!!!

Bozza, hogy ment a mai lakásnézés? Sikerrel jártatok? :D Remélem igen!!A szülésznőt nekem úgy ajánlották. A szomszédom 5 hete szült és ő nagyon dicsérte a lányt. Mondjuk még fiatal,de attól még végezheti profin a munkáját! :)
Én felhívtam telefonon és elmondtam neki,hogy szeretnék szülésznőt fogadni,aztán adott egy időpontot ( amit már jövő hétre passzolt át) hogy ismerjük meg egymást ,és elmondja hogy ő mit hogyan csinál stb... és ha tetszik nekem akkor továbblépünk !! Remélem vele szerencsém lesz,mert már egészen el vagyok keseredve az orvosi ellátásomat illetően.

Magnoli, én nagyon szívesen benne vagyok a Mosonmagyaróvári kávézásba is és a facebook-os ismerkedésbe is. :D :D

Ancsa06, azt hiszem minket is ez győzött meg az új házról,hogy legalább nem kell jövőre mindent tatarozni!!! Remélem :)
Nagggyon jóó a sütis kép :D meg is hoztad a kedvem. Sütök én is ma valamit, nálunk Apa úgy olyan édes szájú,hogy sütit bármikor bármilyen mennyiségben :) !!

Picur, egy hős vagy :) ,hogy ilyen jól bírod az utazást még! :) Hannus a pocakban ,annyira nem szereti már a kocsikázást...úgy helyezkedik,hogy teljesen elzsibbasztja az összes végtagomat :D !

A hétvégén lesz a párom születésnapja,úgyhogy holnap nekiállok a nagy sütésnek!És akkor a főzés marad csak péntekre. Inkább szétosztom két napra :D hátha úgy jobban bírom.
Picur olyan szép lett nálatok az a torta :) lehet hogy ihletet merítek belőle!!!
Az alvás nálam már csak fogalom :),minden nap hajnalba fent vagyok.

Lányok, mivel az orvosom nem túl beszédes velem, segítsetek...ha medencevég fekszik a baba akkor azt azt jelenti hogy láb lent buksi fent?

Szép délutánt mindenkinek!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Szandra, én úgy tudom, hogy igen, a medencevégű az a popsi lent, fej fent póz. Jógával esetleg próbálkoznál? Bár még magától is befordulhat a baba.

picuralmos

Picur,én bármivel szívesen próbálkozok csak forduljon menetirányba :)!!!
De még van ideje meg helye ugye?

Kép
csalexandra
Sopron

Szandra, nekem sem fekszik még jó irányban, annyit mondott a doki, hogy van még ideje, helye már egyre kevesebb, de 36. héten újra nézik majd.....ja, annyit mondott még, hogy, ha lefordul, na azt azért majd megérzem :shock:

Állítólag napi 3x 10-15 percre kell négykézlábra állni, így elősegíthető, hogy leforduljon, ja és persze a megbeszélés babóval.....én megpróbálom, mit veszíthetek :D

Ancsa, szépek a képek, és az az aranygaluska.....imádom és folyik a nyálam, jobbulást, mi is trombitálunk mind a négyen, nekem a hétvége óta van olyan érzésem, hogy nem tudok ülni és összecsukni a lábam....de szerencsére az uh-on nem látszott, hogy félig kint lenne....remélem még kibírunk 7 hetet :)

Magnoli, haránt van, a jobb oldali bordáim alatt a feje, bal oldalt kicsivel lejjebb a feneke és a méhszájra a lábai lógnak csak....igaziból mindenhol van egy kicsit :D igen gyanús a 4 kg feletti súly, nem bánom, csak bírja még 7 hétig......

Savariaa, teljesen megértem a nem szeretek semmit sem csinálni érzést, amikor állandóan feküdnöm kellett, azt hittem bezizzenek, mint valami börtönlakó

Csicsi, irigylem a sok-sok alvást, én is tudnék napokig....

Picur, köszi a megaelismerést, szegény apáknak kijár, hogy elviselnek minket 9 hónapig és még azon is túl, amíg tombolnak a hormonjaink.....én Zalán születése előtt 4 nappal utaztam Kaposvárról Miskolcra átvenni a diplomám, szerdai nap volt és én vasárnap reggel szültem.....lájk a bejelentésetekhez :)

Én annyira kívánom a gesztenyepürét, próbálok ellenállni, de nem tudom meddig bírom...... :oops:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Persze, hogy van, nyugi! Esetleg keress rá, én ilyen cikket is találtam: http://www.libero.hu/Allapotod/Cikk/?contentId=118985

picuralmos

Sandie, ha kívánod, tessék enni gesztenye pürét! Apa erre azt mondja: ezt a Picur kívánja, ne vond meg tőle! ;)

picuralmos

Mindenkinek köszi a tippeket! Ezentúl naponta négykézláb állunk :D !!

Sandie,a beszélgetést babócával már régóta alkalmazom :), mindig mondom neki hogy hallgasson Anyára !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Frontosok hogy vagytok? Mi még mindig egyben. Úgy aludtuk át az éjszakát, mint a mormoták... :D

Ma NST-n kezdtünk, kb. 100 nagypocakos kismama tolongott a folyosón, lévén holnap szünnap van az ünnep miatt. A dokimra 1 órát vártunk, műtött éppen. Nálunk minden rendben, a gyermek "reaktív", MRT rendben (figyelitek, milyen profinak tűnök már a kifejezésekben? :D). Hétfőn újabb kör. Na most a hidegfrontot túléltük, úgyhogy most várjuk a hétfői melegfrontot.

Ja, a lényeget majdnem lehagytam, az ismételt laborom jó lett! Se baci, se semmi oda nem való dolog nincs bennem, a véralvadásom rendben. Úgyhogy kijár egy hálllelúúúja! :D

picuralmos

Hello-bello!

A farosoknak vagy keresztben fekvőknek sok sikert a négykézlábas befordításhoz, ezt én is halottam már, sőt az egyik ismerősünk alkalmazta és be is jött neki ( bár lehet anélkül is befordult volna, de higgyünk benne) , úgyhogy szerintem próbálkozzatok szorgalmasan :)
Picur " jó" lehetett az nst-n az a nagy tömeg :shock: A laborodhoz gratu, a meleg front hatásáért meg szurkolok!!! ( persze csakis neked, mást még ne bántson )
Nekem szerencsére ma már nem fájt a hasam és keményedések sem voltak ( kopp, kopp, kopp) úgyhogy most egész jól érzem magam, csak már olyan nyomi vagyok, egy 5 perces utat vagy fél óra alatt teszek meg..legalább is nem 5perc alatt az biztos...a végére ez egy órára tolódik? :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Hahó mindenkinek!

Nekem mára úgy bedugult az orrom, hogy egy fia levegőt sem kapok, szerintem még a fejem is feldagadt. Mire a család fiait kigyógyítottam, addigra én dőlök ki, de legalább itt lesz a 3 napos hétvége és apa ápolhat. :) Kicsit morgok is, mert eddig simán aludtam, most meg óránként felébredek és a torkom is megfájdul reggelre.....

Picur, vicces lehetett a sok guruló kismama, mint régen volt az a lökdösődő játék, sok-sok labda, ami egymásnak pattan...gratula a vérképhez, nekem is ma jött és nincs benne bibi.

Csicsi, örülök, hogy jobban vagy

Nálunk apa ma elakadt a hóban, valóban 15 centi körül jár már a hómennyiség, így anyukámat kellett ugrasszam, hogy menjen Zazuért az oviba.....apa reméljük egyben és épségben hazaér, most várakozik, egy hókotró szállt el előtte az árokba.....szépen kezdődik a hosszú hétvége. :(

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok !

Levették a vért a hepa szűréshez, 2 hét múlva lesz eredmény. Kellrmes meglepetés ért, nem kellett kivárni a soromat, a pocakom miatt soron kívül beengedtek.

Köszönöm a dicséreteket, ma már nem olyan ferde a pocakom, valószínű arrébb ment Manó.

A négykézlábra állást Nekem is ajánlották. Kristófnál nem jött be, Máté befordult, de nem tudom, hogy ez segített-e, mindenesetre ártani nem árt, csak apa félre ne értse. Bár egy összebújás sem árthat, ha nincs tiltva, Picur nektek most segíthet is. :wink:
ancsa06

Sziasztok!!!

Nagyon rossz idő van :( , pedig én már úgy vártam a tavaszt,a jó időt!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Áááááá, Ancsa nem lehet semmit sem csinálni, hermetikusan el vagyunk zárva a külvilágtól. Egyik úton egy kamion keresztben, a másik oldalról le vannak zárva az utak (8-as, 81-es, M7-es, mindegyik). Szóval, most Picur maradjon, majd hétfőn visszatérünk erre... :) Amúgy minden rendben, nagyjából két órát aludtunk, most ébredtünk fel.

Sandie, télleg olyan volt! Vagy mint a természetfilmekben a pingvincsapat a vízparton... :D

picuralmos

Addig két szívmelengető fotó a kutyámmal... :)

Kép

Kép

picuralmos

De édesek vagytok!!! Nagy simit küldök a kutyudnak :D
Itt is hóvihar van :( Hajrá tavasz :?

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Jó reggelt mindenkinek!

Mi is behavazódtunk!

Picur, tényleg ne csinálj semmit, nehogy most induljon el Babó kifelé.
Most olvasom a híreket, hogy rengetegen rekedtek kint éjszakára, van aki kisbabával.
Kutyusod nagyon szép, jók a képek.

Remélem, mindenki jól van, és senkinél nem okozott problémát a front.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!!!

Picur ,nagyon jó kép. :)

Nálunk nem is annyira a hó ,hanem a viharos szél ami totál elzár mindentől. Nem tudok kimozdulni,mert babócával együtt visz el a szél :) !

Remélem senkinél nem zavart be a front nagyon!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Helyzetjelentés: a viharos szél már nem olyan viharos, viszont a hó úgy ömlik, mintha vagy 5 évnyi adag akarna most egyszerre lehullani.
Remélem mindenki jól van, úgy sem lehet menni sehová, úgyhogy mindenki pihizzen amennyire csak tud! 8)
Veronika Ti jól vagytok? Remélem sikerül kímélned magad :roll:

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Köszi Lányok! A kutyám egy szeretetcsomag, meg kell hagyni. :) Minket továbbra is elzár mindentől az időjárás, úgyhogy itthon sütünk kenyeret, és eszünk, ami van itthon. A madaraink fosztják az etetőt, szegények nagyon éhesek. Még a harkályunk sem a fát kopogtatja, hanem csór pár szem szotyit... Remélem holnapra már javul az idő. Ti hogy vagytok? Veronika?

picuralmos

Sziasztok!

Fekszem amennyit tudok, bar rajottem ez nem is olyan egyszeru... allandoan felugralnek valamiert, meg ezt-azt csinalnek... :)
Palmi miatt amugy kenytelen vagyok felugralni - pisilni kell, kakilni kell, ehes vagyok, szomjas vagyok, nem erem el, stb... de azert kozte fekszem :)

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Úgy felpörögtetek, hogy nem biztos, hogy tudok mindenre reagálni.

Veronika, hogy vagy, pihengetsz? A méhnyak eltűnésének nincs semmilyen előjele, csak sejteni lehet a sok nyilalás-keményedés miatt? :O Ne aggódj, amúgy tudod Lotti 35 hétre született 2750 g és 52 cm volt! Persze ne jöjjön előbb a kiscsaj, de ne parázd túl, biztos minden rendben lesz!

Köszi a táppénz-betegszabi infókat mindenkinek! Most fogok dokit váltani sok-sok év után, mert a régi leköszön, de ő Békásmegyeren van amúgy is, én maradtam anno nála, itt meg Zuglóban nem ismerem a dokit, akihez tartozni fogok, így nem hiszem, hogy megkérem, hogy írjon ki betegácsira, hazudni meg nem szeretnék valami kamunáthával...

mmc, elment párod ebben az ítéletidőben?

savariaa, nálam is ilyen érzés van, amit leírtál, én is keményedek, de néha nem tudom, hogy keményedek vagy a gyerek nyomja ki magát, mert nagyon kinyomja :O Próbálj meg pihenni! Pedikűr :D
Én ha szabin leszek elmegyek pedikűröshöz, mert a lábkörmöm nagyon durva, de én nem merem a páromat megkérni, mert még levágja a lábujjamat :D

loramatte, de jó hogy eltűnt a tágulat, ez igazán jó hír! A baci kevésbé, de az is megoldódik, a baba pedig jó hagy már, 2 kiló?? :O

bozza, az irodában ücsörgés nem pihenés :) De jobb mint állni. Van egy könyvem, abban azt írják, hogy soha se állj, ha ülhetsz is, soha se ülj, ha fekhetsz is :D

sandie, de már be kéne fordulni a babának? Amúgy még forog ilyenkor össze-vissza, biztos befordul időre.

magnoli, a tali tényleg jó ötlet, de nekem még 2 hét taposómalom...

ancsa, szép a pocakfotód, szerintem nekem is kb. ekkora :)
aranygaluska, ú, szép lett, imádom! Én nem vagyok egy konyhatündér, de életem első és utolsó aranygaluskája tök fini lett :) Csak nagyon macerás, én meg lusta vagyok :/

csicsi, irigy-irigy, hogy fél napot átalhatsz :) Áprilistól én is ezen leszek ;)

picuralmos, kutyás kép, nagyon édes! Imádom a kutyákat!
Igen, FB ilyen, én anno feltettem egy kis rajzos képet, hogy fiú érkezik, hát megrohamoztak :D

csalexandra, boldog szülinapot párodnak, neked pedig kitartást a sütögetéshez!

Mi megvagyunk, csak sajnos Lotti elkezdett nagyon köhögni :( Egész éjjel nyomta, szinte semmit se aludtunk :( Nincs még hőemelkedése se, viszont folyik vizes lé az orrából, szóval jön nemsokára a sárgás :(
A hónak csak a front miatt nem örülök, mert éjjel többször keményedtem,viszont sajna Lotti nátha miatt nem tudunk szánkózni, úgyhogy itthon lazulunk, eszünk,iszunk, pihenünk.

Megyek is reggelizni gyorsan, mert dübörög a gyerek, esküszöm, egész nap nyomja :O
nusildi

Mi Balatonon, tegnap délelőtt jöttünk, már akkor sem volt szép, de Pesten eső esett, Apósom lent volt, és nem esett nagyon. Pár helyen volt átfúvás. Anyósom vonattal jött 5körül, ott sem volt gond. Itt kezd sütni a nap, még fúj a szél, de nyugodtabb, mint tegnap este. Balu sokat feszített, de én frontra érzékeny vagyok terhesen. Sok kaját hoztam, meg van kandalló, így megvárjuk a holnapi tavaszt:)

KépKép
KépKép
kat78

Ildi,
igen, ennyi a jele... vegulis mar letudtam a vajudas egy reszet :) Kar, hogy a csaszar miatt semmi szuksegem ra...

Lotti mennyi idore kerult inkubatorba? Kapta gondolom a tudoerlelot is... masvalami volt?

Kat,
irtam privit.
Remelem holnap mar szebb napotok lesz... nalunk -3 fok van...

Kép

Kép
sz.veronika

Neeeeem, nem kapott semmiféle érlelőt, 9/10-es volt az apgar értéke, nem tűnt koraszülött babának. Perszse a 3500 g-os gyerekekhez képest kis vékonyka volt a 2700 grammjával, de amúgy rendben volt. 7-kor született, aznap volt inkubátorban, másnap reggeltől már nálam. Inkább az volt a baj, hogy besárgult és utána elhúzódó sárgasága volt, ami a koraszülötteknél gyakori, ez a szoptatást nehezítette, de megoldottuk ügyesen a végén :)
Szóval ne aggódj!!! Pihizz amennyit csak tudsz, de nem lesz baj!

Nálunk Zuglóban szép kis hó lett, kár hogy most nem tudunk szánkózni manó náthája miatt :( De talán holnap...

Kép

Kép
nusildi

Ildi,
igen, itt is nagy ho van (mondjuk amilyen messze lakunk toletek vicces lenne ha mas idojaras lenne :) )

Palmi 2490 grammal szuletett napra pontosan, ugyhogy ugy okoskodom, hogy masodik gyerek fel kiloval tobb, tehat max. 3 kilo lenne teljes idore, abbol jon le amennyivel hamarabb jon...

Ma csak annyira keltem fel, hogy osszedobtam egy porkoltet, de mar gorcsolt is a hasam, igy most megint fekszem... meg 2 orat kell rotyognia, azalatt parszor feltolteni vizzel ha lefo rola, ugyhogy idonkent neznem kell hogy all.
En se vagyok fozozseni, ezt is most szakacskonyvbol csinalom :)

Erdekes hogy 35 hetesen mar ilyen szuper volt Lotti fejlettsege!

Amugy nem aggodom, csak Palmi miatt lenne fontos meg 2 het, mert hetfotol szokunk be egy uj helyre, es annal fontos lenne hogy tudjak vele menni...

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Remélem senki nem került a hó fogságába!!

Ancsa nagyon szép a pocakod!! Biztos jó lesz a bababörze. Nekem szerencsém van, nővéremnek 7 hónapos a kisfia, nyáron született, így szinte semmit nem kell vennünk, mert stimmel az évszak. Aranygaluska, ohhh a végzetem.... nyammi, nagyon szeretem. Ügyes vagy!!!

Csicsi mi a helyzet a keményedéssel? Nekem most kevesebb van, nem tudom, hogy a front vonul-e el éppen, vagy a pihenés segített. Bár ma még nem ültem le, csak most, de keményedés is kevesebb van hál'Istennek.

Csalexandra akkor a jövő hét lesz mindkettőnknek a dokis hét, mert én is jövő héten megyek és remélem most már tényleg sok mindenre választ kapok, lassan el is kezdem írni a kérdéseket, azt hiszem, tekercsekre lesz szükségem. 8) :lol:

Sandie nekem is eszembe jutott a napokban a gesztenyepüré arról pedig a sült gesztenye... egy lavina indult el. :lol: :D Nehéz tényleg egész nap semmittenni, én ilyenkor azt szoktam mondani, hogy hülyére pihentem magam, mert olyankor olyan kótyagos vagyok... Jobbulást!

Picur ez a tömeg az NST-nél, fúúú, hát nem könnyű dolog várakozni, én általában nehezen bírom. Örülök, hogy jók lettek az eredményeid!!!! Remélem Picur kivárja, hogy ez a ronda idő elmenjen! Nagyon aranyos a kutyusod! Nekünk nincs kutyánk, most hogy kertes házban lakunk, sokat gondolunk rá, férjemnek mindig volt, de csak kinti kutya lenne, nekünk eddig a németjuhász kutya a nyerő, de majd ha a baba nagyobb lesz, akkor fogunk venni, legalábbis eddig úgy néz ki.

Veronika nem lehet könnyű Pálmi mellett feküdni! Kitartás! Dokihoz mikor kell visszamenned?

Nusildi hát nem volt semmi a pedikűr, sajna nekem két körmöm is benövős, így elég nagy szenvedés még magamnak is, de hősként bírtam és a férjem nagyon profi volt, kiérdemelte, hogy ezentúl ő vághatja csak. :lol: :lol: 8) 8) Lottinak jobbulást!

Kat akkor nálatok minden be van készítve! 8) Én ma ki sem léptem a házból, még jó, hogy nem kellett sehova mennünk.

Én jól vagyok, egész nap tettem-vettem, pörögtem. Sütöttem sós sütit és édeset is.
http://www.nosalty.hu/recept/jugo-szelet
Nemsokára teszteljük. :D :lol: :lol:
Ma kész lettünk a konyhával, csináltunk képeket, az egyiken én is rajta vagyok, és amikor megláttam magam a képen, elborzadtam, hát baromira meghíztam, pedig azt gondoltam, hogy a 8 kg nem sok, de akkora vagyok, mint egy bálna. Kicsit kétségbeestem...
:shock: :shock: :( :(

Mindenkinek szép estét! Puszi

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Kb. 2-2:30-tol folyamatosak a fajasaim, olyan mint mikor Palmival vajudtam...
5-tol elkezdtem merni, 3-4 perces a nagyja, de akad kozte 7-10 perces is... azt olvastam hogy amig nem teljesen szabalyos es nem csokken a koztuk eltelt ido, addig ez meg nem az... akkor meg jo lenne ha mar abbahagyna, orak ota nyuglodom...

Doki azt mondts hogy attol fugg mikor menjek hogy hogy vagyok...

Kép

Kép
sz.veronika

Savariaa, kérjük a fotót! Tuti az én bokám viszi a prímet, úgyhogy ne szégyenlősködj! ;)

Kutya: ha gyerek mellé szeretnétek, én csakis a Labradort javaslom, persze részrehajló vagyok a sajátom révén. Az én kutyám talált eb, piciként kidobták valahonnan, alig volt 3 hónapos, mikor rám talált, és egy pillanat alatt végem volt és van azóta is... :) A talált, vagy örökbe fogadott állatnál hűségesebb, jóságosabb nem létezik. Nálunk ő is a család tagja, nem tudom úgy kirakni az udvarra, hogy többet ő ugyan be nem jön a házba. A védőnőnk nem mondom, hogy el lenne ragadtatva, viszont a ház ragyog, a helye tiszta, a kutya is tiszta, gondozott, rendszeresen "szervizelt" állatorvos által. Meg amúgy sem mondhatja meg nekem senki, hogy hogy tartsam a kutyámat... :)

Kaja: én kipróbáltam egy új túrógombóc-receptet, Apa közölte, innentől úgy 50 évig csak ilyent szeretne enni... Isteni finom lett! :) Olcsóbb és egyszerűbb, mint az eredeti recept.

Keményedés: én már csak keményedek... Az a fura, ha épp nem. Már egész megszoktam. :D

picuralmos

Jujjjj, Veronika, ez azért nem jelent túl jót... Adrika, még várj pár hetet!

picuralmos

Veronika szerintem inkább menj be a kórházba, az a biztos. Inkább küldjenek haza, mert feleslegesen mentél be! Drukkolok, hogy minden rendben legyen!!!!

Kép
savariaa
Érd

Picur szerintem sok kutya tisztább, mint néhány ember. Nem szeretem, amikor valamit rögtön elutasítanak, mint a védőnőd, nem mindegy, ki milyen körülmények között tart kutyát. Mert ha ápolt, gondozott, akkor nem tudom, miért nem lehet a lakásban.
Nekem macskám volt hosszú évekig, és komolyan mondom ápoltabb volt, mint sok ember.
Labradoron mi is gondolkodtunk, valami olyan kutya kéne aki jó házőrző is és közben pedig a gyerekekkel is jól kijön. Ezért gondoltunk a németjuhászra, aztán nagy kedvencünk a vizsla, de ez a fajta aztán mindenre jó, csak házőrzésre nem. Sógornőmnek vettünk egy magyar vizslát a szülinapjára pár éve, hát egy örökmozgó kutya, mindenkivel lepacsizik, szerintem a betörővel is. :)

Veronika nagyon izgulok érted!!!! Kérlek, ha tudsz, majd írj, hogy érzed magad!!!

Kép
savariaa
Érd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?