A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Ildi, csinos pocakod van! Nem csodálom, hogy nehéz már a melóhelyen, de ezt a pár napot már ugrálva, fél lábon is! ;) 1 és negyed óra? Istenem, ha nekünk ilyen gyorsan menne majd! Persze ez a terv, aztán meglátjuk. Kíváncsi vagyok, hogy a málnatea és a homeobogyó mennyit ér majd.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Picur, nagyon szorítok nektek,hogy gyors és könnyű " menet" legyen. és természetesen az is lesz :D :D

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Itt reggel napsütésre ébredtünk, neki is álltam berakni egy mosást, de úgy tűnik, mire kiteregetek, már nem fogom tudni kivinni a ruhákat a teraszra, mert sajna elbújt a napocska.
Tegnap este Bátor szabályosan a hólyagomat használta trambulinnak. :D Voltak pillanatok, amikor azt éreztem, már el sem indulok pisilni, úgy is késő lesz... :lol: De aztán sikerült.

Mmc nem lehet könnyű ez a játszóterezés, én a barátnőm kisfiára vigyáztam és 2 órát töltöttünk ott, én olyan hulla voltam, pedig akkor még nem voltam kismama. Nem semmi, mennyire el lehet fáradni, ide-oda rohangálni utána, hintába be, mászókára fel, homokozóba be... nem is kell konditerem a kismamáknak, elég elmenni egy játszótérre. :lol:

Csalexandra a barátnőm két hete szült császárral, mert faros volt a baba. Annyit teje van, hogy alig győzi fejni, szóval szerintem sincs összefüggés a császár és a hüvelyi szülés között a szoptatás szempontjából. Ne is foglalkozz az ilyen hírekre, sajna sokan szeretnek rémisztgetni... :shock:

Nusildi akkor egyetértünk abban, hogy a védőnő ne tapizzon és inkább tartsuk meg a két lépés távolságot. Persze, van bennem félelem, hogy vajon hogy fog nekem menni a szoptatás, de törekedni fogok arra, hogy mindent úgy csináljak, ahogy mondják. Nekem a nővérem a példaképem, nagyon nehezen ment neki az elején, kórházba is kerültek 5 naposan, mert annyira bevérzett a melle, hogy vér került a baba gyomrába, véreset bukott, szóval nagy volt az ijedelem, ott nem is szoptathatta a kórházba, csak fejt és fejt és fejt, és hál'Istennek beindult teljesen a teje, 7 hónapos a kisfia de még mindig főleg anyatejet kap. Szóval majd az ő tanácsait fogom követni, mondta is, hogy ha sok információt előbb tudott volna, akkor könnyebb lett volna már az elején.
Szép a pocakod!!!! Nekem van egy nagyon jó fogorvosom, szívesen ajánlom neked, szerintem annyira nem is drága, és tényleg maximálisan megbízom benne. Én rettegtem a fogorvostól, mígnem két éve rávettem magam, hogy elmenjek hozzá, nővérem is őt ajánlotta, férjével már pár éve hozzá járnak, és az összes fogamat rendbetetettem, kicseréltettem a régi amalgán töméseket, fogkőleszedés is volt, 2 hónapig hetente kétszer jártam, de nem bántam meg, azóta is minden nap örülök, hogy túl vagyok rajta. Ha gondolok, szívesen megadom az elérhetőségét. A Mária bababoltba én is szeretnék elmenni, ott fogjuk megvenni a babakádat az állvánnyal és a pelenkázórátétet, nagyon jó áron lehet megvenni. Majd mesélj, mit vettetek!!

Picur örülök, hogy jól vagy, elhiszem, hogy nehéz már, én már most többször érzem ezt, pedig még messze van a vége (na jó azért annyira nincs messze :D ). Hát az olyanoktól rosszul vagyok, akik rémisztgetik a kismamákat. Nekem is annyian mondták, mikor meséltem, hogy milyen jó érezni a baba mozgását, hogy na majd nem fogod szeretni, nem lesz ilyen jó, nem fogod magad ilyen jól érezni, sokat fogsz szenvedni, nem fogsz tudni aludni, fájni fog mindened... :evil: Hát komolyan mondom ezek az emberek büntetésnek élték meg a babavárásukat? Vagy hogy??? Persze vannak kellemetlen pillanatok, de elenyészőek, főleg ha arra gondolok, milyen nagy csodát élhetek át! Szerintem minden hozzáállás kérdése, ha valaki mindenben a negatívat látja, az nem is fogja jól érezni magát, de ha valaki a szépet, akkor minden sokkal könnyebb és fantasztikusabb lesz.
A kórházi büfé nálunk egy másik épületben van, ami elég messze van, gyalog oda-vissza 15 perc, szóval ha nálam beindul a szülés, akkor vagy marad a pilóta keksz, vagy gyorsan megállunk egy benzinkútnál háromszög szendvicsért, vagy majd a család beadja a szendvicset, de az tuti, hogy a vajúdáskor és a szüléskor a férjemet már nem engedem el sehova!!! :lol: :lol:

Mindenkinek szép vasárnapot!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Bejelentkezem gyorsan, jelentem még élek....életem egyik legnehezebb hete van mögöttem....3-4 napig csak fulladtam nem kaptam levegőt, csak piciket lihegtem, annyira köhögtem, hogy mindkét szemem bevérzett, tiszta vörös véres....remélem azért hamar felszívódik. Aludni sem tudtam csak ülve pihengetni egy fűtetlen szobában kb 15 fokban és csak arra tudtam gondolni, hogy bent tudjon maradni hármaskánk, ne köhögjem ki a nagy erőlködésben. Semmi gyógyszer nem akart használni....elég kimerítő volt.

Már kb 2 napja jobban vagyok, de persze a hasam azóta is görcsölget, elég megterhelő volt neki ez a hét....

Talán úgy tűnik a fiúknak nem adtam át, szerintem igaziból tőlük kaptam, csak rajtam a terhességi nulla immunrendszer miatt jobban kijött....

Már én is tudom milyen nem kontrollálni a vizeletet egy-egy köhögőroham idején. :(

Visszaolvastam, de reagálni nem nagyon bírok, ne görcsöljön senki, vigyázzunk még nincs itt az idő.....kivéve persze Picúrnak, bevallom minden nap feljöttem, hogy meglessem az a nap-e a nagy nap :) A lépcsőzést tényleg ajánlják, de nekünk Zétivel semmi sem vált be, pedig kitartóan lépcsőztem akár Zalánnal a kezemben, gazoltam, sex, csípős kaja.....eredmény: még utolsó előtti napon, a 40. hét végén, is nullára voltam nyitva....úgyhogy ezt tényleg ők döntik el. :)

Irigykedem, hogy már mennyire elől jártok, kórházi csomag és bébi cucc összekészítés terén. Nálunk még semmi, 2 hét múlva lesz festés, majd utána...remélem addig ki is bírjuk, valahogy azért sem akartam nekiállni, nehogy nagyon megnyugodjak és meginduljunk.
:shock:

Most ugyan örülök, hogy rendesen mozog a bébi, mert a köhögős napokon bizony eléggé minimálra vette a figurát, de nekem is eléggé fáj amit csinál, főleg mert kimegy teljesen a jobb oldalamra szinte csak az oldalamon van hasam és ott bugizik..... :shock: annyira nem kellemes.

Megyek is alszom, hogy pótoljam, ami kimaradt!! Reméljük jön már a tavasz és könnyebb lesz a vége.....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Hellómindenki! :)

Utoljára egyben... Egy kis szorítást szeretnénk kérni tőletek... Iiiiiigen, indulunk szülni. Ma 1.40-kor elfolyt a magzatvizünk, most indulunk a kórházba. Ha megvan Picur, jelentkezünk.

Jók legyetek addig is és vigyázzatok magatokra! :)

picuralmos

Picur!!!
Drukkolunk!!!

Kép

Kép
sz.veronika

Picur, szorítunk neked!!!!! :D Jajjjj de jóóóóóóóóó

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok, Picúr, hát eljött a NAGY NAP, ma már végre a kezetekben tarthatjátok majd Álmost, Akit annyira vártatok, hurrá! Könnyű és gyors szülést kívánunk Nektek!

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

HAJRÁ PICUR!!!!! Szorítok, bár lehet már babázol :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Picur de jó! Remélem, könnyű és gyors szülésed volt, és már hárman vagytok!

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Drukkolunk Picur! Mindent bele!!! Várjuk a híreket!!!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Már aggódtam, hogy Álmos mégis májusi baba akar lenni:) látod, mondtuk, hogy hètfő a te napod!!!! HAJRÁ!!!

KépKép
KépKép
kat78

Hello Csajok!
A donor vagyok. Kedvesem 5 óra vajúdás után megszülte Álmost. 3900 gramm, 55 centi lett.
Csajom arra kért, hogy ne írjak marhaságokat. Nehéz megtenni ebben a lelkiállapotban. :)
4 óra könnyed sóhajtozás után 1 órányi durvulással lett vége a terhességnek. Rövid volt a köldökmadzag, végül vákuummal kapták ki reprodukciónkat. Bent maradhattam, sokat tudtam bátorítani. El is vitték nyomban tőlünk, babaellenségesek voltak. A stoppolást a csajee mellett töltöttem, hősiesen tűrt mindent.
Szép kis pofija van. Mindkettőnek. :)
Nem pattantak el erek, a hasa is egészen visszahúzódott, semmi stria sehol. Hja, a sport... Igazán büszke vagyok rá.
Nincs odabent internet, ha kiengedik, akkor tudjátok meg a további részleteket.
Mindannyiótoknak ilyen remek kis szülést kívánok!

picuralmos

GRATULÁLOK!!!!! :D És köszönjük a tájékoztatást!!! :)

Kép
csalexandra
Sopron

Szia Picúr, Álmos és Apukája!
Isten hozta közöttünk az új Családot, gratulálunk a boldogságotokhoz!
Gyönyörű nagy Fiatok született, és milyen gyorsak és ügyesek voltatok, ez igen, aztaaa!
Sok-sok tejcsit és gyors felépülést kívánunk a friss Édesanyának!
Sok puszi :lol:

Kép
Kép
magnoli

Gratula az új családtaghoz! :)
Ez tényleg ment, mint a karikacsapás! :)
A rövid köldökzsinór... nahát... reméljük a vákuumal minden rendben volt.

Kép

Kép
sz.veronika

Teljesen meghatódtam, potyognak a könnyeim. Gratulálok a nagyfiúhoz, nagyon jó egészséget kívánok a kis családnak! :D

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Valaki még az előző oldalon kérdezte, hogy a rosszulléteim hogy vannak, csak mindig elfelejtek rá válaszolni.

Januárban elkezdtem a körzetimnél homeopátiás kezelést. Eleinte lecsökkentek a rosszullétek heti 1-re, az elmúlt 3 hétben meg már az sem volt :)

A méhszájjal meg nem tudom mi lehet, mert azóta is görcsölgetek, hiába szedem a gyógyszert. Hál istennek nem annyit, de azért van így is... Filózom, hogy elmenjek-e holnap a dokihoz, hogy megnézessem, vagy várjak egy hetet - akkorra beszéltük meg problémamentesség esetén. Azt ő is mondta, hogy a gyógyszer elmulasztani nem fogja a görcsöket, csak csökkenteni.
Félek nehogy befektessen kórházba, ezért húznám az időt... itthon próbálok pihenni amennyit csak tudok, ezen a héten már 4-ig van oviban Pálmi, így sokkal többet tudok pihenni. A párom meg vállalta hogy viszi és hozza, így ki se kell mozdulnom, a héten csak szerdán fogom elhagyni a lakást :) Akkor a körzetimhez megyek meg az oviba családi délutánra, azt nem akarom kihagyni, úgy érzem fontos az ismerkedés az új helyen :)

Úgy néz ki maradunk az új oviban. A régivel sok problémánk volt, ezért akartuk Pálmit átvinni máshová. Tiszta stresszes volt szegény gyerek ott...

Sandie,
jaj szegénykém, rosszul hangzik nagyon ez a fulladás...

Savariaa,
nagyon jó, hogy ott a nővéred és segít mindenben majd a babával :)

Ildi,
hát az 1 és negyed óra tényleg nem semmi :D

Alexandra,
szerintem sincs semmi köze a császárnak a szoptatáshoz, max annyi, hogy ici-picit később indul be.
Állítólag csak annyi a nyitja az elején, hogy a babát minél többet mellre kell tenni, mert az indítja be a tejtermelést.

Lányok,
ezt a pelus dolgot nem értem... azt mondják napi 6 pelust vigyünk a kórházba.
Én azt tapasztaltam, hogy mivel még a baba alig kap folyadékot az első napokban (ilyenkor még csak pár ml fér a gyomrába amúgy is), ezért keveset is pisil, alig kellett pelus... másnál máshogy volt?
sz.veronika

Picur! Szívből nagyon-nagyon gratulálok Nektek!!! Ügyesek voltatok, remélem mindenkinek ilyen gyorsan megy majd!! Vigyázzatok magatokra és várom már a beszámolódat :)

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Szia Picur!

Nagyon gratulálok nektek és jó egészséget kívánok mindenkinek.
Szép méretekkel érkezett meg Álmos! :D
Ha minden jól megy a Húsvétot már otthon tölthetitek egy új családként.

mmc

Kép
Kép
mmc

Veronika, de jó hogy elmúltak a rosszulléteid 8) Dokihoz nem ártana elmenni a görcsök miatt, de ha halasztod mert nem szeretnél befeküdni, én azt is megértem :wink: hiszen végül én sem mertem ügyeletre menni a múltkori görcseimmel pont ugyanilyen okokból :oops: Mellesleg most szerdán fogok utólag a dokimhoz ellátogatni, félek is rendesen (kórházi csomagot összepakoltam :shock:) Újszülöttekre valóban a napi szoptatással megegyező számú pelust kell számolni, de nálunk se kellett annyi... Gratula az új, szupi ovihoz és jó "ismerkedést" kívánok Nektek :lol:

Kép
Kép
magnoli

Gratula Picur, gyönyörűséges fiúcska lehet Álmos, várjuk már nagyon a beszámolódat!!! Vigyázzatok egymásra, pihenjetek és regenerálódjatok a fránya vákuum miatt ! Remélem a szopi szépen beindul, hajrá tejci, hajrá Álmos és friss anyuka és apuka!!!
puszi Nektek

Veronika, köszi, már jobban vagyok, csak a fránya nátha nem akaródzik múlni.....én ma voltam dokinál, félve, a sok köhögés és abból adódó görcs miatt, de csak vékonyodott a méhszájam, nem nyíltam, a doki belső vizsgálat alapján úgy sejti, hogy lent van a bébi feje jupijé.......van remény....megértem, hogy nem akarsz menni, nekem is a kórházba fektetés a mumusom és látod én már hetek óta görcsölök, köhögök és mégsem nyíltam....mondjuk nincs két egyforma terhesség, de hátha

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Ú, GRATULÁLOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Picur párja, köszönjük az infókat és sok boldogságot kívánunk nektek és ha majd lesz, egy képet akár te is feldobhatnál!

Most csak emiatt jöttem, hogy gratuláljak, nagyon hosszú volt a napom, a front is kemény, elkezdtem újra köhögni is, szóval van minden...

Veronika, nálunk is nagyon kevés pelus fogyott anno, de akkor még adtak az Uzsokiban, most már írják a honlapon, hogy pelenkát is vigyünk a gyereknek... az elején szerintem sem kell 6 db.

Ja, Mária bababolt tök jó, vettünk is pár dolgot, pl. a pelenkázó alátét és a kistakaró ezerszer jobb árban van, mint bárhol máshol, a légzésfigyelő viszont ugyanannyi volt. Na megyek eldőlni, jók legyetek, szép álmokat, kitartást az időhöz!
nusildi

Sziasztok!

Csak gyorsan bekukkantok, most értünk haza!

Picur Isten hozta Álmost! Gratulálok neked is és a kispapának is! Jó egészséget és sok boldogságot kívánok!!

Veronika örülök, hogy jobban vagy,de ha csak egy kicsit is bizonytalan vagy, akkor inkább menj el az orvoshoz. A legfontosabb az, hogy minden rendben legyen veletek. Én megfigyeltem, hogy a keményedések estére sűrűsödnek be, ilyenkor bármennyire is próbálok pihenni, már késő... napközben kéne, de akkor nem szokott sikerülni.

Sandie jobbulást kívánok!!! Sajnálom, hogy ilyen rosszul vagy, remélem most már egyre jobban leszel.

Nusildi a pelenkázó alátétet én is ott néztem ki, és a babakádat az állvánnyal is. A héten szeretném ezeket is megvenni. Én a légzésfigyelőt a vaterán néztem.

Én ma beszéltem a dokimmal, sajna a kenetem nincs rendben, így antibiotikumot kell szednem, holnap megyek be a receptért. Volt valakinek hasonló? Még jó, hogy kértem a vizsgálatot, különben csak a 36. héten vett volna mintát. Vajon ez gyorsan elmúlik? Mitől lehet? Tényleg annyira figyelek mindenre, néha már túlzásba is viszem a higiéniát, és mégis... vajon tehetek én erről?

Mindenkinek szép estét és jó éjszakát! [/u]

Kép
savariaa
Érd

Picur: gratulálok a kisherceghez. Legalább ez a kis hó nektek kedvezett. Jó ismerkedést!

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Most megpróbálok reagálni is valamit, tegnap csak Picur miatt néztem be.

Hozzánk a védőnő nem jön szülés előtt. Illetve még Kristóf előtt kijött, gondolom, környezettanulmányra, aztán még egyszer, amikor hazajöttünk. Máténál már csak a hazaérkezésünkkor látogatott meg minket, és most sem mondta, hogy jönne. Egyébként mi megyünk hozzá havonta.

A kórházi csomaggal én még sehogy sem állok, illetve addig eljutottam, hogy kinyomtattam egy listát.

Az álmok engem is megtalálnak. Egyik éjjel egy nagy fekete szőrös lábú pók elől menekültem, Kristóf mondogatta, hogy Anya ne félj, nem bánt, de én teljesen pánikban voltam.

Kat nagyon csinos vagy!

Mmc úgy tűnik, meggyógyultunk. Máténak már másnap kutya baja se volt, ma megyünk kontrollra a doktornénihez. Kristófot a héten visszük oviba. Tegnap, mikor mentem érte, láttam, hogy a vastag sínadrágja nem úgy áll a szekrényben, ahogy behajtottam. Nem kivitték őket abba a hideg szélbe? remélem, nem esik vissza így az ünnepekre.

A szendviccsel az én férjem se ment volna sokra. Mire elintézte a bejelentkezésemet a kórházba, Máté már megszületett. Arról nem beszélve, hogy mindkét szülésnél ő volt a türelmetlenebb, én maga voltam a megtestesült nyugalom hozzá képest. Nem véletlen, hogy fele annyi idő alatt értünk a kórházba, mint normál esetben.

Alexandra a tejmennyiségnek, szoptatásnak szerintem sincs köze ahhoz, hogy császárral vagy simán szül valaki. Nekem egyiknél se volt rendesen tejem, de más kismama meg már ott 2 gyereket tudott volna etetni császár után is. És ha nem megy, akkor mi van? Attól még fantasztikus anya lesz az is, aki tápszerrel kénytelen jól lakatni a picit. Van egy barátnőm, ő nagyon tudományosan készült az egész anyaságra. Nem ment neki sem a szoptatás, a szoptatási tanácsadó sem tudott rajta segíteni, így kénytelen volt feladni az elveit. Pedig ő is azt mondta, hogy csak az nem tud szoptatni, aki nem akar.

Nusildi Nagyon szép a pocid! Jobban vagy már?

Elküldöm, mielőtt eltűnik, aztán folyt. köv. :) :)
ancsa06

Sandie sajnálom, hogy te is ennyire beteg voltál, örülök, hogy már jobban vagy.

Veronika mi volt a gond a régi ovival? Az jó, hogy az új beválik. Nekünk szerencsénk van azt hiszem, nagyon jó óvónénit kapott Kristóf. Néha ott maradok kicsit leskelődni, úgy hogy a dadus és az óvónő se lát, és látom, hogy szeretik a fiamat. Ő meg mondja is, hogy ha sétálnak sokszor ő megy az óvónővel, sokszor ő a napos, és bevonják olyan feladatokba, amit egyébként még egy kiscsoportosnak nem kell csinálni, és Kristóf büszkén mutatja, hogy mit csináltak. Itt összevont csoportok vannak.

Rengeteg hó esett nálunk is az éjjel, most apa letakarította a járdát, mire felébredtünk.
Hajnalban én is éreztem enyhe mensi szerű fájdalmat, elég sokáig. Ez lenne a jósló fájás? Nem emlékszem, hogy az előző kettőnél éreztem volna ilyet. Szombaton megyünk a dokihoz, remélem, minden rendben odabent. Én sajnos még mindig fent érzem a buksiját manónak, és lent a rugdosást, de érdekes módon a védőnéni tegnap lent, jobb oldalon tudott szívhangot nézni.
Kiválogattam az 56-os méretű babaruhákat, nincs sok belőlük. 62 méret viszont van rengeteg, csak épp a nagy része téli, meleg rugi, hosszú újjú bady. Napozó talán 2 db van, nem is tudom, mit adtam Mátéra 2 éve nyáron. A héten ki akarom mosni, aztán szép lassan kivasalgatom őket. :D

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Egy nem ide illő kérdés, de hátha tudtok ötletet adni. Szombaton jönnek anyósomék Mátét köszönteni. Ő és a sógorom tartják a böjtöt. Nincs valami ötletetek, mit tehetek eléjük az asztalra? Egy finom ebéd recept? :roll:

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Ancsa: gombapaprikàs, tojàsos nokedli, zöldséges rizottó, valami tartalmas leves: lencse, krumpli hús nélkül,francia rakott krumpli(tojàs, sajt, krumpli), csőben sült zöldség, pl.: brokkoli

Voltam tegnap dokinál. Balu:2190g, szerinte igen nagy lesz. Május7et lőttük be prog. Császàrnak. Én is folyamatosan mosok, vasalok. Vettem patikai dolgokat, pelust.

KépKép
KépKép
kat78

Kat köszi! :D

A francia rakott krumpli nyami! Nagyon szeretem.

A csőben sült zöldség nagyon jó ötlet, sütök hozzá halat :) . Ez elég ünnepi is. Levessel nem lenne gondom, mi nagyon szeretjük a krémleveseket, de Gábor családja kevésbé. Ettől függetlenül most megkívántam egy finom sajtkrémlevest! De ezzel lehet, nem várom meg a szombatot :lol: .

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok,
Ancsa, juhtúrós sztrapacskát ajánlanék még, bár az elég melós a krumplireszelés miatt, kivéve ha robotgéppel csinálod :lol: Nálunk ez mostanában nagy favorit :wink:
Illetve ha van erőd hozzá: rántott sajt, rántott gomba sült krumplival, a rakott krumplit Kat már ajánlotta előttem :D

Korábban kérdeztétek hogy mitől fordul be a baba?
Ennek fizikai okai vannak, de akadályai is lehetnek: mint pl. a nem megfelelő formájú medence, túl kicsi vagy túl sok hely (pl. kevés vagy sok magzatvíz), stb...
"Tornázni" lehet az érdekében, de szerintem nem sokat oszt vagy szoroz :lol:
A "kutyapóz" viszont nagyon hasznos lehet a férjek számára :wink: ugye Alexandra, nem hiába mosolyog rajta a Párod amikor csinálod :wink:
A másik nagy kérdés: mitől indul be a szülés?
Röviden összefoglalva: a kontrakció ellenes és a kontrakciót elősegítő tényezők egyensúlyának feborulása esetén.
Fő szabály: a pihenés jó ellenszere a görcsöknek :wink:

A Mária Bababolt Oli születésekor nekünk is törzshelyünk volt, majdnem mindent onnan szereztünk be, de azóta kissé megemelték az árakat, és az eladókat is sokkal morcosabbakra cserélték (sajnos)...
Szombaton voltunk ott mi is kiskádat és állványt venni, az még mindig jó áron van :lol:
Ajánlom ha onnan terveztek vásárolni, rendeljétek meg amit szeretnétek a honlapjukon interneten, mert úgy olcsóbbak a termékek, max. a személyes átvételt érdemes bejelölni, és elmenni érte...
Illetve adnak törzsvásárlói kártyát is a helyszíni vásárláskor, 30 ezerig 5%, utána 10% kedvezménnyel...

Szendvics: tetszett hogy a kórházi csomag részeként milyen fontosnak tartjátok a férjek számára :lol:
Szerintem némi tartósabb élelmiszer része lehet a (túlélő) csomagnak, mint a csoki, pl. Balaton szelet, ropi, illetve szénsavmentes üdítő...
Kajásabbaknak tartós szeletelt kenyeret és vákumcsomagolású szalámit ajánlanék...
De aki igazán bulinak éli meg a szülést, az rendelhet akár pizzát is a helyszínre :lol: Amúgy büfé vagy kisbolt szerintem többnyire max. félórányira található a szülészetek közelében, de ez legyen akkor a legnagyobb probléma :wink:

Sírósság: engem a szomorú történetek hatnak meg, a babahalál és szenvedés pedig egyenesen az a téma, amiről hallani sem szeretnék :(
Picúr "postaládától" való elérzékenyülésétől szétröhögtem magam :lol:

A terhességet mindenki másképp éli meg, van akinek sok problémája van, van aki megússza panaszmentesen, de lássuk be, ahogy a szoptatás is, a várandósság is sok nehézséggel jár... :(

Kép
Kép
magnoli

Savariaa, köszi, várom már nagyon a tavaszt, hátha akkor elmúlik minden bajság....Zéti teljesen meggyógyult ugyanattól a gyógyszertől....nekem maradt a köhögés és a nátha....de már nem annyira vészesen legalább; lehet a túlzásba vitt higiénia borítja fel a ph-dat ami elősegíti a bacik betámadását....a gyógyszer biztos segít

Nálunk sem jön már a védőnő, Zalánnál viszont még kijárt ellenőrizni terhesen is, hogy megvan-e minden a listáról...

Szerencsére én nem álmodom semmit sem, mint egy zsák bedőlök este az ágyba....mondjuk múltkor volt egy álmom, egy kislányt tartottam a kezemben múltszázadi rózsaszín fodros-csipkés ruhában, annyira meglepődtem, hogy már elindult a hajó ami megmenekített a jégmezőről amin sodródtam. De se előtte sem azóta semmi.....

Mi sosem készültünk apának semmivel, mert van büfé vagy kisbolt a kórház közelében...és valahogy eszünkbe sem jutott....szerencsére nem is tartott sokáig, így nem halt éhen. :)

A szoptatás szerintem is egy elég kényes téma, van akinek sikerül, összejön és valakinek nem, vagy akár nem is akar...de attól még bárki lehet jó anya. Nekem apukám gyerekorvos lévén mindig tanácsolja az anyukáknak, anyukám mind a négyünket szoptatott, mégsem éreztették velem sosem, hogy máshogy vagy jobban kéne...

Nálunk is nagy volt a hó, most már olvad szerencsére, de apa ma nem is ment dolgozni, nehogy megint valami kúton ragadjon.

Ancsa, nekem is lent jobb oldalon mért a dokim szívhangot tegnap, ebből és a kézi vizsgálatból arra következtet, hogy lefordult a babó, de én szinte mindenhol főleg jobb oldalt érzem, hogy rúg és feszít, nekem is ilyen menzi szerű fájásaim vannak néha....én sem emlékszem ilyenre a másik kettőnél :)

Kat, szép nagy Balu, kíváncsi leszek mekkora lesz, mikor megszületik, hivatalosan ugyanarra a napra vagyunk kiírva (máj. 21. ugye?), csak én május 23-at állítottam be, mivel nem 28 hanem 30 napos volt a ciklusom eredetileg

Magnoli, tényleg mindenkinél más a terhesség és minden terhesség is más és más....nekem eddig az előzőeknél semmi bajom sem volt a szokásos végén előjövő lomhasággal és fáradékonysággal.....de ez most megvisel lelkileg és testileg is, mire valamin túljutok, jön a következő 'akadály'...remélem a szülés és a szoptatás ügyében már jobb lesz :D

Szép estét mindenkinek! Ma egy csomószor eszembe jutott Picur és Álmos....már ismerkedhetnek egymással, azok a pici lábak és kezek......tudom butaság, de nekem a mániám a mai napig még Zalánnál is, hogy puszit adok a rózsaszín tappancskákra....gondolom majd ha már 45-ös tappancsok lesznek, már nem lesz ilyen ingerem :D
sandie
Kaposvár

Sziasztok lányok!

Hát én is eltűntem kicsit, ami valószínűleg csak nekem tűnt fel. :D Mint a Narnia krónikáiban, ugye... Itt a kórházban is nagyon más az időszámítás, de nincsenek beszélő oroszlánok, meg mindenféle lények. Na jó, mindenféle lények azért előfordulnak... :lol:

Szóval Magnoli, megfogadtam a tanácsod, mert összepakoltam a kóházi cuccomat, nagyon izibe, szombaton hajnali 3 és 4 óra között. :D Eléggé elkezdtem görcsölni, reggel bejöttünk a "biztonság kedvéért" és persze benn fogtak, sőt. All inclusive intenzív kurzus a szülészeten... Szerencsére csak megfigyelési céllal, de azt hittem, viccel a nővérke, amikor nst után felszólított, hogy legyek kedves követni a szülészetre. H?O?V?A?

Azóta persze jobban vagyok, remélem, hogy megúsztuk ennyivel és - kímélő móduszban - húzzuk még úgy 8 hétig. Savariaa, te is írtad, hogy egy rossz este után rájöttél, még mennyi mindent el kell intézned. Hát én is így voltam valahogy, mindennel szerettem volna kész lenni, csak kaptam most egy jó kis nyaklevest.

Csak remélni tudom, hogy tényleg a front volt a fő oka, itt azóta havazott, hogy vasárnap reggel bekerültem. :( Kérdeztem az előbb a dokit, mire számítsak a hazamenetelt illetően. Annyit mondott, hogy a nyuszika majd hazahúz szánkón, ne aggódjak! :D

Most megyek, mert Narniában "pörögnek" az események, úgyhogy iszonyú elfoglalt vagyok... :lol: De még visszaolvasok és jövök majd!
bozza

Jujj Bozza, nekem feltűnt hogy eltűntél! :shock:
Remélem minden hamar rendeződik Nálad, majd írj hogy mi a helyzet, drukkolunk! Most én is épp a dokimnál várok és izgulok... :?

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok,
na, végre megjöttem a dokimtól, és minden OK nálunk :lol:
Annyi csak, hogy a szülés előtti vizsgálatokat kicsit előbb, már a 35. héten elkezdjük, és onnantól persze hetente...
Most a fő cél a 37. hét betöltése, de ha minden rendben lesz, akkor ígéretet kaptam egy minél későbbi progi császár időpontra :D
Kicsit meg is ijedtem, Jézusom, az már csak 3 hét (ahogy Kat-nél is)...
Úgyhogy gyorsan vettem pár tisztálkodószert a DM-ben, meg pici pelust, majd itthon bedobtam egy újabb adag mosást 8)
A húsvét nálunk kicsi ünnepléssel és turbo pakolással telik majd, és a mosógép sem fog pihenni, ez már biztos :shock:
Tényleg, még a sonka-tojásvásárlást is intéznem kell, na szaladok is, sziasztok :wink:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli a rántott zöldségek, rántott sajt nekem is eszembe jutott, csakhogy a rántott dolgokat sem eszik meg mert az "nem egészséges", mivel a prézli magába szívja az olajat. :evil:
Nem egyszerű velük. A sógornőm se könnyű eset, de ő legalább az ennivalókban nem válogat.
Holnap veszek halat, megsütöm nekik sütőben, keresek hozzá egy receptet.

Tisztálkodó szerekért én is a DM-be fogok menni, ott lehet kapni ezeket a mini kiszereléseket. Így még akkor is jóval kevesebb helyet foglalnak, ha 2-3 db-ot teszek be belőlük.

Sandie lehet, akkor nekem is befordult a babám? De jó lenne! Minden nap beszélek hozzá, hogy legyen szíves a hagyományos módon kibújni, nem akarok még egy császárt!

Bozza, sajnálom, hogy kórház lett a vége, de legalább minden rendben van, ott vigyáznak rátok. A húsvétot ezek szerint otthon töltheted?
" Annyit mondott, hogy a nyuszika majd hazahúz szánkón, ne aggódjak!"
Ez aranyos, de igazából sírhatnékom van tőle! Már utálom a havat, karácsonyig nem akarok többet látni belőle! Hol van már a tavasz?

Tegnap kimostam a babaruhákat, textilpelusokat, plédeket, takarókat, már csak vasalni kell. A jövőhéten a kórházi csomagba is megvesszük a hiányzó dolgokat, plusz apa kifesti a gyerekszobát, így teljesen készen leszünk. Na persze manócska remélem vár még kb. 7 hetet, mielőtt kibújik. :D

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Sziasztok!

Ma délelőtt volt nálam a védőnő családlátogatáson,megnézte a baba helyét és ennyi is volt.
Most jöttem meg a kórházból,találkoztam a szülésznővel,beszélgettünk,hogy mi hogyan lesz meg ,hogy hogyan fog történni,amikor 1 órás beszélgetés után kiderült hogy kontaklencsém van,és erős dioptriám. Igazából -5,75 mind a két szemem.
Erre a szülésznő kijelentette,hogy ha még meg is fordulna a Hanna a helyes irányba akkor sem hiszi hogy lehet hüvelyi úton szülni. Mert kockázatos a retina leválás. Ezt eddig senki nem vette észre? Akkor a kis könyvem amit olyan " szorgalmasan" töltögetnek minek van? És lányok ti hallottatok már erről,hogy ez kizáró ok?
Amúgy semmi bajom egyik féle szüléssel sem :D mert a baba kijön így is úgy is :D .

Bozza sajnálom ,hogy kórház lett a vége! remélem jobban vagy!! Írj,majd ,hogy minden rendben van-e?!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok csajok!

Régen nem jöttem írni, próbálok a depimből, szorongásomból kimozdulni valahogy.
Tegnap védőnőm nézett babának szívhangot ami 160 lett, hát jól beparáztam, pedig a védőnő azt mondta ez normális, főleg, hogy bulizott a baba. Nálatok mi újság? Nincsen kedvetek csatlakozni egy facebook csoporthoz ha csinálok egyet? 2013 májusi babák címmel?

pocaklako82

Sziasztok!

Pocaklako82, szerintem is minden a legnagyobb rendben a babád szívhangjával,főleg ha még ennyi aktív is volt :D ! Ne aggódj!
Én benn vagyok a FB-os csoportba is!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Hát a legeslegfontosabb, hogy szívből gratulálok a Picur család legújabb tagjához és le a kalappal a hősies helytállásért! :D Éljen-éljen!!
Majd írj Picur, hogy hogy telnek az első napok (csak ha már nagyon unatkozol...) és persze rettentő kíváncsi vagyok a babafotóra!

Ildi, ha minden igaz, akkor már csak másfél nap irodád van, kitartás! Ti is ünnepeltek holnap? Ha jól sejtem, az én búcsúztatóm most már elmarad, olyan hirtelen köszöntem le.
A hátam nekem is folyamatosan fáj. Esetleg próbáld ki, hogy ráfekszel egy melegítő párnára egy rövid ideig, úgy vettem észre, az kicsit lelazítja.
Cuki a pocakod!!

Alexandra, de jó, kész a babaszobátok!! Óvatosan a pakolászással, oszd be inkább több napra, nehogy téged is meginvitáljanak egy kórházas élménytúrára. :D
Képet töltesz majd fel a pici birodalmáról?
Remélem, hogy a babó is kíváncsi lesz és hamar a lyuk felé fordul a fejével, hogy megkukkanthassa!

A védőnőnek, úgy tudtam, kötelező egy otthoni látogatás a szülés előtt, de lehet, hogy ez tényleg területenként változik. Hozzánk mindenesetre jön, én jeleztem neki, hogy itt nem lesz babaszoba vagy babasarok, mert költözni fogunk, de nem ijesztettem el. :D A lakás végignyalását én is terveztem (amúgy is esedékes egy nagy tavaszi takarítás), de szerintem így már nem lesz ebből semmi. Egyrészt, ha nincs tavasz, akkor minek :lol: másrészt attól félek, hogy ágyat írnak elő. :(

Bár olvasom, hogy azért mások is keményednek. Ez kikészít, hogy nem tudom, mi az, ami veszélyes és mi az, ami normális. A kórházasdi is elbizonytalanított: ennyire durva a helyzet vagy csak protokoll / óvatosság??

Idő: fúj. A március a legkeményebb téli hónap... :shock:

Mmc, hajrá pihenés!! Milyenek lettek a fotók?? Én 8 kilónak azért örülnék, tuti nem lettél vastag! Szerintem a nagydarabságot optikailag az okozza, hogy a has-derék-mell vonal ennyire szétfolyik (nálam legalábbis), olyan tésasszonyos érzete van az embernek.

Sandie, sajnálom, hogy te sem vagy / voltál jól, remélem, hogy javultál már!! A köhögés ilyen formája felettébb ijesztő lehetett!! :shock:

Veronika, remélem a méhszáj neked is rendben van. Igazság szerint innentől én is kétszer meggondolom, hogy mit is érzek, mert itt nem viccelnek, befektetnek hosszú-hosszú napokra! Bár tény, hogy már c:3110-nél járok, úgyhogy igyekszem komolyan venni a dolgokat. És nem tudom, van-e jelentősége - főleg riogatni nem akarok senkit - de mensis érzés volt a görcs, jóllehet nem igazán fájdalmas (inkább viszketett a méhem :shock:).
De nagyon utálatos a kórház, pedig nincs is otthon "nagyobbik", akinek hiányzna anya. Szerintem az a néhány éjszakai keményedésem (már nem görcs) is attól van, hogy az ágy derékban megtör és folyamatosan feszül az egész törzsem. :(

Magnoli, örülök, hogy nálad is minden oké, a görcsök ellenére!! Nagy megkönnyebbülés! Engem ma vizsgál újra a doki, para-para...

Savariaa, sajnos a kenetem nekem sem volt oké, itt azt is rebesgették, hogy attól lehetnek a görcsök. Mondjuk nem tudom, ez miért most derül ki, amikor hónapok óta, minden egyes magánvizit alkalmával felhozom a témát, hogy nézze meg, nincs-e valami elvetemült buli odabent. Nekem nem fájt / csípett semmi, de elég bő volt a folyásom és talán nem teljesen tiszta (imádom, hogy minden szubjektív és találja ki a kismama, hogy az normális., avagy kóros-e...). Szedd az antibiotikumot!

Ancsa, ne aggódj, hogy a 62-es rugijait téli rucik! Szerintem idén nem lesz jó idő, jól jönnek majd azok a bélelt cuccok a júniusi mínuszokban! :lol:

Sandie, haha látom magam előtt, ahogy a nagy kamaszfiad jön haza kosáredzésről, leveszi a hatalmas, büdi edzőcipőit, de anya annyira szereti a kicsi tappancsait... :lol:

Alexandra, ezt a dioptriás dolgot még én sem hallottam és sajnálom! :( Ha ez ennyire veszélyes, hogyhogy nem kérdez rá valaki - legalább a védőnő? Amikor még azt is megkérdezik, hogy az anyai nagyapámnak hányas lába volt... :S
De örülök, hogy könnyedén veszed a témát!!

MAjd még jelentkezem, jók legyetek és görcsmentes napokat midnenkinek! Itt már nagyban csiripelnek a madarak, de valószínűleg csak valami olyasmit, hogy "q*va hó, befagy a kloákám...!" :lol:

Kép
bozza

Akkor megcsináltam és akkor gyertek jelentkezzetek :)

https://www.facebook.com/groups/352212128233130/

pocaklako82

Sziasztok!

Hát ezt a pihenés dolgot sikerült jól "beprogramoznom" magamnak.
Benyelten valami vírust, ami ráment a homloküregemre meg a garatomra, úgyhogy vasárnap óta szinte csak feküdni tudok. Szerencsére lázam nem volt, de a közérzetem iszonyú rossz volt. A sok fekvéstől pedig állandóan égett a gyomrom...
Lizát próbáltuk izolálni tőlem már amennyire lehetett, a bölcsibe anyuék mentek érte és amíg a férjem nem végzett a munkával ott volt náluk.
Nem is tudom, hogy akinek nincs segítsége, hogy oldja meg ezeket a helyzeteket.
Ma van az első nap, hogy nem fekszem, hanem már tudok tenni-venni itthon..

Csalexandra,
sokan írták már neked,de én is megerősítem, hogy a császárnak semmi köze a szoptatáshoz. A barátnőm mindkét gyerekét császárral szülte és 1-1 évig szoptatott. Én kedden délben szültem és péntek éjszakára indult csak be a tejem ( tudjátok a grillezős eset :D ) akkor viszont dőlt belőlem. Liza még kicsi volt hogy magától tudjon szopizni, így 2 hónapig lefejt tejet kapott cumisüvegben. Utána áttértünk a szoptatásra, de csak már bimbóvédővel ment, mert megszokta a cumisüveget. Engem is mindenki riogatott, hogy el fog menni a tejem a bimbóvédő miatt, de 1 éves koráig szoptattam így.
És még valami.. az sem számít, hogy anyukádnak mennyi teje volt, tudott-e szoptatni, mert ez egyéni dolog, tőled függ. És ne feledd a szoptatás semmiképp sem az anyaság fokmérője, mint ahogy azt mostanában sokan erőltetik.

Nusildi,
hogy van a torkod? Ha minden igaz holnap lesz az utolsó napod.
Tényleg nem látszik a képeden a +13 kg, kezd neked is csúcsos lenni a hasad

Sandie,
remélem jobban vagytok már. A 15 fokos szoba miért volt, nem volt fűtés vagy így érezted jól magad? Átérzem a helyzeted, mert én is ramatyul voltam az utóbbi napokban.

Picur,
ha hazaértek a sok dolog között azért jelentkezz be hozzánk. :-)
Azt már akartam írni, hogy tök jó fej vagy, hogy éjjel még vetted a fáradságot és írtál nekünk, hogy elfolyt a magzatvíz!!

Veronika,
örülök, hogy te is jobban vagy. A terhesség végére talán minden megoldódik ( ovi, rohamok stb.). Az tök jó, hogy Pálmi 4-ig van oviban, így tényleg több időd marad magadra.
A pelusdologhoz: én úgy emlékszem, hogy a legelején minden etetés előtt tisztába kell tenni a gyereket és nálunk minden alkalommal volt kaki is a pelusban. De ez csak a 4. nap utáni tapasztalat, mert addig Liza a PIC-en volt.

Savariaa,
azóta biztosan megnyugtatott a dokid, de terhesség alatt nagyon gyakori, hogy gomba vagy baktérium van a kenetben a megváltozott hüvelyflóra és a hormonok miatt.
Tényleg a ti dokitok ajánlott boraxos kúpot csak úgy, megelőzésként? Nekem mondta, hogy néha használjam.

Ancsa,
remélem megdicsérted a férjedet, hogy magától eltakarította a havat. :-)
nem egyszerű rokonaid vannak :-)

Kat,
2190 szép méretek.
Én még nem vettem semmit a kórházi pakkba, nem válogattam ruhákat sem.

A kórházi csomagról jut eszembe: én augusztusban szültem, de nagyon jól jött egy meleg zokni a vajúdásközben, mert nagyon fáztam.
Ajánlották még, hogy a sima törülközőn felül vigyek be több kisebb méretű lehetőleg fehér kis törülközőt. (pl. az IKEÁ-ban lehet ilyet kapni) a szülés után az "altestet" érdemes külön ezzel megtörölni, nehogy esetleg valamilyen genny vagy baci pl. a mellre kerüljön és ott bármi gondot okozzon, ha ugyanazt a törülközőt használjátok. Lehet, hogy ez túlzott óvatosság volt a kórház részéről, lehet, hogy a PIC miatt volt, de minden esetre én most is így fogom csinálni. A fehér a hipózás miatt célszerű. Anyu pedig jó fej volt és minden nap hazavitte az aznapi "szennyest" kimosni, mert azért az durva lett volna, ha egy hét után én viszem haza ezeket, a férjemet meg nem sokkoltam volna ezzel :-)

Kép
Kép
mmc

Két részletben írok, nehogy elszálljon..

Bozza,
jaj nagyon sajnálom, hogy be kellett feküdnöd, de ha probléma van akkor a legjobb helyen vagy.
Mit csináltak veled, kaptál tüdőérlelőt vagy valami infúziót vagy "csak" megfigyelnek?
A legfőbb ideje, hogy te is abbahagyd a munkát!!
Amikor Lizával be kellett feküdnöm, akkor nekem azt mondták, hogy menjek a Terhespatológiára!!!! Hát ez még borzasztóbban hangzott!!
Azért látom a humorodat nem hagytad otthon...
Írd majd meg mi volt a mai vizsgálaton, reméljük a hétvégére hazaengednek.
Nekem a folyásra boraxos hüvelykúpot ajánlott a dokim.

Magnoli,
kiderült hogy miért voltak fájdalmaid korábban? kell valamilyen gyógyszert szedned? Ez a 3 hét tényleg nagyon rövidnek tűnik, de reméljük, hogy kihúzzátok a 38. hétig. Addig lesz még dolgunk :D

Csalexandra,
én már hallottam arról, hogy akinek nem jó a szeme az nem szülhet hüvelyi úton, hogy az erőlködés miatt le ne váljon a retina. Azt hiszem, akinek műtötték a szemét az sem szülhet így, de mivel nem vagyok érintett a témában ( csak vezetéshez kell a szemüveg) így nem jártam utána a kérdésnek. De most, hogy írod tőlem sem kérdezte meg senki azt, hogy van-e valami a szememmel.... érdekes.
Ha biztosan császár lesz, akkor is lesz választott szülésznőd?

Kép
Kép
mmc

Mmc, igen ha esetleg így maradna,és tényleg császár lesz belőle,akkor is marad a szülésznő. Tegnap ő is feltette nekem ezt a kérdést hogy szeretném e őt így is,de megtudtam hogy akkor az orvos mellett ő lenne aki az operálásnál segít,így jobb nekem az a tudat hogy ő is ott van.
Ma elmentem a szemészetre is ,de 3 hónap múlva kaptam időpontot szemfenék vizsgálatra,úgy hogy szóltam hogy nekem 6 hetem van hátra a legjobb esetben. Kicsit fura ez így nekem,de valaki csak lép majd valamit.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,

mmc, jobbulást Neked!
Mire pihenhetnél végre, akkor meg beteg leszel, szegény :(
Még jó hogy van segítséged 8)

Alexandra, bizonyos szemészeti problémáknál tényleg nem ajánlott a normál szülés, ez igaz a nagy dioptriás szemre is sajna :cry:
De hogy mi számít "nagynak" azt a szemész megmondja Neked akár telefonon is, ezért kár odamenni.
Viszont én a helyedben ezzel a problémával egyenesen a szülészdokimhoz mennék, mondja csak meg Ő, hogy mit vállal be, és ha szükséges, akkor ő tud Neked sürgős szemészeti konzílium időpontot is kérni...
Szülésznő császár esetén teljesen felesleges, szerintem csak pénzkidobás :(
És még olyat nem láttam, hogy szülésznő bemenne a császárra a kismamát "babusgatni", de persze Ti tudjátok...

Bozza, remélem minden okés lesz a mai vizsgálaton, drukkolok!
Sokszor inkább befektetik a kismamát óvatosságból, legyen csak szem előtt, ez nem is baj!
Viszont én pont emiatt nem mertem bemenni a múltkor az ügyeletre :? Mondjuk tegnap ezért kaptam is a fejemre (csak finoman) a dokimtól, mert Ő meg aggódott értem...
Remélem jobban vagy, mert az írásodból én arra gondolnék :D
A kamasztalp-puszilós meg a kloákás szövegeden (is) behaltam a röhögéstől :lol:
Írj hogy mi volt ma, ha lesz rá kedved/időd :wink:

Picúr, ha minden simán ment, akkor úgy gondolom, lassan már otthon vagytok :lol:
Kérünk szépen legalább egy gyors bejelentkezést, a részletes beszámolót majd elég akkor ha időtök engedi :wink:
Ja, és a kép sem ártana Álmosról, had irigykedjünk :wink:

A görcseimet, és a hétfőn lezajlott (nem írtam róla) újabb gyengeségérzettel, szédüléssel járó rosszulléteket a dokim a frontokra fogta, és én is ebben bízom...
Viszont a szombati nagy utazást ezek miatt lemondtam, elnézést kérek most a soproni lányoktól, nem fogunk tudni ott talizni, ne haragudjatok!
Azóta is csak pakolok meg takarítok, nem is tudom mikor fogok leállni, talán amikor szülni megyek?... :lol:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! :)

Köszönjük nektek, megérkeztünk már itthon vagyunk, minden rendben. Csak röviden írok, egy gyors helyzetjelentésre futja most. Picit lefogyott Picur bent, picit besárgult, de végül is minden eredményünk (labor, ultrahang, hallásvizsgálat stb.) negatív lett, úgyhogy hazaengedtek minket a mai napon. A gyerkőc egy angyal, kíváncsiak vagyunk, hogy ez a "demo" meddig tart... ;)

A szülésről holnap írok...

Pelus: sokat vigyetek be, a 6 db semmire nem elég.

picuralmos

Szia Picúr, mégegyszer gratulálunk Álmos születéséhez!
A súlyesés és a sárgaság ezek szerint normális mértékű volt...
A szopizás megy már?
A pelusszámot naponta gondoltuk, tehát szorozd be a 6-ot kb. néggyel...
Nekem első nap Olinál nem is kellett, mert a császár miatt nem tudtam felkelni. Ugyanis a spinális érzéstelenítés után 12 órát kell vízszintesen feküdni (a férjem persze kihozhatta), utána éjjelre meg már nem adták oda, mert még nem tudtam megbízhatóan mozogni, a pelusozását a csecsemősök intézték.
Másnaptól is csak minimális fogyott, mert ilyenkor még alig esznek...
Szerintem a "demo korszak" addig tart amíg sárgák és aluszékonyak, aztán kezdődik az ordibálás :(
Illetve kb. még az első évben ciki-cukik, de aztán felállnak és jön az öntörvényűség 8) ugye többgyerekesek?... :lol:
De persze minden korszakban imádnivalóak, és csodálatos megfigyelni, ahogy napról napra fejlődnek, nyiladozik az értelmük, és reagálni kezdenek a külvilágra :lol:

Ha lesz egy kis erőtök, majd várunk beszámolót mindenről, a szülésről és a babázásról, meg hogy hogy vagytok, milyen édesanyának lenni, szóval ilyesmik :wink:

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! :)

Picur alszik, gondoltam lejelentkezek. Az éjszakánk jól telt, este nyügi volt, szegénynek sok volt az új infó, nagyon elfáradt. Mellettem elaludt, és reggelig horkoltunk, két etetéssel megszakítva. Reggelre megjött úgy igazán a tej, úgyhogy végre jól is lakhatott. Az első négy nap sajna még nem sok jutott neki, de most már rendeződik a helyzet. Most belakmározott, úgyhogy elégedett pofival szuszog mellettünk.

Szülés...

Éjjel fél három körül értünk be a kórházba, háromkor a szülőágyon voltam, hatkor rám kötötték az oxitocint. Addig nyugodt beszélgetéssel telt az idő, majd hétkor bedurvultak a fájások, és nyolckor megérkezett Picur némi vákuumos és könyöklős segítséggel. Sajnos nem sírt fel, úgyhogy azonnal elvitték tőlünk, 4 órát inkubátorban töltött. Kicsit besárgultunk, de szerencsére minden laborértékünk jó lett, így marad a gyakori szopizás, és akkor kiürül a bilirubin belőle, és minden rendben lesz.

Végül két kép, itt kettő naposan szuszog a koriban:
Kép

itt meg fityisz a világnak (hihihihi):
Kép

és a bónusz (kedvenc):
Kép
picuralmos

Ja, szendvicset nem készítettem, nem is volt rá szükség... ;)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára picuralmos 2013.03.29 13:04-kor.

picuralmos

Picur,GRATULÁLOK gyönyörű baba :D :D !!!
Örülök,hogy minden rendben ment a kórházban is és már otthon is! Annyira jó lehet... :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?