A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

kat78, olyan jó hogy elmondtad a spinális érzéstelenítéses emlékedet,mert nekem is valószínűleg prog.császár lesz a farfekvés miatt,és bevallom nagyon félek tőle. Persze már elfogadtam ,hogy császár lesz és semmi bajom nincs vele,csak a baba számít,de a gerincbe tűtől kicsit tartok ! De akkor ezek szerint te jól élted meg,és nem kell aggódnom nem lesz belőle semmi baj.

Hétfőn megyek NST-re meg a vérvétel stb! Kíváncsian várom hogy milyen lesz,és mit mondanak! Lehet hogy már meg is tudom a pontos időpontot a babóca születésére ( elméletileg, mert ha előbb szeretne jönni :) akkor nincs mit tenni )

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok Lányok! :)

Görcsoldó: patikai kevertet kaptunk, mindenféle gyógyszeripari vegyszertől (remélhetőleg) mentes, és használ úgy tűnik. Ha nagyon pirul a feje Picurnak, adok neki egy kiskanálnyit és kb. 1-2 percen belül mintha elvágták volna a sírást. Remélem nem káros, annyi mindent hallani a gyógyszerekről...

Viszont képzeljétek, Picurnak nagyon száraz lett a bőre, mondtam a védőnőnknek, és tudjátok mit ajánlott? Extra szűz olívaolajat! Nem szuper babakencét, babaolajat, testápolót, mert ezek mind kőolajszármazékból (parafin) készülnek, és minél inkább használjátok, annál inkább hozzászokik a bőre, és annál többet kell használni belőlük. Arról nem is beszélve, hogy nem igazán bababarát a kőolajszármazék. Elkezdtem kenni vele Picur testét, és elképesztően finom puha és sima lett újra. Szóval, ha ilyen problémátok lesz, ezt ajánlom nektek. :)

Mmc, az a joghurttorta nagyon csábítóan hangzik, boldog szülinapot a férjednek! Esetleg egy fotót dobhatnál fel a tortáról, hadd csorogjon a nyálunk... ;)

Sandie, a Brandonban (itt nálunk) is láttam ilyen hordozókendőt, 7.990.- Ft-ért. Lehet egyszerűbb lenne ott megvenni, mint netről rendelni, nem? És ha jól tudom itt meg is mutatják, hogy hogy kell megkötni. A szoptatáson én is gondolkodtam, hogy ha egyszer nem itthon kell etetnem, hogy fogom megoldani, de ez valahogy azonnal megoldódott, ahogy Picur megéhezett és nem itthon voltunk. Igaz eddig anyósnál voltunk, mikor ez előfordult, nem szégyenlősködtem, cicire tettem azonnal. Persze a játszótér azért más, de ha kendőben fogod hordozni a Legkisebbet, nem fog látszani semmi, ha netán ott megéhezik.

Magnoli, Kat, Ancsa jobban vagytok?

Veronika is remélhetőleg már otthon van Adriával.

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sandie, írtam privit, kisregény lett.....

Az éjjelem irtó pocsék volt, az esőtől mindig kivagyok, szóval az az 1 ujjnyira nyitott méhszáj szerintem már több. Nagyon ki kellene húznunk szerda estig, aznap megyünk még bankba szerződést aláírni... :S Kicsit elhúzódott a dolog........
Még jó, hogy megnézettem a dokival, és nem kezdtem rá vmi homeós cuccot szedni :D Ki tudja hol tartanánk :D

Veronika, hogy vagytok? Hazaengedtek ma?

Magnoli, többiek, hogy telt az éjszaka?

Csalexandra, ilyenkor választhatsz időpontot a progi császárhoz?

Kat, sűrű nst - én úgy tudtam, hogy a köldökzsinór tekeredés nem látszik - vagy az újabb gépeken ezt is látni? Áramlásmérésre mikortól kell menned? Én a 40. héttől tudom, hogy nézik, Bencével nem jutottunk el odáig.

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!
Mar csak a gyerekorvost varjuk, hogy Adrit is megvizsgalja es ha minden oke kiadja a zarojelentest. Azt mondtak meg itt ebedelek...

Majd ha osszeszedtem/kialudtam/stb. magam, irok bovebben otthonrol.

Kép

Kép
sz.veronika

Szandra, jó lehet tudni, hogy mikorra kell tervezni a dolgokat, nem kell azon agyalni, hogy na vajon a mai nap lesz-e az a nap...

Picur, szerintem a patikai kikeverős dolgok a tutik, mert az nem egy gyógyszergyár terméke, ami esetleges profitért az anyját is eladná. Az olíva olaj tényleg nagyon hasznos, nekünk még apukám egy kis szódabikarbónát mondott még a fürdővízbe, mert az lágyítja, én még vagy nem használtam öblítőt, vagy beiktattam egy plusz sima vizes öblítést vagy ecettel öblítettem...a lényeg ne maradjon vegyszer a ruhákban. Nagyon köszi, megnézem a Brendont is, nem sűrűn járok oda be itt, mert elcsábulnék. :)
Én anyósom előtt se szeretek szopiztatni, mert rögtön nekiáll kielemezni, hogy mit nem csinálok jól, esetleg, ha kicsit lustábban szopott, pl Zalán, akkor meg csipkedni a pofiját vagy a kezét....nem egy finom lélek.

Amidaalah, köszi a regényt, nagyon hasznos volt nekem :) fogalmam sem volt, hogy ennyi variáció van, így legyen okos az ember lánya, de még van időm utánanézni talán...bár olyanról is hallottam, hogy csatos hordozóban is van, amit újszülött kortól lehet használni, lehet az egyszerűbb és gyorsabb lenne.

Veronika, remélem minden ok és hazamehettetek, kíváncsi vagyok Pálmi mit szól majd a kis jövevényhez! Pihenjetek, aztán várjuk az infókat!!

Többiek hogy bírjátok? Nálunk most gyönyörűen süt a nap, délután talán sétálunk is egyet....ha Zéti jobban van. Tegnap este korán lefeküdtünk apával, hogy új szokást alakítsunk ki (eddig éjféltájban kerültünk ágyba), másrészt előre pihenjünk egy picit hármaska érkezésére....de 11-kor Zéti ébresztett, tűforró volt a kis teste, így jött a hűtőfürdő plusz kúp kombó, utána bevacakolta magát az ágyunkba, persze a legjobb a szopipárnámon aludni, de így legalább éreztem a kis testét egész éjjel. 4-kor kezdődött újra a lázcsillapítás, visszaaludtunk, végül Zalán kelt 7-kor....Zéti azóta is is hol lázas, hol a kúp hatására bágyadt, persze apukámék pont ma mentek ki a Balcsira kicsit rendezgetni a ház körül és csak holnap jönnek haza....úgyhogy azt hiszem, ha nem javul, akkor életünkben először az ügyeletre megyünk. Nem merek/akarok így belemenni az éjszakába, hogy nem tudom mi okozza a bajságot.

Reggel óta én is görcsölök, azt hisze a kialvatlanságtól és neki kezdtem igazán dagadni, a kezemen olyan, mintha egy kesztyű lenne rajta....köszi Magnoli a tanácsot, nézem már a súlyomat reggel -este, beszéltem a szülésznőmmel is, bár most épp nem magas a vérnyomásom, úgyhogy csak felrakott lábakkal pihengetnem kell, ha 150 fölé megy, akkor meg kapok majd vérnyomáscsökkentőt. MOst ez az egész annyira nem hiányzott, itt a tavasz végre, pakolhatnék, moshatnék a festés után....erre lusta hercegnőként felrakott patákkal üldögélek.... :(

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, szegény Zéti, jobbulást neki! Végül is elmentetek az ügyeletre? Mit mondtak? A felrakott patákon jót nevettem, de most ugyebár az egészséged fontosabb, mint hogy ki legyen takarítva, úgyhogy tessék felpolcolt lábakkal pihengetni! Bár tudom, hogy egy beteg 2 évessel nem is olyan egyszerű ez...

Mi szinte egész nap kint voltunk az udvaron, megkapáltam a leendő kis veteményesünket, az összes fát, cserjét, virágot kigazoltam, kis tányért készítettem nekik, holnap meg jön a fűnyírás. Picur kint szuszogott mellettünk a babakocsiban. Bevallom, azért 9 hónap szinte semmittevés után, egész elfáradtam... :oops:

Viszont minden rügyezik, az összes fánk megeredt, életre kelt, még ősszel ültettünk 17 diófát, 9 mandulafát, pár gyümölcsfát, díszbokrokat, és most mind csupa rügy meg hajtás, olyan jó érzés ezt látni. Imádom a tavaszt! :)

Csatos háti hordozóhoz, én megvárom amíg Picur ültethető lesz, akármilyen betét is lehet felőlem, a gyenge kis gerincét még nem terhelem azzal, hogy beleültetem egy ilyen hordozóba. Akkor már inkább kendő.

picuralmos

Sandie, ilyen anyós előtt megértem, hogy nem szeretnél szoptatni, én nem engedem, hogy beleszóljon ebbe, meg úgy általában a gyereknevelésbe. Azt meg végképp, hogy csipkedje az arcát, meg noszogassa, hogy egyen rendesen... Na neeeee, ő az én gyerekem, majd én tudom, hogy mi a jó neki. Az enyém mindenképpen akart légzésfigyelőt, meg bébiőrt venni, mert Úristen, mi van ha... mert a fiú gyerekek gyakrabban... meg hogy ennyit nem ér meg nekünk, meg a többi. Apa össze is veszett vele, mert nem értette meg, hogy nem akarunk ilyen kütyüket az ágyába. Háromszor futottunk neki a témának, mire megértette, hogy ez a mi döntésünk. Azóta nem szól bele, hogy mit hogyan csinálunk. Szóval megértem, ha nem akarsz a tiéd előtt etetni.

A szódabikarbónát felírom, köszi! :)

picuralmos

Sziasztok, sajna kivagyok mint egy liba :shock: Ma elmentünk még egy utolsót (legalábbis én azt hittem) vásárolni, de még holnap is kell menni, mert persze nem sikerült mindent elintézni :? Az idő gyönyörű, viszont járni alig bírok, komolyan úgy totyogok, mint egy tojógalamb, aki egyfolytában azon igyekszik hogy el ne tojja magát, mármint hogy ki ne csússzon a tojása, hahaha :roll: rémes látvány vagyok :shock: Sandie, szegény Zéti, jobbulást Neki, doki mit mondott? Szerda óta az én kezem és lábam is dagad (a vérnyomásom szerencsére még jó), tudom nekem is pihennem kéne, de pont ezért dolgozom még többet, hogy ha emiatt be kéne mennem kórházba, mindennel kész legyek :oops: paradox helyzet, úgy mint Nálad... Picúr, a patikai gyári készítmények is hatásosak ám, csak jóval magasabb költségűek mint a keverősök, de sokmindent pl. nem lehet kikeverni, mert technológia-igényesek. Az olajozáson jót nevettem, mecsoda úri dolga van ott Valakinek?!... Viccen kívül az oliva jó ötlet, ha nem baj hogy csúszik, bár akkor meg mindjárt jöhet hozzá egy szupi masszázs is :wink: Olim bőre is nagyon száraz (tőlem örökölte :( ), mi a keverős Cremor Aquosust használjuk rá minden fürdés után testápolóként. Receptre filléres dolog, teljesen allergén mentes, nem csúszik, nem ragad, azonnal beszívódik. Veronika, szép első napot Nektek otthon, várjuk majd a beszámolót :lol:

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, mi is kaptunk patikai testápolót, a krém nevét persze nem írták rá, csak a gyerekem nevét... :D Az olíva bejött, Picurnak is tetszik, és hatásos, már hámlott szegénykém bőre, olyan száraz volt.

picuralmos

Sandie, Picúrral egyetértek, csatosban csak akkor jó neki, ha ül. A többi csak reklámfogás. Hogy van Zéti? Remélem jobban!

Magnoli, mi is a cremor aquosust használtuk Bence bőrére, de szerencsére csak télen a fűtési szezonban kellett! Szuper volt, gyorsan hatott!

Veronika, jó pihenést otthonra (remélem több jut mint a kórházban!).

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok!

Köszönöm az érdeklődést, szerencsére éjjel már nem volt lázas, jókedvűen ébredt Zéti manó. Tegnap délután azért eléggé meg voltam ijedve, mert egyszerűen nem ment le a láza, hiába a hűtőfürdő vagy a kúp.....semmi, csak feküdt és látszott, hogy aludna, de nem tudott, nem sírt, csak nézett meg becsukódtak a szemei...... így összebújtunk és simogattam órákon át...
Voltunk az ügyeleten, jó bunker volt a dokinő ott, eleve maszk volt rajta, a gyerekek halálra ijedtek tőle....miért nem lehet ilyenkor valami vidám mintás maszkot venni, ha muszáj neki...nem hitte el, hogy semmi más baja nincs csak a láz...csettintgetett az asszisztensnőnek, aki kb 2x annyi idős volt, mint ő.....Zéti torka nagyon piros volt (ezt gyanította apukám is, ezért kérte, hogy menjünk be, úgyhogy kaptunk antibiotikumot is...remélem már marad a javulás...tegnap este 8 körül már táncoltak Zalánnal :)

Köszi, akkor megerősítettetek, hogy kendőt veszek....kicsit tartok a 7-8 kilós max súlytól, mert azt nálam pikk-pakk elérték a fiúk, de utána meg egyébként sem biztos, hogy tudnám cipelni :?

Mi is cremor aquosust használunk, sőt én azt kenem a hasamra és az arcomra is...nekem nagyon bevált.

Magnoli, átérzem a tojógalamb effektust, én is már gy megyek, hogy alul fogom a hasam, nehogy térdig lógjon. :shock:
Apa már csak pingvinkémnek becéz.....a kedves. :)

Ma ovis duatlonra megyünk, most először, remélem Zétinek is jót tesz majd egy kb másfél órás szabad program....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok,

végre szép a lábam :) Vicces volt hazajönni papucsban nagy hassal, vörösre festett lábkörmökkel, de végre úgy éreztem, hogy megint nő vagyok :)

sandie, akkor megnyugodtam, hogy nem csak mi vagyunk elmaradva névválasztásban :) Z-betűvel kezdődő nevet szeretnétek megint? Mi már gondolkodtunk abban is, hogy sorsolunk ;)
Nálam is anno ez volt, nem voltak fájásaim, de 3 ujjnyira nyitva voltam+ugye a víz elfolyt és nevetgéltem, amikor más vajúdik, persze miután bekötötték az infúziót, hát volt nemulass :/
Lehet, hogy azért nem pisilsz, mert nem volt elég folyadék benned és most inkább bent tartja a tested? Nálam az a baj, hogy én keveset iszom, napi 1 liter max. :( Nem megy több. Pedig a 34. hétre azt írták a könyvecskémben, hogy a baba napi 3!!!!!!!!!! liter magzatvizet megiszik, nem is értem :O

mmc, nagyon aranyos vagy babakocsi ügyben, de képzeld, vettünk kocsit! És nem ABC D-t. Megmértünk itt mindent, rámpát, bejárati ajtót, házban a folyosó ajtaját és arra jutottunk, hogy nagyon széles a 62-63 cm-es kerék. És tényleg van olyan bolt, pl. nálunk a Nagy Lajoson a Spar - ahová sokat járunk - ahol az egyik anyuka nem tudott kijönni a 4 sor közül csak egyen, na azt a mutatványt, amikor át kellett mennie az egyik sorból a másikba, amikor tömeg volt ...

Szóval a végén ezt vettük:

http://www.brendon.hu/Products/Details/37319

hozzá pedig ezt a mózest:

http://www.brendon.hu/Products/Details/37434

Iszonyat vagány, nagyon könnyű tolni, és mózesben le tudom venni a babát a földszintre és csak ráteszem majd a kocsira, ami ráadásul könnyű, így nem kell majd esernyőre csukhatót venni, ezt szerintem fogjuk 2,5 évig használni az biztos.
Szerintetek?
Még megvettük a pelenkázót, ma párom összerakja a kiságyat is és kész a bababirodalom, ami persze a mi hálónkban lesz, de a lényeg, hogy elférünk :)

magnoli, köszi a tippet a matraccal kapcsolatban, nekünk is nagyon szupi kemény matracunk van, de kipróbáltam már, hogy a hatalmas és puha ágytakarónkat hajtogattam magam alá napokig és ugyanúgy fájt :( Kicsit parázok is ezen, nehogy a közelgő szülést jelezze, nem értem, mitől fáj ennyire :O És nem csak a combcsont, hanem végig térdnél, lábfejnél ... már hozzászoktam, csak az alvásaim minősége nagyon rossz. Szopipárna hiába, az se segít...

picur, nálam is ez volt, a bimbóvédő nem tapadt rendesen és úgy szoptattam, hogy közben azt is fogtam, hát nem volt egyszerű mutatvány, de szerencsére pár nap alatt begyógyult a seb és utána már nem jött újra elő.
Nálunk is így volt, egyik ciciből több tej jött, szerintem ezt nem lehet kiegyenlíteni, max. amiből több jön, azzal kezded a szopit. Tök jó, hogy ennyi tejed van!
Pukigond majd megoldódik, mi is próbáltuk az Infacolt is, de valahogy az se segített, ha kellett, inkább tornáztattuk, szélcsövet nem próbáltam, nekem túl bizarr :)

mmc, de jó hogy van hálóinged :) Én ezt hajkurászom már egy ideje, azaz inkább elöl gombos pizsit szeretnék vagy elöl gombós felsőt, mert vannak jó kis pizsinadrágjaim, azokat viszem be a kórházba. Brendon ruha szempontjából iszonyatosan drága :(
Szülinap hogy sikerült?

kat, 2400 g, nagyon szép súly :) Jó hogy mehetsz a kórházadba! Nálunk is így van amúgy, Uzsokiban elviekben a 36. hetet betöltöttek mehetnek, amúgy meg Péterfi, de ha rendben van a baba, nem viszik át. Ezért volt szerencsénk anno, hogy Lotti is maradhatott.

amidaalah, nálunk is így volt a hordozással, Lotti volt már vagy 8 hónapos, amikor a mei tai-t kipróbáltuk és nem akart megmaradni benne...

Na megyek a másik oldalt megnézni, nehogy ez elvesszen :)
nusildi

picur, mi használtunk napraforgó olajat, amit patikában vettünk. Fürdés előtt azzal masszíroztam át manókát, utána vittük fürdeni, a gyógyszertári fürdetőt használtuk és gyógyszertári krémet. Az olívaolaj is biztos jó, érdemes több dolgot is kipróbálni.

Veronika, írj ha már lesz pici időd! Remélem már tényleg otthon vagytok!

sandie, anyós, arccsipkedés, te jó ég ez komoly? :) Én be se engedném a szobába ha szoptatnék ;)
Remélem Zéti már jobban van! Gondolom hogy milyen húzós volt így gyereket ápolni nagy hassal :(
Ja látom most írtad, hogy nem volt már láza, de jó :)

magnoli, sajnálom, hogy ennyire nem vagy jól :( Nekem a járással nincs gondom, "csak" a fekvéssel :)

Mi ma megyünk papucsot venni nekem+valami elöl gombosat, aztán játszóra picit Lottival, utána anyósékhoz ebédre.
A jövő hét elég sűrű lesz, apaságit kell intézni, jön a védőnő csütörtökön, fodrászhoz mennék hajat vágatni... valahogy a jó idő se dob fel, utálom, hogy nem tudom felvenni a ruháimat és hogy izzadok :P
nusildi

Sziasztok!

Nálunk nagyon szép idő van,süt a nap,és így a napon nagyon kellemes üldögélni. Apával el is mentünk sétálni kicsit,bár inkább üldögéltünk a padon :) ,mert én is úgy megyek mint aki a Holdon jár! Fogom a hasam alját úgy húz :) plusz totyogok! Vicces.

Sandie, az én anyósom se kutya...átérzem a helyzetet! Mi is csak úgy tudtuk megszüntetni ezeket hogy apa leült megbeszélni vele,hogy külön család vagyunk akár milyen nehéz is ezt elfogadni. És lehet hogy mi másképpen fogunk csinálni dolgokat!

Ti hogy vagytok lányok? Holnap lesz az első NST-m ,már várom :) !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Gyorsan eltelt ez a hétvége is. Tegnap vendégek voltak nálunk, jól elfáradtam. Nálam tegnap estére jelent meg a lábdagadás, ilyen még nem volt, fura érzés, kicsit bizsergős, remélem azért elmúlik, vagy hát nem tudom, erre mennyi esély van. Mindenkinek van ilyen?
Holnap elmegyek elintézem a házassági anyakönyvi papírt, és végre a héten bepakolom véglegesre a kórházi pakkomat, úgyhogy nekiállok listát írni, mi az amit még meg kell vennünk hozzá. Előreláthatóan a következő két hétvégén vendégáradat lesz nálunk, és mi is megyünk egyik nap, úgyhogy nem fogunk unatkozni. De ami biztos, én utána már csak nst-re és a dokihoz vagyok hajlandó elmenni, senki ne jöjjön, mert azért egy vendégfogadás elég fárasztó. Mindenki mondja, hogy ne készüljek, de hát olyan nincs, mert hát ilyenkor takarítani kell, rendet rakni, főzni, bármennyire is azt mondják hogy ne tegyem. Szóval bekeményítek, és utána már csak Anya jöhet, és főzhet nekünk fincsit. :lol:

Csalexandra én is totyogok, vicces, és a kocsiba úgy szállok ki-és be, mint a lassított felvétel. 8) Elég vicces. Nálunk is a séta általában egy hosszas padon ülésből áll, mert nem szívesen teszek meg mérföldeket (csak nekem tűnik annyinak), inkább ülök és nézek ki a fejemből. :lol:

Nusildi fürdős papucsot kell még venned? A fodrászt én is tervezem, mert most még kibírom azt a kis időt ülve, de később már nem. Nekem most lett elegem a kismama pólóimből, egyrészt mindegyik hosszú ujjú, másrészt én is izzadok, így nekiálltam feltúrni a régi ruháimat, és találtam két pulóvert, amit fel tudok venni, úgyhogy most azokat hordom felváltva.

Sandie örülök, hogy Zéti jobban van, remélem már nem lesz lázas. A jó idő biztos rá is jó hatással van. Elképesztő, milyen orvosok vannak, na és ez a csettintgetés, nekem a nagymamám (hát nem vagyunk vele jóban), ha elmegyünk étteremben, mindig csettint a pincéreknek, na ilyenkor mindenki lecsúszik a széken, hátha akkor nem látnak minket, hogy vele vagyunk... annyira égő... és megalázó.

Picur nővérem babaolajjal kenegeti fürdés előtt a kisfiát, de nekünk is mondták a szülésflekészítőn az olivaolajat, lehet hogy majd kipróbáljuk mi is.

Magnoli én is csatlakozom a totyogó klubhoz. A múltkor alig találtunk helyet a kórháznál, csak a főbejáratnál volt hely, hát mire felgyalogoltam a hegy tetejére, jól kifulladtam és ugye akkor még várt rám két emelet lépcső. Nem is tudom, hogy ha beindul a szülés, hogy fogom megtenni azt a két emeletet... 8) már az egy kihívás, hogy jutok fel. A héten hívom már a szülésznőt, két hét múlva lesz az első nst-m, jujj de izgi... ilyenkor mennyi ideig hagyják fent az érzékelőt? Ezt ott a szülőszobánál csinálják, vagy lent a földszinten?

Veronika jajj de jó, már biztos otthon vagytok!! Pihenj, és ha tudsz majd írj nekünk beszámolót!!!

Amidalaah jobban vagy? Mikor mész legközelebb dokihoz?

Kat Balu már 2400 g!! Szuper!! Én két hét múlva megyek ultrahangra, már annyira várom, hogy el sem tudom mondani, kíváncsi vagyok Bátor mekkora lesz. Most nagyon beindult a pocakom, szinte napról napra egyre nagyobb.

Mmc miket vettetek az Ikea-ban és a Brendonban? Én még sosem csináltam pestot, egyszer nagyon elundorodtam a medvehagymától, így sosem eszünk, de lassan ráveszem magam, hogy megkóstoljam, remélem elfeledteti a rossz emléket. Mennyi ideig lehet így eltenni a pestot?

Mindenkinek szép vasárnapot!!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!
Itthon vagyunk, vegre kialudtam magam, ferjem orizte egesz ejjel a bebiket, nagyon buszke vagyok ra :)

Szulestortenetet szerintem holnap tudok irni.

Most ferjecskem a nagyobbikkal elugrott "welcome home" tortat hozni :lol:

Picuri meg itt alszik rajtam (bufizes helyett :) ) Jaj, annyira isteni, szerelmes vagyok ebbe a kis csomagocskaba! :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van és élveztétek ezt a tavaszi hétvégét.
Én az előző hetekhez, hétvégékhez képest nagyon sokat jöttem-mentem.
Péntek este egy búcsúbuliba voltam hivatalos. :-)
A bankból az egyik volt kollégám elment máshova dolgozni és tartott egy bulit az egyik romkocsmában, úgyhogy a kismama felöltözött, kirittyentette magát és elindult az éjszakába :-). Na jó, azért fél 1-re hazaértem, de jó volt egy kicsit kimozdulni, felöltözni normálisan, sőt még egy pohárt vörösbort is megittam...

Szombaton az ünneplésen mellett, a vásárlásé volt a főszerep. Mondta is viccesen a férjem, hogy a szülinapjára meglepte magát egy kisággyal, egy kókuszmatraccal és egy mellszívóval :-)

Ma pedig egy kerti sütögetésen voltunk és élveztük a jó időt. Ki is jöttek rögtön a szeplőim és a májfoltjaim. Tényleg rajtam kívül senkinek nincs ilyen gondja? Liza nyáron született és hiába kentem magam 50 faktoros krémmel és hordtam sapkát/kalapot eléggé foltos lett az arcom.
Most indulás előtt bekentem magam, de úgy látszik, hogy már az első napsütést megérezte a bőröm, pedig kb 15 percet voltam közvetlenül a napon, amíg Lizát és egy másik kislányt hintáztattam.

Kép
Kép
mmc

Picur: mi anno nagyon sokat küzdöttünk Bálint száraz bőrével. Mindent kipróbàltunk: weleda, bioderma, laroy poschay, ligetszépe olaj. Végén feladtam és elmentem a Heim Pàl gyerekbőrgyógyàszához, aki atópiás dermatitisznek hívta a dolgot:) mèg most is sajnos előjön télen. De tudom már a trükökekt, és Balunál is ezt fogom használni. Fürdetni csak a hidrofyles fürdető( pontos neve:Unguentum hydrophilicum noniocum) , érdemes a tubusost venni,mert úgy könnyebb hasznàlni, ha egy kisüresedett nyomós flakonba melegvizet engedsz és a tubust belenyomod, én fele-fele arányba, így könnyen oldódik, és kenhető lesz, mert egyébként nem nagyon tudod használni. Ezzel kell fürdetni, mint a tusfürdővel. Ha nagyon száraz, akkor fürdès előtt kend be vele, mint egy testápolóval, és így mehet a vízbe,és ott csak kicsit àt kell mosni, de maradhat a bőrén, mert testápolókémt is használható. Ha már nagyon kiszáradt Bálint bőre, akkor Linola fürdető olajat teszek a vízbe, de óvatosan, mert az nagyon csúszik. És ami fontos, hogy ha elmúlt a dolog, akkor is ezt használom, és az első foltra reagálok, mert nagyon nehezen fordítom vissza a dolgot. Igaz nyáron semmi gond nincs, és a családba sincs senkinek ilyen érzékeny bőre. Naptejet os javasolt: Daylong. Ki is próbáltuk. Könnyen kenhető.
, este lemosható, és tényleg nem ázik le a vízben. Patikában kapható, de làttam már a Brendonba is.

Én egész jól vagyok, de nincs is front, még az éjszakáim is sokkal jobbak, mint anno Bálinttal max egy kelés 2 körül, amjd alszom 7-8ig, amíg a fiúk. Igazából ez a lassúságom nem az igazi Bálint mellett, îgy ma a férjem fárasztotta a játszón, én meg ültem mint egy nyugdíjas. Engem ez nagyon megvisel lelkileg, hogy ilyen tehetetlen vagyok:(

KépKép
KépKép
kat78

Két részletben írok, nehogy elszálljon minden.

Kat,
örülök, hogy minden rendben veletek. Most már szerintem egy kicsit meg is nyugodtál, hogy bármi van, akkor az ismerős helyen, az ismerős doki kezében leszel...
Hogy bírod ezt a meleget?

Picur,
a joghurt torta fotót nem erőltetném, mert a zselatin nem úgy viselkedett 24 óra hűtés után sem ahogy én akartam. Az íze nagyon finom lett, de tortának erős túlzás lenne nevezni, maradjunk annyiban hogy pohárkrémet ettünk. :oops:
A rétes viszont jól sikerült :-)

Aki utcán, játszótéren akar szoptatni és nem akarja ország-világ elé tárni a bájait, annak ajánlom a szoptatókendőt:
http://www.szoptatoskendo.hu/
Kreatívabbak maguk is elkészíthetik, mert majdnem olyan mint a főzéshez használt kötény, csak felül szélesebb és a tetején van benne egy merevebb fémszál, amit hajlítható, hogy lásd a pici arcát. Én nem próbáltam még, de a barátnőm nagyon szerette és sok helyen használta.
Bár szerintem egy nagyobb kendőt/sálat is fel lehet úgy kötni, hogy az takarjon.

Sandie,
sajnálom a betegséget, remélem mostanra jobban vagytok. Látom táncterápia van nálatok :-)
HOgy van a dagadásod és a vérnyomásod?

Magnoli,
hogy vagy? A vásárlás miatt ne izgasd magad. Biztos, ha elfelejtesz valamit akkor majd a család vagy a férjed segít, ha máshogy nem, akkor távvezérléssel. Próbálj meg inkább pihenni.

Nusildi,
sorsolásos névválasztás :-) Lizánál anno mi sem tudtunk dönteni a Liza és az Alíz között, illetve a férjem az egyiket akarta én a másikat, de a másik választása sem esett vétó alá, így pénzt dobtunk fel és a Liza nyert.
Tetszik a babakocsi, amit belinketél és valóban könnyebb, mint ah ABC D. A fórum elején én is írtam a Mambás viszontagságaimról a Sparban és a 3-as villamoson.

Savariaa,
ez komoly, két emeletet kell menni a szülészetre és nincs lift? Azért ez durva mondjuk csorgó magzatvízzel és mondjuk 3 perces fájásokkal.
És akit a mentő hoz, azt hordágyon felcipelik?
A tavalyi pestóból nekem még van, de ebben só is van és olíva olaj, mandulát meg kihagyom, hogy meg ne avasodjon.

Veronika,
jaj de jó hogy otthon vagytok és tudtál aludni. Nagyon rendes a férjed, hogy virrasztott. Szoptatáshoz sem kellett felkelned vagy tápszeres Adrika?
Majd ha lesz 2 perc időd írd át a vonalzód, mert még azt írja, hogy 37 hetes terhes vagy. Adrika meg lassan már egy hetes :-)

Csalexandra,
majd írd meg mi volt a dokinál. Én is holnap megyek UH-ra és CTG-re.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Veronika örülök, hogy minden rendben, majd ha lesz időd rakj fel képeket is, olyan kíváncsiak vagyunk!!

Mmc lift az van, csak kulcsos, tehát csak a "bennfentesek" használhatják. A joghurt tortára most nagyon rákívántam, jó hidegen... nyammiii. Nekem is borzasztó érzékeny a bőröm, én is mindig 50+os naptejet használok, nekem az néha szokott segíteni,de előfordul, hogy nem is attól jönnek ki a piros pöttyeim, hanem a melegtől.

Kat teljesen megértelek, bár én az első gyerekemet várom, de így is sokszor olyan tehetetlennek érzem magam. Tegnap is vásároltunk a sparban, vettem pogácsát és leejtettem, és olyan baromi nehezen hajoltam le, ha és persze ott állt mellettem egy dolgozó, aki éppen pakolta a péksütiket, beszólni be tudott, de az hogy segítsen, na az már sok lett volna neki, szóval szemeztem pár másodpercig a pogácsával a földön, majd pedig felvettem, amit Bátor egy jó erős haskeményedéssel jutalmazott. Férjem meg mondta, hogy miért nem vártam meg, mert ő a bolt másik felében volt, de hát addig nem akartam várni. És úgy felhúztam ezen magam, hogy semmit nem vettünk. Én nem várom el, hogy segítsenek, csak néha azért jól jönne. Férjem olyan édes, ha itthon leejtek valamit már jön is és felveszi, nekem nem megy a hajolgatás.

Én mindjárt indulok az anyakönyvi hivatalba a házassági papírokért, már beraktam a színes babaruhákat, remélem mindjárt teregethetek is, olyan szépen süt a nap, a hálózsákokat is beraktam, biztos gyorsan megszárad minden. És a hét végéig adtam magamnak határidőt a kórházi csomaghoz. Lányok nekem fehér köpenyem van, szerintetek inkább kérjem el a nővéremét, neki rózsaszín van, nem tudom, mennyire várható, hogy összekenem a fehéret...?
Holnap hívom a szülésznőt, jövő héten megyek az első nst-re, és holnap lesz az utolsó előtti szülésfelkészítés, az újszülött lesz a téma.

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,

mi ma megyünk apaságit intézni, úgyhogy dekkolhatunk az okmányirodában is, mert a személyim is kész lett :(

Hajolgatás - segítség, nálunk sajnos ilyen szempontból nincs kényelem számomra. Nálunk a párom simán már kint van az ajtón kívül, míg én próbálom felvenni-bekötni a cipőmet... Lotti segít sokszor tépőzárazásban, annyira édes. De páromnak sajnos eszébe se jut, tegnap is anyóséknál már kint volt a folyosón, én meg próbáltam felvenni a cipőmet, bekötni a fűzőt, annyira fájt a hasam tőle... mondtam már neki párszor, de :evil:
Amúgy ez csak egy kis figyelem, ami jól esne, de már megszoktam, hogy ez van és magamra vagyok utalva, ezért is írtam, hogy ezzel a terhességgel tök egyedül vagyok...

savaria, nem csoda, hogy felhúztad magad, felvehette volna a bolti eladó helyetted, ez a minimum szerintem.
Szerintem a köntöst nem fogod összekenni, mehetsz a fehérben, sőt, nem is lesz rajtad sokat, max. ha folyosóra mész ki, mert a kórházban iszonyatosan fűtenek.
Én is jövő héten megyek az első NST-re kedden :)

mmc, buliztál? :lol: Hogy bírtál fent maradni eddig? Én eldőlök 22 előtt már javában :)
Irigy-irigy a kerti sütögetés miatt :)

kat, dettó, én is csak szenvedek a játszón, a múltkor mentem Lottival és végig csak ültem a padon :oops:

csalexandra, NST milyen volt?

Veronika, nagyon rendi párod, hogy átvette a picit, de tényleg szoptatás? Vagy nincs tej? Mert én emlékszem az első pár hét éjszakáira, amikor 2-3 óránként kellett kelni szoptatni :roll:
Írj majd, várjuk a híreket és egy képet a kicsiről :)

Mi tegnap raktuk össze a babadolgokat, párom a pelenkázót és a kiságyat, takarítottam, elpakoltam-átpakoltam, estére full keményedett a hasam, pedig nekem tényleg nem szokott. Most este is alig bírtam feküdni :(
Néha úgy érzem, hogy nagyon lent van a baba feje és nagyon nyom ott lent, más is érzi ezt?
Parázok még mindig, nehogy előbb jöjjön :( :( :( Legalább a 36. hetet töltsük már beeeeeeeeeeeeee!
Na megyek kicsit lábat feltenni.

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Megjöttünk a kórházból! Minden rendben van,megvolt a pisi teszt,az is jó,a baba értékei is jók,2400 g ra saccolták.
Persze nekem beszóltak ,hogy ejj de sok a 9 kiló és hogy irgum burgum mi lesz itt még...:) mondtam nekik hogy nekem ezeket hiába mondják mert én nagyon jól érzem így magam ahogy vagyok!!!
Pénteken újra vissza kell mennem megint NST-re,azt viszont nem tudom hogy miért van egy héten kettő is belőle! Kicsike kiugrások voltak a papíron amit mért a gép,de azt mondták arra is hogy rendben van. Képzeljétek a doki azt is mondta hogy ne szedjem mát a magnéziumot.Miért?
Anesztes orvossal pénteken talizunk és beszéljük meg hogy mi is lesz és mikor! Időpontot kell foglalni :) :) !

Ti hogy vagytok? Szép napot mindenkinek!

Kép
csalexandra
Sopron

Veronika, úgy örülök, hogy jól vagytok! Apának jár a "Legjobb éjjeli őr" torta! ;) Várjuk nagyon a képeket, kíváncsiak vagyunk a kis Királylányra!

Húúú, annyi mindent írtatok, nem is tudom hol folytassam... :)

Kat, köszi az infókat a fürdetéssel kapcsolatban. Mi is azt a fürdető krémet használjuk, be is van keverve egy adag, sokkal jobb így, mint csomósan kerülgetni a vízben (a barátnőm így használja, csak simán belenyom egy keveset a fürdővízbe). Mi a bekevertből teszünk a vízbe, nem kenjük le vele a Picur testét. Utána, ha megtörölgettem, kenem át olíva olajjal. Eddig úgy tűnik használ, egyre szebb a bőre, már nem hámlik olyan nagyon. A naptejet felírom, köszi! :)

Dagadás: én is dagadtam, a végén már komolyan fájtak a bokáim. Mostanra már lement a dagadás, de azt megszenvedtem én is. Viszont az ujjaim még mindig zsibbadnak, nem tudom meddig még, de roppant zavaró.

Savariaa, nem próbáltál meg leguggolni? Nem szabad amúgy sem hajolni, mert az a deréknak nem tesz jót, főleg most, nagy pocakkal. A guggolás meg jó kis combot meg popsit csinál... ;) A köntös színével ne foglalkozz, mindegy, hogy milyet kensz össze, amúgy meg nem biztos, hogy ez be fog következni. Ha extra Tena Lady-t viszel be, akkor nem fogod eláztatni magad. Egy jó tanács, szoptatás előtt MINDIG cserélj betétet, én egyszer felejtettem el, háááát kellett kérnem új takaró huzatot. Ha erre figyelsz, semmi baleset nem fog érni. :)

Mmc, mi is gyalog másztunk fel a szülészetre... :D Igaz, nálunk az elsőn van, de épp elég az, elfolyt magzatvízzel, és 5 perces fájásokkal. Fehér bőr... Hálát adok az égnek, hogy apja bőrét örökölte Picur, nem az én hókafehér, semmire való bőrömet. Bármit kenek rá, leégek. Szuper érzés... Joghurtos pohárkrém, nekem tetszik! ;) Sorsolásos névválasztás tetszik! Én is a Lizát választottam volna az Alízzal szemben. :)

Most megyek szundizni, Picur amortizál rendesen a három órás szopizásokkal, estére hulla fáradt vagyok. Főleg, hogy most is egész nap kint voltunk, kertészkedtünk, jó levegő, napsütés, hát kiütött rendesen. Vigyázzatok magatokra!

picuralmos

Sziasztok!

Hát borzasztó éjszakám volt, 6szor keltem fel pisilni, aztán olyan melegem volt, hogy szóltam a férjemnek, hogy nyissa ki az ablakot, mert meggyulladok, így hajnalig nyitott ablaknál aludtunk, olyan jól esett a friss levegő.

Nusildi, most hogy végre itt a jó idő fel tudom venni azt a cipőmet, amibe csak bele kell lépnem. Már nagyon vártam, mert bár tépőzáras cipőt hordtam, azt is nehéz volt felvenni egyedül. Mennyivel könnyebb annak, akinek nyáron van nagy pocakja, elég csak egy papucs és kész, nem kell hajolgatni. Majd tegyél fel képet a babaszobáról, kíváncsi vagyok!!

Csalexandra én is úgy tudom, hogy a terhesség vége felé már nem szabad szedni a magnéziumot, mert ugye azt azért szedjük, hogy ne görcsöljünk, és így akkor elnyomhatják a fájásokat, azt hiszem valami hasonló okból nem szabad már szedni a vége felé.

Picur hát nekem a guggolás nehezebben megy, mint a hajolgatás, nyanya lettem már! :shock: A fehér köpenyt akkor be is teszem a csomagba, ha mégis összekenném, megkérem a férjemet, hozzon egy másikat helyette. Mennyi mindenre kell figyelni, te jó ég, csak el ne felejtsem ezt a betét cserét, köszi, hogy mondtad, nem tudtam erről.

Lányok az nst mennyi ideig tart?

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Picur átaludta a tegnapi napot, este meg éjfélig fent volt. Ma reggel óránként kéretőzik cicire. :shock: A védőnéni szerint növekedési ugrás van.

Savariaa, pffffffffff micsoda éjszakád lehetett... Az NST addig tart, amíg 8-10 mozgást nem regisztrálsz. Akkor kinyomtatják a papírt (olyan, mint az EKG), és megnézi a nőgyógyász. Ha "reaktív", akkor jó, mozog és minden rendben. Ha nem, akkor megismételtetik a vizsgálatot. Van még egy vérnyomásmérés is, ha magas, akkor vizeletvizsgálatot is csinálnak (fehérjét, bacit keresnek). Nem is lettél nyanya! Azért javasoltam a guggolást, mert nekem az egyszerűbb volt, mindig is inkább guggoltam, mint hajoltam.

Veronika mi újság? Tűkön ülünk! ;)

Többiek, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok Kismamik!!

Túléltétek a tegnapi melegfrontot? Engem kicsit megviselt, de nem annyira, mint a hideg, mert legalább a kedvem jó a napsütéstől. :lol:

Ildi, nagyon szép a babakocsi, gratula!! A miénk még mindig nem jött meg, pedig az ígért határidő letelt, de legalább az autós ülést már elhozhatjuk, és elvileg a héten a babaágy is megérkezik. Juhuuu.
A névsorsolás már jó irányt feltételez - merthogy van néhány név, amiből már sorsolhattok? Vagy úgy terveztétek, hogy csak betűket sorsoltok és abból kell kirakni a nevet? Egyébként lehet, hogy nem is rossz ötlet!! :D Két nappal ezelőttig már volt egy nevünk, de apa megint elbizonytalanodott, kikészít, de tényleg. :roll: Úgyhogy lehet, hogy én is felvetem ezt a sorsolásos ötletet...

Csalexandra, most, hogy nálunk is ilyen jó idő van, nincs kedved egy kis teraszos kávézáshoz? Tegnap én is sétáltam egy babás barátnőmmel és aaannyira jó volt, ráadásul még oksodtam is gyermekápolás ügyben. ;)
Magnéziumról a 35-36. héttől le kell állni, csak figyelj, hogy fokozatosan és ne rögtön! Én is úgy tudom, erre azért van szükség, hogy az izmok ne lazuljanak tovább. Magnoli vélemény? Mondjuk furi, mert te viszont császárra készülsz. Most már akkor tuti??

Savariaa, a vendégáradat nem "elég fárasztó", hanem pokolian kimerítő, remélem kapsz majd egy kis segítséget. Imádom, amikor mondják, hogy de ne készülj ám semmivel. Aha! Engem a főnököm fenyeget folyamatosan, hogy eljönnének meglátogatni engem... Külön jó, hogy a védőnéni sem jelentkezik, mi pedig elkezdtük a költözést, napról napra kaotikusabb itt minden. Úgyhogy jöhet hozzánk, ha úgy dönt, de testi - és szellemi - épségét már nem tudom garantálni. :lol:
Savariaa, nagyid csettintésén jót nevettem, vizuális típus vagyok... :D

Veronika, welcome home - remélem a torta is finom volt! Jaj de jó neked, hogy már rajtad szuszog a kislányod, ilyenkor én is elképzelem, milyen lesz mondjuk úgy 5-6 hét múlva. :D Olvad-olvad.

Mmc, férjed szülinapi ajándékai :lol: kedvencem a mellszívó! Végül milyet vettetek, kézit vagy gépit? Én még mindig nem döntöttem el, vegyünk-e előre, ha igen milyet, ha nem, melyiket mutassam meg apának, hogy akkor ezt kell majd elhoznod a boltból, jól jegyezd meg fiam!
Kerti sütés! De imádom! Nekem májfoltjaim nincsenek egyelőre, de én alapból is szeplős vagyok kicsit, én mondjuk szeretem is őket.
Pohárkrém!! :lol:
Érdekes, hogy írtad Liza és Alíz névpárosítást, nálunk a Liza és az Eliza vitatkozás megy hónapok óta. :D

Kat, 2400 gramm, de jó! És örülök, hogy midnen ok nálatok!! Köszi a száraz bőrös okítást, jegyzeteltem!! :)

Fehér köntös: nekem az itthoni köntösöm fehér, hát kb. kétnaponta mosnom kellene, eszméletlenül összedzsuvázom, mert reggelente azt hordom, amikor itthon teszek-veszek. Ha kimosom, már másnap reggel tutira magamra ejtem a lekváros kenyeret vagy belelógatom a tejeskávéba... :roll: De ez én vagyok, és a hormok ugyebár... :lol:

Picur, kitartás a növekedési ugráshoz!!! :D Egyem a szívét a kis pöttömnek! És köszi a tippeket a betéttel, én azt hiszem, nem tena extrát vettem, hanem normált. Annyira utáltam mindig is a betéteket, jaj mi lesz így velem... :roll:

Hm, azt hittem, a tegnapi keményedések a meleg miatt voltak, de ma sem vagyok százas. Bár az is lehet, hogy csak a baba tolakszik, mostanában nagyon kis tolakodós lett, szupervicces ahogy mozog pocakom. :) Mármint csak nekem vicces, másoknak gondolom uncsi. :lol:
Viszont vannak napok, amikor olyan lecsúszottnak érzem a hasam, ugye ez még nem feltétlenül a befordulás jele (ma pl nem annyira), de legalábbis még nem a szülésé, ugye, ugye?? Van tippetek arra, hogyan lehet nem parázni a koraiszüléstől? Esetleg valakinek van megnyugtató statisztikája talomban??

Szép napot minden mamának és az aprókáknak is! Éljen a tavasz! :D

Kép
bozza

Sziasztok!

Minden napra annyi tenni való sűrűsödött fel,úgy elfáradok! De nagyon élvezem ezt a jó időt,jobb kedvem is van. A kicsi is biztos jobban szereti mert elviselhetőbb a közérzetem is. Ugyan úgy sajog mindenem és az éjszakák is ugyanolyanok de most valahogy nem zavar :) .

A bőrszárazság elleni tippeket elraktároztam :) hátha nekünk is szükségünk lesz rá.

Bozza, pénteken megyek megint NST-re és akkor foglalunk időpontot az anesztes orvossal a műtétre. Azt mondták,hogy még mindig faros a gyöngyöm,és hogy nagyon nincs helye már forgolódni. Szóval itt tartunk.De nem baj,legalább felkészülök a nagy napra. :)
Amúgy benne vagyok a teraszos kávézós dumcsizós dologban :) !!

Picur ti hogy vagytok?
Veronika alig várom az élménybeszámolót :)
Mindenkinek szép napot!

Kép
csalexandra
Sopron

Bozza, én az Elizára szavaznék! :) Csináljunk tipp-mixet, ki mire szavaz, no? :)

A koraszülésre nem tudok tippet, csak annyit, hogy ne parázz ezen, minél inkább kattogsz a dolgon, annál inkább "bevonzod". 34 hetesen már nyugodtan befordulhat, sőt már alig van ideje rá, hiszen egyre kevesebb helye van már odabent.

Szandi, köszi, jól vagyunk, élvezzük a jó időt. :) Jól írják a többiek, a magnéziumot a terhesség végén már nem szabad szedni, kellenek azok az izmok a szülésnél. Császármetszésnél nem tudom, hogy kellenek-e, de gondolom a regenerálódás folyamata ugyanaz, mint "normál" szülésnél, és ott is kell az izommunka.

Képzeljétek, utána olvastam a kézzsibbadásnak, és semmi jót nem találtam. Valami kéztő-alagút szindrómáról írnak, és egész komoly probléma, orvoshoz mindenképpen el kell menni vele. Mármint a zsibbadással, és ezt a szindrómát a neurológián tudják kivizsgálni. Roppant kellemetlen, ahogy behajlítom, vagy terhelem a kezem, azonnal elzsibbad, az ujjaim végében meg folyamatosan érzem. Ráadásul az is stimmel, hogy a domináns kézben rosszabb a helyzet. Nálam is a jobb jobban zsibbad. És nagyon sokan panaszkodnak erre, hogy a szülés után sem múlt el. Picurt jövő héten visszük csecsemő-kontrollra, ott van mellette a felnőtt orvosunk is, megkérdezem, mit tud mondani...

picuralmos

Sziasztok!

Bozza,szerintem is nagyon szép név az Eliza :) !!!

Lányok ,így 36 hetesen kicsit ráparáztam erre a császáros témára :) ,pedig eddig olyan jól megbeszéltem magammal :) hogy mi lesz! Erre most......egyre többet kattogok rajta...az a rossz hogy nem tudom mire számítsak.

Picur mindenképpen menj el és mutasd meg a kezedet egy dokinak. Tényleg nem túl jó ha ennyit zsibbad és nem múlik el.

Kép
csalexandra
Sopron

Lanyok,
remelem ma mar tenyleg tudok irni... Alexandra, meselek a csaszarrol is...
Gepre egyelore nem tudtam jutni, ezert nincs a vonalzo se megcsinalva.
A telorol kuldok egy kepet, nem tudtam kicsinyiteni, ezert kellett ennyire korbevagni... majd geprol beteszem az eredetit, a felso kezet feltartja mint Superman amikor repul :) Ezert Super Adrinak hivjuk :lol:
Hat ez a lanykam se fotogen, Palmirol is borzalmasak az ujszulott kepek... eloben szazszor szebb es cukibb :)

Kép

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, szerintem gyönyörű! Gratulálok ehhez a kis tüneményhez, és milyen sok haja van egyem meg :) Finomfalat! Majd írsz bővebben, ha tudsz jönni, köszi a képet!

Kép

Kép
nusildi

Jó reggelt!

Veronika gyönyörű Adri!!!!!!!!!!!!!!!!! Egy kis angyalka! Szerintem nagyon is fotogén! Milyen sok haja van!! Várunk a beszámolóval! Vigyázz magatokra, küldök egy nagy-nagy puszit a szépséges lánykádnak!!!

Bozza nekem is az Eliza a befutó! Nekem nagyon de nagyon tetszik!!!!A vendégáradat előreláthatóan még két hétvégén át fog tartani, de utána bezárkózunk, már csak telefonon és interneten kommunikálunk a külvilággal. Ez tényleg igaz, hogy baromi fárasztó készülni, amikor jönnek, és persze őket is kiszolgálni, bármennyire is mondják, hogy ők majd mindent megoldanak, de hát amikor már a harmadik szekrényt nyitják ki, akkor inkább felállok és odaadom. Meg hát annyira nem is szeretem, amikor a konyhában más pakol. Fúúú micsoda házsártos lettem. :lol:

Picur tilos a neten utánaolvasni ilyeneknek, mert mindig csak megijed az ember. Tavaly a körmöm alá bement egy szálka, nagyon fájt, elkezdtem utánaolvasni, és a végén olyat is találtam, hogy valakinek amputálták emiatt az újját, sőt, volt akinek a kezét. :shock: Oda általában csak azok írnak, akiknek rosszak a tapasztalatai, akiknek az ilyen elmúlik, az nem ír. Szerintem mindenképpen kérdezz rá az orvosnál, az a biztos, de kérem szépen tessék nagyon messzire elkerülni ilyen témában a gonosz internetet, mert csak feleslegesen megijeszt!!! Ej.ej!! 8)

Csalexandra az én kedvem is sokkal jobb, hogy ilyen szép idő van. Végre nem kell ezer réteg ruhát magamra venni, végre nem kell bakancsot felvenni, téli kabátról nem is beszélve. :lol:

Jövő kedden 9re megyek az első nst-re, jujjjjj de izgulok. :lol:
Lányok nekem fogadott szülésznőm van, most fogok vele először találkozni, így az árakról csak akkor tudok vele beszélni. Az hogy megy, hogy a végén kell neki azt az összeget odaadni, vagy minden nst-nél kell neki adni valamit? Mert én úgy gondoltam, hogy a végén kap csak.
Lányok nektek mi a véleményetek a gátmasszázsról? Ti csináljátok?
A hasam alja fájdogált tegnap este, és már ma is éreztem, ez vajon mi lehet?
A kórházi listámon szerepel melltartó, ti vettetek már szoptatós melltartót?

Mindenkinek szép napot!!

Kép
savariaa
Érd

Veronika, Super Adri igenis fotogén, és persze gyönyörű! Sok-sok haja van, már lehet is lassan copfozni. ;) Várjuk a beszámolódat, remélhetőleg már a sebed is szépen gyógyul. Tej van már? Tudod, rántott leves, az csodákra képes! :D

Savariaa, megígérem, hogy többet nem olvasok a neten ilyenek után, majd a doki megmondja, hogy mi a helyzet. Vendégvárás, hát én már nem szívesen láttam vendégsereget a vége felé, egy-egy baráti pár persze befutott, de mégsem egy hadsereg. Elismerésem, hogy még bevállaltad!

Melltartó: feltétlenül vegyél, az Interspar-ban lehet kapni Dorina márkájút, 3.290.- Ft, azért tudom, mert most vettem egy újabb darabot. Nem olcsó itt sem, de máshol 5-6000.- Ft alatt nem találtam, amitől bevallom kissé rosszul lettem. Ami még nekem nagyon bejött, az a sima top, éjszakára azt veszem fel, mert kényelmes, varrás és kapcsok-pántok nélküli, és a melltartóbetétet fixen tartja. Higgyétek el, roppant kellemetlen átázott hálóingben ébredni... :oops: Arról nem beszélve, hogy annyira érzékenyek a mellbimbóim, hogy ha csak hozzáér a hálóing, sírni tudnék.

Fizetés: mi majd a 6 hetes kontrollon rendezzük a dokinkkal, nagyon rendes volt, figyelt ránk, lejött a szülés után is hozzánk, csak hát akkor, mikor eljöttünk a koriból, nem találkoztunk. Reméljük, hogy nem fog megsértődni emiatt...

Gátmasszázs, én kentem, de nem kértem gátvédelmet a szülésnél. Főleg, ugye nálunk ha kértem volna, se lett volna, mert Picurnak gyorsan kellett a segítség. Rövid köldökzsinór, vákuum, oxigénhiány, szóval nem volt idő vacakolni a gáttal. Amúgy már begyógyult a vágás, de még meg kell szoknom, hogy megváltoztak odalent a dolgok... :oops:

picuralmos

Sziasztok!

Picur a héten akkor megpróbálom a szoptatós melltartót is beszerezni, mert már tényleg nem akarom húzni az időt ezzel a kórházi csomaggal kapcsolatban.
A fizetésről szerintem a következő találkozáskor beszélünk az orvossal, eddig nem volt téma, hisz nem is járok régóta hozzá, eddig kétszer találkoztunk csak. Amikor először voltam nála és megkérdeztük a vizsgálat után, hogy mivel tartozunk, azt mondta, hogy amennyit mi gondolunk. Lehet, hogy a szülésre is ezt fogja mondani, vagyis majd meglátjuk.
Gátmasszást elkezdem, hátha segít valamit. Én maximálisan az orvosra és a szülésznőre bízom magamat, persze ha lehet kerüljük a gátmetszést, de úgy vagyok ezzel, hogyha nem muszáj, akkor szerintem ők sem csinálnak, legalábbis a szülésfelkészítőn ezt mondták. Tudom jól, hogy sokszor nagyobb bajt okoz a gátvédelem, mert ott sok minden sérülhet, így rájuk bízom magam. De azért megpróbálom a gátmasszázst...

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Na nekiesem, aztán jutok ameddig jutok :)

Szóval pénteken reggel ugye bementünk a kórházba a hasfájással, miután már 24 órája olyan erősen fájt, hogy aludni se tudtam... délután 4-re kiderült, hogy nem szülési fájás, és egy Algopiryn-Nospa szurival elmulasztották, majd befektettek a terhespatológiára.
Teória: előző császár kapcsán történt összenövések szakadnak szét, az fáj.

Hétvégén nem történt semmi, csak napi 2 ctg, illetve rámnézett a dokim, ő azt mondta hogy lehet hogy maga a heg fáj, ahogy vékonyodik el.

Hétfőn elküldtek ultrahangra, az UH-s azt mondta azért fáj, mert nagyon lent van a baba (de fejjel felfelé, a teste van lent) és nyomja a szerveket, idegeket.

Kedd délelőtt már akcióztam, hogy engedjenek haza, tök feleslegesen csücsülök ott bent, fájni otthon is tud, Pálminak viszont minden egyes nap hiányzom... Amúgy bejöttek minden nap ovi után, meg hétvégén is minden délután.

Kedden reggel azt mondta a doki, hogy ha lesz egy jó ctg-m, akkor mehetek haza. Rákötöttek dél körül, rossz lett. Végül kivertem a hisztit a dokinál, hogy miért nem engednek már el, ekkor derült ki, hogy nem is a fájdalom miatt tartanak bent, hanem a folyamatosan rossz ctg-k miatt, ami lehet hogy csak annyi, hogy pont épp alszik a ctg-n, de az is lehet hogy oxigénhiányos és azért mozog olyan keveset... na ekkor már jól elkeseredtem, felhívtam a saját dokim, hogy akkor mi a teendő... azt mondta nincs más, bent kell feküdni, naponta nézegetik többször a ctg-t, és ha leesik a szívhang azonnal császár...
Na itt kezdtem el igazán bőgni, mert arra gondoltam, hogy az ekár még 3-4 hét is lehet és nem akarok ennyit bent lenni...

Délben aztán bejött a dokim és az osztályos orvossal eldöntötték, hogy legjobb lenne ha kivennék Adrit és kész, ne kockáztassuk, hogy mikor esik le a szívhang, elkapjuk-e időben... Nem mellesleg szerintem hozzájárult, hogy látták milyen idegállapotban vagyok :D

Doki kérdezte mikor ettem, persze előtte 5 perccel fejeztem be az ebédet, ezért kellett 6-ig várni. Riadóztattam a férjem is, bejött fél 6-ra (előtte még Pálmit hazavitte az oviból anyukámnak, ezért nem jött előbb)

Lementünk a szülőszobára. Első dolog: beöntés... hát én még nem kaptam, most volt ilyenhez "szerencsém" először... Fel kell feküdni egy nőgyógyászati székbe, bevezetnek egy kis csövet 10 cm hosszan, és 1 liter meleg vizet engednek fel... hát nem finom... utána tartani kell pár percig, majd lehet ülni a WC-re, a szülésznő azt mondta 5-6 adagban fog távozni, hát én ott ültem vagy fél órát és jött vagy 8-10 adag is... aztán kell ott rögtön zuhanyozni.

Na mikor ez megvolt, jöttek az újabb "finomságok" :D
Branül a kézbe, katéterezés... elindították az infúziót, nem tudom mennyit kaptam, de vagy 6-7 litert...

Jött az anesztes orvos, mondtam, hogy altasson, legutóbb is úgy volt, én nem nagyon vagyok alkalmas arra, hogy ezeket a dolgokat végigéljem, az altatás sokkal jobb, akkor csak kidőlök és mire felébredek vége.
A doki közölte, hogy kizárt, spinál lesz... na ekkor úgy elkezdtem remegni, hogy nem bírtam abbahagyni akárhogy is próbáltam... én még egy vérvételtől is kikészülök, nemhogy ez a gerincszuri...

Adtak rám egy kórházi hálóing szerűséget, elöl zárt, hátul pántokkal lehetett összekötni, aztán betoltak a műtőbe. Műtősfiú emelgetett át egyik ágyról a másikra :D
Ülni kellett, műtősfiú lefogott, mert annyira remegtem. Először adtak egy érzéstelenítő szurit, ez csak egy kis szúrással járt, onnantól már a másodikat nem éreztem, tényleg nagyobb a füstje mint a lángja... meg se kottyant (nekem, aki elég rosszul tűri az ilyesmit!)

Aztán lefektettek, nem szabadott mozgatni a fejet hirtelen jobbra-balra, illetve emelni. Lábaimat kezeimet kikötözték... na itt kezdtem pánikolni, olyan klausztrofóbiás érzés volt... egyszer csak azt mondja az anesztes, hogy most egy nyomást fogok érezni, ahogy kitolják a babát... ekkor jöttem rá, hogy már a felvágás megtörtént :D Ennek örültem, mert semmit nem éreztem belőle... amúgy a nyomást se éreztem, biztos azért mert annyira lent volt... Felmutatták nekem, majd elvitték.
Onnantól elég rosszul bírtam a tehetetlenséget, hogy nem mozoghatok, lábam nem érzem, stb... csak arra tudtam gondolni, hogy legyen már vége... akarták hozni a babát, de mondtam, hogy ne, majd ha már kész vagyok... szerintem tuti gondolták magukban, hogy milyen hisztis picsa vagyok :lol:
Amúgy nem tartott túl sokáig és már toltak is a pihiszobába... Apa meg jött a karjában Adrival :)

Onnantól kezdve isteni jó volt, egy órán keresztül voltunk hármasban :) Próbáltam nem figyelni, hogy nem érzem a lábam...

Utána feltoltak a császáros őrzőbe, kaptam én is meg egy másik akkor császározott anyuka is nyugtató-altatót az újabb infúzióba. Ő rögtön elaludt tőle, én meg egész éjjel nem bírtam elaludni... ki érti ezt?

Reggel aztán jöttek, hogy most fel kell kelni és el kell menni zuhanyozni, természetesen segítséggel... hát a felülés drámai volt... aztán a felállás... nekikezdtünk zuhanyozni, de rosszul lettem, gyorsan megtörölt a hölgy és feküdtem vissza. Utólag rájöttem hogy a fájdalomcsillapító tablettától, amit előtte kaptam, mert még párszor vettem be belőle és mindig rosszul lettem tőle. Akkor múltak el a rosszullétek, mikor már nem azt kaptuk, hanem Algopyrint...

Mikor jobban lettem átköltöztettek egy másik szobába és hozták Adrikát :) Annyira jó volt ahogy odaadták a karomba :) Már éjjel is a pihiszobában hármasban odáig voltam érte, de akkor reggel aztán tisztára mintha szerelmes lennék :D És ez tart azóta is :D

A kórházban nem sokat aludtam, reggel fél hattól ebédig folyton jött valaki, hol a gyerekorvos, hol a felnőtt orvos, hol a nővérkék, hol egy méhösszehúzó popsiszuri, hol egy vérvétel, hol vérnyomás és lázmérés, stb...

Ebéd után volt egy kis szusszanás, de akkor meg elkezdtek jönni a látogatók... este meg újabb baba-mama vizitek az orvosok és ápolónők részéről...
Közben Adri 2-3 óránként kajált, peluscsere, büfiztetés, stb... és persze éjjel is... szóval nem sokat aludtam akkor sem, amikor lehetett volna... elég kimerítő volt... már alig vártam a szombatot, hogy hazajöhessünk...

Közben volt egy "kis" közjátékom ezen az osztályon is, mert nekem Pálminál nem indult be a tejem hiába küzdöttem hetekig és erre számítottam most is, így már a szülőszobán mondtam, hogy tápszeres lesz

Mindjárt folytatom, valaki kajáért nyöszörög :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

...szóval a szülőszobán már mondtam, hogy tápszeres lesz, és onnantól mindenki úgy kezelt, mint valami anyagyilkost... na úgyhogy még emiatt is jól kiborultam...

Aztán csak hogy legyen egy jó kis befejezés, szombat reggel elkészült a zárójelentésem, de meg kellett várni a gyerekdokit, hogy Adrié is elkészüljön és akkor mehettünk.

3 óra várakozás után délre lett kész a gyerek zárójelentés (nemcsak az enyém, hanem az aznap távozó mind a 9 gyereké). Ekkor hívtam a párom, hogy jöhet.
Aztán kiderült, hogy hiába kész a felnőttek zárójelentése már reggel óta, még kell egy doki, hogy aláírja... erre vártunk még 3 órán át...

Szóval mire eljöhettünk megint a plafonon voltunk. Annyira jó, hogy kiszabadultam onnan végre! :D

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika , de jó hogy tettél fel képet Adriról, gyönyörű Kislány, mégegyszer nagyon gratulálok Hozzá! Csodás haja van a kis Supergirl-nek, Olim is ilyen kis hajasbaba volt :wink: A történeted nem volt "egyszerű",de szerencsére jól végződött és ügyesen kibírtad a nehézségeket 8) Milyen hosszú volt Adria amikor megszületett? Én is azt hittem hogy megint altatásos műtéted volt mint múltkor... gondolom Adri várható állapota miatt nem altattak, mert az jobban megterhelte volna Őt?!... Mikor szedik ki a varratokat? Pálmi hogy fogadta a Kistesót? Szép az új Adri-vonalzód :lol:

Kép
Kép
magnoli

Veronika, gyönyörű kis hercegnőd van :) és szerintem is fotogén! El is hiszem hogy szerelmes vagy :) ! ! !

Köszi,hogy részletesen leírtad a császárt,így már legalább van róla egy képem,hogy nálam is hogyan kell hogy történjen,mert én is spinális érzéstelenítést kapok majd.
Azt sejtettem hogy másnap a felkelés nem lesz mókás :)!
És most Adrival sem indult be a tejed?

Savariaa,én vettem szoptatós melltartót ,felpróbáltam nagyon kényelmesnek tűnt. Bár velem közölte a szülésznőm hogy ne lepődjek meg ha a kórházba az ápoló nők nem fognak neki örülni,mert a soproni kórházba ellene vannak a melltartónak,de én ennek ellenére viszem magammal.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Veronika nem lehetett könnyű a kórházban, főleg az, hogy senki nem mondott semmi konkrétumot.
De a lényeg, hogy Adri és te is makk egészségesek vagytok, és otthon vagytok. Borzasztó ez a zárójelentés mizéria, a legtöbb helyről ezt lehet hallani, hogy órákat kell várni.
Köszi, hogy leírtad a tapasztalatodat az érzéstelenítésről, én is eléggé félek a tűktől, de a fájdalomtól jobban, ezért is hajlo afelé, hogy kérjek majd epidurált.
Nagyon ügyes és bátor voltál!!!!! Hogy telnek otthon a napjaitok? Pálmi mit szól a kishúgához? Hogy érzed most magad?
Várjuk a további képeket! :lol: :lol: :lol:

Kép
savariaa
Érd

Csalexandra nálunk a listán van a melltartó, amin a védőnő nagyon meglepődött, mert ő szoptatási tanácsadó is (vagy nem tudom, mi a pontos megnevezése) és mondta, hogy nem tesz jót, ha az első napokban melltartó veszünk fel, mert az elnyomhatja a mirigyeket, és így a tej is később indul be. Hát én viszek, nővérem csak annyit mondott ezzel kapcsolatban, hogy alig várta, hogy felvehessen egyet, mert rossz volt nélküle flangálni a kórházban, és ugye abba könnyebben be lehet tenni a melltartóbetétet, míg a védőnő azt tanácsolta, hogy textilpelenkát tegyek oda, de hát azt egész nap fognom kell??? Szóval nem értem igazán.

Magnoli mikor mész legközelebb nst-re? Én kedden 9re megyek, utána pedig délután lesz 4-5ig az elsősegély tanfolyam arról, hogy mit kell tenni, ha megszólal a légzésfigyelő. Hogy érzed magad?

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok, nem értem ezt a melltartó-parát, hát pont azért találták ki szoptatáshoz hogy NE NYOMJA el a mirigyeket, mivel (sajna :( ) nincs benne merevítő!... Rajtam éjjel-nappal volt már a kórházban is, máshogy ki se bírtam volna amellett hogy ahogy Picúrnak is, sokszor folyt a tejem :shock: A Mária Bababoltban lehet kapni 3ezer ft körül duplacsomagosat, nekem onnan van az összes. Savaria, köszönöm kérdésed, elég gyengén vagyok, mert mára elkaptam Olimtól a megfázást, de ha össze bírom magam szedni, akkor holnap megyek az első fullos vizsgálatra a dokimhoz, amiben lesz CTG is a szülőszobán :wink: Kedden akkor egész napodat a kórházban töltöd majd?... Fincsi :roll:

Kép
Kép
magnoli

Veronika, mi is gratulálunk a kis Supercsajhoz, szép kalandotok volt! :) Sebed gyógyulgat? Varratszedés mikor lesz? Nálunk is órákat kellett várni a papírokra, úgy látszik ez mindenhol így megy...

A melltartó nekem azóta kell, amióta itthon vagyunk, mert a koriban még nem indult be a tejem. Amúgy meg ehhez aztán már tényleg semmi köze a kórháznak. Ha kell melltartó, vigyetek be nyugodtan.

Magnoli, jobbuljál meg hamar! ;)

Többiek, hogy vagytok?

picuralmos

Sziasztok Lánykák!

Először is Veronika szívből gratulálok neked, nagyon cuki kis hölgyet kaptatok! :D Remélem már Te is jobban vagy és nem fáj nagyon a sebed. Hogy irigyellek titeket Picurral, hogy már babázhattok :oops: De nem baj, nem sokára már mi is..és úgy is annyi mindent kell még addig megcsinálni. Még mindig nagy pakolás-mosás-vasalásba vagyok ( kár hogy nem szárad meg 5 perc alatt egy adag cucc :P) Képzeljétek szombaton a barátnőim meglepi bababulit szerveztek nekem :D olyan édesek voltak (sőt apus is tudott róla és nem szólta el magát, olyan büszke vagyok rá :) ) , voltak játékok meg díszítés kaja, pia minden, nagyon jó volt. Megtippelték azt is mikor fogok szülni...hááát kíváncsi vagyok nagyon, hogy ki nyer!!! Hétfőn megint 3 pontos vérvételen voltam, olyan idegesítő, hogy mindig jók az eredményeim és mégis a doki csak annyit tesz hogy már nyomja is a kezembe a következőre a beutalót--na ez a tanácsadás, jó, mi? Bár most annyira nagyon jó lett, hogy nagy kegyesen közölte, hogy legközelebb csak 3 hét múlva kell menni!! háhhh azt várhatja, hogy 39 hetes terhesen ott fogok neki ülni egész nap a kórházban a kemény padon ( merthogy más városban van a kórház, ezért nem tudok kettő közt haza szaladgálni, hanem szó szerint reggeltől estig ott kell téblábolnom az előre bepakolt elemózsiámmal---és ezt tudja is a doki) , de az is lehet, hogy addigra már én is babázok :P nst-k jók szerencsére, bár most mivel másba nem tudott bele kötött abba a dietetikus doki, hogy miért nem 2 nstre megyek hetente--mineekk? de most már mivel mondta kettőre kell járni, pedig örültem, hegy egyszer elvonszoltam magam, plusz most már védőnőhöz is hetente kell menni, szóval ha így folytatom, pont itt a legvégén, mikor már létezni is alig bír az ember lánya, majd mehetek minden nap valahova, nagyon jó :(
Kitartást mindenkinek még erre a kis időre, remélem jól vagytok mindannyian!!!!! bocs, hogy most nem írok külön mindenkinek, de megmondom őszintén lusta vagyok :oops: Majd legközelebb pótolom, ígérem! És élvezzétek ki a jó időőt, nekem olyan menőkém lett tőle, csak hát egyre nehezebb kivitelezni :P

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Megvan az apasági is, viszonylag hamar elintéztük, úgyhogy most már nem kell mást tenni, csak szülni :D

csalexandra, nem hiszem el, hogy megint beszóltak a 9 kilóra, te jó ég! Én 15 kiló plusszal ... tényleg sz@rd le, te jól érzed magad és kész és a 9 kiló nem is sok, sőt!

picuralmos, én nem szerettem a fürdetőkrémet, amit a patikából váltottunk ki, mert annyira darabos volt, hiába használtunk hozzá mosdókendőt vagy bármit, úgyhogy alig vártam, hogy Lotti nagyobb legyen és vettem a jó kis fürdetőket.
Zsibbadást sajnálom, nem tudsz előbb rákérdezni, esetleg telefonon?

savariaa, én is nagyon sokszor járok pisilni, most is 4X voltam :( És nekem is dettó, állandóan melegem van.
Babaszoba az a hálónk :) Nem igazán tudok róla feltenni képet, egyik oldalon van a kiságy, másik oldalon a pelenkázó, de semmi extra nincs, se a falon, se sehol :)

bozza, neveket akartunk sorsolni, de aztán hagytuk az egészet, sőt, úgy néz ki, hogy Nándor lesz a kicsi.
Engedtem apjának, mondtam, hogy jön nekem eggyel ezért, egy nagyon naggyal, de legyen Nándi :D Az az igazság, hogy nekem a Marcellen kívül nincs igazán favoritom, de az neki nagyon nem jön be. Lánynevekből dögivel lett volna ami tetszik, de fiúnevekben hiába gondolkodtam, egyik sem tetszett igazán :/
Szerintem előre nem muszáj venni mellszívót. Én megvettem a kézit, de nekem egyszerűen nem vált be, azzal semmit sem tudtam lefejni. Persze attól is függ, hogy mennyire sok a tejed, nekem pont annyi volt, amennyi kellett, pedig rásegítettem kézzel a mennyiségre.
Eliza, nekem az nagyon tetszik! :)

Vérzés, nem mindenkinél ugyanolyan, valakinek elég a sima éjszakai betét, valakinek kevés a nagy Tenna! Nekem 2-3 napig kellett a sima Tenna, utána elég volt az éjszakai betét is.

Koraszüléstől para? Na ne is mondd! Nekem ugye Lotti jött 35 hétre, úgyhogy nálam ez a para fennáll kb. a 24. hét óta :( Próbálom mindig elterelni a gondolataimat róla. Most már nem kell amúgy aggódni, a 34-35. hétre született babáknak nem lesz bajuk. De azért még kell, hogy rakódjon rájuk a zsír, így én legalább a 37. hétig szeretném ha bent maradna. Azt olvastam, hogy amúgy egyre gyakoribbak a koraszülések. A könyvem szerint (amire mindig hivatkozom, Kenéz Kíra Várandósok könyve) a statisztikák szerint majdnem minden 3. terhesség koraszüléssel végződik, tehát a tervezetthez képest hetekkel vagy akár hónapokkal korábban jön a világra. Na most a hetekkel... ez nem gáz, a 37. héttől már nem számít koraszülöttnek, nálunk az utóbbitól már nem kell tartani.
Sok dolgot ír a könyvem, de ezeket nem tudjuk befolyásolni, anyagcserezavarok, méhszájgyengeség következtében korai tágulás, de van amire tudunk figyelni, pl. a túlterheltség... ha úgy érezzük, hogy elfáradtunk, keményedünk, mindig pihenjünk le. Benne van még a kismama lelkiállapota, partnerkapcsolati nehézségek, nem várt gyermekkel kapcsolatos szorongások, hasonló. Szóval szerintem nem szabad beleforgatni magunkat ebbe, ha előbb jön, úgysem tudunk mit tenni.

És én is lecsúszottnak érzem magam sokszor, ezért tegnap voltam fodrásznál hajat vágatni :) Szép lett :)

Magnézium, én a 36. hétig szedem, utána abbahagyom és elkezdem a málnalevél teát. Anno is így akartam Lottinál - persze nem jött össze - most remélem sikerül :)

gátmasszázs, nekem eszembe se jutott. Lottinál is vágtak, akkor se terveztem, nekem túl bizarr a kenegetés-tágítás kézzel itthon... és még az se garancia, hogy nem fognak mégis vágni.

szopis melltartó, nekem van régről és vettem is, H&M-ben van nagyon szép, ami még később is jó lehet, bár szopis, de jól néz ki, 5 e forint a kettő, nem olcsó, de tényleg jó, szürke-fehér szettet vettem. Amúgy érdekes, de én nem igazán használtam a szopis melltartókat anno, itthon melltartó nélkül voltam és csak felhúztam a felsőmet, nekem valahogy az kényelmesebb volt. Persze ehhez be kellett hogy álljon a kereslet-kínálat, hogy ne folyjon a másik ciciből a tej, míg etetsz.

pénzt adni - mi nem tudtuk, hogy csináljuk, így miután megszültem, párom oda is adta a nőgyógyásznak a manit. Én a szülésznőnek adtam egy merci csokit és 10 e forintot, nem volt ő fogadott, de nagyon rendes volt. Most nem tervezem, hogy adok külön a szülésznőnek, mert a nőgyógyásznak iszonyat sokat kell fizetni, az is épp elég. De szerintem nem rögtön szülés után adjuk oda majd neki, hanem valamelyik nap, amíg a kórházban vagyunk. De ezt nálunk párom intézte.

Veronika, nem semmi amit megéltél a kórházban :( Nem csoda, hogy kiborultál a végén, amikor az ember tehetetlen és csak vár és vár... és úgy még rosszabb, hogy otthon van egy másik gyerek is... a lényeg, hogy túl vagytok rajta és minden rendben van! Ezek szerint akkor most van tej, tudsz szoptatni?

magnoli, sajnálom a megfázást! :( Remélem azért el tudsz menni a vizsgálatokra!

csicsi, nekem a napon majdnem 5 perc alatt megszárad minden :P :) Kitettem az erkélyre tegnap is a mosást és így gyorsan haladtam, ráadásul ágyneműt mostam.
Bababuli, jó lehetett :)

Mi megvagyunk, telnek a napok villámgyorsan, du. ha tudunk, játszózunk, fagyizunk Lottival, ma jön a védőnő lakásra :/ Takarítok itthon, minden nap valami kisebb dolgot csinálok, de ez is nehéz.
Nem tudom ki hogy van vele, de én iszonyatosan izzadok, mióta bejött ez a jó idő. Tiszta ciki, mert a játszón éreztem, hogy folyik rajtam a víz :( Alvás még mindig katasztrófa, éjjel felkeltem vagy 15X a csontfájásaimra és a pisijáratokra :(

Ma bejelentkezek jövő hétre az NST-re is, nagyon kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz, még sosem voltam :)
nusildi

Jó reggelt!

Már "hajnal" óta (én és a hajnal, haha, ez vicc) puccba vágva várom a védőnénit, aki mára jelentkezett be. Jó hogy írtam itt, hogy nem jelentkezik, erre 3 óra múlva hívott. Hű, lehet, hogy zugolvas?? Végül mégis végignyaltam a lakást, legalábbis az a részét, ahol nincsenek dobozok és felfordulás. De azért remélem, nem akar nagyon körülnézni! Ha zugolvasó védőnéni, akkor innen üzenem, hogy ne tessék mindenhol körülnézni!

Veronika, nagyon köszönjük a beszámolót, nekem nagyon jól esnek ezek a történetek, mindig van mit tanulni belőlük vagy csak egyszerűen okot adnak arra, hogy megnyugodjak, mert a végén minden jóra fordul! Azért le a kalappal, nem volt egyszerű menet, de a lényeg, hogy most már el lehet felejteni a tortúra részét és csak a békésen szuszogó - egyébként csudiszép hajasbaba - Adria számít. Nekem még mindig nagyon tetszik ez a név is!

Köszi a megerősítést Eliza ügyben, nekem is ez a kedvencem, csak az a fő baj vele, hogy apa anyanyelvén s-betűvel írják (mármint Elisa és nem Seliza, s-sel :lol:), tehát dönteni kellene az országspecifikus írásmódról. A Lia esetében ez a probléma nem állna fenn.

Picur, remélem kiderül, hogy csak valami teljesen banális ok miatt zsibbad a kezed (pl. megszokta már a terhesség alatt :D), de semmiképp ne aggódj! Én is igyekszem megfogadni a tanácsodat és nem aggódni a koraszüli miatt, jó? ;)

Alexandra, ma ebéd után vagy esetleg kicsit később lenne kedved egy jegeskávéra a Torna utca sarkán? Szeretem azt a teraszt és mára még nagyon jó időt mondtak ide. Vagy ez túl spontán? Mehetünk jövő héten is. :D

Savariaa, én is utálom, ha mások nyúlnak a dolgaimhoz. Takarítást is csak én csinálhatom, az alapdolgokon kívül apának sem engedek át mást. Ez elég hülyeség, nem tudom honnan van ez a mániám... Pedig lehet, hogy nem lenne rossz néha-néha egy kis takarítónői segítség, főleg, ha már itt lesz egy (két-három-négy) gyerek.
Akkor kitartást a hétvégi vendégekhez!

Én gátmasszázst még nem próbáltam, mik a tapasztalatok? Ha nem feltétlenül ragaszkodom a gátvédelemhez, akkor is megéri, vagy csak plusz macera?

Magnoli, jobbulást neked, nem lehet túl felemelő a nátha így a 36. hét környékén! Melltartó nélkül én is utálom, úgyhogy örülök, hogy szerinted nem egészségtelen. ;)

Csicsi, jól kifogtad a házsártos dokikat! Nem semmi tortúrának tesznek ki... :( D tényleg lehet, hogy a következő időpontot már elsumákolhatod a babára hivatkozva. :D
A jó idő nekem is meghozta a kedvem, jól is esik a séta, vagy még inkább tolatós pingvin-tánc, de ezt már ti is írtátok. :D Ami bejött: kisgyerekes-babakocsis barátnőkhöz csatlakozni egy sétára, ők olyan lassúak, hogy az én tempóm fel sem tűnik. :lol:

Ildi, gratu az apaságihoz, én is meglepődtem, hogy milyen egyszerűen ment. Mi is csináltattunk a bizti kedvéért, bár folyamatban van a házasság papírozása is. :D
Nándi szép név!!! De sajna Marcellel meg elfogult vagyok, úgyhogy elhiszem, hogy tetszik neked. :D Egyébként érdekes, mert nekünk pedig fiúnévből volt választék, de a lánynév az húzós.
Én is nyugtatom magam, hogy mindjárt betöltöm a 35. hetet és ez jó, a sok tennivaló meg le van tojva, a baba attól még fel fog nőni, hogy nincs készre dekorálva a szobája. Egyébként a minden 3. terhesség koraszülés, az nem semmi! :shock: Sietek megfogadni a tanácsot, hogy többet pihenek, a tegnapi nap nagyon húzósra sikerült, most pedig jó kis lelkiismeretfurdalásom van.
A fodrász mindig segít! :D
bozza

Ildi, én feloldom a mosdókrémet forró vízben, és ezt a már folyós krémet teszem a fürdővízbe. Teljesen jól feloldódik forró vízzel. Előre készítek egy gyógyszeres üvegbe másfél-két deci feloldott kencét, az elég majd egy hónapra. Nem teszünk sokat Picur vízébe, és még nem kenjük le a testét vele.

Csicsi, én is jártam minden nap a végén már hol védőnőhöz, hol NST-re (38. héttől heti kétszer mentem), hol a körzeti dokihoz, hol laborba, mindezt az influenza szezon közepén... Elhiszem, hogy utáljátok, én is nyűgös voltam már a végére. Viszont az NST-t én szerettem, jó volt hallgatni Picur szívverését.

Megyünk ki az udvarra, Picur degeszre ette magát, irány kertészkedni! :)

Bónuszként itt egy nyuszis pizsis, tátott szájjal alvós fotó nektek sok szeretettel:

Kép

picuralmos

Közben kopogott a védőnéni, már túl is vagyunk rajta. :D Nekem többet már nem kell menni (már vagy a 33. héttől nem), fura, hogy nektek a végén is járni kellett.

Picur, puszi a csöppnek, egyem a zuzáját, de szépen szundít!

Szép napot mindenkinek!! Üdv, b.

Kép
bozza

Sziasztok!

Nusildi, nem is foglalkozom azzal hogy beszóltak megint NST-n a kilókra! Már jót kuncogok rajta....boldog vagyok így aztán kész! Amúgy meg mondtam a dokinak ne aggódjon hogy óriás bébi lesz ( mert mindig ez az indok) úgy is császárral kapják ki. :D

Éjjelente megint jobban beindult nálunk a pisigyár ,és én is irtóra izzadok!! Néha úgy érzem magam hogy a testem 99% vízből áll :) !!

A magnéziumot letettem már,csak napi egyet kapok be ha nagyon nagyon muszáj. De azt is a hét végére elhagyom.

Pénz: Hát mi finoman rákérdeztünk mennyi is az az annyi..de a doktor úr diplomatikus volt és mondta hogy amennyit mi jónak látunk de ő csak a " munka elvégzése után" fogadja el. Én amúgy is így gondoltam ,hogy majd a férjem akkor elintézi ameddig mi még benn vagyunk a kórházban.

Bozza , nagyon szívesen megyek abba a kávézóba,még úgy sem jutottam el oda,csak legyen a jövő hét,mert el vagyok havazva,és holnap is még egy NST- vérvétel kenetvételes nap lesz..és múltkor is elhúzódott nagyon. DE ha jó neked a jövő hét akkor szupii :) !

Picur, imádni való a kicsi! Édes ahogyan alszik. Elolvadok tőle :D !!

Nagyon szép napot mindenkinek!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Bozza, jót vihogtam az írásodon, köszi! :) A csöppnek én is zabálom a zuzáját, egyszerűen imádom... Nagyon klassz, hogy két pasiba vagyok szerelmes! :)

Köszi Szandi a bókot! :)

Izzadás, ne is mondjátok, ez a szülés után csak rosszabb lesz... Ma éjjel tacsakosra izzadtam magam, csurom vizes voltam, mikor keltem szoptatni. Reggelre ugyanez. Igaz, hogy melegebb van a házban Picur miatt, de ennyire megérezni plusz 2-3 fokot...

Első babásoknak ajánlom ezt a linket, ha esetleg majd (de reméljük, hogy nem) nehezen fog böfizni a babóca:
http://www.csaladivilag.hu/cikkek/csecs ... utan/1081/

A több-babásainknak ez már úgyis rutinból megy... ;)

picuralmos

Sziasztok!

Remélem mindenki jól van. Én nagyon élvezem ezt a jó időt és a meleg sem zavar.

Hétfőn voltam orvosnál, szerencsére továbbra is minden ok, a méhszáj zárt, csak nagyon lent van már a baba, de ezt már a 27.hét óta folyamatosan mondják. 2300 gr körüli a súlya, a doki szerint 3000 vagy az alatt lesz egy kicsit Boti súlya.

Képzeljétek volt ott egy anyuka a dokimnál, aki tényleg tojógalamb volt- ahogy Magnoli mondaná. Szegény csak terpeszben tudott menni és iszonyú lassan. Én ilyet még nem láttam, mikor végigment a folyosón, síri csönd lett a döbbenettől. Aztán hallottam, hogy ikreket vár és még csak a 32. héten van.

Csalexandra,
ezt a 9 kilós hízás miatti beszólást én sem értem. Amúgy itt van egy táblázat és grafikon, nézd meg, hogy ez alapján is sokat híztál-e.
http://bertengo.com/kalkulatorok/terhes ... alkulator/

Picur,
én a fürdetőkrémet egyszerűen Liza bőrére kentem még szárazon és úgy tettem be a vízbe, szerintem így a legegyszerűbb. HOgy álltok a hasfájással. Tegnap hallottam egy sokadik tuti tippet, a Biogaia csepp. Leírom, hátha valakinek pont ez jön be. Valaki hallott mát róla?

Elküldöm a bejegyzést majd este folytatom

Kép
Kép
mmc

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?