A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Megvárom, hogy apa hazaérjen a munkából és utána bemegyünka szülöszobára, mert már megint felment a vérnyomim Kép 160/100 Most hívtam Emökét, és mondta, hogy menjek be, ott megnéznek gondolom úgy mint a múltkor ctgvel és utána majd meglátjuk! Azért cuccokat nem viszek magammal, de bekészítem, legfeljebb, majd a párom utánamhozza ha befektetnek!Kép
Majd írok mi volt, ha hazajöttünk!
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Eniko, szoritok, hogy minden rendben legyen!!! Persze tanultam, de ez semmiseg ahhoz kepest, amik most Veled tortennek.

Karmen, koszi a cimet, meg fogom nezni, mi nagyon szeretjuk a simba jatekokat. 1x megemlitettem ezt Anyukamnak, azota csak olyat hoz.

Nori, irtam melt.

Gabi, Angi, jottok szerdan?

Dancsi, jo, hogy irtad a turit, majd elnezunk arrra valamikor.

Agi
agi77

Nóri!
Nekem is van egy barátnőm aki az elsőt császárral a másodikat sima szüléssel szülte. Most várja harmadik gyerekét kíváncsi vagyok az hogy fog kibújni.
Dancsi,
Nekem van egy kis problémám a talival,mennék szívesen, de gőzöm sincs hová kell mennem. segítenél...( esetleg emilben)
ja és kocsival vagyok úgyhogy akinek szállítási gondjai vannak szóljon,bárkit szívesen elviszek.

Angi!
Örülök hogy jó volt a kori, jó helynek tartom Én is a koripályát gyerekekenek felnőtteknek egyaránt.

Nem is írtam még a három hónapos méreteinket.
5110g és 57 cm. Elégé vigyázzunk a vonalainkra..Kép bezzeg Én meg nem tudok....
Holnap reggel m,eg csipőszűrős röngen meg ellenőrzés.Remélem minden rendben lesz.
Bea
20180827120929

Enikö! Remélem sikerül levinni a vérnyomásodat! EZ nagyon magas!!

Ági! Én is imádom, de mi ugy szoktuk hogy mi vesszük meg és anyuék kifizetik. Ök nem is járnak a városban. Sokat dolgoznak nekik igy kényelmesebb nekünk meg nem lesz kellemetlen meglepetés. Minden vizsgád kész van?

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

na, akkor a címem: Vánky József u. 40.

Ha a Fo fasoron jöttök, akkor egészen a végéig el kell jönni és ahol az új rész kezdodik, ott kell lefordulni jobbra. (2. utca) És a legutolsó ház az utcában (egészen a Katalin utcánál). Egy ikerház fele, nincs beszínezve, és a kerítés csak félig van kész, a kertben hatalmas gané. Kép

látnotok kellene Jozsó mit balfa..kodik a cumisüveggel. Tök éhes volt és a kedvenc banánturmixa volt benne. Fél óra után jött rá, hogy szívnia kell. De kiszippantott belole 200 ml-t végül. Rágta, tátotta a száját, de ugye úgy nem jött csak 1-2 csepp. Mostantól minden délután cumiból kapja a banán turmixját, és így talán hozzászokik a cumihoz. A banán mennyiségét pedig majd szép lassan csökkentem, végül marad a sima tápi.

Amúgy a kaksival minden ok, amióta kapja a tejpépeket.
Vendég

Ági! GRATULAAAAAA!!!! KépKépKép
Persze, megoldjuk a csütörtököt!

Dancsi! Igen sajna, Én is ezt tapasztaltamKép((- Ha nem eszem, akkor drasztikusan csökken a tej. Én most igyekszem lavírozni a 2között, h leg ne hízzak mégtöbbet.

Gabi3! Akkor Te ülotél a mimózaszínűben? Mindig figyelem az ilyen színű ingiseket MiattatokKép
Sajnálom, h nem jöttökKép Biztos nem tudjátok megoldani vhogy?

Nóri! Már nem fertőzKép. Nem, most kocsival mentünk, de gyakran besétálunk mi is.

Enikő! Nem vagy önző, foglalkozz csak magaddal!

Bea! TÉnyleg vigyáz az alakjáraKép. Virágom is ilyen volt mindig, és mégis makk egészségesKép. Örülök, h nem aggósz miatta.

ENIKŐ!!! Megy a drukk! Megvan vkinek Enikő telszáma??? Ha vki tud vmit, írja meg, be fogok nézni miatta. Remélem még nem szülnek... Most asszem Nekem is felment a vérnyomasáomKép

.:Angi:.
angiszeged

Enikő!
Én meg mindig vittem a táskát babonából, hogy ne kelljen bent maradni. Szorítok értetek!

Dancsi!
Nem értem igazán, hogy miért kell Jozsónak megtanulnia cumisüvegből inni?
Nekem a 4 gyerekes barátnőm tanácsolta, hogy ha jól megy a szopizás, akkor elő se vegyem a cumisüveget, inkább szórakozzak pár hetet a csőrös pohárral, de akkor egyből letudva, nem kell később leszoktatni a cumisüvegről. Így is tettem, és Léna hónapok óta gyönyörűen iszik pohárból, a csőr is már nagyon régen lekerült.

Nóri
norcee

Sziasztok!
Dancsi, ez a 10 óra tök jó, már csak oda kell találni hozzátok, a 2-es jó, ugye?

Ági, gratulálok az 5-öshöz! Nagyon ügyi vagy. Milyen tárgy volt?

Nekem is meg lett tegnap mindkét vizsgám, bár vért pisiltem, de utána nagyon vállon veregettem magam és ennek örömére elmentünk a tescóba és még McDonald's menüt is kaptam:-)))))
Biztos, hogy sokat segített, hogy szorítottatok!!:-)))

Most 2 nap pihit engedélyeztem magamnak, talán elolvasok egy könyvet:-)))
Nagyon elégedett vagyok, mert úgy néz ki, még annál is hamarabb sikerül államvizsgázni, mint ahogy én azt előre gondoltam!!!

Enikő, jobban vagy? Itt filózok a gép előtt, hogy vajon merre lehetsz.

Lányok, havat hallott valaki?
Kriszti, nem megyünk egyelőre szánkózni, igaz?:-
((
H
babamama

Angi, Babamama, koszi. Kép Szamtek alapjai volt, de szerintem igy senkinek nem mond semmit.

Babamama, kepzeld, mi is elmentunk a mekibe, es en is konyvet olvasok. Kép))) Ugy tunik tenyleg nem megyunk meg szankozni. Csatlakozhatunk majd?

Eniko, legyszi irj, ha hazaertel, es jol vagy!

Karmen, igen kesz, de nem volt sok.

Megyek altatni, sziasztok!
Agi
agi77

Babamama, bocsi, oriasi gratula!!!Kép)

Agi
agi77

Nóri,
igen, nálunk jól megy a szopi, de sose lehet tudni. Ugye volt már pár tejválság a sok gyulladás miatt, és szeretném ha megtanulna cumiból is inni.

Bamamama,
2-es busz jó, a hargita ABC-nél kell leszállni.

Angi,
én is próbálok figyelni a kajára. Olyan rossz ez így. Szeretnék fogyni, de ennem kell rendesen, hogy legyen tejem.
Vendég

Sziasztok!
Na megjöttünk a klinikáról, az ügyeletes doki nem értette eddig miért nem kellett szednem vérnyomáscsökkentöt, hiszen már nem elöször ment fel a vérnyomim és ugye a toxémia gyanúja is fennálKép Hát azért mert a múltkor amikor ugyanígy felment, akkor azt gondoltuk, hogy a gyulladás miatt (fogam), magas.....
Na szóval volt ctg, meg uh is és minden okés. 86,5 mm a BPDje, aminek nagyon örültem, mert ugye eddig kisebb volt a baba mint kéne, most meg pont jóKép Most kb 2000 grammos lehet a BPDje alapján! Nem egy óriásbébi, de nem is bánom. Könnyebb lesz megszülniKép

Kaptam vérnyomáscsökkentöt Dopegytet. Napi 3x fél szemet kell bevennem belöle. Úgyhogy hozzátettem a többi gyógyszeremhez, amit napi szinten kell szednem.
Apa nagyon aranyos volt, eljött velem a klinikára, kint idegeskedett és most csinált babánturmixotKép Férjek gyöngye, avagy apák gyöngye, mivel nem vagyunk házasokKépKép
Megyek lefekszem, hulla fáradt vagyok! Remélem jól fogok tudni aludni!

Mindenkinek köszi a drukkot! Millió meg egy puszi!
Enikö

ceniko
Szeged

Eniko,
örülök, hogy minden okés veled, meg a babcival is.

Lányok,
ha nem jelentkeznék pár napig, akkor az azért van, mert teli van vírussal a gépünk és el kell majd vinni kiirtatni oket. Szóval tali akkor csütörtökön lesz, címet megírtam, telcsiszámom még azért megadom: 30/26-99-564, ha valaki eltévedne.
Vendég

Enikő! Ok, megkönnyebültemKép. Ezután viszont tényleg pihenj!

Hajni! Nagyon ügyes vagy!!! Neked is gratulaKép.
Most picit irigy vagyok Rátok, Én feladtam a sulitKép. Képtelen lettem volna akár nspi 1órűt kiszakítani a napirendből, amikor nyugodtan rá tudtam volna hangolódni a tanulűásra. És napi 1óra nem is lett volna elég semmire. 11vizsgám lett volnaKép

Hát, Virág még mindig cumisüvegből iszikKép. Se a csőrt, se a poharat nem fogadja el sajna...

Jóccaka!

.:Angi:.
angiszeged

Eniko, en is orulok, hogy minden ok.Kép

Angi, hat 2 gyerek mellett meg nehezebb lehet, es sok lemondassal is jar a tanulas. Volt, hogy sirtam, mert inkabb Kristoffal jatszottam vagy setaltam volna, de szerintem megeri, nekem fontos a suli is. Ja es nekem csak max 3 vizsgam lesz felevente, a 11 rengeteg.
A cumisuveg miatt ne aggodj, majd keri a poharat Virag is. Kristof tud poharbol inni, de en odaadom neki a cumisuveget is. Nem cumizik, nem szopja az ujjat, napi 8x mar nem akarom szoptatni, igy legalabb van valami, amitol lehiggad kicsit.

jo ejt!
Agi
agi77

Dancsi!

Jó,hogy a kakival minden rendben.

Hajni!

Gratulálok a vizsgáidhoz!Ügyes vagy!!!

Enikő!

Nagyon örülök,hogy minden rendben van veled és a babával.

Angi!

Mit szerettél volna tanulni?

Ildi
tfildiko

minden elismerésem azoknak, akik gyerek/munka mellett képsesek tanulni. Én nem tudnám.

Ildi,
Jozsó még alszik, hihihihihi, csak egyszer kelt fel 4-kor, akkor igaz 1 órát át fent volt, mert csuklott és nem tudott tole visszaaludni. 1 óra simi simi után betettem az ágyába, ordított pár percig és azóta alszik. Nekem meg fel kellett kelnem, mert jöttek a radiátorokat lecserélni, mert pár helyen kicsi lett. Klassz.

Nektek milyen volt az éjszaka?
Vendég

Sztem nem hó, valamilyen páralecsapódás lehet, de az utcán minden hófehér - az út is.
Nagyon szép!

Romantika:
sült alma kész, illata csudajó, tök még sül, meleg van ben, kinn meg a fehérség Kép. Kafa.

K.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!

A Noémi mellett nekem sincs energiám semmire.Örülök,ha tudok valami gyors ebédet készíteni a férjemnek.Na,és persze takarítani.Meg egy kis pihi is kell,ilyenkor netelek.
Mi 5-ször keltünk.Ennyit ki lehet bírni.
Mennyit eszik a Jozsó reggelente?A Noémi csak 80ml tápit evett.Van,amikor ennyi sem kell neki.
Érdekes,hogy reggel nem éhes.
Már alig várom,hogy találkozzunk.A Jozsóka mióta mászik?A Noémi még hason sem akar lenni.Nem hogy mászni.
Remélem,hogy jól fog viselkedni nálatok.Eléggé hisztis.Meg egy kissé fel fog borulni a napja.Ha nem bírja,akkor hamar hazajövünk.
Most aludt el a lánykám az előbb.

Ildi
tfildiko

fogalmam nincs mennyit eszik reggel, mert szopik, és nem mérem. De reggeli szopi után 2 órával mindig irtó éhes. Szóval nem hinném, hogy sokat eszik. Inkább csak szomjas lehet.

azért az 5 kelés fárasztó lehetett.

biztos jól fog viselkedni Noémi. Jozsó ha sok gyerek van körülötte, mindig tündéri. És olyankor jól ki is fárad. Kép
Vendég

Dancsi!

A többi gyerek már mind nagyobb a Noéminél.És ő még nem is mászik.Hát kíváncsi leszek,hogy mit fog csinálni.Csak ne legyen nyűgös.Majd járkálok vele,akkor jól érzi magát.Izgulok...

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Ildi, majd nezi a tobbi gyereket, hidd el az is jo szorakozas!Kép

Kristof is alszik meg, persze este meg kellett kuzdeni vele, alig akart elaludni.

Agi
agi77

Ildi,
ne izgulj, Jozsó ilyen korban is imádott gyerekek közt lenni. Biztos tetszeni fog neki.
Vendég

Ildi,
Jozsó nem mászik még mindig, csak kommandózva kúszik, kb. 2 hónapja. 6 hónapos kora körül kezdte. És 7,5 hónaposan ült fel eloször magától.

És onnantól kezdve szeretett napközben hason lenni, hogy oda-vissza ment neki a forgás. De o eut a fotgás dolgot korán kezdte el.

Amúgy születése óta csak és kizárólag hason alszik. Már a klinikán is ki kellett szedni a pólyából és már ott is hason altatták. Kép Kép
Vendég

Ági!

Nagyon remélem,hogy jól fogja érezni magát.Kíváncsi vagyok,hogy fog viselkedni gyerekek között.

Dancsi!

Jozsó már nagyon ügyes.Majd talán a Noémi is elindul már végre.

Ildi
tfildiko

Sziasztok! Kádár Mónikát nem ismeri véletlen valaki?
nikolade

Sziasztok!

Nagyon el voltunk vezsve az utóbbi 10 napban. Apucink elutazott üzleti útra egy hétre. Mi ez idő alatt nagymama látogatásokat tettünk. Én simám vezetek autót, a szüleimhez Szabadkára is ketten szoktunk menni Edivel. Ez szerintem megszokás kérdése.

Visszafelé jövet hoztam Edi 2 unokatesóját vendégségeb hozzánk 3 napra. Meg az anyukámat is segítségnek, hogy legalább két felnőtt legyen a 3 gyerekre. Az volt kicsit a nehéz, hogy különböző koúak, így másfajta fogalalkozást igényelnek. Edi ugye 10 hónpos, az uncsitesók meg 5 és 10 évesek. Szóval volt gyerekzsivaj meg felfordított nappali. Miután már hazamentem megállapítottam, hogy én nagyon élveztem a nyüzsit, de az is biztos, hogy hullafáradtam zuhantunk anyuval mindketten ágyba.

Netezni nem is volt időm, most olvasom csak, hogy nagy tali észülődik. Mi is bejelentkeznénk, ha még lehet. Kocsival megyünk, s bárkit szívesen elviszünk, ha gondoljátok. Mi a Media Marktnál lakunk, és úgy gondoltam, hogy 11-11.30 körül mennénk.

A férjem is megjött a hétvégén, így a vasárnapot együtt töltöttük Edivel, édes hármasban. Nagyon jól esett egy hét távollét után hármasban csak úgy együtt ellenni.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Enikő!
Amikor 3 félét olvastam pl. a spenót evésről akkor úgy döntöttem 7 hónaposan megeheti.Kép
magdi7

Így sikerült, de izlett neki, természetesen fokhagymával...
Remélem jól vagytok!!
BPD: nekünk végig azt mondták kicsi a korához képest, azt hittem majd nem lesz 3000g, és 3600 g-al született...Ezért oxigént szívtunk sokáig...Már nem bánom, de akkor nagyon bosszantoot utálom a kórházakat, és bent kellett feküdnöm

Dancsi!
10 óra nekünk is jó, de folyik az orra, betegen nem viszem el, majd meglátjuk.

Tényleg ne vigyem ki ködbe ha folyik az orra?????

Magdi
magdi7

Gabici,
persze, gyertek a talira ti is!!! Kép Kép

Magdi,
én kivittem a ködben Jozsót, mert nagyon szenvedett bent. 1 óra után aludt el, amikor már haza akartam jönni, úgy összefagytam. Úgyhogy most a dolgozó elotti kis teraszon alszik a babakocsiban. Rádobtam még egy takarót, az ablak nyitva, hogy meghalljam ha felkel.

Remélem meggyógyultok csütörtökre, mert lányok ugye mondanom sem kell, hogy beteg, szörtyögo baba és mama inkább nem jöjjön, nehogy mindenki elkapja!!!!!!!

Fogalmam sincs, hogy kiviheto-e ködben ha taknyos. Nekem a védonéni azt mondta, hogy ködben nem szabad kivinni a babát, csak rövid idore.

Én mégis kivittem. Tényleg miért nem szabad ködben sétáltatni? EZt nem értem.
Vendég

Sziasztok!
Ági, köszi, de így is tudtam, hogy szorítottál nekem te is!!!:-))))
Ha lesz hó, biztos számíthatsz ránk, így már 6-an vagyunk összesen. Minél többen, annál jobb.

Enikő, örülök, hogy rendben vagy, kicsit tényleg aggasztó ez a vérnyomás. Általában is rossz vagy csak a terhesség miatt?

Angi, köszi. Nagyon meg tudlak érteni, van egy határ, amin az ember ha túllép, akkor már megette a fene az egészet. Szerintem akinek gyereke van, a határ mentén táncol vagy ezen az oldalon, vagy azon.

Dancsi, akinek légúti betegsége van, annak nem szabad ködbe menni. De ez nem csak gyerekekre igaz. Azért tudom, mert én nehezen nőttem ki az asztmát és akkor nagyon kellet figyelni, mert rohamot válthat ki. Feltételezem, hogy a magas páratartalom miatt van ez. De azt hiszem, azért egy fél óra nem gáz.
Remélem, mi sem betegszünk le addig, mert nagyon kíváncsi vagyok rátok.
Mi kb. fél 11 körül érünk oda, délben legkésőbb haza kell jönnünk az alvás miatt.
Dancsi, mit szeret Jozsó? Valami meglepit szeretnék vinni, de nem akarok hülyeséget.

Ildi, Luci mindig is imádta a babákat, nem kor függvénye. Most meg tutira teljesen lázbajön majd:-))) Szerintem Noémi is élvezni fogja, majd úgy kell csinálni, hogy résztvehessen Ő is a játékban.
H
babamama

Azert kerdeztem ,mert vki azt írta nem szabad betegen ködbe vinni.
Megkérdeztem a védőnőt, azt mondta ez 1 éves kor alatti babára értendő.
csak mert Rékának 2 hete folyik az orra, és már 2-szer voltunk orvosnál, ezen kivül semmi baja, tünete nincsen, és nem akar ebből kigyógyulni, és még csak egyzser volt beteg nekem fura hogy miért nem gyógyul..Az orrát szívni pedig oly szörnyű....Kép(((
magdi7

Körkérdés!

Hol lehet kapni babakönyvet, amibe képeket lehet ragasztani, meg megírni mit mikor csinált.
De azt ne kérdezzétek, miért csak most jutott eszünkbeKép

Hajni!
Érdekes amit írtál, mert nekem is van egy ismerősöm aki asztmás volt, és őt meg direkt ilyen hegyi levegőre vitték, meg sóbányába, és elmúlt neki..kinőtte. Lehet nem mindegy milyen asztmája van vkinek..
magdi7

Bamamama,
eszedbe ne jusson bármit is hozni, mert morci leszek!!!! Komolyan!!!!

Magdi,
én írtam a ködös dolgot, mert nekem ezt mondta a védodno.

babakönyv: könyvesboltban, CORA, bababoltokban.

nem lehet, hogy a foga jön? Mert olyankor Jozsó mindig taknyos egy picit. Esetleg ha pici hasmenés, hoemelkedés, éjjeli nyügi is van még, akkor tuti fog.
Vendég

Sziasztok!
Voltam a városban abban az angol turiban amit Dancsi ajánlott. Hát csajok tök szupi cuccok voltak. Vettem bébiek 3 bodit, meg egy kocsikabátot összesen 1900 ftért! Apának félretetettem egy felsöt meg egy edzöcipöt, nem mertem megvenni, nehogy ne legyen jó a méret. Ma délután megy varratszedésre utána visszamegyünk az üzletbe, megpróbáljuk a cuccokat! Vannak állati jó függönyök is, nagyon szemeztem az egyikkel, mindjárt mérek a konyhában.....Kép

Vettem a hatosrétesben 8 darab rétest (elhoztam nem én ettem meg mindKép) és 1360 ftot fizettem. Kicsit sziven ütött amikor mondta a csajszi, hogy mennyi lesz, nem gondoltam, hogy ilyen drága. Vagy ez nem drága? Még sose voltam ott nem is kérdeztem mennyibe kerülnek, csak kértem....Na mindegy amilyen gyakran veszek süteményt... Néha kirúghatok a hámból én is! Azért legközelebb rétestésztát fogok venni és megsütöm énKépKép!

Amúgy jól vagyok, szedem a vérnyomáscsökkentöt meg az összes többi vitamint,gyogyót. Majd csak kihúzzuk mostmár, nincs sok hátra! Még a végén túlhordom, mint BogitKépKép

Hajni:Csak a terhesség miatt ment fel, elötte kifejezetten alacsony volt a vérnyomim! Általában olyan 90/60 volt világ életemben, mostmeg 160/100 vagy még több KépKép de ez úgy, hogy sódiétan vagyok. Nem eszem semmit amiben só van!

Magdi: Bogi is imádta a spenótot már ennyi idös korában,söt már elöb is. A fokhagymát a mai napig nyersen is nagyon szereti Kép Ha piritóst eszünk reggelire feltétlenül át kell dörzsölnöm fokhagymával a kenyerét, mert imádja Kép de vékonyszeletekre vágva is elöszeretettel fogyaszja! Kis zabagépem! Kép
Szóval nektek is kisebb volt a baba, mint "kellene", ahhoz képest jól összeszedte magát a szülésre. Hány hétre született???? Milyen hosszú volt? Azért ez a 3600 gramm nagyon jó súly. Én a Bogit is alig bírtam megszülni pedig csak 2980 gramm és 49 cm volt (41. hétre)! Úgyhogy mostmár a súly miatt nem aggódom. Akkora lesz amekkora és kész!

Na megyek, lemérem a konyhába a függöny hosszát szélességét!Kép

Puszóka
Enikö

ceniko
Szeged

Dancsi!
Kösz a tippet, a férjem egyfolytában a neten keresgélte...
Most bújt ki a 6. foga, de éjjel alszik végig, hasmenés se, hőemelkedés se..Nem tudom, persze attól még jöhet a foga, csak eddig egyiknél se reagált így, hogy folyt az orra.
magdi7

Jozsó minden fogánál taknyos volt, de nem mindegyiknél volt hasmenése (csak az utolsónál), meg hoemelkedése sem (az elsoknél). AMikor zsinórban jöttek a fogai,akkor majdnem 2 hónapig szörtyögött.

Eniko,
örülök, hogy találtál rucikat a turiban. TÉnyleg nagyon jó, mindig lehet kifogni jó cuccokat.

fokhagyma? Van ízlése Boginak.

LÁnyok,
tökfozeléket hogyan készítsem el Jozsónak? Eddig még nem kapott, de Mamiék mennek Corába hozatok vele tököt.
Vendég

Sziasztok!

Írtam szombaton és totál elszállt, pedig a nézetben voltam. Nagyon bepöccentem, remélem, most nem lesz ilyen.

Nekem a drnő azt mondta, -4°alatti hőmérsékletben nem vigyem ki Esztert. A ködre nem kérdeztem rá. Meg légúti gondnál szélben sem ajánlott.

Eszternek kinn a hatodik foga. És járkál az asztal körül úgy, hogy kapaszkodik Kép.

Karmen,
annyiszor eszembe jut, amikor írtad Orsiról az állást. Tényleg mostmár csak állni akar Eszter Kép.

Hajni,
gratula a vizsgádhoz, nagyon ügyes vagy, hogy sikerült Kép!
Nem tudom, mikor lesz szánkózás Kép. Beszéltem anyukámmal 9 körül és mondta, hogy Orosházán esik a hó, mit állat.

Gabici,
szegénykém, biztos nagyon lefárasztottak a nagyok - főleg ha fiúk...

Magdi,
klassz a spenótos kép!
Mi nem kaptuk el Rékától a taknyot Kép.
Babakönyv: minden könyvesboltban láttam (pláza is) eddig. Miért is most jutott eszedbe Kép?

Dancsi,
mandarin eszik már a Fiad? Mi a kedvenc gyümije?

Hajni,
reggelire: 1 jogiba belekeverni 2 szelet apróra vágott sonkát (kanadai békön, vagy ilyesmi hús) vagy megmaradt sült husit. Kicsit sózni, mehet bele kukoricapehely (Eszternek vettem bio-t és nem kell Neki-pár nap múlva majd próbálom ismét). Mehet még kis kukorica is. Mindezt egy szelet sajttal elfogyasztani (én ementálival, ami zsíros, de a tolnai pl sovány sajt).
Ma eszembe jutott, hogy akár rozskenyérszelet is fincsi hozzá. Olyan szinte fekete színű rozs.
Ez a reggelim 3 napja, teljesen rá vagyok kattanva.
Ezt azért írtam le Neked, mert az alma-csoki "fondü"-t ezzel is le lehet böjtölni, ha elcsábulnál mégis Kép.

Ildi,
Noémi annyira fogja élvezni a társaságot, hogy nem fogsz ráismerni rá. Ez tuti! Ne félj Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Enikő:Írtam mlét, még kimaradt: igen Fló a 37. héten született, a vérnyomásom 140/110 volt. A tiéd már elég magas.Mondjuk nekem a második érték volt a ciki, és az a rosszabb. Nem éreztem semmit. A szülés után szívdobogást, én is dopegitet kaptam a gyerekágyon. Sztem azonnal szólj a dokidnak,ha felmegy a vérnyomásod, ez nem játék! Azért örülök,hogy rendben minden. Hány hetes vagy? Egyébként nem könnyebb kisebb babát megszülni, ráadásul törékenyebb is. Én már csak tudom, Bátor 10 perc alatt kicsusszant Flórával igen csak megszenvedtem 20 perc kellett, hogy kibújjon, pedig még nyomták is a hasam, hogy minnél előbb kijusson. És nem tud segíteni a súlyával sem, és a buksijával sem.

Ildi: Atif legalább olyan ismert, mint a Sári.

Ági: Mi megyünk,ha az időjárás nem változik rosszabbra. Ha nagy köd lesz, vagy 20 centis hó akkor nem megyünk. Pedig Flóra nagyon várja. Mi csak Lego duplo-t szoktunk venni, abból azt építessz amit akarsz. Sztem én jobban élevezem, mint a gyerekek. Kép Nekem nem volt.

Dancsi: Én is nagyon szeretnék menni, de Zolinak muszáj elmennie az uh-ra, és már két hete bejelentkezett. Tavasszal többször is csinálhatnánk talit! Játszóni akár!

Angi: Jó hogy mi voltunk! Én mondtam Zolinak, hogy ti mentek korizni! Egyébként Zoli is kiszúrja az igniseket, ő vett észre. Sárgából nincs túl sok, de pirosból sem.
Hová teszitek Kristófot, ha veletek megy? Csak azért kérdem, mert ha esetleg lesz 3. gyerek nem tudom hová tenni a kocsiban. A középső ülésre, hátra?
Ti jöttök bölibe?

Hajni: Gratula a viszihez!

Nóri: Szte még a csőrös pohár is föleösleges. Bátor olyan szépen iszik pohárból. Igaz van hogy elég sok mellé megy. De ez ezzel jár. Az avent varászitatóból is elég jól iszik. Már amennyit,nem sokat. Inkább a természetes csomagolást kedveli. Főleg éjjel.

Bátor mostanság elég sokszor ébred, vagy 4x is. Tegnap előtt elfogyott a kamomilla is. Gyorsan mellettünk ragad az ágyban.

Nálunk esett egy kicsi hó, de el is olvadt. Tök szép volt minden csupa fehér volt.

Vasárnap reggel egy fácán kakas járt az utca másik oldalán. Milyen jó, hogy a préri szélén lakunk. Kép

Magdi: Pedig nem fáj az orrszippantás, inkább szívjad, nehogy lerakódjon, egy kis sírás nem árt. Én a déli gyümikkel és a spenóttal, paradicsimmal még várok Bátornál is. Bár tegnap Bátor kapott egy kis mandarint, úgy örült neki. Meghámoztam pici darabokat adtam a szájába. Elmajszolta.
Miért kellett Rékának oxigén? A gyerekkórházban voltatok?

Gabi3
inecsg

Enikő!
Szerencsém van Rékával, mindent megesz, az összes zöldséget...És majdnem mindenbe főzök fokhagymát, mivel mi is imádjuk és írtó egészséges...
Réka császárral született a 40.hét elején, 56 cm-el. Igen csak fura volt azon izgultunk mert faros volt, hogy majd születés után ugye csökken a súlya és nem engednek haza minket mert 2500 alá süllyed. Úgyhogy én visszaakartam küldeni a férjem, mert biztos nem jól látta a súlyát, de váltig állították hogy ennyi..Kép a doki is csodálkozott..

Kriszti!
Szeretném megtudakolni, hol vettétek az Eszternek azt a szép függönyt, már nálatok is meg akartam kérdezni, mert nagyon tetszik!!!
És a receptet mailben megkaphatnám???vagy vhogy akárhogy?
magdi7

Enikő: Jól pihensz! Kép Nem a sótól van a magasvérnyomás, hanem a terhességtől. A vérnyomás csökkenthető a só bevitelének csökkentésével. A Hatos rétes kicsit drága, de annál finomabb. A mákos-meggyes a kedvencem.

Dancsi: Tököt krumplival felteszel vízben főni, kaprot mellé, kicsi sót. Ennyi. Én már teszek mellé répát is, hogy legyen valami színe.

Én is fontolgattam a tanulást, de nem fér bele az életembe, pedig lehet hogy pályát kell változtatnom. Még nem tudom.

Gabi3
inecsg

Elszállt az előző írásom.

Hajni és Kriszti!

Köszönöm a nyugtatást.Remélem,hogy minden rendben lesz.

Magdi!

Én a Pláza könyvesboltjában vettem a babanaplót.

Ildi
tfildiko

Dancsi!

Tökfőzelék: Győr megyei vagyok, de én így szeretem: hagymát párolok, rádobom a tököt, és egy kis kapor, p.paprika, majd joghurttal, vagy tejföllel bekavarom. Te kihagyhatod a hagymát, p.paprikát, bár szerintem nem lesz tőle baja..

Eszteranyu: Azért merészkedtem elvinni Rékát mert nem gondolom hogy ez nagy baj lenne, persze akkor alább is hagyott.. Meg lehet hogy ez már nem is az csak a hidegtől jön?

Gabi!
Igen, mindenképp kiszívjuk..csak sajnáljuk, és még mellette 2 orrcsepp...
Déi gyümölcs:
Voltunk IH-ba allergológus előadásán, és azt mondta inkább magyar gyerek magyaron termett gyümit zöldséget egyen. Én vártam is Rékával a babánnal majdnem 10 hónapos koráig, akkor elkezdtem adni, mert nagyon izlett neki, 3 hét múlva kiütés, csúnya popo, és már az arcán is volt neki folt.. amint abbahagytam elmúlt neki, és azóta nem kapott, onnan tudom hogy attól volt, mert semmi újjat nem kapott akkor tájt Réka..
Még a pocakomba volt Réka akkor kelltt nekem O-t szívni a II-es kórházba!
magdi7

Enikő,
függönyt mérsz a konyhában?!?!?!?!? Felmászol??? Vigyázz magadra!

Fokhagyma:
én is hallottam, hogy a gyerekek nagyon szeretik. Sőt, ha anyuci szoptat és fokhagymét eszik, a babcin is érződik, annyira átmegy a tejbe. És imádják a kisbabák is.

Érdekesség (nekem az volt):
a barátnőm kinn lakik az USA-ban. Most írta, h babát vár, 10 hetes. Elküldte a kórháznak a honlapját, ahol valszeg szülni fog.
Hát, Csajok... Nem semmi.
Írta, hogy a kismama amelyik szobába beköltözik, abban fog szülni. Saját fürdőszoba, néhol jakuzzi, tévé a minimum a szobában, totál olyan, mintha otthon szülne.
Le voltam halva, ha gondoljátok felteszem a linket.
Írt árakat is:
a szülés 5-6000 dollár, egy orvosi vizit 150-200 dollár.
Azt írja, jó a biztosításuk, így nem kerül semmibe nekik.
Úgy szülhet, ahogy akar, tiszteletben tartják a kérését.

Lányok, mi mikor érünk ide? Legalább emberhez méltó helyen tudna az ember a kórházban tisztálkodni.

Dugulok Kép.

Ági,
szánkózásnál megyünk Felétek, majd Hajniékhoz és tovább, okés? Riadólánc megszervezve Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Angi , örülök, hogy jól éreztétek magatokat a hétvégén:-) Olvastam, h Virágot is dévényes kezelte, nem Beának hívták véletlenül?

Pipi is csőris pohárból iszik, de a szomszéd lány is, aki 10 hóval idősebb. Nem izgulok ez miatt, egysze úgy is ciki lesz neki a csőrös pohár:-)

Nóri, volna egy kérdésem, a választ köszönöm, ha nem vagyunk házasok és ugye van egy gyerkőc és még egyet akarunk, akkor is felvehető a szocpol? A bankba először azt mondták csak házastárs veheti fel, utánna rá egy hétre, felveheti élettárs is, de csak egy gyerek után, ha kettő után akarunk össze kell házasodni. Most akkor mi igaz? Kész vagyok a bankos ügyintézőktől.....

Tali: mi nem tudunk menni, mert túl bonyolult az utazás, minimum két busz, pedig megnéztelek volna benneteket élőben is:-) De majd talán máskor...

Enikő, megijesztettél nagyon, de tudom, hogy mostmár jól vagy puszka neked.:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Magdi,
milyen receptet?
Eszternél a függönyt a DOMEX-ben vettük (asszem ez a neve). Ott van a Bakaynál a körforgalom után mindjárt.

Eszternek szerencsére semmi baja a déligyümiktől.

Tökfőzi:
milyen arányban legyen a tök-krumpli?

Kép

Kép
eszteranyu

Magdi: Én Bátornak nem adok még sem jogit sem tejfölt. Gondolom Dancsi sem. És ő Jozsónak akarja, ha jól értettem.
Miért kellett O-t szívnod?
Én is ezen az elven vagyok, déli gyümi 10 hó után, de már nincs sok 10 hós koráig.

Kriszti: Én kíváncsi lennék. Bár én megvagyok elégedve a klinkával, szülésileg. Nem teljesen, de magyarország nem most lesz amerika szintjén, sztem sosem jut el odáig.

Gabi3
inecsg

Kriszti!

A tonhalas receptet.
Kösz a függönyhöz a boltot.
Nem azért írtam a déli gyümit hogy nem lehet adni. Én mindent ami Mo-n megterem, hamar adtam neki, csak ezekkel vigyáztam, és mégis baja lett. Mandarint 2-szer evett, pár gerezdet, de nincs baj tőle..
magdi7

Kriszti: Több tök, kevesebb krumpli. Hiszen tökfőzit csinálsz! Kép Magunknak nem teszek bele krumplit, azt hagyomáynosan sok tejföllel.

Gabi3
inecsg

A banán allergizál!
G3
inecsg

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?