A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Amidaalah, szerintem sem jó, viszont úgy néz ki, hogy javul a helyzet, mert csak fekve szoptatok, és Bepanthen-nel kezelem a fájós bimbit, és mintha (lekopogom) enyhült volna a fájdalom. Továbbá többet "szellőztetem" őket, lehet ez is segít, és azt a cicimet, amit éppen nem használ a kölök, szintén kicsomagolom, hadd levegőzzön, ha kell akkor csordogáljon belőle a tej... Szóval úgy tűnik ezek segítenek. Eddig sokszor ülve szoptattam, és lehet, hogy nem tudtam úgy tartani Picur testét, hogy ne "húzza" a mellemet.

Ahogy nézem, Amidaalah, már neked sincs sok hátra, már csak 12 nap, az úgy fog elrohanni, mint egy gyorsvonat! :)

Veronika, ahogy nézem, a te királylánykád is egy evőgép, csak így tovább! :) Képek? Tudod, cuki fürdős, együtt a nagytesóval, apával, meg ilyenek... ;) Alvással hogy álltok?

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Megvolt ma életem első NST-je. 40 percig ültem a váróban, végig mocorgott a baba, majd mikor rám kötötték a tappancsokat, negyed órán át semmi :evil: Aztán produkált pár mozgást, de így is bent voltam vagy fél órát.
Viszont lehet, hogy én leszek a következő, aki megszül :? Nemrég jöttünk a dokimtól, volt kenetvizsgálat és manuális is és az értékem 1111, nyílás és rövidülés :( Azt mondtam, hogy sokat kéne feküdnöm és akár mehet naponta 2X2 vagy 3X2 magnézium :roll: Szóval most beparáztam, mert jövő hétre még van csomó minden, legfontosabb Lotti anyák napi ünnepsége és párom szülinapja :? A doki azt mondta, hogy ezzel amúgy a végéig is kitarthatok, de az is lehet, hogy ilyen típus vagyok, ugye Lotti is ekkor született...

Remélem mindenki jól van, most lehet hogy nem jövök egy darabig, mert próbálok tényleg feküdni, max. ipadról olvasok-írok, bár nagyon nem szeretem.

Vigyázzatok magatokra!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Szandra, ez tényleg hogy a szülés előjele, nálam Zalánnál volt :)

Picúr, ha rántott levest kéne ennem, én attól halnék meg....levesekre készülök, azok mindig bejöttek, meg a MoreMilk tabi, de két dolog van amivel engem el lehet patkoltatni: tökfőzelék és rántott leves :D Ügyesen növögettek, olyan jó, hogy ilyen nyugiban megy minden! Szuperek vagytok!

Veronika, egyem a kis hercegnőt, ő is szépen hízik és minden habos-babos....irigy-irigy :)

Amidaalah, 12 nap.....huuuuu, már beérkeztek a célegyenesbe :)

Ildi, tényleg gyorsan nyílsz, de betöltött 36 után már nem gond, ha kibújik.....mondjuk tényleg jobb lenne, ha várna még egy hetet....

Nekem persze megint meg sem mozdul, kb másfél hónapja 3100.....mostantól hétfő reggelenként nst, és manuális vizsgálat, plusz vizelet és vérnyomás.....remélem jövő hétfőn nem lesz patkány a wc-ben :shock:
Nem bánnám, ha nem maradna benn 40. hétig, mint Zéti, már csak azért sem, mert ott lesz a pünkösdi hétvége.....amin tuti kint lesz a Balcsin a dokim, így is meg kell úszni minden hétvégét. Most abbahagytam a Magne B6-ot és nem veszek be több No-spat sem, hadd működjenek a görcsök, amik néha mozgolódnak, de attól tartok semmit sem érnek......pénetekn 2 órán keresztül 5 percesek és SEMMI változás :?

Ismét eltávozom, várnak a takarítani valók, de már látom a végét :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok Lányok!

Most ,hogy mindannyian mondtátok,hogy ez a szülés előjele :D még egyszer átnéztem a kórházas csomagomat...biztos ami biztos! :D Pénteken megyek NST-re ,meg szerintem meg is vizsgál a doki. Remélem nem olyan sietős most Hannának.

Sandie, ez nagyon durva.....patkány a wc-ben??????Egy kórházban?????Még jó hogy steril környezetről beszélünk!!!

Nusildi,próbálj meg sokat pihenni!!!!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Ööööööö, nem írtam? Azt hittem már említettem, bizony patkány volt a wc-ben reggel, szegény szülésznők halálra rémültek, én nem láttam, csak már ott ültünk egy másik csajjal, amikor megérkeztek és nyitották ki a vizsgálót.....utána nagy sikoltozás......így másik wc-be kellett mennünk mintát adni, a takarító srác is csak nézett, mekkora egy példány....mondjuk nálunk a terhesgondozás a kórház szülészeti részlegének az alagsorában van, oda könnyebben bejutnak ezek szerint...

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, ez nagyon durva.Nem irigylem se a takarító srácot se a szülésznőket,DE a kismamákat pláneeee nem!
Remélem akkor a következő "látogatásod" jobb lesz :) !!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

... folytatom a csütörtökön félbehagyott bejelentkezésemet, igaz azóta már majdnem két oldalt íratok. :D

Én továbbra is jól vagyok. Jó a gyaloglás és az ácsorgás ( meg az alvás) nem megy, de gondolom ezzel mindenki így van.
Liza ma kapta meg a 18 hós, betegségek miatt elmaradt oltást.

Az elmúlt napok a téli-nyári ruhák elpakolásával, kimosásával, vasalásával teltek, mert annyi helyünk nincsen, hogy mindig minden elöl legyen.
Lizának is fel kellett frissíteni a ruhatárást, mert bejött a meleg, meg közben nő is a gyermek és szüksége lett egy-két(?) vékonyabb darabra. A bölcsi miatt meg mindenből tripla mennyiség kell, mert kell udvari ruha, benti ruha, mindenből pótdarab ( több is). Kell itthoni ruha és elmenős csini is, szóval volt mit beszerezni.
A bölcsis öltöztetés meg amúgy is egy külön műfaj, mert nem akarod, hogy úgy nézzen ki mint a lelenc gyerek, de minden nap úgy jön haza mint a varacskos disznó, a teljes menü a pólóján gatyáján van, tehát olyan ruha kell, amit nem sajnál az ember.
Akinek nagyobb gyereke van, az oviban is ennyi ruha kell?

Kat,
hogy vagy?
Ügyes vagy hogy megoldottad a kaja problémát. A főzéssel nekem is az a gondom, hogy el kell menni bevásárolni, hazacipelni, majd utána még félórát mosogat az ember és pakolgat.
Én is úgy érzem, hogy mostanában jóval több dolog esik le a földre, de én ezt már az 5. hónaptól így érzem :)
Az ismerősöd, aki egy helyre rugdosta a leesett tárgyakat :D ezen jót nevettem. Neki valószínűleg nem volt egy nagyobb gyereke, mert mellette sok mindent nem lehet a földön hagyni.. Egy másfél kétéves gyerek meg amúgy is rendre szoktatja az embert, mert ha elölhagyok valamit, akkor tuti kiszúrja és mindenképpen azzal akar játszani, és persze ezek az esetek nagy részében tiltott dolgok.

Veronika,
még nem is tudtam reagálni az Adris képekre. Tündéri és nagyon jó látni az arcodon a büszkeséget, amikor a mellkasodon fekszik :-)
Tényleg mit szólt a család a névválasztáshoz? Arra emlékszem, hogy sokáig nem akartátok elmondani nekik, hogy mi lesz a név..

Csalexadra,
hogy van a kutyusotok?

Picur,
gratula az 1 hónaphoz. Hihetetlen hogy megy az idő és így fog eltelni az első év is.!! Az elején is fekve szoptattam, nekem ez volt a kényelmesebb és Liza így többet evett, vagy könnyebben jött a tej.

Nusildi,
gratulálok az első NST-hez. Én narancslevet viszek magammal az NST-re azt még közben is tudod inni, és nálam akkor mindig beindul a mozgás. Most nézett először manuálisan a doki vagy az előző alkalommal még zárt voltál?

Sandie,
Patkány a Wc-ben.. ez durva.. A 35.héten azért még ne akarj szülni..

Megint nem tudtam a többieknek írni, de most megyek inkább aludni, hátha ma sikerül..

Kép
Kép
mmc

Sziasztok Lányok! :)

Képzeljétek a tegnapi séta alkalmával egy 7 tagú gólyacsapat keringett a családunk felett. Hiába mondtuk, hogy Picurt már meghozták... :lol: Nagyon helyesek voltak, Tigi futkározott utánuk, mikor leszálltak. Ennyi gólyát egyszerre még nem láttunk.

Ildi, betöltötted a 36. hetet, baj már nem lehet. Persze azért várjon még a babóca, ne siessen annyira, mondd meg neki! :) Próbálj meg lazítani, relaxálni, tudom nem könnyű Lotti mellett, de hátha sikerül, amíg oviban van.

Mmc, elképedtem, hogy mennyi ruha kell a bölcsibe, bár ha belegondolok, tegnap is háromszor öltöztettem át Picurt... :D :D

Szandi, hogy vagy? Kutyus meggyógyult? Kiderült, hogy mit kapott el?

Kat, hogy ízlik a rendelős kaja?

Nekem az a legfőbb gondom, hogy bár kényelmes, mégsem az igazi, nem olyan, mint amit én főzök. Szülésig is végig főztem, a szülés után meg 1 héttel már én készítettem újra a kaját, addig anyóstól hozott Apa ebédet. Tudom, nekem még könnyű, mert nincs nagyobb gyerek. Úgy tényleg nem egyszerű.

Sandie, ez a patkány-sztori igen durva... :shock:

picuralmos

Picur, nem, még nem töltöttem be, hivatalosan most hétfőn kezdtem a 35. hetet. A vonalzómon az van, amit a doki az UH-ból állapított meg, mindig nagyobb egy héttel a gyerek :) De az Uzsokiban úgy van, hogy ha 36. hetet nem töltötted be, elviekben átvisznek a Péterfibe, hacsak nem már megindult a szülés, ami nálam a 1111 értékkel evidens lesz...
Cicifájás, ez majd elmúlik idővel. Nekem is fájt 1-2 hónapig, főleg amikor éreztem, hogy telítődik a cici tejjel, valahogy bizsergett, de fájdalmasan, aztán elmúlt.

Én már nem főzök :) Lotti is oviban eszik, így rendelek magamnak továbbra is...

mmc, a doki most vizsgált először manuálisan mióta terhes vagyok, meg most volt kenetvétel is, addig UH-gal nézte, előzőleg 2000 volt, ez volt 1 hónapja. Lottinál a 32. héten volt 1000 ez az érték... azt mondta, hogy valószínűleg ez adottság nálam...
Ruhák, ne is mondd, ovi dettó! Kinti cipő, benti szandi, ünneplősebb cipő, kinti ruhák, sőt itt már torna van, így tornatermi cipő és ruha...

sandie, ez a patkány sztori durva :shock:

Egyébként éjjel alig aludtam, annyira paráztam, hogy elfolyik a víz :? Minden pisilésnél úgy mentem, hogy te jó ég, lehet hogy most... aztán az is lehet, hogy még 2 hétig se szülök, olvastam pár fórumot erről és sokan a végéig húzták ezzel az értékkel, szóval próbálok pihenni amennyit csak tudok. Nappal nem vészes, mert egyedül vagyok itthon.

Kép

Kép
nusildi

Egyébként Lottit ilyenkor már megszültem, pont ma :)

Kép

Kép
nusildi

Nusildi,
ezt lehet hogy már írtam, de a barátnőm a 33. héttől majdnem teljesen kinyílt, az értéket pontosan nem tudom, de 33-37. között szigorúan feküdnie kellett, nehogy beinduljon a szülés. A 37. héttől kimondottam mondta a dokija, hogy mozogjon, hátha megindul a szülés, erre a 41. héten úgy kellett megindítani a folyamatokat. Dóri közben még tornázott is... Szóval bármi lehet, de az a lényeg, hogy Nándi ( maradt a név?) már most tovább van bent, mint a nővére.

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Picur, most már jobban van a kutyuskánk :),bár még gyenge kicsit ,de már kimegy az udvarra lefekszik napozni :) ( a korom fekete bundájában) de játék még nincs. Ez is haladás, a doki sajnos nem volt egyértelmű a problémát illetően ,de azt mondta hogy valószínűleg egy kullancs volt a baj,és fertőzött volt. Még szerencse hogy gyorsan megkapta a szurikat, mert nagyobb baj is lehetett volna belőle.

Én jól vagyok :D ,leszámítva hogy folyton " öntisztulok ". :D :D Most vagy ennyire durva gyomorrontásom van,vagy nem tudom :D ! Kicsit lejjebb van a pocim mint volt.

Nálunk most olyan jó idő van,meleg,süt a nap,nagyooon jó :D ! Már úgy várom hogy együtt sétálgassunk majd hármasban :D !

Remélem mindenki jól van! ?

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Teljesen eltűntem, annyira pörögnek a napok és az események, hogy nem volt időm jönni. :oops:

Megpróbálom felvenni a szálakat...és visszaolvasni.

Én tegnap voltam az első nst-n, és most találkoztam először a szülésznővel, nagyon szimpatikus volt, beültünk egy szülőszobába és ott csinálta az nst-t, beszélgettünk, férjem is ott volt, nagyon szuper volt.
Sajna a lábaim vizesednek, így vissza kéne venni kicsit a tempóból, de még semmi sem áll sehogysem. :lol: Na ezt jól megmondtam. Szóval még a kórházi csomag sem teljes, a szülőszobai már szinte igen, azt vittem is tegnap, úgy gondoltam, hogy amikor viszek magammal esernyőt sosem esik, akkor ha viszem a szülőszobai csomagot, akkor itt is hasonlóképp fog működni. :lol:
Utána Ikea-ban megvettük az ágyneműt, takarót, kifogót, bevásároltam, és mentünk is az utolsó szülésfelkészítőre, nagyon érdekes volt, újraélesztést mondták el. Félelmetes volt hallgatni, de inkább legyünk tisztába a dolgokkal.

Remélem mindenki jól van, vigyázzatok magatokra ebben a nagy melegben!!!

Kép
savariaa
Érd

Mindig elfelejtek valamit... :?

Jön a nyár, a babának kell/lehet vizet adni? Ha három óránként kerül cicire, az nem kevés neki nyáron? Mármint a folyadék, mert a fáma azt mondja, hogy az előtej a szomjoltó, de ha csak három óránként kerül mellre? Ha meg mindig mikor szomjas, akkor lényegében egész nap csöcsön lenne... Vagy rosszul gondolom? Ti hogy csináltátok?

picuralmos

Picur,
nekem azt mondta a gyerekorvos, hogy ket etetes kozt kaphat forralt vizet magaba, ha szomjas iszik. Adrinak nem izlik, kikopi :)
Persze ne etetes elott 10 perccel, mert elveszi az etvagyat...

Kép

Kép
sz.veronika

Köszi Veronika, majd beszámolok, hogy Picur kiköpi-e... :)

picuralmos

De használható babavíz is...az lehet picit tisztább, szűrtebb.

Mmc, én már kedden betöltöttem hivatalosan a 36. hetet, de nekem nem 28, hanem 30 napos volt a menzeszem, azért állítottam 2 nappal későbbre a vonalzómat, így holnap töltöm be vonalzó szerint.

Szandi, annyit beszéltünk az öntisztulásról, hogy ma én is erre ébredtem reggel :) de nem hiszem, hogy bébike kijönne, mert igencsak mozgolódik megint, mondjuk tegnap óta görcsölgetek folyamatosan, de rendszertelenül, hol előjön, hol elmúlik, remélem nyit valamit rajtam.

Reggel ráadásul egy rossz mozdulattól beállt valamim bal oldalt a csípőmnél, így úgy csoszogok, mint egy vénasszony, hajolni meg még gondolatban sem merek.....ennyit a tojógalambságról.....most rozzant toji lettem :?

Tényleg durva volt ez a patkányosdi, talán hétfőn mindenféle rágcsálómentes vizsgálatom lesz.

Jócakát mindenkinek, én változatlanul úgy alszom, mint akit agyonütnek és fél 6-kor kelek pisilni, de utána már nem is tudok visszaaludni... csak fekszem az ágyon.... :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Picur, akkor jó, ha javul a cickó!!!!!!!!!! Úgy emlékeztem, hogy a fájdalom nálam hamarabb elmúlt (pedig nagyon durván szétszedte az elején).
Én elviekben nem fogok Marcinak forralt vizet adni a nagy melegben, igyekszem majd mindig szoptatni, mert az elég nekik, ha elég sűrűn kapnak. Aztán majd meglátjuk, hogy bírom és hogy alakul a szopi :) Ha nálunk is 3 óránként lesz etetés, akkor lehet, hogy bepróbálkozom a vízzel is.
A gólyák biztos megnézték, hogy jó helyre került-e Álmos, aztán ott maradtak gyönyörködni :)
12 napig szerintem nem fogjuk húzni :) Remélem... :D Az nagyon sok még (kezdek ráhangolódni a szülésre) :D :D :D

Nusildi, akkor pihenj sokat!!!!! Nálam szerencsére csak a 37. héttől volt 1111, de a szülés nem akart beindulni, pedig akkor már nem kíméltem magam. Tuti alkati kérdés....

Sandie, patkány a wcben- ááááááááá :(
Azt szerettem volna még írni, hogy a Nandu és Carolino kendők nem olyan drágák, igaz szövöttek és elsőre kemények, de nem vágnak és kezdőként szvsz jól használhatók.

Én ma voltam ctg-n, persze várnom kellett egy kicsit, Marci addig bugizott, meg a ctg elején is, utána elfáradt :S Úgy ébresztgették szegényt, de nem dudáltak rá... És volt egy db fájásom is.... Bencével sose mutatott a gép fájást (leszámítva a szülést) Május 1-ig szeretném kihúzni :) Bár most is vannak kósza összehúzódásaim. Manuális vizsgálatot "nem kértem", ilyenkor már úgyse számít olyan sokat - azt tudom, hogy majd most is rohannunk kell.
Megkaptam a labor eredményeket, szerintem életemben először nem vagyok vérszegény :) Érzem is az energiát :D A redőnyösök is ma voltak, sajnos mi is túl sok mindent hagytunk a terhesség végére. Még a korlátost kellene kivárnom (vagy akkor kellene a kórházban lennünk), pénteken vagy hétfőn jön.

Kép

Kép
amidaalah

Szép jó reggelt!

Patkányka..hmmm..cuki :D
Picur, biztos tök jó látvány lehetett, ahogy sétáltok a babucival és "kísérnek" titeket a gólyák :) Én is tervezek majd vizet adni, sőt azt szeretném, ha arra szokna rá innivalóként és később sem a cukros ivóleveket adnám neki, de én babavizet tervezek, ha fogom bírni pénztárcailag bár pici korában csak nem iszik olyan sokat szopi mellett. Azt nem kell forralgatni, ugye??? vagy csak kamuból van ráírva?
Képzeljétek néha fáj a cickóm, pontosabban a bimbóm ...hát minek kezdi már most, nem lesz neki elég ha rácuppan a kisasszony???? Ez mitől lehet szerintetek? Persze nem olyan vészes, csak kellemetlen kicsit és nem értem mitől van.
Már nagyon a finisben vagyunk csajok, én már nem bánnám ha akármikor megszülnék, bár mondtam Lucának, hogy a majálisba még le szeretnék nézni, de azt sem bánnám ha már a kórházban lennénk helyette :P Mondjuk még mindig pakolászgatok, de már legalább látom a végét. Ha tudom előre, hogy ennyi minden lesz még amit át kell pakolni, rendezni, alakítani stb. elkezdem hamarabb, na de már lassan itt a vége, ez a lényeg!
Ti jól vagytok? Gondolom lelkileg mindenki készülődik már a nagy napra :) Kitartást lányok!!!!! Picur, Veronika nektek meg jó babázást és kérünk képeket még!!! :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok, Picúr, valóban nyáron a folyadékpótlást forralt vízzel célszerű kiégésziteni. A víz egy forralással 24 órán keresztül adható. A Babyvíz ugyanolyan jó minőségű mint a csapvíz. Előnye hogy megfelelően alacsony az ásványianyag tartalma és amikor felbontod 24 órán belül nem kell forralni, de utána igen, ugyanúgy 24 óránként. Utazáskor praktikus, a cimkére ráírható a bontás ideje. Minőségben ugyanilyen jó még a Szentkirályi szénsavmentes ásványvize, de általában olcsóbb, és forralandó nyitáskor.

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok Lányok! :)

Köszi az infókat a vízzel kapcsolatban. Azért gondoltam erre, mert Picur kb. óránként cicin lenne, viszont a lenyelt mennyiségből, és a súlyából ítélve nem lehet éhes. Viszont ennyit meg egyszerűen nem bírnak a melleim. Tejem van bőven, azzal nincs baj. Tegnap este 8kor evett, 9re elaludt, és éjjel fél 3kor kelt, hogy éhes. Addigra két kőszikla lett a melleimből... :) Utána hatkor keltünk újra enni. Viszont a hasfájással napközben megszenvedünk. A védőnő szerint tegyem cicire, akkor megnyugszik. Ahham, ki bírja ezt? Egész nap képtelenség cicin tartani, mert mindenre az a megoldás szerinte. Most próbálkozom a babamasszázzsal, hátha... Mi a véleményetek erről?

Magnoli, a barátnőm is a Szentkirályit adja a tápszerhez, de sose forralja fel. 30 mp a mikróba, oszt ennyi.

picuralmos

Mire ezt leírtam, akkorát böffentett a fiatalúr, hogy az ablak is megrezdült... :D

(masszázs után vagyunk, lehet, hogy tényleg használ?)

picuralmos

Picur, én nem vagyok egy masszázsos típus, túl csiklandós lévén, de vannak 'fogások', amik tényleg beváltak a fiúknál a hasfájásnál....azt hiszem valami 'malom' volt az egyik...meg finoman bicikliztünk, csak ott vigyázni kell, hogy tartod a lábait a csípője miatt

Én sem szerettem, ha állandóan cicin voltak a srácok, de az is lehet, hogy csak nyugicumizás az egész és se nem szomjas, se nem éhes.....na ilyenkor legyen a talpán ember lánya, hogy kitalálja mit akarnak :)

Amidaalah, köszi a plusz infót, hónap elején rávetem magam és választok valamilyet

Csicsi, érzem én a finisht, egyszerre halasztanám és sürgetném...ma reggelre a hasam, ha lehet ilyet, akkor még lejjebb ment....a fiúknál sosem éreztem ilyet, de a nadrág mindig lepöndörödik rólam, mert elöl már nincs ami megtartsa :) itthon még nem olyan gáz.....de ha megyünk valahova, mindig kapaszkodnom kell a naciba, nehogy elhagyjon :)

Megyek rendezgetek tovább, szerencsére még holnap jönnek házat nézni :shock:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Köszi-köszi, még egyben vagyunk, de minden pillanatban azon jár az eszem, hogy mikor folyik el a víz :( Egész éjjel csak forgolódtam, úgyhogy most próbálok arra gondolni, hogy nem lesz gond és majd csak 1-2 hét múlva szülök, hátha a pozitív gondolkodás (is) segít!

mmc, marad a Nándi :) Párom nagyon szeretné, én meg úgy vagyok vele, hogy mivel még mindig nem fogtam fel, hogy fiam lesz, nem ragaszkodok nevekhez, neki pedig annyira fontos ez a Nándi, hogy jó fej leszek ;)

csalexandra, szerintem az jobb, ha tudsz vécére menni, mintha erőlködnöd kellene :) Mostanában, kb. 2 hete nekem is megy simán, de azért azt nem nevezném öntisztulásnak, csak könnyebb túllenni rajta.

picuralmos, én nem adtam anno vizet Lottinak, de ő ugye őszi baba, ott elég volt bőven a folyadék, az elején 2-2,5 óránként szoptattam, aztán kb. 3-4. héttől beállt 3 óránként. Nagyon nagy melegben szerintem a 3-4 óránkénti szopi kevés lesz a folyadék miatt, akkor többször kell(ene) cicire tenni, mert a tej eleje a szomjoltó, a hígabb, de majd meglátod. Szerintem mehet a víz is, ha úgy érzed, hogy sok a cicire tevés. Még én sem tudom, hogy fogom majd nyáron csinálni...

baba és víz - mi az elején megvettük a babavizet, a Szentkirályit, aztán rájöttem, hogy az nem jó, mert annyi vizet nem iszik meg a baba, hogy napokig jó legyen, mert azt is meg kell inni azért felbontás után. Akkor vettük a kisebb üveget, de az is elég drága. Szerintem a forralt víz is teljesen jó!

Úgy látom, egyre többen vagyunk azért már a finish-ben. Én még nem szeretnék szülni, de már 1 nappal "túlhordtam" Nándit Lottihoz képest :D
Jövő héten még annyi minden van...

Lottika pedig tök stresszes szegénykém, minden pisilésnél kérdi, hogy nem folyt-e el a magzatívíz, egyem meg :)

Na megyek eldőlni, éjjel annyira fájt megint a csontom, hogy semmit se aludtam és járt az agyam...
nusildi

Sziasztok!

Én sem aludtam ma túl jól,de azért a többi naphoz képest még mindig simának nevezhető !
Eltotyogtam reggel vásárolni a főzéshez,de alig bírtam visszakepeszteni,egy csiga ötször lekörözne olyan a tempóm!
Vicces lehetek kívülről :) !

Én is egyre jobban a célegyenesben érzem magam :D ...jajj mi lesz itt :D ! Persze várom,de bevallom ,néha a gondolatától egy babszemet sem lehetne felpasszírozni :D :D

Mindenkinek nagyon szép napot!!!!!!!!!!!!!!!!

Picur, Veronika ha van időtök akkor kérünk képeket :D az elbűvölő babócákról :D !!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Picur nővérem babavizet adott kiegészítésképpen, neki nyáron született babája, és a nagy melegben azt adott a szoptatás között. Én is vettem egy üveggel, biztos ami biztos alapon, inkább legyen itthon, minthogy akkor kelljen rohanni érte.

Sandie nálam olyan nehéz kiszámolni a szülés pontos idejét, mert volt 40 napos ciklusom is, de ezt amúgy a doki figyeli? Mert tőlem még sosem kérdezte... Én is sokkal korábban kelek, 6 körül mindig kipattannak a szemeim.

Amidalaah hogy ébresztgetik a babát a ctg-n? Én amikor voltam a héten nem igazán mozgott Bátor, de nem is csináltak semmit.

Csicsi most esett le, ahogy írtad, hogy jövő héten már május elseje van. Milyen gyorsan megy az idő.

Magnoli hajnali hétre megyek kedden nst-re, te mikor mész megint?

Nusildi nekem mindig azon jár az agyam, hogy vajon tudni fogom-e mikor kell elindulnom itthonról. Hogy milyen egy fájás, vajon a keményedéshez hasonlít, vagy az már az? :shock: Semmit sem tudok... 8)

Csalexandra egyetértek veled, a babszem nálam sem játszik... :lol: :lol: :lol: Néha felbátorodom, hogy hú de ügyes leszek, aztán pár pillanat múlva már végem van. Most, hogy a héten a szülőszobán üldögéltem, azért kicsit megnyugtatott, hogy nem látok sehol sem műszereket, tűket meg egyéb eszközöket, mert ezeknek még a látványát sem bírom. A legjobban az a kis kocsi tetszett, amibe a babát teszik, hát el sem hiszem, hogy nemsokára Bátort teszik bele majd. Jajj hát fantasztikus dolog!!!!

Nálunk megy a készülődés, a babaszobába minden csak be van szórva, de nincs összerendezve, Anya ma van itt nálunk, és vasal, jajj de szuper, hogy nem nekem kell, így a ruhákat is elrendezzük, csak még azt nem tudom, mibe hozzuk haza ebben a nagy melegben, bár még van 1 hónapom addig, de hát azért valami ki kéne készítenem. Ti mit visztek a babának?

Mindenkinek szép napot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Hááááát legyen, ti akartátok... ;)

Itt a térdemet próbálja meg lehányni a Drágám (böfizésre várva, ez után jött a gigantikus broááááááf):
Kép

itt Apa vállán piheni ki a vacsora fáradalmait:
Kép

itt meg Tigivel hármasban az udvaron:
Kép

picuralmos

Savariaa, nyugi, tudni fogod, hogy EZ MÁR AZ! Én is be voltam tojva kicsit, aztán meg boldog és izgatott voltam, hogy juhuhhhúúúú, megyünk szülni!!!! Na az oxitocin hatását érezve ez a boldogság azért elmúlt kicsit, majd mikor megkaptam Álmost, hááááát csak néztem azt a formás kis mindenét, és el sem hittem, hogy ez a mocorgó kis kupac az én gyermekem... Hjajajjjajajj, a szerelem... :)

picuralmos

Most jöttünk az utolsó UHról, 3100-3200g már csak jövő héten 2 Ctg, ha ott minden rendben, akkor május7 császár.

Picur: nekem Bálint nem ivott semmit, és ma is csak szódát iszik, meg almafröccsöt, pedig én nagykn szerettem volna, ha vizet iszik, de neki kell a buborék. Nálunk víztisztító van a csapon, de kezdetben azt is forraltam. Vettem egy 2dl-es apró forralót, ami utazáskor is hasznos. Reggel felforraltam benne 1-1,5dl és ott hagytam, az csak Bálint vize volt.
Nekem anno a doki azt mondta, hogy a tápszeres babák szomjasak inkább, mert az anyatej eleje híg, és szomjoltó. De a folyton cicizést az én mellem sem bírta, sőt én kicsit elleneztem, hogy minden bajára cici legyen a megoldás. Nem vagyok nagy homeos párt de nekem anno az artica montana, és a belladonna segítette a cicifájáson

KépKép
KépKép
kat78

Én is kíváncsi vagyok, hogy rögtön észre veszem-e majd, hogy ez már az....
Picur annyira jó az a kép, amin hármasban vagytok!!!!! Milyen nagy fiacskád van már :)
Nem tudom azt meséltem-e már (csak a gyorsaság miatt jutott eszembe, mikor Csalexandra írta) , hogy a múltkor sétáltunk és egy öreg bácsi, aki bottal volt simán kielőzött, persze párom jól kiröhögött..de én is magam :D

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Ildi, csak pozitívan, bennmarad még az a gyermek, szépen kivárjuk a májust :)

Savariaa, nem nézik a dokik, legalábbis itt nálunk nem, nekem most 30 napos ciklusom volt, Zétinél viszont 35, de akkor is 28 napra számoltak ki és amikor aszerint betöltöttem a 41. hetet (ami egyébként 'csak' 40 lett volna), akkor indították.....de így is már ki volt ázva a bőre, viszont meg is jegyezték, hogy nem indult volna még meg napokig magától valószínűleg, nem is volt leszállva, alig tudták elcsípni a magzatburkot, a lepény is pöpec volt még....én csak magamnak számolom így, hogy ha túlhordanám, akkor tudjam :)

Hidd el a fájásokat érezni fogod, azért nem pottyannak ki csak úgy a babák....nekem Zalánnal alvás közben kezdett el folyni a magzatvizem és felébredtem rá....mondjuk nekem meg nincs fájásom magamtól, csak az isteni oxytocin segít....ahányan vagyunk annyi féle....de hidd el, ha eljön a pillanat tudni fogod :)

A hazahozatalhoz meg kb 1 réteggel több ruhát adj rá, mint ami rajtad van, plusz egy vékonyka takaró és egy vékonyka sapi (nálunk mindegyik fiúnak kellett ez szinte állandóan az elején, különben 40 fokban is fáztak). Én kb úgy tervezem, hogy rövid ujjú body, pamut rugi, takaró és sapi, ha ilyen 25 fok van....

Picúr, annyira édes, szinte érzem a babaillatot, ami körüllengi, nagyon aranyos :D

Többiek megvagytok, még egyben, nehogy ám valaki itt titokban megszüljön! :)

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Én is jelentkezem, velünk minden rendben.
Ma voltam háziorvosnál, mától már én is táppénzen vagyok... Én 4 napnál soha sem voltam többet táppénzen, így meglepődtem, amikor mondta az asszisztens, hogy 2 hetente meg kell jelenni nála. Ez nálatok is így van/volt?

Picur,
én nem adtam anno Lizának vizet, de ő augusztusi és mire felocsúdtam már ősz lett most meg jönnek majd a nagy melegek. Botinak biztosan fogok vizet adni, egyrészt a meleg miatt, másrészt, amikor elkezdtem a hozzátáplálást akkor Liza egyáltalán nem akart inni vizet. Amennyire jó evő volt annyira rossz ivó... jó cukros löttyöket biztos itta volna, de vizet nem, így most hamarabb fogom a gyermeket a vízivásra szoktatni. Nálunk ráadásul mire megkezdtük a hozzátáplálást 6-7 hónaposan (ekkor már kell a folyadék pluszban) addigra bújt ki az első fogacska, ami megint bezavar az evésben-ivásban, cumisüveg használatban, tehát már ezért is jó, ha a baba megszokja a vízivást.
A képek ismételten nagyon jók. Majd írd meg melyik póz vált be nektek a büfizésnél hogy mi is tanuljunk...

Sandie,
hogy van a derekad? Én is derékfájós vagyok, a múltkor a dokinál a vizsgálószékben állt be a derekam, ő meg kérdezte, hogy miért fekszem ilyen féloldalasan, mondtam, hogy mert így tudok :D .

Amidalaah,
az jó, ha nem vagy vérszegény! Én most kezdek az lenni, írattam is magamnak vasat a dokimmal. Hú te már tényleg a terhesség vége felé vagy a hetek szerint, de reméljük minden el tudtok intézni, ha meg nem az se baj, majd akkor a szülés után.

Lányok ne izguljatok, ha nincs minden kész a szülésig. Az alatt a 3-5 nap alatt amíg a kórházban vagytok apukák és a család rengetek mindent meg tudnak csinálni és ilyenkor a házimunkához nem szokott férjek is képesek bekapcsolni a mosógépet :)

Nusildi,
nekem tetszik a Nándi :-)) aranyos egy kisfiúnak és felnőttnek sem idétlen.
Lottika stresszelése, drágám :)

kat,
Bálint már fröccsözik? :) Én is szódával iszom a rostos leveket, naturban nekem túl édesek. Én sem vagyok a híve az állandóan mellen lógó gyereknek. Meg aztán 1 gyerekkel még meg tudja csinálni ezt az ember de 2 vagy 3 gyerek plusz háztartás plusz férj és főzés miatt azért már nem olyan könnyű, ugye sandie és ancsa?

Csicsi,
leelőzött a bácsika ez jó :D :D
nyugi fogsz te még egy totyogó gyerek után futni, meg ha majd elkezd motorozni..

Magnoli,
hogy vagy? Görcseid vannak?

Veronika,
hogy telnek az éjszakáitok?

Kép
Kép
mmc

Örülök, hogy ti is így látjátok az állandó cicizést, féltem, hogy szívtelen dögnek fogtok tartani... :) Cukros löttyöket én sem szeretnék adni neki. Remélem a nagyszülőkkel meg tudom majd értetni, hogy nem kell szörp meg cukros tea a gyereknek, ha náluk lesz.

picuralmos

Picur,ettől én is tartok,hogy a nagyszülők megértsék hogy nem szeretnék cukros üdítőket és a teákat. Sajnos nekem ez kemény küzdelmembe fog kerülni. Egyenlőre süket fülekre találok.....de ebből nem fogok engedni :D majd megharcolunk :D !

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok, most csak gyorsan jövök egy jó meg egy rossz hírrel (legalábbis nekem) :roll: A jó az, hogy Lénárd tökéletesen fejlődik, már több mint 3kg, és annak ellenére, hogy a CTG újra rendszeres fájásokat regisztrált (amit én nem érzek 8)), valamint hogy nagyon lent van a feje, ha ügyesen összeszorítom a térdeimet továbbra is, akkor akár még 2 hétig is bőven bent maradhat! :lol: A hasam óriási, ma ismét ikrekkel gyanúsítottak meg a szülőszobán amikor a CTG-re mentem, mert azt nem hitték el nekem hogy még csak 36 hetes vagyok :shock: És ezzel kapcsolatos a rossz hír is: 2 napja a köldököm körül elkezdett csíkosodni (megszakadni) a bőröm enyhe fájdalom és viszketés kíséretében :cry: Pedig eddig nem volt csíkom (Olival sem!) és kenem is rendszeresen Vichyvel, újabban naponta többször is :? Úgyhogy el is totyogok még ma este az Olival korábban használt Clarins krémet megvenni, ami nem elég hogy jó drága, de még az is lehet hogy csak pár napra kell majd :( Ha pedig nem használ akkor :twisted: brühühü :cry:

Kép
Kép
magnoli

Csak gyorsan, Magnoli, a köldökömnél nekem is van egy repedésem, még Zétivel jött ki, de amikor visszamegy a hasam és a köldököm normálba, akkor nem látszik.....talán Neked is így lesz! Örülök, hogy egyébként minden ok és Lénárd jól fejlődik!

Jót derültem azon, hogy mindenki harcolni akar a nagyszülőkkel!!! Kitartást hozzá!!!! :) Nálunk az én szüleimmel nem kell, ők nem édesszájúak, inkább gyümölcsöt adnak, de anyósom........de inkább nem kezdem el..... :twisted:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

...és vajon mi milyen nagyszülők leszünk? Lehet, hogy ugyanilyenek.

Magnoli,
szerintem a csíkok nem a krém márkájától és árától függnek,hanem a bőr rugalmasságától.
De jó, hogy Lénóval minden rendben van.

Kép
Kép
mmc

savariaa, vasalás, ne is mondd, nekem muszáj párom miatt, mert ingeket hord a mh-re és most úgy próbálom, hogy napi 2-3 db-ot vasalok csak...
hazahozós ruci? ha ilyen meleg lesz, akkor body és rugi +sapi és kis takaró, amúgy is autóban lesz végig és 5 perc a kórház.

picuralmos, nagyon tüneményes Álmos! A böfis kép :D
Jó nektek, hogy ilyen nyugiban ültök kint a szabadban, baba és kutyi :)

innivaló - nálunk 6 hónaposan a hozzátáplálásnál jött először más folyadék az anyatejen kívül, ez a víz volt. Aztán kipróbáltunk babaivóleveket, Lotti nagyon szerette, utána már jött a Kubu meg egyéb cukros lötty és full rákapott és csomó ideig nem ivott mást, csak ilyeneket :/ Viszont mivel nyár volt, így hagytam neki, inkább sok folyadék, ami ilyen, mint semmi, de aztán ősszel visszaszoktunk arra, hogy nagyja víz, de azért ihat gyümilevet is. Mai napig is így van, issza a vizet is, de nagyon szereti a multivitaminokat, almalevet, hasonlót. Arra figyelek, hogy ne a gagyit vegyem, hanem azt, amiben tényleg sok a gyümölcs is. Nálunk mondjuk nagy szlopagép Lotti, ha tehetné, egész nap kakaót inna, azt imádja :D

sandie, köszi, remélem tényleg így lesz, nekem az se baj, ha a munka ünnepén születik, csak legyen május :)
nálam dettó ez volt, víz elfolyt, fájásom nem volt, de három ujjnyira ki voltam tágulva :O aztán az oxytocin bekötés utána jött a nemulass... látom hazahozós ruhák terén egyetértünk :D

mmc, igen táppénzes papírnál az első lapra írnak asszem 7 napot, utána tizenakármennyi fér rá és a nyelvet mindig odaadják. Én hétfőtől leszek táppénzen... ha addig nem szülök meg...

nagyszülők, szerintem az elején azért nincs gond, hiszen akkor még csak nem akarják tömni a babákat. Utána már volt egy-két kisebb összeszólalkozás nálunk is, de nem vészesen. Aztán amikor már akkora volt Lotti, hogy ehetett mindent, akkor már hagytam, hogy vegyenek édességet, amúgy sem tiltom, de amikor pici még a baba és mindennek megvan az ideje, hogy mikor lehet, akkor ne akarjanak neki mondjuk epret adni ... vagy mézet...

magnoli, csíkok, szerintem is alkati, kinek milyen a bőre, én pl. semmivel sem kenem, mert lusta vagyok és semmi repedés nincs a hasamon. De remélem beválik a krém azért!

Mi még egyben, ma egész nap feküdtem, mert párom vidéken volt és nagyon paráztam, hogy mi van, ha menni kell, mit hívjak, taxit vagy mentőt, mert őt ugye nem tudom. De hála megúsztam... nagyon szeretnék még 1 hétig így maradni!!! Az állandó fekvéstől kész van a csontom, de hát muszáj.
A melegből is elegem van már :P Utálom, pedig amúgy imádom :(
nusildi

Ma teli hold van, következőnek május 9:)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!

Picur, nagyon jóó képek :D főleg ahol hárman vagytok !!!! :D

Kat78, izgalmas lesz nekünk ez a május 7 :D !!!Én már izgulok, olyan kevés idő van addig. :)

Magnoli, nekem sincs semmilyen csíkom,de a köldököm körül nekem is megrepedt bőr,és ott lett egy szép vastag csík. Abban reménykedem hogy ha visszamegy minden az eredeti állapotába akkor nem fog látszani vagy nem lesz feltűnő. Én a terhesség kezdete óta kenem a hasam,és így is lett a köldökömnél egy repedés.

Sandie,nálunk is szüleim inkább gyümölcsösek,tőlük nem is félek annyira,de anyósomék a cukrot is cukorral.....

Holnap megyek újabb NST-re,szerintem ez lesz az uccsó.

Örülök hogy mindenki jól van és minden babóca szépen fejlődik.

Szép estét!

Kép
csalexandra
Sopron

Ha már a nagyszülők etetési szokásainál tartunk anyósom mesélte, hogy ők még a húslevest (!) is megcukrozták, ha nem ette a gyerek :shock:

Kép
Kép
mmc

Nekem anyósom már Zalánnak hat azaz 6 hónapos korában tolta be a csokis sütit, alig bírtam leállítani.....mindezt úgy, hogy a férje cukorbeteg volt, mindenét elvesztette és végül sok-sok év szenvedés után meghalt.....sajnos én nem is ismertem. :(

Apukám már az elején szólt, hogy öröklődhet, meg egyébként is a pici fogak, stb.....vigyázzunk.....neeem, hiba veszekszem anyósommal, volt, hogy 2 hónapig nem láthatta az unokáit, elmondtam már többször is......nem érti.....minden süti baromi édes plusz 1centi cukor ll a tetején, kubu van, csoki, cukorka, kakaópor.......nem is igen hagyom rá a gyerekeket....csak és kizárólag, ha nincs más megoldás....már előre ki vagyok, mi lesz, amikor bent leszek a kórházban. :twisted:

És tudjátok az a legrosszabb, hogy elmagyarázom neki, kérem, hogy ne adjon semmit, vagy megmondom, hogy mit adhat.....de pl kihívja a konyhába és titokba belenyomja, vagy egyszerűen csak néz rám és eteti tovább, direkt ellenszegülve......megmondom őszintén én ettől teljesen ki vagyok és ez egy igazi gyújtóbomba a házasságunkban.....nem tudom eldönteni, hogy apa nem akar veszekedni az anyjával vagy tényleg ő sem tudja meggyőzni.....de abbahagyom, mert csak felhúzom magam......de nagyon félek mi lesz a szülésnél.....annyira ki tud borítani anyósom és a sógornőm, olyan kiszolgáltatottnak érzem olyankor magam. :cry:

Ildi, én is május 1-et lőttem be magamnak valamiért, csak félek a dokim kint lenne a Balcsin. Nekem is az oxytocin segített, nyitva voltam én is 3 ujjnyira, fájást is mutatott a gép, de én nem éreztem és 6 órán keresztül semmi sem történt.....kaptam oxy szurit és fél óra múlva megvolt Zalán. Zétinék nulláról indultam infúziós oxyval és 2 óra volt.....most is ilyet szeretnék, csak nem tudom hol lehet jelentkezni! Én most nagyon elkezdtem félni a szüléstől, nem tudom miért.

Meg újra tartok a szoptatástól is. Zalánnál nem ment, befelé fordította mindig az alsó ajkát és egyszerűen nem volt hajlandó máshogy, a kis akaratos, ráadásul 4 hónapig mindig begyulladtak a varrataim, olyankor meg apadozott a tejem.....így 6 hét után már pótlást kapott. Zéti meg még a szülőágyon vérhólyagot szívott a mellemre, olyan volt, mint a vákuum, 1 hét múlva meg letépte a mellbimbóimat, eléggé véreztek.....apukám így írt fel neki tápszert, mert azt mondta ne neveljünk kis vámpírt.....én kitartóan fejtem tovább, hátha begyógyul, de elszomorító volt fejni és a rózsaszín lötyit mindig kiborogatni, ráadásul időm sem volt Zalán mellett non-stop fejni, etetni...úgyhogy nála is 1 hónap után feladtuk....megjegyzem nem is gyógyult meg még akkor sem teljesen a mellem, varros volt még mindig....remélem most menni fog. :roll:

Képzeljétek, apa most szerelte össze a kiságyat! :) Holnap már mosom is a pici cuccait.....el sem hiszem, hogy eljutottunk idáig. :)

Jól hangzanak a teliholdak is, front már úgysem hiszem, hogy segít nekünk!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie,ne húzd fel magad anyósodon!Én teljesen megértelek téged,igazad is van hogy csak mértékkel lehet adni a piciknek édességet,de ne idegesítsd fel magad ,nehogy beinduljon aminek nem kell :) :) !!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
még mindig ébren nyomom, mert a telihod hozzánk nem kisbabát, hanem betörőket hozott a régi lakásomba, szuper, most várom a férjemet aki ügyintézte :( Szerencsére van biztosításunk...
Amúgy eléggé féltem én is a mai naptól, mert Olim annak idején a teiholddal érkezett... A következő május 9-re várható, nem később? Köszi Kat az infót, az ultrahangon tegnap úgyis ezt az időpontot ajánlották progi császárra 8)
Lányok rájöttem, hogy nekem újratöltődő szülési bakancslistám van, ha elintézek egy dolgot, jön helyette másik... Mondjuk egyre jelentéktelenebbek, de ennek már soha nem lesz vége??? :x

Amidaalah, Neked már tényleg nagyon közelít a céldátumod, vajon Te leszel a következő? De izgi :) Hajrá május1!
Picúr, a Nagyfiad egyre szebb, hát hová lehet ezt még fokozni kérem szépen???
A Tigis csapatkép meg a térdes is imádnivaló, köszi :lol:
Cicinyúzás ellen szerintem is inkább itass vizet, reméjük Picúr elfogadja majd :roll:
A tápszerhez is forralni illik a vizet...
Sokszor mi is úgy csináltuk, ahogy Kat javasolta, a forralóban hagytuk, így kényelmesebb...
Ildi, pihenj sokat hogy Nándid maradjon csak még odabent a babakuckóban, és mondanám hogy tereld el a figyelmed a vízfolyásról, de ez a két dolog együtt nehezen kivitelezhető :?
Alexandra, most hogy már kitisztultál, jöhet egy kis csoki+banán, azok mind lassítják az emésztést, bűnözz bátran :D
Sandie, tehát Neked ne főzzünk tökifőzit meg rántott levest ha lehet, ugye??? :lol:
Jobbulást totyi-testvér 8)
Hétfőre rágcsálómentes szupi vizsgálatot kívánok Neked :D
Remélem nekem se fog később látszódni a pocakzebra, főéleg ha a kinyúlt bőröm "esztétikusan" rálóg majd :evil:
mmc, lelenc gyerek-varacskos disznó, ezen de jót röhögtem, micsoda ellentmondás, hahaha :lol:
Görcsöm most nincs, van helyette csíkom, szupi :?
Igen, én is attól tartok hogy ez a krém se tud már csodát tenni, a gigapocak ledobja a héját :roll:
Savaria, esernyő= szülőszobai csomag, de igazad van, hehehe :lol:
A víz miatt ne aggódj, bármikor tudsz forralni a babádnak ha szükséges...
Kedden én is megyek CTG-re 10-re, ha ott leszel még, talizhatnánk :D
Csicsi, a majális tényleg jó buli lesz Lucával kint vagy bent, majd meglátjuk :wink:
Öreg bácsi előzése: haláli lehetett :lol:

Jó éjt, szép álmokat Mindenkinek (kivéve a betörőket!!!) 8)

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,betörők? Jézusom.....még jó hogy van biztosításotok és üres volt a lakás is.
A férjem mindig későn ér haza munkából amikor délutános,és mindig lefekszem már mire jön....kb 10 szer nézem meg hogy bezártam e az ajtót :) én annyira félek egyedül! :D

Csoki+banán...hmmmm NST után bűnözök is :D jó tipp volt :D !!!

Ha hazajöttünk ,mesélek milyen volt!

Kép
csalexandra
Sopron

Szép jó reggelt Mindenkinek!

Én ma nem jól aludtam, rossz álmaim voltak, meg úgy éreztem magam, mint egy partra vetett bálna.....ma ébredtem először úgy, hogy a dagadás nem ment le rólam, szédülök is egy pindurkát és még mindig öntisztulok.....

Szandi, köszi a nyugtatást....jól esett! Én is mindig félek és ez csak rosszabb lesz a gyerekek miatt. Én ilyenkor barikádokat építek az ajtó elé. :D

Magnoli, köszi a jókívánságokat.....nem ez lesz életem legjobb napja, úgy érzem :P Végül milyen hírekkel jött meg a férjed? Betörők.... :evil:
A listám nekem már magától nő vagy újrahasznosít.....sosem fogy el.

Legyen szép a napunk!

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Látom, senki sincs túl jól :D
Én is rosszul aludtam, szokás szerint, csontfájás, pisijárat...
Most reggel pedig szúrkál valami nagyon alul, mintha késsel szúrnának, szóval van minden.

magnoli, te jó ég, és elvittek valamit?
telihold az jelentheti azt, hogy nagyobb eséllyel szülünk? :O Még jó hogy nem tudtam előre, amilyen hipohonder vagyok, megszültem volna :D

sandie, anyós :evil: a legidegesítőbb, hogy mondod neki, néz rád és közben nyomja a gyerek szájába az édességet :evil: Nem is tudom, mit kezdenék ezzel a helyzettel... nálunk értett anyós a szép szóból, de próbálkozott ő is dolgokkal, de azért nem ilyen szinten. :roll:
Tudod, én is félek a szüléstől... vagyis eddig nem féltem, most kezdtem ráparázni, mióta tudom ezt a 1111 értéket... de nem is magától a szülési fájdalomtól, hanem hogy hogyan indul majd meg, hogy érünk be a kórházba, Lotti hol lesz épp, aztán 4-5 napig bent, Lottit alig látni, idegenekkel egy szobában, varrás fájdalmai, első nagyvécézés, ilyenek :roll:

Nekem ment a szoptatás, az eleje volt döcögősebb, de azért attól is tartok, mert a koraszülés miatt Lotti aluszékony volt és most megint itt a bárd a fejem felett, hogy koraszülés...

Most megyek pihenni kicsit, Lottit ebéd után elhozom, mert összevont csoportok lesznek, meg amúgy sem aludt tegnap sem bent, nem tudom miért, nagy alvó, de mostanában nem alszik bent az oviban és estére vége van mint a botnak :(

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Picur Álmos baba egyre szebb, hogy gömbölyödik a kis pofija!

Magnoli betörők? :( Szakadjon rájuk az ég. :evil:

Nekünk az esküvőnk előtt az autót törték fel, elvitték belőle a GPS-t. Egy bevásárló központban voltunk, nekem kerestünk cipőt a ruhához. Kihívtuk a rendőrt, aki annyit mondott, hogy minek hagytuk elől a gép tartóját. Felvették ugyan a jegyzőkönyvet, de ennyi. :cry:

Sajnálom, hogy ilyen rossz volt az éjszakátok, én most meglepően jól aludtam. A fordulásokra ébredtem csak, de rögtön vissza is aludtam.

Sandi anyós.... brrrr.... hagyjuk. Az enyém megint haragszik ránk valamiért, de hogy miért, azt nem tudjuk. Őszintén szólva nem is érdekel már, tudjátok, néma gyereknek anyja se érti a szavát.

Alexandra a második szülésem nekem is egy jó erős hasmenéssel kezdődött, igaz nem tartott több napig. Rögtön indult a szülés is. :D

Mi egyébként jól vagyunk, csak sokat keményedik a pocakom. Holnap megyünk dokihoz, remélem, még nem szülök, még korai lenne. Én május 17.-i hétvégét néztem ki magunknak.

Igyekszem még jönni, csak közben hazaértek Apa meg Máté az oviból, merthogy Kristóf végre meggyógyult.

Kép

Kép

Kép
ancsa06

Nusildi: mostmàr lassan engedd el ezt a koraszülés dolgot. Én úgy tudom, hogy koraszülöttnek az a baba számít, aki 2500g alatt van, vagy 37.hét előtt jön, Te pár nap és betöltöd a 37. , a súlya szerintem utána alkati dolog.

Anyós: én írtan anno, hogy nekem nehéz vele. Kedves, meg aranyos, de kicsit önző. Sok esetben nem figyeli, de nem direkt, hogy másnak mi a jó, pl.: nekem hol segíthet, hanem csak az s fontos, hogy neki kedvező legyen. Anno emlékszem, hogy Bálint 2hónaposan fél óra után felriadt, erre mire odaértem volna, hogy visszaaltassam(cumi, sim, kb 1.perc és alszik) kivette, mert ő babázni jött( bár tudta, hogy aludni fog) és tíz perc után Bálint ordítani kezdett, mert álmos volt, de jól felébredt a gütyi-gyütyi-től. Vissza akara adni, de én mondam, mostmár altassa el. Kaja ügyben nincs gond vele, nem édesszájú, és nagyon figyel a saját étkezésére
Anyummal nem volt soha semmi gondom, ő azt mesélte, hogy anno az ő anyósa mindig kérte, hogy írjon napirendet és használati utasítást hozzánk és ő azt csinálta. Most ezt csinálja Bálinttal is. Szóval ez nagyon jó. Mindkét nagyi meg én is sokat sütünk otthon, így ezt kapja Bálint. Igaz amikor 2éves lett sokat lazítottam a dolgokon

KépKép
KépKép
kat78

Na beírtam a vonalzómra a hivatalos dátumot.
Eddig az volt bent, ami UH szerint jött, mindig egy héttel nagyobb baba...
De amúgy ez a jó, szóval ezért aggódok még egy ideig, mert a 37. hét még odébb van...

Kép

Kép
nusildi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?