A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Picur,

nekem 2-3 napja ejjel beletekerte magat a feje ala tett pelusba... arra ebredtem hogytorkaszakadtabol uvolt... teljesen ra volt csavsrodva a fejere, arcara... ugyhogy azota meg pelus sincs a feje alatt... igaz ez haton fekvesnel tortent.

Kép

Kép
sz.veronika

huhhhhh... :shock:

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Sziasztok!

Picur, köszi a tippeket,mindent szívesen fogadok!A hason alvást már próbáltuk és bejött mert ott szeret a legjobban aludni és a legtovább is ott bírja,de az elalvás "hosszadalmas nyűglődésén " sajnos ez sem rövidít. Ugyan az a móka ,de legalább hosszabb ideig bírja. Ez is valami :) !

A sétálást babakocsiba eddig nagyon szerette és úgy nézett ki hogy ez a megoldás az és a megváltás az imáinkra ,de :D és itt jön a DE, most már nem elég a teraszra kitevős módszer hogy addig esetleg egy ebédet össze tudjak hozni vagy pisilni vagy akármi :( , elkezdtük az utcában tologatós verziót, be is jött 2 napig most már olyan rutinos hogy abban a percben ahogy kiérünk a kapunk csönd van 7 méter mélyen alszik,szuszog és mire bejövünk addigra kipattanik a szeme és megy a móka előröl. Ezt hívják kő kemény SZIVATÁSNAK :D !

Nem tudom hogy a kimerültségnek milyen szintjei vannak és hogy meddig tudok még "ébren " maradni. Amúgy jött a védőnő és csak azt tudta tanácsolni hogy tegyem be a kiságyba és hagyjam had sírjon. OKÉ- de attól én még ugyan úgy nem tudok aludni ha valaki órákon át a fülembe üvölt!

Csütörtökön megyek a 6 hetes kontrollra de néha néha van még egy két csepp ,de vér már nincs. Ez normális még?

Veronika, nálunk is gyűri a pelust a feje alatt,mondjuk az a sírás közben van,de így otthagyni sem mertem mondván had sírjon. Úgyhogy az elaltatásos "harcnál " :D nálunk sincs pelus a feje alatt!

Kép
csalexandra
Sopron

Szandi, kiságy - babaszoba átrendezése? Együtt alvás? Esetleg estére levendulás fürdő? Azt mondják, nyugtatóan hat a babákra (is). Meglesz a megoldás, csak rá kell jönni! ;)

picuralmos

Sziasztok,
én is itt vagyok, csak ZOMBI :( üzemmódban, tekintve hogy nálunk is beindult a hasfájás ezerrel :cry:
Két dolog miatt megy a sírás: vagy nem tud kakilni Lénó, ilyenkor 5-10 percenként felvisít, felhúzkodja a lábacskáit, és nem tudom megnyugtatni, egyszercsak magától abbahagyja.
A másik, amikor az emésztéskönnyítő tápiból többet kap, hogy tudjon végre kakilni, na az megdolgoztatja a pociját, és akkor a kakilás miatt sír 5-10 percenként, és tekergőzik hozzá, de ilyenkor ölbevétellel, simivel és cumival nyugtatható.
A sírások között el is alszik, de ezek a fázisok ismétlődnek két etetés között, így aztán én viszont nem tudok miatta aludni.
Tegnap sajna éjjel, és a délutáni alvásnál (helyett) is csak simizgettem, nyugtatgattam, tutujgattam, ezért aztán jó fáradt vagyok...
Megoldást pedig nem találtam, mert ha növelem a gyógytápi arányát, akkor ugyan tud tojni, de akkor meg azért nyűglődik, szuper :oops:
Viszont ha kikakilja magát, akkor szerencsés esetben nyugodt alvás következik a hami után :roll:
Úgyhogy számolom a napokat visszafelé a 3. hónapig :shock:
Van ám jó hírem is, vasárnap 1 hónapos lett Lénárd, és már 4530g és 57 cm hosszú :lol:
Így kinőtte szépen az 56-os rucikat és az 1-es pelusokat :wink:
Mi Avent cumisüveggel etetünk, és képzeljétek Lénó nem fogadta el az icipici MAM cumit amikor először próbáltuk, viszont az Aventeset igen, márkahű a lelkem :D
A cumizás egyébként két szempontból is hasznos, egyrészt csillapítja a hasfájást, ezért kéretőznek cicire amikor nyűglődnek, másrészt persze csak ha elfogadja, kiváló ordítás ellen is :wink:
Az evés közbeni tekergést tegnap éjjel (4 órakor :? ) mi is átéltük, némi büfiztetés és hajtépés után (persze csak a sajátomat :twisted: ) szerencsére abbamaradt, szerintem tojni akart közben, és ugye vagy eszünk, vagy kakálunk, a kettő együtt nem megy (hiszen mi sem ebédelünk a WC-n, hahaha)...
Ha nem tudunk sétálni menni a szeszélyes időjárás miatt , akkor a körfolyosónkra kitolom a babakocsiban Lénót levegőzni, most is ott van :wink:
Mivel mi tápizunk, ezért a héten ünnepélyes keretek között megkezdtem a fogyókúrát, 6 kilót kéne még leadnom. Tényleg, ki hogy áll a súlyával?

Lányok, a cumit lehetőleg ne támasszátok ki a babák szájába hasonfekve, mert belefulladhatnak ha buknak esetleg!
A fektetéseknek mindig van "divatja", amikor én voltam kisbaba, a hason altatást ajánlották.
A mai nézet szerint háton, illetve oldalt célszerű altatni (naponta váltott oldalon), de az utóbbit meg az ortopédusok tiltják.
Hason nem ajánlott, mivel a bölcsőhalál hasonfekve szokott bekövetkezni a kilélegzett levegő megnövekedett co2 tartalma miatt, ami csökkenti a légzőközpont ingerlékenységét az arra fogékonyaknál.
Ja, és elsősorban a fiúk esékenyek ilyen szempontból.
A légzésfigyelő 1 éves korig ajánlott, de én azzal együtt sem merem a kisfiamat hason altatni.
Picúr, gratulálok a hibátlan csípőszűréshez!
Gyönyörű Álmos a hordis képen, és azok a csukák :lol:
Sandie, együttérzek Veled a szopi miatti szenvedésben, de ha nagyon nem megy, inkább add fel és fogadd el az új helyzetet, mert előbb-utóbb teljesen kikészülsz...
Ez a cumi-széttépés nem semmi :shock:
Drukkolok hogy a sóginődnek fia legyen :wink:
Kat, mi lett a bébiőrrel, visszavették?
Milyet vettetek helyette?
Használt a Garmastan?
Nekem az is itt maradt bontatlanul :(
Amidaalah, a combredő asszimetria valóban csípőficamra utalhat.
Na, kipróbáltad a Coliefet?
Elég pici tejbe tenni, 15-20 ml nem sok, kíváncsi leszek hat-e?
Savaria, örülök hogy alakulnak a napjaitok, és mi is sokat simizünk meg puszilgatunk :lol:
Engem azért még mindig érdekelne priviben, hogy mi történt a Jánosban Veletek?...
Alexandra, drukk a "túléléshez"...
Valakivel vitesd le Hannádat sétálni, hogy legalább egy kicsit tudj pihenni, mert anélkül nem megy :(
mmc, multivitamint nem ártana szedni főleg a szoptatós mamáknak, de szülés után amúgy is ajánlott...
Hamarosan én is elkezdek valamilyent, csak eddig nem vitt rá a lélek, annyira untam már a magnéziumos-vasas napirendet :(
Gratu Botid 1 hónapjához!
Veronika, egy cipőben járunk fáradtság ügyben, és én sem mindig tudok visszaaludni amikor pedig már lehetne :(
A szúnyoghálós akción jót nevettem, de mivel nem árt, hálózz csak nyugodtan...
Adri pelusbacsavarodásától viszont levert a víz, jesszusom :shock:
Gratu Nektek is a Szupercsaj szupercsípőjéhez!

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Picur olyan kicsi a szobánk hogy besakkoztuk a bútorokat :D és mi már csak lábujjhegyen férünk be!!!
Viszont a levendulás fürdő jöhet :D :D ! Hogyan csináljam?

Kép
csalexandra
Sopron

Magnoli, valami hasfájás elleni szerrel nem próbálkoztok? Hasmasszírozás?

Picur kiköpi a cumit, akár ott a keze, akár nincs. Ő szinte csak hason alszik. Oldalt nem szabad az ortopédus szerint, ahogy írtad. Hátán nagyon ritkán alszik, néha megfordítjuk álmában.

Szandi, tiszta levendula illóolaj 1-2 csepp a fürdővízbe, vagy pedig kapható levendulás fürdető babáknak (johnson's).

Én ezeket alkalmazom Picur pocakján, próbáljátok ki, valamilyen növényi olajjal (akár sima napraforgó olaj is tökéletes):
http://jatekababaval.blogspot.hu/2011/0 ... ellen.html

picuralmos

Sziasztok!

Eltelt egy hónap mióta Boti megszületett. A tegnapi mérés szerint 3100 g volt a súlya :) ja és álmában mosolyog, imádom :-)
Nem akarom elkiabálni, de jól megy a mellből evés, valószínűleg azért is indult be ugrásszerűen a súlya. Tök jó érzés nem azon stresszelni, hogy most mennyit eszik és hány órán keresztül.

Sandie,
még olvasni is rossz volt amit írsz az árkokról és kanyonokról. Én eléggé vizuális típus vagyok :( nem csodálom, hogy nem engeded a kis vámpírt a melledre :D

Veronika,
így már értem a 2 órás etetést. Ha így vesszük, akkor nálunk is vannak hasonló esetek. Valószínűleg mindketten eléggé rossz alvók vagyunk. Sokan azt mondják, ha igán fáradt az ember akkor bárhol, bármikor elalszik, hát én sem tudok gombnyomásra aludni. Emlékszem még Lizánál arra az időszakra amikor már nem etettem éjszaka, de mondjuk kiesett a cumi és emiatt ébredt. Kb 30 mp volt mire a gyerekszobába átmentem és kómásan visszaadtam neki a cumit, majd cserébe 1 óra volt mire visszaaludtam. :evil:

Mi éjszaka össze vissza altatjuk Botit. Az esti alvását a fürdetés után a saját ágyában kezdi s gyerekszobában. Az a legjobb ( már-már idill) amikor mindkét gyerek alszik a saját ágyában csendben-rendben. A következő etetésnél már nem teszem vissza Botit Lizához, mert félek attól, hogy a sírásával felébreszti ha éhes, így ilyenkor megy az éjszaka második felében az előre bekészített mózesbe a nappaliba.
Lehet, hogy én bonyolítom túl és fel sem kelne Liza Botira. Több anyukával beszéltem és a nagyobb tesó simán átalussza a kicsi sírását, így lehet hogy egy teszt éjszakát én is megpróbálok a 2 gyerekkel. Úgysem alhat a végtelenségig Mózesben Boti!

Nusildi,
most hogy van mérlegetek mennyit eszik 1-1 alkalommal Barnus?

Picur,
gratulálok az első cipőhöz:-) Mi nem bírnánk ki, ha nem pelenkáznám át Botit éjszaka, mert nagyon sok a pisi és a kaki minden alkalommal.
Irigylésreméltó napirendetek van!

csalexandra,
nincs segítséged, aki 1-1 órára átvenné Hannát vagy elvinné sétálni, hogy aludhass?

Magnoli ( ZOMBI),
csak az a 2 fajta tápszer adható Lénónak amit használtok? Nincs egy 3 vagy 4. fajta? Gratula az 1 hónapos márkahű babádhoz ( írni kéne az AVENT-nek valami szponzoráció miatt)
Boti simán kakil evés közben, még nyög is hozzá szopi közben.Igazi pasi. Az esetek 90 %-ban evés közben kakil, így megy a sakkozás, hogy most akkor tegyem tisztába ( 2 perce cseréltem ki a pelust) és meddig várjak a pelenkacserével nehogy bukjon és mi van ha szopi közben bealszik, ébresszem fel? Így nagyon sokszor kakiban marad a gyerek mert nem ébresztem fel ( szerencsére idáig nem volt gond a bőrével)

Bozza,
mi újság a földi paradicsomban?

Kat, Amidalaah
hogy bírtok a 2 gyerekkel?

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Most van egy csöpp kis időm írni, ha közben félig megírva küldöm, akkor ébred Bátor és indul a pancsi. :lol:

Csalexandra nem semmi milyen cseles Hanna, remélem megtaláljátok a megoldást az alvásra, nem lehet könnyű. Nővérem kisfia is a legjobbakat a babakocsiban tudja aludni, most próbálják visszaszoktatni az ágyikójába, több-kevesebb sikerrel. Vajon mi lehet a trükk? Jó lenne, ha valaki elárulná a nagy titkot. :D

Magnoli sajnálom a zombiságodat, de biztos nem vagy zombi, hidd el, én már láttalak. :lol: :lol: :lol: :lol: A szülésről már egy-két dolgot el tudtam Anyának mesélni, nálam már ez is nagy lépés, szóval már nincs sok hátra, és le tudom írni. (legalábbis remélem) Ez a fránya kaki manó, hát vagy nem jön vagy jön sehogysem jó ez így, remélem megtanul rendesen meglátogatni benneteket és megoldódik ez a helyzet.

Mmc nem semmi, milyen nagyot nőtt Boti egy hónap alatt. Én már most várom a csütörtököt, akkor mérjük Bátort, az a "hivatalos" mérő napja, de már a múlt héten 22 dkg-t hízott. Nálunk is az 50-es ruhák a jók, alig várom már, hogy legyen olyan, amit kinő.

Picur nálunk Bátor legtöbbet hason alszik, nyugodtabb vagyok ha így van, mert ha bukna akkor sincs nagy baj. De néha csak a hátára tesszük le, amikor már volt büfi és úgy érezzük, a felébredést kockáztatjuk a megfordításával. :lol:

Veronika nem semmi, hogy Adri betekerte magát a pelenkával, tényleg jó, hogy kivetted. Ezután én is jobban oda fogok figyelni, hogy teszem le, nehogy baj legyen.

Mi jól vagyunk, szopi fájdalmas még mindig, sokszor a könnyem is kicsordul, de hát majd csal lesz jobb is. Bátor nagyon jó gyerek, alig van hangja, inkább csak panaszkodik, mikor éhes, na persze a fürdést azt szívesen végigordítja. Köldöke két napja leesett éjjel, jajj de meglepődtem. :lol: Kezd kitelni a kis pofija, csak anyatejet kap, sajna az egyik cicim defektes, azt kellett pihentetnem a sebek miatt, abban sajna kevés van nagyon, így kettőből szoptatok mindig, remélve hogy majd beindul ebben is. Ugye van rá esély? Na megyek is, panaszkodik, hogy éhes, na de előtte fürdés. Jajjj gyors kérdés, ti milyen testápolót használtok?

Vigyázzatok magatokra! Szép estét és sok-sok alvással töltött órát kívánok! :lol:

Kép
savariaa
Érd

váóóóó, sziasztok, bocsi h írok, nem is ismerek itt senkit, félrekattintottam és megláttam a pici fiad nevét Savaria, honnan jött ez ??? :))) muszáj megtudnom :)))
tünci28

Voltunk hasi és koponya UH-n, minden rendben, nincs tágulat!!!!! :) :)

Viszont annyira elegem van, megint megcsappant a tejem, kb minden héten ez megy :( 2 nap csappantság, utána tej dögivel, meg se tudja enni. Mikor fog már beállni???

Bence persze hisztis, mindegy miért, éljen a dackorszak!

Megyek szunyálok, mert már én is nehezebben bírom.

Kép

Kép
amidaalah

Sziasztok,

nálunk hason alvás van. Vagyis akkor tud igazán jól aludni. Légzésfigyelő beüzemelve, de sokszor úgy alszik hason, hogy mellettünk a nappaliban. Háton nem szokott, oldalt fekvésben inkább, mert bukik néha.

csalexandra, majd lesz jobb is, ez a helyzet is megoldódik, lehet hogy pár hét múlva már jól alszik Hanna baba. Védőnő ilyen tanácsot ad, hogy hagyd sírni? :O Én sosem tudtam... vagyis volt olyan korszakunk, amikor Lottit sehogy sem tudtam elaltatni, de persze itt már volt egy rituálénk (sötétítés, zenélő játék, cumi, suttogás-hogy tudja, hogy alvás jön) és ha nem ment az alvás, és megpróbáltam mindent, de már tiszta ideg voltam, na akkor elkezdtem porszívózni. Elaludt mire a fél lakást kiporszívóztam és nem vagyunk nagyban, csupán 55 négyzetméteren :D
A pár csepp vér talán nem gond, de azért szólj a dokidnak, bár azt olvastam, hogy valakinél eltarthat 6-8 hétig is...

magnoli, sajnálom hogy zombi vagy :( Ez a hasfájás nagyon rossz lehet, nézni hogy szenved a baba, de közben meg gondolom az agyadra megy a sírás... mi nem vagyunk hasfájósak hála... tényleg, az még kialakulhat, vagy ha 1 hónaposan nem hasfájós, már nem jön elő?
Nálunk is van durva tekergetés, mocorgás, utána nagy pukik, én egyelőre nem adok neki erre semmit...
Tök jó hogy írod ezt a ne támasszuk ki a cumit dolgot, tegnap volt a gyerekorvos, babát felkeltette, mert bemutatta a feladatokat, amiket csinálni kell fürdés előtt, erre utána nyűgös lett, mondja hogy mutatta már hogy hogyan kell kitámasztani a cumit, hogy ne essen ki neki, mert textilpelussal ki lehet... mondtam, hogy nem kell... de azért vicces, nem?

Ja, és még mindig sárga Barnus. Doki erőltetni a napi 1 dl vizet. Eddig nem adtam neki, mert feleslegesnek tartom, viszont tegnap megpróbáltam és 20 ml-t ivott mindösszesen, doki szerint kanállal adjam, de kéne a víz, mert nem fog múlni a sárgaság. Mondjuk tudni kell, hogy Lottinál is elhúzódó sárgaság lépett fel és 2 hónaposan is sárga volt, de aztán elmúlt... na mindegy, nekem most ez a parám, hogy sárga és hogy múljon el hamar, mert különben vizsgálatok, vér - vizelet ...

mmc, de jó hogy ilyen szép a súlyotok, nagyon ügyes és kitartó vagy a szopival, le a kalappal!!!
Nálunk is össze-vissza alvás van, kezd ált. apjával, utána jövök ki én, ma pl. kiságyban aludt fél 1-ig, utána etettem, aztán nem aludt a kiságyban, így kimentem vele a kanapéra, hogy ne verje fel a többieket...
Mérés, megmondom őszintén, nem méregetek. Megmértem egyszer tegnap hogy mennyit evett és csak 50-et mutatott, így hagytam a fenébe a mérést, mi is mindig más adatot eszünk, ez viszont paráztat és megfogja a tejleadó reflexet a teljesítési kényszer.

Doki kitalálta, hogy túl sokat híztunk. Oké hogy 750 grammot hízott kevesebb mint 3 hét alatt, de azt mondja nekem, hogy 100-150 grammnál ne engedjem többet enni. Mondom neki, hogy jó, de szoptatok, honnan tudom, mennyit evett, hát megérzés... és hogy egy napig mérjem minden etetésnél, hogy mennyit eszik egy nap. Na én ilyenekkel nem fárasztom, mert Barnus nem veszi jó néven, ha a mérlegre teszem, ált. zavarja, sőt valamikor sírt is, mozog, ez nem jó a mérés pontossága szempontjából sem, szóval csalóka...
Barnus is kakil evés közben :)

savariaa, a szoptatás nem lesz ilyen, ha beáll rendesen a tejtermelés és a kereslet-kínálat. Nekem is fájt az elején, most már semmi, kitartást! A két ciciből szoptatás szerintem jobb, mint egyből, mert így mindkettő kap ingert, ha mindig csak 5-6 óra után kerülne rá a cicikre, az kevés lenne szerintem. Ügyes vagy, jól csinálod, én is ált. kettőből szoktam, az elsőt ha elengedi vagy úgy érzem, hogy sokat-sokáig evett, böfi, utána odarakom a másik cicihez, ha kéri, kapja, ha nem, akkor befejeztem.

amidaalah, lehet hogy azért csappan meg, mert esetleg nem pihensz akkor? Vagy miből gondolod, hogy megcsappan?

Mi megvagyunk, tegnap jókat aludt babó, ma végre jó idő lesz, úgyhogy megyünk Lottiért, utána játszóra, az lesz a sétája. Alig voltunk még lent babakocsival, olyan szutyok idő van, mindig a hordozóval megyünk ovi útra, de az azért nem az igazi séta...
nusildi

Sziasztok Lányok! :)

Cumi "kitámasztás", szerintem a babák annyira el vannak lazulva, hogy simán kiesik a szájukból a cumi, ha már mélyen alszanak, és így az esetleges bukás sem okoz gondot, ki tud folyni. Persze én csak a Picur reakcióiból tudok kiindulni.

Ildi, nyugi, a legutóbbi orvosi látogatáskor mondta a doki nekem, hogy Picur még mindig picit sárga. Pedig ő két és fél hónapos lesz lassan. Én ugyan nem látom rajta, de a doki szerint a szeme fehérje még nem eléggé tiszta. Minimális egyébként, nincs is mit tenni vele, csak megjegyezte. Ezt a víz dolgot nem is értem. Mindenhol azt szajkózzák, hogy szoptatni, mert kakával távozik a bilirubin, ami a sárgaságot okozza. De biztos ő jobban tudja...

Ja, és a vízsérv és a kukac-pirosság is elmúlt! Hurrá!!! :)

Babakocsiban, ha jól bebugyolálod Barnust, nem fog megfázni, és a szél sem fúj be. Gondolom a ti babakocsitok is kétirányú, így mindig át tudod fordítani, ha megfordultok. Tegnap majdnem téli szerkónak beillő ruhamennyiséget adtam a gyermekre, be a kocsiba, és indulás. Simán mosolyogva lesegetett séta közben. :)

Mmc, gratula Boti súlyához! :) Én inkább a bukást választanám, mint a kakás pelust.

Amidaalah, de jó, hogy elmúlt az a tágulat, gondolom mennyire megkönnyebbültetek. Nem gondoltál a fejésre, mikor sok tejed van? Érezhetően lecsökken a mennyiség? Akkor pótolhatod a lefejt tejjel.

picuralmos

csalexandra,
hát a védőnő tanácsa tényleg nem sokat segít... csak az segítene ha valaki kivinné babakocsival sétálni amíg te alszol egyet...

magnoli,
szegénykém, te sem alszol valami sokat... sajnálom a hasfájósságot :(
6 kiló, az nem sok, menni fog!
Én sem eszem szülés óta semmilyen vitamint... de most már itt a sok friss zöldség-gyümölcs...
Érdekes, az én gyerekeim is AVENT márkahűek :lol: Vagy csak könnyen kezelhetőek és elfogadják amit kapnak :lol:
Nekem a BEBA HA start pro bejött. (most is és Pálminál is, pedig akkor még nem is volt "pro" csak sima :) )

mmc,
szerintem is próbáld meg hogy aludnának együtt... Pálmi például reggel tud olyan mélyen aludni, hogy semmi sem veri fel :) (sajnos még én sem, ezért ritkán érünk időben az oviba :D )

Savariaa,
mintha csak magamat olvasnám :) Adri halkan nyöszörög, kivéve fürdésnél jön meg a hangja :D Illetve főleg utána, nem tetszik neki, hogy fázik :) Pedig azonnal becsavarom fürdőlepedőbe és még egy takarót is teszek rá... de még az öltöztetést is végigsírja, utána jó melegen becsomagolom takaróba és még mindig remeg a hidegtől... pedig még be is van fűtve a fürdőszobában :)

Testápolót a babának vagy saját részre kérdezed? Nekünk írt a gyerekdoki gyógyszertári kikeverőset, de olyan nem jó illata volt, hogy vettem egy Nivea Baby Sensitive Hypoallergént, és nekünk jó.
Bár mióta lement a születés utáni nagy hámlás, azóta nem kell, elég neki a fürdetőkrém a fürcsinél. Pedig nem is minden nap fürdetem meg. Pálmit minden nap fürdettem, de ez az új gyerekdokink azt mondta, hogy elég egy héten egyszer megfürdetni, egyébként elég a hajlatokat áttörölni törlőkendővel, alul is állandóan tisztítva van a pelusozáskor, max ha nagyon összekente magát, akkor a csapban megmosni alulról és kész. Úgyhogy mi csak 2-3 naponta fürdetünk.

Amidalah,
gratulaaa! :) Szuper, hogy nincs tágulat!
Mi két hét múlva megyünk kopony és hasi UH-ra, kíváncsi vagyok :) Nincs amúgy ok rá, csak a dokinénink szerint nem árt.

Ildi,
ha Lotti is 2 hónapos koráig sárga volt, akkor mondd szerintem a dokinak ha be akar utalni vérvételre, stb., hogy azt várjátok ki...
Túl sokat híztok? Ez nem normális... Nekünk azt mondta a gyerekdoki, hogy heti 150-250 gramm... abba meg bőven belefér...
Szerintem hagyd rá és csináld úgy ahogy nektek jó :)
Engem Pálmi újszülöttkori gyerekdokija csinált ki mindig, mindig sírtam mikor kijöttem tőle... azóta már két másik doktornénivel volt dolgom és mással nem volt ilyen probléma... ma már nem hagynám magam bestresszeltetni, de első babásként még nem tudtam semmit és úgy persze nehéz...
Ilyet még nem is hallottam, hogy baj lenne, hogy túl sokat hízik amúgy...

Picur,
én meg inkább a kakás pelust választanám, mint a bukást :D
sz.veronika

Sziasztok,
Nálunk tegnap éjjel is ment a "pocakbékítő" kényeztetés, mert megint nem akart megérkezni az a fránya kakimanó (by Savaria :D ) Lénárdhoz.
Simiztem, ölbevettem, tornáztunk, kész wellness programot nyomtunk :shock:
Végül szumma kb. 4 órát sikerült aludnom, és kezdem már megszokni :evil:
Picúr, nálunk a kakilás a gond, ezért a tápik variálásával kísérletezgetek, illetve pelusozásnál a lábikat behajlítva rányomom a pocira, na ekkor sikerül a kakilás.
Pont emiatt én éjjel is pelusozok evés előtt, mert ha sikerül kakkantani, akkor nyugodtabban eszik, illetve alszik utána Lénó.
Két evés közötti pocifájásnál "biciklizünk", a pocira hajlítgatom a lábacskákat, illetve hajnalban masszíroztam is ahogy javasoltad...
Nem értem hogy miért, de csak a pelusozáskor, pucér popóval végzett lábhajlítás hoz eredményt, ha felöltöztetve csinálom ugyanazt, akkor nincs kákó (ahogy Olim hívja :) )
Hasmaszinak hol lehet utánaolvasni, van valahol neten?
Cumikitámasztás a fulladásveszély miatt nem ajánlott, ügyes fiú Álmos, hogy kiköpi ha már nem kell Neki, akkor nem is támasztod ki teljesen ha ki tudja.
Alexandra, a Picúr által javasolt együttalvást próbáltátok?
Hátha egy kis simi segítene, amikor kezdődik az ordibálás, és nem lendülne bele?
Vagy próbálsz éjjel inkább messzebb lenni Tőle, ezt is megérteném...
Sírni hagyni szerintem csak pár percig tanácsos, én nem szoktam, csak pl. amíg wc-re megyek, vagy épp nem tudom felvenni, mert tele a kezem, stb...
Jó lehet még a cumis babakocsis ringatás is a lakásban, ennek csak a megszokás a veszélye, ahogy Savaria írta, utána nehéz kiszoktatni őket belőle (és nincs titka, hahaha...) :roll:
Ildi is jót írt, vannak babák, akiket a pocaklétben hallható monoton zajok nyugtatnak, pl. a porszívózásé vagy a hajszárítóé :shock:
Majd írd meg, mire jutottatok...
mmc, de cuki Boti hogy álmában somolyog, jó lenne látni egy ilyen képet, de gondolom nehéz lefotózni, mert véletlenszerűen csinálja 8)
Lénó is bájolog, ha tele a pocija, és épp nem fáj neki :D
Még az is édes, amikor cuppog, olyan mintha puszit dobna (persze csak éhes...), jókat röhögünk rajta :lol:
Szépen megszedte Boti magát, úgy tűnik tényleg jót tesz Neki hogy végre jól be tud lakmározni a tejecskédből, és így már Neked is könnyebb :lol:
A vámpíros hasonlatodon behaltam, hahaha :lol: :lol: :lol:
Nálunk Lénó sírására kezdetben felébredt Oli, mára meg se hallja, vagy ha mégis, bebújik a takaró alá :wink:
Azért megpróbálom a kicsit mindig kivinni, ha sír :?
Szerintem is jó ötlet a teszt-éjszaka, mert előbb-utóbb úgy jártok, mint mi, hogy a babaágy az egyetlen hely, ahol a gyerek a legritkábban tartózkodik :oops:
Köszi a tápiváltós tippet, már meg is vettem egy újabb fajtát, kísérletezem, de nem sok reményem van, mert kb. ugyanazt tartalmazzák sajna...
Igen, hát az Avent már tényleg szponzorálhatna minket, annyi terméküket vettük Oli idején és most is már (cumisüvegek, cumik, mellszívók, bébiőr :shock: )
Irigy vagyok az evés közben simán kakilókra, nálunk vagy szívás vagy nyomás van (na ez aztán tényleg szívás :wink: ), a kettő egyszerre nem megy...
Pelusozásról megoszlanak a vélemények, van aki evés előtt teszi tisztába a babát, hogy utána már ne bukjon a mozgatás miatt, illetve ne ébredjen fel ha netán bealudna, van aki utána, hogy ne maradjon benne a kakiban.
Mi előtte szoktuk (hisz a kaki amúgy is elkerül minket), de ha éppen besikerül is egy pici kákó, és abban alszik el, akkor sincs nagy baj, mert ez még olyan light-os kaki, hogy nem marja a bőrt, az igazi majd a hozzátáplálással (lsd. húsok) érkezik, meg a büdi is hozzá :shock:
Savaria, használd a fájós oldaladat is amennyire lehet, és meglátod, az is be fog indulni előbb-utóbb.
Köszi a bíztatást, de én azért eléggé zombinak érzem magam a nemalvástól, és lassan úgy is nézek ki, hahaha :wink:
Amidaalah, gratu a szupi uhukhoz!
Jó hogy a tágulat is huss, elszállt!
Bence dackorszakáért együttérzésem, nálunk is naponta áll a bál az ellenkezés miatt :evil:
A védőnőnk szerint másfél-2 év, és már ki is növik, jesszusom, addig megőszülök! Te is???
Ildi, de jó hogy nem vagytok pocifájósok, reméljük hogy nem is lesztek azok!
Ebben az esetben, illetve ha nem bukik, nem hány a Kisfiad, rendesen van kaki, pisi, nem kell a szopi mennyiségét szabályozni, szerintem felesleges ezen kattogni.
3 hét alatt a 750g hízás szép mennyiség, de nem vészes, nekünk a másodiktól a 3. hétig 510g hízás volt :shock:
Később ez a gyors fejlődési ütem belassul, nem kell attól félni, hogy kismalacok lesznek :lol:
A sárgaság elmulasztásában a bő folyadékpótlás segít, ugyanis a bilirubin főként a vizelettel távozik, ezért javasolják a plusz itatást a tejecske mellett, próbálkozzatok itatni két szopi közt.
Az elhúzódó sárgaság az anyatej májműködést lassító hatása miatt szokott lenni, régen néhány napos tápraváltást javasoltak a gyerekgyógyászok, ma már ez nem ajánlott.
Ha sütne az a fránya nap, még óvatosan napozhatnátok is, de az most nem hajlandó nyarat játszani...
Nekünk van babamérlegünk, és bevallom, minden fürdi előtt mérünk, jó látni, hogy minden ok-e...
Veronika, egyszerre írtunk, és látom, nagyjából ugyanazt is :lol:
Hogy vagy, tudtál valamennyit aludni?
Én is remélem, hogy gyorsan megszabadulok a pluszkilóktól, mert mivel én alacsony vagyok, nagyon látszik (sonkák, poci)...
A ritkánfürdetős új trendet én is hallottam, végülis nem koszolódnak a kiságyban a babák, persze.
A fürdi igazából a szertartás, és a testkontaktus miatt fontos ilyenkor, de tényleg nem létszükséglet minden nap.
Savaria, testápolóként mi a Cremor Aquosust használjuk a Kicsiknek.

Kép
Kép
magnoli

Magnoli,
mi is minden este mérünk fürdetés előtt. Mostanában ez a kedvenc pisilőhelye Botinak. Szépen csorog le a pisi a falon :P

A büdi kakiról jut eszembe: Nekünk nincsen használt pelenka tárolónk így simán a szemetesbe dobom Liza pelenkáját, Egyszer kipróbáltuk a szagosított szemetes zacskót, nagy hiba volt, nagyon durva a két "szag" kombinációja :-)

A cumi kitámasztását pelenkával nekem a Madarász Koraszülött-osztályán mutatták a csecsemős nővérek!!
Ja és ott, minden gyereket hason altatnak, igaz mindenki alatt volt légzésfigyelő.

A masszírozásról szerintem vannak videók fent a youtube-on, nézd meg hátha találsz linket.
Hasmelegítés DM-es cseresznyemagpárnával nem lehet még jó Lénónak?

Kép
Kép
mmc

Magnoli, kényes Lénó a szabad popsira (pelus zavarja talán?), biztos azért kakil csak pelus nélkül. ;) A hasmasszázsról millió leírás van a neten, amit belinkeltem tegnap, azokat alkalmazom Picur pocakján.

Én minden nap fürdetem Picurt a rutin miatt. Kádban, csak tiszta vízzel, már fürdetőt sem használok, mert kiszáradt tőle a bőre, hiába kentem. Kis pancsi, mosolygás, nézelődés, és ennyi. Utána jön az este többi része.

picuralmos

Picur, nálunk is minden napos a fürdés és már meg is szokta Hanna! Én sem teszek a vízbe semmit,igazából úgysem "piszkos" csak max kicsit megizzadt.
Olyan jó hogy mutattad azt a linket a has masszírozásáról, én is szoktam fürdés előtt masszírozni mandula olajjal a kicsit( ez segített a hámláson és a bőr szárazságán is és nagyon szép lett tőle a kis bőre,és a legfontosabb nincs benne semmi olyan ami pl parafinolajban van). Ezentúl kiegészítjük a babamasszázsunkat a tőled látottakkal :D !

MEG TUDTAM MOSNI A HAJAM :D ! Embernek érzem magam, bár ez a fáradtságomon mit sem segít ,de a közérzetemet egy fokkal a totális csőd fölé emelte!

Ma délutáni "nem akarok aludni" harcnál bevetettem a hason alvásos cumis kitámasztós verziót egy kis zenével kombinálva. Osztatlan sikert nem aratott de 1 órát bírt aludni. Ez kezdetnek nem rossz ugye?

Nálatok egy hét alatt mennyit gyarapodnak a kicsik? Eddig nem mértem de a védőnőnk mondta hogy 1 héten egyszer méricskéljünk. És Hanna 120grammal lett több. Ez jó? Vagy kevés?

Hanna mindig akkor pisil vagy kakil amikor pelus csere van :D ,cseles nagyon! :D

Kép
csalexandra
Sopron

Nagyon szuper Szandi! Látod, mondtam, hogy alakul ez, az 1 óra is nagyon jó kezdésnek. :) Én azt gondolom, hogy a súlygyarapodás is babánként változó. Van baba, amelyik rohamtempóban hízik, mert egy kis zabagép, van amelyik megfontoltabb, lassabb ütemet diktál. Azt tartja a fáma, hogy ha van elég pisis és kakás pelus, akkor a baba rendben van.

A masszázs nagyon klassz dolog, meglátod, lehet, hogy 1-2 alkalommal sírni fog, de rájön, hogy ez jót tesz neki, és onnantól mosolyogva fog kalimpálni Hanna is. Én mesélni szoktam Picurnak közben, meg mindig elmondom neki, hogy mit csinálok. Ezzel lekötöm a figyelmét, és nem unja el magát... :roll:

picuralmos

Sziasztok, egy napot nem vagyok es alig birok visszaolvasni, ez szuper, mert egyebkent tele vagytok jobbnal-jobb otletekkel!

Picur, en nagyon koszi a linket, pont ezen ragodtam, hogy hogyan masszirozgassam. Mondjuk a koldokcsonk meg utban van, pedig ma lettunk 2 hetesek... Ez oke meg? Alkoholozom es puderezem rendszeresen.

Magnoli, micsoda 22-es kakacsapdaba kerultetek! Remelem ez az uj tapi bejon, de legalabbis megtalalod az idealis aranyt. Nalunk Eli allandoan odapisil, epp akkor, amikor lenyulok a friss pelusert... :roll:
Viszont a kaka tema is aggaszt, mert ahogy Nusildinel, nalunk is majdnem mindig van egy kis, avagy nyakig sok kaki. Eleg hignak latom, de a vedoneni szerint ez oke. Meg nincs merlegunk, de erzem a hianyat, kivancsi vagyok mennyit burkol. Mondjuk egyelore kiegyensulyozottnak tunik, 3 orankent szopi, remelem nem ehezik a kis picur. A didkoim meg mindig bekemenyednek neha...

Jo hogy irtatok, nem is kellene minden nap furdetni! Bar olyan kihagyhatatlanul edes a kadban, teljesen ellazul es magatol hatradol, meg kell zabalni. Apaval kozos program es ketten mosdatjuk, o meg elvezi. :) De ahogy Adrinal, ugy nalunk is siras van utana, pedig en is probalom ot mekegen tartani...
Veronika, ha kitalaltad, hogyan ne fazzon, johet a titkos tipp.

Akkor jol ertem, ha rogton szopi utan (hagyom ot amig akar, altalaban kikopi magatol a didit) megebred es ragja az oklet, cumira megnyugszik ujra ugye akkor nem ehes? Vagy? Bizonytalan anyu mindenen tud aggodni...

Lanyok, kivalt Csalexandra, kitartas, latom aggodhatok, mert varhatoan en is kipurcanok hamarosan. Ti szopi kozben nem alszotok el? Nalunk egyre gyakrabban elofrdul, mert fekve szeretunk szopizni, de aktalaban mindketten beajulunk. :oops:

Jojjon a jo ido, hogy szegeny kismakikat ne vigye el a szel! Gondolom a nagyobakkal is egyszerubb lesz, ha kint tomholhatnak egy kicsit. Matol elvileg mi is mehetunk setalni, alig varom!

Majd iovok meg, egyelore ennyi potyogesre futotta, meg valaki lassan ebredezik itt mellettem.
Nagyon koszonom a jotanacsokat, aranyat er ez a forum, nekem eletmento! Koszikoszi
bozza

Hahó, élek én is. Pörögnek a napok. Nincsen semmi gondunk, csak két gyerek mellett, szószerint nincs nyugalom. Nem értem miért éreztem azt, hogy egy gyerek mellett nem volt semmi időm.
Bálint írtóra jól veszi a kanyarokat. Minden nap sétálunk. Balu benne van Bálint régi őszi overálljában és a mózesbe, és irány a játszó. Kicsit bonyolult kijutni, mert másfél emeletet sétálunk, majd bepréselődünk Európa egyik legkisebb liftjébe, majd a garázsból kiveszem a babakocsi vázat, mert kezemben a ,ózes benne Balu, felrakom. Kiveszem a garázsból a játszóra valókat, és mehetünk, persze közben figyelem Bálintot, aki kezdi betartani a szabályokat. Vásárolni nem szoktam, ráálltam a Groby házhozszállításra. Hétfőnként Anyumnál van Bálint, így Baluval tudok piacra menni. Az ebédet rendelem még mindig.

Balu sokat alszik hason, a csecsemősök, és a gyerekdokik is mondták, hogy rakjam sokat hasra, mert laza a csípője, és nem lesz gond, ha van alatta légzésfigyelője. Éjjelre hátra teszem. Anno Bálont is jókat aludt hason, és Balu is. Könnyebben kijön a hasfájása alul, és nem tud mozogni akaratlanull amire felkelne

Bálint is csak az Avent cumit fogadta el, de mi csak az üvegét használtuk MAM cumifejjel

Ma vettünk egy Avent kamerás béniőrt, ma éjjel teszteljük
kat78

Kimerült anyukàk: mi nálunk Bálintnál nagyon bevált, és most is bevetettem a rezgő pihenőszéket. Sajnos sokan mondták, hogy rászokhat, de ha ebben elalszik és van egy óra nyugtom, akkor semmi sem érdekel. Pl.: Brednon, Hauck kb.: 20.000.-
Igaz nekem eddig Balu igen jó baba, de szeret benne lenni

Én a feje alà nem textilpelust, hanem flanel pelust teszek, az tapad a pamut lepedőhöz, bár ha hisztiznel nem tudom mennyire gyűrődne.

Garmastan bevált, igaz könnyű dolga volt, mert előtte bevetettem a Bepanten Plust, amin rajta van, hogy erre is jó, le kell mosni, és sokat segített. Nem mondom, hogy most 100%os, de elviselhető.

Éjjel hason szoptatok, és akkor könyebb, és néha belalszom, de reggelre igen sok tejet termell ezzel a szopival. Napközben ülve tudok csak, mert Bálintnak közben mesélek.

Egész jól visszajött a tej. Én mérem előtte-utána. A bal mellem 75-80,a jobb 100-115ml. Egy mellből etetek, három óránként
kat78

Az utolsó hozzászólásaim végén látjátok a vonalzóim, mert én nem,de nem értem miért nincs ott, amikor nem állítottam semmit át

KépKép
KépKép
kat78

ha jegyzetfuzettel irsz, akkor nem teszi oda...
utolag meg tudod csinalni, ha ramesz az adott hozzaszolas jobb felso sarkaban a "szerkesztes" gombra, es legalul kipipalod hogy alairas hozzaadasa

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Bozza, én napközben ülve szoptatok,és eddig éjjel is így volt,de most ugye próbálgatom hogy Hanna hogyan nyugodna meg jobban,így kipróbáltam a fekve szopizást éjjelre. Így én is bealszom,ülve jobban ébren tudtam maradni. De nekünk ez a módszer nem lesz nyerő mert Hanna képes egész éjjel cicin maradni így :) és az nem nyerő a cicikre nézve!! :D Bár így legalább nem sír :D !!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok
Remélem mindenki jól van,engem a három gyerköc teljesen lefoglal úgy hogy csak ritkán tudok titeket olvasni.
tegnap voltunk védőnéninél és képzeljétek el 3 kg 35 tel jöttünk haza és most 5 hetisen 4 kg 70 grammnál tartunk és 56 cm szóval tényleg nő mint a gomba.Lánykám is kapott szurit kértük neki a kullancsra és olyan kis ügyes volt pedig úgy izgultam engedi e magát,mindjárt meg is koronáztuk neki a napot egy újabb mickey egeres pulcsival:).Nagy fiammal meg már nagyon várjuk a vakácíót ne keljen tanulnia nekem meg vele:).Martin egy tündér egyre jobban tekinget a nagy világba.Szépen emeli a fejét ,nagyon erős kis legény lábával össze -vissza tológassa magát az ágyon:)

KépKépKép
loramatte
Bácsalmás

Sziasztok!

Csak egy gyors kérdés erejéig ugrottam be.
Van arra valamilyen tippetek/ötletetek, hogy hogyan lehet a kiságyban való "mászkálást" megakadályozni, csökkenteni?
Boti tegnap 30 percenként 90 fokkal keresztbe fordult az ágyában, vagy felkente magát a rácsra ( van védőnk).
Ha nem tud "továbbmenni" persze sír.
A mózesben ahol kevesebb a helye nem csinálja ezt egy helyben fekszik.
Zavarja a nagy tér az ágyban? Van valami ötletetek?

Kép
Kép
mmc

mmc, nálunk Lottinál anno a szoptatós párnám volt berakva az ágyba a fal felőli oldalra, így azzal támasztottuk, hogy ha oldalt feküdt+a nagy ágynak a felét így az elfoglalta. Esetleg tegyél be te is valamit az ágyba, mert nekünk is nagy volt a tér.

Kép

Kép
nusildi

Nusildi, ez az orvos elég fura.... Hogyhogy túl sokat hízott? Olyan is van??? Úgy tudom, hogy 140-150 a minimum hetente (papíron).

Igen, a tejem azért csappan meg, mert csinálok valamit, nem pihenek annyit - játszótér, vásárlás, anyósozás stb... Csal ugye nem fekhet az ember egész nap az ágyban (de jó lenne...). Fejni 2x fejtem, de azt sem akarom,hogy folyton kelljen. Egyszer megpróbáltam (még az elején) odaadni Marcinak, akkora visítást rendezett! Mondjuk a sab simplex miatt már hozzászokott a kanálhoz. Bencénél álltam rá a fejésre, napi 5x, de az brutál volt. Rengeteg időt és energiát elvett a sterilizálás, fejés, pótlás. 2 gyerekkel nem menne.
Amúgy 3 dologból látom/gondolom, az egyik hogy folyton enne (óránkon keresztül nem tudom lefejteni a cicimről). A másik, hogy a cicijeim tök üresek tapintásra (mármint tényleg, azért ált. érezni hogy van benne valami, de így olyanok mintha csak a bőr lenne). A harmadik, hogy mielőtt visszajön, jön a hidegrázás. (A 4. zárójeles, nem volt kaka 2 napig, nem tudom attól-e.)

Veronika, ez a heti 1 fürdés nekem is kicsit kevésnek tűnik, jó hogy nem ritkítottad meg annyira! Mi minden nap fürdetünk, hogy meglegyen neki az állandóság, meg nem tudom még a csap alatt lemosni a popóját, azt meg ugye kell.
Drukk az UHhoz! Szerintem is jobb megnézetni, még ha konkrét ok nincs is rá.

Szandi, sokaknak a hordozás jön be alváshoz. Remélem sikerül kitalálni, hogy Hannának mire lenne szüksége, nem egyszerű feladat! Barátnőmnek is folyton sírt a babája kicsiként, ő nem jött rá mitől, de szerintem kevesebb ötletet kapott. Egy idő után magától elmúlt.
Én is hajat akarok mosni, ehelyett itt ülök a gép előtt.... :D
Szerintem 120 g jó. Amúgy hetente is változik az üteme.

Magnoli, ez a kaka-ügy elég fárasztó lehet! Minket most a hasfájás pár napja elkerült (mióta nincs tejdömping, lehet, hogy csak túlette magát??), kaka 2 napig nem volt (már kezdtem parázni), de amint visszajött a tej az is lett dögivel. Addig tekergés se volt, most az van megint. Szegény babók annyit tudnak szenvedni!
1,5-2 év a dackorszak???? Én azt nem bírom ki... Komolyan...

Férjem ma csapatépítőn van, ottalvós, így Bencét elvitték anyósék. Hát mint a messiást úgy vártam őket. Pedig tegnap este óta jól megvagyunk :) Sőt, tegnap voltunk 3-ban játszón is, Az eső miatt húztam eddig, de szerencsére nem áztunk meg.

Mmc, falon csorgó pisi :) :) :) Marc is folyton tolja magát, Bence is tolta. Ötletem nincs rá, szerencsére őket ez nem zavarja/ta annyira.

Én ülve szoptatok, de leszakad a hátam... Fekve nálunk is azért nem megy, mert Marci nem engedi el a cicit, néha kijjebb jön, utána újra szopizik, és kisebesíti az egészet :(.

Ja, és Marci vasárnap rám mosolygott - annyira édes volt, majdnem elolvadtam!!! Éjjel pedig egyre nagyobbakat alszik, most 9-4.45-ig tolta. Kár, hogy így pont semmi időm visszaaludni Bence keléséig.

Kép

Kép
amidaalah

szopi, nálunk csak az ülve megy. Vagyis tud úgy is, hogy fekszek, de akkor nekem nem kényelmes valahogy. + ha bealszom, nem tudom böfiztetni, ő pedig akkorákat böfög, hogy megirigyelhetné bármelyik férfi :)

pihenőszék, én most kérem kölcsön húgomtól :) amikor nem eszik és nem alszik, ált. az ágyában vagy itt a kanapén van és nézegeti amit oda teszek elé, de szerintem így 1 hónaposan már bejönne neki a pihenőszék+nekünk volt játszószőnyegünk is, azt is beüzemelem nemsokára, hogy nézelődhessen.

bozza, köldökcsonk miatt ne aggódj, nekünk még 2 hetesen vérezgetett, váladékozott, ment az alkohol, hintőpor, 3. hétre már tökéletes volt. A kaki nálunk néha olyan híg, hogy szó szerint folyik, mint egy kiadós hasmenős járvány esetében, ne aggódj, az is normális!
Ha cumin megnyugszik tuti nem éhes, ha éhes lenne, nyűglődne vagy sírna. Az öklét rághatja megnyugtatásképp is. De ha nem vagy biztos benne, tedd vissza cicire, ha komfortszopizik és nem nyel, akkor tuti nem a tej kell neki, hanem az anyukához bújás.

fürdetés, nálunk minden este van. Én nem szeretek kihagyni fürit, szeretném ha beállna a rend. Persze volt már 2-3 alkalommal asszem, hogy nem fürdettünk, mert hatalmasat aludt és képtelenség lett volna fürdetni...

csalexandra, de jó, gratula az egy órás alváshoz és a hajmosáshoz :)
Nálunk a 2,5-3 hét alatt 750 grammot hízott, erre írtam fentebb, hogy a doki szerint túl sok :O Ha meg nem hízott volna, az lett volna a baj... 120 gramm teljesen jó!

magnoli, én meg úgy tudom, hogy a bilirubin a széklettel távozik, nem a vizelettel. Régen az utóbbit gondolták, aztán rájöttek, hogy nem. Viszont rengeteg pisije is van az anyatejtől, tehát úgy is távozna simán. Nekünk javasolta anno a doki hogy ne szoptassak hanem fejjek és adjak tápszert 2-3 napig, de én ezt nem csináltam, mert mindenhol azt olvastam, hogy az anyatejes sárgaságnál akár 2-3 hós korig is sárga a baba és nem gond, ha nem emelkedik a bilirubin szint. De nehéz a dolog, mert amúgy se tudok vizet adni neki, a cumisüvegből ivott 20 ml-t nagy nehezen, kanállal meg öklendezik+kifolyik a víz, úgyhogy ezzel nem harcolok, csak félek hogy elküld megint vérvételre... anno Lottinál úgy küldött el, hogy már nem volt sárga, a Bethesdába a doki is mondta, hogy hát nem is sárga, de azért vettek vért, hát nézni se bírtuk :( Aztán megállapították, hogy csak sápadt és vasat kapott... de nem volt sápadt ilyen a bőrszíne, mint az enyém, nyáron szép barna, egyébként meg sápadt.

+kilók, na én mától - miután reggel a hatalmas farmerem gombja szétpattant rajtam - döntöttem el, hogy napi 5X étkezek és a tízórai-uzsi csak müzliszelet vagy joghurt lesz. Elegem van abból, hogy nem bírok tükörbe nézni :( a +10kiló esetemben borzalmas :( Remélem nem megy a tej rovására, bár azt olvastam, hogy a szoptatós anyukáknak +500 kalóriára van csupán szükségük, hát én bezabálok+1500-at az biztos, főleg hogy csak az édességet kívánom...
Valaki még figyel az étkezésére???

Képzeljétek, sikerült aludnom most 1,5 órát :)
Babó bealudt 10 körül és még mindig alszik :O Igaz, hasra tettem, ő úgy alszik nagyot, csak hát üvölteni fog ha felkel, mert utoljára 8:20-tól evett :O
nusildi

Akartam még kérdezni tőletek, hogy nálatok már van napirend???
Mert nálunk ahogy esik úgy puffan... a fürdetés is össze-vissza van, valamikor 8-kor, valamikor 9-kor, alvástól, Lottitól, hangulattól, időtől függően... nem kéne már egy rutin? :roll:

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok!

Lorematte, de jo higy irtal, pedig harom gyerek mellett, gondolom nem egyszeru. Nem is tudom, jogy birjatok! Es mekkorat nottetek, gratu!

Kat, nekunk is laza a csipo, igy le is csaptam az infodra, hogy jot tesz neki a hasonulas. Mondjuk nem nagyon szereti a hason fekvest, altalaban nyusszog es tolja magat fordulasba, de sajna a kiskezevel is tamaszt, ugyhogy nem tud fordulni. Annyira cuki! Ana meg nezi, ahogy ugyeskedik, igazan gonosz.... De most sikerult hason altatni, jol beajult szopi utan, en meg orzom renduletlenul az agyat. :)

Csalexandra, engem is bosszant, hogy mindig fekve szoptatok, de csak ezt mutattak a korhazban. :roll:. Neha megprobaljuk honaljtartasban ugy megy meg, de egyebkent felek kiserletezni, mert annnyira ordit a kajaert, eleg turelmetlenke. :D

Picur, irtad, hogy csak vizzel furdotok, akkor az a hidrofiles (tuti rosszul irom) furdetokrem sem jo a borere? Mi samponozunk is babe extra erzekeny samponnal, nem akarom tonretenni a kis boret, lehet hogy hagyni kellene mindent? Amugy a hamlasra az oliva bejott, ketszer kentem es a labarol mar el is mult!

Amidaalah, ez a tej mizeria jol megkinoz benneteket! Hidegrazas? De rosszul hangzik... Teat, levest probaltad mar? Es iszol eleget? Nem lehet, hogy ha elfoglalod magad, nem iszol eleget mert nem jut ra ido? Csak azert kerdezem, mert tegnap ittam alnatura szoptatosteat, ejszakara ugy bedurrantak, hogy megint fejnem kellett kicsit. Persze lehet hogy mastol volt, nem tudom... :roll: azert remelem hamarosan egyensulyba kerultok!
bozza

Ildi, a bofin en is aggodom, annyira alszik szopi vegere, hogy sokszor nem jon mar a bofi sem. Kivancsi leszek, hkgy alajial a oocak, ma reggel nagyon nyuglodott vele, most kezdodne a pocakfajos idoszak. Amugy imadom, ahogy nagyokat bofognek es oukiznak, rem vicces ilyen pirinyo kis lenyektol! Akkor a koldok miatt meg nem aggodom, nekem is ugy tunik, jogy azert vekonyodik. Remelem nem kell mar sok, mert utalja.

Nalunk van napirend, csak mindig valtozik... haha. A furdetest igyekszunk nyolckor megejteni, de attol is fugg, hogyan kel. Aztan apa es anya a konyhaban vacsizik, felvaltva ringatjak babot. A nap tobbi reszeben szopi, szunya, kakibol kivakaras... :D

Bocs a remes elirasokert, de meg mindig csak mobilrol ugyeskedem, nem megy jobban...
bozza

Sziasztok!

Ma voltam a kórházban a 6 hetes vizsgálaton,minden rendben volt.Kicsit érzékenyebb voltam a vizsgálatra most ,de nem volt vészes.

Bozza,nekem meg a császár miatt csak ülve mutatták meg a szopizást :D ,pedig fekve éjjel praktikus mert anya is tud pihizni,csak nekem Hanna cicihuszár és lóg rajta :D!

Nusildi,hát napirend annyira van ,hogy ugye igény szerint szopizunk de a fürdést azt már ennyi idő alatt is beállította magának és fél 7-7 között van. De a többi :D az még kialakítás alatt van.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,
most csak gyorsan jövök, mert hamarosan hamizás lesz nálunk.
Lénárdom ma éjjel is rendesen megdolgoztatott, viszont ma estére kipróbáljuk az új tápit, hátha azzal könnyebben lesz a Drága :lol:
Képzeljétek, tegnap "újraindult" a ciklusom,meglátogatott mensimanó, pedig azt hittem, hogy az alatt a bizonyos 6 hét alatt nem fog semmi történni...

Látom többeket érdekel a bilirubin körforgás, gyorsan és röviden összefoglalom:
A vörösvértestekben lévő hemoglobin bomlásakor úgynevezett indirekt bilirubin képződik, amely a májba jutva direkt bilirubinná alakul, és itt vizeletfesték és székletfesték lesz belőle, és a nevének megfelelő "tartalmakkal" ürül.
Újszülötteknél a sárgaságot a magzati hemoglobin bomlásakor keletkező indirekt bilirubin felhalmozódása okozza, normál esetben ez a 2-3. napon kezdődik és a 10-14-en elmúlik.
Direkt bilirubin is felhalmozódhat, és ez is okozhat sárgaságot babáknál pl. epeút elzáródásban, májbetegségben, szepszisben. Ilyenkor nemcsak a festékanyag mennyisége nő meg a vizeletben, hanem maga a bilirubin is kimutatható.
Ha a sárgaság korábban kezdődik (már az első napon), súlyos fokú vagy elhúzódó, ki kell vizsgálni: a kórosan sok indirekt bilirubin (bizonyos szint felett) károsíthatja az idegrendszert, míg a kórosan sok direkt bilirubin egyéb (előbbiekben részben említett) súlyos betegségekre utalhat.
Az anyatejes táplálás, alkati tényezők ártalmatlan elhúzódó sárgaságot okozhatnak, de minden esetben ki kell vizsgálni, hogy nincs-e a háttérben komolyabb baj.
Most mennem kell, bocsi.

Kép
Kép
magnoli

Ma nálunk is a nyűglődésé volt a főszerep, alig aludt ma valamit Picur. Tekergett, kapálózott szinte egész nap. Bevetettem a trükköket több-kevesebb sikerrel, ha sikerült kitornászni, olyan ordenáré büdöseket pukkantott, hogy a könnyem kicsordult...

Napirend, nálunk van, igyekszem mindig ugyanabban az időben kezdeni Picur fürdetését, és a rituálé sorrendjét is tartom. Reggel nagyjából mindig ugyanakkor kel (fél5-5 között), akkor van az első evés, utána 2-3 óra múlva ébred (amikor nincs hasfájás), és onnan indul a nap egy újabb evéssel.

Szoptatás, én fekve szoptatok, az elején próbáltam ülve a kanapén, de nem volt kényelmes, ahogy többen írtátok, az én hátam is leszakadt. Plusz most már olyan súlya van, hogy nehezen tudom tartani kézben 1 órán át, a párnáról meg már lelóg. Fekve kényelmes mindkettőnknek, én tudok mesélni neki, olvasni, hajnalban szundizni, ha az esti maratonnál Apa itthon van, akkor meg halkan beszélgetünk. A fektetéshez is mindig van egy azonos mondóka, akkor már tudja, hogy alvás következik.

Mmc, a falon csorgó pisin jót röhögtem... :D Esetleg takard le egy papírzsepivel a kukacot, akkor is fog pisilni, de nem lesz íve a sugárnak, és praktikusabb egy pelust kimosni, mint az egész falat fél év múlva újra kifesteni... ;)

Magnoli, remélem bejön az új táp nektek! Nálunk sem gyakori vendég a kaka, nem tudom miért, de van, hogy 4-5 napig sincs neki, és vígan elvan. A dokink szerint ez normális. A védőnőnk szerint persze nem, de mit csináljak vele? Ő ilyen ritkán kakilós típus. Viszont, ha sikerül, akkor aztán teljes ruhaszett-csere is dukál, mert vagy nyakig sikerül, vagy bokáig, attól függően, hogy hol enged a pelus... :D

Amidaalah, én rakok mindig a pelenkázó táskába van egy fél literes ásványvizet, az mindig velem van, ha elmegyünk valamerre, így nem felejtek el inni. Lehet, nálad is csak a folyadék hiányzik, azért csappan meg a tejed? Ez a hidegrázás nem lehet kellemes, főleg egy héten kétszer... :shock:

Szandi, szupi a 6 hetes kontroll! :) Apró örömök, hajmosás! ;)

Loramatte, már Martin is 5 hetes, te jó ég, hogy rohan az idő... Gratula a gyarapodáshoz, ti sem aprózzátok el! ;)

Szép estét nektek, megyek szundizni. :)

picuralmos

Sziasztok!

Én is gyorsan bejelentkezem. Nekem már az írásaitok elolvasás is kihívás.....szerencsére persze, hogy ilyen sokat írtok.....a fiúk mellett nem igazán van free time....Zalán ráadásul tegnap belázasodott az oviban, így kibővült az itthoni csapat, de egész jól bírtuk a mai napot. Kicsit meg is lepődtem. :wink: Remélem marad ez a későbbiekben is.

Mi kedden voltunk mérésen, 4750g volt a lelkem...megy a zaba ezerrel. Most úgy tűnik bevált a fejem és ő cumiból eszi, így kb fél óra alatt megvagyunk, nincs hiszti, hogy nem jön eléggé, én nem könnyezem meg a bimbajaimat, a másik kettő addig nem lóg a csilláron....szóval mindenki happy.

Valaki kérdezte, hogy ki hogy áll a kilókkal, én be sem merem vallani a magam még 14 kilóját (27el szültem :shock: ), de szerencsére heti 1-2 kiló megy le...talán majd jobban beindul, ha már ki tudjuk dugni az orrunkat a házból. :roll:

Hason én sem merem nagyon altatni, nekem apukám nem is engedi, csak, ha ott vagyunk mellette a bölcsőhalál miatt, pont azért mert úgy mélyebben el tud aludni a bébi.....légzésfigyelőnk nincs, mert Zalánnál én mindig elfelejtkeztem róla az éjszakai kómámban, és oly szentségtelenül visított, amikor jött a szopi és kivettem a manókámat, hogy leállt a szívem. Most én vagyok a légzésfigyelő. Apa fent alszik a fiúkkal az emeleten, én meg lent a kiságy mellett, így mindenki pihen.....már a fenti szektorban.

Nálunk a fiúk még mindig imádják Zozót, leginkább az tetszik, ahogy vigasztalják amikor sír.....Zéti odamegy: Nincs semmi baj, kicsikém/picikém vagy Mi a baj, Babuci?......persze ezt mind ékezet nélkül, mert azt nálunk nem használnak a már beszélők. :lol: De ezeket nem mi tanítottuk vagy használjuk, abszolút Zéti fejlesztette ki nyugtatásként. :) Meg kell zabálni őket. Zalán meg kétlábonjáró riasztó....Anya, mozog a baba feje (épp ébredezik), stb......egyébként még szerencse, hogy Babucinak két lába van, mert így nincs vita ki-mit mos....anyáé a kukac, a fiúké a két láb, két kéz, apa meg a fejét és a nyakát.....mi is leginkább tiszta vízzel, de minden nap, a rutin miatt, ami persze még nincs, de jó azt gondolni, hogy alakul......

Ennyi mára, jó éjt mindenkinek.....vagy ahogy Zéti mondja, kunkáj (Good night) :wink:

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sziasztok!

Éjjel Veronika féle 2x2 órás etetésem volt nekem is. Éjfél után 2 -ig nem tudtam visszaaludni..., majd ugyanezt 4-kor is eljátszottam..
Most persze aludhatnék, de most meg nem tudok.

Magnoli,
mensimanó :) . Hűha, nagyon hamar visszaállt a szervezeted az eredeti állapotába. Reméljük a fogyókúrád is ilyen sikeres lesz és nagyon gyorsan minden szempontból szülés előtti formád lesz. :)
HOgy vizsgázott az új tápszer könnyen jött a kákó? :)

Nusildi,
nekem nincsen szoptatós párnám, de félek párnát tenni a kiságyba, mert mi van ha befészkeli magát alá, az veszélyes...
Napirend:
én igyekszem napirendet tartani, mert 2 gyerek mellett csak így lehet túlélni, ráadásul a bölcsi miatt fontos hogy Liza nagyjából ugyanakkor feküdjön le, hogy eleget aludjon reggelig.
Szerintem fontos a napirend mert mi eléggé jövős-menős család vagyunk és így legalább tudok tervezni.
6 körül fürdetem Botit, utána eszik. Kaja után családi vacsora, majd fél 8-8 körül Liza fürdik és utána fektetem Lizát. Annyit lehet majd variálni, hogy a 2 gyerek fürödhet együtt az egyik a kicsi a másik a nagy kádban, de az egyedül macerásabb.

Picur,
4-5 napig nincs kaki: Anyatejes gyerekeknél ez (is) normális. Jól hasznosít. Így nem csodálom, hogy te a bukás helyett a pelenkázást választanád :-), nálunk napi 5 kaka tuti van és ezek is kaja közben. Öltöztetés azért nálunk is van néha a kaka miatt.

Sandie,
de jó hogy így állnak Zoárdhoz a tesói :-). Megnézném a családi fürdetést nálatok, nagyon szívmelengető lehet.
Nálunk Liza továbbra sem vesz tudomást Botiról csak néha. Mikor fektetem mondja hogy jó éjszakát Boti, egyszer volt hogy sírt Boti, Liza meg mondta, hogy "anya menjél Botihoz büfiztesd meg"

Bozza,
én használom a hidrofiles izét. Én szeretem sokan testápolónak használják. Ha Boti nagyon bealszik én sem böfiztetem de ilyenkor általában ebből nem szokott gond lenni.

Veronika,
már akartam írni neked, hogy mi Pampers 1-es használunk. A múltkori Rossmann akcióban elég sok pelust vettem, nem tudom meddig használjuk még az 1-es méretet. Ha még kell 1-es akkor jelentkezem, legalább találkozunk :)

Kat,
nem egyszerű a lejutás nálatok, le a kalappal. Nem izzadsz le mire kiértek az utcára?

A hétvégén a férjem le akar menni anyóshoz 3 napra. 300 km, én már most agyalok hogy a gyereknek mi mindent kell csomagolni..

na megyek, mert Boti jelez, hogy a 10 órás etetés már időszerű lenne..

Kép
Kép
mmc

Lányok !
Az létezik hogy amióta átváltottam a két ciciből való etetésre azóta kevesebb a tejem? Nem is olyan kemény a cicim,és a mérések szerint nincs is annyi!

Kép
csalexandra
Sopron

Csalexandra: ém ezért etetek csak egyből, mert ha kettőböl etetek, akkor csak 3órája van megtelni. Neken meg kell a kb4-5 óra a több tejhez. Ha kettőből eszik, akkor sűrűbben is éhes

KépKép
KépKép
kat78

Lányok!!!!!!!!!!!!!!

Ma éjjel igaz hogy a 3 óránkénti kelésekkel evésekkel ,de aludtam!!!!
Annyira jó érzés :D , már el is felejtettem milyen!
Ezer köszönet minden jó tanácsért,mindent bevetettem :D !!!

Kép
csalexandra
Sopron

csalexandra,
eljen-eljen! :)

A ma ejszakank nekunk is eleg jo volt, este 8-tol evett, 10-kor elaludt, es csak 3-kor evett ujra! Az 7 ora kaja nelkul es 5 ora alvas egyben! :))
(csak zarojelben, hogy kihasznalni megint nem tudtam, multkor a Red Bull, most meg csatlakoztam Magnolihoz es megjott es orankent szaladgaltam a mosdoba... brutalisabban verzek, mint szules utan :shock: ... mondjuk Palmi utan is ez volt, ugyhogy mar nem rohanok el a nogyogyaszhoz azzal hogy elverzek, mint anno :lol: )

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok, ma végre mi is aludtunk 3 napos megvonás után, hurrá!!!
Tegnapelőtt az új tápi után sajna éjjel 3-ig keservesen sírt Lénó, aztán reggelig tologattam a babakocsiban.
Most csökkentettem a tápi mennyiségét is, hogy ne egye túl magát, lehet hogy az is segített...
mmc, Nálatok is javult a helyzet?
Veronika, jé de összehangolódtunk :lol:
Most hogy aludhatnál, meg emiatt kell rohangálnod... :(

Kép
Kép
magnoli

Jaj, nagylányoknak kitartást!!! Nekem Lottinál anno 9 hónapos korában jött meg, úgyhogy remélem most sem kell még egy jó darabig betét!

csalexandra, ha két ciciből etetsz, attól nem lesz kevesebb a tej, sőt, több inger éri a ciciket, nem egyet 4-5 óra után, hanem 2-3 óránként, ez fokozza szerintem a tejtermelést. Ha nem kőkemény a cici, az nem jelenti azt, hogy nincs benne tej. Egyébként én pont emiatt nem méregetek!!! Csak beparáztatja az embert. Mi is mindig másképp, más mennyiséget eszünk, így lehet hogy egyszer 60-at eszik a baba, aztán meg 160-at. Szerintem nyugodj meg és hidd el, hogy van elég tej!

mmc, napirend, jó nektek, hogy alakul. Nekünk van, nappal, de este, a füri-altatás, na az ahogy esik... nálunk Lotti ált. 9-kor fürdik, fél 10-kor már ágyban, a babát meg előtte 8 körül szoktuk és amire én megetetem, már mehetek Lottihoz olvasni... de ezzel is sokszor elcsúszunk.
Egyébként Barni beállította magának a napirendet, kb. 5-6 között kel és utána 3 óránként eszik is.

magnoli, a reggelig tartó babakocsiztatás húzós lehetett :( Viszont tök jó, hogy most végre tudtatok aludni!
Köszi a bilirubin infót! Amúgy mindegy, mit csinálok, nem issza a baba a vizet cumisüvegből, én viszont nem tudok belekanalazni napi 1 dl-t... egyébként pedig nagyon sok a vizelete az anyatejtől, mert sokat eszik... szóval várunk türelmesen, de Lotti is 2 hónapos koráig sárga volt.

sandie, de legalább neked lemegy hetente pár kiló :) Én 3 napja figyelek az étkezésre, napi 5X eszek, a tízórai-uzsi az cerbona szelet vagy joghurt és próbálok 7-8 után nem enni.

Na mennem kell, mert ma játszóztunk egyet négyesben és nagyon elfáradtam, ez a hirtelen jött meleg megint elég húzós, de amúgy meg tök jó is, hogy végre lehet sétálni!
nusildi

Látom, azért alakulnak az alvások, hurrá-hurrá mindenkinek! :) Nálunk tegnap volt bolondos nap, Picur délelőtt 11-től délután 2-ig rajtam aludt a tévé előtt. Nyűgös volt már reggel, másfél óránként kért enni. Aztán estére egész jól rendeződtek a dolgok, a rutin is jól sikerült, és hamar elaludt evés után. Azért az esti evés eltartott majdnem másfél órát... :shock: Utána engem sem kellett altatni.

Magnoli, ez a babakocsis éjszakázás nagyon durván hangzik! Remélhetőleg az új tápi, és a csökkentett adag beválik nálatok, és Lénónak is rendeződik a kaka-téma.

Veronika, ez mekkora kiszúrás! Szegényke, végre alhattál volna, erre tessék... Nem maradt tartalékban Tena? :) Nekem még nem jött meg a szülés óta, remélem egy darabig még engem is békén hagy.

Ildi, a cerbona és a joghurt nagyon sok cukrot tartalmaz, ezt azért tartsd szem előtt! Persze jobb, mintha mondjuk csülköt ennél sült kolbásszal... ;)

Sandie, Zéti humorát, dumáját nagyon csípem, nagyon jó fej kölyök! :) Kunkáj... hát ez... :D :D

Szandi, nyugi két cici jobb, mint egy cici, és ha nem akarsz felesleges stresszt, ne méregesd állandóan Hannát, mert az hosszú távon nem tesz jót neked! ;) Ahogy Ildi is mondta, nem esznek mindig ugyanannyit, és nem jelenti azt, hogy ha nem kőkemény a cickó, akkor nincs is benne tej. Valahol azt olvastam, hogy ha nem tudsz már kifacsarni egy csepp tejet sem, a baba még mindig ki tud annyit szívni, hogy jól lakjon.

Ma az én kisfiam akkorát rottyantott, hogy alig bírtam kimosdatni az eredményből. A kaka győzött, a pelus feladta, és bokáig csorgott... :D Most ázik a mai szett a folttisztítóban.

picuralmos

Nézzétek mit találtam! Egy-egy álmatlan éjszakán kipróbáljátok? :)

http://like.startlap.hu/?cikk=csecsemo- ... es-mukodik

picuralmos

Picur: hajnali szoptatásnál néztem meg a videot. Bálint, aki mindig elalszik,most nyűglődött. Gondoltam is, hogy most bevetem, de elaludt előtte

KépKép
KépKép
kat78

Hehe, umpa-lumpa. pont azt jöttem belinkelni :) :)

Picur, én 1l-es üveggel mászkálok... Tegnap 4,5 l-t ittam (minimum), és most van tejem (éjjel azt hittem leszakad az egész). Lehet, hogy tényleg a folyadék hiánya okozza - csak sajnos alapból rossz ivó vagyok. Vendégségben meg lehet, hogy annyira teleeszem magam, hogy nem fér belém a víz. :S Így a kajára is oda fogok figyelni, hogy ne egyek olyan rengeteget...

Kaki nálunk is ritkán van, megint 3 nap kihagyás volt. De utána úszik benne. Meg szenved előtte... :( De legalább magától kijön!!!!

Szandi, és a napi tejmennyiség nem nőtt? Mert lehet, hogy most többször eszik kevebbet, de az összeadódik. Szupi az alvás!!!! Ma én is jót aludtam!!!! (7 órát... :D) Nálunk egyszer éjjel (még az elején) evett 140-et, majd a következőre 20-at... :) 3-4 órára evett utána is, nem mondanám, hogy csak ivott.

Viszont azt veszem észre, hogyha megyünk valahová, akkor Marci hosszabban alszik az éjjel. Ezentúl nem fogunk itthon ülni ;)
amidaalah

Amidaalah, örülök, hogy így rendeződni látszik a tej mennyisége! :) A kakáról azt olvastam, hogy akár 8-10 nap is normális az anyatejes babáknál, annyira jól hasznosítják a kaját. Szerencsére azért eddig még nem tartogatta, nálunk az 5 nap volt a rekord. Na de akkor aztán bepótolja a mennyiséggel! :D

Képzeljétek, reggelre engem meg elöntött a tej. Pedig ugyanakkor keltünk, ugyanakkor feküdtünk, tegnap nagyon elfáradtam, hamar ágyba is kerültem, igaz nagyon rosszul aludtam. Erre 5kor arra ébredtem, hogy csurom tej rajtam a ruha, a cicibetétből csöpög a "mamilé". A két kőszikla, mely valaha a két mellem volt, azt hittem szétdurran. Ennyire még belövelléskor sem volt durva. Nem is értem, hogy mi történt...

Megpróbáltam a videóban látott technikát, hát háromszor bírtam megcsinálni, és majdnem leszakadt a karom. Igaz a nyekergést ennyi idő alatt is abbahagyta Picur. Kíváncsi vagyok megpróbáljátok-e? :)

picuralmos

Sziasztok! Kipróbálom ezt a videós dolgot! Lányok ha nálam bejön akkor mindenkinél :D . Most lassan ugy is szopi lesz utána játék és utána akkor megcsináljuk ezt :D :D! Beszámolok utána!

Picur most nem mértem Hannát már 2 napja és tényleg sokkal jobb érzés ,viszont ma egész délelőtt nyügi volt,mindig keresett cicit ,és nagyon nagyon nagy hiba volt de rátettem a mérlegre és olyan nagyon kevésnek tünt hogy csak 60 at evett. Lehet hogy elég neki az is? Mert ugye ha elötte biztos többet evett akkor elvileg ez lehet hogy elég volt neki.
Minden esetre Apa ma visszavitte a mérleget :D hogy többet ne legyen ez gond, nincs mérlegelés nincs idegeskedés !!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?