Sziasztok,
Nálunk tegnap éjjel is ment a "pocakbékítő" kényeztetés, mert megint nem akart megérkezni az a fránya kakimanó (by Savaria

) Lénárdhoz.
Simiztem, ölbevettem, tornáztunk, kész wellness programot nyomtunk
Végül szumma kb. 4 órát sikerült aludnom, és kezdem már megszokni
Picúr, nálunk a kakilás a gond, ezért a tápik variálásával kísérletezgetek, illetve pelusozásnál a lábikat behajlítva rányomom a pocira, na ekkor sikerül a kakilás.
Pont emiatt én éjjel is pelusozok evés előtt, mert ha sikerül kakkantani, akkor nyugodtabban eszik, illetve alszik utána Lénó.
Két evés közötti pocifájásnál "biciklizünk", a pocira hajlítgatom a lábacskákat, illetve hajnalban masszíroztam is ahogy javasoltad...
Nem értem hogy miért, de csak a pelusozáskor, pucér popóval végzett lábhajlítás hoz eredményt, ha felöltöztetve csinálom ugyanazt, akkor nincs kákó (ahogy Olim hívja

)
Hasmaszinak hol lehet utánaolvasni, van valahol neten?
Cumikitámasztás a fulladásveszély miatt nem ajánlott, ügyes fiú Álmos, hogy kiköpi ha már nem kell Neki, akkor nem is támasztod ki teljesen ha ki tudja.
Alexandra, a Picúr által javasolt együttalvást próbáltátok?
Hátha egy kis simi segítene, amikor kezdődik az ordibálás, és nem lendülne bele?
Vagy próbálsz éjjel inkább messzebb lenni Tőle, ezt is megérteném...
Sírni hagyni szerintem csak pár percig tanácsos, én nem szoktam, csak pl. amíg wc-re megyek, vagy épp nem tudom felvenni, mert tele a kezem, stb...
Jó lehet még a cumis babakocsis ringatás is a lakásban, ennek csak a megszokás a veszélye, ahogy Savaria írta, utána nehéz kiszoktatni őket belőle (és nincs titka, hahaha...)
Ildi is jót írt, vannak babák, akiket a pocaklétben hallható monoton zajok nyugtatnak, pl. a porszívózásé vagy a hajszárítóé
Majd írd meg, mire jutottatok...
mmc, de cuki Boti hogy álmában somolyog, jó lenne látni egy ilyen képet, de gondolom nehéz lefotózni, mert véletlenszerűen csinálja
Lénó is bájolog, ha tele a pocija, és épp nem fáj neki
Még az is édes, amikor cuppog, olyan mintha puszit dobna (persze csak éhes...), jókat röhögünk rajta
Szépen megszedte Boti magát, úgy tűnik tényleg jót tesz Neki hogy végre jól be tud lakmározni a tejecskédből, és így már Neked is könnyebb
A vámpíros hasonlatodon behaltam, hahaha
Nálunk Lénó sírására kezdetben felébredt Oli, mára meg se hallja, vagy ha mégis, bebújik a takaró alá
Azért megpróbálom a kicsit mindig kivinni, ha sír
Szerintem is jó ötlet a teszt-éjszaka, mert előbb-utóbb úgy jártok, mint mi, hogy a babaágy az egyetlen hely, ahol a gyerek a legritkábban tartózkodik
Köszi a tápiváltós tippet, már meg is vettem egy újabb fajtát, kísérletezem, de nem sok reményem van, mert kb. ugyanazt tartalmazzák sajna...
Igen, hát az Avent már tényleg szponzorálhatna minket, annyi terméküket vettük Oli idején és most is már (cumisüvegek, cumik, mellszívók, bébiőr

)
Irigy vagyok az evés közben simán kakilókra, nálunk vagy szívás vagy nyomás van (na ez aztán tényleg szívás

), a kettő egyszerre nem megy...
Pelusozásról megoszlanak a vélemények, van aki evés előtt teszi tisztába a babát, hogy utána már ne bukjon a mozgatás miatt, illetve ne ébredjen fel ha netán bealudna, van aki utána, hogy ne maradjon benne a kakiban.
Mi előtte szoktuk (hisz a kaki amúgy is elkerül minket), de ha éppen besikerül is egy pici kákó, és abban alszik el, akkor sincs nagy baj, mert ez még olyan light-os kaki, hogy nem marja a bőrt, az igazi majd a hozzátáplálással (lsd. húsok) érkezik, meg a büdi is hozzá
Savaria, használd a fájós oldaladat is amennyire lehet, és meglátod, az is be fog indulni előbb-utóbb.
Köszi a bíztatást, de én azért eléggé zombinak érzem magam a nemalvástól, és lassan úgy is nézek ki, hahaha
Amidaalah, gratu a szupi uhukhoz!
Jó hogy a tágulat is huss, elszállt!
Bence dackorszakáért együttérzésem, nálunk is naponta áll a bál az ellenkezés miatt
A védőnőnk szerint másfél-2 év, és már ki is növik, jesszusom, addig megőszülök! Te is???
Ildi, de jó hogy nem vagytok pocifájósok, reméljük hogy nem is lesztek azok!
Ebben az esetben, illetve ha nem bukik, nem hány a Kisfiad, rendesen van kaki, pisi, nem kell a szopi mennyiségét szabályozni, szerintem felesleges ezen kattogni.
3 hét alatt a 750g hízás szép mennyiség, de nem vészes, nekünk a másodiktól a 3. hétig 510g hízás volt
Később ez a gyors fejlődési ütem belassul, nem kell attól félni, hogy kismalacok lesznek
A sárgaság elmulasztásában a bő folyadékpótlás segít, ugyanis a bilirubin főként a vizelettel távozik, ezért javasolják a plusz itatást a tejecske mellett, próbálkozzatok itatni két szopi közt.
Az elhúzódó sárgaság az anyatej májműködést lassító hatása miatt szokott lenni, régen néhány napos tápraváltást javasoltak a gyerekgyógyászok, ma már ez nem ajánlott.
Ha sütne az a fránya nap, még óvatosan napozhatnátok is, de az most nem hajlandó nyarat játszani...
Nekünk van babamérlegünk, és bevallom, minden fürdi előtt mérünk, jó látni, hogy minden ok-e...
Veronika, egyszerre írtunk, és látom, nagyjából ugyanazt is
Hogy vagy, tudtál valamennyit aludni?
Én is remélem, hogy gyorsan megszabadulok a pluszkilóktól, mert mivel én alacsony vagyok, nagyon látszik (sonkák, poci)...
A ritkánfürdetős új trendet én is hallottam, végülis nem koszolódnak a kiságyban a babák, persze.
A fürdi igazából a szertartás, és a testkontaktus miatt fontos ilyenkor, de tényleg nem létszükséglet minden nap.
Savaria, testápolóként mi a Cremor Aquosust használjuk a Kicsiknek.