A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Magnoli,
egy hónap hasizmozás segíthet? Nahát! Hogy hogyan? Lénót magadra veszed és felüléseket csinálsz vele :D Na jó, nem vicceskedem más baján...

Nekünk meg jól kijutott az éjszaka... valószínűleg Pálmi benyelt a medencéből... éjszaka többször hányt, 4-szer húztam ágyat, a holtidőkben meg kétszer kellett Adrit etetni... sokat aludtam

Reggel még egy pohár vizet is sugárban kihányt, úgyhogy maradt itthon. Persze a dokink pont szabin, kérdeztem a védőnőt telefonon, hogy mi legyen, azt mondta kóla 5-10 percenként 1 korty és ropi. Eddig már 3-szor ivott 1-1 korty kólát és úgy néz ki bejön! Legalábbis eddig még nem jött ki...

Savariaa,
oltást nem jönnek ki beadni, állítólag az ÁNTSZ tiltja...

Amidaalah,
akkor lehet hogy jó hogy nem almát adtam... pár napja amúgy is elég nyügi Adri, lehet hogy a meleg, de lehet hogy már esetleg a foga? De az is lehet hogy rájött, hogy ilyenkor felveszem, mert ha hurcolom nézelődik és semmi baja :lol:

Kép

Kép
sz.veronika

Magnoli ez jó hír! Majd valahogy emelgeted Lénót miközben felüléseket csinálsz!  Valami gyakorlat biztos van a neten, ahonnan ötletet tudsz meríteni. Neked élő súlyzód van!!! 

Sandie belaffannak...  olyan jót nevettem ezen a szón, háromszor kellett nekifutnom, mire ki tudtam olvasni.  Nem semmi milyen súlya van Zoárdnak!! Én ma mérem meg Bátort, ma 11 hetes, most már átálltam a heti egy mérésre, kiváncsi vagyok, hízott-e, én állandóan ezen aggódom. 

Úgy néz ki, gyomorrontás volt, mert már van étvágyam, anyósom rántott májat sütött be is faltam... hát ez aztán a dietás menü.  Férjem megkapta a csokitortáját a reggelije mellé, örült neki nagyon. Este 10ig dolgozik, így délelőttre maradt az ünneplés. Hétvégére azért beszerzek egy üveg gyerekpezsgőt és leisszuk magunkat, 

Kép
savariaa
Érd

Veronika pont egyszerre írtunk. Jobbulást Pálminak, a mi gyerekorvosunk is mindig azt mondta, mikor hánytunk hogy kólát igyunk, mert az segít. Remélem minél hamarabb jobban lesz.
Én csak halkan írom, hogy a mi dokink kijön... de psszt. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok Lányok! :)

Ma nagyon beszédes napunk van, Picur egész nap dumál, sikongat, vigyorog, magyaráz, és ma elkezdett "bürrögni", mint amikor kisautóznak. Komolyan mondom, megzabálom. :) Egyre jobban próbálkozik a fordulással, már a hordozóba sem lehet hagyni csak úgy, mert abból is ki akar fordulni. Be kell kötni. Eddig csak beletettük, és nézelődött, a kezeivel "dolgozott" inkább. Rágóka helyett a pelus sarkát rágja, bevallom ennek jobban örülök, meg hát kettőt egyszerre, mert egyből felissza a temérdek nyálat is. :D

Sandie, mondtam itthon Apának mekkora Zozó, nem akarta elhinni. Jött le a lépcsőn, megállt, MENNYII??? :D Nem semmi a kölyök! Farkasfalka.. Nyehhehheheheee :D :D Lufifóbia is létezik? Miért félsz tőlük?

Magnoli, tudom nem egyszerű, de mindenképp próbálj meg egy kicsit hasazni, hogy elkerüld a műtétet. Az is sokat segít, ha tudatosan behúzod a hasad napközben (nem kell horpadtra, csak egyenes tartásig), tehát kicsit "tónus" alatt vannak az izmok. Direkt hasazást én akkor szoktam, amikor alszik Picur, vagy játszik a szőnyegén. Ha játszik, úgyis ott vagyok mellette, akkor meg már a mozdulat fele meg is van. :) Ha segíthetek néhány tanáccsal: ha rászánod magad a hasazásra, akkor nem kell a régi klasszikus teljes felülést megcsinálni, mert az borzalmas, és kikészíti az ember derekát pillanatok alatt, elég a fejet és a lapockát megemelni és közben hasprést csinálni. Az alsó izmokra meg a hanyattfekvésből felemelt lábakkal a popsiemelést javaslom, tuti hatásos! :)

Bogi, én is kész vagyok a gyerekeket és az állatokat érintő szomorú hírektől. Én még a Szivárványhíd történetétől is elsírtam magam már Picur előtt is. Tigivel kapcsolatban néha eszembe jut, és már előre rettegek, hogy mi lesz, ha eljön az ideje. Szerencsére ez még odébb van.

Savariaa, krémest NEM eszünk kánikulában ejnye! ;) Apának boldog születésnapot kívánunk, és kérünk a csokitortából! :) Tejedet nem viselte meg az újabb hasmars? Amúgy hogy csinálod, hogy nem szereted a csokit???

Amidaalah, hogy álltok a kakaháborúval? Rendeződött Marci pocakja? Szupi barlang... :D :D Mi vár még ránk, te jó ég! :)

Megyek, eldőlök én is, Picur elaludt. Szép délutánt!

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Ohhh, szegény Pálmi! Gyors jobbulást neki! Kólát gyomorrontásra, nahát. Egyszer Apa próbálta, ugyanúgy hányt tovább... :D Nálatok nem lehet időpontot kérni a gyerekdokihoz? Mi mindig időre megyünk a tanácsadásra, így nem kell várnunk.

Savariaa, azért óvatosan a kajával, főleg rántott májjal. Én már ettől a gondolattól is rosszul lettem! :D

picuralmos

Magnoli, itt tartunk a fordulással:

picuralmos

Zozó alszik :) alvás1 alvás1 Fürdés egy enyhébb napon

alvás1 pihenés motorozás közben

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

a nagyobbak a szülés előtt napon

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Savariaa,
na hát úgy látszik mindenkinek rossz a gyomra... jobbulást!

Pálmikám egy ideig mesét nézett, majd egyszer csak befeküdt az én ágyamba és elaludt! Ez meglepő, mert soha nem alszik délután és még este 10-kor is úgy kell lelőni... szóval megviseli... van kis hőemelkedés is, de a kóla megmaradt benne :)

Az előző gyerekdokink nekünk is kijött... de ő is mindig mondogatta hogy ne reklámozzam mert tilos...

Picur,
szóval átment autóba? :) Cuki a kép!

Időpontra megyünk, sajnos mégis ez van a dokinál...

Rántott máj... nyamiiii! :)

Sandie,
mintha csak Pálmit és Adrit látnám a képeiden :) A nagyobb sötétbarna és vékony, a kisebb világos hajú és husibb :D

Kép

Kép
sz.veronika

Veronika, nekem is a férjem a kólát szokta ajánlani.....Zalánnál anno onnan tudtam, hogy terhes lehetek, hogy undorodtam a kólától....Pálminak jobbulást, szegény pont ebben a nagy melegben más se hiányzott neki

Zazu is ilyen husi volt kb 2 éves koráig, aztán elnőtte a babahájat....

Picur, édi lehet Álmos ahogy börrög.....olyan cukik ilyenkor. Zozó a nyálát börrögteti garatban, meg nyálbuborékokat fúj, hogy az egész álla nyálas....na persze meg a sikongatás.

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Sandie, azaz, nálunk is megy mostanában! :D Annyira édes, saját magát is és minket is meglep minden nap valami újdonsággal. Mostanában kezdte el tapogatni az arcunkat, utána meg a sajátját. Apának körszakálla van, most ismerkedik vele, eddig ha nem figyelt Apa és úgy puszilta meg, hogy hozzáért a szakálla, hát bizony sírt szegény. Most már mosolyog, ha a keze hozzáér.

Nagyon szépek a fiaid! :)

Babáitok tudnak aludni ebben a hőségben? Picur eddig 2x1 órát aludt, de nehezen aludt el, sokat mocorgott. Nagyon várjuk már a hűvösebbet.

Hoztam még egy cukiságot nektek:

picuralmos

Sziasztok!

Picur jajjj már bürrög? Egyem meg! Nem akarom elkiabálni, de mintha kezdene beállni a tejem, de ma majd kiderül, mikor fürdés előtt megmérem Bátort,tényleg rendesen evett-e. Egyre ritkábban kell fejnem is, és éjjel is rendesebben eszik. 
Anyósomat csak dicsérni tudom, egész nap le sem ül, tereget, vasal, Bátort altatja, játszik vele, főz, mosogat, takarít, nem is tudom, hogy bírja. Sajna vasárnap már megy haza, bevallom, elviselném még egy pár hétig.  
Csokit sosem szerettem, nem ízlik. Bármi, amiben van, azt nem eszem meg. Pedig szeretem az édességet, csak a csokit nem.

Sanide egyik fiad szebb, mint a másik!! Terveztek negyedik babát is? 

Veronika Pálmi biztos le van gyengülve, hogy magától így elaludt. Szegényem. Remélem holnapra már kutya baja sem lesz. Én sem reklámozom a gyerekorvost, csak nektek. 

Már csak 1 nap és itt a felfrissülés. Elég is volt ebből a nyárból, tőlem jöhet az ősz. Bátornak a nyakát msuzáj vagyok napközben hintőporozni, mert a hurkák között ki van pirosodva az izzadságtól, nálatok is van ilyen?
Én már a jövő nyarat várom, akkor leköltözünk a Balcsira és ki sem jövünk a vízből. 

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok,
Nagyon köszönöm a hasazós tippeket, és hogy jókedvre derítettetek!
Kicsit magam alá kerültem a reggeli hírtől, mert titkon azt reméltem hogy tévedek :(
A strandot holnapra halasztottam és inkább pihentem egyet Olival, most már újult erővel fogok küzdeni a fránya sérv ellen!
Még jövök, bocsi...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Veronika, a Cola elég érdekes ötlet, de ha bennmarad, akkor jó.
Bár én inkább valami szénsavmentes cukros folyadékra szavaznék...
Szegény Pálmi jó gyenge lehet ha már magától megy délután aludni, jobbulást Neki!...
Adrika még mindig világosabb hajú?

Picúr, szuperek a képek, főleg a forgós tetszik, azta milyen nagyfiús már Álmos!
Hasizmozást milyen szériában kezdjem szerinted?
Jó hogy írtad a gyakorlatokat, ilyeneket edzettem én is az "előző életemben", meg picit a két Skac között újra :lol:
Csak tudnám most mikor lesz rá időm? :wink:

Sandie, szerintem Te is nézesd meg a pocakod!
Én még elmegyek egy pécsi sebész ismerősömhöz is megmutatni, biztos ami biztos alapon...
A képeitek szuperek, de jó hogy tettél fel!!!
A Fiaid nagyon cukik, tényleg egyik Rád, a másik Apára hasonlít a nagyok közül?
Zozót is megzabálnám, annyira szép húsos, és látszik hogy erős Ő is meg hosszú, mint a Tesói :lol:
Apa jó hogy javul már, gondolom most kicsit dietázni fog...
Hogy ment a fürdetés egyedül?
A laffanás de jó szó, bár nekem erről egy női testrész jut eszembe, hahaha :lol:

Savaria, amindenit Te kis torkos, nagyon pórul jártál a krémessel, még jó hogy szuperanyósod pont Nálatok van és tudott segíteni!
Lénó háj-hajlatai is tiszta pirosak a meleg miatt, napi 100x hintőporozom, az segít, de amikor kimarad a porozás, pár óra alatt újra csúnya lesz...

Kép
Kép
magnoli

Kat, külön köszi és puszi a jó ötletért, megvettem az Avent párolós-mixelős gépet (a Brendonban épp akciós)!
Mindjárt kezdünk ugyanis mi is hozzátáplálni, 4. hótól indulunk.
Jaj, úgy szeretném ha Lénó jó evő lenne, nem úgy mint Oli, aki 8. hóig nem fogadott el semmit az anyatejen kívül, és még most is alig eszik normál kaját...

Kép
Kép
magnoli

Veronika, Marci is ilyen - kézben vigyorog, mint a vadalma, ha lerakom meg jön a hiszti. Bencénél azt hitték a rokonok, hogy elkényeztettem, mert csak az jó, ha fogják stb, de ez megszűnt amint megtanult felállni - kíváncsi volt a lelkem, meg unatkozott, amikor meg fogták mindent jól látott....
A hányás nem lehet, hogy vírus? Bencének is volt még régebben :(. Most tombol a nyár kellős közepén.
Sose gondoltam, hogy a kóla hasznos is lehet :D
Picur, hát igen, és nem az orrtúrás a legszörnyűbb rossz szokás :S
Kaka nem oldódott meg, a kamilla teától tekereg, nem adok neki többet, használni nem használ, viszont nagyapámnak anno totál kiszárította bélbolyhait (ő rengeteget ivott belőle) :(
Magnoli, hajrá torna! Én úgy szktam tornáztatni (bár ha a tükörbe nézek sokat nem ér), hogy feszítgetem, amikor és ahol az eszembe jut. Ruha alatt nem nagyon látszik, és hát nem kell rá külön idő (pl fogmosás közben).
Ma jön a gyógytornász - ezt nem tudom, írtam-e. A védőnő szerint nem megfelelő Marci izomtónusa, ezért erősen javasolta a gyógytornászt, Állítólag nem a kínzó fajta. Meglátom, szerintem nem olyan fontos, csak szerencsétlen kiskölköm éppen hulla fáradt volt, amikor itt volt.
Savariaa, én is várom a hűvöset! Jó lehetett anyós mellett pihenni egy picit!!! Az őszt lehet, hogy hiába várjuk, legközelebb a tél kopogtat majd :( Utálom.
Mi nem hintőporozunk, nincsenek akkora hurkáink :( :( :( :( 5400g, 61 cm. Fejek, adom pótlásként, de nem mindig fogadja el, pedig nagyon hajlok a tápra. Még adok pár napot a dolognak, hátha csak a meleg miatt rossz az étvágya/kevés a tejem.
Mennem kell

amidaalah

Sziasztok! Tegnap megvolt a heti mérés, múlt héten 5370 gramm volt, most 11 hetesen 5630 gramm.  Hízik a szentem  . Hihetetlen, hogy 2350 grammal született.  A szopik egyre tovább tartanak, az elején mint egy sajtkukac minden végtagjával kalimpál, aztán kezd lemerülni... olyan édes. Tartunk egy pár perces szünetet közben, nézeget, aztán újra kezdni. Ti hogy büfiztettek? Közben is, vagy csak a végén? Na holnap ilyenkor már téli kabátban leszünk.  Magnoli te olyan ügyes vagy, biztos menni fog a torna!!!Akkor nálatok is megy a hintőporozás, nálunk a nyakánál a legdurvább... elég nehéz is hozzáférni a hurkákhoz. Amidaalah simán lehet, hogy a meleg miatt nem eszik annyit. Holnapra itt a felfrissülés, hátha visszatér az étvágya.  Mindenkinek nagyon szép utolsó kánikulás napot kívánok!

Kép
savariaa
Érd

Amidaalah, szép méretei vannak Marcinak is :lol:
Igazad van a hasfeszítéssel kapcsolatban, el is kezdtem a hajnali etetést követő ringatás közben, és amikor még eszembe jutott (egyszerre 10x), nem is tudtam hogy ez is használ...
Kaki most nálunk is újra nehezebb, tegnap megint tornáztatni kellett Lénót, hogy kijöjjön :(
Lábacskákat hajlítva hasra nyomni próbáltad?
A tápi nem az ördögtől való, először próbáld kiegészítéseként ha szükséges...
Sőt a hidrolizált jó a hátfájásra, szorulásra is, mi részben azt használjuk.
A gyógytorna biztos jó lesz, majd írd meg mit mondott a nő Marciról..

Savaria, otthon-oltás a mi titkunk marad :wink:
A nyaki hurkákat hasazás (mármint Lénóé) közben könnyebb porozni, egy puha rongyra szoktam ilyenkor a port szórni és elölről rasimítom, mert háton fekve úgy beszorítja, hogy esélytelen 8)
Bátor szépen begyorsított a növekedéssel :lol:

Bogi, megértem hogy még nem vagy kész egy új kapcsolatra, de ha majd igen, akkor járj nyitott szemmel, ne áldozd fel magad "az anyaság oltárán", biztos érted mire célzok :wink:
Meg aztán hátha Apa mégis visszatalál hozzátok...
Talán a különlét raébreszti a hiányotokra...
A képeitek nagyon cukik és igényes a környezet is :wink:
Anyukád most nem tud jönni segíteni, messze mentetek?

Bozza, mindig eszembe jutsz amikor Lénó az izzadt vállamon cummog, nem tudom hogy az jobb-e vagy a pokróc-nyaldosás?...
Írj ha van pár szabad perced, hogy vagytok...

Kép
Kép
magnoli

Amidaalah, akarom mondani: hasfájásra, hahaha :lol:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli, néztem is, hogy milyen összefüggés van a hátfájás, a szorulás és a táp között... :D :D Megkérdezhetem, hogy mennyiért vetted a turmixgépet? Én 29.990.- Ft-ért láttam a neten. Az jó ár?

Hasazás, mennyit tudsz egyszerre megcsinálni? :D Az is jó, amit Amidaalah mondott, feszíted, amikor tudod. Ha van időd, akkor sorozatot csinálhatsz, kezd mondjuk 3x10-el, majd emeld az adagot, ha bírod.

Képzeljétek, Picur már most csikorgatja a fogait!!! Kibújt a bal felső egyeske. Hurrá! :) Néha rácuppan a nyakamra, háááát résen kell lennem, mert Apa előtt magyarázkodhatok, ha megharap... :D

Hintőporozás, nem áll össze a hintőpor az izzadtságtól? Nem pirosodnak ki jobban a hajlatok tőle? Nekünk nem kell használni, bár összeizzadunk szopizás közben, de finoman áttörölgetem száraz pelussal Picurt, és minden rendben. Én pelusozásnál is hagyom szellőzni kicsit, fújom neki, vagy legyezem a tiszta pelussal a popsiját, hát az nagyon tetszik neki. Csodás is a popsibőre, pedig nem használunk krémet.

Amidaalah, ne aggódj Marci súlya miatt, de ha úgy érzed, hogy kevés a tejed, nyugodtan pótold, minthogy azon rágódj, hogy eszik-e eleget. ;) Mit jelent, hogy nem megfelelő az izomtónusa? Nem használja eléggé a kezeit-lábait? Vagy nem emeli a fejét? Imádom, mikor ilyen konkrétan fogalmaznak... A babamasszázst nem próbáltátok? Kíváncsi vagyok, hogy mit fog mondani a gyógytornász.

Savaria, tényleg jön a hidegfront? Megígéred???

picuralmos

Picúr, köszi az ismétlés számot!
Gratu az újabb fogacskátokhoz, aztán tegyél ám rá fogvédőt mint Savaria, nehogy bukta-utca legyen Apánál oszt lekaratéjozzon mérgiben, hahaha :wink:

A gép ára pont ennyi a Brendonban is, szerintem az jó ár...
A hintőpor beszívja a nedvességet az összefekvő felületekről, sajna ott nem elég a törlés mert el van zárva a levegőtől és így az állandó nedvesség kicsípi...
Az izomtónus lehet fokozott (merev) és csökkent (rongybaba), és lehet tónuseloszlási zavar is, ott fokozott ahol lazának kéne lenni és fordítva...

Tegnap képzeld a sziámi harci macskánk elrágta a telefonom töltő zsinórját, így fél napig nem volt telcsim :evil:
Tigi is rágcsál kábelt???

Kép
Kép
magnoli

Nem-nem, Tigi okos, Tigi nem rág! :D A gépet láttam 48.000.- Ft-ért is, így a 29.990.- télleg jó.

Amidaalah, nálatok melyik tónus-fajta van? Kamillateát én iszom, nem adok Picurnak. Próbáltam, de egy kortynál többet nem tudtam belediktálni, a többi végigcsorgott a nyakán-hasán. Így, hogy én iszom meg, a hatóanyag (remélem) átmegy a tejjel, és nálunk most már kezd megoldódni a puki-gond, már nincs tekergés, simán rotyogtat a gyermek. Hogy ez a kamillateának köszönhető-e, nem tudom, de egy próbát megér nálatok is, ha szereted az ízét.

A szél már fúj! :)

Pihentető éjszakát mindenkinek!

picuralmos

Magnoli, csak én vagyok a karatés a családban, de a fogvédőmet megmutatom lassan Picurnak... ;)

picuralmos

Amidaalah,
igen, en is ezt erzem, hogy Adri azert akarja hogy felvegyem hogy nezelodhessen :)

Hopsz, siras van...

Kép

Kép
sz.veronika

Balu ma szószerint leszívta az energiámat. Egész nap egy nagyot aludt, nyűgös volt, pedig ő nem szokott.2óránként kért enni, nekem ez nem megy. Én abba a kis százalékba esem, higy a sűrűn mellre rakást nem szaporodik a tejem, hanem kevesebb ideje van termelődni. Így Balu balhézott és nem aludt. Már majdnem felnyitottam a tápszert. Most alszik, remélem ez a front zavarta be.
Nekem teljesen felborult az emésztésem a szülés óta. 2-3napig küzdök vele, vagy nincs, majd éjjel kirobban belőle görccsel meg miegymással. Kicsit ijesztő. Túl vagyok egy hónapos probiotikum kúrán:(

Örülök, hogy bejött ez a turmixgé

KépKép
KépKép
kat78

Mmc, boldog 2. szülinapot Lizának!!
Majd mesélj, hogyan ünnepeltetek :lol:

Picúr, de okos Tigi :wink:

Veronika, mostanában Lénó is cipelteti a popót esténként, pl. ma is...
Hogy van Pálmi, a HŐS???

Kat, aszaltszilvalét próbáltad? :wink:

Jöjjön má' az a "hideg"front...

Kép
Kép
magnoli

Picúr, bocsi azt hittem Apa is karatéjjozik, de ha nem, akkor se lesz hálás ha a nyakadat harapdálva látja, fogvédődre fel! :lol:
A popófújáson mekkorát röhögtem, ez ám az igazi luxus-kiszolgálás :lol:

Kép
Kép
magnoli

Kat, tejjel én is így voltam....nekünk szépen lassan elapadt, már csak pár csepp jön mutatóba...nekem sem nőtt soha attól, ha többet raktam mellre, mondjuk, ha kevesebbet akkor sem, bogyókat is szedtem....meg a baj az, hogy nem bírok annyit inni, főleg ebben a nagy melegben, hogy nekem és a tejnek is elég legyen. Mindig elfelejtem, hogy igyak, aztán estére meg tiszta piros körben a szám....mint a jokernek. Ez van, mire már nem fájt egyáltalán, addigra elment a tej....engem ez nagyon megvisel, még mindig küzdök az érzéssel.....car anyának érzem magam ettől. Ez van.

Emésztés detto ez volt, amíg rendesen volt tej....

Nálunk eső nincs, csak párás, kicsit hűvöske, de a ház még mindig ontja a meleget. Hol van már az esőőőőő???

Zéti lázas lett most délelőtt, fürdöttünk egyet, kúp, aztán most elaludt. Nem tudom mi lesz ez. MOstanában nagyon anyá lett, elalváskor oda kell mellé feküdnöm, hogy fogjam a kezét, amíg elalszik. Olyan édes....teljesen szerelmes vagyok belé (is).

Magnoli, ez a harci macska a gyerekekkel nem harcol??? Nem féltékeny rájuk?

Megyek, kicsit eldőlök én is. Ma mindegyikőnk olyan nyomi....

Kép
Kép
Kép
sandie
Kaposvár

Hú, szegény Sandie, gondolom még a fáradtság is belejátszik az apadásba :(
Zétinek jobbulást, a betegség vagy a féltékenység miatt anyásabb?
Milyen cuki, egyemmeg, látod mégiscsak szuperek a Kispasijaid hogy így imádnak (lefolyó ide vagy oda)! :lol:

A macskánk sajna allergiás a gyereksírásra, Oli lábát 2x megkapta amikor még baba volt, azóta nagyon figyelek rá (is...), ezért is kellett kamerás bébiőr...
Itt sincs eső, de már hűvösebb kicsit a levegő :D

Lénó mostanában megint kevesebbet eszik, hátha javul az étvágya ha hűvösebb lesz...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Itt sincs eső, de éjjel olyan szélvihar volt, azt hittem kivisz az ágyból! Eső nem esik, de lehült a levegő, szuper. Hosszú nadrág van rajtam, mikor terhes voltam, akkor volt rajtam utoljára hosszú.  Bátor egyre hosszabban szopizik, néha 45 percig is tart. A bimbóimról nem is beszélek, na jó, mégis, szóval fájnak, az első 20 mp megint borzasztó... hát mikor lesz ennek már vége???? Tele van a hócipőm.  

Sandie jobbulást Zétinek! Szegényem...Sajnálom, hogy apad a tejed, elhiszem, hogy megvisel lelkileg. De gondolj arra, hogy nem a szoptatástól lesz valaki jó anya! A lényeg, hogy az életednél is jobban szereted a gyerekeidet, más nem számít. Fel a fejjel! Tudom, könnyű mondani... De erős vagy, nem hiába nevelsz 3 gyönyörű kisfiút!! Büszke lehetsz magadra!!!!!

Kat Bátor is nagyon nyűgös volt, és gyakrabban kért enni, amitől a bimbóim kikészülnek. De már itt a hűvös, remélhetőleg minden visszatér a régi kerékvágásba.

Magnoli a végén olyan kockás hasad lesz, hogy csak na!! Nekem emlékszel milyen pici pocakom volt, ennyi előnye van, hogy nekem teljesen lement már a szülés után, hihetetlen volt, hogy egyik nap még volt, a másik nap meg sehol. Nem hitték el a kórházban, hogy szültem... nem akartam mondani, hogy nem jókedvemből vagyok ott.  De most eléggé kívánós vagyok, bevallom nagyon szeretek enni, ez az én szenvedélyem. Most az a joghurt a kedvencem, amit össze kell keverni, az egyik fele natúr a másik a gyümölcsös, nyammiiiiii.  Na és a vaníliás krémtúró is lecsúszik, ha nagyon muszáj.  Szóval figyelnem kéne, de amíg szoptatok, úgy érzem, ennyi jár nekem.  Ugye, ugye, ugye???  Az megnyugtat, hogy a régi ruháim legtöbbje már rámjön.

Picur fogcsikorgatás már most?? Nem semmi Álmos!! Megérkezett végre a hidegfront, hurráááá! Én mondtam!!  Tényleg jó lenne majd valamikor szervezni egy találkozót, jó lenne egy olyan köztes helyet találni, ami mindenkinek könnyen megközelíthető. Ötlet?

Szép, hüvös, nyűgösségmentes, hosszan alvós napot kívánok mindenkinek!!!

Kép
savariaa
Érd

Lénárd itt még a Balcsin:

És így nőtte ki a babakocsit, látod Mmc?... (Kicsit piroskás a melegtől)

És mindig letornázza magát a mózes végébe reggelre, csak a csülkei látszanak ki ahogy nyújtogatja amikor ébred:

Kép
Kép
magnoli

Magnoli de drága Lénó!!! Egyem meg!!!

Kép
savariaa
Érd

Hozzánk csak a hűvösebb szél jött meg, az eső elkerült sajnos minket. Az udvarunkon csak szénát lehet látni fű helyett.

Kat, ez a három hét konstans 40 fok mindenkit kimerített. Reméljük, hogy nálatok is csak ennyi volt a probléma. Hogy telt az éjszaka? Sajnálom a kaka-gondot, esetleg rostosabb kajákkal egy kúra? Sok-sok folyadékkal, hátha segít.

Savariaa, nálunk az ülve böfi jön be mostanában. Picurt az ölembe ültetem, persze tartom a hátát, és amíg vigyorog és nézelődik, 1-2 percen belül jön a rettenetes böfi. Van, hogy négy is kiszalad a száján. Már az is egyre jobban tetszik neki, mert hát mi is örülünk, amikor kijön.

Ti megmutattátok már a babáknak a tükörképüket? Picur olyan édesen nézelődik a tükörbe, próbálja megfogni, csodálkozik, néha grimaszol, elmosolyodik, nagyon cukipofa. Játék közben meg bele szoktam szuszogni a nyakába, hát attól hogy kacag! :D Elképesztően édes!

Ma hajnal fél háromkor kellett keltenem, annyira bedurrantak a cickóim. Arra ébredtem, hogy kőkemények és becsomósodtak. Nekem ahelyett, hogy csökkenne, vagy esetleg beállna a mennyiség, egyre több van, a melleim mérete már egy szép méretes dinnyével vetekszik. 

Ma elmentünk boltba, addig "leadtuk" Picurt a nagyinak (pedig volt már nála), hát úgy sírt utánam, tiszta piros volt a szeme, mikor visszaértünk. Bevallom, hiányzott is, pedig 1 óránál többet nem voltunk távol. Visszaértünk, megetettem, megölelgettem, és mindjárt gömbölyű lett a világ újra. :)

picuralmos

Na közben írtatok sokat, de jó! :) :)

Sandie, attól ne érezd magad rosszul, hogy fogy a tejed. Neked sokkal, de sokkal nehezebb, mint nekünk, hiszen ott a másik két lurkó, csoda, hogy egyáltalán eddig szoptattad Zozót! Főleg, hogy rokkant az egyik cickód. Bevallom, én a Zéti-féle horror után eszem ágában sem lett volna még egyszer élő ember szájába adni a mellem...

Savariaa, köszi a szuperhűs szelet! ;)

Magnoli, de édesen vigyorog Lénó! És totálisan kinőtte a mózest. Hogy álltok az ágyba szoktatással?

Fogcsikorgatás, csak akkor csinálja, ha lefelé néz az ölemben, és így összeérnek a fogai, tudatosan még nem, de ha akkor roszogtatja, háááát, futkos a hátamon a hideg. :D

Találka-helyszínnek tök jó lenne a Velencei-tó, de többen írták, hogy nekik messze van. Nem lesz egyszerű, de szerintem megoldjuk. Pesten kinek mi van közel, vagy megközelíthető helyen?

picuralmos

Felmerult a Margit sziget... (én mondtam :D ) és valaki mondta rá, hogy ő már úgyis meg akarta nézni az új szökőkutat... ahhoz mit szóltok?

Kép

Kép
sz.veronika

... és futunk egy babakocsis sziget-kört is? :D :D

picuralmos

Hát aki akar az futhat, én inkább elücsörgök és nézem a vízesést :lol: De sétálva szívesen körbemegyek :D Bár nem tudom hogy férnénk el ennyien... még anno Pálmival találkoztam egyszer két anyukával, de már hárman se fértünk el egymás mellett babakocsival rendesen...

A fűbe kiülni nagy plédekre, kitenni a babákat jobb ötletnek tűnik beszélgetés szempontjából is...

Kép

Kép
sz.veronika

Ha már plédes tali jön szóba, belekotyognék én is, a Margit szigettől még 2 villamos megállóra van a Millenáris Park, ahol van fű, tó, kulturált WC és kajálási lehetőség, FAGYI is.
A környéken jól (de sajna fizetősen) lehet parkolni, és eső esetén "megszállhatjuk" a Mammutok egyikét is :wink:
A Moszkva (Széll Kálmán) tértől gyalog 2 perc, villamossal 1 megálló a Mammut2 mögött.

Savaria, de jó is lenne az a kocka-has, de sajna ekkora nyúlás után szerintem esélytelen :(
Látod Téged mindenki a kis hasad miatt hergelt, most meg irigyelhetünk (mmc-vel együtt), mert szép maradt...
Kényeztesd magad édességgel nyugodtan, és fogd a szoptatásra, én Oli idején a vaníliás karikát faltam, azóta rá se bírok nézni :lol:

Picúr, hozzánk jött egy kis eső is, hurrá!
Lénó valamiért mindig felébred ha a kiságyban altatom, ezert éjjel még nem sikerült, nappal próbálom...
Gondolom szeret az oldalához/aljához bújni...
"Ültetős" büfinél sajna nálunk bukás is jön, a vállamon pedig nem szokott...
Bírom hogy Picúrod ilyen vidám gyerek, várom hogy élőben is láthassam :wink:

A jó idő ellenére ma még kevesebbet eszik Lénó mint eddig és állandóan sír közben, pedig már volt kaki is, ilyenkor teljesen kiakadok... :cry:

Kép
Kép
magnoli

Veronika, csak vicceltem a sziget-körrel. Tavalyelőtt voltam a szigeten, csoportosan tényleg nem egyszerű ott közlekedni.

Magnoli, a Millenáris Park nekem tetszik, és még talán oda is találunk, a Mammutot ismerjük jól. :)

Sírás, fogakkal hogy álltok? Nem lehet, ha már a hasfájást kizártátok, hogy az ínye fáj, ahogy a cumisüveg hozzáér? Egyszer Amidaalah mondta, hogy még a cicibimbi is irritálhatja.

picuralmos

Sziasztok!

Eltüntem kicsit, mert ebben a hőségben csak túlélni volt erőnk... borzalmas volt, de végre itt az igazi nyár és ma indulunk Komáromba nyaralni egy szuper gyógyfürdőbe, aminek tökéletes strandja van 

Olvasó üzemmódban voltam, így nem sokat tudok reagálni, mert a felére sem emlékszem 

Tali, én kihagyom egyelőre, autónk van, de én nem vezetek, BKV-val viszont nehezen jutok el akár a Margit szigetre is. A babakocsi nem durván nehéz, de macerás tőlünk az út+babó azért tartja a 3 órákat, amint odaérnénk, már szoptathatok is.  Majd ha nagyobb lesz Barnus benne vagyok egy taliban 

picur, mi szoktunk a tükör előtt állni, de mi még azért 2 hónappal fiatalabbak vagyunk, itt még nincs ez a felfedezés, nálunk még a kezét se fedezte fel Barnus 

magnoli, Lénárd milyen ügyesen tatja magát hason! Nálunk még mindig inkább lustulás van :)

Mi amúgy megvagyunk, Barnus 2 napig csak cicin volt el, alig aludt, biztos a meleg, de talán egy köv. növekedési ugrás is, csomó tejet csinált magának. Sajna az éjszakát még nem alussza át, alszik 22-től és ált. 3-4-5 körül kel, de utána húzza 7-8-ig. A nyála ömlik, az ökle a szájában, szerintem hamarosan kijön a foga...

Betegeknek jobbulást, frissüljetek ebben a szuper időben, nyaralás után majd jelentkezek!

Kép

Kép
nusildi

szeretik egymást 

ő is mindjárt kinövi 

Kép

Kép
nusildi

lstenien vagyunk, Palmi szerda ejjel ota hany...azt hittem a medencebol nyelt be, de ma ejjel mar en is, igy virus lesz... borzalmas vacakul vagyok, fel se birok kelni az agybol mert szedulok... remelem Adri nem kapja el...

Kép

Kép
sz.veronika

Jujj Veronika, jobbulást nektek!
Remélem Apa és/vagy anyukád tud segíteni Adrika elkülönítésében, nehogy elkapja!...
Pihenj, igyál kis kortyonként hideg folyadékot és egyél sósat, pl. ropit...

Ildi, jó nyaralást Nektek!
Édesek a gyerkőcök, tényleg Barnusnak is szűk már a mózes

Lénó este már jobban evett, aztán 4 óránként követelte az elmaradt kajcsit
Most pedig megint tekergőzött és nem tudtam megetetni
Picúr, szerintem inkább a pocija fáj, úgy veszem észre sajna, bár a nyála is folyik és tömködi a kezét a szájába...

Kép
Kép
magnoli

Uhhhh, Veronika, ez nagyon durva, szerda óta, ma vasárnap van, kapott valami gyógyszert Pálmi? Nekem egyszer injekcióban adták be a hányáscsillapítót, mert mindent visszaadtam, azonnal. Nehogy kiszáradjon szegénykém, aztán még kórház legyen a vége... Neked is jobbulást! Adri hogy viseli, hogy anya beteg? Apa tud segíteni? Ő még tartja magát?

Ildi, nektek nagyon jó pihit! Hidd el, hamarosan Barnus is elkezd pörögni, csak kapkodd majd a fejed! ;) Nagyon édesek együtt, ha mondhatok ilyet, Barnus tiszta apukája, Lotti meg inkább te vagy (látlak kicsiben a profilképeden). Lotti hogy viselte a hőséget? Tudtatok azért játszózni?

Magnoli, nem próbáljátok ki a Colief-et? Nekünk végül is azt kell mondjam, hogy bevált, azóta sokkal könnyebben jönnek a pukik, és nincs tekergés hála az égnek! Összesen két "flakonnal" kapott. Nálatok még a fejéssel sem kell bajlódni, szerintem próbáld ki. ;)

Újabb felfedezések: csudijó móka a nyálbuborék-fújás, és hozzá a bürrögés! :D Ha elálmosodik, elkezdi dörzsölgetni a szemeit. Irtó édes olyankor, bár ha leteszem, egy kis hiszti van még, de alakul, sokkal jobbak, egyszerűbbek a nappali elalvások. Az estiek továbbra is pikk-pakk mennek, ezt azért lekopogom! :) Van valami az arca oldalán, amit lehet húzgálni, viszont nem jön le (szerencsére). Ugyanilyen izé van anyának is és apának is. Igen, ez a füle. :D

Most felment Apával kondizni az emeletre, én meg főzök egy jó kis csirkepörit. További szépséges vasárnapot! :)

picuralmos

Sziasztok!
Olyan idegesítő ez az új fórum...be vagyok jelentkezve erre írja, hogy hozzászólás írásához be kell jelentkeznem..pfff

Minden nap olvastalak titeket, de olyan jó sokat írtok mindig, hogy mire elolvasom már mennem kell :) Most a héten Triatlon van a városunkban, sok programmal, bár nap közben nem túl gyakran  tudtunk lemenni (pont akkor lettek volna mik érdekelnek)  a nagy melegtől :( Egyébként nagyjából ugan azok történnek velünk is , mint itt a legtöbb babával. Napról napra okosabb Lucus, már megtartja a kezében a könyebb játékokkat ha oda adom neki, mindent a szájába vesz amit megkaparint -nálunk is játszik a nyálömlés és ököl szájba tömés- , néezlődik, vigyorog, olyan édes valamelyik nap kacagott egyet hangosan, mikor apa elkezdett neki röfögni :P
Kb két hete egyszer hasról a hátára fordult, de azóta sem történt meg többször, bár nem is nagyon van hason, mert úúúútálja ( akkor is biztos csak azért fordult meg, hogy ne kelljen úgy lennie :P ) viszont egyfolytában ülni akar, löki fel magát, hintázik előre, csak nem tudom hogy merjem e már ültetni-ez nem árt a gerincének ilyen kicsi korban??? mert amúgy így tetszik neki és nézelődik meg nyúlkál a játékokért. Úgy élvezem, hogy már séta közben is nézelődik és nem csak alszik vagy üvölt :)
Most második napja nincs kaki, pedig eddig minden nap volt neki, sőt naponta többször is időnként, úgy látszik ketzdődik neki is ez a kakát váró időszak :/ néha nyög és erőlködik de pár perc után megunja, szerencsére nem sír, nem tűnik úgy, hogy fájna a pocija, de azért remélem ma már lesz valami.
Veronika remélem gyorsan elmegy ez a buta vírus és jobban lesztek Te is meg Pálmi is, és főleg, hogy Adri nem kapja el!
Húú nem is tudom már ki mit írt, most önző módon magunkról "áradoztam". Re,élem azért több betegünk nincsen és mindenki kiélvezi a nyár maradékát :)
Itt kicsit hűlt az idő, de csak pár fokot, tegnap előtt éjjel hatalmas dörgés-villámlás volt...azt hittem fel robbant valami akkorákat dörgött, nem sokat aludtunk. Pár napja van egy éjjeli 2-3 közötti kelés is, pedig eddig 21-22 között elaludt és csak 5-6 között kelt reggel. Remélem ez az új szokás csak a meleg miatt van és majd szépen el is múlik ha jobb idő lesz.
Úgy sajnálom, hogy én nem tudok menni a talira-jó messze vagyunk :(
A babás képek irtó cukik, mindenki olyan sokat nőtt, hihetetlen! Nem rég még az uh képeket nézegettük róluk :P Luló napozik Luló napozik

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kat - Hümm.. Lehet, hogy nekem sem szaporodik a tejem, ha túl sokat teszem cicire a babót? Tegnap voltunk játszóházban, Marci sokat nézelődött és aludt, nem kérte óránként, és mintha több lenne....
Ahogy olvasom ez a meleg sok babának elvette az étvágyát!!!
Veronika, jobbulást Nektek!!!! :( Nyáron betegnek lenni a legvacakabb, gyógyuljatok meg gyorsan!!!!!!!!!!
Csicsi, még ne ültesd!!!!
Marcinál volt kint a gyógytornász, nincs vele semmi komoly gond, nem kell kezelés se... Végignézte az izmait (kb simogatta, úgy irgigykedtem :D), csak a jobb oldala gyengébb, de elég ha forgatom, illetve tegyem keményebb felületen hasra - ágy nem jó, mert besüpped. Ennyi. :)
Sandie, tökéletesen átérzem amit írsz :(. Abban egyetértek Picurral, hogy szerintem nekem se lett volna bátorságom odaadni a cickómat, ha egyszer letépték :S Nem értem miért működik valakinél ilyen nehezen a szoptatás, mert ok, hogy már van tápszer, de régen mit csináltak, szotatós dajkát kerestek?
amidaalah

Sziasztok Lányok!

Kicsit eltűntem.. de biztos nem is hiányoztam..
Visszatértünk a nyaralásból, nagyon jó volt. egész nap a kertben az árnyékban ültünk, fürdettük Gergőt a kis "medencéjében".. és még olyan is volt hogy volt 1-2 óránk "unatkozni"...
TV, internet nélkül...
mosni, vasalni nem kellett, pakolni is csak módjával... lángost ettünk a strandi büfénél.. szóval szuper volt. Sajnos a férjem szabija véget ért, és holnap már megy dolgozni, újra vissza kell szokni a hétköznapokhoz... pedig olyan jó volt hogy itthon volt velünk, sokat játszott gergővel, ringatta, sétált vele.. addig én főztem, pakoltam, fürödtem...

Nagyon sokat írtatok, nem tudom lesz e időm visszaolvasni..

Mangoli. a köldöksérv nem hangzik tól jól... honnan lehet tudni hogy a van?
Nekem is nagyon nagy volt a pocakom, mindenki azt kérdezte hogy ikrek?? megőrültem tőlük! Szerintem nekem is szétnyíltak a hasizmaim.. nem tudom hogy azt hogy lehet visszacsinálni... van ötletetek?  vagy ez már igy marad? köldök magasságban ha állok olyan nagy a hasam minta még mindig terhes lennék...
Picur neked biztos van jó ötleted...

Jobbulást a betegeknek!
szép és hűvös éjszakát mindenkinek 
monis
Budapest XIII. kerület

Monis, először is irigyellek a szabi és a nyaralás miatt, így azért ki lehetett bírni a hőséget, igaz? :) A hasizmok összezárására a hasazás jó megoldás, de azt csak akkor szabad elkezdeni, ha már csak két ujjnyi a rés. Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy hanyatt fekszel, kicsit megemeled a fejed, hogy picit feszüljön a hasad, és a köldököd felett két-három ujjnyival kitapogatod a hasizmodat. Ha a két "hasizomcsík" közé befér kettőnél több ujjad, akkor még várnod kell a felülésekkel. Magnolinak leírtam, hogy hogyan csinálja, ha van rá ideje, azt el tudtad olvasni? Ha nem, leírom neked is szívesen. :)

További szép napot mindenkinek! :)

picuralmos

Sziasztok,

Monis, dehogynem hiányoztál, nekem mindenki hiányzik, ha nem ír :wink:
Milyen volt Apa szülinapja?
A jó pihenés után újult erővel vághatsz a hétköznapokba :oops:
Az ikrezés engem is a sírba vitt, különösen amikor az "egészségügyisek" mondták, pl. a 28 hetes Uh előtt ijesztett meg különösen a doktornő, de a CTG-ken is ezzel "szórakoztattak"...
Nekem a köldököm teljesen kifordult, sőt előre domborodik a sérv miatt, rettentő ronda :(

Picúr, hogy vagytok?

Kép
Kép
magnoli

Szia Picur, Megnézem és még sajnos nagyobb a rés a hasizmok között, befér 3 ujjam is... mitől fog összébb menni?? akkor addig nincs hasazás? Olvastam Mangolinak irt gyakorlatokat, köszi, de akkor még vánom kell?? furin néz ki mikor felülök.. mert a hasam középen úgy kidudorodik... ez mér ilyen marad örökre?? ráadásul a köldök alatt középen nem is érzem a hasam.. lehet hogy a császár miatt? átvágták az idegeket?? olyan mintha el lenne zsibbadva.. elég szörnyű..  kicsit el vagyok szomorodva emiatt!! de ilyenkor arra gondolok, hogy egy iyen kis gyönyörűség kedvéért megérte még ez is!! marad a hasplasztika..

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?