A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Bizony, és mi, magyarok nagyon jók vagyunk benne, általában megnyerjük a nagy világversenyeket
Ha jól tudom, hazai találmány.

Anyám, szóval átlógtatok a területéreMeglepett
Nem semmi.

Szülői - nálunk hétfőn volt. G. csak késő este volt, Rugót aznap oltották, így megint kimaradt. Pedig el akartam menni.

Hallgatók: még csak a levelezősökkel találkoztam, mert nálunk csak jövő héten kezdenek a nappalisok. De vagyok új képzésekben, pl. szociális menedzser, családügyi mediátor, valamint kaptam még Romológia órákat is De nézem a pozitív oldalát, hogy kijön az óraszámom (nem minden képzést tudtak idén elindítani). Sőt, túl is haladom, mert jövő héten kineveznek.

Hogy hogy nem folytatódik a furulya?

MI most szerintem az angolt hagyjuk abba, mert a logopédia is fizetős lesz

Jó munkát estére.

Árminnak további lázmentes estét

Kép
vindolanda

Lakat a száján

Kép
vindolanda

Halihó,

Megvagyunk! Minden rendben!

Móni: Grétinek utólag is BOLDOG SZÜLETÉSNAPOT!!!!!

Gergőke de cuki lehetett ahogy várt!, buli, játékok, de ügyesek vagytok!!!

Gumicsízma!!! én is én is...valami kis csajosat szeretnék én is, esténként a sétákhoz, meg ovi, bölcsi "járatok"hoz

gombfoci..de cuki..tesónak is volt rengeteg csapata..talán még én is játszottam.:-)
"átlógás" azta micsoda bűn!!!! :-( ejnye bejnye....:-) micsoda szülők vannak, nem irogyellek!!!!

Dalus jól van, hétörfög mint eddig. Semmit nem láttunk rajat, kedve jó, étvágya van..:-) Happy a gyerek.
A bölcsibe azt mondta rá a gyógytornász, hogy páratlanul egészséges.:-) lűtszik hogy 2. gyerek, már nem tudtuk a széltől is óvni ( szerencsére) így mindent kipróbál megcsinál, ami többnyire előnyére vált. Olyan izmos, a lába, karja, válla..:-) cukker!
Lassan már minden déleött megyünk bölcsibe, remélem jól fogja venni az akadályokat!

Emma táncra jár! Kedd, csütörtök, és szerdán meg megy úszni remélem az ovival, meg megint lesz angol az oviban! Örülök hogy zekre már nem kell külön hordani, mert igy is kedden anyós, csütörtökön anyu vigyáz Dalusra mig táncikál Emma. Egész jónak tűnik a tánc, már első órán tanultak lépéseket, élvezték, röhögcséletk, de szépen csinálták. Egyik kis ovis társával ( Ketten vannak csak nagyok lányok, a többi 5 fiú, akik nagyok, és a többi mind 3 éves, de van köztül 3-4 kistesó :-) egész családias a légkör )Ma lesz a 2. óra. Ma I visszi, mert én hajkezelásen leszek.

Vicces, reggel fodrász hajfestés, du-án fodrász, hajkezelés, csavarás, hogy p-sz-v jól nézzek ki. :-)
Tegnap körmöshoz is eljutottam. szép lett zselés köröm + gél lakk, mintával. Nem volt egyszerű mert pénteken feketruha-ezüst kiegészítővel, szombaton, kék ruha fekete kieg., vasárnap fekete ruha piros kieg. és ehhez kellett találni egy olyan mintát ( francia+ kékvirág, piros kő, fekete csíkok ) ami mindenhez megy. :-) de olyan szép. és találtam egy olyan ügyes csajszit...aaa hihettelne és fillékerkért dolgozik. kezem lábam, minták, zselés köröm, gél lakk...stb 3300Ft összesen. :-))) juhéjjjjjj

kicist izgi összeegyeztetni a csajokat mikor hova kihez, demost anyuék sokat segítenek, mert ugye angol, fotózás is van 1-1 nap. Alig várom hogy meg legyen a gépem és mehessek fotózni!!! :-) 

Maggie: angol elkezdődött?
Vindo: ígérem jöv. héten már kijutunk a meggyes ládákkal...csak eddig horror volt minden napunk! 

nálunk mé nem nem volt szülői..:-( jaj státuszt ,oltást el ne felejtsem!!!!! :-((( brrrrrr

ja allergia..nálam is kialakult, tavaly kezdődőtt..:-( pollenre.:-(( de kaptam gyógyszert, ami teljesen karban tartja :-) 

Vindo: kinevezés? jó hogy meg van az óraszámod :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Vindo ezt az icont nem ismertem, de ha rámegyek ki írja  :-) vicces vagy. 

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

utólag boldog szülinapot Emmának,Grétának,Rugónak :) 

Vindo,megjött a könyv,köszönöm :) Nagyi vette át ,el nem tudta képzelni mi lehet benne :) 
logopédia fizetős nem normálisak :( mi ovinkban sem lehet állítólag sem gyógytesi,sem zeneovi,néptánc,angol 

kaqk,szegény Dalma :( :( de jó,h. nem lett komolyabb baja :) :) bizti szép lett a  körmöd :) a ruhák leíva nagyon jól nézhetnek ki :) :) s tényleg nem drága :)

mi meg megjártuk Prágát :) :) szép volt,rövid,de tartalmas :) izomláz a vádlimban :) :) (Maggie készülj  :) )  vonatút hoszú,álmosító :) megbeszéltük visszamegyünk,mert nem vettem meg álom cicás fülbevalómat :) :) gyerekek jól viselték,Nagyi és tesója vigyáztak rájuk :) 

még ki kellene apkolnom,odáig nem jutottam még 

KépKép
viranka

Hahó!

Vindo, ez a szájzáras smiley!
Épp az imént jött meg a könyved, nagyon megörültem neki, köszönöm szépen! A dedikációt külön is :-) pár hónap és bele is tudok kezdeni az olvasásába! azért megpróbálom előbb
Ez a családügyi mediátor képzés izgalmas, ez olyasmi, mint a szocmunkás, csak válófélben lévőknek stb. segít ki-/megbeszélni a dolgokat? 
Furulya: érdeklődtem, de nagyon lakonikus válaszokat adtak, szerintem valami nem kerek. Én bírtam a tanárnőt, nagyon aranyos volt, a gyerekek is szerették meg az óráikat is. Passz. Most van még sakk, torna, egy másik fajta torna, ami nem érdekel (nem megyek bele, valami táncos mozgás, felesleges szerintem), úszás, ilyenek. De egyet szoktunk engedélyezni, ha a gombfoci a kiválasztott, hát az. 
Új csoport, új szabályok, minden héten vinni kell kevés gyümit (egyszerűbb lenne, hogy párhetente többet, mint a régi csoportban), meg gyakorlóovi lett, jönnek az óvónőképzőből a hallgatók gyakorlatra. Azt nem tudom, hogy fognak annyian elférni a termekben. Meg kell külön tornacipő, meg nem jó a papucsszerű benti cipő -- örülök, hogy ilyen cipőárak mellett 5-6 pár cipőt kéne a gyereknek bírnia --, úgyhogy a nyári szandált fogom be váltócipőnek, meg vettem egy olcsóbb tornacipőt a Deichmannban. Még téli is kelleni fog. 

Kaqk, milyen szemináriumra készültök nagyon?
Igen, ez a 2. gyerekesség tényleg jó, már én is engedek olyanokat Ármin szájába venni (mindent a szájába vesz momentán), amiktől anno elhűltem volna. 

Ma volt egy nagy körünk, muszáj voltam az egyetem melletti könyvtárba elmenni egy könyvért, ami kell a cikkemhez, sikerrel jártunk, bár volt egy 10 perces utcai ordítás (van ám hangja Árminnak), utána csak nézelődött, majd félórán belül bealudt. Amúgy jól viselte eddig az oltást. 

Kép
Kép
irina

Verus, Prága, örülök, hogy megjártátok! Képeket, légyszi!!!

Kép
Kép
irina

Vera: praga szupi lehetett, egyszer mar iartam ott fiatalon, hihi   De szeretnenk majd megintbvisszamenni kettesben:-)

irina: ez egy nagyobb eves rendezvenye a cegnek ahol I az egyik igazgato. :-) megint lesz eloadas is egy rovidebb. :-) o a ceg arca is egyben :-) 

http://www.youtube.com/watch?v=fd4POwaK ... HelqvLVkvw

I is felismerheto par helyen es talan rogton az elso kockakon :-)

KépKép
kaqk
Debrecen

Kiszúrtam I-t több helyen is
Igen, docens leszek. Jövő héten ünnepélyesen is.
Éljenek a körmök:)

Viranka, várjuk a képeket.
Hány nap volt?
És a lényeg: ittatok sok sört?

Irina, szerintem ilyen. Most indult, és a régiónkban (K-MO) még nem sok helyen van (lehet, nincs is több). Az egyik kollégánk volt kinn az USÁ-ban tavaly, és elvégzett egy mediációs képzést, innen jött az ötlet. Összerakták a tantervet, meghirdették, és jelentkezett rá vagy 15-20 ember Konfliktusok esetén közvetít. Pl. pár iskolában már alkalmaznak mediátorokat most is a problémás esetekben.
Szerintem a gombfoci nagy királyság. Én támogatom.

Gyümi - nekünk hetente kell keveset vinni. De mindig elfelejtem, vagy pont aznap nincs otthon. Pl. ma vittünk, de kedden kellett volna...

Tornacipő - az Rugónak is kell, szerintem a tavalyit kinőtte. Az óvodának van egy tornaterme, oda szoktak néha menni.

Itt van a szomszéd, tisztítja a kocsi klímáját. Rugó nézi. G. telefonál.
Beszöktem.

Kép
vindolanda

Ez igen! Docens! gratulalok!

KépKép
kaqk
Debrecen

Köszi.

Ma sajna hajnalozok, mert munkanap. De délután majd jövök, vagyis igyekszem.

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, juj, de korán keltél! Szívből gratulálok a docensséghez!!! Vmiért azt hittem, már régebben kineveztek, mert anno írtál róla, de ezek szerint Isten malmai ott is lassan őrölnek...

Kaqk, értem, akkor sok sikert a szemináriumozáshoz!

Na, kiderült, hogy lesz furulya, csak más tartja. Most aztán járhat a gyerek több kurzusra. 
Gyerekorvos szerint kezdhetjük már a hozzátáplálást, de utánaolvastam (again...), és nem fogom 6 hós kora előtt bármivel megkínálni (Ádival is így voltam). Van az a teória, hogy a glutént korábban kéne bevezetni (4 és 7 hós kor között), de ezt  már megcáfolták, plusz ráérek a 7. hónapban ekörül egy kört futni. Ha vkit érdekel, itt minden tök jól benne van: 
http://www.szoptatasportal.hu/files/Med ... _fuzet.pdf
A 15. oldaltól izgis a dolog. 
Azért izgatott a dolog, mert Ádi coeliákia-gyanús volt 1 éves kora körül, annyira nem hízott és amúgy sem festett vmi jó, de szerencsére nem volt neki. Azóta sem tudjuk, mi volt akkor a gond, hogy fél évig olyan kis elesett volt, lehet, hogy a sok betegség vagy vmi ismeretlen gyulladás (utóbbira utalt a magas fehérvérsejt-szám és megnagyobbodott máj, de nem találtak konkrétan semmit az egyéb vizsgálatok). Árminnál most mindent megteszek, hogy minél tovább szopjon és minél többször. 

Kép
Kép
irina

Ui: Mindenkinek jó munkát!

Kép
Kép
irina

tettem oda képeket :) vagyis csak azokat amiket R. áttöltött már  a gépre :) 

Irina,gumicsizma nagyon jó :) :) én élvezem,olyan jó pocsolyákba ugrálni/lépni  hajrá furulya :)

KépKép
viranka

Hahó.
Bocs az eltűnésért.
Tegnap este hét körül keveredtünk haza. Aztán már nagyon fáradt voltam. Reggel meg G. sokáig aludt, én Rugóval voltam.
Aztán elmentem vásárolni.
Voltam a tescoban, meg a KIK-ben Rugóra elköltöttem a szülinapi pénzét (nadrág, pulóver, póló). És még turiztam is
Két pulóvert, és egyik sem fekete
Hazajöttem, ettem.

Rugó még mindig pizsamában van. G.nek nem sikerült felöltöztetnie

Itt olyan hűvös idő van. Begyújtottunk a kályhába.

Kép
vindolanda

Na, itt vagyok megint.

Irina, akkor a gombfoci is marad?

Közben nálunk is kiderült, hogy az angol ingyenes lesz (), így arra is járni fog. A logopédia mellé még egy fizetőset nem akartam...

Viranka, mindjárt nézem a képeket.

Rugó rajzfilmet néz. Egy idő után nem nagyon élvezi, láthatóan nem tetszik neki. Gondolkodik, majd kijelenti: Nem tetszik, ellaposodott a történet.

Kép
vindolanda

Irina, nézd mit találtam a youtube-on. Kamaszkorom óta keresem ezt a számot egészben, eddig nem találtam sehol
https://www.youtube.com/watch?v=2nj0VmUSXaE

Azt  még leírom, hogy augusztus végétől a település ivóvizének fogyasztását nem javasolják az arzén miatt. Szerintetek kaptunk bármilyen kis szórólapot róla, hogy Te hülye, ne igyál a vízből?Meglepett
Tök véletlenül tudtuk meg. Eszem megáll.

Kép
vindolanda

Halihó!

Bocsánat, de meghalni sincs időm, ma is még csak most tudtam leülni a gép elé. Sokszor olyan fáradt vagyok, hogy be sem kapcsoltam a gépet.

Sajnos tegnap sikerült összeütköznöm egy motorossal. Mindketten hibáztunk.  Neki nem lett baja, egy kicsit tört a motorja, de az én kocsim ajtaja nagyon behorpadt. A fene vigye el.  
Most majd lehetek nélküle, de majd megoldódik valahogy, csak a Kedves a jövő héten kirándulni megy, még nem tudom, hogy hogyan lesz, de majdcsak lesz valahogyan. Ráadásul ugye még a Bercó szülinapi bulijára is vennem kell majd dolgokat, hogy hogyan hozom haza?

Vindo, gratulálok, én is azt hittem, hogy már kineveztek.  Rugó dumája hibátlan.

Kaqk, ti sem unatkoztok. Jó, hogy nincs nagy baj.

Irinám, szerintem is jól csinálod. Bár én nem néztem utána, de Bercót én is a hatodik hónap után kínálgattam. Nem volt elragadtatva a dologtól. Sokáig csak engem evett.
Jókat hirdettek meg az oviban.

A Bercó ovijában is volt szülői. Hamarosan csinálják az iskolaérettségi vizsgálatokat, sokat kirándulnak majd, mennek bábszínházba, stb. Az egyes óvónénik tehetséggondozásba is kezdenek. Bercókám sem a zenei, sem a rajzos csoportba nem fér be. Nem is szeretne menni sehova sem, a hittant kivéve. Én meg nem is erőltetem.

Viranka, nagyon köszi, ha megírod a tapasztalataidat, de az eddigiek alapján úgy érzem, hogy csodás volt. Mindjárt megnézem a képeket.
dmaggie

Vindo, Békéscsabára jártam főiskolára, ott is arzénes volt a víz, érezni is lehetett rajta nagyon. Bátran ittunk belőle. Bónusz: jó lágy volt a víz.

dmaggie

Jaj, igen.
Irinám, akkorát mosolyogtam ezen az átlógáson. Úgy tűnik, van elég problémája a hölgynek.
dmaggie

Halihó!

Vindo, arzén, ezért fel lehetne jelenteni az önkormányzatot vagy aki felelős érte, nem? hogy tudtátok meg mellesleg? Ez asszem főleg babákra veszélyes nagyon, de ki a fene akarná ilyen tudattal inni a csapvizet...?
Rugó beszólása: óriási ez a gyermek, komolyan!
Igen, akkor lesz gombfoci meg furulya is, eltérő okok miatt. 
Ó, jó kis érzés Hartley-filmzenén nosztalgiázni, köszi! már tudom, hogy írtam, de Donovanba kicsit szerelmes voltam, pedig nagynak tartottam a fejét a testéhez képest

Maggie, baleset -- még szerencse, hogy nem lett egyikőtöknek sem baja! Sajnálom a kocsit, mikorra lesz megjavítva? 
Ádi is engem evett sokáig, 7 hósan volt kórházban ugye, ahol néztek rám, mint egy balogra, hogy még csak szopik és almát kóstolgat? Ma már visszakérdeznék, hogy miért, az összes szervezet ajánlása szerint a 6 hós kor utáni hozzátáplálás az újat mond önöknek? Ezek szerint újat mondott. Egy gyerekkórházban. 
Bercót érdekli a hittan? Nem is tudtam. ;-)
Sajnálom, hogy ennyire sok és fárasztó a munka...

Jól vagyunk, fogzunk, kicsit fáj a mellem, mert egész éjjel rágcsálja, de hát ez van. A fő, hogy éjjel eszik is a babácska valamit. 
Cikkhez kértem pár nap halasztást, már a hétszázadik példamondatot szedem ki és próbálom kategorizálni. Kissé túlméreteztem a vizsgálatot, de amúgy meg nem lett volna túl sok értelme.

Kép
Kép
irina

Maggie, még szerencse, hogy nem lett komolyabb baj
Hol történt és hogyan?
De fura, hogy nem fér be Bercó a csoportokba... Akkor le kell stoppolni időben a helyeket?

Irina, elárulok egy nagy titkot. Martin D-nek nem csak nagynak tűnik a feje, hanem nagy is
De aki tizenévesen a fim megnézése után nem habarodik bele valamennyire, azzal valami gond van

Víz - amúgy igen, tényleg finom.
Hát, állítólag a faluban a hirdető táblákra volt kiplakátolva három helyen... Szerintem minden háztartásba dobhattak volna be egy lapot legalább. Ez olyan, mint a Galaxis utikalauzban, amikor az útépítési terveket a hivatal alagsorában egy ládába tették, amire rá volt írva, hogy vigyázz, a pumák támadnak (vagy hogyan is volt).
Most ásványvizet iszunk.
A tisztiorvos állásfoglalása után kb. három héttel egy helyi újságban láttunk egy szösszenetet ezzel kapcsolatban, onnan tudtuk meg.
De pl. voltunk a védőnőnél, orvosnál, és sehol sem mondták.
Ja, és cserébe minden délelőtt el lehet vinni három liter vizet a vízműtől. Aki dolgozik, az meg, gondolom, kösse fel magát. Az óvodát-iskolát állítólag ellátják normá vízzel.

Hozzátáplálás - nálunk a kóstolgtás öt hónaposan kezdődött. De mellette egészen sokáig szopott. Mikor egy éves volt, akkor még napi kétszer biztosan. Emlékszem, akkor nyaraltunk Olaszországban, és ott még igazítottuk a városnézéseket az ütemhez.

Most ennyi.
Próbálok emailezni egy kicsit, G. Rugóval van.

Kómásak vagyunk mindannyian. Hülye idő van.

Kép
vindolanda

utikalauz = útikalauz
normá = normál

Kép
vindolanda

És íme Rugó eddigi legszebb embere, amit a szülinapi táblájára rajzolt.
Oldalt az instrukciók látszanak.
rajz

Kép
vindolanda

Halihó!

Vindokám, az ovi előtt meg akartam fordulni, jól megfigyeltem mindent, elindultam, aztán a síneken belém jött a motoros. Nem is értettem az egészet, bőven volt még helyem, időm a manőverre... De én is hibás voltam, mert ott tilos lenne megfordulni.  A gyakorlatban viszont öt esetből négyszer előfordul, hogy megfordulnak ott az autósok.
Most el kell rohannom.
dmaggie

Na, szóval ez nem mentség, tudom.  

Bercó azért nem fért bele a csoportokba, mert nem kifejezetten ügyes ezekben a tevékenységekben. Az óvónénik válogatták össze a csoportokat. Mondjuk a véleményem szerint pontosan azokkal kellene foglalkozniuk, akik kevésbé ügyesek, de ... Meg Bercó sem szeret nagyon aktívkodni.

Én is kómás vagyok rendesen. Mintha szundiztam is volna egy kicsikét.

Rugó igazán szép emberkét rajzolt, nekem tetszik.
Hát megnéztem Bercó nyári élmény-rajzát. Alul nagy kékség, benne két pálcika emberke. Ez lett volna a demjéni strandolás.

Lassan angolozok majd egy kicsit, aztán fondant készítek, utána meg készülök holnapra. Bercó anry birds-ös tortát sz
dmaggie

szeretne. (tiszta lüke a gépem, önálló életet él olykor) Találtam hozzá receptet, kis figurákat formáztak az ügyes kezű anyukák, megpróbálkozunk mi is vele. De akkor már minden kis meghívottnak csinálunk majd egyet-egyet.  Már megbeszéltük a Kedvessel, hogy pénteken éjszaka legyártjuk őket. Akkor már itthon lesz ő is.  De az alapot most megcsinálnám, utána már csak festegetni, formázgatni kell és kész. Pénteken megcsinálom a tortát is. Jön majd anyukám is, hogy könnyebben el tudjak intézni mindent, meg az unokái is hiányolják ám.  Most látom csak, hogy az angry-ből anry lett.
dmaggie

Maggie,balesetet sajnálom :( emailcímedet elküldöd? Nem találom az enyém levelek közt a  Tiedet :( angry-s torta :) :) Balunak kukacos lesz az oviban,APG-ből :) mostanában Anna 10 éves szülinapját kell olvasni esténként :)
 közös hajmosás Mimóval :)

KépKép
viranka

Hahó.

Ma jönnek a kéményszerelők. Az első szobába csak gázzal tudtunk fűteni, és az elég drága. Ma beállítunk egy kályhát. De ehhez fel is kell rakni egyet, illetve a plafont is át kell ütni.
Mióta elmentek a férfiak reggel, fóliázom a szobát és pakolok. De már kész van
Ma amúgy munkanapom lenne, de szerencsére csak az elsőévesekkel lenne órám, nekik meg az évkezdés miatt tájékoztatók vannak. Így tudom fogadni a kéményes bácsikat.

Maggie, ez egy kimondottan elitista tehetséggondozási forma az óvodában
Fura, na. Nálunk az jár a csoportokba, aki akar.

Sok sikert a figurákhoz.
Baleset

Rugó emberkéje is azért lett ilyen, mert instrukciókat adtam... Lehet, ő is pálcikákat rajzolt volna.

Kép
vindolanda

Hahó!
Vindo, szerintem nagyon klassz az a rajz, instrukciókkal meg anélkül is. :-)
Még szerencse, hogy Donovan magas, máskülönben úgy festene, mint Danny de Vito, vagy a hülye király a Shrekből :-D

Maggie, Angry birds-torták :-D mennyi türelmed van és milyen kedves vagy, hogy ennyit fáradsz vele... 
A kocsit nagyon sajnálom, előfordul az ilyen. 
Hát nekem nem szimpi, hogy Bercót kihagyják olyan témájú csoportokból, amikből szerintük nem ügyes. Ezt hívják önbeteljesítő jóslatnak, nem, és a legnagyobb pedagógiai hibák közé szokták sorolni... :-(

Ma kicsit elaludtunk, 6 körül ficánkolni kezdett a baba, azt hittem, hogy utána csak kicsit pihentünk, de fél9-ig elheverésztünk. Jött a nagy rohanás
Éjjel haladtam a munkával (élvezem is), bár volt félóra, hogy ötször mentem vissza Árminhoz, mert keresett. 
Itt gyönyörű idő van. 

Kép
Kép
irina

nem is király volt, csak az akart lenni

Kép
Kép
irina

Vindo, ezek szerint teljesen gázmentesen is tudtok fűteni mindenhol majd? az tök jó!

Kép
Kép
irina

Igen, a gázt csak akkor kell majd használnunk, ha elutazunk, és nem akarjuk, hogy lefagyjon a lakás télen.
Ha begyújtottunk vagy négy napra, mert vendégeink voltak, akkor kaptunk egy 15 ezres gázszámlát...
Azt nem tudom, mennyivel lesz több baj a két kályhával. De majd meglátjuk.

Itt is szép idő van.

A kéményesek megérkeztek közben, csináltam nekik kávét is

Most ppt-t készítek.

Az utcában már lesekednek, hogy mit csinálunk már megint

Kép
vindolanda

Iszonyat por lett
És úgy kezdték el szétverni a plafont, hogy nem csukták magukra az ajtót. Szerencsére észrevettem egy idő után.

Kép
vindolanda

Vindo,
hát az szép összeg 4  napra , nekünk a legnagyobb számla 66 m2-re/hó eddig 38 ezer forint volt (nagy hidegben végig fűtve), igaz, ezt a lakást alulról a pincében melegíti a kazán (tehát nem hideg alatta a pince), tele van átmenő csövekkel, amik szintén melegítenek, és csak a 2 szobában szoktuk kinyitni a radiátort. Képzelem, mi lenne, ha másutt is kinyitnánk. Igaz, van 24 fok így is, nem panaszkodhatunk. 

Leselkedő szomszédok ;-)

Bejött a bírálandó disszertáció (iszonyú izgalmas, abszolút témáimba is vág, csak angolul van, szép lassan fogok haladni).

Megyek, megírok pár levelet, amíg Ármin alszik rajtam.
Jó munkát! ;-)

Kép
Kép
irina

Vindo, jaj, tényleg általában figyelmetlenek, sajnálom. 
Hát nekem az volt a rémálom, ahogy két vizesrészt rendbetettek barátilag ajánlott (!!!) "szakemberek". A konyhában a mosogatóban lötyög a csap (elforog) és alig fér alá valami, plusz a szifont máig lassan kifolyó ragasztóval ragasztották oda. A kádat elfelejtettem letakarni, simán belevésték a vakolatot, ami összekarcolta. Na most szerencsére ez egy ezeréves kád, de ha nem az lenne. És ha ezeréves, akkor sem akarom összekarcolva látni. Utána meg órákig takarítottam (alapvető dolog normális szakiknál, hogy maguk után, ha módjával is, de kicsit összeganéznak). És ez került kb. 30 ezerbe (ebben a csaptelep benne volt). Máig káromkodva emlegetem őket. És ezek ajánlott, keresett szakik. 

Kép
Kép
irina

MOndjuk, az itteniek nem annyira vészesek, pl. sepregettek maguk után
Lassan el is készülnek. G.nek is jönnie kell, nála van a pénz.
Közben már két ppt-t is gyártottam.
Ma még rendet is kell rakni

Kép
vindolanda

Halihó!

Nemrégiben értünk haza Bercóval. Gyorsan beraktam egy mosást, meg összeszedtem a megszáradt ruhákat, mindjárt vasalok.

torta: imádok sütni, ez a része nem gond, a figurákat meg majd a Kedvessel megoldjuk. Szerintem élvezni is fogják. Ma beszéltem az egyik óvónővel, azt mondta, a csoportnak is süthetem én a tortát. Eddig mindig cukrászdából kellett rendelni. Így sokkal kiadósabbra tudom csinálni és még olcsóbb is lesz.
Ilyet szeretnék, csak egszerűbben, a felső barnás akármit lehagyom majd róla.
http://bibimoni.blogspot.hu/2013/07/ang ... torta.html

A fehér fondant már el is készítettem tegnap, az nem volt nagy cucc, majd színezzük és formázzuk.

Ovis tehetséggondozás: Irinám, veled értek egyet, én is azt gondolom, azokat a gyerekeket kellene bevonni, akik "kevésbé ügyesek". Nem értem, a tehetséggondozás miért egyenlő azzal, hogy azokkal a gyerekekkel foglalkoznak, akikkel lehet villogni?????
Mondjuk én alapból nem nagyon szeretem ezeket a külön foglalkozásokat, ebben az életkorban játszani kell és kész. A hittan az egyetlen, ami egyrészt érdekli is, másrészt meg azért is jó lenne, mert egyházi iskolát szemeltem ki neki. A barátnőm gyerekei járnak oda és nagyon-nagyon jókat hallok róla. Szerintem pont ilyen való Bercónak. Egy versenyistállóban "meghalna", az óriási tömeget sem nagyon csípi. Nem egy egyszerű eset, azt tudom.

Vindokám, micsoda munkálatok.  Én is inkább kályhával fűtenék, valahogyan még a hőérzet is másabb, meg sokkal hangulatosabb is.

Irina, éljen az alvás.
Mi a téma, ami ennyire felvillanyozott, gondolom valamilyen pragmatikai ...
dmaggie

Viranka, a másikba megírtam a címemet. Pusz
dmaggie

Hahó, ma munkanap, de majd jövök közben
Tegnap negyed kilenckor raktam fel a függönyt a szobában. Kicsit át is kellett rendezni a kálya miatt a bútorokat.
El is fáradtunk.
A kályha alá még követ kell tenni (a laminált padlót meg kell bontani). De szerintem egy hét, és már fűthetünk is
Mindenki vigyázzon magára

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Teljesen magam alatt vagyok, vért találtam Ármin kakijában, ami 3 dologtól lehet: 1) bevérzett végbélrész, ez magától gyógyul, 2) tejcukor- vagy tejfehérje-érzékenység (ekkor nekem teljes ilyen diéta jön, majd a gyereknek is később), 3) bakteriális fertőzés, antibiotikum kell rá. 
Na most ez nyákos-véres volt, amitől az 1) eset kiesik. A másik kettő bármelyike nagyon rossz. 
A gy.orvos csak 5-től rendel, elmegyek hozzá. Tudom, a fenti dolgok kezelhetők, de most nagyon le vagyok törve. Eddig olyan szép volt minden, és tudtam, hogy előbb-utóbb beteg lesz, de nem ilyenekre számítottam. 

Maggie, igen, pragmatikai téma :-) Most kicsit ezzel is le vagyok törve, mert tegnap 3 órám volt dolgozni, ez alatt 10-szer ugrottam a babához, annyit keresett, így 1 bekezdést tudtam írni. Így nem lehet semmit csinálni. 12 órát meg nem fekhetek mellette éjjel, és ugye a nappalok sem egyszerűbbek, mert akkor  meg vagy félórákat alszik, vagy rajtam többet, mindkettőnek megvannak a hátrányai, munkát végezni meg egyik verzióban sem lehet. 

Á, bocs, nem borongok itt tovább.

Kép
Kép
irina

Irina, remélem, nem komoly a dolog
Egy kalappal az orvoshoz.

Itt nagy a jövés-menés, értekezlet értekezlet hátán

Kép
vindolanda

Boldog névnapot a Zsófiknak!

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Irina, mit mondott az orvos? Petinek is volt, és bukott is véreset. A véres széklet lehet attól is, ha szoptatás alatt egy pici sérülés van a melleden, és nyelt egy csepp vért. És az sem biztos, hogy a sérülés látható szabad szemmel. Remélem jó híreket kaptál :)

Születésnaposokat Isten éltesse! :) Nem nagyon jutok ide valahogy :(

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Hahó!

Vindo, köszi szépen! 

Panndi, köszi, h írtál! Mellem ép, onnan nem jöhetett a vér. Nekünk egy nagyon tapasztalt, 60 körüli doktorbácsink van, aki azonban teljesen uptodate mindenben és fiatalos 40-es benyomását kelti (ez csak azért fontos, hogy nem egy őskövület, viszont nagyon keni-vágja a szakmát, kórházban dolgozott sokáig). Azt mondta, hogy ez a vér bármitől odakerülhetett (elrepedt hajszálér pl.), és a nyák lehet attól, hogy náthás. Azt mondta, hogy tejallergia akkor jönne szóba, ha hetekig véres a széklet, ha meg fertőzés, valszeg úgysem kell rá semmi (azért viszünk kakit vizsgálatra, csak hogy nyugodt legyek, adott papírt). Azt mondta, hogy egy ennyire jó állapotú és tisztán anyatejes babánál kizárt, hogy ez valami súlyosat jelentsen. A próféta szóljon belőle.
Ez azért érdekes, mert hallottam már olyat (true story), hogy egy darab véres kaki után az anyát komplett tej- és származékmentes diétára fogták (ami elég kegyetlen, a magamfajtának, aki gyakorlatilag félig tejtermékeken él, meg egyenesen borzasztó, de hát ha tényleg diéta kell, akkor oké persze). Másutt meg azt olvastam, h volt, ahol vizsgálat nélkül nyomták az antibióreceptet rögtön az anyának.
Kicsit nyugodtabb vagyok, de persze nagyon figyelek.
Hogy vagytok? Peti?

Kép
Kép
irina

Irina, ha azóta nem fordult elő, akkor legjobb, ha megnyugszol.

Itt kilenc fok van
Kabátban kell mennünk, nincs mese.

Kép
vindolanda

Az épületben is jó hideg van. Szerencsére felöltöztem melegen

Kép
vindolanda

Boldog születés és névnapot az ünnepelteknek!!!

Irina, remélem azóta nem volt hasonló "tünet", és akkor megnyugodhatsz! ++++++++++++++++
furulya :-) hurrá! gumicsízma :-) szuper, én is rendeltem egyet..most várom....:-)

Vindo: hurrá nme fekete felsők!! :-) arzén :-( , ingyenes angol :-)  kályha :-) szupi

Maggie: autó baleste :-( Bercó nem beválasztása a csoportokba :-(( angry bird-s torta nagyon vagány, majd fotózd a tied milyen lett!

Mi jól, vagyis továbbra is taknyosan, köhögve a csajok...mi is kicsit. Szemi jól sikerült, csini ruhákban Vicuska által készített csodás sminkben és fodrász által késztített frizurával....csodásan éreztem magam..mint akit kicseréltek. I szokásosan ügyes volt a szinpadon! :-) büszke, az gész 3 nap szuperül sikerült! csakmindenki fáradt. Most is van mire nézni, statuszok, oltás, vizum intézés..és a szokásos meglévő dolgok, + anyuék költöznek, meg emma táncai.....aaaaaa olyna szervezést igényel minden..fáraszt..egyre jobban..:-) d eminden, mindeki  HAPPY es ez fontos! 

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok!

Panndi, Zsófikát Isten éltesse nagyon sokáig!

Vindo
, itt is kb. 12 fok volt reggel, kabát stb., azóta szél és napsütés el, összevissza időjárás van, én is megfáztam, mint Kaqkék, tegnap nagyon átfújt a szél. A kicsi is tüsszög, Ádi még tartja magát. Egy hónapban ez már az ezredikféle időjárás, hiába nézem a hőmérőt, képtelen vagyok sokszor eltalálni, mit hogy lenne jó. De mivel sokat vagyunk levegőn, remélhetőleg megacélosodik az immunrendszerünk. 
Én ma indítottam el a villanykályhát a nagyszobában, de már éjjelre is kellett volna. 

Kaqk, örülök, hogy jól sikerült a szeminárium! Ja, a családi élet szervezése iszonyú macerás tud lenni. ... :-(
Jobbulást a lányoknak és nektek is!

Köszi, lányok, a két alkalmon túl azóta nem volt véres kaki. Elvittem a mintát a laborba, hát két óra alatt jártuk meg, a világvégén volt  Már írtam, hogy a vérvétel is messzire elkerült, a laborok meg konkrétan Bp. legvégébe, a Megyeri hídhoz közel ... Remélem, negatív lesz a tenyésztés eredménye.

Tegnap éjjel haladtam, remélem, ma is menni fog. Már vágom a centit, hogy kész legyek a cikkel és szusszanjak végre. De S-éknál is rengeteg a meló, amióta előléptették, iszonyú fáradt mindig és egy agyrém az élete, soha semmivel nem tud végezni. 

Ádi legújabb hobbija, hogy társasjátékokat tervez 6,5 éveseknek (!), illetve 8 éveseknek  (ezeket ő mondja), legóból meg simán is. Szédületesen kreatív, amúgy meg egy csomó területen szerintem a tesódolog miatt regresszál, az öltözködés továbbra is nem megy, ma pl. a nadrágját volt nehéz levenni és csak ült fölötte, hogy ez neki nem megy. Remélem, nem ez lesz az életben a hozzáállása azokhoz a dolgokhoz, amelyek nem mennek elsőre vagy mint a karikacsapás.

Kép
Kép
irina

Köszi a köszöntést :)
Káposztásra vitted? Mikorra ígértek eredményt?

KépKép

KépKép

Kép
panndi

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?