Picúr, méghogy "Csodaszép altató mesék"? Tiszta horror...
Egyébként így én is jártam, hogy abbahagytam a Hófehérke mesélését amikor a fulladásos jelenetnél a halál jeleit taglalja, nem vesz levegőt, holtfehérré vált az arca, kihűlt a teste, hát kösziiii

ezzel még ráérünk...
Picúr puklija tényleg allergiásnak tűnik, lehet hogy szúnyogcsípésre reagál így?
Akkor csak azt nem értem, hogy miért több lépcsőben jött ki?
Van az ablakokon szúnyoghálótok?
Esetleg a babakocsira is tehetnél, pár száz forintért lehet venni...
Vagy van hipoallergén szúnyogriasztó krém is, bár én ezt nem szívesen kenném egy baba bőrére, csak ha nincs más megoldás...
Javul már?
Az éneklésre emlékszem hogy írtad már, hogy Te sem vagy pacsirta, legalább nem vagyok egyedül ezzel

Irigylem, hogy a Párodnak szép hangja van...
A répát gyümivel keverni nagy ötlet, nekem eddig nem jutott eszembe, köszi

Hajrá alma kóstoltatás, bár én lehet hogy megvártam volna a puklik elmúlását vele, hogy tisztán látható legyen a rá esetlegesen adott reakció.
A "busanagy fejen" mekkorát nevettem, jó hasonlat, hahaha
Savaria, most olvasom, hogy közben írtál, köszi hogy megnyugtattál azzal, hogy a helyzet után omlottál csak össze

Azt persze szabad, de csak módjával és addig amíg Bátor ezt nem érti meg, ne lássa hogy gyenge vagy, mert akkor nem fogja magát biztonságban érezni.
Egyébként még számtalan ilyen helyzet adódik majd, és lassan megtanulod kezelni őket.
Az elején én is zaklatottab voltam, ha Olival volt valami...
A múlt héten például pofára esett otthon a konyhában szaladás közben cumival a szájában, és felsértette a száját, ami azonnal elkezdett vérezni.
Gyorsan felkaptam, megnéztem a sérülést, láttam hogy csak a bőr sérült, egy papírzsebivel felitattam a vért, és igyekeztem megnyugtatni Olit.
Majd szépen elmagyaráztam Neki hogy nem kéne eszetlenül rohangálni, rosszalkodni és akkor nem történik ilyen.
Szépen megnyugodott, csak a szája volt két napig olyan duzzadt, mint egy kacsának, mások ezreket fizetnek egy ilyen szilikonos feltöltésért, hahaha

Gratu a két tejtesóhoz, ügyes vagy!!!
Andi, a súly duplázódása után tényleg lassul a gyarapodás üteme, jól tudod...
Ráadásul a mozgásfejlődéssel is, tudod ha többet mozgunk, több energiát használunk fel, kevésbé hízunk ugyanannyi kajától...
A Pampers PC-t mi is kipróbáltuk, nekem nem tűnt jobbnak, mint az ActiveBaby, a benne lévő hálós réteg eléggé furcsának hatott, de hát ízlések és pofonok...

Ildi, mi a kúszás-mászásig a gyógyszertári fürdetőt használjuk majd, addig úgysem nagyon koszolódik a gyerek.
Egyedül a kakás popóját szoktam a saját Bioderma Atoderm tusfürdőmmel megmosni, ez babáknak is használható.
Emlékszem hogy Ti is Bebé sampont használtok, láttam a gyógyszertárban belőle babafürdetőt is, kb. olyan árban, mint a Bioderma, egy liter 4-5 ezer Ft. körül van.
Ennél persze vannak lényegesen olcsóbb megoldások...
Például ha betelefonálsz a gyerekdokinak hogy írjon receptet, és valamelyikőtök elugrik érte.
Nálunk a jó fej védőnőnk még el is hozza és bedobja a postaládába ha receptet kérünk.
De kaphatsz egyszerűbben és picit drágábban fürdetőt a gyógyszertárban -ahogy mmc írta- recept nélkül is.
A hagyományos változatot hidrofiles fürdetőként, a krémesebbet ami könnyebben oldódik a vízben, glicerines fürdetőként kell kérni.
Ezeken kívül bármilyen babafürdető jó ami hypoallergén, színezék és illatanyagmentes, és tetszik Neked.
Mi Olinál elég sokáig a gyógyszertárit használtuk, azután kipróbáltam a Johnson-t, mert a kórházban azzal fürdették a babákat és mindig olyan jó illata volt tőle Olinak.
Egy idő után teli lett a bőre kiütéssel, vagyis a Johnson nálunk "kiütéssel vesztett"

Azóta mi Olinak a DM-es sajátmárkás (Babylove) sima fürdetőjét használjuk.
Lottid mit használ?
Pelusból érdemes másik márkát is próbálni, hátha jobban ráillik Barnusra.
Alexandra, hajrá Nálatok is 4-es pelus

Örülök hogy javul Hanna, írtó édes a képeken!!!
Mennyire lányos, cuki az arca, és már divatozik is,...

Monis, szépek Gergő méretei

1 napos "vendég"? Nekem is így volt Olinál, csak annyi különbséggel, hogy 6 hónapos korában "érkezett"...
Azután egyre hosszabb lett, míg beállt a normálisra pár hónap alatt...
Az érkezése újabb peteérésre utal

Veronika, de jó hogy már együtt játszanak a Csajok

Nálunk Oli gyakran babusgatja Lénót.
Ha odamegy Hozzá, felderül Lénó arca, úgy nézi, mint senki mást, imádja.
Sokszor odafekszik Oli amikor Lénót a földre (mi is szivacsra) vagy az ágyra tesszük, átöleli és együtt nézik a tv-t, olyan édesek!...
Már többször előfordult, hogy Oli magától odament Lénóhoz és betette a cumiját, mert a Kicsi nyüglődött...
Én nem erőltetem a kapcsolatot, csak figyelem hogy ne legyen baj.
De eddig csak akkor avatkoztam be, amikor Oli fel akarta emelni Lénót, hogy már elég nagy vagy, gyere játszani. Viszont Ő még nem elég erős ahhoz hogy biztonsággal vigye, így ezt nem engedem meg Neki

Néhány nyaralós kép:
A "kis szumós":

Már nyúl mindenért:

Oli a játszóházban főz: