A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2013 májusi babavárók

Sziasztok!

Velünk minden rendben az időhiányon kívül:-)
Az éjszakai érbedések nálunk is korábbra tolódtak. Az 5 óra helyett most a 3 és 4 óra között ébred Boti,.
Írtátok a pelusméretet. Mi napközben 2-es, éjjel 3-as méretet használunk, volt olyan, hogy szórakozottságomban Liza 4+-os pelenkáját adtam Botira és fel sem tűnt, csak akkor amikor a következőt cseréltem.
Én külön mosom Boti ruháit és ecettel öblítek mint Amalilaah, én viszont nem vasalok

MOst lesz akkor találkozó vagy sem október 2-án? Én szivesen elmennék. Jön még valaki ? Nusildi? Veronika? Többiek?

Nusildi, ezt a Tarzan parkos bulit hogy képzeljem el. Van valamilyen bérelhető helyiség vagy mindenkinek kifizetitek a belépőt? Boldog születésnapot Lottinak.

Savariaa,
és akkor végül próbáltad a cumit? Az elején minden gyerek öklendezik.
Még egy dolog eszembe jutott:
lehet hogy ki fogtok nevetni, de olvastam, hogy van olyan baba akin az segít, ha az anyukája használt, tejszagú mamiszagú pólóját teszik a kiságyba. Ha felébred a baba, akkor ismerős lesz az illat és megnyugszik. A pelus arc elé jó ötlet, nálunk mindkét gyerek így alszik. Állítólag akik a méhfalba fúrták az arcukat a pocakban, azok szeretnek így aludni. A kettőt kombinálhatod is

Andi, a Prevenarnál Boti is belázasodott.

Monis szuper lett a kép, és tök jó, hogy ugyanaz a párna a kellék.
Mi meg a 2 gyerekről csináltunk hasonlót, mindjárt azt is csatolom.

Picur, gratula a 7 foghoz és a fél évhez. Csinálhattok felezőbulit, mint az egyetemeken. Nálunk 6 hónaposan volt fél torta és a többieknek feles .
A múltkor írtad a fröccsöt, férjed nem is mondott hülyeséget, mert én a hozzátáplálásnál a krumlit és a répát anyatejjel pépesítettem jó szottyosra, így volt egy ismerős íz az ismeretlen kajában. Ezt persze tápszerrel is meg lehet csinálni. A barátnőm a tápszert tejfröccsnek hívja

Amadilaah 4 óvónő szegény Bence! Hogy viseli a sok változást?

Kat, sajnálom a fogadat, még szerencse hogy nem terhesség alatt jött ki mint Magnolinak.

Kép
Kép
mmc

Szerintem nagyon hasonlítanak

Kép
Kép
mmc

Sziasztok!

Két percem van...

Csalexandra Hanna egy hős. Bátor hétfőn kapja a szurit, remélem ő is jól viseli. 

Mmc én is megpróbáltam már, hogy beraktam a pólómat mellé, de nem segített. A cumit többször is próbáltam de soha nem jött be, csak öklendezik és felkavarja, nézeget és kérdezi a szemével, hogy Anya, miért dugod ezt a számba???  Szóval így nem is próbálkozom. De a textikpelus eddig jónak tűnik, na de majd ma kiderül, hogy tényleg, és nem csak egy éjszakára szólt.

Én már nem mosom külön Bátor ruháit, de a Tomi Babaával mosok, persze a nagyon koszos ruhákat külön mosom és már öblítőt is használok. Vasalni csak a pelusokat vasalom, a többire nincs erőm se és időm sem, csak ha a nagymama van itt, ő ki szokta vasalni őket. 

Na megyek, végre itthon a férjem, hármasban megyünk sétálni, csak még gyorsan kiszedem az utolsó adag bundás almát.

Szép délutánt mindenkinek!!

Kép
savariaa
Érd

sziasztok,

Picur, gratulálok a féléves évfordulóhoz!! tényleg gyorsan elrepül az idő! ma elővettem gergő kedvenc újszülött korú ruciját olyan pici volt!! (pedig óriásbébinek született 58 cm, 4280gr)   
de a kicsi ruci lába most már csak a térdéig ér... olyan hosszú már!!

mmc,köszi. Aranyosak vagytok. Apa már nagyon sürgette hogy legyen ilyen kép.. igazából még várni kellett volna egy kicsit, mert gergő még elég ingatagon tartotta a fejét... de majd megismételjük gergő 6 hónapos korában is.
nagyon klassz a fotomontázs a gyerekekról. milyen programot használtál az átlós vágáshoz??

lesz találkozó jövőhéten? 2-án? vagy 9-én budaőrsön?
Andi hogy vagytok?

jaj, mennem kell, gergő nyűgös...

Lilypie First Birthday tickers
monis
Budapest XIII. kerület

Mmc, köszi a tippet, be fogom vetni a tejfröccsöt is (almával is lehet a tejet keverni?)! A felezőbulit mondtam Apának, tetszett neki! Hétvégére úgyis sütök tortát Apa nővérének, akkor sütök egy felet valahogy Picurnak. A fotómontázs nagyon klassz, tényleg nagyon hasonlítanak egymásra a gyerekeid! :)

Savariaa, remélem megoldódik az alvás-katasztrófa nálatok, és a pelusos ötlet is beválik.

Szandi, Hanna tényleg egy kis hős, hogy így tűri az oltásokat. Nem lázasodott be?

Részünkről jó a 2-a is találkozónak a budaörsi Ikeában.

Megyek, a Gyermek hív. Szép estét! :)

Lilypie Third Birthday tickersLilypie Second Birthday tickers
Lilypie Pregnancy tickers
picuralmos

Szép jó estét!
Bejelentkezem én is. Megvagyunk, megkapta Luló is az oltásokat, nem volt semmi láz utána szerencsére, csak egy kis sírdogálás, mikor megkapta, aztán gyorsan be is szunyált, 6900gr és 63,5 cm a kisasszony :) ( múlt hónapban 6190 volt és 61 cm) nő, mint a gomba :P Látom sokan most oltódtok, remélem mindenki jól viseli, lassan már utól érlek titeket az olvasásban. Én még csak most értesülök, hogy Magnoli lecsatlakozott a kis csapatról???? sajnálom, nagyon, főleg, hogy egy nézetkülönbség miatt, előfordulnak ilyen dolgok, nem kellenne enyire véresen vennia  dolgokat. na mind1, nincs mit tenni, de kár azért :( Bogi remélem a hízásotok megindult azóta szépen :) Picur gratula a 6 hónaphoz, te jó ég, hogy elszaladt az idő, még csak most született Picur mi meg irígykedtünk, hogy te már a babázhatsz, a mieink meg még pocaklakók voltak :))) és csak kettőt pislogtunk azóta és már fél éves és lassan a mieink is, hihetetlen. Sajnálom, hogy én ilyen messze lakom tőletek és nem tudok ott lenni a találkozón. aZért lélekben majd iszom egy teát veletek :P Most megyek még olvaslak titeket, hogy mindennel képben legyek . Kunkáj!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

mmc, le vagyok hidalva azon, amit írtál. Fanni mindig belefúrta az arcát a lepénybe, méhfalba, és most is úgy szeret aludni. ha ölbe van, akkor is befúrja a kis fejét a mellkasunkba, vagy a pelenkába. milyen érdekes... :)
tetszik ez a montázs, amit a gyerkőcökről csináltál. :)

csajok hogyan használjátok az ecetet öblítésre? higítjátok vízzel? milyen arányban?

monis hihetetlen, hogy Gergő akkora volt, mikor megszületett, mint most Fanni. :)

akkor október 2-a, Budaörsi IKEA???
nem tudom, hogy találok oda, de majd megoldom. :)
remélem sikerül lefixálni. :)

nem tudom, ti hogy vagytok vele, de én egyre gyakrabban érzem úgy, mintha meg akarna jönni. :( Remélem még elkerül egy darabig...
szorítsatok holnap, hogy jó számokat mutasson a mérleg a dokinál! én ma 210 gramm többletet mértem. :D

Jó éjszakát mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Hellómindenki! :)

Csicsi, mekkora lett Luca, te jó ég! :) Igen, az idő rohan, csak tudnám, hogy hova??? Néztem a pocakos, szülés előtti utolsó fotóimat, hihetetlen, hogy már fél éve volt. És mekkora hasam volt, szent isten! :D

Fanni, drukkolunk mára! Majd írd meg feltétlen, hogy mit mutatott a mérleg a dokinál! :)

Akartam kérdezni én is, hogy az ecetet hogy használjátok öblítésre? Nem érződik nagyon a ruhákon az ecetszag? Én sokmindenre használom (vízkő ellen leginkább), kipróbálnám öblítésre is.

Képzeljétek, a fiam úgy néz ki, mint aki pubertál. Ma reggelre vagy öt pattanás-szerű piros pötty jelent meg az arcán és a fején. Ezek már tuti nem csípések. Semmit nem ettem újat, ő sem kapott semmi újat, szóval fogalmam sincs, hogy mitől pattogott így ki.

picuralmos

Sziasztok,

akkor 2-án találkozó lesz a Budaörsi IKEA-ban? jó lenne lefixálni.. hogy mindenki be tudja rakni a napi programba...
ki tud eljönni??

lldi, gratulálok a 2 kg fogyáshoz!! menni fog. De a képen olyan jól nézel ki, nem is látszik semmi súlyfelesleg.. ne aggódj emiatt..
különben is minden kismama szép!!
én már a terhesség előtt is 10 kg plusszal éltem napjaimat.. szóval a terhesség alatt felvett kilók már nem nagyon érdekeltek... de most a szoptatás alatt nem akarok fogyózni, mert igy is azon aggódok hogy van-e elég tejcsi gergőnek...
majd 6 hónapos korában elkezdem... habár előtte sem voltam túl sikeres a fogyókúrákkal... Üvöltés

Ildi, mennyi volt Barnus a mérésen? Mennyit hízott?
Lottinál minden rendben volt? Kapot oltást?

Savaria, hogy telnek az éjszakák? Jobb már egy kicsit?
Kat hogy van a fogad? Kijött már?

Bogi, tényleg hihetetlen, hogy fanni most olyan súlyú mint gergő születésekor... ilyenkor mindig elámulok, milyen kis csodababáink vannak, és mindegyik mennyire más és más...

Engem már meglátogatott a "mikulás".. nem tudom hogy rendszeres lesz-e majd egy hónap múlva kiderül.. a tejcsiben nem vettem észre változást, szerencsére...

Mit volt a dokinál? mennyi volt a súlygyarapodás?

na megyek, gergő alszik addig elmosogatok, főzök, zuhanyozok, hajat mosok, teregetek...

monis
Budapest XIII. kerület

Sziasztok Csajszikák!
Valaki meg tudja mondani nekem, hogy a gyed-es igénylőlapot honnan lehet megszerezni/ letölteni? Az oep.hu-n már néztük, de annyi minden nyavaja van ott, hogy elvész köztük és nem találjuk, hogy melyik kell majd nekünk :( Segítség!!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Sziasztok!

Picivel jobb volt az éjszakánk!!!  Már csak másfél óránként kelt és nem óránként!! Ez már valami!!!  A pelusos ágybatétel pedig befutónak tűnik!!!!!!!!!!!!!

Bogi drukkolok a méréshez!!! Biztos Fanni hízott szépen!!! Én is többször éreztem, mintha már mindjárt megjönne, de aztán mégsem. Remélem jó sokáig elkerül mindannyiunkat. Bátor is mindig úgy alszik el a kezemben, hogy befúrja az arcát, olyan édes.

Csicsi kár, hogy ilyen messze laksz, jó lett volna veled is találkozni. 

Monis hogy vagytok? Gergő?

Picur úgy néz ki, hogy a férjem nem jön, mert éjszakás lesz.

Nekünk úgy néz ki, hogy jó a jövő hét kedd, csak annyi, hogy hétfőn kap oltást Bátor és ha nem lázasodik be, akkor megyünk, Ha igen, akkor sajna nem. 

Szép napot mindenkinek!

Kép
savariaa
Érd

Savaraia,

október 2-a SZERDA, nem kedd... ne kedden gyere az IKEA-ba!!

Reméljük jól viseli majd az oltást!!

szupi, hogy már csak 1,5 óránként kellett kelni éjjel... már kicsivel jobb!!

Gergő szerencsére visszaállt az éjjeli egyszeri ébredéshez, remélem ez marad is.. habár félek hogy ha majd jön a foga mi lesz.. de remélem olyan ügyes lesz mint picur és nem is fog neki fájni...
már külön alszik a szobájában egyedül! hajnalban mikor kel akkor megyek be hozzá, és akkor már ott maradok a kanapén de őt visszateszem a kiságyba ( a légzésfigyelő azért engem megnyugtat)

Csicsi, én még nem keresgéltem a GEYED papírt, nekem ráér novemberig.... de majd megnézem, vagy bekérem a munkahelyemtől..
monis
Budapest XIII. kerület

Picur,már megint pöttyök??
lehet hogy vmelyik gyümölcs allergizál?

monis
Budapest XIII. kerület

Monis, nem tudom, nem kapott semmit, direkt leálltunk, hogy figyeljük mi a helyzet. Komolyan olyanok, mint a pici pattanások. Most lekentük neki Sudocrem-mel, meglátjuk...

picuralmos

Csicsi, a TB-ben adnak egy kék formanyomtatványt, vagy pedig a munkáltató bérszámfejtésén (esetleg a könyvelője a cégnek ahol dolgoztál) megcsinálják és elektronikusan kitöltik-beküldik.

Savariaa, apró örömök, alakul ez! ;)

picuralmos

http://www.google.hu/url?sa=t&rct=j&q=& ... 7764,d.bGE

Csicsi, ezt töltsétek le a gépre (Word doksi), és értelemszerűen töltsétek ki. :)

picuralmos

Köszi Picur, szuper vagy!!!!! Remélem a pöttyeitek hamar elmúlnak!

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Nincs mit Csicsi!

Azt hallottátok, hogy a banán keresztallergiát okozhat a parlagfűvel? Ha van valaki a családban, aki parlagfűre allergiás (melyik családban nincs???), és a baba kap banánt, okozhat olyan tüneteket, mint a parlagfüvet szipákolt volna (tüsszögés, orrfolyás, stb.). Hallottatok már erről?

picuralmos

Sziasztok, köszönöm a tagok és olvasók kedves nyílt, privát és Facebook-os üzeneteit, a megnyugtató telefonos és személyes beszélgetéseket.
Jól esett hogy ennyi pozitív visszajelzést kaptam, a fejmosásokat is tudom már hová tegyem...

Tegnap Lénó megkapta a torokgyulladás miatt elmaradt 4 hós oltásait, szegény olyan erősen tiltakozott, hogy elég nehéz volt lefogni...
Két hete 67 cm volt a hossza, úgyhogy csak a súlymérést kellett ismételni, már 8,5 kg a Szépfiú...

Üdv: Magnoli

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Monis köszi, hogy szóltál, tuti kedden mentem volna.  Na de remélem, hogy szerdára már tényleg minden rendben lesz az oltás után, és meg sem kottyan Bátornak.

Picur én még nem hallottam ilyen keresztallergizációról.

Puszi mindenkinek! 

Kép
savariaa
Érd

hello Magnoli

lénó még mindig gyönyörűen növekszik!! ő már biztos megduplázta a születési súlyát, nem
örülök hogy még velünk vagy!!!

monis
Budapest XIII. kerület

Hehehe Monis, aki ilyen nagy súllyal indít, mint Gergőd, annak tényleg nehezebb dupláznia :wink:
Lénó viszont 3400 grammal bújt ki, így persze már könnyen duplázott (tápival)...
Egyébként Olim is 3 hósan duplázott (anyatejjel), bár Ő hosszúra gyúrt, a súllyal lassabban haladt.
Gondolom fajta kérdése is, nálunk az Apjuk ilyen erős típus és Lénó a kiköpött mása...
Olim rám hasonlít, bár én inkább normál méret vagyok, Ő pedig hosszú...

Kép
Kép
magnoli

Sziasztok!

Megjöttünk...
Hát lehidaltak a dokinál. Megkérdezték mit csináltam a gyerekkel az elmúlt héten. Mennyi tápszert adtam neki? Mondtam, hogy semennyit, ki se váltottam. Azt mondták, akkor rossz volt a mérés. De a mérés jó volt.
Fanni 4250 gramm volt múlt hét csütörtökön. Most miután odaértünk, átpelenkáztam, és úgy tettem a mérlegre, ami 4600 grammot mutatott. 350 grammot hízott 1 hét alatt!
Magnoli, rögtön te jutottál az eszembe! Úgy örülök neki, hogy még velünk vagy! :) Látod, nem kell aggódnod miattunk. Felfogtam, hogy nem bízhatom az étkezéseket a gyerek igényére. Ha úgy látom hogy kevés, bizony rá kell segíteni kicsit.
Rendbepakoltam a tejeket. A ruháskosár púposan volt, ahogy kiszedegettem a fagyóból. Azt hiszem ez már kitart a hozzátáplálásig. :D
Ma adunk Fanninak egy kiskanál almalevet. Kíváncsi vagyok, hogy reagál.
Köszi csajok, hogy gondoltatok ránk. Nagyon jól esik. :D
Alig várom a jövő heti talit. Remélem sikerül összehoznunk. Már kinyomtattam a térképet.:)

Puszi mindenkinek! Megyek etetni. :D

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Jaj, de jó, Magnoli, hogy itt vagy! Nagyon örülök

Imádom az elektromos mellszívómat, kár, hogy eddig nem vettem meg!

Nagy vendégsereget várok holnapra, nagyon sok a dolgom. Jövök majd.

Kép

Kép

Lilypie - Personal pictureLilypie Fourth Birthday tickers
andi565
Budaörs

Szia Bogi!
Jól hízik Fanni, mert ügyesen többet eszik :lol:
Erről csak egy szó jut eszembe, van róla egy hüle vicc is:
Mit írnak a hipohonder sírjára?
NAUGYE!!!!

Kép
Kép
magnoli

Andi, puszi!!! :wink:

Kép
Kép
magnoli

Hellóújra Magnoli! :) Még mindig elképedek Lénón, ő akkora súlyra, mint Picur, bár Picur hosszabb pár centivel, és idősebb másfél hónappal! :D

Bogi, Fanninak egy nagy cuppanós az okos kis fejére! És neked is, hogy ennyit hízott egy hét alatt! Gratula!

Andi, süssél piskótatekercset a vendégseregnek! ;)

Savariaa, én sem hallottam róla, a védőnénink említette, hát csak lestem, mert egy banán végét már picit megcsócsálta Picur, és nem lett baja tőle (én allergiás vagyok a parlagfűre). Még az alváshoz jutott eszembe, én úgy teszem le Picurt, hogy a feje teteje picit hozzáér a kiságya támlájának (rácsvédőnek). Amikor nyüglődik, bemegyek hozzá, megigazítom, hogy hozzáérjen picit, és már nyugi is van. Lehetséges, hogy Bátornak is oda kell bújnia valamihez?

Lányok, akkor áll a szerdai tali? Ugye áll?!

picuralmos

Hahó! Végre gép előtt.

Picur: én hallottam ilyen keresztallergiáró, és ha jól tudom a görögdinnye is ilyen:(

Bogi: ezt nagyon ügyesen megoldottad. Büszke lehetsz magadra, no meg a kiscsajra

Én most nagyon el vagyok havazva. A páromnak herpesze lett, ami soha nem volt neki, sajna nem a száján, hanem az orra és a szája között, ès a bal szeme alatt. A 3gyerekorvos, a házi orvosa azt mondta, no para, nem kell elköltöznie, és nem kell karantém, csak ne simogassa, fogdossa puszilgassa a gyerekeket. Én non-stop fertőtlenítek, és persze mindent én csinálok a srácokkal, ami azt esti programnál igen macerás. Remélem hamar rendbejön, mert egy beteg pasi, na jó gondolom nem kell folytatnom.

Fogam:hát, ahol felnyitották az egész jól van, igaz kicsit zavar, hogy van ott egy lyuk, mert a fogam még nem nőtt ki, de sajna a számon belül van egy kics csík, ami be van dagadva, talán gyulladva. Holnap megyek cissza egy tömés cserére, remélem majd mondanak rá valamit. Már mindent rákentem.

Balu ma kapott először barackot, persze benyomott vagy 40ml, abbahagytam, mert kezdésnek ennyi sok is. Akkora balhét kaptam, de nem mertem többet adni. Ennyit a kóstolgatásról:)

KépKép
KépKép
kat78

Sziasztok!
Csak egy gyors bejelentkezés. Egy képet hoztam nektek.
A nagy örömre gyorsan meg is kóstoltuk az almát, azt hittem megzabálom ezt a kis vacakot!
Rég nevettem ilyen jót! :)

Egyenlőre nem lett kedvenc. :)
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Sziasztok !

A találkozó ezek szerint az Örs helyett BudaÖrsön lesz?  Eredetileg 2-a Örs, 9-2 Budaörs volt.

Monis, a fotómontázst nem én csináltam, hanem a férjem. Azt hiszem a telefonjára töltött le valamilyen programot.  Az is vicces lenne, ha minden hónapban megcsinálnátok a párnás képet és akkor tök jól látszana, hogy mennyit változott Gergő .

Picur,
szerintem az anyatej mmindenhez passzol.
A ecetet én simán az öblítő helyére töltöm, van hogy simán van úgy hogy felesben az öblítővel. Ha a teraszon szárítom a ruhákat, akkor egyáltalán nem lesz ecetszaga

Csicsi, nagyon cuki Luca. Jól látom, hogy már kinőttétek a mózest?

Gyorsan elküldöm

Kép
Kép
mmc

És még valami: Balu is csak úgy alszik, kizárólag háton( Bálint anno csak hason) a bölcső jobb felső sarkába befordítja az arcát és felefúrja magát a rácsvédőbe, cumi nélkül

Ma pont akkor akartam elaltatni, amikor esni kezdett. Ezt mindig megérzi, így életében először hason a hasamon aludt el. Így voltunk 1 1/2órát. Be kell vallanom most megtehettem, mert Bálint bölcsiben volt, a délelőtti nagy alvása alatt mindent megtettem, így jó volt Vele semmit tenni, csak összeizzadni. Neki is jár Mamából ennyi:)

KépKép
KépKép
kat78

Magnoli, 8,5 kg Lénó. Hűha tényleg turbomen. Hogy álltok a kiságyban való altatással, ha jól emlékszem Lénó is kinőtte a mózest.

Bogi, gratulálok a hízáshoz.
Hát ezek a képek nagyon szuperek. Tök jól elkaptad a pillanatot, majd ha Fanni nagyobb biztos jókat fog mosolyogni ezen

Kat, nagyon rátok jár a rúd mostanság. Jobbulást mindenkinek.
Kukáj

Kép
Kép
mmc

Kat,
jaj az meg Palmival volt rendszeresen hogy rajtam aludt, imadtam! :)

Bogi,
ez az alma nem jott be cukipofinak ugy latom :lol:

mmc,
igen 2-a Ors volt, de nem volt ra tul sok jelentkezo... en is elbizonytalanodtam, mert mostansag nem alszunk es en ha hulla vagyok nem indulok neki... Ha megis lenne, akkor 50%-ra merem csak magam igerni...

Picur,
en is csak dinnyevel hallottam a parlagfu keresztallergiat... en is allergias vagyok a parlagfure meg a fekete uromre...

Magnoli,
orulunk Neked! :)
8.5 kilo? Aztaaa... :)

Kép

Kép
sz.veronika

A Luca es Liza/Boti kepek is nagyon cukik! Odaig meg csak most jutottam el, visszafele olvasok :)

Luca szerintem kicsit Adri forma :)

Van egy nagyon cuki uj kepem a lanyaimrol nekem is, csak jussak gepre... :)

Kép

Kép
sz.veronika

Jaj es kepzeljetek levagtam Adri frufrujat, mert a szemebe logott. Hat kicsit megszaladt az ollo, jo nagyot vagtam... igy most meg kerekebb a feje :lol: Kis pufokocskam :lol:

O is befurja az arcat alvashoz :)

Korabbi tema csak akkor nem volt idom hozzaszolni: mikor a gyerek nem megy at a szulocsatornan es az alagutbol visszafordul...
Palmi allandoan lokte fel magat almaban honapokig a kisagyaban babakoraban annyira, hogy meg a feje is felrehajlott a kisagy vegenel annyira nyomta felfele magat az agy vegenek... O ugye csaszaros volt es azt mondtak hogy ezt azert csinalja, mert nem kellett fejjel elore kikuzdenie magat a szulocsatornan, de benne van es ilyenkor "potolja", probalja csinalni, mert nem tortent meg, neki pedig mar beindult ez a "program" (a szules magatol indult meg)

Adrinal nincs ez, viszont nala meg nem is indulhatott el ez a" kikuzdom magam" dolog, mert korabban vettek ki.

Kép

Kép
sz.veronika

Sziasztok!

Ma is egy fokkal jobb volt az éjszakánk.  4x ébredt, kétszer etettem fél1kor és 5kor. Fél7kor kelt. Jajj remélem most már mindig jobb lesz. Bátor tegnap volt 18 hetes, átléptük a bűvös 7 kg-ot, már 7020 gramm. Már megháromszorozta a súlyát!!!  Mondták is a kórházban, hogy szopógép lesz, na de ennyire?? Kis cukimukim!!!

Magnoli örülök,hogy itt vagy!!!!!!!!! Nem semmi, milyen nagy már Lénó!! Igazi vasgyúró!! 

Veronika Pálminak is ilyen sok haja volt, mint Adrinak? Bátornak most kezd beindulni, kis pihés még csak.

Mmc tényleg nagyon szuper a montázs, nekem is kéne ilyet csinálnom.

Kat én is imádom, mikor rajtam alszik el Bátor, az olyan jó érzés. Balunak akkor bejött a barack!! Ezek szerint ő nem az a kóstolgatós típus, ha ízlik, akkor jöhet belőle a rendes adag. 

Bogi de jó képek ezek Fanniról!! Majd ha férjhez megy, és a lagzin képeket vetítenek, na ez a montázs tuti köztük lesz!!  Gratulálok a hízáshoz!! Szuper vagy!!!!

Andi azért pihenj is! Miket készítesz a vendégseregnek? Mivel nem két hét múlva lesz az ikea-s találkozó, így nem délutános a férjem, hanem éjszakás, így enyém a kocsi egész napra, úgyhogy köszi, de a hazajövetelem is megoldódott. De mégegyszer köszi a felajánlást!! Aranyos vagy!!

Ma jön a nagymamám megnézni Bátort...hát nem lesz könnyű...nem vagyunk jóban. Na de majd csak gyorsan túl leszek rajta. Délután a barátnőm jön a két hónapos kislányával. 
Mindenkinek szép napot!! 

Kép
savariaa
Érd

Picur Bátor is szeret hozzábújni az ágy rácsaihoz, azaz a rácsvédőhöz (ami szuper és gyönyörű és fantasztikus ), és az is előfordul, hogy teljesen felnyomja magát az ágy tetejéhez, de az zavarni szokta. A másik, amit mostanéban szokott csinálni, az az, hogy bedugja a kezét a matrac és az ágy közé a pici lyukba, mindig félek, nehogy beszoruljon, de nem zavarja.

Kép
savariaa
Érd

Sziasztok!

Tegnap megjártuk a védőnőt, Lottival minden rendben volt, tökéletes 5 éves 
Barnust megmértük, 67 cm és 6570 gramm, ez azt jelenti, hogy egy hónap alatt nőtt 2 cm-t és hízott 530 grammot, szóval abban maradtunk, hogy még nem kell hozzátáplálnom  A védőnő azt javasolta, hogy ha esetleg a kakik száma ritkul annyira, hogy 2-3-4 (vagy több) naponta van kaka és látszólag erőlködik, akkor kezdjük meg almával, egy hétig, majd utána barackkal egy hétig.
Szóval minden oké, juhééééééé!
Na nézem mit írtatok!

Kép

Kép
nusildi

Sziasztok,
Savaria, azta milyen nagy már Bátor!
Megnyertétek a "leggyorsabban növő baba" címet, Ti tripláztatok először, pedig azt EGY ÉVESEN szokás!!! :shock: :lol: 8) :wink:
Hú, szólok is Lénónak mert most fog reggelizni, hogy húzzunk csak mi is bele :wink:

Jaj, nagyon jól esik hogy ennyire örültök nekem, puszit küldök érte :lol:

Kép
Kép
magnoli

mmc, Tarzan park, úgy kell elképzelni, mint egy óriási játszóteret. Tehát amikor bementünk, ahány gyerek, annyifelé szaladt :) Kint játszottak egy órát, aztán egy nagy teremben már meg volt terítve az asztal, ettek-ittak,utána jött a torta és mentek ki tombolni újra. 3 órás a csomag, de persze lehet tovább is maradni, viszont nálunk 12 gyerek volt ott, és így is nagyon sokba került a végén, szóval többet nem fizettem volna.
Itt meg tudod nézni:

http://tarzanpark.hu/content.php

Nagyon cuki a fénykép!

Csicsi, nagyon édes Lucababa! Az a pink szerkó egyem meg!
Nektek is szép a súlyotok!

Bogi, én még nem érzem hála hogy meg akarna jönni a mensi! Remélem még kihúzom egy ideig!
Szuper, hogy ilyen szépen hízott Fanni, nagyon ügyesek vagytok és jó hogy az ösztöneidre hallgattál!
Bogi,ez a kép, csúúúúúcs! :)

picur, édes kis babád, mitől lehetnek ezek a pöttyök? :( Doki nem tud rá mondani valamit?

monis, köszi, nagyon kedves vagy, de tudod az ember ált. úgy van, hogy hiába dícsérik, ha ő nem érzi jól magát. De pozitív, hogy legalább elindult a fogyás, csak tényleg ne menjen a tej rovására. Tegnap is alig bírtam ebédelni, annyi mindent csináltam itthon.
Lotti nem kapott oltást, neki 5 éves státusz volt, de minden rendben volt vele.
Légzésfigyelő engem olyannyira nyugtat meg, hogy tegnap éjfél körül elkezdett egyet-egyet bepittyegni... néztem, hogy most mi van és láttam, hogy világít rajta egy narancssárga gomb is a szokásos zöld mellett :O Felkeltettem páromat, hogy ez most mi, szerinte az elem... de hoztam is át a babót az ágyunkba és úgy aludtunk 7-ig :)

savariaa, szuper, hogy egyre jobbak az éjszakáitok! Pelusos ágybatétel, egyem meg :)
És nem semmi a súlya Bátornak! Szuperügyes vagy/tok!

Magnoli, szia!

kat, herpesz, sajnálom! :( Nekem szokott lenni nagyritkán a számon, hála még egyik gyerek sem kapta meg tőlem.
Kis mohó gyermeked :) Szuperjól megy a hozzátápi :)

tali, nekem max. az Örs vezér tér jó, de miattam ne tegyétek át, szó sincs arról, hogy nem akarnék találkozni veletek(!), egyszerűen autó nélkül nekem az sok BKV-val...

Veronika, sajnálom, hogy nem alszotok jól! :(
Kíváncsi vagyok a szupi új képre!

Végre süt a nap, tegnap pont a legnagyobb esőben kellett elindulnom, hát gondolhatjátok, Barnus a kezemben, takaró, nagy pelenkázótáska, Lottinak kabát, pulcsi és 2 esernyő... mikor kifelé jöttünk már sütött a nap :)
Szép napot!

Kép

Kép
nusildi

Hellómindenki! :)

Képzeljétek, ma átestünk életünk első orrszívózásán. Volt egy kevésbé jó éjszakánk, Picur este 10kor sírva felébredt, mikor mentem betakargatni. Nagyon csorgott a trutyi az orrából, megtörölgettem, cicire tettem, hogy halljam, el van-e dugulva az orra. Evett, orra rendben volt. Aztán 3kor megint felsírt, megint jött a trutyi az orrából. Újabb törölgetés, evés közben fülelés, kap levegőt, jól van, evés után visszaaludt szépen. Reggel nyugodtan ébredt, viszont szörcsögött az orra. Elővettük a csodamasinát, és egy csomó trutyit kiszipókázott az orrából. Kicsit sírt, de utána rögtön mosolygott is. Aztán evés közben tüsszentett kettőt (még jó, hogy elengedte a cicit ), újra jött az orrszívó, megint kijött egy csomó trutyi. Most teljesen rendben van, mosolyog, játszik, dumál, szóval remélem ennyi volt a "nagy nátha".

Veronika, azért ugye el tudsz jönni a találkozóra? Adri új frizurájáról van képed? Megnéznénk! ;)

Haj! Örömmel jelentem, hogy a hajhullásom véget ért, nagyjából 5 és fél hónapig tartott. És maradt azért valamennyi... Picurnak is elkezdett nőni a végleges haja, egész pofás már a kis buksija. Eddig csak pihék voltak. Szép szőke herceg lesz belőle (már az)! :)

Savariaa, örülök, hogy alakul az alvásotok, és annak főleg, hogy ennyire bejön a rácsvédő! ;) A 7 kilóhoz gratula! Kis zabagép!

Megyek, megpróbálom letenni aludni Picurt. Szép napot! :)

picuralmos

Sziasztok!

Andi milyen mellszívót vettél végül?

Kat kitartás neked, nem lehet egyszerű hirtelen egyedül a srácokkal. Remélem párod hamar rendbejön. :)
Mit mondtak a gyulladásra?
Jó, hogy Balunak ilyen jó étvágya van. Azt hiszem Fannival kóstoltathatom egy darabig, hogy végre ekkora adagot benyomjon. :)

Veronika, tök érdekes, amit írtál. Rengetegszer keltem fel éjszaka arra, hogy Fanni teljesen felmászott a bölcsö végébe. Visszatettem, majd kicsit később újra arra keltem, hogy újra felmászott. ő is császáros volt, de a szülés magától indult be.

savaria, milyen nagy Bátor! mozgalmas lesz a mai napotok. :) hozzánk tegnap jöttek látogatóba a kolléganőim. Fanni igazi kis műsort csinált nekik. Azt hittem megzabálom. :D
Napról napra fejlődik, ügyesedik. Elkezdett hangosan gagyarászni, kiabál,m sokingat.Olyan cuki. Úgy láton csak a nagymozgásokkal van kicsit lemaradva, de a kismozgások szépen fejlődnek.
Akiknek koraszülött a babájuk, hogy látják a fejlődést a többiekhez képest?

picur, mizu a pöttyökkel? elmúltak? kiderült, hogy mi okozta?
hűűű, remélem tényleg ennyi volt a nátha és vége a trutyiknak.

andi, milyen volt a vendégsereg? ha elmentek, pihenj egy nagyot. :)

ildi, szépen nőtt Barnus. nem semmi ez az időjárás. én is vékony overálba raktam Fannit reggel, hazafelé meg kabát se kellett. győztem kitalálni mit vegyek le és adja rá.

nektek mennyiket esznek a babák naponta, hogy így híznak?

na megyek gyorsan virágot locsolni, mert Fanni már egy órája alszik és bármikor felébredhet.
üdv mindenkinek.

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Na közben egy csomó minden lemaradt... :D Szóóóval...

Ildi, gratula Barnus méreteihez, ő is belehúzott, akárcsak Fanni. Lottiról tudtuk, hogy tökéletes kis öt éves! ;) Olyan klassz lenne, ha mégis el tudnátok jönni a találkozóra. Veronika, van teherautótok, hogy mindannyian beférjetek? ;)

Kat, titeket most jól elkapott minden. Herpesz egy utálatos dolog, én nagyon ki tudok borulni, ha kiüt, ráadásul nekem annyira fáj, a nyirokcsomóim is bedagadnak, az állkapcsom is fáj, mintha behúztak volna, és annyira, de annyira ronda, hogy legszívesebben elbújnék, amíg el nem múlik. Párodnak is gyors gyógyulást kívánok! Fogad(helye) hogy van? De jó, hogy Balunak így megy a kaja! :)

Pöttyök. Hááát mára nem gyarapodott a már meglévő létszám, nem tudni, hogy mi ütötte így ki, valószínűleg én ettem valamit, amire így reagált. Lehet, hogy a sok paradicsom. Itthon van egy kis konyhakertünk, onnan van, na de aztán dögivel. Naponta 4-5 db simán lement, a pici koktélpariból meg még több. Lehet, ezt nem tolerálta szegénykém (bár egész nyáron ettük). Most megritkítottam, és figyelem a pofiját. Az az érdekes, hogy a pöttyök csak az arcán és a fején keletkeztek, a testén nem, és teljesen olyanok, mint egy piros pattanás. Ezért nem tudni, hogy mi okozta. Lehet, valamilyen hormon (készülődik a vendégem tán)?

A csípések duzzadtabbak, és nagyobb udvaruk van. Megcsípte az egyik kézfejét, annyira feldagadt neki, hogy bepirosodtak az ujjízületei is. Mutattam a dokinak, azt mondta, picit ödémás, de semmi komoly. Mára már csak a csípés körül piros. Viszont rájött a Drágám, hogy hogyan kell vakarni. Most aztán mindent vakar, amihez hozzáér, kanapé, pelenka, feje, cicim... Annyira cukin csinálja, hogy meg kell zabálni! :D

Kérdés a kertes házasokhoz: kint a teraszon két órákat aludt a babakocsijában Picur. Viszont hideg lett (meg úgy tűnik kicsit meghűlt). Idebent alszik, de itt bent nem alszik ilyen jókat. Ti meddig altatjátok kint a babákat?

picuralmos

Sziasztok!

Picur nálunk is ez a nagy kérdés,hogy meddig hagyhatom kint Hannát az udvaron. Nálunk napközben kizárólag babakocsiban hajlandó alundi,mindent megpróbáltam már,ringatni,énekelni,simán letenni,hagytam már hogy magától elalugyon -de csak azt értem el vele hogy kitartóan sírt! Ha beteszem a kocsiba egyből csukja a szemét és kész! :D Hát ha így alszik akkor így!!Legalább alszik.
Kint az udvaron elalszik2 órát mozdulatlanul egy szó nélkül,de ha ez a házban van akkor max 20 percet,és utána megy a nyügi. Furaaa...
Én még kivittem Hannát ma is ,jól beöltöztettem ..plusz még be is takargattam pár réteggel :D és igy jó volt...de mi lesz késöbb????Félek hogy megfázik.

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok,

Ildi, szerintem is az elemmel lehet gond.. habár nekünk még nem volt ilyen...
én nem nagyon alszom együtt gergővel, mert én olyankor nem alszok, mindig azt figyelem hogy szuszog-e, meg félek hogy ráfekszem...  ezért inkább mindig visszateszem a kiságyába.

Képzeljétek már egyedül alszik a szobájában!! 
Nálatok hol alszik a baba? veletek egy szobában? vagy már külön?

na megyek, felébredt a maratoni alvásból... több mint 2,5 óra volt!! szupi

monis
Budapest XIII. kerület

Picur ,de jó hogy említetted a hajhullást! Nekem brutális mennyiség hullik ki,és olyan mintha soha nem állna el.Már attól félek hogy kopasz leszek! De akkor ezek szerint van remény :D és elmúlik :D

Hannán is vannak apró csípések,nem tudom mi csíphette meg szegényt,lehet hogy a kinti alvásoknál csípi meg valami.

Ether, Hanna 6szor eszik egy nap....6kor ébred,aztán 9kor gyümit eszik,11kor ebédel ( mert a gyümivel nem bírja olyan sokáig) 2-körül megint eszik,5kor megint gyümi és 8kor vacsi. Éjszaka már nem eszik jó ideje! Nem állt még rá hogy 4 óránkétn egyen,próbáltam de nem szeretné még.
Nálatok hogy van?

Tegnap voltam fogorvosnál,gyökérkezelték a fogamat érzéstelenítő nélkül....hát nem tudom leírni mit éreztem!!!!!!!!!!!!!!!!!Azt hiszem soha többet nem szeretném átélni.

Kép
csalexandra
Sopron

Picur: amit a hetpeszről leírtál, az mind megvan a férjemen. Nagyon kivan tőle:( 
A fogammal tovább vacakolok. Ma voltam betömetni egy már betömött fogamaz, ami a röngen szerint tovább szuvasodott. És mutattam, hogy igazából a felnyitott inyemmel és alatta a fogammal semmi gondom, de az arcom egy csíkba belül be van dagadva, és Ő mondta gyulladva is. Valószínűleg ez attól van, hogy amikor elkezdett ott valami, akkor és a felvágáskor az érzéstelenítő alatt ráharaptam és azóta sokszor megtettem ezt, mert meg van dagadva, és belóg a fogsorom közé. Így most figyelnem kell rá, és egyetelgetnem, ha nem változik akkor amtibiotikum. De muszáj lesz kiszefetnem, ezt mondta ő is( a felesége műt), így kzdem lassan felfogni. Igazából nem azért vagyok bizonytalan, mert akkor hogyan szoptatok a gyógyszrek miatt, hanem, hogy félholtan higyan vagyok el a fiúkkal.
Nekem minden is eősöm, akinek kertje, vagy terasza volt a nagyobb hidegekben is kint altatták a kölköket. Nézd meg a Filikid bundazsákokat, ami beleszerelhető a kocsiba, ha ebbe teszed bele, úgy, higy rajta is van egy vastagabb overáll tutti nem fázik meg. Ha a fej fölé húzod a kocsit nem éri a nagyon hideg levegő. Barátnőm anno egy toll nagypárnát dobott a gyerekre hidegbe.

csalexandra: miért nem kaptál érzéstelenítőt? Én most ezen a héten kétszer is kaptam.

Nálunk mindkét fiú kezdetől fogva a saját ágyában aludt, és Bálint 3hetes korától aludt külön szobába, Balu a nyaralások miatt, ahol nem volt megoldható, 3hónapos korától. És én ebben kicsit "rideg" vagyok, nem altatok, azaz beteszem az ágyba és max picit simogatom, de elég gyorsan elalszanak maguktól. Sőt Bálint kifejezetten jó alvó. Ő szobája egy emelettel feljebb is van, mint mi, és simán alszik egyedül. Ha felriadnak, vagy nem bírnak elaludni anna mindig oka van

Én anno Bálint ruháját sokáig külön mostam, és 1/2évig vasaltam. Balu cuccait kezdetben külön mostam, és vasaltam. Majd eli dult a nyári rihangálás, akkor figyeltem, hogya Bálint fehérneműjével, és az én fehérneműmmel mossam, és napon száradjon. Mostmár itthon együtt mosom, igaz nem a homokozós, salakos cuccokkal, de nem vasalom. Én Dreft aensitive baby folyékony mosószerrel mosok, és kezdettől fogva a béiás öblítővel öblítek

KépKép
KépKép
kat78

Kat, úgy látszik meg is van Balu új kedvec hamija a barack személyében :P Párodnak gyors jobbulást!
Ether te meg inkább egyelőre ne kedveskedj almáspitével a leányzónak :D :D Naagyon jót nevettem a képeken, micsoda arcot vág !!
Mmc jól látod, hogy kinőtte, pontosabban még elfér benne , de már úgy össze kell benne kucorodnia, hogy szerintem már nem kényelmes neki, úgyhogy egyelőre kölcsönkaptunk egy babakocsit a barátnőmtől, mert ennek jó nagy a fekvős része leengedve és majd akkor használjuk újra  miénket ha már állandóan ülősnek használjuk. Sajnálom pedig, mert szerettem a járgányunkat, de ez a hátulütője a mózeses kocsiknak, hogy elég kicsi.
Veronika igen, Lucának is van jó pár hurkácskája, imádom :D Te is meg szoktad "rágcsálni" az Adriét? :P Várjuk a képeket a csajokról!
Savaria, remélem jól sikerül a nagyi látogatása, délután meg már biztos jó lesz a buli a barátnőddel!
Nusildi, gartula a szuper eredményekhet Lottinak és Barnusnak is! Mi is még csak cicizünk, ha továbbra is marad tejcsi akkor majd 6 hónapos korában akarom elkezdeni a hozzátápit, bár azt mondta a védőnőnk, hogy 5 hónapos korától adjanek neki naponta fél kekszet anyatejben elnyomkodva, hogy szokja a lisztet..de ezzel is várnék 5,5 hónapos koráig. A tegnapi indulásotok jól nézhetett ki :P biztos kényelmes is volt :) Te szegény.
Picur, reméljük nem lesz több taknyolás. mi elég gyakran használjuk az orrszívót. Ha látom, hogy van egy kis "cicakaka" ( ezt miért nevezik így vajon? ) az orrában  már szívom is, valamiért azt kképzelem hogy megfulladhat ha tele lesz az orra, ez az én hülyeségem :P Nekem még hullik a hajam ezerrel, viszont vannak új hajacskáim is, nekem is van legalább babahajam :D Azért remélem nekem és a többieknek is max addig tart mint neked, ennyi bőven elég volt már belőle!! Ugye Lányok?
Andi, grat az új mellszívódhoz, biztos tuti jó használni, én is lelkesebben használnám, mint a kézit, de nem fejek már annyit, hogy ezért vegyek egy elektromosat is.
Picur, Luca is vakargat mindent ( pedig neki tudtommal nem viszket semmije) de nem magát vakarja hanem a tárgyakat meg minket ha az ölünkben van, vagy ha hasra teszem akkor vakarja ami csak a keze alá kerül. Én is mindig kiröhögöm, Picurod is irtó cuki lehet!!! Nekem mesélték anyáék, hogy mikor picike voltam volt egy időszakom, hogy csak hidegben aludtam, szilveszterkor órákat aludtam kint az ömlő hóban a babakocsi tetején már állt a hó én meg aludtam mint a bunda, persze jól beöltöztetve, bebugyolálva és semmi bajom nem lett, sőt kifejezetten erős az immunrendszerem , biztos itt edződött :P szóval ezzel azt akartam mondani, hogy ha jól felöltözteted szerintem nem lesz semmi baja Picurnak odakint.
Csalexandra, fogorvos, fúúúj, szegénykém :((
 Én Lucával alszok, vagyis nem én az ő kiságyában :D hanem ő alszik velem a nagyban kb 1,5 hónapos kora óta. Engem megnyugtat hogy hallom szuszogni, meg ő is jobban szereti, legalább is  akiságyban nagyon rövideket alszik napközben, éjszaka meg így praktikusabb, mert kicsi a lakás nem tud apa úgy elvonulni, hogy ne kelljen fel rá ha sír és reggel meg korán kell mennie, így meg fel kelek rá ha már mocorog és rögtön megkapja a cickót és nincs sírás apa meg nem kel fel :)
 Na megyek takarítani, ja ma voltak felmérni a gázcsövet mert itt most a városban mennek mindehova hogy EU-s cső legyen, erre közölte a hapsika, hogy mivel régi fajta gáztűzhelyünk van le kell cserélni az egészet 1 hónapon belül...mi van? de jó, hogy köteleznek rá, hogy vegyél egy gáztűzhelyet és minderre adnak egy hónapot, hát kösz, akkor fizessék ki..mi ez a rendszer??? olyan mérges vagyok :(((( vegye meg akinek nem tetszik....

Kép

Kép
csicsi85
Tiszaújváros

Kat 78 , azért nem kaptam érzéstelenítőt mert azt mondta a doki hogy neki tudnia kell hogy sikerült e a gyökérkezelés vagy maradt e még ideg a fogban,és még sok ilyen nagyon "okos" dolgot mondott! Azt hittem hogy kiugrok a székből! De vége!!!

Kép
csalexandra
Sopron

Sziasztok!

Picur, mi ugyan panelban lakunk, de minden nap jövünk anyuékhoz a kertesbe, hogy Fanni a babakocsiba a levegőn is aludjon kicsit. Ha már alszik és közben hül a hőmérséklet, akkor lecseréljük a plédet, vastagabbal takarjuk. Most viszont már egy vékony overált adtunk rá, vastag pléddel, lábzsákkal. Nagyon hideg van!
Mondjuk én is pont azért hozom el Fannit, mert kint a babakocsiban mindig nagyokat alszik.
Ha egész nyáron etted a paradicsomot, akkor biztos nem attól vannak a pöttyök.

Csajok, szerintem nem fáznak meg a babák kint, hiszen ehhez vannak szokva. Meg úgyis jól beöltöztetjük őket! Ha valaki mindig bent altatta és hirtelen kiteszi a babót, akkor az aggódhat, de ezek a babák fokozatosan kapták a hideget. Szerintem nem kell aggódnunk, jó erős lesz az immunrendszerük. :)

Monis, ma délelőtt Fanni is 2 és fél órát aludt. :D
Meg utána majd 2 órát a levegőn, és most megint kint van anyukámmal. :)

Szandi nálunk Fanni ráállt az 5x-i étkezésre, abból az első 3-4 óra körül van, aztán 6-7-8 óra körül van a következő, ebéd 10-12 körül, és még 2x eszik délután. Általában 3-4 óránként eszik, de befolyásolja, hogy mikor alszik el, és mennyit alszik. Nagyon változó. Ma pl. 8 előtt evett másodszor, aztán játszott és aludt egy hatalmasat, így már elmúlt dél, mire újra evett.
Éjszaka mi is csak egy hete eszünk.

csicsi, csak próbálkozunk az almával, ma már elég jól fogadta. nem adtam neki egész kanállal, csak belemártottam a kanalat és azt cuppogta le, de már nem volt olyan durva grimasz. holnap már adok neki egy egész teáskanál almalevet. Ezzel el leszünk még néhány hétig. mire hozzátáplálni kell, már megszokja az ízét és jöhet az almapép. :)

Fanni is szokott vakargatni szopi közben. ez akkor jó különösen, ha épp vágni kéne a körmét. na olyankor tiszta karmolás vagyok. mondjuk mostanában az ütögetésre szokott rá. ez meg akkor jó, ha épp a cumisüveg van a kezemben. ha nem figyelnék, simán kiütné...

Na még el kell szaladnom boltba, és már lassan itt a kajaidő is.
Üdv mindenkinek!

Bogi

Kép
ether
Cegléd

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?