Új privát üzeneted érkezett!

Na még pár kép, elég régen tettem fel...

jön a fogam:( jön a fogam:( jön a fogam:(


Ti hogy bírjátok ezt a nagy meleget?? Én már nagyon a tartalékaim végén járok, ha minden igaz, ma estére kicsit lehül a levegő, remélhatőleg. Így nagy pocakkal eszméletlen megterhelő a meleg, nem alszom, nem eszek, csak iszok és óránként zuhanyzok. Sajnos főzni muszáj a gyerekek miatt, ha csak ketten lennénk a férjemmel, más nem is lenne itthon ilyenkor, csak gyümölcs.

Megpróbálok jelentkezni időnként, szeptembertől talán picit több időm lesz, a két középső csajom megy oviba, csak Noémi lesz velem itthon.
Pussz mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
 
 


Sziasztok! Yusz! Nem semmi amit vállaltok,de ahol ennyien elférnek... tartja a mondás! Nagy GRATULA mégegyszer nektek,és kitartást! Jól megnőtt a szöszi,és nagyon édes! Mi is túl vagyunk az oltáson...holnap 1 hete,hogy kapta.nem akarom elkiabálni,de semmi bajunk. Se hőemelkedés,se láz,se pötty,se rosszkedv,se nyűgi.    eddig!!!! Az is igaz,hogy szedtünk homeós bogyót,az oltás kivezetésére!Viszont pörög ezerrel!!! Még 2x alszik 1 nap,ha minden a megszokott módon van. Elkezdtük a bilizést.hát én jobban örülök a sikerének,mint ő! Folytatom vele,de erőltetni nem akarom! Hát még mindig nem egy szószátyár de,hogy mindent megértet így is,az biztos. A legjobban a kézenvetetéses módszer megy neki.Visz,mutat! Jó nagy fiúcska a méreteit illetően,mert mindenki azt hiszi 2 éves múlt. Jó meleg lett...klímával és pancsival bírjuk. Puszi nektek!

timea35
Budaörs
 
 


Yusz, nagyon jó fejek vagytok, hogy vállaltátok az új bébit! Született anyatípus vagy, ha ilyen könnyen megy a teherbesés! 
Donát is kezd hisztis lenni, és elég nehezen tudom kezelni a rohamait. Próbálok nem reagálni, amikor hisztizik, de néha elfogy a türelmem, és akkor kiabálok vele. Persze ez csak olaj a tűzre.... Folyton valami rosszaságban sántikál, és ha rászólunk, már sírva is fakad, csapkod, dobálja a körülötte levő dolgokat. Mentségére legyen mondva, hogy általában akkor ilyen, ha fáradt, de akkor is szörnyű. Remélem, kinövi! 

Ducimami, én még szoptatok, bár már erősen foglalkoztat az elválasztás kérdése. Donát csak szopival alszik el, és ha ébred, rögtön a cicit keresi. És sajnos minden éjszaka legalább 2-szer megébred... Szóval mellette kell lennem folyton. De nehezen szánom rá magam az elválasztásra, mert így hamar visszaalszik, és akkor mindenki tud pihenni körülötte. Különben megy a sírás. Na meg jó lenne újra teherbe esni, de nekem nem megy könnyen, és valószínűleg a sok szopi sem segíti a projektet. Na meg az sem, hogy én a gyerekkel alszom, és nem a férjemmel! 

Lilypie Second Birthday tickers
 
 

 
 

Sziasztok!
Nagy a csend errefelé....hogy vannak a másfél éves babócák? Tildáról semmi hír, a többiekkel gyakrabban összefutunk a virtuális világban. Remélem mindenki rendben van, csak a kevés szabad kapacitás miatt nem jelentkeztek.

Mónikám!
Hadd gratuláljunk itt is Zsófi baba érkezéséhez, a legeslegjobbakat kívánjuk Nektek!

Puszilunk mindenkit!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Nálunk minden oké. Dackorszak ezerrel, hiszti és földön fetrengés is van, azán 2 perc múlva minden elfelejtve, bűbáj, kacagás. Elég szangvinikusnak tűnik a gyerkőc, hihetetlen érzelmi mélységeket és magasságokat tud megélni. Temperamentumos kis pasi lesz, úgy tűnik!
Mostanában bővült a veszteséglista is: egy megfürdetett telefon, egy eltűnt karóra, egy ismét megsérült szem, és a tönkretett játékokról nem is szólok. 
Ja, és kezdi felfedezni a kukát. Félóránként ellenőriznem kell a tartalmát, mert mindenfélét kidobál. Csak reménykedem, hogy az órám nem a kukában végezte, de mivel már több, mint egy hete sehol sem lelem, lehet, hogy mégis valamelyik szeméttelepen hever...

És egész nap dumál, be nem áll a szája. Halandzsázik folyamatosan, de már csomó rendes szót is tud. Nálatok mennyire megy a beszéd?


Lilypie Second Birthday tickers
 
 


Sziasztok! Lehet tényleg egy áldás ez a gyerek nekem..de se nem pakol,se nem tűntet el semmit! Sőt,ciki vagy sem,inkább rendmániás...mindent oda kell visszatenni,ahonnan látta,hogy lekerült!!! Inkább lemászik a csúszda tetejéről,hogy ő tegye le a cumisüveget..mert látja,hogy anya nem oda rakja! Kicsit vicces!Biztos kinővi...a telefonom is elől lehet,ha látom,hogy elvette,csak szólók,hogy vigyázzon rá,de inkább odahozza nekem.Önállóan eszik,és már a levest is!Nagyon büszke vagyok rá! VigyorBal kezes lesz most már tuti... Szépen eljátszik egyedül..és eddig a hiszti is elkerült minket.remélem így is marad még. Bevallom őszintén,ha el is ítéltek érte..imádom,és mindent megkap tőlünk..figyelmet,szeretetet, sok sok együtt játszást,amit már igényel is nagyon..de! nagyon szigorú tudok lenni,és következetes!!!Elég ha csak a hangom megemelem..megsajnálom,de nem mutatom ki! Hiszem,hogy így jutottunk el eddig is úgy,hogy mindenki csak azt mondja rá, ,,bár az enyém lenne ilyen!" Kb 14 hónapos korától nem használunk babakocsit..ha elvittük mert úgy éreztük muszáj (állatkert),kb 5 percet marad benne.Muszáj,hogy menjen..de nem szalad el.tudja mikor kell megállnia,és sietni kell a zebrán! Nem hiszem,hogy ártok vele,hogy rendszabályzom!Napközben is ugyanúgy jön,és átölel..és amitől elolvadok,hogy ha megszidom,azonnal bocsánatot kér!Mosolyog,és átölel,meg simogatja az arcom!<3
Új élet kezdődik számunkra,mert pár nap múlva kirepülnek a ,,nagyok"!Megkezdődik az életünk hármasban!!! <3 Nagyon várom már! Szeretem őket,éppen ezért találtam itt nekik egy helyes albérletet.Távol de közel! :) Noelnek is hiányozni fognak..főleg Bosco,mert rajóng érte. :( Lassan 2 évesek lesznek..mehetünk vissza dolgozni...Várom is,és nem is! :) Na ez jó hosszú lett! Puszi nektek!

timea35
Budaörs
 
 


Timi, tényleg szuper kölyök a Noel! És hogy babakocsi nélkül közlekedtek, ez hihetetlen! Donát is szeret gyalogolni, de sosem arra megy, amerre én mennék, aztán meg minden parkoló autónál megáll, felszedi a faleveleket, megvizsgálja a kavicsokat, megrángatja a kerítéseket, elkergeti a cicákat, stb. Szóval ha valahova konkrétan megyünk, muszáj babakocsizni. De szerencsére jól is tűri, és nem akar a legforgalmasabb helyeken kimászni belőle. 
Nézegetem a facebook-on a képeidet, és mindig csodálom, hogy van nálatok ekkora rend! Nálunk 10 perccel ébredés után már olyan, mintha egy ovis csoport száguldott volna keresztül a lakáson. 

Ti visszamentek dolgozni, ha 2 évesek lesznek a gyerekek? Én még maradok, szerencsére megtehetem.

Lilypie Second Birthday tickers
 
 


Sziasztok!


 


Úgy látom kihalóban van ez a topik, pedig jó lenne tudni mi van veletek, hogy vannak az egyre nagyobb csemeték. :D


Most van egy kis időm írni, pedig már régóta tervezem, de nem nagyon jutok ide. Kíváncsi vagyok egyáltalán ránéz e még valaki erre a topikra... :D


Ha igen, feltétlenül írjatok magatokról!


Gondolom mindannyian tudjátok, már mi is többen vagyunk, szeptemberben megérkezett Domi kistestvére Zsófia. A szülés sokkal könnyebb volt, mivel a kisasszony nem akart kibújni, így megindították a szülést. Egész nap bent voltam, vmi hormon kúpot kaptam..majd mire már lemondtak róla, hogy bármi is történne, megindultak a dolgok és három óra alatt lement a vajúdás és szülés. Tudom, második gyerek, na meg az is számít, hogy meginditották. Erre nem is panaszkodom. :D


Kisasszonyka jól van, maholnap már három hónapos, amit nagyon várok, mert borzasztóan hasfájós és szeles...ugye azt modják, hogy 3-4 hónapos korra már érettebb a bélrendszer és elmúlnak ezek a "kellemetlenségek"...hát nem tudom, minket nagyon kínoz.


Egy rémálom a szoptatás, állandóan levegőt nyel, már mindent kapott, infacolt, gripe watert, de semmi sem 100%os...minimális segítség csak. Természetesen, nem tud rendesen enni, sem aludni. Egy szoptatás órákig is eltarthat...


Csak persze itt van Domika, aki mindennek godnolom nem örül, hogy nem tudok vele is annyit foglalkozni...


Valakinek volt hasonló gondja???


Elmúlhat? Az biztos sokáig ezt nem lehet csinálni, ha nem javul, szerintem áttérünk tápszerre, vagy vegyes etetésre...nem mintha a tápszer jobb lenne, csak talán speckós üvegből nem nyel annyi bubit.


Domika. Hát Domika, egyem a szívét..ez egy kisördög. Tudom, tudom, az is közrejátszik, hogy itt van hugi, és rá nem jut annyi figyelem, meg ugye a dackorszak is a küszöbön, vagy már át is léptük, de azért igazán meglepő látni, hogy az egykoron értelmes, szófogadó gyermekünk mostanában az ágyunkon ugrál kajával a kezében, mert tudja, hogy nem szabad, kinevet bennünket és a szeme sarkából azt nézi, mikor megyünk és szólunk rá, majd eliszkol előlünk és hangosan kiröhög...és aztán kezdi újra. Vagy hogy csakazért sem jön arra amerre kellene, inkább 10 méter távolságból követ és sunyin néz, amikor megállok, hogy megvárjam, akkor meg úgy tesz, mintha csak nézelődne és elfordul..majd ha nem látom, követ és mosolyog.


Néha olyan grimaszokat vág mint egy felnőtt, vagy egy kamasz...


A mindig is jól evő Domika,mostanában alig eszik...mondjuk jönnek a hátsó fogai, meg az is biztos zavarja, hogy Zsófi is mindig olyankor akar enni és üvölt, és mint már említettem, sajnos nincs meg a szopi egy 10 perc alatt...


Eléggé kaotikus az élet felénk..de akinek több gyereke van, biztos tudja miről beszélek.


Yusznál sem lehet valami könnyű most, remélem ő is hamarosan bejelentkezik ide képekkel. Majd én is igyekszem feltenni párat.


lilly! A helyzet nálunk is kaotikus, én is rohangálok Domi után, nézni, hogy mikor mit csinál, mert biztos vmi olyanon töri a fejét, amin nem kellene...rend az nálunk sincs, Domika meg előszeretettel rendezi át a szobát..


Persze van szigor meg minden, és tud rendesen is viselkedni, megh elpakol ha kell, de inkább ellenkezik velünk és csak nevet az egészen...


Ebben a kérdésben nem tudok állást foglalni, hogy visszamennék e dolgozni két év után...nálunk nincs pénz a 9. hónap után, tehát nincs sok választási lehetőség.


HOgy álltok a szobatisztasággal? Mi még sehogy, de most nem is kezdeném el. Ráadásul mi kétszintes házat bérlünk, a konyha kivételável mindenhol padlószőnyeg van...Talán majd tavasszal, addigra remélhetőleg rendeződnek Zsófival is a dolgok. :D


Röviden ennyi!


Írjatok ti is!


 


 


 

csekom
Zsurk
 
 


Én néha benézek, de általában sehol senki. 
Móni, tök jó, hogy írtál! Biztos benne van Domi csibészes viselkedésében, hogy a kistesó miatt ő is több figyelmet akar. Nálunk el sem tudom képzelni, mi lenne, ha lenne már tesó, Donát 120%-ot kér belőlem... Néha irtó fárasztó, de ilyenkor arra gondolok, hogy pár hónap múlva már csak napi 2-3 órát tölthetek vele, és az is a főzéssel, rendrakással, az élet szervezésével telik majd, tehát most kell a legtöbbet adnom magamból, amíg tényleg csak az övé vagyok. Ha tesó lesz, azért, ha vissza kell menni dolgozni, akkor meg azért...

Az evés nálunk is néha problémás, reggelizni például egyáltalán nem hajlandó. Van, hogy délig csak gyümölcsöt eszik. Mondjuk ez felnőtteknél egészséges, de egy 21 hónaposnak nem kéne reggeliznie rendesen? Krumplit és tojást viszont bármikor, bármilyen formában képes lenne enni, ezzel hetekig ellenne reggeltől estig. Ti mit adtok reggelire ill. vacsira? Hátha adtok valami ötletet, amit megenne a kifli, joghurt, zöldség helyett...

Lilypie Second Birthday tickers
 
 


Sziasztok!

Örülök,hogy írtatok..én is szoktam figyelni,hogy van-e mozgás itt.
Azért a Facebook más..ott nem dumcsizunk,csak megy a like...

Csekom!

Nekem mindig eszembe van,hogy mi lenne 2 gyerekkel?! :D
Úgy meg pláne,hogy apánál már napi szinten megy a ,,tényleg nem akarsz még 1 gyerkőcöt?!
Pedig én aztán egy szót sem szólhatok Noelre..pont ezt is mondom..kizárt,hogy még 1 ilyen jó,
és tökéletes gyereket összehozzunk!!!

A barátaink akikkel összejárunk kérdezgetik,hogy mit csinálok vele,hogy ilyen?!
Semmit...ugyanazt amit mások,ti is.Tanítom,nevelem,szeretem és szigorú vagyok,és határozott ha
kell.Ennyi.Egyszerűen szerencsések vagyunk,hogy alapból ilyen természetű gyerek,és jól formálható
anyagból van!
Aztán lehet,hogy 1 év múlva a világ legrosszabb gyereke lesz!!!

Lilly!

Én már az evésen nem görcsölök..és így jobb is.Noel amikor felébred,megiszik 210 ml tejitalt.
Miközben reggelizek,néha kér belőle.Egy kis kiflit,párizsit..virslit.stb.Miután ez nem egy akkor mennyiség,és 10 felé csinálok neki még mindig tejpépt.(szigorúan Müllerben vett 2 féle ízt)mert a
gyereknek írtó kifinomult ízlése van! :DMegkóstoltam,és isteniek! ;) Nem bánom,hogy eszi,mert
több plussz van benne,mint egy tejbegrízben!˙(prebiotikum) De ha eszek grízt,megkínálom!

Aztán jön az ebéd..az az,amit én eszek..de a kedvenc,pöri tésztával és koviubi..vagy hús és krumpli és koviubi!Ja és a leves!
Na és innentől már azt és akkor eszik,amikor kéri...kifli,tejtermékek,péksüti,gyümi,stb...
Este csak egy kis teát kér,ennyi.Még mindig ugyanakkor fürdik mint eddig,és baromi jól,és sokat alszik.este 8 után picivel már alszik,és ébredés nélkül alszik reggel 8-ig.ma 8:30-ig.12 és 13 között alszik délután,másfél-két órát.98-as ruhát hord,14,3 kg min. és 95cm fölött lehet.24-es csizmája van! :D

Egyedül játszik sokat,szereti a tv-t..mindig talál 1 műsort,amit hetekig naponta x alkalommal megnéz,és utána ha megunta,jöhet egy új műsor!Eddig az Xfaktor volt a nyerő,most mesét néz,vonatosat és Chuck-ot!Ha ráérek tv-t nézni vele,vagy anyu..akkor természet műsor megy,és együtt ájuldozunk rajta! :D
Továbbra is rendmániás.Szófogadó,és értelmes.Viszont mivel megértjük,és kiszolgálja magát,nem beszél nagyon...Néha rajtakapjuk..de ennyi.mivel nem beteg,és baromi okos,egy kicsit sem aggódom.A maga nyelvén,így is egész nap dumál!Most a ,,daru" a kedvenc.Ezt kell itt a neten is nézegetni,meg a járműveket.Számítógép rajongó..ki vagyok tőle.Bekapcsolja..és az egeret úgy használja mint mi.Néha itt is hagyom,görgesse magának a képeket.A mondókákat pedig megtanítottam hogyan kell újraindítani.Így én leléphetek a konyhába! :D
Takarít is velem,sőt néha ha nem kéne is..biztos elmúlik..Szépen eszik egyedül,és már az öltözködés is jól megy..a vetkőzés pláne. :D A szobatisztaságot is elkezdtük újra,mert szól ha kakil.Van bili,de wc szűkítő is.Baromira kell figyelnünk mit beszélünk,mert folyton figyel,és utánoz minket..amiket mondunk,meg megy és megcsinálja...(pedig nem róla van szó,csk beszélünk)
Még órákig írnám..de nem untatlak benneteket..Szóval túl jó gyerek..vagy eelromlik később,vagy ha lenne tesója,az nem lenne ilyen!!!Viszont apa nagyon ráállt a témára...április végétől dolgozom.Kaptam egy évet,hogy átgondoljam...én előbb nem is vállaltam volna!

Puszi nektek,és írjatok!

timea35
Budaörs
 
 


Sziasztok!

Ezer éve eltűntem...semmire nem volt időm sajna. Túl vagyunk egy költözésen és egy újabb sérv műtéten, sűrű volt a program az elmúlt hónapokban.
Dávid nagyon ügyes, gyorsan fejlődik mindenben. Komplett mondatokat ad elő minden percben, s csak lesünk, hogy minden nap újabb szavakkal lep meg minket. Egyik reggel fölpattant és azt mondta "dízel olaj" napokig agyaltam, hogy ezt honnan tanultam, mire rájöttem, hogy a Thomasból van.
18 hónaposan felfüggesztettük a cicizést, a végére már csak a reggeli maradt meg, már csak pár csepp tejem lehetett, mert szegény csak rágta, szívta, meg sírt. Így leválasztottam, volt pár napig sírás miatta, aztán szépen lassan elfelejtette.
Igazi kis zabagép, szinte mindent megeszik, most 14,2 kg és 93 cm, 24-es lábikókkal. Babakocsit már szinte nem is használunk, folyamatban van a kultúrált közlekedés elsajátítása:)
Keményen benne vagyunk a dac korszakba, "nem akar" "nem jó" és hiszti felsőfokon. Nálunk is enyhén bipoláris a gyerkőc, egyik pillanatban krokodilkönnyekkel kísért megahiszti, majd óriás kacagás. Ami nálunk bevált módszer az elterelés, kizökkentés, teljesen más tevékenység.
Egy dologgal nem haladunk, a szobatisztasággal. Nem is nagyon érdekli még a dolog, a pelenkázás ugyan már némi kergetőzés után jön csak össze, de odáig még nem jutottunk el, hogy nélkülözzük azt. Nem erőltetem majd a nyáron biztos sikerül, ha előbb nem.
Januártól bölcsibe megyünk, én pedig majd dolgozok valamit:) Nem lesz könnyű nekem, mondjuk csak fél napra viszem, de nagyon fog hiányozni a kis rosszcsont.
Gratula az új jövevényekhez. Én is nagyon szeretnék már egy kishugit a Manónak, de sajna apa most lett munkanélküli, így csúszik a projekt. Minden nap ezen agyalok...újra átélni a terhesség csodás hónapjait és a kezemben tartani egy picuri kislányt. Biztos bolond vagyok, néha még a Dávid is sok, de akkor sem tudom elhesegetni a gondolatot.

Face-n nézegetem az aprónépeket, nagyon édik:) Ha sikerül csatolok képet az uraságról.



kristin27
Székesfehérvár
 
 





kristin27
Székesfehérvár
 
 


Megint megműtöttek? És most már vége lesz, jól vagy, vagy még lesz műtét?

A szobatisztasággal mi sem haladunk, bár a bilit megvettem, és néha ruhástul rá is ül. Bezzeg a mi gyerekkorunkban már divat volt 2 évesen szobatisztának lenni, de most én úgy látom a környezetemben, hogy mindenki az ovi előtt, 3 évesen jut el erre a szintre. Szerintem mi mázlisák vagyunk, mert a mi gyerkőceink nyáron már elég nagyok lesznek a próbálkozáshoz, és van esély, hogy 2,5 évesen már szobatiszták legyenek. Nyáron könnyebb csak a pelust lerántani, ha szól, hogy jön a pisi, mint most harisnyát, gatyát, bodyt lehámozni... 

Noel és Dávid szép méretekkel bír. Donát csak 11-12 kg között lehet, mostanában nem mértem. Ő most 87-88 cm, és ő sem alacsony, de Noel és Dávid mellett  picúrnak számítana! 

Kristin, becsüllek, hogy le tudtál állni a szopival. Én is elkezdtem a leválasztást 18 hósan, de csak odáig jutottunk, hogy már csak reggel kap cicit ébredés után, meg néha a délutáni alvás után. De minden nap van ezeken kívül egy-két próbálkozása, hogy megszerezze a cuccot, és irtóra tud hisztizni, mikor nemet mondok. Nincs ötletem, hogy építsem le teljesen, de az világos, hogy ő sosem fogja magától abbahagyni. 

Lilypie Second Birthday tickers
 
 


Hát sziasztok! Örömmel látom, hogy visszatért az élet erre az oldalra, szívesen olvastam rólatok, mert nagyon eltűnt mindenki! Ahogy elnézem gyönyörűen fejlődnek a drágaszágok, mindenki a saját tempójában halad. Nálunk is minden rendben. Mi elkezdtük a bölcsit, de három nap után elkapta Gergő ezt a hülye hányós-hasmenős vackot ami a mi csoportunkban tombolt, két szobával arrébb pedig a bárányhimlő járvány volt, úgyhogy a doki nénink azt mondta, hogy várjuk meg, amíg hidegebb lesz és kidöglenek ezek a rohadt vírusok. Ez október vége felé volt, azóta nem mentünk...januárra van új időpontunk, de most pont azt gondolom, hogy nem szeretném vinni, mert annyira jó vele és háromévesen úgy is kötelező az ovi, ez a cirka 1 év pedig piszok gyorsan eltelik. Nem tudom még mi lesz, alszom rá egy párat. Gergő sem beszél még sokat, azt viszont folyamatosan és Ő a "nehezebb" szavakkal kezdte, rögtön a háromszótagosokba csapott bele. Szeretném már nagyon, ha többet mondana, de nyilván az az idő is eljön. Nagyon okos és figyelmes, a neki tetsző dolgok hosszú ideig lekötik a figyelmét, rengeteget kirakósozunk, duplózunk, imádja a vonatokat és a munkagépeket, az állatokaz és a könyveket. Éjjel-nappal porszívózna és takarítana, ha lehetne. A mozgása még mindig elképesztő, nagyon gyorsan fut, szökdel, ugrik, bukfencezik,lépcsőn le-fel megy kapaszkodás nélkül. babakocsit már kb. fél éve nem használunk.Ő sem szobatiszta még, de a védőnénink szerint is a következő nyár lesz az ideális időpont a bili megtanítására, kakit jelzi, ilyenkor úgy csapkodja a fenekét, mint egy jó cowboy és ordít, hogy kaka, Ha viszont a szekrényre mutat és ordít, hogy kaka, akkor kakaós csigát kér! :-D ...imádni való. A kajálás nekem folyamatos gondot okoz...reggel este tápszer még mindig, általában 230 ml körül fogy. Reggel 6 körül hozza Apa, ezt lenyomja öcsisajt, majd szundi vissza kb. 9-ig. Fél 10 felé kínálom, de persze nem éhes, mert a tápszer igen csak kiadós, nagy duzzogva azért lemegy egy szelet kalács, vagy egy piritós, vagy a kakaós csiga fele. A harcot, hogy bármilyen felvágottat, vagy sajtot megegyen feladtam. Régen elfogadta, most nem kell neki, nyilván ez egy ilyen korszak. Ebédet szívesen eszik, de a mennyiség változó, főleg a husi leveseket komálja és a tésztaféléket. A húst atomnyi darabokra vágom, mert akkor legalább megeszi, sőt már odáig fajult a dolog, hogy a nokedlitésztába teszek sonkát, vagy darált húst, mert ugye a tészta az lecsúszik. Délután még nálunk is előfordul a tejbepapi, vagy süti, puding ilyesmik. A gyümölcs megint csak az utálat tárgyát képezi, viszont lecentrifugázva megissza. Komolyan mondom ilyen válogatós gyereket még nem láttam, pedig megfordult már egy-kettő a kezeim között! :))) A súlya valahol 11-12 kg között van, viszont cserébe csupa izom kis krapek. Magassága 90 cm felé közelít. A nyavalygásomon , hogy nem eszik rendesen a gyerek a dokink csak jókat mosolyog, mert szerinte egyáltalán nem sovány, kifejezetten formás, amúgy meg, szerinte, ha csak a napi két tápszert kapná, akkor sem lenne semmi baja, mert nagyon tömősek azok a cuccok. Azt mindig hozzáteszi, hogy inkább ilyen legyen, mint egy elhízott baba! Az akarata még mindig igen erős, de jól tudjuk kezelni és ő is rájött már, hogy nem nagyon ér el vele semmit. Nálunk is a figyelemelterelés az egyik legjobb eszköz. Nem kell neki nagy dolgot tulajdonítani, ezen minden gyereknek át kell esnie, hogy megtanulja a szabályokat, hogy mikor, mit lehet csinálni. Előbb-utóbb minden gyereket elér ez a korszak, Baluéknál két olyan gyerek is volt az oviba, aki úgy került oda, hogy egy kétlábon járó angyalka, de mindkettő csak otthon volt olyan, közösségben nehezen voltak kezelhetőek, nem tűrték az ellentmondást, a fegyelmet, hosszú idő volt míg megszokták, de belejöttek ők is, persze szegény szüleik és az óvónők is megszenvedték a dolgot! Tildáékról tudtok valamit? Ők tényleg nagyon eltűntek!  Móni, Judit!  Igazán gyönyörűek a csöppek! Még egyszer gratulálok Nektek! Kívánunk mindenkinek nagyon boldog karácsonyt és egy izgalmas, gyönyörű új esztendőt!

Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 



Lilypie Second Birthday tickers
kisssziporka
Tárnok
 
 


Sziasztok!


Bocs, de írni most nincs időm, csak teszek fel képet...sajnos nem találtam Domiról jobbat...


 


Domi és a Mikulás hugica 3 hónaposan
csekom
Zsurk
 
 


Sziasztok!

Csekom!de édik a törpéid!

Nálunk is néha vannak gondok az evéssel, kezd válogatni az uraság. És ez is persze mindig a legjobb helyzetben áll elő. Párom szüleinél többször is lázadt ebédkor Dávid. Legutóbb a rakott krumpli akadt fenn a rostán. Mondjuk én nem szoktam ilyesmit csinálni, szerintem túl száraz egy ekkora gyerkőcnek. Nálunk a befutók még mindig a levesek és a főzelékek. De ha nincs a levesben pecázni való, akkor nem kell az sem. Így járt múltkor a mama is, amikor nem volt tészta a levesben, így nem kérte.

A gyümölccsel nálunk is technikázni kell, narancsot minden nap facsarunk, azt szívesen issza, szerintem a rostokkal van a gond a gyümiknék, mert az almát ha jó passzban van elrágcsálja, de ami rostos vagy "csúszós" az "nem jó".

Lilly,

sajna újra kellett műtteni mert, kiújult a sérv a nagy terhelés miatt. Az első műtétkor nem tettek be hálót, csak összestoppoltak, mondván, hogy erős hasfalam van, hát mint kiderült mégsem volt az. Most betették a hálót is, hát nem örült neki a szervezetem, a műtét után 1 hétig lázas voltam, szóval megszenvedtem vele.

A szopi nehéz ügy szerintem ebben a korban, mert nálunk legalábbis a Manó már nagyon tudja mit szeretne, így ha még szopizhatna, biztos nálunk is lenne óriás hiszti, ha nemet mondanék rá. Szerintem neked nehezebb dolgod lesz vele most, hogy ilyen nagy akarattal vannak már, mint annó nekem.
Túl simán le is zártuk ezt a témát mi, furcsa is volt utána, lehet nekem jobban hiányzott, mint neki:)
Én babatejet vettem neki és mondtam, hogy "anya cicijébe már nincs tej", úgyhogy kap helyette pohárból (vagy cumis üvegből) tejcit, szívesen itta, így reggelente azt csináltam neki. Ezzel sikerült elterelni a figyelmét a ciciről. Persze még hónapokig jött viccelve, ha melltartóba vagy esetleg annélkül látott, hogy "cici szopom" aztán nevettünk rajta egyet és mondtam, h a nagyfiúk nem szopiznak, hanem pohárból isznak.



kristin27
Székesfehérvár
 
 


kristin!


 


sajnállak, nem lehet egyszerű...remélhetőleg egyszer csak vége lesz a műtéteknek! gondolom van aki segítsen otthon ilyenkor, még szerencse.
 


Bár tudom ilyenkor csak azért is rajtad akar lógni a gyerek...:D


Mi sem szopizunk már..na jó ez hülyén is jönne ki..én akkor hagytam abba amikor 3 hónapos terhes voltam..azt hittem, hogy majd nagy hiszti lesz, de nem..


Nekem anyu segített. Ő tette le Domit aludni egy párszor és persze tőle nem kérte...aztán pár nap múlva én is letettem és tőlem sem kérte...eleinte én is tápszert adtam neki helyette, de kb mióta 15 hónapos csak sima tehéntejet kap. Azt olvastam, hogy sima tejben több a kálcium..és tényleg így van. Persze kap még mellette vitaminokat.. Nálunk bevált ez, de persze kinek mi..én is meglepődtem, hogy ilyen könnyen leszokott, azt hittem probléma lesz belőle.


Kitartás Lilly!


Ági!


Pont kérdezni akartam mi van az ovival...nálunk is ugyanez volt. Januárban kezdtük (mert kellett kezdeni :(..sajnos), és amíg jó idő nem lett, azaz egészen júliusig egyfolytéban beteg volt szinte...mostmár jobb, de azért most is hazahozott vmit, amit Zsófi is elkapott durván...


Timi!


Hát néha azért szívesen cserélnék, Domi pont az elentétje lehet Noelnek. :D Amikor panaszkodok akkor a férjem mindig azt mondja: dehát te akartál rossz gyereket! és nevetünk egyet. Hát nem könnyű, de majdcsak kinövik. Persze neki az is biztos nehéz, hogy megoszlik mostmár a figyelmünk mert itt van kistesó is. :D


 


Tildáék bejelentkezhetnének már tényleg! Na meg Yusz is képekkel! És a többiek is! HAjrá!


 


 


 


 


 

csekom
Zsurk
 
 



Jár még erre vki? Ha igen, tegyetek fel képeket a kis 3 évesekről!
csekom
Zsurk
 
 

Hozzászólás írásához be kell jelentkezned!

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: