A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Az jutott eszembe, hogy Takeshi Kaneshiro is inkább japán, és mégis ott volt a repülő tőrökben.
Szerintem ennek a pozitív oldalát kell nézni. Örülni, hogy szóba állnak egymással a japánok és a kínaiak azok után, amit pár évtizede egymással csináltak.
Az összes koreai kardozós filmben is a gonosz japánok jönnek

Kép
vindolanda

Sziasztok!

Vindo, hát biztos nem örültek az ellentétek miatt a dolognak, de én csak a külsőnél ragadtam le, Ziyi valóban nem néz ki japánnak, arcfestés ide vagy oda. Kaneshiro, ha jól tudom, félig japán, félig kínai (régebben utánanéztem), úgyhogy ő kompatíbilis. :-D

Nem tudtam dolgozni, kidőltem. Ma próbálok majd, de szerintem Ármin most valóban fogzik (hátha át is tör már az első fog), annak összes következményével.

Kép
Kép
irina

Kaneshiro tőlem még Franco Nero helyett is beugorhatott volna a Honfoglalásba, az sem zavart volna
Talán a wikin írták azt, hogy az anyja tajvani származású. De azt nem tudom, hogy a "származású" pontosan mit is jelent.

Nekem meg már aludni kéne egyet, vagy három-négy napja olyan öt-hat órákat alszok.

Szegény Ármin a fogával. Az egy hülye időszak.

Ja, azt még leírom, hogy a héten még kétszer hívta az RTL Gábort, hogy ugyan induljanak el mégis a Csillag születik-ben. Eszem megáll...
Rugó rajzolt egy olyan karácsonyi rajzot, hogy nem találtam meg (a gyengébb rajzok között kerestem az övét...). Ma majd lefotózom, nagyon örültem neki.

Kép
vindolanda

Na, utána néztem, félig japán, félig tajvani

Most viszont már dolgozni kéne, hogy erre a lényeges kérdésre is választ kaptam.

Kép
vindolanda

Na, ebbe még nézz bele pár helyen, aztán befejeztem.
Andy Lau-koncertÜvöltés

http://www.youtube.com/watch?v=Y2SVGmZj69A

Lerágnám a kezemet, mire ennek a koncertnek vége lenne.

Kép
vindolanda

Hát nem semmi ez az Andy Lau (bár nekem nem annyira az esetem, ha választanom kéne, nálam a fent citált Kaneshiro és Tonyl Leung lenne a befutó, és hát ez a film mindent visz: http://www.imdb.com/title/tt0118694/?ref_=fn_al_nm_1a).

Egész nap rohangáltam, mint a mérgezett egér, de Ádinak kevés volt a felsőruházata, meg tisztasági csomag az oviba (és stikában kis könyvesboltozás is). Aztán Ádi egy kis ovis barátja jött el a testvérével és az anyukájával. 
Most meg dolgoznom kéne, de nagyon.

Kép
Kép
irina

Vindo: na például erre gondoltam 
http://www.imdb.com/media/rm464627200/n ... nmmd_md_pv

Kép
Kép
irina

Na jó, befejeztem ezzel: http://www.imdb.com/media/rm75015168/tt ... f_=tt_ov_i

(Amúgy tanultam mandarinul egy évig, hát valami piszok nehéz nyelv. Sajnos a zömét elfelejtettem, de pl. ilyenek még mennek, hogy "Az egyetemen tanulsz?" "Az egyetemen vagyok tanár." ).

Mentem dolgozni, de azért vagyok.

Kép
Kép
irina

ui: Rugi rajzát várom!
És miért nem mennek G-ék a Csillag születik-be? 

Kép
Kép
irina

MIndjárt rakom is fel.

Kép
vindolanda

Ja, hát Kaneshiro mindent visz. A. L. nekem sem az esetem, de amúgy bírom.
Hát, azt mondja G., hogy ők már megszülettek.

rajz

A nevét kitöröltem.
Egy éve még csak firkált szinte.
Mindenki teli szájjal vigyorog a rajzon. G. kicsit goth, és direkt hosszú haja van.

Kép
vindolanda

A háttérre nem maradt ideje, mert focizni mentek.

T.L.től a Vörös Sziklát meg a Hőst láttam, így rápillantva a filmográfiájára.
De ezt a nagymesterest nem, igyekszünk pótolni majd hiányosságunkat.

Kép
vindolanda

Ez a rajz csodás, köszönöm! Nagyítva is megnéztem! Nem is értem, miért nem téged rajzolt inkább sötét cuccokba :-)
Ádinál fordult a helyzet, mert ő ugye végigrajzolta az elmúlt 2 évet, és amióta új csoportba került, nem rajzol (szerintem nem ettől van). 

Már megszülettek 

Úgy látom, a The Grandmaster már hozzáférhető, úgyhogy ha megnéztük, megdumálhatjuk. Az egyik kedvenc rendezőm csinálta (akinek azt hiszem, európai operatőre van, ez úgy tetszett mindig), aki nem is szokott ilyen típusú filmeket készíteni. Szóval izgi.

Kép
Kép
irina

No, látom, ugyanazt írtuk. 

Kép
Kép
irina

Hát, biztosan nem felejtette el Ádi a rajzot.

Ha már keleti filmek, akkor ezt még berakom:

http://www.imdb.com/title/tt0473444/?ref_=nm_flmg_act_5
Ez olyan, mint egy királydráma, csak kínaiban. Döbbenetes díszletekkel és színvilággal.

Ezt meg tegnap ebédszünetben néztem:
http://www.imdb.com/title/tt1499666/

Ez meg nagy kedvenc, lehet, már linkeltem:
http://www.imdb.com/title/tt1979319/

Ennek a nagymesteresnek utána járok akkor én is.

Kép
vindolanda

Filmajánló befejezve, megyek dolgozni.

Tényleg, Ármin hogy áll a fogával?

Kép
vindolanda

Ilyen képek vannak benne, tényleg leesett az állam. film

Kép
vindolanda

Ó, köszi szépen! Az aranyvirágosat már betároztam régebben, csak még nem jutottunk hozzá. A másik kettőt nem ismerem, de pótolom! Wong Kar-Wai rendezte A nagymestert, aki a feljebb ajánlót Szerelmi hangulatban-t (In the mood for love) is, ami nekem a top 3 filmek egyike. Szerelmi történet, de vmi olyan zseniális hangulattal, kihagyásos technikával, hogy még. Sokszor láttam.
Keleti filmekből nagyon le vagyok maradva az utóbbi időben. Egy bugyuta darabot ugye könnyebb ezerszer megszakítva nézni, ezeket nem szeretem félbehagyni.

Köszönöm, este jobban lett, köszönhetően a vendégeskedő gyerekek produkálta nyüzsinek, aztán gyorsan leraktam aludni. Igaz, már vagy 10-szer nyüszörgött és ugrottam oda szoptatni 7 óta, de alszik. Nem érzem melegnek sem, remélem, h tényleg csak a foga.

Kép
Kép
irina

ajánlót = ajánlott
jajmár.

Kép
Kép
irina

Na, akkor holnap majd megnézem ebédidőben

Amúgy a gésában Michelle Yeoh meg Gong Li is játszott, ahogy látom, gyakorlatilag importáltak minden menő kínai színésznőt hozzá.

Ha vendégjárás volt, abban jó ki is fáradhatott.
A fogzást sajna csak kibírni lehet.

Kép
vindolanda

Ja, hát Wong aztán tudja nyomni a képeket. Tiszta orgia:

http://www.antipasto.tv/wp/wp-content/u ... love11.jpg

Kép
Kép
irina

És amilyen ruhákban Maggie Cheng ebben a filmben van... atyám!
http://criterioncast.com/wp-content/upl ... framed.jpg

És olyan zenéje van a filmnek, hogy nem hiszem el. 

Na jó, abbahagyom.

Kép
Kép
irina

Kép
vindolanda

A hiszem, néztem már ezt a filmet, hogy le kellene tölteni, de aztán valahogy nem került sorra. A második link nem jó.

Kép
vindolanda

Cheung, párdon.

Kép
Kép
irina

Hol tanultál mandarinul?

Kép
vindolanda

Keleti Nyelvek Iskolája, bő tíz éve. Nagyon jó tanáraink voltak (nem anyanyelviek, de pöpecek). Ami ugye a nehéz, hogy meg kell tanulni az írásjegyet az adott szóhoz, amiben nincs logika (nagyon jól tudók látják csak meg a jel bizonyos részeiben ismétlődéseket, amik segítenek belőni, h kb. milyen hangalak passzol hozzá, vagy mi a gyöke), ahhoz még a pinyin átiratot (ami a latinbetűs változat, ezen jelölve a tónusokat, négyféle van a mandarinban, és a tónus megtanulandó az adott kifejezéshez, muszáj, mert teljesen mást jelentenek ugyanazok a szavak más tónussal és nem segít sokszor a kontextus sem). Ja és a pinyin átirat még nem a kiejtést mutatja, ahhoz azt meg kell tanulni az elején (pl. hogy a zh az dzs-nek ejtendő, a d meg t-nek, de ez a legkönnyebb).
És volt, hogy nem tudtam készülni órára rendesen, és akkor tessék, olvasd fel a mondatot. Képtelenség, ha az adott írásjegyet nem ismerem. Jó móka volt. 

Kép
Kép
irina

Nekem működik a link. 

Kép
Kép
irina

Hát bátorítalak, h nézd meg a Mood for love-ot. Maradandó élmény. Eddig aki látta, belezúgott a filmbe, a ruhákba, a hangulatba, a két főszereplőbe.

Kép
Kép
irina

Anyám
Engem is mindig vonzott az ilyesmi.
Egyszer legyek túl a habil-on, elkezdek majd tanulni valami jó kis nyelvet. Vagy a latint újra, vagy valami keletit, esetleg arabot. De azt még nem tudom, hogy hogyan.

Kép
vindolanda

Ja, és nem mindegy, hogy a kínai írásjegyet hogyan írja le az ember (tehát melyik vonást honnan indítja, hol végződik és egyáltalán, hogy néz ki az egész). 

Kép
Kép
irina

Ja, a filmekben is nagyon írnak mindig

Kép
vindolanda

Hát drukkolok, h találj vmi jó módot a tanulásra. Elvileg sok minden van a neten (fizetős, nemfizetős is), de én egyszer próbáltam meg egyedül (könyvből) tibetiül tanulni, csúnyán elvéreztem. De hát ugye Arany János is hogy tudott angolul. Érdekesen, de tudott!
Az arab végtelenül izgalmas szerintem is.

Kép
Kép
irina

Egyedül tuti nem menne szerintem. Itt azért korlátozottak a lehetőségeim.
Na, most már tényleg megyek dolgozni.

Kép
vindolanda

Hát azt mesélte az egyik tanárunk kínaiból, hogy a nagy Maót azért is becsülik a kínaiak, mert nagyon ért a kalligráfiához, és az sokat számít. (Mindegy, hogy diktátor a lelkem, de szépen fest írásjegyeket. Hú, de jó magyar analógiákat tudnék ide hozni, de hagyjuk.)

Kép
Kép
irina

A DE-n is vannak mindenféle hallgatók -- tanítasz statit neki, ő meg téged szuahélire, nem tudom, csak ötlet.
Én is megyek, bár lassan aludni. 
Jó éjt! 

Kép
Kép
irina

Halihó, virágos jó reggelt!

Ki hogy van? Nagyon eltűntetek többen...

Mi túl egy közepes éjszakán (volt kis rajcsúr), fog sehol (én már semmit nem értek ebből). 
Örömmel vettem észre, hogy fogyok (-3 kg), és esküszöm, ha bűvös szám alá megyek (van egy határkő, nem az a cél messze, de már attól iszonyú motivált leszek, mert 5 éve nem tudom átlépni), kibontok egy csokit... és azt majd valaki más eszi meg. De mivel csoki nélkül nem élet az élet, havonta egy kicsit engedélyezek magamnak. Szerencsére van joghurt meg müzli és kávé, ezekkel az édesség iránti vágyat azért lehet némileg csökkenteni. 
Na, kiörömködtem magamat. 

Kép
Kép
irina

Szia
Tényleg eltűnt mindenki.
Ki lehet bírni csoki nélkül, csak sajnos nehéz
Mindent bele

Itt semmi különös.
Dolgoznom kéne egy kicsit. Délután babalátogatóba megyünk, adósak vagyunk egy körrel.
A nap továbbra sem süt, mindig sötét van.

Kép
vindolanda

Hazaértünk a babalátogatásból. Kiderült, hogy a srác szájharmonikázik, s Rugó megtalálta az eszközt. Nagyon bejött neki, játszogatott rajta. Erre kapott egy olcsóbb, kezdő példányt. Teljesen elérzékenyült, könnyes lett a szeme. Nagy becsben tartja. Piros

Kép
vindolanda

Mármint nem Rugó a piros.

Kép
vindolanda

Vindo, hú, hát egy szájharmonika az nagyon komoly dolog! El is hiszem, hogy odavan érte Rugó.

Nekem totál fáj a fejem megint, gondolom, az időjárástól. Tudnám hanyagolni ezeket, mert csak az algopyrin segít valamennyit, a paracetamolos cuccokra meg sem rezdül. 
Most az az új tippünk, h Ármint az is zavarja a fogzás mellett, hogy nem tud úgy mozogni, ahogy szeretne. Szegénykém hetek óta csak próbálgatja a kutyázásból a mászás indítását, de még nem megy neki. Most már kudarcában sírva is fakad.

Kép
Kép
irina

Halihó!

Akkor az egyik elveszett jelentkezik. Mindig olvastalak titeket, csak írni nem maradt már időm.  Köszönöm, kedvet csináltatok ezekhez a filmekhez. Majd még visszaolvasok és megkeresgetem őket, aztán jól megnézem.

Nálunk Gergő beteg lett, itthon is maradt szerdától, Bercó még köhécsel, egyébként meg sokat dolgozunk. A mh-en soha nem volt még ennyi papírmunka, mint most. Lassan belefulladok. Azt hittem, ha már megcsináltam az irdatlan mennyiségű tervet, akkor jobb lesz. De újabbakat kaptunk.

Közben meg lett még egy kis tanítványom. Egy tündéri kisfiú. El is kezdtük vele a munkát. Minden délutánra jut valamilyen elfoglaltságom, így rendesen elfáradok.

Szegény kicsi Ármin. Nohát, a fogzással mi is úgy jártunk állandóan, hogy mindig arra fogtuk a nyüszit, aztán 9-10 hónapos kora körül már ki is bújt az első fogacskája. Édes lehet, ahogyan elégedetlenkedik a mászás miatt.

Rugó meg a szájharmonikával, egyszerűen meg kell zabálni.

A hét eseménye nálunk: Bercó megtanult kötni. (cipőfűzőt) Az oviban már régen téma a dolog. Ennek örömére tavasszal fűzős cipőt szeretne kapni.

Elkezdhetünk izgulni. Lassan be kell adni az iskolába a jelentkezési lapot. A lelkészi ajánlást már megszereztük, még van pár dolog, amit meg kell írni, aztán beadjuk. Ha jól emlékszem, akkor 27-én lesz a felvételi. Utána meg gyorsan döntenek is.
dmaggie

Maggie, már épp hiányoltalak
Bercó nagyon ügyes
Hülye papírmunkák. Agyam eldobom...
Ez már kész tervgazdaság:)

Én már túl egy diplomaosztón, most a lakást kellene rendbe tenni. Gábornak és Rugónak pedig egy kis szekrényszerűséget kell összerakni, illetve a karácsonyfát lebontani.

Kép
vindolanda

Vindokám, .

Előbb v. utóbb úgyis jelentkezek, nagyon nem veszek el.

Ó, egy diplomaosztó aztán nem egy leányálom. Nálunk is kellene pakolni, de most éppen a felfordítási részénél járunk csak. A G. szobájában folyik penésztelenítés. Hülye penész, állandóan kijön a lakásban. A műanyag nyílászárók jól zárnak, no meg sokan is vagyunk a lakásban.

Elfelejtettem két dolgot is.

Ágica, szívből gratulálok én is, szép várandósságot kívánok. Gyere és mesélj sokat!

Irinám, a fogyid nagyon jól indul. Irigykedem is miatta.

Mi meg elmentünk és megnéztünk két telket. Nagyon kinőttük a lakást, keresnénk egy kis házat magunknak. Józsán találtunk eddig olyat, ami árban és méretben is megfelelne. Most meglestük, hogy hol vannak. Nagyon kint, nagyon messze. Bár ez relatív. Ha rajtam múlna, nekem mind a kettő megfelelne.

Most meg nekiülök egy kicsit az angolnak, aztán még valószínűleg dolgozok majd.
dmaggie

Ez a házvásárlás nagyon izgalmasnak tűnik.
Hány percre van a busztól a ház, amit néztetek?
Hány szobás lenne?
Érdemes sok helyen is szétnézni, Józsa relatíve drága.

Na, nálunk a múlt héten volt penészirtás Kijött pár helyen. G. eltüntette, meg lekente valamivel.

Itt a takarításnak vége, De Gáborék még dolgoznak.
Rugó egy kis akkus csavarhúzóval nyomul Engem a frász kerülget, G. szerint csak hámsérülést okozna neki... Na, kösz:) Kereszteket készít, habszivacsot fúr

Jó angolozást.

Kép
vindolanda

Anyám, elérhető a Gravitáció magyar felirattal
Cél kitűzve mára: Rugónak minél hamarabb aludnia kell.

Kép
vindolanda

Az egyik igen messze van mindenféle busztól, cserében az erdő mellett épülne, a másik meg pont a másik végén van, ott két háznyira van a buszmegálló, meg van abc, posta is.
Én mennék máshova is, de a Kedves nem hajlik semmi másra. Hétfőn megyünk még egyet megnézni. Az ugyan Db-ben van, de eléggé kiesik az is. Nagyon kíváncsi leszek.

Mondjuk vagyunk bajban, decemberben lesz tíz éve, hogy itt lakunk, akkor kerül le a szocpol. miatti tilalom a házról. De már megkérdeztem, átvihető másik házra is, csak sok kritériumnak kell megfelelni. Még nem kezdtem az angolt, inkább házakat nézegettem.
dmaggie

Édes lehet Rugó. Ja, G-ról jut eszembe, mondtam a Kedvesnek, hogy keresték a Cssz-ből. Csak nézett nagyokat.
dmaggie

Mindjárt meglesem, hogy milyen film ez.
dmaggie

Rugó Nepálba akar költözni, ha nagy lesz, és a világ legnagyobb hegyén fog lakni. Ezt üzeni

Nézegessétek szerintem Kismacsot, Ondódot, Pacot, Bánkot is nyugodtan, ezekre mennek a helyi járatok is És a többség olcsóbb Józsától.

Erdő mellett nem semmi lehet lakni

Kép
vindolanda

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?