Új privát üzeneted érkezett!

Sziasztok!

Kismama ruha téren nálam is kérdőjelek vannak :) 
A Lidl-ben én is vettem 1 felsőt, reméem később is jó lesz. Ugye itt írtam az elején, hogy nem is látszik a hasam, hát ez most már pont az ellentetje, mert akkora már a hasam mint 24. hetes rokonomnak :D
Én szinte mindent turiból veszek, illetve kapok egy pár ruhát ismerősöktől. Nem hiszem, hogy annyira sokat fogok költeni rá. Hugom azt mondta, hogy tuti nem lesz majd jó rám amit most megveszek és azt gondolom majd jó lesz.

tessvivi
Hajdúböszörmény
 
 


Sziasztok!
Bejelentkezek én is.Ma voltam kombinált teszten meg UH-n.A tarkóredő 2mm,de orrcsontról nem esett szó.Nagyon jó volt látni,cuki volt lobogtatta a kezeit :)10nap múlva lesz eredmény.A nemét nem tudtam meg.Azt mondták,hogy mivel az előző terhességemnél cukorbeteg voltam,így majd 16hetesen mennem kell terheléses vércukorra.Meg akik június előtt töltik a 16 hetet,azoknak még lesz AFP

Nem hiúság miatt zavar a nagy pocak,hanem mert 1 hét múlva lesz az esküvőm és a ruha nem túl uniszex:s :D
 
 


Vonalzót a profil beállítások-aláírás résznél kell beszúrni 1x és elmenteni.

Nekem semmilyen szoptatós melltartó nem volt kényelmes, azon kívül undorítóan néztek ki. Pedig nem gnóm az alkatom... :-) Az atléta nagyon jó volt, beépített melltartó résszel, így tartott is és a melltartóbetétet is bele lehetett tenni.

Zsófi


Kép

Kép
bruck
Budakeszi
 
 
 
 

 
 

@csillagtancos:

A Dorina-nak van fekete és fehér is. Én azt vettem a kisfiamnál. és már most is beszereztem egyet-egyet..:-)

Nagyon kényelmes viselet, széles pántja van..szuper és nem mellesleg nincs arany árban...4000 Ft.


b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Én hétfőn megyek AFP-s vérvételre, utána egy darabig nem lesz vizsgálatom. A 12 hetes uh-n csináltam képet Babóról, szóval akkor nézegetem, amikor akarom ( :) ), de a nemét nem mondta a dokibácsi, bár eléggé hányós-hányingeres voltam eddig, és azt mondják, akkor biztos kislány.
Ruhákat én is biztos, hogy használtan kapok, veszek, esetleg turiból 1-2 újabbat, de a kifejezetten új ruhák árától égnek áll a hajam, hihetetlen, mennyit el mernek kérni értük :(

picibaba.hu vonalzó
sziza
Hódmezővásárhely
 
 


@deiss:


Dejó gratulálok az esküvőhöz! Nekem aug.ban lesz, külön kihívás lesz valami csinos rucit találni :D

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Sziasztok!

Ismét esik az eső :( Remélem ez a szomorkás időjárás már nem tart sokáig!
Köszi zso-ka33, én is sok boldogságot kívánok neked/tek és sok szerencsét a ruhához :)
Pont a minap láttam neten kismama esküvői ruhákat.Mivel nekünk szűk a keret az esküvőre,így próbáltam minél olcsóbban ruhát szerezni és ahol ez sikerült, ott nem volt kismama ruha,csak fűzős,aminek egy ideig van pocakban tűréshatára, de arra nem számítottam hogy ekkora pocakot fogok ilyen korán ereszteni .
Azt nem tudja véletlenül valaki, hogy elég szóban tájékoztatnom a munkaadómat arról, hogy babás vagyok, vagy kell "igazolást" is hoznom róla?Ha jól tudom,akkor a terhesség 91. napjától jogosult a kismama családi adókedvezményre, ehhez pedig gondolom szükséges a bérszámfejtő felé jelezni hogy másképp kalkuláljon.
Lenne még egy kérdésem.
Legutóbb,amikor orvosnál voltam mondtam neki, hogy ha megoldható, akkor délutáni rendelésre adjon időpontot, mert nem szeretnék sokat táppénzem sem lenni és szabadságot sem tudok kivenni.Azt mondta, hogy egyikre sincs szükség, mivel az orvosi vizsgálatokra kötelező elmennem és így a munkáltatónak kötelessége elengedni, amit pedig sem szabadságnak nem írhat ki, sem pedig nem küldhet táppénzre.Olyan, mintha dolgoznék aznap is.Erről mit tudtok?

Mivel eddig nem sikerült képet szereznem kisgombócról, hogy meg tudja nézni a család is, azon gondolkodom keresek egy helyet és elmegyünk 4D-ben mozizni :)
Viszont akkor már szeretném megtudni a nemét is,ha lehet
Hallottam, hogy olyan 18 hetesen érdemes ilyenre elmenni, mert akkor sokkal szebben látszik mindene (gondolok itt az arcvonásaira és a testi felépítésre is).Van valaki köztetek,aki már a 12.héten is volt?Mik a tapasztalatok? :)
Mindenkinek nyugodt és boldog babás napot kívánok! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


@deiss:


Deiss, nekem is ezt mondta a doki, hogy a 18. hét körül érdemes menni, ha mozizni akarunk, de én úgy voltam, hogy amúgy is menni kell akkor genetikai UH-ra, és a Klinikán is tök jó gépek vannak, a lényeg, hogy rendben legyen :) Persze a 4D gondolom még sokkal nagyobb élmény.

Nálunk elég rugalmas a főnök, szóval nem volt szó ilyesmiről, hogy szabit kéne kivenni, vagy ilyesmi. Egyébként elég logikusnak tűnik, hogy a kötelező vizsgálatokra el kell engedjenek, emiatt nem számolhatnak fel túlórát, az fura volna...

Nekem az adóigazoláshoz a papírt már odaadta a dr., de ahhoz házasnak kell lenni, hogy tényleg igényelhessük is, így hát nekem meg kell várni az aug.-t ezzel. (ezt a vőlegényem cégénél mondták, én nem is gondoltam, hogy ez másképp nem jár...)

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


nekem ez a vonalzó dolog nem működik :( Az aláírásnál csak szöveget tudok beírni, azt hittem automatikusan megcisnálja, ha beírok számokat, haha, de hát nem; most meg hiába töröltem ki, amit beírtam (15+5) mégis feltünteti :o Lehet, hogy számít a böngésző is, az explorerrel másképp néz ki ez az oldal, mint a firefoxban...

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


zso-ka33 gondolom ez arra az esetre vonatkozik,ha a párod is kéri az adójóváírást.
Én eddig egyedülálló anya voltam és sosem voltam férjnél.Mivel csak én veszem igénybe a családi adókedvezményt,így szerintem nekem nem is számítana, hogy házas vagyok-e vagy sem.Szerintem házasságra nem kötelezhetik az embert.Anno elég volt az apának nyilatkozatot tennie, hogy vállalja az apaságot és kész.Szóval ezért nem mennék férjhez,mint ahogy nem is tettem azelőtt sem.
Következő héten megyek elvileg dokihoz,majd akkor kérek igazolást és leadom.Meglátjuk... :)
A 15+5 alul a terhességed kora?MOzog már a baba? :)
 
 


Zsoka úgy csinálod,hogy az aláírásba bemásolod a vonalzó teljes elérési útvonalát és úgy mented el?
http://....stb... ki kell másolni az egészet és beilleszteni az aláírásba és úgy elmenteni,aztán mikor írsz az emotikonoknál bejelölöd az aláírás hozzáadása részt mielőtt elküldöd,amit írsz :)
 
 


na közben rájöttem, talán most, sikerült... Köszi azért! :)

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


ja a heteket nem írta ki :D

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


na jóvan, csak sikerült... Bocs, hogy itt nyomizom :D

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


@deiss:


 Koteles elengedni a munkaltatod, de nyilvan ha van egy fel oras vizsgalat mondjuk delben es nem mesz mar vissza utana dolgozni, akkor rad szolhatnak, mert az ugye nem szep dolog.  De alapbol csak kozlod, h dokihoz mesz, es kesz. Ha ker rola papairt elviszed a leleted vagy a kiskonyved, ennyi. Ha maganhoz mesz mondjuk mozizni oda elvileg nem koteles elengedni, de ha jo fej, nem fog ezen szorakozni es siman elmehetsz oda is. :)
Ez eleg szoban, de ha az adojovairast akarod elintezni azt naluk pl. a HR-en kell leadni, uh. arrol kell a dokitol igazolas, mert azt tovabb kell kuldeni az adohatosag fele...stb. Az mar nem eleg szoban. :)

dumo
Budapest
 
 


@deiss:


jah hát igen, nálunk nem én fogom kérni, hanem ő.
Hát, néha érzek olyat, mintha már a baba lenne, de mivel első, ezért nem vagyok benne biztos, bár, ami olyan egész alul van az nem lehet bélmozgás... nem?

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


@deiss:


Szia!

Én a 12. heti genetikai ultrahangot csináltatam magánrendelőben, 5D ultrahanggal...természetesen arcvonásról még szó sem esik ilyen idősen, viszont sokkal részletgazdagabb volt a kép és meg tudták tutira mondani a nemét is...

Amikor érdemes és már minden szépen látszik és még belefér a képernyőbe az a 20-24 hét környékén van...(ezt az ultrahangos mondta...)később már csak egyes testrészek férnek a képre...:-)
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


@zso-ka33:

a családi adkedvezmény hézasságtól független...annyi, hogy a párod minkáltatójától kell egy igazolás, hogy ő nem hsznál fel hasonló kedvezményt adócsökkentés céljából, ezt kell leadni a saját munkáltatód felé és máris egy 10-sel több a nettód...

Saját tapasztalat, nem vagyunk házasok, nem is leszünk...de az adókedvezményt kapom..:-)

b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


@b.orsi82:


Igen, a papír meg is van, de valamiért ezt mondták neki a pénzügyesek a cégénél... én is furcsállottam, mert nyilván nem mindenki házasodik :o

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


@deiss:, @zso-ka33:  nagy gratula, remélem, szép időtök lesz, és minden úgy alakul, ahogy szeretnétek! Pont a héten láttam az egyik reggeli műsorban két szép ruhát, akkor úgy én is elgondolkoztam, milyen lenne, de nálunk egyelőre nincs kilátásban a dolog. Templomi vagy polgári szertartás lesz?


Én úgy tudom, mindig érdemes írásban bejelenteni a munkáltatónak, hogy babát vársz, mert így nem rúghat ki, és nem is hivatkozhat később arra, hogy nem szóltál.

Nálunk úgy néz ki, párom fogja felhasználni, mivel én nem dolgozom. Januárban fejeztem be a nappalis egyetemet, aztán meg nem kezdtem sehol, így pedig már nem is igen van rá esély, hogy találjak egy jó helyet. Párom viszont még csak alkalmi munkavállalóként dolgozik, így nem tudom, hogy is fog ez működni, mondjuk ő biztosra mondja, hogy lesz kedvezmény, mert főnökasszonya megnyugtatta. :)

Remélem, most már pár napig vége lesz ennek az esőnek, mert betesz. Egyébként is ebéd utánra nagyon el tudok fáradni a nagy semmittevésmben, de most még az alaphangulatomat is lenyomja egy kicsit.


picibaba.hu vonalzó
sziza
Hódmezővásárhely
 
 


Sziasztok!
Köszönöm a gyors segítséget!
Zsoka,..,én most voltam uh-n és egész lent a szeméremcsontom felett van a baba.Szerintem simán érezheted már a babát.:)
Nem tudom,hogy azért mert nem szedem az utrogestant vagy csak úgy magától,de nem vagyok annyira felfújódva és nincs az az àllandó teltségérzetem.:)Viszont ha fekszem és úgy köhögöm nagyon benyilal a hasam alja és utàna fáj is egy darabig.Szóval ajánlott állva köhögni.:P Jövőhéten kezdödik az esküvői őrület,remélem bírni fogom,mert mindent magunk csinálunk!:) Ki hogy érzi magát?:)Vannak új fejlemények?
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek, tegnap elmentünk 4d ultrahangra babamozizni. Azért döntöttünk így, mert a 12. heti ultrahangon a doki egy fél pillanatra fordította felém a monitort és ennyi volt, amit idáig láthattam a babámból. Amikor a 8. héten voltam ultrahangon, akkor még csak meg sem mutatták a monitort, annyira siettek. Szóval én már nagyon kíváncsi voltam, hogy hogyan nézhet ki a Manócskánk.
Előtte ettem sok csokit és olyan aranyosan ficánkolt végig.  Nyújtózkodott, megfogta a köldökzsinórt, mocorgott, felállt és megfordult, szóval nagyon nagy élmény volt nekünk. Tervezzük, hogy majd még később is elmegyünk valamikor, amikor már nagyobb lesz.

Kép
mano86
Budapest
 
 


Sziasztok!

Mano: el is hiszem, hogy nagy élmény lehetett!!!! 

Nekem is egy 5 hetes petezsák fotóm van csak... A többiekről volt 12 hetes és 19 hetes is, a 19 hetesen most a magándokihoz megyek, úgyhogy ő tuti ad!

Deiss: akkor is el kell engedni orvoshoz, ha nem vársz babát, de pl. elő vagy jegyezve egy CT-re vagy szemészhez stb. Kismamaként meg pláne. Munkaidőben. De mondjuk érdemes úgy megoldani, hogy aznap azért benézel dolgozni, mert az jobb színben tűnik fel :-) 
Jövő szombaton lesz akkor az esküvő? hány vendég lesz?

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Hú, nagy gratula azoknak akik most fognak férjhez menni!!! Én is úgy szeretnék, még a baba érkezése előtt, az valahogy olyan jó érzés lenne... de a párom nem igazán van oda az ötletért, szerinte most másra kell a pénz, és hoyg majd jövőre  Szóval irigykedek kicsit. Kifejezetten szép és szexi egy pocakos menyasszony. És milyen jó sztori lesz később, hogy a baba is ott volt az esküvőtökön. 
deiss: ugyanezt szoktam én is érezni, ha fekszem és köhögök! Úgy belenyilall, és pár másodpercig még fáj is. Kicsit olyan mint mikor begörcsöl pl. a vádlim, csak azért annál enyhébb. És azt is észre vettem, hogy a kicsike egyre kevésbbé szereti ha összegörnyedek (leguggolok), utána mindig szúr egy kicsit a hasam. 
Képzeljétek már csak 2 Utrogestant szedek 3 helyett, folyamatosan hagyom el, úgy örülök neki. Nagyon elegem volt már az állandó betétezésből...
Én is émelygek még mindig, bár most már csak késő este és délután, és még mindig alszok egy órát, ha hazajövök munkából. Az a bizonyos energikus rész eddig nem igazán érződik!
Lányok, nagyon drága a babamozi? Mi is szertnénk elmenni, csak nem tudom menynivel kalkuláljunk...

Kép
joti
Pécs
 
 
 


Gratulálok az esküvőkhöz! Olyan jó érzés a kszülődés. Én Örülök, hogy nem maradt ki az életemből!



Babamozi
Olyan 10000 körül már van. Mi olyan helyen voltunk, ahol volt nagyon alapos vizsgálat 2d-ben, majd 4d-s élvezkedés. Olyan 34-35 hetesen már nagyon szépen látszódhat az arcocskája. A 25-26.hét előtt még olyan kis békák, akkor még nincs rajtuk úgy husi...


Kép
Kép
Kép
 


Szerkesztőtől informálódtam. Ezt a topikot nem lehet zárttá tenni, de tudunk egy új, zárt topikot nyitni. Akár úgy, hogy jelentkezhetnek újak, akár úgy, hogy mi veszünk fel tagokat.

Kép
Kép
Kép
 


Adókedvezményt nálunk apuka igényelte meg. A június 3-i fizetésnél már megkapja a 3. gyerekre is. Megkapja a bruttó fizetését...

Kép
Kép
Kép
 


Sziasztok! Csatlakoznék én is a topichoz! Az első babámat várom novemberre, a 14. hetet taposom. A múlt heti cudar időjárást nagyon megszenvedtem, már alig vártam, hogy végre kisüssön a nap... Végre nem fáj a fejem sem, kezdek élénkülni. A ruhákkal én is bajban vagyok, elég nehéz már kényelmesen felöltözni, a kölcsönkapott kismama nadrágok lecsúsznak, használtat nem találok, újat venni pedig nagyon drága... A nyáron könnyű lesz a kisruhákban, de ősszel nem tudom mi lesz velem :D Ha lesz zárt topic, ahhoz is csatlakoznék!
torpike24
Szeged
 
 


@sziza:


Nekünk csak polgári lesz, és csak egész pici, a szűk família. Utána elmegyünk enni persze :) Nem is vágytam sosem hatalmas lagzira...
Viszont most szombaton épp voltam egy igaziban, ahol iszonyú hideg volt, a templomban, a vacsorán, aztán a szálláson is. Gondoltátok volna, hogy Balatonon ilyenkor a hotelekben már nem fűtenek??? Én teljesen le voltam döbbenve. Légkondival tudtunk csak fűteni, amit hiába állítottunk be, mert a recepción lejjebb kapcsolták, aztán hajnalban meg teljesen kikapcsolták :o Döbbenet... A hotel alkalmazottai érdekes módon nem fáztak... Talán már hozzászoktak szegények...
Azért az esküvő nagyon szép volt, a templomin pár résznél majdnem elsírtam magam, hát ez igazán nem jellemző rám, de most ugye minden más :) Volt finom vacsora, meg tánc is, ami egy kissé felmelegített :) Nektek hogy telt a hétvége?
Ja, ma elmegyek nadrágot nézni, muszáj lesz, mert már szinte minden szorít... Bár hétvégére már itt a nyár, állítólag... Talán pár szoknya még jó lehet rám :)

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Eszembe jutott egy kérdés lányok. Ki mikor megy AFP vizsgálatra? A kórházban a laborban azt mondták, hogy 16+pár naposan menjek, ami viszont nem esik egybe a dokim által mondott dátummal :o

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


Sziasztok lányok és újak! :)

Nekem egész jól telt a hétvége, bár lehetett volna kellemesebb az időjárás.
Zsoka nekünk sem lesz "nagy lagzi", vagyis nem úgy terveztük.Csak polgári lesz az eskü,viszont az nagy nyílvánosság előtt a RÜGY fesztivál keretein belül.
Viszont páromnak nagy a rokonsága, így a szűk család nekünk 50főre jött ki és így sem jön elmindenki.Étteremben elég költséges lett volna ünnepelni,ezért a családi háznál tartjuk a "lagzit", ami azzal jár, hogy a kaját mi csináljuk,szóval sok lesz a meló.
Én magam amúgy nem vagyok házasság párti, nem az tarjta össze az embert, de párom azt mondta, hogy ő szeretné.

Őszintén szólva én nem izgatom magam az AFP miatt, mert a kombinált tesztben minden benne van.Olvasgattam neten és elvileg most már a 12 hetes UH alapján számolnak az orvosok és nem a mensi alapján,mert az uh sokkal pontosabb.Állítólag 12hetes korig minden baba egyformán fejlődik genetikától függetlenül,így az ott megadott adatok pontosak.Nekem pl. nem is lehetett volna gyerekem,35-50 napos ciklusaim voltak, így fogalmam sincs, hogy mikor hoztuk össze a babát,ezért eddig hivatalosan kiírt időpontom sincs még.Ha a 12hetes UH alapján számolok (márpedig más alapján nem tudok),akkor ma vagyok 13+1 napos :)

Mindenkinek csodaszép napot kívánok! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


Én kislányként vágytam mindig nagy habos-babos-uszályos ruhára, meg templomira, mostanság bőven megelégednék én is a polgárival, márcsak a költségek miatt is. Az is nagyon szép és hangulatos tud lenni, és szerintem sem a papírtól lesz valakiknek boldog élete.

Nekem ma reggel kellett volna mennem AFP-s vérvételre, ez délután kettőkor jutott eszembe.  Nem írtam fel sehová, és a hétvégén teljesen kiment a fejemből. Még jó, hogy nem hű de hajszálpontosan kell tartani, ráadásul a saját számításom szerint még jövőhéten is elég lenne mennem, úgyhogy majd valamelyik nap pótolom.
Más is nagyon szétszórt, amióta tudja, hogy babát vár? Én a fejem is el tudnám hagyni néha.

 


picibaba.hu vonalzó
sziza
Hódmezővásárhely
 
 


Jó reggelt!

Törpike
Üdv itt! Én is nagyon vártam már a napsütést! Jó időben jobban le tudom fárasztani a két gyerekemet, nagyobb esélye van annak, hogy nekem is jut valamennyi pihenőidő!

Zso-ka
Fűtési szezonnak április 15-én vége van. Távfűtés sincs azóta...max. hősugárzó, olajradiátor (aztán a villanyszámlát győzze kifizetni az ember)
Ezért is szeretnénk majd inkább egy családi házba költözni...
Én június 3-án megyek doktorhoz. Akkor veszik le a vért a biokémiai szűréshez, meg egyéb laborokat is (16+1)

Nadrág: nekem bejöttek a lehajthatós derekú fitnessnadrágok

Deiss
Már a mgtermékenyítés után se "fejlődnek" egyformán a babák!

magzati méretek!!!! (pdf)


Létezik percentilis táblázat a magzati méretekhez is... Jogi szempontből meg a kiskönyvbe beírt utolsó menses ideje az irányadó...


Sziza
Szétszórtság Nekem is mindent jegyzetelnem kell. Még jó, hogy létezik ma már okostelefon

Kép
Kép
Kép
 


Sziasztok!

Bocsi,hogy zavarok,de hátha valakit érdekel

Eladó iker babákról(kislányok) rengeteg babaruha,badyk 200 ft/db,rugik,hálózsákok,overálok.
MInden nagyon szép,foltmentes,megkímélt.

Légzésfigyelők.,angelcare 300-angelcare 401-es

Ha érdekel írj pü-többit ott megbeszéljük.

L.
 


Sziasztok!

Zso-ka! En az Afp-re 16+4 naposan megyek. Jovoheten szerdan. Azt mondta az vedono, hogy a 16. Het kozepe fele erdemes menni.

tessvivi
Hajdúböszörmény
 
 


Sziasztok!

Tegnap vettem egy nacit, gondoltam elújságolom :) H&M-es, és igazán kényelmes, még csinos is. Mondjuk alig találtam kis méretet, egy darab 36-os volt, az összes többi 40 meg 42. Persze még nem töltöm ki seholsem, mindig lecsúszik, de legalább kényelmes, sehol nem nyom. Este talán befotózom, hátha érdekel titeket :) (6ezer huf volt...)

A szétszórtság nálam is jelentkezik, én is írok mindent épp ezért, bár ez nem új dolog nálam :o

 Baby Birthday Ticker Ticker
zso-ka33
Budapest
 
 


@zso-ka33:


Sziasztok!

Látom, mindenki vásárolgat :-) én a b.boom-ban vettem egy tökjó farmert és egy bővebb törökös fazonú nadrágot, ez a legkényelmesebb, még szeretnék olyat venni.Ráadásul akciós volt, 3000.-ft...:-) tegnap érdekes élméynben volt részem! Míg a múlt héten a fodrászomtól kezdve a háziorvosig mindenki azt mondta mennyire nem látszik még semmi rajtam, ehhez képest tegnap egy "pocakkiemelős" pólóban mentem dolgozni, mire az egyik régi ügyfelem közölte, hogy mekkora pocak!! Ennyit számít a ruha :-))
Lett új orvosom! Ma megyek hozzá a magánrendelésre.Kíváncsi vagyok mit fog szólni ahhoz, hogy saját magam jöttem rá arra, hogy a 12-13. héten az Utrogestantól véreztem...amióta elhagytam, azóta minden oké! 
Ninocsek (ma töltöm be a 14. hetet)
 


Sziasztok Kismamik! :)
freyka88 köszi a linket, ha jól látom ez egy 2009-es tanulmány.Megmutattam barátnőmnek, ő idén vizsgázott a témában és jelenleg nekik azt tanítják, hogy 12hetes korig sejtosztódásos fejlődés van,ami nagyjából egyforma minden babánál.Én nem is szállok vitába ezzel a témával, mert nem az én asztalom.:)Jelen helyzetemben kénytelen vagyok elfogadni és elhinni azt, hogy ha valaki nem tudja mikor volt mensese utoljára, akkor is 12hétig meg tudják állapítani UH alapján a terhesség korát. :)
Engem csak azért foglalkoztat a téma, mert 02.26.-án hüvelyi Uh vizsgélat után azt mondta az orvos, hogy cisztás a petefészkem és a tüszőim is elnyúltak, nem tudnak kiszabadulni ezért nem tudok teherbe esni, ahhoz képest ha a 12hetes UH alapján számolom, akkor vagy előtte 4nappal hoztuk össze és akkor a vizsgálat idején már elvileg elindult dologról volt szó, vagy utána, de akkor meg picit fiatalabb kell hogy legyen a terhességem, de a mensi alapján számított semmiképp sem lehetek, mert akkor már 13+6 napos terhes lennék.A kiskönyvemben sem szerepel még szülés várható ideje, mert a doki várta a 12hetes UH-t, mert nálam az lesz a mérvadó.

Ami a szétszórtságot illeti én alapból is az vagyok, így nagy változást nem tapasztaltam.Inkább még mindig a fáradékonyságot érzem jobban.Este max 22 óráig vagyok képes ébren maradni, de akkor eldőlök,mint egy zsák :D

A minap valahogy egy olyan odlalra keveredtem, ahol regisztrációt követően kaphatok minta csomagot babával kapcsolatos dolgokról.Lehet pont itt a liberora katintottam. :D Aztán annyira belejöttem, hogy keresgéltem más oldalakat is.Találtam egy kismamaruhás oldalt is, de voltam olyan okos, hogy nem mentettem el és most meg sehol sem lelem.Láttam ott olyan 4000Ft. körül jópofa kéz és lábnyomatos felsőt meg kórházas csomagot szoptatós pizsivel és melltartóval.Nekem nagyon tetszett.Ha esetleg meglelem valami csoda folytán, belinkelem nektek! :)

Remélem a mostani szép idő kitart egész hétvégén! :)
Mindenkinek boldog babavárást kívánok, talán már senkit nem nagyon kínoznak a rosszullétek! :)

Kép
Kép
Kép
 
 


@deiss:


Örülök, hogy nem vagyok azzal egyedül, hogy a szülés várható időpontját az ultrahang alapján kalkulálják és nem az utolsó menstruációhoz...:-)

Egyet értek, ami a fejlődést illeti: Langmann Orvosi embryologia c. könyv, már 6 éve is így tanultuk...-)

Ninocsek:

Az Utrogstant a betöltött 12. hétig szokták adni, nekem is addig kellett szednem...de szerencsére a barátibb szájon át formulában...-)
Most már csak Duphastont szedek...

Jön a nyár lányok! Hétvégére helyenként 30 fokot mond...-)
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


@deiss:


Szia!

Erre az oldalra gondoltál? Én itt láttam olyan pólót, meg kórházi csomagot. http://kismama-divat.hu/
Ma megyek amúgy megnézni ezt a boltot, mert már az összes nadrágom szorít és kéne valami kényelmesebb viselet.

Kép
mano86
Budapest
 
 


b.orsi82: Még körülbelül sem tudod mennyi idős lehetsz? :) Én még a 4D-s UH-ban reménykedem, hogy ott esetleg majd tudnak még valami pontosabbat mondani meg esetleg a nemét is

mano86:Köszi,igen úgy látom ez az az oldal! :) Majd írd már meg légyszi, hogy személyesen mit tapasztaltál meg ha esetleg megnézted közelebbről a kórházi csomagot, hogy arról mi a véleményed! :)Nekem már most kezd aktuális lenni a ruha vásárlás :S
 
 


@deiss:


De tudom..15+4 vagyok, de menstruáció szerint már egy héttel több lennék..:-)
De az UH a hivatalos, az alapján kell mennem AFP-ra és a következő genetikára is...:-)

12 hetesen voltunk 5D-n, ott már látták, hogy kislány...-)
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


Sziasztok!

Ha lehet, csatlakoznék a csapathoz. November 28-ra várjuk a 2. kisbabánkat. Ő is, mint a 3 éves nagy és okos bátyja, IVF-es.

Borsi
Lehet, hogy a tankönyv úgy írja, hogy egyformán fejlődnek a babák, csak ezt éppen ők még nem tudják!
IVF miatt mi pontosan tudjuk a terhességem korát és egy UH se hozta még ki pontosan azt... mindig van olyan 5-7 napos eltérés legalább.
De ez így is van jól. Hiszem a megtermékenyítés utáni 3. napon volt 4, volt 6, volt 8 sejtes embriónk is. Sőt volt olyan is, ami már majdnem blastocysta volt

Babamozi
Ahova mi megyünk, ott a szakmai protokoll alapján vizsgálat is történik, és 12000FT. (DVD, CD, nyomtatott kép)
Úgy a 28-30. hét környékére tervezzük

Gratulálok a férjhezmenőknek
Nekünk 10 évvel ezelőtt volt. Olyan igazi falusi lagzink volt

Has
Nekem már eléggé látszik, bár szerintem ez még inkább a sok-sok progeszteronpótlás miatti puffadás.

A legszebb dolog eddig az volt nekem, mikor valamelyik este feküdtünk már és a kisfiam imádkozott a maga kis módján... "Édes Jézus, köszi a kisbabát"

Kép Kép
 


Fruska: üdv itt! Ti jól megharcoltatok akkor a babákért! A kisfiad nagyon aranyos lehetett! Az enyémekkel minden este imádkozunk a Kistesóért!

Kép

Kép

Kép
 
 
 


@deiss:
Nagyon jó ez a ruhabolt, nagyon segítőkész az eladónő, vettem is magamnak két farmert, amik egészen biztosan jók lesznek ősszel is, kicsit nyúlós farmeranyagok, úgyhogy legalább már a nadrágokat beszereztem. Vannak jó ruhák, pólók és pizsamák is, de a pizsamára azt mondta, hogy azt inkább majd a végén szerezzem be. És szerintem nincsenek elszállva az árak, mint egyes nagyobb boltokban. Tuti visszatérek majd még ide. Üdvözlet az Újaknak!

Kép
mano86
Budapest
 
 


Sziasztok!

Képzeljétek ma voltam a dokinál, mert közben hüvelygombám is lett. Megnézte a méhemet és 3000 helyett C:2000 lett a méhszáj. Megrövidült...
Valaki aki már szült van ehhez hasonló tapasztalata? Én nagyon megijedtem, remélem nem lesz semmi baj. Hugomnak 34 hetesen volt 2000 az értéke. 
Egyébként magnéziumot kell szednem és többet kell vízszintesen lennem. 
Köszi a megnyugtató infókat! :(

tessvivi
Hajdúböszörmény
 
 


@tessvivi:


Ne izgulj...nem vagyunk egyformák...
Nekem az előző babánál is már a kezdetektől fogva rövid a méhnyak...és most sincs ez másképp...
Senkinek sem azonos az anatómiája..Addig nincs gáz, míg zárva van...:-)

Ne izgulj, pihenj sokat és szedd a magnéziumot marékszámra..:-) vagy igyál Magnosolv-ot, ebben sokkal több Mg van és nincs hozzá B6...csak hogy legalább a B6 miatt ne hízzunk..:-)
b.orsi82
Budapest XIV. kerület
 
 


Koszi orsi a valaszt! Probalok megnyugodni es pihenek folyamatosan. Magnesii citrit. Gyogyszert irattam fel ez 500mg-os. Szerintem vagy 3x1 et szedek.

tessvivi
Hajdúböszörmény
 
 


Tessvivi: szerintem szedhetnél 5x1-et is. Én alpból 3x1-et szedek belőle, mert ugye görcsölős vagyok, egy durva napon 5-6 db is lemegy. Sajnos ez van. Furcsállom, hogy az orvos semmit nem mondott a dózisról... Te most dolgozol, vagy mit is csinálsz? Tudsz sokat feküdni?

Nekem az elmúlt két nap nagyon durva volt. Folyamatosan görcsöltem és keményedtem, alig votl szünet. Már sírtam a végén, hogy miért kell mindig így járnom, csak egyre korábban... de pl ettől nekem sem nyílt ki hamarabb a méhszáj, remélem, most sem fog!

Kép

Kép

Kép
 
 
 


Kinyitva szerencsére nincs csak rövid a méhszáj. Nem mondott azon kívül semmit, hogy koraszülés lehetősége nagyobb. Természetesen egyből megijedtem és kapkodtam a fejem, de csak ennyit mondott és azt, hogy pihenjek meg magnéziumot szedjek.
Hallottam azt is, hogy ha nem az első terhességről beszélünk akkor ez akár normális is szokott lenni, de nekem ugye első terhesség ezért aztán van izgalom. Tényleg tiszta izgulás az egész terhesség, eddig azért izgultam hogy ne jöjjön meg és legyen végre kismama és azt mondtam, hogy utána már minden oké lesz, de végig minden héten valami miatt aggódom. Elképesztő... 
Csillagtancos Neked nézték a méhed? Nekem nem nagyon van görcsölés csak kicsike, de annyi gondolom kell, mert ahogy nől a baba.

tessvivi
Hajdúböszörmény
 
 

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet:

 

cron