A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kriszti,
Kár, hogy nem látom a nagy mutatványt...Kép. Azért majd írd le a technikát!!!
Nem megyünk dokihoz, állítólag van vmi vírus, nem szeretném, ha még az is ráragadna Pipikére.
Szívom folyamatosan a nóziját, meg mindent csinálok, amit csak kell. Holnap vinnem kell orthopediára, de ha nem javul, nem viszem, ne fertőzzük meg ott a többi babát és ne nyúzzam szegényt, ha nem muszáj. Hétfőn meg 4 hós oltás lesz (vagy lenne) - meglátjuk, akkor hogy érzi magát.
Megyek, mert itt ül az ölemben és kakiszagot érzek...Kép.
Vendég

Sziasztok!

Olvaslak Titeket, csak nem nagyon volt időm írni! Nagyon nagyon szépek a babák!!!!!!

Lenne egy kérdésem:
Az lehet, hogy fogzás idején nincs olyan étvágyuk nappal a babáknak mint azelőtt? Norbinak mióta jön a foga sokkal kevesebbet eszik nappal és éjjel ezt bepótolja!

Mennem kell!
Györesz

Kép
Kép
györesz

Sziasztok lanyok!

Olyan sokat irjatok, hogy megprobaltatok kostoltatni a gyerekkel ezt meg azt.
Nos en is megprobaltam az lamat kivancsisag keppen, de a gyermek meg nincs ra felkeszulve. Kép

Nezzetek

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Magi!
Hasonló arcot vágott Adrienn is mikor almát evett a széklet miatt.Azóta a kajálás fel van függesztve.
Andi!
Hát ma nem kell gyúrnom a testemet,hogy égjenek a kalóriák.Nagyon fárasztó volt egy kézzel irányítani a babakocsit.Ágota viszont rettentően élvezt.Kacarászott,hogy milyen béna anyukája van.Meg figyelmeztetett,hogy fel ne boruljon a szánkó mert nagyon dühös lesz.
Remélem szombaton is élvezi a szánkózást megyünk Etyekre az anyóshoz.Ott lakik a sógórnőm is a gyerekek biztos nagyon jól el lesznek.
GnéKriszti
gnékriszti

KrisztiKép
Ügyi vagy a mutatvánnyal. Napi kétszeri út, és olyan csudajó formába lendülsz mire beköszönt a tavasz, hog ykispapádat nem tudod majd elhessegetni magad mellőlKépKépKép Azért azt megnéztem volna, amikor fenyegetőzőtt a kiscsajszid, nehogy felborítsd a szánkótKép

MagiKép
Ugye a "lamat" szó alatt almát értettél és nem lámát??KépKép Bár mindkét esetben megértem a gyerkőcöd reakcióját - ki a fene akarja a fini édes tejecskét valami savanykás hideg pempőre cserélni?

MacsKép
Köszi a megnyugtatást, így már egyáltalán nem bánom, hogy egész nap repül Boti. Ti hol vettetek fürdőgatyeszt az úszáshoz? Milyet kell venni? Az uszilátogatáshoz is kellett időpontot kérni?

Botesz megkapta a 4 hós oltást meg a cseppeket. Csak néztem milyen ügyes keze van a védőnőnek, egy csepp nem sok, annyi lötyit sem köpött ki a cseppekből ez a kölök. Bezzeg mikor nekem kellett beadnom az AB-tKépKép Néha tiszta narancsszagúan fejeztem be a gyógyszerezéstKép Azt hiszem az a titka, hogy addig nem vette ki a kanalat a szájából, amíg a csöppök szinte már a torkában voltak.
A szuri után volt egy 15 mp-es sírás, de aztán elfelejtett méltatlankodni. Bezzeg öltözéskor! Akkora hisztit levágott, hogy a védőnő rohanva jött ki a rendelőből, hogy mit csinál a férjem a gyerekkel, hogy enniyre visítKép Csodálkozott, amikor kiderült, hogy csak öltözikKépKép

Na megyek, eszek valamit, mert ma még nem nagyon sikerült zabbantanom.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Mostanában az összes babaújság arról ír, hogy a babákat csak két-három naponta fürdessük, mert a mindennapos fürdetés állítólag nem tesz jót, sőt kifejezetten árt a bőrüknek. (Én mindennap fürdetem Dávidot.)
Nektek mi a véleményetek erről?

Üdv. Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Csirkesz!
Mi jövőhét kedden megyünk a 4 hós oltásra! Nagyon érdekelne, hogy Boti, hogy viselte az oltást. Belázasodott? Nagyon nyűgös volt?
Ez a repülőmozdulat mikor kezdődött Botinál? Norbi még csak támaszkodik.

Lív!
Szerintem ez egy nagy hülyeség a fürdetésről. Meg hát minden baba megszokja, azt, hogy este fürdetés aztán jön az esti, hoszabb alvás, ez hozzá tartozik a mindennapjához. Szerintem az meg is zavarná őket, ha kimaradna egy fürdetés!!!

Tud válaszolni valaki arra, hogy fogzáskor természetes-e az, hogy a baba kevesebbet eszik, esetleg nem fogadja úgy el a cicit, mint egyébként?

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

LivKép

Én is mindennap fürdetem Gabrielt és továbbra is ezt fogom tenni. Amellett, hogy estére már elég érdekes illata van a büfitöl, kakitól, stb., tök jól le is nyugtatja öt és nagyon élvezi a pancsolást. Jelenleg úgy látom, hogy neki a legjobb része a napnakKép

NoémiKép

Gratula az utolsó vizsgáhozKép. Most már jöhet a finish, azután pedig a megkönnyebbülésKép

Beszti, EditKép

Nagyon szépek a babákKép

CsirkeszKép

Úszó BotiKép Gabriel még mindig sír, ha hasra teszem, sajnos még párnával sem bírja egy percnél tovább. Nem tudom mikor lesz ebböl így kuszás.
Fütés sajnos még nem müködik, de szerencsére van egy kis termosztát arra, hogy Mocorgó szobáját fejmelegítsük.

AndiKép,

Sajnálom a babótKép. Itt kint a tengeri sóra esküsznek, de én még nem próbáltam. Jobbulást kívánok a cseppnekKép

MagiKép,

A második képen olyan a babó, mintha nem akarna nyilatkoznta a tv-nekKép

Moncsi
minike

Sziasztok,

En is olvastam mar, hogy nem jo minden nap furdetni a babakat mert kiszarad a boruk. De hogy is tehetnem le aludni annelkul, hogy meg ne fudetnem. En se tudnek furdes, tusolas nelkul jot pihenni. Mostanaban azt praktizalom, hogy teszek nehany csepp baba olajat a furdovizbe, azt hallottam, hogy jot tesz a picik borenek.

Magi,
Az en lanyom is kb ilyen kepet vag amint a szajahoz ertetek valamilyen gyumolcsot. Neha napjan azert megprobalok adni neki egy kis gyumolcslevet de nem eroltetem, majd o eldonti, hogy mikortol fogad el barmit is a tejcsin kivul. De kulonben nagyon pofak tudnak lenni amikor fintorognakKép

Nalunk anyu kifejezetten orul, hogy Elisa csak szopizik, annak idejen anyunak 3 honapos koromban vissza kellett mennie dolgozni es sajnos potolni kellett az anyatejet, igaz 9 honapig meg szoptatott.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Györesz
Nálunk a fogzás miatt talán kicsit kevesebb az evészet,szerintem 100-150 nél nem ehet többet,bár nincs már mérlegünk csak az éjszakai fejésböl gondolom.Igaz van ugy hogy csak 3-3.5 oránként eszik de van ugy hogy sürübben de keveset.Ez elég változo.Igazábol nem tudom hogy ez a fogzás miatt lehet vagy egy természetes folyamat,mert ugye a tej minösége változik.

Mindenki babája nagyon szép Kép Kép Kép

Erröl a fürdetés dologrol én is sokat hallottam az utobbi idöben.Azt is hogy lehet naponta fürdetni ,csak ne tegyünk a vizbe semmit csak tiszta viz legyen.Hát nem tudom.Szegény manok kakisan pisisen,ha még buknak is meg hát izzadnak is vmilyen szinten.Azert van szaguk estére.Mi fürdetünk minden nap,de aztán döntsön mindenki belátása szerint.Németországba nagyon nyomják a heti 1x fürdetést,de hát milyen szaga lehet annak a babának,meg egyébként is.
Egy kép Bandusrol Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Edit! Kép Kép Kép Nyílván nem úgy gondoltam, hanem, hogy ezek a kis izgő-mozgó kismanókat nagyon nehéz úgy fényképezni, hogy igazán angyali arcukat mutassák, nekem többnyire csak álmában sikerül! KépA mondat dícséret akart lenni, csak valószínűleg hiányzott hozzá az intonáció és így félreérthető lett! Kép
A csajszi lehet hogy csak a melója miatt szilikon betétet tetett a hasába, hogy jobban elnyerje a terhes kismamik bizalmát.. Kép Végül is ha J.Lo a seggébe tetett, miért ne tetethetne vki a hasába.. Kép
Down kór-belemagyarázás... Kép Azért a bezártság és az ingerhiány komoly károkat okoz a felnőtt agynak is! Kép Kép

Noémi! Hogy lehet az hogy egy szer gél formájában van lidokain, az oldatban meg nincs? akkor az nem ugyanaz a szer, és mlegyen más neve.. no mind1 Kép Jó tudni, akkor legközelebb az oldatot veszzük! Kép

Liv:
3 könyvem van amit használok is: Dr. Spock csecsemő és gyermekgondozása, kissé ódivatú elméletekkel, de jó az anatonómiai+betegség leírás, Kismamák és KisbabákEgészségkönyve, jó drága, a terhesség alatt nagyon sokat használtam, most már kevesebbet, de a betegségeket, fizikai folyamatokat jól és érthetően leírja, és a mostanában leggyakrabban használt könyvem (anno domini volt 1500 forint) Az első 365 nap a gyermek életében.
Én is minden nap fürdetem /pontosabban apa/ végre együtt szocializálják magunkat Kép és imád pancsolni. Szerintem nem látnád a bőrén, ha ártana neki. Ha lenne ekcémánk lehet gondolkodnék ritkább fürdetésen, de tényleg irtó kakis-pisis, stb tud lenni a manó. Ha úgy sikerül szétkenni a hátán az anyagot, akkor még napközben is kap egy gyors zuhanyt a lányzó!

szoptatás: Talán emlékeztek, hogy engem anyám már a baba 2 hónapos kora óta azzal nyaggat, hogy adjak neki kaját, mert akkor jobban megy a kaksi is. Hála Istennek vagytok Ti és mindig jól megnyugtattatok. Azóta is állandóan vita van köztünk e miatt, pláne, hogy ha rá van bízva a gyerek nem hajlandó elfogadni a cumisüveget sem.. Kép
Mi amúgy is mindig vitázunk, ebben nincs semmi újdonság... Kép Múltkor arra lettem figyelmes, hogy amikor dajkálja a gyereket panaszkodik neki, hogy "anyád úgyis mindjárt leszid minket megint.. " Merthogy elég sokszor rászólok, hogy mit ne, mit hogyan, ezt így stb.. Kép Mit tegyek, ha elveim vannak, és a gyereket szeretném, ha más is aszerint kezelné, nem pedig "majdittmindentszabad", és "csakazértisellenkezőlegleszmertanyádhülye" stílusban.. Kép

Andi! Szombaton vagy vasárnap írtam még egy két homeós tippet Kxrandiának, ha érdekel lapozz vissza. Jobbulást Lilikének!

Csirkesz! Örülök, ha segíthettem! Kép Megnézéshez nem kell bejelentkezni, tiszta papucsot hozzatok, biztos ami biztos. Fürdőgatyó a helyszínen kapható! Kép Reméljük jól viseli Boti az oltást. Már csak 2-öt kell aludni és megyünk úszni. Ma megvettük az uszósapit magunkank, csuda murisan nézünk ki mindketten, remélem a gyerek megismer, és nem kezd el üvölteni, mint ahogy azt mostanában otthon az idegenek hatására teszi.. Kép Kép Kép Kép
Alma-láma.. Kép Jót rötyögtem. Persze mindenki másban fel sem merült a láma a variáció.. Kép

Magi! Milyen édes pofik !Kép Lilinek az a legújabb szokása, hogy amit én a számhoz emelek, azt neki is muszáj megnyalnia. Múltkor kicsit savanyú volt a teásbögre széle, kb. ő is ilyen fintorokat vágott. Kép

Györesz! Fogzás sokféle képpen megzavarhatja a szopizást, de szerintem a szopis tanácsadók tudnak erről a legbiztosabb infót adni. próbáld meg őket megkeresni. Lilim is ismét gyakrabban eszik megint, bár ő nem kel éjjel, de eddig is aludt. Az sem ritka, hogy az olyan babák, akik már átaludták az éjszakát újra felébrednek és szopiznak éjjel is

Nikk! Kép Szép a kis szafarihős is! Kép

Macs
maccs

Édik a babók!Kép

Liv,
nekünk mikor megszületett a nagyobbik fiam ajánlották Dr. Spock: Csecsemő és gyermek gondozása c. könyvét. Szerintem elég jó, sokminden megtalálható benne.
Fürdetésről meg az a véleményem, mint a többieknek. Nem lehet valami kellemes érzés mosdatlanul lefeküdni, és különben is nagyon szeretnek a babák fürdeni.

Györesz,
én úgy tudom a fogzás csökkentheti az étvágyat.Kép

Andi,
jobbulást Pipikének. Mi most tartunk a náthából kifele. Nekem a védőnő azt mondta, hogy kb. 10 nap mire teljesen elmúlik. Az első 2 napunk nagyon nyűgös volt, de mostmár jobban viseli, hogy nem mindig kap az orrán levegőt.

Szeretnénk venni egy digitális fényképezőgépet, szerintetek milyet érdemes? Itt mindenki olyan szép képeket csinál a babákról.

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Dinó! Kép A jó képekhez az alapfelszereltség elsősorban a szép baba, nem a jó gép! Kép Ha jól emlékszem Lauéknak karácsony után volt egy eladó gépük.. Kép
De simával is tudsz fényképezni és egy jó minőségű szkennerrel feltenni őket, lehet hogy az egy picit olcsóbb megoldás. De nem biztos. Kép

Macs
maccs

Sziasztok,
Köszi mindenkinek a drukkot Pipikét illetően. Sajnos még mindig taknyos, de ma mennünk kellene orthopediára 8:50-re. Ő még édesen alszik, pedig lassan fel kellene ébreszteni. Szerintem kérünk másik időpontot, csakúgy, mint az oltásra, ami meg hétfőn lenne.
Na, megyek: felkelt őkelme.
Andi
Vendég

Sziasztok!
Én eddig csak olvastalak titeket, most viszont bejelentkeztem én is. Szóval 2004. november 03-án született Eszter kislányom, 3400 grammal és 55 centivel. Természetesen gyönyörű. Csak tejcsit kap és ezzel kapcsolatban lenne egy kérdésem. Valamikor november elején Efgabi feltette az "Anzac" süti receptjeit, továbbá a tejfokozó golyócskákét is. A golyócskáknál ott van, hogy napi kb. 2-3 bogyót kell enni belőle. És az Anzac-ból? Én azt szeretném megcsinálni. Mert kicsit úgy érzem, mintha rá kéne segíteni a tejcsihozamra. Nem tudom Efgabi itt van-e még...
Megpróbálok egy képet feltenni Esztimről.
Kép
Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

A babák gyönyörűek egytől egyig!KépKép

AnitaKép
Üdv a topikban! Eszter nagyon szép kislány!KépKép

DinoKép
A párom fotózik, Ő és én is esküszünk a Canon digitális gépeire. Amatőr szinten az A és S sorozatát szokta ajánlani családoknak. Ez eléggé megfizethető, és felhasználóbarát. Külön jók a kihajtható LCD kijelzős gépei, könnyű vele a képeket komponálni, mindenféle szögből.KépKép Szép éles képeket lehet vele csinálni.

Fürdetés: Én is minden nap fürdetek, mivel estére a gyerkőceimnek savanyú tejszaga van. Képtelen lennék úgy letenni aludni őket. Ráadásul amit visszabuknak, az gyomorsavval keveredik, és kimarná a kis nyakuk bőrét. Akkor most melyik jobb a száraz bőr, amin lehet testápolóval segíteni, vagy a sebes bőr, ami még fáj is. Imádnak fürdeni a picik, már csak az élvezet miatt sem tagadnám meg tőlük.Kép

LányokKép
Mostmár csak arra leszek kíváncsi, hogy hol fog jönni leghamarabb a következő bébi??KépKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

:=

KépKép
KépKép
vasani

Cat Kép
Jajj-jajj-jajj! Ne kezdj jósolgatni Kép Nekem ne! Bár tudjuk, hogy B is csodabébi, de hallottunk már dupla csodákról, így ki tudja, lehet hogy a kistesó könnyebb menet lesz. Kb. 1 hónapja csináltam tesztet, mert bár menszesz még nem tért vissza (kopp-kopp), de állapotos feelingem volt. De nincs zebra. Örültem nagyon, bár kicsit szomorú is voltam. Furcsa érzés ez, bár tudom hogy a szervezetnek szüksége van regenerációra.

AnitaKép üdv közöttünk.

FürdésKép mi is mindennap és ebből nem engedek.

FényképezőKép nekünk is Canon van

Mozgások: tegnap tornán rákérdeztem a gyógytornásznál néhány dologra. űLeírom nektek.
holdkomp: nem javasolják, mert az a vélemány, hogy a gyerek csinálja azt és akkor, amikor már minden izomzata képes rá. Ergo, ha még nem tud járni, akkor négykézlábazzon illetve kapaszkodva gyalogoljon a fal mellett és bútorok között. Ha használod, nem jelenti egyértelműen, hogy baja lesz a gyerkőcnek, hiszen sokan megtanultak járni, akiknek volt, de minden baba más izomzatú. Ez az amit egy laikus anya nem tud eldönteni. Ha erős izmú, akkor max picit lábujjazni fog, de az majd korrigálódik, ha gyenge izmú, akkor megroggyanhat egy kicsit, ami csak hosszútávon gáz, mert pl felnőtt korban sokkal hátfájósabb lehet. Tehát gyógytornász szemmel felesleges, kereskedelmi találmány.
Párnákkal kitámasztva ültetés, amíg nem ül magától: nem szabad, mert hátfájós lesz tőle az ember.
Repülés: ne nagyon hagyjuk, menjünk oda hozzá és tegyük össze a karjait a test előtt, mert olyan 4-5 hónapos korban már a széles támaszkodásnak szűk támaszba kell átmennie és mindezt előbb-utóbb úgy, hogy nem alkartámasz, hanem teljesen nyújtva a kar.

Biztos mondtam, hogy járunk kontrollra a Petőbe is. Igazából ott rengeteg gyakorlatot mutatnak, ami segíti a babát megtanulni, hogy kell forogni, kúszni, mászni. A nőci elmondta, hogy az ő fiának semmi baja nem volt, mégis így kezelte, és természetesen semmi hátránya nem származott belőle. Igazából ez arra jó, hogy amúgy is játszik-tornázik az ember a gyerekével, csak így célirányosan.
Bocs, nem okoskodni akartam, csak info, aztán mindenki azt hall meg belőle, amit akar.
Andi Kép Megsütöttem a pizzát. Az általad írt mennyiségből nekem 4 db elég vastag pizza lett. Mi mondjuk az igazán vékony olaszos típust kedvbeljük, így elhatároztam, hogy legközelebb ezt a mennyiséget 6 felé szedem. Egyébként fincsi ízletes, úgyhogy nagyon köszi a tippet.
Na megyek, mert már nyűglődik a drágám.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Anita, klassz a kiscsaj!
Nekem mostanaban voltak szopi gondjaim. Az egyik cicimet nem szivta a fiam. Igy lassan leapadt. En tesztat ettem (mert barki barmit mond, eszrevettem, hogy ha egesz nap nem eszek csak rohangalok akkor kevesebb a tejem). Hogy mennyit kell enni az Anzac sutibol azt nem tudom, de biztosan minden szopi utan eszegetnek beloleKép
Nekem az segitett hogy vettem mellszivot es minden szopi utan kb 20 percet szivogattam az ures mellemet. Mostmar ott tartok hogy kezd ujra a regi lenni. De ha a gyerek nem sir szopi utan es jol van, akkor lehet hogy csak te gondolod, hogy keves a tej es neki eleg. En azert irtam az lll ligasoknak es rogton reagaltak, majd leirtam mi van es azota, vagyis 1 hete, semmi valaszt nem kaptam. A gyerek orvosa azt mondta, hogy szopi ugyben keressem meg a vedonot, amit meg is tettem, de annyit mondott hogy vegulis egy mellbol is lehet szoptatni. Vicces mi? Azert en magamtol ott tartok egy het utan, hogy erzem hogy van tejem.

A kivancsisag engem is hajt hogy vajon mit fog eloszor enni a fiam stb. De latva azokat a kismamakat akik nem szoptatnak, maradok a cicinel. Kaja melegites, cumi fertotlenites, a szilard kajak meg szetkenve a gyereken butoronKép Szoval szerintem marcsak lustasagbol is szopizni fog a fiam fel eves koraig.

Cat!
Erre mar en is gondoltam. Mar nezegettem a 2005 oszi topicot.Kép Tenyleg jo lenne ujra babat varni, de nekem az elso 4 honap hanyas nem hianyzik. Meg a szulessel is almodom neha. Ti nem?

csengo
Vendég

Babavárás: az egyik munkatársam nyáron szült, és most megint teherbe esett (illetve nem most, hanem kb. mikor a baba 3 hós volt). Nem szedett semmit, csak a szoptatásban bízott, mint fogamzásgátló.
Nekünk nem lesz harmadik. (Persze ha jönne, meggondolnám, és mivel abortusz-ellenes vagyok, valszeg úgy döntenék, legyen..., de nem szeretném, ha így történne).

Pipike nagyon emelgeti a lábát, szerintem lassan be akarja kapni a lábujjait.
Nem mentünk orthopediára végül, mert még mindig nagyon taknyos...
Fényképezőgép: mi kari előtt vettünk egy HP-t, amivel nagyon meg vagyunk elégedve, a mi igényeinknek megfelel és videót is lehet vele rögzíteni.
Vendég

Trompipi,
tegnap elvittem Lizát a dokinénihez, mert nem javul a köhögése és most Fluimucilt kap Rhinatiol helyett, mert az jobban oldja a váladékot. (Köptető ugye hivatalosan, de hát hogy is tudnának ˝köpni˝ ezek a picik? Kép )

Füredés: mi másnaponta fürdetünk, mert - ahogy már írtam - iszonyúan száraz a bőre, pedig gyógyszertári fürdetőt használtam. A nem fürdős napokon popsitörlővel a hajlatokat letisztogatom, és hogy a szertartás része is meglegyen, akkor szoktam egy hosszú masszírozást csinálni. Utána gyógyszertáris testápolóval bekenem, ugyanúgy, mint füredés után, még sosem borult fel a kis kezdetleges napirendeje.

Könyv: (Deákné) Anya, taníts engem!, (Hellbrüge) Az első 365 nap a gyermek életében, (Leach) Picik és kicsik. Nekem ezek jöttek be, az Aludj jól, gyermekem-ből komoly szűrés után tudtam hasznosítani infót.
(Grant) Egészséges babakonyha volt a legmulatságosabb, pézsmatökös sárgarépapüré, currys-kókuszos édesburgonya, mentás-almás eperpüré, kókusztejes papaya lasszi (bármi is az Kép ). A szerző szerint azért fantasztikus ez a könyv, mert ezeket a szülők is biztosan szeretik, így nem kell külön főzni a picinek. Vszínűleg hamar lennék egyedülálló anya egy currys paszternákleves körtével-vacsi után... Kép Kép

Szép babók jöttek itt össze, remélem mind-mind hamarosan kicsattan az egészségtől!
kyrandia

Csengo,
köszi, igen, azt hiszem, csak én gondolom, hogy kevesebb a tejcsi végülis Eszti jól elvan. A képen is látszik, hogy nem kell őt félteni tokailag. Az az igazság, hogy pár hete abbahagytam a fejést, mert azt gondoltam, hogy beállt a tejcsi annyira, amennyi kell a babónak. De azt hiszem, most újra fejni fogok, nehogy rossz vége legyen. Ugyanis én is minimum fél éves koráig csak tejcsit szeretnék adni neki. Egyébként említettem a védőnőnek a problémát, meg sem hallotta. Egy kissé elvarázsolt figura, úgyhogy nem ő lesz, akivel megvitatom az élet nagy dolgait.

Mint már írtam, eddig csak olvasgattam a leveleket a szülésemig visszamenőleg (2004. nov). Úgyhogy láttam a babák fotóit is. Hát, mit mondjak, egytől egyig gyönyörűek.
Szép babáink vannak.Kép

Magika,
almakostolgatásKépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Elfelejtettem panaszkodni!
Barátnőm a héten szült, ott az a szokás, hogy a babát elviszik éjszakára, ill. maradhatnak együtt, de csak ha a bátor anyuka aláír egy nyilatkozatot, hogy éjszakára vállal minden felelősséget. Na, szóval, a csecsemős közölte a 3. este, hogy anyuka oldja meg, hogy a gyerek ne sírjon, mert erre ő nincs berendezkedve, hogy egész éjjel hallgassa a bömbölést!!!!!
A gyerekorvos meg nem ért rá megvizsgálni a babót, így hétfőig bennt kell maradniuk, és közölte, hogy egyébként is, örüljenek, hogy nem vitte el a gyereket szülés után rögtön megfigyelésre.ÁÁÁÁÁÁ!
Namármost, ha baj van a babával, akkor ne kegyeskedjen, hanem vigye és vizsgálja, gyógyítsa, tegye a dolgát, ha meg semmi baja, akkor ne tegyen szívességet azzal, hogy nem szakítja el a babát az anyukájától, nem?!
Szegény barátnőm meg csak sírdogál egész nap, mert szinte minden nap történik valami hasonló kedvesség. Kép
kyrandia

Helló MamacsajszikKép
Kicsit lefekszik az ember aludni, és mire felkel, ellátja a reggeli teendőit a gyerkőce mellett, reggelizik, kávézik már annyi olvasnivaló elé állítjátok, hogy csak naKép

GyöreszKép
Botinak tegnap este mértem utoljára lázat, akkor popóban volt 37,6. Kúpot így nem kapott, az éjszakai evésnél olyan hűvös volt a buksija, hogy tutira nem volt hőemelkedése, ma reggel meg akkora vigyorral fogadott, hogy biztos vagyok abban, hogy nincs láza. Igaz, hogy amikor oltás után hazaértünk rugi helyett harisnyát adtunk rá, és mindkét combját borogattuk (hideg vizes melltartóbetéttelKépKép). Az esti fürdé után újabb borogatást kapott reggelig. Így az egyik szúrás helyén csak maga a tű nyoma látszik, a másik combin a tű körül van egy 2mm átmérőjű piros foltocska. Szóval szerintem megúsztuk...

LivKép
Én a szoptatásról is ,meg a gyerekápolásról is csak egy könyvet szereztem be (de nekem nem koraszülött a babám, így én könnyen vagyok "nagylegény"). A könyv címe: Új Baba lexikon - a csecsemőgondozás és kisgyermeknevelés ábécéje, a Corvina kiadásában jelent meg. Írói: Bernfried Leiber, Michael Radke, Manfred Müller, de ami nekem fontos volt, és ami miatt emellett a könyv mellett döntöttem, az az, hogy a magyar fordítást lektorálta dr. Veres Gábor (akit ugye egy csomó fórumból, Kismama magazinból ismerekKép). Eddig még mindenre választ kaptam ebből a könyvből.

EditKép
Köszi a sok infót, de ugye az ember lánya könnyen a tájékozódás csapdájába eshet már megintKépKép Az egyik helyről azt hallom, hogy a fejlődés következő lépcsője a "repülés", a másik helyről meg azt, hogy ezt ne hagyjam (holott ugye a gyógyik azt az elvet vallják, hogy ne "szóljunk" bele mindenféle eszközzel és kényszerrel a gyerek saját fejlődésébeKépKép). Én úgy döntöttem az arany középút szabályai szerint, hogy még egy darabig hagyom, hadd röpködjön (nem akarom szárnyát szegniKép), aztán egy-két hét múlva, ha még mindig nem akar leszállni, akkor elkezdem nyírbálni a mozdulataitKép Okosvagyok????KépKépKépKép

KyrandiaKép
Fránya betegségKépKép De lagalább most már olyan szert kap, ami várhatóan gyorsan segít neki meggyógyulni. Jól tetted, hogy elvitted dokihozKép JOBBULÁST a prücsöknekKép

AndiKép
Elképzelem, ahogy taknyos Pipike a lábát gyömöszöli az egyetlen légbeeresztő nyílásába (szájába). Moshatod majd a taknyos zoknikatKépKép
Egyébként nektek is JOBBULÁSTKép

CsengoKép
Ügyi vagy a szopival, fejéssel. Csak így tovább. Most rajtad én is belelkesedtem, és a következő szopitól kezdve én is újra mellszívót ragadokKép

Szia AnitaKép
Üdv nálunk. Dekára és centire egyforma adatokkal születtek a babáink, ráadásul a kisfiamnak ugyanilyen édi tokája vanKép Nagyon aranyos a kislányodKép
Nézted már Efgabi profilját? Nincs neki e-mail cím megadva? Ha van, akkor szerintem kérdezd meg tőle az anzac-ot levélben.

NikkKép
Arab-bandus tök vagányKépKép Nagyon jó fotoarca van a legényednek, de komolyan. Irigykedem is, mert én minden képen úgy nézek ki, mint aki arra vár, hogy egyszerre ecetes ollóval vágják is ki a fizimiskáját a képerőlKép

DinoKép
Mi is nemrég vettünk digi-f.gépet. Mi is Canon pártiak voltunk, de mégsem olyat vettünk. Mi úgy csináltuk, hogy összeszedtük a gondolatainkat, hogy mit is szeretnénk ettől a géptől. Nekünk az volt a fontos, hogy:
- lehessen vele panoráma képet készíteni
- az optikai zoom jó nagy legyen
- mindenképpen Li akkumlátora legyen
- árlimit 90 eFt

Aztán nekiláttunk a neten bogarászni, hogy mit tud egyik-másik gép. Kettő gép között vaciláltunk sokat (Canon és Olympus) de végül az Olympus Camedia 765 Ultra Zoom mellett döntöttünk. Egyrész mert ennek volt panoráma-kép funkciója, másrészt meg ennek volt Li aksija. Design szempontjából mindkettőnknek a Canon tetszett jobban, de tudom, hogy a fejünket vertük volna a falba, ha a külcsíny mellett döntöttünk volna az igényeink helyett. Bár kevésbé mutatós a gép, roppant elégedettek vagyunk vele.
Szerintem próbáljátok meg ti is az igényeiteknek és pénztárcátoknak megfelelő gépet megtalálni, és ne feltétlenül egy bizonyos márkához ragaszkodjatok a mi "ajánlásaink" alapján. Akkor lesztek elégedettek a géppel, ha a ti igényeiteket elégíti ki.SzerintemKép

Na eldugulokKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

KyrandiaKép
Hol szült a barátnőd?? Förtelmes, amit leírtál.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok'
Szerintem is jo tudni hol vannak meg ilyen helyek.
En is tavaly megirtam, hogy a baratnom szegeden hogy jart. Egy veteles utan terhes lett, verezgetett, majd szuletett egy kisfia, aki serult a szuleskor. Az intenziven volt a baba es mivel fel tudott kelni atment hozza a masodik napon masodszorra (!), a nover azt mondta 'maga mar megint itt van'. Teljesen kivolt, mondanom sem kell. Mint kiderult a babanak nincs maradando karosodasa es jol vannak, de mely nyomot hagyott benne az a par nap.
Szoval en csak halalkodni tudok a MArgit korhazban dolgozoknak, hogy lathattam a babamat es kezben tarthattam.

De ne vegyuk el egymas kedvet a kistesoktolKép

csengo
Vendég

Sziasztok!

Bejelentkezem hozzátok, most találtam rá a topicra. Áron babám november 20-án született, holnap lesz 10 hetes. Sokat írtatok a babaúszásról. Kérdésem, hogy mikortól érdemes menni, illetve jár-e valamelyikőtök a MOM-ba lévő úszásra?

Andrea

KépKép
Áron

Csirkesz, Csengo Kép
Nyírőben. Én a Baross u.-ban szültem, szídták sokan, de nekem jó tapasztalataim voltak. Persze, így utólag tudom, mit kellett volna másképp, de szídni nincs okom.
kyrandia

CsirkeszKép és DinoKép

Számunkra a következő dolgok voltak fontosak a gépvásárlásnál (ill. számomra, mert a párom profi géppel nyomja), talán más számára is érdekesek lehetnek ezek:
- Minél szélesebb látószögű zoom kell, mivel gyakran fotózunk zárt térben, lakásban (kisfilmre átszámított gyújtótáv 35mm legyen v. kisebb).
- Optikai minőség (kromatikus aberráció és egyéb lencsehiba lehetőleg minimálisan jelenjen meg a fotókon)
- CCD minőség (minél alacsonyabb képzaj, azaz jó fényviszonyok között semmilyen képzaj ne legyen látható, továbbá ISO 200 mellett se legyen a zajszint a kategória átlaga felett).
- A nagy tele-zoomok (ahol a kisfilmre átszámított gyújtótáv 200mm felett van) optikai képstabilizátor nélkül gyakran bemozdulást okoznak, ezért már felhős időben sem lehet velük minden esetben éles képet készíteni (ISO 100 v. ISO 50-nél a záridő 1/200 alá esik), beltérben pedig el lehet felejteni őket (ha nincs nálunk állvány).
- Panoráma funkció (stitch assist) a Canonokban is benne van: látod az előző kép szélét, amihez könnyen, állvány nélkül is hozzá tudod illeszteni a következő fotót).
- Felbontás: 3 megapixelből már 13*18cm-es fotóminőségű kép nyerhető, ennél nagyobb felbontású gépet venni akkor érdemes, ha A4 méretben v. afölött is szeretnél fotókat nagyíttatni.

A gépválasztás nagyon szubjektív műfaj, 80-120e forint között nagyon sok jó képességű masina található, igazából az a kérdés, ki, mire, hogyan szeretné használni, no és persze, mekkora a pénztárca Kép Az esztétika nálam is háttérbe szorult.Kép

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Csirkesz!
A 3 hóst is ilyen jól viselte? Én azért izgulok egy kicsit, mert Norbi a 3 hós oltás után 2 napig nagyon nyűgös volt és kúp mellet is 38 fokos volt a hője popóba! Én nem borogattam a lábát, hanem vékonyan bekentem Phenilbutazonnal, nyoma sem volt az oltásnak!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Üdv Anita Kép

Kata
Már régen irtál a vérzésröl ,Ezek szerint minden oké ?Remélem Kép

Csirkesz
Köszi Bandika nevében is.Hát az irigység részemröl is megvan,mert mindig azon nevetünk a párommal hogy rolam milyen szörnyü képek készülnek mindig mindegyiken csukva vagy félig csukva van a szemem,és mint aki mindig részeg Kép Nem is ertem a gyerekröl hogy készülnek ilyen jo fotok.Ezek szerint nem az anyjára ütött Kép

Fénygépezö nekünk sony van,mi meg vagyunk vele elégedve,ezzel is lehet videot felvenni.
A hozzátáplálásrol mi is beszéltünk már anyuval anyossal,de szerencsére nem szolnak bele.az elején kijelentettem mit szeretnék és ezt elfogadták,anyu minket se tudott szoptatni,és meséli hogy mi már 3 honaposan miket ettünk,mert akkor még a tápszert se szerették.

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!!

Hozzátáplálás ügyben én is hallgatom a sok okos idősebb generációt, hogy mi is felnőttünk...
Szerintem ha van cici akkor az a legjobb ha nincs akkor lehet esteleg a hozzátáplálás 6 hóig. Anyu minden áron ráakart a multkor dumálni a teás kekszre, persze én nem reagáltam rá. Valamelyik nap dumcsiztunk telcsin és mondta nekem, hogy mégis igazam van ne adjak neki más kaját, és felsorolta az én ellenérveimet. Ennél már az a jobb amikor az apszulut nem szoptató anyosom okoskodik, de rájöttem informálódik a munkahelyén és azóta egész normálisan gondolkodik. Miért fogadják el nehezen ha mi vagyunk tapasztaltabbak náluk, miért járnak még 2 kört mielőtt elhisznek nekünk valamit.
Ja és a mi generációnk akik sok tápot és hamar kaptunk normál kajákat, meg lehet nézni mennyi az allergiás. Szóval én nem merem bevállalni, inkább csak szopizzon. Plussz a lelkének is jól esik a szopi, imádja a cicit, miért vonnám meg holmi keksz miatt.

Fürdetés
mi is mindne este fürdünk, szerintem kell a piciknek a felfrissülés. A törlőkendővel az a bajom, hogy valamennyi illóanyag és segédanyagok abban is annak, szóval én nem pártolom fürdés helyettesíőnek. sőt ha nem lennék lusta popsit is inkább csak vízzel takarítanék. Persze nálunk kaki után ami ált 6 nap, fürdéssel végződik a kinyomott hatalmas mennyiség miatt.

Repülés
Gigi 1-én lesz 3hós és ő is repdes mi a télre való tekintettel síugró póznak hívjuk. Én sem avatkozom bele, hason egy ideig kinyomja magát a kezével és utána repül, vagy fordítva.

Könyv
az új babalexikon nálunk is bejött, még eddig mindent megtaláltam benne amire kiváncsi voltam, és nagyon jó tanácsok vannak benne.

Kistesó
mindig 1 gyereket szerettem volna, de most legszivesebben egész életemben csak szülnék.
Lehet költöznöm kéne Afrikába, igaz kissé éheznék de szülhetnék szép mulat gyermekeket.

1cici nem elfogadása
próbáljátok meg úgy tartani mintha a másikból szopizna. Fekve sem fogadja el, fölé hajolva amikor nem is tudja melyik melyik oldalad. Illetve éjjel sem karja a másikat szopizni?
1 mellből is tuti lehet, lsd ikrek nekik is csak 1-1 jut,de minek ha van kettő, pluszz szerintem a mellnek sem tesz jót, és esztétikailag is hagyhat nyomot.

Sziasztok
Márti
márti05

Áron-Andrea Kép Szia köztünk. Úszás: 2-3 hónapos kornál előbb nem nagyon érdemes, de mindenképp 8 hónapos korig jó elkezdeni, mert a búvárreflex addig marad fenn spontán. Mi nem a MOM-ba járunk.

Csirkesz Kép Hát igen.. Ma azért megkérdezem a dévényes csajszi véleményét is ezen mozgásos dolgokról.
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Cateye,
Hazudnék, ha azt mondanám, értek mindent, amit a digitális gépekről írtálKép). Nekünk csak egy 35ezer Ft-os van (HP), de teljesen jó, legalábbis a mi igényeinknek megfelel, de ez csak azért van, mert mi nem értünk hozzáKép.

Voltunk lent 1/2 órát sétálni. Teljesen elszédültem a nagy fehérségtől. Pipike meg csodák csodájára már itt fent elaludt, mikor betettem a babakocsiba.

Mi is naponta fürdünk. Eddig csak kétszer volt olyan, hogy később értünk haza és nem akartuk már megfürdetni, akkor én is popsitörlővel törölgettem meg. Egyébként én reggel mosakodás helyett, csipa-törlésre szintén a popsitörlőt használom. Mármint Pipike esetében Kép.
Szerencsére "jó bőr". Nivea fürdetőt és sampont használunk minden nap fürdésnél, semmi gond nincs vele. Testápolót csak kb. hetente egyszer használunk, ha el nem felejtem. Olajat meg ennél is ritkábban.

Nekem sem akarja elfogadni a jobb mellemet. Mint írtam, éjszaka mindig a balból szoptaton, és azt, úgy látszik, nagyon meg is szerette. Jobban is megtelik tejjel, ezt észrevettem. A jobb-ból pedig gyakran csöpörészik, még ha nem is látszik rajta, hogy tele lenne. Kipróbálom a "megtévesztő hadműveletet", hátha úgy elfogadja. Harapdálni is szokta a kis ínyével!!! És nagyon tud fájni...

Baba/gyereknevelési, gondozási könyvem nincs. Illetve vettem kettőt a nagylányom miatt, az egyik az A gyereknevelés aranykönyve, a másik a Kicsikről - nagyoknak 2.része (Vekerdytől). Ennek az első részét is meg fogom venni, nagyon tetszett. Ez a második rész megerősített bennem sok dolgot egy iskolás lány nevelésével kapcsolatban és jó volt olvasni mindazt, amit már eddig én is alkalmaztam. Persze új aspektusból is megvilágított 1-2 dolgot, és ezeket próbálom is gyakorolni. Nem könnyű a gyereknevelés!

Most, hogy lent voltunk sétálni, iskolás fiúk/lányok lődörögtek a tó mellett. Szörnyű, hogy beszéltek egymással, hogy viselkedtek, rossz volt nézni/hallgatni. Tisztában vagyok vele, hogy ha nincsen ott a szülő, akkor kinyílik a csipájuk, de az, hogy az alapvető tisztelettudás csírája is hiányzik belőlük (mind az idősebbekkel -ld.velem-, mind egymással szemben), az borzasztó!!! Nem vagyok egy "banya" típus, jól el tudok beszélgetni a fiatalokkal, de most még én is kiakadtam 1-2 dolgon...
Vendég

SziasztokKép

Elég ramaty éjszakánk volt, hozzánk is beütött a krach, Marci nóziját nekünk is orrszívó-porszívózni kellett, jól be is paráztam, mi lesz reggelre, mert nekünk is mára volt időpontunk (9-re) csípőszűrésre. Szerencsére nem lett lázas, kedve is tűrhető, igaz jóval aluszékonyabb, mint általában, így felkaptuk, elbotorkáltunk. A Gyöngyösi utcában voltunk, a Madarász Kórház Gyerekrendelőjében, szerencsére senki nem is volt előttünk, 2 perc alatt végeztünk is. Mindent rendben találtak, de mivel a nagynéném csípőficamos volt, így 6 hónapos korában még egy uccsó kontrollra vissza ajánlott menniKép Eddig az ortopéd dokin kívül még két gyerekorvos látta Marcit, ők is bólintottak rá.

NikkKép
Igen, régen nem írtam már a "pecsételgetésemről"Kép, de azt hiszem, most már inkább babonából hallgatok. Eddig mindig az történt, hogy amikor elmúlt minden, örömömben meg is írtam, rákövetkező nap meg minden újra elkezdőtött. Szóval most ott tartok, hogy majd' 2 hete szedem a Continuint, igaz mensi sehol, de "pecsételgetés" seKép Persze én már ott tartok, hogy az idestova majdnem 3 hónap alatt annyi vért láttam, hogy nem is bánom, ha most egy ideig kimaradKép

AndiKép
Hallottad, hogy ezután a társasházakban randalírozó szomszédot is fel lehet jelenteni rendőrségen? Akár 150e Ft-ig terjedően meg is büntethetik, de börtönbe is dughatják. Amikor ezt hallottam a híradóban, egyből Te és a kretén szomszéd gyerek jutott az eszembe.

AndreaKép AnitaKép
Sziasztok nálunk.

MacsKép
A homeos bogyeszokat hogyan csempészed a Manócsba? Feloldod őket egy kis vízben, vagy csak úgy beledobálod a szájacskájába?

Fürdetés: én minden este csobbantom Marcit, a gyógyszertári kencénk van, + még a dokinénink felírt egy hidratálót, azzal végigszaladok vele fürcsi után, nem is száraz a bőre egyáltalán. Én meg úgy vagyok vele, hogy nem is hagynám ki a fürdést, mert utána imádom szagolgatni a gyereket, olyan fincsi kis illata vanKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok!Kép

Naponta van fürdés nálunk is, ezt igényli is a nagyobbik fiam, hogy együtt legyen Balázzsal. A gyógyszertári fürdetőt használjuk minden fürdés előtt és semmi baja a bőrének. Mondjuk el nem tudnám képzelni, hogy ne fürdessem a babát, és tiszta vízzel sem próbálkoztunk, mert az meg szárítja a bőrt. Legalábbis Balázsnál igen, az elején pár napig nem krémeztük, csak sima víz, hát, szinte hámlott a hajlatokan a bőr. Azóta krém.

Andi: mi szánkózni voltunk tegnap Ákossal, és volt ott 3-4 fiú, olyan 12-14 évesek lehettek. Őrület, hogy hogy viselkedtek, egy apuka rájuk is szólt, hogy ugyan, beszéljenek már szebben, kisgyerekek is vannak ott. Én nem szólok rájuk, ugyanis egyszer eléggé megjártam, mert a játszótéren szóvá tettem, hogy viselkednek, nagy röhögés volt a válasz, le se sz*rták, mit mondok.
Félek, hogy ha Ákos megnő, milyen bandába fog csöppenni. Remélem, hogy fontosnak fogja tartani a családot és hallgat ránk. Szerencsére annak idején én is kimaradtam a bandázásokbólKép

Hasonló véleményen vagyok én is a gyerekvállalással kapcsolatban, mint Andi, mert mi sem vállalnánk több gyereket, a két fiú bőven elég, Ákossal rengeteget kell foglalkozni, mivel hiperaktív. Azért persze, mi is meggondoljuk majd, ha esetleg véletlenül teherbe esem - bár védekezünk gyógyszerrel, de hát, hallottunk már ilyetKép -, de célirányosan nem indulunk a 3. gyerkőcért.
Azért én is kíváncsi leszek, ki fog innen a topicból megint babázni a picurka mellett mondjuk 1-2 év múlvaKép Remélem, még működni fog a 2004. őszi babákKép

Liv: Dr. Spock van meg nekünk is, bár kölcsönadtuk a sógornőmnek, de nemigen szoktam olvasgatni más könyveket sem. Inkább a 3gyerekes barátnőmmel beszélem meg a problémákat, meg persze itt veletekKép

Anita, Áron, üdv itt a topicbanKép Jó kis társaság ezKép

Kisfickóm nemigen akar ma aludniKép Nemsokára jön a barátnőm, megnyirbálom a haját, aztán lemegyek a srácokkal szánkózniKép Ill. Ákos szánkózik, mi meg sétálunk BalázzsalKép

Pussz mindenkinek
Lau
lau

Csirkesz,
hogy kell megnézni valakinek a profilját? Tök új vagyok és fogalmam sincs. Mikor is született a kisfiad? Most hirtelen nem találtam táblázatot. És mi a neve?

Lányok!
Már biztos párszor megbeszéltétek, de nekünk most esedékes. Jövő héten megyünk a 3 hós oltásra. Ti (illetve a babák) hogy viseltétek?

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Nálunk a 2 hós oltás jobban megviselte a fiúkat mint a 3 hós. Meg se nyikkantak a szúrástól, mire görbült volna a szájuk lefelé, már az ölemben voltak, így elmaradt a sírás. Viszont nagy pukli volt a helyén, amit borogatni kell, és lassan szívódik fel.
Phenilbutazont nem ajánlom, mert 14 éven aluli gyermeknek nem szabad adni, mert 80%-ban allergiás reakciókat vált ki.KépKép Viszont van homeos bogyó az oltásokra, ha hiszel benne. A 3 hósra DiPerTe c30 v d30as potenciával (vagy ActHib-DiPerTe ugyanígy c30 v. d30) – mi c30st kaptunk. Nincs sajnos minden patikában, előtte érdemes telcsin egyeztetni. Adagolás: az oltás napján 1*2 golyót oldj fel egy nagyon kevés vízben és add be (én úgy csinálom, hogy vettem egy szemcseppentőt is, azzal kimértem 5 cseppentőnyi vizet és abban oldottam fel a fiúknak a gyógyszert, és ugyanúgy ahogy az infacolt, le lehet vele nyomni a torkukon). Majd az oltást követő napon is kapjon 2 golyócskát. Nálunk hőemelkedés sem volt.Kép Viszont másnap kissé aluszékonyabbak voltak, amit én nagyon jól viseltemKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

AnitaKép
A profilt úgy tudod megnézni, hogy a hozzászólás melletti mezőben megjelenő (bal oldal) kék színű névre rákkantintasz.
A gyerkőcömet Botondnak hívják, és szeptember 24-én született.
Ő a 3hós oltást nagyon jól vislete, csak este volt egy kis hőemelkedése, de kúp nélkül sem ment magasra a láz. Borogattuk a lábát este és éjszaka, és be sem durrant neki az oltás helye.

Remélem ti is ilyen könnyen legyőzitek a megpróbáltatásokatKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Cateye, Csirkesz
kösziKép

KépKép
KépKép
vasani

CsirkeszKép,
Most hogy írtad, mikor született Botond, hirtelen eszembe jutott az a nap: én is aznap szültem és csak a Te telcsiszámodat tudtam. Szülés után írtam Neked sms-t, hogy megvan Pipike, légyszi, tedd fel ide a netre. Nem sokra rá jött a válasz, hogy Boti is megszületett pont aznap!!! De jó is volt!
Vendég

Üdv Anita a topikbanKép

Nekem csak egy gyermekbetegségekről szóló könyvem van, ezer éves de használható.Meg a Szoptatás (amit Beszti ajánlott)című könyv.

Kellene egy táblázat a babák korának feltüntetésével, ha valaki meg tudná csinálni.

A homeós bogyót én egy kis kanál forralt vízben oldom fel, és szintén szemcseppentőben adagolom a szájába.

A három hóst meg se éreztükKép Persze egy kis könnycsepp volt.
A 4 hós húzósabb volt, és 2 hét mulva jön az utolsó dupla.

Nekünk HP gépünk van elégedett vagyok vele, az albumi képek is azzal készültek.Kép

Noémi
fantikbaba

Fantikbaba,
az a táblázat, a gyerkőcök korával szerintem is jó ötletKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Noémi!

Nekem megvan részben a táblázat, de még nem teljes, mert Linato csinálta, gondolom ő nem nagyon ér rá a gyerkőcök mellett. Befejezem, aztán felrakom. (Ha meg ő jön, akkor ő rakja fel...)

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok Kép
Jöttem, mert olyan boldog vagyok Kép Kép
Voltunk dévényezni és legközelebb 1 hónap múlva kell csak menni egy kontrollra és ha úgy látják, akkor egy ismételt kezelésre, mert szépen kilazultak Bálint izmai. Annyira örülök és annyira, de annyira hálás vagyok nekik érte. Összesen 6 kezelésen voltunk. Repdesek Kép Kép

Csirkesz Kép megkérdeztem itt is ezeket a mozgásos dolgokat. A holdkompról és párnákkal ültetésről hasonló volt a vélemény, mint amit fentebb leírtam. A téged is érintő repülőzés egyáltalán nem baj, ha a gyerek egyébként ki tudja tolni magát alkarra illetve tenyéren támaszkodva. Ezt csinálhatja, mert elfáradt a támaszkodásban vagy csak azért mert egyszerűen már többféle dolgot csinál és ez is tetszik neki. Szóval hagyd ejtőernyőzni a kis csákót Kép

Oltások: a 3 hóssal semmi gond nem volt, viszont mint a 4 mind az 5 hós oltásnál a DiPerTe nagyon belilult és most már lassan 2 hete, hogy megkaptuk az 5 hóst, a 4 hós is még mindig csomós. Gyógytornász nézte, szerinte szar helyre szúrták, mert lejjebb kellene, ott fenn már elvékonyodnak a combizmok. Majd rendbejön, csak győzzük kivárni Kép

Na repülök Kép
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Itt van, bocs ha valaki hiányzik, Linato legutóbbi táblázatát használtam. Ha valami gond van (vagy valaki hiányzik), akkor írjátok meg és kijavítom.KépKép

Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

mi hianyzunkKép
csengo
Vendég

mi is lemaradtunk Kép
(40+6, Liza Hanna, 2950 gr. 54 cm)

A babakonyhás könyvem senkit nem izgatott fel? Kép

Reditke Kép
Ez nagyon jó hír, el is hiszem, hoy repkedsz az örömtől!
kyrandia

Dehogynem Kép Kép
Engem speciel a pézsmatökös sárgarépapüré érdekelne, de csak és kizárólag, ha lasszival együtt fogyasztható Kép Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!!

Reditke
nagy nagy gratula ügyesek vagytok. Csak így tovább!!!

Táblázat nagyon jó.

Sziasztok
Márti
márti05

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?