A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

AndiKép
Boldog SzülinapotKép
Ne keseregj, a 30 még nem a világ vége, és mindig azt mondják, hogy egy kisbaba fiatalítja az anyukáját. Úgyhogy Te még épp időben lettél Pipike anyukájaKépKép

Csirkesz
A bestiák szuperekKép

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csajok, köszi a megemlékezést! Igazából nem is vagyok a 30 miatt szomorú, csak olyan fura, hogy már nem huszonéves vagyok...
Vendég

Andi Kép boldog 30-t. Én már 33 leszek, úgyhogy hidd el 30 után is van élet Kép
Nagyon szépek a lányok.

Náthás baba párológtatójába érdemes valamilyen illóolajat tenni? Ha igen, milyet? köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Csak pár sor, mert megyünk dévényezni.
Maccs, cuki KépKépKépKép
Összefuthatunk, de hogy hol, mikor, arról egyeztetnünk kell, mert Dávid csak szopik, nem cumisüvegezünk, így nem lesz egyszerű. Kép
Nálunk? Kép

Lányok, köszönök mindent, amit írtatok! A gyomorgörcsöt ne úgy képzeljétek el, hogy egész nap mogorva vagyok meg sírok, és jaj, szegény Dávid, így ő is tiszta depressziós lesz. Ugyanis én TUDOM, hogy a kisfiamnak semmi baja! Egyszerűen csak néha kikészít ez a sok vizsgálat. De igazatok van: inkább nézzenek meg mindent ötször, és ötször mondják el, hogy minden rendben van! Kép

Rohanok.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Andi!
Boldog szülinapot!Kép

Csirkesz,
az Anzac receptek:
<!--attachment: Anzac3-124744-150866.doc*mime_msword.gif*application/msword*28.7**Anzac3%2d124744%2edoc --><center><pre>
Kép
Anzac3-124744.doc (28.7 k)</pre></center><!--/attachment-->
Efgabi az írta, hogy napjában többször evett belőle 3-4 darabokat.Kép Esetleg tényleg baracklekvárral próbáld meg a méz helyett (ahogy Noémi is írta), nehogy babapoci fájás legyen belőle, mint nálunk.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!
Kicsit nagyon rég írtam. De mindig olvaslak titeket, csak írni nincs időm vagy nincs energiám.

Anita! Az Urenst nem kell felíratni, egy homeopátiás gyógyszertárban meg tudod venni. Én néha szedem, amikor kevesebbnek érzem a tejcsim.

Viki növöget, bár a múlt héten csak 4 dkg hízott. De remélem ezen a héten majd pótol. KépAz elmúlt hetekben 2 óránként eszünk.
A múlt hét óta, ha ölben van ülni akar, és néha nem is akar pihizni, csak ülni és ülni.Kép Állni is imád, de mostanában a repülőst szeret játszani. Végül is mindegy, ha anya vagy apa játszik vele.Kép
Sajnos az alvások tekintetében elromlott Manó. Régen leraktam és elaludt magától. Most állandóan altatni kell, és közben ordít. Ilyenkor a szívem szakad meg, de megpróbálok nyugodt maradni és altatni tovább.

Irigykedem én is Maccs! KépJó lenne már egy átaludt éjszaka. Mostanában már 2-szer kell éjszaka, pedig volt olyan régebben, hogy csak egy ébresztett.

Lányok! Szépek a babák!KépKép

Editke! Örülök, hogy jobban van Bálint! KépFülfájás:Kép
Én nem régiben hasfájásra vettem be Panadolból egy felet. Szopi után, hogy a következőre kimenjen belőlem, vagy legalábbis, nagy része ne menjen át a tejbe.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Én is szeretnék bekerülni a táblázatba.
Áron november 20-án született 3200 grammal és 54 cm-rel. Ha jól látom, akkor mi vagyunk a legfiatalabbak a topicban Kép

Oltás: Sokat írtok az oltásnál használatos homeopátiás bogyókról. Sajnos a mi gyerekdokink nem ért egyet a bogyókkal, szerinte felesleges pénzkidobás. Szerintem viszont nem. Egy mandulagyulladást valószínüleg én sem ezzel kezelnék, de kisebb betegségeket viszont igen. A második hónapban kapott oltást Áron észre sem vette, még a lába sem pirosodott be. A dipertétől viszont tartok egy kicsit. Valaki leírná, hogy milyen bogyót kell a 3 hónapos oltásra adni és hogyan kell alkalmazni?

Ha már a dokinéninél tartok. Maccs te hallottál már a dokink feleségéről valamit? Ha jól tudom homeos gyerekorvos. Lehet, hogy elmegyek hozzá Budaörsre.

Ami még foglalkoztat: A két hónapos oltást a dokinéni és az asszisztense adta be itt nálunk a lakásban. Ilyenkor az asszisztensnek is kell pénzt adni amiért ő is kijött helyszínre? A múltkor nem adtam csak a dokinak és kicsit kínos volt. Úgy éreztem kellett volna. Mi a ti tapasztalatok?

Jaj, Áron nagyon sír, mennem kell.

Andrea

KépKép
Áron

Andi! Boldog szülinapot!

Kép

KépKép
Kép
moszmota

Moszi Kép
Csak 2x kel? Leírom neked az elmúlt kb. 2 hét menetrendjét:
elalvás este 9-kor, első ébredés 10.30 szopi 10 perc, alvás.
2. ébredés: hajnal 1 szopi 10-15 perc alvás.
3. ébredés: kb. 3-4 körül, rövid szopi, alvás. Aztán vagy óránként kelés vagy reggel 6-1/27 körül, de akkor végleg. És utána ha szerencsém van, akkor még délelőtt alszik kb 1-1,5 órát és délután is egy felet (de akkor el vagyok kényeztetve). szóval nem egy alvós fajta Kép

Andrea Kép Bár nálunk oltásra nem jönnek ki, de ha úgy érzed, adj az asszisztensnek is. Én valszeg adnék.

Edit
Kép

Kép
reditke

Andi!
BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!
ÉLJENEK AZ IDÉN 30-AT TÖLTŐ NŐK!!!!(haza beszélek,októberben én is annyi leszek)Vége van a tini 20-as éveknek!Nagyon szépek a lányok!
Csirkesz!Hidd el hamar eltelik ez a kis idő.Hipp-hopp és már itt is van apa.
Valaki írta,hogy vett tesztet mert terhességnek a jeleit vélte felfedezni magán.Hát néha nekem is hányingerem van de lehet az álmosságtól.Nem tudom mi lenne ha terhes lennék.Ilyenre gondolni sem szabad.
Jól telet a hétvége regeteget szánkóztunk.
Csak az autónk kezdett el rendetlenkedni.Nem tetszik neki ez a nagy hideg.
Kellemes napot!Itt esik a hó.(Tiszán-túl)
GnéKriszti
gnékriszti

Kriszti Kép
Én voltam a tesztelős. Elsőn lett is egy halvány 2. csík. Aztán 3 nap múlva megcsináltam a másodikat, azon semmi.

Úgy látszik a torokfájásom kihuzza belőlem a grafomániámat, ahelyett, hogy a házimunka kedvem jött volna meg Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

AnitaKép
Köszi a recepteket. baracklekvárral fogom megcsinálni, de még előbb boltba kell majd mennem dióféléért.

AndiKép
Nem tudom mi illik, és mi nem ha házhoz jönnek oltani. De gondolom, hogy ha a dokinak adsz, akkor az asszisztensnek is járna valami. Az egészet el tudod kerülni, ha Te mész el oltásra. A tanácsadóban úgyis csak egészséges gyerekek vannak, nem kell félni, hogy elkap valami kórt. (persze csak ha megoldható, hogy ti menjetekKép)
Legfiatalabb-Áron tök jó fej a profilodbanKépKép Nagyon tetszik a pulcsija. Te kötötted, vagy vetted?

A kiütésekkel kapcsolatban arra jutottam, hogy kikísérletezem, nem az általam megevett kaja okozza-e. Arra gondoltam, hogy mától nem eszek és nem iszok tejtermékeket egy darabig. Szereintetek a margarint is száműzzem, vagy az még belefér? Többnyire úgyis növényi zsiradékból készülnek.

Ja, el is felejtettem mondani, hogy Boti tök rendi volt az éjszaka. Este jól kifárasztottam a fürdésnél, mert engedtem jó sokáig pancsolni a nagykádban. A kádba csak 7-8 cm vizet engedtem, és úgy pancsolhatott, hogy nem is fogtam. Fürki után egy kicsit beszunyt, este kilenckor jól teletömtem és a gyerkőc hálából reggel hatig aludt. Ma ugyanez lesz a menet - remélem. És akkor megint alhatok egy picit (vagy inkább nagyot?!Kép)

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Most csak egy kérdés: Anyukám midig azzal ijeszteget, hogy jaj bele ne menjen a gyerek fülébe a víz, nehogy begyulladjon. Mindig mondom neki, hogy pedig strandra is fogunk járni, meg lehet, hogy bébiúszásra és ott bizony a feje is a víz alatt lesz. De valahogy mégis úgy belémdumálta, hogy nem merem úgy fürdetni a picurt, hogy kicsi vízbe belefektetni, hogy igazán lubickolhasson, mint ahogy Csirkesz is írta. Mit gondoltok, van okom félni, vagy felejtsem el!?

Andi!
Nagyon boldog szülinapot kívánok! Gondolom lesz nagy ünneplés!!!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Köszikösziköszi mindenkinek!!!Kép

Voltunk tanácsadáson. Nem kapta meg az oltásokat, majd 1 hét múlva.
7660 gramm!!!
A védőnő legutóbb, mikor itt volt, nemtetszését fejezte ki azzal kapcsolatban, hogy Pipike milyen kevés dolgot csinál. A dokinéninek "be is köpte" a kölköt, aki már ezzel fogadott minket: "hallom, milyen kevés dolgot csinál Lili, nézzük csak meg". Szerencsére meggyőztük. Mindent csinál, amit egy ilyen korú babának kell. Forgolódik oldalra (teljesen még csak 1-szer sikerült), utánozza a mimikáinkat, követ minket a tekintetével, ha szólunk hozzá, ránknéz, hason már támaszkodik (1 hét alatt nagyon sokat fejlődött ezen a téren), stb. Annyit mondott a doktornéni, hogy nem egy ideggörcs, hanem egy szép, nagy, nyugodt baba. Jó, hogy van a családban egy ilyen emberke is!!! Mi Niki lányommal elég vehemensek vagyunk. A férjem és Pipike képviselik a nyugodt erőtKép.
Vendég

Györesz!

Áron baba füle szinte minden fürdetéskor kap vizet. Kép Rászokott arra, hogy elrugja magát a kád oldaláról és az apja meg rásegít egy kicsit. A víz hullámzik és belemegy a fülébe. Bajunk még nem volt belőle. Remélem nem is lesz. Gondolom ez is alkat kérdése.

Csirkesz!
Géppel van kötve és ajándékba kaptuk. A cimke szerint a Zarában vették.

Köszönöm a hozzászólásokat, tényleg béna voltam, legközelebb neki is adok és lassan áttérünk a mi megyünk verzióra. Különben is tök sokba kerül a házhoz jövetel.

Andrea

KépKép
Áron

SziasztokKép

AndiKép

Boldog szülinapot!Kép Pontosan így éreztem én is tavaly. Hogy már nem leszek többé huszonéves. Dehát ez a filing hamar elmúlt, mert már 31 leszek idénKép A lányok nagyon szépekKép

Mindenki babaója gyönyörüKép

CsirkeszKép

Kitartás az 5 napraKép Együttérzek Veled, mert 2 hete én is 5 napig voltam egyedül, mert apu Angliában meg Irországban járt. Nem volt könnyü, de kibirtuk. Igazából annyira gyorsan ment minden, hogy nem is volt nagyon idöm magányosnak érezni magam.

Képzeljétek, gennyes hólyagocska van a mellbimbómon.Kép Tegnap elmentünk ügyeletre vele, de a doktornö azt mondta, hogy semmi különös. Viszont sajnos nagyon fáj a szopizás.
Ja és a tejem is valószínüleg leapadt. És úgy néz ki, hogy nekünk is fogunk lesz, mert nagyon kis nyügi a bébi és harapdálja az alsó ajkát, nyáladzik és az ökle is egész nap a szájában van.

Moncsi
minike

Sziasztok!

Talán van egy kis időm most írni, alszik a fiam.

Ti ebben a hidegben meddig levegőztetitek a babákat? Én max. 1 órát merem,

Andi! Isten éltessen sokáig! Kép Aranyosak a lányok!

Csirkesz! Nálunk is előjönnek újra meg újra a tejkiütések, de szerintem nem is mindig a tejtől lehet,hanem más anyagoktól is. Pl. múltkor ráadtam Márkra egy kötött sálat, hogy a zippzár ne birizgálja az állánál és attól is lett pár pötty.
A múltkori hajas kép Botiról nagyon szívdöglesztő volt! Kép

Andi! Kép Anita! Kép Üdv közöttünk! Kép

Edit! Kép Jobbulást! Mostanában nálunk is előfordul az óránként kelünk és napközben sem alszunk csak 20-20 percet program.

Liv! Ne aggódj, biztos, hogy minden OK Dáviddal, olyan szépen fejlődik!

Maccs! Tényleg szánkóztatok Lillivel? Csak nézett titeket vagy ő is száguldott? Kép

Oltásról jut eszembe, tudom, hogy minden doki a láz ellen kúpot ad, de én nagyon nem szeretem, mert a pici fiú mindig üvölt tőle bármennyire is be van krémezve, meg hiába szorítom utána ezerrel a popóját, volt, hogy úgy is ki tudta nyomni egy nagy adag kakával körítve. Szerintetek nem lehet más lázcsillapítót adni ilyen piciknek? A dokit még nem mertem megkérdezni, mert valószínűleg hülyének nézne.

Szerintetek az meg a fogzástól van, hogy őrült módon rág mindent és egy idő után bepörög tőle és üvölt? Vagy csak "Evettke módon" játszik?

Üdv mindenkinek, azoknak is, akiket nem emeltem ki külön! Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Csirkesz Kép
Én hónapok óta nem iszom tejet és nem eszem "erős" tejterméket (értsd juhtúró, túró, ementáli sajt, kék sajtok) Kép. Viszont eszem tejfölt és Trappistát meg vajat csínnyán. Azóta nincs kiütése a picurnak. próbáld meg!

Hát.. én estefelé tornázom vele, fél órát pancsol, majd jól bekajál és mégis ébred. Azért kívánom, hogy bejöjjön ma is a recepted Kép

Györesz Kép Fül a vízben. Az a lényeg, hogy fürdés után jól töröld ki. Azt az úszáson is elmondták, hogy a lényeg sapka a fejre úszás után és fül nagyon kitöröl. Mi járunk úszni és itthon is vízben van neki. Én minden fürdés után jól áttörlöm és még egy fülpiszkával is megpróbálom tisztára törölni, ahol vastag felnőtt ujjal nem elérhető.

Andi Kép örülök, hogy dokinéni megnyugtatott védőnénivel szemben.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit!
Nem irigyelek. Mikor pihensz egyáltalán?
Nekem bizonyos értelemben szerencsém van, de néha Viki visszafejlődik. Alvás nekünk is 9-kor. 12-1 között kell, és kb. 4-kor, és 6-7 között végleges ébresztő. Szerencsére szopik nem tartanak sokáig.
Nappal 2 óránként eszik. Csak az a baj, hogy kevest alszik, és ettől nagyon nyüszis. Általában fél órát alszik, de néha siker 3 órára bealtatnom. Tegnap pl úgy, hogy fél óra múlva mikor felsírt ölbe vettem, és ringattam picit, így visszaaludt az ölemben 3 órára. Örültem is meg nem is, mert a végére elültem magam, szomjas voltam stb.
Sajna minden alvást megelőz egy jó kis altatás, ringatással (kb 20-30 perc).
Én egyébként imádtam aludni, napi 10 óra kellett. Most be kell érnem 6-7 órával.
Hát igen nem könnyű anyukának lenni, de a sok mosoly és kacagás kárpótol. Szerintem. Kép

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok!

Nálunk gyönyörűen esik a hó!KépKép (Vasad, Pest megye). Nálatok is?
Hogy örültem volna ennek karácsonykor. Persze most is jó, de én már a tavaszt vártam.Kép

Eszter aluszkál, úgyhogy most van időm fürödni, mosogatni, írogatni, stb.Kép
Bár lehet, hogy mindjárt felébred, mert ő is úgy alszik, hogy este 9-től reggel 6-ig. Nagyon ritka, hogy éjjel felkel enni. Aztán reggel szopi, utána 7-8 órától megint szunyókál 11-12-ig. Úgyhogy a délelőttöm általában szabad. Most úgy látszik jól bekajált, mert ilyenkor már nem szokott aludni. Általában egész délután nem szokott (csak kicsiket, kézben Kép). De a többi nagy alvás miatt már el sem várom tőle.Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!!Kép

Próbálkozunk. Kiköltöztem a másik szobába, hogy ne ébredjek fel mindig, ha csak megnyekken Bazsi. Ennek eredménye, hogy előző éjjel elaludt 8-kor, ébredt 1-kor, 5-kor és utána reggel 8-kor. Tegnap este elaludt 9-kor, ébresztett negyed 3-kor és utána fél 7-korKépKép Úgy örültem, mint majom a farkánakKép A negyed 3-as szopi előtt már mondjuk én is felébredtem, mert csöpögött a tejcsiKép Próbálkoztam a fejéssel este, miután elaludt, és bár éreztem, hogy van még benne, nemigazán tudtam még fejni is. Nem is foglalkozom most már veleKép
Kíváncsi vagyok, ez meddig fog folytatódni, jólesett, hogy este 3/4 10-től reggel fél 7-ig tudtam úgy pihenni, aludni, hogy csak egyszer kellett Bazsihoz felkelni. Ezek szerint mégsem a tejcsi a ludasKép Bár az elmúlt héten pici fiam se gyarapodott hú de sokat, de már 69 centiKép Valószínű, most nőtt hosszában isKép

Andi: boldog szülinapotKép
Szépek a lányaid!!

Andrea: nagyon huncut a mosolya Áron babánakKép
Sajna nincs tapasztalatom abban, hogy kinek mennyit kell adni, mert ha kijön hozzánk a doki, egyedül jön, itt a kerületben (XV.) pedig nem adnak otthon oltást. Legalábbis a mi rendelőnkben.

Képzeljétek, tegnap voltunk apósnál, és após sógornője volt ott, kérdezte, hogy miket eszik már Bazsi. Mondtam, hogy egyelőre még szopik. Leesett az álla, hogy az igen, milyen jó, hogy van még tejem.
Férjem unokatesójának a kislánya (sógornő keresztlánya) most múlt féléves (nyáron ő született 1700 grammal) már egyáltalán nem szopik, de mindent eszik már. Sajnos, elapadt a teje az anyukának, és már csak reggel tudna adni, azt meg már úgy gondolta, nem éri meg.
Egyelőre nem is áll szándékomban kipróbáltatni vele a gyümiket, pedig már nagyon várom én is, hogy mit fog hozzá szólniKép

Edit: én eukaliptusz olajat szoktam csöpögtetni bele, Ákosnál nagyon bevált. Bazsinál még nem kellett alkalmazniKép

Na, megyek most, mert Balázs itt ül az ölemben és rángatja a kezemet, szerintem ő is hozzá akar szólniKép Megpróbálom altatni, mert kicsit nyügi mostKép

Pussz
Lau
lau

Sziasztok!!Kép

Próbálkozunk. Kiköltöztem a másik szobába, hogy ne ébredjek fel mindig, ha csak megnyekken Bazsi. Ennek eredménye, hogy előző éjjel elaludt 8-kor, ébredt 1-kor, 5-kor és utána reggel 8-kor. Tegnap este elaludt 9-kor, ébresztett negyed 3-kor és utána fél 7-korKépKép Úgy örültem, mint majom a farkánakKép A negyed 3-as szopi előtt már mondjuk én is felébredtem, mert csöpögött a tejcsiKép Próbálkoztam a fejéssel este, miután elaludt, és bár éreztem, hogy van még benne, nemigazán tudtam még fejni is. Nem is foglalkozom most már veleKép
Kíváncsi vagyok, ez meddig fog folytatódni, jólesett, hogy este 3/4 10-től reggel fél 7-ig tudtam úgy pihenni, aludni, hogy csak egyszer kellett Bazsihoz felkelni. Ezek szerint mégsem a tejcsi a ludasKép Bár az elmúlt héten pici fiam se gyarapodott hú de sokat, de már 69 centiKép Valószínű, most nőtt hosszában isKép

Andi: boldog szülinapotKép
Szépek a lányaid!!

Andrea: nagyon huncut a mosolya Áron babánakKép
Sajna nincs tapasztalatom abban, hogy kinek mennyit kell adni, mert ha kijön hozzánk a doki, egyedül jön, itt a kerületben (XV.) pedig nem adnak otthon oltást. Legalábbis a mi rendelőnkben.

Képzeljétek, tegnap voltunk apósnál, és após sógornője volt ott, kérdezte, hogy miket eszik már Bazsi. Mondtam, hogy egyelőre még szopik. Leesett az álla, hogy az igen, milyen jó, hogy van még tejem.
Férjem unokatesójának a kislánya (sógornő keresztlánya) most múlt féléves (nyáron ő született 1700 grammal) már egyáltalán nem szopik, de mindent eszik már. Sajnos, elapadt a teje az anyukának, és már csak reggel tudna adni, azt meg már úgy gondolta, nem éri meg.
Egyelőre nem is áll szándékomban kipróbáltatni vele a gyümiket, pedig már nagyon várom én is, hogy mit fog hozzá szólniKép

Edit: én eukaliptusz olajat szoktam csöpögtetni bele, Ákosnál nagyon bevált. Bazsinál még nem kellett alkalmazniKép

Na, megyek most, mert Balázs itt ül az ölemben és rángatja a kezemet, szerintem ő is hozzá akar szólniKép Megpróbálom altatni, mert kicsit nyügi mostKép

Pussz
Lau
lau

Ajjajjj.... szerintem remeg a kezemKépKép Bocsi, kétszer ment el az üziKép

Lau
lau

Lau Kép
köszi az épp van itthon.
Látod, hogy nem a tejcitől ébredezettKép
Kellene nyitnunk egy topikot, ahová a srácok írhatnának egymásnak, mert Bálint is erőszakoskodik és verni akarja a billentyűzetet. De én vagyok az erősebb...még Kép

Anita Kép itt (Bp-től délre iciripicivel) is gyönyörűen havazik, csak sajnos Bálint náthája és az én torokfájásom miatt nem megyünk ma ki.

MosziKép hát szopik között pihenek, meg hétvégén ha itthon van a férjem vagy ha elutazunk a nagyszülőkhöz.De nem panaszkodom, unokahúgom kislánya, aki hónapokig gyönyörűen aludt, most 8 hónaposan csak kézben van el hetek óta és csak az anyuka kezében és napi 1-2 órát alszik csak az ágyában. Mindig ilyenekre gondolok, amikor fáradt vagyok és szerencsésnek érzem magam Kép

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

LauKép
Ügyi vagyKép Látod, tényleg nem a tejecske a gond, bár lehet átvitt értelemben igen, mert a fini meleg tejci illatú cici ébresztette őkelmét gyakran. Külön szunyálva meg tényleg az éhség volt az ébredés oka.

GyöreszKép
Az apukám nálunk is előjött a nagy tanmesével, hogy anno nakik mindig azt sulykolták a fülükbe, hogy víz nem mehet a baba fülébe. Boti már majdnem 4 hónapos volt, amikor erről először hallottam, és addig is nagy vízben fürdettük, és ösztönösen szárazra töröltük mindenét, beleértve a fülét is. De nem fültisztítóval, hanem csak a fürdőlepedő csücskével, mert az prímán szívja a vizet. Eddig még nem fájdult meg a füle. kopp-kopp-koppKépKép

MoncsiKép
Cicin hólyagKépKép El is hiszem, hogy fáj. Nem próbáltad meg esetleg más tartásban a szopit? Hátha nem úgy nyomja a szájávan a bimbódat, mint a megszokott pózban, és akkor elviselhetőbb lesz a fájdalom. Persze ez csak tipp...

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

SziasztokKép

Mindenkinek köszönöm a bókokat Babókkal kapcsolatbanKép

Hát, hozzánk is beütött a "krach". Mindkét gyerek lebetegedett, doktornéni az előbb ment el. Hanna lázas, rettenetesen köhög és rettenetesen folyik az orraKép Mondjuk ő most a legboldogabb, hogy nem kell oviba mennie a héten. Látszatra nem viseli meg a dolog túlságosan, csak engem, mert cseszik szótfogadni, bármit is mondokKép

Marci meg szörcsög, kívülről nem látni, de ha nekiállok orrszívó-porszívóval, elképesztő mennyiségű váladék jön ki. Enni szinte semmit nem hajlandó, csak ilyen 50-60 grammokat tudok "beleimádkozni",nem is hízott a héten 4-5 dkg-nál többet. Úgy néz ki, hogy a váladék nem kifele jön (az orrán), hanem befele, a pocakjába.

Mindketten kaptak orrcseppet, köptetőt, aztán reméljük a legjobbakat. Én meg itt ülök tök depisen, mindkét gyerek üvölt, egyik jobban, mint a másikKép

Ne haragudjatok, most mennem kell....
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Kata Kép
sok erőt és kitartást. Jobbulást a prücsköknek.

Edit
Kép

Kép
reditke

Boldog 30.-at! Kép (Én sajnos nem tudom, hogy hogyan kell virágot feltenni meg ilyesmi, de ha tudnám, tennék fel. Kép)

Alvás: Dávid este 8 körül eszik, aztán alszik reggel kb. 8-ig. És akkor sem sír, hanem arra ébredek, hogy beszélget, ma reggel is nagyon mondta, egy darabig nem is keltem fel, mert élvezet volt hallgatni, ahogy dumál, szóval szépen eldumcsizik magában, esetleg gyömöszöli az öklét a szájába, és türelmesen várja, hogy anya felébredjen. Kép

Szeretnék kérdezni valamit: kb. 3,5 és 5 hónaposan mit csinálnak/csináltak a babáitok? Szeretném "betájolni", hogy Dávid a korrigált vagy a biológiai korának megfelelő dolgokat csinálja. Kíváncsi vagyok.
Köszi!

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

sziasztok!
Hú most kapcsoltam csak be a gépet volt mit olvasni :-) Köszi a bókokat Lucával kapcsolatosan.

Andi én is boldog szülinapot kívánok!

Megnézegettem a kisbabákat én is és mindegyik nagyon tündéri.

Az lenne a kérdésem, hogy tudtok-e székrekedés ügyben segíteni nekem? Luca 3 hónapos anyatejes baba és réggebben minden OK volt, azaz minden pelusban szinte volt valami meglepi :-) Most 7 naponta kúp segítségével sikerül neki kakilni. Nincsen valami csoda receptetek, mert már teljesen el vagyok keserdve. Már beöntést is kapott :-(
Még egy kérdésem lenne: nálatok 3 hónaposan már tartotta hason a baba a fejét? Luca utál hason lenni és elég nyögve nyelősen tartja a fejét.
Gabóca
gaboca2

Liv
megprobalom osszeszedni

3,5 honaposan
-hasonfekve felemeli a fejet es kb 1 percig tartja (mivel utal hason lenni ez a max)
-hatonfekve kezeit a kozepvonalban osszefogja, a kezebeadott csorgot megtartja, de ha leesik nem tudja felvenni
-kezevel labaval hadonaszik de nem halad semerre
-e, ö hangokat ad ki
semmi egyeb a naplom szerint, azaz pont harom es fel honaposan a kisagyban haton keresztbefordult, de ilyenkor a racstol a labaival rugdossa el magat.

4,5 honaposan mar
-mindket oldalra magabiztosan forog
-a jatekokat megszerzi, de meg nagyon ugyetlen a fogasa, inkabb csak a nagy hadonaszasban repulnek szerte szet
-a kezebe adott csorgot megtartja, es a szajahoz gyomoszoli
-hangosan kacaraszik ha csikizem
-gagyogo hagokat ad ki, dumalgat
-probalgat forogni hasrol-hatra es vissza is, de meg mindket iranyba csak 1x sikerult, akkor is a keze beszorultKép
-elvezi ha dumalgat, de ezt olyan extrakkal csinalja, mint pl. az okle a szajaban es akkor eleg fura hangok jonnek ki, meg ha brürrög a szajaval.
-kezevel a labfejevel jatszik, aminek az eredmenye, hogy a zokni a kezeben marad

Csajok, akkor en vagyok az egyetlen aki ejjel nappal ujra 3 orankent szoptat? Pedig milyen klassz volt par hete az a sok alvas. Mitol romolhatott el?

Boldog szulinapot Andi! (en mar 33 multam es ha megkerdezik meg mindig 24nek gondolom magamKép valahogy megallt ott az ido)

csengo
Vendég

Sziasztok!

Köszi a fürdetős tanácsokat, azt hiszem kipróbáljuk, hogy Norbit teljesen beleengedjük a vízbe!

Gabóca!
Székrekedésre: cukros kamillatea reggel az első szopi előtt! Nekem nagyon hatásos volt! Norbi úszott tőle a kakiba!
Norbi holnap lesz 4 hós! Ő is utált hason feküdni és lusta volt tartani a fejét! Aztán amióta próbálkozik a hasraforulással (kb.2hete) és én néha segítek neki, azóta nagyon élvezi egy ideig és nagyon szépen kinyomja magát, mintha fekvőtámaszba lenne!

Puszi mindenkinek
Györesz

Kép
Kép
györesz

Köszi Györesz a tippet! Holnap kipróbálom és jelentkezem, hogy mi lett az eredmény.
Most megyek és hasra rakom Lucát. Remélem 5 percet kibír, mert úgy szokott ordítani hason mintha nyúznám.
Gabóca
gaboca2

Jo sokat irtatok Kép

Anita
Urtica urens-t nagyobb gyogyszertárakban lehet kapni,én 407 ft-ért vettem ,nem receptre.

Andi
boldog szülinapot neked,és egy jo kis bulit mellé Kép Pipike szerintem nagyon hasonlit rád Kép

Csirkesz
a pöttyök nekünk is mindig elöjönnek elöször a csokit kellett abbahagynom,most meg a paradicsomos dolgokat,szeretem a paradicsomos husgombocot amiböl be is nyomtam egy jo nagy adagot és ki is jöttek a pöttyök Kép De még mondják a déli gyümiket mézet mogyorot

Andrea
Nagyon szép baba Áron Kép

Kata
Jobbulást a gyeekeknek,neked pedig sok eröt Kép

Ugy látszik mindenkit utolért ez a fránya megfázás,nálunk szerencsére elég enyhe volt.
Voltunk tescoba ugye baba hetek vannak,akartunk pár bodyt ,de semmi sem volt már,csak 56-os mindenböl Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!
Köszi a kiütéses nyugtatásokat, ahogy Nikk is írta, a déligyümik lehetnek a kiváltói a pöttyöknek. Egy hete kezdtem el banánt, mandarint, narancsot enni és ahogy visszagondolok a múlt hétre, szerintem ezzel egyidőben jelentek meg a gyerkőcön a kiütések. Egy másik topikban is írta nekem egy lány a citrusféléket, úgyhogy azt hiszem pikk-pakk rátaláltam a kiváltó okra.
Mindezt persze úgy olvastam, hogy a kezemben volt egy már megpucolt mandarinKép De már nem ettem meg.

A Tesco-ban mi vettünk a múltkor 68-as bodykat Botinak, de olyannegyok rá, hogy majd a 74-es méret elérésekor veszem őket újra elő.
Ellenben a Cora-ban vettünk egy tök szupi vékonyan bélelt kertészgatyót hozzávaló pólóval 500-ért, a polár kiskabátja a szettnek szintén 500. Volt még pár eléggé leértékelt gatyó, úgyhogy vettünk összesen 3 gatyót, 4 bodyt meg 2 pulcsit. Igaz, hogy a készlet már előttünk is nagyon le volt harcolvaKép

LivKép
Boti lusta nagy babaKépKép Jól elvan hason, tartja magát, de inkább akezét kapja be ahelyett, hogy megfogna valamitKép Na meg repülőzik hason. Hanyatt fekve nagyokat dumál, keze-lába folyton jár, de megfordulni még csak nem is próbál. (Ma oldalra billentettem, és a súlyánálKépKép fogva hasra dőlt. erre úgy megijedt, hogy elkezdett bömbölni. Hogy lesz ebből forgás??)
Ha a kezébe adok valamit, azt megfogja és benyomja a szájába, ha érdekli a dolog. Ha nem, hajítja is rögtön el. Két kézzel még nem nagyon tud fogni, külön-külön azonban igen.
Na és útálja a zoknikat, folyton lerúgja őket.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Lív!
Norbi holnap lesz 4 hónapos! Sokat dumál, morog, nevet, eszi a kezét, hason fekve nagyon kinyomja magát, ha oldalt fekszik akkor átfordul hasra, ha elétartok valamit azt megfogja, rázogatja, bekapja, a bébihordóba és ha az ölemben ül, akkor húzza fel magát mintha fel akrna ülni! Azt hiszem úgy ennyi!

Györesz

Kép
Kép
györesz

SziasztokKép
Liv: Balázs 4 hónapos és 1 hetes, sokat nevet, kommunikál, keresi a szemkontaktust, ha épp az ölemben ül, felfelé néz, honnan jön a hang. Pillanatok alatt hasra vágja magát, sehol sem merem ott hagyni, de ez nem mérvadó, elvileg még nem kellene tudniuk. Hason fekve maga előtt könyököl, koncentrál, hogy az előtte levő játékot megfogja, de még nemigen sikerült nekiKép Lábával kutyázik: próbálja maga alá húzni és hátrafelé rúg vele, néha halad is pár millimétertKép
Két kézzel ragadja meg a játékot, amit elérakok, de azt villámgyorsan. Mindent a szájába töm rögtön. Ha megfogjuk mindkét kezét, rögtön fel akar ülniKép
Pár napja vettük észre nála, hogy bizalmatlan az idegenekkel szemben, főleg a férfihangtól ijed meg. A nőkkel remekül kijönKép
A lábát markolássza, nemegyszer a zoknit is leoperálta magárólKép

Csirkesz: a citrusfélék allergizálhatnak, de nem tudtam pl, hogy a tejcsibe is átmegy. Pedig msot akartam magam rávetni a mandarinraKép

Lau
lau

Húúú de belehúztatok! Kép
Reditke Kép, fogom szoktatni a köv. napokban, de mivel először be volt tojva, gondoltam akkor hűtöm le, ha már a locsolás tetszik neki.

A többit még nem tudtam elolvasni, 9-kor mentünk el csavarogni és 1 órája jöttünk haza. Fáradt vagyok, mint a dög, picúr mál alszik.
kyrandia

Sziasztok! Kép

Magi!Tényleg jó régóta erőlködsz, megértem, hogy így döntöttél!

Anita! Igen, a méz sem jó a babapocinak, de a dió is kifejezetten tiltólistás, ha hasfájós a gyerkőc!

Edit! Kép Oltás: egyenlőre csak nyűgös volt tőle egész nap Lilike, majd meglátjuk holnapra milyen lesz a lábikója. Aromaterápia megfázásra: borsmenta, mentol, fenyő, eukaliptusz. terhesteszt: hormonkáid még valószínűleg nem álltak helyre teljesen.

Andi! BOLDOG SZÜLINAPOT így utólag! Kép "Bestiák"! Kép

Liv! Jövőhéten amúgy is terveztem, hogy megyek ki Biára a másik barátnőmhöz is, feltéve, ha az útviszonyok jobbak lesznek.... Kép Szoptatás! Kép Bagoly, bagoly, itt veréb! Kép Kép Kép

Kriszti! Kép Nem is értem, miért nem szeretnél most azonnal terherbe esni megint! Kép

Csirkesz! Kép Kép Kép Margarin: növényi alapanyagú tehát nem tejtermék. Vaj: állati eredetű tejtermék! Kép Margarint ne száműzd, felesleges!Kép A "kis" "fekete" listán többek között szerepelnek a csonthéjasok, mák, a citrus /hasfájáson kívül hasmenést is okoznak a bébiknek/ és déli gyümik /erősen allergizálnak lásd banán - a legfrissebb szakirodalom most már csak 8 hónapos kor után ajánlja a banánt is babáknak, holott régen ezzel kezdték/, puffasztó zöldségek, hüvelyesek, "k" betűsek, paprika, uborka, retek, hagyma, tejtermékek, nehéz, fűszeres ételek, kakaós + csokis ételek, állítólag a vanilia és a fahéj sem jó, de én azt büntetlenül ehetek. A többit a sorból az elmúlt időben nem ehettem.. Kép Jó változatos az étrendem.. Kép Viszont elmúlt a hasfájás, ha nem eszek ilyeneket nincs gond, nem kellenek a homeós bogyik sem! Kép

Györesz! Fül: Hát ez szerintem alkat kérdése, én nagyon fülfájós voltam, víz se kellett hozzá, elég volt a friss szél. 3 éves koromra már többször szúrták fel a fülemet, mint a legtöbb felnőttét.. Kép Viszot nekem gyerekkoromban azt mondták, hogy nem szabad a fület közvetlenül mosdás után azonnal fülpucival kitörölni, mert feloldott fülzsírt kitörlöd, és ezzel a természetes védekezését szünteted meg! Na tessék! Kép ime ellentmondásos tanácsok tömegének ismét egyike! Kép

Moncsi! Kép Hólyag Kép Kép És ez szerintük semmi különös? Lehet hogy megkérdeznék még egy orvost.. Kép Jobbulást! Kép

Macsek! "száguldásnak" kicsit túlzás lenne nevezni, de lecsúszattam vele kétszer is, nagyon élvezte.. Kép Bár többnyire csak a szánkóra gumipókozott hordozóban húztuk magunk után! Kép
Panadol babyszirup jó a fogzás fájdalmaira is, de paracetamol tartalma miatt enyhe lázcsillapító is. Próbáld ki esetleg azt.

Gabóca! Ne aggódj, nálunk kb. 2 hónapig "bányásztuk" a kakit Liliből. Ahogy azt 2 doki is ajánlotta, a lázmérőzés valóban eredményt is produkált, és most már nagyon jól megy magától is a dolog, annak idején azt mondták, hogy ez a természetes ingert erősíti fel. A beöntést semmiképp nem javaslom, mert komoly bélsérülést okozhatsz a babónak vele. A fogzással majd megjön valószínűleg nálatok is a fosis időszak! Kép

Jóéjt:
Macs
maccs

Laukám! neked majdnem el is felejtettm írni, hogy "ugyeénmegmondtamhogynincsgondatejcsivel" Kép
Örülök, hogy így jobban alszotok!! Kép Csak így tovább! Kép
Macs
maccs

Andrea! Az osztályon dolgozó Tóth ildikóra gondolsz? Nem tudtam, hogy ő a felesége a dokinak, és azt sem, hogy homeós! Kép Azt tudtam, hogy van Börsön rendelése, és nagaon szimpi volt, úgyhogy én már kitaláltam, hogy ha Lili kicsit nagyobb lesz és tudunk majd ilyen sokat tömegközlekedni is akár, akkor majd hozzá átiratkoznánk.. Kép
Ha nem akarsz Börsig menni akkor a fillér utcában (Mammut közelében ) van egy nagyon kedves megbizható homeos dokinéni,Lnegyel Boglárka, őt tudom ajánlani sok szeretettel! Kép

Moszi! elalvás! Kép Amíg elaszik nálunk is nehezn megy. Két dologra tippelek, hogy Lilinél miért megy napközben az elalvás rosszabul, pedig látom, hogy hulla fáradt: a.) mostmár túl érdekes neki minden, b.) fogcsírák rendetlenkednek. Mindenesetre én nem bánom hogy úgy kell álombasimogatni, nekem tők jó érzés.. Kép
Majd rendbe jön ám ez is megint, hja már tudnak annyit mozogni, hogy fizikailag is elfáradjanak a sok kuszás-mászásban! Kép

Na mostmár tényleg eldugulok! Kép

M
maccs

Andi,
Boldog szülinapot! Kép

Kata,
Jobbulást a gyerkőcöknek!

Liv,
Bernát most 4 hónapos, hason fekvős baba. Fejét elég hosszú ideig meg tudja tartani, teljesen kinyomja a mellkasát és úgy tartja magát, hasáról hátára már 3 hete forog, hátáról a hasára múlthét csütörtökön fordult először, azóta nemsokszor mutatta be. Tárgyakért két kézzel nyúl, de csak rövid ideig tartja meg. Kacag, sikongat, idegeneknek először örül, majd rájön, hogy nem ismeri, akkor egy gyors sírást rendez, majd ismét örömködik. Hason fekve lábait maga alá húzza és felnyomja a fenekét. Kép

Ti ezekben a minuszokban is kiviszitek a babákat sétálni?

Dino

Dino

Kép

Kép
dino

Akkor én is baba kimittudos leszekKép

Forgunk, jobbra és balra, sokszor hasra is sikerül, nagy meglepődések közepette, hasról hátra nehezen megy, ritka, néha mikor pucér akkor csinálja.
Játékot szépen fogja egy vagy kétkézzel, átrakja a másik kézbe, vele együtt forog, hason nyújtva van a keze, de nem sokáig bírja a nagy fejét, és inkább a kezét harapdálja, ujjai ha épp nem a szájában van kinyújtottak, ha hason van lábát felhúzza és mint a rák/kukac háttal araszol hátra.Sokat mosolyog, szégyenlős ha pasit lát, apját imádja ha meglátja O betűt formáz a szájával, karjait kinyújtva, ööööö zik., anyu meg csak a tejcsarnokKépKönnyel sír, és kb 2 mp alatt be tud pörögni.Kép
Giiii, ka,hummm,mummm,ahh,gzzzz,brrrr is hasonló
fantikbaba

Sziasztok LányokKép

Na, megvette a férjem az Urtica bogyót. Ugye jól tudom, hogy 2x5 bogyót kell bevenni? A nyelvem alá tegyem? A gyógyszertárban persze semmit nem mondtak ezzel kapcsolatban. Azt hiszem, előtte meg utána 30 percig nem szabad enni-inni. Léci, szóljatok, ha nem jól tudom!Kép Még egy kérdés: a Continuin tabletta mellett lehet szedni?

Kata!
Jobbulást kívánok a gyerkőcöknek!

Egyébként tegnap óta én is torokfájással küzdök.Kép Meg úgy érzem lázas is vagyok, de a lázmérő nem ezt mutatja. Nem tudom... Csak úgy félek, hogy átadok valami náthát (vagy mit) a babómnak.

Holnap megyünk oltásra (3 hós).

Anita

KépKép
KépKép
vasani

AnitaKép
Lehet mellette szedni, 30 percig előtte utánna nem enni innni (bár én iszom) és ne egyél mentolosat (fogmosás is pld).2*5, nyelv alá.

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép
Látom messze alulteljesítettünk babakimittudbanKépKépKép Na de egyikőtök babájának sincs ilyen szép pöttyös tokája, meg befonható hosszúságú haja böböbőőőő.

Na de komolyra fordítva a szót, és visszaterelve a fül témára. Ahogy Macs írta, tényleg nem ajánlják az orvosok a fülpiszkás fültisztítást sem nedvesen, sem szárazon, mert a fülzsír fontos és hasznos a középfülben. Antibakteriális hatása miatt nem szabad eltávolítani (még a felnőtteknek sem!!). Amit tisztítani kell, az a fülkagyló, hiszen a fülzsír a termelődésnek köszönhetően egyre jön kifelé a fülből, magával hozva az esetleges koszt is, és a kagylóban landol. Na ezt kell tisztítani, nem a járatot.

Na elhúzok a konyhába, mert kávé nélkül fosch vagyokKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

LányokKép
Február 2-től a Corában baba-mama hetek vannak. Olcsó lesz például a pelus, ha nagy tételben veszitek.

Tényleg kinek melyik pelus jött be ? Nálunk a Pampers Aczive Baby, és a Libero a befutó eddig. Na de itt is lehetnek balesetek.Kép

LivKép
Szerintm nem túl jó így hasonlítgatni a gyerkőcöket, hogy ki mit csinál. Ahogy az ábra mutatja egyik baba ezt, a másik azt, mégis jól fejlődik mindegyik, ügyesek, na és gyönyörűek, nyitottak a világra!! Én a 2 fiamon látom, hogy teljesen másban fejlett mindkettő. Amit az egyik csinál, a másik még nem, de a másik meg mást tud. Ja, és napról napra produkálnak újat. Az átfordulásokról meg annyit, hogy lehet, hogy csinálja párszor, de aztán elfelejtheti hetekig.

Megyek Csirkesz után kávézniKépKép

Cat

Cat
Kép
cateye

Lányok!

Köszi a tanácsokat az Urtica-val kapcsolatbanKép

Mi is Libero-t használunk, de tényleg előfordul, hogy az sem tuti. A ma reggeli szopi közben történt trottyantás után teljes átöltözés következett és még Eszti kis takaróját is ki kell mosnom, amin feküdt. Hát van ilyen!KépKépKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Cat, eszemben sincs "babakimittudot" csinálni és a babákat összehasonlítgatni! Ne haragudjatok, sajnálom, ha bárki is ezt gondolta, én csak azzal szerettem volna nagyjából képben lenni, hogy Dávid a korrigált vagy a biológiai korának megfelelő ütemben fejlődik-e, erre voltam kíváncsi. Sajnálom, ha félreértettetek.

Maccs, nálunk is van egy jó cuki, csak mondom! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

LivKép
és így a leírtak alapján korrigált vagy ténylegesnek számolod?

Csirkesz Kép MaccsKép köszönöm a fülpiszkás kiigazítást. Sajnálom, hogy nem voltam érthető, a fülpiszkát a kagyló tisztogatásra használjuk, mivel apa reszortja az esti fürcsi és az ő disznó vastag ujjai nem férnek be a kagylóba sem még törcsi véggel sem Kép

Anita Kép Urticát ne fogd meg kézzel, közvetlenül a szádba ejtsd bele.

Csirkesz Kép hogy szunyált Boti az éjjel? fárasztós-teletömős recept műkösik?

Tudom, hogy más akkor sír, aminek én most örülök, de tegnap jól "panaszkodtam" itt egyet milyen sokszor kel Bálint, erre ma éjjel jól rámcáfolt. 9-kor elaludt és csak hajnal 1-kor és 5-kor ébredt, majd még aludt fél 9-ig. Olyan jól esett.

Tesco. Furcsálom, hogy a 68-as méret nagyon nagy, mert nekünk Bálint most olyan 74 cm körüli és a 80-as Tesco-s leértékelt body teljesen jó rá. Szóval nagyon durva, de én már csak 80-as ruhákat veszek az 5,5 hónapos gyerekemnek.

Kérdéseim: van valami limit hogy hány óránként szabad orrszívózni a babák orrát? Köszi

Séta mínuszban: mi járunk, hiszen ha a teste melegen van, a pofijának nem árt a hideg levegő. Csak most a betegség miatt sajnos nem megyünk sehova.

Talán mindenre reagáltam, amire akartam. Puszi
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Liv, engem is erdekelne, hogy korrigalt vagy tenyleges kor jott ki!

En csak akkor viszem ki a babat, ha sut a nap.

Most tenyleg szep ido van, de mivel olvad a ho, ezert az egesz utca all a vizben, ugyanis nalunk nem folyik le.

csengo
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?