A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Reditke, senki nem dobal meg. Sot en is igy fogom csinalni, marmint szopi utan kiprobalom hogy kell e neki mas. Orulj neki hogy elfogadja a kajat.
Mindenki!
Sajnos en is ott tartok hogy a szulesi sulyomon vagyok. Pedig a szules utan milyen szepen lementKép Persze mert ejjel nappal szoptatok es olyan ehes leszek majd meghalok. Probaltam lightosat enni, de azt vettem eszre hogy nincs tejem. Probalok tornazni, de neha felbemarad mert egy orat sem alszik a gyerek. A sulyom meg csak stagnal, de legalabb nem no tovabb.
Abban bizom, hogy ha jo ido lesz sokat tudok setalni es akkor hatha fogyok. Mert igy a negy fal kozott csak dagadokKép

csengo
Vendég

Ja, igen, még annyit, hogy:
Edit: miért is dobálnánk meg??KépKép Hajrá előreKép

Kíváncsi vagyok, hogy Balázs miket fog szeretni, szerintem mindentKép

Lau
lau

Sziasztok!

Tényleg jól bepörögtetekKép Nem gyözöm visszaolvasniKép

A babák még mindig meseszépekKép

A betegeskedöknek jobbulást kívánok. Remélem hamar itt lesz a tavasz és akkor nátha is kevesebb leszKép

Sajnos nem tudtam jönni a fránya csötörés miatt, mert ugye tiszta por volt utána az egész lakás. Most már rendben van és remélem egy darabig nem is lesz újabb csötörés, mert ugye ez már az ötödik volt két év alattKép

Mocorgó 6 kg és 62 cm. A doki mondta, hogy most picit keveset híztott, de azért még határeset, így várhatok 6 hónapos koráig a hozzátápival.

MacsKép

Április elött nem tudok hazamenni, úgyhogy lehet, hogy most sem leszek ott a talinKép De lehet, hogy úgy belejöttök majd, hogy havonta akartok majd talcsizni és akkor talán van esélyem látni TiteketKép

TonticaKép

Te hol laksz pontosan? Én Barcelonához közel, Terrassán.

Puszi Mindenkinek!

Moncsi
minike

Csajok,
még mindig komoly visszaolvasás nélkül.
De azért a névnapi jókívánságokat látom és köszi.

Kérdésem van hozzátok:
most volt itt a dokinéni kontrollon a bébinél. Tünet: semmi, de 2 hete esténként hőemelkedés. Mivel ez valamire azért utal, ezért kell gyűjtenünk pisit és egy teljes vérképet csináltatni szerda vagy csütörtök reggel.
Bajom: azt mondta vérkép éhgyomorra. Hogyan? Fiam 3 óránként eszik éjjel is és ha nem kap riasztás után egy percen belül, akkor fuldokolva sír. Szerintetek?
Arra gondoltam, hogy az éhgyomor nálunk azt fogja jelenteni, hogy eszik és az attól az időtől számított talán legtávolabbi időpontra viszem oda. Értsd: eszik 6-kor, akkor 9 előtt pár perccel és utána gyorsan megetetem.
Aki már volt vérvételen, hogy csinálta?
Köszi

Edit
Kép

Kép
reditke

Pipike átfordult a hátáról a hasára!!! És most olyan böszkén nézeget...Kép.
Vendég

böszkén=büszkén
Vendég

Andi!

Pedig a "böszke" nézegetés is érdekes lehet!KépKép

Reditke!

Nem te vagy az első, aki a "megdobálást" vagy effélét emleget hozzátápi ügyben. Éppen ezért:

Lányok!

Még egyszer valaki ilyet mond, akkor odamegyek és megbúbolom.KépKép És azt nagyon tudok!KépKépKép Szóval ha valaki velem szándékozik találkozni, az beszéljen csak zöldségeket (esetleg gyümölcsöketKép).

Az az 1-2 hét (pláne nap) nem számít. Én ki fogom várni a 6 hónapot, de csak azért, mert nekem 2 gyerek mellett így kényelmes, legyen már egy kicsit nekem is jóKépKép. Viszont ti, mint ráérő egygyerekes (vagy kettő (kivéve ahol több van, de azok úgyis egyetértenekKép)) anyukák ráértek pepecselni...KépKépKép
Na jó, hogy komoly is legyek: a 6 hó nincs kőbe vésve, 1-2 héttel előbb nem számít. Lehet, hogy lesz olyan is, aki épp arról fog panaszkodni, hogy a 6 (6,5 vagy 7) hó gyereke a kanál láttán úgy összeszorítja a száját... És akkor sem ő lesz a hibás (sokan erre azt mondják, hogy "látod, ha előbb kezdted volna...", de ez sem igaz), és majd rájön a gyerek, hogy kell neki más is.

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép
ha tényleg jössz, akkor mondom: zöldség-zöldség-gyümölcs-gyümölcs Kép Kép

Edit
Kép

Kép
reditke

Trompipi!
Pipike hány hónapos? Bocs a kérdésért, de fogalmam sincs melyik archívban van a táblázat.

Kriszti!
Sok erőt és kitartást kívánok neked! Ez a köd duma nekem nagyon furcsán hangzik. Ha holnap is hasonló lesz a diagnózis, inkább vidd el más dokihoz is Adriennt!

Én is boldog Bálint Kép és Valentin Kép napot kívánok mindenkinek!

KépKép
Áron

SziasztokKép

Először: Bálint babáknak boldog névnapot, szerelmeseknek pedig boldog Valentin napotKép

Képtelen vagyok külön-külön reagálni a hsz-okra, ezért csak nagy általánosságban:

1. Nem gondoljátok, hogy kezdünk egy kicsit átesni a "ló túlsó oldalára"?? A hozzátáplálásra gondolok. Szóval kezdem úgy érezni, ha valaki esetleg nem várja ki a babó 6 hónapos korát és előbb elkezd mást is adni, az már szinte boszorkányságnak számítKép Én bevallom őszintén, Marci 4-4,5 hónapos kora környékén szándékozom mással is megkínálni. Valszeg almával ill. tejpéppel fogok kezdeni. Szopit nem akarok elhagyni, utána kínálnám, de ha elfogadja, akkor abszolut nem fogok lelkiismereti problémákkal küszködni.

2. Dobozos bébiételek: Lehet, hogy valóban belekerülhet rákkeltő anyag ("hála" a tetőnek), de az olyan minimális mennyiség lehet, hogy nagy valószínűséggel jó hosszú ideig + tonnaszámra kellene a babának ennie belőle, hogy komolyabb baja is lenne. Különben egyből betiltanák. Hanna is jópárszor kapott üveges kaját, most sem fogom kihagyniKép
Karácsony előtt volt egy riport, amiben azt taglalták, hogy a meggyújtott gyertya (pontosabban eloltás után a füst) mennyire rákkeltő !!! Aztán a poén az lett, hogy hónapokon keresztül ezerszámra kellene égetni folyamatosan a gyertyákat ahhoz, hogy bárkinek is bármi baja lenne tőle.
Nekem ez jutott eszembe a dobozos bébiétel=rák felvetéstől.

3. A télből már nekem is totál elegem van, Hanna a múlt héten már teljesen tünetmentes volt, erre tegnap éjjel végig köhögött, újra kezdhetem a köptető adásátKép Marciról nem is beszélek, még mindig szörtyög.

4. Súly: Nem tudom Ti hogy csináljátok a hízást, én már jó alaposan mínuszban vagyok, a 2 gyerek ugráltat egész nap, úgyhogy nekem folyamatosan megvan a tréningemKép

5. Ketteske elkényeztetése: Lauval és Judyval ellentétben úgy érzem, Marcit jóval kevésbé "kapatjuk" el, mint Hannát. Kezdő anyaként fogalmam nem volt mikor miért sír a gyerek, ezért szinte folyamatosan felkapkodtam. Na, ezt Marcinál már egyáltalán nem csinálom. El is jutottunk odáig, hogy babó csak akkor sír, ha valami baja van, bárhol el tud aludni (csak egy "szopóronyra" van szüksége, azt a fejére húzza és alatta aluszkálKép ). Egyáltalán nem igényli az ölben cipeltetést, napközben szépen elnézeget, elbeszélget. Teljesen kiegyensúlyozott, nyugodt, mosolygós kisbaba.

6. Urtica: Én kezdettől fogva folyamatosan szedem, kihagyás nélkül, napi 2x5 bogyeszt. Nem érzem, hogy hozzászokott volna a szervezetem, mindenesetre az a véleményem, hogy leginkább az használ (amikor kevesebbnek érzem a tejcit), hogy gyakrabban szoptatom Marcit.

Na, a fentiekért készülhetek boszorkányégetésre? Kép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Ja, NikkKép
Hogy álltok a hízlalás-projecttel???

Pusz,
Kata (XXI. századi boszorkány)

Kép

Kép
anyamanya

Macs
köszi a sulihoz a segitséget,még nem néztem meg milyen tárgyaink lesznek még tolom egy kicsit a pihit Kép Nekünk márc 5-én lesz a beiratkozás Kép

Liv
Én láttam a Babaház c műsort.Hát nem tudom,nekem csalódás volt.Az elképzelés nem rossz,de nekem a megvalósítás nem az igazi.Ha esetleg megnézed szombatom kiváncsi vagyok neked hogy tetszik Kép

Tontica
Azt hiszem mindenki borzasztóan irigykedik arra a jó időre ami nálatok van Kép Aranyosak a képek Kép

Noémi
Hát igy nekem se lenne kedvem menni tanácsadásra Egy egész nap átszervezését nem éri meg.De talán próbáld meg a 2 havit megbeszélni.

Redit
Bandi 5 és fél hónapos és már mi is eszünk almát répát igaz nagyon keveset,napi 3-4 kiskanállal.Mi ált 3 napig esszük ugyanazt KépBálint mennyit eszik ?Az evés nálunk is igy van 2.5-3 óránként,az evést én se tudom kitolni,de örülök neki.
Bálintnak nem volt vesetágulat nálunk van és azt mondta a doki ha ok nélkül lenne lázas akkor pisiminta kell mert vizelet pangás léphet fel.
Boldog Névnapot kivánok én is Bálintnak Kép

Kata
köszi kérdésed,erre igazán csütörtökön tudok válaszolni,mert akkor kell visszamennünk a dokihoz.Hát nem tudom,attól a pár kanál zöldségtől gyümitől nem fog hízásnak indulni KépŐrületesen sokat mozog ,én nem hiszem hogy vmi baja lenne,én a sok mozgásra fogom Kép Remélem nekem lesz igazam.

Kép
Kép
nikk0830

Hahó!

Mindjárt lesz tábla, csak kicsikém épp hiányol...

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Olvaslak ám titeket, csak valahogy nem sikerül megírnom ide soha a hozzászólásomat. Főleg, hogy mostanában kitört rajtam a szájmenés, és dolgozom a nagy 'művön', Benedek blogján. Ha valakit érdekel:
http://benedekbaba.freeblog.hu

Boldog névnapot a Bálintoknak!

Benedek ma megint megfoghatta egy kislány kezét, voltunk látogatóban Boriéknál.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok!

Andi, Gratula Pipike atfordulasahozKép Nalunk meg mindig sajnos semmiKép

Kyrandia, bocs tobbet nem pofazok beleKépEn tegnap teljessen az uszas hatasa alatt voltam, es kozben rad fogtamKép

PEdit, Hat a varosba vegul nem mentunk be mivel apa munka ugyben ment es tovabb huzodott mint gondoltukKép Sajnalom is mert gyonyoru ido volt es lehetett volna jot setalni. Kulonben en sem voltam meg a karnevalon pedig mi is keszultunk de most gyerekkel nem is tudom mikor jutunk el, esetleg ha kicsit nagyobb lesz.

Tontica.
Kicserelted a kepet a profilodbanKép Szepek vagytok igy eggyutt, es a tobbin is amit feltettel. Pofa a motros kep.
Autoval valoszinuleg a Milano-Velencei autopalyan mentek, mi itt lakunk nem messze. Majd osszehozunk egy talalkatKép Hat lesz mit utazzatok, ha jol saccolom kb 3000 km. Nekunk azert joval rovidebb 1100km.

Ami a kilokat illeti rajtam is van meg 5 remelem mire lekerul a kabat lemennek a kiloim is.

REdit
Mennyi az a hoemelkedes? En nem szoktam merni Elisa lazat mivel nem ereztem a kis fejen, hogy meleg lenne. De ma este megmertem es 37,1 az mar hoemelkedesnek szamit? Nalunk is 2,5-3 orankent van szopi ugyszinten ejjel-nappal, pedig kb 3 honapos koraban ejjel mar csak 1 szer kelt. Boldog nevnapot Balintnak es jobbulastKép

A tobbi betegeskedonek is jobbulastKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis Kép
csak megvédtem magamat, hogy kivételesen nem véletlenül írtam mást, mint amiről szó volt Kép

Ma is nagyot csavarogtunk, 11-kor mentünk el és fél kilenckor értünk haza. Kép Persze csak én vagyok fáradt, mint a dög, Liza édesen alszik...
Izgat ez a hozzátáplálás dolog, annnnnyira adnék már neki valamit, de tartom magam, nem akarom az önző kíváncsiságom miatt elhamarkodni. Kép
Sajnos nem tudtam lefényképezni, de ma Liza nagyot alakított: a babatornázató alatt feküdt, én dolgoztam, egyszercsak hallom, hogy nagyon nyög. Majd bepisiltem a röhögéstől, mert hasrafordult, de az egyik keze fennakadt a tornáztató összekötőjén, ő pedig megpróbálta leharapni az azon lévő csörgő-hengert, hátha úgy kiszabadul Kép
Persze megmentettem és nagyon méltatlankodott, hogy újra hanyatt fekszik. Úgyhogy mostmár nem csak arra kell figyelnem, hogy a cicák ne kapcsolódjanak be a játékba.

Betegeskedőknek sok-sok gyógypuszi!
kyrandia

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Épp túl vagyunk megint egy nagy hányáson. Ha keveset eszik, ha sokat, ha büfizik, ha nem, szinte minden nap van egy hányás.

Nagyon nehéz volt ma a dévényezés. Múlt hét óta van 10 perc, amikor a gyógytornász térdelteti Dávidot, nekem kell tartanom a hónaljánál, és ő masszírozza a hasát. Ez nagyon-nagyon fáj Dávidnak. Nagyon sír, potyognak a könnyei, és néz rám, rettenetesen szomorúan, én pedig nem segíthetek. A múlt héten hazafelé a kocsiban sírtam, ma viszont nem bírtam: most először elsírtam magam benn. Annyira fáj látni, hogy szenved, nagyon fáj neki. De muszáj csinálnunk, mert ha nem csinálnánk, és emiatt lenne pl. diszlexiás, ami megkeserítené az egész életét, azt nem tudnám megbocsátani magamnak. De ezt is nehéz.

Vérvétel: Dávidnak van 2-3 havonta, de sose éhgyomorra. Éhgyomorra venni vért egy babánál - talán én is úgy oldanám meg, hogy odamennék az aktuális szopi előtt negyedórával, hogy utána tudjon enni, amikor szokott.

Orsi - ha olvasod -, voltatok Dévény Annánál? Úgy tudom, február elejére volt időpontotok.

A többi ikres mami sem jelentkezik.

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Beszti,
maximális tiszteletem! Kép
kyrandia

Sziasztok!

JO sokan vagyunk, Beszti: het/nap:38/6,48 cm es 2700 g. Ma 5 honapos es 6 napos.
Tcis: de jo, tenyleg mindig arra megyunk, sot tavaly ott aludtunk egy Milano melletti kis hotelben, annyira tetszik minden, tok jol elhablatyolt a parom az olaszokkal, egesz jol meg lehet erteni.
Tavaly vettem egy olasz nyelvkonyvet es most elkezdtem tanulgatni, a spanyol meg az olasz a kedvenc nyelveim.
Legkozelebb nyaron megyunk haza, viszunk lakokocsit valoszinu, addigra jobban megismerjuk egymast, tutti meglatogatunk. De jo! Kép
Chao Kép

Hozzatapi ugyben: nekem azt mondta a doki, hogy 5 honapos koratol lehet neki gyumit adni, hat en igy is tettem, az az igaszsag, hogy az en picim eleg "gombolyded" 8 kilo es egyfolytaban enni akar, de ha 5-szor adok neki ami 3 orankenti etetest jelent akkor sokat visszabukik utana igy mar nagyon le akartam venni napi 4-re csak akkor meg sir, most 4 orankent adok neki es kozben egy kis gyumit vagy gyumolcslet, igy elvan.
Mar nagyon tetszik neki az alma, meg az almale is.
Par nap mulva megprobalom a banant.

Liv: mi az a devenyezes, mi van a kisfiaddal? Nem ertem mi koze a hasmasszasnak a diszlexiahoz. Az en ocsem is az de nem jelent neki olyan borzalmas nagy problemat, sot az egyik volt osztalytarsam is az volt, mindig felmentese volt magyarbol es megis elvegezte az egyetemet amit akart.
Emlekszel mondtam, hogy a hugom is koraszulott, o is sokat hanyt, nagyon nehezen ment neki az eves, fulladozott meg minden, ugy sajnaltam szegenyket de tok hamar behozta a lemaradast. (Most vegetarianus, nem hajlando megenni a hust, teljesen magatol)

Minike! En Orihuelaban lakok, Alicantetol nem messze. Eleg messze van toletek sajna, bar nem talalom Tarassat. De Barcelonatol eleg messze vagyunk de azert ossze hozhatunk majd egy talalkat egy hetvegen.
Te hogy kerultel ilyen messze? Hogy tetszik, miota elsz itt?
Sikerult beilleszkedned?

Most megyek pihizni, a picur ma kifarasztott.

Jo ejszakat es "unneplest" a parotokkal.

KépKép
KépKép
tontica

SziasztokKép

Beszti,
szuper a táblázatKép KöszönjükKép
Tényleg jó sokan vagyunk!

Liv,
teljesen megértem, hogy kiborulsz ezektől a kezelésektől, bár igazából nem tudom miről szól ez a dolog. Viszont, ahogy leírod, hát nagyon durva.Kép Én az egészet végigbőgném, nem csodálom, hogy ezzel Te is így vagy. Az lenne a csoda, ha kibírnád sírás nélkül. Szerintem. Tudom, hogy mindenki ezt mondja, de Kitartás!

Gratulálok minden forgolódós babónakKépKép
Mi még itt nem tartunk. Viszont ma reggel volt először az, hogy Eszti hason fekve nem "ejtőernyőzött", hanem szépen maga előtt támaszkodva nézegette a maciját (és persze vigyorgott rá). Ezt több percen keresztül. Hát bevallom, kicsordult a könnyem, úgy meghatódtamKép Hihetetlen látni a fejlődést. Nekem Eszti az első babám, úgyhogy tényleg mindenre rácsodálkozom amit csinál.Kép

Na, megyek reggelizni.

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Áron (aki, ha jól emlékszem, Andi, mint énKép),
Pipike mindjárt 5 hónapos lesz. Kicsit féltem, hogy nem fog könnyen mozogni, mert bár, mikor hazajöttünk a kórházból, nagyon szépen tartotta a fejét, utána valahogy elfelejtette ezt, és a védőnő jól megijesztett. Szerencsére a dokinéni megnyugtatott, hogy minden rendben. Sokat kell a földre tenni, ott jobban tud mozogni - ez be is bizonyosodott és mindenkinek ajánlom, hogy ne az ágyra, hanem a földre (játszószőnyegre) tegye a babuszt, ha nem nagyon aktívan mozgolódik. Meg lesz a hatása! Meg persze kicsit tornáztattam is, ami szintén jót tett.

Hozzátáplálás: Pipike egy nap egyszer (dél körül) szopi után eszik (eddig bébidesszertet vagy tejpépet kapott - ez utóbbit nem szerette), délután pedig tegnaptól adok neki 2 szopi között (mondjuk az esti fürdés előtt egy órával) egy kis gyümilevet. Érdekes módon (és szerencsére) cumisüvegből nem, de csőrös pohárból elfogadta.

Üdv,
Andi
Vendég

sziasztok!

Nem tudom, hogy még emlékeztek-e rám, olyan régen nem írtam, Mózi mellett alig van időm valamire.

A héten megkezdődött a hozzátáplálás is, noha nagyon ellene voltam, de sajnos kevés a tejem, azt hittem, hogy ez nem történik meg velem, kész irónia az F-es kosár mellett. A gyerek szopi után csak sír, és hiába próbálkozom, én sem tudok kifacsarni belőle többet. Most két óránként fejem, hátha ez segít, de inkább lehengol, hogy milyen kis mennyiségek jönnek: 30 ml, 80 ml, 60 ml.
MIvel csak heti 100 g-t hízott az tóbbi időben a kölyök a doki pótlást írt fel, ami miatt persze jót bőgtem, hogy nesze itt vagyok a dudáimmal, majd hasraesek, s tápszert kell vennem.

Van valakinek hasonló tapasztalata? Látom, Andi te is adsz Pipikének . Én csőrös poharat nem próbáltam, de a kanat imádja Kép

Benkő Nóra: az egész napomat átszerveztem, hogy meg tudjam nézni, de nagy csalódás volt! Pedig jó ötlet, de valahogy a megvalósítás gyenge. A babakommandó a legjobb ötlet, de az sikerült a legrosszabbul..
papzso

Szia Zsófi
Én emlékszem RádKép Ne emészd magad ezen, tökjó, hogy idáig is tudtad szopiztatni MózitKép Hisz már mindjárt 5 hónaposKép
Egyébként meg a heti 100 gr teljesen jó, mivel a 4. hónaptól átlag heti 85-145 gr-ot híznak az anyatejes babák.

Kata
Én sem cipelgetem ölben ketteskét egyeske miatt. Egyébként nem is szereti, csak az apjánál szeret. De mivel nem mostanában lesz ilyen pici babám, ha lesz még egyáltalán, hajlamos vagyok kevésbé drákói lenni vele, mint anno a bátyjával.

csengő
Majd biztos lemegy, ha már nem szopik annyit a babád. Én is ilyen alkat vagyok, szopi alatt jobban raktároz a szervezetem, utána viszont pár hét alatt lemegy a felesleg, legalábbis remélem most is így lesz:Kép:. A másik típus olyan mint Noémi aki "megesz" a gyerek.

Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Hááát, úgy ahogy sikerült visszaolvasnom.
Nagy vonalakban pár hozzászólás a régebbi témákhoz:
Csirkesz Kép gyerekhiszti. Én azt hiszem a tipikus első gyermekes anyuka vagyok, aki minden kis nyekkenésre felkapkodja a gyerekét a "tuti van valami oka, hogy sír" felkiáltással. Szóval én nem tudom mit értesz a hiszti alatt, mert bár sokak szerint jól elkényeztetem, de úgy gondolom, hogy ha csak azért sír mert épp unja magát vagy azért mert nincs kedve a kis macival játszani és mást épp nem ér el, akkor azt ugye hívhatnánk hisztinek is, de én ezt a magam részéről inkább jelzésként fogom fel és nem hagyom "szenvedni". a több gyerekes anyukák biztos jobban meg tudják mondani, de én úgy gondolom, hogy ha már úgy istenigazából mászik, nem beszélve a járásról, akkor már úgysem fog annyit igényelni belőlem, mert majd szépen fedezi fel a világot. Szóval, mi fél évesen ott tartunk, hogy van, hogy fél órákat eljátszik maga, de van hogy egy percet sem. Elaludni sem hagytam még soha sírással a kiságyban, vagy a cicin alszik be, vagy séta közben a babakocsiban.
Ha lesz egy második baba, akkor tuti nem jut rá ennyi időm, de most én úgy élem meg, hogy minden másnál előrébb van a baba (ami néha tényleg visszaüt) és ha jelez, én ugrom. Kép vagy Kép

Bálint napi jókívánságokat bezsebeltük és újra köszi mindenkinek. Kép

Nikk Kép nem tudok vesetágulatról, de a héten lesz vér és vizelet is. Hátha kiderül valami.
Mennyi eszik? Ez egy bélpoklos ez a szaros. Tegnap megevett 1 almát lereszelve+1/2 őszibarackot hozzáreszelve. mindezt egyszerre szopi után fél órával Kép
Ma próbáljuk a sütőtököt. kiváncsi leszek. Se apája, se én nem vagyunk oda érte. Hátha a legény.

Liv Kép Vérvételes tapasztalat köszi. Aludtam rá egyet és rájöttem, hogy nem fogok ebből az éhgyomor dologból kérdést csinálni. megyünk, amikor odaérünk és kész.
Dévényezős sírás Kép kitartás. Jövő héten mi is megyünk a havi kontrollra, tuti lesz ordítás.

Csőrös pohát Kép meg kellene próbálni tényleg, mert a cumisüveggel hadilábon áll. Bár, ha szopizik utána, akkor az elég folyadék.

Tcis Kép
Hőemelkedés: popsiban 37,7-37,8. Mindig csak este 8 körül, egész nap semmi és semmi egyéb tünet sincs. Csak azért mérem, mert beteg volt 2 hete és azóta mérnem kell. Szóval nem tudom mi ez. Kicsit megzavart, hogy a babalexikon azt írja, popsiban normál hő 36,8-37,2, gyerekeknek eset 0,5 fokkal több mint napközben. Ezek szerint az általam mért jó lenne, de a doki szerint ez már hőemelkedés. Szóval most nem tudom, hogy az az este fél fok az is benn kellene hogy legyen a 36,8-37,2 tartományban. De gondolom, igen.

Én nem tudom mi lehet. Remélem csak a 6 hónapos növekedési ugrás, de most úgy érzem totál kivagyok. Bálint 2 óránként evett éjszaka és most nappal is ezt folytatja. Most számoltam össze, este 8 óta már 8x szopott (14 óra alatt). Pedig én naív meg voltam győződve róla, hogy ilyenkorra már majd szépen önmagától átáll a minimum 4 óránkénti evésre, ehelyett egész nap a mellemen lóg. Aludni akarok!!!!!!!

Pipikének gratula a forgáshoz, Esztinek a
támaszkodáshoz. Liza édes lehetett a csörgő-harapással. Annyira jó fejek ezek a kölkök, hogy miket csinálnak Kép

Na, megyek, próbálok pihenni, amíg a kis evőgépem szunyál.
Edit (akikből most már több is van Kép)

Edit
Kép

Kép
reditke

Zsófi,

Hogyne emlékeznénk! A kaját én is kanállal adom Pipikének, de a gyümilevet csőrös pohárral issza. Vagyis itta (eddig még csak egyszer, tegnap kapott).

Lányok, vannak még rendes emberek a földön! Úgy döntöttem, ősszel elkezdek egy másik fősulit, olyat, ami valóban érdekel (Budapesti Kommunikációs Főiskola). Ma akartam feladni a jelentkezési lapokat (tegnap este rengetegen voltak, gondoltam, ma kevesebben lesznek). Babakocsival nem akartam menni, gondoltam, be sem férünk, így nagy nehezen belepasszíroztam Pipike hurkácskáit a kenguruba, és lementünk. Mondanom sem kell, rengetegen voltak, és nekem kétszer kellett sorba állnom, először borítékért, másodszor feladni a leveleket. És mindkétszer előre engedtek!!! Úgyhogy viszonylag rövid időn belül megjártuk.Kép
Vendég

Zsófi Kép
Csatlakozom. Emlékszünk hát. A 100 gramm teljesen oké, ahogy Judy is írta. Az persze más kérdés, ha láthatóan (vagyis inkább hallhatóan) éhes marad a prücsök.
A mellméret pedig, mint azt biztos te is tudod nem befolyásolja a tejtermelést, csak az emberek tudatában van úgy.
Na most már tényleg húzok szunyálni, mielőtt felébred a kisfőnök.

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Olyan régen voltam utoljára itt (múlt hét csütörtök), hogy lehetetlen mindent visszaolvasni, annyira termékenyek voltatok.

Látom, hogy a hozzátápi most a fő kérdés, ami persze nem is csoda, hiszen mindjárt egy éves lesz az összes gyerkőc itt a topikbanKépKép
Már nem emlékszem, hogy ki írta, de igaza volt, hogy nem szabad lelkiismeretfurkálni azoknak, akik már adnak kajcit a babáknak.
Bevallom, hogy engem is nagyon érdekel, hogy mi mennyire ízlene neki, de az is az igazsághoz tartozik, hogy annál sokkal lustább vagyok, mint hogy a saját kíváncsiságom áldozatává váljak, és mostantól mindig reszelgessek, pürésítsek, pempőkézzek stb. Inkább kivárom a 6 hónapot (persze ha bírom üzemanyaggal), és utána majd szépen óvatosan kezdünk.
Azt hallottam, hogy a sokáig szopós babák nem nagyon akarnak átálni a szilárd kajcira, mert a cickót, és a tejecskét nem akaródzik nekik lecserélniKép remélem Botond ilyen lesz.

A hétvégén megjártuk a nagyszülőket, voltunk a Balcsi jegén sétálni Botival, meg a Rába parton húztuk-vontuk egy bobban. A Balcsit végigaludta, a bobozást szerette, még aludni is elfelejtett, csak dünnyögött és brümmögött végig.
Kép

Nagy változás előtt állunk. Jövő hétvégén ki kell költöznünk Németországba 3 hónapra. A férjem munkája oda szólít minket - mármint őt, de ő nem megy nélkülünkKép A szállás már adott, csak telefont és internetet kell "szereznünk". Ha nem lesz net, én tutira meghülyülök majd, mert egy kisváros melletti kis falu egy szélső utcájában fogunk lakni, germánia kellős közepén. Gondolatban már összepakoltam, de gyakorlatban nem merek nekiállni, mert akkor szerintem mindent bepakolnék, pedig ugye az autó korlátozott nagysággal rendelkezik. Botondnak viszek mindenét KépKép, nekünk meg majd válogatva téli és tavaszi cuccokat - bár gonolom a férjem szelektálásán jópár cipőm-pulcsim-pólóm fenn fog akadni a rostánKépKép nem mintha ellenőrizni akarna, de a szerinte felesleges cuccokat mind itthon kell hagynunkKépKép
Síelni majd onnan megyünk, bár akkor már tudni fogjuk, mire számítsunk Botival a hosszú úton. Most egy nap alatt szeretnénk kiérni, de a főnök nem bírja a strapát, akkor ott alszunk majd valahol. De az is lehet, hogy éjjel utazunk, amikor ő alszik.

Így aztán ottkint egyedül kell majd hozzátápiznom, mindenféle segítség nélkül. Van valami jó könyv, ami érdemes lenne kivinnem magammal? Kaják sorrendjével, príma kis receptekkel? Ha tudtok ilyet, várom az ötleteket.
Előre is köszi!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Most jöttünk meg Dévényi tornáról. Szerencsére babinak nincs semmi komolyabb fejlődési rendellenessége Kép. Azért billen jobbra hason fekvés, alkar támasz közben, mert szereti jobbra tartani a fejét. Heti félóra 4-5 alkalommal és remélhetőleg ez is javul. Miközben maszírozta a gyógytornász leányzó olyan szépen tartotta a buksiját. Áron szereti a simogatást és a tornát, így csak az utolsó 2 percben tört ela mécses. A csajszi nagyon kedves, ajánlom bátran ha valakit érdekel. A csajszi egy fejlesztő játszóházban rendel a Budagyöngye mellett. Olyan rossz volt látni szellemileg elmaradott beteg gyerekeket Kép.

KépKép
Áron

Sziaszok!
Bocsi, de nekem sem volt időm most visszaolvasni az egészet!
Beszti Kép
Nagyon klasz a tábla! Köszönjük. Pótolom a hiányzó adatokat: 40+6-ra született Luca, 3050g súllyal és 54 cm-rel.

Liv Kép
ne add fel! Iszonyú rossz lehet Neked, de kitartást! Én mindig azt mondom, ha valamelyik doki fájdalmat okoz Lucának, hogy bárcsak átvállalhatnám. Tudom, hogy nem tehetem és pont ezért szoktam magam olyan tehetetlenül érezni.

ÁronKép
nagyon örülök a jó hírnek!! Szuper, de tényleg!!

Nálunk amúgy zajlik az élet. A múlt héten összevarrták a férjem hasát, illetve az én talpam és a combom. Egy kicsit kripli a családunk.
Tegnap voltunk Lucával szívUH-on és sajnos megbetegedett a doktornő, így a jövő héten újra kell mennünk. Kép Tegnap volt Apukám felülvizsgálata és pénteken viszem Lucát a belgyógyászatra. Jó lenne, ha már jövő kedd lenne!

Lenne egy kérdésem Hozzátok. ismerősök azzal vádolnak, hogy izolálom a gyereket, mert nem hagyom őt gyakran el, hanem inkább vele megyünk el mindenhova. Azt szeretném kérdezni, hogy Ti gyakran otthon hagyjátok másokra a gyerkőcöket? Én eddig 5-6-szor hagytam itthon Lucát "idegenekkel" 2-3 órára és majdnem mindig megsértődött és nagyon sírt. (persze Apukájával gyakran van kettesben) Sajnos a nagyszülők vidéken élnek, de Anyu néha vigyáz rá, ha Aput hozzuk a Kórházba. Szerintem csak azért mondogatják, mert ők akarnak a gyerekkel lenni én meg nem vagyok ebben partner.
Kiváncsi vagyok, hogy nálatok ez hogyan van, mert lehet, hogy tényleg én nem csinálom jól a dolgokat.

Gabóca
gaboca3

TonticaKép

Én egy ipari kiállításon találkoztam a párommal. Szerelem lett belöleKép 2002. novembere óta élek itt. Egyetlen magyar lányt ismerek itt. Vele néha találkozunk. A párom barátai, rokonai szeretnek, de hogy sikerült beilleszkednem, azt nem mondanám. Mondjuk sokat számít, hogy nem találtam munkát, utána pedig jött a baba. De mindent összevetve azért jól elvagyok itt. Te hogy állsz ezekkel a kérdésekkel? Hogy ismerkedtél meg a pároddal? Tényleg nem lakunk túl közel egymáshoz, de ezért majd összehozunk egy talcsitKép

CsikreszKép

Te is külföldKép Hozzátápi ügyben majd segítünk egymásnakKép Bár ha No-ban is az a szokás, mint itt, akkor a doki majd megmondja, hogy mit adj Botinak. Tényleg, otthon is foglalkoznak ezzel a dokik vagy ez a védönö dolga?

GabócaKép

Én még nem hagytam senkire sem a bébitKép Mondjuk én max. a párom szüleire hagyhatnám, de valahogy nem szívesen tenném. Szerintem nem izolálod el. Ha meg már nagyobbacska lesz, akkor úgyis Ö maga fog érdeklödni mások iránt.

Moncsi
minike

GabócaKép
Szerintem baromság ez az izolálás!! Nem egy önálló kisgyerekről van szó, hanem egy gondoskodásra, tejcire-pelenkára és nem utolsó sorban anyára igényt tartó csecsemőről. Én csak egy-egy bevásárlásra hagytam eddig vagy az apjával, vagy ha ő is jött, akkor a nagypapára, nagynénire. Hagynám én többször is, de bennük megbízom, és tudom, ha sírni kezd a babó, nem tör rájuk a frász, és nem kell máris a második sarokról visszafordulnom.
Az ismerősöknél ez meg még nincs így. Ha utazunk, mindig visszük magunkkal, aki meglátogat minket mindig megdögönyzheti, tehát eltitva nincs senki sem a babától - gondolom nálatok is így van.
Ne is hallgass az izolált-búrájúakraKépKép Csak babázni akarnak!

Mi ez a horror a mindenkit-mindenhol összevartak históriával????

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz! Beszti februan 10-en (12.-ei arhiv) felrakott egy tabalat.

Gaboca, nalunk is csak akkor marad nelkulem a baba, ha boltba megyek, ilyenkor apaval van, es ez is max 1 ora. Szerintem hujeseg, amit neked mondanak.

Zsofi! 100 g az teljesen normalis, nalunk atlag 50g a gyarapodas hetente megsem szolnak semmit. Persze kaja utan nincs siras, ugyhogy megertem a potlast.

Raallt Miki a ket-, haromnapomta kakira. Eddig napi 5 volt. De ez tok takarekos dolog, mert eddig ketnaponta vettem uj popsitorlot, igy meg egy honapig is kitartKép

Eddig is forgott, de most kapott ra igazan es persze ha hasrakerul uvolt. megyek is
csengo
Vendég

GabócaKép
Megnéztem a táblázatban. Az én lányom csak egy héttel fiatalabb a tiédnél. Még én sem hagytam másra soha. Sem nagyira, sem senkire. Még csak egy órára sem. Nem hiszem, hogy ezzel bármi rosszat tennénk a babóknak. Sőt!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

MoncsiKép
Nem tudom, hogy van ez No-ban, de ott remélem nem kell majd dokihoz mennünk. Jövő héten lesz itthon az uccsó - 5 hós oltás, és akkor ott mindenről kifaggatom majd a dokinénit. Íratok fel vele antibiotikumot, popsikrémet stb, ezeket kiváltjuk, és kivisszük. Persze telefonon kontaktolunk majd vele, ha beteg lesz a baba, ha meg végképp szükséges, elvisszük kint dokkerhoz.
A könyvet azért kérdeztem, mert ha nem lehet netünk (ugyebár csak 3 hónapról lesz majd szó), akkor nem tudok majd veletek dumcsizni és tanácsot kérni. Erre az esetre is fel kell készülnömKép
Persze legrosszabb esetben kiviszem magammal a Kismama idei naptárát, és a hátuljából puskázomKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Már hiányoztál, akartam is írni, de jöttek a parabola antenna szerelők így nem jutottam ide.
Megspóroltál nekem egy hozzászólástKép
NémetországKépHát mindenki menekül innen??Kép Félretéve a tréfát, szerintem a netem több mindent találsz hozzátápi ügyben, és kinnt is vannak jó babakaják.Remélem lesz odakinnt net, hiányoznál/nátok a topicból.

Izoláció
Én a vizsgák idejére hagytam apára a babót, most meg a konzultáció idejére fogom maximum 3 óra volt ez az idő, addig ki bírta nélkülem/cici nélkül.

Mostanában érdekes hangokat ad Heléna :
pld mam mu (anya egy tehén)Kép go-ahh,(ez mi)
hörög mint darth vader (szájában nagy adag nyállal(csodálkozik).
Forog hátról hasra kb 1 mp alatt, aztán ha megunja nekem kell visszafordítani, amint visszafordítom, már megint fordul így telik el el napunkKép

Szakdoli ügyben sikerült kapcsolatot teremtenem a témámban főgurunak számító nagyágyuvalKép
Fel kell hívnom a héten.

ReditkeKép
Hozzátápi, szerintem tégy úgy ahogy nektek a legjobb 2 hét ide vagy oda nem számít, szép fejlettt legénykéd van, lehet hogy a tej már nem elégíti ki, én is lassan hozzákezdek a "babakajakotyvasztáshoz".

Noémi
fantikbaba

Tontica!

Dávid nagyon jól eszik, jókora mennyiségeket, de vannak időszakok, amikor naponta 1x hány (régebben pedig sokat bukott); ez valószínűleg majd akkor szűnik meg, amikor szilárd táplálékot eszik. A lemaradást már behozta: több mint 7,5 kg! Kép
A dévényezésen az idegvégződéseket stimulálják, ami ingereket juttat el az agyba, és ennek következtében a baba spontán elkezdi csinálni azokat a mozdulatokat - felhasználva az agyban 5 hónapos korig meglévő tartalékállományokat -, amiket amúgy nem vagy csak később csinálna. Ez azért is fontos, hogy ne maradjon ki pl. a mászás, hogy összehangolják a jobb és a bal agyfélteke működését (koraszülötteknél erre a dévényezésre gyakran szükség van), mert ha ez nem történik meg, akkor diszlexia vagy diszgráfia alakulhat ki.
Tudom, hogy diszlexiával is el lehet végezni az egyetemet, nekem is van ilyen ismerősöm. Én csak azt mondtam, hogy ha azért lenne diszlexiás, mert én abbahagytam vele a dévényezést, azt nem bocsátanám meg magamnak. (Egyáltalán nem biztos, hogy az lenne, ezért mondtam, hogy "ha"...)

Üdv., Liv

Kép

Kép
liv

Gabóca! Én szinte soha nem hagyom itthon Dávidot. (Pedig lenne kire bízni, a szomszédban laknak a szüleim.) Ha valamit muszáj elintéznünk a férjemmel, akkor elmegyünk 1-2-3 órára, de ez ritka, havonta max. 1x-2x. Ha nem muszáj, nem megyek nélküle sehova.

Kép

Kép
liv

Lányok, köszi, jól esett Kép

Most már nyugodtabb vagyok. Ma kétóránként fejtem, hát valóban nem sok: 70,30, 70, 60, 20 ml-t sikerült alkalmanként.Tápszert még nem váltottam ki, bízom, hogy újra beindul a tejtermelés, viszont kap almapürét (4 kanálka) és almalevet (30 ml), így egy almából mindketten nasizunk.

Csirkesz: tüneményes a fotó Kép

Izolálás: nem nagyon hiszek benne, mi mindenhova visszük magunkkal, nem tudjuk kire bízni, de ha pl. eljön a húgom és elviszi sétálni, vagy a nagymamami vigyáz rá hétvégén egy két órára, akkor jól érzi magát Mózi.

Gabóca: fel a fejjel, gyógyulást a családnak!

Trompipi: le a kalappal előtted, hogy mész tanulni! Én egy szabás-varrás tanfolyamra jelentkeztem, de az sem lesz zökkenőmentes Kép

Edit!
Bízom benne, hogy nálunk is csak ideiglenes a folyamatos éhség, én is tudnék nagyjából egész nap, főleg édességet Kép A mellméret meg csak bosszantó, tudom én, hogy nincs köze a tejcihez. A szülészeten volt egybcigánylány, sztem 75 A cicivel, és dőlt a teje, a gyerekből folyamatosan jött vissza a felesleg...

puszi mindenkinek, vigyázzatok magatokra: zsófi
papzso

SziasztokKép

LivKép
Gratulálok Dávidhoz, tényleg behozta a lemaradást, sőtKépKép
Kisfiadnak pedig biztos jót tesz a dévényezés, de el tudom képzelni, hogy mennyire rossz lehet látni, hogy fáj neki. Kitartást tudok csak kívánni!!

CsirkeszKép
Nagyon helyesek vagytok a képen!!KépKép
Elutazás: hu, hát hiányozni fogsz innen, de azért remélem, valahogy kapcsolatban tudunk maradni, ha nincs net, majd azért küldünk néha sms-t, ne érezd magad elveszve. De legalább megvizsgálod, milyen Németországban a tavaszKép
Így viszont nem talizunk veled tavasszal, nade sebaj, majd nyáronKép Hacsak úgy nem döntötök, hogy tök jó kint élni, aztán már csak látogatóba jösztök hazaKép

CsengoKép
Izoláció...hmm...úgy látszik, hogy akárhogy csinálja az ember lánya, sehogy sem jó. Nagyfiamnál volt olyan, hogy barátnőmmel vigyáztunk egymás gyerekeire (neki 3 van), és megkaptam egy másik barátnőmtől, hogy én mindig lepasszolom a gyereket, nem én vagyok vele.
Most is van, hogy eljárok tornázni, vagy esetleg elmegyek Ákossal bevásárolni, akkor apájával van.
Dehát nálunk az is van, hogy ugye Ákossal is sokat kell foglalkozni, nem sózhatom mindig apjára, hogy vele menjen ide-oda, korizni, úszni, mert amúgy meg nagyon anyás. Könnyen beszélnek "idegenek", nem neki kell megszervezniük a napodat. Ráadásul azért egy kismamának is kell egy kis kikapcsolódás, barátnőkkel dumcsizni, ilyesmi, de ez régen nem volt igazán divatban, azért is hökkennek meg. Apósom is ki volt akadva, mikor elmentem a barátnőmmel moziba, és férjem vigyázott a gyerekre.

ZsófiKép
Hát, persze, hogy emlékszünk rád, hiányoltunk is már nemegyszerKép A heti 100 gramm hízás nem kevés, de ha tényleg éhesnek tűnik a baba, akkor muszáj megetetni. Tnyleg nem a mellmérettől függ a szoptatásKép Emiatt viszont nehogy lelkiismeretfurdalásod van, megteszel mindent azért, hogy szoptatni tudjál. Én nem tudnék ennyit lefejni a cicikből, szóval, le a kalappalKép
Ha időd engedi, gyere többször!!Kép

Mostanában nemigen van időm jönni, telefonálgatok, keresgélek megfelelő suli után Ákosnak, korizni, úszni járunk (ill. holnaptól kezdünk úszni járni, eddig az ovival ment), Balázs babával is többet kell már foglalkozni.

Ha lesz még időm, benézekKép

Lau
Tavaszt akarok végreKép
lau

AndiKép
Gratula a forgáshoz, Pipikére is vigyázni kell ezentúl, jobb helye lesz a földön, mert ezek a kislurkók secperc alatt vándorolnak.Kép

EditKép
Balázs is kb. 2 óránként kért enni hajnalban fél 1 után, már én is nyűgös voltam, de legalább hamar visszaaludtKép
Nappal szerencsére nem kéri sokszor a cicitKép
Most is alszik még az erkélyen jól becsomagolva, kb. másfél órája durmolKép

Lau
lau

Sziasztok,

BesztiKép
Super a tablazat.

LivKép
Sajnalom a pici Davidot, nagyon rosz lehet neki es persze neked is latni ahogy szenved szegeny.Kép Kitartas!. Meddig kell meg mennetek?
Nalunk is van sok bukas es ma reggel egy nagyot hanyt is, csak ugy jott ki belole sugarban, eddig meg ilyen nem volt. Mitol van ez? Granula a merleg felreteveshez. Milyen igy anelkul ? Mi is sokat nevetgelunk eggyutt, neha amikor a parommal valamin hangossan nevetunk o is rakezdi meg sikitozik is melle, es amikor kucizom azt imadja. Imadnivaloak tudnak lenni amikor hangossan nevetnek.

TonticaKép
Tenyleg jo lenne talakozniKép A ferjem is egesz jol megerti a spanyolt en meg annyira nem beszelem jol a nyelvetKép

AndiKép
Ugye mennyi elonye van ha gyerekkel mesz valahova. En ezt mar sokszor tapasztaltam. Amikor megyek at az uton azzonnal megalnak az autok, es Milanoban egy forgalmas uton amikor at akartunk menni epp ott alt egy rendor es azonnal leallitotta a forgalmatKép

ZsofiKép
Udv. Mi meg nem ismerjuk egymast, viszonylag uj vagyok itt. Hat a mellmeret tenyleg nem szamit, mivel en ha borogatnam talan el is mulnaKép(mint a ciganylany) Feltem is, hogy nem sokaig birom szoptatni de egyenlore meg szopizik az 5 honapos picim. Ne edd magad ezen, szerintem se keves a heti 100gr az en lanyom is kb annyit hizik mostanaban es a doki szerint ok. Lassan mi is kezdjuk a hozzatapit.

CsirkeszKép
Nagyon jo a kep, most en is megkivantam a havat az iden meg nem is lattam sott tavalj seKép
Hat nem lesz konnyu osszepakolni en is mindig mindent vinnek. Szerintem ne aggodj az ut miatt. Mi Karacsonykor 20 orat utaztunk 10 helyett, sokat vartunk a hatarokon, es az en pici lanyom meg se nyikkant. Az volt a lenyeg, hogy mellette voltam meg a masik szobaba se mehettem atKép Tegnap is megtettunk 600km-t gond nelkul. Habar kesobb mi is valoszinuleg ejszaka fogunk kozlekedni, szerintem minnel nagyobbak annal nagyobb a mozgas igenyuk is es nehezebb lesz egyhelyben tartani oket. Biztosan talalsz ott internet kavezot es onnan majd tudsz irni ha nem sikerul telefont es internetet "szerezni"

AronKép
Ez nagyon jo hirKép

GabocaKép
Titeket jol osszevarogattak. Mi tortent veletek?
Nekem itt nincs kire hagynom a picit de otthon is csak ketszer hagytam amikor fogorvoshoz mentem es a bankban inteztem kulonbozo papirokat az emeleten ahol nincs lift. Nem tudom de valahogy szeretem ha velem van akkor vagyok csak igazan nyugodt meg tul piciinek tartom ahozz, hogy szamara idegenekkel legyen.

Tcis

Kép

Kép
tcis

Szia Minike!

En 2003 januarjaban jottem ki, egy evvel azelott ismertem ameg a parom Mo-on szilveszterkor.
Egy ismerosom, pontosabban volt szomszedom neki dolgozott itt, o meghivta Mo-ra es igy ismertuk meg egymast o alltala, amugy egy kerteszeti vallalkozasa van a paromnak.
Aztan egy ev utan ugy dontottunk, hogy kikoltozok hozza es megprobaljuk, amugy nem volt es most sem konnyu, az elso fel ev szornyu volt, sokat sirtam, de nem tudom nelkule elkepzelni az eletem es igy vele maradtam barmennyire is hazavagytam.
O joval idosebb nalam ugyhogy a korkulonbseg, a tavolsag, a kulturalis kulonbsegek es minden ellenunk szolt de megis egyutt vagyunk es raadasul egy babaval, es remelem lesz meg tobb is Kép
Neki mar van 2 az elozo hazassagabol de sajna nincsenek joban igy meg nem is lattak a testveruket.
Nekem is azert volt nehez mert nem talaltam munkat, unatkoztam, egyedul voltam, csalad, baratok nelkul, amugy a parom csaladja nagyon jo emberek, segitenek amiben tudnak, vigyaznak a picurra ha kell, sokat vagyunk egyutt, de azert nem ugyanaz mintha a sajat csaladommal lennek.
Lehet, hogy aprilisban haza tudunk repulni egy kicsit a picurral de ez meg nem biztos, nyaron tutti, hogy megyunk autoval.

A parom most intezi a papirjaimat, nem konnyu munkaengedelyt szerezni itt, bar letelepedesim van de azzal kitorolhetem. Ha lesz munkaengedelyem elmehetek egy ligthos tanfolyamra es meg fizetnek is erte eleg jol igy nem kimozdulhatok egy kicsit a negy fal kozul.

Hat eleg jol elmeseltem az eletem most Te jossz. Kép

A Te parod is spanyol, nem?
Szoktatok haza menni? A babaval voltal mar? Hogy beszelsz a picivel? En magyarul az apja meg spanyolul igy egyszerre tanulja meg a kettot.

Ja en eleg sok magyart ismerek itt van egy lany akinek kocsmaja van es oda sok magyar jar de nem sok idonk van oda jarni. Egy tipp: mi megrendeltettuk a upc csomagot es kihozatjuk a dobozt meg a kartyat igy minden magyar adot tudunk fogni (csak ugy megsugtam mert elvileg nem szabad Kép )

Tcis, ezt neked is mondom Kép
Jo neked, nekem sohasem allitottak meg a forgalmat de meg az ajtot is becsukjak elottunk Kép
Ugy tetszik olaszorszag!
Tutti meglatogatunk! Kép

Liv, nem is tudtam, hogy van ilyen, ez azert kell mert koraszulott vagy mindenkinek ajanlott?
Minden elismeresem a tied, kitartas!
Az en picurom is sokat bukik de az orvos azt mondta, hogy ez normalis, ugyhogy nem aggodom. Szerintem tuletetem, most a gyumivel igyekszem lejebb venni a tapszert.

Na jo sokat irtam most megyek aludni, jo ejszakat!

KépKép
KépKép
tontica

Sziasztok!
Jól beindult a topik!: )
Kyr! Akkor már értem nálun miért van az egész családnak herpesze! Kép
Lau! Hát igen, igen! Kép Olyan vagyok , mint az aranypók: figyelek a részeletekre. Az nem baj, ha ott van a tápszer a polcon, ha nyugodtabb vagy, akkor a szoptatás is jobban fog menni! Kép Tudjuk, hogy elfoglalt vagy, de azért tessáék rendszeresen jönni! Nem ám itt a "régiek" leforgácsolódnak! Kép

Liv! Mérleg! Kép Kép Kép Dévényezés Kép Kitartás, most már lasan abba is hagyhatjátok majd, nem?

Pedit! Bazsikád nagyon szép, szerintem sokan ilyen ajkat kérnek szilikonból.. Kép

Tcis! Kép Azért lelkiismeretfurdid ne legyen, néha nem árt a babának 10-15 perc sírás! KépÉn úgyis elkényeztetem állítólag! Kép Hőmérés: attól függ hol mérted: ha popiban, akkor minidg 0,5 fokot le kell vonni az eredményből, és úgy kapod meg a valódi értéket, pl.: popiban 37,1 = 36,6 tehát tökéletes. Nekünk azt mondta a doki, hogy "valódi" 37,5-től van hőemelkedés.

Tontica! Kép Jó húsban vagytok Ti is! Kép Édes pofi a babád, és úgy látom a szülők is jó humorral játszanak vele! Kép

Judy! Kép Nem is azt mondtam, hogy nem éreztük jól magunkat a talin, csak hogy a topiktali helyett minitalit hoztam össze! Kép Csonthéjasok törölve, joghurt töröülve, talán a sajt, nem annyir abántja Lili pociját, a halról meg nem is tudtam. Az amúgy is nagyon jó kaja, mert tele van fehérjével! KépCsoki tiltó listás, nem eszek sajnos, pedig de jó lenne! Kép

Noémi!Kép Hajrá szakdoga ügyileg!Kép Főguru remélem megihlet!Kép Agyhértyagyuszkós oltás: meggyőzőtt a dokinéni, hogy most az évszakváltásnál nagyobb a valószínűsége, és ráadásul minél fiatalabb a babó annál veszélyeztetetebb, ígyhát had menjen. Majd megint borogatom. Szegény lány furin fog nézni, ha egyszer megyünk az orvoshoz és nem kap oltást.. Kép

Andi! Kép Szépek a lánykáid, Lili hurkácskái nem sütik!Kép

Editke!Kép További jobbulást Bálintnak! Az az igazság, hogy nem merem, halkan mondani, de én azt olvastam a Kismamák és Kisbabák egészségkönyvében, hogy ilyenkor a babának lehet simán pár fok hőemelkedése, mert még elég érzékeny a hőháztartásuk. afogzásra is szokták fogni a dolgot. De ez nem szakvélemény, és nem tudom hogy akkor is ezt mondanák, ha ilyen tartósan lenne más a hő. Úszásért kár.. Kép Mi egyre jobban élvezzük.

Moncsi! Kár hogy nem jössz Kép Majd csinálunk áprilisban valami minitalit neked! Kép

Kriszti! Jobbulást Adriennek, de ez a "ködös" magyarázat engem sem nyugtatna meg.. Kép Púp Kép

Beszti! KÖSZÖNJÜK A TÁBLÁT!

Papzsó! Kép De rég voltál!Nekem hiányoztál! Kép Ha rendszeresebben olvastál volna minket, láttad volna, hogy a 100gr hízás ürügyén minden aggódót jól megviszataltunk, hogy az nem is kevés. A fejéssel kapcs. ugye tudod, hogy a fejőgép nem olyan hatákony mint a baba? Azért ne keseredj el, ha hozzátápi kell, attól még ugyan olyan édes lesz Mózikád, mint anélkül! Kép

CSengo! ha jól emlékszem a te férjednek voltak munkaügyi jogi gondjai, és valaki írta neked, hogy az ő férje meg ilyenekkel foglalkozik. Megmondanád ki volt? nekem is gondom van, szeretném egy rövid kérdéssel zaklatni! Köszi!

Csirkesz! Kép Kép Kép EL NE HAGYJ MINKET! Kép Aért tényleg próbálj meg kintről is jelentkezni néha.. Klassz a kép, olyan boldogság sugárzik rólad!Kép Pakolás: ismerem milyen nehéz, csak én mindig repcsivel mentem a melóhelyeimre, és 20 kgba kellett belezsúfizni minden fontos dolgot... Gondolj erre amikor pakolsz, hogy ehhez képest milyen könnyű dolgod van! Kép
Ez a topik lassan átmegy "külföldreszakadt anyukás, 2004 őszibabákba"! Kép /Aztán ezen senki meg ne sértődjön ám!!/

Gabóca! Egyetértek előttem szólokkal, ez az izolálás dolog baromság. Lili 6 hónapos lesz a hét végéén, mindenhova együtt megyünk, anyámékhoz is, játszanak akkor vele, ha akarnak. Sajnso a suli miatt rá kellett bíznom kb. 4-5x anyámra a babiust, hát abból is mindig gond volt, mert üvegből nem fogadja el a tejcsit. Kép Amíg szopizik mellettem a helye, mert azt tőlem tudja megkapni! Kép Azért mostanra titkon néha szivesen ott hagynám egy-egy éjszakára, ha tudnám, hogy el tudják látni, ha felébred! Kép

Pusz mindenkinek,
Macs
maccs

Sziasztok!

Ruben 6500gramm és 63cm, Lorena 7350gramm és 62cm.
Hétfő kaptak 5 hós oltást, estére adtam nekik kúpot és gondolom ennek hatására végigaludták az éjszakát, először életükben.Kép

Anita! Én jártam Alicantéban még 18 évesen apuval. Azt hiszem a farmergyárban /emanuelle és black pizza/ ha jól emlékszem.Kép
Nem tudom miért, de én szívesen élnék külföldön és nem csak azért, mert a gyerekeim két nyelvet tanulnának egyszerre.
Az unoka hugom Saragosában él. Én meg irigykedem. De majd jól meglátogatom.Kép

Éppen az összes gyerekem náthás, Milénának meg még mindig arcüreggyulladása van.

Tcis!
Olaszországot imádom, talán az Olasz nyelvet jobban, mint a Spanyolt.
Ramazotti pedig a non plus ultra nálam. És még a párom is szereti a zenéjét.

Nem tudom, hogy, de egyszer még külföldön fogok élni. Mondjuk 4 gyerekkel nekivágni az ismeretlennek nem lesz egyszerű, de nem is most azonnal szeretném.
Rokonok vannak Svájcban, Amerikában, de jellemző módon nem oda vágyom.Kép

Csirkesz! Most irigykedem is meg nem is. Három hónap az nem hosszú idő, de azért biztos jó lesz nektek is kint. Szuper ahogy szánkóztatok.Kép

Beszti! Tábla szuper!!! Hiába aki profi...Kép
linato

Sziasztok Kép
Gabóca Kép csatlakozom az izolálást hülyeségnek titulálók táborához.
Csirkesz Kép jaj, de sajnálnám, ha nem tudnál jelentkezni 3 hónapig, de ahogy azt már valaki írta is, internetcafé létezik mindenütt, 1-1 bejelentkezésre azért gyere, ha több nem is sikerül. Szuper a szánkós/bobos kép.

Áron/Andi Kép Örülök, hogy semmi komoly baja a babádnak, de egy kérdésem lehet? Nehogy félreérts nem idegesíteni akarlak, csak nem értem, ha csak azért tartja úgy, mert úgy szereti, akkor minek a kezelés? Nem igazán értem.

Gyermekem imádja a sütőtököt Kép Kire ütött nem tudom, mert se apája se én nem vagyunk oda érte.

MaccsKép úszást én is sajnálom, már nagyon szeretnénk menni. Most már több mint 2 hete minden este 37,7-37,8 popsiban, akkor a te orvosod szerint ez nem is hőemelkedés? Mert ugye azt írtad, hogy igazi 37,5-től, tehát popsis 38-tól, ha jól értem.

Voltunk ma vérvételen. Persze páromat megkértem, hogy menjen később dolgozni és ezt a projektet együtt bonyolítsuk. Jó volt, hogy ott volt, ő fogta az ölében B-t. A szúrós néni nagyon ügyes volt, ketten megfogták a karját és elsőre megbökték a jó vénát. Kevesebbet sírt, mint oltásnál, inkább csak azért, mert le volt fogva. Utána meg már mosolygott ezerrel a fehér köpenyes nénire.
A vizeletgyűjtés az egy köülön sztori. Ez a spéci gyűjtő zacsi csecsemőknek nagyon gáz. Elvileg a lyukon bele kell dugni a fütyit és a herezacsit is és úgy ráragasztani a babóra. Elmondanám, hogy a lyukon a zacsi fele sem fér be, legalábbis nekünk. Így azt csináltam, hogy baba a pelenkázón, kicsomagol, zacskót ráfog fütyire, pelenkázó fölé anya odahajol, cicit benyomja a szájba és addig etet, amíg pisi el nem indul. Mókás látvány lehettünk Kép

Kérdés: most hogy 6 hónapos a prücsös, el kezdett hullani a hajam. De olyan szinten, hogy a copfom kb. fele, mint volt és minden tele van hosszú fekete hajszálakkal. Patikában azt mondták, ha szedem elevitet felesleges más vitamint is, majd idővel elmúlik, ugyanis ez is a hormonokra fogható. Oké, hogy elmúlik, csak félek hogy előbb a hajam múlik el, de rendesen. Tapasztalat, tanács?
Na, pussz.

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

ReditkeKép
Gyűjtőzacsi: Dőltem a nevetéstől, amikor a pisiltetős akciódat olvastam.KépKép Örülök, hogy simán ment a vérvétel.

Hajhullás: Esztim 3 hónapos, nekem is nagyon hullik a hajam. Én is úgy tudom, hogy a hormonok okozzák, nemigen lehet mit tenni ellenne, egyszercsak elmúlik majd. Bár, ahogy írod, jó lenne, ha előbb nem a hajunk múlna el.Kép

Mi holnap szemészetre megyünk. Hát, az sem egy fáklyásmenetKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Reditke!
Jogos a kérdésed. A gyógytornász nem talált komoly eltérést, semmi konkrétumot nem tudott mondani. Jó alaposan kikérdezett és forgatta, nyújtotta, tornáztatta a gyereket. Áron ha hason alszik balra néz, ha háton jobbra. Ha lekötötte a figyelmét hosszasan balra nézett, majd középre és lassan átfordította fejét jobbra majd vissza. Tehát mindkét oldalra képes forgatni a fejét és ott tartani, de a jobb oldal a favorit. Véleménye szerint nagy eséllyel magától is kinőné a jobbra tartást, de inkább rásegítünk egy kicsit. Jövő héten csütörtökön megyünk újra egy félórás foglalkozásra, majd kifaggatom a csajszit.

Pisi sztory nem semmi Kép, találékony kimama vagy.

Egy ismerősöm elevitet kapott hajhullásra.

Andrea

KépKép
Áron

Lányok!
Raktam fel képet a profilomba nem tudtam összetömöríteni!Nézzétek meg!!!!!
GnéKriszti
gnékriszti

Örömhír!
Képzeljétek, a tegnapi kétóránkénti félórás fejéseknek hála, már ma több a tejci, tegnap még 60-70 g jött, ma reggel 8-kor 140, 10-kor 100. Tényleg nyugodtabb a baba, már két órája alszik, felébredt, rámmosolygott és visszaaludt. Még nem állok le afejéssel, hátha sikerül 150-re feltornászni.

Maccs: azt csináltam, hogy fejtem, amikor nem jött már semmi, akkor szopi, és meglepő módon néhány kortyot sikerült kicsavarnia Mózinak, aztán jött a lefejt tejcsi jutalomképpen. Remélem egy hét múlva már nem kell fejéssel bíbelődni Kép

Tcis! Üdv Kép

Edit: nekem is hullik már egy hónapja, előtte egyáltalán nem hullott szülést követően, hát ebbe még belenyugszom, de azért nem szeretnék megkopaszodni Kép

Puszi mindenkinek: zsófi

ui: varrásmegszállott lettem, képzeljétek most gyerekpuffokat gyártok, tul.képpen babzsákfotelek, de gondolom egy kölyök még ezer dologra tudja használniKép majd teszek fel fotókat, csak most a digigépünk egy hétig Tunéziában nyaral
papzso

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?