A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!

Babócák nagyon szépek még mindig - Apa kezén Róna Tündér tüneményes!
Ezt az üzit tegnap reggel óta nem tudom elküldeni, remélem, most sikerül. A TvNetworkös fiúk csinálták egész nap a vevőt a házban, bízom benne, h sikerrel.

Enikő,
lehet lekváros gombóc is, vagy angyalbögyörő is Kép. De bármilyen főtt tészta remek tejszaporító - ahogy Dancsi is írta. Érdemes egy próbát tenni. De ne bolti legyen.

Seri,
köszi a tipp továbbadását (húsleves) . 1 hónapja szült egy kollégánk felesége, akinek a 3. napon még nem indult el a tejcsije. Főztem egy kondér pulykahúslevest, teleraktam zöldséggel, tésztával meg hússal. Indulás előtt felrottyantottam, bele hőálló tatyiba és bevittük Neki. Aznap este már szopizott a fia, másnap már egész nap, azóta szerencsére minden okés. A húsleves ilyen "csodát" művel Kép. Ezért is ajánlom.
Neked Csilla hanyadik babód?

Gerika,
jaja, kicsit kevesebb az időm írni, de igyexem Kép. A múlt 7en Gergő tápos volt és megtalált egy online tőzsde honlapot, így megoldódott a ˇkiüljönagépelé" - kérdés Kép. Azért aranyos Tőled, hogy így észrevetted Kép.
A másik dolog: Eszteremmel kicsit többet foglalkozom mostanában. Játszunk, táncolunk, bevonom a főzésbe - 2 legyet ütök 1 csapással. A kaja is megvan, ő is szórakozik. Minden zöldséget megkóstol nyersen (ma épp a v.hagymát Kép), majd pakolgatja őket. Imádnivaló. Kis kuktám.

Ildi,
én is aggódom folyton, de ez már csak így van. Ha nézted szombaton a Babaházat, ott nagyon jól elmondták. Anyukák révén büszkeséggel tölt el bennünket, ha Manónk valami új dolgot produkál Kép. Ha pedig nem teszi azt, amit a korosztályában szinte minden gyerek, teljesen be vagyunk parázva, hogy mi a baj?
Ne aggódj Te sem, Noémi nagyon ügyes, látod felállt a járókában, elkezdett gügyögni, jön majd a többi. De egyszerre nem lehet mindent.

Hajni,
a Jakab Lajos utca pont a mi házunkba torkollik. A ház az utolsó a Makkoson (narancssárga) - ha a Csongrádi felől jösz. Ebben az egyben van törés és legnagyobb is. Remélem, így mostmár tudni fogod Kép. Luca szókincse sem rossz, mond majd kacifántosabbakat is - hála a játszótereknek és oviknak.

Gabi3, Nina,
voltatok a 100xszépben szombaton? Milyen volt?

Tücsökzenéről még mindig nem tud senki?

Angéla,
nászutas sztori nem rossz Kép. Kép Bogiról? Tegnap annyira édes volt ahogy nézett Kép

Nina,
tetszett a simogatós sztori!

Dancsi,
Áronhoz gratula Anyucijának! Hogy vannak?

pelus,
hozott a barátnőm kipróbára Liberó bugyit. Nagyon jó, tetszik Eszternek is Kép, meg nekem is, nyilván ilyet fogunk mostmár venni (asszem up&go).

Eszternek az étvágya átlágon felüli, aminek nagyon örülök végre. Nem akarom elkiabálni.
Kicsit arról, mit tud Kép:
Mindenkinek puszit küld (Teletubby-napocska-babának milliót), egyre többször áll fel egyedül. A lépcsőtől a lakásunkig kezemet fogva szépen megy. Kedvence az etetőszék tologatása, közben sétálgat persze Kép.
Én vagyok a nnnnya, Gegő ppppa, mama pápá (elment mama), baba, vauvau (kutya), kárkár (varjú), nagy, félelmetes ordítás a tigris és oroszlán, a halacska pedig szép tátogás. Mindent megértet - a nagyon kislyukú karikát nem tudja a kezére tenni, így azt mindig a babáéra kell tenni. Megy a néni még és a Hungarorama-ra a DunaTv-n (8:20 körül) mindig táncolunk - a zenéjére. Imád táncolni, rogyasztja a lábakat.
Tegnap este tenyerébe vette az államat, mondta, hogy nnnya, adott egy puszit és hozzámbújt. Majdnem elbőgtem magam Kép.
Ennyi jutott az eszembe - bocsi, ha kicsit sok volt Kép.

Szép napot Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!

Nagyon ügyes az Eszterke.Sok mindent tud már,okos kislány.
Hát,én már csak ilyen aggódós vagyok.Tegnap este én olyan boldog voltam.A Noémi beütötte magát a járókába,én gyorsan felvettem,hogy megvigasztaljam.Majd az apja átvette,hogy én csak üljek a gép elé.És képzeld!A lánykám mutatta a kezével,hogy hozzám akar jönni.Olyan jó érzés volt.

Ildi
tfildiko

Kriszti,
nekem a mirelit gombóc is jó. Kép

Eniko,
Jozsónak már születésétol fogva elállnak a fülecskéi, megnézheted az 1. sz. albumunkban. Kép
Az unokatesóm férje plasztikai sebész, és azt mondta, ha Jozsót zavarja majd, akkor majd megmuti. Állítólag nem vészes mutét.
Vendég

Enikő!

Kész vagyunk!Gyertek!

Dancsi!

Itt Szegeden dolgozik az unokatesód férje?

Ildi
tfildiko

Eszteranyu,
Csilla elsőszülöttünk, valószínűleg ezért bújom nagyon a szakirodalmat, és vagyok ilyen bizonytalan, és ezért is kérdezek állandóan.

Most az a legújabb, hogy szegénykémnek nagyon fáj a pocija. Eddig is fájt, de most már ott tartunk, hogy nem eszik annyit, mint korábban, mert a végére becsikar a hasa, ő meg sikítva sír. És amit idáig soha nem csinált, kiköpi a cicit. Ritkán kakil (4-5 naponta), de sokat durrog – jó szagosak, de azokat is sűrűn nyögve küldi ki. Az Infacol nem használt semmit, most Gripewater-t próbáljuk védőnői javaslatra. Masszírozom a pociját, meg hasra fektetve altatjuk, de szinte egész nap a kezemben van, mert csak ott nyugszik meg és szunyókál kicsit.
Már alig eszek valamit: margarinos kenyér, húsleves egy kis krumpli és alma, no meg a Fitolac tea.
A gyerekorvos javaslata: egyek én tejcukor szirupot, az átmegy Csillusba is, és fog kakilni. Azt még nem próbáltam, félek, nehogy tejcukor érzékenységet okozzon neki.
A sópárnát viszont csinálnék. Mekkora zacskó legyen és mennyi só? csak hogy ne nyomja a pociját, ha ráteszem... Vagy a meleg vizes zacsesz is segíthet? az uis van, azt használom a begyulladt mellemre.
A férjemmel vetetek ma szélcsövet is, de az sem tűnik emberbarát módszernek. Meg olyat is olvastam, hogy bélrenyheséget okozhat.
Vagy szerintetek vigyem el orvoshoz?

Enikő!
ne haragudj, nem akartam túl okoskodó lenni, pláne meg nem akartalak megbántani. Csak azt akartam mondani, hogy az üvegből könnyebben jön a tejcsi, mint a ciciből, és félő, a csemete nem akar majd megdolgozni érte, ha van könnyebb megoldás. Ez meg a tej elapadásához vezet.
Ezt a szakirodalomból vettem, lehet, hogy baromság. Meg ezek szerint nincs igazából választási lehetőséged. Téma lezárva.

Eri
seri

Enikő!
van a klinikán, és a korházban is gyermek pulmonológia. Mindenképp vidd el BOgit szakrendelésre, ez egy konkrét betegség, sztem túlmutat a háziorvos hatáskörén, nem is értem, eddig miért nem küldött el Benneteket...
Mi Dr. Szabó HAjnalkához járunk a klinikára, nagyon jó véleményem van RÓla, alapos nagyon.

Dancsi! Jozsó fülei gyönyörűek, mint Ő maga is, én mindig buktam az elálló fülű pasikra!!! Ez a szexepilje;). Imádom, ha egy ember érdekes, nem kell mindenkinek Brad Pittnek lenni, Nekem nem is tecc mondjuk...

Kriszti! ÉDes a csaj nagyonKép))

Ja, és mondom, h Boginak 1hete kubújt az első foga, és ma a 2.isKép. Elfelejtettem mondani, Ági fenéken billentett érte, h milyenanyaazilyen :DDD, szal most mondomKép

Kriszti, teszek fel képet dagiról mostmár igérem, csak várom, h legyen saját gépem végre (pénteken) és akkor esténként tudok ilyeneket isKép

Szép napot!

.:Angi:.
angiszeged

Ezek meg mi vagyunk ketten:
Kép
Eri
seri

Seri! Nem mondtál baromságot Enikőnek!
Melegíthető párnácska is jó!!! Figy, Nekünk van szélcsövünk, és előfordult, h mindkét gyereknél ez hozott áttörést;).
AMúgy, amit leírtál, azt szórul szóra Én is írhattam volna, uez van Nálunk is Bogival... Csak Nekem az a parám, h azért sír szopi végén, mert nem jön már annyira, és nem elég a tej.
A szélcső alkalmankénti használata nem okoz bélrenyheséget, ha hosszú ideig naponta használnátok, akkor igen. De sztem az is káros, ha fáj a hasa, ha ebben alkalmanként segít a szélcső, vagy hőmérő, akkor Én ezt látom humánusabbnak, mint hogy hagyjuk szenvedni... De sokan tényleg nagyon ellene vannak.
Virágnál többször elő kellett vennünk, Boglinál eddig össz 3szor. Kakaelőcsalogatónak sem utolsóKép.
Ritka kaka nem baj, Bogi is hetente produkál. Jól hasznosítanak.

angiszeged

Köszönöm a névnapi jókivánságokat!

El vagyok veszve, mert Zoli már szombat óta beteg, tegnap meg Léna is belázasodott meg köhög. Van most valami csúnya köhögős vírus. Annyira elkenődöm, ha Léna beteg, hogy nem ismerek magamra, jön a világvége hangulat.

Megkérdeztem a srácot, és ideírhatom a számát, tudjátok az FHB-s hitelügyintézőnkét; Kasza József 06702341938, amúgy most a héten Pesten van egy 3 napos tanfolyamon.

Nóri
norcee

Itt voltak az Enikőék.Nagyon édes a Viola baba.Nagyon nyugodt,kis tündér.És már nem is pici.

Nóri!

Jobbulást a Lénának és a párodnak!

Seri!

Nagyon szépek vagytok mind a ketten.

Angi!

Gratulálok a fogakhoz!

Ildi
tfildiko

Nóri! Innen is boldog névnapot! Kép

Kristóffal együtt ebédelünk, megkóstolom az Övé hátha finomabbKép

Kép

Huncutkodás Bogi ágyában:

Kép

JátszunkKép

Kép

Papás-mamás;)

Kép

angiszeged

Seri,
ezért bizonytalanodtam el:
"+ Amikor hozzátápláltunk, akkor nem cumisüvegből tettük. Igaz, sokat szenvedtünk vele, meg kétemberes volt, de szerintem megérte." (2005.02.22.11:52)
Mostmár gondolom, hogy a kórházban történteket írtad le. Mert úgy tudtam, hogy Csilla az 1. gyermeked. Remélem, érted, mire akarok kilyukadni Kép.
Eszternek az Espumisan csepp segített pocifájásra.
Szerintem tégy belátásod ésanyai ösztönöd szerint. Lényeg: segítsen a Picikéden Kép, aki gyönyörű Baba!

Nóri,
együttérzek Veled, én most vagyunk túl a betegen!

Angéla,
ez szép! 2 fog... és nem is mondod Kép!

Ági,
merre vagy?

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Tündi, Seri, Angi, Gabi, nagyon jók a képek! Hála a magasságosnak a digitális fényképezőgépért!!:-)))

Erika, sokkal hidegebb:-)) Nem is nagyon akaródzott belemászni, de hát csak nem hagyhatja ki az ember:-))) Ha valaki arra megy nyáron, nem fogja megbánni!!

Kriszti, nagyon édes lehet Eszter ahogy megyeget. Majd figyeld, amikor már elkapni sem tudod!! Ajjaj! De imádnivalóak:-)))
Luci baby rájött, hogyan kell kikapcsolni a lépcső kerítésén a zárat. Így tettünk rá egy reteszt is. Tegnap meg összetört egy körömlakkot, rá is folyt az ágyterítőre. Hát kérem ennek a kornak a sajátossága a felfedezés.

Ildi, gratula a gügyögéshez. Imádom, amikor már pici korukban gagyognak:-)) Lassacskán majd megfigyelheted, hogy a gyakrabban használt szavakat igyekszik kimondani.

Angi, olyan fura, mintha most született volna Bogi és lám, már a második foga bújik ki. De a második gyereknél már ezek a dolgok nem kapnak akkora jelentőséget, mint az elsőnél. Vagy igen? Nem tudom megítélni:-))
Egyébként nagyon szép kislány Virág. Tetszik, hogy szoknyában van:-)) Luci bébi harisnyanadrágban szaladgál, mert a zoknit örökké lehúzza magáról.

Ma lencsefőzeléklet ettünk, válogatni akart a nagyasszony, de közöltem vele, hogy nincs kindercsoki, ha nem ebédel:-)) Erre bevágta az egészet.
És ami még érdekes! Vasárnap este néztük a Reszkessetek betörők c. filmet. A számomra legnevetségesebb jeleneteket Luci nem volt hajlandó megnézni! Közölte, hogy kapcsoljam el, nem tetszik neki, hogy abácsi elesett. Úgyhogy esténként Discoveryt nézünk.

Komolyan mondom, megdöbbentő, hogy mennyire okosak a gyerekek és én milyen naivan gondolkodom róluk:-))
Nektek mi a véleményetek, van ilyen tapasztalat ?
H
babamama

Angi!

Nagyon édes a Virág.Sokat vannak együtt a Kristóffal?

Ági!

Hol vagy?

Hajni!

A Noémin is harisnya van,mert leszedi.Vagy a kezével vagy a szájával.
Nagyon okos a lányod.Sajnálta,hogy elesett a bácsi.Nem semmi.Kép
Ki fog menni az ágyterítőből a körömlakk?

Ildi
tfildiko

Hajni! Igen, ez a 2.gyerek sorsa asszemKép. Szegény elhanyagolt gyerekem:DDD

Luci irtó édes. A kis érzékenyKép

Melindát belepte a munka???

angiszeged

Sziasztok!

Angi, jók a képek, gratula a fogakhoz:-) Tetőtér mániám miatt, mindig azt nézem, tetszik a függöny, most ezen veszekszem az emberrel:-) Ő reluxát akar, de nekem barátságosabba függöny, nah majd meglátjuk.

Nóri, jobbulást, mi most mászunk kifelé, én már teljesen jól vagyok, a párom alakugat:-) Pipsz nem kapta el, de anyukám és a barátnőmék is betegek, járvány van.

Seri, szép a lányod és te is jól nézel ki:-) Pipi is hasfájós volt, mondjuk nálunk bejött az infacol, próbáltad a "bicikliztetést"? Az is segített néha. Én se ettem semmit és mégis fájt a hasa, tudom nem megnyugtatás, de kb. 3 hós korára elmúlik. Nálunk akkor szűntek meg a hasfájások.

Kriszti, Eszter nagyon ügyes, produkciók és bújós sztorik jöhetnek:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Hajni, ezek a lányok:-) Pipi a múltkor elkezdett bőgni, mert egy sorozatban a bácsi bántotta a nénit:-) Ordibált, h bácsi neeeeee és bőgött. Azt hittem megeszem. Különben meg tudjátok kibe szerelmes a lányom???? Győzikébe:-))) Állandóan mondja : nézzük osziszit(győzike). Hétfőn végig nézte a műsort és utánna bőgött, h vége van és követelte:-) Majd frászt kaptam, mert este 10 óra volt már.

nyúlanyó

Ildi! Orsi sem eszik meg nem is szopizik ha van ott valaki v. nincs csend. Én is haragszok érte mert az az elvem ha éhes egy gyerek akkor nem kell neki könyörögni. Hja, ha az enyémröl van szo, akkor mégiscsak könyörgök.

Enikö! Igen, ilyen hamar is látszodik ezek szerint.

Kriszti! Eszti már beszél, nagyon ügyes! Hamaroan egyedül is menni fog!

Dancsi! És mikortol lehet müteni, tesomat is érdekelné

Seri! csodaszép Csilla! Albumot is csinálsz majd? MIt akartál kérdezni az altatásról?

Angi! látom még mindig nincs másnak esélye Kristófnál, csak VirágnakKép Amugy hol vettem ez az elökét, ez tetszik hogy kicsit ráér a vállára is.

Nóri! ez nem hangzik jol, gyógyuljatok gyorsan!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen,
hú fogalmam nincs, de szerintem iskolás kora elott tök felesleges. Én csak akkor fogom megmuttetni, ha Jozsó kéri. Engem egyáltalán nem zavar a füle, sot, nekem is tecc, mint Anginak. Olyan édes vele.

amúgy szegedi a doki, de ha valaki ilyenre szánja el magát, elobb a gyerekdokival konzultáljon róla.

Ma horror napunk van, egy horror éjszaka után.

a sógornom kisfia jól van, de a mamája sajna nem. Kép Nem húzódott össze szülés után a méhe, és nagyon vérzett, de ezen már túl van. Most pedig az emésztésével van gond, gyógyit kap rá, 2 napig no szopi, pedig tejci beindult.

Angi,
szuperek a képek.
Vendég

Dancsi! szerintem is nagyon jol áll Jozsónak férjem is mindig mondja neki pont amiatt tetszik annyira. Meg hogy mindig nevet. Tesomat nagyon bántja hogy ilyen a kislány, de szerintem is nem szabad a gyereket ugy nevelni hogy ez milyen csunya, lehet ö elfogadná magát igy, nem is zavarná.
Ez érdekes mert irtam nekem sem huzodott vissza a méhem, mégsem volt csak pici vérzés. Nekem cseppeket kellett szedni attól huzodott csak vissza. Remélem sogornöd gyorsan jobban lesz!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Dancsi:Jól mondod a szopis dolgot!

Enikő:A legjobb tejszaporító a szoptatás!

Erika:Remélem Petinek nincs komoly baja.

Tünde: Hol vettél tojásmentes tészát? többiek?

A 100xszép borzalmas volt. Sokan is voltak és nem volt hangosítás sem, gyerekek voltak a bábosok és nem nyújtották elég magasra. Remélem márciusban jobb lesz.

Seri: Jó a melegvizes zacsi is, a lényeg hogy meleg legyen.

Angi: Gratu a két fogacsakához!

Hajni: sajna ez a sorsuk a második gyerkeknek! Bátornak is egyedül kell elaludnia mindig. Míg Flóra igényli, hogy meséljek neki. De mese után elbúcsúzunk. Ez ilyen időszak, majd Bátor is megkapja a maga meséjét, ha eljön az ideje. Szegény harmadik csemeténk, vele már nem is törődünk, csak benyomjuk a kaját, kivesszük alóla a kakás pelust és lelet magába. Persze ez nem így lesz,mert közben a tesói jót fognak mellette játszani.

Basszus, milyen köd van, Zoli meg Pesten...

Én is eldugulok,mert a falvédő sose lesz kész.

Gabi3
inecsg

Ildi, ez az ágyterítő farmer vászonból van. Luci nővére hozta Amerikából, úgyhogy gyorsan ki kellett takarítani. A klórmentes Klorox (színes ruhákhoz) símán kihozta szerencsére.
Noémi a szájával hogy tudja lehúzni a harisnyát??!!:-))) netán akrobatának készül?? kis huncut:-))) hát igen, lányoknál ráadásul veszélyes, mert most magától akar öltözködni és megmondja, mit szeretne felvenni. Aztán az apja előtt mutogatja magát és mondja, hogy "csini"

Angi, most éppen a légy nem tetszett neki (tök röhej, hogy még ilyenkor is van)
Amúgy ha megijed,mindig mondja, hogy "semmi ja" (értsd: semmi baj). Ez a hajmosásnál kezdődött. Most már hagyja, hogy mossam, de mindig mondja:-)))
Anita, Lucinak Balázs a kedvence. Onnan indult, hogy "Bázs". A nővérének a baráját is Balázsnak hívják, egészen megilletődött, mert azt hitte, neki szól. Utána mondtuk, hogy sorry:-))) Mónika meg a "moki". Amúgy a nagyanyjánál szokott rá, de szerencsére itthon annyira nem érdekli.

Azért szívesen megnézném Pipi arcát, amikor meglátja Győzikét:-))
Nálunk is van tetőtér, én csináltam rá függönyöket, mert nem kutyaólunk van sajnos. Így aztán minden esőcsepp hangosan kopog.
H
babamama

Karmen! Uhh, ez egy régi darab, még twesóméké volt. De klassz nagyon.

Dancsi! Sógornődéknek drukk, h mihamarabb rendbejöjjenek!

GAbi! Minden durumtészta tojásmentes, azt bárhol lehet kapni.

Hajni! Luci szövegétől lefordulok a székről:D. Jöttök pénteken? 9körül jön a védőnő, Nekünk 10körül már OK.

angiszeged

Varrásnak annyi, Bátor felébredt!

Angi:Akkor legközelebb olyat veszek. Pedig még nézegettem is.

Hajni: mIlyen jó nekem,nálunk nincs gond a körömlakkal. Nem használok, útálom.

Flóra is tök jól elbeszélget magában. Ilyenkor nem is hallja,mit mondok neki. Múltkor a tápláló helyett azt mondta, tápoló. A seprű helyett, söpörő. Meg az egy megérett a meggy első három sorát mondjameg az utolsó kettőt. A kedvence az hogy ott a szamár megissza. Olyan édes. Ha meg Bátor fejére koppint rögtön, átöleli és mondja semmi baj. Köszi...Kép

GAbi3
inecsg

szélcso: én még mindig szélcsövezem néha Jozsót. Ha azt látom, hogy nehezen jön, vagy nem jön, elo a szélcsövet és minden okés. Kb. 2 hetente van rá szükségünk.

Lányok,
tudtok valahol jó fürdos helyet, ahová babával el lehetne menni? mint pl. Kehida. Apát szeretném meglepni a szülinapjára vele.
Vendég

Karmen,
hány éves a tesód kislánya? Érdekes, nekem fel sem tunt, hogy Jozsónak nagy fülei vannak,a gyerekorvos hívta fel rá a figyelmemet. Ráadásul tökre asszimetrikusak is. Ilyen az elfogult anyuka, én csudaszépnek tartom Jozsót. Kép

Apa ezt szokta énekelni Jozsónak:

"megy a gozös, megy a gozös Kanizsára,
kanizsai, kanizsai állomásra,
elöl ül a Herczeg Pista (megj.: Jozsó uncsitesója),
hátul pedig Kajla fülu SZilágyi Jóska.! Kép Kép
Vendég

Sziasztok!
Na elokerultem, nehany napig egy Korfus forumot olvastam, es kigyujtottem a hasznos infokat. Ha valaki oda szeretne menni szivesen elkuldom a word doksit.

Dancsi, en is gratulalok az uj csaladtaghoz! Babaeso van Nalatok? A novered var ikreket ugye? Mikorra van kiirva?

Ildi, ha kibujik a fogacska meglatod Noeminak is jobb kedve lesz. Ugyes, hogy gugyoreszik!

Nori, boldog nevnapot kivanok igy utolag. Szuper kiscsaj Lena, hogy mar szamol! Na meg az se semmi, hogy szol kakanal.

Erika, Parizst tenyleg ajanlom, en nem tudok betelni vele. Persze most nem megyunk egy darabig. Hitelt en sem biztos, hogy be mernek vallalni harom gyerek mellett, de azt megtehetitek, hogy nem vesztek fel sokat. A szocpol miatt kar lenne kihagyni.

Eniko, valahol olvastam egy fel mondatot arrol, hogy a gyakori szoptatastol is zsirosabb lesz a tej, mert megemelkedik a prolaktin szint. Talan valaki tobbet tud errol. Nalam mindenesetre bejott, meg borgyogyaszaton is. Amugy gyonyoru Viola, es kulon orom, hogy ilyen jo kislany.

Tunde, Tomika ismet rengeteget nott, kesz ferfi.Kép Gratula az elso lepesekhez!

Gabici, Nektek is gratula, nagyon ugyes Edi, hogy ilyen hamar elindult.

Gabi, szuper a hoemberetek, orulok, hogy sikerult feltenni a kepet!

Kriszta, elhiszem, hogy olvadozol Eszterketol! Nagyon aranyos lehetett, ahogy Hozzad bujt.

Agi
agi77

Dancsi!

Kolping? Vagy Debrecenben is van vmi jó hely...

angiszeged

Ági,
jaja a tesóm vár ikreket, július közepére van kiírva.

Korfu nagyon klassz, mi pár éve voltunk. AKkor még a barátnoimmel jártunk nyaralni. NAgyon szép. Görögország a tuti befutó nálunk, és nekem eddig Korfu tetszett a legjobban.
Vendég

Angi,
Kolpingnak most írtam. Kép

Köszi.

Büdös bogár egész délután alszik, most megyek és kivágom az ágyból.
Vendég

Hajni!

A zoknit szedi le,ezért adok rá harisnyát.Rosszul írtam.Egy kicsit szétszórt vagyok.Megyek a nődokihoz.Izgulok...Rákszűrés...
Indulok készülődni.

Ildi
tfildiko

Karmen,
való igaz, köszönöm. Az lenne a körkérdésem, hogy ki hogy altatja a babóját? Azért kérdezem, mert nálunk Csilla nappal nagyon nehezen hajlandó elaludni, ha egyáltalán le bírom nyomni. Kiságyban nem hajlandó, csak kézben, akkor sem mindig. Meg van, hogy a karomban alszik, tök kóma, de ha óvatosan leteszem az ágyába, negyed óra múlva felsír, és kezdődik a játék elölről. Ugyanakkor látom rajta, hogy marha fáradt.
Az éjszakák viszont érdekes módon mások: olyankor szopi után visszateszem a kiságyába, és amíg én fejek, addig ő 80-90%-ban elalszik, magától.
A férjem szerint elkényeztetem, ha nappal hagyom, hogy karban aludjon el. Mások szerint hideg lehet neki a kiságy. De 23fok van a szobájában, fázhat?

Eszteranyu,
felvettem az Espumisan-t is a listámra. Ha 3 hónapig tart ez a korszak, még van 6 hetünk, bőven belefér, hogy azt is kipróbáljuk. Remélem nem a listautolsó fog bejönni nála! :o)

A Csillára vonatkozó dicséreteket benyakaltam, köszönöm a lány nevében is. De szerintem is gyönyörű és okos meg minden... :o)

Tegnap kaptam egy mail-t Ildi10-től, végre hazamehettek a kis Szimivel, már 2550g a súlya. Gondolom, előbb-utóbb bejelentkezik ő is a fórumba.

Eri
seri

Eri! Orsi nappal csak cicin alszik el, de este ha leteszem a kiságyba (ami nehezen ment még pár hónapja) akkor most már megy. Igaz kb. 20 perc, addig nevetgél. Nekem is csak vállon vagy cicin volt hajlando, akkor bekeményitettem, nehéz volt, amikor sirt és nyujtotta a kezét vegyem fel.
Orsi 20 fok körül alszik éjjel, kizárt a 23 hideg legyen, inkább tul meleg. AZt mondják éjjel 1-2 fokkal legyen hüvösebb mint nappal.
Mivel ö még pici baba a 20 fokot én sem javasolnám, nálunk 21 volt amikor pici volt Orsi. (ö is januári baba). Én adtam rá bodyt, plüss rugit és egy vastag zsákot. KÉsöbb fokozatosan vékonyabb ruhákra szoktattam, most egy plüss rugi+paplan van. Nem azért mert ezt illik mondani de Csilla is nagyon szép baba!

de jo hogy Ildiék hazamehetnek!!!

Tündi! fotokat majd kérünk a szülinapról!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Angi, Ági nagyon jók a képek!
Ági, sajna nem hiszem, hogy egy ideig Párizsba eljutok, talán majd egyszer. Te már többször is voltál kint? Korfu nagyon szép lehet.

Angi, dokinénink nem mondta a pulmonológiát, mivel Peti nem köhög. De hétfő óta szerencsére nem jött elő, per pill. semmi baja. Szerintem a vérképe sem rossz, talán kicsit vérszegény. Majd a doki nénivel ma beszélek. A vas szint szerintem nagyon jó (17.2), a htk kicsit alacsony(0,34), hgb 122.
Benedeké majd jövő héten lesz kész, mert neki nézik az allergiára is. Állítólag ezek a vértesztek azért nem tökéletesen mutatják, mire allergiás valaki, marad az, hogy ami tünetet okoz, az biztos rossz, de azért megnézik így is.

Kriszti, ti voltatok már vérvételen? Jó lett az eredmény? Kíváncsi leszek, Benedeknek milyen lesz, néha azért kimaradt véletlen a vas adás. De talán nem nagy gáz. Egyébként is csak enyhén volt vérszegény. Aranyos Eszterke, hogy így odabújik hozzádKép

Seri, nagyon szépek vagytok a képen! Látom, nem sok felesleg maradt rajtadKép Nagyon fontos volna, hogy tápláló, meleg ételeket egyél rendszeresen és hogy eleget tudj pihenni. Amikor csak lehet, aludj te is. Jó lenne, ha megtanulnád a babamasszázst is, azzal tudnál Csillának segíteni. A szélcső sokaknak nagy segítség, inkább mint szenvedjen. Én az almát most nem ajánlanám, amíg babóca ilyen hasfájós, akkor már inkább érett banán vagy mandarin. A krumpli most sütve, melegen jobb neked. Meg egyél rizst, vajat, csak száraz, hideg ételt semmiképp.

Dancsi, Kolping nagyon jó, igazán bababarát hely.

De jó, hogy Ildiék hazamehetnek, jó sokáig bent volt szegény babuci.

Gabi, édes FlóraKép

Anita, Hajni ,de kis tündérkék a gyerekek, mikor ilyenek! Különben se semmik ezek a 2003 tavaszi gyerekek asztrológiai értelemben. Egy csomó erős bolygójuk van, reméljük, egy szebb jövő hírnökei. Kép

Szép napot!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ági!

Köszi.Most már egyre többet gügyög.Olyan édes,imádom hallgatni.

Kármen!

A Noémi továbbra sem sokat eszik.Már én is tudom,hogy mi az,3 féle kaját adni neki,és nem kell semmi.15 nap alatt 8 dekát hízott csak.Kész vagyok tőle...Most 7800g, beléptünk a manökenek táborába.Utálunk enni.(Én nem,csak a lány.)

Puszi MindenkinekKép

Ildi
tfildiko

Ildi, arra gondolok még, hogy a tápik rendesen vitaminozva vannak, és lehet a szervezete nem érzi szükségét a további kajáknak, merthogy megvan minden, ami kell. Azt vettem észre, hogy terhesség alatt akik szedték nagy mennyiségben a vitaminkészítményeket, kevesebbet ettek-híztak, mint aki pl semmi ilyet nem fogyasztott, mint én. Ilyenkor a szervezet az ételekből igyekszik felvenni a szükséges dolgokat, nem a kész készítményekből. Mit gondoltok róla? Van valakinek ilyesmi tapasztalata? Kíváncsi lennék, bejön -e ez az elmélet.

Az előbb elfelejtettem írni, hogy tegnap megsütöttem életem első muffinját, a csodás csokisat, finom lett. Tej helyett szójatejet raktam bele, így Bencike is ehetett belőle. Igaz, először szokatlan volt neki a színeKép, de aztán megbarátkozott vele. Ma vagy holnap azt hiszem kókuszosat csinálok.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Erika!

A tápszer sem kell neki.De remélem,hogy ez átmeneti állapot.Most tízóraizunk,a kedvencét kapja.Remélem,hogy megeszi.
Nagyon ügyes vagy.Én még nem sütöttem muffint.Majd veszek valamikor olyan sütőt.
Na,megyek,mert hiszti van.

Ildi
tfildiko

Erika! én szedtem vitaminokat, 20kg hiztam terhesség alattKép

Ildi! Mi sem eszünk már megintKép nálunk sem kell most a tejpép sem

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Ildi, Karmen, ha ez megnyugtat benneteket Pipi se eszik. Állandóan a keze a szájába, tuti fog nálunk.

Hajni, Nálunk Balázs már kegyvesztett lett amióta Pipi mondta neki, h: Baázs gyeje, csüccs ide. Mivel Balázs nem ült le mellé az ágyra, ezért Pipi dobta:-)

Erika, nagyon szép az utolsó mondatod, köszönjük:-)

nyúlanyó

Seri! Altatás: Virág egyedül alszik el, nem ülünk mellette, nem ringatjuk. Ő elalvás előtt kiskora óta játszik picit (vagy sokatKép ), és néha sír, vagy nyöszörög, olyankor bemegyünk hozzá, amúgy nem. (persze ez nem mindig sikerül ilyen ideálisan...)
Bogi pedig változó hogyan, de Ő is egyedül alszik el tulképp. Alvás előtt picit szeretgetem, ringatom, de utána leteszem, és egyedül alszik el. Uaz a helyzet, mint Virágnál, ha sír, bemegyünk, és "elpopsizzuk". Ez azt jelenti, h a hason alvó gyerek fenekét ütögetjük picit, míg meg nem nyugszik. Zenélő felhúz, ebből tudják, h alvás van. Nappal is euz a helyzet.
A helyedben (ahol nem vagyok, szal nem biztos, h helytálló, amit mondok), a negyed óra alvás utáni felsírásnál nem venném ki, hanem csak fekve megnyugtatnám valamilyen módon. Éjjel semmiképp ne kapcsoljatok villanyt, ne legyen hangoskodás, zörgés, ami kizökkentheti. Tudja, h ott vagytok Vele, érezze magát biztonságban, de tudja azt is, h most aludni kell.

NAgyon helyesek vagytok a képen mindketten. És ez egy igen jól sikerült képKép

Erika! Lehet, h Én viszem túlzásba ezt a szakorvoshoz rohangálást, ahogy Te érzed, úgy a jó, nem akarlak rábeszélni.
Jól tudod, kb 3-4éves korig gyakice nem sok értelme van a vérből allergiavizsgálatnak, mert nem megbízható. Mármint, ha kimutat valamit, akkor az tuti, de ha nem mutat allergiás reakciót valamire, attól még sajna nem biztos, h nem allergiás rá a kölyki.
Hol, és mennyiért veszel rizstejet? Zabtejet is használsz? Mihez mi a jó? Gondolom sütihez a kókusztej, sós kajákat mivel készíted, amibe tej, tejföl kell?

Én nagyon kevés vitamint szedtem be (fél doboz elevitet) és 9kilót híztam.

Ildikó! Ha egyszer-egyszer nem eszik, az nem baj. Majd jövőhéten bepótoljaKép. Hidd el, elveszi, amire szüksége van. A felnőttek sem azonos mennyiséget esznek, ugyanabban az időben, ugyanannyiszor. Kár pánikolni ezen, a majd 8kiló ennyi idősen gyönörű, Karmen Orsija 1évesen voplt ennyi, Én Virágom még ennyi sem, és látod, h egészségesebb, mint a nagysúlyú Bogi...
És ezzel Én is felvetek egy témát. Tele a hócipőm ezzel, h folyton mindenki hízlalni akarja Virágot. Én el tudom fogadni, h annyit eszik, amennyi Neki jólesik, sztem kicsattan az egészségtől, teljesen átlagos 2éves, csak vékony.
Miért van még mindig az a köztudatban, hogy a kövér gyerek az egészséges? Ma a túlsúly népbetegség. Miért kezdjük már el kiskorban?
Egy gyerek még tudja, hogy a szervezetének mire van szüksége (amennyiben nem rontjuk el). Azt fogja enni. El kell hinni Neki. LEgalábbis Én így gondolom, kíváncsi vagyok, Ti hogy látjátok ezt.
Ja, és sztem nem mind1 az sem, h mitől hízik a gyerek. Ha tésztán, fehérkenyéren, sült krumplin, és kolbászon nő fel, lehet normál súlyú, vagy duci, de biztosan egészségtelenebb, mint a vékony változatosan táplált gyerek.

angiszeged

Nem vesztünk ám elKép

Lotti már meggyógyult, holnap reggel megyünk a gyerekkórházba, megbeszélni a műtét időpontját. Tiszta ideg vagyok.

Lottika is a karcsúak táborát gyarapítja, 2,5 éves és talán 12 kiló. 1 évesen 8,74 volt.
Abszolut egyetértek Angival ebben a témában.

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok!

Köszönöm a segítségeket. Nagyon jól jönnek. Egy aktuális kérdés: Mit lehet csinálni a gyomorégéssel? Pontosabban ez már torokégés Kép

Írtátok, hogy érdemes tejserkentő teát inni. Mi a vélemyényetek a sörről? Szabad? Állítólag az jó, mivel a malátának tejserkentő hatása van, de azt is hallottam, hogy az alkohol belekerül a tejbe. Most akkor mit lehet tenni, hogy a kecske is jóllakjon, meg a káposzta is megmaradjon?

Másik nagy problémám, hogy nagyon félek a császármetszéstől. Persze nem áll úgy a helyzet, hogy szükség lenne rá, de sose lehet tudni. Hogyan tehetném magamban barátságosabbá a gondolatát, hogy ne érezzem majd azt, hogy itt a világ vége?

Ha cumisüveget akarok beszerezni, abból milyet ajánlotok? Csak álltam a pult előtt, és néztem a végtelen kínálatot...

Köszi a segítséget? A kérdéseim még nem fogytak el, de hagyok holnapra is Kép

Gira

Ja nálunk is mindenki a köhögős betegségben van benne, de engem egyelőre véd valami. Remélem ez így is marad Kép
Vendég

Ildi, Karmen,
sovány vigasz, hogy Eszter sem eszik ma Kép? Én nem izgatom magam rajta. Ha éhes majd szól és kap enni.
Próbáltatok már levest adni a Csajoknak? Kellemes húslevesre gondoltam zöldségekkel, amik belefőttek. Próbáljátok meg, hátha ízlene Nekik.

Erika,
én 6 kg-ot híztam a várandósság alatt, a kórházból pedig a nettó súlyommal jöttem ki. Vitaminokat nem szedtem (Magne B6-ot is csak amikor a doki rámszólt, hogy illő lenne) egyáltalán.
Ezek szerint én vagyok a kivétel Kép?
Örülök, hogy Benedek jobban van.
Te pedig ügyes vagy, hogy elsőre sikerült a muffin. Férfiaknak is ízlett?
Ugye Te írtad, hogy az asztrológiához érted?
Vérvételen még nem voltunk, mert Eszter antibiotikumot szedett és 2 hetet akarok várni utána.Ez azt jelenti, hogy leghamarabb márc. elején megyünk - valszeg új beutalót is kell kérnünk majd.
Egy biztos: nem fogom éhgyomorral vinni a gyereket (a múltkor sem úgy vittem). A drnő azt tanácsolta, min. 2,5 óra teljen el a szopi után, hogy vérvétel legyen (azért rendes).
Ti merre laktok?

Melinda,
örülök, hogy Lottika meggyógyult. Műtét-ügyben szorítok!

Angéla,
Eszter sem az a dagi-fajta és mint írtam, ő sem eszik mindig egyformán. Egyetértek Veled (más korábban is kifejtettem) abban, hogy állandóan hizlalni akarják a babókat. Könyörgöm, mi ez? Disznótelep? Vagy libatömés? Emberekről van szó. És igen, népbetegség az elhízás (én is el vagyok Kép, tudom) és gyerekkorban kezdődik azzal, hogy szerencsétlen tapasztalatlan anyukákat azzal szekálják, hogy nem hízik a gyerek. Ha pedig kiegyensúlyozott, egészséges gyerekről van szó, igazán bicskanyitogató az egész.
Én is szoktam fehér kenyeret és sülkrumplit adni Eszternek, de ezutóbbi havi 1-2 alkalommal van (nem nagyon készítek sültkrumplit) és a mennyisége pedig nem annyi, hogy dagadt legyen a gyerek tőle. Sőt, tepertőt is kapott már és imádja.
1 éves korukig irtózatos mennyiségű zsírt esznek meg, ettől fejlőnek az agytekervények igazán.
Még egy érdekes dolog: csokit nem azért szeretik (ilyen idős korban), mert édes, hanem a zsírtartalom miatt.
Szóval egyetértek, Szomszédom Kép.

Mamázik a Lány ma is, holnap is. Holnap megyek Apával dolgozni egyet, mert jön a nagy góré Szegedre és haptákba kell állítani mindent. A Zuram pedig megkért, hogy segítsek. Már várom, mert 2 éve nem találkoztam a boltosaimmal Kép. Kedden is megyünk Kép.

Nem is írtam: Gergőnek szombaton volt a szülinapja. A Rádió 88- nak van egy műsora, hogy ha a szülinapos betelefonál, nyerhet 1 tortát Z.Nagytól. Hááát, nem hiszitek el, Gergő megnyerte a gyönyörű és isteni gesztenyés fatörzs tortát Kép.

További szép napot Nektek!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Anita!

Nálunk is az ujja a szájában van.

Angi!

Most már hetek óta nem eszik rendesen.Nem szeretném,ha kövér lenne.Én sem vagyok kövér.(Odafigyelek arra,hogy mit eszem,tornázom.)1 évesen 8250g voltam.Állandóan orvoshoz vittek,mert nem ettem meg semmit.Ezért pánikoltam be,hogy ne legyen olyan mint én.Próbálok vele nem foglalkozni,de nem könnyű.
Hála az égnek,még nem volt beteg a Noémi.
Egyetértek veled abban is,hogy nem mindegy mitől hízik.
Hány kiló most a Virág?Mit szeret enni?

Melinda!

Én 7 évesen 14 kiló voltam.Nem akartak a suliba bevenni.
Sajnálom,hogy műtét lesz.

Olyan jó,az apa már fél órája játszik a lánnyal.Én pedig nyugodtan netezhetek.

Ildi
tfildiko

orange {Szia Gira,
létezik olyan, hogy alkoholmentes sör: Arany Ászok, Dreher (hogy maradjak a mi termékeinknél), megtalálod bármely nagyker diszkontban (ha akarod tudni, melyik van Hozzád legközelebb, szólj és megmondom Kép), vagy a nagyobb boltokban.
Császármetszés:
én egyáltalán nem olvastam utána, a szülőágyon tudtam meg, hogy a dolgok úgy alakultak, hogy csaszira kerül sor.
Nem vészes dolog, túléltük mindannyian. Bikinivonalnál vágnak, kb. 15 cm-es heg a maradvány. Engem altattak, ébredés kellemetlen volt, Esztert a karjaimban tartottam a műtét után 4 órával, másnap szoptattam. Homokzsák estig a vágáson, másnap az első felkelés a pokol, aztán egyre jobb, mert éltet a mielőbbi hazamenés a Babus után Kép.
Nem kell félni tőle sztem. Csak annak félelmetes, aki nem esett át rajta.

Cumisüveg:
én nem vettem. Illetve Eszter 2 hóa korában egy bénát. A mai napig nem tudja, mire való. Ebben nem tudok tanácsot adni.

Hajrá!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Off:
Ildi, Gabi3,
kaptatok ma Kismamát?

Kriszti

ON

Kép

Kép
eszteranyu

Gira!

Nem olyan vészes a császármetszés.Két napig nagyon rossz,de ki lehet bírni.
Én Aventes üveget használtam az elején.De később áttértünk a Nuk-ra.Most is abból eszi a tápit.

Kriszti!

Én sem szeretném,ha kövér lenne.Csak aggódom,hátha beteg,és azért nem eszik hetek óta.Sohasem tetszettek a kövér gyerekek.(Sült krumplit csak akkor eszem,ha Zalában vagyunk.És rántott dolgokat is.)Tuti,hogy nem kap sok hízlaló dolgot,ha nagyobb lesz.Én odafigyelek magamra,a Noémire is fogok.

Ildi
tfildiko

Gira,
Az AVENT-et dícsérik, 1-es cumival.

csaszi: nekem brrrrrrrrrr volt. Szerintem jobb, ha az ember tudja mi vár rá. Én nem tudtam. Annyira a hüvelyi szülésre készültem. Nekem az elso 3 nap volt a pokol, utána már könnyebb. Irtóra fáj a seb.

Angi,
az függöny a Velux ablakaitokon? Tök jó, ilyet lehet én is varratok. Hogy van feltéve? Vitrázs rúddal?

Jozsó megint balhézott éjjel. És ma nem evett, nem aludt, tiszta zizi. O is én is. Zokogtam egyet délután, olyan fáradt vagyok, Jozsó odajött hozzám, átöltelte a nyakamat és elkezdett o is bömbölni. Olyan édes volt. Kép

A tejhozamom mélypontotn van. Nagyon apad, szinte alig van valami. Pedig eszem, iszom, gondolom a fáradtságtól lehet. De az is lehet, hogy Jozsó azért dila már 2 napja, mert nagyon kevés a tejem.
Vendég

Gira! Nekem egyáltalán nem volt nagy fájdalom csaszi után, én nem bánom hogy legközelebb is császár kell. Aki kér kap fájdalomcsillapitot, nekem csak addig ment amig fel nem ébredtem teljesen. Én féltem hogy majd üvöltök a fájdalomtol, hiszen mekkora seb lesz. Ha feküdtem nem is éreztem, felkelni na az tényleg vacak volt, de ugysem kellett csak ritkán.

Angi! Egyetértek. Orsi sulyán én csak nevetek, az hogy meg nem eszik már megint 1 hete már ez sem érdekel.

Kriszti! Én is ilyen nyerö tipus vagyok, anyuék szerint mindig bejön a szerencsém. Igaz mostanában nem telefonáltam be játékokra, de régen kifosztottam öket.

Dancsi! Nagyon aranyos lehetett JozsoKép Tej meg máskor is irtad lecsökkent majd megint helyreáll!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!
Már tegnap is meg ma írtam de elszállt.

Csak meg akartam írni, hogy Viola 2920 grammos. Tegnap lemértük Ildiéknél. Több, mint fél kilót hízott 10 nap alatt!Kép Úgy örültem! Kép

Dancsi: Nekem is nagyon tetszik a Jozsó. Nagyon édes ezekkel a fülecskékkel!És tényleg eszméletlen, hogy mindig mosolyog KépKép

A Laktoherb vagy a Fitolac tea a jobb? És a Hippnek az instant teája????

KI használt babahordozó kendöt? Elégedettek voltatok vele? Mettöl, meddig lehet használni???

Köszike
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?