A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

beszéltem egy 6 gyerekes anyukával, végso elkeseredésemben felhívtam.

az o tapasztalata:

1/ tilos a szüloi ágyba vinni, mert nem tudom onnan kirakni késobb, és ha jön a kistesó, akkor az nagy baj lesz

2/ne hagyjam sírni, mert rontok rajta, ha hagyom sírni. Menjek be, szoptassam meg, nyugtassam meg, ha kell, egész éjjel járkáljak vele és úgy aludjon. De _ne hagyjam sírni_ mert most olyan korban vannak, hogy megijednek ha magára hagyjuk oket. Meg azt is mondta, hogy ebben a korban van a legnagyobb szükségük a Mamira. Hogy dédelgessem, szeretgessem és akkor biztonságban fogja magát érezni, és nem fog elobb utóbb felsírni éjjel, mert tudja, hogy ott vagyok a közelben.

beszéltem egy barátnommel, akinek ikrei vannak, szerinte hagyjam bogni, o is hagyta bogni a gyerekeket, volt, hogy 5-6 órát keresztül (!!!!) is. És folyamatosan csökkent a sírás, 1 hét alatt teljesen leszoktak az éjszakai cirkuszokról. Na, ugye ez nálunk tök jól is muködött, eddig. Én így szoktattam le Jozsót pár hónapja az éjszakázásokról. De ez az elmélet nálunk mostanra befuccsolt. Kép((
Vendég

Vigyél esővédő fóliát és vidd ki a levegőre, Dancsi!
Ha esik, majd beviszed.
Szegénykéim...

Kép

Kép
eszteranyu

elaludt 10 perce, egy nagy szopi után. Remélem alszik egy nagyot (tegnap is így volt, de csak 40 percet aludt), igaz ebédre kellene mennünk, de lesz@rom, ha alszik, nem megyünk. Muszáj lenne kialudnia magát.

de itt van a tekarítóno, remélem nem kelti fel a porszívóval. Szegény fél óráig vigasztalt engem, a legnagyobb sírás közepette talált rám: Jozsó bogött, én is bogtem. Kép
Vendég

Én biztos nem hagynám sírni. Az borzalmas. Arról nem beszélve, hogy a Jozsó-korú babcik sztem még nem azért sírnak, mert el vannak kapatva.
Sírással jelzik, ha valami bajuk van.
Próbálj nyugalmat erőltetni magadra és vedd ölbe. Át fogja venni Tőled a higgadtságot, Vedd egyenletesen a levegőt.
Kérdezd meg, mi a gondja, mutassa meg Neked, ha fáj valami és mondd meg Neki, hogy szeretnél segíteni Neki, de csak akkor sikerül, ha Ő is akarja. Tehát fogjatok össze és győzzétek le azt a hatalmas bajt, amiért ennyire sír.
Lehet, h hülyének nézel-néztek emiaat, de nekem ez mindig bejött.
De a sírni hagyás nem az én műfajom. Oka van a sírásnak.
A házimunkát meg hagyd a francba.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi, vidd ki a levegőre! Esőben is lehet kint lenni. Úgysem tudsz ilyenkor mit csinálni vele.
Amúgy nyugodtan altasd magad mellett, az ovis gyerekek már nem szopiznak, mint Jozsó, ő még nagyon kötődik hozzád. Különben téged zavarna inkább, vagy a férjedet? Úgy érzem, inkább őt. De megnyugtatlak, hogy nálunk is úgy volt, hogy a gyerekek velünk(em) aludtak, amíg szopiztak és nem lett belőle semmi gond. Már rég nem velem alszanak, legfeljebb este befekszek hozzájuk egy percre, ennyi.

Ildi, igazad van, késő volt a felkészülés elkezdése. Meg lehet, nem volt olyan összeszedett most. Nem baj.
Július, akkor a Mars gyenge volt, a Vénusz saját házas,tehát erős. A többi se nem nagyon rossz, se nem nagyon jó. De a saját horoszkóp mutatja igazán. Arra sajna nincs időm, hogy mélyebben belemenjek, remélem nem baj.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Órákon át sírni hagyni, huh...Aztán felnőtt korában nem tudja, mi baja, mert érzelmileg sérült. Na ne!!!

E.

gerika

a velem alvásban az a gond, hogy én sem alszom. Mert cuppog, nyammog, hajat tép közben, karmol, meg ilyenek. Amúgy a férjem egy ideje már külön szobában alszik, mert nem bírta az éjszakákat. Valakinek dolgoznia is kell, hogy ne haljunk éhen.

Most már majdnem egy órája alszik, az ebédnek lottek, majd akkor megyek, ha felkelt. AMúgy kisütött a nap, ki kellett volna vinnem, de most már mindegy.

most pár napig nem fogom sírni hagyni, majd látjuk mi lesz. Ha kell, fotelban alszom, a hasamon Jozsóval. hátha így rájön, hogy a Mami a közelben van. Ha meg nem, akkor majd kitalálok valamit. Csak ez baromi fárasztó lesz. És a nagymamák most tényleg nem tudnak segíteni.
Vendég

Erika,
osztom a véleményed. Szerintem sem egészséges órákig úgy hagyni. A Jóisten mentse meg Eszter ezektől a srácoktól 20 év múlva!!!
2003. december 8-i bolygóállásokról tudsz-e valamit mondani Kép?
Régen írtál a főzősbe!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi,
nem lesz nehéz, lesz erőd és kitartó vagy!
Emlékszel anno a szopikra? Akkor is ügyesen végogcsináltad.
Most is sikerül majd.
Ha Jozsó érzi rajtad a nyugalmat és biztonságot, megnyuxik.
Szurkolok Nektek!

Puszi,
Kriszti

Ps,
örülök, hogy meggondoltad Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi! nekem is volt amikor jo lett volna odavenni az ágyunkba de én is inkább kinlodok mint egyszer is megtegyem és rájöjjön nem is rossz ott. Barátnöm a mai napig (7 éves a nagyobbik) nem tudja a gyerekeket kitenni az ágyukból. Én veled értek egyet.

Nekem izre a Lactoherb jött be. Hatása a fene tudja mióta nem iszok ilyeneket nem apadt a tej.

Tündi! Biztos szép lesz a szülinap! Tomika ehet majd a tortából? Képet majd várjuk!

Ildi! Nehogy azt mondjátok Angiék voltak a müsoran. Múlt héten direkt megnéztem az elejét és öket nem mutatták (vagy én nem láttam???Kép) gondoltam ma lesz. Erre ma meg nem aludtam.
Szóval mikor voltak?
Ja Orsi már jol van, végre áttört a foga.

Erika! Sajnálom hogy nem sikerült jól a verseny, majd jövöre!

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti, akkor aznap a Hold exaltált(nagyon jó), a többi kb átlagos.

Megyek Zsombóra, szerintem hétfőig nem jövök.

Sziasztok

Erika

gerika

Sziasztok!
Felvette valaki videóra a mai babaház c müsort? Küldtem be képeket a lányaimról és állítólag ma bemutatták Kép Csak nem láttam, mert elfelejtettem megnézni a müsortKép
Lécci ha valaki felvette szóljonKép Köszike

Dancsi: KItartás! Én is hagynám bögni. Na nem 4-5 órát, de egy kicsit mindenképp. Én se kapom ki Violát az ágyból, ha nyekereg. Odaszólok neki vagy megsimizem és általában visszaalszik. Kivéve ha a pocakja gyötri, de azon sajna nem tudok segíteni!

Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Kármen!

Nem voltak az Angiék a műsorban.Mindig azért nézem meg.Majd talán a jövő héten.
Örülök,hogy jól van az Orsi.Már az étvágya is jobb?

Erika!

Köszi.Azt kifejtenéd nekem,hogy a Mars erős mit jelent?És hogy a Vénusz gyenge?Majd,ha lesz rá egy kis időd.Előre is kösz.

Dancsi!

Drukkolok az éjszakátokhoz!

Ildi
tfildiko

Sziasztok!

Dancsi, én nem hagynám bőgni. Én olyan ikreket ismerek, akiket hagytak bőgni. Annyira kiborult a két gyerek, hogy az egyik telirakta nyakig a pelenkát az üvöltéstől, a másik meg félig szétrázta a kiságyat és nem aludtak el! Szerintem mindenki érzi, hogy mit képes a gyereke elviselni. Pipin is kipróbáltuk ezt a bőgetőst , annyira kiborult, hogy utánna egy órán keresztül csuklott szipogva, pedig csak 20 percre hagytuk. Az én lelki világomról nem is beszélve. Pipi si átjön éjjel, ő a saját kis lábán sokszor, mivel a rácsos ágyban már nem alszik el. Én szeretem, ha hozzám bújik, ha érzem, hallom, h szuszog. Így nyugodtan alszunk reggelig. Ha ti is így alszotok nyugodtan, szerintem magad mellé veheted, így te is és Jozsó is kipihentek lesztek. Aztán szép lassan lehet visszaszoktatni a saját ágyába. Pipi is 9-10 hósan velem aludt és 12-13 hósan visszaszoktattuk a kiságyába.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Lányok, a La Halle-ban megint 500Ft-ért dobálják az ember után a gyerek és felnőtt cuccokat is.

Nóri
norcee

Jah és még annyi, hogy vasaláskor mi minden eszébe jut az embernek:-), én is kipróbáltam azt, hogy ha felébred(amíg a kiságyba is elaludt) átmegyek hozzá és vissza altatom. Felébredt kb 11 fele, átmentem , visszaaltattam, fél óra múlva megint felkelt, megint felkeltem, megint visszaaltattam, ez így ment reggelig. Ezt csináltuk 2-3 hétig. Ezzel én annyit értem el, hogy napi 3-4 órát aludtam megszakításokkal, annyira kimerültem testileg és lelkileg, hogy minden vírusra és bacira kapható lett a szervezetem. Volt, hogy annyira homályosan láttam, meg szédültem, hogy a páromnak haza kellett jönnie a munkahelyéről, mert nem mertem egyedül maradni a lánnyal. A végső csepp, amikor annyira elsötétedett minden, hogy nem láttam semmit!!,akkor nagyon megijedtem és ez volt az a pont, amikortól én elkezdtem Pipivel aludni.

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Uhh, Anita, ez durva.
Nekem fontos, hogy kiegyensúlyozottak legyünk. Ha nem alszom eleget, nem vagyok az. Fáradt vagyok, lebetegszem (az én szervezetem is feladja), nem tudok igazán "teljesíteni". Mi adódik ebből? Kihat a gyerekre, a férjemre és kész lesz mindenki a másiktól.
Ha a nyugalomnak az az ára, hogy Esztert átviszem hajnalban (próbáltuk, hogy Gergő kelt fel, megitatta, ringatta, de engem akart) és reggelig alszunk nyugodtan, akkor megteszem.
Ill. én nem olyan mélyen, de mégis többet, mintha 2 óránként rohangálnék.
Szóval nekem ez megéri, hogy ne hisztizzünk Eszterrel felváltva.

De ez abszolút szubjektív.

Kép

Kép
eszteranyu

Lányok,
nem tudjátok, hol lesz június 19-én a RedBull röpnap? Valamilyen tónál, sajna nem értettem.

Kép

Kép
eszteranyu

Dancsi!
Én azt hittem a szex miatt nem akarod, hogy Jozsó veletek aludjon, a kistesó miatt miért ne aludhatna?

Nálunk éjjel majdnem az egész szoba be van borítva szivaccsal, Léna jó messze alszik tőlünk, illetve össze-vissza gurul, de mostanában szereti befészkelni magát az ablak alá, neki az a fontos, hogy ne legyen rácsokkal elválasztva tőlünk.

Jól értem, hogy Angiék még nem voltak? Köszi Ildi a kazit, de engem csak az a műsor érdekel, amelyikben Angiék vannak.

Nóri
norcee

Visszaolvastam és tudok normálisan írni végre.
Elég hosszúra sikeredett, bocsesz érte:

Nóri,
köszi az infót a leértékelésről, sajna nálunk nagyon hóvége van Kép.
Nekem is megadatott a lehetőség, hogy 6 hétig pihenhettem szülés után. Sokat számított. Ha tej-gondom volt, lepihentem és megoldódott a gond. Mindig vigyáztam, hogy ne hajtsam túl magam, mert a tej rovására ment sajna.
Utólag hogy látod, szükség volt a szülés beindítására?
Munka: köszi kérdésed, nagyon jó volt Kép! Jó volt Gergővel kettesben ilyen sokáig, jókat röhögtünk, adtam pár használható ötletet (érdekes, hogy anno ezek nem jutottak eszembe Kép), jöhet a vezérkar.
Még megyünk majd szerdán, vagy csütörtökön is, akkor Szegeden leszünk (a Belvárosban).
Nagyon elfáradtam, jólesett lepihenni. Eszter nagyon klasszul megvolt Anyukámmal, aminek örülök, így nyugodtan elengedem nyaralni is majd. Szerencsére imádják egymást, én mást sem hallok, csak Mama, meg Mama, mama, mama. Ha csörög a telefon, vagy kopognak, mindig Mama Kép.
És érdekes, mert Mamával mindig elalszik azonnal Kép.
Zoli hol tanít?
Tetszett, amit az áltsulis időkről írtál.
Eszter is akrobata alvás közben, olyan pozíciókban alszik, hogy csuda. És összevissza gurul az ágyában. Sztem azért is szeret a mi ágyunkon aludni, mert lehet pörögni (180x200 az ágyunk).

Bea,
látom, nem nyugis a 7végéd Kép.
Miért nem rakod be a főzős topicot a Kedvencek közé? AKkor nem kéne keresgetni.

Gabi3,
tegnap Algyőn voltunk Gergővel, figyeltelek a boltokban, de nem láttalak. Nem csuklottál Kép?

Enikő,
nem láttam a képeket a műsorban.
Viola szeret levegőn lenni?
Van erkélyetek?

Erika,
mit csinálsz Zsombón?
Versenyt sajnálom, azért ügyes - gondolom, nem mindenki indulhat rajta.
Én is voltam versenyen, de én a Ki tud többet a Szovjetunióról versenyen és ha jól emléxem, az élmezőnyben végzett a csapatunk Kép.

Karmen,
melyik fogacska kínozta a Kékszeműt?
A Babaház minden szombaton 11-kor van a kettesen.
Angéláék nem voltak - én is ezért nézem csak. Amúgy nem tetszik, nekem olyan szétesettnek tűnik a műsor.
Én is Laktoherbet ittam.

Ildi,
éjszaka Kép. Nem gondolkodtál még, hogy elviszed Noémit alváslaborba? Nem tudom, hogy birod, én már szétestem volna a helyedben.
Akartok tesót Noéminek?
Honnan vésted az agyadba a fogyókúrát? Mennyi idő alatt mennyit adtál le?

Tünde,
végre itt vagy Kép!
Tomika aranyos (Eszter is nyomja a telefonálást Kép), mint mindig. Milyen szekrényt vesztek és hol? Milyen alkoholmentes sört iszol?
Milyen Kálciumot szedsz?

Ági,
végre Te is előkerültél.
Kristóf hogy alszik mostanában?

Melinda,
az érzés miatt sajnállak, de Lottinak mindenképp jobb lesz (persze Neked is).
Mennyit kell benn feküdni?
Hol végzik a műtétet?

Angéla, Gabi3, Tünde!
Jó főzést és vendégséget Nektek!

Meli,
kitartás, mostmár tényleg nincs sok, hamarosan találkoztok Benivel!

Az orosházi sztorit hallottam, én 2-3 nappal a dolog után. A dokit át is helyezték Szentesre. Anyukám szomszédjának is ő (volt) a dokija. A tragédia után Szegedre átjött Sárihoz.
Azért tényleg, mik vannak Kép.

Vitamin:
nem írtam, hogy én vasat (Ferrofolgamma) + C-vitamint is szedtem még. Az Elevitet elkezdtem, de idegbajos lettem tőle, így abbahagytam. Most szedtem be a maradékot.
A védőnő azt mondta, elég, ha 1 doboz vitamint szedek egyszerre be, nem kell folyamatosan, majd fél év múlva lehet megint. Nem jó a túl sok vitamin sem.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Kriszti!
Én csak azt nem értem az orosházi ügyben, hogy:
1. tényleg igaz, hogy csak a 16. héten jeletkezett először ultrahangra?
2. ha tudja, hogy ilyen lesz a gyerek, akkor elveteti? Mikor? (A riportban arra hivatkozott a nő, hogy az utolsó hónapokban 2 naponta Uh-zták, mert placenta leválás miatt bent kellett feküdnie.)
3. nekem a kötelező genetikai Uh előtt alá kellett írnom valami papírt, ami pont arra jó a klinkának, hogy ilyen esetekre védje magát

Aszem a sajtó is nagyon felfújta a dolgot, érdekes lenne tudni hogy is volt valójában.

Nóri
norcee

Egyik barátnőm, aki Hollandiában él egész terhessége alatt szoptatta a lányát (16 hónap van a gyerekek között), így a fiának azonnal volt tej, és a tej át is alakult a csecsemőnek valóra. Ja, és fejnie se kell, mert a nagyobb gyerek kiszopizza a fölösleget, vagyis nincs csomósodás, gyulladás.
Mit szóltok ehhez? Én eddig mindig úgy gondoltam, hogy először Léna abbahagyja a szopit, aztán csinálunk kistesót, de ez most foglalkoztat. Hónapok óta rendszeresen mensizek, mintha a szoptatás és a ciklus különvált volna egymástól. Ja, és gondolom érzitek rajtam, hogy egyre inkább eltudnám képzelni, hogy jön a következő baba. DE, először az építkezés jön.

Nóri
norcee

Nóri,
nem akarok hülyeséget írni, amit én hallottam: nem vették észre UH-on, hogy nincs rendben a Pici.
Én is aláírtam (meg mindneki, különben el sem végzik a vizsgálatot) azt a papírt a genetikai Uh-on.
Az intézmények aláíratnak mindent, én azt sem tudom, miket írtam alá csaszi előtt, csak írtam, hogy túl legyek rajtuk.
Szal többet nem tudok az orosházi dologról.
A média felfújja, nekünk el kell adni, ha ilyen áron, akkor is. És mint tudjuk, a tragédia példányszám növelő (és nézettség).
Kegyetlenek.

Család jobban van már?

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Köhögnek még.
norcee

soha többet nem hagyom sírni Jozsót. Szó szerint menekül elolem. Felveszem és sír. Kép Ku...a szar érzés. Látom rajta, hogy haragszik rám, mintha félne tolem. Biztos érezte rajtam éjjel, meg délelott, hogy baromi mérges voltam és nem tudtam türelmes lenni hozzá.
Vendég

Nóri!

Én is azért vettem fel,mert azt hittem,hogy benne lesznek az Angiék.
Voltam a LaHalle-ban,vettem a lánynak két pólót rövidgatyával.Nem mertem többet venni,mert félek,hogy kicsi lesz rá a nyáron.Bár,ha így eszik...És vettem neki egy klassz szoknyát,az drága volt,de gyönyörű.
Ha már a Plazában voltam,bementem a játékboltba is.

Kriszti!

Örülök,hogy jól éreztétek magatokat.Mi is megyünk Pünkösdkor a férjem kollégáival kirándulni.Nem tudom,hogy a Noémi hogy bírja majd.Addig kell vennem neki egy utazóágyat.(Megvárom még akciós lesz.)
Alváslaborba nem viszem.Lehet,hogy akkor éppen jól aludna.Még bírom,az éjjel a férjem ügyelt.Tök jó,hogy elvállal mostanában pár éjszakát.De így is felébredek,és ösztönösen ugrok ki az ágyból.Úgy fog le,hogy ő majd megy.

Ildi
tfildiko

Dancsi!
Próbálj megnyugodni, igyál valami finom teát, hallgass valami jó zenét, vagy, ami bejön, az a fontos, hogy benned végre nyugalom legyen, meglátod Jozsó is kezesbárány lesz.

Nóri
norcee

Ildi,
mi is voltunk tegnap, és vettünk 2 téli dzsekit Jozsónak. Kb. óvodás korában lesz jó, de 500 píz volt darabja.
Vendég

Dancsi!

Ma már nem volt valami nagy a választék a LaHalle-ban.500 Ft-ért nem láttam dzsekit.

Nóri!

Ti mit vettetek?

Kriszti!

Jó lenne neki majd egy tesó,de még várunk.Először szeretnék egy kicsit aludni.Meg most jön a lakáscsere is.Úgy gondoltam,hogy kb.2 év.Érdekes,mert mindig 1 gyereket szerettem volna.Most meg már a másodikon gondolkozom.Majd kiderül...

Ildi
tfildiko

Sziasztok
Megsütöttük a tortát, persze most jól beesett a teteje. Sütöttünk még egyet, a kettőből kijön egy normális méretű. Persze a múltkor a próba tökéletesre sikerült.
Köszönjük a jókívánságokat a szülinapra!

Dancsi!
Nekem az a véleményem, hogy próbáld meg elfogadni Jozsókát olyannak, amilyen. Ha cvsak veled akar aludni, ne tagadd meg tőle,úgy csináld, ahogy érzed, hogy jó neki. Mert úgyis mindenki más tanácsot ad. Én pl. azoknak a táborát erősítem, akik nem hagyják sírni a babájukat, mert ha sír, akkor az anyjára és törődésre van szüksége. Biztos van, akinél beválik, ha kicsit (!!!) sírni hagyják. De Jozsóka szerintem nem ide tartozik. Meg szerintem fontos volna a következetesség.
Szóval, hidd el, ha elfogadod, hogy ő ilyen, ennyire anyás, sokkal könnyebb lesz. És én úgy gondolom,kár siettetnünk az elszakadást. Nem sokára eljön az az idő, amikor már ciki lesz anyához bújni, puszit adni stb. Akkor meg majd visszasírjuk a babakort, amikor még igényelte.
Bocs, ha nagyon okoskodós vagyok, de biztos vagyok abban, hogy a legfontosabb, hogy megtaláld, ami Jozsónak és neked a legjobb. A sokféle tanács csak ötlet. A járható utat mindenkinek magának kell megtalálni. Mi tudomásul vettük, hogy Tomikának szüksége van anya (és apa) közelségére 7 hónapos kora óta. Persze én is próbálgattam. hogy aludjon az ágyában, de hamar beleuntam az állandó felkelésb, és Tomika velünk alszik.És így mindenki alszik, és olyan gyönyörű, hogy esténként sokszor csak gyönyörködünk benne.

Karmen!
Igen, megkóstolhatja, de nem nagyon ugrál az édességért. Néha szoktunk neki adni 1-2 falatot házi sütiből, de nem nagyon igényli. Azt hiszem, mert nem szokta meg az édes ízt. (az édes gyógyszereket is utálja).
Lesz fotó, majd teszek föl.

Kriszti!
Ált. a borsodi pólót iszom, mert az a legolcsóbb, és szerintem nincs nagy különbség köztük. Még a férjemet is rászoktattam, pedig ő korábban a Bucklerre esküdött.
Ált. kalcium sandoz peszgőtablettát iszom, ha ezsmbe jut.
A szekrényt csináltatjuk egy asztalossal, én terveztem meg (ő csinálta a konyhaszekrényt és a fürdőszobait is). nagyon jól és jó áron dolgozik. Meg ez baépített faltótl falig plafonig érő szekrény lesz akasztós résszel, polcos résszel, nyitott polcokkal, tolóajtókkal. Már nagyon várom, mert sehogy nem férnek Tomika cuccai a szobában. Csak azt bánom, hogy a járókát el kell vinnünk Kép

Nóri!
Én is több helyen hallottam és olvastam, hogy terhesség alatt szopizik a baba. Én szívesebben megvárnám azért, hogy befejezze a szopit, persze csak ha akarnánk másik gyereket Kép De teljesen elfogadom azt is, ha valaki nem várja meg, ha bírja fizikailag. Kép

Ildi!
Tomika sem marad meg a járókában egy percet sem. Eleinte egy kicsit kibírta, de mostanában reggel a kiságyba teszem, ott megvan egy kis ideig.Azért arra jó a járóka, hogyha hirtelen biztonságos helyre kell tenni Noémit, oda teheted.

Mindenkinek további szép hétvégét!
Tünde+Tomika
ptünde

Kriszti! Én maszekban voltam genetikán, igy nekem nem kellett aláirnom semmit sem. Nem is tudtam hogy másoknak kell.
Köszi, tudom mikor van a müsor, csak nem szeretem azért csak az elejét szoktam megnézni Angiék miatt. De ma elaludtam a müsortKép

Nóri! Voltunk a La Halle-ban köszi.

Tündi! jo szülinapozást!!

Era

Kép

Kép

Karmen
karmen

Kriszti!

Nagyon lassan fogytam le,másfél év alatt.13 kilót dobtam le,de utána 5 kilót visszahíztam.Nagyon lefogytam,olyan volt a combom,mint a békáé.Rájöttem,hogy ez egy kicsit durva.(Nem írom le,hogy hány kiló voltam.)
Vettem egy könyvet a táplálkozásról,és annak a segítségével tudtam meg a kajcsik tápanyagtartalmát.A magam erejéből fogytam le,nem követtem egy fajta fogyókúrát sem.(A magam feje után mentem.)De hatalmas akarat kell hozzá.Mennyit szeretnél fogyni?

Tünde!

Biztos,hogy nagyon fincsi lett a tortád.
Nagyon érdekes,mert a Noémi csak a saját ágyában szeret aludni.Pedig egész nap igényli a közelségemet,társaságomat.Éjjel csak egy kis ringatásra veszem fel.De lehet,hogy majd ő is változik.

Ildi
tfildiko

Ildi,
minimum 10 kg-ot le kéne adni, de ha 15 megy le, azt sem bánnám.
Anyukám és Gergő azt mondták, jó vagyok így (minden elfogultság nélkül Kép), nem kéne fogyni.
Viszont még szoptatok és 1 év múlva tervezzük Eszternek a Tesót.
Tudom, mennyi voltál. Szoktalak olvasni Kép.

Tünde,
szívemből szóltál ismét Kép.

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!
Eloszor is nagyon boldog szulinapot kivanok Tomikanak, Batornak pedig boldog nevnapot!

Nori, sokan szoptatnak terhesen, es ezzel nincs is baj, amig nem megy valakinek (babanak-mamanak) a rovasara. En nem mernem bevallalni, talan ha tobb tartalekom lenne. Esetleg ha csak napi 1-2x szopna Krsitof. A terhessseg es szoptatas sokat elvesz egy nobol, hiaba vannak ott a vitaminok, es a sok zoldseg-gyumolcs. Nem art egy kicsit oszekapnia magat, mielott egy ujabb baba kihordasara vallalkozik.

Kriszta, koszi most mar egesz jol alszik Krsitof, bar volt nehany zuros ejszakank. Amugy tovabbra is koztunk alszik az elso kelestol szamitva. Valamelyik nap vegig a sajat agyaban aludt, es hianyzott, feltem, hogy nem hallom meg, ha felebred.

Angi, milyen volt a buli?

A babas musor nekem is keson jutott eszembe, meg szerencse, hogy nem ma voltak Angiek. Viszont Eniko babait pont lattam. Kép

Agi
agi77

Ildi! az a szoknya nekem is nagyon tetszett! Meg a farmer kiskabát, olyan csini. De most nekünk se volt pénz arra már.

Tudja valaki mikor zár be végleg a La Halle?

Dancsi! Orsit én is hagytam sirni, irtam elsö nap 1 ora hossza volt, szerencsére ö még jobban bujt hozzám amikor felvettem.
én is akartam venni nagyobb méretben kabátot, pulcsit, de olcso nem volt.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Edi tegnap éjjel tiszta láz volt. Alig tudtuk 38,5 alá húzni. Éjjeli fürdetés, borogatás, stb... hajnali 5 körül lement.
Ma jobban van. Mostmár csak hőemelkedése van, de egész nap nem evett, csak most este másfél deci tápszert. Ennyi. De folyamatosan itatom, a teát elfogadja.

Betegen nem tudtunk La halleba menni, erről most lemaradtunk. De több is veszett már Mohácsnál.

Fogyi: én Norbi-updatezek. Könnyű csinálni, de lassú fogyást nyújt. 3-4 hét alatt -2 kg. Minden tudományomat a Norbi honlapján található fórunkból szedtem. Akit érdekell, az itt nézzen utána szerintem, vagy vegye meg a könyvét (3ezer). Én jónak tartom.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Ja, és a beígért kép...
Kép
gabici

És még egy..Kép
gabici

Sziasztok!
Dancsi, néha én is nagyon türelmetlen vagyok és akkor határozottan érzem Luci rosszallását. Jozsó életének te vagy a központja, szerintem nagyon rossz neki, ha nem érzi a szeretetedet és a türelmedet. Lehet, hogy baromság (alternatívaként írom csak ide!), de én inkább kicsit elkapatnám, mint nem.
Krisztinek igaza van, volt olyan időszak, amikor határozottan éreztem, hogy fél a lányom.
Lehet, hogy csak valami arany középutat kellene találni, hogy közel is legyen hozzád (úgy érezze), de neked elég távol. Esetleg a szobátokban leválasztva egy sarokba a kiságyát pl. egy könyvespolccal vagy hasonló.
Ez csak az én véleményem:-)))

Gabici, nagyon jó képek! Látom, nem csak Angiéknál nagyon érdekes a fiók:-)Egyébként kösz a norbis tippet!

Mi a La Halle-ban női cuccot még sosem találtunk jó áron, ami tetszett volna. A férfi pulcsik és a gyerek holmik jók, de a többitől kitört a frász.

Melinda, szegény Lotti, vacak érzés lehet. A multkoriban voltam bent a fül-orr-gégén és az egyik kórteremben volt egy 3 éves forma kissrác. Neki is valamelyik manduláját szedték ki. Olyan virgonc volt 1 nappal a műtét után, hogy csuda. Csak rendszeresen járt a nővérek nyakára, mert a torkára való fájdalomcsillapítónak nagyon jó íze volt. Málnás talán:-)))
Remélem, hogy Lotti is ilyen könnyedén veszedi majd az akadályt.

Tündi, nagyon helyes férjed van, nem félsz, hogy Tomi is ilyen nagyra nő?:-))) Hehe, két férfi nő a fejedre:-)))
Sok sikert a bulihoz és boldog szülinapot az ünnepeltnek!!!

Ildi, szerintem azért várj a második babával addig, amíg Noémi biztonságosan közlekedik, nem kell cipelni vagy hasonló.
Kilók: hát majd meglátjuk.

Nóri, én ettől mászok a falra, hogy minden helyről mást hall az ember és nem lehet eligazodni. Az egyik orvos azt mondja, fejd ki a maradék tejet, a másik az ellenkezőjét mondja, nem szoptass terhesség alatt - nyugodtan szoptass terhesség alatt..... Őrület, nem?

Kriszti, nálunk Luci nemegyszer gurult le az ágyról, csoda, hogy épelméjű még:-)))))

Ági, láttad a képeket? Angi nem írt. Hogy van Kristóf? Állítólag jön a hó...
H
babamama

tudjátok az a legrosszabb ebben, hogy mindenki adja a tanácsokat (persze, mert én kérem, ezt nem negítvként írom), és mindenki nyilván azt mondja, ami neki bejött.

Nálunk az egy ágyban alvás nem okés, mert látom,hogy Jozsó sem alszik olyan jót, ha velem alszik. Hiába alszik úgy el, de nyugtalan. És én is szarul alszom, ha velem alszik.

AMúgy pár perce aludt el, szó szerint összeesett. Kép

8-kor szopi, a szokásos módon, de ahogy próbáltam letenni, felébredt és sírt. 1,5 órán át küzdöttem, most tényleg higgadt maradtam, mert eldöntöttem, hogy nem hagyom sírni. Miután nem tudtam elaltatni, úgy döntöttem, hogy ok, velem alszik a fotelban (az ágyunkba nem viszem, ha beledöglök is). Összepakoltam, elmentem fürdeni, és mire kimásztam a kádból, csend volt. Elaludt magától. Keresztben fekszik, az ágy sarkában.

Amúgy adtam neki Nurofent, mert úgy látom, jön az egyik rágó foga. Ezt onnan gondolom, hogy mindig a szájában van a keze, és hátul nyulkapiszkál. Ilyet a fogzáskor csinált mindig.

lehoztam a konyhába, mert tartottam tole, hogy hányni fog. Hányt is, jó nagyot. Szóval a gyógyit nem tudtam beadni neki.

Annyira, de annyira kibuktam én is, hogy én is rókáztam egyet.

Ági,
én nem érzem, hogy fizikailag kilennék a szoptatás miatt. Pedig Jozsó 4-szer legalább szopik naponta.

Gabici,
jó kis rumli! Kép Jobbulást, lehet tudni, hogy mi a baj?
Vendég

Ja, méltó módon sikerült ma megünnepelni a szülinapomat! ilyen sz@r még nem volt. Csak most este jutott eszembe, hogy ma van!
Vendég

A gyerekkórházban lesz a műtét, dr. Matusovits csinálja. Vele lehetek (2 eFt-ért!), és ha nem lesz gond (hányás, vérzés) kedden jöhetünk haza.
Nagyon ideges vagyok, de szerencsére a lányom okos, elmagyaráztuk neki mi lesz.
"Hétfőn a kórházban alszunk anyával, a doktorbácsi kiveszi az orrmandulám, meg a torkom, mert nagy, és kidobja a szemétbe. Ha hazajövünk, apa vesz nekem nagy Kindert." Kép
A vérvétel azért volt krimibe illő, mert egy SS tisztnek beillő nőci vette le.
A TB rendszertől meg megint felfordult a gyomrom. Ki akartam volna íratni magam GYÁP-ra, amíg Lottus beteg (műtét után még 2 hétig nem mehet közösségbe), de amíg kórházban van, nem írnak ki mellé!!!Sőt, papíron már vasárnaptól kórházi kezelés alatt fog állni és mondta a gyerekorvos, hogy mivel csak a zárójelentésen szereplő utolsó nap utáni naptól tud GYÁP-ra venni, nézzük meg, mit írnak pontosan rá, mivel ott sem a tényleges időpont szerepel néha. Ugyhogy most tulképpen én vagyok a táppénzcsaló, mivel saját jogomon vagyok betegszabin. Vérlázító! Ja, és még én fizetek, hogy a lányommal lehetek, és rajta van a papíron, amit aláírattak, hogy ha a szülő a gyerekkel van, testi épségéért ő felel ("kéz kezet mos").

Melinda

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Gabici!

Nagyon szép az Edi.

Dancsi!

Boldog szülinapot!Remélem,hogy egyszer nálatok is megoldódnak az alvási problémák.(És nálunk is.)

Melinda!

Drukkolok!

Hajni!

Nem most tervezem a másodikat.2 év múlva esetleg.
Már az ősszel 30 múltam.Olyan túl sokat nem várhatok.(Jó,tudom,hogy sokan később szülnek,de én nem szeretnék.)
Ti mikorra tervezitek a tesót?

Kriszti!

Nekem is azt mondta a férjem,hogy úgy tetszem neki.De én nem éreztem jól magam a bőrömben.

Ildi
tfildiko

10-4-ig aludt egyhuzamban.Azóta ordít, ha nem ringatom. Kép

Megyünk a dokihoz, ez nem normális.

fel van repedve a kis szája is, gondolom tegnap elharapta.
Vendég

Dancsi, bocs, nem akartam még többet pakolni a válladra. Inkább csak nagyon érzelmi oldalról nézem a dolgokat.
Isten éltessen sokáig!

Ildi, nagyon minimális az esélye, hogy bevállalnánk:-)) Most, amikor Angiéknál Bogiztam, nagyon nagyon el tudtam volna képzelni, de nekem reálisan kell gondolkodni. Majd kiélem anyai ösztöneimet a húgom leendő porontyain:-)))

Melinda, jó ez a szöveg a kinderrel:-)) Okos nagylány Lotti, hogy megérti. Gyógyuljatok meg gyorsan!
H
babamama

Sziasztok!
Dancsi, boldog szulinapot igy utaolag! Persze nem mindekinek strapas a szoptatas, azon gondolkoztam, hogy lehet, hogy nalam is csak a tavaszi faradtsag jatszik be. Mar nagyon varom a napsutest, es a jo idot.

Hajni, Kristof meg alszik, pedig mar 8-kor elaludt. Nehany nap alatt elertuk, hogy fel 10 helyett 8-kor tesszuk le. Igaz volt nehany keles, de egesz jo volt az ejszakank. Jonnek ma a sogornomek, az uncsitesokkal, jo, hogy Kristof kipihent lesz. Milyen kepekre gondolsz? Amiket ide rakott fel Angi lattam, de a Lucisakat meg nem.

Agi
agi77

Melinda!

Nagyon jó szövege van a Lottinak.

Dancsi!

Sajnálom...Mikor viszed a dokihoz?

Ági!

De irigyellek,hogy ilyen jól alszik a Kristóf.

Hajni!

Miért írtad azt,hogy reálisan kell gondolkodnod?

Ildi
tfildiko

Nem volt hajlandó elaludni az ágyában. Beöltöztettem, mert irtó hideg van, süvít a szél, rátettem az esovédot a kocsira, és kitoltam a teraszra. 1 perc alatt elaludt.

Kapott Nurofent, de itthon akkor sem volt hajlandó elaludni. Majd leragadnak a szemei, majd felpattan és indul játszani.

Doki szerint a rágó fogai jönnek. Napi 1-2-szer, akár hosszabb távon is nyomhatom a Nurofent. Azt is mondta, hogy várjunk pár napot, és ha ilyen marad, hogy éjjel 6 órát alszik (ami rohad kevés) és nappal sem pótolja be, akkor majd ad neki nyugtatót.

Azt is mondta, hogy az ilyen piciknet ha valami kibillenti a megszokott ritmususkból, akkor nagyon nehezen állnak néha vissza.
És ez lehet most a fog vagy a front, mert ugye mondják a baromi hideget.
Vendég

Gabi3,
Bátornak boldog névnapot kívánunk!

Tünde,
a Szépszeműt szeretettel köszöntjük szülinapján Kép!

Dancsi,
boldog szülinapot Neked!
Sajnálom, hogy ilyen rosszul sikerült.
Szerintem is mindenki azt a tanácsot adta, ami nála bevált.
Most még egy utolsó, ha Eszter este nem akar elaludni: mi ágyunkba teszem, csend van, gyújtok egy mécsest és megszopákoltatom. Ez eddig mindig bejött.
Még valami: segíteni szeretnénk Nektek, ezért adjuk a tanácsot, amit átgondolhatsz, ha van szimpatikus, megvalósítod. Ezek nem szabályszerűek, de 1-1 ötletet mindig lehet lopni Kép.
Mellesleg front van: hideg, sőt havat is mondott megen.
A Férjed mit szólt a tegnapi napotokhoz?

Melinda,
csak ámulok, mennyire okos a Kislányod. Annyira megértenek mindent, hogy nem is gondolná az ember. Holnap szorítunk Nektek!
A nyáron mi is feküdtünk benn napi kétezerért. 1 jó dolog van: nagyon finoman főznek.

Gabici,
nagyon helyes a Fiad, a fölső képen meg micsoda pirospozsgák vannak Kép.
Klassz a bútor is.

Eszter az este megint kibukott a fáradtságtól, nem akart elaludni.
Hajnal 3-kor felébredt, átvittem, szopákolt, majd aludtunk. Reggel negyd 7 körül ébresztett minket, szopi, majd olyan fura volt.
Nagyokat nyögött és sápadt volt.
1 óra múlva meglett az eredmény. Sugárban hányt szegénykém vagy 3-szor.
Fél 9 körül elaludt, nyomta 2 órahosszat, azóta semmi baja.
Szerintem bekajált nagyon (úgy emlékszem, 5 körül is cicizett), vagy az esti pizza nem ízlett a tejben, mert reggel óta nem szopott. Szétdurranok megint, lassan fejnem kell.
És nagyon jól eljátszik egyedül!
Anyukámék azt mondták, hányós vírus van Orosházán - ez kicsit megijesztett, de szerintem csak gyomorrontás volt.

Megyek, mert csak itt van mellettem Kép.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Na hátha most el tudom küldeni amit de. irtam. Engem már nagyon bosszant hogy vacakol a babanet.

Melinda! Mi az a GYÁP? Remélem Lotti gyorsan meggyogyul, azt mondják a gyerekek sokkal jobban viselik ezt.

Dancsi! Boldog szülinapot! Hátha ma már jo napod lesz! Már a rágófogak, jesszum!!!! Nem semmi hova sietnek a fogacskái. Szegény, remélem nem kinozza sokáig.

Gabi,Tündi! Boldog szülinapot Tomikának is, Bátornak meg boldog névnapot!

Gabici! Remélem Edi gyorsan meggyogyul!!

Kriszti! Jobbulást Esztinek is!

Én azért nem mernék terhes lenni amig szoptatok mert valszeg nekem a prolaktin miatt lett majdnem vetélés a vége. Szoval én nem is merek bevállalni másik babát szoptatás alatt és utána is csak ha elöbb rendbeteszik a hormonomat.

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?