A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek

Mamik Kép
Mi is megjártuk a neurológiát. Egyik gyereknek sincs semmi baja.
Semelyik gyerek problémáját nem érezte olyan súlyosnak a neurológus, mint ahogy azt a gyógytornászunk beállította.
Ezen megnyugodtam.

Cat Kép
milyenhálózsák ez? én is keresek a fiúknak, akkor lehet, hogy olyat vennék, mint a tiétek.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi!
Örülök, hogy megnyogodtál.Kép
Bocsika, de nem felejtettél el valamit?Kép
Tudod párna, naptető.Kép

Kristin!
Remélem minél hamarabb hazajöhetsz a kórházból.Kitartás!!!

Cat!
Küldenél nekem képet a hálózsákról?
Köszike.Kép

Vikics!
Nagyon kis ügyesek a fiúk.Kép
Kapkodni fognak utánnuk a csajszik, ha ilyen kis háziasak lesznek.Kép

Mi szombaton még elmegyünk egy utolsó 4D-re.Kép
Remélem a fiúk jó passzban lesznek, és nem fognak szégyenlősdökni.Kép
A nevekkel még gondban vagyunk, de egyre jobban tetszik nekünk az Ákos és a Marcell (vezetéknév: Kósa)Kép
Szóba jött még az Áron, Ádám, Balázs, Bence, Dávid, Dániel, Gergő, Levente.Kép
Ha tudtok még javasolni nevet, akkor szívesen fogadom.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok! Kép

Kristin Kép remélem minden jól alakul, és már megnyugtattak babamozgás ügyben is Kép mindent írj meg ha újra gépközelben leszel Kép

Cat Kép én mindent megvennék Kép de nálunk tilalom van tudod Kép

Orsi Kép gondolom nagy kő esett le a szívedről Kép ez nagyon jó hír Kép

Ma voltunk dokinál, babókkal minden rendben Kép nőnek 1150gr, és 1300gr a becsült súlyuk, jó flowmetria (remélem így kell írni), mind a ketten keresztbe fordultak ... Zárt méhszáj. Jövőhéten megint megyünk. Engem is megfenyegetett a doki, hogy készüljek 32-34 héttől befektet. Azt mondja, ikrekkel, cukrosan a mi előzményeinkkel ez lenne a legjobb. De még visszatérünk rá ...
Kérdeztem ha a következő két hétben történik valami, akkor hová menjünk, azt mondta Sote. I, de reméljük erre nem lesz szükség.

Szilvi
29+4 Kép Kép

Sz.

KépKép
sziszus

Sziszus!
Gratula a szép kis babóknak.Kép
Jó ki súllyuk van már.Kép
Húú már 30 hetes vagy?
Hátha nem kell befeküdnöd.Kép
Hát persze, hogy nem fog történni semmi.Kép
Pihenj sokat!!!

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Erika!
Ha jól emlékszem azt írtad, hogy van csúszdátok. Milyen?
Nekünk csak a csúszos rész kellene. Lehet kapni valahol?

Eri
simones

Judyt Kép Én is Kósa Kép a gyerekek Eszenyiek lesznek Kép
Kicsit én is megnyugodtam a súlyuk miatt, mivel szigorú diétán vagyok, a reggeli vizeletemben meg van aceton, nagyon félek mindig, hogy éheznek de úgy néz ki, hogy nem Kép
A befekvés még alkudozás tárgya Kép de persze csak ha minden rendben.
Mi még a saját fiaink nevét is alig bírtuk kitalálni Kép lánynevet tudunk egy csomót Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Nem baj, ha van lánynév, mert azt is be kell diktálni a szülés előtt. Mi nagy sz*rban voltunk, mert mi nem készültünk lánynévvel, így ott kellett kitalálnunk neveket, katéterrel meg két dörömbölő ctgvel a hasamonKépKép

JudytKép
Szép neveket választottatok !Kép Ebben sajnos nem tudunk tanácsot adni, mert mindenkinek más tetszik. Mi úgy választottunk, hogy egyet apa egyet én.Kép

ÉvaKép
Ez a fejfájás nagyon rosszul hangzik. Az biztos, hogy a kislány nem talál ki ilyet, így ne hagyd magad lerázni. Végére kell járni a dolognak. Sok erőt hozzá!

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Veszélyes védőoltások
Súlyos betegséget okozhatnak
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0503170536
"Amerikában erről 1999 óta tudnak - több kutatást is készítettek a védőoltások, és az autizmus összefüggéséről. Ott évek óta mellőzik a higany tartalmú oltóanyagokat."
"Van olyan gyógyszer, amelyet az amerikai vizsgálatok után a tengerentúlon visszavontak. A konzul úgy tudja, hogy a készletek jelentős része Magyarországra került. " Kép
Az egyik könyvben van is erről szó.

Eri
simones

Bocsi, kimaradt az előbb, hogy ez a ma esti híradójukban is szerepelt.
2005-1999 = sok-sok év Kép

Eri
simones

Sziszus!
Lánynevekkel mi is jobban állunk, mint fiúkból.Kép
Már kérdezni is akartam egy párszor (ahogy az email címedet láttam), hogy a férjezett vagy a születési neved a Kósa.Kép
Tényleg becsületesen növekednek a babók.Kép
A diéta miből áll?
Mit nem lehet enned?

Cat!
Köszike.Kép
Igazad van, a végső döntést úgyis mi hozzuk meg.Kép
Lehet, hogy nálunk is így fog megoldódni, hogy egyet-egyet választunk.Kép
A lány névből is kettőt kellett bediktálni?

Gyöngyi!
Mizujs veletek?
Már régen jelentkeztél.Kép

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Eri Kép
Ne is mond,én is hallottam a híradót,és most meg is ilyedtem.Most lenne aktuális a 15 hónapos kötelező oltás...na de így???Ki tudja mivel teszek jobbat?

Sziszuz(Szilvi) Kép
Gratula a méretekhez,nagyon szépek.Már nem sok van hátra KépIzgulsz már? meg van már mindenetek?
Én hirtelen a 36 hetes ultrahan hatására maradtama kórházban,és jöttek a lányok Kép
Otthon,pedig még nem voltak meg az ágyak Kép
Még "jó",hogy csak a születésük után csak két héttel később jöttek haza,így volt időnk bevásárolni Kép

Márti

Kép[/url]
martisa

SziasztokKép
SzilviKép
Csak megnyugtatásként irom, hogy Lilcsike 1150 g volt születése napjánKép No persze ne szülj még min. 6-7 hétig de talán megnyugtató lehetKép
OrsiKép
Örülök, hogy minden rendben volt a neurológiánKép Nálunk minden neurológiai kontrolon mindent rendben találtak pedig Lillus nagyon feszes volt mint egy fadarab...én ezért nem bánom többek közt, hogy Dévényeztünk.
JudytKép
Szép neveket választottatok de segiteni én sem tudokKép Én irtam egy listát az utónévkönyvből és kértem a Férjemet válasszon közűlük, igy szűkitettük le két névre végülKép
EriKép
Elolvastam amit az oltásokról belinkeltél. Mi még csak a kötelezőeket kaptuk eddig és jövő héten pénteken lesz aktuális a következő (otthon 16 hósnak felel meg, de itt két részletben adják) Rákérdezek, milyen védőoltást javasolnak itt, kiváncsi vagyokKép

Puszi:Doris
doris

Márti!
Most legfeljebb későbbre halaszthatod az oltást. Ugyis most van influenza járvány. Ha taknyos a gyerek, akkor úgysem szabadna beoltani őket. A gyerekek már azzal is nyernek, ha később kapják meg az oltást. Kép Sajnos mást nem tudsz csinálni, mert törvényekkel gondoskodtak róla, hogy kötelező legyen. Kép Mindig is furcsáltam, hogy műtét előtt kell az aláírás, de beoltani a gyereket be lehet, még akkor is, ha a szülő nem tud róla.
De lassacskán ezen is változtatni fognak. Kép

Eri
simones

Egyre betegebb nemzedékek jönnek?
http://www.hazipatika.com/articles?aid=20021001121315
"A mai gyerekek az előző nemzedékeknél sokkal kevesebb hagyományos gyerekbetegséget kapnak meg, ami a tömeges védőoltásokkal és az antibiotikumok elterjedésével magyarázható. Ez az alapvetően örvendetes fejlemény is rendelkezik azonban nemkívánatos mellékhatásokkal. Az utóbbi időben mind több bizonyíték gyűlt össze ahhoz a feltételezéshez, hogy a kisgyerekkori felső légúti és más fertőző betegségek erősítik az immunrendszert és bizonyos védelmet nyújtanak pl. az allergia ellen. Ha egy kisgyerek sosem beteg három éves kora alatt, nem tud kellően megedződni az immunrendszere."
Kell az az 1 kg kosz.Kép

Eri
simones

Eri!

Hát elég furcsák ezek a dolgok...csak eddig a fiúknál a boldog tudatlanságban éltem,most pedig aggódhatom.
Igen,azt hallottam én is,hogy ki lehet tolni az időpontot,és,hogy igazából a gyengébb immunrendszerű gyerkőcre veszélyes.Ezért nem adják be betegség alatt-után.
Na majd kiötöljük.

Márti

Kép[/url]
martisa

Márti!
Nem véletlenül van az a mondás, hogy boldogok a.... Kép
Az influenza végét mindenképpen próbáljátok megvárni, kb 6-8 hét. Abba még talán bele is egyezik a doki. Kép Nálatok, ha a nagyok betegek, akkor is el kéne halasztani.
A könyvben ennél sokkal több minden van leírva. Sajnos már későn olvastam el én is. Kép
De léteznek homeopátiás szerek, amiket oltás előtt, ill. után adnak be. Ezekkel is lehet csökkenteni a következményeket. Kép Sajnos egyelőre ezeket csak egy-két gyógyszertárban lehet kapni MO-n, de legalább lehet. Kép

Eri
simones

Doris!
Sajnos azt hívják turmixnak. Ti jobban jártok, hogy kétrészletben kapjátok meg. Kép

Eri
simones

Cat Kép megbeszéltük a férjemmel, hogy felajánljuk a dokinak, ha kislányt halász elő belőlem, adhat neki nevet Kép tegnap is bőszen mutogatták a kukijaikat Kép

Judit Kép ez a leánykori és a férjezett nevem is Kép
diéta: nem ehetek pl.: fehér cukrot és fehér lisztet, mézet, banánt, szőlőt, szárazhüvelyeseket, olajosmagvakat. Napi 160gr szénhidrátot ehetek max, de minimum annyit meg is kell ennem. Szóval mindent ki kell mérnem, a gyümölcsöket és a tejtermékeket is. Legnehezebben azt viselem, hogy pontosan kell enni 3 óránként.

Márti Kép mostmár kezdek izgulni. Semmink nincs még, majd ha megszületnek a babók, addig nem veszünk semmit. De van aki majd segít, így remélem sikerülni fog a férjemnek mindent beszerezni Kép

Doris Kép remélem még tényleg maradnak bent a fiúk pár hetet.

Én tegnap az UH alatt rájöttem, hogy nem tudok hanyatt feküdni, egyszerűen nem kapok levegőt, mi lesz később? és mi lesz a császár alatt??

Na megyek, próbálok még aludni egy kicsit.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

Sziasztok!

Szilvi!
Majd legfeljebb alátámásztják az egyik oldaladat. Kép Nálam működött. Először próbálkoztak anélkül, de szóltam, hogy úgy nem lesz jó, és be is bizonyítottam. Kép Akkor alámraktak valamit. Kép Utána majd újra fogsz tudni hanyatt feküdni. Kép

Pocakosok! Kép
Kitartás! Már csak pár hét és jönnek a mozgalmas napok! Kép KépKépKépKép

Eri
simones

Sziasztok!

Eri!
Na ez a veszély minket nem fenyegetKép:
"Ha egy kisgyerek sosem beteg három éves kora alatt, nem tud kellően megedződni az immunrendszere."
2,5 éves korul óta (bölis próbálkozások), kvázi folyamatosan betegek...Kép
S mikor hazajöttünk a kórházból, akkor is pár hétig felsőlégúti betegségük volt, így asszem ez már bőven elég 3 éves kor alatt...
Egyébként ez nagy hülyeség, hogy a mai..., mert nekem 37 évvel ezelőtt folyamatos felsőlégúti stb (hörghurut, +arcüreggyull, + középfülgyull. - többször fel is szúrták +mandulagyuszi, amit pár évesen ki is vettek) betegségem volt, s mégis allergiás lettem 33 éves koromban...Kép
Egyébként az igaz, hogy régen nem voltak oltások, antibiotikumok - de magas is volt a gyerekhalandóság... Erről miért nem beszélnek???

Viszont ez a higanytéma elborzaszt, mert 3 éves korukig jópár kötelező oltást megkaptak... Persze csak most robbant ki ez a botrány, pont a 3éves oltásunk utáni nap...KépKép

Erika

KépKép
herika

Sziasztok!

Eri Kép
A homeopátiás dolgokkal nincs bajom,sőt a dokink is hajlik rá,csak a nagyobbik fiúnk pollenallergiás.Ez nem okozhat gondot?
A múltkor beszélgettetek az agyhárgyagyulladás elleni oltásról is,az is aktuális lenne ,de én is tanácstalan vagyok.Nekem 3 évesen volt egy komoly agyhárgyagyulladásom,pont egy ilyen járványos nyavaja után....szerencsére még időben észrevették,és nem lett következménye (asszongyák Kép)ezért hajlok inkább az oltás felé..de ezek után még meg kell gondolni

Szilvi Kép
Én pont egy ilyen hanyatfekvéses ultrahan hatására mentem a szülőszobára.
Amikor császároztak és hanyat kellett feküdni,ismét előjött,de rögtön kaptam oxigént és utána már el is múlt Kép
Szóval,nem megijeszteni akartalak(gondolom sikerült Kép),csak annyit ,hogy segítenek és nem lesz gond!!!

Márti

Kép[/url]
martisa

KépKépKép

Eri!
A néhány még olyan sok, hogy addig alig tudok elszámolniKép Vagy legalábbis remélem, hogy nagyon megközelítjük a 40-et.

Lányok!
Nálatok volt olyan, hogy az egyik babó állandóan a bordátokat nyomta (fáj is rendesen)? Az az érzésem, hogy állandóan ott van és félek, hogy esetleg nem tud onnan elmászni, és zavarhatja a fejlődésben. Persze gondolom, hogy ez is afféle hülye aggodalom, ami ki tud belőlem bújni időnként.

Kicsit régebben kérdeztem tőletek, hogy mekkora a nagyobbik szopis párna, de sajna nem kaptam rá választ.

Na, megyek mert mára megint bejelentkezett a védőnő, akivel csak október eleje óta nem tudok találkozniKép Remélem, nem mondja le megint.

Annamari
26+6

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

SziszusKép
Én is hátonfekve rosszul voltam. A CTG-ket is emiatt végigszenvedtem, így mindig emelték az ágyat. De a műtőben amikor előre jeleztem mondták, hogy nagyon gyorsak lesznek, és mire rosszul lennék, kapom az oxigént. Na egy kicsit megelőztem azért őket, folyamatosan oxigénezni kellett, de azzal teljesen jó volt.Kép
Mi is biztosak voltunk a fiúkban, még képünk is volt a fütykösükről, de csak kellett lánynév is.Kép

JudytKép
2 lánynevet kell bediktálni.Kép

EriKép
Mi is úgy döntöttünk, hogy nem adatjuk be csak a kötelező oltásokat, mert szerintem is nagy üzlet, de azért a televízió és a média mindent elferdít, és szenzációhajhász. A hitelességük meg kétségbe vonható. Na és mi van ha valaki hallotta ezt a hírt ? Tudok valamit tenni ellene ? Semmit. A kötelező oltásokat be kell adatni, vagy pellengérre állítják az embert.Kép Attól a házaspártól el akarták venni a gyermekét, aki nem adatta be. A sógoroméknak nincs gyerkőcük még, de Ők nagy bio életmódosok (semmilyen állati terméket nem esznek), Ők nem engedik beadatni majd az oltásokat, kíváncsi leszek a reakciókra.

Mellesleg én 3 évesen voltam először beteg, rögtön bárányhimlővel indítottam, és azóta is meg tudom 1 kezemen számolni, hogy hányszor voltam beteg.Kép Az allergiát csak hírből ismerem szerencsére. Remélem a fiúk rám ütöttek, még nem voltak betegek eddig.KépKépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Én is találtam valamit amit állandó sajtófigyelőnk EriKép, még nem prezentált.KépKépKép

http://index.hu/gazdasag/magyar/rkbb050303/

Cat
Kép
cateye

Cat!
Köszike.KépAkkor 2 lánynévvel is készülünk.Kép

Annamari!
Gondolom nem vígasztal és nem enyhíti a fájdalmadat, de nekem is nyomja folyamatosan valami a bordámat.KépSőt még zsibbadni is szokott egy helyen, ha sokat állok, vagy ülök egy helyben.KépGondoltam már rá, hogy az egyik kis krapek, de azon az oldalon lévő kis srác haránt fekvésű.Lehet, hogy már megfordult?

Sziszus!
Húú, jó sok mindenről kell lemondanodKép, de hát megéri.KépTényleg lehet jó lenne szólnod előre a dokidnak, hogy nem bírsz hanyadt feküdni.

Judyt

Judyt
KépKép
judyt

Sziasztok!

Jo regen nem jelentkeztem, jobbara csak olvasgattam, mar amikor tudtam... Irto sok munkam volt mostanaban, + meg egy eloadast is kellett tartanom kedden.

Judyt Kép

Nalam az Aron a favorit az altalad felsoroltakbol, ha 2 fiu lenne nalunk, az egyik baba biztos ezt kapna... Kép

Annamari Kép

Nalam nem bordanyomas van, hanem koldokpufoles... Szerda este mar tok erzekeny volt a koldokom kornyeke (persze lehet hogy nem ettol), az egyik cica kedvenc helye szerintem... Kép

Szilvi Kép

Nem irigyellek a megszoritasokert, en nem is tudom, hogy be tudnam e tartani... Mostanaban nagy zabagep vagyok... Kép

Doris Kép

Gratula Gergonek a felallashoz! Remelem azota is boszen gyakorolja! Kép Lillus nem irigyelte meg el tole? Kép

Eva Kép

Fejfajas. Kép Nagyon sajnalom a leanyzot... lehet hogy ez most nagyon hulye felvetes, de nalam peldaul nagyon sokat szamit/szamitott hogy mennyi folyadekot iszok... Ha tul keveset ittam, akkor mindig hihetetlenul fajt a fejem... Azert remelem hamar megoldodik a problema!

Na, megyek mert az osszes novenyem ugy dontott hogy 1xre fog viragozni, ugyhogy ma mint szorgos mehecske nagy szexpartit rendezek nekik! Kép

Gyongyi

Ja, elfelejtettem, Annamari Kép en hosszas keresgeles utan arra a jutottam, hogy 170 cm x 40 cm-es szopcsiparnat fogok varrni...

bgy

Sziasztok!

Lányok! Köszönöm a véleményeket és tapasztalatokat! Kép
Oké, azt én is tudom, hogy lóvét kapnak a dokik utána, de... Én nagyon sokat filózok ezen és olvastam itt a babaneten az agyh.gyull.-os topicot, nem tudom, mi igaz belőle, de írják, hogy Mérei Andrea kislánya ahgy-ban halt meg... Kép Kép Kép
Megkérdeztem én is netes dokikat, sőt úgy is feltettem a kérdést, hogy ön beadatná-e a gyerekeinek? A válasz igen volt! Oké, persze könnyű ezt csak úgy mondani.
Persze ezt mindenkinek magának kell eldönteni, hogy mit tesz!
Kötelező oltások, hát nem véletlenül kötelezőek, most azok , akik azzal "játszanak", hogy azért sem adatom be, szembeszállok mindenkivel..., csak arra gondoljon vagy gondoljatok, hogy ti beadatnátok olyan bölcsibe, oviba, suliba a gyereketeket, ahol olyan gyerek van?
Na, ennyit a témáról! Kép

Krisztina

Krisztina
k78

AnnamariKép
Nekem is mindig a jobb bordám fájt rettenetesen. Ott volt Samu, aki faros volt. Mindig attól féltem, hogy nyomott lesz a feje, mert a bordám elnyomjaKépKép Persze gyönyörű kis feje lett. Kép
Viszont sajnos még a szülés után is sokáig fájt a bordám, és nehezen kaptam levegőt.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Krisztina!
Ha az oltás véd, akkor nem azok vannak veszélyben a bölcsiben, oviban, akik megkapták, hanem akik nem.
Az agyhártyagyulladás elleni oltás, pedig nem mindegyik ellen használ. Kép Ráadásul az oltások nem is életük végéig "védik" őket, míg ha átesnek rajta, az igen.
Még az oltások bevezetése előtt csökkentek a megbetegedések. Ahogy egyre jobb lett a higiénia.
Vészmadarak mindig vannak. De akkor ezzel az erővel ne is engedjük ki a gyerekeinket még az utcára sem.
Szerintem olvasd el pl. Dr. Randall Neustaedter: Véd-e az oltás? (1995. Remedium Kiadó Szentendre) (az eredeti könyv kiadása 1990)

Cat!
Kép
Mindenesetre már 10 éve, mikor elkezdtem tanítani, már akkor is azt tapasztaltam, hogy sokkal gyengébbek a mai gyerekek.Kép Úgyhogy kedves anyukák, figyeljünk erre is. Kép

Annamari!
A B magzat (Zolika) is néha a bordáim közé mászott be. Egyszer azt hittem megfulladok, mikor kinyújtozkodott vízszintesen. Kép De megnyugtattak, hogy nem lesz semmi baja, nem is lett. Kép

Szopispárnát nem használtam, így méreteket sem tudok. Én párnákat raktam alájuk, és körém is. Kép

Megint esik a hó. Kép

Eri
simones

Sziasztok,

hasznalt valamelyikőtök olyan pocaktartót, amiket az anita fehernemüboltban hirdetnek? állitólag jobban tart és nem fáj tőle a hát... meg bizony sokba is kerül, igy meghallgatnám, van-e jó tapasztalat, mielőtt megvenném.
Már nagy a pocakom, ha fekszem lelóg oldalra es kemenyedik félóránként egész éjjel, alatamasztani kenyelmetlen (akkor meg nyom..), szoval gondoltam ez megoldas lehetne...
Irjon légyszi aki tud valamit mondani róla!!!

Annamari,
vigasztalódj, mind küzdünk:-((( már alig alszom, mindig rossz dolgok járnak az eszemben éjjel.
Remélem összefutsz a védőnénivel végre! Hozzám 2 hét múlva jön megint:-)
És már megint hó van...:-(

Edit,
az AFP-t nem tudom, hogy csinaltam:-)) De ügyes volt. Egyetlenegyszer láttam ennel rosszabb leletet(magasabb volt még)egy fórumon, mikor kutattam teljesen beparázva.. Mindegy, már túl vagyunk rajta:-))

Kép
nettke

Nettke Kép
Nekem volt, de én nem éreztem akkor különbséget, nekem a párnás alátámasztás jobban bejött Kép
és fekve egyáltalán nem volt kényelmes, ha sétáltam, akkor meg nem igazán volt különbség.
Ez a tartó csak alul tart, tehát akkor, ha függőlegesben vagy.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Pár napig nem jött be ez az oldal és már nem győzöm olvasni se! Igazán termékenyek vagytok!!!

Orsi!
Mi is voltunk neurológusnál( sikereült jót dumálni a Claire-el aki szintén ott várakozott)
Aztán csupa jó dolgokat mondtak mindkét csajra. A tornára meg azt, mondta, hogy végül is az senkinek se árt...Ja, meg azt, hogy ne hasonlítgassam a gyereket másikhoz...
Nagyon örvendek, hogy nálatok is minden ok. Ti most fogtok ezek után járni tornázzni??

Claire!

Nagyon örvendek , hogy megismertelek. Sajna egy kicsit "zizi" voltam a várakozástól. Remélem legközelebb kicsit kellemesebb környezetben fogunk ücsörögni. Nagyon jó fej aranyos babáid vannak. GRATULA!!

Rita!

Mi ujság van a ti házatok táján?Valahol olvastam, hogy már nem sírnak annyit a babuk. Írj ha tudsz. Gondolok rátok:-)))

Erika

Eriska
eriska

Eriska Kép
Fogunk járni... de erősen hajlok arra, hogy csak hetente 1szer, mert nekem iszonyú macera egyedül elrángatni a két gyereket. Majd megkonzultálom a gyógytornászunkkal.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok Kép

Eri Kép Márti Kép Cat Kép kicsit megnyugodtam, azt hittem velem van a baj, azért nem kaptam levegőt Kép

Cat Kép mi van ha én csak akkor akarom elnevezni a fiúkat, ha már kint vannak és megnéztük őket? persze biztos ez lesz ott a legkisebb gond Kép max itthon felcserélem őket Kép
Bennetek is mindig elmászkáltak a babák, nekem megint helyet cseréltek.

A tegnapi hüvelyvizsgálat megint megviselt Kép ma szinte egész nap feküdtem, de legalább már nem fáj a hasamalja.

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Bennem is felmerült az, hogy mi van, ha először a B magzatot emelik ki, és rossz nevet kap, mert mi már a pocakomban eldöntöttük, hogy melyiket hogy fogják hívni. De tök olyanok kint is habitusra mint a pocimban voltak. Nem lehetett eltéveszteni.Kép
Nekem nem mászkáltak el, mert már egymástól nem tudtak.Kép Bal oldalon volt fejvégűen Oli és jobbon Samu farral.

Pihizz sokat, és számold ki ha hetente még 20-30 dekát híznak a manók, akkor a 38. héten mekkorák lesznek.Kép (ez a házi feladatKép)

OrsiKép
Én a fiúk mellett vagyok, elég heti 1 torna nekik. A másikat megrendezed Te otthon nekik, vagy menjetek úszni helyette.KépKép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Szilvi!
Megkérdeztem, hogy melyik babát vették ki először, szerencsére pont az A-t. Kép De sokáig látszott is a fején, hogy ki akart jönni szegénykém a megfelelő helyen. Kép
Nekem sem mászkáltak el, mert nem tudtak. Kép
Nem volt a doki kicsit durva, hogy egész nap fájt utána? Kép

Ma a válasz: Kép
Vita a higanytartalmú oltásokról
http://www.online.rtlklub.hu/hirek/hazank/?id=0503170604
"Az egyik kutatás azt állítja, hogy az úgynevezett thiomersal tartalmú védőoltások veszélyesek, a másik pedig cáfolja ugyanezt. Tény, hogy Amerikában a kutatások óta nem használnak ilyen oltóanyagot, mással helyettesítik a higanytartalmú vakcinákat. Tény az is, hogy Angliában egy éve nem adnak a csecsemőknek ilyen védőoltást. Ezt az ottani egészségügyi miniszter jelentette be 2004 augusztus közepén azzal együtt, hogy új, kombinált thiomersalt nem tartalmazó oltást használnak ezután."
Vajon ha nem "veszélyes", akor miért tiltották be?

Eri
simones

Eri!
Az USA-ban viszont kötelező az a bárányhimlő elleni oltás, ami nálunk csak adható és aminek igencsak sok ellenzője akad... Én mondjuk nem tartozom közéjük, hiszen mindhárman megkaptuk az oltást a fiaimmal.Kép
Nem egy olyan esetről olvastam a napokban - különböző oldalakon a neten, hogy az adható, de kötelező oltásokkal mi minden elkerülhető lett volna... Pl. az egyik lánynak ma is élne a 3 éve meghalt kislánya, ha kapott volna agyhártyagyull. elleni oltást...Kép
Na hát én velük nem szeretnék cserélni, ill. nem szeretném, ha ez mi velünk is megtörténne, így inkább kivédeném, ha van rá lehetőség...Kép
S azt meg, hogy mennyi időre nyújt védettséget, senki nem tudhatja még, hiszen pár éve vezették csak be a barihimlő elleni oltást az országban, így hogy lehetne erre tapasztalat???
Szóval érvek és ellenérvek, pro és kontra, s így így lesz amíg világ a világ - szerintem mindenki tegyen meggyőződése szerint itt is, mint az élet más területén.Kép

Szép estét Mindenkinek!
Erika

KépKép
herika

Cat Kép 2750-3550 és 2900-3700 Kép az átlag 3150 és 3300 Kép Kép Kép remélem ez a 38. hét is bejön, mint a többi jóslatod eddig Kép Kép

Eri Kép tudom hogyan vizsgál, egyáltalán nem durva. Mondtam is neki, hogy már a múltkor is fájt, most próbált még óvatosabb lenni, de azt monja még jól fönt vannak, a méhszájat meg múszáj megnézni ...

Én is mindig próbálom megkülönböztetni őket, de minden UHn máshol és más pózban vannak Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

SziszusKép
Ha ez is bejön, akkor meghívsz egy fagyira nyáron OK ? A súlyban ha 2500-3000 gr között lesznek az szuppper, persze több is jó.Kép

Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!
Eriska! Én is örülök, és remélem találunk vmi jobb helyet a beszélgetésre, de azért így is hálás vagyok, hogy legalább együtt várakoztunk! Meg szerintem a gyerekeink türelmére egy szavunk sem lehet! Nagyon helyesek a lányaid, és láttam az apjuk roppant büszke rájuk!
Doris! Azt beszéltem meg a gyógytornásszal, hogy mist békéb hagyjuk néhány hétig, aztán meglátjuk! Amúgy eszter föláll, ahol fel tud kapaszkodni. Jó, hogy írtad, hogy Gergő is utána mászott, ma pont ezt hallottam vki mástól is, örülnék, ha legalább "bemutatná, hogy olyat is tud". Mostanában kezd újra 4kézlábra állni, hátha elfelejti a nemtom mit, amitől abbahagyta!
Ügyes a fiad, és tök jó, hogy ez a szemüveg dolog nem akasztotta meg a mozgásfejlődését, mert sok gyereket elbátortalanít. Persze lehet, ogy ha meg jobban lát, az segít.
Nem tudom ki kérdezte a szopis párnát, nekem 2 is van, most éppen alszanak rajta, de majd lemérem , és beírom!
Claire
claire

Sziasztok!

Köszönöm mindenkinek a válaszokat. Azt is mondhatnám, megnyugtat, hogy mást is nyomták, nyomják a babák. Mondjuk attól még fáj, de legalább nem vagyok egyedül. Persze azért nem kívánom senkinek.

Bennem az elejétől fogva így fexenek a babák. Kivéve, hogy Gergő megfordult és most mindketten fejvégűek lettek.

Szilvi!
Te most mennyi idős is vagy? Csak mert olyan soknak tűnik az a 20-30 deka, amennyit híznak a babóid.

Cat!
Én is meghívlak fagyizni, ha megjövendölöd a születési súlyukatKép

Claire!
Neked megköszönöm, ha megméred a párnát. Amúgy én kérdeztemKép

Nettke!
Sikerült végre összehozni a randevút a védőnénivel. Nekem amúgy azt mondta, hogy csütörtökön találkoztok, s ha kérdésem lenne, ugorjak be.
Ez a hó meg tényleg nem akar elmenni. De jövő héten csak összehozunk egy sétátKép
Most már én is érzem rendesen a súlyát a pocakomnak, úgyhogy gondolom, hogy a három gyerekkel még rosszabb lehet feküdni. Majd írj, h mizújs.

Az oltásos cikkeket rendszerint átugrom. Nem akarom magam elriasztani a kötelező oltásoktól.

Jaj, és a védőnénim is megkérdezte, hogy mikor fektet be az orvosom. Mert szerinte be fog. Már gyanús volt, hogy mindenkit befektetnek, csak engem nem. 10 nap múlva megyünk dokihoz, akkor megkérdezem, hogy mit gondol erről, mert nem szeretem az ilyen meglepiket.

Na, puszi mindenkinek és jó hétvégét!

Annamari
27+0

KépKép

Kép
bannamari
Budapest XIII. kerület

AnnamariKép
A 20-30 dkg hízás hetente az jellemző a babáknál, nem csak SziszuséknálKép, ha minden rendben van és jó a flowmetria. Mi kb. 20dkg-okat híztunk hetente, így nagyon jól belőttük a súlyukat, hogy mennyivel fognak születni.Kép

Pusza
Cat

Cat
Kép
cateye

Sziasztok!

Mindenkinek szép napot! Most már csak lesz tavasz is végre. Kép

Van valakinek tapasztalata szobai csúszdával? Lépcső nem kellene, csak a csúszda része. Kép

Bocsi, kicsit off a másik kérdésem. Kép
Aki Kismama újság előfizető, kapott a márciusi számban Helen Harper naptáras hűtőmágnest?

Eri
simones

Sziasztok!

Doris!
Még gondolkodom ezen a hétfői bölin, mert állítólag mindenki beteg, csak páran vannak a csoportból... Asszem most nem hiányozna az influenza v. a hányásos-hasmenéses vírus...KépKép
Viszont már kezdek begolyózni.Kép

Eri!
Nekünk van csuszink a szobában, de alacsony, szóval asszem 3 fokos. De mi az, hogy lépcső nem kellene??? Az ágy mellé akarod? Vagy tartod?Kép

Én előfizető vagyok és kaptam olyan hűtőmágnest - miért kérded? Neked nem volt benne?

Remélem holnap már nem esik újra a hó, mert kimennénk Anyuhoz egy kicsit szánkózni.KépKép

Szép hétvégét!

Erika

KépKép
herika

Szilvi,
de jó. Itt tényleg jobb olvasni rólatok. Sajnálom, hogy ennyire diátáznod kell, de legalább utána könnyebb lesz leadni a fölös kilókat Kép

Van egy barátunk, aki összeveszett a szülésznővel, mert normál szülésre készültek ikrekkel, de végül császár lett, és a B babát vették ki előbb, de az A nevét akarták neki adni...

Nagyon megy a drukk, hogy maradjanak még a fenekükön, és neked meg ne kelljen befeküdnöd.

Zsuzsó
zsuzso

Erika!
Köszi. Kép Nekem is volt benne Kép, de valaki újságosnál vette és abban nem volt. Úgy látszik csak előfizetőnek adtak.
Igen, ágy mellé kellene. Ráadásul jó lenne, ha könnyen leszerelhető lenne és felállítva lehetne tartani. Kép Uis. annyira nem nagy a lakás.

Zsuzsó!
Nehogy már a szülésznő döntse el, melyik gyereket hogy fogják hívni. Kép

Nálunk pedig elakarták vinni a gyerekeket, mikor végre 1 nap után megkaptam őket. Mondván, hogy csak pihenjek. Nem érdekelte őket, hogy én velük akartam lenni. Szerencsére apjuk nem engedte, össze is veszett a csecsemősökkel. Kép
Úgyhogy Pocakosok, ne hagyjátok magatokat! Jogotok van hozzá, hogy a gyerekeitekkel legyetek. Kép

Eri
simones

Szia Annamari!
A méretek: szóval, ez nem lesz túl mérnöki, de talán érthető. Olyan a párna, mint egy kifli, kb 35 cm széles. A két csücske 110, a nagyobbnak 120 cm-re van egymástól. A külső íve pedid 170 ill 185 cm. jó így? Nekem nagyon hasznos, még most is sokszor azon alszanak, bukós csecsemőknek kiváló. Eleinte meg remek fészket is lehetett belőle csnálni nekik. Az enyémnek műanyagos a töltete, ebbesajna kissé beizzadnak.
Nem szükségszerű a befektetés, engem pl nem fektetett be a dokim.
Engem is nagyon nyomtak, feszítettek, és hatalmas csete-paté volt, amikor befordultak, a 30.héten. Utána még csatáztak egy sort, hogy melyik tolja lejjebb a fejét, az is tuti érzés Kép. De végül megegyeztek, és úgy is maradtak! Azt tudod, hogy külön burokban vannak-e?
Claire
claire

Sziasztok!
Síelni voltunk a kishölgyekkel, íme néhány fotó. Üdv. az újaknak, jó pocakosodást. Folyamatosan olvaslak benneteket, bár alig győzöm.
Kép
Kép
Kép
ikeranya

Cat Kép kapsz a fagyi mellé valami fincsi tortát is Kép Kép bár mostanában nem nagyon sütök, de a mákospiskótás-nutellakrémes-fehércsokis régen fincsi szokott lenni Kép Kép

Annamari Kép ma 29+6 Kép igazából tudom, hogy ezek csak a gép által számolt közelítő adatok, de nálunk a cukor miatt nagyon fontos, legalábbis a belgyógyász mindig rémisztget, én meg izgulok, hogy egészségesek legyenek.

Zsuzsó Kép azt a topikot nem akarom a részletekkel terhelni, tudom mennyire nehéz ott a lányoknak Kép

Claire Kép egyáltalán nem szükségszerű, hogy befektessenek, bennem fel sem merült eddig Kép le is törtem mint a bilifüle csütörtökön mikor mondta a doki, most még emésztgetem én is ...

Ikeranya Kép nagyon helyesek a lányok Kép

Szilvi

Sz.

KépKép
sziszus

ClaireKép
Remélem mielöbb beindul nálatok is a mászásKép
NettkeKép
Örülünk, hogy megnyugodtálKép Nekem is voltak bordafájdalmaim, de ami élesen él bennem még most is az az, hogy a faromon alig tudtam ülni...annyira fájt a farcsontom, hogy azt leirni sem lehet és szülés után néhány hónapig eltartott még mire rendeződött a dolog. KitartásKép
EriKép
Igen, érdemes talán meggondolni a bölcsit most, mert a közösségek most elég fertőzőek bármerre jár az ember...persze ha meg tudod oldani, hogy otthon maradjanak.
IkeranyaKép
Mesélj picit többetKépKépLégyszi-légysziKépKép Olyan édesek a képek és én annyira csodálom a gyerkőceidetKép Én itt lakom egy hegy lábánál, tökéletes sipályák vannak rajta és még életemben nem próbáltam a sizést...Ők meg itt viritanak a kis bukósisakjukbanKép
SzilviKép
Nem letörni mint a bili füle...inkább elötte néhány hét még pocakosan mint utána az inkubátor elött ácsorogni...Kép No jó, nem fenyegetés, csak nézőpont átformálásKép

Puszi:Doris
doris

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?