Sziasztok
Maccs
Tényleg nem írtam Balázsról, mostanában rohanásban vagyunk, és a fő gondolatom a nagyfiam iskolakérdése volt

Szerencsére úgy tűnik, megoldódni látszik, most írok pár sort
Tegnap voltunk az 5hós szurin, képzeljétek, egy hónap alatt 2 dekát hízott Balázs!! Azt hittem, nem látok jól, egyszerűen ezt nem hiszem el!! Rendesen szopizik, hallom, hogy jó nagyokat kortyol még mindig, ennek ellenére nem hízott...
Mondta doki bácsi, hogy ne aggódjak, még 2 hét és fél éves lesz, nyugodtan kezdjünk el mi is főzelékezni.
Végülis már két hete kóstólgatjuk az almát, abból mondjuk egy kisebb almának a felét kb. meg tudja már enni, mondták, hogy ezt keverjem krumplival. Kicsit tanácstalan vagyok még én is hozzátáplálás ügyben, van, aki azt mondja, hogy inkább tejpépet adjunk a kicsinek, mint rendes főzeléket.
Macsek: tényleg nem egyszerű dolog
Van, aki azt mondja, 5-6 hónaposan nyugodtan lehet banánt is adni, de olvastam olyat, hogy 8-9 hónapig ne.
Tegnap kapott Balázs egy adag tejpépet, ami 4 hónapos kortól adható, hát, ugy ette, hogy csak na. Ma délelőtt is kapott tízóraira almát, majd dél körül tejpépet és utána fél óra múlva megszoptattam, azóta alszik.
Gyümölcsleveket már kell adni akkor, ha már mást is eszik a baba? Pl. tízórai után az alma után?
Annyira kijöttem már a gyakorlatból és tényleg nagyon meglepett, hogy nem hízott.
Kata
Minden baba más és más, pl. Balázs már 72 centi (mondjuk védőnő 68-nak mérte, de itthon már lelóg a pelenkázóról), Moszmota kislánya, Viki pedig 64,5 centi (védőnő nála is 61-et mért). Kb. hasonló súlyú a két gyerkőc, de Bazsi tök nyurga Vikihez képest

Mostanában nagyon anyás, ha apánál van, akkor is engem keres a szemével, nem tudok nélküle elmenni semmit sem intézni, mert balhé van. Ennek eredményeképpen cipelem magammal
Pocó
Hihetetlen a gyerekorvos hozzáállása a dologhoz. Szerencsére nálunk most jó doki került praxisba, és úgy veszem észre, elsősorban a baba érdekeit nézi. Amúgy meg a mostani tejekkel jobb, ha nem tömjük a piciket, annál már akkor inkább a tápszer jobban elfogadhatóbb. Nem sok vitamin van a boltban kapható tejcsikben, agyon vannak pasztörizálva, tartósítva. Úgy tervezem, kb. másfél éves koráig biztosan tápszert fog kapni Balázs, a kakaót ugyanúgy meg lehet csinálni abból is
Egy kép a két srácról
Lau