A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Liv
csak azért "aggódom" mert Redit Bálintja már megeszik egy egész üveggel az pedig 190 gram Kép Ha jól emlékszem ő írta Kép Meg többen is írják hogy gyümölcsöt is adnak + főzelék ebédre,meg még du is tejpép Kép Ehhez képest az én fiacskám ma még 50 -et se evett csak olyan 30 körül max Kép
Rendes szopi nálunk is 2-2.5 óránként van

Kép
Kép
nikk0830

Kértem egy archiválást a szerkesztőtől kétszer is de nem csinálja meg Kép Kép Kép Pedig olyan hosszú már az időpont lista.Esetleg megpróbálhatná más is hátha Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Macsek,
hát tényleg nem semmi amit össze éjszakázolKép Nagyon drukkolok, hogy minél hamarabb megszűnjön.
Sajnos fogalmam sincs, hogy mitől alszik, vagy nem alszik egy gyerek éjszaka. Az biztos, hogy az anyatejet nagyon gyorsan emésztik, így hamar éhes lehet. Ezért aztán elvileg logikusan elvárható, hogyha már mást is eszik, akkor éjszaka nem lesz éhes és ettől nem ébred fel.
Az én fiam szerencsére szereti az őszibari levet is, meg a sárgabarackot (olyanokat amik fognak nem merek adni, mert volt, hogy 3-4 napig nem volt kaki), főzeléket pedig ma próbáltunk. Úgy ette a Hipp finomfőzelékét, hogy csak na. Nagyon helyes volt. Tátogott, és megfogta a kanalat és a szájába húzta. Azt gondoltam ,hogy ez azt jelentette, hogy ízlik neki és kér még. Úgyhogy 2-3 kanálka helyett (amit 1.-re javasolnak) simán betolt 20 g-ot. Barackléből is betermelt ma 60 ml-t.

Nikk,
én biopiacra mentem a gyerkőcnek sütőtökért. Nem merek neki nem biot adni. Azért veszem a Hippet is. De én egy igazán nagyon aggódos anyuka vagyok Kép Párommal azt beszéltük, hogy 1 éves koráig tuti csak biot kapjon a gyerek, aztán majd meglátjuk. Mi esszük a "sima" kajcát, mert nincs annyi pénzünk, hogy mi is biozzunk. Ha tehetném, én is azt ennék, de ez egy másik kérdés.

Trompipi,
gratula a nyüglődésmentes fogacskákhoz Kép Bébiétel hányás Kép.
Andrisnak is kijött két foga. Az alsó kettő metsző fogacska egyszerre. Mi sem nyüglődtünk szerencsére, csak napi több liter nyálat törölgettünk Kép

Liv,
én is be vagyok ám tojva időnként teljesen hülyeségeken is. Azt hiszem ez így van rendjén Kép.

Nyár,
pont tegnap mondta a párom, hogy jó volna egy hét nyaralás. Még erősen gondolkodom, hogy merek e külföldre menni a babával (mi lesz, ha beteg lesz, vagy valami?). Úgyhogy én valószínűleg belföldet merek csak bevállalni. Pedig Horvátország tuti lenne, ezer éve vágyok már oda.

Babakocsi,
nekem fogalmam sincs hány kg. a mienk, de tuti nem cserélünk pénzhiány miatt Kép.

Hosszú éjszakát mindenkinek!
Cedit
cedit

Papzso! Szerintem lassan emeld a mennyiségét a banánnak, és akkor pár nap alatt eljuthattok egy tisztességes mennyiségig. Azt meg úgyis a manó gyomra dönti el, hogy mennyi fér bele. Egy tanács, hátha bejön: keverd a banánt almával, így támogatja is a gazdákat, meg laktatóbb kajához is jut KépKépKép

Cedit! Tejpép: én nem adok még Fanninak, mert tejalapú ( allergizáló ). Ezt 6 hónapos korban még nem nagyon javasolják. Viszont már eszik husis babakajákat, semmi baja tőlük, szereti is őket, és nincs is bennük tej.

Lbori! Egy ismerősünk babájának először a 4 szemfoga jött ki, olyan volt, mint egy kis vámpír KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

A képek lemaradtak, de nem ússzátok meg KépKépKép

Kép

Kép

Kép

Kép
Kép
pocó

Nikk, vannak olyan babák, akik 7-8-9 hónapos korukig nem fogadnak el szívesen mást az anyatejen kívül, inkább gyakrabban szopiznak. Úgy tűnik, a te gyerkőcöd és Dávid is ilyen. Én nem aggódom emiatt. Ha akar, szopizzon 2 óránként, nem erőltetem neki az almát meg a krumplit, majd elfogad belőle 3-4 kanálnál többet is, ha akar.

Liv

Kép

Kép
liv

Pocó,
köszi a tejpép infót. Én is így tudtam, nem tudom akkor a dokinő miért mondta, hogy azt adjak neki. De akkor nem adok. Ráadásul Andris még csak 4,5 hónapos. Szereti a gyümit, meg a főzelék is ízlett neki, és nem baj ha nem heti 250-eket gyarapszik ahogy eddig, "csak" 120-akat Kép
Kismanód gyönyörű baba!!Kép. És mennyi haja van. Az én kis lurkóm még kopaszocska Kép

Szerintetek normális, hogy csak 3-4 naponta kakil újabban? Szopik is, tápit is kap, meg gyümit, főzeléket. A múltkor a 4. nap már adtam neki egy glicerin kúpot, nehogy baj legyen.

Cedit
cedit

Sziasztok!

PocóKép Milyen ügyes Fanni, ül és négykézlábazik.
Heléna a nagy súlya miatt azt hiszem későbbre teszi ezeketKép
Mi a forgáson kivül mást még nem produkálunk, viszont van 1 fogunkKép A másik mellette is jön már.

Hozzátápi

Heléna kb fél üveggel kap tízóraira zöldséget vagy gyümölcsöt a többi időpontban csak szopi van.Eddig Hippet és Kecskemétit vagy Mildit adtam, ivólének Nestlét.(alma+őszi rizzsel vagy nélküle,sütőtök+burgonya vagy répa. Érdekes hogy a húsos bébiételeken 5. hónaptól van írva, nem tudom adjam e vagy nem? Gyakorlatilag a 10 órai szopit kiváltottam.Éjszaka viszont többször van szopi, lehet fog miatt, de inkább a haspókság miattKép
KakiKép
Más lett az állagaKép Ha almát eszik fogja, akor 2 naponta, amúgy naponta 1 a produktum.
CeditKép
A dokinéni azt mondta normális az is ha 5 napig nincs kaksi.Ha nem látod hogy fájna a pocija akkor rendben van.

Kép
fantikbaba

Sziasztok!

Tegnap este adtunk Márknak banánt+tejpépet, aztán szopizott is egy nagyott, ennek ellenére felkelt éjszaka, igaz most "csak" 3 óránként. Amúgy erre a tejpépre, ami nekünk van, az van írva, hogy "Új, allergia megelőzésére". Hülyeség szerintetek? Mondjuk, nem nagyon akarok neki adni belőle csak ritkán, próbálom fokozatosan más kajákra rászoktatni. Amúgy Márk sem eszik többet egy alkalommal 40-50gr-nál, egyszerűen megunja a kanállal való evést. Ezt abból gondolom, hogy szopizni még szívesen szopizik. Nem egyszerű dolog ez a kajákkal való megismertetés.

Babakocsi: esenyőre csukhatót szeretnék venni majd a bababörzén, ha addig kibírom, mert a mostani dög nehéz, viszont az esernyőre csukhatóból csak valami olcsóbbat vagy használtat vennék.

Kaki: nálunk még mindig napi 2-3 van, csak a kaják hatására besűrűsödött.

Zöldség: átlagosat fogok venni, nem is tudom hol lehet a környéken biót kapni.

A fogacskákra irigykedünk, nálunk sehol semmi, pedig már minden létező dolgot összerágott Márk.

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Macsek,
milyen tejpéped van?
Nem tudom merrefelé laktok, de van bio oldal a neten (talán bio.lap.hu) én onnan néztem, hol van ilyen piac, ha mégis érdekel. Sokat biopiacozó ismerősöm azt állítja, hogy kb. 30%-al drágább, mint a rendes piac. Hát nem tudom, nekem elég soknak tűnt a sütőtök 400,-/kg, bár nem tudom mennyi máshol.
Fogacskák nálunk is úgy jöttek, hogy már 1,5 hónapja mindent rágott és nyálzott erősen. Türelem Kép Márk sem marad fog nélkül!

Köszi lányok a kaki infót!

Heléna nem semmi Kép! Ha csak az arcocskáját látnám, azt hinném, hogy idősebb. Nagyon szép!

Cedit
cedit

Sziasztok lanyok!

Nalunk most nem megy semmilyen gyumolcs es fozelek.
Sot mar a tejpep sem kell neki.
Van hipoalergen tejpep, amit csak receptre adnak a patikaba, azt mar 4 honapos kortol lehet hadni, mert nem tartalmaz tejfeherjet vagy mit. Kép

Nalunk a Szopi megy most ezerrel meg nemi tapszer. Kép

Magi
Vendég

SziasztoK!

Tejpép: én még nem láttam olyan tejpépet, ami 4 hónapos kortól adható, és amiben ne lenne tej KépKépKép És mivel a tej allergizálhat, én inkább kihagyom ezeket. Dórinak is 2 éve 7-8 hónapos kora körül adtam először ilyet, Fanninál sem fogom ezt siettetni, főleg hogy a főziket és gyümiket szereti nagyon.

Cedit! Hát orvosok is nagyon ellentmondó véleményen vannak. 2 éve mikor Dórit vittük 9 hónapos kontrollra oda, ahol született, a gyerekdoki nekiállt velem ordibálni, hogy miért nem adok ennek a gyereknek már tejet, nem lesz tőle semmi baja. A házigyerekdokink meg a védőnő is azt mondta, hogy először nem is tejet kell adni neki ( joghurt már feldolgozott tejtermék, nem annyira allergizáló ), nem is javasolják a sima tejet 1 éves korig. Nem is adtam, viszont az előbbi dokihoz nem is mentünk többet ( nem ez volt egyébként az egyetlen hajleordítós előadása gyerektáplálás ügyben KépKépKép ).

Fantikbaba! Húsos kaját én szűk 6 hónaposan ( 5 hó 3 és fél hét ) adtam először. Furcsállottam én is az 5 hót, nem siettem el inkább. Viszont érdekes, hogy a húsos cuccokat most még jobban csípi Fanni, mint a sima főziket.
A forgás mászás egyébként nem csak súly- hanem egyénfüggő is. Dóri 10 dekával volt kevesebb 6 hónaposan Fanninál, és ő sem csinált semmit sem, sőt forogni is csak hasról hátra volt hajlandó.

Pocó

Kép
Kép
pocó

Az a tejpep amit a csemetem evett es eszik, Millupa HA vanilias tejpep, nem tartalmaz tejalapu anyagokat, azert HIPOALERGEN. Mondhatni ugy tapszer van a tej helyett. Az is HIPOALERGEN. De ezt csak ugy lehet venni, ha a gyerekorvos felirja.
Van ilyen a Bepanak is, nemcsak a millupanak.

Zoli mar 1,5 oraja alszik. Kép

Igy tutam pakolni meg takaritani. Kép

Magi
Vendég

SziasztokKép

A múltkor, amikor Marci beteg volt, alig evett valamit, lefejni a tejet nem tudtam teljesen, így apadt is Kép Hát most babó szinte egész nap csak zabálnaKép Minden étkezés után adok neki szopi után valamit, gyümit, főzit vagy tejpépet (Humana vagy Milupa, mindkettő hipoallergén). Marci mindent megeszik, legtöbbször szopi után még benyomat 1/2 üveg bébikajátKép
Ennek ellenére, hogy este is jól megtömöm valamivel, rendszeresen ébred 2-3 óránként. Először azt gondoltam, hogy az éhség miatt, de most már egyre inkább úgy tűnik, hogy csak megszokásból teszi mindezt, mivel szopizni csak minimális mennyiséget hajlandó, aztán alszik is tovább.

A bébikajákkal kapcsolatban azon csodálkoztam, hogy Hanna mikor kicsi volt, voltak kajcsik már 3 hónapos kortól. Most 4 hónapostól kezdődnek, viszont az 5 hónaposaknál már van husi is. Ezt viszont én is egy kicsit korainak tartom, ezzel várni fogok Marci 6 hónapos koráig.

MagiKép
Fantasztikusan gyönyörűek a képek, babó pedig nem semmi, ahogy feszít abban a napszemcsibenKép

Noémi, BoriKép
Ti hogy csináljátok, hogy ilyen jó husiban vannak a babák? Marci most kb. 6,5 kg, fényévnyi távolságnak tűnik a 7 kg isKép

Nyaralás: mi augusztusban készülünk egy kicsit kimoccanni, na nem megyünk messzire, csak a Várgesztesi Villaparkba. Ott bérelünk egy házat, jönnek szüleim is. Szóval most egy nagycsaládi nyaralást szervezünk. Külföldre még én sem merészkednék Marcival.
Egyébként a nyár további részében pedig valszeg leköltözöm Anyuékhoz Sümegre a két gyerekkel. Alig várom, hogy a panelből végre kimenekülhessek. Ott van kert, a szomszédban egy halom Hanna korabeli gyerek, akikkel tök jól eljátszik, úgyhogy kész HawaiiKép Csak a páromat sajnálom, aki nem tud végig velünk lenniKép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

SziasztokKép

MaccsKép
Tényleg nem írtam Balázsról, mostanában rohanásban vagyunk, és a fő gondolatom a nagyfiam iskolakérdése voltKép Szerencsére úgy tűnik, megoldódni látszik, most írok pár sortKép

Tegnap voltunk az 5hós szurin, képzeljétek, egy hónap alatt 2 dekát hízott Balázs!! Azt hittem, nem látok jól, egyszerűen ezt nem hiszem el!! Rendesen szopizik, hallom, hogy jó nagyokat kortyol még mindig, ennek ellenére nem hízott...
Mondta doki bácsi, hogy ne aggódjak, még 2 hét és fél éves lesz, nyugodtan kezdjünk el mi is főzelékezni.
Végülis már két hete kóstólgatjuk az almát, abból mondjuk egy kisebb almának a felét kb. meg tudja már enni, mondták, hogy ezt keverjem krumplival. Kicsit tanácstalan vagyok még én is hozzátáplálás ügyben, van, aki azt mondja, hogy inkább tejpépet adjunk a kicsinek, mint rendes főzeléket.
Macsek: tényleg nem egyszerű dologKép

Van, aki azt mondja, 5-6 hónaposan nyugodtan lehet banánt is adni, de olvastam olyat, hogy 8-9 hónapig ne.
Tegnap kapott Balázs egy adag tejpépet, ami 4 hónapos kortól adható, hát, ugy ette, hogy csak na. Ma délelőtt is kapott tízóraira almát, majd dél körül tejpépet és utána fél óra múlva megszoptattam, azóta alszik.
Gyümölcsleveket már kell adni akkor, ha már mást is eszik a baba? Pl. tízórai után az alma után?
Annyira kijöttem már a gyakorlatból és tényleg nagyon meglepett, hogy nem hízott.

KataKép
Minden baba más és más, pl. Balázs már 72 centi (mondjuk védőnő 68-nak mérte, de itthon már lelóg a pelenkázóról), Moszmota kislánya, Viki pedig 64,5 centi (védőnő nála is 61-et mért). Kb. hasonló súlyú a két gyerkőc, de Bazsi tök nyurga Vikihez képestKépKép
Mostanában nagyon anyás, ha apánál van, akkor is engem keres a szemével, nem tudok nélküle elmenni semmit sem intézni, mert balhé van. Ennek eredményeképpen cipelem magammalKép

PocóKép
Hihetetlen a gyerekorvos hozzáállása a dologhoz. Szerencsére nálunk most jó doki került praxisba, és úgy veszem észre, elsősorban a baba érdekeit nézi. Amúgy meg a mostani tejekkel jobb, ha nem tömjük a piciket, annál már akkor inkább a tápszer jobban elfogadhatóbb. Nem sok vitamin van a boltban kapható tejcsikben, agyon vannak pasztörizálva, tartósítva. Úgy tervezem, kb. másfél éves koráig biztosan tápszert fog kapni Balázs, a kakaót ugyanúgy meg lehet csinálni abból isKép

Egy kép a két srácrólKép
Kép

Lau
lau

Liv
köszi a megnyugtatást Kép arról hallottam én is hogy vannak babák akik elég későn állnak át Csak hát jön a védőnő meg a doki is hogy adjam adjam

Pocó
Nekünk is ilyen fejvédőnk van az ágy körül Kép
Nagyon ügyes Fanni Kép

Cedit
hát igen ezek a bio cuccoknagyon drágák,ahol én vettem krumplit ott 220 ft volt kilója,míg a simát már 45 ft megveheted Kép Csak az a baj hogy Bandó sok mindenre kiütéses lesz meg előjön az ekcémája,igy fokozottan oda kell figyelnem mit adok neki Kép Gondolom a védőnő is ezért javasolta a bio cuccokat Persze anyósom mindig azzal zaklat,hogy a gyerek nemsokára azt eszi amit ő főz,jó hagymás fokhagymás rántásos babfőzeléket stb Kép Kép Kép Mert hogy régen is felnőttek a gyerekek.Az oké,de nem volt ilyen szennyezett a levegő meg minden.Nem volt ennyi autó,akkor még szinte minden bionak számitott. Kép

Noémi
Szép dundi Heléna Kép
A húst nekem is mondta a védőnő.2 hét főzelékes bevezetés után már lehet nekik adni.

Macsek
Végre vki kiknél még nincs fog Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok

nem találom a régi helyünket Kép

zsófi
papzso

Mi ez a kupleraj??
Hol a topik??!!

Motiot

KépKép
KépKép
motiot

Kép Remélem ez csak átmeneti zavar
fantikbaba

Magi, Kata:
köszi a tejpép infókat. Utánanézek ezeknek a hipoallergéneknek.

Kata,
hát simán lehet, hogy éjszaka már tényleg csak megszokásból kel fel szopizni. Lássuk be, annál jobb dolog, mint anya cicijén pihizni azért nem nagyon van! Kép Nyaratok nagyon jól hangzik Kép! Én csak irigykedek Kép. Ilyen lehetőségünk nekünk most nincs sajna. Mármint, hogy sok gyerek vegye körül Andrist. Majd valamit kitalálok, szerintem már jó lenne gyerek társaság neki.

Lau,
én szoktam adni gyümölcslevet is minden nap a gyerkőcnek. Nem is hajlandó már mást meginni. Gyümiléből viszont betermel 60-70 ml-eket egy nap.
Az is lehet ám, hogy rosszul mérték. Hm? Én sokszor mérem és ha "bemozdul" akkor bizony elég vad eredményeket tud mutatni.
Én déligyümölcsöt egyáltalán nem merek adni még. Viszont a főziket tényleg kezdhetitek szerintem. Nem a hízás miatt, hanem mert egy csomó minden van benne, ami már jól jöhet a babának.
Srácok tündériek Kép!

Nikk,
hát igen, drágák a bio cuccok. Én azért döntöttem úgy, hogy a gyerek azt kap, a felnőttek nem. Legalábbis egy ideig biztos. Ami mennyiséget egyenlőre megesz, azt még valahogy ki lehet bírni.

Cedit
cedit

ok, akkor nem én bénázom, hanem a rendszer...

ismeritek, mamikor bemondják a rádióban, hogy egy őrült az autópályán forgalommal szemben száguld...
mire egy fickó a kocsiban: méghogy egy, legalább száz... Kép

zsófi
papzso

Már megint rumli Kép Du még tudtam írni rendesen de mikor kiléptem már nem stimmelt a rendszer Kép Kép Kép

Kép
Kép
nikk0830

SziasztokKép

MagikaKép
Míg el nem felejtem: Boldog Névnapot Kívánok Zolikának!!Kép

Lau
lau

Végre sikerült géphez ülnöm, erre tessék!!! Kép
kyrandia

Lau!

Nagyon koszonjuk!

Magi
Vendég

Naaaaa, elvonási tüneteim lesznek...
cedit

Lehet, hogy tőlem halt le a rendszer: délután még reagáltam pár levélre, de utána már nem akart bejönni semmi sem KépKépKép Pedig nem is írtam semmi csúnyát KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Sziasztok!

Jo, hogy nem csak nalam rossz, igy nem en vagyok bena. Kép

Magi
Vendég

Hol vagyunk????
Vendég

KépPróba
fantikbaba

Az új szerveren én vagyok az első aki megkésve,de gratulál
Zoltánnak a neve napjáhozKép

Boldog NévnapotKép
fantikbaba

Pocó!

Fanninak is Boldog NévnapotKép
fantikbaba

Nagyon koszonom mindenkinek.

Most nagyon bosszankodom.
Jol behulyitettek itt a neten es meg neki all feljebb.

Kivagyok.

Meghirdetett egy no egy jarokat.
Fel is hivtam allitolag elsokent, hogy kuldjon kepet.
El is kuldte, vissza is irtam mert este volt, nem akartam telcsizni, hogy akkor delelott felhivom es el is mennenk erte.
Mondta, hogy jo, de majd felhiv mikor indulhatunk erte, mert a varosban van.
En surgetem a ferjem haza, elobb hivom a takaritonot stb...
Mindezek utan felhiv telefonon, hogy telefonalt egy masik no a jarokara es raigert 1000 ft-ot, igy nem kell erte menni.
Hat majdnem szivinfarktust kaptam.
Mondom neki, hogy nem korrekt, mert en voltam az elso es mondta, hogy eladja nekem.
1000 ft-ert eladta a becsuletet.
Erre a ferjem mondta, hogy hivjam vissza, mert a no arra hivatkozott, hogy meg van szorulva es igerjek ra 5000-ret.
Fel is hivtam, de tok bunko volt.

Erre aki feladta a hirdetest, baratnojenek irtam mailt, nagyon kedvesen, hogy igy minek hirdetnek es tok pocskondizva valaszolt.

Felhaborito!!!!!!!

Tobbet nem veszek semmit netrol hasznaltan.

Kép Kép Kép

Magi
Vendég

Magi,
sajnos vannak ilyenek is. Kép
Én netről vettem a babatornáztatót használtan, nem volt semmi gond, járókát múlt héten vettünk újat (fa rácsos), ha érdekel, leírom, hol.

Névnaposoknak sok boldogságot!
kyrandia

Noémi Kép
én Chicco (a típusát fejből nem tudom) babakocsit vettem, 5,5 kg az önsúlya, lehet fektetni csecsemőnek és asszem 3 fokozatban ültetni. 13 kg-ig bírja. Ha Liza ilyen alkat marad, neki is kitart, amíg megtanul járni, mint a sógornőm lányának...

Kaja: Liza boldogan tömi az almát és a banánt, elsőre megbarátkozott a kanállal. Megmondom őszintén, nem mérem, mennyit eszik, minden nap egy picivel többet csináltam.Kaptunk reklámanyagot két cégtől és abban van tejpép és rizspép 4 hónapos kortól, de nem merem neki adni.
Holnap lehet, hogy próbálunk egy kis krumplit is.

Fog: még mindíg nem bújt ki és már nagyon tud szenvedni szegény. El fog kopni a kis keze, egész nap a szájában van...
kyrandia

Na végre minden oék Kép

Magi
Boldog névnapot Zolikának Kép
Ez a járóka történet elég elkeserítő.Én is hallottam egy két rémtörténetet,nem is merek így neten keresztül vásárolni Kép

Pocó
Fanninak is boldog névnapot Kép

Lau
Bandó is mult hónapban csak 7 dekát hízott,akkor engem a doki eélg rendesen beparáztatott,szerencse nálatok normális volt.Én is tudtam hogy minden oké vele,és hogy rendesen eszik.A mi fiaink hasonló tipusuak Kép Bandó is hosszú vékony srác.73 cm és "csak" 7450gr Kép

Kép
Kép
nikk0830

Küldök én is képet Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok

Nálunk már 10 napja kórház van. Apa vmi iszonyú agresszív vírust hozott haza, 4 napig feküdt, őt ápoltam, aztán ahogy felépült, rögtön kidőltem én is, a lázam alig tudtuk levinni, plusz a torkom, fejem iszonyúan fájt, köpni, nyelni nem tudtam. 5 nap után ma már jobban vagyok, de még mindig szédelgek. Persze a kicsik is bekapták, Gergő viselte a legjobban, a két nap esti lázon kívűl nem volt tünete, szerintem az echinacea és az oscillonak hála. Gellértke viszont még tegnap is lázas volt és köhög, taknyos. Én nem is emlékszem mikor voltam ilyen beteg utoljára. Rendesen le lehet pattanva az immunrendszerem a folyamatos terhesség, szoptatás, terhesség, szoptatás miatt. A doki azt mondta 38 felett ne szoptassak, próbáltam betartani, de így is lett vami izomlázszűség a mellemben. Antibiotikumot is kell szednem. Szóval eléggé depis vagyok mostmár. A lakás romokban, szegény Gergő totál elhanyagolva, elveimme szemben egész nap tévét nézett szegény.
remélem mostmár túljutunk ezen és jön a tavasz.

Macs
Ne hari, hogy Téged zaklattalak a kérdéssemmel, hogy lehet-e szoptatni, de már totál ki voltam. Végülis szoptattam végig, lázasan is, ez az izomlázszerűség lett csak, valószínű meg is változhatott az íze, állítólag savas lesz, egy napig sírdogált is Gellértke, meg köpdöste, de már talán túl vagyunk rajta. Azért biztos ami tuti vettünk tápot, lehet, hogy még jobb is lenne most neki mint az én gyengus tejem.

hát ennyi van velünk, remélem ti jobban vagytok
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Nikk!
Látom megtalálta a lábacskájátKép És még mosolyogni is tud hozzá a kamerábaKép

Heléna most fedezte fel hogy van lába isKép Szintén bekapja (a hurkái ellenére eléri) ha ül akkor is a zokniját probólja lehúzni.

LauKép
Majd belejössz megintKép Szépek a nagyfiúkKép

KyrKép
Pénteken hozzák a babakocsit, igaz 8 kiló, de amig magától nem ül stabil kocsit akarok, és persze a Heléna szép súlya miatt isKép A ligetbe is masszív kocsi kell a sétához.
Cam Apollo a márkája, elvileg 3 éves korig jó lesz majd, a ugyan szükség lesz akkor rá.

Még mindig igény szerinti szopi van néha 3.5 néha 2 óra időközökkel, esti 3 szori cici cummogtatással (alig eszik, de meg kell róla győzödnie hogy van még cicimKép
Heléna nappal jól alszik 2-3 szor 1-2.5 órát)
mondjuk sokat mozog és bohóckodik.
Pénteken kellene menni tanácsadásra, de jövő hétre halasztom.

Noémi
fantikbaba

Sziasztok!

Csak gyorsan, mert Márk is segít gépelni. Kép

Cedit! Mi is azt a tejpépet kaptuk receptre, amit MAgi is írt, kevertem bele banánt, így evett belőle valamennyit a manó. A biós honlapot majd megnézem, köszi!

Nikk, nagyon jók a képek Bandikáról, Márk is egy hete vette észre a lábát. Kép

Ma először kóstolt krumplit, pár kanállal evett.

Észrevettem, hogy nagyon tudatára ébredt a cicinek, lehet, hogy tényleg csak komfortból kel fel éjszaka. Most napközben elkezdte azt a mutatványt, hogy ül az ölemben, háttal nekem és egyszer csak eldobja magát hátra oldalra és ráugrik a cicire, persze a pólóm ott van pajzsnak Kép, de ilyenkor úgy be tud pörögni, hogy csak akkor nyugszik meg, ha megkapja, hiába evett mondjuk 1/2 órája. Még jó, hogy nincs foga, mi lesz, ha lesz, előre félek. Kép Kép

Mennem kell, mert már minden elérhetőt rág. Kép

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Koszonom a jokivansagokat Zolikanak.

A jarokas dolgon mar tultettem magam.
A megatoysban volt egy jo akcios, guther fejvedovel meg mindennel 1x1 m-est.
Gurul es 3 magassagba allithato.

Na mostmar nem fogja pakolni a tv allvanyrol a dvd-t es a videotkazikat a gyerkoc.

Nos nalunk most Zolika mindentol oklendezik.
Ma megprobaltam megint a barackos almat, de latom, hogy holnap en fogom megint megenni az egeszet.
Csemete csak tejezik megint.
Esze agaban sincs mast enni mint tejet meg tapot. Kép

Magi
Vendég

Magi
Mennyiért vettétek a járókát ? Mi is most akarunk venni gurulósat,de nem tudom hova menjünk Kép
Nem baj hogy Zoli megint tejezik Kép Majd ha kedve lesz ugyis visszaáll a többire,de csak rájött hogy a tejcsi a legjobb Kép

Juti
Hát nagyon rosszul hangzik amit leirtál.Gyors gyógyulást az egész családnak Kép

Noémi ,Macsek
Kb egy hete csinálja Bandó a lábujj szopogatást Kép És persze ha meglátja a kamerát egyből mosolyog mintha tudná mi történik Kép Vagy tudja is ?? Kép Nagyon huncut Kép
Macsek:olyan már nálunk is volt hogy ha az ölembe ült szembe velem egyszer csak rábukott a cicire,de persze ez pólón keresztül nehézKép Nálunk nem volt hiszti csak nézett rám értetlenül hogy most mi van.Olyan aranyos volt Kép

Kép
Kép
nikk0830

Magi! utólagosan is boldog névnapot Zolikának!

Mi pedig köszönjük a jókívánságokat KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok! Kép
Kicsit ledöglött a gépünk, nálunk ő kapta el először az infulenza vírust! Kép Lilike kiütötte magát az oltással, eléggé ki van, és piros is a szuri helye mint múltkor kisG-nek.. Kép Azért remélem hamar rendbe jön a kis gézengúz.. Kép

Babák gyönyörűek a fotókon! Kép

Először is boldog névnapot Fanninak és Zolikának így utólag! Kép Kép Kép

Tejpép: Nekünk is A Milupa vaniliás HA-t írta fel a doki és a Nestlé Sinlac-ot. A Milupa tejfehérjével készül, de hidrolizált, és ezáltal hypoallergén. A Sinlac viszont glutén, tej és szójafehérje mentes, tehát, az eddig legjobb szerintem Kép

Kaja: Én nem erőltetem, annyit eszik amennyit tud és akar. Kép Nálunk még a rendszeressség sincs meg, mert mostanában délelőtt teljesen össze-vissza, rendszertelenül kajázik és alszik a manó. Majd beáll ez is megint valami kis rendszerbe. Azért eléggé meglepődtem, hogy van aki még a kajcsit is leméri, hogy mennit pusztított a gyereke! Kép Azt hittem ez a méricskézés-őrület a szopival bezárul.. Kép

Lau! Kép Balázskád eddig sem a hízásáról volt híres, szerintem ne aggódj, addig amíg jó kedélyű nincs semmi baj! Kép A képen is nagyon jól néz ki. Jó hogy az új doki ilyen pozitív! Kép Végre egy orvos akit nem szidunk! Kép Kép

Judy! Kép Dehogyis haragszom, örülök, ha segíthetek! Hívjál nyugodtam máskor is!!! Kép

Pedit! Kép Örülök, ha egy kis örömet, vidámságot tudok okozni neked! Kép

Vajon Csirkeszékkel mi lehet kint a Germánoknál? Kép

Jóéjt csajócák! Puszi!
Macs
maccs

Elfelejtettem írni, hogy mázsálásnál 7450 (a védőnő szerint, mert 10 dekát vont le a friss pelusra Kép) és 66 cm volt a lányzó.

Papzsó! Rosszul írtam az oltás 3 szuriból áll.. Kép
Macs
maccs

Nikk!

A jarokat 31 000 ft-ert vettuk.
1*1 m, gurulos, kerekek fekezhetoek, lapracsukhato, fejvedovel es szivaccsal, 3 magassagban emelheto.
Megatoyban vettuk.

Magi
Vendég

Sziasztok!

Kérdés: ti hogyan melegítitek meg a hűtőből kivett bébikaját? (Mert olvastam a Hippen, hogy felbontás után hűtőben 48 óráig tartható el, de pl. most még egyelőre a kamrában van, de ott is hideg van.)

Juti, gyógyuljatok meg hamar!

Maccs! Nem biztos, hogy a babát méri az, aki tudja, hogy mennyi almát evett. Én pl. azért tudom, hogy Dávid 10 grammot eszik, mert az almalét az Avent cumisüvegből kanalazom neki, és azon be vannak jelölve a mennyiségek.

Dávidnál 10 gr a maximum. Se almalé nem kell neki, se párolt krumpli anyatejjel. (Ez utóbbit jó messzire köpte, aztán jót nevetett, hogy ez milyen vicces volt. Kép) Azt hiszem, holnap megpróbáljuk a Hipp őszibarackot. Viszont óránként-kétóránként szopik, mert amúgy meg éhes, de egyelőre tejcsin kívül nem kell neki semmi.

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Magi,Pocó
Megkésve(de még 8 napon belülKép)kívánok boldog névnapot Zolikának és Fanni babának!!!

Maccs
Ezt a Milupás HA tejpépet én még nem is láttam,legközelebb "meginterjúvolom" a dokinéninket róla.Receptre kiváltva olcsóbb?

Nikk

Tüneményes Bandusod,rengeteg női szívet fog még összetörni ezzel a huncut tekintettelKépKépKép.Kaja téma:Míra már ebédre megeszi a 200gr-ot,de én már sajnos nem tudok szoptani ezért 5 hósan kezdtük a kóstolgatást.Kerti "bio" krumlit használok alapnak és Hipp bébi répát,de pl:almát,sütőtököt rendes piacon vesszük.(Szhelyen nincs bio piacKép)

Lányok

Szombaton apa viszi fodrászhoz fürtöskét,majd mellékelek képeket a kopasz fejecskéjérőlKépKép(mostanában úgyis olyan ördögfióka).Fogunk még mindig nincs de nyügli az van ezerrelKépKépKépKép

Szép napot!

Viola
h_viola

Sziasztok!
Van itt valaki, aki munkajogi kérdésekben tud nekem segíteni?
Szóval a kérdésem az, hogy ugyebár nekem a tavalyi majdnem összes szabim megmaradt. Lejárt a tgyás, már csak a GYED-et kapom. Nem lehet kivennem a szabimat a GYED-et megszakítva? Én most anyagilag jobban járnék így.

Köszi,
Andi
Vendég

Először is a névnaposoknak sok-sok boldogságotKép!

Kyrandia:
mi is kaptunk reklám anyagot, de én sem merem odaadni a gyerkőcnek.

Nikk:
csúcs a lábacskás csemete Kép!

Macsek:
cicire ugrás Kép! Nagyon jót rötyögtem.

Maccs:
jobbulást oltásos Lilinek!

Juti:
nektek globális gyógyulást, addig is kitartást!

Liv:
én a hűtőben tartom a bébikajcát felnyitás után (nem is tudnám máshol, nincs kamránk) és mikróban melegítem. Melegítés után nagyon-nagyon összekeverem, mert a mikróban nem egyformán melegszik!

Összes nyűgös fogra váró babának drukkolok!

Ti hogy vágjátok le a körmeit a manóknak? Tudom, ollóval, de megvárjátok amíg elalszik?

Cedit
cedit

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?