A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Sziasztok

Nekem annyira nincs időm netezni a két lurkó mellettKép pedig szeretnék én jönni, de mindig van valami.

Noémi
Jobbulást kívánunk HelénánakKép sajna mi is a vírusos torokgyulával küzdöttünk, itt keringett a családban több mint egy hónapig. bár nálunk a kicsit viselte meg a legkevésbé, a nagyfiam és mi a párommal viszont kidőltünk rendesen. most az anyukámnak hagytuk otthon húsvétkorKép

Csirkesz
egy másik cégnél dolgozik a párom mint HRvezető.
Hogy vagytok? hogy érzitek magatok kint? milyen a párod munkája? van azért vki ismerős? Bár látom nem unatkozol, Boti szórakoztat rendesenKépKép

nyaralás: mi belföldre tervezünk utazni, jó lenne céges üdülőbe teljes ellátással. tavaly voltunk Horvátoszágban a másfél évessel, plusz félidős terhesen, jó volt, de két picivel már nem tudok ilyen hosszú utat elképzelni.

talira mi is mennénk, ha leszKép

na puszka, jó hétvégét
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Noemi
Szegeny pici Helena, tele szaladt konnyel a szemem amig a soraidat olvastam, dunckotes, pipettabol tejcsi. Mikor lesz mar vege ezeknek a franya virusoknak, hisz itt a tavasz es meg mindig tamadjak ezeket a kicsi manokat. Nagyon sok puszit kuldunk es jobbulastKép

Tcis

Kép

Kép
tcis

Tcis, üdv. újra. Kép Eszembe szoktál jutni, hogy vajon forog-e már a gyerkőcöd, de ahogy látom, nemhogy forog, már ül és áll is. Kép

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Tcis

Nagyon szép kislány Elisa és roppant ügyes isKép.Mennyi idős,hogy már állni is tud?(bocsi,de rám férne egy táblázat a babák születéséről,mert csak Nikk Bandusáét tudom pontosan...)

DinóKép

Torna muszáj volt, semmi nem jó rám a régi ruháimból,2 kilóval vagyok kevesebb mint a kilencedik hónapban.Étvágyam óriási,nekem minimum két tábla Milka+hatszori nagy zaba a napi adagom és inkább mozgok csak EHESSEKKépKépKép.Most azért piszok izomlázam van,de megpróbálom nem feladni.

Kata

Próbáltam én minden kedvenc gyümijével keverni ezt a tejpépet de menekült már a "szagától" is.Majd később újra próbálom,most natúr izűt irattam a dokival talán ez jobb lesz(másik vaniliás volt).

Noémi

Ismételt gyógypuszik Helénának,talán ma már jobb éjszakátok lesz.

Nyaralás:én idén még nem merek országhatáron túl menni(para-mama),talán a céges nyaralóba Leányfaluba kapunk helyet.

Jó hétvégét!

Viola
h_viola

MagiKép,
Nem fogod elhinni, de az én Pipikém mostanában gágog (gágágágá, na meg persze babababa, stb).

KataKép,
Itt a Babanet Rendelőben olvastam, hogy bébiételben még azokat is lehet adni a babának, amit egyébként nem lehetne, pl. sárgabarack, mivel ezeket a gyümiket, zöldségeket, husikat szigorúbban ellenőrzik, ill. olyan eljárásokkal dolgozzák fel, hogy az adható legyen.

TcisKép,
Gyönyörű a kiscsaj!!! A szerkója is vagány! És már így tud állni???

AnitaKép,
Ikeás kanál nekünk is bejön, ez az a zöld, amit a békás tálhoz adnak?

Noémi,
szorítok Helénának én is!!! Biztos hamar meggyógyul! Pipike is szorít!

Nyaralás: maximum Szoboszló, 1-2 hét vagy a Zemplén. Pedig de mennék külföldre, és a csajokat is szívesen vinném! De a piszkos anyagiag miatt nem lehetKép.

Kaja: ez a gyerek ezen a héten nagyon jól eszik. A kaki állaga is megváltozott természetesen, de a napi kétszeri adag még így is megvan.
Ma főztem krumplifőzeléket és vettem ki belőle egy pár krumplidarabot (a már kész főzelékből), összetörtem, és összekevertem bébiétellel (zöldségek borjúhússal) - úgy ette, hogy öröm volt nézni!!! Pedig ezt a fajta főzeléket magában nem nagyon csípte eddig. Délután pedig reszelt almát kevertem össze őszibarackkal (szintén bébiétel), ez is ízlett neki.

Megy két kép a gyerkőcről.

Andi

Kép

Kép
Vendég

SziasztokKép

NoémiKép
Nagyon sajnálom, hogy Heléna ennyit szenved, mielőbbi jobbulást, gyógyulást kívánok neki. Neked pedig kitartástKép

ViolaKép
Nem akarlak elkeseríteni, de a natúr tejpépnek még borzadályosabb íze van (nekünk Humana van). Legalábbis nekem első kóstira úgy tűntKép Mindenesetre egy próbát megér, gyerkőcökön néha tényleg nehéz kiigazodni, még az is lehet, hogy imádni fogjaKép

Tcis, Trompipi AndiKép
Képek most is nagyon jól sikerültekKép

Ma délután kimentünk a Ligetbe, hát egy rémálom volt. Gondolom ez az egész az első igazi tavaszi jó időnek volt köszönhető, de olyan tömeg volt, hogy 2 mp után már rohantam is volna haza. Az Állatkertbe készültünk, de csak a Közl. Múzeumnál találtunk egy nyavalyás parkolóhelyet + 1/2 órát kellett sorba állnunk az Állatkert pénztáránál.
Holnap pedig az orchidea-kiállítást szeretnénk megnézni, előre rettegek, hogy ott is mennyien lesznekKép

Pusz,
Kata

Kép

Kép
anyamanya

Vera
Köszi az érdeklődést,meg a kajcsi dolgot is Kép
Merre van Balcsin a nyaralótok?Mert vszinű mi is Balcsin leszünk,Káptalanfüreden

Tcis Andi
Nagyon édesek a lányok Kép

Kicsit elirtam tegnap nem Kata nagyfiának gyógyulást ( csak nagy lánya van Kép) hanem Dinonak Kép

Noémi
Helénának is gyors gyógyulást KépRemélem este már tud megint gyógy cicizni Kép

Viola
bioboltban lehet kapni Holle márkáju terméket Én vettem bio rizs krém a neve,ezzel is lehet sűriteni a főziket,gyümiket.Ez végül is rizspehely,amit vizzel kell összekeverni majd bele gyümi zöldség.teljesen natur ízű,nincs benne cukor,tej,plusz glutén mentes.ez nálunk fontos,mert mivel ilyen érzékeny a bőre,meg elég sok mindenre allergiás,ezért nem adhatok 1 éves koráig gluténos ételeket Búzában rozsban van.igy kilőve a kifli csücsök a babapiskóta liszt stb. marad a rizs + 8 hótól a kukorica.

Kép
Kép
nikk0830

sziasztok!
gyógyulást mindenkinek!
Régen nem jártam erre, de most a nagyszülőknél vagyunk és ilyenkor a gyerek fegyelmezett. Igyekszem nem a látókörébe kerülni, mert ha erre sor kerül, akkor sírni kezd. Lehet, hogy el van tojatva? Kép

Nálunk is az ikeás zöld hamis cucc jött be, többféle kanalat kaptunk, de ezzel a legjobb etetni, pedig először nagyon kételkedtem benne.

Mi is a Balcsira készülünk, kíváncsi vagyok, hogy milyen lesz Maszattal, egyelőre elképzelni sem tudom. Mint ahogy azt sem, hogy nvalaha átalussza az éjszakát, na de ez csak fog változni Kép

A sógornőm várja a második babáját és nagyon aggódik, mert csak másfél év lesz a két kölyök között. ha tudtok, légyszi írjatok valami vigasztalót, mert én már kezdek kifogyni, hátha valós történeteknek jobban hisz Kép

Köszi:zsófi
papzso

SziasztokKép
Most egy kicsit le vagyok maradva az olvasással, csak gyorsan átfutottam, mi a pálya.

JudyKép
Férjnek gratula, remélem megtalálja a számítását. Ismerős nincs, de Motiottal már felvettem a kapcsolatot.

MagiKép
Nyaralást tervezünk Görögországba (2 hét utószezonban), mert a férjem nagy szörfös is a síelés mellett, és az eddigi olasz Garda-tó helyett másfelé vesszük az irányt. Szerinte az utószezon tök olcsó, de azért ezt megnézwm én még magamnak. Lehet, hogy én is felcsapok szörfösnek, hogy 2 hétig ne csak őt várjam a parton. Mi kocsival + komppal tervezzük az utazást, a szörfcuccok miatt. Ha tehetném, én repülnék gondolkodás nélkül.

NoemiKép
Helénának sok-sok gyógypuszi, neked meg kitartást a tancsikázáshoz és gyerkőcápoláshoz.

AnyatársakKép
Babák egytől-egyik tüneményesekKép

MacsKép
Menyasszonyképen szupi-szép vagyKép

Velünk semmi extra, és az egészben ez az extraKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Noémi,
Szegény Heléna, gyógyuljon gyorsan!!!!

Lányok, ez a nap nem Benedek napja volt. Kezdődött azzal, hogy fél 5-kor ébredt hajnalban, s nem is nagyon szopizott délelőtt, s délig csak fél órát aludt. Dél körül vettem észre, hogy egy kis gyulladt bibi van a nyelve hegyén és tapasztalatból tudom, hogy az milyen fájdalmas lehet, nem véletlen nem szopizott. Aztán valami rossz ízű izével kenegette még anya, felháborító! Kép
Ezután valamikor délután szerzett egy karcolást az arcára, majd érkezett a lakásba valami, ami egyenlőre kívülről még nagyon izgalmasnak tűnt Benedeknek, de nemsokára rá fog jönni, hogy az a klassz izé egy járóka, ami az ő szabadságjogait hivatott korlátozni.
Majd uzsonnára benyomott egy egész üveg alma-banánpürét csirkehusival, ez még pozitív lett volna, ha háromnegyed órával később, amikor már az esti tornáját végezte az ágyamon, nem jön vissza egy része...
A hab a tortán, hogy amíg engedtem neki a fürdővizet, leesett a nagyágyról óriásit koppanva a parkettán. Kép Lehorzsolta az egyik térdét és lett egy horzsolt púpocska a homlokán. De legalább a nagykádba állított lavorban fürödhetett, ami szerinte nagy buli volt, szerintem kevésbé.

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Sziasztok Mindenki! Kép

Nálunk senmmi különös nem történik, Liza még mindíg átalussza az éjszakákat, nagyon el vagyunk kényeztetve. Kép
Hozzátápi: alma, banán, sárgadinnye, körte, ha türelmes vagyok, akkor kivi mag nélkül, krumpli, rizs, cékla. Ezek mindenféle elképzelhetetlen varicióban, de ahogy a képeken is látszik, élvezi. (Üvegeset még nem vettem)
Fog még egy darab sem, de egész nap vigyorog, csavargunk, örülünk a tavasznak!

Kép
Kép
kyrandia

Sziasztok!

Köszi a drukkolást és a sok gyógypuszit Helénának (átadtam neki)Kép
Úgy néz ki túl vagyunk a nehezén, már nem megy fel 38 fölé a láza, a Nurofen tényleg használ.Dagadt a bal arca, lehet hogy a lázas állapot miatt hamarosan még egy fogunk is lesz.
Most már tud szopizni is, van mit bepótolnia.A hangját is kiengedte tegnap este, gondolom megnézte tud e még kiabálni.
Most én is gyógyítom a cicimet, tegnap előtt kínjában ráharapott Heléna, mivel nem tudott nyelni.

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

NoémiKép
Jaj, de jó hír, hogy jobban van a lányka és, hogy hamizikKépKép CiciKép

TrompipiKép
GágogásKépKép Pipike jó kis husi-musiKép
Nekünk nem a zöld kiskanál van IKEA-sból, hanem kék-fehér, kettő van egy csomiban. Tényleg jóKép

KormiKép
Juj, szegény kissrác, hát nem semmi, amin keresztülment tegnapKép Bár gondolom neked sem volt egyszerűKép Remélem már minden okésKép

KyrandiaKép
Jó rég írtál!
Liza gyönyörű kislányKépKép

Eszti baba ma 5 hós!!!KépKép (hihetetlen)

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Kata! Kép
Hú de irigyellek, hogy ti átalusszátok az éjszakát. Kép Balázs karácsony óta éjszaka többször felsír, pedig azelőtt este letettük és reggelig meg sem nyikkant ...
Gratulálok az újabb fogacskához!

Vera Kép
Du. 2-3 óra szerintem nekünk is jó, igazából Balázs alvása hétről hétre változik. Most pl. fél 11-kor bealudt. (mondjuk éjszaka 2 óránként obégatott, nem is csoda hogy álmos). Írok neked magánba, ha gondolod tel. számot is tudunk cserélni, így gyorsan tudunk egyeztetni, mert nem mindig tudok géphez jutni Kép
Futószemölcs: többnyire az babauszásra járó kisbabák kapják el, ahogy néztem az interneten, uaz a vírus a ludas, mint ami a felnőtteknél okozza a szemölcsöt. Dokkernéni még azt is mondta, hogy más által használt ruhától is el lehet kapni. Nekünk még nincsen anyajegyünk, csak futószemölcsünk. Most is kiszúrt kettőt a doktornéni, az egyik az arcán volt, nagyon látszik a helye, most nagyon félek, nehogy maradandó legyen ...

Dino! Kép
Felállás Kép
Donát már jobban van? Gyógyuljon meg minél hamarabb!
A buktázás nyomainak eltűntetéséhez sajnos nem tudok jó tanáccsal szolgálni, nálunk ezek a dolgok többnyire vagy a parkettán vagy a kövezeten landoltak.

Vasani, Csirkesz Kép
Szó volt korábban a hasonalvásról. Mi is csatlakozunk a hasonalvók táborához! Balázs kizárólag hason alszik, ha fel akarjuk ébreszetni, elég ha a hátára fektetjük. Anno én nagyon paráztam a hasonalvás miatt, de megnyugtattak, hogy nincs vele semmi gond sem. (még a nőgyógyászommal is konzultáltam erről - kinek mellesleg 3-as ikrei vannak - mert a felesége gyerekorvos.)
Ani Kép nem tudok betelni Eszterrel, annyira gyönyörű a kiscsaj!

Noémi Kép
De jó, hogy jobban van már Heléna. Tuti, hogy hamar kibujik az a fogacska, mivel láz idején gyorsabb az anyagcsere és így gyorsabban kijön a fogacska is. Szopi dolog pedig gyorsan rendeződni fog!

Viola! Kép
Torna Kép Én is készülődök tornázni, futni, de még nem léptem a tettek mezejére. Már kinéztem, hogy hova megyek aerobicozni ... Én nem tudom, hogy pontosan hány kilót kell ledolgozzak, mert már kb. 5 hónapja nem merek rálépni a mérlegre Kép
Mira babának pedig javulást kívánok továbbra is.

Tcis Kép
Gondoltam rád, hogy eltűntél ... Nagyon helyes a gyermek a kalapban.
Ülés Kép Mit csináltatok Elizával, hogy ilyen szépen ül? Mindig felhúzom Balázst ülő helyzetbe, gyakorlunk szorgosan, de magától még nem próbálkozott az üléssel. Sőt próbáltuk a gyerekkocsiban is ültetni, hogy nézelődni tudjon, de úgy ordított, hogy inkább hanyagoltuk ...

Maccs! Kép
Már akartam írni, hogy hol van az a esküvői fotó.
Aztán megleltem ... Nagyon szép mennyasszony voltál!!! Kép

Magika! Kép
Örülök, hogy jól van Anyukád.
Szomszédok: örülj, hogy nincsen libája a szomszédodnak, mert azok hajnalban egyfolytában gágognak. Én csak tudom, mert Pakson (én amúgy paksi vagyok) Anyukámék szomszédjának volt libájuk - nem is egy - és egyszerűen nem lehetett tőlük aludni. Kép
Nyaralni mi vszínűleg - ha megkapjuk a nyaralót -Balatonfenyvesre megyünk. (reméljük lesz víz a Balatonban Kép)

Cedit Kép
Nekem rengeteg Nestlés kanalam van, sőt van hippes és mildis is. (ezeket reklámanyagból, kismama újságból szermányoltam). Ha lesz találka és elvetődünk mi is, adok szívesen.

Kormi Kép
Hát tényleg nem Benedek napja volt. Nem semmi min mentetek keresztül!

Kyrandia Kép
Nagyon gyönyörű Liza baba. A kanalat is ügyesen fogja Kép

Nikk Kép
Úgy tudom, hogy még másnap oda lehet adni a kajcát a gyereknek!

Megvettük tegnap az etetőszéket a Minimanóban, nagyon szuper szerkezet, majd teszek fel róla képet. Az összeszerelés nem ment zökkenőmentesen, egy műanyag pöcköt eltörtünk, de azért működik a dolog... Ma már eszünk is belőle Kép

Kezd nálunk tragikussá válni a szomszéd helyzet. Már előre rettegek a hétvégétől, mert mindig tivornyáznak hajnalig, persze ők délnél korábban nem kelnek fel. Mi meg a férjemmel kóválygunk mint két zombi napközben. Két megoldás van: vagy nyerünk a lottón vagy elköltözünk. Az utóbbinak van nagyobb realitása. De addig is, átpakoljuk Balázst a vendégszobába, mert a mostani határos a szomszédékkal. Az, hogy én állandóan a nappaliban alszom a kanapén, már nem újdonság. Tegnap éjfélkor kénytelen voltam szólni nekik, hogy fogják vissza magukat zajügyileg, mert nem lehet aludni. (kiönötték a pezsgőt a folyósón és azt mosták fel ...) Ezután még jobban zajongtak ...
Amúgy tök bunkók is, mert múlt héten amikor az erkélyen altattam Balázst, állandóan le föl húzigálták a redőnyt.
Apósom azt mondja, hogy egy ilyen pici babát még nem zavarják a zajok. Nektek mi a véleményetek? Hát én nem tudom, jó a hallása a gyereknek, nem süket. Mellesleg nem akarom, hogy Balázs első szava a b ... meg és a f .... sz legyen, mert iszonyat, hogy milyen trágár, mocskos módon üvöltenek egymással a szomszédék.

Más: a hasra fordulás profin megy, kaja után amikor letesszük rögtön hasra fordul. Sajnos ebből fakadóan újjabban nagyon sokat bukik ... Kép
Balázs újabban tegez bennünket, mert állandóan azt modogatja, hogy te te te te ... nagyon édes, meg lehet zabbantani.

No befejezem, szerintem így is hosszú lettem.
Remélem nem hagytam ki senkit sem.

Ja a lényeg: Holnap jön ki a gyerekorvosunk, tehát ha van valakinek kérdése akkor meg tudom kérdezni. (én már összeírtam egy listát)

Üdv mégegyszer

Edit
pedit

SziasztokKép

EditKép

Ma már nálunk is X-edszer keltik fel Mírát,ebben a másodpecben is alattunk tombol a kutya,felettünk ismét ágyaznak,mellettünk meg szimplán dobálnak valmit(mindez vasárnap 14-kor!).Nem hiszek abban amit apósod mond,más amikor az utcán egyenletes zajban alszanak el mint ezek a váratlan zajok(pl redőny huzigálás).Mi már egy jó ideje zene mellett altatjuk(Didónak ismétlődnek nyugis számai)ez valamit segít,csendben nem is tudom mikor aludt már szegényke.Este 11-ig ment nálunk is a műsor+tegnap a lépcsőházban kérdőre vont a fő IQ,hogy mi raktuk e máshova a szánkójukat,kész voltam.Az egész tároló 2X2 méter itt van két babakocsi(nekünk csak ez az egy dolog)de az ő kislányuknak itt a szánkója+2 roller+2 kisbicikli,pedig le sem viszik a kölköt,hanem felettünk futkoztatják egésznap!!!.Szerintem a Ti esetetekben tegnap simán ki hívtam volna a 107-et,legalább egy figyelmeztetést kaptak volnaKép.Éjszakáink kísértetiesen hasonlóakKépKépKép.Akkor gyorsan találjunk ki valami tuti lottó számokat,mert így életünk legszebb időszakát teszik tönkre.Dokitól ha megkérdeznéd,hogy tényleg már 2 teljes adag főzelék kéne,ha már nem szopizik csak tápszert kap(7 hónapos),előre is köszönömKép.

AnitaKép

Gyönyörű Esztidnek boldog hófordulót!

Kormi

Míra sok puszit küld a kis póruljárt vőlegényének,remélem itt vége a pech sorozatotoknakKép!

Kyrandia

Nagyon édes Liza baba,neki is jó kis huncut mosolya vanKép.

NikkKép

Akkor keresek valami bioboltot és megpróbálom,pláne hogy mindent lehet vele süríteni.Nem kiabálom el,de ma már az almát és répa+krumplit elfogadta,most ott tarunk mint amikor elkezdtük a hozzátápit,de legelább evett.Puszi Bandusnak,ma Míra is próbálta bekapni a lábujját,eszembe jutottatok a fényképrőlKép.

Noémi

Szuper,hogy jobban van Heléna,használt a sok gyógypusziKépKépKép

Csirkesz

Olyan is van,hogy Veletek semmi extra,ezt el sem hiszem?KépKépKép

Magika

Én is nagyon örülök,hogy anyukáddal renben van minden!!!

Megyek,mert megint sikerült az amúgy is rosszul alvó mókuskámat felkelteniük,talán majd séta közben még egyet tud alukálni.Jó Forma 1 nézést akit érint+további szép hétvégét!

Ui:én a pápát is úgy sajnálom,ahogy már beszélni sem tudott a hívőkkel,folytak a könnyeim a tv elött.Kép

Viola
h_viola

PeditKép
SzemölcsKép TegeződésKép, de aranyos!Kép
Az etetőszékre nagyon kíváncsi vagyokKép
SzomszédokKépKépKép

ViolaKép
SzomszédokKépKépKép

Nálunk a mai szomszédos történet: a kettővel arrébb lévő szomszédunk kutyája (puli) valahogy kijött az ő kertjükből és bejött a mi kertünkbe.Kép Mindenhol van kerítés, csak ők nem zárják be rendesen a kaput, a mi kapunkon meg 20 centi távolságra vannak egymástól a rácsok. Ő azon átpréselte magát (egyébként nem először!) És nekiesett a mi labradorunknak. Na, a férjem az eggyel arrébbi szomszédnál éppen parkettázni segít, a nagy vicsorgásra, meg hörgésekre rohant ki, aztán a seprűvel tudta csak kikergetni az ebet. Olyan rossz volt látniKép Aztán a gazdik is nagy kegyesen kijöttek, és mentegetőztek, hogy nem vették észre, hogy kiszökött a kutya. Ja, és egyébként van egy kisebb pulijuk is, az is kijött, csak az nem jutott el hozzánk. Nem tudom, mi lesz, ha egyszer nem leszünk itthon egy ilyen esetbenKép Szerencsére Zénónknak nem lett baja, csak a végén ő volt a legjobban betojva, hogy miért kiabál papa (a férjem), azt hitte, ő volt a rossz.Kép Alig tudtuk megvigasztalni, pedig őt sem kell félteni, marha nagyszájú kutyiKép

LányokKép
Már legalább ezerszer akartam kérdezni, csak mindig elfelejtemKép: szerdán lesz az 5 hós oltásunk, utána ugye hosszú szünet következne. Én okos, megkérdeztem a dokit, hogy a kötelezőkön kívül milyen ajánlott szurik vannak. Azt mondta, hogy leginkább az agyhártyagyulladás elleni. Szülői döntés, hogy beadják vagy nem. Ti már gondolkoztatok ezen? Beadattátok/beadatjátok?

Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

AnitaKép
Én egyik gyereknek sem adattam be és nem is fogom beadatni az agyhártyagyulladás-elleni oltást, mivel nekünk a dokinénk ezt javasolta. Ennek is vannak különféle típusai, az oltás viszont csak az egyik ellen ad védelmet, semmi garancia nincs rá, hogy utána meg nem kapna el egy másik fajtátKép
SzomszédKép
Grat a hófordulóhozKép

ViolaKép
Nálatok is szomszédKép

EditKép
Nálatok is szomszédKép
Marci is kizárólag hason hajlandó aludni, sőt szinte egész nap hason van, mivel a játszás is így megy.
Azért annyira ne irigykedjél az átaludt éjszaka miatt, ugyanis azóta ismét kelt bennünket Murci, úgy látszik az az egy alkalom csak a véletlennek volt köszönhető.
Szerintem apósodnak nincs igaza abban, hogy a gyerek, ha álmos, akkor alszik, mert igenis felébrednek ! Két gyerek után ezt én is csak megerősíteni tudom.

NoémiKép
Örülök, hogy Heléna jobban érzi magátKép

KyrandiaKép
De jók ezek a kanalas-eszegetős képek !

KormiKép
Ma milyen napja van Benedeknek? Remélem már vége a pech-sorozatnakKép

NikkKép
Nekem fel sem tűnt ez a nagyfiús elírás, még örültem is nekiKép Ugyanis itt a topikon mi inkább a kisfiús tábort gyarapítjuk a most 5 hónkkalKép

Letudtuk az orchidea kiállítást, sok szeretettel küldök Nektek egy képet, amint éppen a rengeteg virág között tobzódunkKép

Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Hali

Nálunk épp bográcsgulyásos kerti party van, de
Gellértkével már bejöttem.
Előhalásztam Gergő ikeás zöld kanalát és tényleg jó, ettünk vele almás banántKép

Zsófi
Nálunk 23 hó van a két ded között. nem unatkozom, de azt mondják hamar összenőnek és együtt játszanak majd, csak az eleje húzós. hát Gellértke hat hós lesz, már most szeretik egymást nagyon. féltékenység volt azért és figyelni kell, mert Gergő elég szeles. meg a pocakosság vége volt nehéz a kicsi mellett, kb az utolsó hat hét.
azért vannak nehéz pillanatok, de nem bántam megKép

Agyhártya elleni: én se oltattam be még egyik fiamat sem, mert engem is lebeszélt a dokim, pedig rákérdeztem miind2-szer. nekem is azt mondta, hogy a veszélyes típusa ellen sajna nincs védőoltás. de azért várom a véleményeket én is.

Kata
jó a képKép

Noémi
Örülök, hogy már jobb a helyzetKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok!
Szerintem most mindenki a szabadban tölti az idejét mert annyira csodálatos idő van.Kint voltunk egész nap.Elmentünk lovagolni de ebédszünet volt mindenhol.Holnapra viszont bejelentkeztem a pónilovasokhoz.Remélem nem jön közbe semmi.
Tegnap Adriennt megpróbáltam megitatni pohárból egész jól ment neki.Igaz néha úgy használja a nyelvét mint ha cicizne.Annyira aranyos volt.
Zsófi!
Nálunk három év van a két lány között de Judit csak megerősíteni tudom mert már most sokszor elszórakoztatja Ágota a kicsit.Olyan aranyosak.Ágota mórikálja magát a kicsi meg kacag.Volt már rá példa,hogy elbőgtem magam mert olyan jó volt látni.Szokott neki olvasni is.Halandzsa nyelven.De a kicsi nagyon élvezi.Két hét után most megy előszőr oviba Ágota,biztosan hiányolni fogja Adrienn a hangzavart amit Ágota szokott csinálni.
Ma a nagylányom úgy gondolta itt a jó idő és lehet fürdeni.Szólt,hogy a medencét is ki lehet már tenni.
Holnap megyünk az ortopédiára remélem minden rendben lesz.
Kata!
Nagyon szép lehetett a kiállítás.Irígy vagyok!!!!!!!!!!
Elnézve a képet neked sem kell fogyóznod!!
Agyhártyagyulladás elleni oltást nekem sem javasolta a doki.Ezt még Ágotánál kérdeztem .Azt mondta beadja neki de enyém a felelősség ha valami mégis lesz.Nem vállaltuk.
GnéKriszti
gnékriszti

Sziasztok!

Csak beköszönök. Ma délután jöttünk haza 10 napos szegedi nagy- és dédszülő látogatásból. Nagyon jó volt. Holnap visszaolvasom a termést, gondolom tetemes mennyiségű.

12 órára viszem Áront könnycsatorna mosására. Sajnos nem javult a szeme, nagyon könnyes és váladékos. És még nem forog, csak oldalra fordulKép (19 hetes).

Áron köszöni a névnapi jókívánságot Anita Kép

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!
LivKép
Elisa tenyleg szepen ul, habar felulni meg nem tud de sokaig eluldogel egyedul, allni csak ritkan engedem allitolag 7 honapos kora elott nem ajanlatos, igaz mindjart 7 hos lesz,de igyekszek betartani az ilyesmit. Az ulessel is igy volt, mar 4 hossan fel akart ulni, kezben alig lehetett tartani allandoan huzta fel magat, de megvartam a 6 hot es csak utanna engedtem hosszabb ideig.Ami a legyeg, forogni eszebe se nincs pedig mar bevetettuk a Csirkesz es Macs fele tornat is, de eddig mindhiaba. Neha amikor az eggyik kezevel jobban kinyomja magat hasrol atbillen hatra de ezt en nem neveznem forgasnak. Szerdan megyunk a dokihoz es majd meglatom mit mond. Ja, es a jarokaban is mar szepen tolja magat es lassan de eljut ahova akar.

ViolaKép
Szomszedok nem semmikKép
Elisa 13.-an lesz 7 honapos.

CsirkeszKép
Garda toKép Merre szoktatok menni? Gondolom a felso csucskere, ott vannak a szorfosok, ott mindig fuj a szel. Tavaly 8 honapos terhessen is meg csonakrol ugraltam a toba, a ferjem vizisizett de nekem nem engedtek. Mondtam is, hogy szept. 20.-an megszulok (akkor volt a datum) es 21.-en megyunk vizisizniKép Mi minden hetvegen ott voltunk, kb 20km-re laktunk most kicsit tavolabb koltoztunk, de iden nyaron is menni fogunk. A ferjem masik nagy szerelme a to, persze csak utannamKép

KormiKép
Szegeny kis Benedek, tenyleg nagyon tud fajni a putyu a nyelv hegyen. Muljon el mielobbKép

NoemiKép
Orulok, hogy Helena jobban vanKép

KyrandiaKép
Aranyos Liza a kepekenKép Nalunk inkabb en fogom a kanalat, kulonben ossze kenne mindent, igaz igy is.

AnitaKép
Granula az 5 hos Eszti babanakKép

EditKép
SzomszedKép
Ahogy fent is irtam Elisa se tud meg egyedul felulni, de a gyerek kocsiba mi mar nem tudjuk lefektetni, ul mint a covekKép

KataKép
Jol mutattok Marcival a viragrengeteg kozottKép

GnéKrisztiKép
Milyen ugyes Adrien mar poharbol iszikKép Szoritunk, hogy minden ok legyen az ortopedianKép

Nyaralas: Mi is Gorogorszagba tervezzuk a nyaralast, de meg nem tudjuk mivel. A ferjem repulovel szeretne es inkabb autoval a pakolas miatt.

Vett mar valaki bilit? Milyet erdemes venni? En lassan meg akarom venni es kezdenem szoktatni a szobatisztasaghoz. Hamar ulni akar, akkor ulhetne a bilin isKép Nektek mi a velelmenyetek?

Tcis

Kép

Kép
tcis

Sziasztok lanyok!

Nagyon koszonom a drukkolast anyunka.
Nos ma sajnos belazasodott. Igy megint aggodni kell, hogy miert.
Na meg a szovettan miatt.
Csutortokig mindenkeppen meg kell lennie az eredmenynek.

Koszonom tovabba a nyaralos hozzaszolast.
Nos latom nem sokan vagtok neki a nagyvilagnak.
Oszinten en Djerbara szeretnek menni juni elso heteben.
Ezek utan felek egy kicsit, hogy senki nem vallalja be.
Igaz elozo nyaran sem mentunk sokan repcsivel, a terhesseg alatt, de en akkor is bator voltam. Kép
Megjartam Egyiptomot.
Nos meg gondolkozom. Kép

Anita!
En nem adatok tobb szurit a gyereknek.
Eleg volt a kotelezo es papa szerint is folosleges.

Kata!
Gyonyoru lehetett a kiallitas. Kép
En is irigykedem.

Viola!
Nalunk gyerkoc nem eszik egyaltalan fozeleket, csak gyumolcsot, 7 honapos lesz. Igaz reggel, delben es este szopizik, a tobbi tap. Kép

Edit!
Liba szerencsere nincs. Kép

Tcis!
Bilink meg nincs, majd jovore. Orulok, hogy tudja, hogy a hintan kapaszkodni kell es ha azt mondom nem szabad, mikor a tv allvany fele halad, akkor megfordul. Kép

Noemi!
Javulast nektek.
Nem irigykedem. Kép
Most nalunk is kicsit megfazott Zotya, de talan mar javulgat. Szerencsere neki csak hoemelkedese volt.

Andi!
Gondoltam Pipipipipi-t mond, de igaza van a nalunk is a papapapapap es a mamamamamamam es a nenenenenenen megy. Kép

Judy!
Kitartas! Nekem is csak ilyenkor van idom jonni, pedig nekem csak egy gyerkoc van. Kép

Csengo!
Koszonom a felajanlast.
Irtam neked mail-t ami az oldaladon van.
Remelem megkapod. Kép

Ezekszerint senki nem hasznal Pamperst???

Nos a hazassagi evfordulos pihizes jol sikerult.
Holnap teszek majd fel kepet.
Most egy kicsi nosztalgia.
Kép Kép Kép

Kép

Kép

Kép

Magi
Vendég

Sziasztok!

Kicsit eltűntem, mert besűrűsödtek a dolgaim, de látom Ti sem unatkoztatok! Kép Suliztam két napot, és vendégeim is voltak Pécsről.

Olyan jó sokat írtatok, képtelen vagyok egyesével mindenkinek írni! Kép

Túró Rudi ügyben én nem szeretném rendszerességel bevezetni a kajálását, csak nem voltam elég elővigyázatos, és Lili jól befalta. Különben gond nem lett tőle, de szerintem még nagyon nem egészséges neki, a túró is tejtermék, a csoki sem ilyen tökiknek való még!Kép CSirkesz és Boti csokis rudija meg no pláne nem! Kép Kép Kép

Látom, hogy lebuktam a menyasszonyi képpel! Kép Bókokat köszönöm, nem akartam kicsikarni! Kép Ha tudnátok mennyi pénzembe került hogy így nézzek ki! Kép Aki duplán olvasgat, mert a nyáriakba is benéz, és így duplán részesül a marhaságaimból, bocs az untatásért! Kép

Ha már itt tartok, akkor gyorsan ide is megírom legújabb rossz híremet. Azt hiszem sokan számolgatják, hogy a GYED lejárta után, ha visszamennek, akkor hogyan s mint lesz a meló. A legújabb szabályozások szerint csak 30 nap védettsége van a kismamiknak, utána jól kirugható! Kép Milyen jó lenne most egy kismami szakszervezet aki kiharcolja az állambácsitól, hogy "NE MÁÁÁ"! Kép

Sajna én is újra nagylány lettem a hétvégén, bár szerintem ennek semmi köze nincs a hormonokhoz, kízárólag azért történt, mert elővettem a tavaszi kérmszínű kordbársony gatyómat és abban mentem el a suliba! Kép Kép Kép

15-én lesz az anyukám esküvője. Nagyon sokáig gondolkodtam rajta, hogy mit vegyek fel, aztán ma de. vettem egy keomszangot /lehet hogy ez helyesírásilag nem jó, a kínai jelét meg aztán pláne nem tudom! Kép/ az Ázsia Centerben. Szerintem nagyon baró, csak azon filózom, mit fog szólni hozzá anyukám és a plébános úr a templomban! Kép Kép Kép

A vendégeimnek egy hónappal fiatalabb a kislányuk. Hát az én lányom a hajtépésssel kezte a vendégszeretetet, aztán a játékát tépte ki a kezéből, majd ráhemperedett szegénykére, és jól megijesztette: belenézett a fejébe jó közelről és full hangerővel el kezdett "dumálni" hozzá. Szegény kislányt alig lehetett megnyugtatni Kép Nikk Bandusa jól járt, hogy csak a fülét cibálta meg kicsit! Kép Mondjuk a kislányon látszott, hogy most amúgy sem igazán volt elemében... Lehet hogy csak ezt használta ki az én kis gézengúzom..

Leesések: Kép Irtó nehéz figyelni, hogy ne történjen semmi. Mi már letettük az ágymatracot a földre /az ágy keretét fel lehet hajtani a szerkénybe/ és úgy alszunk rajta, de szerencse is, mert ma sis pl. én a álltam Lili mellett a matrac szélénél, apa feküdt a másik oldalán mellette, de kettőnk között mégis a legurrant egy szemvillanás alatt! Kép

Ezen kivül ma felborult szegény a kompjával, /szintén ott álltam mellette/, csak a kis lábai kalimpáltak az égnek, mint egy hátára fordult kis büdösbogárnak. Az ijedtségen kivül persze kutya baja!Kép

Most hogy már forgunk, mászunk, állunk, szerintem örüljetek, hogy a Tiétek még nem !Kép Olyan energiagombóc ez a gyerek, hogy nem győzöm vele az iramot sokszor, és tutti hogy mindig a veszélyességi sorrendben fogja meg a tárgyakat! Kép A három a magyar igazság szellemében a mai kalandjai között még szerepelt a következő mutatvány is: kihúzzom a telefont a töltőről, a végét ledobom a földre, gyorsan bekapcsolom a telcsit, miközben a töltőt még nem húztam ki a konnektorból. Közben kicsilány a földön hangtalanul odakommandózik és felcuppant a töltőre, édesen nyalogatja, rágcsálja a szerkentyűt végén a dugócskát. Rendesen a szívinfarktus kerülgetett, mikor megláttam. Kép Még szerncse, hogy töltő pont arra van, hogy "legyengítse" a vezetékes áramot! Kép Azért biztos bizsergett kicsit a lány nyelve, de őt ez úgy látszik cseppet sem zavarta!

Csirkesz! Azt hogy te a felső fogakat várod a felső fogak is tudják?? Kép GYED sztorid nem egyszerű.. Kép Nálunk az építkezés majd csak most kezdődik, /ha az isten is úgy akarja/, telkünk már van és már vettünk 2 ásót is! Kép Boti vashiányára a kiskanalszopogatást már próbáltad? Kép-Van egy Ferrum Metallicum nevű homeós bogyó, ami nem olyan, mint a vastabletták, de segít a szervezetbe bejutott vasat sokkal eredményesebben megkötni, esetleg próbáld ki. Fotoszintézisre átállni mindenképp sokkal előnyösebb lenne, mert akkor a nagyvárosi Co2 is O2-vé alakulna, csak az a probléma, hogy én pl. biztos hülyén néznék ki zöld bőrszínnel. Kép A tájékozatlanabbak meg azt hinnék, hogy marsklakó-invázió volt. Kép Én apája is szörfmániás volt.. Kép Aztán a motor kiütötte a szörföt a nyeregból, mert azon csak igen bajosan lehetne a deszkát szállítani. Mi annó Horvátországban is jót szörföztünk, az Isztrián.. Az nincs is olyan vészesen messze, esetleg Ti is kipróbálhatjátok. Kép

Liv! Recept írtó eccerű, viszgaidőszakban szoktam csinálni éjjel nasi helyet: pici olajon megpiritom a darát, amikor szép zsemleszínű felöntöm annyi vízzel, hogy ellepje, ettől megpuhul és megdagad. Az almát reszelve vagy darálva beleteszem, elkeverem, picikét együtt párolom, aztán magamnak az alma édességétől függően vaniliás cukival, cukival, fahéjjal ízesítem. Nyilván manónál az utolsó fázis kimaradhat!Kép

Noémi! Helénád remélem hamar meggyógyul!Kép Torokgyuszira is van kombinált homeós szer: Homeogene 9, nálunk bevált, tablettás, vízben oldva adandó, nekünk múltkor a homeos dokker néni ajánlotta..

Viola! Akkor szólok, ha megint Pécs körül járok! Kép

Kriszti! Kép Hordozóba kaksi! Kép

Magi! Anyukádnak további drukk azért megy! Kép Nekem is feltünt hogy a csirkék nem kukorékolnak, aztán jót mulattam azon, hogy ezt Andival milyen jópofin megbeszéltétek! Kép
Utazás: Hát az nálunk sem lesz, talán a lottó 5-ös után Kép Bocs, hogy beleugatok, de én Tunéziát meggondolnám kicsi gyerekkel, higiéniai szempontokból is, és én anno domini amikor ilyen szakmában dolgoztam azt javasoltam, hogy inkább egy magasabb kategóriájú, félpanziót is nyújtani tudó apartmanba utazzak, ahol ha kell gyorsan és kényelmesen el tudnak minden féle kajcit, teácskát, stb. készíteni a gyereknek. Cipruson vagy Máltán jártatok már? Az olasz és a spanyol tengerparton is lehet ilyeneket találni kevésbé zsúfolt partokon is (pl.: Szardínia, Malaga, Marbella) Én biztos szempontként venném a következőeket a hely kiválasztásánál: jó minőségű apartmanos elhelyezés félpanzióval, édesvizű medence, sekély part, rövid repülőút átszállás nélkül, EU-s terület /higiéniai és egészségbiztosítási okoból/. Bocs, de ezeket csak azért mondom, mert én ezzel hosszú évekig foglalkoztam, most is idegenforgalmat tanulok, és csak segíteni szeretnék, nem okoskodni. Arra is szeretném felhívni a figyelmedet, hogy a repülőn a légkondít nagyon sok gyerek nem bírja, és amikor id.vez. voltam, minden második infanttal a gyerekorvosnál kötöttünk ki nyaralás helyet kúrálás folyt, hogy visszafelé ne legyen gond. Úgyhogy erre nagyon oda kell figyelni.

Timi! Ha útlevelet akartok a babának készítettni, akkor úgy induljatok neki, hogy mindkét szülő kell személyesen hozzá! Kép

Na okostojás mára befejezi! Kép

Muszáj picit pihenni is néha! Kép
Puszi:
Macs
maccs

Anita, én megkérdeztem az agyhártyagyulladás elleni oltást, azt mondta a gyerekorvosunk, hogy 14 hónapos kor körül érdemes beadni, mert akkor már - remélem, jól emlékszem - csak egy oltást kell adni, egyéves kor előtt pedig kettőt.
Nem értem: mi szól az oltás ellen? Mert látom, többeket lebeszélt az orvos. Ha nem véd ez az oltás az agyhártyagyulladás másik fajtája ellen is, csak az egyik ellen, attól még célszerű beadatni szerintem.

Maccs, bocs, tudatlan vagyok: mi az a keomszang?

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Maccs Koszonom, hogy segitesz.
Legkondi, nos erre meg nem godnoltam.

Mi egy 4* All inclusive ellatassal mennenk.
A gyereknek vinnek minden kajat innivalot.
Ott meg asvanyvizet forralnek neki, mert van mobil vizforralonk.
Van szep part, meg Medence, amibe nem szandekozom a gyereket beengedni, majx egy kicsi felfujhato medencebe neomagnol tablettaval, mert sogornom gyerekei ott betegedtek meg. Mi mar jartunk ott egyszer nagyon szupi volt, repulout 2 ora, nem kell atszallni sem.
Nos a klima meg a lakasban is van nalunk, igy azt majd finoman kell vele megszoktatni. Remelem fogja birni, mert en meghalok, ha nem hasznalhatjuk majd nyaron.
Ja es ez az ut lenne 42900 Ft.
Nem hiszem, hogy ezen az aron talalnank jobbat 4* all inclusive ellatassal. Kép

Magi
Vendég

SziasztokKép

MagiKép
Drukkolok AnyukádnakKép

Oltásokról:
Nálunk napirenden volt a bárányhimlő elleni oltás, mivel nem szeretném, hogy Hannától Marci elkapja. Szerintem ő még elég nehezen viselné. Ezt az oltit Hanna kapná. A doktornénink nem győzött engem rábeszélni az oltásra, hogy az milyen jó. Aztán elkezdtem utánaolvasgatni. Kiderült, hogy még nem közel sem bizonyított, hogy az oltás egy életre szóló védelmet ad, felnőttkorban pedig sokkal "gázosabb", ha valaki megkapja, pláne nők, pláne, ha még terhes is. Igaz, hogy Marcinak a legjobbat akarom, de ugyanígy Hannának is. Vele sem szeretnék kiszúrni, ezért nem adatom be. Az orvosok pedig állítólag jutalompontokat kapnak a gyógyszergyártóktól, ha felírják az oltást, a pontokat pedig utazáshoz használhatják fel.

Az oltásokkal kapcsolatban pedig már amúgy is elég előítéletes vagyok, nem beszélve arról, mióta kiderült az az autistás dolog. Ki tudja, évek múlva mi derül ki az agyhártyagyulladás elleniről is.
Egy szó, mint száz, én ezért nem adatom be a "szorgalmi" oltásokat.

Kata

Kép

Kép
anyamanya

KataKép

Én is így gondolkodom a plusz oltással kapcsolatban.Anyámék influenza ellenit kaptak és mindketten betegek voltak sokkal hosszabb ideigtartott a lábadozásuk mint anno oltás nélkül.

MagikaKép
Utazással kapcsolatban dilemmázok én is esküvőre vagyunk hivatalosak júniusban külföldre, átszállás kb 5 óra út repcsivel, mennék is meg nem is.Azt hiszem húzós egy kicsivel még az utazás, lehet hogy csak a párom fog menni.
Amúgy a te általad választott utazás tényleg jó árban van.Beszéljetek a gyerekdokival is mit kell vinni, milyen gyógyszereket pld.Vannak weblapok is ott sok infó van az országgal kapcsolatosan, (gyógyszerek, betegségek, kajesz, mit érdemes).

Noémi
fantikbaba

SziasztokKép

KataKép
Szépek vagytok a sok virág közöttKép

GnékrisztiKép
Drukkolok az ortopédiához!Kép

Áron-AndiKép
Figyusz, Eszti szerdán lesz 22 hetes és még csak egy hete forogKép Egyik napról a másikra kezdte el, úgyhogy lehet (vagyis nem lehet, hanem tutiKép), hogy Áron baba is egyszercsak nekiáll, aztán le sem tudod állítani.Kép Eszti amúgy még csak hátról hasra forog, de azt mindkét iránybaKép De ez is úgy volt, hogy csak az egyik irányba fordult, na mondom, nyilván még legalább két hét, míg rájön, hogy a másik irányba is lehet. Hát, két nap se kellettKép
Könnycsatorna-átmosásKép Megy a drukk hozzáKép

MagiKép
Drukk továbbra is megy anyukádnakKép
Zolikának gyors gyógyulást!Kép
Jók a nosztalgiafotókKép

LányokKép
Köszi a szuris hsz-okatKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok!

MagiKép: Mi is pamperst használunk, de mi is gyűjtjükKép.Csak még mindig nem tudom, milyen formában kell beküldeniKép. De ettől függetlenül szívesenk küldök Neked zacskótKép. Jók nagyon a pocakos képekKép.

AnitaKép: az ajánlott oltások ügyében én is a többiekkel értek egyet, elég a kötelezőeket végigszenvedni.

MacsKép: köszi az infot útlevéllel kapcsolatbanKép. Tiszta macera az egész Kép:

Na, megyek, mert felébredt a kiscsajszi, és reklamál az anyja után Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

Oltás: én a bárányhimlő és az agyhártya gyulladás ellenit is beadattam anno Donátnak, most is valószínű ugyanígy fogok tenni Bernáttal is. Nekem az a véleményem, hogy ami ellen lehet védekezni az ellen miért ne? Egy teljesen jó immunrendszerű gyereknél azért ritkán fordulnak elő mellékhatások. De ez minden készítményre vonatkozik, ha figyelmesen elolvassa az ember a mellékhatásokról szóló tájékoztatót és mindent elhinne, akkor gyógyszert sem szedne senki. Kiváncsi lennék, hogy akit lebeszélt a doki miért tette? A mi dokinénink kifejezetten ajánlani szokta, lehet csak utazni szeretne?Kép

Áron-Andi
drukkolunk, hogy minden rendben legyen a szemészeten és gyorsan túllegyetek ezen a beavatkozáson.

Noémi,
kicsi lánnyal mi van? Láztalan már?

Kata,
micsoda szép virágok között sétálgattatok!

Kriszti,
remélem ortopédián minden rendben lesz.

Bernát már három napja nem alszik éjszaka rendesen 1-2 óránként ébred. Nem tudom mi lelte az én éjszaka jól alvó kismanómat. Teljesen kész vagyok, most tudom csak igazán értékelni az átaludt éjszakákat.

Dino

Kép

Kép
dino

Sziasztok!

A hétvégén a férjem újratelepítette a gépet, és csak most lehet megint hozzányúlniKép

Helénának és Mirának sok sok gyógypuszi.

NikkKép Mi Kenesére megyünk, ha megyünk.

KormiKép
Benedek szegénykémKép Nálunk is áll a bál. Valószínűleg a fogacska ( ami még nincs) és a meleg ( ami már van) együttes hatása. Alig aludt éjszaka, rengeteget ivott és sírt. Kipisilt a pelusból, éjjel is kérte a cicit, amit már jó hónapja nemKép Rémes volt, szerencsére reggel apja átvette, így 10-ig aludhattamKép

Kyrandia- Liza nagyon édes.

PeditKép még nem jutottam el, hogy levelet is olvassak, de ma igyekszem később menni sétálni a játszótérreKép
SzomszédokKép Nálunk itt elég jól alakulnak a dolgok, viszonylag kevesebb a dohányfüstös lépcsőház. Legalább valami jó legyen ebben a panelben. Nálunk most fogadták el a házirendet, ami tiltja a késői tivornyát. Nálatok nincs? Nálunk a gondnok ezerrel betartatja. Hála Istennek.
Ültetés:
Nálunk mostanában nagyon szereti Kornél. Imád séta közben nézelődni. Ma vagyunk 7 hónaposakKép

AnitaKép Esztinek is boldog hófordulótKép

Oltás ügyben:
Dinoval értek egyet. Én inkább védem, amitől lehet. A bárányhimlőn viszont jobb, ha átesik kerül amibe kerülKép (mondom most). Szóval én beadattam.
KrisztiKép
Ortopédiára drukkKép Adrienn ügyes a pohárra.

AndiKép Áron könnycsatorna mosásKép Brr.

MaccsKép LeesésekKép Amióta írtatok én is ezerrel figyelek. Kornél egyelőre még nem próbálkozott kamikaze akciókkal.

DinoKép Bernát és Kornél titokban összebeszéltek. Itt a tavasz, nem akarnak egy percet sem elvesztegetni.

Üdv,
Vera

hvera

Sziasztok!

Annyit írtatok, hogy nem is tudok visszaolvasni mindent...

Dinó, Nikk!
Irtam mail-t.

Dinó!
Lehet, hogy Bernátot a foga piszkálja? Vagy az időjárás is hatással lehet rá, nálunk a frontok nagyon bezavarnak.

Noémi,
jobbulást nektek!

Kata!
Tavaly mi is voltunk az orchidea kiállításon, nagyon szépek, csak kár, hogy nagy a tömeg.

Kriszti,
drukk nektek!

Andi!
Kép szemészet! Anno nekem is volt ilyen gondom, vittek párszor a szüleim, anyu azt mondta, hogy nem fájdalmas, csak nagyon zordnak tűnik. Sok bátorságot hozzá!

Oltás:
1 éves kor után az agyhártyagyulladás ellenit és a kullancs ellenit szeretném beadatni, mást nem.

Utazás:
Horvátországba, a Rab-szigetre merészkedünk el, mert az nincs olyan messze és van homokos part is. Nem sokkal kerül többe, mint a belföldi utak, nyaralónk meg sajna nincs.

Kaja:
főztetek már céklát a babáknak? Szerették? Tegnap próbálkoztam vele először, nem ízlett Márknak, mert nem volt teljesen sima az állaga, hiába főztem sokáig, olyan volt kicsit, mint a reszelt alma és azt se szereti Márk, fuldoklik tőle. Aztán összekevertem krumplival, úgy már nyelte mint kacsa a nokedlit.

Mennem kell, mert felébredt.

Üdv: Macsek

Kép

Kép
macsek11

Céklát én holnap szeretnék főzni (életemben nem főztem még céklát, megmondja valaki, hogy hogyan kell? pucolás + egyben vagy szeletekben főzni stb.), krumplival és almával fogom keverni.

A bárányhimlő elleni védőoltást a mi gyerekorvosunk se javasolja, azért, mert az nem régóta van, és még nincs elég tapasztalat vele kapcsolatban, ami alapján biztonsággal ajánlhatná.
Ő is az agyhártyagyulladás ellenit és a kullancs ellenit ajánlja.

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, még valami: nem tudja fejből valaki, hol találok viszonylag naprakész táblázatot? Mert már találomra megnyitottam egy-két archiv lapot, de nem akarom az elmúlt x hónapot végignézni.

Kép

Kép
liv

LivKép

Kb. ott keresd, ahol Dávid 5 hós és 1 hetes volt, mert nekem ki van nyomizva az uccsó táblázat és azon ti fenti korúnak vagytok feltüntetve.Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Anita, köszi!
Azt néztem, milyen sokan eltűntek már jó ideje.
Vajon mi lehet a többiekkel?

Voltunk dévényezni. Dávid előtte evett, 3/4 11 körül, 1-re értünk haza, arra se ébredt fel, hogy levetkőztettem, azóta is alszik, pedig már 1/2 3 van. És ő amúgy, ugye, 1,5-2 óránként eszik. Nagyon elfáradt, nagyon megkínozták, nagyon sírt, és közben végig rám nézett; azt hiszem, egyre inkább felfogja, hogy ott vagyok, mégis hagyom, hogy "bántsák". (Tudom én, hogy kell ez neki, de akkor is, ezt nem lehet megszokni.)
Remélem, 2 hónapon belül elkezd mászni, és abbahagyhatjuk a tornát.

Kép

Kép
liv

Sziasztok!
Jó rég nem voltam és olvasni sem olvastam, csak most Liv utolsó pár hozzászólását.
Cékla: én főztem már neki, pucolva és darabokra szeltem, ahogy épp jött.
Bálint szereti, de a nitrát tartalom miatt én inkább natúr Bio céklalevet használok és azt szinte minden kajájához löttyintek egy picit. Mert vashiányos is, szereti is és az tuti nem tartalmaz semmi gányos cuccot.
Sárgarépát sem adok neki, csak bio sárgarépa levet.
Tudom, hogy nem lehet csak bio cuccokat adni a gyereknek és nem is akarok, mert felnőtt korában sem fog tudni csak azt enni, de az ilyen földben termő növényekből a nitrát tartalom miatt a bio leveket használom inkább.

Sajnos biztos nem lesz időm visszaolvasni.
Heti 2x járunk a Petőbe tornázni és elkezdtünk egy kreatv baba tanfolyamot a Király utcában plusz az egyéb programok.
Meg!!! Szép az idő és rengeteget döglünk kinn az udvaron.
Bálint most már szép szabályosan is elkezdett mászni és szépen kiül négykézlábazásból. Szóval haladunk.
Na megyek is, mert amíg szunyál megcsinálom a vacsiját.
Pusz Edit

Tali????

Edit
Kép

Kép
reditke

Pár napig eltűnök és már archivot kell olvasnom... Kép
Sikerült mindent elovasnom, de nem biztos, hogy sikerül mindenkinek válaszolnom, de azért igyekszem:

Liv:
nem akartalak ám bántani az aggódásos dologgal! Bocsi, ha mégis így jött le!
Nagyon rossz lehet nézni, hogy Dávid szenved a dévényezésnél Kép. Nekem szerencsére fogalmam sincs. Végig fáj neki és azért sír? Drukkolok, hogy már ne kelljen sokáig csinálnotok!.

Tcis:
bilivétel szerintem még korai. Azt olvastam, hogy 1,5-3 éves kor között lesznek a babók szobatiszták és hogy nem jó ez idő előtt foglalkozni vele. Ha megérnek rá állítólag maguktól automatikusan azok lesznek. Ezt persze nyilván jobban tudják nálam itt a több gyermekes mamák.
Nagyon szépséges a leánykád!

Mindenkinek köszi a kanalas infókat. Pedit, előre is köszi, ha nektek kanál túltengésetek van Kép!

Nikk:
szerintem oda lehet adni másnap is még a főzeléket. Én gyorsan le szoktam hűteni és rögtön be a frigóba. Eddig semmi baja nem lett tőle. Mélyhűtéssel nálunk apja nem ért egyet, mondván, hogy sok vitamin veszik így el.

Magika:
Pampers zacsikat nem dobtam volna eddig se ki, ha tudom, hogy neked kell, de most már akkor elteszem őket Kép. Szerintem a héten lesz 1 zacsi, nem tudom sürgős e valami határidő miatt... Ti merrefelé laktok, vagy hogy adjam át?
Erre az igen jó áru útra hogy találtatok?

Noémi:
hogy van szegény Heléna? Meggyógyult a pici lány?

Trompipi Andi: jó a babus szerelése Kép

Kirandia: öröm nézni ezt a baba mosolyt Kép

Viola: paramama Kép

Kormi: szebb napokat nektek Kép!

Tanítom Andrist egyedül elaludni. Eddig valahogy mindig, vagy a cicin, vagy a teás üvegen, vagy cumival elringatva aludt el, de most úgy gondoltam itt az ideje, hogy egyedül a kis ágyában szunyókáljon el. Egész jól megy. Igaz egy kicsit elnyüglődik szegény, úgyhogy a cumi azért kell, de azért jól megy. Főleg ahhoz képest amire számítottam. Úgy örülök!

Cedit
cedit

Sziasztok!

Köszönöm a drukkokat Kép, jól jött. A beavatkozás max. 5 percig tartott, Áron viszont utána legalább fél órát zokogot. Nagyon megijedhetet szegény Kép. A beavatkozást nem láttam, nem engedtek be. Talán jobb is. A múltkor is olyan ciki volt, hogy a gyerektől vették a vért és én ájultam el. Annál rosszabb nincs, amikor fáj a gyereknek és nem segíthetsz neki Kép.

Liv!
- Dévény tornát én sem szeretem, de az kell nincs mese. Tényleg hatásos. Ma báboztam Áronnak torna közben és nem sírt Kép! Próbáld lekötni a figyelmét, nálunk ma segített.
- Céklát én szoktam főzni, leves formájában. A céklát kis hasábokra összevágva főzöm. Baba kajcsiba talán kiméletesebb, ha héjában főzöd. A maradék céklát szerintem jégkocka tartóban lefagyszthatod.
- A táblázat dátumát én is szívesen veszem, ha megtalálod.

Utazás: Mi a bevállalos fajtából vagyunk. Férjem május végén konferenciázik Barcelonában és mi megyünk vele Kép. Áron hat hós fordulóját ott ünnepeljük majd. Gondom csak a babakocsival van. Áron már most nem szereti a mélykocsit, így az autós hordozóval sétálunk. Nézgelődik a kis édes. Barcelonába én már a sport ülést (majdnem vízszintesre lahajtaható) terveztem vinni, de kicsit meginogtam az általatok írtakon. Áron baba szeret ülni és húzza is fel magát. Természetesen magától még nem tud, de ölben megtámasztva elég stabilan ül. Remélem nem teszem tönkre a gerincét, apja lumbágós és látom mennyit szenved.

Leesés: Én is félek, amióta Áron oldalra fordul. Ma is addig emelgette a lábát, hogy a szőnyeg mellett a parkettán találtam. Pelenkázon már nem hagyhatom. A dokinéni engem mindig figyelmeztet, mert reflexből hátra fordulok, ha valaki szól. Most volt egy kismamája, aki a babóval két hetet feküdt a kórházban leesés miatt. MOndta, hogy jegyezzem meg, hogy Áron bal szemrése kisebb. Trauma esetén állítólag ezt kérdezik.

Dino! Nem alvás Kép

Magi!
- Pamperst én is gyűjtöm, várom hogy újra induljon az akció. Ugye jól tudom, hogy már nem lehet beküldeni?
- Anyudnak drukk. Anyósom is kigyógyult ebből a betegségből. Jól gyógyítható.
- Nagyon helyesek vagytok a pocis képen. Jaj, de hiányzik a pocak! Olyan jó volt várandósnak lenni.

Apropó nagyszülők: Anyukám hajaz minden répás történetet. Állandóan le akar beszélni a második gyerekről. Szerinte egy is elég. Hiába mondom, hogy ez a mi döntésünk, belém akarja beszélni. Már nem veszekszem vele, nincs értelme. Itt olyan megható történeteket olvasok a tesókról, hogy én igenis meg akarom törni a családi egyke tradíciót és újra babát szeretnék.

Anyamanya! Nagyon teszik a kép Kép. Én már várom a virágkiállítást a Kertészetin. Mióta használtok kengurút? Én még nem merem belerakni Áront.

Anita! Köszönöm, remélem nálunk is beindul. Pár napja fordul jobb oldalra és tegnap kezdett pancsizni a kárban. MOst jön rá, hogy van keze és lába... Minden úszott a fürdőszobában Kép. Minél jobban nevettünk, annál inkább ütötte a vízet.

Most ennyire futotta, majd folytatom.

Andrea

KépKép
Áron

Edit, igen, nagyon tud fájni a dévényezés. Dávid nagyon türelmes, toleráns, nyugodt, a macera miatt nem sír, csak ha fáj neki. Ma viszont folyamatosan, 40 percen keresztül olyat csinált vele a gyógytornász, ami nagyon fájt neki.

Andi, természetesen próbálom közben lekötni a figyelmét, de ha nagyon fáj neki, akkor ez teljesen eredménytelen.

Jó lenne, ha két hónapon belül mászna, úgy szeretném, és akkor abbahagyhatnánk a dévényezést!

Táblázat február 15-én volt.

Kép

Kép
liv

Eszembe jutott még egy kérdés azokhoz, akiknek már mászik a gyereke: volt valami előjele annak, hogy négykézlábra fog állni, több napig próbálkozott, vagy egyik pillanatról a másikra sikerült?

Kép

Kép
liv

Liv
Nálunk még nincs igazi 4kézlábra állás,csak az alkarjára támaszkodik még,nem nyomja ki magát rendesen.Nálunk ugy kezdődött,hogy felhuzta a lábát térdelő helyzetbe,de a kezét mikor próbálta kinyomni a lába mindig kicsúszott.Majd végül a keze is összejött de csakaz alkarra támaszkodva.Mászás még nincs nálunk

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Jó régen írtam és az utóbbi időkben nem is nagyon tudtam követni az eseményeket. Viszont tartozom egy táblával:

Kép
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Olvasgattam egy kicsit vissza, mindjárt reagálok, de előbbKép rólunk:
Hanna most rohamléptekkel fejlődik. Kicsit nehéz is vele, mert ma valamiért nem akart nagyon kézen kívül lenniKép. Kúszni nagyon tud, már nem lehet segol sem egyedül hagyni, nehogy leessen. Sokat négykézlábazik, időnként úgy is játszik, emelgeti a kezeit. Picit mászik is, és ma a kanapéba kapaszkodva fel is állt.
Pénteken Ausztriában is jártunk vele, mondjuk az neki nem lehetett túl izgalmas, mert vásárolni mentünk (viszont kapott egy csomó aranyos ruhátKép).

Nyaralás: mi még tervezgetjük, de nem Hanna lesz semminek az akadálya, a többi gyerek miatt is be van azért határolva a dolog. Horvátország lehet a cél, de én nagyon gondolkozom azon, hogy valahova északra megyünk (nem vagyok nagy melegszerető), autóval. Nem feltétlenül szeretnék egy helyre menni, inkább nézelődni, persze ezt sem túlzásba vinni.

Oltás: én a bárányhimlő ellen nem adatok be, nálunk a két nagyobb már volt, ráadásul akkor Nátán még csak 3,5 hónapos volt. Nagyon jól viselte, semmi gondot nem okozott.

Tcis!

A mi babáink majdnem egyidősek, és ezért az gondolom, hogy a bili még nagyon-nagyon korán lenne nekik. Ill. nekünk már van, de nem Hanna miatt. A szobatisztaság még ugyancsak arrébb van, nekem a középső gyermekem (és a vele egykorú gyerekek (ugye JudyKép)) lett pár hete szobatiszta, ő júliusban lesz 3 éves.
Egyébként ahhoz, hogy szobatiszta legyen két dolog nagyon kell:
1. akaratlagosan kell tudnia szabályoznia a záróizmait (a babák automatikusan WC-znek), éreznie kell az ingert
2. egyértelműen kell tudnia jelezni (ehhez viszont valamiylen beszédkészség kell).
Én nem tartom jónak a korai bilireszoktatást (pedig Nátán esetében nagyon lett volna rá indokom amikor 2 gyereket kellett pelenkáznom). Azt vettem észre, ha a megfelelő időben tudja rávenni az ember a gyereket a bilizésre (vagy a gyerek magától kezdni el), akkor sokkal biztosabban, balesetek és visszaesés nélkül lesznek szobatiszták.

Beszti (Megpróbálok gyakrabban jönni, de sokat vagyunk kint, meg ügyeket intézek (pl. házépítéssel kapcsolatban), voltatok már 2-3 gyerekkel bankbanKépKép?)

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok!

Benedeknek lassan harcedzett kinézete lesz. A múltkori leesésből maradt a homlokán egy jókora horzsolás meg az egyik térdén egy kékfolt, ma fürdéskor szegény belefordult a lavorba (most megint kádba állított nagylavorban fürdünk, hogy tudjon kapaszkodni és pancsolni is). Szegényke, pont elengedte mindkét kezével a szegélyt, én is épp fogást váltottam rajta, megcsúszott és elmerült. Hatalmas szemeket meresztett a víz alól, viszont még működik a búvárreflexe, nem nyelt vizet. Gyorsan kirántottam, s vagy a becsúszásnál, vagy a kiemelésnél lehorzsoltuk a bőrt az egyik kézfején. Arra vigyáztam, hogy ne ijesszem meg, amikor abbahagyta a sírást, vissza is ültettem a vízbe, s játszottunk még egy kicsit. Nem hiányzik, hogy még jobban megutálja a fürdést.

Lassan vége a patyolattiszta ruhájú baba- korszaknak is. Ráadtam egy világoskék harisnyát, 5 perc mászás már meglátszott rajta, pedig tegnap porszívóztunk. Többnyire Maugli-mászással próbálkozik, ezt a kifejezést egy tapasztalt anyukától hallottam, vagyis nem négytérdláb, hanem a tenyerén és a fenekét az égnek lökve, a talpán próbál haladni. Mennyire jellemző ez a babákra?

Liv,
nem emlékszem, hogy túl sokáig tartott volna, míg négykézlábra állt, de az biztos, hogy nálunk az első fele, azaz a kézrész ment, sokáig nem jött össze, hogy a lábait behúzza maga alá, főleg, hogy térdeljen. Ellenben non-stop fejenállt, azaz a feje mellett kétoldalt megtámaszt a kezeivel, majd a lábaival begyalogol, amíg csak tud, s fejjel lefelé vigyorog ezerrel. Lehet, hogy emiatt a szokása miatt megy nekünk ez a Maugli-mászás?
A cékláról azt olvastam, hogy héjában megsütve a legfinomabb és legértékesebb.

Kormi

Kormi

kormi

A kis Maugli:
Kép

Félúton a fejenálláshoz:
Kép

Ez meg egy olvasós kép, és igen, az a gyanus folt ott az ágyamon, az bizony az....
Kép

Kormi

Kormi

kormi

SziasztokKép

Köszönöm szépen a dícséreteket, tényleg gyönyörű voltKép, tényleg nagy tömeg voltKép Alig várom, hogy mehessek az őszi kiállításraKép

KormiKép
Viccesek ezek a babó képekKép

AndreaKép
Mikor van a Kertészetin a kiállítás? Csak mert úgy belejöttemKép
Kenguru: Murci okt. végén született, egész télen nem kenguruztam vele, egyrészt a kor miatt, másrészt a sok hacuka miatt elég körülményes lett volna. Eddig 3x volt rajtam így, legelőször kb. 3 hete. Szóval nem régóta. De nagyon szereti és fantasztikus jókat tud aludni benneKép

CeditKép
Hajrá az egyedül altatáshozKép

VeraKép
Boldog hófordulótKép

Ötletetek van, hogy hol lehet venni olyan puzzle-szerű játszószőnyeget (a becsületes nevét sajna nem tudomKép )?? Ja, és kb. mennyiért?

Ezt sem bírom kihagyni, Murcit is nagyon érdekelték ezek a szépségekKép

Kép

Kata

Kép

Kép
anyamanya

Sziasztok,

csak gyorsan bejelentkezem.
Most, hogy átnéztem a táblázatot, sokkal okosabb lettemKépKöszi Beszti. Bonyolult volt mindig utánaszámlni.

LivKép
Dávid már most is rettentő ügyes baba. Annak ellenére, hogy korábban jött, már most annyit tud, mint Kornél, aki időben született. Néha téged olvasva aggódom is miatta egy picit.
Nálunk a mai nap lett kitűzve a négykézlábra állás tanulására. Most a hátam mögött gyakorol alvás helyett. Ilyet még soha nem csinált. Nálunk fürdés után simán elaludt eddig.

Nyugtassatok meg, hogy azért még normális, ha egy 7 hós gyerek még nem ül magától és nem mászik. Kicsit tanácstalan vagyok ennyi szuperbaba mellettKép
KormiKép
Édesek a képekKép

KataKép
A puzzle becsületes neve habtapiKéplegalább is nálunk. Minden játékboltban kapható aranyáron( kb. 3000 peták), de a nagyobb bevásárlókp.-ban Tesco, Interspar és a bababoltokban olcsóbb. Én a Mini Manóban vettem. Vigyázz, hogy nagy kockákból állót vegyél, mert a kicsi kockás nagyon apró darabokra szedhető és lenyelheti a baba.
Puszi:
Vera

hvera

Sziasztok!
Aranyos a Maugli.
Nalunk is nagyon gyanus a dolog, hogy kezdodik a maszas. Eddig hason korbe korbe kozlekedett, r sugaru kornyezetben tarolt le mindent. Ez az idoszak 1 honapig tartott, aztan tegnap el kezde emelgetni a feneket es terden volt, ma mar rendesen kutyazott. Amikor eleraktunk valamit, akkor mint egy kisbogar a hasan volt es a vegtagjaival uszott, de maximum a tolatasig jutott. MA viszont a kutyazasbol elore lokte magat es megszerezte amit akart. Ezt meg nem neveznem maszasnak, de attol tartok holnaptol mar nem lesz nyugtom. Vecere mar igy is ugy megyek, hogy beszijjazom az autosulesbeKép
csengo
Vendég

Sziasztok lanyok!

Szupi ido volt kint.
Egesz nap kint voltuk a kertben, csak a mosast berakni jottem be a lakasba.

Nos nyaralast a Kartagoval inteztem es 99 % hogy megyunk. Most mar.
Holnap fizeti be a papa.
Anyosomek is jonnek velunk. Képű

Cedit!
Koszonom, hogy gondolsz ram.
Nos nem surgos, mert juni 31 a hatarido.
Koszonom, hogy te is gondolsz ram.
Ha mailomra megirod, hogy merre laksz es mikor mehetek erte, akkor elmegyek erte, vagy a papat elkuldom. Kép

Aron Andi!
en meg bekuldhetem juni 31-ig. Kép

Beszti!

Szupi a tablicsku. Olyan jo, hogy felraktad.

Kata, Kormi!
Tunderiek a babak. Kép

Magi
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?