A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Anita Kép
Nagyon köszönöm, megnyugtat amit írtál. majd jelentkezem, ha sikerült beszélnem vele.

Én nem tudom mi a fene van, de ma reggelre olyan iszonyatosan köhög Bálint, hogy még a tüdeje is hörög. Tegnap még kutya baja volt. Szerencsére láza nincs.
Én ilyenkor mindig azt remélem, hogy a fogzás gyengíti le a szervezetét és emiatt könnyebben megfázik.
Mindenesetre kiviszem a dokihoz, mert elég rossz hallani (bár helyettesítés van és meg kell tudnom mikor is pontosan).
Na megyek, mert szerencsére most sikerült visszaaltatnom (persze mi máson mint cicin), addig teszek-veszek kicsit a konyhában.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

DinoKép: Végignéztem a képeket Kép. Nem semmi, hogy megcsináltad, nagyon ügyi vagy Kép. Köszönjük, így tényleg jobban áttekinthető.

Szerintem is jó öltet ez a fix-tali.

A tegnapi napunk nekünk is jó volt nagyon, egész nap levegőn voltunk. Livike nagyon élvezte. Jól ki is dőlt hazafelé Kép. (+ ott is aludt egy órát Kép) Viszont éjjel sikerült nosztalgiáznunk Kép: Livike megint 3 óránként keltett minket Kép. Jó lenne, ha kijönnének végre azok a fogacskák.
Viszont pár napja olyan jól elvan, egyfolytában hangosan kacarászik Kép. Még akkor is, ha lerakom játszani, pedig olyankor azért szokott reklamálni, hogy foglalkozzunk vele. Most meg olyan jól eljátszik egyedül, és kacarászik magában Kép.

Timi

Kép
Kép
timóca

SziasztokKép

ViolaKép
Gratula az ELŐREmászáshoz!KépKép
Kedden gondolok rátok: Hajrá lakás, hajrá lakás!!Kép

DinoKép
Köszönjük az albumotKép

JutiKép
PavarottiKépKépKép

MaccsKép
BálozásKépKépKép

LányokKép
Szombaton elkezdtük a hozzátápit!
Megvolt az első kanál alma(lé)Kép Vasárnap pedig a másodikKép
Meg kell mondjam, szerintem Eszti már várta. Egy cseppet sem fintorgott, nem köpte ki és tátogatta a száját a következő "falatért"KépKép Így nem csak egy kanállal kapott, hanem rögtön KETTŐVELKépKép

Csináltunk fotót is:
Kép

Ez meg csak úgy a fekvőtámaszozó Esztiről:
Kép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

SziasztokKép

Szuperek a taliképek továbbra is. A fix nap nekem nagyon jó ötletnek tűnik, de szerintem a helyszínt ne fixáljuk. Ha jó idő van előtte napokban egyeztetünk szabadtéri helyszínt, ha rossz, akkor meg fedettet. Egy kicsit a magam malmára hajtva a vizet én azt javaslom, hogy legyen minden hónap első szerdája, mert akkor a következő talin már én is ott tudok lenni a hatfogú-mászókámmal. De rugalmas vagyok, ha a többségnek az uccsó szerda a szimpi, akkor lemondva a májusi taliról júniusban csatlakozom hozzátok. Május 25-én, vagy 26-án megyünk hazaKépKép
De úgy néz ki, hogy apát kiküldik ide 2-3 évre szeptembertőlKép Úgyhogy szinte csak a nyárra megyünk hazaKép HA tényleg életbe lép a kiküldetés.

ViolaKép
De hogy Te se maradj ki a talizásból, és van kedved egyszer összefuthatnánk. leleplezem a titkot, hogy Judy és én Kőszegre jártunk gimibe. Nekem azóta ott nagyon jó barátaim laknak (persze nem a gimiből, hanem az esküvőnkről a vőfélyünk személyében) és hazaérkezésünk után valamikor biztosan megyünk hozzájuk hétvégézni. Ha gondolod, és van kedved, előtte találkozhatunk Veletek Szhelyen.

Kedves MindenkiKép
Nagyon jól esett, hogy így aggódtatok a hátamért. Már javul a helyzet, de a tökéletes állapotot még nem értem el. Ráadásul Apa is lustul az esti masszírkák terén, tegnap már a krémezéssel le akarta tudni az ápolásomatKép

MacsKép
Ideggyógyira nem lesz szükségKép Köszi jól vagyok, csak gondoltam előrehajolva már úgyis "pózban" vagyok a felmosáshoz, miért ne használjam ki.
JudyKép
Itt a tulajéknak nincs lustafájuk, mi meg erre a 3 hónapra nem akartunk mindenféle háztartási eszközt venni, mert haza úgysem tudnánk vinni, itthagyni luxus lenne. Az itt megspórolt pénzünket ugyanis adjuk vissza az apósomnak, mert megvettük ugye az én apum alfáját, és csak kölcsönnel tudtuk, még a nagyon kedvező ár ellenére is.

Egyébként a nőci által adott felmosó vödör kész kabaré, akkora mint egy homokozó vödör (max 4 literes), a hozzá tartozó rongyot pedig vizesen bele tudom tömni a markomba (és olyannagyon nem vagyok lapátmarkúKép)

Az anyák napja nekünk is nagyon jól sikerült, mert itt voltak a szüleim erre a hétvégére, nagyokat beszélgettünk és sétáltunk, volt főzőcskézés - és mindenki engem kíméltKépKép Tegnap meg a fiúk szedtek nekem egy nagy csokor virágot.

CeditKép
Én voltam az elfelejtett mamaKép Azt kérdeztem, hogy előfordulhat-e, hogy eleve ferdén nő a gyerkőc foga, és úgy marad-e. Illetve mi ez a csecsemőkori fogcsikorgatás????? Bár úgy tűnik, minél inkább tud mászni, annál kevesebb ideje marad csikorgatniKép

Sajnos most nincs időm mindenkinek egyesével írni, így ezermilliótrillióbillió bocs a kihagyottaktól.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Tőlem lehet első szerda is.
Fogcsikorgatás szörnyű. Nekem 2 hete csinálja Bálint nonstop, pedig mászik ezerrel. Szóval ne reménykedj, nem törvényszerűen függ össze a kettő.

Anita Kép
Édes a nőci Kép
Gyerekdoki szerint is a lila-fekete cucc az ínyen teljesen normális.De ő nem steril gyulladást mondott, hanem, hogy a kitörni akaró fogacska megnyomott egy hajszáleret és ott bevérzett. Fogdokit nem zaklatom akkor vele.

CeditKép Ha nem gáz még azt is megkérdezni a fogorvos rokontól, hogy mikortól és hogyan kell elkezdeni a fogápolást a babáknak?

Sajnos B-nek vírusos torokgyuszija van, apró sebekkel a torkán, ami valszeg nagyon fáj neki. Mivel láz nincs, akár hetekig is elhúzódhat. Úgy sajnálom. Nem tudom, hol a francban szedte össze.
Na pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!
Itt vagyok!Egy hete készülök írni mert események vannak nálunk.De Ágota és a pici is beteg azt sem tudom hol a fejem!
Na szóval!Hétfőn voltunk az ortopédián és levették a kengyelt csak éjszakára kell!Olyan rohamos a lányom fejlődése,hogy nem kell nappalra!El tudjátok képzelni mekkora öröm ez Adriennek.Na azóta nem győzi pótólni az elmút időt.Már egy-két pillanatra feláll.És ami még lényeges:megjöttek az alsó fogak.Ezzel elkezdőttek a harapások!
Mondtam a gyerekorvosnak,hogy valamit csinálni kellene mert nagyon sokszor beteg a két gyerek.Állítólag van valami légúterősítő és augusztustól majd szedi mind a két csaj.
Nem tudom (talán a betegség)de tegnap és ma Adriennel nem lehetett bírni.Délelőtt már hagytam,hogy hisztizzen mert az ebédnek is kész kellett lenni.Ágota nagyon megszokta az oviban és a dél az dél.
Kellemes nyári napot mindenkinek!!!
GnéKriszti
gnékriszti

Csajok Kép
Hivatalosak vagyunk egy kedves barátunk 3 lányának keresztelőjére (10 éves, 3 éves, 1 éves).
Ha van ötletetek mit lehet/mit szoktak stb. ilyenkor venni, azt megköszönöm.
Szülők nem tudnak ötletet adni és hangsúlyozzák, hogy ne vegyünk semmit, de azért üres kézzel mégsem megyünk oda.
Szóval minden megoldás érdekel jeligére ötleteket ide a fórumra várok Kép köszi
Megj: játékuk van dögivel

KrisztiKép
jobbulást a lányoknak.
Mi ez a légúterősítő szer?

Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

GnéKriszti Kép Sok-sok gratula!!!

Edit Kép A keresztelőre nincs sok ötletem, de én ikertesók szülinapján láttam egy aranyos ajándékot: mindkettőjük arcáról külön-külön hologramképet csináltattak (üveg kockában) és egy mesekönyvvel (te tehetnéd egy képes Biblia könyvhöz, mivel keresztelőre viszed) volt összecsomagolva. A West-Endben és a Camponában láttam ilyen hologramkészítőt.
kyrandia

Sziasztok!

Nagymamiknak, dédinek nagyon tetszettek a képek, amiket csináltam.
A hétvége is jól telt, megint Szoboszlón voltunk. Vasárnap elég sokat levegőztünk kint az apámék weekendházában, Pipike nagyon élvezte. Fájó szívvel jöttünk vissza Pestre. Jó lenne, ha elkelne már a lakás és leköltözhetnénk! Persze akkor nem talizhatnék Veletek (mondjuk még így sem sikerült, bár egy másik babanetes topiktársammal egész véletlenül összetalálkoztam ma babaséta közbenKép).
De amíg itt vagyunk, mindenképp el akarok menni a talikra, ha lesznek. Irígykedek, a képeket nézve!!!

Ahogy nézem a sok babát, felvetődik bennem a kérdés, hogy vajon Pipike miért nem ül még magától, miért nem mászik, miért nem kapaszkodik lassan állásba... Csütörtökön volt a védőnő, aki szintén "belémrakta az ideget" - bár Pipusz épp aludt, ő azt mondta, már ülnie, másznia, állnia kellene... 4-5 hónaposan is felidegelt, amikor azt mondta nekem is, a gyerekorvosnak is, hogy "ez a gyerek még semmit nem csinál" - és csak a doki nyugtatott meg, hogy egyrészt Pipike egy nyugis gyerek, másrészt meg elég döncike, így nehezebb is mozgolódnia.
Azért remélem, lassan elkezd csinálni ezt-azt, mindenesetre holnaptól tornáztatni fogom.

Most mentem, mert fürdetés van!

Puszi,
Andi
U.i.: LÉccilécci, ajánljátok a lakásunkat ismerősöknek, ha tudtok vkit, aki lakást venne a X.kerületben.
Vendég

Sziasztok
Bocs hogy nem reagálok mindenkinek,de egy kicsit sűrű napjaink vannak,meg kezdődik a vizsgaidőszak is és muszály tanulni is egy kicsit Kép
Szombaton voltunk balcsin,nagyszülőknél a telken.Bandókan egy kis pléden heverészett.Nagyon élvezte.Csak ne félnék én is ugy a kullancsoktól Kép Vasárnap is egész nap jöttünk mentünk az anyák napja miatt nagyitól nagyiig Kép
Ma pedig Macsekékkal voltunk a szigeten egy kicsit ücsörögni Kép

A fix tali ötlete jó nagyon.nekem is mindegy hogy hónap eleje vagy vége,de ha CSirkesznek jobb az eleje,akkor juni 1-én tarthatnánk.

Dino
köszi az albumotKép

Edit
Keresztelőre még jó a névvel gravirozott étkészlet.Bandó kapott egyett,direkt babának való pici kanál kés villa van benne,csak drága.Ha hárman vannak akkor pláne Kép Esetleg egy kis medálba beleiratni a nevüket.Más ötletem nincs Kép

Csirkesz
2-3 év Kép Kép Gondolom valamilyen szinten jó, de rossz is

Kriszti
kengyel hurrá Kép

Viola
Sok drukk a lakás miatt
Gratula nektek is a fogacskákhoz Kép Nem is dicsekedtél vele Kép

Kép
Kép
nikk0830

Nem is köszöntem meg a drukkokat afogacska miatt Kép
Macs
Bál miatt kicsit irigy Kép Biztos nagyon jó volt Kép

Linato
Milyen volt a megasztár döntő?

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok!

Jó hírek. Kép

Voltunk ma bőrgyógyásznál - ráadásul mára pont szépen elkezdett múlni Dávid lábáról a szárazság, pirosság (magától!) -, nincs semmi komoly gond, úgyhogy egyelőre elég csak testápolóval kenni a szárazabb részeket, csak ha piros lesz, vagy kirepedezik, akkor kell a hydrokortizonossal.
Most elkezdünk kísérletezni, hogy melyik testápoló jó Dávid bőrének.

Tegnap anyák napja alkalmából Dávid meglepett azzal, amire titokban a legjobban vágytam: négykézlábra állt! Kép Olyan boldoggá tett vele! Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Ja, azt azért még leírom, hogy mondta a bőrgyógyász, hogy citrusféléket egyelőre ne kapjon Dávid, paradicsomot és banánt kaphat néha, a hús pedig nagyon fontos, tehát azt kapjon továbbra is!

Kép

Kép
liv

SziasztokKép

Nagyon jó volt a tali, bár nem sokat tudtunk beszélgetni.

LivKép

Négykézlábhoz gratulaKép
Sajna nálunk is érzékeny a baba bőre, mi levendulás testápolót kaptunk, gyógyszertárban kevereik ki.Úgy néz ki javul a bőre tőle.Nekünk az arca száraz, de nem piros.

Nálnuk náthát hozott anyák napja, még mindig szrutyog szegénykémKép

Úgy néz ki elkészült a szakdolim Kép Elküldtem a konzulensnek véleményezni, kiváncsi vagyok.

Puszi Mindenkinek

Noémi
fantikbaba

Halihó!

Nemtom, mi van Pipikével. Csak cicizne egész nap, más kaja nem kell neki. Pedig a kedvencét, banánt próbáltam, meg krumpli-csirkehusi-paradicsom-kis karalébé pépet... Lehet, hogy a melegtől van? Mindenesetre cicire teszem, amikor igényli. Viszont mostánában elfogadja a vizet, teát, gyümilevet pohárból. A cumisüveget utálja, csak tegnap ivott belőle séta közben, abban az iszonyú melegben.

Nem is írtam, elveimmel ellentétesen vettünk neki bébikompot. Nagyon szereti! Lehet hintára is állítani, meg görgősre. Édes, aranyos, ahogy játszik benneKép.
Olyan, mint egy pénztáros, ahogy ül a kompban és pakolászik (erre a hasonlatra Niki hívta fel a figylem...Kép).
Niki gyereknek egyébként iskolaundora van, tegnap felhívott a tanítónő, hogy Niki rosszul van - férjem értement, és itthon kiderült, hogy egy kislány hányt, a másiknak a feje fájt, a harmadiknak mittomén, mi baja volt, így Niki úgy gondolta, a szerény kis torokfájásával ő sem fog ott maradni a suliban. Na meg volt 2 igen viszketős szúnyogcsípése is... Na de itthon elmondtam neki, hogy legközelebb csak 3 esetben jöhet haza: láz, hányás, hasmenés. Kis lógós!!!Kép

Na, menni kellene érte a suliba (csak az a baj, hogy mindkét papucsom kitörte a lábam és most legszívesebben mezítláb mennék mindenhova).

Üdv,
Andi
Vendég

Sziasztok,

Már napok óta készülök a gép elé, de Kornél fiamat az utóbbi napokban mintha kicserélték volna. Állandóan hsztizik, nem akar enni, aludni, semmit sem akar, csak ordítaniKépKépKép

AndiKép Képeslap szupi, a verset én is leloptamKép A nagyi és a dédik naggyon örültekKép

CeditKép SütireceptKép Személyi edzőKép
TimócaKép Nálunk is megy az ordításKép

Lau - gyógyulástKép
Nikk, VasaniKép Fogcsücskök. Bár már mi is ott tartanánk!
Viola, LivKép MászásKép

KyrandiaKép SikítozásKép De legalább jó a kedve. Nálunk tegnap a gyógyszertárban jött rá a dumálhatnék. Az összes gyógyszerész a mi ablakunknál lógott, hogy megnézze Kornélt. Hazafele persez végig ordította az utat!

ReditkeKép KullancsokKép Én is tartok tőle! Az apjának volt Lyme kórja. Elég húzós volt.

NikkKép Ha tudtam volna! Mi is lent voltunk Kenesén szombaton. Én az utazóágyat raktam ki a teraszra, abban kepesztett a kisöreg. Bár aludni csak a babakocsiban volt hajlandó, így nagoyt sétáltunk, nosztalgiáztunk( itt voltunk pocakosan nászúton) és én még fagyit is ettem. Tamás( férj) ugyan nem volt túl boldog, de a parton szopiztattam is.

Maccs_bálozásKép
JudyKép PavarottiKép
CsirkeszKép felmosás brrrKép Sajna a mi lakásunkra is ráfér.

Noémi, NikkKép Drukk a vizsgákhoz!!!!
KrisztiKép Adri kengyel nélkülKép Nagyon örülökKép

Nálunk nagy anyáknapi körjárat volt déd- és nagyszülőknél a hétvégén. Úgy teleettem magam mint a duda. Vasárnap este még itt voltak az öcsémék az esküvői meghívójukkal.EsküvőKépKép már vettem is ruhát!
Mire Kornél anyák napi ajándékként felállt a kiságyban.Igazán csak másnap fogtam fel, annyira fáradt voltam.
LivKép remélem találtok megfelelő krémet.

Fix tali időpontKép szerintem legyen az első szerda, max, ha nagyon sok embernek nem jó, akkor módosíthatjuk.

Üdv;
Vera

hvera

Mindenki babája olyan kis ügyes! Pipi egyelőre irtó gyorsan tud forogni hátról hasra és hasról hátra, így szinte már semmi sincs biztonságbanKép. Pillanatok alatt elér a szoba egyik sarkából a másikba. De azt hiszem, este megkérem a páromat, hogy tegye lejjebb a kiságyban a matracot, és többet fogom betenni Pipikét. Ott majd tud kapaszkodni, hátha megörvendeztet valami mutatvánnyal. Sajnos a hálós járóka nem igazán felel meg ennek a célnak (bár ha tudtok ellenpéldát, szóljatok)!
Vendég

SziasztokKép

TimócaKép
Boldog névnapot kívánok!KépKép

ReditkeKép
TorokgyusziKépKép

GnékrisztiKép
KengyelKépKépKép Hurráááá!KépKép
FogacskákKép
Beteg lánykákKép

NoémiKép
NáthaKépKép

LivKép
Négykézlábhoz gratulaKép

VeraKép
Nem lehet, hogy a hidegfrontot érzi a lurkó?
Vagy hogy hirtelen nagyon meleg lett?
Esetleg fogacskák?

LányokKép
Esztibaba ma hat hónapos!!!KépKépKép

Puszi
Anita

KépKép
KépKép
vasani

TimiKép
Nagyon boldog névnapot kívánok NekedKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Anita Kép, Csirkesz Kép: köszönöm Kép. Sajnos ma sem kaptam ajándékba egy pici fogcsücsköt se Kép. Szerintem nekünk már sose lesz fogunk Kép.

De legalább jó az idő, lehet jönni-menni Kép.
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Biztos nem fogok tudni mindenkinek írni, ne haragudjatok, de most is rohanok. Nem tudom mi van velem, de újabban folyton elmaradok a házimimindenekkel Kép.

Maccs,
bál. Kép Hhhhmmmmmm, de jó lehetett Nektek!

Dino,
fényképalbum fantasztikus Kép Nagyon köszi, jó nagy munka lehetett!

Kyrandia,
sikongatás Kép Örülj neki! Én úgy élvezem, olyan aranyosak olyankor!
Andris az egész piacos vásárlást végigsikítozta a múltkor. Mindenki minket nézett Kép Mostanában áttért az oroszlánüvöltésre hasonlító hangadásra. Persze jó hangosan. Az egyik kedvenc játékunk, hogy ő sikít, vagy oroszlánüvölt, vagy ilyesmi, én meg utánozom. Annyira örül neki, hogy összes kezeivel, lábaival ezerrel hadonászik. Meg tudnám ilyenkor zabálni Kép. Ami még tündéri, hogy mondogatja, hogy babababa és közben a kis kezeivel az alsó ajkát fel-le birizgálja amitől olyan helyes hang jön ki a kis száján Kép(tudjátok, mi is gyakran csináltuk gyerek korunkban, nem tudom hogy lehet normálisan leírni, hogy tudjátok miről írkálok itt, pedig annyira szeretném, mert egészen fantasztikusan aranyos. Na mindegy.).

Reditke,
keresztelőre az jutott eszembe, hogy nekem volt saját kis tányérkám, amire mindenféle aranyos figurát csináltattak és rajta volt, hogy hogy hívnak, mikor születtem. Sokáig használtam, nagyon szerettem, még most is megvan.
Bálint gyógyul?

Kriszti,
kengyel levétel Kép Kép Kép Szupeeeeer!

Havonta tali szerintem is remek lenne Kép. Nekem mind1 mikor.

Kullancsoktól én is félek. Kérdeztem a dokitól, hogy mit gondol. Azt javasolta, hogy csak háló alatt tegyem ki a kertbe a gyerkőcöt. Isteni, és sétálni hogy vigyem? Háló alatt?
Kullancs elleni oltás létezik egyébként, de csak 1 éves kor után adják.
Én vettem kullancs-kiszedő csipeszt, állítólag az nagyon fontos, hogy gyorsan kiszedjük.

Szóval a fogas kérdések (bocs Csirkesz, hogy elfelejtettem!!!):
1. nem baj, ha ferdén nőnek (Andris 3. foga is ferdén nő). Állítólag van valami önszabályzó rendszer és miden ok lesz később. A véglegeseknél pedig nem számít semmit.
2. fogcsikorgatás. Szokták néhányan állítólag, és nem szokott belőle a fogacskáknak bajuk lenni.
3. fogápolás. 8-10 hónaposan érdemes a kezükbe fogkefét adni, hogy rágcsálgassák, ismerkedjenek vele. Addig semmit nem kell csinálni vele. Viszont fontos, hogy ha már van fogacska, akkor rágjanak. A kajcát már nem kell teljesen pépesre csinálni, csak villával összetörögetni. Én szoktam néha 1-1 sárgarépát egyben is adni rágcsálni.

Andris már "kutyázik". Nagyon aranyos. Úgy látszik nem hiába nézte a talin, hogy a "nagyok" mit csinálnak Kép

Anita,
6 hós Eszti Kép

Na már tényleg rohanok, még feldobok egy kis vidámat nektek:

"A gyerek kövérít

Hat hónapos terhes voltam a második gyerekemmel, amikor lányommal elmentünk egy kicsit vásárolni. Bementünk egy baba-mama boltba is, hogy szoknyát vegyünk nekem. A gyerek egy ideig nézte, ahogy a tükörben sürgölődöm, majd megjegyezte: Nagyon kövér vagy, Anya. Kedvesen elmagyaráztam neki, amit úgyis tudott, hogy egy kisbab van a pocimban, attól látszik nagynak. Erre pikírten hozzátette: "és a popsidban mi van?"
cedit

Sziasztok!

Mostanában sosem jutok gép elé, a jó időben mindig megyünk valahova.
Ma iszonyú meleg volt!!! Szegény Márkot ebben a hőségben kellett neurológia kontrollra elcincálnom, nem vittem kenguruban, mert összeolvadtunk volna, maradt az autósülés hordozó, jó kis body-s leszek. Kép Szerencsére mindent rendben találtak, nem kell többször menni. Az háborított fel, hogy hiába mentünk időpontra, így is 3/4 órát kellett várni. Kép

A fix tali időpont szerintem is jó, lehetne a Margitszigeten és esőnapkor meg valamilyen játszóházban, ezt előtte meg tudnánk mindig beszélni.

Cedit,
sikítás nálunk is menő, tök jó, hogy Andris már kutyázik! Kép

Timóca, kedves névrokon Kép boldog névnapot! Livike nagyon édi! Kép

Kriszti,
kengyel elhagyás Kép

Vera,
Kornél álló tudománya Kép

Liv,
bőr javulás Kép

Csirkesz,
jobbulást a hátadnak! Kiküldetésnek örülsz vagy nem? Hosszú távon is maradnátok ebben a házban "ragacs" kiscsajjal? Tényleg, tegnap hétfőn megjelent?

Viola,
drukk a lakáshoz!

Mindenkinek köszönet, aki rakott fel képeket, nagyon jók lettek!

Most ennyit röviden, bocsánat, akinek nem reagáltam külön, de hulla vagyok.

Jó éjt!

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Andi! Köszönöm a képeslap ötletetKép. A verset saját dizájnban elküldtem a nagymaminak. Nagyon meghatódott.

Vasani! Napok óta érlelődik bennem, hogy én ismerlek valahonnanKép. BB? A képen csak részben látszol és nekem borzasztó az arcmemóriám, bocs ha tévedek. 6 hóKép Nekünk még van addig 17 napunk. Mikor kezdted a hozzátápit?

Találkozó: Rendszeres jó ötlet. A múltkoriról sajnos késtem egy órátKép, elég stresszes voltam előtteKép, így nem igazán tudtam bekapcsolódni a beszélgetésekbe. Bocsi. Dino! Köszi az albumot, segítségével sikerült néhány arcot névvel párosítanomKép.

Cedit! Gratula a kutyázáshozKép

Timóca! Boldog névnapot!

Gnékriszti! KengyelKép El tudom képzelni menyire örültök. Itt a jó idő, Ti is hancúrozhattok végre.

Liv! NégykézlábazásKép Már nem kell sok a mászáshoz és finító dévényKép

Reditke! HólyagokKép Nekem is volt kb. két hete. Eléggé fájt, de három nap alatt elmúlt.

Kyrandia! Áron két héten keresztül síkitott, aztán abbahagyta magától.

Maccs! Esküvő, bálKép Csupa jó dolgok történnek veled, csak így tovább.

Áron tegnap elkezdte háton fekve emelni a fejét. Tudom Ti ezen már bőven túl vagytok, a talin látszódott igazán milyen sokat jelent ebben a korban még a 2-3 hónap korkülönbség.

Andrea

KépKép
Áron

Sziasztok!

Áron-AndiKép: köszönöm Kép.

MacsekKép: akkor neked is boldog névnapot kívánok! Kép
Kép

Timi

Kép
Kép
timóca

Sziasztok!

Andi!

Én tudok ellenpéldát. Anno nekünk is azt mondta a védőnéni, hogy a hálós járókában agyerek nem tud felkapaszkodni. Beni ezt megcáfolta, mert ha nem is annyira korán, mint Hanna, de 7,5 hónaposan ő is felállt. Ami neki nagyon tetszett, hogy volt játék a járókán, amit csak úgy ért fel, ha felkapaszkodott. És próbálkozott...

Liv!

Négykézláb!Kép

Kriszti!

Éljen!KépKép

Reditke!

Jobbulást!Kép

Velünk: minden OK. Voltunk mi is a Heim Pálban (nem Hanna miatt) kedden, de nekünk 1 óra várakozás kellett. Egy kicsit aggódtam is, mert épp ebédidőhöz közeledtünk, és az UH-t csinálták, de az orvost majdnem lekéstük, épp indult ebédelni. Elég rossz lett volna még tovább várni...
Jelentem Hanna mindenkit lekörözöttKépKép mozgásban. Mit neki mászás, állás, ő már autót vezet!KépKép Itt a bizonyíték (érdemes megfigyelni a szabályos váltókezelésétKép):
Kép
Kép

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Sziasztok

Macsek, Timóca
Boldog névnapotKépKép bocs, hogy utólag. Livike továbbra is nagyon csiniKép

Liv
gratula a 4kézlábhozKép mind2 ovi elutasította Nagygét, így most fellebbezünk.

Kriszti
Ez aztán jó hírKép

Anita
Boldog félévességetKép

Trompipi
Kisgé is még csak a forgásnál tart, ne aggódj. illetve próbálna kúszni, de mindig pofára esik a drágámKépKép

Reditke
TorokgyusziKép Jobban van már B?

Noémi
NáthaKép jobbulástKép

Csirkesz
ne már, hogy 2-3 évKépKép hát nem irigyellek. én itt is olyan gyökértelennek érzem magam, nem tudom mit kezdenék külhonbanKép gratula a hatfoghoz és a mászsáshozKép

tegnap összecsődítettem az érdi babanetes és az utcabeli kölköket a kertünkbe, szupi voltKép várom már a mi talinkat isKép

pusz
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Sziasztok lányok.
Sajnos ismét nem tudok mindenkihez hozzászólni, pedig úgy szeretnék. Bálint nagyon beteg és 2 napja csak kézben van el.
2 éjjel óta nem aludtunk, mert olyan köhögő rohamai vannak, az egész szája belseje tiszta hólyag és taknyos is.
Holnap kellene kontrollra menni, de én ma visszaviszem, mert szerintem semmit nem ér az az egy szem köptető, amit gyógyszergyanánt kaptunk, csak romlik az állapota.
Annyira sajnálom, olyan sebezhető, éjjel is csak úgy aludt, hogy a karomban tartottam Kép

Boldog névnapot Timik Kép

Gratula minden fogacskához, mozgás és értelmi fejlődéshez. Ezek olyan csodálatos dolgok.

Beszti Kép
Renault? nagyon cuki, ilyet mi is csináltunk, de csak a mobilra. Hihetetlenek ezek a kölkök, műszaki zsenik Kép

CeditKép fogápolás köszi. Vicces a kövérítő sztori. Már előre látom micsoda dumákkal fogjuk itt egymást szórakoztatni, ha a prücskök elkezdenek dumálni.

Andi Kép
utólagos engedelmeddel én is lekoppintottam a képeslapot.

na ennyi, mert anya hiány van, nagyon
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Edit, remélem, gyorsan meggyógyul Bálint! Kép

Judy, elképesztő, hogy nem hagyják, nem engedik oviba járni a gyerekeket. Hogyhogy nem értik meg, hogy egy ekkora gyerek már igényli a társaságot, közösséget? Mindig azzal érvelnek, hogy a mama otthon van a babával, tud vigyázni a nagyra is. Csakhogy nem arról van szó (az én ismerőseim körében sem), hogy a mama nem tud, nem akar vigyázni a nagyra, hanem hogy a nagy szeretne barátokat szerezni, ismerkedni, játszani, és ez szerintem később is hasznos, hiszen akkor már úgy megy iskolába, hogy van egy csomó barátja az oviból.
Az óvodáknak nem kötelessége felvenni a gyerekeket? Ezek szerint én ezt rosszul tudom? Nem kötelességük, hanem csak joguk?

Köszi a sok gratulációt négykézlábraállás-ügyben. Na, azóta Dávid nem gyakorolja. Kép De ez már nem az első ilyen eset. Komolyan, mintha azt gondolná, hogy "na jó, anya, megmutatom, hogy én ezt is tudom, hogy ne aggódj, de mosmá haggyá békén, majd csinálom, amikor én akarom, jó?" Kép

Puszi, Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok LányokKép

CeditKép
HázimunkaKép Szerintem annak sosem lehet a végére érniKép
OroszlánüvöltésKépKép

MacsekKép
Most, hogy megtudtam Timi vagy, boldog névnapot kívánok Neked!Kép
Jó, hogy már nem kell mennetek neurológiáraKép

Áron-AndiKép
A "BB" mit takar? Először azt gondoltam, biztos BM-et akartál írni, mert én a BM Kórházban szültem. Szóval a BB mit jelent?Kép Ha gondolod, írd az e-mail címemre.Kép
Mi az almalevezést most szombaton kezdtük el. Egyébként előbb szerettem volna, mert látszott, hogy Esztit már érdekelné, csak nem mertem, amíg gyógyszert kapott. Így tehát mégis megvártuk a hathós kortKép

JutiKép
OviKépKép
Kerti buli szuper lehetettKépKép

ReditkeKép
Nagyon sajnálom pici Bálintot, biztos nagyon fáj a torkocskája.Kép Most igazán arra van szüksége, hogy babusgasd, kitartást kívánok Neked. Ha így vigyázol rá és szeretgeted, biztos gyorsan meggyógyul. Drukkolok nektek!Kép

Ma voltunk mázsáláson.
7400 gramm és 66 centi a lányka.Kép

Legyen mindenkinek szép napja (a hülye időjárás ellenére is)!Kép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

Liv Kép AnitaKép Köszi.

Egy órája elaludt végre. A kiságyába letettem, de sajnos lassan ébresztenem kell, mert csak 12-ig van doki Kép

Kyr Kép említetted ezt a hologramost, a camponában hol láttad? A földszinten a folyosón kipakolósnál? vagy valamelyik üzletben?

Mindenkinek köszi az eddigi ötleteket. Még nem tudom mi lesz, de most így beteg babával nem is tudok ajándékbeszerző körútra indulni, apa meg reggeltől-estig melózik, meghát nem is férfi dolog az ilyesmi Kép

Na nem panaszkodom, mert egyébként meg szép az élet Kép
Pussz

Edit
Kép

Kép
reditke

SziasztokKép

ReditkeKép
Annyira sajnálom, hogy B ennyire beteg. Szornyu lehet szegénykének ez a sok hólyag a szájában. Mit mondott a doki? Kaptatok új gyógyszert? Biztos, hogy ez torokgyuszkó? Sok-sok gyógypuszi a manódnakKép

MacsekKép
Te kis titkos TímeaKépKép Most, hogy lebuktál, én is nagyon boldog névnapot kívánok nekedKép
Ha a kiküldetés megvalósul, akkor innen kb 80 km-re fogunk lakni Göttingen-ben. Úgyhogy ragacs-kiscsaj lerázva. Most hétfőn nem jött, de valószínűleg azért nem, mert a nagyszülők azt hitték, hogy a szüleim még mindig itt vannak. Bezzeg a múlt héten nem hagyta ki a vizitetKép

JudyKép
Giga-kerti-lurkó-partiKép Szuper lehetett ennyi csöppségel egy udvarban. KisG tündér lehet a kúszássalKép Álláról lekopott már a bőr?
A kiküldetés még nem hétszentség, de 98%. Én úgyis otthon lennék a gyerkőccel, és még szeretnénk 2-t, az meg mindegy, hol szülöm meg őket (bár a szuper dokinénimet sajnálom itt hagyni). A férjemen meg látom, hogy jönne, mert óriási lehetőség lenne neki szakmailag, az anyagi oldalról nem is beszélve. Bár állítólag sűrűn fogunk hazajárniKép

AnitaKép
Gratula az almalé evéshez, meg a szuper paraméterekhez. Jók a képekKép

BesztiKép
Hannát látva irigykedem, mert most már mehettek apával partizni, van sofőr, aki hazavigyen TiteketKépKép Látszik, hogy vérében van az egész autóvezetésKép

CeditKép
Köszi a fogas válaszokat, egyébként szinte nekem is kiment a fejemből, hogy ez is téma voltKép Mi már 6 hós kora óta mossuk neki a kis fogacskáit este, utána meg ő játszik a fogkefével. Párszor szerintem torokig dugta, de már óvatosan hadonászik veleKép
A ruhavásárlásos sztori kiváló, nekem is mondhatá a kölök, ha tudna dumcsizniKép
A házimunkával én is örökké csak lemaradok, főleg most, hogy mászik a ded. Mindenhova jön utánam. tegnap a konyhában kergette a partvist, amíg söpörtem. Ezt csak az tette nehézkessé, hogy úgy kellett söpörnöm, hogy Boti ne kerülhessen a nagy hajsza közepette közel a szeméthez. Söprés után azt élvezte, hogy mászás közben csattognak a mancsai, ahogy a műpadlóra odacsapja őket. Amikor ezt megunta, hirtelen kidugta a nyelvét, hasra vágódott, én mint egy kis ablaktörlő, elkezdte jobbra-balra mozgatni gyorsan a buksiját, mikorben persze felnyalta a padlót. Gonolom rájött, hogy a szájába betenni nem tudja, így ha hegy nem megy Mohamedhez....Kép

Beszéltem a dokibarátnéval az oltásokról. Az agyhártyagyuszkó elleni az kötelező. Az a fajta, amit lehet kérni, az konkrétan nagyon ritka - ilyen volt pár éve a kiskőrösi laktanyában elhunyt kiskatonának. Járványosan szinte sosem fordul elő, és kizárólag a rossz hygiénés helyeken fordul elő (gondolom, mint a laktanya). Ezt nekem ő nem javasolta. Ellenben a kullancs ellenivel. Azt már egy éves kor alatt is lehet adni, de akkor valami más módszer szerint. A lényeg, hogy 3-4 hónap, mire kialakul az immunitás.
Aztán nem akarok én itt okoskodni, de van nekem egy csomó biológus barátom, az egyikőjük éppen a kullancsokkal foglalkozik a parazitológián belül. Õ mondta, hogy tévhit, hogy a kullancs a fákról ugrál le ránk. A fűszálról, gazról, bokorról jöhet ránk, amikor azokhoz hozzáér a ruhánk, vagy mi magunk, onnan sem ugrással érkezik. Az viszont igaz, hogy gyorsan kell kiszedni. A lényeg, hogy a potrohát eltévolítsuk, nem baj, ha elsőre a fej bentszakad. Azt ráérünk utána kipiszkálni.

Áron-AndiKép
Gratula a hanyattfekvéses fejemeléshezKép Csak így továbbKépKép

Na megyek, eszek egy kis szilvalekváros, bourbon vaníliapudingos, meggyes, mandarinos, tejszínhabos gyümölcstortát enniKép Kizárólag a fogyókúra kedvéértKép Azt mondtam a férjemnek, hogy a tejszínhabos kenegetés belülről nagyon jót tesz a hátamnak - engedélyezte a tortát, és ő a biztonság és a megelőzés kedvéért szintén evett belőle tegnap esteKép

Van valakinek egy jó kis spárga receptje babáknak? Én ma együtt főztem a krumplival, sárgarépával, cukkinivel, és margarinnal keverve adtam. Ízlett neki, de ki kéne próbálni mást is.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

CsirkeszKép
Hogyhogy mossátok a fogát? Van valami a fogkefén vagy csak azzal dörzsölitek? Mert mi üresen szoktuk, imádja és magának is. Amikor én fogat mosok, ott ül mellettem a fürdőben lenn a földön és ő is mindig megkapja a fogkeféjét.

Kullancs. Megkérdeztem most a dokinénit. Bár azt mondja nincs mellékhatása, de nem vállalná hogy 1 éves kor alatt beadja. Augusztusban B betölti akkor, aztán 1 hónap múlva ismétlő és tessék évente rendszeresen.
Nálunk a kertben nem sok fa van és bokrok is csak körben a kerítés mellett, viszont nagy füves terület, ami fullon van kullancsokkal. Gyűlölöm őket, bennem egyszer gyerekkoromban 6 db volt egyszerre, de annak idején még nem volt ekkora a fertőzöttek aránya, mint manapság.

Bálint: megjöttünk a dokitól (ez egy újabb volt, mert a miénk szabin van és helyettesítések vannak).

Szóval:
szerinte a kemény fogzás miatt (felül 4 db szinte egyszerre, amiből az egyik jól be is gyulladt) alaposan legyengült a szervezete és picit megfázott.
Egyáltalán nem tartja vészesnek az állapotát, bár csúnyán köhög, de szakadozik neki és nincs semmi letapadás a tüdején meg ilyenek.
Pontosan azt mondta, hogy ez az a típusú "betegség", ami bár egy anyukának vészes lehet, de anyáink idején nem is foglalkoztak volna vele, ugyanis fogzik a gyerek és szopik, majd elmúlik.
Mondta is Bálintnak, hogy agyoncsapja ha nem gyógyul meg pikk-pakk mindenféle komolyabb gyógyszer nélkül.
Azért hogy tudjunk aludni, írt fel gyógynövényes hörgőtágítót, meg a szájban lévő aftákra calcimusc injekciót szájon át bevételre.
Nagyon kedves és lelkiismeretes nőci volt.
Azt is mondta, hogy Bálint nem fertőző beteg, egyáltalán nem kell vesztegzár alatt tartani.
Azt javasolja, ha az ő közérzete jó, akkor nyugodtan menjünk ide-oda.
Egyébként meg szerinte pár nap alatt nagy javulásnak kell beállnia.
Szóval bíztató.
Egyébként amióta megjöttünk a dokinénitől baromi jókedvű a bébi. Úgy látszik bejött neki a csaj Kép

Na most megyek, eszem egy kis nem CsirkeszKép féle tortát, csak sima túrós csuszát.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Csirkesz
Torta, nyamiKép hová akarsz fogyni, úgy irigyeltelek, hogy alig híztál vmit a BotivalKép Én amióta Gellértke megfogant a vasszöget is meg tudnám enni.
Persze megértem, hogy jó lehetőség a párodnak. ha belegondolok én is a párom munkája miatt tengetem jelenleg itt az életem, amúgy bárhol lehetnékKépKép
csak sajnálom, hogy ritkán fogunk talizni.

Reditke
Akkor ezek jó hírek, hurrá

megyek, nyíg mind2 kölök
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Macsek, Timóca BOLDOG NÉVNAPOT! Kép

Macsek: neurológia ok Kép Nagy kő eshetett le a szívedről!

Áron-Andi: fejemelés Kép

Beszti: mikor is vizsgázott Hanna autóvezetésből Kép ?

Juti: ovi Kép A fellebbezésről tudni, hogy mennyi az esélye? Érdekes mindenesetre. Állandóan azt olvasom mindenhol, hogy milyen fontos, hogy az iskolába éretten kerüljenek a gyerkőcök és hogy az ovi milyen fontos szerepet tölt be ebben. Az ovik szerint a picijével otthon maradó szülő hogy tudja ugyanazt nyújtani pl. szocializációban, mint egy ovi? Na nem háborgok, inkább drukkolok nektek Kép!

Reditke: szegény Bálint Kép Elég vacak lehet. Azért jó, hogy nincs nagy baj Kép, csak tudjatok majd aludni! Küldöm az Álomtündért.

Csirkesz: szóval Te Botival mosatod fel a konyhát Kép ? Felvetted videóra? Jó látvány lehetett.
Kullancs elleni oltásnál ha 3-4 hó az immunitás, akkor ősz lesz mire ok Kép ha egyáltalán beadják, mert nekem is azt mondta a doki, hogy csak 1 év fölött. Majd jövőre. Addig meg én mindenesetre leterítek sok-sok-sok pokrócot a fűre és azon lehet csúszni-mászni, a kullancsok meg remélem így alatta maradnak. Egyenlőre úgy se örülnék, ha főzelék helyett fűzeléket enne a gyerkőc Kép
A torta részletezésével meg kell, hogy mondjam, hogy egyáltalán nem vagy tekintettel a fogyózó anyukákra Kép Azért legalább olvasni jó volt Kép
Spárgareceptem sajna nincs, de én is örülnék, ha valaki tudna ilyet.

Anita: Eszti paraméterei igazán remekek Kép Hajrá almalé Kép!!

Csajok!
Ti mit csináltok ha a kölök nem eszi meg a főzit ebédre? Adtok helyette más főzit, vagy "éheztetitek" és a köv. kajcáig nem kap mást, vagy adtok helyette másféle főzit, vagy....??? Az én picinyem azt csinálja, hogy hol eszik főzeléket, hol nem. Ha nem, akkor én szoktam neki helyette tápit adni. De a doki annyira hangsúlyozta, hogy 200 gr-ot már ennie kell naponta, hogy most elbizonytalanodtam.

Cedit
cedit

SziasztokKép

Nagyon köszönöm mindenkinek,hogy drukkoltatok lakás ügyben,tegnap aláírtuk a szerződést augusztusi költözéssel,úgyhogy most ezerrel áruljuk a sajátunkat.Annyira boldog vagyok,most már csak valami normális vevő jöjjön hamar!

ReditkeKép
Bálintnak gyors javulást,biztató amit a dokinő mondott!

AnitaKép
Lánykáink majdnem egyforma paraméterekkel rendelkeznek(7777gr,66cm)csak Míra vénebb két hónappalKép.Boldog félévességet!

Macsek,TimócaKép
Isten éltessen sokáig mindkettőtöket!

CeditKép
Nekem is hasonló Míra,vagy betöm 200gr főzit,vagy csak nyammog de egyszer erőltettem neki nagyon aztán majdnem szembe hányt,azóta nem prókálkozom.Ma pl szabotálta az amúgy kedvenc céklás krumlit is,de szerintem most a foga zavarja nagyon.Én is tápot adok ilyenkor nem másik főzit.

CsirkeszKép
Akkor találkozunk ha jöttök KőszegreKépKépKép!

Mindenkinek a legjobbakat,megyünk sétálni még igyekszem este jönni.

Egy BOLDOG VIOLAKép
h_viola

SziasztokKép

JutiKép sajnos más anyukától is hallottam, hogy nem sok esélye van a felvételnek akkor, ha az anyuka otthon van a picikével. Lehet, az is áll a hátterében, hogy az ovik nagyon túlterheltek, Ákosék ovijában is van olyan csoport, ahol 27 gyerek vanKép Gondolom ilyenkor elsőbbséget élveznek azok a családok, ahol anyuka már dolgozik, úgy értem munkahelyenKép Pedig 2,5-3 éves korban tényleg nagyon jó, ha közösségben van a gyerek, tud a kortársaival játszani, ilyenkor nem biztos, hogy mindig elvan otthon.

CeditKép Nálunk Bazsi szinte mindenevő Kép-gyorsan lekopogomKép - de ha nem enné meg a főzit, inkább tápszert adnék neki, vagy, ha még szopizik a baba, akkor cicit.
Majd eszik, ha megéhezik, biztos szólni fogKép
Szerintem nincs olyan, hogy KELL, mert minden nap más, lehet, hogy aznap pl. álmosabb, vagy bújósabb, vagy épp ellenkezőleg, állandóan csak játszana, és nincs ideje vagy kedve enniKép Felnőtteknél sincs mindig ugyanolyan napKép
Balázs ma pl. még csak cicizett, pedig már sokmindent eszik, de gondolom elég ma neki, mert 11-től aludt fél 3-ig, és azóta is tök jókedvű, pedig nem adtam még neki mást. Van olyan nap, hogy csak kicsit akar cicizni, és kap akkor mást is. Ez vanKép Legalább tudtam tőle vasalniKép

TimiKép Utólag is Boldog Névnapot!!!Kép

LivKép gratula a 4kézlábazáshozKép Nálunk is megmutatta Bazsi, aztán napokig csak ez volt, majd semmi, aztán kezdett csak el valamiféle mászást produkálni, bár még nem az igaziKép

Mostanában meg azt csinálja a cseppem, hogy tök jól eljátszik a szobában, de amint meglát engem, vagy meghallja a hangomat, kapásból fel akar jönniKépKép Olyan kis bújós lett mostanában.

CsirkeszKép Hu, nem semmi lesz kint lenni majd ilyen hosszú időt, de végülis nem lesz olyan rossz, hiszen együtt a családKép Főleg, ha nemsokára gyarapodtok is majd. Tényleg, babaprojekt hogy áll?Kép

Akkor a tali időpontja legyen június 1., hogy Csirkesz klubtárs is csatlakozhasson?Kép

ReditkeKép Bazsinak is kb. ilyen köhécselése volt első nap (pénteken), elvittem dokihoz, neki is azt mondták, hogy semmi komoly, tiszta a tüdeje. Nekünk is csak köptetőt ajánlott, meg orrcseppet (Nasivin vagy Fluimare). Remélem, Bálint is hamar meggyógyulKép

Ha már a fogzásnál tartunkKép Ákosnak kiesett a harmadik tejfogaKép Most a bal felső egyes pottyant ki, olyan kis foghíjas a mosolyaKép A két alsó egyes már kiesett, és ki is nőtt helyette már a csontfog, olyan büszke ráKép
JÖn majd éjjel a fogtündér isKép

Szép napotKép
Lau
lau

Lányok Kép
köszönöm a prücsök egészségével kapcsolatos kedves szavakat és jókívánságokat.
Álomtündér jöhet és maradhatna is monstmár ennyi hónap után végre Kép

BOLDOG Viola Kép Jujj, de jó! Sok sikert az eladáshoz is! Gondolom jól lecsekkoltátok az új szomszédokat!

Cedit Kép Lau Bazsijához hasonlóan Bálint is egy nem válogatós nagy kajás. Tegnap viszont, gondolom fájt szája/torka, csak cicizett egész nap, pedig mostanában az éjszakákat nem számítva naponta kb csak 3x szokott szopizni.

Betegséget leszámítva, normál esetben, van, hogy ő sem eszi meg még a kedvencét sem, olyankor én hagyom, aztán picit később újrapróbálom.

Mindig arra gondolok, hogy néha én sem vagyok éhes (bár szülés óta ez még nem fordult elő Kép).

Lau Kép
Ákosnak kipotyog, piciknek meg kinő, így van ez. Csini lehet Kép

Na megyek és máűra eldugulok, mert már a csapból is én folyok.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok!

Furcsa ma ez a hűvös a tegnapi kánikula után. A széltől pedig Márk ismét tiszta dili.

Cedit,
szerintem ne erőltesd a főzit, nálunk is van olyan nap, amikor annyira nem kér, máskor meg degeszre eszi magát. Ilyenkor kínáld mással.

Juti,
ez az óvoda dolog tényleg horror, már ehhez is protekció kell. Drukk, hogy sikerüljön!

Reditke,
Bálintnak jobbulást! Szerencse, hogy normális dokit fogtatok ki.

Csirkesz,
hogy te miket nassolsz! Kép

Viola,
gratulálok a lakáshoz, megy a drukk, hogy a másikat el tudjátok adni!

Anita!
Boldog 1/2 évet! Kép

Áron-Andi!
Gratula a fejemeléshez! Kép

Névnapi üdvözleteket köszönöm!

Körkérdés: szerintetek ilyen pici babákra milyen biztonsági felszerelést lehetne adni, ha az ember vízre szállna vele? Nagy evezősök vagyunk a férjemmel és szívesen vinnénk Márkot is magunkkal, autósülésében napernyővel kényelmesen elücsörögne, a borulásveszélyt 0% max. 1%-ra ítéljük, de azért mégsem ártana valami védőfelszerelés. Mentőmellények óriásiak, karúszó szintén + kényelmetlen is. Vagy túl merésznek ítéltek meg egy ilyen dolgot? Most ezen agyalunk...

Macsek

Kép

Kép
macsek11

Sziasztok!

Macsek, Timóca!
Boldog névnapot!
Kép

Liv! Gratula a négy kézlábazáshoz! Kép
Áron-Andi! Nektek a fejelméshez!Kép

Reditke! Gyógyulást Bálintnak, remélem hamar elmúlnak a hólyagok. Kép

Kyrandia! Biztos élvezi a hangját. Nem baj, akkor a legédesebbek, mikor sikongatnak és dumálnak. Kép

Beszti! Profi a sofőröd.Kép

Csirkesz! Boti biztos akart lenni benne, hogy 1 éves koráig megfelelő mennyiségű baci tutira bejusson a szervezetében. Még akkor is ha már ott takarítottál. Vagy lehet, hogy kijavította a munkádat!? Kép

Cedit!
Ilyeneken ne aggódj.
Mi még a főzelékkel, gyümikkel hadilábon állunk, pedig 1 hnapja próbálkozom valamit meg szerettetni vele. Ne erőltesd, attól nem lesz jobb. Neked legalább eszik, és csak néha nem. Én már örülnék, ha 2 kiskanálnyi bármit beletudnánk rakni a pocijába. Kép

Lau! Ákosnak küldöm a fogtündért:
Kép

Tali: Én is ebben lennék egy fixben napos taliban. Szerintem az első szerda tökéletes.

Bocs, ha valakit kihagytam, de ma megkergültem én is, mert a csöppem nem akar semmit. Se enni, se aludni, se játszani. Biztos ez a front miatt ilyen nyüszis.Kép
Most is alvás helyet forog, és nyafizik, pedig már álmos.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Lányok! Nagyon köszönöm a főzelékevési válaszaitokat Kép ! Azt hiszem meg vagyok nyugodva Kép. Olyan jó, hogy van kiktől megkérdezni az ilyeneket Kép

Úgy tűnik "foglalkozási ártalomban" szenvedek. Felvettem a macskát megdédelgetni és egyszercsak azt vettem észre, hogy ringatom és énekelek neki Kép Nem tiltakozott.

Viola:
lakás Kép Kép De jó! Drukkolunk!

Lau:
aranyos lehet Ákos foghíjas mosolya Kép. Van róla képed?

Macsek:
evezés Képbabával? Huuuuuu, merész gondolat /de én még a kutyáktól is félek Kép/. Nem lehet neki egy nagy mentőmellényből egy kicsit varrni?

Moszi:
Csöppödnek egy egész Tündérsereget kell ezek szerint küldeni. Evőtündért, Alvótündért és Játszótündért Kép Küldtem! Remélem odaér hamar.
Tejecske ügyetek rendben van már?

Cedit
cedit

Reditke:
kinyitottam a csapot, de nem Te folytál belőle Kép
Szerencsére, mert teát akartam inni Kép

Cedit
cedit

SziasztokKép

Én már meg sem merek szólalni a talit illetően. Szerintem szervezzétek, ahogy a többségnek jó. Nálam ugyanis az a helyzet, hogy pont június 1-re kaptam a fodrászomtól időpontot. Először még le sem esett nekem, hogy ez az első szerda. Május 25-én, vagy 26-án megyünk haza, és 28-án már esküvőre vagyunk hivatalosak. Próbáltam péntekre időpontot kérni, de már lehetetlen volt. Mivel júni 3-án is megyünk egy másik esküvőre, oda már rendezett fejjel szeretnék menni. Azon a héten meg ez volt az első szabad alkalom. Decemberben voltam utoljára fejszépítőnél, és már nagyon úgy nézek ki, mint aki benézKépKép Csúf vagyokKép
Szóval ha júni 1 a tali, akkor énmegint passzolok. De hogy egy kicsit megint a magam malmára hajtsam a vizet, akkor még úgyis annyira hó eleje van, hogy a fizuk még meg sem jönnekKépKép Mi lenne ha a második szerda lenne a fix??KépKépKép

LauKép
vagány lehet Ákos így foghíjasanKép Meg is értem, hogy büszke, én is az voltam, csak én utáltam, hogy egyszerre hiányzik a két felső első fogam. A babaprojektnek nyáron állunk neki. Bár az meg már mindjárt itt is vanKép

ReditkeKép
Igazán örülök, hogy nincs nagy baj. Nagyon jó tud lenni, amikor ilyen helyzetekben normális doki kezeibe kerül az ember gyermeke. Biztosan a doki személye is megnyugtató volt. Most már akkor csak a javulás van hátra, azt meg gyorsan zavarjátok leKép
Fogat mi Botinak csak simán fogkefével mosunk. Fekszik a fürdőkádban, átcsiszatoljuk neki az összes hatot, aztán bogarászhat a saját szájában. Nekem úgy tűnik élvezi. Amikor még csak két foga volt, akkor kezdtük a fogmosást, és láthatóan élvezte, amint a fogkefe sörtéi masszírozzák az ínyét. (Mert Apa gondosan az ínyt is mindig megmossaKépKép)

JudyKép
Mi az hogy alig híztam valamit??? Ez igaz a terhességre, de a szoptatással csak úgy ugráltak fel rám a kilók párosával, és maradtak isKép Olyan szemérmetlen úszógummedlim van, hogy ha előrehajolok, rálóg a gatyám derekáraKép Kedves popó és combika is némi korrektúrára szorulna, de majd szépen idővel. Az meg nincs, mert nyárra már újra sztárformában kellene lennem, hogy egyrészt bátran menjek strandra, mársészt az újabb baba előtt legalább 2 hétig legyek jó formábanKép
A ritka találkákat én is sajnálom, de ha itthon leszünk, mindig szerét ejtjük majd, oké?

MacsekKép
Tavaly előtt, amikor a Garda tó partján nyaraltunk, láttam egy szörfös - vízi sportos boltban babákra (de kimondottan mini babákra) való szörfruhát, aminek az volt a titka, hogy a hátába, hasába bele volt varrva a nikecell, és a csöppök csak úgy lebeghettek ezzel a szerkóval a vízen. (mivel hosszú ujjú és hosszú lábú a szerkó, a leégéstől is védi őket). Más ötletem nincs. Én vinném a babát, mert hozzá igazodva mindent lehet, és ha bíztok magatokban, akkor ő is élvezni fogja.

CeditKép
Ja-jaKép Mától a Botit rakom a felmosófa végére, így dupla a haszon, ő tapasztal és felmos, én meg takarítok, és gyereket szórkoztatok. Így kerek az élet. A főzi evéssel én egy kicsit terror-mutter vagyok. van, hogy sír-toporzékol, és csücsörít,mert nem akar enni a 8. kanál után. Ilyenkor hagyom, had tomboljon. Ha éhes, újra enni fog, ha nem, akkor meg abbahagyja, mert nincs evés-kényszer. Közben megcsinálom neki a gyümit (ami ma sült banán, sült alma és sült körte mix volt), aztán újra jöhet a próba. Mivel ma pont hiszti volt, a gyümi elkészítése után egy nyekkenés nélkül megette az egész főzeléket. Szóval próbálkozik-próbálkozik a kisöreg. Abban rugalmas vagyok, hogy mennyit eszik (mondjuk a 8 kiskanál nem mennyiségKép), mert nem kötöm az ebet a karóhoz, hogy minden nap mindig ugyanannyit egyen.

MosziKép
Most hogy mondod, lehet, hogy Boti részéről inkább kritika, mint érdeklődés volt a padlónyalásKép Na de akkor így jártam. Ezentúl akkor csak kicsapom őkelmét a konyhába, és addig ki se jöhet onnan, amíg nem végzett a felnyalássalKép
Remélem holnapra már túl lesztek az időjárás-mizérián, és nyugasabb lesz a napotok.

Ic cicitájm, szó áj gó!

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Viola
Hurrá hurrá Ez nagyon jó hír Kép Most szorítok hogy a lakásotok elmenjen Kép

Csirkesz
Édesség Kép Én is minden nap kénytelen vagyok enni mert ha nem megöl a vágy utána Kép Most is ugy kívánom,de nincs itthon semmi Kép Kép Oltás infót nagyon köszi .)

Redit
Bálintnak gyors gyógyulást

Minden Timinek boldog névnapot igy utólag is Kép

Liv
Bőrgyógyász Kép 4kézláb Kép

Noémi
SzakdoliKép

Vera
Majd legközelebb egyeztetünk balcsi ügyben KépPedig még gondoltam is rátok Kenesénél Kép

Beszti
Kis sofőr Kép Kép

Cedit
főzelék ált nem nagyon megy nálunk,csak a gyümi,de az már nem nagyon elég ebben a korban,de sajnos ne tudok vele mit csinálni .Ha nagyon keveset evett én mindig ciciztetem nem adok neki mást.

Lau
Ákos fogacskái Kép Gyüjti őket ? Nekünk el volt rakva régen,de már nincs meg Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

Köszönöm a gratulációkatKép

TompipiKép Annak ellenére, hogy nálunk fa járóka van, Kornél a nagyinál a hálós járókát imádja, az utazóágyba be sem teszi a lábát, fejét egybeit. Szóval szerintem nem akadály. abban is feláll, amint úgy gondolja.

Kornél főzelékevési szokásai mostanában változnak épp. A még többet anya!!!-irányban. Már 2 üveggel eszik meg főziből, és egy üveg gyümi is fogy. De ha elmegy a front és még mindig nem alsik el, én nem tudom mit csinálok.CeditKép nálunk is van, mint Lau-nál csak szopis nap.

A fogkefe jó ötlet, mi is kipróbáljukKép Már vettem neki egyet( mert nekemKép tetszett)de akkor ma este fürcsi után ő is megkapja.

Cedit, a sztorijaidon nagyon nevettemKépMacskadajkálásKép

BesztiKép Hanna kocsi vezetéseKép Nálunk Kornél készül in formatikusnak, mint az apja. Jelnleg a takarításban is jeleskedik, mert mindent lerámol az asztalról, amint eléri. Jó én is értem a kritikát!
JudyKép bababuliKép

ViolaKép Költözés!!!!!

MacsekKép Neurológia, hála az égnek, hogy minden rendben.

Áron-Andi: fejemelés

CsirkeszKép terror-mutterKép FelmosásKépNálunk is nagyon kéne, de mindig holnapra tervezemKép

MacsKép Mi is felavattuk a hátizsákot. Apuci hétfőtől dolgozik, és a babakocsi a gyerekkel bazi nehéz. Kornél nagyon élvezte az Árkádot, meg hogy ilyen magasról mindent belát. Édes volt nagyon.

Köszi a kullancs infókatKépmindenkinek.

Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép

NikkKép Nem gyűjti, én gyűjtömKép Ugyanis a fogtündér éjszaka ki szokta lopni a párnája alól és ajándékot hagy ott helyetteKép Fog nem maradhat ott, különben gyanús lenne ez a tündér!!Kép

CeditKép Kép lesz majd róluk, rakok fel a csábos mosolyú 6évesemről képetKép

MosziKép Köszi a tündért, pont ilyennek képzeltem el!Kép

CsirkeszKép nekem aztán oly mindegy, mikor lesz a tali, a lényeg, hogy szerda legyenKép Viszont valahol lemaradtam a 6 fog előbukkanásáról!!Kép Jól belehúztatok, úgylátszik, a német fogtündér kicsit lusta, de utána igyekszik behozni a lemaradástKép

Na, csak gyorsan bekuksiztam, amint hallom, kisebbik csemetém addig ügyeskedik, míg már a folyosón kúszik-mászikKépKép Fürdéstájm van nálunk, aztán meg kajcsiKép

Szasztok!Kép

Lau
lau

Hali

LivKép
Az elutasításban az áll, hogy a felvehető gyerekek számát meghaladja a jelentkezők száma, hivatkoznak a közoktatási tv-re. Mi is arra hivatkozunk a fellebbezésben, mert az áll benne, hogy 3 éves kortól JÁR a gyereknek. persze nem az ovi a hibás, ha nem tud kétszetr annyi gyereket elhelyezni, hanem az önkormányzat, hogy nem hoz létre új intézményt. sajna. mondjuk én nem bánom, hogy itt van velem, de egy fél napra beadnám a szocializálódás kedvéért, ő nagyon igényli, állandóan nyúz, hogy vigyem valahová.

Csirkezs
aha, értem. akkor máshogy múködünk, én már a terhességeim alatt be szoktam biztosítani a feles kilóimatKépKép és ragaszkodok is hozzájuksajna a szopiidő alatt isKépKép és van tuti módszered a leadásukra?
hajrá bébiprojektKép hááááát, ha elsőre összejön, Neked sem lesz egyszerű a két kicsivel, segítség nélkül. én már nagyon várom, hoyg összenőjenekKépKép

fürcsitájm, pá
Judy

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Timiknek boldog névnapot, így utólag!!!Kép

Pipike ma is nagy cicibubus volt, szinte semmi más nem kellett neki. Nem tudom mire vélni, de ha ez kell neki, akkor tudja, hol találjaKép.

Na, mivel a két kölök már ágyban, it's "Barátok közt" time!Kép

Jóccakát!
U.i.: ezen a héten venni fogok lottót. Hihhhetetlen megérzéseim vannak mostanában. Családi ügyek, Megasztár (Caramel és Bartók E. állítólag szerelembe estek, és én ezt már mióta mondom!!!), úgyhogy hátha milliomos leszek. És akkor majd az új kérómban tartjuk a talit, oké?Kép
Vendég

Edit Kép
Bálint: Jaj,Jaj!!! Remélem hamar meggyógyul!
A hologrammos a földszinten a kipakolós részen.(West-Endben is)

Csirkesz Kép
Spárgát még nem csináltam Lizának, jó ötlet! Ha valami finom sikerül, leírom. Spenóttal el tudom képzelni. Ha nekem nem kell megkóstolni, akkor sárgadinnyével is... Kép

Cedit Kép
Liza sem eszik mindíg ugyanannyi főzit.Sőt. Kép De a tejpépet is azóta eszi, amióta felturbózom gyümölccsel. A védőnő azt mondta 1,5 hónapja, hogy tápszerből 1 evésre 180-210 körül kéne ennie, ehhez képest napközben csak ha nagyon merész vagyok, akkor csinálok 120-at, este az utolsó evésnél tudok beletolni 180-at.

Boldog Viola Kép
Drukk a lakás eladáshoz, együttérzek, mi is most áruljuk, jövő ősszel költözünk. (Szeptemberig el kell adnunk, utána albérlet. Kép)

Macsek Kép
Minden elismerésem az evezős terv miatt! Enyém férjem még a nyaralást is bojkottálja - na nem hagyom ám magam! - túl picinek tartja Lizát.

Trompipi Kép
Jóslást is vállalsz? Kép És ha állítom, hogy én is sugalltam a számokat neked, kapok jutalékot? Kép
kyrandia

SziasztokKép

Képzeljétek, csak egyszer kelt fel Balázs, és hamar visszaaludtKép Most már jó lenne, ha megtartaná ezt a szokását, aztán szépen elhagynáKép
Viszont hajnali fél 3-kor a két mongol futóegerünket kerestükKép Férjem akkor jött haza melóból, és mondta, hogy mintha egerek kaparásznának az ágy alatt....na, az egyiket levadásztuk, de a másik még mindig nincs meg...kaptak két hete egy új házikót, alagutast, kerekest, nagyon tetszett nekik, de a lezáró részek műanyagok. Így az egyiket szépen szétrágták és meglógtakKép Remélem, nem szökött ki a folyosóra akkor, mikor a férjem nyitotta az ajtótKépKép

Nyaralás: mikor Ákos 6 hónapos volt, akkor mentünk vele először a Balcsira egy hétre nyaralni, nagyon jól éreztük magunkatKép Kyrandia: szerintem fűzd meg apát, mert tényleg igaz, hogy ahol Ti jól érzitek magatokat, ott a pici isKép
Mi nyáron amint lehet, levonulunk majd a telekre, nem akarok itthon ülni a lakásban. Veszünk majd medencét, van csúszda, hinta, mégis jobb, mint itthon a lakásban, vagy a forró játszótéren.

JutiKép na igen, ez a gond, a nagy létszám. És mégis itt nálunk a kerületben egy csomó bölcsit már bezártak, pedig lenne rá igény. Mindenesetre fura, hogy már az oviba is felvételiztetik a gyerekeket.

Megyünk oviba, sziasztok!!

Lau
lau

Lau Kép
Apa nehéz eset, tavaly nyáron is vesztegzár alá akart tenni, mondván a 7.-8. hónapban én már ne tekeregjek. Akkor sikerült neki, igaz, minden nap mentem valahova, dolgoztam, sőt, a szülés előtti napon 4 órát sétáltam az Állatkertben a sógornőmmel. De a nyaralás azér mégis csak más!

Balázs alvás: Kép Kép
Futóegér: Kép
kyrandia

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?