A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Mukika,
üdv itt. Kép Képet kérünk szépen!

Nálunk DETTÓ ez volt. Nem akarlak elkeseríteni,mert kívánom, hogy nálatok ez ne így legyen hosszútávon, de minálunk az volt, hogy Jozsó csak és kizárólag cicin vagy babakocsiban volt hajlandó elaludni, 11 hónapos koráig.

Én tanácsot nem tudok adni, mert én sem tudtam megoldani eme problémánkat, magától leszokott róla egyik napról a másikra.

A cicid pedig meg fog edződni, nyugi. Medela krémje, vagy az AVENT krémja csodákra képes, és le sem kell mostni szopi előtt. És sebes cicire még a Biptron lámpa volt nekem jó.

A cicin alvás amúgy szerintem nem gáz, csak neked. MErt sehová nem tudsz később elmenni, és ha majd nagyobbacska lesz a baba, akkor is mindig haza kell érned altatásra (mert babakocsizásra nem mindig jó az idő).
Vendég

Mukika,
cumi eseteleg? Monduk Jozsónak nem kellett, de sok babát megnyugtat.
Vendég

Sziasztok!

Jelentem, még egyben. Csak nem tudok még hozzászólni a dolgokhoz...szerencsére nem volt dolgom beteg kisbabával, remélem nem is nagyon lesz. Minden betegnek gyors gyógyulást!

Enikő: Írtam neked mélt, még tegnap.

Mukika: Szia!

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Köszi a jókívánságokat, Edi javul úgy látom.
Tegnap még tiszta láz volt, de éjfélre sikerült lehúzni teljesen, azóta láztalan. Szóval szerintem a gyógyulás útján vagyunk.
Enni nem akar, csak tea, tápszer, meg pár falat szűz kenyér. Emiatt nem aggódom, helyrejön szerintem az étvágya, ha meggyógyul.

Lányok, milyen az a farkasfog? Én még olyat nem láttam...

Mukika, üdv. köztünk. A baba sokat változik, főleg még ilyen kicsi. Azt sem tudod hogy lesz 3 hó múlva, nem hogy 10 évre előre. Ez miatt most ne aggódj. Állítólag nem lehet a gyereket 3 hós koráig "felszoktatni". Szerintem ez nem igaz, de sokan ezt mondják.

Üdv. Mindenkinek!
Gabici
gabici

Sziasztok!

Mukika Szilvi üdv köztünk. Ismerlek:-) Te is tuti, Kriszta révén, nah meg a bátyáddal jártam tinédzser koromba:-))))))Hallottam, hogy megszületett a babátok, gratulálok hozzá, jó egészséget és sok tejcsit nektek! Szerintem is mindenkinek az a legjobb ahogy ő csinálja, mindenki érzi, hogy mi kell a babájának. Szeressétek nagyon az a legfontosabb, elkényeztetni nem fogjátok, ha meg igen, akkor sincs gond, mert ugye kit kényeztessünk, ha nem a gyerekünket?:-)

Beteg babóknak gyógyulást, kiráz a hideg a szenyó vírusoktól, remélem Pipi nem szed be egyet sem.

Gabici, még én sem láttam farkasfogat, de kérjük meg Enikőt fényképezze le a száját belülről:-)))
Enikő, ma találkoztam Zsuzsófival, szegényre ráleptem rendesen, biztos majd mondja:-)

Dancsi, nem semmi mennyit szenvedtek a munkahelyeddel, mintha az embernek nem lenne elég gondja....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Köszönöm Lányok a szívélyes üdvözlést, aranyosak vagytokKép

Dancsi!
Hát nem nyugtattál megKép
A 11 hónap az nem semmi idő. A cumizás az megy, de ha behergeli magát a kicsi,akkor nem fogadja el. Amúg köszi az ötletet.

Gabici!
Én sem nagyon hiszek abban, hogy 3 hónapos korukig nem lehet őket felszoktatni. Az én Lizim már simán felvanKép

Nyúlanyó Anita!
Igen persze, megvagyKép Amikor tesómmal jártál, az nem is annyira tinédzser korodban volt, annál azért idősebb voltál, nem?Kép

Akkor teszek fel képet a Picikémről.

MukiKépKépKép

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Sziasztok!
Szia Mukika! Nagyon édi ez a kis manócska. Örülj neki, hogy apa bedobta magát!:-)) Nálunk is gyakran előfordult, de előbb-utóbb megoldódik a probléma.
Luci tegnap leült a tv elé, de állítom,hogy nem is nézte, úgy bealudt, hogy nem vette észre, amikor felvittem az emeletre és lefektettem az ágyba.
Én nem bánom, hogy kicsi korában este cicin aludt el, jó érzés volt.

Gabici, nem vagyok orvos, csak amit eddig összeszedtem a farkas fogról: ugyanolyan, mint a rendes fog csak rossz helyen nő ki a csontból. A párom gyerekének a szájpadlásából nőtt ki kiskorában, de szerencsére probléma nélkül megoldódott. Vagy kiszedik vagy kiesik magától, mert nincs gyökere. Van barátnőm, akinek még most is meg van (nem tejfog volt), a rendes fogazata mögött bújt ki. Õt nem zavarja:-)))

Hajni
babamama

Szilvi, szerintem a 17 éves kor még tini kor, nem?:-) Különben nagyon édes a kislányotok:-)

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Mukika: Annyira gyönyörű a kislányod. Mostanában nagyon meg tudok hatódni ezektől a csöppségektől. Én is akarok, énis akarok Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Mukika!
Hol szültél? Én is április 5.re voltam kiirva, de március31-én szültem, a klinikán. Nekem kisfiam van, Márk. Nálunk még gázosabb az altatás, szinte soha nem alszik el a kiságyban. Apa vállát viszont Õ is nagyon szewreti. De Márk még hasfájos is ráadásul, ugyhogy nagyon sokat nyögdécsel alvás közben is.
Egyébként nekem is magas volt a vérnyomásom, kb, 32-ik héttől.
Zita
zita_29

Bea,
nemsoká, nemsokára lesz babád! Kép Kép AZtán majd jöhetsz panaszkodni, hogy jaj, de fáradt vagyok! Kép ALig várjuk!
Vendég

Na erröl a farkasfogról még én sem hallottam.

Enikö! szerintem se lehet komoly, akkor valóban kezelnék

Mukika! Nagyon szép a kislányotok!! Kinél szültél? Nálunk pár hónapja volt csak ilyen gond az altatásnál, ahogy letettük mindig felébredt. Egy idö után elegem lett, nem birtam és hagytam sirni. Elsö nap 1 óra, majd 40-20-5 perc lett egyre csökkent. Most már nem sir ha leteszem. De amig olyan pici nem csináltam volna ezt vele.

Gabici! Örülök hogy Edi már jobban van!

Dancsi! Nem semmi a céged, komolyan mit képzelnek??

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mukika: Nálunk is az vált be amit Karmen írt! Nagyon szép a kislányod! CukipofaKép

Bea: Már azt hittem azért nem írsz, mert a szülöszobán vagy!Kép Ha jössz, egy Garmastan nevü kenöcsöt is adok (cicire való) csak szóljál, hogy el ne fejeltsem, nem mindig vagyok topponKép

Gabici:Örülök, hogy Edivel okés minden!

Nyúlanyó: Bizotosan nem, Ö nagyon rendes csajsziKép!

Dancsi: A munkáltatód lehúzhatná magát a vécénKép!
Remélem Jozsó hamar túl lesz a nehezén! Gyógypuszik még mindig mennek+++++++++++++++++++

Mindenkinek pusz! Háztüznézöbe vagyunk! Költözni akajok, házat keresünkKépKép Úgyhogy léc....bújom az aprót!
Pusz
Enikö

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Dancsi: Azt várjátok, hogy panaszkodjak, vagy hogy legyen babám Kép)
Mert ha az előbbit, akkor csakazértse fogok nyafogni Kép És sose leszek fáradt...hihi KépKép (vagy inkább sose vallom be Kép)

Enikő: Á, nem lesz itt még szülés egy ideig...mindenki mondja, hogy szülés előtt már minden baja volt, én meg élek vidáman, jövök-megyek...pedig ezt a hétvégét nagyon kiszúrtam magamnak. Jó dátum a május 14 vagy 15. De nyilván nem lesz semmmi Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Szia Mukika!

Megirigyeltelek, hogy neked még ilyen pici, bújós babád van. Kép
Írtam már itt korábban arról, hogy majdnem 2 hónapig ugyanez volt nálunk (de nappal is). A profilomban van egy kép arról, hogy mi hogy oldottuk meg nappal. Este két verzió volt: vagy a mellkasomon aludt egész éjszaka, feje a cicimen vagy befészkelte magát a hónom alá és szopizozott, ahányszor akart az éjszaka során. Nagyon nehéz volt,de szép lassan beszoktattuk az ágyába. Hat hét után pedig megtanítottuk, hogy vegye birtokába az apukája által készített kiságyat.
Szeretnélek megnyugtatni, hogy nem fogod magatokhoz szoktatni a babátokat, mert még nem lehet elrontani. Gondolj arra, hogy neki még rád van nagyon nagy szüksége, melegséget és odabújást akar. (nem véletlen, hogy apukája mellkasán megnyugszik, ráadásul ott a tejci illatát sem érzi, ami felzaklathatja).
Nagyon szép hasonlatot olvastam egy fejlödéslélektani könyvben: a picike hat hétig olyan, mint egy kismadár, aki nemrég bújt ki a tojásból, de még szeretne a fészekben melegedni.
Hát, az biztos, hogy ez nagyon idegtépö, én is sokat sírtam kezdetben, mert nappal nem tudtam pihenni igazán.
Szóval kitartás!
kissvirag

Bea,
nekem aztán semmi bajom nem volt szülés előtt, azt leszámítva, hogy már a hócipőm teli volt a terhességgel. Igaz, nekem végül indítani kellett.

képzeljétek Jozsó 4 órát aludt, reggel 9 től 1-ig, amikor jöttek hozzánk, és elkezdtek dörömböli az ajtón, arra ébredt fel. Utána sétáltunk egy hatalmasat, és így kihúzta estig. És asszem a gyógyulás útjára léptünk, pontosabban rohamtempóban haladunk, ugyanis este nem volt elég neki az 1 üveg bébiétel és benyomott 2 üveggel!

Igaz, rá 1 órára nyakig összefosta magát (de annyira nem is volt hasmenéses, inkább a mennyiség volt brutál, igaz napok óta alig alig kakilt), de az étvágya kezd a régi lenni. Kép

Szerintem holnapra úrja a régi lesz, a dokinéni is azt mondta, hogy 2, de max. 3 nap.
Vendég

Enikő,
Megdobnál egy mail címmel? A profilodban nem található. Köszi.
Vendég

Dancsi: Hála Istennek, hogy rendben van Jozsó! Az a legtutibb jele a gyógyulásnak, ha újra "zabál"Kép Elküldtem mélbe a mélcímemKép

Bea: Én nem tudom, hogy szülés elött minden bajom volt-e, de valami rémlik! Mondjuk nekem az egész terhesség alatt minden bajom volt, én nagyon rossz terhes vagyok. Utáltam! A szülés bolhafing a terhességhez képest!Kép Sztem! De dobsz egy sömösöt, ha valami történés lesz ugye?? Kép Megírod mélbe a telcsiszámod? Nem találomKép Kitartás!

Mukika: Azt elfelejtettem mondani, hogy nekem is terhességi magasvérnyomásom volt (ami a végén Help szindrómává alakult átKépKépKép), és Viola 37 hétre 2300 grammal és 46 centivel született, a köldökzsinór 3x a nyakán és 1x a törzsén volt!!!!Szal Violám Isten gyermeke, ahogy a szülésznö fogalmazott!Kép Óriási mázli, hogy élve megúsztuk!
Lizi pontosan 40 hétre született? A szülés körülményi milyenek voltak?

Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Mucskaandi, Kép Kép

Remélem olvasol! Aranyos vagy, amit írtál pár napja, akartam is reagálni, csak akkor ugye nem írtam egy rövidke ideig, utána pedig mindig kiment az eszemből.

Szóval jöhetnél gyakrabban. Láthatod, nincs vita és szerintem nem is lesz.

Kép a nagylányról esetleg?
Vendég

Sziasztok!
Örülök, hogy vége van a vitának!Kép

DAncsi!
Aranyos vagy, azóta is olvaslak.Kép MOst már végképp nem tudok gyakrabban jönni, mert van egy nyaralónk a Sárgánál, lemegy a viz és költözünk ki.

Viszont szeretnék neked irni egy mailt, ha nem gond, mert kiváncsi lennék a véleményedre. Kép

Még azt akartam irni valmelyik nap, hogy Jozsót hova viszed az egy éves vérvételre? Mi a Mávhoz megyünk és megerősitették, hoyg csak az ujját fogják megszúrni és nem ragaszkodnak az éhgyomorhoz.
Holnapra: nagyon boldog szülinapot kivánunk Jozsókának!

Szép napot mindenkinek!
Kép
Andi

Andi
Kép
mucska

Sziasztok!

"A szülés bolhafing a terhességhez képest!"
Akkor én észre se fogom venni, hogy szülök?!?!? Kép

Enikő: telszámom ment

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Andi! ez majd érdekelne, mert a Vasasba én sem vagyok hajlandó elvinni Orsit, majd ird meg légyszi mikor van a vérvétel és hogy volt

Enikö! Én is utáltam nagyon terhes lenni

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Andi,
Hát mi piszok szerencsés helyzetben vagyunk a szüleim révén. Fogalmam nincs hová viszem Jozsót, az ilyeneket mindig apukám intézi. Eddig mindig a gyerekklinikán voltunk ha kellett menni. Szemészetre is menni kell, de azt is papi intézi, szerintem a klinikán lesz az is. A vérvételt pedig még nem is mondta a doki.

De mennünk kell vissza a TOrnyos Szabolcshoz hamarosan (Jozsónak amíg nem indult el, kifelé álltak durva módon a csimpi csámpi lábacskái és a családom ragaszkodott, hogy nézessük meg), és ha kell, akkor lehet akkor vesznek tőle vért is. AMikor a csipőszűrésen voltunk tavaly, akkor kellett egy vérkép, mert a dokink aggódott Jozsó miatt (mint kiderült, csak irtó fehér a bőre) és akkor azt ott el is tudtuk intézni.

Szóval ebben nem tudok segíteni sajna.

Mail ment amúgy.

Bea,
észre fogod venni. Kép Kép

Karmen,
Én is utáltam terhes lenni az uccsó harmadban. Fájt minden tagom.
Vendég

Dancsi!
Megkaptam , köszönöm, megnyugtattál egy kicsit.
Kép

Karmen!

Jövő héten megyünk, majd beszámolok mi volt.
Az az igazság, hogy mi már bilizünk 2 hónapja, igy amelyik reggel van rendes pisi aznap fogunk menni Kép

Szép napot mindenkinek!
Andi

Andi
Kép
mucska

Lizi nevében is köszönöm szépen a bókokatKép

Anita!
Na jó, oké, az tényleg tini korKép Úgy tűnt, mintha később lett volna.

Zita!
Én is a Klinikán szültem, szerintem Te éppen már hazafelé tartottál, vagy inkább már otthon voltál, amikor mi bementünk. Szóval nálatok is gázos az altatás? Nem mintha más gondjának örülnék,de azért jó tudni, hogy nem vagyunk egyedül ezzel.
A magas vnyomás nekem is úgy körül alakult ki. Neked le tudták vinni gyógyszerrel? Nekem még gyógyi mellett is képes volt 160-ra felmenniKép Márk hány kg-mal született?

Karmen!
Kormányos Zsoltnál szültem és a végtelenségig meg voltam elégedve vele. A kicsid mennyi idős volt amikor elkezdted "idomítani" az esti szundira?

Kissvirág!
Hát igen, bújós, most is 1 kézzel írok, mert a másikban alszik. Letenni nem merem, mert az előbb is próbáltam és bömbi lett a vége. Amúgy köszi a biztatástKépRemélem előbb-utóbb mi is megoldjuk ezt a dolgot. Tegnap az apukája sem vált be, úgyhogy maradt a cici. Úúú, én nem tudom a mellkasomon altatni, mert ha megnyomja a buksija a cicim, akkor ott tejcsatorna elzáródásom lesz.Nem lehetett kényelmes egész éjjel úgy aludnod. Ha a kiságyba szoktatást szavakkal le tudod írni, akkor nagyon érdekelne, mert Lujzika is mindjárt eléri a bűvös 6 hetes kort.

Enikő!
De durva, nálunk igen hasonló volt a helyzet. 38. hétre 2260g, 44 cm, köldökzsinór 2x a nyakon, 1x a törzsén. 14 óra alatt 3 cm-re tágultam, így császár lett a vége. Nekem a szülés kegyetlenül gázos volt. Mi az a Help szindróma?

Nekem a terhesség kellemesebb volt, mint a szülés.

Dancsi!
Jó, hogy a kicsi Jozsó javulgat, hál IstenKép

Na megyek, megetetem ezt a kis punátKép

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Ellenvélemény:
én imádtam várandósnak lenni Kép!

Andi,
örülök, hogy jelentkeztél.
Milyen nagy már Anna?! Megtűri a cicomát a hajában? Eszter korábban igen, mostanság azonban tépi kifele a cstokat, hajgumikat.
Sárga: irigyellek érte. Egész nap kinn a jó levegőn, csendben. Hú, állat lehet!

Karmen,
mi a nagy SZTK melletti laborban voltunk vérvételen, de ha MÁV-nál tényleg ilyen jók a feltételek, mi is oda megyünk - már ha kell menni, mivel most fogy el a Maltofer.

Csajok, Zituskáról van hír? Lesznek babcik?

Szép 7végét!

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Én is szeretek terhes lenni Kép
Sokkal kevesebb problémám volt a terhességgel, mint amikor nem vagyok terhes és minden hónapban mensi, stb. Brr....na azt utálom! Nagyon hasfájós vagyok olyankor, úgyhogy ez nekem most isteni jó. Remélem szülés után enyhülnek az ilyesfajta panaszok, azt hallottam utána kevésbé görcsölnek az anyukák. Vagy ne álltassam magam? Vélemény?

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Én is imádtam terhes lenniKép Annyira jó voltKép De szülni isKépKépKépKépKép Mondtam is a Sikónak, hogy mehetünk még egy kört, mikor kérdezte, hogy na, milyen volt? KépKépKépKép Azóta is szeretnénk a másodikat, nem is értem miért nem jön összeKépKépKépKép Mind1, mostmár az esküvőig nem baj ha nem jön, legalább bűnözhetekKép

Nyúlanyó, mikor léptél rám? Fel se tűntKép Tudod, amilyen nagydarab vagyok, nem tűnik felKépKépKépKép

Dancsi! Mi is a Tornyoshoz jártunk minden ilyesmi problémával, én nagyon szeretem, és tisztelem őt. engem is ő kezelt anno. Bencének is ugyanaz volt a baja, kifele álltak a lábfejei, de ma már majdnem tökéletes, bár szvsz mindig kicsit ballerinásan fog járniKépKépKépKép Teszek is fel róla képet, hogy hogy tartotta anno a lábát.

LÁnyok olyan furcsa hogy így elkezdett beszélni a fiam! Nincs még két éves, és szabályos mondatokban beszél!!! (na jó, névelők még nem mennekKépKépKép) De a ragozása is jó általában. Jó tudom, hogy nálunk a Panka húzza őt, de hogy ennyire??? Akárhányszor megszólal mindig elcsodálkozom, és meghatódom, olyan édes és ügyesKép ImádomKép
Akit érdekel az esküvői előkészületeink, itt megtekinthet minketKép

http://www.gportal.hu/kerncsalad

Zsu

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Jaj, Dancsinak a kép meg lemaradtKép

Kép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Sziasztok!
Zsú: Télleg így tartotta annó Bence a lábait? Nekem fel sem tüntKép Sztem nincs gond azzal, ahogy rakja a lábait járás közben, csak lassúKép Na de majd felpörög Ö, ne aggódjKép

Eszteranyu: Én is imádtam terhes lenni Violával abban a 2 hétben amikor semmi bajom nem voltKép Kb a 22. és 24. hét között. Elötte sugárba hánytam, utána szarul voltam a vérnyomásom miatt! Szóval én pocsékul voltam szinte végig mindkettövel. Nem egyformán viseljük! Van aki "észre sem veszi",hogy terhes van aki szenved. Én ez utóbbihoz tartozok, pedig amúgy nem vagyok nyavalygós, de én télleg pucsékul voltam....Kép Viszont örülök, hogy Te jól voltál, és aki szeret terhes lenni, annak soksok gyereket kell szülni! Úgyhogy hajráKépKépKép
Zsú ez Rád is vonatkozikKép

Bea: Hát egyetlen pozitív változás a terhességeim alatt, hogy nem jött ki az allergiám. Szinte nem is kellett gyógyszert szednem. Bogi elött, nekem is nagyon görcsölt a hasam amikor megjött a mensim. Söt hasmenésem volt, hánytam...brrrrrKép Bogi és Viola között viszonylag elviselhetö volt. Nem azt mondom, hogy meg sem éreztem, de nem volt különösebben fájdalmas. Most a második szülésem után,kb 3 hete volt meg, hát kurvára fájt a hasamKép Sztem mint minden, ez is egyénfüggö. Van akinek jobb lesz szülés után van akinek rosszabb, vagy ugyanolyan! Azért drukk, hogy neked jobb legyen!++++

Mukika: Hát Bogival a szülé nekem is nagyon rossz volt. Én 16 vagy 17? órát vajudtam, aztán alig falig tudtam kipréselni magamból a gyereket!Kép Na az a szülés valami kínszenvedés volt. Most csúcsszuper szülésem volt. Csak annyi ideget megettem a terhesség alatt, hogy az hihetetlen! Kép nagyon ideges voltam a baba miatt, mert nem volt neki jó odabent!Kép Én napi 4x2 szem Dopegyt mellett is 180/130 vérnyomást produkáltamKép pedig soha nem volt baj a vérnyomásommal, hacsak az nem, hogy alacsony volt mindig!

Egy cikk a Hellp szindrómáról:
A HELLP szindróma fogalmát mintegy 10 éve ismerjük a szülészeti gyakorlatban. Lényege, hogy ez a kórkép az úgynevezett terhességi toxémia, vagy preeclampsia igen súlyos formája, amikor az alaptüneteken (magas vérnyomás, fehérjeürítés a vizeletben) túl jelentkeznek a májanyagcsere súlyos problémái, az alacsony vérlemezke szám, és a vérsejtek szétesése. Előfordulása 0,5% körüli az összes szülésre vonatkoztatva. Mindenképpen életveszélyes kórkép mind az anyára, mind a magzatra nézve. A babánál a HELLP szindrómához nagyon gyakran társul a növekedés visszamaradása. A HELLP szindróma általában a terhesség 20. hete után
jelentkezik. Kockázati csoportok a késői először szülők (30 év felett), az ikerterhesek, bizonyos vesebetegségekben, és autoimmun betegségekben szenvedők. A leggyakrabban először szülőknél alakul ki.
Az ismétlődés előfordul, de lehet, hogy a következő terhesség lefolyása teljesen normális. Kérdésként felmerült a szelénhiány szerepe, de ez csak feltételezés. A kórkép eredete igazából nem ismert, lényege, hogy a lepény választ ki valami olyan anyagot, ami aztán e fent leírt tüneteket létrehozza. A szülés után általában gyorsan javul a kép, bár vannak súlyos esetek, amikor még ilyenkor is romló állapotot észlelünk. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a legkomolyabb intenzív kezelés ellenére is elveszítjük az édesanyát, bár ez szerencsére igen ritka. Lényeges, hogy ez a kórkép csak terhességben fordul elő, és gyakorlatilag csak embernél, állatoknál nem ismert. Kezelésében feltétlenül fontos, hogy az édesanyát a kórkép felismerésekor a kezelésben jártas, intenzív terápia lehetőségeivel felszerelt klinikára kell szállítani, itt jó az esély arra, hogy mind az édesanya, mind a magzat egészségesen térjen haza.
Dr. Ács Nándor

Mucska: Gyönyörü a nagylányod! És már bilizik? LehidaltamKép Ügyes nagyon!Kép

Bocs a hosszért! Nagyon ráérék! Mindenki szunyál!
Enikö

ceniko
Szeged

Én is csatlakozok azokhoz, akik szerettek a 9 hónapos idöszakot. Én veszélyeztetett terhes voltam, kórházban is kellett feküdnöm egy ideig, de akkor is nosztalgiával gondolok arra az idöszakra.

Mukika: Nálunk bevált egy általam kialakított módszer, de ez attól is függ, milyen a babád természete. Dorka hat hétig igényelt egy nagyon szoros együttlétet velem, és ezt meg is kapta.
Én nagyon szilárdan hiszek abban, hogy egy kisbabának meg kell tanítani néhány dolgot, de úgy , hogy közben a természetes igényeiröl és vágyairól (értem ezalatt az anyával való szoros test-lelki kapcsolatát) ne kelljen lemondania.Ilyen az éjszaka és nappal közti különbségtevés kialakítása Mi ezt egy nagyjából biztos napirend kialakításával értük el. Ez nem azt jelenti, hogy 3 vagy 4 óránként etettem, maradt az igény szerinti szopi, de késö délután egy nyugodtabb légkört teremettünk Dorkának. Hat hetes korára már nagyjából kialakult, hogy 5-6 órára ö is nyugisabb lett, kifáradt. Én azóta is fél hat körül fürdetem. Amikor az alvós ruciját húzom fel, elkezdek neki halkan énekelni, ilyenkor már szopizza az ujját, dörzsölgeti a szemét. Apa lehúzza a redönyt, feladjuk a hálózsákot. Beteszem az ágyba hat órakor, és még pár percig halkan dúdolok vlmilyen altatódalt, van egy kis simi is a buksijának. Az esetek 90 %-ban öt perc alatt elalszik hat hetes kora óta! Amíg éjszaka szopizott vagy tisztába kellett tennem, akkor sem kapcsoltam villanyt soha, és szinte csak suttogva szóltam hozzá.
Arra mindig nagyon figyeltem, hogy ne szokjon hozzá a cicin való elalváshoz. Mindig ébren van, mikor betesszük az ágyba. Ez azért fontos, mert mindenkinek (így a babáknak is) vannak alvási ciklusaik, és többször megébrednek az éjszaka során,de így vissza tudnak aludni maguktól is.

Nálunk is vannak érzékenyebb periódusok, van,amikor vele alszok (bár nekem kissé kényelmetlen), mert bújósabb vagy éppen beteg. Ha figyelsz a jelzéseire, hamar rá fogssz jönni, hogy mire van szüksége.
kissvirag

Kissvirág!
Köszi szépen a leírást, nagyon jól hangzik. Mondjuk nálunk az is a gond, hogy Lizikém nem szeret fürdeni, és fürdés után végig bömböl, amíg felöltözve fel nem veszem, tehát hiába énekelnék neki, nem igen hallaná a saját hangjától. A kiságyba landolást szintén bbömbizés övezi, sőt van amikor még hozzá sem ér a kicsi a kiságyhoz, még a levegőben van, de már sír. Na, mindegy, bízom benne, hogy előbb-utóbb csak ráérzek, hogy mi a jó mindannyiunknak.

Egy kérdés: hol lehet hordozókendőt venni? Ma ugyanis bementem a Brendonba és igen bután néztek rám,amikor mondtam, hogy mit keresek.

Enikő!
Akkor nálad sokkal súlyosabb volt a helyzet, bár ez a növekedés visszamaradása nálunk is igencsak szembeötlő volt.

Muki

Muki
KépKép
KépKép
mukika

Kriszti! Azt hittem ti a Vasasban voltatok. Mindegy akkor is csak ugy engedek vérvételt ha az ujját szurják meg Orsinak és nem kell éhgyomor. Ki sem birná reggel szopi nélkül

Mukika! Orsi elmult 1 éves amikor rájött ez az anya karjaiban akarok aludni, korábban nem volt ilyen gond. Pár hét után lett elegem és akkor szoktattam le. Persze az éjszakai szopi elhagyása már nem volt sikeres kisérlet
Kendöt nem tudom hol árulnak. Ja egyet sosem tettem és nem is fogok hogy magunk mellé tegyem az ágyba.
Barátnöm is nála szült, nem hitte el neki hogy a epidurál nem hatott, ugy császározta meg. Na kösz. Aztán rájöttek hogy gáz van, gyorsan elaltatták de az élmény neki felejthetetlen lett. Milyen orvos az akiben nem bizhat meg igy a betege????!

Akkor én szerencsés vagyok, mert Orsi csecsemö kora óta imád fürdeni, és hajat mosni is!

Zsu! én hiányolom a képet Rólad az esküvöi ruhábanKép

Muki, Enikö! És UH nem látszott a köldökzsinor rá van tekeredve?? Még olvasni is rossz volt most

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Mukika: Nyugi, Dorka majdnem 3 hónapos koráig üvöltött, ha meglátta a kádat. Utána egy hónapig nagyon élvezte a pancsolást, majd egy alkalommal egy gondolatnyival melegebb vizet hoztam be neki, mint amiben szokott fürdeni (csak a lábfejét érte a víz) és kezdhettük elöröl a vízbe szoktatást.

Én Enikötöl kaptam egy címet, ahonnan a kendöt rendeltem, és 3 nap múlva már postázták is (2500+postaköltség,) A babakocsi.uw.hu címen lehet utánanézni, itt van egy e-mail cím megadva, én azon keresztül rendeltem. Korábban is sokat használtuk, de a régi már nem bírta a strapát, és ahogy nö a babuci, jobb, ha nagyobb a kendö is.
Amíg éjjel-nappal bömbizett, ebben magamra kötöttem bölcsökötésben, és így tudtam mást is csinálni.
Egy "nagy" hátránya van: a lányom utál belöle kiszállni.
kissvirag

Karmen, azért mert még nincs készKép)) Az első kép alapján varrják. Majd ha kész lesz, lesz kép isKép

Zsu

www.mamami.hu
zsuzsófi

Virág: A 15:17-es hozzászólásodba, nagyon szépen megfogalmaztad a lényegetKép
Babócád, most hány kilós? Nem nehéz a h.kendöbe? Nekem is kéne találni valami klassz megkötést, mert 2 félét tudok (fejlödtem, mert eddig csak egyet tudtamKép), de nagyon hamar megfájdul a hátam. Amúgy nagyon hát-derék fájós vagyok. Egyszerüen nem birom benne cipelni!Kép

Karmen: Sztem hogy ha látták volna, az UH-án a zsinórt tuti nem hagytak volna természetes úton szülni, nem? Ök nem kockáztatnak! Egyébként nagyon szarok a klinikán az UH-ás gépek! Amikor bent feküdtem a 3-ból csak 1 müködött, azt is néhány óránként ki kellett kapcsolni, mert túlmelegedett....KépKép A ctgés gépek is nagyon rosszak...elavultak, túl sokat vannak használva és a klinikának nincs pénze újakra. Csak megtippelni lehet a rossz helyen lévö zsinórt. Mondjuk gyanús kellett volna legyen, mert már 3 felett volt az áramlásom-Flow- (3,2) és max 3-ig normális! Meg a lepényi keringés se volt megfelelö, mert jóval kisebb volt a baba mint kellett volna. Nahh sztem észre kellett volna venniük, ha jók az UH-ás gépek! Nem hiszem, hogy orvosi mulasztás, inkább nem megfelelö technikaKép Egy rossz képen egy sztárdoki sem lát semmit.....Kép

Mukika: Lehet, hogy Neked is ez volt, csak olyan szerencsés voltál, hogy megszületett a baba mielött a májad felmondta volna a szolgálatot. 38. héten spontán indult el a szülés, nem? vagy indították? Milyen gyógyszereket szedtél és mennyit naponta? Szedtél Doxiumot is?

Zsú: Én is kíváncsi vagyok a ruhádra, rajtad Kép De legkésöbb agusztus 13.-án látni foglak benneKépKép

Puszka
Enikö

ceniko
Szeged

Mukika!
Én is dopegytet szedtem a vérnyomásomra, mint Enikő. Napi 3-szor 1-et. Itthon kellett méregetnem, hála istennek 140 fölé nem nagyon ment. Amikor megtudtam a magasvérnyomást, utána már én se élveztem a terhességet. Éjszaka nem tudtam aludni, fájtak a lábaim, kivolt száradva a bőröm. Meg idegeskedtem a vérnyomi miatt. Márk 49 centivel és 3440 grammal született, és összesen 3 óráig tartott a szülés, beleszámitva az adminisztrációt is. Mondjuk 5 centire ki voltam tágulva, mikor bementünk a Klinikára. De nem fájt, ezért nem voltam benne biztos, hogy ez már fájás.
Zita
zita_29

Enikö: Dorka most 6300 gr, egyáltalán nem nehéz. Egyébként én is nagyon hátfájós vagyok,de a legtöbbször a képemen látható módon kötöm magamra, és így 2-3 órát is tudom cipelni minden nehézség nélkül.Nagyon jó még, ha a hátadra kötöd, bár ezt sztem csak azok a babócák élvezik, akik szeretnek nézgelödni és már önállóbbak (nagy szívfájdalmam, hogy a mi "kölkünk" már nagyon is élvezi ezt).
Mi rengeteget mászkálunk a párommal, nyáron megyünk a kapolcsi napokra meg néhány napra a Szigetre is, így nekem ez nagyon praktikus. Dorka meg minden gond nélkül alszik is benne.
kissvirag

Sziasztok!

Karmen! Még két hete beszéltünk Sári Tamásról, és kérted, hogy írjam meg, mi volt.
Pénteken voltam nála a kórházban reggel. Előző nap fel akartam hívni, de nem vette fel, így írtam neki sms-t, hogy másnap menni fogok hozzá. A kórházban pedig megmondták, hogy 7-8 között érkezik.

El is mentünk Bencével, és épp szülése volt, de csak 20 percet kellett várnunk, és jött is. Leült mellénk oda a székekre, és beszélgettünk, nagyon rendes volt, és nem sietett, ami meglepő volt. Még az sms-emre is akart válaszolni, de szar napja volt, így mondta. Ezen kívül háromszor megköszönte, hogy beleírtam a nevét a Kismamában, mert olvasta, és tudta hogy én vagyok az. És ezt Õ hozta szóba, nem is én.

Aztán megbeszéltük, hogy szedek folsavat és eszem sóskát, és nyár végén, ha sikerült teherbe esni, akkor 2 hetes mesi-késéssel jelentkezem nála, de előtte fel kell hívnom, és megbeszéljük, hogy hol és mikor. Aztán pedig sok vizsgálatot csinál majd folyamatosan, mert mondtam, hogy szeretném a kistesót a kórházból hazavinni. Erre azt mondta, hogy nem rajtam múlik, és figyelni fog.

Igy volt pontosan, és nagyon rendes volt, tényleg nem sietett, végighallgatott és megbeszéltünk mindent.És tényleg a Korondi utcában van a magánrendelés...

Kriszta
badiskriszta

Kriszta! Akkor ezek szerint reggelente a kórházban van még. Ez jo. Majd valamikor megkeresem már én is. Nem tudtam irtál a Kismamába (ezek szerint olvassaKép), sajna nekem nem jár. Elolvastam volna szivesen. Örülök hogy megnyugtatott, figyelmes lesz veled

Zsófi! nekünk meg aug.11 volt az esküvönk. Szép hónapKép

Enikö! ha meg vacak ott az UH hogy lehet hogy kötelezö oda menni genetikai UH-ra mégis?
Hallottam hogy valamilyen papirt alá is iratnak ott, na velem aztán nem az biztos. Vállalja a felelöséget ha UH-z, ha meg nem akkor ne kötelezzenek rá hogy ott csináltassam meg

Karmen

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok lányok!

Akkor Enikő kérésének engedve ide is írok, bár későbbre terveztem visszatérésemet, de örömmel látom, hogy nyugi és béke van itt megint.Kép

Mukika üdv., szép a kismanó nagyon!

Dancsi, Jozsókának boldog szülinapot!!!Kép

Virág, nagyon jó ez a kendő, tetszik a kép. Kár, hogy én nem használtam.

Zita, végül is kellett EDA a szülésedhez?

Bea, még egyben?

Nekem elmúltak szülés után a mensis fájdalmak, szerencsére.

Mindenkinek további szép Pünkösdöt!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Ceniko,
az első 3 hónapban annyit hánytam, hogy lefogytam egy csomót. Szerencsére nem kellett infúziózni, de már kimenni az utcára is halálfélelmem volt. Ráadásul képviselőként dolgoztam, így minden település talaját ismerem 25 cm közelről Kép.
De 3 hónap után szerencsére elmúlt Kép.

Bea,
én ugyanúgy görcsölök mensikor (előtte 5-6 nappal kezdődik Kép ), mint szülés előtt. Nálam megdőlt a statisztika.

Karmen,
Gabi3 asszem a MÁV-ba jár, Õ tudna bővebbet a vérvételről.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Sziasztok!

Gerika: Még egyben Kép Nem is úgy néz ki, hogy ki akarna bújni a nagyságos kisasszony. Nem mintha tudnám, hogy mi kéne ahhoz, hogy úgy nézzen ki Kép

Õszintén remélem, hogy nekem is elmúlnak, vagy legalábbis csökkennek a fájdalmak mensikor szülés után!

Amúgy amikor március végén kórházban voltam, minden nap láttam a Sárit a kórházban (bár tudom, most már késő az információ), reggel is meg este is, meg szinte mindig. Nem tudom hogy csinálja, hogy a klinikán is mindig ott van, meg a kórházban is Kép

Bea

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Virág: Az nagyon klassz, hogy ilyen könnyünek érzed a hordozókendöben Babócát. Mennyi idös is most ö pontosan? A Sziegtre mi is szoktunk menni! Bár idén asszem kihagyjuk, most más programunk lesz!Kép

Karmen: Sztem amikor a klinikára tették kötelezövé a genetikai UH-kat akkor még jók voltak az UH-ás gépek. Szeritem! Hogy miért oda kötelezö most is menni azt nem tudom, valaki okosat kellene megkérdezni! Tényleg alá kell írni egy papírt, vizsgálat elött, hogy az orvos a legjobb tudása szerint jár el, de ha mégis valami gond lesz akkor a klinika nem vállal felelösséget és nem perelhetö....stbstb......
Tudod, vagy aláírod vagy nem vizsgálnak meg! lehet választaniKép Egyébként igazad van!

GErika: Nagyon örülök, hogy visszajöttélKép. Igyekszem tartani magam a mélben írottakhoz KépKép

Kriszta: Azt elhiszemKép Mivel foglalkoztál szülés elött? Képviselö? Milyen képviselö? Én villamosra se tudtam felszállni, mert (nyár volt) tele volt büdi emberrel, és vagy taccs vagy leszálltam...Kép 22!! hétig, -6 kg, szal nekem a tököm tele volt a terhességgel. Föleg a másodikkal. Nagyon utáltam!Kép

Bea: Igen a Sári tényleg mindenhol ottvan. Hihetetlen energiái vannak sztemKép Én a klinikán láttam minden nap!Kép
Kapd el apát és bújjatok össze! Hátha beindít valami folyamatot...KépKépKép
Enikö

ceniko
Szeged

Enikö: Négy és fél hónapos. Hát, nem egy gurulós, tömzsi baba Kép Valahol olvastam, hogy Indiában azt tartják, hogy két típusú csecsemö van. A mackósabb : hurkás, jóllakott "napközis" , akibe jó lenne beleharapni Kép Míg a párduc típusú vékony, nyúlánk, mozgékonyabb.
A kis Ropilány ez utóbbiba tartozik, mert már 67 cm ehhez a súlyhoz, így 8-9 hónaposokra való ruhát kell rá vennem. Sajnos azonban a magyar gyerekorvosok nem érdeklödnek az indiai orvoslás iránt Kép
kissvirag

Sziasztok

Nagyon szépek a babócák. Kép

Dancsi, Gabici, fiúk meggyógyultak?
Jozsónak boldog szülinapot. Kép

Enikő, Karmen, már csak egy uh van az egész klinikán, az amin a genetikai uh-t csinálják. Irtó nagy tömeg van és még időponttal is sokat kell várni. A többi uh-t leselejtezték. Az az egy uh viszont nagyon jó. Papírt most is alá kell írni uh előtt.

Enikő, a pátnot majd megbeszéljük, jó még a tvnetwork címed?

Zituska, mi újság?

Kissvirág, tényleg jó hosszú a lánykád. Ha olyan korán fekteted, mikor ébred reggel?

Gigi
gigi1

Enikő,
dobnál egy mélt nekem? bodokriszti@freemail.hu
nem akarok off lenni Kép. Majd mélben megírom.

Gigi,
voltál már genetikai UH-on? Mi az eredmény?

Dancsi,
Jozsókának minden jót kívánunk szülinapján!
Képet nem küldök, kitöröltem az összeset.

Kriszti

Kép

Kép
eszteranyu

Gigi: Nagyon szunyókálós baba, ebben mindkettönkre hasonlít Kép
Többnyire reggel hatig folyamatosan húzza a lóbört, de mostanában már hétnél hamarabb nem ébred meg. Ha rajta múlna, sztem még enni sem kelne fel, de én felkeltem 8-kor meg 10-kor egy-egy szopira, mert így is majdnem elfújja a szél.
kissvirag

Kissvirág, akkor a szél miatt kötöd magadra a lányt Kép? Micsoda trükk. Szerintnem rendben van a súlya (lánykám 16 hós és 9 kg meg a ruha és a cipő). Jó kis alvókája van.

Kriszti, még nem voltam genetikán, kb másfél hét múlva lesz. Az uh-kat onnan tudom, hogy kistesóval az elején sokszor kellett uh, illetve kifaggattam a dokim, mi ez a tömeg a klnikán folyton.

Gigi
gigi1

Virág: Ezt nagyon szépen megaszontadKép (India) Tetszik, ahogy írszKép
Ne foglalkozz azzal, mekkora a súlya. Sztem ez akkora baromság, hogy hány kilósnak KELL lennie egy x hós csemetének! Ez annyi mindentöl függ (születési súly, hossz, genetika, csontozat sürüsége...stb) Mondjuk én is elolvasom ezeket aztán sokkolom magam,pedig tudom, hogy hülyeségKép! A lényeg, hogy Dorka szépen eszik, mosolygós, egészséges baba. A többi nem érdekes!
Ezt a hordozókendö megkötést megtaníthatnád nekem eccerKép

Gigi: Igen él még a tvneworkos címem. Örülök, hogy jól vagytok! Amikor Violát szültem még 3 uh volt, igaz abból kettö rossz volt, ami müködött az se volt a helyzet magaslatán. Lehet közbe leselejtezték öket és vettek egy újat! Nem csodálom, hogy gyorsan bedöglenek, amennyit használva vannak. Egy heti hideg élelemmel kell beülni au UH-kra, még akkor is ha idöpontra mész!Kép Majd írjál haspánt ügyben, hogy hol találkozzunk és mikor. Jó? Kép

Enikö

ceniko
Szeged

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?