Sziasztok!
Zsú: Télleg így tartotta annó Bence a lábait? Nekem fel sem tünt

Sztem nincs gond azzal, ahogy rakja a lábait járás közben, csak lassú

Na de majd felpörög Ö, ne aggódj
Eszteranyu: Én is imádtam terhes lenni Violával abban a 2 hétben amikor semmi bajom nem volt

Kb a 22. és 24. hét között. Elötte sugárba hánytam, utána szarul voltam a vérnyomásom miatt! Szóval én pocsékul voltam szinte végig mindkettövel. Nem egyformán viseljük! Van aki "észre sem veszi",hogy terhes van aki szenved. Én ez utóbbihoz tartozok, pedig amúgy nem vagyok nyavalygós, de én télleg pucsékul voltam....

Viszont örülök, hogy Te jól voltál, és aki szeret terhes lenni, annak soksok gyereket kell szülni! Úgyhogy hajrá

Zsú ez Rád is vonatkozik
Bea: Hát egyetlen pozitív változás a terhességeim alatt, hogy nem jött ki az allergiám. Szinte nem is kellett gyógyszert szednem. Bogi elött, nekem is nagyon görcsölt a hasam amikor megjött a mensim. Söt hasmenésem volt, hánytam...brrrrr

Bogi és Viola között viszonylag elviselhetö volt. Nem azt mondom, hogy meg sem éreztem, de nem volt különösebben fájdalmas. Most a második szülésem után,kb 3 hete volt meg, hát kurvára fájt a hasam

Sztem mint minden, ez is egyénfüggö. Van akinek jobb lesz szülés után van akinek rosszabb, vagy ugyanolyan! Azért drukk, hogy neked jobb legyen!++++
Mukika: Hát Bogival a szülé nekem is nagyon rossz volt. Én 16 vagy 17? órát vajudtam, aztán alig falig tudtam kipréselni magamból a gyereket!

Na az a szülés valami kínszenvedés volt. Most csúcsszuper szülésem volt. Csak annyi ideget megettem a terhesség alatt, hogy az hihetetlen!

nagyon ideges voltam a baba miatt, mert nem volt neki jó odabent!

Én napi 4x2 szem Dopegyt mellett is 180/130 vérnyomást produkáltam

pedig soha nem volt baj a vérnyomásommal, hacsak az nem, hogy alacsony volt mindig!
Egy cikk a Hellp szindrómáról:
A HELLP szindróma fogalmát mintegy 10 éve ismerjük a szülészeti gyakorlatban. Lényege, hogy ez a kórkép az úgynevezett terhességi toxémia, vagy preeclampsia igen súlyos formája, amikor az alaptüneteken (magas vérnyomás, fehérjeürítés a vizeletben) túl jelentkeznek a májanyagcsere súlyos problémái, az alacsony vérlemezke szám, és a vérsejtek szétesése. Előfordulása 0,5% körüli az összes szülésre vonatkoztatva. Mindenképpen életveszélyes kórkép mind az anyára, mind a magzatra nézve. A babánál a HELLP szindrómához nagyon gyakran társul a növekedés visszamaradása. A HELLP szindróma általában a terhesség 20. hete után
jelentkezik. Kockázati csoportok a késői először szülők (30 év felett), az ikerterhesek, bizonyos vesebetegségekben, és autoimmun betegségekben szenvedők. A leggyakrabban először szülőknél alakul ki.
Az ismétlődés előfordul, de lehet, hogy a következő terhesség lefolyása teljesen normális. Kérdésként felmerült a szelénhiány szerepe, de ez csak feltételezés. A kórkép eredete igazából nem ismert, lényege, hogy a lepény választ ki valami olyan anyagot, ami aztán e fent leírt tüneteket létrehozza. A szülés után általában gyorsan javul a kép, bár vannak súlyos esetek, amikor még ilyenkor is romló állapotot észlelünk. Sajnos vannak olyan esetek, amikor a legkomolyabb intenzív kezelés ellenére is elveszítjük az édesanyát, bár ez szerencsére igen ritka. Lényeges, hogy ez a kórkép csak terhességben fordul elő, és gyakorlatilag csak embernél, állatoknál nem ismert. Kezelésében feltétlenül fontos, hogy az édesanyát a kórkép felismerésekor a kezelésben jártas, intenzív terápia lehetőségeivel felszerelt klinikára kell szállítani, itt jó az esély arra, hogy mind az édesanya, mind a magzat egészségesen térjen haza.
Dr. Ács Nándor
Mucska: Gyönyörü a nagylányod! És már bilizik? Lehidaltam

Ügyes nagyon!
Bocs a hosszért! Nagyon ráérék! Mindenki szunyál!
Enikö