A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Bogárka,
soksoksoksok boldogságot, gratulálok!!! KépKépKép

Jnmesi,
ki a szülésznőd? És adj egy email-címet, mert ezeket az infókat inkább emailben küldjük Kép

Moose,
igazad van látogatókkal, és szerintem mondassák is tollba a szüléstörténetet, és akkor az is ripszropsz meglesz Kép

Nálunk is készültek képek, jórészét a dokim csinálta, mert párom annyira el volt érzékenyülve, hogy csak könnyezett KépKépKép

vera
kisün

Ezt tegnap írtam, de nem ment át:

SZIASZTOK!
Hazaértünk az elönyaralásból. KépMár hiányoztatok. Most sem idöm, sem energiám visszaolvasni, írni is csak annyit, hogy Eszter ELSÖ FOGACSKÁJA MA KIBÚJT!!!!!!!!!! Kép
JA, és Gigi hívott, és bemondta, h megszületett egy baba, de annyira nem volt erös a tér (mondhatni, tré erö volt), hogy nem értettem kié... de azért GRATULÁLOK NAGYON!!!!!!!!!
neet

BOGÁRKA CSALÁDJÁNAK NAGY GRATULA ÉS SOK BOLDOGSÁGOT!
neet
neet

Jo reggelt Lanyok!

BOGARKA,GRATULA DONATHOZ!!!!KépKépKépKépKép
FICANKA, GRATULA VINCEHEZ!!!!KépKépKépKépKép
JOHANNA,GRATULA FANNIHOZ!!!!KépKépKépKépKép

GIGI ORIASI DRUKKHEGYEK AZ ALLAMVIZSGAHOZ!!!!!KépKépKépKépKép

Kesoi gratulakert elnezest kerekKép
Olvasni mindig olvasok,de reagalni nem nagyon van energiam/idom,de rajta vagyok azon,hogy ez megvaltozzonKép

Azert meg nem utaltok??KépKép

Kerdes:
RuzKép
Mit vigyek a talira?
Tobbiek mit visznek es akkor kitalalok vmi olyat,ami meg nincs.

Kaveztatom Azuram,aztan jovok,amig alszik AkosKép

Pusz
MindigeltunoesmindigvisszatalaloKriszta es mareggelmindenunkelazottugybepisiltemAkos
Kép

Kép
Kép
Kép
bkriszta

szia Jucusmamus!
Utólag is gratula a kis babucihoz!!!
Ígérem, lesz kép rólam, de egyenlőre nem tudom feltenni, mert túl nagy a méret, és hát béna vagyok, de férjecském megígérte, hogy segít.
Jövő hétre meglesz, mert hétvégén megyünk anyóspajtiékhoz.

Bogárka!
Gratula a kis csöppséghez!
Ha jól olvastam, ez gyors érkezés volt.
Sok pihenést Neked!

Van egy kérdésem!
Már nem tudom ki írta, de azt olvastam, hogy a Szt. Imrében a kispapa fürdetheti meg elsőnek a babit. Ez minden orvosnál így van?
És akkor, ott a szülést követően van ez a papás "pancsolás" ?
Mert én már felkészítettem a párom erre, mire ő: de háááát azt se tudom, hogy fogjam meg.
Mondtam neki, ez lesz a legjobb időpont arra, hogy megtanuld!

Mindenkinek szép hétvégét kívánok, ja és kedden megyek uh-ra, még az is lehet, hogy fogom látni a kisdedeket, véletlenül. Mert szoktam leskelődni befelé az üvegajtón...

Cicabo, aki nagyon kiváncsi és babaimádó

Kép
cicabo

Bogárka!

Gratulálok Donáthoz!

Lányok!

Ki következik, kinek lehet drukkolni van júliusi babaváró???

ARA
ara

<font color="0000ff">SZia Cicabo!

Asszem én írtam ezt az apás babafürdetést. Én az előadáson hallottam és úgy értelmeztem, hogy ez általános dolog a kórházban.
Én férjem is félt először tőle, hogy hát úgysem tudja hogy kell, de az volt a döntő, hogy ha én úgy szeretném, akkor megfürdeti ő. Én nagyon örülnék, ha az apukája fürdetné meg és nem egy szülésznő, aki már az ezredik babát fogja a kezében...

Proone
17+3</font>

KépKépKépKép
proone

Lányok! Cicaboval szeretnénk menni kedd délelőtti tornára. Oda is kell vinni polifoamot magunk alá?

KépKépKépKép
proone

sziasztok!
nálunk nem volt apás fürdetés...Kép

Jucus!
Bogárka irt, hogy mégis mehetünk,mert kipihente magát...csak nem tudok neked sms-t dobni...Kép mi legyen???

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Kisün!

Előre is köszönöm az infót! Az email címem:
n.emese@citromail.hu A szülésznőm pedig Vastaghné Éva. Nagyon meg vagyok vele elégedve, másnak is nyugodt szívvel ajánlom.

Már nagyon izgulok amitt is, hogy csak 6 napom van a kiírt időpontig.

A közelgő szülésnek egyébként van valami jele? Lehet ezt napokkal előre tudni, vagy csak derült égből villámcsapásként indul meg?

Mesi
jnmesi

<font color="0000ff">Jnmesi!
Én az elősadáson azt hallottam, hogy pár nappal szülés előtt érezhetően lejjebb kerül a baba, amitől a gyomrunknak nagyobb hely jut majd, de még gyakrabban kell járni pisilni. Aztán a sok lehetőség közül megtörténik valami (magzatvíz elmegy, nyákdugó kijön vagy megkezdődnek a fájások).
Ennyit tudok eddig. Kép</font>

KépKépKépKép
proone

Proone!

Az az igazság, hogy a baba már egy hete lejjebb van, de semmi más nem történt.
De már nagyon izgulok.
jnmesi

Bogárka és Doni!!!

Gratulaaaaa!!!!!!!!!!! Sok egészséget és boldogságot kívánok!

Gigi!
Remélem lassan túl vagy az államvizsgán, szorítottam neked!

Ma voltunk a 6 hetes kontrollon, minden rendben van! Tudom, hogy már volt szó róla, de ki hogy védekezik? Én nem írattam fel Cerazette-et, marad az óvszer meg a kúp, remélem kistesó meg nem jön előbb, mint ahoyg tervezzük.

Ruz!
És én mit vigyek?

Ada!
Akkor hétfőn hogy menjünk? Írj mailt vagy hívj fel, meg kéne beszélni!

Kép
Kép
manoka11

Szia Neet!

De jó, hogy megjöttetek!
Jöttök hétfőn Ruzhoz?

Kép
Kép
manoka11

Ja, és az NLC-s cikk szerintem is eléggé erőltetett meg belemagyarázós. Kicsit olyan, mint a gagyi újságok gagyi horoszkópjai, elolvasod, aztán megpróbálod magadra vetíteni.

Kép
Kép
manoka11

Sziasztok lányok!

Bogárkának nagy-nagy gratula.

Cicabo! Igen van papás fürdés, nálunk is volt!

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok!

Manóka, Recca, Kriszta, a talira elsősorban magatokat hozzátok, meg a kőcöket Kép, ezen kívül igazából kellemesebben telik a délután ha van egy kis harapnivaló, úgyhogy hozzatok olyan valamit amit ti szerettek és amire időtök, lehetőségetek van Kép. Én mindenképpen sütök valamit, úgyhogy valamit már biztosan eszünk Kép, egyébként citromos ananászos torta az bejön nektek? Kép

Moose

én is minden fotón szörnyen nézek ki, amit a kórházban csinált a párom, gondoltam is utána, hogy legalább a hajamat megigazíthattam volna, vagy a párom szólhatott volna, hogy milyen csapzott vagyok, de foglalkozott is ő velem... Kép
Szegény gyerek, majd nem tudja büszkén mutogatni az első órás képeit ha megnő, mert mindegyiken rajta van a ronda anyja. Kép

ruz
ruzicsky

Ja és nálunk sem volt papás fürdés. Kép

ruz
ruzicsky

szasztok!
Kiküldött tudósitónk, Bogárka jelenti a Hból: Vince és Fic elhagyták a kórházat...Kép Talán már du hallunk is felőlük...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

<font color="0000ff">Akkor kitől függ a papás fürdés? Az orvostól vagy a szülésznőtől???

Írna valaki olyan, aki Bardóczynál szült? Volt lehetőség az apukának babát fürdetni? (szülésznőt még nem választottam)

Proone
17+3</font>

KépKépKépKép
proone

Zs, en nem is eroltetettnek neveznem, hanem nagy baromsagnak. Megirjam a folytatasat? Minden ember bunozo cimmel? Vagy a harmadik reszt? A maradek meg elmebeteg? Nanema! Egyebkent enyem lany peldaul uvoltott vegig, amikor a pocimra tettek, pedig halkan kedvesen susmutoltam a fulebe, es apanal nyugodott csak meg, mikor mar becsomagoltak, pedig o nem volt egy pocaksimogato stb. tipus.

Proone, nem a szuleszno furdet, hanem a csecsemosnover. Egyebkent tenyleg tokjo lehet, legkozelebb megprobalom ravenni a paromat.

Manoka, nalunk apa intezi ezt, de segedeszkoz nelkul. Nekem lovesem sincs semmilyen fogamzasgatlo modszerrol, de mindenfele hormonizes, vagy magadbaszerelos modszerrol lebeszelnelek.
moosejaw

sztem a babás fürdetés sem nem a dokitól, sem nem a szülésznőtől függ, hanem a csecsemőstől, aki bejön, hiszen ő fürdeti a bébit...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Moose!
sztem is kicsit erőltetett, de mivel hajlamos vagyok elhinni az ilyet, őrülök, hogy még időben visszarángattatok a földre, és nem rágom magam még egy plusz dolog miatt...Kép
De vmi igazság alapja biztos van! Ugye???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

<font color="0000ff">Aha... Köszi!

Szóval az előadáson csecsemősről nem volt szó, csak szülésznőről. AZt mondta az előadó, hogy a szülésznő segítségével fürdetheti meg az apuka a babát.</font>

KépKépKépKép
proone

Mesi,
akkor küldök mélt! Kép

Proone, Mesi
nekem pl. nem ment érezhetően lejjebb a baba Kép meg fájásom se volt, szóval nálam derült égből villámcsapásként folyt el a magzatvíz (bár annyira ez nem igaz, mert délután doki vizsgálaton mondta, hogy már 2 ujjnyira ki vagyok tágulva, szóval ebből aznap még baba lesz... és lett Kép)
Fürdetés: nálunk is csecsemős csinálta, ez szerintem sem orvos-szülésznő, hanem csecsemős-függő Kép de az én szerény véleményem, hogy lehet, hogy jobb, ha csecsemős csinálja (ja, és nem folyó víz alatt csinálták, hanem kádban), mert csak gyorsan lemosdatták, hogy minél hamarabb visszakerüljön hozzám a baba Kép lehet, hogy apuka még szöszmötölne vele egy ideig Kép

Neet,
velkám bek te kipihent, szépidőtkifogó, egyfogú lányanyukája Kép gratula az első foghoz Kép
kisün

Bogárkának és Doninak nagy gratula! Remélem, őt is olyan gyorsan kiengedik, mint Fic-et! Kép Kép

Ruz,
ne haragudj, mi tényleg nem tudunk Hozzád utazni hétfőn, főleg ilyen hőségben. Nem akarom a babucit felforralni az autóban, és tényleg messze lakunk. Nagypapám, aki már dédi, ott lakik az Örshöz közel, de szegényt őt sem tudjuk most látogatni. Kép És ne mondd, hogy ronda vagy a képeken, mert szülés után mindenki SZÉP, az, hogy kicsit kócos vagy, csak természetessé teszi... Kép

Eről jut eszembe egy kérdés: a babaautósülésbe V. mindig beleizzad, akkor is, ha csak egész vékony rucit adok rá. De amikor kiveszem és csupa víz, könnyen megfázhat. Ezt Ti hogy oldjátok meg?

Zsanci,
a cikk szerintem sem igaz így, viszont biztosan vannak olyan emberek, akikre valamilyen hatással volt a születésük, csak szerintem ez így túl általános. De én úgy tudom, hogy nem maga a azületés, hanem az a fontos, életünk első 3 évében mik történnek, szeretet-teljes környezetben növünk-e fel stb.

Lindi,
a tisztított vizet tényleg nem kell felforralni? A bacikat is kiszűri a berendezés?

Mindenkinek élménydús, vidám hétvégét!
Blaye
blaye

Zsanci!

Szerintem is hülyeség. Már annyi ilyen elméletet kitaláltak, hogy... tegnap például nem néztétek a híradót a RTL klubon? Na ott az volt a téma, most figyelj Zsanci, hogy az anyatej káros (ezt valami német szakértől állítják, de másik fórumon olvastam, hogy Ausztráliában is ez a trend). És, hogy ne szoptassunk, csak max. 3 hónapig, amíg nagyon muszály, mert a sok vegyszer amit használunk (pipere, parfüm, dezodor stb.) tele van veszélyes anyagokkal, amik nem ürülnek ki a szervezetből, hanem felhalmozódnak és az anyatejjel átadjuk a babának.

Mesi

Szerintem nem lehet napokkal előtte tudni, legfeljebb abból, hogy már közeleg a kitűzött idő és hát előbb-utóbb kibújnak. De pl. vannak dolgok, hogy nyákdugó eltávozik, vagy ha már nyitva a méhszáj, de ezek is olyanok, hogy utána ki tudja még mennyi idő, van akinek a nyágdugó két héttel előtte már távozik. Úgyhogy szerintem csak találgatni lehet.

ruz
ruzicsky

Jajj, tegnap én is láttam a híradóban ezt a marhaságot, és elgondolkodtam, hogy akkor után mivel etetem a gyereket? A kaja is tele van mindenféle káros anyaggal, akkor is, ha én termesztem, mert a föld is szennyzett, meg az eső is, meg a víz is, meg minden.
Így legalább megszűröm neki egy kicsit Kép És még a bőre is szép lesz a kencémtől Kép

KépKép
oxigen
Györköny

Moose, vagy a tapasztaltak: Hogy oldottad meg, hogy a macska ne akarjon beugrani a gyerek mellé? Nem merem otthagyni a kocsiban az alvó Vikit, mert a macska csupa jóindulatból mindig be akar ugrani.

KépKép
oxigen
Györköny

Blaye,
én tetrapelenkát rakok alá, be tudom úgy hajtogatni, hogy az övet ne zavarja Kép
kisün

Oxi,
mi hagytuk beugrani. Ezt egyszer tette meg, baba elkezdett hadonászni, macska hanyatt-homlok menekült, utána nem ment feléje Kép
kisün

Na zet egyszer már leírtam, megpróbálom még egyszer:

Szóval, szerintem sem dokifüggő a papás fürcsi, hanem csecsemős. (egyébként én is Bardóczy dokival szültem).

Ada, Zsanci! Oltásos prospektus elkallódott, de hétfőn megyek dokihoz és kérek még egyet, és beszkennelem. Addig megtanulom, hogy kell.

Blaye! Akartam neked írni e-mailt, de ez a r. freemail nem műküdik, persze pont akkor, amikor az ingyen képeket lehetne előhívatni, és így nem tudok kamu e-mail címet létrehozni.
A vízszűrő tényleg kiszűri a bacikat is. Ha megjavul ez a fránya freemail, küldök róla prospektust.

KépKép
KépKép
lindicita

Ada, Zsanci! Mégis megvan a prospektus. Kimentem a konyhába tejbegrízt csinálni és ott megtaláltam.

KépKép
KépKép
lindicita

Sziasztok !

Bogárka ! Gratula Donáthoz ! Kép Akkor ez is gyorsra sikeredett ! Kép

Oxi !
Én is be vagyok sz*rva a macskák miatt , nem is merem otthagyni egy percre sem a babakocsit. Egyszer már felugrott a kocsira az egyik ( 4 van ) , frászt kaptam . Nem bántanák egyébként csak én tratok tőle .

Kép
Kép
greenolive

Green,
én úgy vettem észre (nálunk, ill. alattunk lakó szüleimnél ugye 5 macska), hogy a macsekok - amíg van menekülési útvonal - nem bántják a babát... gondolom, a későbbi "pofonok" is akkor csattannak, ha gyerkőc lelkesen sarokba szorítja őket Kép de tudod, mit, ha macska lennék, és egy ilyen kis úthenger közeledne felém, lehet, hogy én is küldenék egy-két pofont Kép de nálunk mindig elegánsan odébbvonulnak Kép

Proone,
hát itt a bizonyíték: Lindi és én is Bardóczynál szültünk, egyikünknek volt papás fürdetés, másikunknak nem Kép

Mesi,
mél ment.

vera
kisün

Bogárka!
Gratula Donihoz, várunk vissza.

Blaye!
Nekünk MaxiCosi Cabrio van és kaptunk hozzá nyári frottír ülésvédőt, ami azt a célt is szolgálja, hogy gyerkő ne izzadjon bele az ülésbe. Láttam a Mária diszkontban univerzálisat ilyenből (Visegrádi u., nyugatinál).

Manóka: megy a mail, oké?!

Neet: gratula Eszti első fogához. Mondtam már, hogy a Liza épphogycsak kiütötte az Esztert nálunk....mármint a névválasztás kérdésben, természetesen nem tanítom a kislányomat még boxolni Kép

Most aludt el kicsibogyó, megyek önéletrajzot írni, mert szeptemberben elkezdem a közgázt (tudjátok ingyé van), és ahoz kell.
No, pá.
ada007

Kisün ! Nálunk is úgy tünik hogy nem érdeklődnek a gyerek iránt , viszont a babakocsiba szívesen befeküdnének Kép

Ada ! Másoddiploma ? Én is gondolkozom a tanuláson . Bár PSZF-re jártam , tantárgyak elég hasonlóak , de azért érdekelne . Irnál róla egy kicsit ?

Kép
Kép
greenolive

Kisün!
Köszi az infót!

Van itt még valaki, aki jövő hét közepére tervezi a szülést?

Mesi
jnmesi

Green,
ó igen, a babakocsiban én is találtam már egyszer-kétszer macskát Kép de úgy tűnik, hogy csak a mélykocsikat szeretik, az esernyő-kocsikra fanyalognak Kép

Mesi,
szívesen Kép

vera
kisün

<font color="0000ff">Kisün!
Akkor reménykedünk, hogy olyan csecsemőst fogjunk ki, aki megengedi. Az olyan rossz lenne, ha nagyon rákészülnénk és nem lenne a fürdetésből semmi. Akkor inkább átállunk a lesz ami lesz érzésre... Kép De azért felkészítve hagyom a férjemet, hogy ha van rá lehetősége, csinálja ő. Úgyis napokig nem foghatja a kezébe utána...</font>

KépKépKépKép
proone

Zsanci!

Már úton voltam a gyerekekkel amikor üzentél,csak most néztem megKép

ADA!

Nekünk is Cabrionk van és ebben nem üvölt Pannikó.Én is gondolkoztam a frottir húzaton.

Jucus
20170114224602

Semmi baj Jucus!
Nem tudnál irni egy sms-t Bogárkának??? MOndjuk, hogy, ha még hétfőn lesz, akkor bemegyek/megyünk Kép A hétvégén sztem sok sok rokon lesz, ránk nem nagyon lesz szükség...Kép

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nem tudjátok, nyelvtanfolyások is vannak ingyé'? Mert arra beneveznék.

KépKép
oxigen
Györköny

csajszik,

szorításoknak ismét megvolt az eredménye,4 kaptamKép Kép Kép és amint olvastam bogárka is tartotta magát az egyezségünkhöz és szültKépszóval nagy gratula nekik és sok-sok boldogásgot,ez nagyon bejött nekünk,nem igazKép?

mesi,
én is az évánál szültemKépés hiper szuper volt ő is meg minden,csak megerősíteni tudlak mindenbenKép
Vendég

neetKép Kép Kép

imádom eszti első fogacskáját,gartulálok nekiKép
most már jöhet a többi és lehet csülökpörit enni tejci helyettKép

kriszta,
ákos még azóta is bálint vágású babaKépgyönyőrűűűűűű
Vendég

ja mesi,
és szerintem mindenkinél más az előjele ha van egyáltalán!nekem egy hétig ment el a nyákdugó mire beindult a szülés,az uncsitesómnak a doki szedte ki miután megindultKépés nekem akkor illeszkedett be a feje mikor repedt a burok,szóval az sem tuti hogy leszáll a méhedKépszóval itt semmi nem tuti,csak az hogy bent biztos nem maradKép
Vendég

Helló Csajok!
Itthon vagyunk!!!! Kép Reggel taliztam még bent Bogárkával, nagyon jól van, nem is látszott rajta semmiféle megviseltség, pont olyannak láttam, mint a talin. Kép
Mi nagyon jól vagyunk, már két szopi volt itthon, sok tisztába tétel és fürdetés, mindennel szépen haladunk. Most nem maradok sokáig, mert ki akarom használni az alvásidőt pihenésre meg romizásra Andrással. De ígérem, kerítek Rátok időt, hogy meséljek, meg képet is fogok feltenni!
Most egy kicsit maradhatok, apukája őrzi az álmát.
fic.
ficánka

Gigi!
Mi volt az államvizsgán?

Nem tudjátok, mi újság Lenoccsal és Johiékkal? Most nincs időm visszaolvasni!

Oxi!
Mi van Veletek?

Van itt valaki???????
fic.
ficánka

fic,
4 lett,3-mal a te üzid elött írtamKép Kép Kép
mákom volt,olyat húztam amit tudtam,de mondjuk rendesek is voltak,mondták hogy a mai bizottság volt a legjobb a 4 nap alatt!!!!!
Vendég

Fic, nagyon gratulalunk, erot, egeszseget stb. Kép Fotot majd kerjuk meg a beszamoloit is, ha mar kipihentetek magatokat.
moosejaw

örülök, gigi nagyon!!!!! gratula hegyek!!!!! KépKépKép
bocs, de most nem tudtam visszaolvasni, azért nem láttam!
tessék nagyot ünnepelni!
fic.
ficánka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?