A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2004. őszi kisbabák

Kajaötlet: nem tudom, próbálta-e már valamelyikőtök a bébinek a paradicsomos brokkolit, hát, Dávidnak nagyon bejött. Meg a csirkeleves is, sok sárga- és fehérrépával, kis krumplival, esetleg petrezselyemmel összeturmixolva. Mindkettőt tudom ajánlani.

Fűszerek: nem tudom, mit jelent a nagyon kis mennyiség; én 200 ml-be biztos nem tennék 1/2 mk-nál többet.

Ani Kép, biztos vagyok benne, hogy nagyon vágysz a kistesóra, és ilyenkor ez az érzés csillapíthatatlan. Viszont szerintem az nagyon fontos, hogy mindketten akarjátok a babát. Mert ha csak te akarod igazán, apa csak belemegy, hogy jó, legyen, ahogy akarod, akkor az nem lenne olyan, mintha mindketten igazán vágynátok rá. Ez csak az én véleményem. Próbálj kedvet csinálni neki az újabb gyerkőchöz, beszélj vele arról, hogy te mit szeretnél és miért, de ha szüksége van egy kis időre, szerintem próbálj adni neki. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Sziasztok!

Szerintem is fontos a következetességKép, mégsem értek egyet ezzel az altatásos módszerrel és sajnálom, hogy a Madarászban is csak ezzel tudnak szolgálni.Kép
Nem ítélek el senkit érte, ha csinálja, csak én vagyok rá képtelen. Életemben egyszer próbáltam ki még az egyik nagyobbal azt, hogy sírni hagyom egy kicsit, mire visszamentünk kiderült, hogy a gyerek lába nagyon be van szorulva az ágyrácsok közé és azért (is) ordít. Akkor elhatároztam, hogy az ösztöneim ellenére soha többé nem teszek ilyet. Igaz, az én gyerekeim még nem lépik át azt a bizonyos korlátot, ugyan Hanna 2-3-szor kelt éjszaka (és ugye a 3 gyerek napközben is rendesen leszívKép), de legalább szopi után visszaalszik.
Azért remélem, hogy most már csökkenni fog, Nátán is fokozatosan csökkentette le, és csak 13 hónaposan aludta át először az éjszakát. Az már nincs is olyan messze!!!KépKép
A könyvekkel ellentétben az én tapasztalatom az, hogy igenis megtanulnak elaludni (legalábbis az enyémeknek sikerültKép), és nem riadoznak éjjel, kipihentek (hát jobban, mint énKépKépKép).

Ani!

Szerintem mindenképpen várd ki, amíg ő is szeretné. Ekkora korkülönbség még akkor is nagyon megterhelő, ha az apuka maximálisan szeretné a babát. Nekünk a két kisebb között 2 év 2 hónap van, és még így is sokszor nehéz.
Beszélgessetek róla, de próbáld őt is megérteni, ne csak a magad álláspontját ismételgesd neki. Fontos a párod neked, nem?KépKép
És nem biztos, hogy évek lesznek, csak esetleg most érzi ezt.
Mi pl. mindig is legalább 4 gyereket szerettünk volna, de Hanna születése után a párom kicsit besokallt (joggalKép) és már ha rákérdeztem, akkor ő is azt mondta, hogy nem tudja. Aztán ahogy telt az idő, beszélgettünk róla, meg arról, hogy mennyi legyen a két kicsi között a korkülönség, nyári vagy téli baba legyen-e, stb., és végül eljutottunk oda, hogy ha minden OK, akkor augusztusban kezdődhet a babaprojekt. Hagytam neki időt, hogy ő is újra szeressen egy kicsi babát, és most már másoknak is azt mondja, hogy jövőre akár megszülethet. (Persze ahhoz az is kellene, hogy Hanna kicsit kevesebbet szopizzon, és megjöjjön végreKép.)

Tényleg, van olyan, akinek szülés óta még nem jött meg, vagy csak egyedül vagyok???

Beszti

KépKép
KépKépKép
beszti

Beszti Kép, írtam neked egy csomót, erre - nem tudom, hogyan, egyetlen mozdulattal - Dávid mindent kitörölt. Kép
A lényeg: 1. Jó, hogy újra itt vagy. Kép
2. Nekem sajnos már 2 hónapja megjött, pedig Dávid rengeteget szopizik.
3. Arról, hogy a babaprojekthez "az is kellene, hogy Hanna kicsit kevesebbet szopizzon, és megjöjjön végre": tudok olyan anyukáról, akinek évekig nem jött meg, miközben folyamatosan szoptatott (egyszerre több, különböző korú babát is), és több gyereket szült. Szóval nem kell hogy megjöjjön ahhoz, hogy legyen peteérés, és újabb bébi születhessen.

Csináltam ma fokhagymás krumplit Dávidnak, pulykahússal, anyatejjel. Nagyon ízlett neki. Csak olyan furcsa, hogy most fokhagymaszaga van. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Beszti Kép
Nekem sem jött még meg Kép de 2 szopizó pasi mellett lehet, hogy hiába is várom még egy ideig?

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Beszti,
nekem eddig 3-szor jött meg, most egy darabig meg nem is fogKép Pedig éjszaka is többször szopizunk.
Igazából én most nem a terrormutterságot akarom először kipróbálni, hanem azt, hogy hogy alszik Benedek külön szobában. Azt vettem észre, hogy amíg nem megyünk a hálószoba közelébe, nagyon szépen alszik, de bármilyen halkan óvakodunk be aludni, azonnal ébred. Iszonyatosan éberen alszik, s többnyire nem hajlandó visszaaludni, amíg valamelyikünk a szobában van. Sokszor van az, ha elindulok kifelé, elkezd sírni, de amint becsukom az ajtót, s körbemegyek az ablakon át meglesni, már durmol. Ja, s az is gyakran előfordul, pl. múlt éjjel, hogy párommal hajnali négykor testületileg ki kellett vonulnuk a nappaliba, mert nem tudott visszaaludni. Ezek alapján az is biztos, hogy nem tud majd egy szobában aludni a kisbabával. De ezen a kérdésen még van idő agyalnom, most azt szeretném, ha lenne pár hónapom, amikor 2-3 óránál többet tudok egyhuzamban aludni.

Ami még nagyon kiakaszt, hogy új orvost és kórházat kell találnom. Nagyon nem szívesen hagyom ott a Bajcsy-t, de nem érezném jól/biztonságban magam a régi orvosomnál, s azt meg nem csinálhatom ott meg, hogy orvost váltok, kórházat nem. (Pedig a szülésznőmért is nagyon odavagyok.) Napok óta a fórumokat bújom, most épp az Istvános orvosokról írt véleményeket, mert Benedek mellett nem elhanyagolható tény, hogy a kórház itt van az utcánk végén.

Holnap utazunk le vidékre több hétre, már nagyon várom. Remélem, valamennyire kipihenem magam, meg egy kicsit megnyugszom, mert most kicsit visszajött a régi jó ismerős depi...

Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Viola Kép
Nehéz lehet ez most Neked nagyon. Lehet, hogy a kizökkent életritmus kavarja meg Mirát is. Andris is rosszul tűrte az ügyintézős időszakot (vagy a fene tudja, lehet, hogy a foga miatt, de ugyanazen "tüneteket" produkálta). Egy dolog Andrist mindig megnyugtatja: ha bekapcsolom neki a babazenét és együtt táncolunk, úgy, hogy a vállamra veszem. Sokat kell még ügyintézned?

Ani Kép
Ugyanazt gondolom amit Beszti is. Várj türelemmel, párodnak is akarnia kell a kicsit.

Liv Kép
Hogy készült a kajca pontosan? Jól hangzik Kép!

Andris hajnalban először 1/2 5-kor sírt fel, akkor 1x bementem hozzá, majd 1/2 perc sírdogálás után elaludt. Egészen 5-ig Kép. 7-ig apja mászkált be hozzá, de nem aludt vissza. Viszont 7-re csöndben volt, úgyhogy kivettem az ágyikóból. Lehet, hogy rosszul tettem?

Editek? Hogy alakul az alvás?

Eltűnt nőszemélyek Kép! Nem is olvastok minket?

Cedit
cedit

Cedit Kép

Köszi az érdeklődést, alvásügyben nagyon nagyon szépen alakulunk. Az első estét leszámítva nem kellett keménykednünk Kép Tegnap este volt egy picike sírás, de nem volt vészes, bementünk hozzá, megnyugtattuk és alukált reggelig. Szóval most nagyon elégedettek, no meg persze kipihentek vagyunk Kép
Az mit jelent hogy 7-re elcsöndesedett? Elaludt? vagy csöndben játszogatott?

Beszti Kép
Még én sem vagyok nagylány, pedig én nem szoptatok, hanem csak fejek...

Liv Kép
Kajareceptre én is vevő vagyok. Brokkolit paradicsommal még nem próbáltuk, csak krumpival.
Balázs nem nagyon szereti a savanyút, így a paradicsom nem nagyonjön be nála Kép

Kormi Kép
Jó pihenést kívánok!

Edit

Kép

Kép
[/url]
pledit

Sziasztok'
Nem voltam sokaig, de ugy latom masok is 'bekemenyitenek'. Mi csak nagyon lightos terrormutik vagyunk. Nalunk, annyi van, hogy amikor otthagyom es felall es sir, akkor megnyugtatom es ujra lerakom ez kb fel ora es utana alszik. Igy nem lesz teljesen taknyos a sok sirastol, egyedul alszik el es remelhetoleg nem ter vissza a 3 orankenti szopi. Amugy most , hogy otthon voltunk egesz napo utaztunk meg mentunk, nagyon zajlott az elet, raadasul az 1 eves unokatesoval jatszott, igy este nemhogy nem volt gond az alvas, de meg fel sem kelt 5-ig. Szoval lehet hogy nem porogtem itthon vele eleget. Ja, es enmeg mindig talaltam valamit amiert ejszaka felkelt. vagy egy hatalmas puki es akkor reggel valamit csunyat kakilt, vagy egy pok, vagy szunyog, vagy csak ket korty a cicibol. Szoval en gyenge voltam, az alvast illetoleg, viszont most elfogadhato a helyzet igy, hogy este 8tol reggel 8ig ketszer kelek hozza. Szerintem ez normalis.

Tudom itt mindenki azon drukkol, hogy minel tovabb szopizzon a baba, de en szeretnek nap kozben onallosodni. Egyszer mar probaltam, hogy nem kapot cicit, csak teat, de du2-kor odajott hozzam es lerangatta a polomat a cicinel. Nehogy felreertsetek, reggel este marad a szopi 1 eves korig, csak napkozben akarom elhagyni.

udv mindekinek:
csengo
Vendég

Sziasztok'
Nem voltam sokaig, de ugy latom masok is 'bekemenyitenek'. Mi csak nagyon lightos terrormutik vagyunk. Nalunk, annyi van, hogy amikor otthagyom es felall es sir, akkor megnyugtatom es ujra lerakom ez kb fel ora es utana alszik. Igy nem lesz teljesen taknyos a sok sirastol, egyedul alszik el es remelhetoleg nem ter vissza a 3 orankenti szopi. Amugy most , hogy otthon voltunk egesz napo utaztunk meg mentunk, nagyon zajlott az elet, raadasul az 1 eves unokatesoval jatszott, igy este nemhogy nem volt gond az alvas, de meg fel sem kelt 5-ig. Szoval lehet hogy nem porogtem itthon vele eleget. Ja, es enmeg mindig talaltam valamit amiert ejszaka felkelt. vagy egy hatalmas puki es akkor reggel valamit csunyat kakilt, vagy egy pok, vagy szunyog, vagy csak ket korty a cicibol. Szoval en gyenge voltam, az alvast illetoleg, viszont most elfogadhato a helyzet igy, hogy este 8tol reggel 8ig ketszer kelek hozza. Szerintem ez normalis.

Tudom itt mindenki azon drukkol, hogy minel tovabb szopizzon a baba, de en szeretnek nap kozben onallosodni. Egyszer mar probaltam, hogy nem kapot cicit, csak teat, de du2-kor odajott hozzam es lerangatta a polomat a cicinel. Nehogy felreertsetek, reggel este marad a szopi 1 eves korig, csak napkozben akarom elhagyni.

udv mindekinek:
csengo
Vendég

Sziasztok!

Reditke!
Kösz, már jól van. Késő duánra ment csak el a hőemelkedése.
Néha Vikit is leteszem aludni (altatás után, de csak nyüglödik az ölemben), nyöszörög, utána játszik dumálgat, és persze néha még nyöszörög, hogy menjek be, de elalszik magától a végén. Én hagyni szoktam, ha még nem elég álmos, akkor játsszon egy picit.

Viola!
Megértelek, én is kivagyok, mert Viki nagyon nyüszi, és egésznap mi is egyedül vagyunk, nincs aki néha vigyázna rá, amíg valamit csinálok. Így a házi munkák elmaradnak, vagy jóval később készülnek el, és marad a fáradság. Nekem annyi szerencsém van, hogy napközben 2-szer alszik, de alszok vele, mert van mit pótolnom, és marad du-án 1- 1,5 óra, amikro nem kell vele foglalkozni.

Moszi

KépKép
Kép
moszmota

Sziasztok!

Két órája, ha valaki dugóban ült a Kálvin tér környékén, s szidta azt az autóst, aki fejreállt a Warburgjával a Kálvin tér közepén, nos, az épp az én férjemet szidta. Nem lett semmi baja, bár még nem ért vissza a kórházból, ahová kivizsgálásra vitték. Én meg itt ülök a csomagokkal, s várom, hogy mit csináljak. A kocsi totálkáros.
Felhívott telefonon, odarohantam, s még épp elcsíptem a mentőt, mielőtt elmentek volna vele. Még így is kis hijján beájultam mellé a mentőbe, ha két perccel később érek oda, hogy a mentő már elvitte, tuti nem maradtam volna lábon. Már megnyugodtam, de lehet, hogy nem kellett volna látnom a kocsit... a feje tetején, összelapítva...

Ennyit a nyugis pihenésről.
Kormi

Kormi

Lilypie - Personal pictureLilypie Kids Birthday tickers

Lilypie - Personal pictureLilypie First Birthday tickers
kormi

Jesszus Kormi!!!Kép
Ez szörnyű!Kép

KépKép
KépKép
vasani

Sziasztok LányokKép

Nem nagyon van sajnos időm visszaolvasni (vagyis arra van, csak nem mindenre tudok reagálni így hirtelen, amire szeretnék) Bocsi!

Mindenesetre nagy gratula az alvós babáknak!!KépKép

ViolaKép
Nyugi-nyugi....
Egyébként most Eszti is sokszor nyügizik, egy percre sem tehetem le, a derekam már leszakad, fáradt vagyok és a házimunkához sincs erőmKép Éjszaka csak egy-két alkalommal ébred, 5 perc alatt visszalszik. Viszont én nem...Kép Valószínűleg ezért vagyok fáradt. Lehet, hogy azért gondolom, hogy Eszti nyűgös, mert én vagyok fáradt hozzá? AjajKép
De majd csak átesünk ezen az időszakon is...Kép

KormiKép
Nem tudom, írtam-e már, de Nagy-Nagy Gratula a pocaklakódhoz!!KépKépKép
Baleset: tényleg olyan rossz volt olvasniKépKép Hogy történt? Remélem gyorsan rendbejön a férjed is és Te is!! KocsiKépKépKép Vidékre utazás azért összejön?

Most hirtelen ennyi, megpróbálok lezuhanyozni amíg alszik a lánykaKép

Anita

KépKép
KépKép
vasani

csak gyorsan, mert Dávid igényli a törődésem:
a paradicsomos brokkoli annyi, hogy megfőztem a brokkolit, külön megfőztem (pár percig forraltam) a paradicsomot, majd átpasszíroztam, pároltam csirkét, az egészet összeturmixoltam.
mennem kell.

Kép

Kép
liv

Kormi: szörnyű ez a baleset Kép. Nem is tudok mit írni Kép.

Kép
Kép
timóca

Sziasztok
Látom elinditottam egy negativ hullámot,azota sok rossz dolog történt a topikban Kép

Kormi
A férjednek remélem nem lett semmi baja
A babához nagyon nagy gratula Kép

Lau
Sok sok kitartást neked.Nagyon nehéz most,de ahogy a többiek is irják remélem még fogsz tudni szoptatni.

Azért nem voltam eddig,mert a adoki elengedett minket nyaralni,és tegnap este érkeztünk haza.
Ma levették a kötést Bandóról,nem is kell visszamenni már.Gyógyultnak nyilvánitották Kép persze bekenték alsollal és mondták mi is azzal kenjük erre allergiás lett rá,egyből elkezdett vakarózni,véresre vakarta a kezét.Akkor még nem gondoltam rosszra.De megvettem du a krémet és bekentem vele egyböl bevörösödött és kezdödött a vakarózás Kép A használati utmutatóba le is irták ezt mint lehetséges rosszat és nem lehet használni többet Kép

Ne hararagudjatok hogy a többieknek nem irok

Macs
köszi a könyveket,egy vizsgát sajnos el kellett tolnom szeptemberre,de a többi könyvet vissza tudom már adni Örülök hogy jól érzitek magatokat Bián Kép

Kép
Kép
nikk0830

Sziasztok,

Tegnap még túl fáradt voltam az íráshoz, de olvasó üzemmódbanKép azért követtetm a történéseket.

Az első terrormutis éjszaka nálunk is olyan volt, mint Vasaninál. A gyerek már aludt rég, csak én nem. Mondjuk szegénykém, a hétvégén laza félezer kilóméterrel lett gazdagabbKép Szóval 8-fél2-ig alvás 5 perc sírás +fél üveg tea alvás újra, fél3-kor fél ü tea 5 perc sírás és fél6-ig aludt. Akkor szopi, és 7-kor apája búcsúpuszijára ébredt.

Az esküvőn példaszerű baba volt, mosolygott, bújt a dédihez, aki ettől totál elérzékenyült, és amíg a közelben voltam addig bárkivel elvolt. Kis séta után pedig édesen bealudt a vacsora alatt az ordító zene ellenére. Nagyon büszke voltam rá. Tánccolni ugyan nem volt erőm, viszont apájával néztünk szentjános bogaratKép

Most az ágyban gagyarász reggelivel a pocijábanKép

KormiKép PocaklakóKép BalesetKép

TonticaKép Gondolkoztam sokat a baba dologról. Én is nagyon szeretnék, de mivel apája tegnap is rengeteget dologzott, azért belegondolok milyen lenne két fele ugrálniegyedül. Nagyon fárasztó dolog. Szerintem érdemes kivárni a párod által mondottakat( úgyis rövidebb lesz az majd csak figyeljKépKép) Egyébként meg. Nézd meg a babócokat. Mintha tegnap születtek volna, és máris eltelt egy év. Rohamtempóban nőnek, és hipp hopp máris felnőnek és eltelik az a pár év. MIlyen jó elsz majd utána babázni.

NikkKép AllergiaKép Bandus gyógyulásaKépVizsgaKép

LauKép remélem hamarosan írsz majd. Vagy kérd meg a férjedet, hogy írjon nekünk róladKép

VasaniKép Házimunka dolog ismerősKép Sajna mától már nem foghatom az esküvőreKép

Alvásprojektek mindenkinélKép

Üdv mindenkinekKép

Vera

hvera

Sziasztok
Hazajöttünk a Balatonról, szuper volt, jó idő, sok gyerek, teljes ellátás...Gellértke tündér volt, mindenkire vigyorgott ezerrel, Gergő meg csajozot... Egy 4 éves kislányt talált magának, együtt csúszdáztak, táncoltak, ölelgették egymást...A vizet első nap nagyon élvezte, ki se akart jönni, később már nem annyira, az apja nyakában ment csak be. Inkább a gyerekekkel játszott, homokozott, csúszdázott. A háromfogásos kajákat nem bírta végigvárni, sokat kellett utána futkosni.
Ma pedig államvizsgáuik a férjem, úgyhogy drukkoljatokKép
Még az utazás előtt voltunk mérésen. Gergő 14,6 kiló és 97 cm, Gellértke 72 cm és 8,3 kiló, alig hízott az elmúlt hónapban, két hét múlva újra mérésre kell vinnem.
Gergőt felvették az oviba, én is elmentem megnézni, nagyon tetszett és kedvesen fogadtak.

Kormi
GratulaKép

Lau
Nagyon drukkolok Nektek, hogy minden rendben legyen!

egy kép a balatoni feelingről:

Kép

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép, hogyhogy mégis felvették Gergőt az oviba? Mellesleg hurrá! Kép
Miből államvizsgázik a férjed?

Áron-Andi Kép, merre vagy, mi újság a dévényezéssel?
Pocó, Csirkesz, és még sokan mások, merre vagytok?

Liv

Kép

Kép
liv

Liv
Nem itt vették fel Érden. Itt a fellebbezést is elutasították. Így apa munkahely környékén néztünk körül és találtunk is egy szimpi ovit, ahová simán felvették. csak novembertől fog járni. az ovi a várnál van, és sokkal szupibb, mint az itteniek, lesz úszás, hittan, nyelv, zene...és no etnikum.
Férj egy jogászoknak indított közgazdasági képzésre jár. remélem ma végezKép

Nikk
Gyógyult BandóKépallergiaKépakkor most mivel kened?

Kormi
Remélem nem lett semmi gáz a baleset miattKép szörnyűKép

Vera
SzentjánosbogarakKépKép mi most táncoltunk a nyaralás altt, közben a két skac figyelt minketKépKép Illetve Kisgé figyelt a babakocsiból, Nagygé pedig szintén táncolt egy négyéves kiscsajjalKép

Tánc:

Kép

Judy

férj most hívott, sikerültKép

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Judy Kép
én pedig közgazdászoknak indított jogász képzésre járok Kép

Gratulálok a férjednek!

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Orsi
KösziKép Erről írhatnál bővebben, én is kg vagyok és most már nem akarok lemaradni a férjemtőlKépKép milyen képzés?

J

Judy

Kép
Kép
Kép
juti

Elte. jogi szakokleveles kg.

www.eltejti.hu
http://www.eltejti.hu/jogszkk/jogi_szakokleveles_kozgazdasz.html

még tudsz szerintem jelentkezni szept. kezdésre, én is akkor ugrok neki még 1szer, mert az ikrekkel 2 hósan nem ment a vizsgaidőszak. 70e körül van egy félév, ebben a könyvek ára már benne van.

o.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Sziasztok!

Kilépve szokásos olvasós-átfutós stílusomból, írok egy kicsit Kép

Fanni csütörtökön elindult. Egyedül, kézfogás nélkül megy. Mi meg csak itt kamillázunk. Ez azért nagyon korai szűk 10 hónaposan. Továbbra is nagy bélpoklos, minden kaja láttán ezerrel megindul a nyáltermelése, és jön a hiszti, hogy nekem-ilyet-de-azonnal. És elég nehéz lecsillapítani a gyereket. Mi már lassan csak dugiban merünk enni Kép

Dóri még továbbra sem akar se beszélni se szobatiszta lenni Kép Nagy nehezen sikerült elvinni fejlődésneurológiai vizsgálatra, ahol megállapították, hogy semmi baja a gyereknek, "csak" ilyen. Végül is ezt szerettük volna hallani. Most már nyugodtan várunk türelemmel, hogy majd csak lesz valami ( bár ettől még nem könnyebb a helyzet azért ). Õsztől visszük bölcsibe, speciális logopédiai-beszédfejlesztő csoportba, az tuti jót fog tenni neki. ami húzós, az az, hgoy mivel én GYED-en vagyok, csak délig maradhat, utána el kell hozni. Na most Fanni déltől kettőig szokott aludni, akkor ez a program lőve, nem tudom mit fogok csinálni két hulla fáradt gyerekkel KépKépKép Juti, nálatok nem volt ilyen kitétel az ovinál, hogyel kell hozni délben a gyereket???

Egy kép a kis vigyorládáról KépKépKép

Pocó

Kép

Kép
Kép
pocó

Judy, gratula a férjednek!
Pocó, gratula Fanninak! Dóri pontosan mennyi idős? Már nem emlékszem, bocs. Kép
Csirkeszről nem tud valaki valamit?

Kép

Kép
liv

Ja, még valami:
bár még odébb van, de azért már gondolkodom:
milyen szülinapi tortát-tortaféleséget lehet csinálni olyan babának, aki mondjuk még csak teljesen pépeset eszik?
Lehet, hogy akkor már egy rakás foga lesz Dávidnak, csak eszembe jutott a kérdés.

Kép

Kép
liv

Liv! 2 év és 9 hónapos most Dóri Kép Nem csodálom, hogy nem emlékszel, annyi itt a születési időpont KépKépKép

Kép
Kép
pocó

Csak elköszönök visszaolvasás nélkül.
Megyünk nyaralni egy darabig nem leszek.
Július közepéig viszlát.
Edit

Edit
Kép

Kép
reditke

Sziasztok,

ReditkeKép Jó nyaralást. Remélem augusztusban nekünk is sikerül majd elszabadulni Pestről. adiiig maradnak a hétvégi kikapcsok Budafokon.

LivKép Addigra már ehet tojást, így egy jó kis túrójorta remek lehet. Én legalábbis azt tervezem, kevés piskótával.

JudyKép Gratula a férjednekKép Tök jók a Balcsis képekKép TáncKép

PocóKép Dóri szobatisztaságKép Nehéz lehet egyszerre kettőt pelusozni. VigyorládaKépKépKép és elinduláshoz gratKép

Kornél tegnap nagyot mászókázott egyedül. Ilyen melegben kizárólag hintázni szeretne, ha ezen túl vagyunk már indulna haza.
Alvásjelentés: Este elég nyüszi volt, de 8-tólfél2-ig nem ébredt. Akkor ivott picit, aztán aludt fél6-ig. 5 perc sírás után visszaaludt, de negyed óra múlva kelt, úgyhogy megszopiztattam. 7-ig csönd is voltKépKép
HaladunkKépKép

Üdv;
Vera

hvera

SziasztokKép
Vagyok én is, de többet vagyok természet, mint gépközelben. Ezt a meleget nem vagyok hajlandó Bp-en tölteni, mert nem akarom ezzel büntetni jegesmedve Botit sem, na és persze magamat sem. Így szinte folyton a nagyszülőknél lógunk, hol a Rába parton, hol a Balcsi parton.
Kiscsávóm mindent megeszik, hétvégén bogrács-csülökpörit vágott be jóízűen, és megsértődött, hogy a tatár-beefsteakből nem kapottKépKép Nem szeret pépeset enni, max almapürét, de inkább az almát, barackot, banánt is saját maga harapja. A margarinos kenyeret is ő harapja, úgyhogy nekem egyre kisebb a szerepem a táplálkozása közben. nem úgy utána, a nyomok eltüntetésébenKépKépKép

Pocakgyerekkel ma megyek dokinénihez, még éppen mielőtt betölteném a 11. hetet. Émelygéseim visszatértek, de ellentétben a Boti-pocakossággal, nem kizárólag reggel tör rám, hanem a nap bármely szakában váratlanul, legtöbbször a már kész kajától fordul fel a gyomromKép Nem is híztam mégKépKép Persze egy kis aranytartalékom azért maradt a szoptatásból. ezt leszámítva tök jól érzem magam, és szégyen-gyalázat, a kislurkóm mellett egy csomószor nem is jut eszembe, hogy a kistesó ott növöget a hasamban. Néha azt sem tudom hány hét, hány napos vagyok.

KormiKép
Gratula a pocaklakódhozKépKép Jössz a 2005/2006 téli babákhoz? Vagy már tavaszi lesz a kismanód?

LauKép
Túl kell esni ezen a műtéten, nagyon stramm mama vagy, biztosan megy majd a szopi utána is, és a gyerkőceid hidd el, nagyon sok energiát fognak neked adni a felépüléshezKép Drukkolok, hogy minden simán menjen.

Most rohanok, mert nekem is ennem kéne valamit, mielőtt felébred a tízóraizógépemKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Csirkesz Kép
Boti mennyi idős, hogy már margarinos kenyeret kap?
köszi. Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

OrsiKép
9 hós múlt a múlt héten. De a margarin növényi eredetű, és mivel babakaját nem hajlandó megenni, kénytelen vagyok felnőtt kaján nevelniKépKép Nem olvastam nagyon utána - nagyon ellenzik a dokik a margarint?

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

én úgy tudom, hogy a sok adalékanyag miatt nem szerencsés, bár az a kenyérben is elég sok van.

Hihetetlen milyen kajákat eszik a manód Kép Mivel mi fogatlanok vagyunk még mindig (8 hósak is elmúltak már), így nálunk a darabos kaja egylőre nincs terítéken Kép

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Jahh, hát igen, az adalékanyagok.... Ahol lehet kerülöm, magam sütök-főzök neki. A vajat a tejfehérje miatt nem lehet adni, a margarint az adalékanyagok miatt.. Legyen akkor a tudomány szerint a zsíroskenyér a napi menü?? Nehéz igazságot tenni. Próbálkoztam egy időben mindennel, de a fűszeres-zamatos, felnőttes kaják jönnek be nekiKép

Ne aggódj! Nektek is lesznek fogaitok, és nem győzöd majd a darabos kaja-gyártástKép

Ma zöldpaprikás-hagymás pulykasült lesz, a husi zsírjában átpirított krumplival. Már az apukám is feni rá a fogátKép

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Sziasztok!

Mi is vagyunk. Múlt hetet Szegeden töltöttük a nagyszülőknél. Nagyon jó volt, ha ilyen idő marad megyünk vissza. Ott sokkal kellemesebb, van kert, Áron pancsolhat és egész nap levegőn vagyunk. Nem kell cipelni a babakocsit, anyukám finomakat főz... Csak a férjem hiányzik, ezért jöttünk vissza.

Most volt itt a dokinéni, aki a következőket mondta evéssel kapcsolatban. Áron 7 hónapos és nem igazán kell neki a tej. Reggel alig tudom belefolyatni a szájába a tejet. Próbálom tartani, hogy 3*szopizzon, de nem nagyon megy már. Szóval ő is a margarint ajánlotta a főzelékbe. Én a vajat jobbnak gondoldom, arra is ok mondott. Már adhatok neki joghurtot, túrot és bővíthetem a főzelék alapanyagokat bátran. Száraz kiflicsücsköt is majszolhat, sőt katonákat jobb minőségű sonkával is kaphat. Nem ajánlja a tápszert, sinlacot, tejpépet és az egyéb mű kajákat. Egy jól evő gyereknek tejcsi mellett normál, általunk fogyasztott ételeket javasolt. Természetesen fokozatos bevezetéssel. Ja és ehet házi lekvárt is, a méz az tiltó listás egy éves koráig.
Nekem kicsit túl merésznek tűnt ezeket hallani. Áron ugyan már kap húst, de az alap zöldségeken, gyümölcsökön kívül én még nem próbáloztam mást adni. Szerintetek?

Járunk még Dévényezni, annak ellenére, hogy a neorológus nem ragaszkodik hozzá. Ez olyan se veled, se nélküled kapcsolat. Sokat nem vagyunk Bp-en, ha igen, akkor elviszem egy kezelésre. Szépen fejlődik, izmosodik, bár még nem áll meg négykézláb. Kezelés alatt továbbra is nagyon sír, de nem szeretném a későbbiekben magamat okolni amiatt, hogy nem vittem a gyereket maszírozásra. Hívtam egy gyógytornászt, de az általa mutaott gyakorlatok hatásossága szerintem a dévényhez képest nulla.

Áron is fogatlan, az alsó foghelyek már nagyon dagadtak. A dentinox soxor jól jön, egyik percről a másikra megnyugszik.

Csirkesz! Kistesó elfelejtéseKép Nem hiába mondják, hogy a második gyerekkel már minden egészen más.

Vera! Csak így tovább Kép

Liv! Tejbegríz vagy túró alapú krémekből jó tortákat lehet már csinálni.

PocóKép Nagyon ügyik vagytokKép BölcsiKép Nem egy bababarát világot élünkKép

Icsilya! Mennyire húzos a jogi posztgraduális képzés?

Juti! Gratulálok a férjednek! Balaton feeling nagyon jó lehetetKép Az a sárga úszógumit KisG vagy NagyG használta?

Kormi! Remélem minden rendben a férjeddel. Gratula a kistesóhoz!

Csengő! Én meg néha örülnék, ha lerángatná a pólómat és úgy enne, ahogy az elején Kép

Most ennyire futott, mindenkinek jó nyaralást!
Találkozó mikor lesz legközelebb?

Andrea

KépKép
Áron

Andrea Kép
nem tűnt annak, de a minimanók és az éjszakázás mellett nekem nem ment.
4 vizsga volt akkor, 1 házidolis, egy szigorlat a 2. szem. végén, tehát csak 2-t kellett volna ténylegesen megcsinálni, de nekem az sem ment.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Vera! A vigyorláda igaz, egész nap mosolyog, vigyorog, rötyög Kép És ordibál KépKépKép Néha már a lépcsőház alján hallani lehet, hogy Fanninak beszélgetnivalója van, olyan hangosan mondja. Pedig a 3.-on lakuknk.

Kormi! Gratula!!! KépKépKép Lehet, hogy írtad, csak én nem vettem észre, ezért megkérdem: tervezve volt a kismanó vagy "csak" úgy összejött???

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok,

PocóKép Kornél is nagy dumazsák. Mostanában szerencsére főleg a játékaival beszélget( az halkabb), viszont minden rendelkezése álló eszközön dobol(na ez nem halkKép). Szerencsére mostanában újra szeret a járókában játszani, ami nagy könnyebbség nekem. A babákat már képen is felismeri és mondja is.

JudyKép A férjed már letette a jogi szakvizsgát? Én készülök, de nincs igazán kitől anyagot kérnem hozzá.

IcsilyaKép Na ez az ok, ami miatt még én sem szakvizsgáztamKép

AndiKép CicizésKép Nagyon hamar nagyfiúk lesznek ezek a manók. Kornél láthatóan csak a szopi és a bújás kedvéért cicizik mostanában. aztán bevág 1-1 üveg bébikaját. Neki nem igazán jöttek be a felnőtt kajcsik eddig. a darabos kaját kiköpi, szóval maradunk a pépesnél. És még mindig egy fogunk van. a második már régóta látszik, de nem tört át. A dokinénid listája még nekem is merész a 9 és fél hónapossal.

CsirkeszKép Boti és a csülökpörköltKépKép Pocaklakó elfelejtésKép

Üdv,
Vera

hvera

Andi Kép
nekem ez így nagyon meredek, igaz hozzátápiban én az extra óvatos kategóriát képviselem.

Sonka: tele van mindenféle adalékanyaggal, ha házi, akkor meg sok benne a só, és a füstölése sem valami jó dolog.
Vaj/margarin: szerintem egyik SEM! én olivaolajat használok a főzelékbe.
Vaj a tej miatt nem, a margarin meg a sok-sok mű cucc miatt nem.
Kifli csücske: szerintem jobb nem tudni, hogy a pékáruban mi van, én jó ideig nem fogok bolti pékárut adni, mert az is tele van adalékanyaggal.

Ellenben. A tejpép (különösen, ha HA-s), a sinlac az mehet, mert az nem mű... ugyanígy a gabonapépek is.

A házilekvár tele van cukorral, ugyanúgy nem túl szerencsés. A mézzel meg 2 éves korig jobb várni, mert nagy galibákat okozhat.

Orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Pocó Kép, ha Dóri még csak 2 éves és 9 hónapos, nincs elkésve a beszéddel és a szobatisztasággal, nem?

Áron-Andi Kép, én nagyon betartom, hogy mit lehet és mit nem adni egy ekkora babának; nem adnék még se vajat, se margarint, se sonkát (na, ezt főleg nem), se lekvárt.
Írod, hogy jó tejbegrízalapú és túróalapú torták vannak. Kérek szépen recepteket! (Tőled és bárkitől, aki tud ilyesmit.) Én nagyon rossz vagyok tortasütésügyileg.

Akinek a babája szereti a paradicsomot (Dávidnak, ugye, ez a kedvence), annak nagyon tudom ajánlani tökkel vagy karfiollal is. Dávid 100-120 körül szokott enni főzeléket vagy gyümölcsöt, de ma megtáltosodott: az előbb megevett egy egész tököt, hozzá egy paradicsomot meg csirkemellet. Most persze alszik, nem csoda. Kép

Holnap megyünk Maccsékhoz; ha jó idő lesz, Dávid és Lili pancsizik majd kinn a medencében. Kép

Liv

Kép

Kép
liv

Liv! Nincs elkésve Dóri, nem is azért vittük el vizsgálatra. Hanem azért, hogy ha esetleg valami miatt korai fejlesztés lenne szükséges, ha bármi "orvosolható" probléma miatt nem alakult még ki nála a beszéd meg a szobatisztaság, akkor időben vegyük észre, hogy minél hamarabb el lehessen kezdeni speciális fejlesztő foglalkozást vagy ne adj isten terápiát. Nehogy az legyen 1-2 év múlva, ha még akkor sem beszél, hogy hát kedves anyuka hamarabb kellett volna hozni a gyereket. Igazából Gábor ( az apuka ) is későb kezdett el beszélni, tehát nem egyedi eset a családban. Bár én már meg már egy évesen beszéltem. Miért nem rám ütött ez a gyerek??? KépKépKép

Margarinban lehet kapni biot is, abban nem hinném, hogy bármi adalék anyag lenne. A sima kifliben sem sok minden van. Amivel viszont vigyázni kell, és kismanónak tényleg nem ajánlott, azok a tartós kenyerek, zsemlék, meg a látványpékséges cuccok. Azokat tényleg teletömik puffasztó- meg színező cuccokkal KépKépKép

Nálatok eszik/ennék a manók a papírt meg a papírzsepit??? Fanninak ezek ( lennének ) a nagy kedvencei, ha meglát valahol egy kósza papírcafatot, újságot, vagy netaláltán papírzsepit, startol rá ezerrel, és közelharcot kell vívni vele, hogy ne egye meg. Már minden ilyen jellegű cuccot dugunk előle, de ő mindig talál valamit egy fiókban, a szekrény alatt, vagy Dóri cuccai között. Szerintem egy fél csomag papírzsepi már biztos van a gyomrában KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Pocó Kép
4 kézzel falják a papírzsepit, ha véletlenül valahol kinn marad 1 Kép

A kifliben is sok az adalékanyag, nekünk van pék ismerősünk ő mondta... ugyanannyi, mint a sima kenyérben... abban is sok van, hogy puhább legyen, hogy tovább elálljon, hogy ne legyen morzsalékos... stb.

Orsi
KépKépKép
icsilya

Lányok!

Van valakinek használható táblázata, hogy mit mikortól lehet adni a babának?

Nagyon örülnék neki.
Andrea

KépKép
Áron

http://web.axelero.hu/ddalia/babaindex/babakonyha.htm

ez a "kismamás" táblázat, alapvetően jó

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya! Én sütő-malom szakos élelmiszeripari mérnök vagyok, és tanulmányaimból rémlik, hogy sem a sima kenyérben sem a kifliben nem lehet(ne) semmilyen adalékanyag. Ezért írtam. De akkor ezek szerint már ez sem igaz KépKépKép

Akkor mi a kétkezes zsepizabálással még ne is panaszkodjunk KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Halihó
Voltam dokkernél, pocakbaba arin kuksol a hasamban, már nem is kicsi, és kalimpál a kis szíve. Most csak a meglétét nézte csak a dokinénim, így a paramétereit a keddi uh-n tudom meg, ami a lassúságom miatt egyben a 12. heti uh is lesz nyaki redővel meg az összes vérvétel, EKG és barátaik. Kedden tehát reggel beköltözöm a kórházba, aztán majd valamikor műszakváltáskor kijövök

Megyek kölköt vacsiztatni.

Csirkesz

Csirkesz

Kép

Kép

Kép
csirkesz

Pocó Kép
akkor nem tudom, mi van Kép Kép Kép Kép
lehet, hogy vannak még rendes pékek, akik nem raknak a liszten, élesztőn, vizen és són kívül semmit a kenyérbe, kiflibe??? - estleg tejet a tejes kiflibe Kép

orsi

Orsi
KépKépKép
icsilya

Icsilya Kép Én arra emlékszem, hogy mikor nyári gyakorlaton voltam egy pékségben, ott a kenyér tényleg csak lisztből élesztőből sóból és vízből készült. A zsemlébe már tettek felfújó" anyagot, hogy jól megnőjön és laza szerkezetű legyen. A kiflibe meg tejpor vagy valamilyen tejszármazék került. De hát ez mondjuk már 10 éve volt, és az egy normál, nem látványpékség volt. Gondolom a pék ismerősöd az ottani technológia alapján mondta ezt, tehát ők tesznek ilyen trutyikat a kenyérbe KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Sziasztok
Még meg sem köszöntem az érdeklődést és aggódást Bandóért Köszönöm mindenkinek Kép

Csirkesz
Csupa jó hirek Kép Majd ird meg mi volt kedden

Orsi,Pocó
1000%-os biztonsággal tudom nektek irni hogy az összes kenyérbe és pékáruba tesznek adalék anyagokat,ugyanis egy ilyen cégnél dolgozom és a legutolsó legkisebb pékség is használja Kép

Kép
Kép
nikk0830

Ennyit a diplomámról KépKépKép

Pocó

Kép
Kép
pocó

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet:

X
EZT MÁR OLVASTAD?