Sziasztok!
Szerintem is fontos a következetesség

, mégsem értek egyet ezzel az altatásos módszerrel és sajnálom, hogy a Madarászban is csak ezzel tudnak szolgálni.
Nem ítélek el senkit érte, ha csinálja, csak én vagyok rá képtelen. Életemben egyszer próbáltam ki még az egyik nagyobbal azt, hogy sírni hagyom egy kicsit, mire visszamentünk kiderült, hogy a gyerek lába nagyon be van szorulva az ágyrácsok közé és azért (is) ordít. Akkor elhatároztam, hogy az ösztöneim ellenére soha többé nem teszek ilyet. Igaz, az én gyerekeim még nem lépik át azt a bizonyos korlátot, ugyan Hanna 2-3-szor kelt éjszaka (és ugye a 3 gyerek napközben is rendesen leszív

), de legalább szopi után visszaalszik.
Azért remélem, hogy most már csökkenni fog, Nátán is fokozatosan csökkentette le, és csak 13 hónaposan aludta át először az éjszakát. Az már nincs is olyan messze!!!

A könyvekkel ellentétben az én tapasztalatom az, hogy igenis megtanulnak elaludni (legalábbis az enyémeknek sikerült

), és nem riadoznak éjjel, kipihentek (hát jobban, mint én

).
Ani!
Szerintem mindenképpen várd ki, amíg ő is szeretné. Ekkora korkülönbség még akkor is nagyon megterhelő, ha az apuka maximálisan szeretné a babát. Nekünk a két kisebb között 2 év 2 hónap van, és még így is sokszor nehéz.
Beszélgessetek róla, de próbáld őt is megérteni, ne csak a magad álláspontját ismételgesd neki. Fontos a párod neked, nem?

És nem biztos, hogy évek lesznek, csak esetleg most érzi ezt.
Mi pl. mindig is legalább 4 gyereket szerettünk volna, de Hanna születése után a párom kicsit besokallt (joggal

) és már ha rákérdeztem, akkor ő is azt mondta, hogy nem tudja. Aztán ahogy telt az idő, beszélgettünk róla, meg arról, hogy mennyi legyen a két kicsi között a korkülönség, nyári vagy téli baba legyen-e, stb., és végül eljutottunk oda, hogy ha minden OK, akkor augusztusban kezdődhet a babaprojekt. Hagytam neki időt, hogy ő is újra szeressen egy kicsi babát, és most már másoknak is azt mondja, hogy jövőre akár megszülethet. (Persze ahhoz az is kellene, hogy Hanna kicsit kevesebbet szopizzon, és megjöjjön végre

.)
Tényleg, van olyan, akinek szülés óta még nem jött meg, vagy csak egyedül vagyok???
Beszti